spawacz.aluminiowy 07.11.06, 07:05 W tym jest tylko pozorna sprzeczność, bo tak naprawdę to nie wiadomo który brat co powiedział i który autoryzował którą wypowiedź. ____ Blog okrętowy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cinek08 Re: Jeden Kaczyński zaprzecza, a drugi potwierdza 07.11.06, 07:15 Po prostu dupa nie wie co powiedziała głowa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hiob102 ++++A teraz ogłoszą, że żaden nie kłamał++++ 07.11.06, 10:12 A ciemny lud to kupi. Odpowiedz Link Zgłoś
charnel Re: ++++A teraz ogłoszą, że żaden nie kłamał++++ 07.11.06, 10:27 "Financial Times" jest w spisku.... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: ++++A teraz ogłoszą, że żaden nie kłamał++++ 07.11.06, 10:34 charnel napisał: > "Financial Times" jest w spisku.... > ... jest tą piątą nogą stolika brydżowego Kaczorów..... Kaczory zaś, są piątym kołem u wozu, zwanym Rzeczpospolita :))) Odpowiedz Link Zgłoś
memhos Re: ++++A teraz ogłoszą, że żaden nie kłamał++++ 07.11.06, 10:37 Trzeba by wiedziec jakie bylo tlumaczenie - czy "army", czy "corps". Inna sprawa, ze FT jest w spisku z PO - o czym wie kazda kaczka w Polsce :-) Odpowiedz Link Zgłoś
anna.olimpia Re: ++++A teraz ogłoszą, że żaden nie kłamał++++ 07.11.06, 10:45 Czyli to może być kolejny skrót myślowy, tak? Tylko którego z nich? Krótcy wzrostem, krótcy myślą. Moje. :) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: ++++A teraz ogłoszą, że żaden nie kłamał++++ 07.11.06, 11:36 anna.olimpia napisała: > Czyli to może być kolejny skrót myślowy, tak? Tylko którego z nich? Krótcy > wzrostem, krótcy myślą. Moje. :) :)) Od razu cię polubiłem.... Żona -Anna Matka - Olimpia.... :)) pzdrx Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany To twórcze rozwinięcie starej tezy Wałęsy "jestem 07.11.06, 11:46 za, a nawet przeciw"... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: To twórcze rozwinięcie starej tezy Wałęsy "je 07.11.06, 11:50 uchachany napisał: > za, a nawet przeciw"... ;) ? Odpowiedz Link Zgłoś
trewas A moze oni nie potrafią siebe odróżnić jeden od 07.11.06, 12:28 drugiego? Odpowiedz Link Zgłoś
wulgarny_nick krew na rekach 07.11.06, 10:45 warto pamietac czym jest wojsko. to grupa ludzi wyposazona w urzadzenia do zabijania innych ludzi i szkolona w tym celu. za zabicie czlowieka zwykle idzie sie do wiezienia ale zolnierz dostanie za to medal i premie plus wysoka emeryture. a zaufanie do wojska wykorzysta umiejetnie rzad... krew na rekach Odpowiedz Link Zgłoś
mista_onanista Re: Jeden Kaczyński zaprzecza, a drugi potwierdza 07.11.06, 11:30 chyba raczej "dupa nie wie co wypierdziała głowa" - tak mi bardziej pasuje do tembru ich głosów Odpowiedz Link Zgłoś
bohwol Jeden Kaczyński zaprzecza, a drugi potwierdza 07.11.06, 09:13 Cała ta sprawa potwierdza całkowitą nieznajomość zasad polityki międzynarodowej, wynikający z braku przygotowania merytorycznego. Jest to tym tragiczniejsze, że dotyczy to najwyższych osobistości państwowych, od których odpowiedzialności zależy wizerunek Polski e świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Konflikt w rodzinie? 07.11.06, 10:02 Myślałem, że jedyną dobrą stroną obecnego układu rządowo-rodzinnego będzie to, że przynajmniej prezydent i premier będą się dobrze rozumieć. Nic z tego! Po prostu dramat! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Lokaje i potakiwacze z UDecji, SLD i Wybiorczej 07.11.06, 10:04 Lokaje Europy Jeśli wierzyć wpływowym mediom, postulując stworzenie europejskich sił zbrojnych pod operacyjnym dowództwem NATO, Jarosław Kaczyński nastrzelał nam obciachu na całą Europę. Nasi komentatorzy wręcz nie posiadają się z oburzenia: czyżby premier nie wiedział, że Niemcy i Francuzi tego nie chcą? Czyżby nie rozumiał, że NATO jest zdominowane przez Amerykę, a w Berlinie i Paryżu Ameryki nie lubią? Niemcy osłupieli! - alarmują medialni komentatorzy, przekonani, że fakt, iż polski premier wprawił Niemców w osłupienie, bez dalszego objaśniania uznamy za straszliwe horrendum i zapałamy gniewem na nieudolną politykę zagraniczną Kaczyńskiego. Niestety, po raz kolejny okazuję się albo tępakiem, albo - jak to zapewne ujmą nieocenieni medioznawcy z PO - sprzedajnym propagandystą reżimu, bo groza i gniew nijak mnie ogarnąć nie chcą. Zgodnie z moją wiedzą Jarosław Kaczyński jest premierem Polski, a nie Niemiec, i jego obowiązkiem jest prezentować wizje przyszłej europejskiej współpracy, które zgodne są z naszymi interesami, a nie z fobiami czy uprzedzeniami krajów trzecich. Niemcy wpadli w osłupienie? To ich problem. Nic mi nie wiadomo, żeby jakikolwiek Niemiec szczególnie przejął się faktem, że Polacy wpadli pewien czas temu w osłupienie, kiedy deklarujący nam dozgonną przyjaźń Niemcy dogadali się z Rosjanami w sprawie bardzo kosztownej inwestycji jednoznacznie wymierzonej w nasze interesy. Nie wyobrażam sobie, żeby jakikolwiek niemiecki dziennikarz próbował użyć argumentu "Polakom to się nie spodoba" i w histerycznym tonie pouczał publicznie swojego kanclerza "przecież Polacy nie chcą zwiększania roli Rosji w Europie, jak można tego nie wiedzieć!". A gdyby się nawet taki dureń znalazł, usadzono by go słowami: takie są nasze interesy. Owoż interesy Polski są takie, żeby jak najwięcej miały w Europie do powiedzenia USA, a jak najmniej Kreml. Czy wymagając od polskich mediów, żeby przede wszystkim to miały na względzie, naprawdę wiele żądam? Rafał A. Ziemkiewicz www.rzeczpospolita.pl/dodatki/druga_strona_061106/druga_strona_a_5.html Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: Lokaje i potakiwacze z UDecji, SLD i Wybiorcz 07.11.06, 10:20 Łosiu! Czytaj ze zrozumieniem! Nie chodzi o meritum, ale b--del, który uprawiają twoi ukochani bracia. Jeden nie wie, co powiedział drugi. Tak się nie robi polityki zagranicznej! Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 Rafał, odpuść plis! 07.11.06, 10:21 I przestań się tu wklejać. Każdy zna adresy rządowych gazet, znajdziemy Cię. Bo przestanę czytać Twoje opowiadania, nb fajne. ps. a poza tym to jest off topic, bo w artykule nie chodzi o to jaki pomysł miał premier tylko o to, ze premier kwa-kwa a tymczasem prezydent kukuryku. Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 Re: Lokaje i potakiwacze z UDecji, SLD i Wybiorcz 07.11.06, 10:27 Europe moze uratowac przed chamstwem i głupotą polską tylko wrzucenie Polski z EU a najlepiej jej kolejny rozbior.Ten kraj tylko pod rozbiorami jest w stanie rozwijac sie normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Lokaje i potakiwacze z UDecji, SLD i Wybiorcz 07.11.06, 10:29 Wyjscie Polski ze skorumpowanej, bezboznej i degeneracko-biurokratycznej UE? Prosdze bardzo, chocby jutro! Plakac nikt tu po UE nie bedzie, pewnie poza sierotami po UD-e i ich wreszacie jawnymi sojusznikami z SLD, bo ich zawsze Polskosc uwierala. Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: Lokaje i potakiwacze z UDecji, SLD i Wybiorcz 07.11.06, 10:33 Za przystąpieniem do UE była większość Polaków w referendum. Obecnie wg. sondaży obecność Polskie UE popiera 72% Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
sklis Bezbożna - to źle? 07.11.06, 10:34 Wiara i religia jest sprawą PRYWATNĄ każdego człowieka. Jeśli ktoś ich potrzebuje, to nie ma przeszkód - od tego są kościoły. Państwa powinny być pod tym względem neutralne. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Lokaje i potakiwacze z UDecji, SLD i Wybiorczej 07.11.06, 10:37 Nie odkrecaj kota ogonem. Pod tymi oszukanczymi haslami dokonalo sie w Europie brutalne wyrugowanie wartosci chrzescijanskich z zycia spolecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
nowinator Re: Kota się wykręca, nie odkręca. To nie kran. 08.11.06, 13:04 Kota się wyżyma, nie wykręca. To nie żarówka. Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: Lokaje i potakiwacze z UDecji, SLD i Wybiorcz 07.11.06, 10:38 Co to są wartości chrześcijańskie? Czy to co reprzentuje obecny rząd? Jeśli tak, to dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Lokaje i potakiwacze z UDecji, SLD i Wybiorcz 07.11.06, 10:40 Rozmarzyles sie z powrotem za komuchami przy wladzy? Jeszcze poczekasz sobie, nie tak predko. Mam nadzieje ze dzialalnosc Z. Ziobro doprowadzi wreszcie do postawienia eseldowskiej wierchuszki w stan oskarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: Lokaje i potakiwacze z UDecji, SLD i Wybiorcz 07.11.06, 10:44 Łosiu! Gdzie pisałem o SLD? Nigdzie! Kto z SLD został dzięki Ziobrze prawomocnie skazany? Poza tym jak wyżej czytanie ze zrozumieniem szwankuje! junkier napisał: > Rozmarzyles sie z powrotem za komuchami przy wladzy? Jeszcze poczekasz sobie, > nie tak predko. Mam nadzieje ze dzialalnosc Z. Ziobro doprowadzi wreszcie do > postawienia eseldowskiej wierchuszki w stan oskarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Lokaje i potakiwacze z UDecji, SLD i Wybiorcz 07.11.06, 10:45 To co, bedziesz mi wmawial ze krytykujesz obecny rzad z pozycji prawicowych???? Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: Lokaje i potakiwacze z UDecji, SLD i Wybiorcz 07.11.06, 10:47 1. Nie odpowiedziałeś na pytanie. 2. Krytykuje z pozycji swoich. Ani prawicowych, anie lewicowych! Własnych! Wiem, że nie wiesz co to znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Lokaje i potakiwacze z UDecji, SLD i Wybiorcz 07.11.06, 10:52 Jesli nie zostal skazany prawomocnie to zostanie. Lewicowe szuja maja wciaz jeszcze mocne wtyki w aparacie sprawiedliwosci i trzeba meic nadzieje ze v-ce minister Kryze upora sie z ich wyeliminowaniem (nb polecam wywiad w Gazecie Prawnej sprzed ok. 3 tygodni). Poza tym nie zgrywaj tu na wielce obiektywnego recenzenta sceny politycznej, myslalby kto. Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: Lokaje i potakiwacze z UDecji, SLD i Wybiorcz 07.11.06, 10:55 Czy zostanie to zobaczymy! A ile jest aktów oskarżenia. 1 (jeden) przeciwko Jakubowskiej et consortes. Sprawe ubezpieczenia Elektrowni Opole zapoczątkowana ponad rok temu (tj. przed PIS u władzy). A co do Kryże to stawiam dolary przeciw orzechom, że wydany przez niego wyrok w sprawie FOZZ upadnie w apelacji. Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Troche merytorycznych zagadnień i junkier pryska 07.11.06, 11:14 Odwawżna chłopak! Nie ma co! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Lokaje i potakiwacze z UDecji, SLD i Wybiorcz 07.11.06, 11:25 A co chcesz zebym internetowe zaklady przyjmowal z toba? Roznimy sie w ocenach i to wszystko. Zycze dalszego owocnego wspierania lewej nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Możnaby wspomnieć też i o "plugawych karłach 07.11.06, 12:01 reakcji" :-)).... junkier napisał: > A co chcesz zebym internetowe zaklady przyjmowal z toba? Roznimy sie w ocenach > i to wszystko. Zycze dalszego owocnego wspierania lewej nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: Lokaje i potakiwacze z UDecji, SLD i Wybiorcz 07.11.06, 12:02 Co mi wmawiasz tę lewę nogę! To ty popierasz lewicę (katolicką) - PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Ale podanym faktom nie możesz zaprzeczyć! 07.11.06, 12:08 I cała argumentacja o Ziobrze wsadzającym komuchów idzie się walić! Odpowiedz Link Zgłoś
australopitecus Re: Lokaje i potakiwacze z UDecji, SLD i Wybiorcz 07.11.06, 11:44 Obecny rzad jest lewicowy. Narodowo sojalistyczny. PiS to sockalizm, LPR to element narodowy. Proste? Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 junkier..znowu bez leków ? 07.11.06, 10:44 naćpaj sie marychy,jak Pospieszalski Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: I co Ty na to? 07.11.06, 10:47 Rzymskokatolicka Archidiecezja Detroit, na której czele stoi kardynał polskiego pochodzenia Adam Maida, sprzedała kościół wraz z czterema innymi budynkami kościelnymi Centrum Islamskiemu Północnego Detroit. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Lokaje i potakiwacze z UDecji, SLD i Wybiorcz 07.11.06, 10:53 Blad, ktos powinien za to odpowiedziec. Nie wolno wzmacnaic wrogow Polski, ktorych w stanach jak wiadomo nie brakuje, a najbardziej podstepnym nie sa bynajmniej muslimowie Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Lokaje i potakiwacze z UDecji, SLD i Wybiorcz 07.11.06, 11:32 junkier napisał: > Nie odkrecaj kota ogonem. Pod tymi oszukanczymi haslami dokonalo sie w Europie > brutalne wyrugowanie wartosci chrzescijanskich z zycia spolecznego. ... i dlatego, hurtem, macie poobrażane uczucia... religijne ??? Tylko co to jest? Jaka jest definicja tych wartości i tych uczuć.... Jestem przekonany, że jest to ni mniej, ni więcej tylko zwykłe mielenie ozoremj... i przykrywka na indolencję :)) Odpowiedz Link Zgłoś
