forest15 21.11.06, 23:08 Po przeczytaniu informacjii o trgedii w kopalni Halemba w Rudzie Śląskiej zrobiło mi sie żal tych rodzin którzy teraz przeżywają smutk z powodu ze ich męzowie są teraz ratowani przez straże i nie wiadomo czy żyją. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
missiaczek Re: Tragedia w kopalni Halemba 21.11.06, 23:17 tez mi zal......za kromke chleba gina ludzie i zostawiaja rodziny,przykre.trzymajcie sie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mick64 Re: Tragedia w kopalni Halemba 22.11.06, 00:16 szczere współczucie dla wszystkich bliskich (czego nie można powiedzieć o "gazecie" - reklamowe pop-upy NAWET w wiadomościach o śmierci ośmiu ludzi - to jest poniżej krytyki... wstydźcie się!) Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarooll Re: Tragedia w kopalni Halemba 22.11.06, 00:18 przestan pier***** zgineli ludzie, a ty o jakichs bannerach, nie badz zalosny! Odpowiedz Link Zgłoś
dj80 Re: Tragedia w kopalni Halemba 21.11.06, 23:21 Smutna prawda jest taka, że z pozostałych pod ziemią nikt już żywy do rodziny nie wróci. Nikt tego głośno narazie nie mówi, ale gdyby ktoś to przeżył, to byłby cud. Na takiej głębokości temperatura normalnie wynosi ok. 40 stopni, przy takim wybuch ci biedni ludzie po porstu usmażyli się żywcem. A nawet jeśli ktoś przeżył wybuch, to udusił się w ciągu kilkudziesięciu minut. Odpowiedz Link Zgłoś
mario2 Re: Tragedia w kopalni Halemba 21.11.06, 23:35 co Ty opowiadasz? Nie chce sie klocic w tym momencie, bo nie o to chodzi. Najgorsze jest to, ze wybuch zerwal most doprowadzajacy powietrze. Metan wybuchajac spalil tlem w wygobisku, ale ci gornicy akurat maja ze soba aparaty tlenowe. Jest nadzieja. Jest zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
dj80 Re: Tragedia w kopalni Halemba 21.11.06, 23:39 Aparaty tlenowe nie wystarczą na tak długo. Też chciałbym, żeby pozostała piętnastka była cała i zdrowa, ale nie wygląda to dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
mario2 Re: Tragedia w kopalni Halemba 21.11.06, 23:46 W tej chwili lutniami jest tloczone powietrze w ten chodnik. Jesli podmuch, lub temperatura nie zabily ich w pierwszym momencie, to sa szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
real_lolek Re: Tragedia w kopalni Halemba 22.11.06, 00:05 Człowieku jak można pompowac powietrze do palącego się chodnika górniczego??!!!!! Zastanów się nad tym. Jedyna nadzieje to to, że górnicy mają wystrczający zapas powietrza w swoich apratach tlenowych...Nie chcę byc pesymistą, ale wątpię żeby ktoś przeżył tragedię w Halembie. Nie wiem dlaczego ktoś zezwolił na zejście do tego chodnika...Owszem Był tam drogi sprzęt, ale ludzkie życie jest ważniejsze niż jakikolwiek sprzęt górniczy! Współczuję rodzinom ofiar, może to nic znaczy...ale współczuję, ja też straciłem kilka bliskich mi osób i chociaż to nie może się równac z tą tragedią wiem co czują lub co mogą czuc rodziny górników. Odpowiedz Link Zgłoś
mario2 Re: Tragedia w kopalni Halemba 22.11.06, 00:17 sorki, nie bede z toba dzis o tym dyskutowal. Powiem tyle- tam sie nic nie pali. Wierz mi - wiem co mowie. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanek_dorna Re: Tragedia w kopalni Halemba 21.11.06, 23:46 Gornicy to grupa zawodowa jakich wiele w PL. Dlaczego maja byc ponad wszystkich? Bo raz w roku zdarzy sie wypadek i zasypie kilku? Ryzyko zawodowe. O wiele wiecej osob ginie w wypadkach na drogach. I nikt o tym tak nie trabi. Ludzie otrzasnijcie sie. Dajecie gornikom mandat na szatarz calego spoleczenstwa, bo wlasnie zginelo osmiu. Moze piloci samolotow zrobia to samo?? A ilu ginie rocznie pod kombajnem rolnikow?? Moze to bezduszne wam sie wydac. Nie jestem bezduszny. Wspolczuje rodzinom tych gornikow i mam nadzieje, ze skonczy sie dobrze. Moj wujek zginal w kopalni ratujac innych z zawalu. Koledzy probowali odessac pyl z pluc odkurzaczem. Nic nie dalo. Umarl. Czterech zyje dzieki niemu. Wspolczuje tym rodzinom nie zgadzam sie na emocjonalny szantaz przez innych bezwzglednych pseudogornikow ( ze Zwiazkow Zawodowych) oni widza przodek raz do roku iwykorzystaja kazda tragedie do zbicia kapialu politycznego... Tym oszustom mowie NIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
matek1965 Re: Tragedia w kopalni Halemba 21.11.06, 23:52 ty jestes zwyklym prymitywem ........, wyrazy wspolczucia dla rodzin, gornikow z Halemby. Wieczny odpoczynek ......., dla tych ktorzy zgineli. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanek_dorna Re: Tragedia w kopalni Halemba 21.11.06, 23:59 Doprawdy?? Na jakiej postawie tak sadzisz. Rowniez wspolczuje rodzinom i widze jak reszta zaciera raczki, azeby na tej tragedii zbic kapital polityczny. Premier ksero - hiena - juz tam jest... Tzw Solidarnosc czyli zwiazki zawodowe juz sie ciesza. Tych ludzi nie obchodzi ile osob zginelo. To gnoje pazerne na forse. Pod ziemia byli wiele lat temu i tewraz liza dupy dyrektorom. Inni odbijaja im karty. Gina za nich i daja powod do wyzysku calej reszty spoleczenstwa. Zle ze widze takie rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
real_lolek Re: Tragedia w kopalni Halemba 22.11.06, 00:10 Kochanku troszkę za kolorowo - premier (jest jaki jest i na razie tego nie zmienimy) musiał pojechac na miejsce tragedii..., a że ktoś zbije na tym kasę, czy poprawi swoje sondaże...tego też nie zmienimy, tacy już jesteśmy. Osoba, która łączy się z rodzinami ofiar zyskuje w naszych oczach - nawet jeśli jest to "ksero kurduplo preidento" Odpowiedz Link Zgłoś
kochanek_dorna Re: Tragedia w kopalni Halemba 22.11.06, 00:12 W moich nie zyskuje. Widze cynizm na jego gebie i pojmuje hipokryzje, jaka kazala mu sie zerwac z wyra mimo poznej pory... To najgorszy gatunek czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar JEsTeŚmY z WaMi! 22.11.06, 00:16 (Przestańcie się, koleżanki i koledzy, przekomarzać na forum.) --------- Do rodzin górników: JESTEŚMY Z WAMI, TRZYMAMY KCIUKI, MYŚLIMY O WAS! Odpowiedz Link Zgłoś
real_lolek Re: Tragedia w kopalni Halemba 22.11.06, 00:25 W moich oczach też nie zyskuje. Zgadzam się z Tobą "kochanku": to hipokryta i cham, nie potrafi się zachowac wśród ludzi i na każdym kroku widac jak mu słoma z butów wystaje!!!Chciałem tylko zaznaczyc, że nawet taki koleś może zyskac w oczach innych Polaków tym, że przyjedzie i pokaże swój pysk, tym, że powie to co mu kazali i przy okazji błyśnie znajomością rożnych skomplikowanych słów. Dla mnnie on jest dnem...Niestety mój głoś nie pomógł... Odpowiedz Link Zgłoś