Dodaj do ulubionych

Legenda coutry zatrzymana za narkotyki

19.09.06, 17:23
Ech, meczą staruszka za garść ziółek i grzybków, i to w kraju, w którym każdy
może sobie pójść do sklepu i kupić bazookę.
Obserwuj wątek
    • joanna_can Re: Legenda country zatrzymana za narkotyki 19.09.06, 17:43
      Bo to jest wlasnie amerykanska hipokryzja.

Poza tym - zatrzymali go i zaraz wypuscili. Nikt sie tym nie przejal, GW
      moglaby pisac o innych sprawach - wiekszej wagi.

• rasmc W sprawie większej wagi... 19.09.06, 18:06
        jeżeli prawa obywatelskie, bo dla niektórych palenie konopii czy jedzenie
        grzybów jest wyrazem własnej kultury, czy wiary [vide plemiona indiańskie,
        których zakaz używania grzybów halucynogennych w ceremoniach tradycyjnych nie
        dotyczy, nie wspominając Rastafarian], nie są tematem wyższej wagi, to co jest
        tymi sprawami wyższej wagi? pielgrzymka policjantów do Częstochowy?, a może
        ultimatum koalicyjne Leppera/Kaczyńskiego? Dla Nelsona, silnie związanego z
        kulturą indiańską, tak jak dla indian, konopie i grzyby są elementem własnej
        kultury. to widać.

• joanna_can Re: W sprawie większej wagi... 19.09.06, 18:38
          wybacz mi, ale na sile dostrzegasz tu rzecz niezwyklej wagi. w artykule nie ma
          mowy o prawach Indian do palenia trawy czy jedzenia grzybkow; jest mowa o
          starzejacym sie piosenkarzu zlapanym na jaraniu. w ten sposob mozna dyskutowac
          goraco przy kazdej okazji.
          Uzylam slowa "hipokryzja" - i to wystarczy. Opisana zostala afera (ot -
          "aferka" raczej), nie trzeba od razu ubierac sie w koturny i przybiarac tony
          wysokie.
        • zewszad_i_znikad Re: W sprawie większej wagi... 19.09.06, 20:41
          Chodzi nie tylko o własną kulturę, ale i o to, kto ma sorawować kontrolę nad
          świadomością obywatela czy obywatelki: on(a) sam(a) czy państwo. Ja uważam, że
          to nie jest sprawa państwa, a jednak mało kto ma odwagę zakwestionować to
          podstawowe założenie prohibicji.
          Jakby co, mimo wszystko nie jestem za w pełni wolną sprzedażą "narkotyków", bo
          są one niebezpieczne, uważam, że ktoś, kto chciałby móc je kupić, powinien
          udowodnić w formie egzaminu teoretycznego swoją znajomość skutków i zagrożeń.
          Ale TAK, uważam, że obywatel(ka) ma prawo modyfikować swoją świadomość i
          państwu nic do tego.
          • joanna_can Re: W sprawie większej wagi... 19.09.06, 21:04
            zgadzam sie z twoimi tezami, absolutnie. twierdze jednak dalej, ze pretekst do
            tej dyskusji jest raczej nijaki.

Bardziej juz bym rozumiala to w kontekscie - powiedzmy - dyskusji na temat
            tzw. "wojny narkotykowej" (Stany kontra biedni Indianie z Kolumbii, od setek
            lat zujacych koke, bo taka ich tradycja i kultura).
            • velda Re: W sprawie większej wagi... 19.09.06, 21:37
              Bardziej juz bym rozumiala to w kontekscie - powiedzmy - dyskusji na temat
              tzw. "wojny narkotykowej" (Stany kontra biedni Indianie z Kolumbii, od setek
              lat zujacych koke, bo taka ich tradycja i kultura).

A kto tobie dziecinko powiedzial ,ze "stany" walcza z biednymi indianami z
              Columbii?
          • velda Re: W sprawie większej wagi... 19.09.06, 21:34
            uważam, że ktoś, kto chciałby móc je kupić, powinien
            udowodnić w formie egzaminu teoretycznego swoją znajomość skutków i zagrożeń.
            Ale TAK, uważam, że obywatel(ka) ma prawo modyfikować swoją świadomość i
            państwu nic do tego.

No,i powinien przedstawic zaswiadczenie zakladu pracy i swiadectwo
            kursu "modyfikowania" Ty juz belkoczesz jak porzadnie zmodyfikowany.
    • mniejwiecej willie jestesmy z toba 19.09.06, 18:06
      zalegalizowac trawke
      • erg_samowzbudnik Re: willie jestesmy z toba 19.09.06, 19:53
        mniejwiecej napisał:

> zalegalizowac trawke

W USA możesz chlać wódę na ulicy tylko w papierowej torebce musi być flaszka .
        I to jest hipokryzja.
        • velda Re: willie jestesmy z toba 19.09.06, 20:01
          W USA możesz chlać wódę na ulicy tylko w papierowej torebce musi być flaszka .
          I to jest hipokryzja.

musi co wiela filmow oglondasz amerykanskich,czadowe som co?
    • bikeaction Legenda coutry zatrzymana za narkotyki 19.09.06, 18:17
      Walczył z komercjalizacją muzyki country nagrywając duety z Iglesiasem?
    • ateista_70 A myślałem ,że alkohol to też narkotyk ,a piją go 19.09.06, 18:49
      na mszy księża .
    • antithesis za pacyfizm go zamkneli, nie za marihuane: 19.09.06, 19:21
      W. Nelson spiewa dzis odwazne protest songi przeciw wojnie i to jest w
      buszystanie najwieksza "zbrodnia".
      -
      "There's so many things going on in the world
      Babies dying
      Mothers crying
      How much oil is one human life worth?
      And what ever happened to peace on earth?"
      • pi-vo Re: za pacyfizm go zamkneli, nie za marihuane: 19.09.06, 19:43
        Ciekawe są rutynowe kontrole w USA.Trochę jak na granicy bo żeby w autobusie
        zanleźć podczas takiej kontroli narkotyki to trzeba nieźle go przetrzepać.Jakoś
        nigdy policjant nie przeszukiwał mi samochodu ,nawet jak za wykroczenia mnie
        zatrzymywali.Tak swoją drogą 0,7kg suszonego ziela to ilość właściwie
        hurtowa ,nawet jeśli jarał to cały autobus zapas niezły.Ja nie wierzę w
        tą "rutnową" kontrolę ,był cynk i wiedzieli czego szukają.
      • star15 [...] 19.09.06, 19:45
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • antithesis Willi staje po stronie niewinnych ofiar wojny 19.09.06, 19:59
      irackich i amerykanskich i za to go wsadzili. dysydentow wsadzali do lagrow
      tez stalinowcy i hitlerowcy. bushmeni sa ich nasladowcami.
      • velda Re: Willi staje po stronie niewinnych ofiar wojny 19.09.06, 20:09
        Willi ma mozg tak przezarty alkoholem i cpaniem ,ze ma w dupie jakiekolwiek
        ofiary wojen.Reszta to pic na wode.Facet najprawdopodobniej ,nie bardzo zdaje
        sobie sprawe jaki jest dzien tygodnia.jak sie ma 73 lata i " ciezkie zycie " w
        show biz.To powinno sie swieczke zapalac Bogu ,ze sie jeszcze zyje.A jedyna
        strona po jakiej staje ,to ta frontowa -od pisuaru i to stojac niepewnie.
        • slayer13 ma zdrowie 19.09.06, 21:10
          ja mam 20 lat i mój mózg nie wytrzymywał działania ziela holenderskiego, już
          nie jaram
    • steku Legenda coutry zatrzymana za narkotyki 19.09.06, 21:09
      0,7 kg - respect

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka