Dodaj do ulubionych

PO chce zwołania komisji sprawiedliwości

28.09.06, 14:31
Zi0br0 jest umoczony taśmami prawdy.
Obserwuj wątek
    • lexgm Oto cała prawda objawiona dzisiaj przez prezia : 28.09.06, 14:38
      Prawda jest taka, że poprzedni rok był dla Polski dobry, wręcz najlepszy od
      1989 roku" (a więc pochwalił rząd Belki),

"Obiektywna sytuacja w kraju jest dobra..." (brzmi coś jak przemówienia I
      Sekretarza KC PZPR),

"Ktoś - bez bezpośredniego, osobistego doświadczenia, a jedynie na podstawie
      tego, co czyta lub widzi - mógłby myśleć, że żyjemy w kraju w głębokim kryzysie
      i do tego przy zagrożonej demokracji" (czyli trzeba Polakom wytłumaczyć, jak
      mają myśleć, czytać i widzieć),

"Nie było rządu bardziej krytykowanego niż obecny, nie było prezydenta bardziej
      atakowanego niż obecnie" ( a rząd SLD a Wałęsa za np. wojny na górze i obiady
      drawskie ? )

"Tam naszym ówczesnym hasłem była walka z wszechogarniającym kłamstwem" ( a
      teraz nie ma kłamstwa tylko : nadużycia semantyczne, skróty myślowe itp.)

• moroux Re: Oto cała prawda objawiona dzisiaj przez prezi 28.09.06, 14:42
        Rokita mógłby sobie darować wypowiedzi. Psuje cały efekt, jaki zyskała PO.
        • po-wiec Dlaczego chcę, by władzę przejęło PO: 28.09.06, 14:52
          - bo mam dosyć ciągłego straszenia mnie przez Ziobro karami za to, że robię to
          na co mam ochotę: słucham muzyki w MOIM domu kiedy chcę i jak głośno chcę, mój
          pies szczeka w MOIM domu kiedy chce itp.
          - nie chcę, by moje dzieci chodziły w szkole w jakichś mundurkach, skoro stać
          mnie na najlepsze ubrania dla nich, poza ty co to za pomysły, by ci biedacy
          nauczyciele mieli prawo krzyczeć na moje dzieciaki?
          - mam dosyć głupich pomysłów PiSu, żeby ludzie nie pracowali w niedzielę i
          jeszcze na dodatek nie za 600 zł. Jak mam firmę, to moja sprawa, ile płacę, a
          nie jakichś oszołomów od Kaczyńskich
          - pomysły za autostrady państwowe? za darmo? Powinny być płatne i to jak
          najwięcej, bo inaczej hołota będzie nimi jeździć jakimiś rzęchami ściągniętymi
          z zachodu!
          Dodajcie coś od siebie, bo mi więcej nie przychodzi do głowy...
          • remik.bz Re: Dlaczego chcę, by władzę przejęło PO: 28.09.06, 15:15
            po-wiec napisał:
            > Dodajcie coś od siebie, bo mi więcej nie przychodzi do głowy...

- bo chciałbym aby ludzie mlodzi , aktywni , energiczni mogli spokojnie
            zarabiać kasę i aby nie musieli sie ta kasa dzielic z jakimiś staruchami ,
            emerytami, kalekami i innymi biedakami.
            Czemu taki niedołęga emeryt nie zadbał o swoja starość? czemu nie założył
            sobie własnej firmy 40 lat temu? Czemu nie ubezpieczył się np w Amplico ? Czemu
            nie wyjechał do Londynu na zmywak?
            Miałby dziś kasę . A tak to tylko robił jakąś tam "Solidarnośc" a dzisiaj
            woła ,że zdycha z głodu na starość.
            A mnie to gó..o obchodzi!!!!
            A zresztą ,jakby był cwany do by donosił za kasę do SB i dziś by miał szmal.
            Polska powinna być dla mlodych , energicznych a staruchy -solidaruchy niech
            zdychaja pod mostem.
            I to jak najszybciej , bo mi przeszkadzaja w robieniu kasy.
            Nie chce na nich dawać swojej kasy. Nie chcę Polski solidarnej. Zagłosuje na PO.
            • lysy641 Re: Dlaczego chcę, by władzę przejęło PO: 28.09.06, 15:53
              remik.bz twoj tata byl w zomo bo oni niemieli szacunku dla nikogo
            • wwiesi Re: Dlaczego chcę, by władzę przejęło PO: 28.09.06, 17:08
              czytajac to co ty napisales to....jestes
              DUREN do kwadratu,albo lepij IDIOTA,nie wiesz debilu ze 40lat temu mogles co
              najwyzej do kicia isc a nie firme zakladac a co do SB to widac zrobilbys tam
              furore ty palancie
              • remik.bz wpisz w google "ironia" maturę od Giertycha masz? 28.09.06, 17:54
                wwiesi napisał:

> czytajac to co ty napisales to....jestes
                > DUREN do kwadratu,albo lepij IDIOTA,nie wiesz debilu ze 40lat temu mogles co
                > najwyzej do kicia isc a nie firme zakladac a co do SB to widac zrobilbys tam
                > furore ty palancie

Mam nadzieję ,że matura "giertychówka" wystarczy ci do zrozumienaia znaczenia
                słowa "ironia".
                • wwiesi Re: wpisz w google "ironia" maturę od Giertycha 28.09.06, 18:22
                  ironizowac mozna ,jestem jak najbardziej za,jednak ironizowac ze starszych
                  ludzi ktorzy maja klopoty finansowe bo zyli w takich a nie innych czasach,to
                  troche nie na miejscu,a co do girtychowej matury,slowa mlodych ludzi same mowia
                  za siebie
          • idiotyzmy-kacze Nie chcę rządów PiS bo nie lubię skorumpowanych 28.09.06, 15:33
            polityków. A najbardziej nie lubię takich którzy są na tyle bezczelni, że korupcję starają się nazwać "normalnymi negocjacjami politycznymi".
          • lysy641 Re: Dlaczego chcę, by władzę przejęło PO: 28.09.06, 15:50
            do po-wiec
            niemow cholota bo sam chyba doniej nalezysz
            bo tych coniebyli cholota to twoj dziadek i ojciec wymordowali
            niektorzy uciekli na zachod ale niewiele
            komuna dala takim jak ty szase sie wybicia a wiec to co twuj dziadek i ojciec
            zrabowali innym i porobili z siebie panow a wielu tym co to sie nalezy
            spuszczono do parteru,ty jestes cholota
          • faren100 pisuarowy prowokator... 28.09.06, 17:17
            ... może jeszcze wciśniesz kit o pustej lodówce i znikających zabawkach?
            nie nabierzecie na to ludzi drugi raz.
        • zaczarowany-pierniczek A tu się nie zgodzę. 28.09.06, 14:52
          Oglądałam tą wypowiedź (całą) razem z mamą - zarówno mnie jak i jej się podobało
          - zrobil celne uwagi, szczególnie analizując Kaczyńskiego i Ziobrę w porównaniu
          do Millera i ówczesnego ministra sprawiedliwości w aferze Rywina.
      • geralt9 Wyjasnia powioazanie PO z ta sprawą 28.09.06, 15:43
        Świetnie wyjasni sie powiązanie PO z ta sprawa bo chyba nikt nie watpi ze Tusk i
        Lepper sie dogadali co do tej prowokacji...
      • rosol4 Re: Oto cała prawda objawiona dzisiaj przez prezi 28.09.06, 15:44
        Popieram dzialania PO wyrazane w konstruktywnej woli obecnych liderow.
        Czy moga ta ocene rozszerzyc na okres ostatnich 17 lat.
        Wtedy nikt nie zarzuci im braku obiektywizmu.
        Upieram sie i licze ze PO nie zrezygnuje nawet wtedy kiedy i ich bedziemy
        rzetelnie oceniac.
        Kto odpowiada za korupcyjny handel naszym dobrem narodowym za bezcen w
        poczatkowych latach III RP?
        Kto calkowicie zniszczyl nas przemysl doprowadzajac do gigantycznego bezrobocia?
        Kto uzalznil w 80% system bankowy - tetnice kazdego panstwa - od kapitalu
        zagranicznego?.
        Kto zniewolil polskie spoleczenstwo doprowadzajac do zarobkowej emigracji jako
        pacholkowie zabojadow, frycow czy flegmatycznych wyspiazy?
        Kto uczestniczyl wielkim przekrecie ukladzie warszawskim, ktorego efektem jest
        obecny stan konunikacyjny?
        Kto uczestniczyl w puczu obalajac demokratyczny rzad Olszewskiego - smieszne
        facet chcial odciac agentow SB i WSI sterowanych z KGB - nie udalo sie?
        Zapomnielismy kto, ci sami panowie co dzisiaj wyja z wscieklosci.
        Tylko dlaczego nas w to wciagaja i graja na naszych przywarach narodowych.
        Dlaczego te niezalezne media jak TVN, GW nie byly wczesniej inspirowane do
        uwidocznienia przekretow z korupcyjna sprzedaza bankow, gazet, TV.
        Prosze tych aniolkow z PO i SLD aby ujawnily i odpowiedzieli, dlaczego w
        kierownictwach zagranicznych bankow i mediach w Polsce zasiada ponad polowa
        bylych aparatczykow PZPR i bezpieki, a ilu jest z PiSu.
        Zadajmy wspolnie to pytanie, wtedy zrozumiemy gdzie lezy sedno takich
        medialnych rozgrywek.

• gem58 Re: Oto cała prawda objawiona dzisiaj przez prezi 28.09.06, 17:56
          > Prosze tych aniolkow z PO i SLD aby ujawnily i odpowiedzieli, dlaczego w
          > kierownictwach zagranicznych bankow i mediach w Polsce zasiada ponad polowa
          > bylych aparatczykow PZPR i bezpieki, a ilu jest z PiSu.

Gratuluje wnikliwej wiedzy nt. rozkladu sil politycznych wsrod wlascicieli w
          Polsce;) Ale nawet zakladajac ze podawane przez Ciebie informacje sa
          prawdziwe... Nie jestem ani z PO ani z PiSu ale chyba potrafie odpowiedziec:
          PiS to partia ludzi rozgoryczonych tym ze to nie im przypadly stanowiska. Z
          roznych powodow. Powstala wlasnie dlatego, ze tych stanowisk nie ma. Dlatego
          zadawanie pytania dlaczego niewielu ich (ludzi PiSu) jest na stanowiskach moze
          doczekac sie jednej tylko odpowiedzi: bo sa nieudolni.

> Kto calkowicie zniszczyl nas przemysl doprowadzajac do gigantycznego bezrobocia ?

Wolny rynek doprowadzil, kochanienki. Plus syndrom roszczeniowej postawy
          obywateli wzgledem panstwa. Plus bardzo madra decyzja o zerwaniu stosunkow
          handlowych z owczesnym zwiazkiem radzieckim, wartych bardzo grube pieniadze i
          stanowiacych spora zcesc obrotu gospodarczego. Dlatego coraz cieniej sie
          przedlo... i w konsekwencji...

> Kto odpowiada za korupcyjny handel naszym dobrem narodowym za bezcen w
          > poczatkowych latach III RP?

... i w konsekwencji trzeba bylo je sprzedac za bezcen, bo nagle zrobily sie
          g... warte! A ile Ty zaplacisz za upadajace przedsiebiorstwo, chocby nie wiem
          jak chwalebna przeszloscia sie legitymowalo?

> Dlaczego te niezalezne media jak TVN, GW nie byly wczesniej inspirowane do
          > uwidocznienia przekretow z korupcyjna sprzedaza bankow, gazet, TV.

Dlaczego nie pamietasz kto uwalil poprzednia ekipe - wstretnych obmierzlych
          postagenturalnych lewicowo-liberalnych karzelkow? Media wlasnie! Gazety i TV!

• pacaneum Re: Oto cała prawda objawiona dzisiaj przez prezi 28.09.06, 16:12
        > Prawda jest taka, że poprzedni rok był dla Polski dobry, wręcz najlepszy od
        > 1989 roku" (a więc pochwalił rząd Belki),

hihihihihihihihihihihi:-))))))))))))))))))))))))
    • fnoll odzyskać nadzieję? że wybory zmienią polityków? 28.09.06, 14:38
      niestety, wątpię...
      • gem58 Re: odzyskać nadzieję? że wybory zmienią politykó 28.09.06, 17:58
        I chyba raczej tu trzeba upatrywac przyczyny wzmiankowanych wyzej nieszczesc
        gospodarczych i politycznych. Polityk zawsze byl, jest i bedzie k..wa,
        niezaleznie od opcji.
    • arek83lbn PO chce zwołania komisji sprawiedliwości 28.09.06, 14:39
      wstap do BAS...nasz program to kontrewolucja moralna i zburzenie IV RP
      arek83lbn.blox.pl/html
    • aferal.z.so PO chce władzy za wszelką cenę. 28.09.06, 14:40
      Niech się pali, wali byle do władzy. A takiego, cieniasy.
      Wg. GW-na - 200 osób przed sejmem. BUHAHAHA, w tym 184 AK-owców!!!!
    • g.r.a.f.z.e.r.o PO chce zwołania komisji sprawiedliwości 28.09.06, 14:41
      Jednocześnie poprą rozwiązanie sejmu, komisję dot. prowokacji i weksji i komisję
      dotyczącą korumpowania posłów SO, i jednocześnie chcą Komisji Sprawiedliwości.
      Nooooooo, nie chciałbym krakać, a w walce na tyle frontów to nawet Hitler
      przegrał. Ja wiem że przeciwnika miał większego, ale mimo wszystko.
      • lexgm Masz rację g.r.a.f.z.e.r.o. 28.09.06, 14:49
        Platforma przegrzje za chwilę, grając na zwłokę. PiS też gra na zwłokę, bo
        musi - szuka teraz afer, papierów itp. aby odwrócić uwagę od siebie i własnej
        afery.
    • zaczarowany-pierniczek A mnie się najbardziej podobało... 28.09.06, 14:41
      Jak Rokita słusznie przyrównał Kaczyńskiego do Millera, a Ziobro do ówczesnego
      prokuratora generalnego, który również stwierdził, że nic się nie stało :-).
      • gabriel Re: A mnie się najbardziej podobało... 28.09.06, 14:42
        Jestem ciekaw z jakiego paragrafu będą skarzyć Lipińskiego, i Mojżeszowicza?
    • maureen2 PO chce zwołania komisji sprawiedliwości 28.09.06, 14:47
      czy można być sędzią we własnej sprawie
    • adam_l27 Gdzie jest umoczony Ziobro ?? 28.09.06, 14:51
      Czy 90 % piszących tutaj słuchało tych taśm ?? Bo z nich jasno wynika że:
      - nikt włącznie z min. sprawiedliwości nie zamierzał wpływać na pracę organów
      sądowych i prokuratorskich w sprawach prowadzonych przeciwko Beger
      - min. Ziobro wyraził swoją opinię odnośnie weksli z której wynika iż posłowie
      powinni jak najszybciej wystąpić do sądu o wstrzymanie egzekucji dzięki czemu po
      wyroku sądu (wyroku niezawisłym ale w/g niego oczywistym) weksle mogłyby być
      unieważnione.

I tyle !! Gdzie tu jest korupcja i kłamstwo min Ziobry ?? Czy Kaczyński
      powiedział Begerowej zapraszam do ministerstwa ?? Z tego co słychać Lipiński
      przekazał jej odpowiedź odmowną.

Przestańcie kłamać w imię waszej POprawdy (od półprawdy).
      • maureen2 Re: Gdzie jest umoczony Ziobro ?? 28.09.06, 14:56
        jest umoczony opowieściami o szantażowaniu posłów,podobnie jak marszałek Jurek
        który obiecał wystąpić w tej sprawie do min.spraw.
        • bravor Re: Gdzie jest umoczony Ziobro ?? 28.09.06, 15:00
          A to opalony nie szantażuje posłów wekslami? Jak daleko posuną się komusze
          kłamcy w mówieniu nieprawdy?
          • trollskog Ziobro sie bardzo umoczyl. 28.09.06, 15:10
            bravor napisał:
            > A to opalony nie szantażuje posłów wekslami? Jak daleko posuną się komusze
            > kłamcy w mówieniu nieprawdy?

Z ta prawda to uwazaj. Czy PiS nie wypieral sie przekupywania poslow innych
            partii ? Pamietam, jak Ziobro w jakims programie zadal dowodow w tej sprawie.
            No i dostal. Tylko my sie tak jakby nie spodobaly. :)

• bravor Re: Ziobro sie bardzo umoczyl. 28.09.06, 15:40
              trollskog napisał:

> bravor napisał:
              > > A to opalony nie szantażuje posłów wekslami? Jak daleko posuną się komusz
              > e
              > > kłamcy w mówieniu nieprawdy?
              >
              > Z ta prawda to uwazaj. Czy PiS nie wypieral sie przekupywania poslow innych
              > partii ? Pamietam, jak Ziobro w jakims programie zadal dowodow w tej sprawie.
              > No i dostal. Tylko my sie tak jakby nie spodobaly. :)
              >

Czy ty przeczytałeś co napisałem, pozwoliłem sobie wszystko przytoczyć. opalony
              powinien dawno siedzieć, tylko komuszy układ trzymał go na powierzchni.
              Afera jest nie z negocjacjami tego głupka z pis, ale z kwitami leppera. Szantaż
              posłów jest w demokracjach nie do przyjęcia, a nie negocjacjie partii w celu
              zdobycia większości w parlamencie. ps. nawet gdyby one były naganne z moralnego
              punktu widenia.
              • helmut.berlin Re: Ziobro sie bardzo umoczyl. 28.09.06, 15:53
                > Czy ty przeczytałeś co napisałem, pozwoliłem sobie wszystko przytoczyć. opalony
                > powinien dawno siedzieć, tylko komuszy układ trzymał go na powierzchni.

A twoj prezes co robil? Pracowal z "ukladem", a mowil, ze jest przeciwko?
        • adam_l27 Re: Gdzie jest umoczony Ziobro ?? 28.09.06, 15:19
          A uważasz że weksle nie są niedozwoloną formą wpływu na posła ?? Jeśli posłowi
          podoba się rząd PiS i chce w nim uczestniczyć to można mu to zabronić wekslami
          tylko dlatego bo jest to nielubiany przez wszystkich rząd PiS ?? Nie tweirdzę że
          ten rząd dobrze działa, w pewnym sensie działa jak rząd Millera - nic nie robi
          tylko zbiera owoce wzrostu gospodarczego, ale może gdyby zaczęli grzebać w
          finansach krzyk byłby jeszcze większy ? Kto wie ;)
          • helmut.berlin Re: Gdzie jest umoczony Ziobro ?? 28.09.06, 15:55
            > A uważasz że weksle nie są niedozwoloną formą wpływu na posła ?? Jeśli posłowi
            > podoba się rząd PiS i chce w nim uczestniczyć to można mu to zabronić wekslami

Jakos o wekslach cicho, nie dziwi cie to?
            • adam_l27 Re: Gdzie jest umoczony Ziobro ?? 28.09.06, 16:00
              Mnie dziwi. Ale dziennikarzy nie. Widać taka ich moralność (Kalego). Gdyby
              dotyczała innych posłów to pewnie by krzyczeli. Ale że dotyczy tych
              nieszczęśników z Samoobrony którzy na dodatek mogliby poprzeć rząd PiS to
              lepiej się nie wtrącać.
    • cyberdemokracja Przekupni i Skorumpowani (PiS) nie chcą sprawiedli 28.09.06, 14:59
      wości. Oni chcą władzy!!!! Za wszelką cenę. Plują na standardy demokratyczne.
      Oby to się w końcu na nich zemściło...

BUDUJ CYBERDEMOKRACJE - jedyną alternatywę dla niedoskonałej demokracji - którą
      tak zbeszcześcił, podeptał i skopał Jarosław Kaczyński i reszta KOLESI...
      • bravor Re: Przekupni i Skorumpowani (PiS) nie chcą spraw 28.09.06, 15:02
        buduj cyber demokracje, jeszcze tylko tutaj komuszki mają więcej głosów:)
        • marek10004 PiS z tej sprawy wyjdzie z wiekszym poparciem 28.09.06, 15:55
          Wiem, ze to dzisiaj szczegolnie dziwna teza, ale moim zdaniem bardzo realna.
          Golym okiem widac, ze glowne role w ostatniej aferze graja osoby, ktore w 1992
          obalily rzad Olszewskiego.
          Nalezy zadac bardzo wazne pytania.
          Po pierwsze, o czym rozmawawiali ze soba w tajnym spotkaniu Tusk z Lepperem?
          Dwa tygodnie pozniej stalo sie to co sie stalo, a PO w srodku nocy miala gotowe
          oswiadczenia. Nie czekali nawet do rana.
          Dlaczego wlasnie wtedy Lepper wyjezdza z Polski? A moze po to aby jeszcze
          bardziej uspokoic PiS? Szef partii wyjechal, wiec nic juz nie przeszkadza
          negocjacji z wahajacymi sie poslami Samoobrony.
          Nie rozumiem dlaczego Lipinski negocjowal z Berger; przeciez to kryminalistka,
          podobnie jak jej szef. Prawdobodobnie myslal, iz dzieki Berger beda mogli
          wyciagnac wiecej poslow Samoobrony. Obojetne co myslal, jego wybor byl
          idiotyczny.
          Pis ma jednak teraz mozliwosc wytlumaczenia spoleczenstwu; tak, chcemy naprawde
          naprawic Polske i czasami musimy isc na bolesne kompromisy, takie jak
          przeciaganie innych poslow, aby osiagnac cel. Jest to zupelnie normalna taktyka
          i spokojnie tlumaczone zostanie przez Polakow zrozumiane. Doskonala kondycja
          gospodarcza Polski i widoczne dla waszytkich czyszczenie najbardziej
          skorumpowanych dziedzin zycia, bedzie w tej dyskusji PiS ze spoleczenstwem
          kolosalnie silnym argumentem. Alternatywnie, PiS moze sie zapytac spoleczenstwo
          polskie; jesli nas obala, to kto mialby te niezbedne zmiany w Polsce wykonac?
          Przeciez nie ci sami, ktorzy obalalali Olszewskiego, a teraz mozolnie
          konstruuja nastepny zamachu stanu?
          Polacy sa dzisiaj o wiele bardziej dojrzali politycznie niz 14 lat temu. I to
          jest wlasnie ta najwieksza szansa PiS.
    • pw2221 PO będzie teraz ustanawiać sprawiedliwość !!!???? 28.09.06, 15:33
      ha, ha, ha, ha, oj dostaniecie wy zaraz po dupie w najbliższych wyborach !!! aż
      się zakurzy !
      • xyz664 Może to PIS ma ustanawiać sprawiedliwość? 28.09.06, 15:41
        Zhańbiony PIS -znów wszyscy winni,ale nie PIS.Nieskalani i
        nieskazitelni.Precz,precz,precz od władzy-hipokryci,oszuści wyborców.
    • silesius.monachijski0 Fajnie by bylo: Rokita wreszcie premierem, zas 28.09.06, 15:39
      Lepper wicepremierem; znajac przyjacielskie uklady politykow SO i PO tudziez
      poufne rozmowy Tuska z Lepperem (juz teraz wiemy, kto i kiedy zaplanowal
      zrobienie z Begerowej "Maty Hari"), napewno bedzie to bardzo zgrana i skuteczna
      ekipa
      • mariola9915 Re: Fajnie by bylo: Rokita wreszcie premierem, za 28.09.06, 15:42
        mam dosyc tego cholernego pis-u.Moze byc diabel byle nie oni i Giertych!
        • eon3 Nie znam współczesnego premiera 28.09.06, 15:48
          pod kapeluszem. Albo być premierem albo kabareciarzem jak idol "Skrzynecki".
          A poza tym. Nie pochwalam tego co się stało.
          Tym bardziej że PIS dał okazję prymitywnemu babsztylowi, która dzięki
          przestępstwu dostała się do Sejmu, proklamować że walczy o "uczciwy kraj".
          Ale bądżmy realistami przeciąganie posłów na swoją stroną jest normalną, choć
          nie chwalebną, praktyką stosowaną powszechnie również w krajach o znacznie
          bogatszych tradycjach demokratycznych.
      • michalng Re: Fajnie by bylo: Rokita wreszcie premierem, za 28.09.06, 17:43
        > Lepper wicepremierem; znajac przyjacielskie uklady politykow SO i PO tudziez
        > poufne rozmowy Tuska z Lepperem (juz teraz wiemy, kto i kiedy zaplanowal
        > zrobienie z Begerowej "Maty Hari"

Czyli jeszcze Andrzej był wicepremierem a juz wiedział ze PIS bedzie mu chciał
        podwędzic pretorian :) ze bedą PIS-owcy stołki obiecywac i kaske na spłate
        weksli. A durny naród w odnowe moralna wierzył :) :)
    • xyz664 Żałosne wybiegi pisu-cała prawda ujawniona 28.09.06, 15:49
      Nie da się już teraz zmienić tego aktami do sądu.To tylko potwierdza słuszność
      wypowiedzi PO.Cała hipokryzja tego ugrupowania wypłynęła na wioerch jak
      przsłowiowe gó...no.To co teraz Kaczyński i jego banda wyprawiają to już tylko
      żenada.Ale tak samo prezydent-krtofel -nie wiedział,że nie należy robić z siebie
      jeszcze większego durnia.To widać rodzinne.
    • chumazik Wszystko tylko nie jakaś kolejna nudna komisja do 28.09.06, 15:57
      zbadania tej nędznej pseudoaferki. Oglądanie relacji z tego widowiska to nawet
      gorsze męki niż obejrzenie całego występu Mandaryny w Sopocie.
      • eon3 Dęta sprawa 28.09.06, 16:02
        Zły wilk napisał:Afera jest dęta.

Po pierwsze nie ma podstaw, by używać wobec niej słowa "korupcja". Nie
        przypadkiem politycy opozycji używają nowego pojęcia "korupcja polityczna" - w
        którym to pojęciu dotychczasowe znaczenie słowa "korupcja" zostaje rozszerzone
        poza swoje dotychczasowe granice. Gdyby politycy PiS chcieli wnieść do sądu
        pozew o zniesławienie, politycy opozycji będą się bronić, że nie mieli na myśli
        prawdziwej korupcji, lecz tylko użyli pewnej metafory pt. "korupcja
        polityczna".

W demokracji rządzą nie ci, którzy mają po temu kwalifikcje, lecz ci, którzy
        mają poparcie społeczne i wygrywają w wyborach. Jeśli Beger zdobyła mandat
        poselski i może pochwalić się zapleczem politycznym w postaci jakiejś grupy
        posłów ją popierających, to niestety - ma szansę mieć adekwatne do tego
        poparcia stanowisko we władzach wykonawczych. Na tym polega demokracja. Jeśli
        to się komuś nie podoba, to albo jest nieświadomy i naiwny, albo jest świadomym
        przeciwnikiem demokracji.

Po drugie, to Beger przyszła do Lipińskiego z propozycją, a on badał jej
        oczekiwania i starał się stworzyć wrażenie, że ma dobrą wolę porozumienia, że
        być może postulaty Beger są do spełnienia, lub mozna o nich negocjować.
        Zwyaczajna gra negocjacyjna - potem okazuje się, że "owszem, bardzo chciałem
        spełnić obietnice, ale wie pani, obiektywne trudności nie pozwalają...".

Po trzecie, okazało się, że żądania Beger dotyczące stanowisk rządowych zostały
        przez premiera odrzucone. W sprawie weksli Lipiński obiecał jej, że prawnicy
        zobaczą, jak wygląda jej sytuacja. Kwestia funduszu to było mamienie czczymi
        obietnicami. Tak gra rasowy polityk, gdy rozmawia z blondynką, nieznającą
        prawa.

Kaczyński nie ma żadnych powodów, by dymisjonować Lipińskiego. Taśmy pokazują,
        że ten dobrze prowadzi negocjacje polityczne.

• popapruch PO kolaboruje z PZPR 28.09.06, 16:03
      www.youtube.com/watch?v=r_Xp9tDiTqc
      i serdecznie zacietrzewiencow prosze:

pomyslcie czasami sami
      nie dawajcie sobie wlewac opinii do glowy
      nie badzcie zindoktrynowanymi owcami

:)
    • pizza PO chce sprawiedliwości 28.09.06, 16:16
      Ziober przeca swoich nie ruszy - jest ministrem "prawa i sprawiedliwości"
    • piotrek4w apropo PO 28.09.06, 16:23
      Młodzi, wykształceni Polacy dają się zwieźć na ładne logo partii. Zastanówcie
      się kogo interesy reprezentuje PO? Na pewno nie Polski. Nie jestem zagorzałym
      zwolennikiem PiSu, LPRu, ale chcę najbardziej dobra dla Polaków a nie dla tych
      którch ratowaliśmy w II wojnie światowej. Oni zamiast nam podziękować niszczą
      nasz kraj od środka.
      • jola_bzyku Re: apropo PO 28.09.06, 16:55
        piotrek4w napisał:

> Młodzi, wykształceni Polacy dają się zwieźć na ładne logo partii. Zastanówcie
        > się kogo interesy reprezentuje PO? Na pewno nie Polski. Nie jestem zagorzałym
        > zwolennikiem PiSu, LPRu, ale chcę najbardziej dobra dla Polaków a nie dla tych
        > którch ratowaliśmy w II wojnie światowej. Oni zamiast nam podziękować niszczą
        > nasz kraj od środka.
        -
        - Jak rak
    • mt7 PROSZĘ nie tworzyć nowych bytów. Kolejna komisja, 28.09.06, 16:39
      to już przekracza moją odporność na mądrość inaczej.
      Jeżeli można zastosować prawo i wyciągnąć konsekwencje proszę zwrócić się do
      prokuratury, rozumiem, że ona jest podporządkowana Panu Ziobro, ale chyba nie
      on jeden o wszystkim decyduje. Proszę PO, żeby nie kopała się z koniem, tylko
      złożyła konkretne deklaracje napraw państwa. Takie ulokowanie wymiaru
      sprawiedliwości, żeby politycy nie mieli na nie wpływu. Trzeba społeczeństwu
      oddać to, co zagarnęły partie z PiS na czele. Proszę składać propozycje zmian,
      nie powoływania kolejnej komisji.
      PiS pozostanie klientem mediów ks. Rydzyka i będzie miał poparcie ich
      odbiorców. Obie strony potrzebują siebie wzajemnie i niech tak będzie.
    • jola_bzyku Re: PO chce zwołania komisji sprawiedliwości 28.09.06, 16:54
      Chyba po to żeby rozliczyć swoich czszonków
      • mt7 Re: PO chce zwołania komisji sprawiedliwości 28.09.06, 16:58
        jola_bzyku napisała:
        > Chyba po to żeby rozliczyć swoich czszonków
        Proponuję przeniesienie się na forum Naszego Dziennika, tam Twoje wpisy będą
        przyjęte entuzjastycznie.
        Przy okazji poznasz znanych analityków i ich opowieści o historycznych i
        bieżących spiskach światowych.
        • jola_bzyku Re: PO chce zwołania komisji sprawiedliwości 28.09.06, 16:59
          mt7 napisała:

> jola_bzyku napisała:
          > > Chyba po to żeby rozliczyć swoich czszonków
          > Proponuję przeniesienie się na forum Naszego Dziennika, tam Twoje wpisy będą
          > przyjęte entuzjastycznie.
          > Przy okazji poznasz znanych analityków i ich opowieści o historycznych i
          > bieżących spiskach światowych.
          -
          - A, co ta gazeta reprezentuje tylko obrzezanych, jeśli tak, to już mnie tu niema
    • mv234 Kaczory sa COOL! 28.09.06, 17:05
      Kaczynscy to goscie z ikra. Takich nam trzeba do oczyszczenia kraju. Polska
      jest nie tylko dla bogatych, inni tez chca zyc godnie !!!
      • uriel.blog.pl Re: Kaczory sa COOL! 28.09.06, 17:11
        Za moje pieniądze? Spieprzaj, dziadu.
        Pracować mogę na siebie i swoją rodzinę tudzież swoją emeryturę.
        Gdy napada mnie na ulicy drech, wyciągam nóż. Gdy nierób usiłuje zrobić to samo
        za pośrednictwem państwa, przenoszę się do innego, bo w tym przypadku niestety
        noża wyjąć nie mogę.

---
        milion idiotów nie może się mylić
      • mt7 Re: Kaczory sa COOL! 28.09.06, 17:15
        mv234 napisał:
        > Kaczynscy to goscie z ikra. Takich nam trzeba do oczyszczenia kraju. Polska
        > jest nie tylko dla bogatych, inni tez chca zyc godnie !!!

Wszędzie wpisujesz to samo! Trochę więcej inwencji! Za chałtury mało płacą.

• pollack5 Re: Kaczory sa COOL! 28.09.06, 18:05
        To poważne nadużycie semantyczne. Bo ciul i cool to nie to samo!!!
    • ak813 Komisja Spra. w sprawie nieudanej II nocnej zmiany 28.09.06, 17:21
      Popieram.
    • jaroslawsalwa PO chce zwołania komisji sprawiedliwości 28.09.06, 17:46
      Dlaczego komisji nie chcciał jak był w rządzie Suchockiej. W tedy się uczył
      więc mógł błędy popierać.
    • kupuj.ksiazki Tym panom już dziękujemy 28.09.06, 18:17
      skocz.pl/.marketing
      • kupuj.ksiazki Re: Tym panom już dziękujemy 28.09.06, 18:18
        www.skocz.pl/.marketing
    • kupuj.ksiazki Koniec IV RP!!!! 28.09.06, 18:21
      zlotemysli.pl/marcinbielicki.php?c=4main&idEbook=240

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka