Dodaj do ulubionych

LPR: alkomat ma być w każdym aucie

02.12.06, 10:06
tak i jeszcze ołtarzyki z jezuskiem.....

co dzień to bardziej kretyńskie pomysły. Oczywiście alkomaty z firmy jednego
z Pisu... Ręce opadają

Obserwuj wątek
    • orzel34 tak i jeszcze ołtarzyki z jezuskiem..... 02.12.06, 10:07

co dzień to bardziej kretyńskie pomysły. Oczywiście alkomaty z firmy jednego
      z Pisu... Ręce opadają

• krasnov Czy to konkurs na największy idiotyzm? 02.12.06, 10:22
        Jestem niepijący, po cholerę mam wozić alkomat? Hm, zagadka: kto z ekipy rządzącej ma firmę produkującą alkomaty?
        • zigzaur Produkującą? 02.12.06, 10:28
          Raczej importującą.
          Zapewne, z Chin.
          Już widzę jakość i dokładność wskazań.
          • masochista A ja jestem za, alkomat przy każdym siedzeniu ... 02.12.06, 10:48
            ... w poselskiej ławie.
            • yarecki21 Re: A ja jestem za, alkomat przy każdym siedzeniu 02.12.06, 10:55
              alkomat to sobie za 20zl na Allegro ludzie by kupili, ale chodzi pewnie o
              kwestie atestów :] takie urzadzenie musi miec atesty zeby jego pomiar byl
              rzetelny w przeciwym wypadku jego zastosowanie jest bezzasadne, a z
              koniecznoscia zrobienia atestu i pewnie okresowego jego przedluzania wiaza sie
              oczywiscie oplaty. A kto ma i komu zaplacic? Kierowcy - Skarbowi Panstwa. A
              dlaczego? Po potrzebna jest kasa na wykonczenie Swiatyni Opatrznosci i
              wyplacanie becikowego. Macie Panowie rzadzacy z komunizmem wiecej niz myslicie,
              a na pewno mentalnosc. Gońcie się.
              • jimmyjazz A może wpierw alkomaty w SEJMIE? 02.12.06, 11:12
                Przed każdym głosowaniem i posiedzeniem - dmuchanie w "balonik".
                To rozwiązałoby polski problem z kiepskim ustawodawstwem.
                • borow4 a zamiast krzyzyka przymysowa swastyka 02.12.06, 11:50
                  jako swioadectwo chrztu wszechpolskiego
                  • inquisition Kto zarobi na samochodowych alkomatach? 02.12.06, 12:27
                    Czyżby Maciej Gertych sprowadził z chin jakichś nieatestowanych alkomatów?

Sama idea bezalkocholowych kierowców bardzo mądra, ale realizacja (wszyscy
                    kupować pod przymusem) delikatnie mówiąc jest kretyńska (co się dziwić to pomysł
                    LPR) i korupcjogenna (ktoś na tym by duuuużo zarobił).
                    Alkomaty tak ale wszystkim którzy kiedyś prowadzili na podwójnym gazie lub mają
                    problemy z alkocholem (np znaczna część Młodzi Weszpolskiej).

___
                    Następnym razem: wszyscy.na.wybory.patrz.pl/ !
                    • aplus A ja bym chcial miec w aucie takiego malego 02.12.06, 13:06
                      Giertycha zeby jak przekrocze szybkosc albo ciagla linie to zeby on z polskim
                      policjantem rozmawial ....
                      • srpnov Super Partia! 02.12.06, 13:31
                        • srpnov Re: Super Partia! A najlepszych mają kierowców 02.12.06, 13:33
                          Patrz: Radek Handke. Weszpolak, który jedno auto rozpieprzył, drugie poobijał a
                          w trzecim zatarł silnik. Na trzeźwo...
                          • kochanka.dorna ...i obowiazkowo prezerwatywa, test ciazowy,, itd. 02.12.06, 17:06
                            brawa dla idiotow
                            • katecheta Członek Ligi w każdym aucie !!! 02.12.06, 17:26
                              i tak nam dopomóż panie Boże Wszechmogący w imię ojca i syna i ducha świętego oraz młodzieży wszechpolskiej głoszącej szlachetne hasła oraz śpiewającej patriotyczne pieśni - amen !!! każdy członek Ligi Polskich Rodzin to prawdziwy członek w wiecznym zwisie i dlatego taki sfrustrowany !!!
                              • czeresniax i w każdym autobusie zwłaszcza! 02.12.06, 22:20
                                tam będzie naprawdę dużo roboty z alkomatami
                            • zigzaur Prezerwatywy - owszem tak! 02.12.06, 20:01
                              To akurat warto mieć w samochodzie.
                          • tom202 Re: Super Partia! A najlepszych mają kierowców 02.12.06, 18:42
                            A g...o to cię powinno obchodzić ,nie twoje auto i pieniądze
                        • miguel1977 LPR - klub wynalazców 02.12.06, 23:20
                          Mam wrażenie, że ta partia ostatnio za dużo filozofuje i pracuje nad
                          "wynalazkami" pt: "jak uprzykrzyć życie obywatelom". Jak alkomat to w domu, nie
                          w samochodzie. Po polewanej imprezce taki kierowca jak już pofatyguje się do
                          samochodu, to nawet jeśli dmuchnie w balonik, to i tak żal będzie wracać do
                          domu. Jeśli dmuchnie w domciu... wiadomo, szkoda schodzić do autka.

Swoją drogą LPR przyczepiło się do kierowców jak rzep do psiego ogona. Jak tak
                          dalej pójdzie, to trzeba będzie wyposażyć każde auto w dodatkowy schowek na
                          wynalazki LPR-u, bo nie wiadomo czy nie każą wozić łopaty (w razie zakopania w
                          śniegu), pojemnika z szyfrem na komórkę (schowana komórka nie kusi kierowcy
                          podczas jazdy), różaniec, kodeks drogowy (w przerwie warto przypomieć sobie
                          przepisy), no i oczywiście taśma klejąca, którą można zakleić buźkę zrzędliwej
                          teściowej (stwarza duże zagrożenie na psychice kierowcy). Tak w ogóle to
                          przydałby się samokapujący tahometr, który w razie przekroczenia prędkości
                          zgłosi przewinienie policji drogą radiową, a kierowcę zwyzywa od przestępców lub
                          ugryzie w rękę... oczywiście odpowiednio zmodyfikowaną kierownicą.

Drodzy posłowie, zajmijcie się problemem spamu, zbyt głośnych reklam i
                          upierdliwych domokrążców, a wynalazki odłóżcie na bok, bo się spocicie z wysiłku ;-)
                      • dybko2 Re: A ja bym chcial miec w aucie takiego malego 02.12.06, 15:07
                        Wiesz że ktoś kto przekracza ciągłe linnie jest bandytą.
                      • xxxxyyyyzzzz Przyczepionego do siedziska? 02.12.06, 19:32
                        .
                    • borow4 morze ty masz jakies dobre strony ale ortografia 02.12.06, 13:09
                      do nih nie nalerzy
                      hyba jezdes jakihs róski ćpón
                    • p26 Ja tam nie mam nawet pełnej apteczki ani gaśnicy 02.12.06, 13:21
                      (to znaczy gaśnice mam ale z wygasłą homologacją). A tu dokładają jeszcze jakiś
                      alkomat. Bez sensu.

Ps. Giertych - jak zainwestowałeś w fabrykę alkomatów to sobie radź sam a nie
                      wyciągaj kasę od kierowców!
                • pawel_kuna GOŃ SIĘ POLSKO 02.12.06, 12:08
                  Bujajcie się rządzący ze swoimi poje...nymi pomysłami sprzedaję mieszkanie
                  samochód i wywożę tą kasę razem z moim dzieckiem i żoną na zachód - nie chcę
                  być już polakiem chcę być człowiekiem !!!!!! bez płacenia zbójeckich podatków i
                  utrzymywania państwa
                  • marjolaine Re: 02.12.06, 15:27
                    Boże, ty widzisz i nie grzmisz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • mario.osh niestety, muszę cie zmartwić 02.12.06, 12:49
                  to nic nie pomoże.

ma to tyle sensu co malowanie ścian domu celem wzmocnienia ich konstrukcji

jimmyjazz napisał:

> Przed każdym głosowaniem i posiedzeniem - dmuchanie w "balonik".
                  > To rozwiązałoby polski problem z kiepskim ustawodawstwem.
              • swoboda_t Re: A ja jestem za, alkomat przy każdym siedzeniu 02.12.06, 12:03
                Atestowane alkomatu kosztują od kilku tysięcy w górę, z czego znaczną częścią
                jest właśnie koszt atestu. Super pomysł ROTFL Ehh, jak pięknie się umierająca
                Liga wije.
          • quwerty1 a moze by tak..........na policji 02.12.06, 11:05
            a moze by tak zmienic przepisy w tem sposob aby mozna bylo skontrolowac sie na
            policji. Jak bylem w tamtym roku po sylwestrze to pan aspirant powiedzial mi,
            ze nie ma podstaw. Gdybym jachal i by mnie zatrzymali to by juz wtedy byly ;-)
            • zigzaur Re: a moze by tak..........na policji 02.12.06, 20:03
              W kilku motelach widziałem usługę badania alkomatem. Kosztuje 7,00 PLN brutto. Z
              wydrukiem.
          • prozzac Wicie, rozumicie... trzeba dać komuś zarobić 02.12.06, 12:39
            Pomysł poroniony. Odpowiedzialny i tak nie siada za kółko po kielichu.
            Nieodpowiedzialny go nawet nie użyje (jeśli nawet da radę).
            • wj_2000 Re: Wicie, rozumicie... trzeba dać komuś zarobić 02.12.06, 13:27
              prozzac napisał:

> Pomysł poroniony. Odpowiedzialny i tak nie siada za kółko po kielichu.

Chyba nie przeczytałeś ze zrozumieniem!
              Jest wiele, wiele przypadków, że człowiek odpowiedzialny, rozsądny, wypije do
              kolacji alkohol. Nie mówię, że się "urżnie", ale się napije. W końcu, w
              społeczeństwach zamożniejszych, kolacja bez wina (codziennie) jest wręcz nie do
              pomyślenia. I to nie o naparstek wina chodzi!
              Rano się budzi i czuje się w 100 procentach trzeźwy. W gruncie rzeczy jest
              trzeźwy. Ale nasza norma jest tak drakońsko niska (a to inna sprawa), że on
              będąc pełnosprawny fizycznie, psychicznie i pod każdym innym względem, ma we
              krwi te 0,25, czy 0,3 promila. I on tego wogóle nie jest świadomy! Wsiada,
              kontrolują go i klęska.
              W rozsądnych krajach limit wynosi 0,8 promille, a w St. Zj. to nawet cały jeden
              promil. W większości 0,5. Nasi hipokryci uchwalili 0,2. Niech ich szlag trafi.
              Alkomat (nie musi być atestowany) uświadomi mu, że z prawnego punktu widzenia,
              to on (albo ona) mimo wszelkich pozorów trzeźwości, ciągle nie może prowadzić.
              • tadziass Re: Wicie, rozumicie... trzeba dać komuś zarobić 02.12.06, 13:37
                No to niech sobie sam kupi, skoro taki zamożny.
              • tragikomix Re: Wicie, rozumicie... trzeba dać komuś zarobić 02.12.06, 13:51
                Piszesz o poseł PO Katarasińskiej z Łodzi?
              • y.y Re: Wicie, rozumicie... trzeba dać komuś zarobić 02.12.06, 20:11
                Primo: jest też wiele krajów, w których norma wynosi 0 promili i jest tam mniej
                wypadków statystycznie niż u nas.
                Dwa, nie pisz, że 0.3 i 0.0 promila we krwi to to samo, bo najwyraźniej nie
                wiesz o czym mówisz. To nieprawda, co dowodzą badania wykazujące jak alkohol
                spowalnia szybkość reakcji.
          • figo66 Re: Produkującą? 02.12.06, 14:29
            Szykuje sie jaks spora lapowka,ciekawe kto ja tym razem wezmie...Mam nadzieje
            ze dziennikarze z TVN beda czujni....
      • troll7777 dobry pomysl! taki oltarzyk moglby pomoc kierowcom 02.12.06, 10:24
        opanowac latynoskie zacietrzewienie i psi zaped na drodze. w koncu gdyby mieli
        ciagle swe swiete symbole przed oczami to moze przyhamowaliby troche i
        spokornieli... tak jest! TRZA WPROWADZIC! a reszta roznowiercow majac cos
        takiego w kabinie bedzie szalec z wscieklosci oczywiscie - co przyniesie takze
        oczywiscie chlubny owoc w postaci zwiekszenia liczby ich wkroczen a moze nawet
        wypadkow - co bedzie kolejnym milowym krokiem w DZIELE uczynienia kraju onego
        homogenicznym ( heheh ) i czysto polskim czyli rzymsko-katolickim. juz czuje
        niebianska blogosc gdzy wyobrazam sobie te homogenicznosc... hahah haha!
        • jeshua Ołtarzyk jest niezbędny 02.12.06, 11:11
          troll7777 napisał:

> opanowac latynoskie zacietrzewienie i psi zaped na drodze. w koncu gdyby mieli
          > ciagle swe swiete symbole przed oczami to moze przyhamowaliby troche i
          > spokornieli... tak jest! TRZA WPROWADZIC! a reszta roznowiercow majac cos
          > takiego w kabinie bedzie szalec z wscieklosci oczywiscie - co przyniesie takze
          > oczywiscie chlubny owoc w postaci zwiekszenia liczby ich wkroczen a moze nawet
          > wypadkow - co bedzie kolejnym milowym krokiem w DZIELE uczynienia kraju onego
          > homogenicznym ( heheh ) i czysto polskim czyli rzymsko-katolickim. juz czuje
          > niebianska blogosc gdzy wyobrazam sobie te homogenicznosc... hahah haha!

Dzięki synu za te mądre słowa. O dwóch tysięcy lat wiadomo, że ci, którzy wierzą we mnie są lepsi od tych, którzy nie wierzą: są bardziej moralni, łagodni, spokojni, mądrzy, rozsądni i nigdy nie nadużywają alkoholu.
          • troll7777 amin. haha haha! 02.12.06, 11:33
      • arni_85 Re: tak i jeszcze ołtarzyki z jezuskiem..... 02.12.06, 16:46
        Jak ustawa przejdzie, to ludzie popękają już całkiem ze śmiechu. Nie ma co
        ukrywać, że w Europie śmieją się z polskich rządów.
    • bah LPR: alkomat ma być w każdym aucie 02.12.06, 10:07
      dodatkowy test na IQ rozładował by korki.

• bs75 kolejny !doskonały! pomysł LPR :) 02.12.06, 10:07
      Posłowie z LPR jak zwykle wyszli z dynamiczną i doskonałą inicjatywą
      ustawodawczą. Ale... to chyba nie jest to czego potrzeba temu krajowi? No cóz
      niczego innego nie można było się spodziewać
      • 1410_tenrok Ja nie znosze LPR - ale pomysł jest super!!!! 02.12.06, 13:26
        Nie rozumiem waszego zacietrzewienia. Jakby osoba wsiadająca do samochodu
        dowiedziała sie, ze jest nawalona, moze by jej to pomogło? Nie wiem. Atak na
        takie pomysły w kraju, w ktorym rocznie redukuje sie miasteczko sredniej
        wielkosci (około 10 tys ludzi) uwazam za kompletny brak wyczucia.
        Ale rozumiem, wasze hasło: "Wolna droga dla kompletnie nawalonych, a jak bedzie
        wypadek? Coz, raz sie zyje!!" Tylko powiedzcie to rodzinom ofiar.
    • liber444 A może faszystomat u kazdego lpr-owca. 02.12.06, 10:09
      Wtedy świński blondynek mógłby go sobie użyć i wiedziałby, czy jest na imprze
      faszystowskiej czy na wieczorku piosenki patryjotycznej.
      • mistrzkungfu Re: A może faszystomat u kazdego lpr-owca. 02.12.06, 17:38
        święcona woda i krzyż, jak sie ochlapie, albo przylozy do czoła i piecze -
        trzeba iść do lekarza psychiatry, albo na egzorcyzmy
    • przemyslaw.rokicki Re: LPR: alkomat ma być w każdym aucie 02.12.06, 10:22
      alkomat jak juz to powinien byc polaczony za zaplonem. Gdy wykazuje stan
      nietrzezwosci, odcinamay zaplon, gdy nie mozna jecchac. Ominiecie: proszenie
      znaajomych, przechodniow o dmuchniecie :)
      • zigzaur Re: LPR: alkomat ma być w każdym aucie 02.12.06, 10:31
        Immobilizer?

Urządzenie analizujące oddech kierowcy i w razie wykrycia alkoholu
        uniemożliwiające zapłon?

A może zaprogramowane, aby odpalać silnik tylko pod warunkiem spożycia
        "swojskich" potraw, jak pierogi, grochówa, bigos, karp i kaszana?

Konsumenci kurczaka po chińsku, spaghetti bolognese czy chilli con carne nie
        mogliby uruchomić samochodu?
        • az100 Re: LPR: alkomat ma być w każdym aucie 02.12.06, 12:40
          To nie jest oryginalny pomysł LPR!
          Taki samochód już istnieje. Japończycy połączyli immobillizer z alkomatem i
          analizatorem DNA.
          Osobiście popieram.
    • piotrek_kaska LPR: alkomat ma być w każdym aucie 02.12.06, 10:26
      a kto po pijaku będzie pamiętał o alkomacie????
    • zigzaur A w samochodowej apteczce woda święcona w sprayu 02.12.06, 10:26
      do pokropienia rannych.

Kiedyś na ulicy wręczono mi kilka świętych obrazków z podobizną Jana Pawła II,
      patronem kierowców Św. Krzysztofem oraz modlitwą kierowcy. Trzymam je w dowodzie
      rejestracyjnym i wraz z nim wręczam policjantowi w razie kontroli drogowej.
      Negatywnych doznań brak.
    • puuchatek LPR: alkomat ma być w każdym aucie 02.12.06, 10:28
      Czyżby jakiś bliski krewny kogoś z LPR miał firmę produkującą alkomaty?

Szanowny Panie Pośle! Gdyby zadał Pan sobie odrobinę trudnu i poczytał trochę na temat, na który się Pan z taką swadą wypowiada, to zapewne dowiedziałby się Pan, że:

- znakomita większość pijanych kierowców DOSKONALE WIE, że jedzie po pijaku, tyle, że zupełnie sie tym nie przejmuje;

- ci, ktorzy są na tym łapani, bardzo często wykręcają się od odpowiedzialności za pomocą łapówy;

- ci, którzy nawet zostaną "skasowani", w znakomitej większości przypadków karani są w sposób łagodny (ostre kary stosuje się zwykle dopiero wtedy, kiedy jadący po alkoholu spowodował wypadek).

Dawno mówi sie o tym, że jedyną skuteczną formą walki z pijanymi kierowcami jest opcja "zero tolerancji" w tej sprawie - odbieranie nie SAMOCHODU (bo można kupić nowy albo pożyczyć od znajomego...) tylko PRAWA JAZDY - za pierwszym razem na rok, w przypadku recydywy - dożywotnio.

A LPR jak zwykle - durne pomysły pod publiczkę, żeby tylko pokazać, że sie coś robi i odwlec jeszcze okilka tygodni polityczną śmierć...
      • pe1 Re: LPR: alkomat ma być w każdym aucie 02.12.06, 11:46
        puuchatek napisał:

> Dawno mówi sie o tym, że jedyną skuteczną formą walki z pijanymi kierowcami jes
        > t opcja "zero tolerancji" w tej sprawie - odbieranie nie SAMOCHODU (bo można ku
        > pić nowy albo pożyczyć od znajomego...) tylko PRAWA JAZDY - za pierwszym razem
        > na rok, w przypadku recydywy - dożywotnio.

zgadzam się ze wszystkim co napisałeś, ale jedna uwaga:

znane jest masę przypadków, gdy po odebraniu prawa jazdy delikwent nadal
        jeździł, i to jeszcze częściej pijany, tym razem nie mając żadnych zahamowań
    • l.george.l Re: LPR: alkomat ma być w każdym aucie 02.12.06, 10:28
      Przede wszystkim należy jak najszybciej przeprowadzić wszystkim członkom LPR
      testy psychiatryczne.
    • piotrek_kaska Re: LPR: alkomat ma być w każdym aucie 02.12.06, 10:29
      orzel34 napisał:

> tak i jeszcze ołtarzyki z jezuskiem.....
      >
      > co dzień to bardziej kretyńskie pomysły. Oczywiście alkomaty z firmy jednego
      > z Pisu... Ręce opadają
      >
      >
      >
      >
      pomysł z alkomatami jest akurat niegłupi (ale jeden z niewiemu wychodzących z
      tej partii) tylko kto po pijaku będzie pamiętał o sprawdzeniu sie alkomatem??
      jaki to będzie %?? 17%?? 18%??
    • carlo6 Problem pomysłów LPR 02.12.06, 10:33
      To wcale nie jest taki koszmarny pomysł. Można go jakoś uzasadnić. Np rozsądny
      facet, który rano przekona się ,że ma np 0.025- może weźmie taksówkę. Problem
      jest gdzie indziej. Teraz wszystko co zaproponuje LPR wydaje się śmieszne -
      właśnie dlatego,że zrobiła to ta partia. Rzutem na taśme próbują zaistnieć/
      Wczoraj wypowiadali się o euro, dziś o alkomatach..../
      • himhith Re: Problem pomysłów LPR 02.12.06, 11:11
        Rozsadny facet wie (i to bez alkomatu), ze jesli balowal dnia poprzedniego to
        nie powinien wsiadac do samochodu. Nierozsadny wsiadzie, bez wzgledu na to co
        wskaze alkomat...
        • wj_2000 Re: Problem pomysłów LPR 02.12.06, 13:36
          himhith napisał:

> Rozsadny facet wie (i to bez alkomatu), ze jesli balowal dnia poprzedniego

Pleciesz głupstwa! Oprócz "balowania" są także normalne, codzienne kolacje z
          winem. Rano czujesz się kompletnie trzeźwy. Ale nasza nonsensownie niska norma
          0,02 jest nadal nieznacznie przekroczona, o czym nawet nie wiesz.
          Dla własnego dobra, by nie podpaść (głupio, niesprawiedliwie, bo 0,025% to
          żaden stan alkoholowy) obowiązującemu prawu, warto mieć alkomat i w wątpliwych
          wypadkach sprawdzić.
          Klasyczny przykład Katarasińskiej. Nie lubię baby, ale zrobili z niej pijaczkę
          całkowicie bezzasadnie.
      • helmut.berlin dobrze to ujales 02.12.06, 12:46
        "Normalna" partia polityczna ma jakis program, tego LPR-owi brakuje. Zamiast
        tego posluguja sie zbieranina roznorodnych pomyslow, lepszych lub gorszych,
        ktorych sami nie wymyslili. Im gorsza sytuacja tej partii partii tym wiecej tych
        wspanialych pomyslow.

O takim urzadzeniu w samochodach dyskutuje sie od lat. Zadanie niby proste ale w
        praktyce nielatwe do zrealizowania. Wymaga koordynacji miedzy krajami, a takze
        producentami samochodow. Dodatkowo problemy zwiazane np. z homologacja.

www.saabnet.com/tsn/press/040617.html
    • mpta Obowiązkowo powinnien być jeszcze wariograf. 02.12.06, 10:40
      Obowiązkowo powinnien być jeszcze w każdym samochodzie wariograf.
      Każdy kierowca mógłby sobie sam sprawdzić, czy mówi prawdę że nie pił...
      Popieram LPR całkowicie...
    • attech LPR: alkomat ma być w każdym aucie 02.12.06, 10:42
      To stosowanie odpowiedezialności zbiorowej. Dlaczego niepijący mają ponosić
      niemałe koszty zakupu alkomatu, skoro alkoholu nie używają. Pomysłodawcy powinni
      być przebadani pod kątem stabilności psychicznej. Kolejna bzdura idzie w
      świat... Joter
    • sceptyk31 LPR: alkomat ma być w każdym aucie 02.12.06, 10:54
      Pomysł jak prawie wszystkie tej partii jest idiotyczny. Np. ja wcale nie pije
      ani rano ani wieczorem, więc po kiego grzyba mi ten alkomat ? Ale nawet w
      najbzdurniejszym pomyśle można znależć coś co się przyda. Powinni sobie
      posłowie uchwalić obowiązek badania trzy razy dziennie wszystkich
      parlamentarzystów w także ich członków rodzin. Na kims trzeba ten pomysł
      przetestować. A autorom tego pomysłu życzę dużo zdrowia ...

www.rdomin.com/
      • wj_2000 Re: LPR: alkomat ma być w każdym aucie 02.12.06, 13:39
        sceptyk31 napisał:

> Np. ja wcale nie pije
        > ani rano ani wieczorem, więc po kiego grzyba mi ten alkomat ?

Będziesz korzystał z niego w godzinach POŁUDNIOWYCH :)
    • acorns Pomysł całkiem niegłupi. 02.12.06, 10:55
      Ale kto za te wyposażenie dodatkowe zapłaci? Jak państwo czegoś ode mnie wymaga
      to powinno za swoje pomysły płacić i alkomat z atestem powinienem kupić w
      jakimś Tesco za symboliczną złotówkę.
      I swoją drogą to ciekawe która firma produkująca/importująca alkomaty zostanie
      uznana za jedyną słuszną? To już zadanie dla tych, którzy potrafili dotrzeć do
      starych zdjęć Wojciecha Wierzejskiego. Niech teraz tropią kolejną aferę.
      • an_luk Re: Pomysł całkiem niegłupi. 02.12.06, 11:02
        Tia, a może alkomat dla wchodzących na salę sejmową?...:-))). Wypity nie będzie
        podejmował ważnych decyzji państwowych...
      • claus28 Re: Pomysł całkiem niegłupi. 02.12.06, 11:08
        Pytanie zasadnicze.Kto mnie zapewni ze ow miernik bedzie dzialal poprawnie i
        wskazywal tyle ile faktycznie mam promili we krwi?. Czy urzadzenie to bedzie
        mialo atest i czy kierowca bedzie co jakis okres musial urzadzenie dac do
        legalizacji. Juz dzis wiadomo ze nawet policja majac legalizowane alkomaty nie
        moze zmusic kierowce do dmuchania jesli ten uwaza ze alkomat dziala
        niepoprawnie.
        Wiec jaki jest sens w pomysle romana?. Wyciagniecie od ludzi kasy?. bo nic
        innego nie przychodzi mi do glowy.
        • zigzaur Re: Pomysł całkiem niegłupi. 02.12.06, 20:06
          Wynik pomiaru alkomatem a rzeczywisty poziom zatrucia organizmu alkoholem to
          dwie różne rzeczy.
      • himhith Re: Pomysł całkiem niegłupi. 02.12.06, 11:12
        acorns napisał:

> Ale kto za te wyposażenie dodatkowe zapłaci? Jak państwo czegoś ode mnie wymaga
        >
        > to powinno za swoje pomysły płacić i alkomat z atestem powinienem kupić w
        > jakimś Tesco za symboliczną złotówkę.

Panstwo nie ma wlasnych pieniedzy! Nawet jak alkomat bedzie mozna kupic za 1 zl,
        to i tak za niego zaplacisz z wlasnych podatkow!
    • pieroth i znów polityczny biznessssss 02.12.06, 10:56
      Ciekawe który z LPRowców ściaga kontener z alkomatami z Chin....
    • jan141417 LPR: alkomat ma być w każdym aucie 02.12.06, 10:57
      a moze lepiej kukietke z twarza wierzejskiego obowiazkowo na pierwszym
      siedzeniu,nikt nawet po pijaku nie wsiadzie do takiego auta.a tak powaznie to
      moze poslowie LPR zapisali by sobie w statucie samobiczowanie,uchronilo by to
      ich byc moze od dalszych bzdurnych pomyslow
      • zbig72 bardzo dobry pomysł... 02.12.06, 11:11
        sam kupiłem sobie przenośny alkomat, cena ok 300 - to mniej niż jakikolwiek
        mandat :)

• herman28 Re: bardzo dobry pomysł... 02.12.06, 11:13
          Trwaj dalej w niewiedzy na temat swoich promili. Jesli uwazasz ze ten alkomat
          wskazuje poprawnie to gratuluje naiwnosci.
          • zbig72 Re: bardzo dobry pomysł... 02.12.06, 16:54
            nie chodzi o to żeby wskazywał z super dokładnością, ale jesli pokazuje pow 0,2
            to na wszelki wypadek nie siadam za kólko i tyle...

zwykle nie różni się więcej niż o 0,5 od alkomatów "wirtualnych"
            • zigzaur Re: bardzo dobry pomysł... 02.12.06, 20:09
              Istnieje też bardzo fajny program komputerowy obliczający stężenie alkoholu w
              organiźmie i spadek tego stężenia w czasie.
              Podaje się następujące dane wyjściowe:
              - godziny i ilości spożytych napojów alkoholowych ze stężeniem alkoholu
              - godziny i ilości spożytych posiłków
              - typowy sposób spożywania alkoholu (zupełnie okazyjnie, w towarzystwie, często,
              nałogowo)
              I progam rysuje wykres.
    • falkenstein LPR: alkomat ma być w każdym aucie 02.12.06, 11:06
      Czy panowie posłowie wiedzą ile kosztuje alkomat, który daje wiarygodne wyniki?
      To co jest na zdjęciu, Alco-torch służy do badań przesiewowych, typu jest-nie
      ma, a poza tym jest całkowicie niewiarygodne jako urządzenie pomiarowe. Samo
      zdjęcie chyba zrobiono wiele lat temu bo Policja już tego nie używa, posżło do
      szuflad jak Liony, Alco-blow i nieśmiertelne "baloniki" systemu Draegera.

Czy jeżeli mój tani alkomat z tv-shopu pokaże że jestm trzeźwy a wynik będzie
      zaniżony to znaczy, że nie powinienem ponieść kary? To wszscy będą się
      tłumaczyć, że "dmuchałem, i paliło się zielone śwatełko" i co wtedy, panowie
      posłowie? Uniewinnić?

Zresztą nawet dopuszczone do użytku analizatory przenoścnie mają dopuszczalny
      błąd pomiaru w warunkach laboratoryjnych 0,03 promila, a faktyczny, z
      uwzględnieniem temperatury, szybkości dmuchu i innych takich to nawet 0,06
      promila. Ciekawe jaki błąd mają urządzenia z TV-Marketu, nie zdziwiłbym się że
      gdyby nawet i 0,2 promila - tyle ile wynosi minimum dla wykroczenia.
    • adam.gr Pewnie dostanie zwyczajowe 10% od dystrybutora!!!! 02.12.06, 11:12
      Nasz kraj jest pełen popieprzonych ludzi, 1993 roku pewien Pan z PSL wymyślił
      debilny przepis z obowiązkowymu gaśnicami w samochodach ( otwierając rynek
      i...) wzorem Izraela(i tylko)-a u nas nie ma zamachów jak w Izraelu . teraz
      młodzik wymuśla pomysł na ratunek dla firm produkujących alkomaty - czyim
      kosztem - kosztem kierowców! Nie ma zgody na takie pomysły lepiej konfiskować
      samochody kierowcom złapanym na cyku za kółkiem - to będzie bardziej skuteczne!
      • inquisition Gaśnice samochodowe ratują życie jako młotki 02.12.06, 12:55
        bezpieczeństwa, którymi w sytuacji awaryjnej można zbić szybę be wydostać się z
        samochodu.
        Np gdy pojazd wpadnie do wody napór cieczy uniemożliwi otwarcie drzwi, a gołą
        ręką w ciasnej kabinie szyby nie wybijesz.
        Gdy w karambolu dojdzie do pożaru i trzeba natychmiast wyciągnąć rannych w ruch
        idą właśnie gaśnice!

Gaśnicą samochodową można ugasić tlącą się wiązkę elektryczną, ale pożaru
        silnika nie da się zaproszkować.
        ___
        Następnym razem: wszyscy.na.wybory.patrz.pl/ !
        • zigzaur Re: Gaśnice samochodowe ratują życie jako młotki 02.12.06, 20:11
          Gaśnicą samochodową można było dać w łeb lepperowcom, gdy blokowali szosy od
          roku 1992. Gdyby kierowcy robili to powszechnie, nie mielibyśmy bezrobocia,
          korupcji i idiotów w Sejmie.
    • okoni Re: LPR: alkomat ma być w każdym aucie 02.12.06, 11:12
      nie ma co ,romek zmniejsza bezrobocie w kraju . najpierw mundurki teraz
      alkomaty , a za chwilę obowiązkowy plakat na ściane i płyta zespołu "twierdza"
      • herman28 Re: LPR: alkomat ma być w każdym aucie 02.12.06, 11:19
        Ciekawe czy konski leb uwzglednil tez rowerzystow, narciarzy, pilotow,
        maszynistow nie wspomne o pieszych wchodzacych w niedozwolonych miejscach na
        jezdnie.
    • matemax Re: LPR: alkomat ma być w każdym aucie 02.12.06, 11:17
      A ja nie mam nic przeciw jak będą rozdawać je za swoje pieniądze nie ma sprawy :D

Żenada, ktoś im chyba mikser w uszy wsadził, albo jak byli mali w pralce ich
      ktoś do snu kołysał.
    • xvart czy ktoś z rodziny pana posła albo jego znajomych 02.12.06, 11:22
      jest producentem alkomatów ?
      Dlaczego ktoś kto nie uzywa alkoholu w ogóle ma wydawac kasę na alkomat?
    • vitriolic LPR: alkomat ma być w każdym aucie 02.12.06, 11:29
      Kto jest producentem alkomatów?
    • chuck.norris a LPR niech wyposaży posłów w mózg 02.12.06, 11:32
      i obrazek z jezusem zamawiającym piwo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka