friedmar 08.09.06, 16:05 odpocznijcie oboje Panie prmierze! Co to za kraj - to raczej jakaś operetka skoro kluczowym ministrem można zostać lub nie - zależnie od kaprysu jakiegoś innego alter polityka - wówczas prezesa a nie premiera? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frant3 Kaczyński: Gilowska może chcieć odpocząć 08.09.06, 16:07 Czyżby premier sugerował Beacie Gilowskiej odpowiedż (że ma sobie chwilę odpocząć). -- Monkey Expert Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar Zakłamanie w prawdzie i sprawiedliwości partyjnej 08.09.06, 16:12 jak można oczekiwać od obywatela postaw patriotycznych, szacunku do organów państwowych, szacunku do konstytucji i prawa, skoro sami kaczyńscy dewalują, podważają wszystkie instytucje w których nie zasiadają ich krewniacy? "(..prezydent...) był usatysfakcjonowany orzeczeniem, uwolnieniem pani profesor Gilowskiej od zarzutu kłamstwa lustracyjnego. O tyle był zdumiony, zaskoczony i pełen niesmaku po wysłuchaniu tego uzasadnienia" frant3 napisał: > Czyżby premier sugerował Beacie Gilowskiej odpowiedż (że ma sobie chwilę odpocz > ąć). > > -- > Monkey Expert Odpowiedz Link Zgłoś
fraglesi67 Bo Pan Prezydent wywodzi się z.... 08.09.06, 17:16 z PiS a ta parta już nie raz dowiodła, że ma inne pojmowanie prawa i sprawiedliwości Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Re: Bo Pan Prezydent wywodzi się z.... 08.09.06, 17:52 to jest takie... pisuarowe pojęcie prawa i sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:A imię jej było Beata, piękne imię jak hiacynt! 08.09.06, 23:07 Tak się kiedyś śpiewało. Gorzej jest teraz ze śpiewem , z kwakaniem na gumnie leppiej! Jak ma wrócić młodzież z wygnania, jak Balcerowicz musi odejść, aby Leppej to robila Beata? Wielogłowy KaczymenGeLe. Kto to jest w naszym narodzie KaczymenGeLe? To gospodarcze i ekonomiczne ciele! To ten co za Buzka hamulcowym w AWueSie będąc, cierpiał za władzą siedząc na sedesie. Ten co utorował drogę rządom Millera. Ten co krzyczał ,że pan Be schładza i zabiera! Wszystko tak kombinował ten KaczymenGeLe, by Polska przy komuchach albo przy kościele! Miał program, Be ma odejść z tymi reformami, krzyczał z wrogami Polski, razem z komuchami. Próżno pan Be ostrzegał potrzebne reformy, percepcją KaczymenGeLe nie osiąga normy. Normą jest służyć ludziom gospodarki rozwojem, oszołom chce władzy, wejść w salon w butach z gnojem. Zwidami jak Kwachu głuchy na ostrzeżenie, że przez podpis młodzież naraża na cierpienie. Traumę emigracji, przecięcie narodu żył, niech Polska krwawi, byle tuman u władzy był! Jak zaleczyć ranę, już u schyłku komuny znalazły sposób na bum światlejsze rozumy, lecz wszaka, rydzola, buraka KaczymenGeLe fałszem, zdradą usadził na młodzieży ciele. Won trzy razy piętnaście, pokazał pluszaka, niech rośnie łżekołtun, zahoduj rydzowszaka! KaczymenGeLe, układ nazikatolicji co ma opium kościoła i siłę policji! Nasz towar eksportowy, młodzi kanonicy. Pusto jest na biochemii, ucichli fizycy. On ma pełną lodówkę, pokaże pajaca. Chleje w Ogrodzie Saskim, ale ty masz kaca! Chleje za swoje zdrowie razem z tym burakiem, wchłania rydzomoheroinę wydzielaną wszakiem! Odpowiedz Link Zgłoś
scolopetarius Re: Zakłamanie w prawdzie i sprawiedliwości party 08.09.06, 18:19 Nic dodać nic ując więc cytuję: "1.Operowanie imieniem Beata przy nazwisku Gilowska,to to samo co nazywanie Pana byłego Prezydenta Lech ,,Bolek'' Wałęsa.Ten sam poziom. 2.Dla wiekszości z Państwa Zyta była bardzo dobra w PO a tragiczna w jako wicepremier rządu PiS.Wiedza ekonomiczna obecnej ,,gwiazdy''PO Pani HGW jest przeogromna.Tylko uważajcie ,żeby po waszych peanach nie obraził się Profesor wszystkich Polaków.Leszek Wielki Balcerowicz!Bo to on i tylko on jest ,,Wielki'',nie zapominajcie!Inaczej sie obrazi i nabzdyczy. 3.Ciekaw jestem reakcji Państwa na wyrok sądu po odczytaniu,gdyby to dotyczyło kogoś z Was.Ja był uzyła słów nieparlamentarnych.I pewnie by mnie zamkli za obrazę sądu.Tym większe uznanie dla Pani Profesor. 4.A teraz to na co czekacie.Pocałujcie Panią Profesor....wiecie gdzie" Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: Zakłamanie w prawdzie i sprawiedliwości party 08.09.06, 18:29 Pocałujemy panią profesor w ozi! -- Monkey Expert Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Zakłamanie w prawdzie i sprawiedliwości party 08.09.06, 18:31 Twó rozmówca i niejaka <amanasunta> to jedna osoba. Dostali z centrali tekst i go wklejają pod dwoma nickami. Faktycznie z kadrami w PiS jest pissowato. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Zakłamanie w prawdzie i sprawiedliwości party 08.09.06, 22:37 czyli to samo co z obrońcami SamooBrony (patrz Jola z Dywit), a zabawa zaczyna się dopiero, kiedy musi coś od siebie dodac, bo ktoś w centrali zaspał;) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Sędzina w tym procesie wypadła świetnie. 08.09.06, 16:14 To budzi zaufanie do sądów IV RP. Nic na świecie nie jest jednoznaczne i bez przyczyny. Jak na polityka, pani Zyta G.okazała się nadmierną gadułą. Trzeba powstrzymywać okazywanie osobistych emocji i nie wyrażać pośpiesznie własnej opinii. Od tego są felietoniści. Odpowiedz Link Zgłoś
scolopetarius Sędzina w tym procesie okazała się paplą 08.09.06, 18:24 Do tego z czerwonym rodowodem Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: Sędzina w tym procesie okazała się paplą 08.09.06, 19:28 Podobnie jak: Jasinski, Wasserman, Dorn z tatusiem lektorem marksizmu-leninizmu i wielu wielu innych. O kaczce prezydenckiej obficie posilkujacej sie cytatami z klasykow nie wspominajac. Odpowiedz Link Zgłoś
caius1 Kaczyński: Gilowska może chcieć odpocząć 08.09.06, 16:16 Odpoczynek przydalby sie wszystkim. Od premiera i jego czarno-czerwono- brunatnych przydupasow. NiePiS Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: Kaczyński: Gilowska może chcieć odpocząć 08.09.06, 16:49 Tanie panstwo w wydaniu Pisu ,Beata dwuch goryli +auto,Premier 8 goryli cztery auta,czego ten mały człowieczek się obawia co ma na sumieniu? Gierek miał jednego goryla i to Polacy mieli pretensję.Kaczynski opamiętaj się i nie szastaj groszem nie swoim,to jest żałosne i bardzo śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
janspruce Premier 8 goryli 4 auta i cztery teczki- sam 08.09.06, 23:44 widzialem szli przed premierem z tymi teczkami i kompania honorowa salutowala do tych teczek. Pierwsza z prawej to sfalszowana(podobno?) teczka premiera, z lewej teczka Zyty Szczekaczki z tylu teczki Bolka Przeskakiewicza i SP. Jacka Dogoworytiela. Zyta zamiast szczekac i kasac reke bylego SB-ka powinna go calowac w dup.. Co by bylo gdyby sie uparl i powiedzial ze Zyta z wlasnej woli a nie z babskiej glupoty donosila? Ja sam mialem w tamtych czasach znajomego o ktorym wiedzialem ze jest w SB dyskutowalismy na rozne tematy przewaznie polityczne po tej rozprawie i w swietle nowej ustawy jestem tego pewien ze bede OZI. Ale ze ze mnie wtedy i teraz polityk jak z koziej dup.. traba to mam to za przeproszeniem w glebokim powazaniu. Pozdrowienia dla wszystkich OZI rowniez tych co nie maja jeszcze o tym zielonego pojecia. Odpowiedz Link Zgłoś
heyoza Prezydent dziękuje za poświęcenie!!! 08.09.06, 17:06 Dziękuje Zyto dzieki twojej ofierze wielu zobaczyło jak bardzo potrzebna jest nowa ustawa lustracyjna i jak nieodpowiednim organem jest sąd lustracyjny. Z chwilą wydania orzeczenia twoje imię wpisane zostanie złotymi zgłoskami do wielkiej księgi zasłużonych dla Sprawy i Rewolucji. IV RP dziekuje Ci!!!!! Kompania!!!! Ognia!!! Ognia!!! Ognia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
scolopetarius Prezydent dziękuje za poświęcenie!!! Zyta wracaj 08.09.06, 18:20 Nie oddawaj pola wrogom. Odpowiedz Link Zgłoś
jrjrjr Re: Kaczyński: Gilowska może chcieć odpocząć 08.09.06, 17:08 Przecież po wejściu w życie nowej ustawy lustracyjnej Gilowska będzie miała cyrk lustracyjny od nowa, i to bez mozliwości odwołania - jak zapowiedziała sędzina M.! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Kaczyński: Gilowska może chcieć odpocząć 08.09.06, 17:18 "Propozycja jest natychmiastowa, natomiast (nie wiadomo - PAP) czy pani premier nie będzie chciała jeszcze przez chwilę odpocząć w związku z naprawdę bardzo ciężkimi przejściami i z tą zupełnie niebywałą sytuacją" - powiedział J.Kaczyński Oczywiście, że powinna odpocząć. Należy jej się po tak ciężkich przejściach. Przynajmniej 5 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
alkud *** Ohydna kolaboracja z PiSem *** 08.09.06, 17:25 jej poglądy wyewoluowały od pseudoliberalizmu do socjalizmu... --- religiapokoju.blox.pl/2006/09/Kazimiera-Szczuka-przywalila-w-morde.html Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: *** Ohydna kolaboracja z PiSem *** 08.09.06, 17:53 Powinieneś napisać - Jej polądy zatoczyły koło. Z magla przez pseudoliberalizm, socjalizm do magla. I tam już powinna pozostać. Odpowiedz Link Zgłoś
scolopetarius Re: *** Ohydna kolaboracja z PiSem *** 08.09.06, 18:18 Nic dodać nic ująć więc cytuję: "1.Operowanie imieniem Beata przy nazwisku Gilowska,to to samo co nazywanie Pana byłego Prezydenta Lech ,,Bolek'' Wałęsa.Ten sam poziom. 2.Dla wiekszości z Państwa Zyta była bardzo dobra w PO a tragiczna w jako wicepremier rządu PiS.Wiedza ekonomiczna obecnej ,,gwiazdy''PO Pani HGW jest przeogromna.Tylko uważajcie ,żeby po waszych peanach nie obraził się Profesor wszystkich Polaków.Leszek Wielki Balcerowicz!Bo to on i tylko on jest ,,Wielki'',nie zapominajcie!Inaczej sie obrazi i nabzdyczy. 3.Ciekaw jestem reakcji Państwa na wyrok sądu po odczytaniu,gdyby to dotyczyło kogoś z Was.Ja był uzyła słów nieparlamentarnych.I pewnie by mnie zamkli za obrazę sądu.Tym większe uznanie dla Pani Profesor. 4.A teraz to na co czekacie.Pocałujcie Panią Profesor....wiecie gdzie" Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: *** Ohydna kolaboracja z PiSem *** 08.09.06, 18:57 Nie jestem próżna,ale podaj ,że to moja wypowiedz.Pzdr. scolopetarius napisał: > Nic dodać nic ująć więc cytuję: > "1.Operowanie imieniem Beata przy nazwisku Gilowska,to to samo co nazywanie > Pana > byłego Prezydenta Lech ,,Bolek'' Wałęsa.Ten sam poziom. > 2.Dla wiekszości z Państwa Zyta była bardzo dobra w PO a tragiczna w jako > wicepremier rządu PiS.Wiedza ekonomiczna obecnej ,,gwiazdy''PO Pani HGW jest > przeogromna.Tylko uważajcie ,żeby po waszych peanach nie obraził się Profesor > wszystkich Polaków.Leszek Wielki Balcerowicz!Bo to on i tylko on > jest ,,Wielki'',nie zapominajcie!Inaczej sie obrazi i nabzdyczy. > 3.Ciekaw jestem reakcji Państwa na wyrok sądu po odczytaniu,gdyby to dotyczyło > kogoś z Was.Ja był uzyła słów nieparlamentarnych.I pewnie by mnie zamkli za > obrazę sądu.Tym większe uznanie dla Pani Profesor. > 4.A teraz to na co czekacie.Pocałujcie Panią Profesor....wiecie gdzie" Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: Pozdrowienia od JKM. 08.09.06, 19:12 uu1 napisała: > Kto to jest JKM? Odpowiedz Link Zgłoś
genyo Re: *** Ohydna kolaboracja z PiSem *** 08.09.06, 23:39 scolopetarius napisał: >Ja był uzyła słów nieparlamentarnych.I pewnie by mnie zamkli za > obrazę sądu.Tym większe uznanie dla Pani Profesor. ciekawe, co to jest.....mohery nie sa zbyt wyksztalcone, wiadomo, ale zeby nie znac polskiego do tego stopnia............... Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Kaczyński: Gilowska może chcieć odpocząć 08.09.06, 17:36 Zyta, nie ma się czego wstydzić. Współpraca ze służbami specjalnymi swego kraju (nawet PRL) to żaden wstyd. Już prędzej trzeba się wstydzić współpracy z reżimowymi władzami IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw123 Re: Kaczyński: Gilowska może chcieć odpocząć 08.09.06, 17:42 Popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Kaczyński: Gilowska może chcieć odpocząć 08.09.06, 17:55 > Już prędzej trzeba się wstydzić współpracy z reżimowymi władzami IV RP. Beta Gilowska nie czuje bluesa. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Falowanie i spadanie, falowanie i spadanie... 08.09.06, 17:50 wykopki niebawem. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Do wszystkich ,,obiektywnych''powyżej. 08.09.06, 18:04 1.Operowanie imieniem Beata przy nazwisku Gilowska,to to samo co nazywanie Pana byłego Prezydenta Lech ,,Bolek'' Wałęsa.Ten sam poziom. 2.Dla wiekszości z Państwa Zyta była bardzo dobra w PO a tragiczna w jako wicepremier rządu PiS.Wiedza ekonomiczna obecnej ,,gwiazdy''PO Pani HGW jest przeogromna.Tylko uważajcie ,żeby po waszych peanach nie obraził się Profesor wszystkich Polaków.Leszek Wielki Balcerowicz!Bo to on i tylko on jest ,,Wielki'',nie zapominajcie!Inaczej sie obrazi i nabzdyczy. 3.Ciekaw jestem reakcji Państwa na wyrok sądu po odczytaniu,gdyby to dotyczyło kogoś z Was.Ja był uzyła słów nieparlamentarnych.I pewnie by mnie zamkli za obrazę sądu.Tym większe uznanie dla Pani Profesor. 4.A teraz to na co czekacie.Pocałujcie Panią Profesor....wiecie gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: Gdyby Cię "zamkli", to byłaby szkoda. 08.09.06, 18:42 uu1 napisała: > Sie nie dam. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Gdyby Cię "zamkli", to byłaby szkoda. 08.09.06, 18:48 Tak się sypnąć. No, no. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: Gdyby Cię "zamkli", to byłaby szkoda. 08.09.06, 18:54 Co oznacza,,się sypnąć''? uu1 napisała: > Tak się sypnąć. No, no. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
123zly Re: Do wszystkich ,,obiektywnych''powyżej. 08.09.06, 19:09 amanasunta53 napisała: > 4.A teraz to na co czekacie.Pocałujcie Panią Profesor....wiecie gdzie. nie jestem przyzwyczajony do pieszczot z KAPUSIAMI Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Kaczyński: Gilowska może chcieć odpocząć 08.09.06, 18:06 Chyba znajdzie się fotel dla prof. Gilowskiej. Na memłon jednak chyba nie powinna liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: Kaczyński: Gilowska może chcieć odpocząć 08.09.06, 18:10 Co to jest ,,memłon''? wariant_b napisał: > Chyba znajdzie się fotel dla prof. Gilowskiej. > Na memłon jednak chyba nie powinna liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
scolopetarius Białe jest białe a czerwone jest wredne 08.09.06, 18:23 Sio czerwone , sio Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: Chcesz cukierka? 08.09.06, 18:37 uu1 napisała: Chcesz okowity?Idz do Rokity. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Chcesz okowity?Idz do Rokity. 08.09.06, 18:59 Co na zagrychę, grzybek czy śledzik? Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: Chcesz okowity?Idz do Rokity. 08.09.06, 19:06 Tusk albo flaki w oleju. wariant_b napisał: > Co na zagrychę, grzybek czy śledzik? Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Chcesz okowity?Idz do Rokity. 08.09.06, 19:16 amanasunta53 napisała: > Tusk albo flaki w oleju. > > wariant_b napisał: > > Co na zagrychę, grzybek czy śledzik? Lepszy w oleju Tusek lub flaki, niż wzmiankowane wcześniej ... Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: Chcesz okowity?Idz do Rokity. 08.09.06, 19:24 Byle nie zWALZowane. wariant_b napisał: > amanasunta53 napisała: > > > Tusk albo flaki w oleju. > > > > wariant_b napisał: > > > Co na zagrychę, grzybek czy śledzik? > > Lepszy w oleju Tusek lub flaki, > niż wzmiankowane wcześniej ... Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: Lepiej zaoferuj banana 08.09.06, 19:18 Tobie już dali? A podobno ZOO ma kłopoty finansowe.Te banany dają wam w piatek,od święta.Obchodzicie je z pielęgniarzami.Kto zapala świece,pielęgniarze czy podopieczni? 123zly napisał: > uu1 napisała: > > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
123zly Co nawet banana nie umiesz obrać ? 08.09.06, 19:22 amanasunta53 napisała: Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: Co nawet banana nie umiesz obrać ? 08.09.06, 19:29 uu1!twój dorobek intelektualny ktoś podprowadził.A może to twój klon ten 123zły? 123zly napisał: > amanasunta53 napisała: > Odpowiedz Link Zgłoś
123zly Re: Co nawet banana nie umiesz obrać ? 08.09.06, 19:32 amanasunta53 napisała: > uu1!twój dorobek intelektualny ktoś podprowadził.A może to twój klon ten 123zły zwyczajnie, staram się dopasować do twojego poziomu intelektualnego abyś łatwo wszystko rozumiała. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: Co nawet banana nie umiesz obrać ? 08.09.06, 19:37 Dał ci uu1 prawo cytować swoją,a może nie,w bólach tworzenia wymyśloną maksymę? Dopisz coś ale swojego ,,Tolku Bananie''.Ale ja na Ciebie nie stawiam,dla jasności. 123zly napisał: > amanasunta53 napisała: > > > uu1!twój dorobek intelektualny ktoś podprowadził.A może to twój klon ten > 123zły > > > zwyczajnie, staram się dopasować do twojego poziomu intelektualnego abyś łatwo > wszystko rozumiała. Odpowiedz Link Zgłoś
123zly Re: Co nawet banana nie umiesz obrać ? 08.09.06, 19:43 amanasunta53 napisała: Dopisz coś ale swojego ,,Tolku Bananie''.Ale ja na Ciebie nie stawiam,dla > jasności. I bardzo dobrze bo ty stawiasz na kapusia Zytę,kryształowego Lepcia i błyskotliwego Romana. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: Co nawet banana nie umiesz obrać ? 08.09.06, 19:52 Plagiat to nie jest wykroczenie?Pisze o maksymie uu1,którą z uporem cytujesz. 123zly napisał: > amanasunta53 napisała: > Dopisz coś ale swojego ,,Tolku Bananie''.Ale ja na Ciebie nie stawiam,dla > > jasności. > > > I bardzo dobrze bo ty stawiasz na kapusia Zytę,kryształowego Lepcia i > błyskotliwego Romana. > > Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Co nawet banana nie umiesz obrać ? 08.09.06, 19:57 Już Ci pisałem. To jest światła myśl prezesopremiera. A nic nie mówił, że zastrzega prawa autorskie. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: Co nawet banana nie umiesz obrać ? 08.09.06, 20:07 A tak o Ciebie walczyłam.Aż mi lakier na paznokciach się pokruszył. uu1 napisała: > Już Ci pisałem. To jest światła myśl prezesopremiera. A nic nie mówił, że > zastrzega prawa autorskie. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: Na tipsach. :) 08.09.06, 20:18 uu1 napisała: > Tipsów używam rzadko.Zwykle maluję. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Do wszystkich ,,obiektywnych''powyżej. 08.09.06, 18:11 1.Operowanie imieniem Beata przy nazwisku Gilowska,to to samo co nazywanie Pana byłego Prezydenta Lech ,,Bolek'' Wałęsa.Ten sam poziom. 2.Dla wiekszości z Państwa Zyta była bardzo dobra w PO a tragiczna w jako wicepremier rządu PiS.Wiedza ekonomiczna obecnej ,,gwiazdy''PO Pani HGW jest przeogromna.Tylko uważajcie ,żeby po waszych peanach nie obraził się Profesor wszystkich Polaków.Leszek Wielki Balcerowicz!Bo to on i tylko on jest ,,Wielki'',nie zapominajcie!Inaczej sie obrazi i nabzdyczy. 3.Ciekaw jestem reakcji Państwa na wyrok sądu po odczytaniu,gdyby to dotyczyło kogoś z Was.Ja był uzyła słów nieparlamentarnych.I pewnie by mnie zamkli za obrazę sądu.Tym większe uznanie dla Pani Profesor. 4.A teraz to na co czekacie.Pocałujcie Panią Profesor....wiecie gdzie Odpowiedz Link Zgłoś
scolopetarius Opozycja powinna odpocząć z tymi wojenkami 08.09.06, 18:16 Zyta Gilowska jest potrzebna Polsce, a zakulisowe działania PO to hańba. Żeby być tak mściwym za przejście do PiS. Ile w was jadu, ty "człowieku z zasadami" jak możesz być tak podłym i udawać, że nie wiesz co ten twój protegowany wyprawiał. Odpowiedz Link Zgłoś
scolopetarius Bez nadstawiania dolnych pleców 08.09.06, 18:22 Precz powiemy wrogom p. Gilowskiej. Śmietnik histori to wasze miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Śmietnika musi ktoś pilnować. 08.09.06, 18:29 Będziesz to robił z <amanasuntą53>? Oj Ty, dwa w jednym. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: Śmietnika musi ktoś pilnować. 08.09.06, 18:39 uu1 napisała: > Będziesz to robił z <amanasuntą53>? Oj Ty, dwa w jednym. Ja jestem jedna jedyna. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: Śmietnika musi ktoś pilnować. 08.09.06, 18:40 uu1 napisała: > Będziesz to robił z <amanasuntą53>? Oj Ty, dwa w jednym. Teraz nie ma ,,śmietników''.Wszystko sie utylizuje.Ja tam kompostu nie będę pilnowac,nie ucieknie. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: I nadstawić drugi policzek? 08.09.06, 18:35 uu1 napisała: 72.14.235.104/search?q=cache:-GoB0L-PGGIJ:www.mateusz.pl/ksiazki/js-sd/Js-sd_53.htm+nadstawi%C4%87+drugi+policzek&hl=pl&gl=pl&ct=clnk&cd=3 Może zrozumiesz co cytujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: I nadstawić drugi policzek? 08.09.06, 18:47 "jeśli cię kto uderzy w prawy policzek, nadstaw mu jeszcze drugi" (Mt 5,39) Zauważyliście znak zapytania w tytule tego postu? Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: I nadstawić drugi policzek? 08.09.06, 18:50 Cytować a zrozumieć to róznica misu.Przeczytaj mądrzejszych od siebie.Otwórz ten link.Cieszę sie ,że ten tekst w necie jest. uu1 napisała: > "jeśli cię kto uderzy w prawy policzek, nadstaw mu jeszcze drugi" (Mt 5,39) > Zauważyliście znak zapytania w tytule tego postu? Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: I nadstawić drugi policzek? 08.09.06, 18:53 Ta liczba mnoga ,,wy''to z czasów mowienia i pisania w formie ,,wy wicie rozumicie''? uu1 napisała: > "jeśli cię kto uderzy w prawy policzek, nadstaw mu jeszcze drugi" (Mt 5,39) > Zauważyliście znak zapytania w tytule tego postu? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: I nadstawić drugi policzek? 08.09.06, 18:58 Liczby mnogiej używam zwracając się do więcej niż jednej osoby. Ponieważ usiłujesz iść za określeniem JKM, napiszę dosłownie - do Ciebie i <scolo coś tam>. Dwie osoby - liczba mnoga - wy. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: I nadstawić drugi policzek? 08.09.06, 19:07 Kto,co to jest JKM? uu1 napisała: > Liczby mnogiej używam zwracając się do więcej niż jednej osoby. Ponieważ > usiłujesz iść za określeniem JKM, napiszę dosłownie - do Ciebie i <scolo c > oś > tam>. Dwie osoby - liczba mnoga - wy. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Pan Janusz Korwin-Mikke, który powiedział z 08.09.06, 19:11 trybuny sejmowej - "rząd rżnie głupa". Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: Pan Janusz Korwin-Mikke, który powiedział z 08.09.06, 19:13 uu1 napisała: > trybuny sejmowej - "rząd rżnie głupa". ? Odpowiedz Link Zgłoś
roland12 ja na jej miejscu bym nie wracal, obecnie finanse 08.09.06, 19:01 to glebokie, zle bachnace bagno. Ja bym sie w nim dobrowolnie nie pluskal. Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard461 Kaczyński: Gilowska może chcieć odpocząć 08.09.06, 19:08 Brawo dzakarta jasne wspolpraca ze specsluzbami wlasnego kraju to nie wstyd a w PRL-u nawet bylo postawa patriotyczna donosicielstwo i kolesiowanie sie z tymi ludzmi. To przekonywalo ich do wzmozonej pracy ze czynia dobre rzeczy dla silnej Polski i nie czuli sie odizolowani od reszty spoleczenstwa. Dodam jedynie ze tamta lojalnosc gwaranuje dalsza lojalnosc dlatego wiec taka bogata oferta pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: Kaczyński: Gilowska może chcieć odpocząć 08.09.06, 19:09 O Jacku Kuroniu masz taką samą opinię? ryszard461 napisał: > Brawo dzakarta jasne wspolpraca ze specsluzbami wlasnego kraju to nie wstyd a w > > PRL-u nawet bylo postawa patriotyczna donosicielstwo i kolesiowanie sie z tymi > ludzmi. To przekonywalo ich do wzmozonej pracy ze czynia dobre rzeczy dla > silnej Polski i nie czuli sie odizolowani od reszty spoleczenstwa. Dodam > jedynie ze tamta lojalnosc gwaranuje dalsza lojalnosc dlatego wiec taka bogata > oferta pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Kaczyński: Gilowska może chcieć odpocząć 08.09.06, 19:12 > O Jacku Kuroniu masz taką samą opinię? Jestem przekonany, że to nie Twoja liga. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: Kaczyński: Gilowska może chcieć odpocząć 08.09.06, 19:14 Masz wyłączność jak Canal+. uu1 napisała: > > O Jacku Kuroniu masz taką samą opinię? > Jestem przekonany, że to nie Twoja liga. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 JKM to twoja liga? 08.09.06, 19:15 uu1 napisała: > > O Jacku Kuroniu masz taką samą opinię? > Jestem przekonany, że to nie Twoja liga. Odpowiedz Link Zgłoś
hetman131 Re: Zyta! Przestañ histeryzowac do cholery! 08.09.06, 19:14 Probowałas pływac po wierzchu a teraz robisz sie świetą!? Młodzieży możesz mydlic oczy ale reszta pamieta czasy wazeliniarstwa!! Asekuracja pasowała wtedy i pasuje teraz, co? Odpowiedz Link Zgłoś
bibbi5 Gilowska powinna jak najszybciej wrócić!!!!!!!!!! 08.09.06, 19:17 i wspomóc nasz rząd. Wspaniała kobieta, a te zawirowania historyczne dotknęły właśnie ją, a nie tych, których powinny były dotknąć. Pani profesor, do it, please!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars sprzedajna kobieta 08.09.06, 19:22 i tyle. Gdyby miala chociaz troche dumy....Udowodnilam Wam ze zadnym agentem nie bylam a teraz spadac male mstliwe ludziki z PiSu....a juz na pewno po tym jak Prezydentowi nie podoba sie wyrok sadu....Ale widac pogon za stolkiem silniejsza..... Odpowiedz Link Zgłoś
qc Re: sprzedajna kobieta 08.09.06, 19:38 wyrzucili przez drzwi. wejdzie oknem. nastepnym razem prezes chyba kopnie ja ze schodow (oczywiscie nie osobiscie lecz znow przez zakontraktowane proxy). Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: sprzedajna kobieta 08.09.06, 19:47 ot co. I dlatego wlasnie nawett profesorowie nie sa autorytetami w tym ciemnym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
nonna2 Re: sprzedajna kobieta 08.09.06, 19:52 Kiedy myśmy stali w kolejkach nawet po śmietanę czy jajka, ona piła ubeckie koniaczki, jadła węgorze pewnie za wiecej niż 11 tys złotych które pobrał esbek. Od zawsze nie miałam do tej KUL - wy zaufania... Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: Gilowska powinna jak najszybciej wrócić!!!!! 08.09.06, 19:23 ,,Onych'' nie dotkną,one są nieprzemakalne. bibbi5 napisała: > i wspomóc nasz rząd. Wspaniała kobieta, a te zawirowania historyczne dotknęły > właśnie ją, a nie tych, których powinny były dotknąć. > Pani profesor, do it, please!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Skompromitowani, jak zwykle, graja dalej 08.09.06, 19:19 IV RP - PRL PiS Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: Skompromitowani, jak zwykle, graja dalej 08.09.06, 19:26 Grają grają:Tusk,Rokita....A raczej tańcą WALZA jak im Schetyna zagra.Bo on trzyna kasę. douglasmclloyd napisał: > IV RP - PRL PiS > Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: Skompromitowani, jak zwykle, graja dalej 08.09.06, 19:31 to zle ze mysla o kasie...lepiej o religii i wiecznych mszach i uroczystosciach proczarnych? Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: Skompromitowani, jak zwykle, graja dalej 08.09.06, 19:33 Ale oni uczęszczają na msze i to czarne! alterpars napisał: > to zle ze mysla o kasie...lepiej o religii i wiecznych mszach i uroczystosciach > proczarnych? Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: Skompromitowani, jak zwykle, graja dalej 08.09.06, 19:35 no niestety. JA wcale zreszta nie uwazam ze PO to alternatywa dla mafii PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: Skompromitowani, jak zwykle, graja dalej 08.09.06, 19:40 Na ,,mafię PiS'' prawdziwa zorganizowana od 1945 roku,a nawet od 1917,mafia.Nazywa się dziś Pojednanie:SLD+,,demokraci.pl''+SD(k)P(i)L+U,,P''. alterpars napisał: > no niestety. JA wcale zreszta nie uwazam ze PO to alternatywa dla mafii PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: Skompromitowani, jak zwykle, graja dalej 08.09.06, 19:42 a w czym jedni sa lepsi od drugich bo nie bardzo rozumiem. JEdni kryli lapowkarzy przestepcow i czubkow i drudzy to robia..... Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: Skompromitowani, jak zwykle, graja dalej 08.09.06, 19:48 Wymień łapówkarzy i czubków z PiS...ale -,,czubki'' z orzeczeniem lekarskim, -,,lapówkarze'' z co najmniej podejrzeniem przestępstwa. Bo na ,,lewicy''takich wielu. alterpars napisał: > a w czym jedni sa lepsi od drugich bo nie bardzo rozumiem. JEdni kryli > lapowkarzy przestepcow i czubkow i drudzy to robia..... Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: Skompromitowani, jak zwykle, graja dalej 08.09.06, 19:54 poki co wymiar sprawiedliwosci w rekach pis wiec malo podejrzen o przestepstwa. Posypia sie za to po wyborach. No chyba ze poniszcza dowody. (Zgodnie z koncepcja ministra ziobry). Przestepcow w koalicji sporo i to nawet w randze premiera. Szwindli sporo by sie uzbieralo Czubki powiadasz z orzeczeniem....hymmm tzn jak zlamalem noge i sterczy mi kosc a lekarz tego nie stwierdzil to znaczy ze nie zlamalem. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: Skompromitowani, jak zwykle, graja dalej 08.09.06, 19:56 Oczywiście lekarz z izby ,,Radziwiłła''. alterpars napisał: > poki co wymiar sprawiedliwosci w rekach pis wiec malo podejrzen o przestepstwa. > Posypia sie za to po wyborach. No chyba ze poniszcza dowody. (Zgodnie z > koncepcja ministra ziobry). Przestepcow w koalicji sporo i to nawet w randze > premiera. Szwindli sporo by sie uzbieralo > Czubki powiadasz z orzeczeniem....hymmm tzn jak zlamalem noge i sterczy mi kosc > a lekarz tego nie stwierdzil to znaczy ze nie zlamalem. Odpowiedz Link Zgłoś
aska951 Re: Skompromitowani, jak zwykle, graja dalej 08.09.06, 21:27 Już ci wymieniam pisowsko-bidetowa popłuczyno: Lech Kaczyński skazany prawomocnym wyrokiem, niby profesorski idiota, nie mowiący żadnym językiem ludzkim poza językiem nienawiści Andrzej lepper j.w. Roman Giertych zlodziej z afery WBR Niejaki Netzel aferzysta zWybrzeża Wasserman odznaczony jako czerwony prokurator przez komuchów Jasiński jawny wspólpracownik UB Chcesz jeszcze kogos z tej złodziejskiej prawicowej paczki? Nawet Miller by nie potrafił zadawać sie z taką chołotą... Odpowiedz Link Zgłoś
jola_bzyku Re: Skompromitowani, jak zwykle, graja dalej 09.09.06, 00:28 aska951 napisał: > Już ci wymieniam pisowsko-bidetowa popłuczyno: > Lech Kaczyński skazany prawomocnym wyrokiem, niby profesorski idiota, nie > mowiący żadnym językiem ludzkim poza językiem nienawiści > Andrzej lepper j.w. > Roman Giertych zlodziej z afery WBR > Niejaki Netzel aferzysta zWybrzeża > Wasserman odznaczony jako czerwony prokurator przez komuchów > Jasiński jawny wspólpracownik UB > Chcesz jeszcze kogos z tej złodziejskiej prawicowej paczki? Nawet Miller by ni > e > potrafił zadawać sie z taką chołotą... -jak dawno robiłeś EEG głowy? Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard461 Kaczyński: Gilowska może chcieć odpocząć 08.09.06, 19:24 Jacek Kuron to osobna bajka nie wiem nic o jego dokonaniach wiem natomiast jedno ze tak zwane zupki kuroniowki to bylo poczatkowe upodlenie spoleczenstwa ktoremu jasno pokazano jestescie zbedni ale damy wam zupke abyscie nie zdechli. Czyzby o to walczyl ten czlowiek? . Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: Kaczyński: Gilowska może chcieć odpocząć 08.09.06, 19:34 durniu to byla pomoc dla biednych. czekam az Polacy splugawia wszelkie autorytety moralne. wstyd ni za Polske po ostatnich wyborach Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: Kaczyński: Gilowska może chcieć odpocząć 08.09.06, 19:45 Pod koniec zycia prawie sie nawrócił.I ostro krytykował ,,liberalizm'' i ,,globalizm''.A i tak był o wiele sympatycznieszy od np.Geremka czy Mazowieckiego.Co do ,,zupek''to pełna zgoda. > Jacek Kuron to osobna bajka nie wiem nic o jego dokonaniach wiem natomiast > jedno ze tak zwane zupki kuroniowki to bylo poczatkowe upodlenie spoleczenstwa > ktoremu jasno pokazano jestescie zbedni ale damy wam zupke abyscie nie zdechli. > > Czyzby o to walczyl ten czlowiek? > . Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: Kaczyński: Gilowska może chcieć odpocząć 08.09.06, 19:49 ciekaw jestm jakie masz alternatywy dla liberalizmu. Katolicki koltunizm? Nic tak dobrze nie robi na wydajnosc pracy i rozwoj gospodarki jak wolny rynek i konkurencja. Ale Polacy zdaje sie lubia wegetowac w socjalnym nierobstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: Kaczyński: Gilowska może chcieć odpocząć 08.09.06, 19:54 Ciekawe jak sobie poradzi ,,wolny runek i konkurencja ''z chińskim eksportem? Bo na razie jakośc im słabo idzie.Chyba ,że uważasz Chiny za kraj kwitnącego liberalizmu? alterpars napisał: > ciekaw jestm jakie masz alternatywy dla liberalizmu. Katolicki koltunizm? > Nic tak dobrze nie robi na wydajnosc pracy i rozwoj gospodarki jak wolny rynek > i > konkurencja. Ale Polacy zdaje sie lubia wegetowac w socjalnym nierobstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard461 Kaczyński: Gilowska może chcieć odpocząć 08.09.06, 19:43 Historia zna tysiace przypadkow ze postawione pomniki byly obalane gdyz osobnik na tym pomniku na to nie zasluzyl. Dotyczy to takze autorytetow moralnych ktore wcale tak moralnie sie nie prowadzily. Odpowiedz Link Zgłoś
nonna2 Re: Kaczyński: Gilowska może chcieć odpocząć 08.09.06, 19:55 ryszard461 napisał: > Historia zna tysiace przypadkow ze postawione pomniki byly obalane gdyz osobnik> > na tym pomniku na to nie zasluzyl. Dotyczy to takze autorytetow moralnych ktore> > wcale tak moralnie sie nie prowadzily. Racja ryszardzie.... Tusk w porę wyczuł sprawę i wylał ją pod pozorem, że zatrudniła kogoś tam z rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: Kaczyński: Gilowska może chcieć odpocząć 08.09.06, 19:57 Wyczuł?Tusk ma psi węch? nonna2 napisała: > ryszard461 napisał: > > > Historia zna tysiace przypadkow ze postawione pomniki byly obalane gdyz o > sobnik> > > na tym pomniku na to nie zasluzyl. Dotyczy to takze autorytetow moralnych > ktore> > > wcale tak moralnie sie nie prowadzily. > > Racja ryszardzie.... > > Tusk w porę wyczuł sprawę i wylał ją pod pozorem, że zatrudniła kogoś tam z rod > ziny. > Odpowiedz Link Zgłoś
jola_bzyku Re: Kaczyński: Gilowska może chcieć odpocząć 09.09.06, 00:31 nonna2 napisała: > ryszard461 napisał: > > > Historia zna tysiace przypadkow ze postawione pomniki byly obalane gdyz o > sobnik> > > na tym pomniku na to nie zasluzyl. Dotyczy to takze autorytetow moralnych > ktore> > > wcale tak moralnie sie nie prowadzily. > > Racja ryszardzie.... > > Tusk w porę wyczuł sprawę i wylał ją pod pozorem, że zatrudniła kogoś tam z rod > ziny. > - A teraz jej sprytnie broni? Odpowiedz Link Zgłoś
justaw77 Re: Kaczyński: Gilowska może chcieć odpocząć 08.09.06, 19:52 Gilowska To była i byłaby jedyna sensowna minister w tym rządzie niekompetencji Odpowiedz Link Zgłoś
nonna2 Re: Kaczyński: Gilowska może chcieć odpocząć 08.09.06, 19:57 justaw77 napisała: > Gilowska To była i byłaby jedyna sensowna minister w tym rządzie niekompetencji To znaczy, że niekompetencja tego rządu sięgnęła dna!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: Kaczyński: Gilowska może chcieć odpocząć 08.09.06, 19:59 Przecież HGW i Rokita nie są w rządzie!Co ty bredzisz. nonna2 napisała: > > justaw77 napisała: > > Gilowska To była i byłaby jedyna sensowna minister w tym rządzie niekompe > tencji > > To znaczy, że niekompetencja tego rządu sięgnęła dna!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jola_bzyku Re: Kaczyński: Gilowska może chcieć odpocząć 09.09.06, 00:34 nonna2 napisała: > > justaw77 napisała: > > Gilowska To była i byłaby jedyna sensowna minister w tym rządzie niekompe > tencji > > To znaczy, że niekompetencja tego rządu sięgnęła dna!!!! - - Tylko wylani z ...PO, mogom tem PYSOWSKOM polskie ocalyć??? Odpowiedz Link Zgłoś
bibbi5 Gilowska musi tu wrócić i tyle!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.09.06, 20:01 te wszystkie kwity to wielka lipa. Każdy z nas może je dostać. Uważam, że to Wałęsa jest winien, że od 1989 roku mamy to co mamy. Nieodpowiedzialny człowiek w nieodpowoednim miejscu i czasie, ale otrzmyał Nobla i caly świat wie to, czego Polacy nie wiedzą, niestety. wielkie zakłamamnie polskiej historii Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk "jest bardzo potrzebna polskiej polityce" 08.09.06, 20:06 "Naprawdę jest bardzo potrzebna polskiej polityce, taka kobieta jak Zyta Gilowska". Jesli to prawda to bardzo zle to swiadczy o "polskiej polityce". Jej zachowanie podczas tych trzech miesiecy dowiodlo czegos wprost przeciwnego. Ta kobieta moze nadaje sie na wykladowce na KUL-u, moze do pracy wsrod "samych swoich", moze jako rzecznik prasowy w MF ale nie tam gdzie jest presja, napiecie i bezpardonowa walka, gdzie trzeba trzymac "jezyk za zebami" nawet wtedy kiedy to boli, gdzie rowniez a moze nawet przede wszystkim trzeba umiec spokojnie czekac na swoje piec minut by wygrac a wygrywajac udawac, ze sie przegralo. Gilowska przez te 3 miesiace udowodnila, ze nieomal nie posiada zadnej z powyzszych umiejetnosci. Szczesliwie, moze proces jej czegos nauczyl, ale jest to na pewno duzo za malo w porownaniu z tym, czego wymagaloby sie od Ministra Finansow 40 mln kraju z ambicjami dorownania duzym krajom europejskim. Podobne przypadki francuskich politykow: prawicowego MF Baladour, bylego Premiera Juppé czy lewicowego ME Stauss-Kahn (DSK) oskarzonych o malwersacje finansowe moga byc tylko odleglym przykladem po pierwsze wiary oskarzonych w sprawiedliwy wyrok a po drugie godnego i spokojnego zachowania sie politykow. Jak tylko sprawy wyszly na jaw zarowno Blladur jak i DSK podali sie sami do dymisji ze stanowisk odpowiednio MFi ME, nie komentowali ani procesow ani wypowiedzi swiadkow w sadach i spokojnie czekali na sentencje sadowa. Po uniewinnieniu nie robili z tego zadnej histori: byly watpliwosci, sad zbadal i ocenil . Taka jest demokratyczna procedura. Premier Alain Juppé zostal skazany za niezgodne z prawem rozporzadzanie funduszami merostwa Paryza na rok czy dwa zakazu pelnienia funkcji panstwowych. Zrezygnowal ze stanowiska szefa parti UMP, podal sie do dymisji z funkcji mera Bordeaux, ktore piastowal w momencie ogloszenia wyroku i wyjechal do Kanady prowadzic wyklady w Montrealu. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: "jest bardzo potrzebna polskiej polityce" 08.09.06, 20:12 Z tego co napisałeś to i Balcerowicz sie nie nadaje(dot.części przed przerwą w tekscie).A przecież to najwybitniejszy ekonomista wszechczasów był.I jest. Ja tam wolę Gilowską z jej ,,jęzorem''.A o odporność na stres nie bój.Na Leppera i Gertycha wystarczy.I na innych oszołomów ,w tym z PiS. 1europejczyk napisał: > "Naprawdę jest bardzo potrzebna polskiej polityce, taka kobieta jak Zyta Gilows > ka". > > Jesli to prawda to bardzo zle to swiadczy o "polskiej polityce". > Jej zachowanie podczas tych trzech miesiecy dowiodlo czegos wprost przeciwnego. > Ta kobieta moze nadaje sie na wykladowce na KUL-u, moze do pracy wsrod "samych > swoich", moze jako rzecznik prasowy w MF ale nie tam gdzie jest presja, napieci > e > i bezpardonowa walka, gdzie trzeba trzymac "jezyk za zebami" nawet wtedy kiedy > to boli, gdzie rowniez a moze nawet przede wszystkim trzeba umiec spokojnie > czekac na swoje piec minut by wygrac a wygrywajac udawac, ze sie przegralo. > Gilowska przez te 3 miesiace udowodnila, ze nieomal nie posiada zadnej z > powyzszych umiejetnosci. Szczesliwie, moze proces jej czegos nauczyl, ale jest > to na pewno duzo za malo w porownaniu z tym, czego wymagaloby sie od Ministra > Finansow 40 mln kraju z ambicjami dorownania duzym krajom europejskim. > > Podobne przypadki francuskich politykow: prawicowego MF Baladour, bylego > Premiera Juppé czy lewicowego ME Stauss-Kahn (DSK) oskarzonych o malwersacje > finansowe moga byc tylko odleglym przykladem po pierwsze wiary oskarzonych w > sprawiedliwy wyrok a po drugie godnego i spokojnego zachowania sie politykow. > Jak tylko sprawy wyszly na jaw zarowno Blladur jak i DSK podali sie sami do > dymisji ze stanowisk odpowiednio MFi ME, nie komentowali ani procesow ani > wypowiedzi swiadkow w sadach i spokojnie czekali na sentencje sadowa. Po > uniewinnieniu nie robili z tego zadnej histori: byly watpliwosci, sad zbadal i > ocenil . Taka jest demokratyczna procedura. Premier Alain Juppé zostal skazany > za niezgodne z prawem rozporzadzanie funduszami merostwa Paryza na rok czy dwa > zakazu pelnienia funkcji panstwowych. Zrezygnowal ze stanowiska szefa parti > UMP, podal sie do dymisji z funkcji mera Bordeaux, ktore piastowal w momencie > ogloszenia wyroku i wyjechal do Kanady prowadzic wyklady w Montrealu. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Po uniewinnieniu nie robili z tego zadnej histori: 08.09.06, 20:21 byly watpliwosci, sad zbadal i ocenil. Zarowno procesy jak i sentencja umocnily ich jako politykow we Francji. Jakze daleko od takiego rezultatu jest Gilowska. I nie ma to nic wspolnego z faktem, ze "tamto" dzialo sie we Francji a "to" w Polsce. Zawdzieczaja to swojej postawie podczas procesow: sprawdzili sie "na oczach" calej Francji i w opini wiekszosci Francuzow. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: Po uniewinnieniu nie robili z tego zadnej his 08.09.06, 20:26 Takim błotem to chyba we Francji nie obrzucali.Tam to były sprawy jasne:ukradł,skłamał.A w stosunku do Gilowskiej wyciągnieto papierki SB-ka.Nie było podpisów pod ,,angazem''do SB czy poświadczeń wzięcia kasy.To były poszlaki.W prawie istnieje zasada domniemania niewinności nie winy misu! 1europejczyk napisał: > byly watpliwosci, sad zbadal i ocenil. > Zarowno procesy jak i sentencja umocnily ich jako politykow we Francji. > > Jakze daleko od takiego rezultatu jest Gilowska. > > I nie ma to nic wspolnego z faktem, > ze "tamto" dzialo sie we Francji a "to" w Polsce. > Zawdzieczaja to swojej postawie podczas procesow: > sprawdzili sie "na oczach" calej Francji i w opini wiekszosci Francuzow. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Na tym szczeblu nie ma spraw czarno-bialych 08.09.06, 21:22 podobnie zreszta jak sprawa Gilowskiej(jest niewinna bo tak uznal sad). Kazdy chcialby, zeby jego przypadek byl szczegolny, wyjatkowy. Gilowska rowniez. Stad zreszta potem bierze sie nasza polska potrzeba wyjatkowosci jako calosci co zwalnia ze wszelkich szczegolnie niekorzystnych porownan. Stad pewnie rowniez taki zryw watykanski w czasach JPII: bo On, ludziom sie zludnie wydawalo, potwierdzil ta nasza wyjatkowosc (to tak na marginesie). Pewnie, ze kazdy ma inna historie, inne uwarunkowania i inne predyspozycje. Tam na przyklad procesy trwaly kilkanasci miesiecy a nie kilka tygodni. Tez nie brakowalo niewybrednych atakow przeciwnikow politycznych. Nasze kryteria wobec zachowan politykow sa po prostu inne zeby napisac zalosnie niskie. Dlaczego tak jest mozna by dlugo pisac ale dzisiejsza wypowiedz Marcinkiewicza, obecna propozycja Kaczynskich (w przeciwienstwie do tej Marcinkiewicza jak Ja zwolnil) komponuja sie dobrze w szerszej odpowiedzi na to pytanie. Misiu Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: Po uniewinnieniu nie robili z tego zadnej his 08.09.06, 22:59 > A w stosunku do Gilowskiej wyciągnieto papierki SB-ka.Nie > było podpisów pod ,,angazem''do SB czy poświadczeń wzięcia kasy.To były > poszlaki.W prawie istnieje zasada domniemania niewinności nie winy misu! wszystko było w teczkach osobowych i pracy, MISIU, tylko zostało zniszczone. jakaoś dziwnie wszyscy boją sie powiedzieć że ona po prostu donosiła. była zwykłym kapusiem, jak wielu w tamtych czasach. ona zresztą też była nikim, do kiedy kaczyński nie wyjął jej z politycznego "recycle bin". Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Kaczyński: Gilowska może chcieć odpocząć 08.09.06, 20:13 Pani Zyta Gilowska skarży się na działanie ustawy, którą sama uchwalała? To jakaś schizofrenia czy zwykły brak wyobraźni? Jedno zresztą drugiego nie wyklucza, a każde z osobna dyskwalifikuje ją do pełnienia funkcji publicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
qc Re: Kaczyński: Gilowska może chcieć odpocząć 08.09.06, 20:18 to nie schizofrenia. kazdy w tym tlumie stal przed zyciowym dylematem, zmywak, zbieracz zlomu, kryminal lub parlamentarzysta w sluzbie narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: Kaczyński: Gilowska może chcieć odpocząć 08.09.06, 20:21 Określ definicję ,,tego tłumu''.Jeżeli to o ludziach np.SLD ,to pełna zgoda. qc napisał: > to nie schizofrenia. > kazdy w tym tlumie stal przed zyciowym dylematem, zmywak, zbieracz zlomu, > kryminal lub parlamentarzysta w sluzbie narodu. Odpowiedz Link Zgłoś