elka1021 Re: Lokaje i potakiwacze z UDecji, SLD i Wybiorcz 07.11.06, 22:02 -------------------------------------------------------------------------------- Nie odkrecaj kota ogonem. Pod tymi oszukanczymi haslami dokonalo sie w Europie brutalne wyrugowanie wartosci chrzescijanskich z zycia spolecznego. ----------------------------------------- No a coz z ciebie za chrzescijanin, ze kilka hasel moze zmienic w tobie wiare w cokolwiek???? Ja moge widziec propagande 24 godz.na dobe przeciwko czemus w co wierze ale to nie zlamie mojej wiary o jote!!!!jakos komuna gloszona wszem i wobec przez 70 lat nie zlamala wiary 38 mln Polakow, no no slabym czlowiekiem jestes moj drogi Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Lokaje i potakiwacze z UDecji, SLD i Wybiorcz 08.11.06, 11:59 junkier napisał: > Nie odkrecaj kota ogonem. Pod tymi oszukanczymi haslami dokonalo sie w Europie > brutalne wyrugowanie wartosci chrzescijanskich z zycia spolecznego. I Bogu dzięki, że się dokonało... Mają więcej pieniedzy do wydania na rozsądne rzeczy, pomijając inne korzyści społeczne. Kiedy wreszcie u nas? Odpowiedz Link Zgłoś
pio.no Re: Lokaje i potakiwacze z UDecji, SLD i Wybiorcz 07.11.06, 11:05 junkier napisał: > Wyjscie Polski ze skorumpowanej, bezboznej i degeneracko-biurokratycznej UE? > Prosdze bardzo, chocby jutro! > > Plakac nikt tu po UE nie bedzie, pewnie poza sierotami po UD-e i ich wreszacie > jawnymi sojusznikami z SLD, bo ich zawsze Polskosc uwierala. Bezbożna i sorumpowana UE. Może. I pewnie z rozj...nymi szkołami itp. Tylko pojawia się istotna sprzeczność ideowa naszych lokalnych talibów. Oto bowiem skoro UE jest taka to zapewne Polska, która stoi do europy bokiem i z oporem przejmuje tamtejsze zasady jest zapewne rajem. Tylko... Gdzie kaczory i podwładni szukają Układu. Gdzie krnąbrny wasal kaczorów widzi rozpad szkolnictwa (sporo w tym racji, ale przyczyny i środki zaradce do d.py). Że o statystykach przestępczości nie wspomnę, czy choćby prostym odczuciu przechodnia ulicznego u nas i na zachodzie. Czy omotani odwetem ideolodzy forumowi (galba, junkier i inni) byli kiedyś w tych zdeprawowanych państwach, czy starcza im świadectwo intelektualistów z Radia Maryja?? Może warto w przerwie pomiędzy życiem on line a czytaniem wzniosłych dyrdymałów (Sienkiewicze i inni) warto było by się udać do staro - emigranckiego "reala" W Chicago, lub choćby Hamburgu. Ciekawe, czy tam jest bezpiecznie, ładnie, gospodarnie i uprzejmie.... A jeżeli nie, to dlaczego? Też układ? W poprawianiu podłego wizerunku pomocni są "jewropejczycy przebrzydli" czyli ta część neo emigracji która jest pozbawiona kompleksów a zamiast roszczeń woli wziąć sprawy we własne ręce. Tyle, że to "wykształciuchy", w większości zwolennicy PO, gorsi od dżumy. Od części oczekujących od gospodarzy "uśmiechniętego socjalu" już słyszałem pomruki na temat przewagi, jaką daje biała skóra (sarmacka, czyli pewnie z domieszką ale mniejsza o to)czy niższości "rasowo - kulturowej" oraz podstępności nowych przyjmowanych do unii. Znaczy nowy Układ. Murzyńsko - rumuński. Skierowany przeciwko Prawdziwym Polakom. Mylisz się, płakać będą tłumy tych, którzy dzięki UE nie muszą już robić "na czarnucha" (jak całe stada Prawdziwków) zobaczyli jak wygląda lepsza, choć oczywiście niewolna od problemów bytowych i społecznych rzeczywistość. Odważ się drogi sienkiewiczomaniaku, samolotem nie strach latać. A potem się wypowiadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Lokaje i potakiwacze z UDecji, SLD i Wybiorcz 07.11.06, 11:24 Co suponujesz? Ze nie byłem na tym zgniłym Zachodzie? Żarty sobie robisz? Widać że sam zachód znasz mało i powierzchniwnie bo przyjmujesz taki punkt widzenia np. "ładnie, gospodarnie i uprzejmie"… Przecież każdy wie, że za tą fasadą taniej, wyuczonej jak u psa Pawłowa uprzejmości kryje się pustka i zanik więzów ludzkich, czego najlepszym przejawem były statystyki śmierci w tak uprzejmej i ladnej Francji w okresie fali upałów trzy lata temu. Co do wykształciuchów, to ci na razie trzymają z PO raczej taktycznie, czekają cierpliwie na wzmocnienie swego podskórnego faworyta jakim jest czerwono-różowe SLD-PeDe. Wtedy PO pójdzie w odstawkę bo nie będzie potrzebna. A do kolejnego wzmocnienia lewej nogi dopuścić nie wolno, taka jest polska racja stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
colage Re: Lokaje i potakiwacze z UDecji, SLD i Wybiorcz 07.11.06, 11:44 Jesli chodzi o metody sprawowania wladzy i stosunek do gospodarki, kaczory i spolka sa bardziej lewicowi niz SLD. Powiem wiecej, to bolszewicy, wiec akurat tu sie z toba zgodze, ze polska racja stanu wymaga, aby tej lewizny nie wzmacniac i nie karmic kaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
akuszer Re: Lokaje i potakiwacze z UDecji, SLD i Wybiorcz 07.11.06, 12:12 Co suponujesz? Ze nie byłem na tym zgniłym Zachodzie? Żarty sobie robisz? Widać > > że sam zachód znasz mało i powierzchniwnie bo przyjmujesz taki punkt widzenia > np. "ładnie, gospodarnie i uprzejmie"… Przecież każdy wie, że za tą fasad > ą > taniej, wyuczonej jak u psa Pawłowa uprzejmości kryje się pustka i zanik więzów > > ludzkich, czego najlepszym przejawem były statystyki śmierci w tak uprzejmej i > ladnej Francji w okresie fali upałów trzy lata temu Martwiłbym się raczej o to, co kryje się za wyuczoną rodzimą religijnością katolicką. Tutaj nawet nik się nie sili na fasady, czy jakieś zdawkowe formy współżycia. Co do więzów, to Twoi idole polityczni pokazują w sposób niezamierzony (przy krytyce szkoły, częściowo słusznej, choć rozpoaczliwie jednowymiarowej)jak fatalną kondycją szczyci się polska rodzina. W kwestii wyobcowania, to nasze "eksportowe" rodziny wielopokoleniowe (nie mam nic do samej idei) z bliska nie wyglądają tak uroczo jak w sztambuchu idealisty. Po części są zresztą nie chcianym skutkiem sytuacji w której młodzi ludzie miotają się nie wiedząc, które z 3 milionów zaoferowanych mieszkań wybrać. Trudno czuć dumę z uniknięcia grzechu, którego nie było okazji popełnić. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Jak czytam Twoje wypowiedzi, to mi sie przypo- 07.11.06, 13:04 minaja rozmowy z radzeckimi komsomolcami.U nich wszystko najlepsze, najbardziej opiekuńcze i w ogóle. Rzeczywistośc okazała sie brutalniejsza. Ekonomika zweryfikowała ten system wiecznej szczęśliwosci i zarazem nasze plany.Na pytanie ile sie czeka na mieszkanie mówili ze 25-30 lat, na słowa ze po 50 - tce to trochę późno, odpowiadali ze u nich sa bardziej potrzebujacy, a te domy budowane szybko na zachodzie nie sa bezpieczne, skad wiedzą ,no jak to skad, Prawda o tym pisała. Tak samo jest z Tobą, jestes zagubiony, chciałbys dobrze ale Twoi idole to nieudacznicy, więc by sobie poprawic humor opluwasz innych. Cos wiesz ale nie potrafisz porównac i analizować, wychodza Ci ułamki.Tak dla Twojej wiadomosci, wielu z nas jest wyznawcami nauk Chrystusa, który w ówczesnym systemie był odbierany lewicowo, burzył dawno ustalony porządek, zato tez został skazany na smierć.Wspólcześnie patrząc bronisz raczej kontynuacji PRL-u, bo system po'89 miał przekształcac społeczeństwo, wprowadzac na stałe wartosci jak pracowitość i uczciwość. Pracownik ma uczciwie pracować, pracodawca rzetelnie płacic pensje i ubezpieczenie, a parlamentarzysci maja stanowic prawo by wszyscy go przestrzegali i stosowali. I co? Pokaz ile Twoi"prawicowi" idole zrobili w tym kierunku, zeby dziewczyny w prywatnym sklepie osiedlowym zarabiały więcej niz 500 zł, nie wierzysz? To nie market, to zwykły sklepik koło W-wy.Masz cos do powiedzenia tej młodej dziewczynie? Czemu "prawica" nie prowadzi działalnosci gospodarczej i nie daje zarobic innym? Bo nie potrafia gospodarzyc, załapali sie na dobre etaty i plota bzdury.Więc pokaz ten piekny kierunek w którym bedziemy podążać, bo PIS tak jak kiedys PZPR, lubi rządzic wszystkim, ale efekty mizerne. Niech zyją, ale na własny koszt.Ja kiedys na rzecz PZPR oferowałem sie pracowac 24 na dobę w czynie społecznym, jako grabarz, teraz mam podobne doznania.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mista_onanista Re: Lokaje i potakiwacze z UDecji, SLD i Wybiorcz 07.11.06, 11:37 ładnie się odsłoniłeś, pajacyku - a jużprawie się nabrałem na "wyważony" ton Twojego poprzedniego posta - a tu proszę - małą podpucha i już - widać o co tak na prawdę chodzi i kto Cię do boju zagrzewa - inaczej zresztą przecież chyba by Ci się nie chciało - prawda, pajacyku? Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Wychodź chłopie jak Cię tak uwiera i nie marudź. 07.11.06, 11:37 Powiedz tylko w która strone pójdziesz, zebym wiedział gdzie ten raj.Krzyczysz jak LPR, precz z UE, ale pieniązki biora bo mówia że wroga trzeba doić, ot piekne zrozumienie nauk Chrystusa. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Lokaje i potakiwacze z UDecji, SLD i Wybiorcz 07.11.06, 11:44 Jakie pieniążki????? Kolejny zmanipulowany przez propagande GW sie znalazl. Slyszales o czyms takim jak skladka do UE i "koszty dostosowawcze do UE", ktorych gros (w postaci np. rozbuchanej biurokracji) trzeba ponosic caly czas? Slyszales o kretynskich procedurach w "pozyskiwaniu srodkow"? Wiec uswiadom sobie, ze gdyby ktos prywatnie, we wlasnym imieniu wszedl w interes o nazwie "UE" to predko by sie z takiego interesu wycofal. Ale roznym propaganda robie swoje i ludzie moze naprawde w to uwierza ze bez dotacji UE nie uda sie w Polsce zrobic kawalka drogi czy polozyc pare plyt chodnikowych. Co za bzdury… Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: Lokaje i potakiwacze z UDecji, SLD i Wybiorcz 07.11.06, 12:03 O tych pieniądzach to nie kto inny jak premier Jarosław mówił. Rozumiem, że uprawia "lewicową propagandę". junkier napisał: > Jakie pieniążki????? Kolejny zmanipulowany przez propagande GW sie znalazl. > Slyszales o czyms takim jak skladka do UE i "koszty dostosowawcze do UE", > ktorych gros (w postaci np. rozbuchanej biurokracji) trzeba ponosic caly czas? > > Slyszales o kretynskich procedurach w "pozyskiwaniu srodkow"? Wiec uswiadom > sobie, ze gdyby ktos prywatnie, we wlasnym imieniu wszedl w interes o > nazwie "UE" to predko by sie z takiego interesu wycofal. > > Ale roznym propaganda robie swoje i ludzie moze naprawde w to uwierza ze bez > dotacji UE nie uda sie w Polsce zrobic kawalka drogi czy polozyc pare plyt > chodnikowych. Co za bzdury… Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Nie byłem entuzjastą UE, bo to odmiana socjalizmu. 07.11.06, 12:22 ale skoro nie chcemy miec modelu liberalnego na wzór USA, a jesteśmy państwem raczej nie bogatym, to mi pokaz kierunek rozwoju tego kraju.Ja pamietam dobrze porzedni system nakazowo-rozdzielczy, który wiele osób tak mile wspomina a dzięki któremu musimy gonic innych.Zadałem pytanie, podaj jakis wzorzec i nie wmawiaj ze każdy kto trzeźwo mysli jest lewakiem i człowiekiem układów.Bo ja nie widze rozsądnego myslenia ugrupowań tzw. "prawicowych". Ważne jest bezpieczeństwo i rozwój społeczeństwa.A wiesz kto się do tego przyczynił, że jest w miare bezpiecznie? Tak nielubiany Leszek Balcerowicz i ówczesne rządy.Ostatnie trzy nie zrobiły nic, moze to i dobrze.A najwięcej głupich pomysłów miały niestety ludzie którzy niby wywodza sie z pnia protestu społecznego. Ci którzy sa ambitni ale nie maja pojęcia o gospodarzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
sklis Na lokaja to sam się nadajesz z takim umysłem 07.11.06, 10:31 zajmij się czymś konstruktywnym, zamiast opluwać ludzi, którzy budowali Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Lokaje i potakiwacze z UDecji, SLD i Wybiorczej 07.11.06, 10:36 > zajmij się czymś konstruktywnym, zamiast opluwać ludzi, którzy budowali Polskę. Taaaak, synowie i cory aktywistow KPP "Polske" budowali, wzruszajace... Ja uwazam ze im za te dzialalnosc rzeczywiscie nalezy podziekowac w odpowiedni sposob, i Polacy juz to zrobili odsylajac tych "budowniczych Polski Ludowej", w wersji socjalizmu raz kiedys leninowskiego, a dzis brukselskiego, na polityczny m a r g i n e s, czyli tam gdzie jest ich miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
pio.no Re: Lokaje i potakiwacze z UDecji, SLD i Wybiorcz 07.11.06, 11:17 junkier napisał: > > zajmij się czymś konstruktywnym, zamiast opluwać ludzi, którzy budowali > Polskę. > > > Taaaak, synowie i cory aktywistow KPP "Polske" budowali, wzruszajace... > > Ja uwazam ze im za te dzialalnosc rzeczywiscie nalezy podziekowac w odpowiedni > sposob, i Polacy juz to zrobili odsylajac tych "budowniczych Polski Ludowej", w > > wersji socjalizmu raz kiedys leninowskiego, a dzis brukselskiego, na polityczny > > m a r g i n e s, czyli tam gdzie jest ich miejsce. Rozumiem, że obywatele ( zwani obecnie Narodem Polskim) raz wykazują głęboką mądrość polityczną odsyłając kogo trzeba na margines, innym razem boleśnie się mylą czyniąc to samo. Drugi przypadek zachodził, gdy przez długie lata konsekwentnie nie docenianio Prawdziwych Patriotów, duplo - napoleonów. Chłopcze załosny, jeżeli piszesz to od siebie to gratuluję naiwności, a jeżeli za marny żołd spamerskiego najmity to wprawdzie nie pochwalam, ale przyczyny frustracji rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Lokaje i potakiwacze z UDecji, SLD i Wybiorcz 07.11.06, 11:27 Przestań wypisywać te swoje głupoty,człowieku.Po prostu przestań się wydurniać... Bez UE jesteśmy niczym,kawałkiem ziemi niczyjej.Nawet nasz "sojusznik" Ameryka wypięłaby się na nas gdyby nie fakt bycia w UE.Ruscy już nas lekceważą.Niemcy niedługo zaczną unikać. I zostaniesz w tym kraju tylko ty i tobie podobna grupka oszołomów,którzy zamiast się czymś konstruktywnym zająć, będziecie tropić sobie szpiegów, uganiać się za czarownicami,wieszać wirtualnych przestępców i taplać się w swoim ideologicznym-pseudoapatriotycznym syfie... Jak chcecie tak sobie życ,to żyjcie, ale od polityki,mediów i społeczeństwa - WARA ! Ten naród potrzebuje pozytywów i wizji przyszłości,a nie waszych bredni. Jak dojdzie do władzy inna opcja - skończy się. Takie brednie jak twoje znikną z mediów,a tatko Rydzyk albo pójdzie siedzieć za przekręty albo dostanie wilczy bilet i więcej go nikt tutaj nie zobaczy. TVP wróci do normalności,a wasze gazetki zbankrutują,bo nikt już nie zechce tego zalewu idiotyzmów czytać. Przestań,koleś,tak po prostu - jesteś jak bąk zanieczyszczający powietrze. Odejdź sobie w pokoju... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Lokaje i potakiwacze z UDecji, SLD i Wybiorcz 07.11.06, 11:36 Buahaha! No dawnos sie tak nie usmialem! Czlowieku, z jakiej choinki tys sie zerwal??? Chyba za suzo wWybiorczej czytasz. Zrozum: wasz czas pogrobowcow Mumii Demokratycznej skonczyl sie w Polsce nieodwołalnie! Polacy przejrzeli waszą brudną grę, te dyrdymały o rzekomej opozycyjności względem komuny, za którymi kryły się negocjacje z SB aby polskich patriotów z prawicy wyrugować z życia publicznego, wasza sprzedajność i złodziejskie prywatyzacje, wasze zapamiętałe niszczenie tkanki społecznej przez zaniechanie walki z przestępczością i głaskanie bandytów, i można by jeszcze długo wymieniać. Nagle sądzisz że Polacy wam znowu uwierzą? No na to trzeba naprawdę niewiarygodnej naiwności albo kompletnej nieznajomości polskich realiów. Ogólna Niemożność Wszystkiego Czwartek, 2 listopada (11:08) Chcecie stale występować w mediach? Robić za autorytety? To szalenie łatwe. Wystarczy wbić sobie w głowę jedno zdanie i o cokolwiek by Was pytano, powtarzać je na różne sposoby. Owo magiczne zdanie - proszę zapisać - brzmi: "To nic nie da". To się nie może udać. Nic z tego nie będzie. Proponowane działania nie dadzą skutku. Do niczego nie prowadzą. To droga donikąd. To nie ma sensu. I tak ad mortem usrandum, jak to mawiali starożytni. Myślę, że też Państwo to zauważyli. Cokolwiek ktoś zaproponuje, żeby choć odrobinę poprawić życie, natychmiast rozlega się pogłos zbiorowego pukania w głowę i chór autorytetów oznajmia: przecież to nic nie da! Oczywiście, najgorzej, jeśli cokolwiek zaproponuje rząd, a już zwłaszcza rząd z gruntu niesłuszny. Wyrzucać chuliganów ze szkół, przywracać dyscyplinę, stawiać stopnie ze sprawowania? To nic nie da. Szybkie sądy dla chuliganów, surowsze kary? Nic z tego nie będzie. No to może większa elastyczność kar, na przykład dozór zamiast więzienia w drobnych sprawach - owe sławne bransoletki, używane z powodzeniem w większości cywilizowanych krajów? czytaj dalej Ależ i z tego nic nie będzie, bo to kara niewykonalna - śpieszy wyjaśnić w dzisiejszej "Rzeczpospolitej" profesor Filar. Profesora Filara czytuję uważnie od pewnego czasu i jestem pełen podziwu dla konsekwencji, z jaką absolutnie wszystko - wszystko, o cokolwiek by go nie spytano, a kto nie wierzy, niech pogrzebie w internetowych archiwach dzienników - deprecjonuje on jako niewykonalne, chybione i daremne. To uczyniło go dla mediów wielkim autorytetem w dziedzinie reformy prawa, ale ma liczną konkurencję. W dzisiejszym "Dzienniku" z kolei, w dodatku warszawskim, jakiś działacz antyalkoholowy dowodzi na przykład, że nie ma sensu łapanie przez policję pijanych kierowców, bo alkoholik i tak zawsze będzie pił, nawet jeśli mu za to grozi kara śmierci. Mógłbym namnożyć przykładów na całą książkę, tylko po co? Każdy widzi. Najbardziej charakterystyczne jest to, że żaden z mędrków nie mówi, iż istnieją jakieś pomysły lepsze od tych, które dyskredytują. Nie, oni po prostu wiedzą, że i tak nic z tego nie będzie i że nie ma sensu próbować. Zaczyna mnie do cholery doprowadzać ten ton ogólnej niemożności, a najbardziej przychylność, z jakim to jojczenie traktują media i społeczeństwo. Ktoś, kto coś w Polsce chce zmienić, ma pomysły i wolę ich realizowania, z góry jest traktowany jak osobnik podejrzany, w najlepszym razie głupek. Natomiast taki, co z góry wie, że nic się nie uda i nawet nie ma co próbować, uchodzi za mądrego. Jako kształcony polonista przypominam sobie niejakiego Stanisława Herakliusza Lubomirskiego, autora niezwykle swego czasu popularnej broszury politycznej "O znikomości rad". Było to dzieło największym bestsellerem XVIII wieku (coś trzynaście zidentyfikowanych wydań), a w całości poświęcone zostało arcyuczonemu tłumaczeniu panom braciom, na licznych przykładach starożytnych, że nie ma co próbować żadnych reform, nie ma co likwidować liberum veto, naprawiać ustroju, zwiększać liczby wojsk i tak dalej, bo to i tak nic nie da. Rzecz jasna, Lubomirski uchodził wśród współczesnych za wielkiego mędrca. Zwłaszcza, że rozbiory w pełni potwierdziły jego przenikliwość. Ale przypomina mi się także pewne wydarzenie sprzed kilku lat. Otóż w pewnym klubie dyskusyjnym kolega jako gościa do rozmowy o bezpieczeństwie zaprosił (co mu odbiło, nie wiem) wysoko postawionego "fachowca" z MSW. Ten zaś ku zdumieniu zebranych zaczął z ogniem przekonywać, że wszystko, co się mówi o Giulianim i Brattonie, to bzdura, oni tak naprawdę nic nie poprawili, karanie za drobne przestępstwa nic nie zmienia, w ogóle nic niczego nie zmienia, przestępczości się nie da ukrócić, korupcja też będzie zawsze... I tak chrzanił z półtorej godziny, podając dziesiątki przykładów działań, które nie przyniosły sukcesu. Owym fachowcem był generał Kurnik, dziś znany ze swych związków z Edwardem Mazurem. Nie zamierzam oskarżać nikogo konkretnie, bo wiem, że większość podąża śladami Lubomirskiego zupełnie spontanicznie, ale zwracam uwagę, że w podtrzymywaniu poczucia Ogólnej Niemożności Wszystkiego niektóre środowiska - jak się zdaje, medialnie wpływowe - są bardzo zainteresowane. fakty.interia.pl/felietony/ziemkiewicz/news/ogolna-niemoznosc-wszystkiego,812392 Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Lokaje i potakiwacze z UDecji, SLD i Wybiorcz 07.11.06, 11:47 Taaak,tych "patriotów" właśnie widzę na codzień ... Ch#j mnie obchodzi twój ideologiczny bełkot - normalny człowiek w takim guanie nie chce uczestniczyć. Wy i szukające niusów i bijące piane,chociaż powinny was zwyczajnie olewać (ale o czymś trzeba pisać) media, wciągacie część Polaków w taki knot - z waszego bełkotu literalnie NIE MA ŻADNEGO POŻYTKU,ŻADNEJ KORZYŚCI DLA KRAJU... Bawcie się,ok,ale gdzieś z daleka od podstawowych interesów Polski,jak UE,dobre relacje z Rosją i Niemcami i odcięcie się wreszcie od pępowiny Wujka Sama,który ma nas na samym dnie; najlepiej niech PIS się zrzeknie władzy,bo zwyczajnie marnuje polskie szanse,nie robi nic w sferze gospodarki,nie ma zielonego pojęcia o finansach i ekonomii - a to kluczowe sprawy.Dziś jest koniunktura,SLD zostawiło w miarę uporządkowane sprawy w finansach,przeszło trudny pierwszy okres w UE, załatwiło kasę - przyszliście,kur@wa na gotowe,i nweet nie umiecie powiedzieć "dziękuję",a zamiast kontynuować jakąs rozsądną politykę i dbać o interes narodowy bawicie się jak smarki w piaskownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Lokaje i potakiwacze z UDecji, SLD i Wybiorcz 07.11.06, 11:57 I wyszło szydło z worka – kolejny kryptokomuch i sympatyk SLD zdemaskowany! SLD zostawiło dobre finanse – rzeczywiście, zwiększyli dług publiczny przez 4 lata swych rządów korupcji i afer o 100 mld zł, jeśli ta cyfra coś ekonomicznemu indolentowi mówi, a więc całe 2,5 tys. na głowę! I to jest wasz "sukces ekonomiczny", jedyny możliwy jak za Gierka – zadłużyć kraj a potem zostawić ten bajzel do sprzątania innym. Co do tej "przyjaźni" z Niemcami i ZSRR to nie piexxxol bo Putin i Szreder pokazali dokładnie gdzie takich naiwników mają, ale co do niektórych to jak widać nie dotarło głośne plaśnięcie w twarz i wciąż wolą bredzić o "odcięci upępowiny wuja Sama". Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: Lokaje i potakiwacze z UDecji, SLD i Wybiorcz 07.11.06, 12:04 Parobek! Jaki z ciebie dzielny demaskator! Co chwilę demaskujesz jakiegoś "lewaka". Żebyś na końcu sam siebie nie zdemaskował. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Lokaje i potakiwacze z UDecji, SLD i Wybiorcz 07.11.06, 12:13 > Żebyś na końcu sam siebie nie zdemaskował. Już to dawno zrobił. --------- Odpowiedz Link Zgłoś
pm7303 Naprawde was podziwiam! 07.11.06, 12:21 Za upor w probach dyskutowania z jednym z najwiekszych kretynow (junkier) jakich internet stworzyl (lub zostali wynajeci do pisania w tymze). Ale nie spodziewal bym sie owocow tej waszej pracy organicznej - dla niego i tak wszyscy to 'komuchy' :( Nie lepiej 'nie tykac g#wna' i ignorowac te jego wypociny? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Naprawde was podziwiam! 07.11.06, 12:45 >(lub zostali wynajeci do pisania w tymze). Sądzę, że ten element ma przewagę. > Ale nie spodziewal bym sie owocow tej waszej pracy organicznej - dla niego i tak > wszyscy to 'komuchy' :( Więcej pożytku z jednego nawróconego grzesznika... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Naprawde was podziwiam! 07.11.06, 14:25 Nawrocic to sam sie powinienes. Bo poki co to speiwasz w jednym chorze z zalganymi wrogami Polski i polskiej prawicy. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Naprawde was podziwiam! 07.11.06, 14:32 > Nawrocic to sam sie powinienes. Bo poki co to speiwasz w jednym chorze z > zalganymi wrogami Polski i polskiej prawicy. Ślicznie. Czy mógłbyś sobie wyobrazić, że ktoś jest czyimś przeciwnikiem a nie wrogiem? I z faktu, że ma inne poglądy nie wypływa wniosek, że są one załgane? Takich informacji nie przekazują wam na szkoleniach? To wielki błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Re: Lokaje i potakiwacze z UDecji, SLD i Wybiorcz 07.11.06, 10:55 junkier napisał: > Owoż interesy Polski są takie, żeby jak najwięcej miały w Europie do > powiedzenia USA, a jak najmniej Kreml. Hm... Sugerowaloby to, ze Polska nie jest panstwowym tworem naturalnym wyroslym w otoczeniu sasiadow, zdolnym do koegzystencji z nimi, lecz jakas sztuczna instalacja, wymagajaca zdalnego sterowania. ´ Czyzby to chcial powiedziec autor? Odpowiedz Link Zgłoś
kevin_michnik Re: Lokaje i potakiwacze z UDecji, SLD i Wybiorcz 07.11.06, 12:12 a to, że jeden brat przeczy drugiemu nie wprawia nikogo w osłupienie, w końcu wiadomo białe jest czarne a czarne jest białe nie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
elka1021 Jeden Kaczyński zaprzecza, a drugi potwierdza 07.11.06, 10:12 a coz mozna bylo oczekiwac innego, z pana mozna zrobic chama, ale z chama Pan nie bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
apoplaws Rozumiem, że nam się moga mylić 07.11.06, 10:19 ale oni najwyraźniej mylą się sobie ... Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Rozumiem, że nam się moga mylić 07.11.06, 10:34 > ale oni najwyraźniej mylą się sobie ... Może jest ich za dużo? Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Funkcje im się pomyliły 07.11.06, 10:38 apoplaws napisał: > ale oni najwyraźniej mylą się sobie ... Jarosław powinien być Prezydentm a Jarosław Premierem Odpowiedz Link Zgłoś
misza36 Re: Jeden Kaczyński zaprzecza, a drugi potwierdza 07.11.06, 10:20 Polacy slowianie czy nie jest wam zwyczajnie wstyd ze wami tak pomiataja wykonujecie ich kazdy rozkaz do iraku kazali wam wyslac wosjko wyslaliscie do oibani wyslaliscie do konda wylsaliscie do afganistanu wyslaliscie kazali wam szczekac na rosje szczekacie kazali wam zablokowac rurociag przez polske kilka lat temu zablowaliscie kazaliscie by szedl przez ukraine a teraz budujemy pod morzem z ofsetem was oszuklali chociaz to zwykla umowa handlowa nawet nie potraficie jej wyegzekwowac i dalej was maja w d.... teraz cha wam jeszcze wybudowac tarcze antyrekietowa ktora ma zestrzeliwac nad wasza przestrzenia rakiety z atomowkami z korei czyli polski rzad i hameryka chca wam zapewnic zaglade biologiczna jak spadnie opad radioaktywny tym razem umrzecie juz definitywnie za wolnosc nasza i wasza gad blesju usa i dzirdz dablju a teraz podliczcie sobie jeszcze koszty rocznie was irak kosztuje 1 miliard zl afganistan dojdzie drugie tyle czyli 2 miliardy straty naszej riry z gazem tarnzyt 4 milairdy zl niewykonanie ofsetu usa 3 mialirdy d 9 miliardow zl hehehe tylko na razie 20milairdo w zl za to byscie nakarmili wszusykich glodnyc w waszym kraju przez nastepne 30 lat moje gratulacje pozdrawiam jako slowianin my was lubimy to nie tak jak glosi wasza propaganda zwykli rosjanie do was nic nie maja Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Jeden Kaczyński zaprzecza, a drugi potwierdza 07.11.06, 11:37 A cóz poradzić,drogi Miszo,skoro co jedna władza to większe duraki - wyżej srają niż dostają,mają w du#pie narodowy interes,a robią tylko swoją smarkatą politykę pokazywania Rosji i Niemcom gołego zadka,a pachołki z gazet i telewizji jeszcze im klaszczą,bo sami zarabiają jak trzeba i wszyscy do kupy mają dobro społeczne,biednych,wykluczonych,a także przyszłośc następnych pokoleń w nosie ? Owszem,jest mi wstyd za głupotę,chamstwo i paranoję,którzy tym krajem rządzą i zaręczam Ci,ze wstydzi się większośc Polaków,którzy jeszcze mają parę szarych komórek. Tu musi nastąpić jakaś balszaja katastrofa,żeby wszyscy przejrzeli na oczy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
marych Co w tym dziwnego?? Błażnią sie jak zwykle. 07.11.06, 10:21 przyzwyczailiśmy się do pajacowatości naszych władz, a już szczególnie tych "najwyższych" Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Komorowski, nie dobrze sie robi jak sie Ciebie 07.11.06, 10:24 słucha. Czy Ty nie znasz juz pozytywnych przymiotników i rzeczowników? Ile można słuchac instrumentalnego biadolenia... Lepiej sobie facet zerknij na to: WOLNOŚĆ albo FASZYZM! Link do trailera! --> www.davidicke.com/dvd/ Najpierw się śmiali... Potem potępiali... Teraz słuchają... Obowiązkowa lektura dla każdego wolnego człowieka Odpowiedz Link Zgłoś
misza36 Jeden Kaczyński zaprzecza, a drugi potwierdza 07.11.06, 10:27 Polacy slowianie czy nie jest wam zwyczajnie wstyd ze wami tak pomiataja wykonujecie ich kazdy rozkaz do iraku kazali wam wyslac wosjko wyslaliscie do oibani wyslaliscie do konda wylsaliscie do afganistanu wyslaliscie kazali wam szczekac na rosje szczekacie kazali wam zablokowac rurociag przez polske kilka lat temu zablowaliscie kazaliscie by szedl przez ukraine a teraz budujemy pod morzem z ofsetem was oszuklali chociaz to zwykla umowa handlowa nawet nie potraficie jej wyegzekwowac i dalej was maja w d.... teraz cha wam jeszcze wybudowac tarcze antyrekietowa ktora ma zestrzeliwac nad wasza przestrzenia rakiety z atomowkami z korei czyli polski rzad i hameryka chca wam zapewnic zaglade biologiczna jak spadnie opad radioaktywny tym razem umrzecie juz definitywnie za wolnosc nasza i wasza gad blesju usa i dzirdz dablju a teraz podliczcie sobie jeszcze koszty rocznie was irak kosztuje 1 miliard zl afganistan dojdzie drugie tyle czyli 2 miliardy straty naszej riry z gazem tarnzyt 4 milairdy zl niewykonanie ofsetu usa 3 mialirdy d 9 miliardow zl hehehe tylko na razie 20milairdo w zl za to byscie nakarmili wszusykich glodnyc w waszym kraju przez nastepne 30 lat moje gratulacje pozdrawiam jako slowianin my was lubimy to nie tak jak glosi wasza propaganda zwykli rosjanie do was nic nie maja Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Jeden Kaczyński zaprzecza, a drugi potwierdza 07.11.06, 10:50 Ty s uma saszoł, gałubczik Ty moi? Odpowiedz Link Zgłoś
troll7777 kadr z filmu braci MARX???? 07.11.06, 10:28 "kacza zupa" ( duck soup ) czy innego? haa hahah! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Może oni są nie całkiem jednojajowi ??? 07.11.06, 10:32 Bliźniak bliźniakowi wbija szpilkę i to przed bardzo szerokim audytorium.... Chyba ci dwaj pozostali gó..arzami, którzy chcieli ukraść księżyc.... :) A może.... i jeden i drugi mają zbyt mocno rozbudowaną administrację i cholernie trudno im się dogadać.... ? Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: Może oni są nie całkiem jednojajowi ??? 07.11.06, 10:34 Są jednojajowi. Mają jedno jajo (razem)! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: czyli jeden ma jajo a drugi nie???? 07.11.06, 11:35 Nie stary!!! Mają po pół - pozawijane w sreberka, żeby się nie rozlały.... :) A świstak się cieszył - miał co pozawijać... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Jeden Kaczyński zaprzecza, a drugi potwierdza 07.11.06, 10:35 zamiast się cieszyć że potwierdza się iż prezydent i premier to dwie rózne osoby, jak za Kwasa i Millera na przykład, to wy .....he he Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: Jeden Kaczyński zaprzecza, a drugi potwierdza 07.11.06, 10:37 A może to jednak jedna osoba tylko z rozpadem osobowości? Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Po co taka armia? RP wiernie sluzy USA 07.11.06, 10:40 Para wychodzi? Wujek Sam nie chce rzucac wiecej jalmuzny? Takie jest zycie, wlazlo sie w bagno dranskiej koalicji, trzeba sobie dreptac samemu. Europa was nie potrzebuje. Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Wiem jak rozstrzygnąć który miał rację! 07.11.06, 10:46 Niech rozstrzygnie Sąd Boży. Pojedynek na gołe pięści w błocie. Co to będzie za widowisko. Dodatkowe 3% w sondażach murowane! Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_rudolf jak rozponać bliźniaki?? 07.11.06, 10:53 jak tak patrzę na to zdjęcie to nie wiem który jest który..czy ktoś ma może jakiś patent jak rozpoznać Kaczyńskich?? fajne ekartki na www.asiaq.pl Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Maja chlopcy rozdwojenie jazni czy Alzheimera? 07.11.06, 10:55 wygladaja na jedno i drugie... Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_rabbit Ojejku, co się dzieje? 07.11.06, 10:59 Kaczyńscy się rozsynchronizowali? Odpowiedz Link Zgłoś
kornett Dwie półgłówki nie maja łączności z mózgiem 07.11.06, 11:07 Hm... ale to juaz obserwujemy od dłuższego czasu. Skoro jednojajowi, to jednomózgowi. A ciekawe co na to doopa?! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: jeden drugiemu zarzuca kłamstwo !..to jest n 07.11.06, 11:09 Zwracam Ci uprzejmie uwagę, że kłamią członkowie Układu. Prawie sprawiedliwi posługują się jedynie skrótem myślowym. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: jeden drugiemu zarzuca kłamstwo !..to jest n 07.11.06, 11:41 A przy okazji, jeden z drugim twierdzą, ze mówią prawdę... tylko prawdę... i świętą prawdę...:) i tak im dopomóż bóg... ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: jeden drugiemu zarzuca kłamstwo !..to jest n 07.11.06, 11:54 Gdyby był Bóg,to na niebie ukazałby się ogromny napis "Przepraszam za tych dwóch kretynów". Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: jeden drugiemu zarzuca kłamstwo !..to jest n 07.11.06, 12:09 grek.grek napisał: > Gdyby był Bóg,to na niebie ukazałby się ogromny napis "Przepraszam za > tych dwóch kretynów". Myślę, że masz rację ale... tylko częściowo... :)) Gdyby był bóg, napewno byłby hipokrytą i ten napis.... ukazałby sie za ... chmurami :) Odpowiedz Link Zgłoś
maciek9940 Re: Jeden Kaczyński zaprzecza, a drugi potwierdza 07.11.06, 11:05 spawacz.aluminiowy napisał: > W tym jest tylko pozorna sprzeczność, bo tak naprawdę to nie wiadomo który > brat co powiedział i który autoryzował którą wypowiedź. > ____ Jak mamy błaznów u władzy to wszystko co robią zamienia się w kabaret !!!!!!!!!!!!! Dwa lata temu mówiłem: szanujcie rząd Belki, bo następny może być tylko gorszy, ale w najgorszych koszmarach sennych nie przewidziałem aż takiej kompromitacji codziennie i na każdym kroku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Jeden Kaczyński zaprzecza, a drugi potwierdza 07.11.06, 11:43 maciek9940 napisał: > spawacz.aluminiowy napisał: > > > W tym jest tylko pozorna sprzeczność, bo tak naprawdę to nie wiadomo któr > y > > brat co powiedział i który autoryzował którą wypowiedź. > > ____ > Jak mamy błaznów u władzy to wszystko co robią zamienia się w > kabaret !!!!!!!!!!!!! > > Dwa lata temu mówiłem: szanujcie rząd Belki, bo następny może być tylko gorszy, > > ale w najgorszych koszmarach sennych nie przewidziałem aż takiej kompromitacji > codziennie i na każdym kroku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ... i jeszcze ta Fotyga... i ten Giertych.... i cała reszta... - snów nie wystarczy na ten koszmar :)) pzdrx Odpowiedz Link Zgłoś
czaterxx " .... ze Białe jest czarne a czarne jest biale" 07.11.06, 11:11 Slowa naszego premiera wiec czego wy wymagacie Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: " .... ze Białe jest czarne a czarne jest bia 07.11.06, 11:21 I żadne krzyki i płacze nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne. To jest prawdziwa wersja. :) Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Wcielić obydwóch i dobrze przeczołgać 07.11.06, 11:28 Za mało znają zycia, przydałaby sie im taka jazda razem z ich "dworkiem".Może by nie zmądrzeli ale zapamiętali, zero tolerancji dla ambitnych nieudaczników Odpowiedz Link Zgłoś
skrot_myslowy ależ nie ... 07.11.06, 11:33 Och jakże jesteście naiwni :D Przecież to przejaw przebiegłej i nieprawdopodobnie wyrafinowanej taktyki genialnego stratega. Hura. Hura, Hura. -------------------- I żadne krzyki i płacze nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus gafa, gafie... 07.11.06, 11:49 jedna gafa - przypadek.... dwie gafy - zbieg okoliczności.... trzecia gafa - zwyczaj.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Jeden Kaczyński zaprzecza, a drugi potwierdza 07.11.06, 11:49 Niech mamusia przy śniadaniu ustali właściwą wersję. Odpowiedz Link Zgłoś