qweta0 04.01.07, 10:55 pomorze środkowe infrastrukturalną czarną dziurą na mapie polski, wielkie dzięki pis! wyborcy na pewno docenią gest! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sztuk6mistrz Re: UE inwestuje w Polsce (plan siedmioletni) 04.01.07, 11:12 Dobrze będzie jeśli cokolwiek powstanie! Odebrać nalezy politykom (szczególnie posłom) głos w sprawie tego gdzie powinny być inwestowane unijne pieniądze, inaczej dalej będzie panował ten paraliż decyzyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
rekin-2 SB-eckie media nie pieją jakoś z zachwytu 04.01.07, 16:08 Ani Gazeta W. ani Trybuna Ludu, ani TVN nie zachwycają się trwającym właśnie boomem gospodarczym w Polsce. Oni tylko lamentują, pokrzykują jak to jest źle i wietrzą kolejne afery rozporkowe. Słowem rozwój gospodarczy Polski to dla tych czerwonych świń katastrowa - już nie mogą ustawiać przetargów prywatyzacyjnych, wpłacać łapówek dla syna premiera, albo przelewać miliony na konto fundacji żony prezydenta. Koniec. Miller pisuje w Trybunie, że jego synek wcale nie dostał miliona dolarów łapówki od Ryszarda K. , ród Kwaśniewskich niemal codziennie w TVN, a Gazeta W. promuje pseudo afery rozporkowe oparte na zeznaniach prostytutki. Alleluja i do przodu. Na szczęśćie ta banda oszołomów to już historia. Odpowiedz Link Zgłoś
sztuk6mistrz Re: SB-eckie media nie pieją jakoś z zachwytu 04.01.07, 17:33 rekin-2 napisał: > Ani Gazeta W. ani Trybuna Ludu, ani TVN nie zachwycają się trwającym właśnie > boomem gospodarczym w Polsce. Oni tylko lamentują, pokrzykują jak to jest źle i > > wietrzą kolejne afery rozporkowe. Słowem rozwój gospodarczy Polski to dla tych > czerwonych świń katastrowa - już nie mogą ustawiać przetargów prywatyzacyjnych, > > wpłacać łapówek dla syna premiera, albo przelewać miliony na konto fundacji > żony prezydenta. Koniec. > > Miller pisuje w Trybunie, że jego synek wcale nie dostał miliona dolarów > łapówki od Ryszarda K. , ród Kwaśniewskich niemal codziennie w TVN, a Gazeta W. > > promuje pseudo afery rozporkowe oparte na zeznaniach prostytutki. Alleluja i do > > przodu. Na szczęśćie ta banda oszołomów to już historia. > Poczekam aż po bandzie jak piszesz "czerwonych świń", nadejdzie koniec marionetek z Pisu, czerwonych buraków z Samejbrony i oszołomów z weszpolskiej parti LPR. Wtedy owszem do przodu moze ruszymy. Odpowiedz Link Zgłoś
rekin-2 Re: SB-eckie media nie pieją jakoś z zachwytu 04.01.07, 17:53 sztuk6mistrz napisał: > rekin-2 napisał: > > > Ani Gazeta W. ani Trybuna Ludu, ani TVN nie zachwycają się trwającym właś > nie > > boomem gospodarczym w Polsce. Oni tylko lamentują, pokrzykują jak to jest > źle i > > > > wietrzą kolejne afery rozporkowe. Słowem rozwój gospodarczy Polski to dla > tych > > czerwonych świń katastrowa - już nie mogą ustawiać przetargów prywatyzacy > jnych, > > > > wpłacać łapówek dla syna premiera, albo przelewać miliony na konto fundac > ji > > żony prezydenta. Koniec. > > > > Miller pisuje w Trybunie, że jego synek wcale nie dostał miliona dolarów > > łapówki od Ryszarda K. , ród Kwaśniewskich niemal codziennie w TVN, a Gaz > eta W. > > > > promuje pseudo afery rozporkowe oparte na zeznaniach prostytutki. Alleluj > a i do > > > > przodu. Na szczęśćie ta banda oszołomów to już historia. > > > > Poczekam aż po bandzie jak piszesz "czerwonych świń", nadejdzie koniec > marionetek z Pisu, czerwonych buraków z Samejbrony i oszołomów z weszpolskiej > parti LPR. Wtedy owszem do przodu moze ruszymy. do przodu SB-ecja już nigdy nie ruszy. To już jest koniec. Zresztą oni to wiedzieli, dlatego najwięcej przewałów - typu afera Orlenu - było tuż przed wstąpieniem Polski do Unii Europejskiej. Tak na marginesie - zauważ, że "elity" które dorobiły się miliardów w kilka lat tak jak Kulczyk, czy Krauze jakoś ostatnio skierowali swoje zainteresowanie na małe państwa, które podobnie jak kilka lat temu Polska przeżywają dramat wszechobecnej korupcji. Jeden jak pisze prasa zajął się Ukrainą, drugi gdzieś tam na wschodzie w małym państewku. Hm.. ciekawe dlaczego tam? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejbak UE inwestuje w Polsce (plan marzeń !!! ) 04.01.07, 11:43 Źle przygotowany plan, zostanie rozszarpany przez lokalne władze lub układy biznesowe, jako całość nie ma on żadnych szans na realizację. PiS (nie tylko) wyobraża sobie że można tworzyć nowe ogólnokrajowe koncepcje po każdych wyborach. Tworzony systematycznie od 1966r przyszłościowy układ drogowy można zobaczyć na mapkach na str: www.andrzej-b.neostrada.pl/index.text.drogi.html Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: UE inwestuje w Polsce (plan marzeń !!! ) 04.01.07, 12:20 onet pisał o tym wczoraj, widocznie w gazecie przeprowadzili śledztwo dziennikarskie, Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzi Re: UE inwestuje w Polsce (plan marzeń !!! ) 04.01.07, 17:22 > zostanie rozszarpany przez lokalne władze lub układy > biznesowe, jako całość nie ma on żadnych szans na realizację. To dlaczego Platforma nie wygrała sobie w cuglach wyborów do owych "lokalnych władz"??? I to w rok po "tragicznych rządach Kaczorów"??? Mieliby swoich mędrców, którzy genialnie gospodarowaliby lokalnie funduszami unijnymi??? Przecież nawet GW przyznała, że strategiczny podział środków (rządowy) został dokonany nienajgorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: UE inwestuje w Polsce (plan siedmioletni) 04.01.07, 12:25 W onecie podawali, że z tej puli będzie finansowany również gazport w Świnoujściu. Odpowiedz Link Zgłoś
espenkruger Kasa wyrzucona w błoto 04.01.07, 17:00 I w ten sposób gazoport w Swinoujściu staje się "tańszy" od lokalizacji w Gdańsku. Idąc tokiem myślowym decydentów, gdyby UE odpowiednio dopłaciła gazoport powstałby w Zakopanem. Odpowiedz Link Zgłoś
freelancer_1 Co z tego? I tak rozkradną! 04.01.07, 16:02 Nie ma co się podniecać: polska bieda zassie tę kasę bez śladu, albo Giertych podbierze na partyjne cele (np mercedesy dla trójek klasowych). Odpowiedz Link Zgłoś
pmargiel co z S14?? 04.01.07, 16:11 co sie stalo, ze S14 wogole nie ma na tej mapce, kaczy rzad skreslil nam te obwodnice calkowicie??? Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzi Re: co z S14?? 04.01.07, 17:25 A ja chciałem stanowczo zapytać, dlaczego Kaczy rząd (podzielam wasze oburzenie, towarzyszu pmargiel) skreślił pieniądze DLA MNIE??? Ja też mam potrzeby!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 a Polska jest nadal wasalem USA i "osłem trojansk 04.01.07, 16:23 pieniadze i pomoc płyna z EU a Polska jest nadal wasalem USA i "osłem trojanskim" w EU Odpowiedz Link Zgłoś
chardonnay Do sowieckiej gnidy 04.01.07, 17:20 wynos sie z tego forum sowiecka gnido Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 Re: a Polska jest nadal wasalem USA i "osłem tro 04.01.07, 17:37 > pieniadze i pomoc płyna z EU a Polska jest nadal wasalem USA i "osłem trojanski > m" w EU Co? Żal dupę ruskim ściska nie? Ukradli nam nasze marzenia po II wojnie światowej pozbawiając nas planu Marshalla, dzieki któremu dzisiaj śmialibysmy się z ich afrykańskiego buszu. Zrobili z nas przez 45 lat dziadów, ale my odzyskujemy dziś stracony czas i pieniądze, NALEŻNE NAM PIENIĄDZE ZA ZDRADĘ ZACHODU W 1945 ROKU. Dzisiaj pniemy się ostro do przodu, a psy szczekają...no cóż... Pragniemy się "uzależnić" od bogatego i dostatniego zachodu bo Ruskie nam śmierdzą. Śmierdzą biedą, zacofaniem, wasalstwem nieporównywalnie bardziej upokarzającym niż to wobec Ameryki. Zresztą to uzależnienie to dla nas wybawienie, stałe wejście do lepszego, bogatszego świata zachodniego. Odpowiedz Link Zgłoś
phun Re: a Polska jest nadal wasalem USA i "osłem tro 04.01.07, 18:12 > odzyskujemy dziś stracony czas i pieniądze, NALEŻNE NAM PIENIĄDZE ZA ZDRADĘ > ZACHODU W 1945 ROKU. Dzisiaj pniemy się ostro do przodu, a psy szczekają...no > cóż... Tak uwazasz, te pienidze sie PL nie naleza z takich powodow o jakich piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 Re: a Polska jest nadal wasalem USA i "osłem tro 04.01.07, 18:20 napisałem jasno że się należą jako rekompensata za zdradę i w konsekwencji niemozność skorzystania z Planu Marshalla Odpowiedz Link Zgłoś
phun Re: a Polska jest nadal wasalem USA i "osłem tro 04.01.07, 18:29 Akurat zachod nie zdradzil PL zupelnie. PL poniekad ponioosla konsekwencje wlasnej polityki prowadzonej w latach 20 tych, o zdradzie nie mozna zatem mowic a tylko o odplaceniu, dzisiejsze elity UE maja krotka pamiec i sa politycznie poprawne nie tylko wobec muzlumanow ale takze niektorych polskich hamskich politykow. PL do tej pory nie zaplacila za swoj wrodzony spolecznie antysemityzm, tak jak np niemcy Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzi Re: a Polska jest nadal wasalem USA i "osłem tro 04.01.07, 18:34 > PL do tej pory nie zaplacila za swoj wrodzony spolecznie antysemityzm, tak jak > np niemcy Boże, kolejny oszołom na punkcie urojonego "antysemityzmu". Kiedy w Polsce płonęły synagogi, jak we Francji czy innych krajach Europy zach.??? Gdzie na świecie jest najwięcej "żydowskich" imprez artystycznych i festiwali??? Idź się lecz, maniaku. Odpowiedz Link Zgłoś
phun Re: a Polska jest nadal wasalem USA i "osłem tro 04.01.07, 18:51 nie urojonego a istniejacego w PL jeszcze w latach 60 tych plonely wprawdzie nie synagogi ktorych nie bylo ale plonely cyganskie osiedla z zywym inwentazem. Odpowiedz Link Zgłoś
grace4u czyz nie jest prawda, ze USA rowniez jest wasalem 04.01.07, 19:23 i koniem trojanskim? Mozna sie przyjrzec historii rezolucji Rady Bezpieczenstwa jesli ktos watpi. A zatem: Wasal mojego wasala jest rowniez moim wasalem, czyz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 Re: a Polska jest nadal wasalem USA i "osłem tro 04.01.07, 21:24 Bardzo szanuję Żydów ale absolutnie nie godzę się na jakiekolwiek roszczenia. Polacy ich chronili i conajwyzej nic nie jesteśmy sobie winni. Było, minęło i dziś nie ma co do tego wracać. Pytanie o pieniądze ze strony Żydów byłoby bezczelnością. Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 Re: a Polska jest nadal wasalem USA i "osłem tro 04.01.07, 20:48 żydzi mieli doskonałe warunki w Polsce i tylko idiota mógłby twierdzić że za coś mogli się "odpłacać" w negatywnym sensie. PHUN, twój wywód jest KOMPLETNIE bez sensu i nie trafiony. Odpowiedz Link Zgłoś
a.anonym A olex5 udowadnia ze jest mongoloidalnym... 04.01.07, 22:23 pedalskim potomkiem matki - konsomolskiej k...wy i ojca - komunistycznego zlodzieja i pederasty uzywajacego sobie na biednym olexie5. Wyrazy wspolczucia wazeliniarzu. Odpowiedz Link Zgłoś
sirseb Re: UE inwestuje w Polsce (plan siedmioletni) 04.01.07, 16:27 jakos sie mi nie chce wierzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph UE inwestuje w Polsce (plan siedmioletni) 04.01.07, 16:47 A czy u nas będzie średnio 1km drogi droższy od 1km drogi budowanej w starej UE? A jeśli tak to z czego ta różnica będzie wynikać? Wybaczcie przedwczesny sceptycyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
jednorazowy3 jak to z czego wynika roznica 04.01.07, 20:01 pare kilometrow z niemiec do polski jest, trzeba wszystkie materialy dowiezc, dowiezc pracownikow - i to jest ta roznica Odpowiedz Link Zgłoś
espenkruger Równi i równiejsi - ktoś jest bliżej koryta 04.01.07, 17:06 Zauważ że całe Pomorze nie tylko środkowe(Szczecińskie, Środkowe, Gdańskie, Mazury, Podlasie) w porównaniu z południową Polską jest czarną dziurą. Odpowiedz Link Zgłoś
dr-faust Re: Równi i równiejsi - ktoś jest bliżej koryta 04.01.07, 17:13 bo Polska to nie Szwecja i nie moze sobie pozwolic na budowe autostrad na odcinkach, gdzie srednio w tygodniu przejezdza kilka aut... Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Równi i równiejsi - ktoś jest bliżej koryta 04.01.07, 17:19 To przejedź się pomiędzy Białymstokiem, a Suwałkami, to pewnie zmienisz zdanie! Kilka aut na tydzień, haha, jakiś ty "mondry"! Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzi Re: Równi i równiejsi - ktoś jest bliżej koryta 04.01.07, 17:26 Do dobra; kilkadziesiąt. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Równi i równiejsi - ktoś jest bliżej koryta 04.01.07, 17:29 A może kilka tysięcy, co? Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzi Re: Równi i równiejsi - ktoś jest bliżej koryta 04.01.07, 17:35 Tak czy tak, autostrada byłaby tam marnowaniem pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
dr-faust Re: Równi i równiejsi - ktoś jest bliżej koryta 04.01.07, 17:43 kilka tysiecy? pewnie mowisz o furmankach a to sie nie liczy. na tych dzikich terenach mozna by co najwyzej zrobic szlaki konne przy drogach do galopu. to by wam zapewne wystarczylo aby odblokowac komunikacje. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Równi i równiejsi - ktoś jest bliżej koryta 04.01.07, 17:48 Którędy suną wszystkie tiry z zachodu i południa Europy do Finlandii i krajów bałtyckich? Jak wiesz, to też dowiedziałeś się, iż bredzisz chłopcze! Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Równi i równiejsi - ktoś jest bliżej koryta 04.01.07, 17:46 Tak, a gdzie nie jest marnowaniem? Byłeś, widziałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzi Re: Równi i równiejsi - ktoś jest bliżej koryta 04.01.07, 17:53 Tylko jeden przykład (z wielu!) A4: Olszyna-Wrocław-Opole-Katowice-Kraków- Tarnów-Rzeszów-Korczowa ma takie nasilenie ruchu, jak strategiczne autostrady niemieckie. Trasa Warszawa-Kielce-Kraków-Zakopane-Chyżne aż prosi się o autostradę... Dalej wymieniać? Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Równi i równiejsi - ktoś jest bliżej koryta 04.01.07, 17:57 A po co przez Kielce? Przecież też tam bida jak u mnie, czyli autostrada wedle Twego rozumowania nie jest potrzebna! Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzi Re: Równi i równiejsi - ktoś jest bliżej koryta 04.01.07, 18:06 Kielce mają - w przeciwieństwie do Twoich stron tego pecha, że leżą pomiędzy Warszawą a Krakowem. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzi Re: Równi i równiejsi - ktoś jest bliżej koryta 04.01.07, 18:10 A właściwie nawet na ramieniu wielokąta: Warszawa-Łódź-Wrocław-Katowice-Kraków. Nie moja wina, że to dość ważne i przyszłościowe ośrodki. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Równi i równiejsi - ktoś jest bliżej koryta 04.01.07, 18:15 A Białystok leży między Wilnem a Warszawą, no i co z tego? W okolicy Krakowa będzie autostrada, którą dojedzie się z Warszawy! Chciałbyś dwie autostrady położone równolegle 50 km od siebie? I obie pół puste by były! Nie za dużo chcesz? Odpowiedz Link Zgłoś
dr-faust Re: Równi i równiejsi - ktoś jest bliżej koryta 04.01.07, 18:07 ale z ciebie typowy podlaski burak koczisss. co z tego ze tam tez jest bieda, ale ogromne natezenie ruchu. tak mowia statystyki i obraz dnia codziennego. bywam czasami na podlasiu i ruch wcale nie jest wielki tylko ze trasa miedzyrzec podlaski - bialystok jest strasznie waska. sam jezdze osobowka to jeszcze pikus, ale znajomy jest kierowca ciezarowki i mowil, ze dochodzi do przypadkow zahaczania o lusterka podczas mijania sie tirow. nieciekawa sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Równi i równiejsi - ktoś jest bliżej koryta 04.01.07, 18:22 Warszawa - Białystok też ma duże natężenie, a Międzyrzec mnie nie interesuje, to nie moje województwo! Przejedź się z Białegostoku do Warszawy, albo Augustowa, to może inaczej pogadasz, zwłaszcza po jeździe w tym drugim kierunku! Jak masz siwe włosy na głowie, to będziesz miał ich jeszcze więcej! Czego ćwoku od razu wyzywasz? Tamten kolo chce autostradę przez Kielce, a w okolicy ma być inna, do Katowic z Warszawy, Kielce mają mieć ekspresówkę! Widocznie natężenie nie jest takie wielkie, skoro z Kielc do Krakowa plan jest, aby ekspresówkę budować dopiero po 2014 roku! Nie twierdzę, ze tu u mnie ma być autostrada, ale ekspresówka, ale takie głąby jak Ty i Tobie podobni, najchętniej by zaorało wschód Polski, bo tu nic nie trzeba robić, tu nic nie ma, a większość z Was nawet tu nie było! Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzi Re: Równi i równiejsi - ktoś jest bliżej koryta 04.01.07, 18:30 > Widocznie natężenie nie jest takie wielkie, skoro z Kielc do Krakowa plan jest, > aby ekspresówkę budować dopiero po 2014 roku! Ja się z panem zgadzam - w ogóle uważam, że należy budować znacznie więcej dróg ekspresowych - kosztem dętych "autostrad". > Nie twierdzę, ze tu u mnie ma być autostrada, ale ekspresówka, ale takie głąby > jak Ty i Tobie podobni, najchętniej by zaorało wschód Polski, bo tu nic nie > trzeba robić, tu nic nie ma, a większość z Was nawet tu nie było! Ależ A4 właśnie jest osią W-Z !!! W ogóle Polska ma mieć przede wszystkim autostradowe łącza W-Z a tylko jedną istotną oś Pn-Pd !!! Poza tym na Podlasiu na pewno trzebaby płacić monstrualne haracze "ekologom"... Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Równi i równiejsi - ktoś jest bliżej koryta 04.01.07, 18:36 Co do ekologów, cóż, wszystko jest oprotestowane co się da! Odpowiedz Link Zgłoś
dr-faust Re: Równi i równiejsi - ktoś jest bliżej koryta 04.01.07, 18:31 po pierwsze nie podniecaj sie tak chloptasiu, bo te plany i tak malo znacza. jak ktos napisal na poczatku forum takie plany pojawiaja sie co jakis czas przez juz ok. pol wieku. bo drugie takie wiesniaki z glebokiej prowincji jak ty najpierw najglosniej krzyczeli, zeby nie wejsc do UE bo to zlo wcielone a teraz jeszcze bezczelnie wyciagacie swoje ufajdane gnojem lapy po pieniadze z tej (do niedawne) zgubnej dla Polski Unii. Ustaw sie wiec w kolejke szmoku i sie nie wychylaj. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Równi i równiejsi - ktoś jest bliżej koryta 04.01.07, 18:40 Jesteś pajacu w błędzie, bo po pierwsze głosowałem za wejściem do Unii, po drógie, nie głosowałem na PiS, a po trzecie, po Twoim sposobie pisania, Twoim zadufaniu widać, ześ sam wyjechał z jakiejś gó..anej wsi do większego miasta, a teraz jesteś bardziej miejski niż w rzeczywistości jesteś! Wyłazi Ci słoma z butów, widać to z daleka! Wolę być "szmokiem" z prowincjonalnego Białegostoku, niż takim jak Ty farbowanym miastowym z "lepszej" Polski! Odpowiedz Link Zgłoś
dr-faust Re: Równi i równiejsi - ktoś jest bliżej koryta 04.01.07, 19:01 hehe, a wiesz co to jest szmok? sprawdz sobie skad pochodzi to okreslenie i wtedy zobaczymy czy naprawde wolabys byc szmokiem z prowincjonalnego bialegostoku. po drugie wcale mnie nie rozgryzles, mieszkam od urodzenia w Siedlcach, ale w odroznieniu od ciebie jezdze po calej polsce i wiem z wlasnego doswiadczenia, ze pomorze zach. i podlasie powinno byc na koncu kolejki po autostrady, gdyz w porownaniu do reszty Polski to tereny o najmniejszym natezeniu ruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Równi i równiejsi - ktoś jest bliżej koryta 04.01.07, 19:11 > po drugie wcale mnie nie rozgryzles, mieszkam od urodzenia w Siedlcach, Tylko trochę się pomyliłem, co do wioskowego pochodzenia, bo nie przeprowadziłeś się z niej do miasta, a w niej urodziłeś się, stąd takie maniery i kultura osobista! Do tego również podlaski burak, bo Siedlce do żadne Mazowsze! Teraz rozumiem, dlaczego wyzywasz od buraków, bo wśród nich żyjesz, sam nim jesteś, to myślisz, że całe Podlasie jest zamieszkałe przez buraków podobnych Tobie! Cóż, jedni są burakami z Siedlec, inni z Białegostoku, ale mimo wszystko wolę być tym białostockim, niż wiejsko-miejskim siedleckim! Odpowiedz Link Zgłoś
dr-faust Re: Równi i równiejsi - ktoś jest bliżej koryta 04.01.07, 19:47 te, "sledziku", twoja znajomosc geografii polskiej jest baardzo slaba, bo dla ciebie nizina mazowiecka to podlasie? poza tym bialystok to czarna dziura, "polska syberia". i co z tego, ze jest tam wiecej mieszkancow. nie liczy sie ilosc a jakosc. czasami bywam na polnocym wschodzie i powiem, ze ten wasz akcent i ruskie zaciaganie swiadczy tylko o was. bo wracajac do watku glownego, dla ciebie najwazniejszy jest ten zapyzialy bialystok, abys z chaty mogl pojechac na pole, a tu chodzi o dobro dla calej polski, a nie jakiegos tam zasciankowego regionu, ktory jest praktycznie bez znaczenia. nazywasz mnie wiesniakiem kononowiczu jeden hehe?? Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Równi i równiejsi - ktoś jest bliżej koryta 04.01.07, 20:20 Pajacu, w nazwach 'podlasie' oczywiście wzięło się przez przypadek!:) www.ap.siedlce.pl/ pl.wikipedia.org/wiki/Siedlce www.polmos-siedlce.com.pl/ www.radiopodlasie.pl/ www.toyota-siedlce.com.pl/ Tak, wielkie mazowieckie miasto, a wszędzie o tym Podlasiu piszą, ciekawe dlaczego? I jeszcze jeden lin! Jeśli umiesz czytać, to dowiesz się, ze jednak Siedlce są na geograficznym i historycznym Podlasiu! www.ifp.ap.siedlce.pl/badania.html Odpowiedz Link Zgłoś
dr-faust Re: Równi i równiejsi - ktoś jest bliżej koryta 04.01.07, 20:36 ehh, cala polska widziala kononowicza i sie smieje z bialegostoku. poza tym u was to tylko smrod, brod, kila i mogila. dowod wyzszosci siedlec nad bialostokiem? planowana autostrada hehe Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Równi i równiejsi - ktoś jest bliżej koryta 04.01.07, 20:45 Dlaczego nie odniesiesz się do tego, ze Siedlce są jednak na Podlasiu? Bo zdemaskowałem Twoje braki w wykształceniu? Zresztą nie tylko takie masz, ale również z kulturą osobistą jest u Ciebie na bakier, bo gdyby tak nie było, to by tej głupiej dyskusji nie było. Nie zwyzywał byś mnie bez powodu i było by cacy! Ale cóż, takie ciołki, bez ogłady widocznie inaczej nie potrafią, a jak coś nie pasuje, to od razu z wyzwiskami wyskakują, albo zmieniają temat, bądź odwracają kota ogonem!~ Tak, tak Siedlecko-podlaski człowieczku, Ty też mieszkasz w tej gorszej Polsce i nie ważne, że w województwie mazowiecki, bo i tak Warszawka ma Was gdzieś! Prawda boli i doskwiera, dlatego trzeba się wyżyć i pokazać, że jest się lepszym?! Ale aby to zrobić, to trzeba potrafić to uczynić, a Ty się tylko zbłaźniłeś na całym froncie! Potrafisz tylko kogoś zwyzywać, bo niestety, ale jakichkolwiek argumentów Ci brak! Może trzeba było lepiej do lekcji się przykładać, zamiast na wagary chodzić i piwsko żłopać? Nadmiar alkoholu szkodzi na umysł, widać Ty już przekroczyłeś ten próg i zaszkodził w znacznym stopniu!:) Odpowiedz Link Zgłoś
dr-faust Re: Równi i równiejsi - ktoś jest bliżej koryta 04.01.07, 20:53 eehh, dobra, koncze ta dyskusje bo zrobila sie jalowa. caly czas obsypywalem cie argumentami, ze autostrady w polsce potrzebne sa miejscowosciom, ktore sie rozwijaja, a nie takim zapadlym dziurom jak bialystok. a ty gadales caly czas od rzeczy i zmieniales temat. a i sam zaczales mnie obrazac, wiec przestan zachowywac sie jak jakas ofiara (no chyba, ze losu) Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Równi i równiejsi - ktoś jest bliżej koryta 04.01.07, 21:01 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=54895252&a=54923904 To jest pierwszy post którym się pod moim podpisałeś! Przeczytaj go jeszcze raz i zobaczy, czy oby na pewno mnie nie obraziłeś jako pierwszy? Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 Re: Równi i równiejsi - ktoś jest bliżej koryta 04.01.07, 21:27 Wrzućcie na luz chłopaki! Jesteśmy Polakami, dumnymi Polakami! Uświadomcie to sobie jak wielki krok naprzód może uczunić nasz kraj! Czyż to nie piękne?? Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Równi i równiejsi - ktoś jest bliżej koryta 04.01.07, 21:39 Powiedzmy, że piękne, tylko dlaczego większość kasy ma być władowana w drogi, a o modernizacji torów zapomniano? Przecież kolej w Polsce jest opóźniona o jakieś 50 lat w stosunku do innych rejonów Europy! Przynajmniej miasta wojewódzkie powinny mieć linie dostosowane do 160 km/h dla pociągów osobowych i 120 km/h dla towarowych. Gdyby powstało takie coś, to przynajmniej część z tych projektowanych dróg nie była by potrzebna. Przecież te drogi głównie mają tak naprawdę służyć przewozowi towarów, później ludzi. Ciężarówki na tory, a przy prędkości przewozowej 120 km/h, której nie da się osiągnąć na drodze, można by było rozwiązać problem niszczenia dróg i bezpieczeństwa ruchu! Do tego kolej by na tym zarabiała! A co my mamy z tranzytu przez nasz kraj? Tylko zniszczone drogi, zasmrodzone powietrze i wypadki, nic więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 Re: Równi i równiejsi - ktoś jest bliżej koryta 04.01.07, 21:47 Kolej też będzie modernizowana. Włosi w latach 80. mieli jedną z najbardziej zacofanych kolei w Europie, lecz dzieki inwestycjom po kilkunastu latach poprawili swoją sytuacje w tej dziedzinie. Nie ulegaj propagandzie wg której wszędzie pociągi jeżdżą po 300 km/h a u nas 120. Różnica nie jest z pewnościa tak dratsyczna a nasz tabor też jest powoli modernizowany. Teraz ten proces znacznie przyspieszy, a za 10-15 lat zbudujemy też szybka kolej. SPOKOJNIE. Odpowiedz Link Zgłoś
g1979 Re: Równi i równiejsi - ktoś jest bliżej koryta 04.01.07, 19:22 Zupelnie nie obchodzi mnie wasz spor ale wtrace sie bo zdenerwowal mnie Twoj wpis. Autostrada lub droga szybkiego ruchu na szarym koncu dla Pomorza? Hmm byles tu kiedys ? Jesli nie to przytocze ci oficjalne statystyki. Liczba turystow w Ustce podczas sezonu (3 miesiace) to 2 mln. Takich miejscowosci jak Ustka jest wzdluz wybrzeza KILKANASCIE. Pomnoz sobie i wyobraz czym bylaby dla tego regionu autostrada. Zauwaz rowniez ze przytoczylem tylko staty odnosnie turystyki. Co prawda miedzy Szczecinem a Gdanskiem jest 400 km no ale coz... skoro mozna na Slasku to dlaczego nie na Pomorzu ? Tym bardziej ze bylaby bardziej dochodowa. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Równi i równiejsi - ktoś jest bliżej koryta 04.01.07, 20:23 Masz rację, w sezonie jazda autem to katorga. Może nie od razu autostrada, ale z Trójmiasta wzdłuż wybrzeża powinna być porządna droga dwujezdniowa. Dojechać np. do Władysławowa latem, to czasem czysty hard core:) Odpowiedz Link Zgłoś
dr-faust Re: Równi i równiejsi - ktoś jest bliżej koryta 04.01.07, 21:09 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=54895252&a=54921093 > Kilka aut na tydzień, haha, jakiś ty "mondry"! oj, ktos tu chyba klamie. jednak pierwszy zaczales. potem pogardliwie odezwales sie do mnie per "chlopcze". co z tego, ze to takie niewinn,. "nie chodzi o to, ze jablko ukradles, po co do sadu wchodziles". Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Równi i równiejsi - ktoś jest bliżej koryta 04.01.07, 21:15 Miałeś skończyć, więc skończ tą jałową dyskusję, po co jeszcze się udzielasz? Odpowiedz Link Zgłoś
pelastrina2005 Pan Premier najlepiej rozdzieli pieniadze 04.01.07, 17:37 nie moga sie dostac w rece czerwonych folksdojczow! Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 Polak potrafi! Już 30 lat po socjaliźmie 04.01.07, 17:43 bądziemy mieli parę autostrad. Hurra! Odpowiedz Link Zgłoś
cool_kid Re: UE inwestuje w Polsce (plan siedmioletni) 04.01.07, 17:47 Już za kilka lat mieszkancy Podkarpacia będą jeździć zwiedzać archaiczne drogi na Pomorzu Zachodnim, taki swego rodzaju skansen (nie mówiąc o lotnisku), historia się odwróciła. Odpowiedz Link Zgłoś
mfijalkowski1 Re: UE inwestuje w Polsce (plan siedmioletni) 04.01.07, 19:14 Nie, no to jest skandal!!! Z czego cieszyć się, baranie?!?!? Chciałem przypomnieć, że to u nas (zachód Polski) jest jeden z najwyższych w3skaźników przedsiębiorczości w kraju, i to my dopłacamy znacznie więcej od Was do bajzlu zwanego budżetem centralnym!! To my (zachód) pierwsi walczyliśmy z komuną (1956,1970,1976,1980), to my zagłosowaliśmy za wstąpieniem do UE. To my ponosimy największe koszty transformacji (PGRy, likwidacja kolei i wojska), podczas gdy Wasi rolnicy dostają KRUS (za który my w większości płacimy). I to my zapewniamy większość kasy na współfinansowanie tych projektów! Skandalem jest to, że obecna ekipa tak olbrzymie środki przeznacza w swoje regiony wyborcze, że Wrocław z Poznaniem nie będą miały drogi ekspresowej, a Międzyrzecz Podl. z Białymstokiem tak (z całym szacunkiem). Gdańsk, Poznań, Szczecin nie dostaną kasy na lotniska, a Rzeszów tak! To jest przegięcie! A Twoja postawa to szczyt mentalnego homo sovieticus! I wściekłość Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: UE inwestuje w Polsce (plan siedmioletni) 04.01.07, 20:25 mfijalkowski1 napisał: > Nie, no to jest skandal!!! > > Z czego cieszyć się, baranie?!?!? > > Chciałem przypomnieć, że to u nas (zachód Polski) jest jeden z najwyższych > w3skaźników przedsiębiorczości w kraju, i to my dopłacamy znacznie więcej od > Was do bajzlu zwanego budżetem centralnym!! poproś Merklową żeby przyłączyła was do Niemiec. Chętnie weźmie takie metropolie jak Łobez czy Nowa Sól (bezrobocie pow. 30%) Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: UE inwestuje w Polsce (plan siedmioletni) 04.01.07, 20:48 mfijalkowski1 napisał: > Nie, no to jest skandal!!! > > Z czego cieszyć się, baranie?!?!? > > Chciałem przypomnieć, że to u nas (zachód Polski) jest jeden z najwyższych > w3skaźników przedsiębiorczości w kraju, i to my dopłacamy znacznie więcej od > Was do bajzlu zwanego budżetem centralnym!! To my (zachód) pierwsi walczyliśmy > z komuną (1956,1970,1976,1980), to my zagłosowaliśmy za wstąpieniem do UE. To > my ponosimy największe koszty transformacji (PGRy, likwidacja kolei i wojska), > podczas gdy Wasi rolnicy dostają KRUS (za który my w większości płacimy). I to > my zapewniamy większość kasy na współfinansowanie tych projektów! Skandalem > jest to, że obecna ekipa tak olbrzymie środki przeznacza w swoje regiony > wyborcze, że Wrocław z Poznaniem nie będą miały drogi ekspresowej, a > Międzyrzecz Podl. z Białymstokiem tak (z całym szacunkiem). Gdańsk, Poznań, > Szczecin nie dostaną kasy na lotniska, a Rzeszów tak! > > To jest przegięcie! > > A Twoja postawa to szczyt mentalnego homo sovieticus! > > I wściekłość Oj, a Poznań nie ma autostrady? Nie ma lotniska? Nie ma drogi ekspresowej? A ta planowana z Bydgoszczy do Poznania to pryszcz? Bredzisz chłopie, bredzisz! Odpowiedz Link Zgłoś
earlyyears UE inwestuje w Polsce (plan siedmioletni) 04.01.07, 17:53 nie wierze w zadne slowo w tym artykule. Odpowiedz Link Zgłoś
bialczew doplacamy czy nie do UE ?? 04.01.07, 18:03 wszedzie pisza ile dostajemy z UE. a czy ktos wie ile wplacamy do UE ? i czy na pewno zyskujemy na tych transferach gotowki ?? Odpowiedz Link Zgłoś
g1979 Re: UE inwestuje w Polsce (plan siedmioletni) 04.01.07, 18:18 Niestety, wszelkie znaki na ziemi i niebie wskazuja ze tak bedzie przez kolejne 50 lat. Moze wladza liczy ze tu wymrzemy i wezma sobie ziemie za free ? Chyba czarny sen sie spelni :( Przyjada Holendrzy i zasadza kartofle ... Odpowiedz Link Zgłoś
zostatniejchwili Z ostatniej chwili - wielka dotacja z UE na schody 04.01.07, 18:43 Jak podaje "Super Ekspres" rządowi udało się w ostatniej chwili wytargować dotację 1.4 mld euro przeznaczoną na schody. Inwestycje ruszą lada chwila a projektów jest wiele. Wkrótce rozpocznie się budowa schodów Kraków - Zakopane z odnogą do Gubałówki i na Ząb. Wygodną 4 pasmową magistralę schodową planuje się z Warszawy do Łodzi. Tu z uwagi na płaski teren musi być użyta specjalna, droższa technologia. Inż. Stefan Warga - Na odcinku do Sochaczewa robimy techniką tzw. długich stopni a dalej, z uwagi na tektonikę terenu, robimy metodą "up-down-up-down". Dziennikarze "SE" dowiedzieli się że poważny projekt szykuje Fundacja Radia Maryja. Ojciec Zenon Jarząb - Nasz projekt "Schody do nieba" ma ambicję stać się światowym centrum pielgrzymkowym. Wejście lokalizujemy w okolicach Lichenia. Projekt cieszy się uznaniem fachowców i Kurii. Więcej w "Super Ekspresie". Odpowiedz Link Zgłoś
wiktorwinogradski1 UE inwestuje w Polsce (plan siedmioletni) 04.01.07, 19:14 ponad 36,3 mld euro (do unijnych dotacji dochodzi udział własny budżetu). To grubo ponad 105 mld zł! zatem 1 € = 2,89 PLN :-) Jesli tak dobrze liczy polski rzad, jak polscy dzennikarze, to Rydzyk chron Polske! Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Damy radę. Nie takie pieniadze się tutaj kradło. 04.01.07, 20:25 Kasa znika, a potem powstają 1000 metrowe wille z basenami, kupowane są mercedesy i jeżdzi się na wczasy na Hawaje. DAwajcie tą kasiore!! Już my wiemy jak ją "zagospodarować". ;)))) ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
g1979 Re: Damy radę. Nie takie pieniadze się tutaj krad 04.01.07, 20:44 Zgadzam sie z kapitanem stopczykiem. Pokolenie odpowiedzialne dzisiaj za panstwowa kase to klika dawnych partyjniakow uwazajaca ze brak jednego czy dwoch milionow nikt nie zauwazy przy budzecie rzedu paru miliardow. Dlatego biora ile sie tylko da, a jak wiadomo praktyka czyni mistrza. Juz oni sobie wypracowali takie metody naliczania roznego rodzaju dodatkow ze nikt sie nie doliczy czego i ile brakuje. Najwazniejsze zeby zapchac wlasny tylek. Odpowiedz Link Zgłoś
rekin-2 Re: Damy radę. Nie takie pieniadze się tutaj krad 04.01.07, 21:46 kapitan_stopczyk napisał: > Kasa znika, a potem powstają 1000 metrowe wille z basenami, kupowane są > mercedesy i jeżdzi się na wczasy na Hawaje. > > DAwajcie tą kasiore!! > Już my wiemy jak ją "zagospodarować". ;)))) tak - czytałem o synku Millera i jego żonie jak dostali milion dolarów i sponsorze Ryszardzie Krauze, czytałem też o Kwaśniewskiej i jej fundacji którą sponsorował Jan Kulczyk. Masz tutaj rację. Odpowiedz Link Zgłoś
tora_tora UE inwestuje w Polsce (plan siedmioletni) 04.01.07, 22:01 może się zainteresujecie modernizacją linii kolejowej wrocław- opole (E40) przebudowywana jest przynajmniej od 2000 roku, wg zapewnień PKP już w 2005 z wrocławia do opola czas podróży wynosić miał ok 32 minut. Obecnie podróz trwa nadal ponad godzinę, w sumie dłużej niż przed rozpoczęciem prac (ekspres jeździł wówczas 51 minut) sic Odpowiedz Link Zgłoś
g1979 Re: UE inwestuje w Polsce (plan siedmioletni) 04.01.07, 22:18 Hmm 90 km w 1 godzine ? Uwazam to za przyzwoity wynik. Dla przykladu dam nowinki z Pomorza. Odleglosc Slupsk-Gdansk (120 km). Express jedzie 2 godz i 15 min. Jedynym usprawnieniem w historii bylo przedluzenie lini SKM z Trojmiasta do Slupska (pospieszny). Czas podrozy ... zwiekszyl sie do 3 godz i 5 min. Jesli mi ktos nie wierzy to serdecznie zapraszam. Pomorze - kraina absurdu ! Odpowiedz Link Zgłoś
qweta0 Re: UE inwestuje w Polsce (plan siedmioletni) 05.01.07, 09:30 polecam jazde pociągiem relacji koszalin - poznań (250 km) trwa od 4 do 5 godzin, jak już mówiłem pomorze środkowe będzie niedługo największym zadupiem polski Odpowiedz Link Zgłoś
carlos333 ale dziura 05.01.07, 14:14 Przestancie plakac,a zacznijcie glosowac!Jestem kierowca i widze co sie dzieje w kraju,nie od razu Rzym zbudowano.Dzieje sie sporo,nie placze z tego powodu,mimo ze wyganiacie nas(TIRY)z kazdej wsi i miasta naprawde trzeba byc jasnoidzem,aby jezdzic ciezkim autem.Palkarze zacieraja rece i chowaja do kieszeni...Mieszkam na Mazurach i nie licze tu na zadne autostrady... Odpowiedz Link Zgłoś
zemeckins Re: A MOST w Kwidzynie??? 08.01.07, 23:56 hehe wedlug mapki AOW juz dawno powinna istniec, przykro mi ale MAMY 2007 a mozna powiedziec ze nawet w planach jej nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś