wujek_fester 04.10.06, 19:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
k.borsuk Re: Lepper ma weklse na prawie pół miliarda zł 04.10.06, 19:43 Raczej nie, to zywa gotowka.. Zaplace ze ten solo weksel... BEZ PROTESTU... i po ptokach:D Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:PiSiOR ma cały budżet, wiemy, że jest bardzo zł 04.10.06, 19:57 PiSiOR ma cały budżet, wiemy, że jest bardzo zły, sama partia nie reprezentuje woli narodu tylko oszołomów kościelnych. Lepper wykorzystuje tylko ordynację wyborczą, tak samo jak PiSiOR! Ciekawe gdzie on zastawił te weksle? Dziarsko ruszy z prawem i sprawiedliwopścią ślimaczek winniczek w oczkach kamerki w pupce głośniczek! A znak ich Pajac i Ślimak, co ma chód kaczy i wszelką pracę ślimaczy! Plątonogi wybierają stonogi. Ja na wybory to po mszy chodzę, jak przykazanie nonsensy płodzę. Choć potem Polska tonie we łzach, wybór idioty to jest mój fach. Co do wyboru swoje zdanie mam, to za pokutę z nim się nie zgadzam. Ja dokonuję na wiarę wyboru podług parafialnego spaślaka wzoru. I choć coraz skromniej, to już sroga bieda, daję mu datek, bo mi rozgrzeszenia nie da. Jeszcze do tego przeróżne podatki, niech tym ministrom wszelkie dostatki. Rządy oddali jej pod twą obronę, a ja się martwię, za co leczyć żonę! Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus fajny byl koalicjant 04.10.06, 20:01 nie to co te dupki z PO no nie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cyberdemokracja \\\ Wyraź poparcie dla autorów T*E*R*A*Z M*Y /// 04.10.06, 20:44 Sekielskiego i Morozowskiego... Jeśli uważasz że informując społeczeństwo o nieprawidłowościach i patologiach na najwyższych szczeblach władzy, postąpili właściwie - przyłącz się - i wpisz na listę internautów popierających autorów Teraz My... Nie pozwólmy Kaczyńskim i Kurskiemu gwałcić demokracji! Wyraź swoje poparcie, wpisz się na listę: cyberdemokracja.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
arek83lbn Re: \\\ Wyraź poparcie dla autorów T*E*R*A*Z M* 04.10.06, 20:50 przylącz sie do BAS-obywatelskiej organizacji do walki z barbarzynstwem nie badz bierny w obliczu stracia cywilizacji!!! wszystkich zomowców i lumpenliberalow zapraszam do BAS arek83lbn.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
arek83lbn Re: \\\ Wyraź poparcie dla autorów T*E*R*A*Z M* 04.10.06, 20:51 arek83lbn.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.polak Idioci, co podpisali, mają za swoje 04.10.06, 21:00 Bezrozumna chciwość, jak widać, nie zawsze popłaca... Odpowiedz Link Zgłoś
krakowiaczek7 Stop Korupcji Politycznej - poprzyj 04.10.06, 23:33 www.politycznakorupcja.pl Odpowiedz Link Zgłoś
muzg_na_patyku Lepper sam sobie zwrócił :-) 05.10.06, 10:23 Wiceszef Samoobrony Janusz Maksymiuk: - Nie wiem nic o zastawianiu weksli. O ile wiem, są zwracane. Jednemu z działaczy chyba został zwrócony. - Jednemu? Macie ich ponad 800? - Pan wybaczy, ja się tym nie zajmuję. Odpowiedz Link Zgłoś
akermanski Re: Lepper sam sobie zwrócił :-) 05.10.06, 10:56 Kandydaci podpisywali umowę na start w wyborach (powiązaną z tym nieszczęsnym prawem do używania logo Samoobrony i wekslem in blanco), wartunkową, prawda? Tzn. po wyborach, jeśli się nie dostaną, to weksel dostają z powrotem? Czemu więc mieliby płacić od tego podatek? Druga dziwna sprawa, to że jeśli nie zwrócono im weksli, to mogą iść z Lepperem do sądu. Ale niestety wiadomo że przegrają. ---------------- Lubię humor absurdalny: www.patafian.pl Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Było nie zadawać się z Lepperem! 05.10.06, 11:13 Nie od wczoraj wiadomo co jest warty ten wiejski watażka. Niech mają pretensje do samych siebie. Pozywanie Leppera do sądu mija się z celem; Andriej i tak nie przyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Znow Wyborowa manipuluje 05.10.06, 13:21 GW napisal: "O wekslach zrobiło się głośno, gdy Lepper próbował dyscyplinować nimi zdrajców, którzy za namową PiS odeszli z Samoobrony po rozpadzie koalicji." To Lepper jest zdrajca koalicji, a poslowie uczciwi bo chcieli w niej zostac. Gazeta manipuluje jak kon trojanski-Renata pod gore. Odpowiedz Link Zgłoś
mario-radyja Re: Lepper sam sobie zwrócił :-) 05.10.06, 18:25 > Kandydaci podpisywali umowę na start w wyborach (powiązaną z tym nieszczęsnym > prawem do używania logo Samoobrony i wekslem in blanco), Sytuacja jest analogiczna do zakupu miejsc na billboardzie. Logo Samoobrony ma taką samą funkcję: zwiększa prawdopodobieństwo wygranej. Jeżeli kandydaci na posłów muszą zapłacić podatek kupując billboardy to muszą zapłacić podatek kupując logo. > Tzn. po wyborach, jeśli się nie dostaną, to weksel dostają z powrotem? Czemu > więc mieliby płacić od tego podatek? Jeżeli ja tobie sprzedam telewizor za 100 zł + 22% VAT, to jako firma VAT płacę od razu. Jeżeli ci za jakiś czas umorzę 80% kwoty, to raczej nie dostanę od skarbówki zwrotu podatku. Transakcja to transakcja i podatek trzeba zapłacić. A dla związków zawodowych pewnie nie ma w tym zakresie ulg, bo to by była luka podatkowa. Z tego co widzę w deklaracji (mam z internetu PDFa) nie jest wogóle przewidziana sytuacja, w której kandydat na posła przegywa wybory :))) W deklaracji wekslowej jest napisane: "Zobowiązanie, o którym mowa powstaje z chwilą podpisania niniejszej umowy." oraz "Koszt zawarcia poniższej umowy ponosi kandydat." Czyli umowa została zrealizowana, a podatek kandydat chyba musi sam zapłacić? Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Poszła bestyja w zaparte,a z wekslami co to warte 06.10.06, 09:50 Poszła bestyja w zaparte, a z wekslami co to warte? Łoddoj bestyjo PiSiORa. Łoddoj bestyjo wyborczego weksela. Wściekły Jontek chce gadzine walić w ryja. A beło to łonego roku w niedziela. Ani sie zatrzymie zaparto bestyja. Wziun Jontek od żony sękatego kija. Wskoczył na kark bestyji z jabłkami dwoma. Rwie na przód bestyja choć jo wali w ryja. Pojechał jak chochoł, w butach widać słoma. Przelazła bestyja, poszła za opłotki Zostawiła podnieconą sensacją wieś. Pozostała żona, pozostały ciotki. Naobiecywała, polazła z Jontkiem gdzieś. Patrzy żona, słyszą ciotki, tu bestyja składa czujnie łapska w stodołę w TeWał Trwam. Kala łżeBalcera w radiu Maryja. I godo, Jontku, a jabłko dasz, a nie dam! Ostrzega bestyja, bo dostaniesz w papę. A ma już pikne armeńskie garnitury. Jontek coś przygasł i wygląda na ciapę. Ma jabłka, słomę, a un konfitury Nachapała się bestyja jako wice na stołku matołku marszałka, premiera. A Jontek ze słomą chce iść na prawice. Dobrze bestyji u kartofla przeciera. Na diecie upasł się Jontek, taki misiu. Lecz dalej ma słomę, już tego za wiela. Jontek za obiecaneczki chce do PiSiu Tam forsy, ministrów, posad, karuzela Weksela łodebrać, zanieść do PiSiORa. Potrzeba mu słomy w budżecie na sieczkę. Dokonać naSKOKu już najwyższa pora i mieć do głosowania naiwną owieczkę. Po roku znów we wsi grasuje bestyja, obiecuje forsę co to ma Unija. A ją błaga Jontek, już nie trzyma kija, łon już je PiSiORek, mo świńskiego ryja. PiSiOR to skrót od jelit rządowych Prawo i Sprawiedliwość, i Ojciec Rydzyk! naSKOK to w imię systemu parabankowego SKOK na Narodowy Bank Polski i Trybunał Konstytucyjny! Bestyja, to to samo co żyd z małej litery! Przecier kartofla - to jacekplacek kartoflany. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit4 D___E___Z___I___N___F___0___R___M ___A___C___J___A 05.10.06, 00:29 Nieuctwo redaktora jest zadziwiające. Na równi logiczne z egzekucją komorniczą w aspekcie umowy wekslowej. Bilans rzeczywistej egzekucji i rynkowej wartości to już politykal fiction Proszę GW o minimum rosądku w tej zmanipulowanej wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Re: S--A--M--A--J--O--L--K--A 05.10.06, 06:31 >Nieuctwo Joli z Dywitowa jest zadziwiające. >Na równi debilne z egzekucją umysłową w aspekcie lobotomii mózgowej. >Bilans rzeczywistej lobotomii mózgu Samejobory to już politykal radość. >Proszę lekarzy o minimum znieczulenia w tej zmanipulowanej operacji. Jolka, adyć ci sie jus cołkiem we łbie pomiesało,weksle z łoborom,krowy z buhajami i cłonkami,piepsys jak kurdupel po łobaleniu flaśki dykty z gwinta.. Odpowiedz Link Zgłoś
tomczyk6 Re: D___E___Z___I___N___F___0___R___M ___A___C___ 05.10.06, 07:47 Ależ towarzyszko, gdzieście posiedli teakie słownictwo? Egzekucja to rozumiem, ale rynkowa wartość, politykal fictio , No No No Ot dohował się tow.Przewodniczący mądrej kadry, bardzo mądrej. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: D___E___Z___I___N___F___0___R___M ___A___C__ 05.10.06, 11:15 Tow. Jola uwielbia używać pojęć wziętych ze słownika wyrazów obcych lub ekonomicznego, ale raczej nie zgłębia definicji tych pojęć. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Jolu - Ty też podpisałaś te weksle ????? 05.10.06, 08:04 i teraz Lepper każe CI na forum pisać bzdury ????? Odpowiedz Link Zgłoś
cyberdemokracja Re: D___E___Z___I___N___F___0___R___M ___A___C___ 05.10.06, 08:04 Jolka - to nie redaktor tylko pan Barszcz. Naucz się czytać ze zrozumieniem... Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit4 Re: D___E___Z___I___N___F___0___R___M ___A___C__ 05.10.06, 10:23 > Jolka - to nie redaktor tylko pan Barszcz. Naucz się czytać ze zrozumieniem... Na czytanie bzdur faktycznie czasu brak. I jeszcze jedna uwaga. Pomyliłeś jak zwykle CYBERDEMOKRACJę Z CYMBAłOKREACJą Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo to oddaliscie te weksle czy nie? 05.10.06, 09:11 slyszalas kiedys o dotrzymywaniu slowa? dlaczego Lepper nie oddal weksli kandydatom na poslow, ktorzy do sejmu nie weszli? Odpowiedz Link Zgłoś
akermanski Re: to oddaliscie te weksle czy nie? 05.10.06, 11:02 najgorsze jest to, że nie ma bata na Leppera, nie da się go zmusić do zwrotu tych weksli, nie da się go zaciąngąć do sądu bo i tak wygra. ----------------------------------- Humor albański: www.patafian.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tomczyk6 Towarzyszko JOLU Z D...!!!! 05.10.06, 13:56 Towarzyszko odpowiedzcie temu tumanowi, że tow.Lepper nie oddał tych weksli za karę.Tak za karę.Mieli ćwoki wejść do sejmu, prawda?Mieli. Nie weszli? Nie weszli. Tow.Lepper poniusł z tego powodu straty ?Poniusł. Nie płacą "posłowego" na klub?Nie płacą. To niech teraz płaczą. Tak właśnie.Niech płaczą.A nasz przewodniczący czym teraz będzie latał nad Polską/Co on to ptak? Są koszty? Są. I po to właśnie były weksle. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit4 Re: Towarzyszko JOLU Z D...!!!! 05.10.06, 15:13 ?Poniusł. Oto polemiści! Gdybyś znał prawo wekslowe. Orzecznictwo. Gdybyś??? Mam czasem marzenia. Nierealne. Odpowiedz Link Zgłoś
chudymisio Do zlepperowanej 05.10.06, 10:15 > Nieuctwo redaktora jest zadziwiające. > Na równi logiczne z egzekucją komorniczą w aspekcie umowy wekslowej. > Bilans rzeczywistej egzekucji i rynkowej wartości to już politykal fiction > Proszę GW o minimum rosądku w tej zmanipulowanej wiadomości. Po pierwsze, nie zawsze słowa skopiowane z encyklopedii tworzą sens. Trzeba je jeszcze składać w logiczną całość. A po drugie, nie czepiaj się redaktora, bo to były minister finansów Barszcz powiedział. A on pewnie skończył coś innego, niż Wiejską Szkołę Szantażu Finansowego i Wniosków Pomocowych. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd ^^^^^___S__A__M__O__O__B__O__R__A ___^^^^^ 05.10.06, 15:15 Dla Samoobory liczy sie tylko kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
norton2005 Re: Idioci, co podpisali, mają za swoje 05.10.06, 09:10 Sprawa weksli oznacza bankructwo finansowe całego ruchu Samoobrony. Jedynie przywództwo się nachapie. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.sygula no i Lepper ugotował Samoobronę jak AL CAPONE : 05.10.06, 10:09 teraz wszyscy kandydaci spoza Sejmu zapłacą podatek odumorzenia wexli :) bravo Lepper po Samoobronie nawet sznurek nie zostanie, WODZU wszechczasów !!! przewalaczu naiwnych chłopów teraz wiara pokażcie co umiecie - dalej jazda na tory wysypywac zboże za WODZA Odpowiedz Link Zgłoś
chudymisio Może w ten sposób SAMooBRONA uratuje budżet 05.10.06, 10:33 Podatki od weksli załatają rosnącą dziurę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
e-4l Re: no i Lepper ugotował Samoobronę jak AL CAPONE 05.10.06, 11:03 Czy możecie przypomnieć mi kto to powiedział ? "W żadnym wypadku nie zostanę premierem, jeśli mój brat Lech wygra wybory prezydenckie. Byłaby to sytuacja nie do zaakceptowania przez polskie społeczeństwo." "Dla mnie raz dane słowo jest święte i sądzę, że dla koalicjantów także." "Władza Samoobrony w Polsce to będzie kryzys europejski, dużo większy niż ten austriacki." "Samoobrona jest tworem byłych oficerów służb bezpieczeństwa. Mój brat, który był ministrem stanu do spraw bezpieczeństwa, dostał raport, z którego wynikało, że grupa byłych oficerów SB założyła Związek Zawodowy 'Samoobrona'˝. I dalej czytamy: ˝To formacja używana do osłony tyłów tego całego układu i ochrony tego nieporządku, który jest w kraju, i jednocześnie korzystająca z tego nieporządku. To są ludzie, którzy nabrali kredytów i chcą żyć jak przedsiębiorcy, a mają kwalifikacje do kopania rowów". "Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną. Uważam, że mam dowody na potwierdzenie moich słów i w odpowiednim momencie je przedstawię". "My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy, bo proszę zauważyć, że kolejne takie rządy w Polsce jak te, które mamy obecnie, albo te które były w poprzedniej kadencji i mamy do czyniena z Samoobroną przy władzy i naprawdę z nieszczęściem dla naszego kraju." "Ja jestem przeciwnikiem mówienia o koalicjach przed wynikiem wyborów. Mamy dwa wyraźne zakazy, które dziś obowiązują w samorządach, a będą też obowiązywać w nowym parlamencie - SLD i Samoobrona. A dziś powinno się powiedzieć odwrotnie - Samoobrona i SLD." "Żadne krzyki nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne" Czy w przyszłej kadencji Sejmu będzie możliwa sytuacja kiedy partia poprze ludzi mających kłopoty z prawem ? "Nie ma takiej możliwości. PIS jest partią ludzi praworządnych, którzy dążą do rozliczeń krzywd. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS". Czyli poparcie dla takiego polityka jak na przykład Andrzej Lepper gdyby starał się o fotel marszałka jest niemożliwe ? "Nie ma takiej możliwości. Najwyższe funkcje w państwie muszą sprawować ludzie czyści jak łza. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest nierealne." Odpowiedz Link Zgłoś
akermanski Re: no i Lepper ugotował Samoobronę jak AL CAPONE 05.10.06, 11:08 Mam wrażenie że zachowywanie się fair, dotrzymywanie słowa itp. to cechy samobójcze u polityka. Jeszcze nie widziałem by ktoś uczciwy po zmianie systemu do czegoś w polityce doszedł.... ----------------------------- Lubię humor absurdalny: www.patafian.pl Odpowiedz Link Zgłoś
akermanski Re: no i Lepper ugotował Samoobronę jak AL CAPONE 05.10.06, 11:13 Artykuł sprzed 2-3 miesięcy (z lipca): Mimo suszy, która spustoszyła uprawy polskich rolników – żyta i pszenicy nie zabrakło. Klęska spowodowała zwiększenie cen w skupie. Rolnicy tylko na to czekali i zaczęli sprzedawać swoje kilkuletnie zapasy. Zboże zasypało rynek. Rząd decyzją ministra rolnictwa w ramach oszczędności zaprzestał skupowania od rodzimych producentów i sprowadził tanie zboże z Czech i Słowacji. Spowodowało to falę protestów pod siedzibą ministerstwa. Po wielogodzinnych rozmowach z przedstawicielami rolników Andrzej Lepper obiecał sprzeciwić się swojej decyzji i czynnie zaprotestować, wysypując na przejściu granicznym w Barwniku kilkanaście wagonów ze zbożem. (...) www.patafian.pl/artykuly.php?page=3 To jakieś zupełnie nielogiczne, absurdalne zachowania. Jak tu uchronić się przed wrażeniem, że politycy bawią się w jakiś cyrk? Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 To Lepper wisi 100 mln podatku ? 05.10.06, 10:09 za 1 milion mozna beknac, a za 100 mln. to Andrzejek chyba z 10 lat dostanie Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: To Lepper wisi 100 mln podatku ? 05.10.06, 12:40 Za tysiąc się beknie. Za milion - być może. Za 100 już nie. Swoją drogą, gdyby teraz SO sprzedała te weksle za nędzne 200 milionów, wystarczyłoby na pokrycie zobowiązań podatkowych (o ile ktoś z SO tym by się przejmował) i jeszcze 100 milionów by zostało do podziału. Dajmy na to Lepper bierze 50, paru jego przydupasów podzieli się resztą. Interes życia!! Kur..a, jakim trzeba być debilem, żeby coś tkaeigo podpisać! I pomyśleć, że część tych debili siedzi w parlamencie i uchwala dla nas prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Lepper jest uczciwy! 05.10.06, 11:09 To napewno prowokacja PiS, Lepper jest uczciwy i zadnych weksli nie ma! Mial ale sprzedal zeby nie bylo podejrzen. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus popieram - jak chcesz moge Ci machnac 04.10.06, 21:02 na serwerze od reki profesjonalny skrypt na ktorym bedziesz mogl zrobic prawdziwa liste poparcia. oczywiscie bedziesz musial pozniej ja weryfikowac etc. jak chcesz taka profesjonalna rzecz to wyslij mi info na marcus@europa21.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mikrobyznesmen A po co weryfikować? :) 05.10.06, 09:19 marcus_crassus napisał: > prawdziwa liste poparcia. > oczywiscie bedziesz musial pozniej ja weryfikowac etc. Weryfikować? Po co? A posłanka Beger to swoje listy weryfikowała?! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: A po co weryfikować? :) 05.10.06, 10:05 mikrobyznesmen napisał: > Weryfikować? Po co? > A posłanka Beger to swoje listy weryfikowała?! :)) O jakie listy "posłanki Beger" Ci chodzi? Bo ja słyszałam tylko o jej taśmach, które nawet oglądałam, w towarzystwie paru milionów Polaków. Niezła weryfikacja, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
chudymisio Re: A po co weryfikować? :) 05.10.06, 10:31 Chodzi o listy wyborcze z podpisami, które podobno Beger sfałszowała. Ale to jeszcze przed poprzednią kadencją sejmu było, no i na długo przed wekslami ;) To jeszcze dawny zaciąg afer i przekrętów samoobrony. Odpowiedz Link Zgłoś
akermanski Re: A po co weryfikować? :) 05.10.06, 11:04 Jak sama pisała to po co miałaby je jeszcze weryfikować? --------------- Lubię humor absurdalny: www.patafian.pl Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: \\\ Wyraź poparcie dla autorów T*E*R*A*Z M* 05.10.06, 07:54 obaj dziennikarze nie rejestrują i nie opisują rzeczywistość, ale wpływają na nią. Tym samym NIE SĄ dziennikarzami, ale uczestnikami życia politycznego. Na dodatek w roli ... młotków. Zostali wezwani "na akcję" przez kamarylę Samoobrony. I akcję wykonali. Dlatego nazywam ich młotkami. czyli narzędziami. Narzędziami w ręku Leppera, nadającymi świadectwo uczciwości Beger - gorzej nie można upaść. Pośrednio są narzędziami szefów PO, którzy nadal nie mogą pogodzić się z wynikami wyborów. A demokracja? A h... demokracja - jeśli chamy wybrali nie tak jak trzeba, to należy powtórzyć wybory. Aż chamy zagłosują właściwie. Czy tak? I jeszcze ten smród - oficer byłych WSI w TVN i generał byłego WSI, jego były zwierzchnik obok Leppera. A w tym towarzystwie możliwe ze nieświadomi roli tych dwóch dziennikarze którzy - przypominam - nie opisywali - ale zmieniali rzeczywistość. p.s. Chętnie zapytałbym obu dziennikarzy czy wiedzieli o "dwóch przyjaciołach" z WSI"? I czy w gruncie rzeczy są DZIŚ zadowoleni z siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
filc1957 Re: \\\ Wyraź poparcie dla autorów T*E*R*A*Z M* 05.10.06, 09:16 "nadającymi świadectwo uczciwości Beger - gorzej nie > można upaść. " I kto to mówi?! A czym sie różni uczciwość Beger od Leppera, którego sami bliźniacy namaścili !? "jeśli chamy wybrali > nie tak jak trzeba, to należy powtórzyć wybory. Aż chamy zagłosują właściwie. > Czy tak? " Dobre! Przyganiał kocioł garnkowi... że przypomnę kołomyje z nową ustawą o radiofoni ... Tak długo głosowali , aż... "dwóch dziennikarze którzy - przypominam - nie opisywali - ale zmieniali rzeczywistość" Przeczytałeś, co napisałeś? Oni proponowali Begerowej to, co gadali Lipiński z tym drugim? Oni byli w tym pokoju zamiast posłów PiS-u? Strzel se w łeb gumowym młotkiem, może wtedy zobaczysz proste fakty... Odpowiedz Link Zgłoś
jot10 Re: \\\ Wyraź poparcie dla autorów T*E*R*A*Z M* 05.10.06, 09:39 olias napisał: > obaj dziennikarze nie rejestrują i nie opisują rzeczywistość, ale wpływają na > nią. Otóż <olias>, gdyby panowie ministrowie nie poszli na lep pani Bergerowej - nie byłoby sprawy. Służby, układ, Lepper - to ujadanie Kurskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: \\\ Wyraź poparcie dla autorów T*E*R*A*Z M* 05.10.06, 12:26 przecież wszyscy wiedzieli że tak to się odbywa. Przecież to oczywiste. Oczywiście że to podłe i nieuczciwe. Tylko ze .... jedyne skutecze. A samo wejście Samoobrony do rządu? szlag mnie trafiał, tyle że nie było innego wyjścia. Chłopaki z PO obrazili się na naród, Rokicie chciało się powtórki z rządów Hanki kiedy to był niby wicepremierem, a w rzeczywistości był Nadpremierem. (zapytaj go - nie ukrywa przecież). 1:0 dla Kaczyńskiego. LPR spacyfikowane. I bardzo dobrze. Może będzie i 2:0 - weksle mogą rozwalić Samoobronę, a chłopi machną na niego ręką. Chłop ma swój rozsądek, oceni krótką piłką - no i co? został premierem, podskakiwał i go kaczyński jedną reką wywalił na zbity pysk. Przyznaj - jeśli Samoobrona rozsypie się albo wywali Leppera - warto było oddać głos na PiS. Wracajac do dziennikarzy. nadal śmierdzi sprawa generała WSI, doradcy Leppera i jego podwładnego w TVN. Dziennikarze mogli NIE WIEDZIEĆ kto stworzył sytuację. Ale to nie oni ją odkryli. Samoobrona przyszła do nich z ofertą: Osłabiamy RZĄD POLSKI, w zamian napiszecie że jesteśmy krynicą dziewiczej uczciwości. dziennikarze to zrobili. Moje gratulacje. jeszcze kilku takich dziennikarzy i Rosja z Niemcami będzie musiała zatroszczyć się o biednych Polaków. p.s. ludzie!!!! Nie musicie mieć moich poglądów. Nie musicie lubić kaczyńskich. Ale do jasnej cholery myślcie swoimi mózgami nie zaś ekranami tv. tam siedzą ludzie zadowoleni z tzw. "przemian". jeśli zarabiasz tyle co oni, jeśli masz ten sam standard życia, jeśli jesteś w kręgu elit i mozesz zapewnić swojemu dziecku wejście do tych elit - rozumiem nawet nienawisć do PiS i wrzaski o "kaczkach". Ale moje dziecko wyjechało szukać chleb poza granicami kraju. Więc będę pluł i na tych którzy są temu winni. I popierał nawet diabła, gdy będzie ich wysyłał do więzień. jasne?! (p.s. "dziecko" ma się dobrze, pracuje w swoim zawodzie. moze wróci, tylko ... czy powinno wracać?) Odpowiedz Link Zgłoś
mario-radyja Re: \\\ Wyraź poparcie dla autorów T*E*R*A*Z M* 05.10.06, 19:00 > przecież wszyscy wiedzieli że tak to się odbywa. Przecież to oczywiste. > Oczywiście że to podłe i nieuczciwe. Tylko ze .... jedyne skutecze. A samo Wiedzieli, ale dzięki taśmom zobaczyli. Taśmy nie kłamią, a ty masz do TVNu wyłącznie pretensję, że w tym przypadku pokazali prawdę, której we wcześniejszych przypadkach nikt nie nagrał. Idąc twoją logiką należałoby najbliższego złapanego złodzieja wypuścić wolno, bo inni przed nim kradli i nikt ich nie złapał, więc dlaczego akurat ten miałby siedzieć. Za kradzież ponosi się odpowiedzialność karną, a za "podłe i nieuczciwe" działania polityków odpowiedzialność ponosi się w sondażach i przy urnie wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: \\\ Wyraź poparcie dla autorów T*E*R*A*Z M* 05.10.06, 10:25 olias napisał: > > A demokracja? A h... demokracja - jeśli chamy wybrali > nie tak jak trzeba, to należy powtórzyć wybory. Aż chamy zagłosują właściwie. > Czy tak? Jeśli wybrani nie radzą sobie z rządzeniem (nie mają sensownej większości), to jedynym wyjściem są nowe wybory. > I jeszcze ten smród - oficer byłych WSI w TVN i generał byłego WSI, jego były > zwierzchnik obok Leppera. A Ty skąd to wiesz? Z bajań (niczym nie popartych) Gazety Polskiej? (...) > dwóch dziennikarze którzy - przypominam - nie opisywali - ale zmieniali > rzeczywistość. Ciekawe, jak dzienniarze mogą "zmienić rzeczywistość". Rzeczywistośc, a raczej - własne jej rozumienie - mogą zmienić obserwatorzy owej rzeczywistości pod epływem rzetelnego jej opisu. A trudno o opis bardziej rzetelny niz prezentacja autentycznrgo nagrania. > p.s. Chętnie zapytałbym obu dziennikarzy czy wiedzieli o "dwóch przyjaciołach" > z WSI"? Ja Ci odpowiem: pewnie nie wiedzieli i wogóle ich to nie interesowało. Robili materiał o korupcji w PiSie, z czym wszyscy możliwi agenci wszystkich możliwych służb nie mają nic wspólnego. Niezależnie od tego, jak bardzo PiS się stara wykręcić kota ogonem, próbując nam wszystkim zamydlić oczy, "agentami" "przykrywając" przestępstwo swoich dwóch członków. > I czy w gruncie rzeczy są DZIŚ zadowoleni z siebie. Przypuszczam, że bardzo. Ja bym na ich miejscu była; zrobili kawał dobrej roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
filc1957 Re: fajny przyszły koalicjant PO 05.10.06, 09:10 Jak zwykle PiSiorku odwracasz kota ogonem. Ten "przyszły" koalicjant został wpuszczony na salony i UWIARYGODNIONY przez kogo? Nie pamietasz? PiSiory!!! Zrozumcie raz na zawsze! WY, od momentu postawienia na stanowisku w- ce premiera buraka pokroju A.Leppera nie macie absolutnie ŻADNEGO moralnego prawa nigdy i nikomu w przyszłości wytykać jakiejkolwiek koalicji z tym ugrupowaniem ! ŻADNEGO! To przez Was sie świat w kułak śmieje z Polski! Mieli buraka w-ce premiera przy kartoflu Premierze, ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
nad_morzem Re:PiSiOR ma cały budżet, wiemy, że jest bardzo z 04.10.06, 20:59 > PiSiOR ma cały budżet, wiemy, że jest bardzo zły, sama partia nie reprezentuje > woli narodu tylko oszołomów kościelnych. > Lepper wykorzystuje tylko ordynację wyborczą, tak samo jak PiSiOR! > Ciekawe gdzie on zastawił te weksle? Ty chyba po niezłej wódzie to pisałeś... A może nawet popijałeś piwem... Odpowiedz Link Zgłoś
olias demokrata z Psich Kiszek 05.10.06, 07:14 te! demokrata! jakbyś jeszcze ZOMO miał do dyspozycji to byś szybko zrobił tu demokrację?! Bo tylko ty i twoi kolesie wiedzą co to jest demokracja. A każdy to głosuje inaczej niz ty to cham, oszołom, głupek. Masz rację - jestem chamem, głupkiem i oszołomem. Więc dziekuj Bogu że nie zamierzam na razie wyrzynać qrwa- elity które przez kilkanaście lat klaskały i żarły gdy majątek państwa był niszczony, sprzedawany za psie pieniadze i mercedesy full wypas. Choć jestem świadom że należałoby was wybić jak wszy. Bo wszy się wybija. Przez kilkanaście lat urzędnicy tego państwa byli paserami. Pozbyli się prawie wszystkiego. Za co? 5-7% społeczeństwa żyje na wysokim i bardzo wysokim poziomie. Reszta na granicy głodu lub w głodzie. Obok "pokolenia 1000 zł" są prezesi z ulicy zarabiający kilkaset tyś miesiecznie. Młodzież ucieka - jeśli ktoś skończył studia, zna nieco angielski i nie ma wujka na urzędach MUSI stąd uciekać. By nie utrudniał zajmowania stołkow przez krewnych i znajomych królika. Może jednak Kaczyńscy źle robią? Moze powinni szybciej wysyłać was do więzień? Albo pozwolić rozwalać na ulicy? jak sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
chudymisio Re: demokrata z Psich Kiszek 05.10.06, 10:47 > świadom że należałoby was wybić jak wszy. Bo wszy się wybija. No niezła rzeźnia się szykuje ;) > prezesi z ulicy zarabiający kilkaset tyś miesiecznie. Młodzież ucieka - jeśli > ktoś skończył studia, zna nieco angielski i nie ma wujka na urzędach MUSI stąd > uciekać. Ja myślę, że wykształceni to jednak przed tą rzeźnią uciekają ;) Zauważ jakie są preferencje wyborcze wśród ludzi wykształconych. Nagle staje się jasne przed czym uciekają. Odpowiedz Link Zgłoś
e-4l Re: demokrata z Psich Kiszek 05.10.06, 11:14 Pamiętacie: "Włazdy raz zdobytej nie oddamy nigdy!" (Władysław Gomułka, 1948 i 1968) "Jeśli uważacie, że kiedyś dojdziecie do władzy, to się mylicie!" (J. Kaczyński, 2006) "Odzyskanie niepodległości odbyło się, niestety, bez rozlewu krwi". (J. Kaczyński) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: demokrata z Psich Kiszek 05.10.06, 11:00 olias napisał: > Masz rację - jestem chamem, > głupkiem i oszołomem. Nie śmiem zaprzeczyć... > Więc dziekuj Bogu że nie zamierzam na razie wyrzynać qrwa > elity Nie zamierzasz? Kamień mi spadł z serca! > Może jednak Kaczyńscy źle robią? Moze powinni szybciej wysyłać was do > więzień? A co? Już mamy Białoruś? A może Kubę lub Koreę? > Albo pozwolić rozwalać na ulicy? Komu? Tobie ze szwagrem? > jak sądzisz? Sądzę, że powinieneś się leczyć, bolszewiku z Bożej łaski. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Buraki burakom zgotowały ten los. 04.10.06, 19:58 Było startowac z list normalnej partii to by nie było dzisiaj problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
bozenna13 Re: Lepper ma weklse na prawie pół miliarda zł 05.10.06, 11:34 nie wiem dlaczego taki szum. Pzrecież obecna władza powiedziała,że weksle są nieważne. Co teraz zmieniła zdanie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
ingostar Re: Lepper ma weklse na prawie pół miliarda zł 05.10.06, 14:24 Szkoda że teraz media milczą,a przywódcy parti opozycyjnych milczą na ten temat.Gdyby to dotyczyło PIS-u to pewnie Polacy znowu usłyszeliby że stało się coś strasznego. Odpowiedz Link Zgłoś
t_jutyna Re: Lepper ma weklse na prawie pół miliarda zł 05.10.06, 15:01 Grzesznicy w niebie - Leper i samoobrona w rządzie Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista Czy tych ludzi ktoś zmuszał??? 04.10.06, 19:47 Brał z ulicy z łapanki, zakuwał w dyby, pakował do ciemnicy... Po trzech dniach o chlebie i wodzie dawali o 3 w nocy (po torturach) do podpisania weksel i siłą wstawiali na listę? Przecież to są dorośli ludzie! Zaakceptowali reguły tej gry. Podpisali weksle w zamian otrzymując szansę na karierę w polityce i duże pieniądze. Mało tego, ci co się nie dostali do parlamentu mogą w każdej chwili te weksle dostać z powrotem. Zupełnie nie rozumiem tego ataku na Leppera. Akurat w tej sprawie ma 100% racji. Pies z kulawą nogą by na tych ludzi nie zagłosował, gdyby nie twarz Leppera i poparcie Samoobrony. Rejterada tych ludzi to zwyczajne oszukiwanie wyborców. Głupich, ale jednak wyborców. Odpowiedz Link Zgłoś
tadluzny Re: Czy tych ludzi ktoś zmuszał??? 04.10.06, 20:11 "Mało tego, ci co się nie dostali do parlamentu mogą w każdej chwili te weksle dostać z powrotem." W artykule pisze, ze ci so sie nie dostali do Sejmu nie moga odzyskac swoich weksli... Odpowiedz Link Zgłoś
golcon Więcej takich przywódców jak Lepper 04.10.06, 20:16 Bardzo dobrze zrobił Lepper. Prostaki jak wieprze do koryta pchali się do Sejmu, więc teraz może się taki ciemniak zastanowi i przeczyta co podpisuje. To mamy obraz jacy ludzie dostają się do najwyższych stanowisk. Biada tobie Polsko!. Brawo Lepper, trzymać tych karierowiczów za mordę. Jak ktoś głosował na Samoobronę, to poseł do końca kadencji powinien reprezentować Samoobronę, jeśli chce zmienić klub to niech złoży mandat. Nie byłoby tych perfidnych polowań na posłów ze strony partii rządzącej, która kupczy stanowiskami i pinnymi profitami. Absolutnie nie ma racji Marszałek Sejmu Jurek, że weksle ograniczają swobodę posła. Kiedy chytrusek podpisywał weksel nie był posłem, godził się na takie warunki. A czym Panie Jurek jest tzw. dyscyplina partyjna, kiedy przymusza się posła do głosowania zgodnie z wolą lidera partii?. To jest dopiero zamordyzm a nie swoboda działania. Pan Lepper działa w imieniu wszystkich wyborców, bez względu na opcję. polityczną. Odpowiedz Link Zgłoś
arek83lbn Re: Więcej takich przywódców jak Lepper 04.10.06, 20:55 Pan Lepper to niech jedzie na Białorus i tam robi "dobrze" bo tu nie te klimaty arek83lbn.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk "mogą w każdej chwili te weksle dostać z powrotem 04.10.06, 22:49 << Mało tego, ci co się nie dostali do parlamentu mogą w każdej chwili te weksle dostać z powrotem. >> Musiales nie doczytac: oni sie bezskutecznie dopominaja o nie juz prawie od roku. AL nadal "mami" ich obietnicami a oni nawet nie wiedza czy maja prawo domagac sie zwrotu czy nie (bo gdyby wiedzieli wystapiliby na droge sadowa). Niewykluczone, ze nie chce ich zwrocic by nikt nie wiedzial jak to jest naprawde w orginale. Oni podpisywali to w ciemno: na niebieskie oczy Leppera i jego elegancki garnitur. Jest pewne ze AL wzoruje sie na "Karierze Nikodema Dyzmy" Odpowiedz Link Zgłoś
abstracto Re: "mogą w każdej chwili te weksle dostać z pow 05.10.06, 12:00 > Musiales nie doczytac: oni sie bezskutecznie dopominaja o nie juz prawie od > roku I dobrze matołom. Wodził ślepy kulawych... Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Juz samo podpisanie w ciemno dyskwalifikuje 05.10.06, 05:38 jako kandydata do czegokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
666kgb tak, zmuszała ich pazerność i żądza władzy 05.10.06, 09:04 ale jak zwykle takie żadze do niczego dobrego nie prowadzą, co widac jak na dłoni w tym przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: Czy tych ludzi ktoś zmuszał??? 05.10.06, 09:12 moga dostac z powrotem tylko ze Lepper ich nie chce oddac. Reguly gry o ktorej piszesz pasuja moze do afrykanskich panstw a nie do demokratycznej Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Czy tych ludzi ktoś zmuszał??? 05.10.06, 11:15 > moga dostac z powrotem tylko ze Lepper ich nie chce oddac. Reguly gry o ktorej > piszesz pasuja moze do afrykanskich panstw a nie do demokratycznej Polski. Nie tylko Lepper pasuje do państw afrykańskich. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Czy tych ludzi ktoś zmuszał??? 05.10.06, 12:51 Same są sobie ćwoki winne. Podpisywali weksle i jakieś aneksy czy umowy, których nawet nie przeczytali. Co można myśleć o dorosłym człowieku, który tak postępuje?? Ja tam specjalistą od weksli nie jestem, ale jeśli podpisy są autentyczne, to Lepper jest na wygranej pozycji i postępuje legalnie. A tym bardziej, jeśli - co bardzo prawdopodobne - te dodatkowe umowy nie gwarantowały zwrotu weksla w przypadku niewejscia do parlamentu. Jak ktoś komuś na piękne oczy podżyruje pożyczkę i musi ją potem spłącać, to nie ma sentymentów. I tu też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Lepperek wysoko gra. 04.10.06, 19:55 Ma szczescie, ze Polacy to wyjatkowo spokojny Narod. W okolicach Neapolu, Bari lub na Sycylii za znacznie mniejsza sume wyslaliby juz goscia do piachu. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Wcześniej to PiSiorom nie przeszkadzało 04.10.06, 20:12 Przyjaciele z Samoobory mogli robić co chcieli. LPR coś też coś tam kazało podpisywać i nic, cisza. Hipolryzja PiSu w całej krasie. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Nic dziwnego, w końcu te weksle trzymały... 05.10.06, 11:16 w kupie koalicję. Odpowiedz Link Zgłoś
skubi6 Fajni nasi politycy 04.10.06, 20:28 Fajny ten Andy Warchol. Ale Jarek jeszcze lepszy www.skubi.net/pis.html Test: Niech żyje Alik ! Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Lepper ma weklse na prawie pół miliarda zł 04.10.06, 20:33 a Lepper podatki od tych weksli zapłacił? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
nad_morzem Re: Lepper ma weklse na prawie pół miliarda zł 04.10.06, 21:04 losiu4 napisał: > a Lepper podatki od tych weksli zapłacił? > > Pozdrawiam > > Losiu Losiu, nie udawaj elektoratu Samoobrony. Od zdeponowanego weksla nie płaci się podatku :))) Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Lepper ma weklse na prawie pół miliarda zł 06.10.06, 14:08 tfu, przepraszam: chodziło mi o sprawę którą skarbówka wszczęła :) widzę żeś ekonomista, to będziesz wiedział o co chodzi :))) to jak: Lepper płacił, czy nie? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
towarzysz7 Lepper ma weklse na prawie pół miliarda zł 04.10.06, 20:36 Weksle Lepera to zwykły szfindel okradania naiwnych kandydatów na posłów oraz przestępstwo przeciwko wolności w wykonywniu zawodu posła, a na koniec ewidentne przestępstwo finasowe, polegające na nie zgłoszeniu działalności gospodarczej i finasowej przez Samoobronę wraz z nieodprowadzaniem przez nią należnych podatków fiskusowi. Typowa działalność mafijna pod przykrywką działalności publicznej!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
arek83lbn Re: Lepper ma weklse na prawie pół miliarda zł 04.10.06, 20:56 Samoobrona to ma nawet podobną nazwe do Cosa Nostry-somopomocowej Naszej Sprawy:) arek83lbn.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 CAŁA działalność Leppera to szwindel. 05.10.06, 11:19 A w tej działalności dzielnie go wspierali politycy AWS oraz SLD. Aha, kto w latach 2000-2001 był ministrem sprawiedliwości i prokuratorem generalnym? I DLACZEGO nie przymknął blokadowej bandy, oraz nie doprowadził do zatrzaśnięcia przed nimi drzwi do Sejmu? Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny rumiany pysk lupera przestanie sie smiac 04.10.06, 20:41 gdy ludzie oswiadcza ze podpisywali w ciemno, bo byli szatazowani przez lupera. Rumiany ryj stworzyl partie prywatnych niewolnikow, uwiazanych w niej jak feudalini chlopi. Agent pzpr i wsi, hamuje tym podstawowe prawo poslow do swobodnej dezyzji wyboru klubu poselskiego, co jest natuszeniem konstytucji PR. Rumiany ryj lupera zaczol wojne z PiS, dlatego nieststy bedzie musial zniknac ze sceny politycznej, spryt i taktyka PiS odboerze mu wszystkich wyborcow, PiS juz planuje szerokie kampanie na wsi i fundusze takie o jakich ryj mogl tylko snic. Zdrada chlopskiego filozofa pzpr i wsi, pograzyla juz tego przyglupa, kazda partia ktora zblizy sie do jakiejkolwiek z nim koalicji, zadaqje sie z populistycznym bagnem, szantazystami i skazanymi przestepcami. Odpowiedz Link Zgłoś
jot10 Re: rumiany pysk lupera przestanie sie smiac 05.10.06, 09:45 zygfryd.okrutny napisał:coś tam... Zgadzam się z tobą zygfrydzie.okrutny - ale kurczę, ta ortografia. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: rumiany pysk lupera przestanie sie smiac 05.10.06, 11:30 Nie przejmuj się. Za trzy dni zygfryd napisze coś całkowicie odmiennego. Dla porównania: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=49090525&a=49100039 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=49026378&a=49037078 Odpowiedz Link Zgłoś
aquarium1 Lepper ma weklse na prawie pół miliarda zł 04.10.06, 20:44 Lepper to cwaniak taki sam jak Kaczynscy dlatego Kaczynscy byli z nim w koalicji bo swoj do swojego ciagnie.. niewyksztalciuch do niewyksztalciucha... Odpowiedz Link Zgłoś
monte-everesto Lepper ma weklse na prawie pół miliarda zł 04.10.06, 20:45 Cwaniak, w legii nie byl. Ale, kto wie moze kiedys bedzie sluzyl. Jako tarcza na strzelnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
conveyor Re: Lepper ma weklse na prawie pół miliarda zł 04.10.06, 20:49 Pol milarda moznaby budzet panstwa podratowac, w sam raz na zapomogi z powodu suszy dla rolnikow :D Zabrac bogatym, a rozdac biednym heheh. Odpowiedz Link Zgłoś
arek83lbn Re: Lepper ma weklse na prawie pół miliarda zł 04.10.06, 20:53 Populisci muszą odejsć! zapraszam do BAS- organizacjo obywatelskiego sprzeciwu arek83lbn.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
patman Dobrze tak, cwaniaczkom 04.10.06, 20:53 Żaden uczciwy człowiek z listy Samoobrony nie wystartowałby. Kombinatorzy chcieli dostać się do żłobu, nie udało się, a teraz jeszcze Andrzej ich roluje. Dobrze im tak, śmierć frajerom. Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny lump-luper rozpoczol wojne jaka sobie nawet 04.10.06, 21:09 nie wyobraza w najstraszniejszym snie. Chlopski filozof, to normalny oszust i malewrsant, zmusil prymitywnych ludzi, jacy sa niewtplieie w jego partii do podpisania aktow, prawinie i moralie nie do przyjecia, oszukani nie wiedzieli nawet co i w jakim zalresie podpisuja, w wiekszosci nie czytali umowy wekslowej, nie dostali do przeczytania jej warunkow. Zaden trzezwo myslacy czlowiek nie podpisze zobowiazania na pol miliona, gdy nie ma takiego pokrycia w majatku, i o tym wiedzial takze leuper, ktory wykorzystal niski stan wyksztalcenia tych ludzi, ich nieznajomosc prawna, ich naiwnosc i iluzje wladzy. Jak jest to mozliwe, ze w odnowionej Polsce moga egzystowac tacy malwersanci bazujacy na niewiedzy ludzkiej, wykorzystywac swoj zwiazek i artie, jako klub biznesowy obracjacajacy jak diabel cyrografami, rujnujacymi nieswiadomych ludzi.Gdzie moralnosc katolicka? ten czlowiek jest jej pozbawiony, ten czlowiek jest pozbawiony kazdej moralnosci, zdrada koalicjanta, zdrada wartosci ruchu chlopskiego w Polsce. Jak dlugo taki populistyczny manipulant moze byc tolerowany w panstwie prawa i demokracji? Jak dlugo moze bedzie realizowal swoje populistyczne ambicje kierowania tym krajem? Nie dajmy juz nigdy szans na takie bagno, badzmy madrzejsi, jak ci ktorych wykorzystal luper. Nigdy nie glosujmy w ciemno. Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny Re: Bo Leppera chronia bardzo silni-zrozum wreszc 04.10.06, 21:27 tak, bardzo silni z KGB, gdy jego prowokatorka robila seksulana prowokacje w kraju, jej mocodawca, przebywal w swojego mocodawcy na Bialorusi, czy omawial tam problemy polskiej mniejszosci narodowej? nie, przywiozl do Polski znowu walizki pieniedzy, ktore bedzie przed telewizja przekazywal za weksle niby-chopom za powodzie i nieurodzaj. Ale tym razem ten spektakularny tvn-rutkowskie sie przeliczyl, jak bardzo i to jak bardzo. Nie ma miejsc dla zdrajcow w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: lump-luper rozpoczol wojne jaka sobie nawet 04.10.06, 22:22 zygfryd.okrutny napisał: > nie wyobraza w najstraszniejszym snie. Chlopski filozof, to normalny oszust i m > alewrsant, zmusil prymitywnych ludzi, jacy sa niewtplieie w jego partii do podp > isania aktow, prawinie i moralie nie do przyjecia, Możesz sprecyzować na czym to zmuszanie polegało? Kazał im pchać się do wyborów z listy Samoobreony? > oszukani nie wiedzieli nawet > co i w jakim zalresie podpisuja, w wiekszosci nie czytali umowy wekslowej, nie > dostali do przeczytania jej warunkow. To po co podpisywali? I gdzie tu widzisz oszustwo? > Zaden trzezwo myslacy czlowiek nie podpi > sze zobowiazania na pol miliona, gdy nie ma takiego pokrycia w majatku, To wina Lppera, że mu się trafili sami "nietrzeźwi"? > i o tym > wiedzial takze leuper, ktory wykorzystal niski stan wyksztalcenia tych ludzi, > ich nieznajomosc prawna, ich naiwnosc i iluzje wladzy. I bardzo dobrze. Może innym bałwanom odechce się pchać tam, gdzie nie powinni. > Jak jest to mozliwe, ze w odnowionej Polsce moga egzystowac tacy malwersanci Proszę, sprawdź w słowniku słowo "malwersant", którego używasz - bez sensu! - już po raz drugi, to może nie będziesz pisał głupot. > ba > zujacy na niewiedzy ludzkiej, wykorzystywac swoj zwiazek i artie, jako klub > biz > nesowy obracjacajacy jak diabel cyrografami, rujnujacymi nieswiadomych ludzi. To niech każdy zadba sam o siebie i nie będzie "nieświadomy". > Jak dlugo taki populistyczny manipulant moze byc tolerowany w pans > twie prawa i demokracji? Jak dlugo moze bedzie realizowal swoje populistyczne > ambicje kierowania tym krajem? Tak długo, jak długo ludzie będą na niego głosować, a "partia odnowy moralnej" będzie go przyjmować do koalicji. Nie dajmy juz nigdy szans na takie bagno, badzmy > madrzejsi, jak ci ktorych wykorzystal luper. I może piszmy jako - tako stylistycznie, bo chyba Ci tak naprawdę nie chodzi o to, żebyśmy byli tacy "jak ci których wykorzystał Lepper". PS. Nie cierpię Leppera, ale jeszcze bardziej - forumowiczów, produkujących posty - wypisz wymaluj - na poziomie identycznym z poziomem tego, którego krytykują. Odpowiedz Link Zgłoś
zima0001 Re: lump-luper rozpoczol wojne jaka sobie nawet 05.10.06, 00:34 Produkujesz się koleś, a tak po prawdzie to mało wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
dibadzio Nie odpuszczać z wekslami 04.10.06, 20:58 Nie po to głosowałem na Samoobronę,by teraz jakiś sobiepan czy targowiczanin zmieniał barwy partyjne.Jeżeli zaś chodzi o wolność poselską, to w sprawach sumienia głosujcie wg sumienia ale w innych sprawach obowiązuje program Samoobrony i dopóki go partia kolegialnie nie zmieni należy głosowac zgodnie z programem.A spróbójcie skrewić to nie tylko wam weksle zaszkodzą ale nie życzę wam spotkania z wyborcami,bo może być gorco. Odpowiedz Link Zgłoś
nad_morzem Re: Nie odpuszczać z wekslami 04.10.06, 21:12 > A spróbójcie skrewić to (...) nie życzę > wam spotkania z wyborcami,bo może być gorco. cały elektorat samoobrony to oszołomy gotowe się tylko walic po mordach. Może i dobrze, wytłuczecie się i będzie spokój :))) Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Lepper już odpuszcza - nabrali wody w usta 05.10.06, 07:45 Boją się mówić tak wielka jest to afera. 100 mln podatku - posłowie i Samoobrona - to doprowadzi do bankructwa Samoobrony. Lepper nie wie co zrobić - będą weksle - będą podatki - nie będzie weksli - posłowie mu uciekną do PiS - i tak źle i tak niedobrze. A PiS nie odpuści - zbada sprawę weksli dogłębnie. Urzędy Podatkowe też nie odpuszczą. To koniec Leppera... Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Lepper już odpuszcza - nabrali wody w usta 05.10.06, 12:57 Tiaaaa, koniec Leppera. Załóżmy, że kierownictwo SO chciałoby zapalcić te podatki. Sprzedadzą weksle za 200 milionów (jakieś 40% wartości), zaplacą stówę podatku i jeszcze sto milionów bedzie do podziału. Za taką kasę śmialo można zrezygnować z premierowania czy posłowania :D Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Nie odpuszczać z wekslami 05.10.06, 11:31 > Nie po to głosowałem na Samoobronę, Sorry, po co głosowałeś na SamooBronę? Odpowiedz Link Zgłoś
brokowisko Tasmy - no i co sprzedawczyki z PiSu ? ? ? 04.10.06, 21:06 TVN ma swoj problem a co zrobil PiS ze swoimi asami od KORUPCJI ? Wszyscy winni tylko nie my - po prrostu zakrzyczelismy z Macierewiczem i Kurskim przy pomocy agenturalnej Gazety Polskiej cala Polske! Przeciez MY niewiniatka z PiSu ? Odpowiedz Link Zgłoś
trzebiez leper dosc juz tego wracaj na swoje gospodarstwo 04.10.06, 21:09 Ludzie trzeba stad wyjechac to jest porabany kraj!!! jakis oszolom rzadzi ludzmi chorymi na wladze. Czy ktos potrafi zatrzymac Lepera? Odpowiedz Link Zgłoś
nad_morzem Re: leper dosc juz tego wracaj na swoje gospodars 04.10.06, 21:14 olej, niech się cwaniaki duszą we własnym sosie. Odpowiedz Link Zgłoś
dyymek Re: leper dosc juz tego wracaj na swoje gospodars 04.10.06, 21:18 leper tak czy siak bedzie za 4 lata prezydentem kaczynscy juz widac ze na to ciezko pracuja ale ze tez oni nie widza jaka to karykature tej swojej polski lepia 4 rp wyglada zupelnie jak ich tołdi gosiewski Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: leper dosc juz tego wracaj na swoje gospodars 04.10.06, 22:25 trzebiez napisał: > Ludzie trzeba stad wyjechac to jest porabany kraj!!! jakis oszolom rzadzi > ludzmi chorymi na wladze. Czy ktos potrafi zatrzymac Lepera? Owszem, wyborcy. Odpowiedz Link Zgłoś
mikrobyznesmen Re: leper dosc juz tego wracaj na swoje gospodars 05.10.06, 09:24 koloratura1 napisała: > trzebiez napisał: > > Ludzie trzeba stad wyjechac to jest porabany kraj!!! jakis oszolom rzadzi > > ludzmi chorymi na wladze. Czy ktos potrafi zatrzymac Lepera? > > Owszem, wyborcy. Pod warunkiem wprowadzenia okręgów jednomandatowych. Inaczej znów będa głosować na znanego im lokalnego kandydata, a do sejmu wejdzie Lepper. Bo że na SO znów ktoś będzie głosować to niestety pewne. :( Odpowiedz Link Zgłoś
curious2003 to nie wiedzieli co podpisuja 04.10.06, 21:18 zwykly szarak jak podpisze weksel to musi sie pozniej wywiazac ze zobowiazan. widac, ze nie dotyczy to oslow. Odpowiedz Link Zgłoś
dyymek Re: Lepper ma weklse na prawie pół miliarda zł 04.10.06, 21:20 dotyczy dotyczy weksle jako zobowiazanie abstrakcyjne sa wazne jezeli podpis zlozylo sie dobrowolnie to nawet co protestowac nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Lepper ma weklse na prawie pół miliarda zł 04.10.06, 22:27 dyymek napisał: > dotyczy dotyczy weksle jako zobowiazanie abstrakcyjne sa wazne jezeli podpis > zlozylo sie dobrowolnie to nawet co protestowac nie ma Chyba, że pan minister Ziobro zarządzi naczej...:) Odpowiedz Link Zgłoś
micro5 ale jesteście naiwni dziennikarze 04.10.06, 21:27 ja byłm na liście do parlamentu na 14 pozycji w 7 okręgu i na liście Samoobrony i żadnego weksla nie podpisywałem mogą założyć się o wiele że ta suma jest znacznie mniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
patman Trzeba nie mieć wstydu, żeby się przyznać do tego 04.10.06, 21:36 że się startowało z listy samoobrony. To niemal jak ekshibicjonizm. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Dziwny ten Twoj "wstyd" 04.10.06, 22:57 "Trzeba nie mieć wstydu, żeby się przyznać że się startowało z listy samoobrony" Rozumialbym jeszcze: "Trzeba nie mieć wstydu, żeby startowac z listy Samoobrony" ale jesli juz ktos startowal, z takich czy innych powodow, z listy Samoobrony to fakt, ze tego nie ukrywa swiadczy raczej na jego korzysc niz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
woodbridge No to teraz beda weksle wykupywali od TVN 04.10.06, 21:29 A wszyscy mowili ze Lepper nie ma szkol :) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: No to teraz beda weksle wykupywali od TVN 05.10.06, 11:14 Masz jakieś informacje? Bo ja nie słyszałam, żeby te weksle znajdowały się w posiadaniu TVN. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Lepper jedyny rozsądny w tych czasach przekupnych 04.10.06, 21:38 On jeden się rozwinął przez ostatnie lata i zorientował się w małości tych panów w polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk_pis Lepper ma weklse na prawie pół miliarda zł 04.10.06, 21:46 Wekselki poszły na zabezpieczenie agenciaków z najbliższego otoczenia Leppera. Jakoś wszysscy zapominają, że najbliższy współpracownik Leppera (Łyżwiński) przyznał się do świadowmej współpracy z SB, a inny, Maksymiuk, nadal nie potrafi się wytłumaczyć ze stawianych mu zarzutów. To nie dziwcie się, że Samoobrona, wbrew zapowiedziom i własnemu programowi wyborczemu, jest teraz przeciwna lustracji i dekomunizacji!!! ________________________________________________________________________________ NIE PYTAJ CO POLSKA ZROBIŁA DLA CIEBIE! SPYTAJ CO TY ZROBIŁEŚ DLA POLSKI???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Czegoś tu nie rozumiem. 05.10.06, 11:16 sympatyk_pis napisał: > > Wekselki poszły na zabezpieczenie agenciaków z najbliższego otoczenia Leppera. Agentom się płaci, po co by się mieli zabezpieczać wekslami? I - przed czym zabezpieczać? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Lepper ma weklse na prawie pół miliarda zł 05.10.06, 11:37 Sympatyku PiS, widzisz zatem z kim Twoja partia przez kwartał tworzyła "dobrą" koalicję utrzymującą "bardzo dobry rząd"? Odpowiedz Link Zgłoś
matrioszka25 Z pzpr kolchoznika, na miliardera i to za 04.10.06, 21:47 pieniadze polskiego biednego podatnika, to sie nazywa biznes, taraz kazdy pojmuje dlaczego Polska taka biedna, gdzie siedza najwieksi szubrawce,pol-inteligenci z gruba kasa. Po groma sie uczyc, lepiej z zapita morda rozsypywac na drogach zboze, nie splacac kredytow, gwalcic w Brukslei prostyutki. Tacy zadymiarze maja dzsiaj przyszlosc i miliardowa kase! Odpowiedz Link Zgłoś
grunio Niech sobie wsadzi 04.10.06, 21:52 te weksle w odbytnicę! Kogo to interesuje? Odpowiedz Link Zgłoś
dyymek Re: Niech sobie wsadzi 04.10.06, 21:59 paradny ten sympatyk pisu teraz to mu sie samoobrona nie podoba a jeszcze miesiac temu byla cacy a pozatym to cgyba lipinski i mojzesowicz przyszli do samoobrony z tym swoim prymitywnym pseudolobbingiem a nie beger do nich to panie sympatyk pisu powedz mi wreszcie cacy czy be Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Niech sobie wsadzi 04.10.06, 22:30 grunio napisał: > te weksle w odbytnicę! Kogo to interesuje? Przypuszczam, że tych, którzy je podpisali. Odpowiedz Link Zgłoś
uomonuovo Ale zlotego roga juz ni ma ;-) 04.10.06, 22:01 Nie oszukujmy sie Lepper poprostu nudzil na tym stanowisku ministerskim i postanowil zaszalec. "Ciagnie wilka do lasu..." Odpowiedz Link Zgłoś
tkuprian Teoria niepozbawiona sensu! 05.10.06, 00:36 A jaką miał minę zadowoloną jak wrócił z zagranicy w dniu afery taśmowej! Jaki był z siebie dumny że mu się intryga udała! Odpowiedz Link Zgłoś