grajag Prezydent: Dziękuję miastu Wrocław za wspaniałą.. 13.12.06, 17:26 Wrocław prosi prezydenta,aby więcej tu nie przyjeżdżał.A tablicę z"Polską solidarną" zabrał ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz Kaczory kochają się w obchodach a poza tym lenią s 13.12.06, 17:56 lenią się i pokrzykują :) Odpowiedz Link Zgłoś
toberson [...] 13.12.06, 21:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: Prezydent: Dziękuję miastu Wrocław za wspania 13.12.06, 18:28 Bardzo dziwię się wam Lwowiacy-Wrocławiacy,że takiego wielkiego bohatera nie olaliscie dużym śmiechem. Odpowiedz Link Zgłoś
maxlowe11 Re: Prezydent: Dziękuję miastu Wrocław za wspania 14.12.06, 03:23 lwowiak5 napisał: > Bardzo dziwię się wam Lwowiacy-Wrocławiacy,że takiego wielkiego bohatera nie > olaliscie dużym śmiechem. lwowiak5hajdamak raczej Odpowiedz Link Zgłoś
pestycyd Re: Prezydent: Dziękuję miastu Wrocław za wspania 13.12.06, 19:39 Kaczyński ty lepiej do Wrocławia już nie przyjeżdżaj. Po tobie zostaje tylko niesmak i pierze wala się po ulicach. Zostań pan w Warszawie i nie psuj Wrocławianom dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
krzyhu2005 Re: Prezydent: Dziękuję miastu Wrocław za wspania 13.12.06, 23:57 Nie jestem fanem prezydenta K., ale żądając zabrania tablicy pamiątkowej przegiąłeś. Szacunek ludziom pierwszej Solidarności. Będziecie dla mnie zawsze wzorem patriotyzmu. Może naiwnego, ale prawdziwego. Jaruzelski zabrał nam osiem lat z życiorysu. Gdby nie jego wojna, Polska byłaby znacznie lepiej rozwinięta, nie narzekalibyśmy na drogi, być może nawet na bezrobocie. A moi koledzy z Politechniki zamist zaczynać karierę zawodową od posady hotelowych portierów projektowaliby nowe modele samochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
viooltje Re: Prezydent: Dziękuję miastu Wrocław za wspania 14.12.06, 04:51 krzyhu2005 napisał: > Nie jestem fanem prezydenta K., ale żądając zabrania tablicy pamiątkowej > przegiąłeś. Szacunek ludziom pierwszej Solidarności. Będziecie dla mnie zawsze > wzorem patriotyzmu. Może naiwnego, ale prawdziwego. > > Jaruzelski zabrał nam osiem lat z życiorysu. Gdby nie jego wojna, Polska byłaby > > znacznie lepiej rozwinięta, nie narzekalibyśmy na drogi, być może nawet na > bezrobocie. A moi koledzy z Politechniki zamist zaczynać karierę zawodową od > posady hotelowych portierów projektowaliby nowe modele samochodów. Przepraszam bardzo Nie-Fanie-Prezydenta-K. Tu jeszcze jeden Nie-Fan tegoz prezydenta. Na zasadzie :powiedzial co wiedzial: kazdy tu moze sie uwywnetrznic. Krzyhu2005, jedno pytanie, ok? Skad ta karaina Utopia? Gdyby nie stan wojenny to kilometry wsteg autostrad slalyby sie nam u stop proszac o uzytkowanie? To znaczy, ze Jaruzelski w 1981 roku zafundowal nam obecny kryzys??? Przez stan wojenny??? Chlopie, masz u mnie Nobla w dziedzinie SF. Opowiedz mi tylko, prosze, skad wziales te rewelacje. Nie zartuje, poopowiadaj. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Zdegradowac "czlowieka honoru", rozliczyc komune! 13.12.06, 17:27 Zdegradowac "czlowieka honoru", to kolejny znakomity pomysl Prezesa J. Kaczynskiego, sadze ze nie ma sensu nawet rozwodzic sie nad celowoscia etgo pomyslu bo to rozumie sie samo przez sie, komunistyczni rzezimieszkowie i zlodzieje powinni zostac pozbawieni zaszczytow i jakichkolwiek moralnych apanazy. www.michalkiewicz.pl/tyg1_12-12-2006.php Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Zdegradowac "czlowieka honoru", rozliczyc kom 13.12.06, 17:34 To że 'Prezes' jest lewakiem jeszcze nie upaoważnia Ciebie do nazywania "komunistycznym rzezimieszkiem". Rozumiem za to w zupełności jego decyzję o "degradacji" - facet bez czci honoru będzie nienawidził ludzi, którzy choć raz potrafili zachować się z honorem. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Zdegradowac "czlowieka honoru", rozliczyc kom 13.12.06, 17:44 Zdaje się że wszystko poplątałeś. Prezes Kaczynski wzywa do degradacji komunistycznego rzezimieszka Jaruzela, oto oficjalny komunikat: www.kprm.gov.pl/061213-1.htm Odpowiedz Link Zgłoś
wazelina2005 Rozliczyć, zakazać, nie pozwolić 13.12.06, 17:56 rzezimieszkom na korzystanie z owoców zwyciestwa PiS nad siłami zła. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Zdegradowac "czlowieka honoru", rozliczyc kom 13.12.06, 18:09 Litowanie sie nad kompuchami, wyrozumialosc i poblazliwosc to nei tylko przejaw miekosci ale czysta glupota poniewaz podstepne komuchy nie raz juz pokazaly ze potrafia odradzac sie niczym feniks z popiolow a dzieki dawnym wplywom, wzmacnianym przez rozne "rozowe" osrodki kolaboracji, ich zdolnosc do regeneracji, zwlaszcza medialnej, jest wprost neiwiarygodna. Dlatego dla komuchow i postkomuchow w Polsce nie powinno byc cienia wzgledow czy poblazania. Odpowiedz Link Zgłoś
ryba473 Re: Zdegradowac "czlowieka honoru", rozliczyc kom 13.12.06, 18:37 Junkier,ile w tobie nienawiści.Przecież dzięki Jaruzelskiemu mamy Polskę jaką mamy,może gdyby się wachał dzisiaj wielu z nas by nie żyło.Opamiętania i trochę zadumy.Mało jast tak odważnych,żeby móc podejmować decyzje,z których każda może być katastrofalna.Polakom się udało,i w tym jest też jego wielka zasługa.Dzisiaj na pewno będą palić znicze pod jego oknami,mogą,ale niech się zastanowią,że to dzięki niemu mogą to robić,bo mogło być całkiem inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
mindhardcore Re: Zdegradowac "czlowieka honoru", rozliczyc kom 13.12.06, 20:09 aleś Ty ryba naiwny, dzięki Jaruzelskiemu ludzie tylko życie potracili, teraz już wiadomo na pewno, że żadnego wejścia "ruskich" nie planowano. Jaruzelski zabezpieczał tylko los złodziei. Przy okazji mam pytanie skąd wziął się majątek, wydawnictwo, kolportaż "Wyborczej", co? haha. Naiwniaku Odpowiedz Link Zgłoś
krzyhu2005 Re: Zdegradowac "czlowieka honoru", rozliczyc kom 14.12.06, 00:00 Ryba, Jaruzelski puścił z dymem wielki entuzjazm, energię i skłonnośc do wyrzeczeń całego pokolenia. Dlatego do końca życia będą go ścigały cienie przeszłości. I dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxx50 Re: Zdegradowac "czlowieka honoru", rozliczyc kom 14.12.06, 01:26 Zadna zasluga. Bandyta zniszczyl zarodki demokracji ktore narod zaczal tworzyc. Powinien byc zdegradowany i uwieziony, by zdechl w pierdlu. Ten sk...syn skradl tysiacom ludzi wiele lat zycia. Dzieki goremkowsko-michniakowym zdrajcom kolacze sie cos na ksztalt legendy tego bandyty. Powinni mu spalic dom zamiast palic pod nim znicze. Odpowiedz Link Zgłoś
puch4cz Re: Zdegradowac "czlowieka honoru", rozliczyc kom 13.12.06, 21:28 Czy Ty jestes naprawde taki tepy zeby zrozumiec, ze komuchy o ktorych mowisz sa u wladzy?! To sie w glowie nie miesci jakie bzdury piszesz chlopie. A ta degradacje, to moge skwitowac tylko smiechem. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Określ, kogo uzywasz za komuchów i postkomuchów 14.12.06, 07:17 może kilku Twoich mentorów sie załapie, jak sie sprawdzi dokładnie? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Zdegradowac "czlowieka honoru", rozliczyc kom 13.12.06, 18:13 Nie Junkier to ty pomieszałeś. Prezes Kaczyński jest komuchem i wzywa do degradacji człowieka, który co najmniej raz potrafił zachować się z honorem (ups! 2 raz - sprawa orderu). Prezes Kaczyński go nie lubi bo on sam ani razu nie potrafił zachować się jak człowiek honorowy - łamie każde dane słowo jak mu jest to wygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Zdegradowac "czlowieka honoru", rozliczyc kom 13.12.06, 19:21 maaac napisał: > Nie Junkier to ty pomieszałeś. Prezes Kaczyński jest komuchem i wzywa do > degradacji człowieka, który co najmniej raz potrafił zachować się z honorem > (ups! 2 raz - sprawa orderu). i jeszcze taka mała drobnostka: krew niewinnych na rekach... no ale wiem, co to za wina w porównaniu z zaszczytnym oddaniem orderu... ech, lewusy i ich hierarchie wartości... Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Zdegradowac "czlowieka honoru", rozliczyc kom 13.12.06, 23:23 >> ech, lewusy i ich hierarchie wartości... No właśnie - na temat lewusów i ich hierarchi wartości to możesz sobie z Junkrem pogadać na temat tego co zabserwowaliśćie u siebie i swoich kolegów z PiS i przystawek. Co do "lewicowości" Jaruzelskiego trudno się wypowiadać mi ale jednego jestem pewien - w krytycznej sytuacji przemian ustrojowych w Polsce słowa dotrzymał. Kaczyńscy zaś w nawet znacznie błachych sprawach łamią jedno ustalenie za drugim. Zresztą to z tych "prawicowo"-lewicowych kręgów dochodzą wieści jakoby "wrogom" słowa dotrzymywać nie było potrzeby. Potem to jest już bardzo proste - ot ogłasza się PO czy inne ugrupowanie 'wrogiem' i już lewuskom z PiS wolno łamać każde dane słowo. Prawdziwy honor Losiu, jakbyś nie wiedział, to dotrzymanie słowa każdemu i zawsze, nawet w sytuacji jak nie będzie to dla Ciebie opłacalne, bo coś się zmieniło. Po tym poznaje się 'ludzi honoru'. Po łamaniu wszelkich ustaleń zaś poznaje się towarzyszy szmaciaków - z ukłonami dla panów co to nigdy z Samoobroną rozmawiać nie mieli (i to nie raz już mówili, i nie raz słowa danego obywatelom nie dotrzymali). Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: Zdegradowac "czlowieka honoru", rozliczyc kom 13.12.06, 18:25 junkier,Całe pokolenie Kaczynskich nie dorosnie do pięt,RODU Jaruzelskich.O Kilkstajnach nikt nigdy nie słyszał,no może o ojcu Kaczynskiego który wykładał Marksizm niezle.PA. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_kacz Re: Zdegradowac "czlowieka honoru", rozliczyc kom 13.12.06, 18:59 Na co sobie ten mały na kaczych łapach pozwala!!? Przecież on w swojej "wielkości" nawet Generałowi na buty nie mógłby naszczać bez drabiny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
o90 rod Jaruzelskich 13.12.06, 21:28 nie wystaczy buc czlonkiem wybitnego rodu trzeba byc jeszcze wybitnym czlowiekiem bo zamiast tego zostaje sie czlonkiem z nazwiskiem tak jak jaruzelski wojciech niby jaruzelski a czlonek... Odpowiedz Link Zgłoś
finish1 Re: junkier pełna zgoda tylko jak zdegradować 13.12.06, 18:10 szeregowca? Przecież kaczor wyższego stopnia nie ma. Był słabego zdrowia i nawet na Studium Wojskowe go nie przyjęli. Miłego wieczoru junkrze. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Nie udawaj ze nie wiesz ze chodzi o Jaruzela - zde 13.12.06, 18:15 Nie udawaj ze nie wiesz ze chodzi o Jaruzela - zdegradowac. Niemniej rowniez zycze udanego wieczoru, polecam dobra lekture: www.redhorse.pl/ksiazki.php Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Nie udawaj ze nie wiesz ze chodzi o Jaruzela 14.12.06, 00:24 Degradacja Jaruzelskiego to idiotyzm. Facet uchronił Polskę od Solidarności. To wielki wyczyn. Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: junkier pełna zgoda tylko jak zdegradować 13.12.06, 18:30 Krasnali nigdy do wojska nie brali,nie było rozmiaru dla takich goryli. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja [...] 13.12.06, 18:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Ależ "tadeuszu_ja"! 13.12.06, 18:40 Ależ drogi "tadeuszu_ja" nie unoś się. Jako zaharowanemu i zasłużonemu kombatantowi z "Solidarności" może Ci pikawa wysiąść i nie doczekasz radosnego momentu oddania Niemcom Śląska i Pomorza. Dziękuję za te 10 zer, które po długim poszukiwaniu spadły mi jak z nieba. Staję przed nimi jako "number one" i co mamy? Mamy jakieś 3 mld. USD i można zacząć poważnie myśleć co z tym zrobić i jak spędzić radośnie resztę życia. Nie wyrażaj się też "tadziu". Intelektualiście to nie przystoi. P.S. Czy mógłbyś jakoś rzeczowo uzasadnić, czemu to dziesięć zer ma mieć mocniejszy "wydźwięk" niż jedno zero? Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo brat prezesa PiS dal mu order 13.12.06, 18:17 wiec moze twoi idole z PiS nie sa tak bardzo antyjaruzelscy? zwlaszcza ze nie byli internowani w stanie wojennym w przeciwienstwie do prawdziwych opozycjonistow. a kolejny twoj idol, Maciej Giertych, wrecz oficjalnie wspieral Jaruzela i wprowadzenie stanu wojennego. Odpowiedz Link Zgłoś
puch4cz Re: Zdegradowac "czlowieka honoru", rozliczyc kom 13.12.06, 21:26 Cytujac michalka to jak cytowac bezdomnego psa, chyba sobie zarty robisz. Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: Zdegradowac "czlowieka honoru", rozliczyc kom 13.12.06, 21:26 Nigdy nie lubiłam generała Jaruzelskiego, ani przed stanem wojennym, ani po. Uważam, że majaczy o jego przyczynach. Ale jestem człowiekiem i nie życzę sobie, by Najjaśniejsza Rzeczpospolita upokarzała stojących nad grobem staruszków. "Znakomity pomysł" pana Kaczyńskiego to po prostu jeszcze jeden haniebny pomysł pana Kaczyńskiego, których ma jeszcze sporo w tej swojej "stratategicznej" głowinie. Ale mogę cię pocieszyć - generał już niedługo sam się "zdegraduje" - po prostu umrze, a ty i tobie podobni, przy kaczym udziale, nareszcie będziecie mogli zatańczyć na jego grobie. Będzie to bardzo po chrześcijańsku i ultrakatolicku. Ksiądz Rydzyk pochwali na pewno. Prosto za to do nieba pójdziecie. Problem tylko w tym do jakiego. Odpowiedz Link Zgłoś
srpnov "kolejny znakomity pomysł":) 14.12.06, 00:58 Co do Jaruzelskiego - nie wiem. Jako ofiara stanu wojennego Kaczyński ma prawo się tego domagać, choć Jaruzelski to bardzo niejednoznaczna postać. Natomiast rozpieprzył mnie tekst "kolejny znakomity pomysł". I ten felieton Michalkiewicza, który jest od rzeczy a poza tym wyjątkowo do dupy. Wprawdzie facet miewa ciekawe teksty, ale tu tak się zagubił w swoich spiskowych dygresjach, że już sam zapomniał, o czym miał pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Nie uzywaj słów których nie rozumiesz 14.12.06, 07:16 Jeżeli mówisz "komunistyczni rzezimieszkowie i zlodzieje" mów konkretnie o co chodzi i o kogo.Równie dobrze mozna zarzucić JK ze okradł część ludzi z nadziei na normalność jesienia ubiegłego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.zywiecki Prezydent: Dziękuję miastu Wrocław za wspaniałą.. 13.12.06, 17:34 Dzięki tej walce mamy jeszcze ponad 2 miliony bezrobotnych.Mamy szlejącą ilość samobójstw na tle ekonomicznym i przeszło 20 % społeczeństwa żyjącego w nędzy,co jest większą zbrodnią niż stan wojenny.Ciekawi mnie jak wielu robotników skorzystało z tej walki a jaka ilość ekspertów ,doradców i działaczy Solidarności osiągnęła sukces łatwego i beztrokiego życia. Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 Re: Prezydent: Dziękuję miastu Wrocław za wspania 13.12.06, 17:48 > Dzięki tej walce mamy jeszcze ponad 2 miliony bezrobotnych.Mamy szlejącą ilość > samobójstw na tle ekonomicznym i przeszło 20 % społeczeństwa żyjącego w > nędzy Ja myślę, że to daleko lepiej niż mieć 8mln nie pracujących w pracy, 90% społeczeństwa w nędzy i szlejącą ilość zabójstw politycznych (jak w Polsce AD1980) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Dziękuję miastu za dwucyfrowe bezrobocie teraz? 13.12.06, 17:34 Mitologia kombatancka. Trzeba dokonać rachunku strat i zysków. To nie jest takie łatwe . Zobaczymy , pożyjemy . Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Dziękuję miastu za dwucyfrowe bezrobocie tera 13.12.06, 17:36 Wrocław i bezrobocie?!!!!!!!!! Oni już ludzi z zagranicy do pracy spowrotem ściągają. Zresztą jak okazuje się skutecznie!! Tyle że nie dzięki, ale pomimo działalności L. Aleksandra K. uważającego się za prezydenta PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
evident Kombatant Kaczyński ? 13.12.06, 17:35 Panie, co pan robil dla Solidarnosci Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Kombatant Kaczyński ? 13.12.06, 17:46 Na pewno nie negocjowal z eSBecja, jak niektorzy przedstawiciele tzw. "lewicy laickiej", wykonczenia narodowo-antykomunistycznego odlamu opozycji ani nie wychwalal publicznie komunistycznych katow jako "ludzi honoru", na takie swinstwa na pewno nigdy by sie nie zdobyl. Odpowiedz Link Zgłoś
wazelina2005 Re: Kombatant Kaczyński ? 13.12.06, 17:57 Cięzko pracował nad budową tysiącletniej IV rzeczpospolitej. Odpowiedz Link Zgłoś
finish1 Re: do junkra 13.12.06, 18:15 może, może, może. Za to robił to stary gertych Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: do junkra 13.12.06, 18:21 Kaczyński (Lech Aleksander) zresztą tez był wśród uczestników obrad Okrągłego Stołu co junkropodobni właśnie nazywają "rozmowami z SB" pl.wikipedia.org/wiki/Okr%C4%85g%C5%82y_St%C3%B3%C5%82_(historia_Polski) Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: Kombatant Kaczyński ? 13.12.06, 18:19 po prostu nie robil nic jak kazdy cwaniaczek ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Kombatant Kaczyński ? 14.12.06, 00:25 Oczywiście. I trzeba mu to na każdym kroku przypominać. Odpowiedz Link Zgłoś
irek241 Re: Kombatant Kaczyński ? 14.12.06, 06:51 Nie miał czasu na negocjacje, bo musiał zgłębić dzieło Lenina Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Nie byłes czasem szkolony u pionierów? 14.12.06, 07:33 Retoryka ta sama. Tak na marginesie, przy okragłym stole to obaj panowie K byli jako obserwatorzy PRL-N? Teraz ujawniaja kulisy kupczenia państwem? Nie, wtedy wszedzie sie pchali by choc troche pyska pokazać,a teraz ujawniaja informacje ogólnie znane, robia dramaturgię która inaczej wtedy była odczuwalna.Zachowuja sie jak marni kapusie.Co do Twoich ocen na temat ludzi z tamtej epoki: czy staniesz twarzą w twarz ludziom nalezącym wtedy do PZPR i ludziom należącym do tamtej"S" ipowiesz ze sa komuchami lub postkomuchami? Dla ułatwienia powiem ci że ludzie ci, 16XII 1981r. stali w jednym szeregu naprzeciw kompanii wojska które otworzyło ogień, na szczęście ze "ślepaków".Ja często sie z nimi nie zgadzałem, ale zaden z nich na mnie później nie doniósł, a niekiedy ostrzegł, i nie pozwolę tych ludzi obrazać.Nie mów o patriotyźmie słowami tych którzy w lufy wtedy nie patrzyli tylko sie trzęsli ze strachu przy mamusi, i pewnie mieli sraczkę.Teraz bohaterem poprzez rzucanie haseł i obrażanie ludzi łatwo. Stań naprzeciw, pogadamy, możesz byc ze swoimi "bohaterami" Odpowiedz Link Zgłoś
kerry1 Re: Kombatant Kaczyński ? 13.12.06, 19:33 evident napisał: > Panie, co pan robil dla Solidarnosci Podobno nie dal sie pozyskac na tajnego wspolpracownika SB. Odpowiedz Link Zgłoś
december70 Re: Kombatant Kaczyński ? 13.12.06, 19:57 Panie Kaczyński,a kombinowanie "lewych papierów" na zwolnienie z internatu ,to zgodne z prawem? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Nie będzie. 13.12.06, 18:18 Dzięki pozdrawiam również!!! Mało jest w Polsce, które zarówno tak wypiękniały jak Wrocław jak i potrafiły się jak on podnieść gospodarczo. Zwłaszcza pod lekko centralistycznymi rządami SLD i całkiem centralistycznymi PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
barrtek4u Prezydent: Dziękuję miastu Wrocław za wspaniałą.. 13.12.06, 17:40 Uuu mniam ten medal ladnie pachnie Panie Prezydencie! Buahaha co zdjecie wybrali. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Wreszcie można powiedzieć prawdę... 13.12.06, 17:45 Po tylu latach... wreszcie Sprawiedliwość zamiast "sprawiedliwości" jaką mieliśmy pod koniec XXw. Odpowiedz Link Zgłoś
wazelina2005 Mozna powiedziec prawde dzieki zwycięstwu PiS 13.12.06, 17:54 i ich patriotycznych koalicjantów. Ale to my bedziemy decydowac ktoi moze powiedzieć prawdę, a nie wraże siły róznych SLD i PO. Odpowiedz Link Zgłoś
narod.ovviec Prezydent: Dziękuję miastu Wrocław za wspaniałą.. 13.12.06, 17:48 Teraz koniecznie wydaje się wybudowanie we Wrocławiu muzeum ruchu oporu podobne do muzeum powstania warszawskiego Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 mam dosc tej kaczej kłamliwej propagandy 13.12.06, 17:52 mam dosc tej kaczej kłamliwej propagandy.Znam te czasy z autopsji i widze jak nagina sie teraz historie do potrzeb kaczej polityki Odpowiedz Link Zgłoś
bdx65 panie olex5 13.12.06, 18:01 olex5 napisał: > mam dosc tej kaczej kłamliwej propagandy.Znam te czasy z autopsji i widze jak n > agina sie teraz historie do potrzeb kaczej polityki lepiej było, jak komusiu Olo źle o stanie wojennym mówił, a dobrze o Solidarności, nie? to dopiero był cyrk! Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: mam dosc tej kaczej kłamliwej propagandy 13.12.06, 21:13 Problem w tym, że Kaczyńscy nie mogą sie pochwalić żadną prządna akcją, żadną porządną odsiadką. Nie znaczyli wtedy po prosu NIC, mało kto o nich słyszał. Ja też przeżyłam te czasy. Byłam wtedy bardzo młodym dziewczęciem, ale pamiętam. I naprawdę pamiętam głównie nazwiska, na które dziś sie pluje. I to jest problem dla dzisiejszych "patriotów". Ukrywa się więc przed młodzieżą, że jeden z głównych wrogów PiS - niejaki Niesiołowski przesiedział w pudle prawie 10 lat, że sporo kiblowali Kuroń i Michnik. Widocznie dla przyjemności, żeby pograć z SB-kami w karty. A ile panowie Kaczyńscy? Prawie nic. Dlaczego? Bo byli mało ważni. Tak mało ważni, że żaden SB-ek poważnie sobie nimi głowy nie zawracał. Ale obecnie lansuje się wersję, że to dlatego,iż nie chcieli, nie kolaborowali. Śmiechu warte. To jest przyczyna, dla której będzie sie ciągle kopało Wałęsę, Wujca, Michnika, Niesiołowskiego i nawet od lat już martwego Kuronia. Będzie sie pisało fałszywą historię,że to bracia Kaczyńscy wywalczyli dla nas niepodległą Polskę. Dzisiejsze obchody to farsa, zakłamywanie historii. Mówie oczywiście o obchodach oficjalnych, bo prawdziwi uczestnicy tych wydarzeń, zwykli ludzie po prostu,jak zwykle stanęli na wysokości zadania. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Prezydent: Dziękuję miastu Wrocław za wspaniałą.. 13.12.06, 17:59 Piekny tekst: "We wrocławskim Zespole Szkół nr 6 im. A. Osieckiej odbyła się szczególna lekcja historii o stanie wojennym, którą poprowadził prezydent Kaczyński. Prezydent opowiadał m.in. o swoim internowaniu, tworzeniu się podziemnych struktur opozycji, współpracy z Lechem Wałęsą i Okrągłym Stole." Ale powinno byc wlasciwie: We wrocławskim Zespole Szkół nr 6 im. zony Daniela Passenta z Polityki odbyła się szczególna lekcja historii o stanie wojennym, którą poprowadził prezydent Kaczyński. Prezydent opowiadał m.in. o swoim nader krotkim internowaniu, o tym ze nikt nie uwazal za stosowne internowac jego brata, tworzeniu się podziemnych struktur opozycji w ktorych bral marginalny udzial, współpracy z Lechem Wałęsą ktory wyrzucil go razem z bratem z pracy za nielojalnosc i nieudolnosc i Okrągłym Stole co do ktorego wg. braci Kaczynskich nie ma watpliwosci ze zasiadali przy nim sprzedawczykowie i zomowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
popelina2005 Prezydent opowiedział o bracie, nie internowanym ! 13.12.06, 18:09 opowiedział o tchórzostwie brata, o opiece Kiszczaka, który Jarosława nie zamknął, bo był grzeczny... i o swoim krótkim, symbolicznym internowaniu! Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: Prezydent: Dziękuję miastu Wrocław za wspania 13.12.06, 18:47 Moja wnuczka opowiada mi że nic tego małego pana nie rozumiała,napewno miał w buzi gumę do żucia.Brawo panie Prezydencie, po prezydeturze będzie pan dobrym komentatorem radiowym. Odpowiedz Link Zgłoś
kosa44 Re: Prezydent: Dziękuję miastu Wrocław .. 13.12.06, 19:44 Masz do powiedzenia tyle co twoja wnuczka...tępy Kacapie... Odpowiedz Link Zgłoś
pan_glosny Ciekawe kiedy dowiemy się prawdy o Stanie Wojennym 13.12.06, 18:08 Ciekawe, kiedy dowiemy się prawdy o Stanie Wojennym. Bo jak na razie to Jaruzelski mówi, że groziło wejście wojsk radzieckich a Solidarność mówi, że nie groziło i Jaruzelski powinien pod sąd iść. Kto ma rację? Czy w archiwach są informacje na temat ruchów wojsk radzieckich przy granicy oraz w jednostkach na terenie Polski? Jakie informacje i skąd miał Jaruzelski na ten temat? Czy naprawdę nie ma żadnych zdjęć satelitarnych USA z tamtego okresu (satelity szpiegowskie już były wtedy!) Czy jest szansa się tego dowiedzieć czy nikt nie chce ujawniać niewygodnej prawdy? Odpowiedz Link Zgłoś
popelina2005 za rządów Kaczyńskich, napewno nie ! 13.12.06, 18:15 byłby smród... Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: Ciekawe kiedy dowiemy się prawdy o Stanie Woj 13.12.06, 18:38 pan_glosny napisał: > Czy jest szansa się tego dowiedzieć czy nikt nie chce ujawniać niewygodnej > prawdy? W "gdybaniu", czyli stawianiu pytania, co by było, gdyby... nie obowiązuje pojęcie prawdy albo fałszu. Ruchy wojsk mogłyby nie zakończyć się interwencją, ale i bezruch WTEDY mógłby przekształcić się w szybki ruch za tydzień, czy za dwa. Tego się nie da sprawdzić! W szczególności dowodem nie może być treść żadnych ówczesnych dokumentów. "Papier wszystko zniesie". Dla picu można napisać że wejdziemy, gdy tylko chcemy postraszyć, ale można i napisać że nie wejdziemy, by sprowokować, czy zastawić pułapkę. Dla ludzi nieuprzedzonych, nienających bezpośredniego interesu politycznego spodobania się tej, czy innej części elektoratu jest jasne, że na myślenie Jaruzelskiego MUSIAŁO mieć wpływ to że Berlin w 1953, Budapeszt w 1956, Praga w 1968 zostały spacyfikowane. To mało by się bać?????? Co za cymbał odważa się pisać: Było 100% pewności że nie wejdą!!!! Bo co? Bo racjonalnie licząc dzisiaj, nie opłacałoby się im to? Czy w sytuacjach ekstremalnych działa racjonalna kalkulacja? Czy walka Niemców "do samego końca" w 1945 miała sens? A walczyli, jak durnie!!!! Czyż nie lepiej im się było poddać, chociażby po desancie w Normandii? Poddać bezwarunkowo zachodnim aliantom. A zdecydowali się walczyć. Ktoś dziś wylicza, że Rosjanom by się nie kalkulowało wchodzić. Ale K>URWA skąd wiadomo, że by nie weszli???????????????????????? Nawet wbrew korzyściom wylicznym dzisiaj przez jakiegoś dupka!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lady_godziwa Re: Ciekawe kiedy dowiemy się prawdy o Stanie Woj 13.12.06, 19:53 Prawdy o stanie wojennym nie trzeba szukac az tak daleko, wystarczy przeczytac scisle tajne (teraz odtajone) dosie w ktorym sa rozmowy jaruzela z supreme soviet i notatki Anoshkina: www.wilsoncenter.org/index.cfm?topic_id=1409&fuseaction=va2.document&identifier=5034EF5F-96B6-175C-912C9440851F2654&sort=Collection&item=1980-81%20Polish%20Crisis www.wilsoncenter.org/index.cfm?fuseaction=va2.browse&sort=Collection&topic_id=1409 www.wilsoncenter.org/index.cfm?topic_id=1409&fuseaction=va2.document&identifier=5034F0E6-96B6-175C-9F306C01399CA7C4&sort=Collection&item=1980-81%20Polish%20Crisis Incidentally, the food situation in Poland is not so bad. There is enough bread in the country, and they must find a way to motivate the peasantry and to get them to work, arranging, as we sometimes say, a merger of the city and village. The Polish leadership continues to count on help from the West. Well, in principle we can't be against that, although, to be honest, it's doubtful that Western countries are about to start providing material assistance to a military regime. They undoubtedly will try to extract concessions, which means we must be especially vigilant. Jaruzelski is raising another question, of whether he should accept help from the Chinese. Well, why not? In the process China will be disassociating itself from the USA and its economic sanctions. In conclusion, one might say that the Polish question will be at the center of international politics for a long time to come. That is why our Polish commission has continued to work as actively as it has been up to now. " Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 50% Polaków popiera stan wojenny 13.12.06, 18:13 To ci, co nie chodzą na wybory. Bo nie mają na kogo głosować, skoro nawet SLD, a w szc`zególności Kwaśniewski ten stan potępił. 25% uznaje go za zło. Stanowi owa ćwiartka, tak z grubsza, połowę tych co na wybory chodzą. Głosują oni na POPiS. Ci pozostali, co nie mają emocjonalnego stosunku do stanu wojennego głosują na SLD, SdPl, UP, PD, SO, PSL, LPR. Wielkie powodzenie miałby ruch tych, co by głośno powiedzieli, odpieprzmy się od grzebania w stanie wojennym, odpieprzmy się od potępiania PRL. Było, ale się zmyło. PO i PiS walczą o 1/4 elektoratu. I go nie poszerzą, gdy będą "zaostrzać walkę z komunizmem, w miarę jak antykomunizm odnosi coraz większe sukcesy" (to prawie cytat ze Stalina) Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: 50% Polaków popiera stan wojenny 13.12.06, 18:15 Z drugiej strony, gdyby któraś ze stron POPiS'u odpuściła retorykę antykomunistyczną, całe 25% zgarnęła by ta druga strona. Są w klinczu. Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinass [...] 13.12.06, 18:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
magdateclaw Bohaterstawa nie mierzy się podwyższonymi emerytur 13.12.06, 18:26 A o to wydaje sie główną motywacja tych co tak teraz wspominaja stan wojenny. Ci którzy dopomionaja sie od spoleczenstwa wiekszych uposazen za to tylko ze byli internowani to dla mnie bohaterowie z koziej dupy. Magda Teclaw Nowy Jork Odpowiedz Link Zgłoś
yxcv Re: Bohaterstawa nie mierzy się podwyższonymi eme 13.12.06, 18:43 magdateclaw napisała: > A o to wydaje sie główną motywacja tych co tak teraz wspominaja stan wojenny. > Ci którzy dopomionaja sie od spoleczenstwa wiekszych uposazen za to tylko ze > byli internowani to dla mnie bohaterowie z koziej dupy. > > Magda Teclaw > Nowy Jork Sasadz w tej swojej miescine rosline-madrosci Odpowiedz Link Zgłoś
marcel1125 Re: Prezydent: Dziękuję miastu Wrocław za wspania 13.12.06, 18:32 Wiecie co... Spośród wielu z was jestem gó..arzem. Co prawda podczas wybuchu Stanu Wojennego nie było mnie jeszcze na świcie, jednakże mój ojciec był wtedy w wojsku i znam te wydarzeni z innej perspektywy. Czemu nie mówi się tym, że robotnicy strzelali o wojska i tego typu podobnych akcjach?? Rozliczać "komunistów" ?? Za co?? Za to że każdy miał wtedy pracę, rząd tak nie kradł i ogólnie było spokojniej?? Może raczej wypadałoby rozliczyć ekipy rządzące od początku lat 90?? Pomysł rozliczenia ex komunistów to kolejny temat zastępczy dla rządu!! Odpowiedz Link Zgłoś
nacap hmm, 13.12.06, 18:48 po przeczytaniu kilku wypowiedzi zdaje mi sie , ze nie mam nic do powiedzenia, ale cos napisze; zeby sie wypowiadac na jakikolwiek temat powinno sie cos na ten temat wiedziec z wlasnego doswiadczenia, albo chociaz przestudiowac historie danego okresu; na tym forum okazuje sie, ze kazdemu wydaje sie, ze jest madrzejszy od poprzedniego, szczegolnie mlodzi ludzie, ktorzy nie doswiadczyli tego co przyniosla nam armia wyzwalajaca nas z okupacji hitlerowskiej, i wydaje mi sie, ze dosc dlugo to bedzie pokutowalo w naszym spoleczenstwie; a swoja droga jaruzel i podobni powinni miec emeryture w wysokosci sredniej krajowej, moja matka pracowala jako pielegniarka dyplomowana na oddziale neurologicznym (bardzo ciezki oddzial)i ma tylko 570 pln emerytury, hmm, to jest ciekawe z powazaniem Odpowiedz Link Zgłoś
ukropek Re: Prezydent: Dziękuję miastu Wrocław .... 13.12.06, 19:12 To pewnie tatuś powiedział Ci gdzie robotnicy strzelali....podziel się tą wiedzą ....bo chociaż przeżyłem Jako dorosły tamten czas to takich wiadomości nie było nawet w "Żołnierzu "wplności" Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinass SLD ! Przypomijcie sobie skąd jesteście! 13.12.06, 18:42 Kolejna rocznica stanu wojenngo jest doskonałą okazją do przypomnienia dzisioejszym towarzyszom z SLD, SDPL , PD, LiD , czy jak tam ta zgraja się obecnie nazywa - jet doskonała okazją do przypomnienia sobie skad pochodza. Jakie są ich korzenie. Wywodzicie się dranie z PZPR - organizacji zbrodniczej. Organizacji ,która odpowioada za mordowanie Polaków. To przez PZPR zgineli ludzie na Wybrzeżu 1970r To PZPR zabiła górników kopalni Wujek. To PZPR zamordowała setki anonimowych Polaków ,którzy odważyli się upomieć o niepodległosć swojej ojczyzny. PZPR to bandyci i mordercy. NIEUKARANI DO DZISIAJ!!!! To PZPR wzięła pozyczkę od sowieckich bandzytów z KPZR - słynna "pożyczka" Millera. To za te pozyczone przez Millera pieniadze od sowietów założono SLD. Tu są wasze ubeckie korzenie. Nigdy nie pozbedziecie się tego bandyckiego zmamienia. Odpowiedz Link Zgłoś
yxcv Re: SLD ! Przypomijcie sobie skąd jesteście! 13.12.06, 18:52 > > > Ta zydo-komuna ktora w sposob negatywny odnosi sie do tej dramatycznej doty stanu wojennego nie chce pamietac ze to wlasnie ich towarzysze na stalowych rumakach dopuscili sie gwaltu na wlasnym narodzie gwaltu rowniez opartego na mordowaniu swoich rodakow,SBckie szambo. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Stary Giertych poparł SW. O co więc chodzi? 13.12.06, 20:27 A teraz gada o smoku wawelskim. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
popelina2005 [...] 13.12.06, 19:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
napoleon100 Prezydent: Dziękuję miastu Wrocław za wspaniałą.. 13.12.06, 18:45 Nikomu nie dziekuje.Ten dzień zostanie w mojej pamięci jako dzień strachu,niepewności i troski o najbliższych.Nie żądam degradacji generała, nie żądam finnasowego zadśćuczynienia za krzywdy ,których doznałem,nie chcę nikogo rozliczać [tych z lewa i tych z prawa].Chce zyć w uczciwej,sprawiedliwej, rozumnej,spokojnej,dostatniej OJCZYŻNIE. Zapraszam do wyrazania swich opini... Odpowiedz Link Zgłoś
renebenay Jaruzelski... 13.12.06, 19:16 Prezydent moze degradowac co mu sie podoba ale napewno nie Jaruzelskiego bo on walczyl w armi ktora wyzwolila Polske a nie jak inni ktorzy sie bili o miejsca wartownikow w przyszlych bazach amerykanskich na terenie Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
yxcv Re: Jaruzelski... 13.12.06, 20:07 Jaruzelski-u boku armi czerwonej,pozniejszy generalek,poddany KCPZPR;NA ROZKAZACH mOSKWY;jeden z zalozycieli kaganca na wlasne spoleczestwo.SPYTAJ MAMY KIEDY DOSTALA PASZPORT: Odpowiedz Link Zgłoś
renebenay Re: Jaruzelski... 13.12.06, 20:18 Masz racje,ja tego nie negoje ale ja patrze na zolnierza ktory sie bil o Polske bo inni na zachodzie nie wiadomo po co tam sie znalezli i wydaje mi sie ze,glownie aby pilnowac pozniej bazy amerykanskie w okupowanych Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
donald_duck_z_gdanska [...] 13.12.06, 21:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Prezydent: Dziękuję miastu Wrocław za wspania 13.12.06, 19:19 swoja drogą to już szczyt, że komunisci nawet przez siebie uchwalonego prawa nie przestrzegali... Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Waż proporcje, mocium panie. 13.12.06, 19:36 losiu4 napisał: > swoja drogą to już szczyt, że komunisci nawet przez siebie uchwalonego prawa > nie przestrzegali... Cha, cha... Widocznie brak Kaczorowi (i takim jak on) poważnych argumentów by pomstować na stan wojenny od strony merytorycznej, skoro korzystają z argumentu formalnego. Gdyby przyjąć, że stan wojenny był konieczny, to jego wprowadzenie poprzez Sejm, byłoby jak gaszenie pożaru benzyną!!!! Dzięki elementowi zaskoczenia liczba ofiar (nieunikniona w razie takiego kryzysu społecznego jaki miał miejsce) była wręcz znikoma. Porównajcie z akcją generała Franco (tak wielbionego przez dzisiejszą prawicę), czy choćby Pinocheta. Jet dowodem nie tyle małostkowości, co bezradności i głupoty wyciąganie argumentu, że Rada Państwa miała prawo wydawania dekretów, ale tylko w przerwie między sesjami. Przy czym pojęcie sesji też jest formalne. Bo jak jest przerwa w sesji, a posłowie pojechali na tydzień do domu, to się nazywało, że Sejm obraduje. A łosiu uważa że to szczyt! Wyżej niż szczyt to się wznieść nie można. Gdyby Sejm uchwalił legalnie że trzeba wystrzelać połowę Polaków, to byłby to "grzech" NIŻSZY od szczytu!! Waż proporcje, mocium panie. Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider typowy łoś 13.12.06, 19:58 losiu4 pewnie by chciał żeby w Polsce powtórzyła sie węgierska jesień 56.... rusz głową, łosiu, potem coś pisz. nie pozdrawiam, chirlider losiu4 napisał: > swoja drogą to już szczyt, że komunisci nawet przez siebie uchwalonego prawa > nie przestrzegali... > > Pozdrawiam > > Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
kerry1 Prezydent: Dziękuję miastu Wrocław za wspaniałą.. 13.12.06, 19:23 Stan wadzy kaczynskich to permanentny stan postwojenny. Wiwal postwojenni wodzusiowie. Odpowiedz Link Zgłoś
xsawer Prezydent: Dziękuję miastu Wrocław za wspaniałą.. 13.12.06, 19:24 Przestań się teraz mądrzyć mały nie tylko ciałem człowieku. Zamiast uczestniczyć w obradach Okrągłego Stołu i iść na układy z Jaruzelskim,trzeba było wykopać ziemiankę w Bieszczadach i wojować z tą swoją komuną. Odpowiedz Link Zgłoś
apropag Re: Prezydent: Dziękuję miastu Wrocław za wspania 13.12.06, 20:06 xsawer napisał: > Przestań się teraz mądrzyć mały nie tylko ciałem człowieku. > Zamiast uczestniczyć w obradach Okrągłego Stołu i iść na układy z > Jaruzelskim,trzeba było wykopać ziemiankę w Bieszczadach i wojować z tą swoją > komuną. Grymas Powiedział:"Dzisiejszy dzień (...) jest przede wszystkim podziękowaniem Panu Bogu za zwycięstwo łaski, że potrafiliśmy, mimo wielkich niebezpieczeństw, przetrwać i odzyskać wolność (...). Dzisiaj przed nami wielkie zadanie - utrzymać tę wolność, nie wypaczyć jej, nie skarykaturować; taką wolność, która jest darem Boga, w której człowiek ma się rozwijać nie ograniczając wolności i praw innych, by móc w prawdzie i sprawiedliwości żyć, by rozwijała się rodzina i społeczeństwo" - zaapelował prymas W czyim imieniu Apelował ten przedstawiciel kasty uzurpującej sobie jedyny kontakt z Bogiem ,kasty ograniczającej wolność i prawa innych,- żyjącej często w zakłamaniu bez prawdy z sprawiedliwością Kargula. Poczytajmy w artykule na 15 lecie Radia Maryja Jak Ojciec Dyrektor opowiada o tym wydarzeniu. Pan prezydent z ochota wykorzystywał wszelkie możliwe mechanizmy władzy. Gdzie on był gdy mordowano mego pasierba gdzie on był gdy nie przyjęto mego zgłoszenia które skierowałem do niego,- ówczesnego prokuratora generalnego. Mowie tu tylko o sprawach które przeżyłem osobiście. I teraz ten kartofel nazywający się prezydentem śmie uderzac w wielki dzwon i wzywać do ukarania Pokolenia tak okrutnie doświadczonego przez przedstawicieli kasty uzurpującej sobie kontakt z Okrutnym Bogiem. Moze przyjrzymy się dokładniej Temu Prawu i Tej Sprawiedliwości? A Pana prezydenta proponuje posłać na rekolekcje na których mógłby dowiedzieć się co to jest Miłosierdzie i co to jest miłość Bliznego według nauk dobrego Boga Jezusa. Zapewne z nauka religii ten co ukradł księżyc miał podobne problemy co z ortografia. Odpowiedz Link Zgłoś
trasat Re: Prezydent: Dziękuję miastu Wrocław za wspania 13.12.06, 23:32 Dziwna logika Prymasa. Pan Bóg pomógł odzyskać wolność, a nie brał udziału w utracie tej wolności. A poza tym cała ta dyskusja pokazuje, że nie akceptujemy kapitalizmu. W kapitaliźmie rządzą kapitaliści i jest ich ograniczona liczba 10-15%. Kapitalistą nie zostaje się w wyniku konkursu pięknosci, tylko z odwagi do ponoszenia ryzyka i pracy,a w okresach szybkiej transformacji z odwagi do wykorzytsania prawa, pzekrętów, przejmowania na własność tego, co wcześniej było wspólne (to historycznie) lub państwowe.I ten co ma własność ma władzę. Godność robotnika skończyła się w kapitaliźmie. Chodzi o to że ci którzy walczyli z socjalizmem tego nie rozumieli. Teraz mają pretensje, że ten kapitalizm jest dla nich niesprawiedliwy. Ale nie ma byc sprawiedliwy. Ma być rynkowy. Prawdziwe sieroty po socjaliźmie krzyczą precz z komuną i zwracają się przeciwko nowym, właśnie kapitalistycznym porządkom. To byłoby smieszne, gdyb nie było takie straszne, głupie i nieracjonalne. Ludzie mają mątlik w głowach po ideach Solidarności, które sami w 1990 r. odrzucili, nie rozumiejąc co robią. Zostali aparatczycy rewolucji, którzy jedyny mandat do chwały wywodzą z udziału w strajkach. I dlatego muszą coraz głośniej świętować. Bo przecież w innych sprawach niewiele mają do powiedzena. Odpowiedz Link Zgłoś
biseksualny_kalisz [...] 13.12.06, 19:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
szerszen039 Re: Prezydent: Dziękuję miastu Wrocław za wspania 13.12.06, 19:42 w przemówieniu Prezydenta było sporo ja, ja ,ja, za karę po śmierci zamieni się w jajo, jakiś święty w chwili determinacji żuci jajem w przechwalających się bezpodstawnie, ziemian, i tak zniknie Prezydent już po śmierci. Matko chwalą nos, kto,wy mnie a ja wos. szerszen, Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: Jaruzel to świnia, zdrajca i gnida 13.12.06, 19:44 przekażmy sobie znak pokoju.... Odpowiedz Link Zgłoś