m5d28 04.09.06, 22:41 To jest wzajemne wspieranie obywateli żydowskiego pochodzenia. Kraj wygląda tak jak ci działacze wywalczyli. W Polsce otrzymali najwyższe stanowiska. Otrzymali władzę, biznes i religję.Jak to się skończy zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiktoriaka Re: Sprawa J. Kuronia 05.09.06, 06:13 m5d28 napisał: Otrzymali władzę, biznes i religję. Nawet powiem więcej. Narzucili swoją religię. Czyż chrześcijaństwo nie powstało na gruncie judaizmu? Ludzie zastanówcie się co wypisujecie. Odpowiedz Link Zgłoś
znj2 Re: Sprawa J. Kuronia 05.09.06, 17:47 Ludzie. Nie ma żadnej sprawy Kuronia. Dajcie spokój facetowi, który już nie żyje. O zmarłym nie mówi się źle! Mniej emocji, więcej rozumu! Średnio inteligentny człowiek powinien sobie wyrobić opinię na przebieg naszej historii i jej głównych bohaterów. Zamiast pisać rzeczy obelżywe , weźcie się za naukę! Odpowiedz Link Zgłoś
malutki.kutasek.z.platformy Re: Sprawa J. Kuronia 05.09.06, 21:18 i słusznie. Uczcie się angielskiego, bo potem taki Elton w żywe oczy was obraża, a wy mu brawo bijecie. Kołtuny Odpowiedz Link Zgłoś
tomekgg Re: Sprawa J. Kuronia 06.09.06, 13:33 Jestem Polakiem. Nie jestem antysemitą. Z tej dyskusji wynika, że mogę do woli dysponować tym pierwszym przypisaniem (być Polakiem ponieważ tak chcę). Co do bycia lub nie antysemitą decydują inni (nie ten antysemita kto antysemita, ale ten kogo Wielki Brat wyznaczy). Coś tu nie teges z logiką Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: tomekgg 06.09.06, 15:45 tomekgg napisał: <Sprawa J.Kuronia> > Jestem Polakiem. > Nie jestem antysemitą. > Z tej dyskusji wynika, że mogę do woli dysponować tym pierwszym przypisaniem > (być Polakiem ponieważ tak chcę). > Co do bycia lub nie antysemitą decydują inni (nie ten antysemita kto > antysemita, ale ten kogo Wielki Brat wyznaczy). > Coś tu nie teges z logiką Dzieki za pierwsza logiczna wypowiedz! Okazuje sie, ze Kuronia wolno TYLKO chwalic! - Trzeba go nawet chwalic za kontakty z SB, rozwalanie polskiego harcerstwa za ... ... ...! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: tomekgg 06.09.06, 16:15 Wypowiedź nie jest logiczna, a Kuronia można równiez krytykować - byle w oparciu o faktyczne jego czyny, a nie np przypisywana mu przez niektórych narodowość. Dodatkowo by w pełni krytykować ten, czy inny czyn, nalezy się uczciwie odnieść do panującej w tym momencie sytuacji, a także pomyśleć co się samemu tym momencie robiło albo by się zrobiło. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok kuronia mozna ganic, tak jak giertycha starego 09.09.06, 21:23 za donoszenie ub na emigracje londynska! Tylko, ze Kuron zapłacil za swoja głupote komunistyczna wieloma laty pobytu w komunistycznych pierdlach. A stary giertych moze wygadywas swoje durnoty przed parlamentem europejskim. Ot wasza ryngraficzna sprawiedliwosc. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Sprawa J. Kuronia 06.09.06, 16:01 > Jestem Polakiem. > Nie jestem antysemitą. > Z tej dyskusji wynika, że mogę do woli dysponować tym pierwszym przypisaniem > (być Polakiem ponieważ tak chcę). > Co do bycia lub nie antysemitą decydują inni (nie ten antysemita kto > antysemita, ale ten kogo Wielki Brat wyznaczy). > Coś tu nie teges z logiką Całkiem "teges". To czy jesteś Polakiem czy nie, zależy wyłacznie od tego czy nim się czujesz czy nie. Chodzi o to czy jesteś Polakiem w rozumieniu "narodowości". Wiele osób uwazało się za Polaków mając tak naprawde mało wspólnego z Polską i nawet nie umiejąc za bardzo po polsku mówić. Ot chociaż by "Polonia" w Rosji. Zupełnie czym innym jest obywatelstwo, które jest kategorią prawną. Możesz je posiadać lub nie, i to aparat urzędniczy o tym decyduje (no tak w przybliżeniu, bo jest jeszcze prawodawstwo). To czy ktoś jest czy nie antysemitą nie zalezy od jego deklaracji. Zalezy od oceny jego czynów i słów. Ocenę nie można wystawić samemu sobie - ją robią zawsze inni. Czyli twoja deklaracja, że nie jesteś antysemitą nie ma żadnego znaczenia. Co najwyżej możesz powiedzieć że nim się nie czujesz. Dopiero to inne osoby oceniają czy to co piszesz, mówisz, robisz mozna jako antysemityzm okreslić. Co do logiki nie bardzo potrafię sobie wyobrazić mierzenie stopnia "polskości" u kogoś. Znajomość literatury? Umiejętnośc prawidłowego wypowiadania się po polsku? Znajomość pewnego kanonu informacji posiadanej przez "przeciętną" osobę uważającą się za Polaka - np zaśpiwanie "Wlazł kotek na płotek?", "Ojcze nasz", "Zdrowaś Maria", "Rota"? Umiejętnośc wypicia odpowiedniej ilości alkoholu? Jak się człowiek zastanowi to wychodzi bzdura. Dlatego jest różnica pomiędzy deklarowaniem narodowowści i antysemityzmu, oraz ocenianiem czy ktoś posiada daną narodowość oraz czy jest antysemitą. Jednym słowem coś nie "teges" z logika u tomekgg. :) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Do wet3 i o 'cenzurze'. 05.09.06, 20:34 Uważam za nie do przyjęcia zarówno wypowiedź: > Obawiam sie, ze Kuronia wspiera wielu etnicznych Polakow, ktorzy nie maja > zielonego pojecia o tym kim byl rzeczywiscie Kornblum vel Kuron. jak i wypowiedź: > Won z forum antysemickie ścierwo... Pierwszą wypowiedź za treść, drugą za formę. Treść bo to jest ANTYSEMITYZM!!! Antysemityzmem (antypolonizmem, antyczechizmem, antyrusyzmem, antyarabizmem, antygermanizmem itd.) jest ocenianie kogoś według jego narodowości, a nie jego wypowiedzi czy też działań. W dodatku w polskim wydaniu mamy dość śmieszną postać antysemityzmu, bo się najpierw u kogoś odkrywa "prawdziwe nazwisko" - np "Kalkenstein". Potem zaś do tego odkrycia dobudowuje się jakieś "tezy" zgodnie z powszechną wiedzą "bo MY wiemy jacy ONI są". Forma w drugiej, bo zmaiast kulturalnie cię sprowadzić do parteru, w dodatku klikając na koszyk, obywatel y.y. sam sięgnął do "rynsztokowej" mowy. Co do działalności "cenzora". Ooooo to jest inna "inszość". Uważam jego działanie choć całkiem potrzebne i znacznie lepsze niż na innych forach "moderowanych", gdzie bluzg ma większą szansę pojawienia się niż logiczna wypowiedź, za mocno niedoskonałe. Ot wyciął twoją wypowiedź, ale jej pełną treść zacytowaną przeze mnie już nie :). Skolei jak by mnie wyciął, to by wygladało jakbym ja też czymś nieodpowiedzialnym palnął. Mam nadzieję, że prócz zacytowania, jednak nie było tam nic zdrożnego. Ingerencja w samą wypowiedź i wymazanie "tego co nie powinno się tam znaleźć" z zaznaczeniem faktu działania nożyczek - to trochę czasu zajmuje. Tak samo za dużo czasu zajmowało by paniom/panom cenzorom wklejanie notek "za złamanie §5 regulaminu", a od razu by było jasne "czego się czepił/a". Niestety mamy zjednej strony lenistwo/brak mocy "przerobowych", a z drugiej sensowność działań "korektorskich". :( Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: maaac 05.09.06, 21:16 Przede wszystkim nie wiedzialem, ze wzmianka o czyichs korzeniach etnicznych jest antysemityzmem! Uwazam iz jest powiedzeniem prawdy! Natomiast osobiscie mam o Kuroniu bardzo nieprzychylna opinie chocby ze wzgledu na jego udzial w rozwalaniu polskiego harcerstwa ("walterowcy") i np. o jawnym powiedzeniu, ze cieszy sie iz Lwow nalezy teraz do Ukrainy. "Zupki", pokretny stol oraz inne "cuda" uprzejmie tu pomine! Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: maaac 05.09.06, 21:49 Nie wzmianka o korzeniach, bo bynajmniej ci o "korzenie" nie chodziło. Zwłaszcza że trudno mi oceniać tą "prawdę" ponieważ prócz jednej wypowiedzi Kuronia, że podał się raz w więzieniu z przekory za Żyda, innych nie pamiętam. Jeżeli masz jakieś wiarygodne dane na ten temat to się nimi podziel - inaczej będzie to dla mnie równie wiarygodne, co opowieści o braciach Kalkensteinach. Nie chodziło ci o "korzenie" ponieważ pochodzenie takie, czy inne człowieka nie ma nic wspólnego z jego działalnością - może na nią wpływać, ale nie koniecznie musi. Jednak w Polsce mamy modę na odkrywanie "korzeni" i na tej podstawie oceniania kogoś. Pięknym przykładem "był dziadek z wehrmachtu". Czy ocenianie kogoś po tym, że miał rodziców w KPP (tu ukłony dla Dorna). I TYŚ się w tą MODĘ wpisał odkrywając "korzenie" Kuronia. Co do samej oceny DZIAŁALNOŚCI - jakoś tak się złożyło, że z jego "czerwonego harcerstwa" wyrosło więcej opozycjonistów niż z tego "rozwalanego". No chyba, że się ocenia, że to są tylko "opozycjoniści" - a więc "zamaskowane wtyczki komuny" - wtedy to już nie ma o czym rozmawiać :). "Cieszy się że Lwów nalezy teraz do Ukrainy" - ciekaw jestem kontekstu. Wystarczy że powiedział wcześniej "Cały czas Lwów należał do ZSRR, ale ..." i tu ciąg dalszy. Odpowiednie cytowanie świetnie wypacza treść wypowiedzi :) "Zupki" widać sprawy nie rozumiesz. "Stołu" chyba też - jestem naprawdę zniesmaczony tym jak łatwo ludzie zapominają jak wtedy Polska wyglądała i jakie były naprawde szanse na inne rozwiązanie. Teraz różne mądrale opowiadają jak władza była wtedy słaba i że "wystarczało poczekać". Ale to trzeba by było wtedy wiedzieć pomijąjąc że nie była to prawda - bo ta "słaba władza" miała dalej w rękach cały aparat represji nie zapominając o stacjonującej w Polsce "bratniej armii". No ale teraz kiedy inni załatwili wolność naprawde ryzykując, świetnie się zgrywa "wielkich bohaterów" :(. :) Jednak uwazam, że jak "odkrywanie korzeni" jest czynem niegodnym z powodu antysemickości tak negatywna ocena działalności( choć wg. mnie nie słuszna) jest twoim świętym prawem. Możesz to robić bo masz taką o nim opinię. PS. Tak na marginesie: pisanie o "etnicznych Polakach" jest bzdurą na całego, - ludzie z dwóch stron granicy, o ile nie było jakiś ostrych działań typu przesiedlenia, zwykle mają z sobą więcej wspólnego, niż z tymi po drugiej stronie kraju. Spróbuj ot udowodnić, że polscy Górale i Górale słowaccy z Tatr są mniej do siebie podobni niż ci sami Górale i Kaszubi. I Kaszubi, i Górale czują się Polakami wyłącznie ze względu na własne deklarację ale "etnicznie" to jednak mają niewiele ze sobą wspólnego. :) Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: maaac 05.09.06, 23:16 Ponoc wszedzie na swiecie mamy cos takiego jak mniejszosci narodowe. Nie pisz mi wiec, ze mowienie o Polakach etnicznych jest bzdura! Powiedz mi np. dlaczego Zydzi tak bardzo sie obrazaja gdy wypowie sie ich pochodzenie czy oryginalne nazwisko jak to uczynilem w przypadku Kornbluma vel Kuronia? Mam szacunek dla tych, ktorzy otzwarcie mowia o swoim pochodzeniu etmicznym, jak np. Korwin Mikke. Lubie gre w otwarte karty, a nie w chowanego. Jak widac, Ty wolisz ciuciu-babke! Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: maaac 06.09.06, 06:58 > Ponoc wszedzie na swiecie mamy cos takiego jak mniejszosci narodowe. Nie pisz > mi wiec, ze mowienie o Polakach etnicznych jest bzdura! Napisałem Ci już dlaczego pisanie o "etnicznych Polakach" to bzdura. Jeżeli nie zrozumiałeś to powtórzę jeszcze raz ciut inaczej. To czy ktoś się czuje Polakiem, Słowakiem czy Żydem zależy tylko od niego samego i jego własnej samoidentyfikacji. Nic do tego jakiemuś wet3 na sieci. Ano nic ponieważ jak weźmiesz dwóch kuzynów Górali tatrzańskich - będą tak sam mówić, będą znać te same piosenki, czytać te same książki, mieć tych samych przodków - jeden ci się zadeklaruje jako Słowak drugi jak Polak. Ciekawe jak rozróżnisz, który jest "etnicznym Polakiem", a który "etnicznym Słowakiem"? Dodatkowo ten co się czuje Polakiem może mieszkać i mieć obywatelstwo słowackie. I nie tobie dowodzić kim on się czuje. > Powiedz mi np. dlaczego > Zydzi tak bardzo sie obrazaja gdy wypowie sie ich pochodzenie czy oryginalne > nazwisko jak to uczynilem w przypadku Kornbluma vel Kuronia? Po pierwsze nie obrażają się za pochodzenie tylko, że wypominasz to pochodzenie w celu ich oceniania. TO TEŻ już Ci pisałem, ale jakoś tego nie rozumiesz. Po drugie do tej pory prawdziwość twojej wypowiedzi jest na poziomie braci "Kalkensteinów". Dlaczego masz "pretensje" do tego że "Kornblum" nie mówił otwarcie o swoich korzeniach, a "Kalkensteinów" już się nie czepiasz? A co powiesz o: "Dornbaumie"; Wassermanie, "Singerze", pani "Morgenstein", Relidze? www.polonica.net/ListaZydow_zmienione-nazwiska.htm Odkrywanie ich prawdziwej "narodowości" Cię nie interesuje? A może uwazasz że takie zagrania są w porządku tylko wobec tych co nie lubisz? A może posiadasz gdzieś jedyną PRAWDZIWĄ listę - a ta przytoczona wyżej to "żydowska fałszywka"? > Mam szacunek dla > tych, ktorzy otzwarcie mowia o swoim pochodzeniu etmicznym, jak np. Korwin > Mikke. Lubie gre w otwarte karty, a nie w chowanego. Jak widac, Ty wolisz > ciuciu-babke! Ciuciubabkę? Nie mnie to po prostu nie interesuje. Tak samo jak nie interesuje czy Korwin Mikke nazywa się naprawdę "Ozjasz Goldberg" czy jednak Mikke herbu Korwin, i jest potomkiem uciekinierów z Francji, czy też Saksończyków. Co do jego "otwartego mówienia" to prosiłbym o jakiś link bo nic nie znalazłem, ani na jego stronie ani nigdzie indziej w internecie. Może słabo szukałem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: maaac 06.09.06, 16:00 Zrozumialem wszystko za pierwszym razem. Niepotrzebnie rozpisujesz sie. Problem polega na tym, ze mamy zupelnie odmienne poglady na ten temat - i tak pozostanie. Ty uprawiasz poprawnosc polityczna, a ja NIGDY na nia nie przystane i pozostane przy swoim. Dlaczego? - Bo poprawnosc polityczna uwazam za jeden z najwiekszych i najciezszych "grzechow" naszych czasow - "grzechu" sluzacego do kneblowania ust u narzucania na sile czyichs pogladow! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: maaac 06.09.06, 16:11 To NIE jest poprawnośc polityczna. "Poprawnośc polityczna" to przymykanie oczu na czyny pewnych osób ze względu na deklarowaną przez nią narodowość/wyznanie/zachowanie seksualne/ułomnośc itp. Ty zaś prezentujesz coś co jest odwrotnością "poprawności poltycznej" czyli ocenę pewnych osób ze względu na ich narodowość/wyznanie/zachowanie seksualne/ułomnośc itp. nie zaś według ich czynów. Podczas gdy dla mnie ww. czynniki nie mają żadnego wpływu na to jak oceniam te osoby. Jedynym kryterium są ich czyny czy słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: maaac 06.09.06, 18:06 maaac napisał: > To NIE jest poprawnośc polityczna. > > "Poprawnośc polityczna" to przymykanie oczu na czyny pewnych osób ze względu > na deklarowaną przez nią narodowość/wyznanie/zachowanie seksualne/ułomnośc itp. > > Ty zaś prezentujesz coś co jest odwrotnością "poprawności poltycznej" czyli > ocenę pewnych osób ze względu na ich narodowość/wyznanie/zachowanie > seksualne/ułomnośc itp. nie zaś według ich czynów. > > Podczas gdy dla mnie ww. czynniki nie mają żadnego wpływu na to jak oceniam te > > osoby. Jedynym kryterium są ich czyny czy słowa. Tak! Biore pod uwage pochodzenie etniczne. A wiesz dlaczego? - Bo w 1939 roku mielismy masowa wspolprace mniejszosci niemieckiej z Wehrmachtem i mniejszosci zydowskiej z wojskami sowieckimi. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Ładnie to ludzi obrażać!!!! 06.09.06, 18:33 > Tak! Biore pod uwage pochodzenie etniczne. A wiesz dlaczego? - Bo w 1939 roku > mielismy masowa wspolprace mniejszosci niemieckiej z Wehrmachtem i mniejszosci > zydowskiej z wojskami sowieckimi. Wiesz wybacz ale bredzisz. To nie ma nic wspólnego z omawianą kwestią, a dodatkowo jest nie prawdziwe. Masowość zarówno w jednym jak i w drugim wypadku nie była wcale tak masowa jak to dziś przedstawiają niektórzy. Dodatkowo można znaleźć liczne przypadki działalności wręcz odwrotnej. Ot taki pierwszy lepszy "Niemiec" na przykład: pl.wikipedia.org/wiki/J% C3%B3zef_Unrug . Plując na wszystkich opluwasz i jego. Opluwasz też i tego człowieka: (...) Ostatni z Habsburgów Karol Olbracht (1888-1951) przyjął obywatelstwo polskie. Podczas wojny odmówił współpracy z Niemcami i podpisania volkslisty. Żądał aby traktowano go jak oficera Wojska Polskiego którym w istocie był i za którego się uważał. W konsekwencji pozbawiono go majątku a w wyniku przesłuchań stracił zdrowie: więziony i przesłuchiwany w cieszyńskim gestapo utracił oko i został jednostronni sparaliżowany. Zachowały się protokoły z przesłuchań, w których Niemcy opisują, że jego opór wobec nazistów zaostrzał się tym silniej im bardziej oni naciskali aby uznał że jest Niemcem. Dzięki staraniom żony, łączniczki i oficera AK, skoligaconej z królową szwedzką udało się na drodze zabiegów dyplomatycznych i za wpłaceniem sowitych łapówek wykupić Karola Olbrachta od Niemców i rodzina ostatecznie wyemigrowała do Szwecji, gdzie Karol Olbracht nigdy nie odzyskawszy zdrowia zmarł w 1951 r. (...) pl.wikipedia.org/wiki/%C5%BBywiec Generalizując tak opuwasz też: Juliusza Bursche pl.wikipedia.org/wiki/Juliusz_Bursche Takich ludzi można wymienić znacznie więcej. Mimo swoich "niemieckich" korzeni jak najbardziej czuli się Polakami i mimo, że "łatwo" im było by wyrzec się swej polskości, trwali w niej, co było znacznie większą zniewagą i wyzwaniem dla hitlerowców. Powinieneś się wstydzić!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Ładnie to ludzi obrażać!!!! 06.09.06, 20:01 Nie pisz mi wykladow, prosze. Wiem bardzo dobrze, ze wsrod Niemcow byli ludzie uczciwi. Stanowili jednak przygniatajaca mniejszosc! Historia wyraznie mowi o tym. Znam takich ludzi osobiscie i mam dla nich wielki szacunek. Jednak wiekszosc zachowywala sie jak swolocz. Pamietam to. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Ładnie to ludzi obrażać!!!! 07.09.06, 05:33 > Nie pisz mi wykladow, prosze. Wiem bardzo dobrze, ze wsrod Niemcow byli ludzie > uczciwi. Nie wśród Niemców, bo nie o nich tym razem pisałem (co też jest prawdą-bo i wśród nich też byli porządni ludzie), ale wśród Polaków, z których Ty robisz Niemców. Wśród ludzi, którzy byli gotowi za swoją polskość oddać życie, a Ty im podobnie jak hitlerowcy tej polskości bronisz co jest właśnie podłością. Uzurpujesz sobie tak samo jak hitlerowcy przy pomocy rasizmu do oceniania ludzi jako zbiorowości, w dodatku tak samo jak ci hitlerowcy to Ty podejmujesz decyzję czy ktoś nalezy do tej zbiorowosci narodowej czy nie. A potem się dziwisz, że ktoś cię nazywa antysemitą, lub jako antysemickie ocenia twoje wypowiedzi. > Stanowili jednak przygniatajaca mniejszosc! Historia wyraznie mowi o > tym. Nie historia, bo ona milczy, mówią jak zwykle historycy. Historycy zaś mówią co chcą. Np. nie mówią o tym jak faszyści na terenie IIRP, jeszcze przed wrześniem '39 szantarzowali ludzi, których tak samo jak Ty uważali za "mniejszość niemiecką", a polska władza na to nie reagowała. Historycy w swej większości o tym nie mówią bo to niewygodne. > Znam takich ludzi osobiscie i mam dla nich wielki szacunek. Jednak > wiekszosc zachowywala sie jak swolocz. Pamietam to. Pamiętasz jak się zachowywali jak swołocz? Jak rozumiem to w '39 miałeś tak z 15 lat by to pamiętać to teraz masz pewnie z osiemdziesiąt kilka lat? A może tylko pamietasz co ci propaganda antyniemiecka tłukła do łba za komuny, a po 89 co antysemickie pisemka wypisywały? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Ładnie to ludzi obrażać!!!! 07.09.06, 15:48 Twoja poprawnosc polityczna przyprawia mnie o mdlosci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: Ładnie to ludzi obrażać!!!! 07.09.06, 17:01 wet3 napisał: > Twoja poprawnosc polityczna przyprawia mnie o mdlosci!!! heheh, ktoś się zapętlił i nie ma "argumentów" by dalej opowiadać brednie...:) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Ładnie to ludzi obrażać!!!! 07.09.06, 21:55 Też tak sądze. Nawet nie wie co to jest poprawność polityczna... Np. to co zrobiono z tymi strażakami serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34265,3600943.html , to jest typowy przejaw skretynienia związanego z "poprawnością". Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: maaac 08.09.06, 00:01 maaac napisał: > Też tak sądze. > Nawet nie wie co to jest poprawność polityczna... > > Np. to co zrobiono z tymi strażakami > serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34265,3600943.html , to jest typowy przejaw > skretynienia związanego z "poprawnością". Poprawnosc polityczna to jest zaklamanie, ktore w dyskusji ze mna caly czas odstawiasz. Kazdy, kto mi powie, ze nie mam prawa odslonic czyichs korzeni etnicznych narusza prawo do swobodnej wypowiedzi, ktore kazdy ma zagwarantowane. Poprawnosc polityczna to nic innego jak dawny stalinowski czy faszystowski zamordyzm, ktorego celem jest propagowanie wlasnych idei oraz zniewolenia wszystkich, ktorzy sie z tymi ideami nie zgadzaja - bo inaczej beda antysemitami, ciemnogrodem czy tez jakimis innymi epitetami przezwani! A wszystko to robi sie w imie "postepu" i globalizacji. Przejedz sie do Francji, Anglii czy Wloch i zobacz jakie spustoszenia tak powazana przez ciebie tam poprawnosc polityczna wyrzadzila. Jak ta sama dzuma dosiegnie Polske, to moze jeszcze pod koniec swego zycia ktos bedzie cie na sile gonic do meczetu! Wspolczuje Tobie, ze tak podstawowej rzeczy nie dostrzegasz! Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: maaac 10.09.06, 19:10 Powiedz uczciwie, że nienawidzisz wszystkich ludzi wokoło, bo są w jakiś sposób lepsi od ciebie. Naprawdę nie musisz dorabiać do tego uczucia jakiej górnolotnej teorii. Poprostu nielubisz ich i już. Nie musisz też wybierać pojedyńczych, których lubisz by pokazać, że jednak jesteś dobry. Nikt i tak w to nie uwierzy. :( Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: maaac 10.09.06, 19:21 maaac napisał: > Powiedz uczciwie, że nienawidzisz wszystkich ludzi wokoło, bo są w jakiś > sposób lepsi od ciebie. Naprawdę nie musisz dorabiać do tego uczucia jakiej > górnolotnej teorii. Poprostu nielubisz ich i już. Nie musisz też wybierać > pojedyńczych, których lubisz by pokazać, że jednak jesteś dobry. Nikt i tak w > to nie uwierzy. :( Maaac, rozum postradales? Mniej krzte obiektywizmu. Dobrze wiesz kto te swinstwa zaczal - "borow4". A reaz klamie jak pies, ze to nie on nazwal mnie polskim antysemickim scierwem, a razem z nim szczeka cala kupa podobnych mu wrednych antypolskich klakierow z niejakim szwabem-helmutem na czele. Popatrz na czas ich wpisow - a przekonasz sie kto jest tu rzeczywistym swintuchem i prowokatorem. Oni dobrze wiedza, ze za przyzwoleniem antypolskiej GW moga pisac co im sie tylk opodoba. Rozsadku i nieco wnikliwosci Tobie zycze i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: maaac 10.09.06, 20:07 Wybacz ale przekroczyłeś mój próg wytrzymałości. Masz chłopie kompleksy i tyle. Stąd ta 'miłość' do bliźnich. Próbowałem jakimiś racjonalnymi argumentami ale nic do Ciebie nie dociera tylko wkoło ta sama płyta... Aha - chamstwo kogoś innego nie uprawnia do chamskich własnych zachowań. Naprawdę. :( Dla mnie to EOT nie mam zamiaru już więcej wypowiadać się w tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
rezydent.klamczynski Re: maaac 12.09.06, 17:09 Podziwiam cierpliwość, kolego maaac ... Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: maaac 13.09.06, 20:31 Niebywala cierpliwosc. Gratulacje. Nic tak nie obnaza nienawidzacego wszystkiego i wszystkich matola jak jego odpowiedzi na zadawane w kulturalny sposob pytania pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: maaac 10.09.06, 20:44 jestes antysemita i koniec, zydzi na forum cie namierzyli i zanotowali.. webmaster moze tez Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.71 Wet, ale czemu utozsamiasz brak PC z nazizmem? 12.09.06, 20:25 Odrzucenie politycznej poprawnosci wcale nie musi oznaczac narodowego socjalizmu blizniakow Kalksteinow:) Odpowiedz Link Zgłoś
scolopetarius Antysemityzmu nie ma bo nie ma Żydów 11.09.06, 16:31 Żaden się nie chce przyznać do swojej nacji zatem skąd ten antysemityzm. Gddzie sens, gdzie logika. Nie zgadzam się z Kuroniem, nie jest dla mnie żadnym autorytetem, żenujące było rozdawanie zupek, plucie do kamery w obronie donosicieli jak Sejm podjął uchwałę o lustracji w 1992r. Pocałujcie mnie w tolerancję, jak jesteście innego zdania. Wolność słowa i tolerancja to wolność do posiadania odmiennego zdania, do krytyki. Nie bawcie się w cenzorów tylko dlatego, że Kuronia nie chcemy na pomniku. Nie nie chcemy jego miejsce jest tam gdzie poszedł - do piekła. Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: Do wet3 i o 'cenzurze'. 06.09.06, 04:18 Obywatel y.y sięgnął i pewnie będzie sięgał do rynsztokowej i owszem mowy, bo w jego przekonaniu gnoje takie jak ten, do którego rynsztokową mowę kierowałem nie zasługują na nic innego. Opowiadają o ludziach łgarstwa i opluwają zmarłych. Bardzo mi przykro, dla mnie to zwykłe skur....two i taki ktoś to zwykłe ścierwo. Druga sprawa, nienawidze antysemitów i wszelkich innych przejawów rasizmu, bo między innymi za to się trzeba później wstydzić przed innymi, za brunatną hołotę, rydzykowe nasienie. Pisanie o kimś, że był takiej, a nie innej narodowości to próba zdyskredytowania tej osoby, ponieważ oczywiste jest, że ludzie tego pokroju używają słowa żyd jako epitetu i obelgi. Żydowstwo, żydy, ten to był żyd, tamten to był pedał... znam to od dawna i gdy widze, nie zamierzam bawić się w czerwone guziczki. Za słowa ponosi się odpowiedzialnośc. Ja ponosze pełną za używanie rynsztokowej mowy, bo jak najbardziej nie jest ona elegancka i można mi ją wytknąć. Ale najzwyczajniej w świecie mnie to nie obchodzi w takim momencie, bo świerwa tego pokroju nie zasługują na nic innego. Niestety nie przemawia w takich chwilach do mnie zasada, aby wybaczyć, nadstawić drugi policzek, wybaczyć i kochać bliźniego swego, ale reguła aby takiemu gnojstwu obić pysk, bo tylko na to zasługuje takimi łgarstwami, kalumniami i opluwaniem. Bo Kuronia lubić nie trzeba, można wiele rzeczy mu było zarzucić, można było wiele rzeczy zauważyć. Merytorycznie, wtedy rozmowa byłaby być może inna. Próba nazywania kogoś żydem, na dodatek kłamliwa, to zwykły rasizm i nic więcej. Bo jak słusznie ktoś już zauważył, nie niesie to za sobą żadnego wniosku. Nic nie wynika z faktu, że ktoś jest/był lub nie tego lub innego pochodzenia, a więc używanie tego "argumentu" ma na celu pogardliwe swierdzenie, obrażenie kogoś, stworzenie wrażenia, że żyd to ten zły. Oczywiście hołota rydzykowa zaraz zacznie zaprzeczać, ale to nic nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: borow4 05.09.06, 23:26 borow4 napisał: > mnie wystarczy co napisal wet3 to oczywisty antysemityzm > > > Obawiam sie, ze Kuronia wspiera wielu etnicznych Polakow, ktorzy nie maja > > > zielonego pojecia o tym kim byl rzeczywiscie Kornblum vel Kuron. Hmm, jesli uwazasz, ze nazwanie Zyda Zydem to antysemityzm, to nazwanie Polaka Polakiem musi wiec byc antypolonizmem. Wobec tego daj sie zaszklic aby potomni mogli podziwiac twoj intelekt! Podobno istnieje cos takiego jak mniejszosci etniczne. Ciekaw jestem czy mego syna - katolika urodzonego w Izraelu uznanoby za Zyda? Moze mi na to madralo odpowiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 niestety z ludzmi chorymi na rasizm w tym 06.09.06, 02:02 na antysemityzm dyskutowac nie nalezy. Nalezy im madrosc wkladac przez tylna czesc ciala czyli reedukowac poprzez odpowiednio dluga odsiadke w pierdlu. Konstytucja nie pozwala na sianie nienawisci rasowej, gloryfikacje faszyzmu i komunizmu. Glupi jestes jesli uwazasz, ze nikt sie na twoim rasizmie nie pozna. Twierdzenia o zydostwie kogokolwiek przez osoby trzecie to proba powiedzenia , ze to sa wrogowie i trzeba ich niszczyc. I po to sa te twoje twierdzenia. Slyszalem nawet takich rasistow ktorzy polowe episkopatu chcieli stawiac pod pregiez za rzekome zydostwo. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: borow4 06.09.06, 02:45 borow4 napisał: > na antysemityzm dyskutowac nie nalezy. Nalezy im madrosc wkladac przez tylna > czesc ciala czyli reedukowac poprzez odpowiednio dluga odsiadke w pierdlu. > Konstytucja nie pozwala na sianie nienawisci rasowej, gloryfikacje faszyzmu i > komunizmu. Glupi jestes jesli uwazasz, ze nikt sie na twoim rasizmie nie pozna. > > Twierdzenia o zydostwie kogokolwiek przez osoby trzecie to proba powiedzenia , > ze to sa wrogowie i trzeba ich niszczyc. I po to sa te twoje twierdzenia. > Slyszalem nawet takich rasistow ktorzy polowe episkopatu chcieli stawiac pod > pregiez za rzekome zydostwo. Jak mowisz - to mow wyraznie. Jak mowisz wyraznie - to mow do rzeczy! A nie chrzan mi wyswiechtanych tyrad w rodzaju Stalina czy Gomulki. Nie tylko ty posiadasz prawa. Posiadaja je rowniez inni. Takim prawem jest rowniez okreslenie czyjegos statusu etnicznego. Mniejszosci narodowe uznawane sa na calym swiecie. Moze chcesz mi powiedziec, ze Zydzi maja prawa wyjatkowe i okreslenie ich statutu etnicznego lub wyznaniowego jest przestepstwem??? - Albo, co nie daj Boze, nawet wstretnym antysemityzmem karanym przez prawo??? - Czy jak to imputujesz choroba rasizmu??? Powiedz mi wiec dlaczego chrzescijanin ozeniony z Zydem/Zydowka nie dostaje obywatelstwa izraelskiego??? Takze nie odpowiedziales na moje pytanie czy moj syn - katolik urodzony w Izraelu dostanie obywatelstwo Izraela. Zapamietaj sobie raz na zawsze! - Zydzi nie maja praw nadzwyczajnych, ale w swoim kraju odmawiaja chrzescijanom praw i przywilewjow jakimi ciesza sie sami wszedzie poza Izraelem. Kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 to naczystszej postaci "filosemityzm" 13.09.06, 07:42 wet3 czyli przemoczonegacie3 vel Spigelduppel Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 zdziwisz sie głąbie katolicki , ale Jezus, jego 06.09.06, 02:07 matka Maria, ojciec Jozef i wszystkich 12 apostołów to byli Zydzi. Są więc tak samo wstrętni jak rzekomy Zyd Kuron. Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 po kiego grzyba wet3 chce jechac do Izraela by uro 10.09.06, 10:18 dzic swego syna? oby tylko nie byly to blizniaki! Odpowiedz Link Zgłoś
piss_on_pis wet3 ciebie nazywam prymitywnym debilem - więc 10.09.06, 16:49 cię nie obrażam tylko określam rzecz po imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 istny drugi Kurw.ski 07.09.06, 04:50 wermacht , waffen ss , a ten to juz nawet hitlerowiec. ludzie bez argumentow posluguja sie pojeciami ktore jak widac dzialaja podniecajaco na ich wyobraznie. no coz za duzo na ogladalo sie czterech pancernych i za duzo nasluchalo sie moczarowcow i gomulkowcow Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 ciekawe dlaczego hebrajski to wilk z lasu? 07.09.06, 04:55 dookresl to . moze jak wypowiesz sie bardziej to ci ulzy . czyzby chodzilo ci o ponowne otwarcie krematoriow w auszwicu? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: ciekawe dlaczego hebrajski to wilk z lasu? 07.09.06, 16:03 borow4 napisał: > dookresl to . moze jak wypowiesz sie bardziej to ci ulzy . czyzby chodzilo ci o > > ponowne otwarcie krematoriow w auszwicu? Jak uzywasz tego jezyka na polskojezycznym forum - to robisz to z premedytacja - wyraznie pokazujesz, ze jestes Zydem. Taki "show" zadnego wrazenia na ludziach nie zrobi. Wzbudza tylko poczucie niesmaku! Po jakiego grzyba odpowiadajac na moj post wtracasz jakies slowo hebrajskie?! W swoich wypowiedziach dajesz wyraznie do zrozumienia, ze tylko ty masz wylaczny monopol na prawde. Zreszta tak samo postepuje GW, bo usuwajac moja odpowiedz na twoj ordynarny post, powinna obowiazkowo usunac twoja wypowiedz. Widac, ze scierwo antysemickie jest GW milsze niz scierwo antypolskie! Dlatego napisze ci jeszcze raz - powinienes sie urodzic w czasie III Rzeszy, bo tam tylko pasujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: ciekawe dlaczego hebrajski to wilk z lasu? 07.09.06, 17:04 wet3 napisał: > borow4 napisał: > > > dookresl to . moze jak wypowiesz sie bardziej to ci ulzy . czyzby chodzil > o ci > o > > > > ponowne otwarcie krematoriow w auszwicu? > > Jak uzywasz tego jezyka na polskojezycznym forum - to robisz to z premedytacja > - > wyraznie pokazujesz, ze jestes Zydem. Taki "show" zadnego wrazenia na ludziach > nie zrobi. Wzbudza tylko poczucie niesmaku! Po jakiego grzyba odpowiadajac na > moj post wtracasz jakies slowo hebrajskie?! W swoich wypowiedziach dajesz > wyraznie do zrozumienia, ze tylko ty masz wylaczny monopol na prawde. Zreszta > tak samo postepuje GW, bo usuwajac moja odpowiedz na twoj ordynarny post, > powinna obowiazkowo usunac twoja wypowiedz. Widac, ze scierwo antysemickie jest > > GW milsze niz scierwo antypolskie! Dlatego napisze ci jeszcze raz - powinienes > sie urodzic w czasie III Rzeszy, bo tam tylko pasujesz. Hebrajski napis może napisać każdy kto ma program Word z pakietu MS Office pacanie jeden. Ale jak rozumiem to: "Jak uzywasz tego jezyka na polskojezycznym forum - to robisz to z premedytacja wyraznie pokazujesz, ze jestes Zydem." wcale też nie jest rasizm i nie jest kłamliwe usiłowanie przylepienia antysemickiej łaty "Żyda" prawda?:) Idź się leczyć, na nogi, bo na głowę za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 Re: ciekawe dlaczego hebrajski to wilk z lasu? 07.09.06, 18:44 dzieki bo juz momentami zwatpilem czy jest ktokolwiek kto jest przeciwko ksenofobii i rasizmowi Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: ciekawe dlaczego hebrajski to wilk z lasu? 08.09.06, 01:09 borow4 napisał: > dzieki > bo juz momentami zwatpilem czy jest ktokolwiek kto jest przeciwko ksenofobii i > rasizmowi Byloby znacznie lepiej gdybys caly czas pisak po hebrajsku. Przynajmniej nie zrozumialbym glupot ktore wypisujesz! Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin wet dzisiaj w trans wpadl 08.09.06, 01:11 pozdrawia po hitlerowsku, trzeba uwazac Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 ale chyba załapał z tym hebrajskim 08.09.06, 16:30 pewnie teraz bedzie sie po nocach uczył by zrozumiec co inni piszą Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: wet dzisiaj w trans wpadl 08.09.06, 17:38 helmut.berlin napisał: > pozdrawia po hitlerowsku, trzeba uwazac Pozdrawia tylko tych, ktorzy na takie "wyroznienie" w pelni zasluguja. Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 auszwic sie klania 09.09.06, 11:07 kiedy swietujemy powtorne uruchomienie? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: borow4 09.09.06, 17:47 borow4 napisał: > kiedy swietujemy powtorne uruchomienie? Wtedy gdy bedziesz tam pracowal jako kapo! Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 po prostu bezmózgowiec 07.09.06, 18:38 a jak nie wiesz co po hebrajsku jest napisane to idz sie pouczyc moze wtedy cos zrozumiesz Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: borow4 09.09.06, 02:47 borow4 napisał: > a jak nie wiesz co po hebrajsku jest napisane to idz sie pouczyc > moze wtedy cos zrozumiesz Jestes stuprocentowym antypolskim scierwm!!! Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 ten post powinien byc skasowany 09.09.06, 11:01 wet3 wymaga nie tylko kaftanu bezpieczenstwa ale i specjalnego namordnika aby nie mogl kąsac slowem Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: ten post powinien byc skasowany 09.09.06, 17:57 borow4 napisał: > wet3 wymaga nie tylko kaftanu bezpieczenstwa ale i specjalnego namordnika > aby nie mogl kąsac slowem Rownie dobrze POWINIE byc skasowany twoj pierwszy post w ktorym nazwales mnie antysemickim scierwem. Widac wyraznie po czyjej stronie jest sympatia GW. Scierwo atysemickie zostalo, ale scierwa antypolskiego nie moze byc - bo zydzi przeciez kochaja wszyskich gojow-podluzi! Jak mialbys odrobine mozgu, kanalio, to nie zaczalbys obrzucac ludzi inwektywami. Dla mnie Kuron pozostanie kanalia i hiena NA ZAWSZE - tak samo jak ty pozostaniesz antypolskim scierwem! Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 scierwo to twoje slownictwo 09.09.06, 18:05 ja takiego slownictwa nie uzywam a poniewaz masz pod sufitem zdrowo porabane to ci sie wszystko juz pieprzy - takich juz las nacjonalistow , nazistow czy faszystow Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 do jakiego stopnia nienawisc i rasizm oglupia 07.09.06, 20:18 widac po argumentach weta3: i Zyd i ma sobie pojsc do III Rzeszy. Czyzby III Rzeszą rządzili Żydzi? A może Hitler był Żydem ? Czyzby tak było rzeczywiscie? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: do jakiego stopnia nienawisc i rasizm oglupia 09.09.06, 02:32 Przejdz sie na wc, moze nozg ci sie wreszcie otworzy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 do jakiego stopnia nienawisc i rasizm oglupia 09.09.06, 11:03 to wypada tylko powtorzyc aby ci sie utrwaliło a moze cie tak krew zaleje ze az zczeźnies Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 czyz potrzebna jest dalsza exemplifikacja do czego 08.09.06, 16:25 prowadzi nienawisc w czystej postaci? Zyd - niedobry, Niemiec - niedobry, Rosjanin - na pewno tez niedobry. A Polak jest dobry? Nie , dobry jest tylko WsiechPolak. Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 nie , nie wiedzialem, ze on taki jest 08.09.06, 16:38 ale zaskoczyl mnie okrutnie tym ze wymysla tej samej osobie i od Zydów i od Niemców. Na szczescie Jacek Kuroń nas uodpornił na takich. Gdy ktos wymyslał mu od Żydów smial sie tylko - bo twierdzil, ze jemu nie ubliża bycie Żydem. I mnie tak samo : nikt nie jest w stanie ubliżyc mi ani tym ze jestem Żydem, Niemcem czy Rosjaninem. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: borrow4 09.09.06, 02:43 wet3 napisał: > borow4 napisał: > > > a co to za poglady prezentuje wet3 - czy to moze filosemityzm? > > Najpierw przeczytaj co napisal "y.y", a potem poszczekaj sobie. Jestes pieronskim scierwem antypolskim!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaka Re: nie mozna tolerowac rasizmu, nazizmu i nacjon 09.09.06, 13:09 borow4 napisał: nie mozna tolerowac rasizmu, nazizmu i nacjon Zgadzam się z Tobą, sama zwykle staram się reagowć. Myślę jednak, że tego osobnika wet3 trzeba po prostu ignorować. To chyba bardziej go zaboli, on się karmi zainteresowaniem innych i rzucaniem na nich obelg. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: wiktoriaka 09.09.06, 18:03 wiktoriaka napisała: > borow4 napisał: nie mozna tolerowac rasizmu, nazizmu i nacjon > > Zgadzam się z Tobą, sama zwykle staram się reagowć. Myślę jednak, że tego > osobnika wet3 trzeba po prostu ignorować. To chyba bardziej go zaboli, on się > karmi zainteresowaniem innych i rzucaniem na nich obelg. Za szybko wyrazasz swoja opinie. To "borow4" zaczal ten bajzel, gdy wyrazilem sie niepochlebnie na temat Kuronia i nazwal mnie natysemickim scierwem. Nie pozostalem dluzny i nazwalem go antypolskim scierwem. I tak wszystko sie rozkrecilo. Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 scierwo to slownictwo uzywane przez wet3 09.09.06, 20:40 odwzajemnil sie mu tym samym y.y ja takiego slownictwa nie uzywam to ponizej mojej godnosci na ile zaslepienie nacjonalizmen oglupia wlasnie pokazuje przypadek wet3 ktory juz niczego nie rozroznia Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: borow4 09.09.06, 23:18 borow4 napisał: > odwzajemnil sie mu tym samym y.y > ja takiego slownictwa nie uzywam to ponizej mojej godnosci > na ile zaslepienie nacjonalizmen oglupia wlasnie pokazuje przypadek wet3 > ktory juz niczego nie rozroznia Klamiesz jak pies! Pierwszy nazwales mnie antysemickim scierwem - za co odplacilem ci anypolskim scierwem! Teraz odwracasz kota ogonem! Wstydu za grosz nie masz. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: helmut-szkop 11.09.06, 20:06 helmut.berlin napisał: <chyba nie zaprzeczysz ze jestes antysemita> Jestem antyglupotem, antyhitlerowcem i antysyjonista! Verstanden??? Heil Hitler! Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin pan doktor zaraz przyjdzie, uspokoj sie 11.09.06, 20:37 ciesz sie, ze jestes w klinice psychiatrycznej MSW Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 widze ze czytanie ze zrozumieniem to dla wet3 10.09.06, 08:34 czynnosc nieosiagalna gdzie wet3 zostal nazwany scierwem przeze mnie tylko znow nie zapluj sie bo wtedy moze rzeczywiscie bedziesz godny miana ktore cie tak podnieca Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: borow4 10.09.06, 15:57 borow4 napisał: > czynnosc nieosiagalna > gdzie wet3 zostal nazwany scierwem przeze mnie > tylko znow nie zapluj sie > bo wtedy moze rzeczywiscie bedziesz godny miana ktore cie tak podnieca Ty jestes tylko dobry w dwoch rzeczach - klamstwie w zywe oczy i obrzucaniu inwektywami. Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 gdzie konkretnie 10.09.06, 19:04 no nacjonalistyczny bezmozgowcu, wskaż gdzie konkretnie nazwany zostales scierwem Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin slownictwo ma bogate 09.09.06, 23:54 niektorych pozdrawim znanym hitlerowskim okrzykiem Odpowiedz Link Zgłoś
scolopetarius Szklenie dupy - czyli cytat adekwatny do tekstu 11.09.06, 16:51 Oto wypowiedź na jednym z forum w siecie, bardzo wymowna. "szklenie dupy" Wszyscy jakoś nagle zapomnieli, że Pan Kuroń był politykiem. Jako Polityk, po wielu latach upokorzeń miał swoje 5 minut. Dogadał się z komunistami i to jego formacja polityczna osiągnęła sukces. Zaproponował komunistom najlepsze warunki do podzielenia się władzą i majątkiem. A że zamknął tym drogę innym dotychczasowym sojusznikom-paputczikom (z rosyjskiego sojusznikom po drodze) to inna sprawa. Przecież w polityce niema słowa zdrada. Jednak wykorzystywanie jego postaci i budowanie pomnika-mitu przez środowiska polityczne zawdzięczające mu 15 lat niepodzielnego panowania na naszej scenie politycznej to nic innego tylko, jak mawia pewien znany trener piłki nożnej, zwyczajne "szklenie dupy" Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: borow4 09.09.06, 02:45 borow4 napisał: > a co do beżowych bemózgi faszystowski głąbie to sie jeszcze nie wypowiadalem Jestes pieronjkim antypolskim scierwem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 o tobie wystarczy ze swiadcza twoje wlasne slowa 09.09.06, 11:05 nacjonalista, nazista, faszysta Odpowiedz Link Zgłoś
maria-anna Re: Sprawa J. Kuronia 09.09.06, 13:38 Dziwna jest ta sprawa z Kuroniem. Wcześniej,wiele osób domyslało się czy nawet wiedziało o przeszłości p.Jacka,ale nikomu to nie przeszkadzało i jego odejscie spowodowało wiele smutku. A dzis? Dziś budzą się upiory i hańbi się jego osobę.Nie ma człowieka na tym swiecie.I to historycy i biografowie powinni zając się jego życiem i opisać je z wielka starannością. Tego oczekujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: maria-anna 09.09.06, 18:06 maria-anna napisała: > Dziwna jest ta sprawa z Kuroniem. Wcześniej,wiele osób domyslało się czy > nawet wiedziało o przeszłości p.Jacka,ale nikomu to nie przeszkadzało i jego > odejscie spowodowało wiele smutku. A dzis? Dziś budzą się upiory i hańbi się > jego osobę.Nie ma człowieka na tym swiecie.I to historycy i biografowie powinni > zając się jego życiem i opisać je z wielka starannością. Tego oczekujemy. To nie upiory sie budza! Wreszcie po 16-tu latach klamstw prawda zaczyna sie odzywac. Odpowiedz Link Zgłoś
sauternes Re: maria-anna 09.09.06, 20:25 slusznie ; to nie zadne upiory sie budza ,tylko prawda zaczyna wylazic na wierzch i to bez znieczulenia. Kuron byl zydem i nazywal sie Icek Kordblum;dziwne,ze nigdy nie podnosil tego tematu przyznajac sie ze zydem jest jednakowoz. Zmiana nazwiska i motywacje do tego dalyby calkiem niezly wglad w intetncje dzialan ,jak i to kim naprawde czul sie i z jakim narodem utozsamial Kuron. Z pewnoscia to nie jest polski bohater narodowy i protestuje przeciwko nazywaniu go tak. Kuron trzymal z komunistami ,bo czul sie i byl komunista. Byl przeciwko lustracji i dekomunizacji ,bo to odsuneloby od wladzy jego i jemu podobnych. Nie jest to najjasniejsza postac naszej historii i nie ma ssensu utrzymywac mitu,ktory czerwoni nachalnie propagowali,robiac Polakom wode z mozgu www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20060909&id=my12.txt Odpowiedz Link Zgłoś
maria-anna Do wet i sauternes 09.09.06, 20:55 Sporo wiem o życiu J.Kuronia,ale jego zydowskie pochodzenie nie przynosi mu ujmy.Pewnym zaskoczeniem moze byc informacje o jego bliskich kontaktach z SB,ale i ta sprawa została wyjasniona przez L.Wałęsę. Na pewno jest to postac kontrowersyjna ,ale nic nie umniejsza jego zasług w Solidarności i rządzie Mazowieckiego. W obecnej chwili powinniśmy postawic na rozwój ekonomiczny i społeczny,a sprawa rozliczen - szczególnie,że minęło sporo czasu- drugoplanową. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Do wet i sauternes 09.09.06, 23:02 maria-anna napisała: > Sporo wiem o życiu J.Kuronia,ale jego zydowskie pochodzenie nie przynosi mu > ujmy.Pewnym zaskoczeniem moze byc informacje o jego bliskich kontaktach > z SB,ale i ta sprawa została wyjasniona przez L.Wałęsę. Na pewno jest to > postac kontrowersyjna ,ale nic nie umniejsza jego zasług w Solidarności > i rządzie Mazowieckiego. > W obecnej chwili powinniśmy postawic na rozwój ekonomiczny i społeczny,a sprawa > rozliczen - szczególnie,że minęło sporo czasu- drugoplanową. Z pewnoscia zydowskie pochodzenia Kuronia ujmy mu nie przynisi! Za to jego dzialnosc - TAK!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok do wet szmat 09.09.06, 21:20 Według ustaw norymvberskich jestem czystym arysjskim Polakiem od conajmniej 800 lat. Ale!!! Kiedy czytam te swinstwa wypisywane przez kanapowych bojownikow faszystoidycznokatolickich wolałbym byc Zydem. Zydzi pokroju Jacka Kuronia i Adama Michnika walczyli o wolnosc naszej ojczyzny od komunistycznych kajdan, a ludkowie, jak rodzina Giertychów i masa kleru - wesoło donosili panom z ubecji a teraz wysoko na pustymi główkami trzymają maryjny ryngraf. I teraz to was boli to donosicielstwo chłopaczkowie, oj boli, a jak piecze....... Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: 1410_tenrok 09.09.06, 23:10 1410_tenrok napisał: > Według ustaw norymvberskich jestem czystym arysjskim Polakiem od conajmniej 800 > > lat. Ale!!! Kiedy czytam te swinstwa wypisywane przez kanapowych bojownikow > faszystoidycznokatolickich wolałbym byc Zydem. Zydzi pokroju Jacka Kuronia i > Adama Michnika walczyli o wolnosc naszej ojczyzny od komunistycznych kajdan, a > ludkowie, jak rodzina Giertychów i masa kleru - wesoło donosili panom z ubecji > a teraz wysoko na pustymi główkami trzymają maryjny ryngraf. I teraz to was > boli to donosicielstwo chłopaczkowie, oj boli, a jak piecze....... Kim chcesz byc i kim jestes nie ma dla mnie znaczenia. Najwazniejsze jest co robisz. Prawda wychodzi na jaw. Kuron i Michnik gadali z esbekami. I tu jest pies pogrzebany! Bo wszystko wskazuje na to, ze rozmowy te byly inscenizacja do pokretnego stolu. Teraz wiadomo dlaczego mamy wsciekla nagonke na IPN! PS Wole byc szmata niz takim "Polakiem" jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin nei jestes 09.09.06, 23:47 > Wole byc szmata niz takim "Polakiem" jak ty. bylaby obraza dla szmaty, jestes durniem i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: nei jestes 10.09.06, 02:13 helmut.berlin napisał: > > Wole byc szmata niz takim "Polakiem" jak ty. > > bylaby obraza dla szmaty, jestes durniem i tyle Heil Hitler - folkdojbczu! Odpowiedz Link Zgłoś
