ptasia_cipa 30.10.06, 12:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mooomin No to pogadali 30.10.06, 12:34 Zawsze po takich spotkaniach mam uczucie niedosytu Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: No to pogadali, o starych kompleksach Kaczorów 30.10.06, 13:00 Co Niemców obchodzi dywersyfikacja, chcą dawać gaz od siebie, ale może ten premier chce, aby jeszcze jemu wybudowali rurę i może dopłacili jak do rolnika. To niech coś zacznie robić , budować! Co Niemcy mają po kolei zaprzysiąc i podpisać się, że stracą pamięć o tym, że żyli kiedyś na ziemiach obecnie polskich? A te ich sentymenty kresowe mają żyć czy też trzeba coś podpisać? Przecież znani prawnicy zmknęli sprawę roszczeń i Niemcy wiedzą, że odszkodowanie mogą jedynie dostać od własnego kraju jeśle jeszcze tego nie wzięli. Miały być trufle, a to tylko kartofle. Nalali Lesia do zbyt dużego kufla Podali kartofla, a miała być trufla. W dodatku tak był pompowany zamiast lany, że za mało trunku , a zbyt dużo piany. Truflę kartoflaka ryły polskie świnie, a pianki brakuje przecież w mszalnym winie. Idzie reklamacja, nie chcę tego kufla, Nie chcę kartoflaka, bo miała być trufla. Przeryły za truflami świniaków watachy, wyryły kartofla i to z bożej łachy. Tak to mało piwka, piana reszta kufla, zaś dwa kartoflaki to jest polska trufla. Jak nie chcesz piweczka i tego obiadu, to żeś łżepolakiem, no i spieprzaj dziadu. Za sprawką świń polskich piana po szczyt kufla, Szuflują kartofle, jeszcze jedna szufla. Polskie świnie chcąc przytyć, żrą kartoflaki, byle wydęty bandzioł i napchane flaki. Pomyśl, że w Europie leją pełne kufle, francuskie świnki wynajdują im trufle. Ta francuska świnka nie jest debiutantka, polska z gnojowicy wieczna aspirantka. Ref.) Trufle kartoflaki ryły polskie świnie, a pianki brakuje przecież w mszalnym winie. Odpowiedz Link Zgłoś
power.rocky81 ++++++++++ Szpagat Angoli Magiel :) +++++++++++ 30.10.06, 13:56 ....zależy nam na dobrych, wzajemnych stosunkach .... ale będziemy wam nadal robić świństwa czyli budować antypolską gas-rurę im. ribentropa-mołotowa wspierać po cichu perfidne roszczenia ziomkostw oraz dotować muzeum przepędzonych Ericki Szwajnbauch oto sens wypowiedzi kancelarki miłośniczki Katarzyny II Zboczonej :) a więc Odpowiedz Link Zgłoś
paramentztefauenu Re: ++++++++++ Szpagat Angoli Magiel :) ++++++ 30.10.06, 14:09 power.rocky81 napisał: > ....zależy nam na dobrych, wzajemnych stosunkach .... > ale będziemy wam nadal robić świństwa > > czyli budować antypolską gas-rurę > im. ribentropa-mołotowa > wspierać po cichu perfidne roszczenia ziomkostw > oraz dotować muzeum przepędzonych Ericki Szwajnbauch > > oto sens wypowiedzi kancelarki > miłośniczki Katarzyny II Zboczonej :) > wobec zakłamanej antypolskiej polityki Kartofellandu i polakożerczej nagodki w mediach po kiego grzyba wspierać bardzo kosztowną wymianę młodzierzy zwłaszcza w opanowanym przez neohitlerowców NRD ? niech lepiej Młodzież Polska wyjeżdża do USA, Francji, UK gdzie pozna nie tylko światowe języki zamiast lokalnego dialektu ale też zetknie się z wyższą kulturą niż ta za Odrą :) i nie spauperyzuje własnej polskiej dużo wyższej kultury Odpowiedz Link Zgłoś
chudymisio jego wysokość 30.10.06, 14:20 Nasi prezydent i premier mogliby dla lepszego wrażenia jakieś obcasy sobie sprawić. Niby to nie ważne, ale jakoś tak głupio to wygląda jak głowa państwa polskiego z dołu spogląda nawet na kobiety ;( A do tego jeszcze mają taką "ratlerkową" powierzchowność. Zamiast rzeczowych rozmów, tylko wszystkich obszczekują. No ale żeby nie było, doceniam to, że Kaczyński po kostkach nie gryzie...tylko i wyłącznie obszczekuje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: jego wysokość 30.10.06, 18:24 Wstyd mi za Prezydenta i Premiera. Widac ze to frustraci. Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz podobno z menu wykreślili "kartofel salat" >>>>> 30.10.06, 15:52 miało być bo to typowo niemiecka potrawa do dania głównego, jednak po konsultacjach z psychologami stwierdzono, że należy wykreślić kartofle z menu gdyż Kaczyński może odebrać to jako obrazę i może dojść do afery na szczeblu międzynarodowym ! Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: ++++++++++ Szpagat Angoli Magiel :) ++++++ 30.10.06, 18:24 > wyjeżdża do USA, Francji, UK > gdzie pozna nie tylko światowe języki Francuski światowym językiem??? No chyba, że arabskiego się będą w Marsylii uczyć :o)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: ++++++++++ Szpagat Angoli Magiel :) ++++++ 30.10.06, 21:36 wyluzuj, czlowieku. wiadomo, ze teraz w modzie obsikiwac Francje przy kazdej okazji, jak ucza nas najinteligentniejsi mieszkancy tej planety, white trash rednecks z trailer parks na glebokim zadupiu poludniowych stanow (sprawdz fora internetowe, zrozumiesz), ale troche zdrowego rozsadku nie zaszkodzi. francuski jest zdecydowanie bardziej "swiatowym" jezykiem niz niemiecki. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: ++++++++++ Szpagat Angoli Magiel :) ++++++ 30.10.06, 18:22 > czyli budować antypolską gas-rurę > im. ribentropa-mołotowa Polska za to nie buduje antyukraińskiej gazrury, z czego jest bardzo dumna. Niestety w związku z tym nie buduje żadnej rury... Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: ++++++++++ Szpagat Angoli Magiel :) ++++++ 30.10.06, 18:22 Z takimi jak Kaczynski latwo robic szpagaty. Ten frustrat wszystko psuje. Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush Polska jest w trudnej sytuacji. 30.10.06, 18:50 Polska jest w trudnej sytuacji, bo leży na zupełnym uboczu. Rrównież z własnej winy. Moze za kilkadziesiąt lat sie to zmieni. Kto wie... Odpowiedz Link Zgłoś
shedows1969 Re: No to pogadali, o starych kompleksach Kaczoró 30.10.06, 17:27 almagus ty to jesteś jakiś psychiczny, takie wypisujesz brednie, idz uporządkuj groby bliskich to Ci to nawiedzenie przejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: No to pogadali, o starych kompleksach Kaczoró 30.10.06, 18:21 Zamiast sprawy polskie zalatwia sie kompleksy kaczorow. Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Czyżby nie wypadł źle? 30.10.06, 12:35 Mój Boże... Czyżby jednak obyło się bez wstydu? To byłoby zbyt piękne... Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Czyżby nie wypadł źle? 30.10.06, 13:05 intel-e-gent napisał: > Mój Boże... Czyżby jednak obyło się bez wstydu? To byłoby zbyt piękne... Wątpliwe, tylko Merkel poprostu starała być uprzejma - aby naszego wodzą w jeszcze większe kmpleksy nie wpędzać;) Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Re: Czyżby nie wypadł źle? 30.10.06, 13:06 :-) Rozmawiała z biegłymi psychiatrami? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz nawet zamówili niższe mównice aby nie wpędzać >>>> 30.10.06, 15:41 kaczora w większe kompleksy :) Odpowiedz Link Zgłoś
gagapapa Re: Czyżby nie wypadł źle? 30.10.06, 13:24 rząd niemiecki "nie popiera", czyli umywa ręce... Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz mam wrażenie że kaczor sam nie może uwierzyć >>> 30.10.06, 15:46 że jest premierem i oddają mu takie zaszczyty w niemczech, a on normalnie to jak siedzi tu w polsce to sie nakręca na wszystkich wokół - niemcy i ruskich to spalił by wszystko bo pewnie knują przeciwko nim !!! Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: Czyżby nie wypadł źle? 30.10.06, 20:09 intel-e-gent napisał: > Mój Boże... Czyżby jednak obyło się bez wstydu? To byłoby zbyt piękne... > Nie wiem czy on wypadł dobrze, twoja frau wypadła znakomicie i jaka zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
bibicz skandal dyplomatyczny!! 30.10.06, 12:36 angela merkel stanela na palcach podczas robienia tej fotografii!! Odpowiedz Link Zgłoś
freelancer_1 Czy mi się wydaje? Zabrał ze sobą stołek! 30.10.06, 12:36 buahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
sabala_1 Re: Czy mi się wydaje? Zabrał ze sobą stołek! 30.10.06, 12:43 Rzygacie nienawiścią do jednego niedojdy, ale umkneło wam, ten baboszkop nie popiera indywidualnych, ale nie wspomniał o rządaniach niemieckiego rządu, a "npd" już to tu to tam w landach, a za ile lat "erika steinbach" kancerzem reichu. Syfilityk adolf zaczynał jeszcze niżej. Motto: układać się z narodem który ma gen mordu to jak samemu sobie pleść sznur wisielca. Odpowiedz Link Zgłoś
ptasia_cipa Re: Czy mi się wydaje? Zabrał ze sobą stołek! 30.10.06, 12:51 > Motto: układać się z narodem który ma gen mordu to jak samemu sobie pleść sznur > wisielca. kreacjonista, jak boka kocham! Odpowiedz Link Zgłoś
sabala_1 Re: Czy mi się wydaje? Zabrał ze sobą stołek! 30.10.06, 12:59 ptasia_ci.. napisała: > > > Motto: układać się z narodem który ma gen mordu to jak samemu sobie pleść > sznur > > wisielca. > > kreacjonista, jak boka kocham! Krecjoniści nie uznają jak sądzę genetyki, a wyczyny "niemców" podczas I czy II W.Ś. dterminują ich jako gatunek (wcześniej nikt nie wpadł, żeby z ludzi robić mydło czy abażury lub mordować całe rasy, tego nawet "stalin" nie wymyślił - powiesz pewnie, że niewykształcony Gruzin). Odpowiedz Link Zgłoś
ptasia_cipa Re: Czy mi się wydaje? Zabrał ze sobą stołek! 30.10.06, 13:22 > > kreacjonista, jak boka kocham! > Krecjoniści nie uznają jak sądzę genetyki, a wyczyny "niemców" podczas I czy II > W.Ś. dterminują ich jako gatunek (wcześniej nikt nie wpadł, żeby z ludzi robić > mydło czy abażury lub mordować całe rasy, tego nawet "stalin" nie wymyślił - > powiesz pewnie, że niewykształcony Gruzin). niewyksztalcony gruzin Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: ptasia_ci.. 30.10.06, 15:36 ptasia_ci.. napisała: > > > kreacjonista, jak boka kocham! > > Krecjoniści nie uznają jak sądzę genetyki, a wyczyny "niemców" podczas I > czy II > > W.Ś. dterminują ich jako gatunek (wcześniej nikt nie wpadł, żeby z ludzi > robić > > mydło czy abażury lub mordować całe rasy, tego nawet "stalin" nie wymyśli > ł - > > powiesz pewnie, że niewykształcony Gruzin). > > niewyksztalcony gruzin Gdy ktos klepie takie glupoty jak ty, Amerykanie mowia mu: "you are talking through your ass", ptasia cipo! Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Kaczynski glowny klamca Polski 30.10.06, 18:26 Tak jak Kaczynski to klamac nie umie nikt. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: wrojoz 30.10.06, 19:42 wrojoz napisał: >Kaczynski to glowny klamca Polski. > Tak jak Kaczynski to klamac nie umie nikt. Chory jestes z nienawisci. Dalszy komentarz zbyteczny! Odpowiedz Link Zgłoś
micof Re: Czy mi się wydaje? Zabrał ze sobą stołek! 30.10.06, 14:25 sabala_1 napisał: > ptasia_ci.. napisała: > > > > > > Motto: układać się z narodem który ma gen mordu to jak samemu sobie > pleść > > sznur > > > wisielca. > > > > kreacjonista, jak boka kocham! > Krecjoniści nie uznają jak sądzę genetyki, a wyczyny "niemców" podczas I czy II > W.Ś. dterminują ich jako gatunek (wcześniej nikt nie wpadł, żeby z ludzi robić > mydło czy abażury lub mordować całe rasy, tego nawet "stalin" nie wymyślił - > powiesz pewnie, że niewykształcony Gruzin). Sorry, w czasie I wojny swiatowej Niemcy zadnych "wyczynow" nie dokonali!!! WObozy koncentracyjne zostaly wymyslone przez Anglikow w 19 wieku, cale rasy mordowane byly tak dlugo jak historia ludzka istnieje: jedna osada pobijala druga, jedno plemie zabijalo drugie itd. . Czas abys znowu zajrzal do ksiazek z historii. Niestety Hitlerowcy i Bolszewicy jednak zperfekcjonowali masowe morderstwo. I pamietaj Stalin i Hitler to byli sojusznicy i przed II wojna sw. wspolpracowali przez dlugi czas z soba. Otym sie zapomina!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bodzanta_pan Re: Czy mi się wydaje? Zabrał ze sobą stołek! 30.10.06, 16:37 otym się nie zapomina, ale "wyczyny" niemców są porażające tym bardziej, że nie można zwalić na dzikiego Azjatę. Jeśli chodzi o Stalina to też niezły kawał skó....na no i z Adolfem nieźle początkowo współpracowali by później udupić zwykłych Rosjan (jeńcy byli przez niemców traktowani tak podle, że nawet niektórzy niemiaszkowie byli tym porażeni, ale dzieła dokąńczył Stalin). PS. Od bolszewii nam się też oberwało i to nieźle. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Czy mi się wydaje? Zabrał ze sobą stołek! 30.10.06, 21:19 > morderstwo. I pamietaj Stalin i Hitler to byli sojusznicy i przed II wojna sw. > wspolpracowali przez dlugi czas z soba. Otym sie zapomina!!! Współpracowali w najlepsze właśnie w trakcie tej wojny. Do 21 czerwca 1941 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
micof Re: Czy mi się wydaje? Zabrał ze sobą stołek! 30.10.06, 14:17 Jednynym niedojda to jestes ty!!!Piszesz o NPD jakbys mieszkla w Niemeczech, znal ten narod i kulture. NPD zostalo juz zalozone w 60 latach i wegetuje do dzis. A Erika Steinbach nie zrobila nic strasznego. Zyje w wolnym. demokratycznym kraju i niestety ale tak samo jak Polacy,niemiecka ludnosc tez zostala wyaniana. W twoich komentarzach dziwi mnie ta zazartosc i agresja w obec kraju, ktory w przeszlosci popelnil bledy ale wyciagnal konsekwencje z tych bledow. Powiedz, czy nasz kraj wycignal jakiekolwiek wnioski z ubieglych 61 lat historii, kiedy uzdroj stalinowski i komunistyczny niszczyl kraj i narod? Czy ukarano kogos za te przestepstwa juz nie wojenne (chociaz to nie usprawiedliwa niczego)? Tak ze zanim cos napiszesz to pomysl lub napij sie mleka!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bodzanta_pan Re: Czy mi się wydaje? Zabrał ze sobą stołek! 30.10.06, 16:41 Panie mkicof co pan wypisuje, nie wiem jak ktoś tam ale ja znam tych niemców i wiem jak potrafią oszaleć. Jak z durnia robią "wodzusia" i jak rozjeżdżają czołgami sąsiadów. Tak ja teź ich nienawidzę i 90% Polaków, bo pamietamy i nie jesteśmy niemieckimi szpiclami. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Czy mi się wydaje? Zabrał ze sobą stołek! 30.10.06, 18:26 > "npd" już to tu to tam w landach, a za ile lat "erika steinbach" kancerzem > reichu. Syfilityk adolf zaczynał jeszcze niżej. No, za ile? PS. Nie ma czegoś takiego jak Reich. Jest Oesterreich, ale tym Erika raczej nie będzie rządzić. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Czyli ...rząd BRD nie zapłaci odszkodowań ... 30.10.06, 12:38 ,,przesiedlonym''.To dlaczego Polska płaci ,,zabużanom''?Jeszcze i moze ,,judejczykom'' będziemy musieli zapłacić(nie poptomkom zamordowanych tylko,,braciom z wierze z USA ''mających ofiary holocaustu głęboko w d..ie w latach 1940-1945) ?A Polaków polska policja wyrzuci na bruk z ,,niemieckich''domów w Szczecinie,Gorzowie,Koszalinie czy Sopocie.Co pan na to panie Kaczyński? Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Skorumpowany PiS 30.10.06, 18:28 Korupcja Pisu, to jak korozja. Kaczynski ustap, nie wyglupiaj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
neospasmin odfajkowane 30.10.06, 12:42 Dzis byl wywiad w Bildzie.Jutro pewnie bedzie nowy/juz po wizycie w Fakcie. W kazdym razie wygralismy. Bez dwoch zdan. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Impas 30.10.06, 18:27 Ale chociaż pojawiają się z obydwu stron jakieś w miarę spójne wnioski. To jest pozytywne, choć to oczywiście bardzo niewiele i nie daje żadnej gwarancji że cokolwiek z tego będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: Impas 30.10.06, 20:18 Niemcy nadal chcą załatwiać swoje wewnętrze sprawy za pomocą Polski, ten naród nigdy nie potrafił wziąźć odpowiedzialności za swoje czyny. Zawsze szuka kogoś kto mu w tym pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
wraq1 Re: Merkel po spotkaniu z Kaczyńskim: Rząd nie po 30.10.06, 12:47 Pan Kaczyński de facto nie jest w pełni uprawnionym reprezentantem tego kraju, nie mając poparcia połowy jego mieszkańców. Jestem ciekaw jako obywatel tego kraju, kto wysyła takie "coś" za granicę, pozwalając, by on i ten jego braciszek przynosili nam wstyd? Odpowiedz Link Zgłoś
zezowaty_cyklop Re: Merkel po spotkaniu z Kaczyńskim: Rząd nie po 30.10.06, 12:51 A kto jest "de facto w pełni uprawnionym reprezentantem" tego kraju wg Ciebie? Kogo wysłałbyś zamiast niego? Odpowiedz Link Zgłoś
middoo Nie jest uprawniony? 30.10.06, 12:52 Jest prezydentem wybranym w demokratycznych wyborach. Spelnil wszystkie warunki i jako ten, ktory cieszyl sie najwiekszym poparciem wygral. Jak takie "coś" jak ty tego nie rozumie? Odpowiedz Link Zgłoś
middoo Re: Nie jest uprawniony? 30.10.06, 13:27 Jasne premierem. Ale dlaczego nie jest uprawniony?? Odpowiedz Link Zgłoś
wrezz Re: Nie jest uprawniony? 30.10.06, 14:01 >Ale dlaczego nie jest uprawniony?? Nie wiem, może i jest uprawniony, ale na pewno nie dlatego, że poparła go połowa wyborców. Odpowiedz Link Zgłoś
middoo Re: Nie jest uprawniony? 30.10.06, 14:47 No tak, ale nieobecni (nieglosujacy) racji nie maja wiec cale to gadanie, ze nie ma uprawnien jest bzdura... Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: Nie jest uprawniony? 30.10.06, 17:19 middoo napisał: > No tak, ale nieobecni (nieglosujacy) racji nie maja wiec cale to gadanie, ze > nie ma uprawnien jest bzdura... ale nie mozna nawet zakladac ze ci nieglosujacy byli za kims innym, np Tuskiem. ta sie dzieje we wszyskich demokratycznych krajach gdzie nie ma obowiazkowego glosowania. 99.99 procentowa frekwencja jest za to na Kubie i w Korei Polnocnej ;) facet tak potarza co przeczyta na lewackich blogach ale sam nie ma pojecia o ordynacji wyborczej obowiazujacej w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
wrezz Re: Nie jest uprawniony? 30.10.06, 20:55 PiS poparło 27% obecnych(głosujących). W związku z tym, w zgodzie z obowiązującą ordynacją, konstytucją itp. itd. Jarosław Kaczyński jest upoważniony do reprezentowania Państwa Polskiego. Uważam, że na karcie do głosowania powinna być pozycja "żadne z powyższych". Taka miara społecznego niezadowolenia z polityków. Bo tak to zawsze nieobecni nie mają racji, no i rzeczywiście trudno się z tym nie zgodzić, no i kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
zezowaty_cyklop Re: Nie jest uprawniony? 31.10.06, 13:01 Żadne prawo w Polsce nie wskazuje na konieczność uzyskania poparcia powyżej 50% obywateli jako warunku koniecznego do reprezentowania ich za granicą. Odpowiedz Link Zgłoś
wrezz Re: Nie jest uprawniony? 31.10.06, 13:28 zezowaty_cyklop napisał: > Żadne prawo w Polsce nie wskazuje na konieczność > uzyskania poparcia powyżej 50% No przecież toże samo napisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Kaczynski, ustap sam, zanim cie usuna 30.10.06, 18:32 Czy Kaczynski tego nie rozumiesz, ze niszczysz Polske.? Odejdz.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Wstretny Kaczynski. 30.10.06, 18:33 Kto go lubi to jest dziwnym czlowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
maria333 Re: Nie jest uprawniony? 30.10.06, 18:32 middoo napisał: > Jest prezydentem wybranym w demokratycznych wyborach. Spelnil wszystkie warunki> i jako ten, ktory cieszyl sie najwiekszym poparciem wygral. > > Jak takie "coś" jak ty tego nie rozumie? To który Kaczyński w koncu tam był? bo myślałam że premier? To pokazuje, jaki to chory układ... Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Re: Merkel po spotkaniu z Kaczyńskim: Rząd nie po 30.10.06, 12:53 Jest premierem i to wystarczy do reprezentowania Polski. Mogę nie lubić Kaczyńskiego i uważać, że dąży do dyktatury, ale do reprezentowania Polski ma konstytucyjny mandat. Dura lex sed lex Odpowiedz Link Zgłoś
sabala_1 Re: Merkel po spotkaniu z Kaczyńskim: Rząd nie po 30.10.06, 12:53 Nie wiem czy wstyd, czy nie, ale czemu ten idiota nie wykorzystuje wszystkich możliwości dostaw energii (nawet ten rurociąg z Niemiec), obnosi pojęciem dywersyfikacji dostaw, a jednocześnie nic nie jest wtym kierunku robione. Jesli chodzi o inne zachowania, to lepsze takie niż usłużność "kulawego prezydenta" i ostentacyjne wchodzenie "niemcom" w d........... Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Kaczynski, ustap sam, zanim cie usuna 30.10.06, 18:35 Zrob to, Narod bedzie szczesliwy.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Merkel po spotkaniu z Kaczyńskim: Rząd nie popi.. 30.10.06, 12:49 Cieszy optymizm Merkel. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 To te 4 godziny już minęły???? 30.10.06, 13:08 Czyli Kaczyński z Merklową zaczęli rozmawiać gdzieś o 7.30 - 8.00 rano?????? To ciekawe i nowatorskie. Odpowiedz Link Zgłoś
wicary Merkel po spotkaniu z Kaczyńskim: Rząd nie popi.. 30.10.06, 13:16 Mam pytanie może ktoś wie Kto to jest ten kurdupel, który stoi koło pani Kanclerz Merkel ? Odpowiedz Link Zgłoś
dibadzio Niemiecka mantra 30.10.06, 13:19 Rządy niemieckie jak mantrę powtarzają,że nie popierają roszczeń indywidualnych w stosunku do polski ale żaden nie chce przyjąć na siebie rozwiązania tych roszczeń to znaczy ,że tak naprawdę to swa postawą zmusza niemców (a nawet robi oko)do próbowania wysuwania tych roszczeń.Teutoni zawsze poswtępowali chytrze i niejednoznacznie,by później zrobić woltę i zaatakować. Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: Niemiecka mantra 30.10.06, 13:26 dibadzio napisał: > Rządy niemieckie jak mantrę powtarzają,że nie popierają roszczeń indywidualnych > w stosunku do polski ale żaden nie chce przyjąć na siebie rozwiązania tych > roszczeń to znaczy ,że tak naprawdę to swa postawą zmusza niemców (a nawet robi > oko)do próbowania wysuwania tych roszczeń.Teutoni zawsze poswtępowali chytrze i > niejednoznacznie,by później zrobić woltę i zaatakować. Cóż, może zwyczajnie w odróżnieniu od kaczek, szanują prawo i nie traktują obywateli niemieckich, jak idiotów? Przypomnij mi, czy Polska podpisała zobowiązanie, że jej obywatele, którzy posiadali majątki na Litwie i Ukrainie, nie będą się nigdy o nie upominać? Odpowiedz Link Zgłoś
gagapapa Re: Niemiecka mantra 30.10.06, 13:28 przecież Polska wzięła na siebie zobowiązania Polaków, którzy utracili majątki na wschodzi i zrobiła to już dawno i przecież płacimy tym zabużanom... Odpowiedz Link Zgłoś
langston dibadzio ty osle i ignorancie!!!! 30.10.06, 15:05 dibadzio ty osle i ignorancie!!!! sorry ze tak po imieniu ale ineczej cie nie sposob nazwac!!! Oczywiscie ze odpowiedz na twoje pytanie brzmi: TAK!!! Panstwo Polskie przejelo na siebe obowiazek zaspokojenia roszczen Polakow zyjacch za Bugiem przed wojna Panstwo Niemieckie nie chce podjac analogicznego zobowiazania i stad problem!!! Poczytalbys cos ok?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: dibadzio ty osle i ignorancie!!!! 30.10.06, 16:07 Właśnie rząd niemiecki tratktuje swoich obywateli jak bandę nieudaczników, którym nawet zaufać nie można, chyba ma rację. Co wcale nie znaczy, że swoich obywateli powinien straszyć Polską. Sprawa nie jest zakonczona i Niemcy nie wywiną się od niej. Odpowiedz Link Zgłoś
gdzies_czyli_wewpolsce Drogi Langstonie, pragne podpowiedziec, ze tzw. 30.10.06, 21:26 spaetaussiedlerzy, ktorzy musieli zostawiac swoje majątki w Polsce, po przybycie do Friedlandu lub do Unamassen dostawali odszkodowanie za mienie utracone. Na początku były to wcale dobre sumki, pozniej poczęto je zmniejszac. Taka jest prawda..... Czyli rząd federalny, w odróżnieniu od Polski (z niewielkimi wyjątkami) płacił za roszczenia swoich obywateli. A po drugie, jak Niemcy mogą to załatwic prawnie??? Może ktorys z Was mi to wytłumaczy??? Co wydadzą ustawe, że nie wolno zgłaszczac takich roszczen??? A jak to jest prawnie do przeprowadzenia???? Tylko prosze bez bluzgów o folksdojczach, whrmachcie i ss. Niech spróbują to wytłumaczyc prawnicy na tym forum, jezeli tacy to czytają. Odpowiedz Link Zgłoś
gosciu_z_niemiec Re: Niemiecka mantra 30.10.06, 13:37 dibadzio napisał: > Rządy niemieckie jak mantrę powtarzają,że nie popierają roszczeń indywidualnych > w stosunku do polski ale żaden nie chce przyjąć na siebie rozwiązania tych > roszczeń. Ale ludzie chca zwrotu ich wlasnosci a nie jakichs odszkodowan. To co wedlug ciebie ma zrobic rzad niemiecki? Wojne? Odpowiedz Link Zgłoś
gosciu_z_niemiec To jednak nie bedzie bolszewizacji Niemiec? 30.10.06, 13:33 To jednak rzad niemiecki nie ubezwlasnowolni wlascicieli gruntow, domow czy fabryk? Nie odbierze im prawa dysponowania wlasnoscia? Nie zabroni im dochodzenia swego? Nie poprze komunistycznych dekretow z epoki stalinizmu? Nie wprowadzi kary smirci a przynajmniej chlosty dla tych, ktorzy uwazaja, ze skoro windija w ksiegach wieczystych jako wlasiciele danego przedmiotu, to przedmiot ten nalezy do nich? Nie bedzie torturowal tych, ktorzy uwazaja bezprawne zmiany takich wpisow za wymagajace naprawy? Co sie dzieje... Jakos ta granica na Odrze i Nysie oparla sie bolszewizmowi i puscic go dalej na Zachod nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
kot.prezesa gościu,nie dostaniesz ani feniga 30.10.06, 13:52 tzn. ani centa... i dobrze o tym wiesz Odpowiedz Link Zgłoś
gosciu_z_niemiec Re: gościu,nie dostaniesz ani feniga 30.10.06, 14:07 kot.prezesa napisał: > tzn. ani centa... > i dobrze o tym wiesz Jako przyzwoity czlowiek zadowalam sie zwrotem tego, co moje. Odpowiedz Link Zgłoś
gagapapa Re: gościu,nie dostaniesz ani feniga 30.10.06, 14:24 ale wtedy twoje państwo pójdzie z torbamio, bo nasze gminy wystąpią o odszkodowania za zniszczenia w czasie wojny. Odpowiedz Link Zgłoś
bodzanta_pan Re: To jednak nie bedzie bolszewizacji Niemiec? 30.10.06, 16:59 gosciu_z_niemiec napisał: > To jednak rzad niemiecki nie ubezwlasnowolni wlascicieli gruntow, domow czy > fabryk? Nie odbierze im prawa dysponowania wlasnoscia? Nie zabroni im > dochodzenia swego? Nie poprze komunistycznych dekretow z epoki stalinizmu? > Ni Jakos ta granica na Odrze i Nysie oparla sie bolszewizmowi i > puscic go dalej na Zachod nie chce. Nic straconego jak znam niemców długo nie wytzymają i znów wojenka tyle tylko, że zapewne będą graniczyc po niej z Japonią - na Kamczatce. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz PiS tonie i sie ratuje 30.10.06, 18:38 Kaczynski tez tonie a jeszcze podryguje. Jak dlugo.? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek230 I tak ten rzad, ten premier blazni sie ignorancja. 30.10.06, 13:40 Wstyd miec taki rzad i takich politykow. Doprawdy wstyd!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Jedli na obiad kartofle czy buraki? A w prezencie 30.10.06, 13:50 Merkel dostala od kaczora moherowy berecik? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: I tak ten rzad, ten premier blazni sie ignora 30.10.06, 16:50 jacek230 napisał: > Wstyd miec taki rzad i takich politykow. Doprawdy wstyd!!! Przyznaj sie ze nie masz pojecia o co w tych rozmowach miedzy Kaczynskim i Merkel chodzilo ale poniewaz kochasz swego idola Tuska in nie cierpisz Kaczynskiego to wszedles na forum i nabazgrales co nabazgrales? Odpowiedz Link Zgłoś
szasza7 Czy skłóci Niemców tak jak to potrafi robić w kra- 30.10.06, 13:48 ju.Nic nie uzyska,bo nawet nie umie określić,czego od Niemców chce.W rozmowach "nasza'Fotyga może tylko skompromitować się i nas.Nie mamy reprezentantów.Same miernoty.Autorytety poszły w odstawkę.Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: Czy skłóci Niemców tak jak to potrafi robić w 30.10.06, 17:56 szasza7 napisała: > ju.Nic nie uzyska,bo nawet nie umie określić,czego od Niemców chce.W > rozmowach "nasza'Fotyga może tylko skompromitować się i nas.Nie mamy > reprezentantów.Same miernoty.Autorytety poszły w odstawkę.Wstyd. Nie masz pojecia o czym piszesz. Akurat okreslil bardzo jasno przed wyjazdem, w czasie rozmow, i wynik rozmow jest pozytywny. Autorytety..... hahahaha, uzywasz slownictwa propopagandy GWNa sprzed lat, widze ze sie troche pogubiles w tej nowej rzeczywistosci... Odpowiedz Link Zgłoś
babusz Kolejny etap ofensywy dyplomatycznej ! 30.10.06, 14:24 Po opanowanym Waszyngtonie i podbitym Berlinie przychodzi kolej ma Moskwe. Putin nerwowo szykuje sie na ten atak, ktory moze go zmiesc z prezydenckiego fotela. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: Kolejny etap ofensywy dyplomatycznej ! 30.10.06, 18:03 babusz napisał: > Po opanowanym Waszyngtonie i podbitym Berlinie przychodzi kolej ma Moskwe. > Putin nerwowo szykuje sie na ten atak, ktory moze go zmiesc z prezydenckiego > fotela. a kto mowil o podbijaniu (na sile) Waszyngtonu czy Berlina? Rezultat wizyty w Berlinie ku utrapieniu lewizny jest calkiem niezly, o czym chociaz swiadcza usmiechniete od ucha do ucha twarze A. Merkel i J. Kaczynskiego. Niec nie wskazuje dlaczego spotkanie z Putinem mialoby byc mniej udane. W dyplomacji niektore rzeczy sie mowi pod publiczke/dla mediow a potem jak przychodzi co do czego to sa konkretne i powazne rozmowy. Nie wszyscy jednak to rozumieja i sie potem emocjonuja kazda mini-sensacyjka wyskrobana przez zadne sensacji media. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Polska niedorozwoju PiS 30.10.06, 18:36 Dlaczego na to pozwalamy, aby Kaczynski niszczyl Polske.? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: nareszcie mamy premiera z ktorego mozna byc d 30.10.06, 14:40 Tak? A co KONKRETNIE załatwił? Odpowiedz Link Zgłoś
langston ...ty martw sie o kanclerzyne OK? 30.10.06, 14:53 Smieszyla mnie ta niemiecka dzinnikareczka -widac ze wychowana na goebelsowskiej propagandzie ktora wyskoczyla z pytaniem -dlaczego Polska teraz nie zgadza sie na gazaociag:) -dlaczego ten gazociag przeszkadza Polsce:))) ...hihihi ona byla z jakiegos niemieckiego fakty czy GW??:))) Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: ...ty martw sie o kanclerzyne OK? 30.10.06, 15:27 pytanie brzmialo: co konkretnie zalatwil a nie co Cie rozsmieszylo. Odpowiedz Link Zgłoś
langston nie-jest ponizej mojej godnosci odpowiadac 30.10.06, 17:12 za kogo ty sie uwazasz ze na twojej widzimisie bede udzielal odpowiedzi lub nie. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 ciężka demencja i ostatniej fazie, biedaku? 30.10.06, 17:26 langston napisał: > za kogo ty sie uwazasz ze na twojej widzimisie bede udzielal odpowiedzi Przecież odpowiedzi udzieliłeś szybciutko (po 13 minutach), co widać u góry. Tyle, że jak zwykle BEZSENSOWNEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
langston hihihi ciekawe gdzie ja widzisz 30.10.06, 17:34 zostalas zignorowana...powiedzialem zebys zajala sie swoja kanclerzyna... i zignorowalem pytanie. Nawet czytac nie umieja dzisiejsi folksdojcze? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 poproś niech ci ktoś wytłumaczy, co robisz 30.10.06, 17:41 Biedny ordynusie jeszcze raz ci wyjaśnię, bo przytępiony jesteś niebywale: ODPOWIEDZAŁES na mój post (co widać) tyle, że jak ZWYKLE bez sensu i nie na temat. Taka twoja głowa i na to rady nie ma. Niech ci ktoś wytłumaczy co to znaczy odpowiedź bez sensu i nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: poproś niech ci ktoś wytłumaczy, co robisz 31.10.06, 14:46 eva15 napisała: > Biedny ordynusie jeszcze raz ci wyjaśnię, bo przytępiony jesteś niebywale: > > ODPOWIEDZAŁES na mój post (co widać) tyle, że jak ZWYKLE bez sensu i nie na > temat. Taka twoja głowa i na to rady nie ma. Niech ci ktoś wytłumaczy co to > znaczy odpowiedź bez sensu i nie na temat. No coz, langston zignorowal Cie aktywnie. On nie argumentuje jeno walczy tutaj z wrogiem. Przy pomocy tastatury i wyzwisk. I nie zdajac sobie sprawy z faktu iz kazde jego wystapienie przyczynia sie do wzrostu popularnosci pogladow przeciwnych do tych ktore sam reprezentuje. Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: ...ty martw sie o kanclerzyne OK? 30.10.06, 20:26 rmstemero napisał: > pytanie brzmialo: co konkretnie zalatwil A co załatwiła Merkel? Załatwianie interesów polega na obustronnych korzyściach, nawet jeśli prowadzą do obopólnych ustępstw. Niemcy wezmą na swoje barki roszczenia, Polska ustąpi w sprawie rurociągu. To jest łatwe do rozszyfrowania, o co chodzi. Niemcy mają czas na przemyślenia, nie od razu Kraków zbudowano. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: ...ty martw sie o kanclerzyne OK? 31.10.06, 14:56 bravor napisał: > rmstemero napisał: > > > pytanie brzmialo: co konkretnie zalatwil > > A co załatwiła Merkel? Po lekturze dzisiejszej prasy moge Ci na to odpowiedziec. Duzo. Poprawila swoj wizerunek. Pokazala sie jako polityk spokojny, niemalostkowy i cierpliwy. Pokazala sojusznikom w obrebie UE ze Niemcy beda w nadchodzacej kadencji prowadzic polityke oparta na mediacji i dialogu. Załatwianie interesów polega na obustronnych > korzyściach, nawet jeśli prowadzą do obopólnych ustępstw. Niemcy wezmą na swoje barki roszczenia, Polska ustąpi w sprawie rurociągu. To jest łatwe do > rozszyfrowania, o co chodzi. Otoz tak sie nie stanie. Bo Rurociag postrzegany jest poza granicami Polski nie jako rosyjsko-niemiecki spisek przeciw Polsce lecz jako dobry interes dla budujacych go koncernow. Te znow popiera miedzynarodowy kapital. Tu trzeba by bylo wpierw sprecyzowac jaka jest propozycja naszego kraju. A takowej nie ma bo poza zadaniem aby wszyscy solidarnie marzli zima polski rzad nie ma zadnego pomyslu na konstruktywne rozwiazanie sprawy. Natomiast w przypadku roszczen to nie wiem w jaki sposob w demokratycznym kraju rzad moze zabronic dochodzic obywatelowi czegokolwiek, nawet jesli sa to rzadania absurdalne. Kaczynscy nie pojeli niestety na czym polega konstytucyjny rozdzial legislatywy od egzekutywy i chca aby jedna skladala obietnice i dawala gwarancje w imieniu drugiej. A to jest pewien problem. Jesli sie nie dogadaja to co? Obrazimy sie i przstaniemy korzystac z unjnej pomocy stawiajac na dumna samodzielnosc jak Kuba? Odpowiedz Link Zgłoś
bodzanta_pan Re: ...ty martw sie o kanclerzyne OK? 30.10.06, 16:51 A to fakt, nam co do tego i trzeba jej przyznać rację. Niech nasi "reprezentanci Narodu" rozwiązują sprawy źródeł energii bez oglądania się na innych bo znów zostaniemy wasalami jak nie tych to innych. PS., a niemców biologicznie nie cierpię. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
czaterxx Zwykla paplanina Kaczyskiego, zero konkretow.... 30.10.06, 15:08 Prosze mi pokazac ze Niemcy zapewnili Polsce dostawy gazy w razie problemow na pismie. Gadac to Kaczynsi potrafi, niedwno tez sie chwili przy otwarciu 300 km odcinka autostrady ze to zasluga jego rzadu... Odpowiedz Link Zgłoś
ontos2 Kpisz czy o drogę pytasz. 30.10.06, 15:09 Z wizami do USA było podobnie.Odtrąbiono to jako wielki sukces.Tylko k...wiz nie zniesiono. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Wizy to jest problem twojego durnego Kwacha! 30.10.06, 15:23 ...ja chca ze by Polska byla bezpieczna, a bezpieczenistwo w Europie gwarantuje US Army stacjinujaca m.in w Niemczech! wizy to jest problem polglowkow takich jak Kwachu... Dobrze ze Kaczynscy staraja sie zalatwic z USA cos innego (bazy, gazaociagi, gazownie na wegiel etc) Odpowiedz Link Zgłoś
maria333 Re: Wizy to jest problem twojego durnego Kwacha! 30.10.06, 18:34 langston napisał: > ...ja chca ze by Polska byla bezpieczna, a bezpieczenistwo w Europie gwarantuje> US Army stacjinujaca m.in w Niemczech! > > wizy to jest problem polglowkow takich jak Kwachu... > Dobrze ze Kaczynscy staraja sie zalatwic z USA cos innego (bazy, gazaociagi, > gazownie na wegiel etc) Na razie to załatwili Amerykanom polskie mięso armatnie w Afganistanie, merdając ogonkami... Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: Wizy to jest problem twojego durnego Kwacha! 30.10.06, 18:55 Ja jestem przeciwny zniesieniu wiz do USA!!!! najedzie tam bydla ktore bedzie Polakom psuc opinie! Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: Kpisz czy o drogę pytasz. 30.10.06, 15:30 Ani jedno ani drugie. W swiecie wg. Jasia FAsoli nie ma miejsca na tego rodzaju refleksje. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Wukurzyc kartofle PiSu. 30.10.06, 18:34 Wszystkie kartofle PiSu trzeba usunac. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: nareszcie mamy premiera z ktorego mozna byc d 30.10.06, 15:29 Istotnie, macie. Ale malo was. My nie mamy a chcielibysmy. Co robic? Odpowiedz Link Zgłoś
maria333 Re: nareszcie mamy premiera z ktorego mozna byc d 30.10.06, 18:36 langston napisał: > jw Można być dumny, ale lepiej być czytaty i pisaty :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Uff nareszcie sie skonczylo 30.10.06, 14:38 no coz, nie ma takiej serdecznosci jak miedzy Kaclerzem Niemiec i Prezydentem Wielkiej Rosji, nie ma zaproszenia na osobiste rancho, nie ma wspolnej kolacji w imtymnej atomsferze, ktora jest tylko dla przyjaciol. Wizyta premiera Plski, jest jakby odhaczeniem wyrobnika polityki, spotkanie dwoch ludzi, ktorzy niemaja sobie nic do powiedzenia. Pozycja Merkel, jak i Kaczynskiego odpowiada dazeniom ich spoleczenstw i poparcie siega 15%. Gdy dzsiaj Niemcy czuja sie zaszczuci ciaglymi zadaniami za 2 wojne swiatowa, przypomminaja bardziej burdel Republki Wajmarskiej, ktore pochodna byl Wersal upokarzajacy Niemcow, pytanie jak dlugo demokratyczne sily niemieckie beda jeszcze kontrolowac ten stan w Niemczech, gdzie dobrze ubrani ludzie, siedza pod Urzedami Pracy, gdy pani Kanclerz szasta niemieckimi pieniedzmi na lewo i prawo, akurat dla wszytkich, tylko nie dla swoich rodakow. Impas niemiecki trwa, upokarzanie zadaniami z Polski rowniez, mimo wycignietej reki do zgody i checi pomocy, tylko jak dlugo jeszcze. Spoleczenstwa niemieckie i polskie nie rozni nic, maja te same problemy bezrobocie, coraz wieksze nozyce dobrobytu, coraz wieksza bieda i rozpacz. O iel Polaca przyjmuja to z pokora, Niemcy maja pomalu dosc importu nedzy zewnwtrznej przy jednoczesnym blokowaniu potencjalu intelektualnego i niemieckiej mysli technicznej. Gdy demonizuje sie Niemcow, ci jeszcze zaciskaja w bezsilnosci zeby, kontroluja narazie sytuacje, ale jak dlugo, gdy swiatowe sily demokracji zadaja militaryzacji Niemiec, gdzie zolnierz niemiecki ma przejac porzadek na swiecie, gdzie zolnierz niemiecki jest blagany o pomoc w afganistanie, iraku, kongo, sudanie, gdzie Niemcy sa blagani o podniesienie wydatkow na zbrojenia do 3-4% aby pomagac demokracji. Swiat juz zna wszystkie odmiany demokracji, ludowa, zachodnia, arbeiterpartei, kazdy wyciera se morde ta demokracja. Jaka demokracja maja niemcy, jak polacy, gdzie dazy ta demokracja? Odpowiedz Link Zgłoś
taras.bulba Re: Uff nareszcie sie skonczylo 30.10.06, 14:59 wasylzly napisał: "Prezydentem Wielkiej Rosji" BUHAHAHA aleś mnie, kacapie, rozśmieszył. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Uff nareszcie sie skonczylo 30.10.06, 18:28 > wasylzly napisał: > "Prezydentem Wielkiej Rosji" > BUHAHAHA aleś mnie, kacapie, rozśmieszył. I tak dobrze że nie napisał "Matiuszki". Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Uff nareszcie sie skonczylo 30.10.06, 15:19 Wy, Rosjanie, nie rozumiecie słowa "demokracja", choć jego etymologia pochodzi z greki, która dała wam przecież alfabet. Pojęcie to jest obce waszemu kodowi kulturowemu, dlatego też rozmowa w zasadzie nie ma sensu, skoro bardzo trudno będzie nam dogadać się w sprawie pojęcia podstawowego. Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Re: Uff nareszcie sie skonczylo 30.10.06, 15:31 aha, to moze kolego drogi, okreslisz co rozumiesz przez demokracje, zwaz ze taki narod jak Niemcy robia wszystko doskonale, doskonaly nazizm, doskonaly komunizm, doskonala demokarcja, tylko tak jakos to jest ze sa bardzo naiwni w tej doskonalosci, ciagle ktos ich wprowadza w historyczny kanal, tak ze w koncu sa winni kazdej zarazie na tym swiecie. Marx, Engels, Leibknecht, Roza Luksemburg, ci tez wprowadzili caly swiat w kanal komunistyczny, gebels w swiat nazistow, inni w swiat demoracji, za ktora czuja sie bardziej odpowiedzialni niz Konstytucja USA, cos ci niemcy to jakies swiatowe gupki, ciagle cos reformuja, ciagle cos robia doskonale, wlasciwie dlaczego i po co, ot mogliby se zyc z zadan od innych, ale nie chca i to nie jest ich honor. Wlasciwie dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Europejskie zasoby gazu? 30.10.06, 15:16 Panie Kaczynski, ja nic nie rozumiem. Jakie europejskie zasoby gazu. Czyzby odkryto jakies wielkie zloza na terenie Niemiec, Francji lub Austrii a nas zapomniano o tym poinformowac? Moze to sa tajne zasoby gazu, tak tajne, ze nie wiedza o nich wrogowie? Prosimy o wyjasnienie. Bo nam sie wydawalo ze UE wisi na garnuszku Putina, ktory dysponuje jako jedyne panstwo europejskie nadwyzkami tego towaru.No chyba zebysmy dostali od Niemiec gaz norweski, kraju, ktory po pierwsze juz zwiazal sie wieloletnimi umowami z Wielka Brytania, Szwecja i Finlandia a po drugie - drobnostka - nie nalezy do UE. Proponuje aby udal sie pan rowniez do Rosji i zdobyl tam przyzeczenie nieograniczonego dostepu do niewyczerpywalnych zasobow kultury politycznej, tolerancji i poszanowania praw obywatelskich. Bylaby jakas symetria Odpowiedz Link Zgłoś
mwindak Re: I dlaczego merkel nie chce podpisac umowy??? 30.10.06, 15:46 Bo choc mowi ze rzad nie popira roszczen i ze wszystko na pewno bedzie dobrze to wie ze jakby cos poszlo nie tak to zaplaci Polska a nie rzad niemiecki, juz Zydzi w Stanach chca skladac pozwy o odszkodowania z przedwojennych panstwowych obligacji i niemcy moga zrobic w Stanach to samo a jak wygraja to co wtedy??? Pani Merkel powie SORRY poimylilam sie a tak to Niemcy by zawszystko zaplacili. Kaczor wie co robi i w koncu mamy prezydenta ktory chce cos raz na zawsze zalatwic a nie tylko chodzi i sie usmiecha by go wszyscy lubili i po plecach klepali jak Kwasnieskiego ten to byl mily a gowno zrobil a z Niemcami trzeba sprawestawiac jasno a nie sie czaic i myslec ze moze sami sie domysla o co nam chodzi tak juz robilismy i nie wyszlo to Polscr na dobre nie raz mowili jedni a robili drugie dlatego umowa miedzynarodowa i koniec!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: Europejskie zasoby gazu? 30.10.06, 17:52 rmstemero napisał: > Panie Kaczynski, ja nic nie rozumiem. Jakie europejskie zasoby gazu. Czyzby > odkryto jakies wielkie zloza na terenie Niemiec, Francji lub Austrii a nas > zapomniano o tym poinformowac? Moze to sa tajne zasoby gazu, tak tajne, ze nie > wiedza o nich wrogowie? Prosimy o wyjasnienie. Bo nam sie wydawalo ze UE wisi > na garnuszku Putina, ktory dysponuje jako jedyne panstwo europejskie > nadwyzkami tego towaru. Gdyby UE chiala sie upewnic ze nie bedzie musiala wisiec na garnuszku Putina, to poza dywersyfikacja dostaw powinna zbudowac olbrzymie zbiorniki na gaz w ktorych moglaby trzymac strategiczne rezerwy. Nie wiem na ile byloby to wykonalne bo wiele tam krajow a i kontynent rozlegly. Dywersyfikacja dostaw jak i szukanie alternatywnych zrodel energii, to chyba jest najlepsze rozwiazanie. Odpowiedz Link Zgłoś
fiszek2 ale syfiaste to forum!! 30.10.06, 16:01 jeszcze tak dużej ilości bzdur jakie tutaj wypisuje większość z was jeszcze nie czytałem - to jest obraz naszego wspaniałego społeczeństwa, wyśmiewać innych, czepiac sie i marudzić a poziom inteligencji coniektórych to..... hehehe szkoda gadać;) pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Energia. 30.10.06, 16:10 To świetny pomysł. Między Niemcami i Polakami iskrzy od dłuższego czasu. Pora tę energię wykorzystać. Bo poza tą energią wpólnych interesów energetycznych nie dostrzegam, choć są w tym narodzie politycy co chętnie by nas przerobili na energię cieplną (to grzech, że krematoria pracowały bezużytecznie). Czy taką wpółpracę miała Pani kanclerz na myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Eva ile w Niemczech kosztuje Kanclerz? 30.10.06, 16:12 Moze by tak ja kupic tak jak Putin Schroeddera? W Niemczech tanio mozna politykow kupic, Schreodder kosztowal cos kolo miliona Euro, to prawie jak za darmo. Tyle ze Merkel nie jest z lewicowych to bedzie pewnie ciezko, ale Wicekanclerz jest z lewicy, nie wiesz Eva moze ile on kosztuje? Ty wszystko przeciez wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 tyle lat mieszkasz w Niemczech i języka ani w ząb 30.10.06, 16:35 skoroś niekumaty, to poproś niech ci ktoś bajki poczyta, ja nie mam czasu.. Odpowiedz Link Zgłoś
bodzanta_pan No proszę niemcy bliżej ludzi 30.10.06, 16:24 gotowi nam Inflanty oferować, przy małym roszczeniu do naszych Ziem Odzyskanych. Odpowiedz Link Zgłoś