Dodaj do ulubionych

Pomorscy kapłani nie komentują lub nie przyznaj...

26.09.06, 18:02
To zrozumiałe. Wszak Ojciec Dyrektor już dawno stwierdził, że jedynym
prawdziwym donosicielem był niejaki "Bolek", czyli Wałęsa. Donosił wszystko i
na wszystkich, a inni tylko udawali, że to robią.
Obserwuj wątek
    • syndyk.iv.rp Owijanie gowna w bawelne trwa nadal 26.09.06, 18:17
      I tak od 16 lat. Ujawnic wszystko i po klopocie, tak, jak zrobily to Niemcy.
      • alterpars fajnie ze sie czarni sami rozwalaja 26.09.06, 18:22
        a mialo byc tak pieknie. Komunisci Zli. Czarni Dobrzy. Bialo czarna rzeczywistosc.
        • mimimimichnik Re: fajnie ze sie czarni sami rozwalaja 26.09.06, 18:26
          Mowisz jak czlonkowie partii inaczej wymawiajacej "r"....
          • alterpars Re: fajnie ze sie czarni sami rozwalaja 26.09.06, 18:52
            a faktycznie kibicuje liberalom i wszelkim ruchom skracajacym panowanie ludzi w
            czarnych kieckach.
            • poszeklu Czy ks. Czajkowski tez tam jest? Wybrowa utajnia 26.09.06, 20:25
              GW niby pisze, a lisim sposobem zaciera slady.
              Podaja tylko nazwiska ludzi z Kosciola i to tylko
              tych, ktorzy maja najmniej do powiedzenia.
              Towarzysze redaktorzy ta lista smierdzi waszymi.
            • brak_nadziei Na kogo głosuje agent SB Edwin Myszk ? 26.09.06, 22:44
              Biznesmen,wydawca,właściciel pola golfowego,Kaszub.
    • a.k.traper Byłem swiadkiem i uczestnikiem tamtych wydarzeń 26.09.06, 18:32
      I wcale nie uwazam ze to najwazniejszy temat obecnie.Kombatanctwo, głupota i
      wszelkie objawy manii wielkosci.Pozwólcie ze inni, szarzy i normalni będa życ,
      pracowac i robic dalej to co zaczęli, zeby im wnuki nie powiedziały ze
      zajmowalismy sie głupotami.Spytałem w pracy 30-to latka co o tym sądzi?Odpowiedź
      brzmi: nie interesuje mnie kto kogo podejrzewa, nalezy wyjasnic wszelkie
      podłosci ale nie to jest główny cel, on chce godnie żyć, zarabiac i cieszyc sie
      życiem, jasne baranki boze?
      • syndyk.iv.rp Re: Byłem swiadkiem i uczestnikiem tamtych wydarz 26.09.06, 18:55
        a.k.traper napisał:

> I wcale nie uwazam ze to najwazniejszy temat obecnie.Kombatanctwo, głupota i
        > wszelkie objawy manii wielkosci.Pozwólcie ze inni, szarzy i normalni będa życ,
        > pracowac i robic dalej to co zaczęli, zeby im wnuki nie powiedziały ze
        > zajmowalismy sie głupotami.Spytałem w pracy 30-to latka co o tym sądzi?Odpowied
        > ź
        > brzmi: nie interesuje mnie kto kogo podejrzewa, nalezy wyjasnic wszelkie
        > podłosci ale nie to jest główny cel, on chce godnie żyć, zarabiac i cieszyc sie
        > życiem, jasne baranki boze?

Skoro go to nie interesuje, to chyba mu nie przeszkadza, ze agentow sie ujawnia,
        prawda?
        • a.k.traper oczywiscie, ale dlaczego to ma byc główne 26.09.06, 19:13
          wydarzenie w ich zyciu, to jest nasza sprawa a im winniśmy jako ojcowie start w
          zyciu a nie głupoty
          • syndyk.iv.rp Re: oczywiscie, ale dlaczego to ma byc główne 26.09.06, 19:30
            a.k.traper napisał:

> wydarzenie w ich zyciu

A kto tak twierdzi?
      • tles01 a.k.traper.. ty tam byłes i widziałes? 26.09.06, 20:29
        podaj swoje dane, mądralo!.. teraz to jesteś odważny!..gdzie byłes, łajzo,jak
        bolało!
      • melsztynska baranki boże 26.09.06, 20:45
        Ja też (choć mlodym), nawet pamiętam i fakty, i klimaty i dylematy. Ale w tym
        sęk, że są takie baranki boże (nawet ich sporo nad Wisłą), które, jak wtedy nie
        potrafiły zdobyc się na odwagę, tak teraz ani zarabiać, ani cieszyć się życiem
        nie potrafią. Jedyne, co potrafią to podgryzać innych i zazdroscić im
        wszystkiego, co jest i nie jest do pomyślenia. Najfajniejsze, że niby wierzą w
        Najwyższego, ale do głowy im nie przyjdzie, by on osądził skomplikowaną
        przeszłość. Prawdziwą przeszłość, bo o oszczerstwach z milosierdzia zamilczę.
        Tysiąc lat czyśćca życzę barankom bożym... piekła nie należy, choć - gdy się
        patrzy, co wyrabiają - czasem się człowiekowi scyzoryk otwiera w kieszeni (ten
        zgubiony 9 lat temu...)
    • arahat1 wzyscy swieci- zatem kto donosil? duch swiety? tak 26.09.06, 18:40
      wynika z wypowiedzi kleru....
      • kot.prezesa kto donosil? 26.09.06, 18:53
        ujawnia sie płotki
        dobrzy agenci pracują dalej
        na fachowców zawsze jest zapotrzebowanie
      • alterpars a mialo byc tak pieknie. Wszyscy...oprocz czarnych 26.09.06, 18:53
        a tu prosze - wyszlo zaprzedanstwo hehehehehehehe
    • rsrh "Esbeckie Papiery" to stary "dowcip" rodem z GW 26.09.06, 19:15
      przejęty teraz przez KK (kapuś kościelny)!!Ale to już nie chwyci.To papiery IPN,
      czyli dokumenty z naszej historii i jak zapewnili historycy tam pracujący (np
      prof Paczkowski czy dr Dudek)- nigdy nie stwierdzili fałszywych.
      Termin "Esbeckie Papiery" lansowany jest także przez Tygodnik Powszechny (pan
      K.Kozłowski)z tylko redakcji wiadomych powodów.
      • anbowi Re: "Esbeckie Papiery" to stary "dowcip" rodem z 26.09.06, 19:28
        No to jak jest z teczką miłościwie panującego premiera, miała być sfałszowana.
        Historycy oberwą.
        • rsrh "anbowi" nie kłam!! Tzw "lojalka" Kaczyńskiego 26.09.06, 19:47
          powstała kiedy SB już nie było,sąd potwierdził wyrokiem że to fałszywka a
          redaktor NIE niejaki Barański został za jej publikacje skazany!!!
          No i jak masz w "buzi" To powszechnie znane i opisane fakty !!!
          • anbowi Re: "anbowi" nie kłam!! Tzw "lojalka" Kaczyńskieg 26.09.06, 20:20
            Wiem o tzw.lojalce.Dziwi mnie tylko, że Kurtyka twierdzi, iż jedynie Kaczyński
            miał sfałszowaną teczkę. To cuchnie serwilizmem na odległość. Poza tym prezes
            bardzo się ociągał z jej prezentacją.
            • rsrh "anbowi" kliknij w Google "lojalka kaczyńskiego" 26.09.06, 20:30
              i wiesz wszystko.łacznie z wyrokiem na Barańskiego i NIE
    • borrus ciekawe co gorsze 26.09.06, 19:25
      kapowanie czy pedofilia?...Nie sądż innych Jankowski, abyś sam nie był sądzony...
    • a.k.traper Niczym sie nie rózni od byłych aktywistów 26.09.06, 19:28
      partyjnych i ormowców. Od kapłana oczekiwałem innej postawy, tym bardziej że
      doswiadczonego w krzywdzie ludzkiej
      • rsrh "trapert" to ty jesteś określonego gatunku. tzw 26.09.06, 19:51
        "czerwonych jamochłonów".Kapusie Kościelni tak jak pozostali TW winni być
        ujawnieni!! przypomnieć ci JP II dokładnie w tej sprawie?? " Warunkiem
        przebaczenia jest ujawnienie PRAWDY-całej prawdy i w miarę możliwości
        naprawienie krzywd".
        Zaliczasz KK i TW do OFIAR ??? Brawo !
      • w21qazxs Re: Niczym sie nie rózni od byłych aktywistów 26.09.06, 20:21
        Mam nadzieje ze pralatowi bozia rozum odbiera na starosc,
        bo nie chce nawet dopuscic do siebie mysli, ze moglby
        to zrobic z zemsty.
        Kto jak kto, ale osoba duchowna ?????????,
        i to w dodatku taki autorytet moralny jak ksiadz pralat???????
        • rsrh Bierzesz w rublach czy euro za te "głebokie myśli" 26.09.06, 20:29
          jw
    • kabu12 Myśleli .....! 26.09.06, 19:36
      Kler chciał lustracji to ją ma !Myśleli,że ich papierów nie ma ,że zostały
      zniszczone.Wierchuszka na razie jest spokojna bo mają obiecane,że narazie nic
      im nie będzie.Ale mikrofilmy są w USA o czym zapewne przekonał się
      Kaczyński.Zresztą sam też spolegliwie się zgodził wysłać nasze wojsko na wojnę
      do Afganistanu. Jaki był tego powód? Czego on się dowiedział?
      • rsrh Kabu 12 ! Nie stsuj argumentacji "plujek interneto 26.09.06, 19:54
        wych tylko zapoznaj się z FAKTAMI w tej sprawie-przedstawiłem ją wyżej!!Wiem że
        opanowalisie metodę klonowania idiotów , ale żyja oni krótko tak jak ich kłamstwa.
        • tles01 Re: Kabu 12 ! Nie stsuj argumentacji "plujek inte 26.09.06, 20:35
          to już po tobie!.. jako klon idiota, nie pożyjesz długo..tuche!!!
          • rsrh Opanuj lepiej czerwonyklonie język którym chcesz 26.09.06, 20:42
            zaimponować!!!
    • jama314 Tylko prawda jest interesująca... 26.09.06, 19:53
      Coś takiego, brawo! Możesz gościu jeszcze do tego podać jakieś wiarygodne żródło
      potwierdzające te rewelacje, może link jakiś? Bo w przeciwnym wypadku trzeba Cię
      będzie uznać za kłamcę medialnego, w czym zresztą nie byłbyś specjalnie
      oryginalny i odosobniony.
      • rsrh Słusznie cytujesz Józefa Mackiewicza że "tylko 26.09.06, 19:58
        prawda jest ciekawa" ale nie mogłem się zorientowac do kogo piszesz.Jeśli do
        mnie to wyrok na Barańskiego i sprawę rzekomej lojalki-znajdziesz łatwo w Google
        • rsrh Przed chwilą "jamo" sprawdziłem-kliknij w Google 26.09.06, 20:03
          "lojalka Kaczyńskiego" i wiesz wszystko a ponadto się dowiesz że jeszce przzed
          wyrokiem sądu-niejaki Barański (pamietasz jebo munurek w TN stanu
          wojennego)PRZEPROSIŁ KACZYŃSKIEGO
    • jerzy30 chory jest ten jankowski psychicznie 26.09.06, 19:55
      palma mu odbija i oskarza niewinnych ludzi - w imie bozego milosierdzia
      • rsrh Wreszcie głos "merytoryczny" -"Odbija mu palma" 26.09.06, 20:05
        i oskarża "niewinnych ludzi" w imie bożego miłosierdzia. No to przeczytaj co
        powiedział na ten temat JPII
        • rsrh No i co słychać dalej "jamo" w wiadomej sprawie!!! 26.09.06, 20:08
          Sprawdziłeś te FAKTY w Google ??? A może zmienisz ksywę na "grota" ???
    • moher75 Gdzie do cholery te nazwiska ? 26.09.06, 20:07
      Polskie "wolne media" jakoś nie kwapią się z publikacją pełnej listy nazwisk
      Jankowskiego którą otzrzymły dziś przed południem.
      • wet3 Re: Gdzie do cholery te nazwiska ? 26.09.06, 20:09
        moher75 napisał:

> Polskie "wolne media" jakoś nie kwapią się z publikacją pełnej listy nazwisk
        > Jankowskiego którą otzrzymły dziś przed południem.

Reka reke myje ... Czy bylo kiedys inaczej???!
        • tles01 "Delegat" Jankowski znowu kapuje.. 26.09.06, 20:26
          ten typ tak ma..
          • rsrh Podaj podstawe twojej "wiedzy " Czekamy "plujko" 26.09.06, 20:27
            j.w.
            • tles01 rsrh.. odsyłam do "Delegata".. 26.09.06, 20:31
              Jankowskiego!.. kup mu flaszke, nachla sie, to powie!
              • rsrh Genalne!!!Wywód godny Kotarbińskiego!! 26.09.06, 20:37
                jw
                • zgodnik1 rsrh... nie podpieraj sie kretynie, nazwiskami 26.09.06, 20:40
                  ludzi godnych!
                  • rsrh A ty nie podpieraj sie czerwonymi mutantami -zgodn 26.09.06, 20:41
                    jw
            • tles01 rsrh.. co znaczy .."czekamy' ! 26.09.06, 20:34
              określenie rodem z SB-cji!.. czekajcie towarzysze,czekajcie!... już niedługo...
              • rsrh Masz właśnie taki rodowód? Ja nie,ale rozumiem 26.09.06, 20:40
                was po spotkaniu III stopnia w latach 70-tych! Dzisiaj już dziala -także na tym
                forum- kolejny miot czerwonych zmodyfikowanych już genetycznie dla których
                prawda jest pojęciem klasowym-tak jak dla ich protoplastów!!!
                • zgodnik1 rsrh.. twój sposób narracji, to szkoła SB-cji! 26.09.06, 20:42
                  towarzyszu!
                  • rsrh Tak!! Skonczyłem ja z twoimi wujkami i tatusiem na 26.09.06, 20:44
                    kursach w jeleniej Górze dla prokutatorów z podstawowym wykształceniem!
        • zgodnik1 wet3.. nie znasz swojego nazwiska? 26.09.06, 20:44
          ciągle działałes pod ksywkami?
      • jerry9 Re: Gdzie do cholery te nazwiska ? 26.09.06, 20:28
        w d...pie.
        do czego ci te nazwiska potrzebne?
        ulży ci jak sie dowiesz?
        ile masz lat gów...arzu? co wtedy robiłeś jeśli już nie jesteś gó.....em?

weź sie za robote albo skończ jakąś szkołe.

• rsrh jerry9 !! Po co te nerwy?Cykli redakcyjny jest wie 26.09.06, 20:35
          logodzinny i jutro sobe te nazwiska spokojnie przeczytasz! Sa one konieczne
          bowiem wierni nie są baranami których może prowadzic "umoczony" pasterz! Weż
          sie za robotę albo skończ jakaś szkołe -to rada wg starej Leninowskiej
          zasady"uczyttsia itd
        • moher75 Re: Gdzie do cholery te nazwiska ? 26.09.06, 20:44
          jerry9 napisał:

> w d...pie.
          > do czego ci te nazwiska potrzebne?
          > ulży ci jak sie dowiesz?
          > ile masz lat gów...arzu? co wtedy robiłeś jeśli już nie jesteś gó.....em?
          >
          > weź sie za robote albo skończ jakąś szkołe.