boston911 Wet3? 10.09.06, 04:40 wet - czy to ma znaczyc weteran, czy weterynarz? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: wet = mokry = od moczenia w spodnie 10.09.06, 15:53 Za to ty masz pohrzadnie rozmoczony mozg. Heil Hitler - blaznie szwabski! helmut.berlin napisal: <wet-mokry = od moczenia w spodnie> Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin wet zajmij sie nowymi faktami 10.09.06, 16:51 idola straciles bo Jarek beknal przed Merklowa wymysl teraz cos innego, wiele mozliwosci nie pozostalo Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: helmut-szkop 11.09.06, 20:03 helmut.berlin napisał: > idola straciles bo Jarek beknal przed Merklowa > wymysl teraz cos innego, wiele mozliwosci nie pozostalo Sieg Heil!!! Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 to jeszcze w repertuarze "rozmoknietego3" 10.09.06, 16:53 ("rozmoczonego3" , "przemoczonego3" a moze "zasikanego3") zostalo cytuje : "ty Zydzie", "ty hitlerowcu" , "ty hitlerowski Zydzie" i jeszcze pare innych ktorych nie wymowie Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok a z kim mieli gadac wet3 - zawodowy antysemito 11.09.06, 16:48 juz jednego koscioł katolicki zrobił swietym..... Chcesz byc nastepnym??? Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: maria-anna 09.09.06, 23:52 a co powiesz na chmary komuchow i bylych czlonkow PZPR w rzadzie twojego idola? Odpowiedz Link Zgłoś
maria-anna Re: maria-anna 10.09.06, 00:55 Zadam pytanie w sprawie "...w rządzie twojego idola?" Przyznam,ze jest dla mnie niezrozumiałe,gdyż niestety nie jest to mój rząd podobnie jak mój prezydent. Nie wiem,która moja wypowiedż swiadczyła o tym:)))Ale sama jestem zdumiona "lewicowością" tego rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
maria-anna helmut.berlin - w sprawie rządu mojego idola 10.09.06, 09:50 maria-anna napisała: > Zadam pytanie w sprawie "...w rządzie twojego idola?" Przyznam,ze jest dla mnie > niezrozumiałe,gdyż niestety nie jest to mój rząd podobnie jak mój prezydent. > Nie wiem,która moja wypowiedż swiadczyła o tym:)))Ale sama jestem zdumiona > "lewicowością" tego rządu. maria-anna Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin przeciez nie bylo do ciebei a do weta3 10.09.06, 20:46 sorry jak nei wychwycilas tego;) Odpowiedz Link Zgłoś
polonski Re: kundle opadly wet3.. 11.09.06, 02:38 Apel do kandydatow na folksdojczludzi!. Sluchajcie podludzie !(jak narazie i to nie wymysl polonskiego) ta droga argumentacji doprowadzicie do jeszcze wiekszej nienawisci miedzy Polakami a Niemcami. To, ze ludzie nie odpisuja wam, to nie oznacza , ze nie czytaja uwaznie. No i czekac tylko jak zbalamucony "polonski" przyp..li niewinnemu niemcowi gdzies k. slubic. Nie zapomnijcie tez , ze sporo z was posiada domki letniskowe kolo L. i nad jeziorem .... No i bedzie afera miedzynarodowa, o to wam chodzi?. Przeciez to nie weta czy polonskiego wina, ze reszte zycia spedzicie na socjalu z ..amtu. Miejcie pretensje do "dobrobytu" niemieckiego, ze qbwa otworzysz okno i co widzisz? .... mur pruski hle..hle... Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok polonski i wet - katolicke einsatzkommando 11.09.06, 16:54 patrioci z palkami do walenia. Tylko najpierw zmowcie paciorek chlopaczki. A polonski jestes taki Polak, jak ja Kirgiz! Odpowiedz Link Zgłoś
pan.wolodyjowski Re: polonski i wet - katolicke einsatzkommando 11.09.06, 17:07 Dlaczego ten polanski mowi o sobie w trzeciej osobie, czyzby mial "rozdwojenie jazni", jak sie czesto schizofrenie okresla? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: pan - czerwony? poprawny politycznie?? 11.09.06, 20:09 pan.wolodyjowski napisał: <polonski i wet - katolickie einsatzkomando> > Dlaczego ten polanski mowi o sobie w trzeciej osobie, czyzby mial "rozdwojenie > jazni", jak sie czesto schizofrenie okresla? Juz raz podziekowalem ci za komplement. Podziekuje jszcze raz - czlonku czerwonych Einsatzgruppen! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: 1410_tenrok 11.09.06, 20:02 1410_tenrok napisał: > patrioci z palkami do walenia. Tylko najpierw zmowcie paciorek chlopaczki. > A polonski jestes taki Polak, jak ja Kirgiz! Ty "Polaku" z 800 letnim drzewem genealogicznym - czy ty rzeczywiscie dostajesz zacmienia mozgu??? Moze nie palka, ale dobry kop w tylek by ci sie przydal, bo mozg tam ci opadl! Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok no i co choczesz bagienko??? 11.09.06, 20:06 jak mi podasz adres to spotkamy sie na ubitej ziemi, wtedy sie zad wybatoze, jako drzewiej bywało, abys łbem furkotac przestał a myslec zaczął, łyku!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin masz rozdwojenie jazni? 11.09.06, 18:11 albo myslisz, ze to wyjatkowo madre mowienie o sobie w trzeciej osobie? W Slubicach uwazaj, zeby ci ktorys z tamtejszych chlopakow mordy nie skul! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: polonski 11.09.06, 19:58 polonski napisał: > Apel do kandydatow na folksdojczludzi!. > > Sluchajcie podludzie !(jak narazie i to nie wymysl polonskiego) ta droga > argumentacji doprowadzicie do jeszcze wiekszej nienawisci miedzy Polakami a > Niemcami. To, ze ludzie nie odpisuja wam, to nie oznacza , ze nie czytaja > uwaznie. > No i czekac tylko jak zbalamucony "polonski" przyp..li niewinnemu niemcowi > gdzies k. slubic. > Nie zapomnijcie tez , ze sporo z was posiada domki letniskowe kolo L. i nad > jeziorem .... > No i bedzie afera miedzynarodowa, o to wam chodzi?. > Przeciez to nie weta czy polonskiego wina, ze reszte zycia spedzicie na socjalu > > z ..amtu. Miejcie pretensje do "dobrobytu" niemieckiego, ze qbwa otworzysz okno > > i co widzisz? .... mur pruski hle..hle... Chlopie kochany! mam do Ciebie prosbe. Otoz popatrz na wszystkie posty a przekonasz sie kto jest to prowokatorem. Rej wodza "borow4" i helmut-szwab. Prowokuja wytrwale caly czas. Ostatnio dolaczyl sie do nich "piss_on_pis". Popatrz na czas wpisow. Na dodatek, "borow4" jest kompletnym klamca i swinia, bo pod moja pierwsza nieprzychylna wypowiedzia o Kuroniu nazwal mnie antysemickim scierwem - czemu teraz klamiac jak swintuch ostatniej kategorii zaprzecza. Odpowiedzialem mu na to ze jest antypolskim scierwem. Oczywiscie posty zostaly usuniete, chociaz moj post o antypolskim scierwie usuniety zostal oa razu, a jego post o natysemickim scierwie usuniety zostal cztery dni pozniej. Ci ludzi chyba sa oplacani aby szerzyc nienawisc do Polakow i podjudzac ja. Dla pewnosci przeczytaj moja wymiane wysli z "maaac". Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Gdyby zył, to gnidy z pisu siedziałyby cicho, 11.09.06, 17:00 a ze goscia nie ma to pis sie popisuje pisieniem - piss on piss Zarzucają mu, ze gadał z esbecjł. A z kim oni mieli gadac z zawodowymi donosicielami? Przeciez rozmowa to dialog. A rozmowa z własnym agentem to przydzielanie mu nowych zadan!!! A tam nie ma miejsca na dialog!!!! I teraz to tych landrynkowych bohaterów z "polskiej prawicy" boli, tak jak kiedys dmowskiego wspołpraca z ochraną....... Ot taka tradycja. Odpowiedz Link Zgłoś
piss_on_pis Re: Sprawa J. Kuronia 10.09.06, 16:47 wet3 vel debilus maximus primo voto kundel. > Obawiam sie, ze Kuronia wspiera wielu etnicznych Polakow, ktorzy nie maja > zielonego pojecia o tym kim byl rzeczywiscie Kornblum vel Kuron. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: piss_on_pis 10.09.06, 19:11 piss_on_pis napisał: > wet3 vel debilus maximus primo voto kundel. > > > Obawiam sie, ze Kuronia wspiera wielu etnicznych Polakow, ktorzy nie maja > > > zielonego pojecia o tym kim byl rzeczywiscie Kornblum vel Kuron. No wlasnie, kundlu, ty pewnie jestes jednym z nich. Dla mnie "bochater" ugadywajacy sie z esbekami jest NICZYM! Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin naucz sie po polsku ty sbecku 10.09.06, 20:41 > No wlasnie, kundlu, ty pewnie jestes jednym z nich. Dla mnie "bochater" > ugadywajacy sie z esbekami jest NICZYM! przeciez ty samn sbek i teraz na kolegow psioczysz bochater??? nawet dziecko wie jak to sie pisze Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: hrlmut-szwab 11.09.06, 15:34 Ty, jak zwykle, musisz podkreslac swoj debilizm. Czy nie widzisz, glupocie, ze slowo bohater napisalem w cudzyslowie? Jak znaczenia cudzyslowu nie znasz - to daj sie zaszklic! Heil Hitler! Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: hrlmut-szwab 11.09.06, 16:39 chodzi o pisownie debilu, w sprawach tzw. merytorycznych nie dyskutuje nawet z toba, bo nie zwyklem mowic do sciany Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok na to rodzina giertychow - to tez nic, co???? 11.09.06, 16:56 Dziadunio i tatunio dzielnie trzymali sie nieboszczki komuny. Pekne ze smiechu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 Odpowiedz Link Zgłoś
piss_on_pis Re:skad ta zajadlosc i wscieklosc wet3 -Hitler też 10.09.06, 16:55 nienawidził Żydów, bo sam był w połowie Żydem. wierzejski też jest homofobem, tak jak i kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: piss_on_pis 11.09.06, 15:35 piss_on_pis napisał: > nienawidził Żydów, bo sam był w połowie Żydem. wierzejski też jest homofobem, > tak jak i kaczyński. Nauczylem sie od ciebie. Dokladnie czytam twoje wypociny na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok wet3 to taki polski katolik, przykazania, niedziel 11.09.06, 16:51 ne sakramenty, spowiedz i te rzeczy. A w domku - mała podkreczna komora gazowa. Ot taki zmoczony mały mis na dzis. Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: wet3 to taki polski katolik, przykazania, nie 11.09.06, 20:52 dokladnie, moher z Torunia Odpowiedz Link Zgłoś
pan.wolodyjowski Re: wet3 to taki polski katolik, przykazania, nie 12.09.06, 02:47 Antysemita i Ksenofob! Odpowiedz Link Zgłoś
antykagan Re: Sprawa J. Kuronia 11.09.06, 02:15 wet3 napisał: > Obawiam sie, ze Kuronia wspiera wielu etnicznych Polakow, ktorzy nie maja > zielonego pojecia o tym kim byl rzeczywiscie Kornblum vel Kuron. Jakbyś nie był takim debilem, to byś wiedział, że Jacek Kuroń nie był Żydem. To nie ma żadnego znaczenia, ale tak gwoli ścisłości. O kurczę.. zwracając uwagę na ekskrementy weta zniżyłem się do poziomu szamba..: (:( Odpowiedz Link Zgłoś
scolopetarius Re: Sprawa J. Kuronia 11.09.06, 16:25 Jeżeli Żydzi nie zrozumieją, że w Europie zbudowanej na chrześcijańskich korzeniach Bliźnim jest każdy człowiek to zawsze będziemy mieli problemy z tą społecznością, która kieruje się nacjonalizmem jako wyznacznikiem. Jeżeli nacja jest tak ważna dla Żydów dlaczego się podszywają pod narodwość polską? Niech głupstwa robią na swoje konto, jak Engels, Marks, Lenin, Hitler.. Kuroń, Michnik, Mazowiecki - niestety panowie metryka was demaskuje jako wrogów chrześcijańskiej Europy, gdzie bliźnim jest każdy nie tylko współwyznawca lewicy laickiej. Żyd bez Boga to diabelski wynalazek - żydokomuna. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok oto polski chrzescijanin - matołek z ryngrafem 11.09.06, 20:11 a gdzie miłosc blizniego, a gdzie przykazania boże??? Ot takie poganstwo, ktore tu zawsze sprzedawano jako wiarę ojców. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: oto polski chrzescijanin - matołek z ryngrafe 12.09.06, 02:32 1410_tenrok napisał: > a gdzie miłosc blizniego, a gdzie przykazania boże??? Ot takie poganstwo, ktore > > tu zawsze sprzedawano jako wiarę ojców. Jasnie oswiecony super Polak z 800-letnia "mentryka" sie odezwal. Klekajcie narody na kolana! PS Gnojku skonczony! - Won od spraw religii. Moze moich uczuc nie obrazasz, ale pomysl o ludziach wierzacych! Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok A co zabolało, gnojku?????????? 12.09.06, 20:45 Won od spraw religii??? Ludzie wierzący??? Ty jestes wierzący????? Chyba padne ze smiechu??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
scolopetarius Re: oto polski chrzescijanin - matołek z ryngrafe 12.09.06, 16:41 Przecież miłość bliźniego stosowana przez Żydów odnosi sie tylko do ich nacji i to im zarzucam. Polak dlatego ratował w czasie wojny Żydów bo to był nakaz wiary, Żyd by tego nie zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok A skąd to wiesz?????????????? 12.09.06, 20:47 Czy nie było Zydów pomagających Polakom?????????? Antysemici rozprawiają o historii, mozna pec ze smiechu. To tak, jak za Stalina uczono z książek o biologii, histroii itp........ Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok i jeszcze jedno, ciebie za to porownanie należy 11.09.06, 20:14 wysłac do domu dla debili - tam mianowicie pasujesz, szmaciarzu! Porownywac p. premiera Mazowieckiego, Jacka Kuronia i Adama Michnika z Hitlerem - to juz nawet nie jest sqrvysynstwo!!!! Po prostu jestes bydle!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: 1410_tenrok 12.09.06, 16:28 1410_tenrok napisał: > wysłac do domu dla debili - tam mianowicie pasujesz, szmaciarzu! > Porownywac p. premiera Mazowieckiego, Jacka Kuronia i Adama Michnika z > Hitlerem - to juz nawet nie jest sqrvysynstwo!!!! Po prostu jestes bydle!!! Ty masz kompletnie porabane pod deklem i stawiasz wyssane z palca zarzuty - "chistoryku" z bozej laski! Nie wiedzialem jednak, ze jestes tak wielka swinia! A gdzie to porownalem Mazowieckiego, Kuronia i Michnika do Hitlera??? - Ty swinska, lzaca jak pies, kreaturo? Jestes albo kompletnym kretynem, albo zlosc odebrala ci rozum do reszty - swinio pospolita! Odpowiedz Link Zgłoś
scolopetarius Jacek nie był święty tylko wierzył w głupi ustrój 12.09.06, 16:46 Ludzie, on naprawdę myślał że socjalizm to dobre rozwiązanie. Mylił się. Jego przynależność do laikatu lewicy wyznaczyła mu pośmiertnie miejsce w piekle. Zatem nie przeszkadzajcie mu w odbywaniu kary za grzechy. Ciszej nad tą trumną. O tym jak wykolegowano "solidarność" dokumenty są ujawniane i wszystko będzie udokumentowane. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Skolopetarius 12.09.06, 21:10 Po tym, jak 17 wrzesnia 1939 roku sanacja wiała na łeb na szyje na Zaleszczyki, pozostawiając narów na pastwe losu, wielu ludzi uwierzyło, że jedynie radyklana zmiana poprawi los. Wielu wierzyło nawet w zsrr. Ale, sowieci szybko ich przekonali, że jest inaczej. Prawda jest taka, że mnostwo ludzi - praktycznie rzezc biorąc cały kwiat polskiej inteligencji dorastającej w latach 40-50 na to sie zalapał. Wielu przejrzało jednak na oczy. Wielu z nich musialło zapłacic za to straszną cene. Do nich należeli Kuron, Michnik i im podobni. Skoro mieli zapatrywania lewicowe - probowali na fali uniesien popazdziernikowych najpeirw reformowac partie. Szybko uduowodniono im bezsens takiego działania. Odeszli wiec i zaczeli walczyc na wlasna reke. I Kuron i Michnik spedzili po kilkanascie lat w wiezieniach prl. Podobnie Karol Modzelewski. Czy odpokutowali tym sgłupote młodsci?????? Uważam, że tak. W 1989 roku byli jedyną licząca sie siłą w Polsce. Tzw. prawica - to wiekszosc chodząca na pasku esbecji. Dlatego w Polsce nie bedzie nigdy lustracji takiej, jak w Czechach czy dawnym NRD. Kazdy obecny prawicowiec starszego i sredniego pokolenia jest umoczony - a to paszporcik, a to stypendium, a to robota........, a za to trzeba było bulic układami i TW. Ale w prl bis/rp 04 ludzie ci beda krzyczec i warczec na tych, ktorzy walczyli i cierpieli. Chocby z przyczyn etstetycznych i dobrego samopoczucia. A na to nikt, kto cos orientuje sie w całej tej sprawie nie moze sie zgodzic. W wolnej Polsce nie mozna bezkarnie opluwać porządnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Oto wet 3 - chrzescijanin. Polityk i szalbierz 12.09.06, 20:49 Wymieniłes łotrze Mazowieckiego razem z Hitlerem w jednym zdaniu. Jestes kanalią!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ty nie jestes człowiekiem. Ty jestes bydleciem w ludzkiej skorze!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Oto wet 3 - chrzescijanin. Polityk i szalbier 13.09.06, 00:39 1410_tenrok napisał: > Wymieniłes łotrze Mazowieckiego razem z Hitlerem w jednym zdaniu. Jestes > kanalią!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ty nie jestes człowiekiem. Ty jestes > bydleciem w ludzkiej skorze!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tys rozum postradal! Odpowiedz Link Zgłoś
pan.wolodyjowski typowa stwierdzenie wariata 13.09.06, 01:23 > Tys rozum postradal! fuj Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: pan_tylko_z_rozumem 13.09.06, 17:17 pan.wolodyjowski napisał: > > Tys rozum postradal! > > fuj Kazdy, kto stoi po stronie Polski nie ma wedlug ciebie rozumu! Tylko sprzedawczycy, komuchy politycznie poprawne - twojego typu i folksdojcze razem z toba go posiadaja! Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: Pan Prezydent był 4 dni w Izraelu 12.09.06, 03:33 pan.wolodyjowski napisał: > Czy wiesz parszywy antysemito co to znaczy? Oczywiście że nie. Gnidy takie jak wet3 wybierają sobie te sytuacje i zdarzenia, które pasują do ich chorej ideologii i kłamstw, które próbują szerzyć. O tym, że prezydent był w Izraelu i zapewniał i przyjaźni polsko izraelskiej już wet3 nie będzie opowiadał, bo to bardzo niewygodne, bo przecież wcześniej pisał masę rzeczy o zabijanyc libalńskich dzieciach (o tym że hezbollah te dzieci traktował jako żywe tarcze i umieszczał swoje bazy np. w szkołach, oczywiście przypadkiem wet3 nie pisał, zupelnie nieświadomie, mhm, na pewno) a teraz nagle jego idol jedzie bratać się z "pejsatymi". A więc temat pominięty. wet3 i paru inncyh kretynów to zwykli kłamcy, łgarze i rasiści i nic więcej. Po prostu kłamią i tyle. Nic w tym więcej, żadnej głebi nie ma:) Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Pan Prezydent był 4 dni w Izraelu 12.09.06, 16:38 > O tym, że prezydent był w Izraelu i zapewniał i przyjaźni polsko > izraelskiej już wet3 nie będzie opowiadał, bo to bardzo niewygodne, bo przecież Ciekawe nieprawdaz, wet3 nigdy nie zareagowal jak byl skonfrontowany z niezaprzeczalnymi faktami, albo tez w swojej chorej wyobrazni nawet takie fakty interpretowal jako potwierdzajace jego szalone tezy. Mysle, ze powinien zaczac w koncu leczyc "glosy", wlasna autoterapia najwidoczniej nie pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Pan Prezydent był 4 dni w Izraelu 13.09.06, 17:34 helmut.berlin napisał: > > O tym, że prezydent był w Izraelu i zapewniał i przyjaźni polsko > > izraelskiej już wet3 nie będzie opowiadał, bo to bardzo niewygodne, bo pr > zecież > > Ciekawe nieprawdaz, wet3 nigdy nie zareagowal jak byl skonfrontowany z > niezaprzeczalnymi faktami, albo tez w swojej chorej wyobrazni nawet takie fakty > interpretowal jako potwierdzajace jego szalone tezy. Mysle, ze powinien zaczac > w > koncu leczyc "glosy", wlasna autoterapia najwidoczniej nie pomaga. Folksdocza nigdy nie da sie wyleczyc! Holendrzy powiedzieli mi wyraznie, ze dobry Niemiec, czy folksdojcz - to tylko martwy! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: y.y 13.09.06, 17:31 y.y napisał: > pan.wolodyjowski napisał: > > > Czy wiesz parszywy antysemito co to znaczy? > > Oczywiście że nie. Gnidy takie jak wet3 wybierają sobie te sytuacje i > zdarzenia, które pasują do ich chorej ideologii i kłamstw, które próbują > szerzyć. O tym, że prezydent był w Izraelu i zapewniał i przyjaźni polsko > izraelskiej już wet3 nie będzie opowiadał, bo to bardzo niewygodne, bo przecież > > wcześniej pisał masę rzeczy o zabijanyc libalńskich dzieciach (o tym że > hezbollah te dzieci traktował jako żywe tarcze i umieszczał swoje bazy np. w > szkołach, oczywiście przypadkiem wet3 nie pisał, zupelnie nieświadomie, mhm, na > > pewno) a teraz nagle jego idol jedzie bratać się z "pejsatymi". A więc temat > pominięty. wet3 i paru inncyh kretynów to zwykli kłamcy, łgarze i rasiści i nic > > więcej. Po prostu kłamią i tyle. Nic w tym więcej, żadnej głebi nie ma:) Hezbollach umieszczal dzieci jako zywe tarcze ... Ty juz przekraczasz wszystkie mozliwosci chorej wyobrazni!!! A pamietasz dzieciatka izraelskie piszace na bombach przeznaczonych na Liban "with love"? - Koltunie skonczony???? A pamietasz bombardowanie przez Zydow konduktow pogrzebowych w Libanie, balwanie skonczony??? Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin sam balwan i uwazaj 13.09.06, 17:33 bo cie Amerykanie namierza za popieranie terrorystow, na tej liscie nikt nie chce wyladowac. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: helmut-szwab 13.09.06, 17:48 helmut.berlin napisał: > bo cie Amerykanie namierza za popieranie terrorystow, na tej liscie nikt nie > chce wyladowac. "Hezbollahy" powinni uzyc ciebie jako tarczy o ktorej "y.y" wspomina! Odpowiedz Link Zgłoś
scolopetarius Re: Sprawa J. Kuronia w oczach Wielomskiego 12.09.06, 19:45 Nic dodać nic ując świetny komentarz: ADAM WIELOMSKI DWIE POLSKI Kilkanaście dni temu byliśmy świadkami historycznego pojednania środowiska UW, pogardliwe zwanego „salonem”, z SLD i SdPl. Historyczne zjednoczenie obydwu frakcji PZPR, które spierały się o władzę w latach 1956-1968 odbyło się w prawdziwej trzęsionce przed lustracją, dekomunizacją i hasłem walki o „Polską Jacka Kuronia”. Ostatnio coraz więcej dowiadujemy się o genezie i istocie „Polski Jacka Kuronia”. Wiemy już, że rodziła się w „dialogu” Jacka Kuronia z oficerami SB. Należę zresztą do ostatnich, którzy z faktu tego robiliby sensację. Było wszak oczywiste, że Magdalenka i Okrągły Stół nie narodziły się z dnia na dzień. Wszak nie wyglądało to tak, że Wojciech Jaruzelski, bez przygotowań, któregoś dnia wysłał listy polecone do działaczy opozycji, których wyselekcjonował do rozmów dzień wcześniej. Negocjacje musiały być wcześniejsze. To, co w nich zaskakujące to „kanał negocjacyjny”. Prawdę mówiąc zdziwiony jestem, że była nią SB. Przecież Bronisław Geremek, Jacek Kuroń czy Adam Michnik mogli wyjąć notes, znaleźć numer, podnieść telefon i zadzwonić do kolegów - partyjnych dygnitarzy. Znali się przecież znakomicie i przez wiele lat wspólnie budowali socjalizm. Sensacja, że pośrednikiem w rozmowach z SB raczej świadczy na ich korzyść: widocznie stosunki z kolegami z PZPR były na tyle złe, że panowie wcale nie utrzymywali ze sobą kontaktu. Rozmowy z SB są na ileś kompromitujące, acz przecież Magdalenka nie powstała ex nihilo. Musiały ją poprzedzać konsultacje, a Jacek Kuroń doskonale się do nich nadawał. Rozmowy z komunistami prowadziła osoba będąca jedną z najwybitniejszych postaci skrajnej lewicy w Polsce w XX wieku. Jacka Kuronia podobno nie należy atakować, gdyż nie żyje i kochał ludzi. Pierwszy argument uznaję i zmarłego opluwać nie będę. Drugi argument to żart. Wiemy jaką Kuroń i jego środowisko wybudowali nam Polskę. Czy to w ogóle Polska? Jeśli pod pojęciem tym będziemy rozumieli terytorium oznaczone, na którym funkcjonuje rząd zwący się „polskim” to jest to Polska. Ale ziemia to jeszcze nie wszystko. Miłość dla samej ziemi to prymitywny kult chtoniczny. Kochamy nie fizyczną ziemię, rosnące na niej drzewa i kwiaty oraz pasące się krowy, lecz ziemię na której znajduje się polskość. Wszak podobna ziemia, z podobnymi drzewami, kwiatami i krowami znajduje się 1000km na wschód i 1000 km na zachód od Polski i nie ma powodu do szczególnych uczuć dla tego kawałka ziemi. Kochamy tę właśnie ziemię, gdyż na niej mieszkali, żyli, pracowali, rodzili się i umierali nasi ojcowie, dziadkowie i cały łańcuch pokoleń, którego my stanowimy uwieńczenie. Naród jest jak rafa koralowa, gdzie jedne pokolenia żyją na kościach swoich przodków. Ojczyzna przeto to nie kawałek ziemi, ale miejsce gdzie zachowywane są polskie obyczaje, mowa, prawa, przyzwyczajenia, gusta i instytucje. Zdefiniowano kiedyś ojczyznę jako miejsce, gdzie człowiek czuje się „u siebie”. Czy w III RP – „Polsce Jacka Kuronia” – czuliśmy się u siebie? Ja czułem się jak na ziemi opanowanej przez ludzi z którymi nie miałem więzi kulturowej. Ich świat wartości wyznaczany przez idee praw człowieka, demokracji, europejskości, laickości ufundowany był na ideologiach wyrosłych z Rewolucji Francuskiej. Mój świat z niej nie wyrasta. Tam gdzie oni mówili „prawa człowieka”, tam ja szukałem tradycji katolickiej; gdzie oni mówili „tolerancja”, ja szukałem autorytetu; gdzie oni mówili o „Europie”, tam ja szukałem polskości i katolicyzmu; tam gdzie oni powoływali się na „dyrektywy Komisji Europejskiej”, ja szukałem autorytetu nieomylnego Magisterium Kościoła wielkich Piusów. Jeden z kontrrewolucjonistów przebywających na emigracji w czasie Rewolucji, na wieść o zgilotynowaniu Ludwika XVI napisał, że „Francja jest już trupem, a kocha się nie zmarłych, ale wspomnienia o nich”. Środowisko Kuronia przez ostatnie niespełna 20 lat marginalizowało takich jak ja i pozwalało kochać jedynie „wspomnienia”, ale bez prawa publicznego głoszenia tych poglądów przez demoliberalne media. Dziś z satysfakcją patrzymy jak umiera „Polska Jacka Kuronia”. To nie tylko skutek politycznej (wyborczej) porażki. Spadający bezustannie nakład „GW” świadczy, że mit „Polski Jacka Kuronia” idzie w gruzy, rozsypuje się na naszych oczach. Lud przestaje wierzyć w tamtą Polskę, zobaczywszy, że za jej plecami powstała pyszna oligarchia esbecko-aferalnej władzy. Autorytety „Polski Jacka Kuronia” znajdują dziś coraz mniej posłuchu, przekształcając się w autorytety wąskiego środowiska politycznego i towarzyskiego. „Polska Jacka Kuronia” dziś umiera. Nie ma przy niej nawet księdza, gdyż umierająca była agnostykiem. Adam Wielomski Odpowiedz Link Zgłoś
serenita123 wal się K A R T O F E L K U !!!!!! 13.09.06, 01:19 to jest szukanie WROGA, pacanie! Gomułka też tak robił a największy biznes w tej POlsce robili, robią i robić będą ci, co z księżulkami idą rąsia-w-rąsię im nikt nigdy nie podskoczył A OD JACKA SIĘ ODPIE..!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
polonski Re: No i masz babo placek... 13.09.06, 04:31 Polonski czuje sie jak w trzy ognie "wziety. Nie znosi fizycznie folksdojczsprzedawczykow, nie lubi kleru i kosciola, nie trawi komuchow, i do tego koniecznie chce wrocic na Swieta Ziemie Lubuska do Polski z kasa, na swoja farme w ktora zainwestowal juz sporo pieniedzy. Co tu qbwva zrobic? Oto dylemat polonskiego - marnotrawnego syna Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: polonski 13.09.06, 17:25 polonski napisał: <No i masz babo placek...> > Polonski czuje sie jak w trzy ognie "wziety. > > Nie znosi fizycznie folksdojczsprzedawczykow, nie lubi kleru i kosciola, nie > trawi komuchow, i do tego koniecznie chce wrocic na Swieta Ziemie Lubuska do > Polski z kasa, na swoja farme w ktora zainwestowal juz sporo pieniedzy. > Co tu qbwva zrobic? Oto dylemat polonskiego - marnotrawnego syna Polski. Nie martw sie, "polonski"! Ci ludzie uprawiaja swoja domorosla "mendotologie" myslenia. Ich logika zaczyna sie tam, gdzie konczy sie normalna logika. To sa psie glosy, ktore nie ida w niebiosy! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: serenita123 13.09.06, 17:12 serenita123 napisała: <wal sie kartofelku!!!!> > to jest szukanie WROGA, pacanie! > Gomułka też tak robił > a największy biznes w tej POlsce robili, robią i robić będą ci, co z > księżulkami idą rąsia-w-rąsię > im nikt nigdy nie podskoczył > > A OD JACKA SIĘ ODPIE..!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bardzo jestem ciekaw gdzie wyuczono ciebie yak niesamowitego belkotu? - Pewnie podczas zebran i "nasiadowek" PZPR! Odpowiedz Link Zgłoś