wesoly_siewca_pesymizmu 14.12.06, 12:39 Bez jaj tylko nie most pokoju, przecież to oznaczałoby całkowitą katastrofę komunikacyjną miasta. Rozumiem, że prezydent miał tamtędy przejeżdżać, ale błagam PO żeby nie niszczyło nam mostu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kk071 Re: Wrocław: podejrzane pakunki na Moście Pokoju 14.12.06, 13:03 Nawet sobie nie wyobrażasz jakiego rozmiaru są korki... Odpowiedz Link Zgłoś
xfish Re: Wrocław: podejrzane pakunki na Moście Pokoju 14.12.06, 13:07 Korki byly zawsze wiec wyobrazam sobie co dzieje sie teraz. Wyrazy wspolczucia dla wszystkich mieszkancow. Na szczescie ja juz do nich nie naleze. Odpowiedz Link Zgłoś
kk071 Re: Wrocław: podejrzane pakunki na Moście Pokoju 14.12.06, 13:08 To co było zawsze to codzienność-normalny dzień we Wrocławiu. Dziś nie było możliwości poruszania sie samochodem... Odpowiedz Link Zgłoś
lsp Re: Wrocław: podejrzane pakunki na Moście Pokoju 14.12.06, 13:14 no i dalej nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Podejrzana akcja saperow!Detonowali, zeby zbadaC?? 14.12.06, 16:04 Jesli badanie podejrzanych paczek zaczyna sie od ich detonowania, to z cala pewnoscia niewiele sie bedzie mozna pozniej dowiedziec o kims, kto zrobil te chece. Czy dzialanie saperow mialo to na celu??????? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Kacze jajo zostało rozbrojone przez saperów 14.12.06, 13:07 Ruch wraca powoli do normy. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Re: Kacze jajo zostało rozbrojone przez saperów 14.12.06, 16:03 A potem twój mózg uległ implozji. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Spadły resztki balonu meteorologicznego 14.12.06, 16:18 niestaly_czytelnik napisał: > A potem twój mózg uległ implozji. Szkoda, że nie wczoraj. Prezdentowi trzeba byłoby dać pampersa :) O ile do tej pory nie nosi. Odpowiedz Link Zgłoś
maryhjan Re: Wrocław: podejrzane pakunki na Moście Pokoju 14.12.06, 13:07 o tak. świeta racja. prezydent mogłby jechać np przez kładkę na Rędzinie, a i otoczenie by pasowało do charakteru koalicji. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Rzeczywiście tak. 14.12.06, 16:08 maryhjan napisał: > o tak. świeta racja. prezydent mogłby jechać np przez kładkę na Rędzinie, a i > otoczenie by pasowało do charakteru koalicji. Jak najbardziej tak. Jest tam przynajmniej szerszy horyzont. Odpowiedz Link Zgłoś
5th_elephant Re: Wrocław: podejrzane pakunki na Moście Pokoju 14.12.06, 13:11 Ja bym wybrala korki... Odpowiedz Link Zgłoś
5th_elephant Re: Wrocław: podejrzane pakunki na Moście Pokoju 14.12.06, 13:13 to bylo do wesolego siewcy pesymizmu Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: Wrocław: podejrzane pakunki na Moście Pokoju 14.12.06, 13:16 5th_elephant napisała: > to bylo do wesolego siewcy pesymizmu Wiem wiem, są rzeczy dla których warto się męczyć, ale ja się nie pisze na taki heroizm. Odpowiedz Link Zgłoś
tombasz Sprawnosc policji a debine paczki..z Mitexu(obok) 14.12.06, 13:13 Witam, jechałem przez ten korek bo w radiu powiedzieli ale nie zdazyłem zmienic trasy!!! korek jak korek ale co do Policji to smieje sie do teraz. Przypuścmy ze tam jest bomba(co do tego faktu nie polemizuje bo pewnie nie ma) ktos zostawia ja na przejazd Prezydenta(dni mu sie pomyliły)i nastawia zapłon elektroniczny... Mysle ze to co sie tam dzieje to jakas parodia bo: 1. jesli zostawili bombe to co? w srodku dnia w centrum miasta i zapłon na np. 12 godz?idiotyzm 2. Jesli Policja tam była o 7.45 to co robili do 12.45? beczka jechali? z Witolda? Jakies 1-2 km? Mysle ze podłozenie tej bomby kładzie bardzo kiepskie swiatło na Policje, uwazam tak z tego co widze a nie z gdybania(jesli ktos podłozył i dzwoni a oni szukaja 3-4 godz to trudno) ale oni byli przy niej po ok. 3 minutach i 5 godzin patrzyli na nia? Scandal komendant powienien poleciec!! Odpowiedz Link Zgłoś
no_nick Re: wroclaw walczy - respect ;) 14.12.06, 15:47 i tak trzymać ! Szacunek ! Odpowiedz Link Zgłoś
hobbitfrodo Re: Sprawnosc policji a debine paczki 14.12.06, 14:39 ja też jechałam tamtędy bo za późno usłyszałam w esce co tam sie dzieje... za to wysłałam esemesa i wygrałam choineczkę. A do pracy spóźniałam się godzinke ;D Odpowiedz Link Zgłoś
the_rapist Jak to nic się nie stało? 14.12.06, 13:43 Uważam, że saper, który upuścił paczkę w ułamek sekundy później mocno sobie zanieczyścił bieliznę. Więc nie piszcie, ze nic się nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
kk0101 Re: Jak to nic się nie stało? 14.12.06, 13:55 Watpie,aby cos niebeziecznego bylo w tych paczkach. Zaden idiota nie zostawilby ich w ciagu dnia w jednym z najbardziej zatloczonych miejsc we wrocku z ilus godzinnym zaplonem czasowym. A saper, ktory upuscil ? Przeciez to jakies jaja. Saper sie myli tylko raz. Jakby cos faktycznie bylo, to mostu pokoju by juz nie bylo;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tombasz Re: Jak to nic się nie stało? 14.12.06, 14:01 Tutaj akurat sie mylisz, z opowiesci prasy/mediów wyglada ze mogły by to byc paczki max 20 k ten most wytzymał(inna wersja) ataki bombowe w czasie wojny 500 kg bombami a 20 kg ładunek co najwyzej zrobiłby mała dziurke, no na 1-2 m2 wiec tylko ludzi szkodaby było.. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: Jak to nic się nie stało? 14.12.06, 14:05 Tylko, że nawet mała dziurka spowodowałaby paraliż komunikacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
marzak75 Re: Jak to nic się nie stało? 14.12.06, 14:28 "ten most wytrzymał podczas wojny ataki bombowe" ?? <rotfl> Ten most został zbudowany w 1966 roku dla uczczenia 1000 Państwa Polskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
marzak75 Re: Jak to nic się nie stało? 14.12.06, 14:53 Na pewno dużo po wojnie ;) Na tablicy która stoi na chodniku koło nowobudowanej biblioteki uniwersyteckiej jak wół stoi 1966 - 1000 lecie Chrztu Mieszka I szego, 1000 szkół na 1000 lecie itd... Odpowiedz Link Zgłoś
klapounio Re: Jak to nic się nie stało? 14.12.06, 15:06 Bo do 1966 nazywal sie mostem Wojewodzkim :)) Odpowiedz Link Zgłoś
tombasz wielkie bomby 14.12.06, 16:14 Sa fotki na stronie!! Te pakunki co najwyzej barierki by połamały!! A co do mostu(most ten jest z 60 lat, ale poprzednio stał inny niemiecki i on wytrzymał 500 k bombki(odkopali obok jakas) wiec wiecj gadania niz roboty... Odpowiedz Link Zgłoś
umghhh Re: Jak to nic się nie stało? 14.12.06, 15:04 klasykczna sofistyka. Z faktu ze cos jest niemozliwe albo nie ma sensu nie wynika ze nikt nie bedzie tego probowal. To o saperach to tez sofistyka podparta stereotypem: u sapera pomylki zazwyczaj owocuja smiercia lub obrazeniami. nie zawsze jednak. Podkladanie bomby niekoniecznie tez musialoby byc faktycznym celem ew. zamachowcow. O ile faktycznie to byla atrapa bomby jest to nawet lepsze niz faktyczna bomba - odpada ryzyko wybuchu podczas transportu i przygotowan a celem mogloby sianie strachu. Jaka byla rzeczywistosc dowiemy sie zapewne jak policja skonczy dochodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
tombasz Re: Jak to nic się nie stało? 14.12.06, 14:01 a jak myslisz? kupka czy siku... Odpowiedz Link Zgłoś
the_rapist Re: Jak to nic się nie stało? 14.12.06, 14:06 tombasz napisał: > a jak myslisz? > kupka czy siku... both Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 Pewnie ktoś sprzątnął psią kupę do kartonu... 14.12.06, 14:07 i zostawił na moście, bo we Wrocławiu (jak w całej Polsce) nie ma specjalnych szaletów dla psów ani pojemników, gdzie by można toto wywalić... Odpowiedz Link Zgłoś
mfru Wrocław: podejrzane pakunki na Moście Pokoju 14.12.06, 14:10 A Kaczor juz wydalił się wcześniej z Wrocka czy jeszcze w tym porządnym mieście buszuje? Odpowiedz Link Zgłoś
ratur242 Re: Wrocław: podejrzane pakunki na Moście Pokoju 14.12.06, 14:21 chyba juz wyjechal, w sumie na szczescie byl tylko jeden dzien. ale widzisz co po nim zostalo... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tfurca komus sie daty pomylily 14.12.06, 15:26 albo te paczki leza tam od dwoch dni bo swiety mikolaj cos zostawil dla naszego el prezidento potatoes Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Czy wszystkie wykształciuchy to psy Pawłowa? 14.12.06, 16:15 mfru napisał: > A Kaczor juz wydalił się wcześniej z Wrocka czy jeszcze w tym porządnym mieście > > buszuje? Ciekawi mnie, czy wszystkie wykształciuchy żyją napędzane odruchem Pawłowa na zasadzie: Kaczyński - toczyć pianę. Jeżeli tak, to współczuję Brytyjczykom. Odpowiedz Link Zgłoś
marc781 Kamerki CCTV 14.12.06, 15:01 Mam nadzieje ze takie miasto jak Wroclaw ma monitorowane glowne obiekty uzytecznosci publicznej tj. mosty, siedziby urzedow itd. Dzieki temu sprawca zostanie zlapalaby bardzo szybko. Jesli nie ma - jest to wielki blad miasta, bo takie kamerki dzialaja przede wszystkim prewencyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: Kamerki CCTV 14.12.06, 15:12 marc781 napisał: > Mam nadzieje ze takie miasto jak Wroclaw ma monitorowane glowne obiekty > uzytecznosci publicznej tj. mosty, siedziby urzedow itd. Dzieki temu sprawca > zostanie zlapalaby bardzo szybko. Buahahahaha, a to dobre jest nawet. Rynek był monitorowany i co? Fontanna rozbita nikt nic nie wie, płyn do kąpieli w fontannie- zagadka. I tak dalej i tak dalej :D Odpowiedz Link Zgłoś
tfurca Re: Kamerki CCTV 14.12.06, 15:30 miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,1124445.html Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik A kto rządzi we Wrocławiu? 14.12.06, 16:21 marc781 napisał: > Jesli nie ma - jest to wielki blad miasta, bo takie kamerki dzialaja przede > wszystkim prewencyjnie. Wszak miastem rządzi PO więc i bałagan musi być. Swoją drogą, to parafrazując pewne powiedzenie można stwierdzić: - Dlaczego na Saharze nie ma drzew? - Bo rządziła tam Platforma. - A co by było, gdyby rządziła dalej? - Zabrakłoby piasku. Odpowiedz Link Zgłoś
olgierd.tomczorek połączcie fakty! 14.12.06, 15:11 wczoraj był we wrocławiu kaczyński, dzisiaj bomby. dokładnie to samo było w warszawie. kiedy wam spadną klapki z oczu. to wszstko robota pisu! Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Połączyłem! 14.12.06, 16:24 olgierd.tomczorek napisała: > wczoraj był we wrocławiu kaczyński, dzisiaj bomby. dokładnie to samo było w > warszawie. kiedy wam spadną klapki z oczu. to wszstko robota pisu! A teraz poproś strażnika, aby pozwolił ci zaczerpnąć świeżego powietrza na dziedzińcu sanatorium przy ul. Kraszewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
tfurca optymistycznie 14.12.06, 15:29 cos na korki dom.gazeta.pl/nieruchomosci/1,73503,3785771.html ewentualnie radio ram :) Odpowiedz Link Zgłoś
valetudo76 Nasi saperzy! Zdetonowali, ale nie wiadomo co! 14.12.06, 15:44 A może pijak probowal sklecic stare radio tranzystorowe! O rany! Fachowcy! Odpowiedz Link Zgłoś
maciej500111 Wrocław: podejrzane pakunki na Moście Pokoju 14.12.06, 15:49 Swego czasu w latach 70-tych,po ukończeniu studiów,jak mówi premier durn,wżięto mnie w kamasze.Lałem na wszystko,12 miesięcy w plecy. Trafiłem na 6 miesięcy do SOR przy WSO im.T.Kościuszki. Poznałem tam wspaniałych ludzi,m.in.podchorążych,późniejszych zawodowych. W tym początkujących saperów. Po tylu latach,Ci oficerowie są SZTANDAREM NASZEJ ARMII NA CAŁYM ŚWIECIE. Dlatego bardzo mnie dziwi alarm bombowy we Wrocławiu. Mając Taką Szkołę,wysyła się ......... . Odpowiedz Link Zgłoś
korowiow8 Wrocław: podejrzane pakunki na Moście Pokoju 14.12.06, 15:55 pewnikiem młodzieżowy "żart"-na zasadzie-"ty!,zobaczymy,co bedzie!" Odpowiedz Link Zgłoś