Po jakiej szkole tak schamieję jak Ty ?
          Co wtedy robiłem ? Czekałem na ojca aż go wypuszczą z komendy z odbitymi
          nerkami.
          • jerry9 Re: Gdzie do cholery te nazwiska ? 26.09.06, 21:31
            poziom wypowiedzi dostosowuję do poziomu słuchacza.

kochasz ojca co o Polske walczył?
            to weź sie do jakiejś roboty żeby był z ciebie dumny.
            dziś w pracy co pare godzin zerkałem na serwis gazety - szczególnie na
            wiadomości o ujawnieniu nazwisk przez tego biednego gościa, który tak bardzo
            chciałby być kimś a jest nikim. Za każdym razem widziałem twoje komentarze. nie
            tylko zresztą pod wiadomościami dot. Jankowskiego. wracam do domu właczam sobie
            kompa ty znowu na forum.
            czlowieku co ty robisz całe dnie?

od rana udzielasz sie na forum, widać sporo masz czasu. jeśli pracujesz to
            wykorzystujesz pracodawce, który wzamian za twoją pensję oczekuje uczciwej
            pracy.

jeśli nie pracujesz powinieneś raczej szukać pracy.

jeśli studiujesz poczytaj raczej podręczniki albo jakieś inne książki.

po to ojcu nerki obijali zebyś ty teraz całe dnie na necie siedział?

nie czaje takich gości jak ty.

po co ci swoją drogą te nazwiska, znasz tych ludzi? z Gdańska jesteś? mi nawet
            nazwisko tego biskupa co rzekomo donosił nic nie mówi.

pozdrawiam w każdym razie i spokojnej nocy. a jutro napewno te nazwiska w
            jakichś gazetach będą. może nawet w wyborczej.

• zwiatrem1 Pomorscy kapłani nie komentują lub nie przyznaj.. 26.09.06, 20:32
      Brawo Jankowski. Stawic czola koscielnym ukladom to nie taka prosta sprawa.
      Wreszcie ktos przelamal de zmowe tchorzliwego milczenia!
      • zgodnik1 co z drugą lojalką JKaczyńskiego? 26.09.06, 20:38
        kidy prawda ujrzy światło dzienne?
        • rsrh Podaj żródło twojej "wiedzy" o tej drugiej "lojalc 26.09.06, 20:47
          Pierwszą już zaliczyłeś w Google ???????
    • husyta Ks. Jankowski na razie ujawnił 37 esbeckich płotek 26.09.06, 20:37
      karpie i szczupaki zostawił sobie na inną rozgrywkę z Episkopatem.
      • zgodnik1 husyta.. na tyle mu pozwolili ... 26.09.06, 20:41
        jego chlebodawcy z SB !
        • rsrh Stosujesz "zgodniku" już nieaktualny "Poradnik 26.09.06, 20:48
          Politruksa" Poczta przesyłam ci najnowszy !!!!!!!!!!!!
          • zgodnik1 rsrh.. z gnojami z SB nie gadam.. 26.09.06, 20:52
            spieprzaj dziadu!
            • rsrh Jak mawiał prof Kępiński "dyskusja z panem 26.09.06, 20:55
              przeczy higienie osobistej"!!! Miał rację !!
              • zgodnik1 rsrh.. no i nie pomylił sie ,co do ciebie... 26.09.06, 21:20
                samokrytyka, towarzyszu?
    • rsrh No i widzicie,"jama "przeczytała zadane tematy w 26.09.06, 20:53
      Google i zamilkła! a wy leniwcy dalej plujecie nie mogą wyłączyć wszczepionego
      wam implantu na ten temat.Wyjmijcie baterie-to czasem pomaga!!!
      • zgodnik1 rsrh..podaj żródło twojej wiedzy... 26.09.06, 20:57
        koledzy z SB?
        • rsrh Patrz prof Kepiński "dyskusja z ................. 26.09.06, 21:12
          jw
    • dibadzio Pomorscy kapłani w strachu 26.09.06, 21:05
      razem z gocłem-patronem stella maris.I dobrze .Niech się boją brzuchacze.
    • piwosz8 a jankowski jak pisała pewna gazeta był agentem 26.09.06, 21:30
      dlaczego jankowski alias libella potem delegat nie wytoczy procesu tej
      gazecie???to jest pytanie:)))))smieszy mnie jego zachowanie bo pedofil i ubek
      na innych smaruje :))
      • rsrh Podaj nazwę tej gazety-tyt i data.Jeśli nie to zal 26.09.06, 21:34
        liczony jesteć do klasychnych "plujek internetowych"
    • rsrh No to troche historii dla "plujek forumowych" 26.09.06, 21:33
      Pozycja kapusia na przestrzeni ostatnich okupacji była w ocenach moralnych
      negatywnie stała a zmieniału się jedynie sankcje społecznie akceptowalne. Za
      okupacji niemieckiej kapuś w zalezności od szkodliwości brał baty lub
      dostawał"czapę". Za okupacji sowieckiej czyli w prlu (wymawiaj jak
      splunięcie-Herbert) wmawiano nam że jest to "nasz człowiek" a jego czyny
      wynikaja ze szlachetnych zamiarów.Kapus tuż po wojnie czasem był likwidowany ale
      w miarę upływu lat-społeczeństwo łagodniało i dzisiaj jedyną sankcją jest
      upublicznienie takiej postaci .
      Przez kilkanascie lat tzw "autorytety moralne" jak mogły tak hamowały procesy
      lustracji i dekomunizacji a szczeg. rolę odgrywała tu GW i Tygodnik
      Powszechny.Po upadku "autorytetów" w rodzaju "człowieka honoru","generała" red
      "Ketmana" czy kapelana Agory-księdza-powstała sytuacja która umożliwia
      przeprowadzenie tych niezbednych oczyszczających działań.
      Nikt nie domaga sie dla TW "gałęzi pod cieżarem zgiętej" (Miłosz) a jedynie
      ujawnienia. I tu sytuacja KK (kapuś kościelny) nie może byc wyjątkowa,jakby
      chciał Episkopat "przyznać się swojemu biskupowi" czy jak mówi pan Rokita
      "uszanować autonomie "Koscioła" i niech lustruja sie sami !!
      NIE ! Wybac zenie wg JPII wymaga "Ujawnienia PRAWDY ,CAŁEJ PRAWDY ....") a nie
      krtetactwa i robienia z kapusia OFIARY i osoby specjalnej troski!!@!!!!!
      • zgodnik1 rsrh.. ty zafajdany ćwoku! 26.09.06, 21:39
        wszedł buras na trybune,nadął sie i przemówil!.. co ty sobie myślisz,
        szmondacki matole,że ludzie nie myślą?.. z takimi tekstami,to do Rydzyka!
        • rsrh To stara czerwona klasyka!! Prawda jako pojecie 26.09.06, 21:54
          " KLASOWE"-Dla czerwonych kolejnych miotów pokoleniowych prawda,honor,moralność
          to tylko puste słowa.
          Dam przykład: kiedy "Niedzwiadek" na procesie w Moskwie powiedział że zaufał
          słowu sowieckiego generała-sala wyła ze śmiechy lacznie z kompletem "sędziowskim"
          Teksty typu "szmondacki matole" zgodniku 1 - to istotnie argument dla matołów
      • anbowi Re: No to troche historii dla "plujek forumowych" 26.09.06, 21:51
        Istny Katon, ale jest: twoja prawda, moja prawda i g... prawda. Myślę, że znasz
        autora tych słów. Przyznam, że wolę, by kapusie umknęli, niż miałby być
        zniszczony jeden niewinny człowiek. W papiery ubeków nie wierzę
        • rsrh Czerwoni "anbowi" to typowe oganizmy które podobni 26.09.06, 22:00
          jak Jamochłony nie zmieniające poprzez ewolucję (stałe zmartwienie Darwina)Ich
          kolejne mioty pokoleniowe (nie jest to obrazliwe-patrz Folwark Zwierzęcy)sa
          genetycznie upośledzone- nie ptrafią wyść poza wszczepiony im rodzinnie implant.
          Tylko wyłączenie baterii może czasem takiego osobnika uratować.
          Ja wole aby kapusie nie umkneli ( a niby przed czym ???) i nie znam wypadku
          zniszczenia "niewinnego" w procesie lustracji > No podaj takiego !!!!!!!!!!!!!
          • anbowi Re: Czerwoni "anbowi" to typowe oganizmy które po 26.09.06, 22:15
            Lista Wildsteina to mało? Na pewno byli na niej kapusie, ale i wielu, których
            uznano za takowych ze względu na podobieństwo danych. Poza tym, przyjmij, że
            żyjemy na różnych archipelagach. Ja powtarzam sobie: strzeż mnie Panie od
            nienawiści.
            • rsrh Pominałeś wstęp do tej listy ! Przeczytaj ! 26.09.06, 22:28
              To była lista zawierająca zarówno TW jak i pracownikow SB a także osoby będące w
              kręgu ich zainteresowania! Jeśli w kregu tej ostatniej kategorii nie byłeś to
              oznacza że godziłes się z aktualna polityka okupanta i ich namiestników nie
              prowadząc jakiejkolwiek działalności anty.
              W moim srodowisku znalezienie siew tej kategorii jest nobilitujące
    • lacymon Ks. Jankowski jest.... 26.09.06, 21:41
      bardzo "małym" człowiekiem i bardzo nieszczęśliwym.
      • rsrh Podaj "lacymonie" "miare " jaka stosujesz do 26.09.06, 22:02
        MAŁOSCI tego faceta !!!!!!!!!!
    • marian1112 Pomorscy kapłani nie komentują lub nie przyznaj.. 26.09.06, 22:02
      Myślałem, ze ten cały kler jest mądrzejszy. Bez materiałów publiczne czytanie
      nazwisk. Widzę że oni są dobrzy jedynie do urabiania plepsu. Czy ktoś myśli w
      ogóle o tym żeby rozliczyć esbeków, czyli tych co zmuszali i zachecali do
      współpracy.
      • rsrh Tak!! marianie 1112 ! Ukazuja sie już pierwsze wy 26.09.06, 22:08
        dawnictwa ujawnaajace te postacie. Mam prze soba "Twarze Krakowskiej Bezpieki" a
        podobne ukaże się we Wrocławiu. W tych miastach były już wystawy o tej treści.
      • wet3 Re: Pomorscy kapłani nie komentują lub nie przyzn 27.09.06, 00:46
        marian1112 napisał:

> Myślałem, ze ten cały kler jest mądrzejszy. Bez materiałów publiczne czytanie
        > nazwisk. Widzę że oni są dobrzy jedynie do urabiania plepsu. Czy ktoś myśli w
        > ogóle o tym żeby rozliczyć esbeków, czyli tych co zmuszali i zachecali do
        > współpracy.

Mowie to od dawna. Najpierw trzeba wziasc sie za grube ryby (SB) a potem za
        plotki (TW), ktore zlowili w swoje sieci.
    • dzakarta Pomorscy kapłani nie komentują lub nie przyznaj.. 26.09.06, 22:03
      Mamy to w dupie!
      Żądamy pracy i chleba, a nie igrzysk rozmaitych palantów!
      • rsrh Znam wszystkie twoje posty i wnioskuje że d...... 26.09.06, 22:12
        masz niezwykle pojemną - merytorycznie nic nie wnosisz !!! Zwracałem ci rok temu
        uwage że twoja ksywa kojarzy sie pozytyjemwnie z krajem który właściwie
        potraktował komuchów i sprawę ałatwił w jedna noc.Reszte dopełniły ryby!!!
    • mooomin [...] 26.09.06, 22:11
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • rsrh Ponieważ "jama" zamilkła,zgodnik okazał sie 26.09.06, 22:22
        błaznem , dzakarta z taka d....łatwa do określenia a ilośc logowań z numerami
        plujek internetowyh -swiadczy że centrala traci rozpoznanie ( Lubianka ??)
        -pozwalam sobie życzyc spokojnej nocy ( ale nie wszystkim)!!

Zoologiczny antykomunista (wg Michnika) rsrh
        • tles01 rsrh.. oglądałem " Teraz My".. w TVN! 26.09.06, 23:22
          masz coś do powiedzenia?
    • halfliner Ten antychrześcijański głupek ma szczęscie, że 26.09.06, 23:46
      pozdr
      • halfliner Jan Paweł II już nie żyje. 26.09.06, 23:46
        pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka