romciugiertych 20.01.07, 19:04 Popieram! Beatyfikować również Romana Giertycha! Za TE ZASŁUGI Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bwv1004 Re: Bp Pieronek: Beatyfikacja Jan Pawła II w 2008 20.01.07, 19:07 O tak. Można by też odnaleźć i beatyfikować te słynne kioskarki co to podobno dziurawiły prezerwatywy przed sprzedaniem... Odpowiedz Link Zgłoś
jeshua Prawie Bóg 20.01.07, 19:54 Jan Paweł II był kimś więcej niż człowiekiem. Dobrze to rozumiecie, otaczając jego osobę niezwykłym kultem. Prawdę mówiąc, czasem trochę mu tego zazdroszczę. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 jeshua,jesteś więcej niż świętny! 20.01.07, 20:13 Tak trzymaj. Jeshua - sankto subito. Odpowiedz Link Zgłoś
zat4ra Re: Bp Pieronek: Beatyfikacja Jan Pawła II w 2008 20.01.07, 20:01 Zainteresowal mnie Twoj link. Poczytalem sobie. I uwazam ze prawda lezy posrodku. Bartosz przegial z reakcja, i zareagowal za nerwowo i bez klasy na Twoja odpowiedz. Moze mial chlopak zly dzien ;-) Natomiast Twoja krucjata jest bez sensu. To jego prywatny blog, i moze sobie pisac w nim co chce. I tu pierwszy Twoj blad: utozsamianie jego luznych wypowiedzi na blogu z Wyborcza i to powtarzanie ciagle slyszanych zarzutow o nieobiektywnosci Wyborczej, w reakcjii na zwykle geograficzne uproszczenie jezykowe? Nie dziwie sie ze sie zdenerwowal. Druga sprawa: Twoje zarzuty o nie "Panowanie" Cie sa po prostu smieszne. Tu nie wersal, tradycja netowa jest taka ze jestesmy na "Ty" i koniec. Twoj wiek tu nikogo nie obchodzi. Tak ze dostosuj sie, albo zrezygnuj z internetu :-> Odpowiedz Link Zgłoś
bwv1004 Re: Bp Pieronek: Beatyfikacja Jan Pawła II w 2008 20.01.07, 21:38 zat4ra napisał: > Bartosz przegial z reakcja, i zareagowal za nerwowo > i bez klasy na Twoja odpowiedz. Moze mial chlopak zly dzien ;-) Może miał. Ale miał też wiele okazji, by odwołać to co z rozpędu powiedział. Z żadnej nie skorzystał. > To jego prywatny blog, i moze sobie pisac w nim co chce. > I tu pierwszy Twoj blad: utozsamianie jego luznych > wypowiedzi na blogu z Wyborcza Tu się nie zgadzam. Pisze o tym o czym się zajmuje w GW, GW często przywołuje jego notki z blogu jako redakcyjne komentarze. Jeśli nawet nie de iure, to de facto blog jest odgałęzieniem Wyborczej. > powtarzanie ciagle > slyszanych zarzutow o nieobiektywnosci Wyborczej, w reakcjii > na zwykle geograficzne uproszczenie jezykowe? Nigdzie nie napisałem o nieobiektywności GW, pisałem o niestaranności. Z niewiadomych przyczyn Węglarczyk uznał to za zarzut nieobiektywności. Zwróciłem mu w liscie uwagę na ten błąd w interpretacji, i mógł się do niego przyznać, i odwołać wynikające z niego epitety. > Druga sprawa: Twoje zarzuty o nie "Panowanie" Cie sa > po prostu smieszne. Tu nie wersal, tradycja netowa > jest taka ze jestesmy na "Ty" i koniec. > Twoj wiek tu nikogo nie obchodzi. Tak ze dostosuj sie, > albo zrezygnuj z internetu :-> Wiem jaka jest tradycja. Miałem jednak ochotę podyskutować z BW w konwencji "panowej", i on tę konwencję podjął. Więc nie powinien jej chyba w gniewie porzucać... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Bp Pieronek: Beatyfikacja Jan Pawła II w 2008 20.01.07, 21:44 Jak pamietam to pierwsi chrzescijanie nazywali siebie swietymi i nie potrzebowali do tego cudow , i kolegium karydynalskich, jak pamietam z ewangeli tylko Bog zna serca ludzi i tylko on moze o tym decydowac kogo uzna za swojego , a wpychanie na siłe do nieba nowego lokatora jest poprostu smieszne !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Wielguśnie rydzykujecie wątpiąc w Jaśka II 20.01.07, 23:28 To, że ta książka zamknęła się na wietrze, to nie znaczy, że jego idee są do doopy. kolter napisał: > Jak pamietam to pierwsi chrzescijanie nazywali siebie swietymi i nie > potrzebowali do tego cudow , i kolegium karydynalskich, jak pamietam z ewangeli > tylko Bog zna serca ludzi i tylko on moze o tym decydowac kogo uzna za swojego > , > a wpychanie na siłe do nieba nowego lokatora jest poprostu smieszne !!! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Bp Pieronek: Beatyfikacja Jan Pawła II w 2008 20.01.07, 19:55 > Bardziej prawdopodobną datą beatyfikacji Jana Pawła II jest 2 kwietnia 2008 r., > niż 16 października tego roku - ujawnia na stronach internetowych tygodnik > "Wprost. Skoro tak podaje tygodnik "Wprost(acki)", to pewnie tak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
sarmata Re: Bp Pieronek: Beatyfikacja Jan Pawła II w 2008 20.01.07, 20:00 Na uroczystość gremialnie przybędą autorytety moralne takie jak: abp Wielgus, bp Pieronek ks. Drozdek, abp Paetz, ks. Jankowski, o. Hejmo, ks. Czajkowski oczywiście przyjaciel JP2 ks. Maliński. Ojej, kogo tam nie będzie! Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Zapomniałeś o ks.Pawłowiczu! 20.01.07, 20:17 Co w Witoni na ziemi łódzkiej razem z ministrantami rozwiązywał analnie tajemnicę wiary. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Chociaż miernota, ten JPII, to przynajmniej nie 20.01.07, 20:04 zdrajca, jak sw. Stanisław. Strasznie lipny ten panteon polskich świetych. Odpowiedz Link Zgłoś
m1337 Re: Chociaż miernota, ten JPII, to przynajmniej n 20.01.07, 20:14 JPII przez caly okres sprawowania funkcji papieskiej okreslany byl za swego zycia jako święty a czarne kacyki chca go po kolejny raz mianowac świętym to jest zwykly plagjat ale przedszkole. Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Bp Pieronek: Beatyfikacja Jan Pawła II w 2008 r. 20.01.07, 20:07 a mnie to obchodzi tyle co zeszloroczny snieg. Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 a kogo to ? 20.01.07, 20:20 inaczej być nie mogło, przecież kazdy papież zostaje świętym, he,he Odpowiedz Link Zgłoś
formozus1 Mylisz się henio56! 20.01.07, 21:09 Nie zostałem świętym. Formozus 891-896 Pięć razy byłem chowany, czety wykopywany lub wyławiany. Byłem sądzony na "trupim synodzie". Wyświęciłem dwóch papierzy. Marynusa I i Hadriana III W 896 zjadłem dość niestrawną potrawę i walnąłem kopytami. Niejaki Lampert z Soleto polecił wykopanie mego truchła i ubranie mnie w ukochane i natchnione szaty pontyfikalne. Posadzono mnie na tronie papieskim i sądzono przez trzy dni. Proces tak długo trwał ponieważ zarzucano mi miedzy innymi, że nie umyłem zębów i dlatego tak śmierdzi na sali sądowej. Sędziowie często wychodzili z sali, a mój adwokat przemawiał z korytarza i prawie nikt go nie słyszał. Uznano mnie winnym, mój pontyfikat uznano za nielegalny, a udzielone święcenia i przywileje za nieważne. W akcie zemsty wyrokiem tego trupiego synodu drąbano mi trzy palce prawej ręki którymi namaściłem na cesarza króla Arnulfa. Dlatego dzisiaj tak wolno piszę na klawiaturze mego kompa. I dlatego moja odpowiedź jest tak spóźniona. Ludu Polan powstań z kolan. Amen. henio56 napisał: > inaczej być nie mogło, przecież kazdy papież zostaje świętym, he,he Odpowiedz Link Zgłoś
grain1 Re: Bp Pieronek: Beatyfikacja Jan Pawła II w 2008 20.01.07, 20:26 Teraz dopiero to będzie przeflancowane... Przejdziesz pod nazwą ulcy JP2 bez przyklęku, to w pałę... Przejdziesz koło pomnika j.w. , to w pałę... Ale przynajmniej te setki tysięcy lub też miliony podobizn, żeźbek, obrazków, świątek i innych odpustowych szmir z podobizną pysia JP2 się 'zaktywują' i będa pomagać gawiedzi na tym naszym marnym ziemskim padole. Nawet wzdychać się już nie chce na to zidiocenie. Odpowiedz Link Zgłoś
jqu Re: Bp Pieronek: Beatyfikacja Jan Pawła II w 2008 20.01.07, 21:14 Toz to sie niedobrze robi... zwykle BARBARZYNSTWO. serwisy.gazeta.pl/metro/1,75931,3854867.html Odpowiedz Link Zgłoś
krawat23 Re: Bp Pieronek: Beatyfikacja Jan Pawła II w 2008 21.01.07, 00:55 kazik.k napisał: > a mnie to obchodzi tyle co zeszloroczny snieg. Mnie również. Wiadomo, że będzie świetym, gdyż takie jest zapotrzebowanie społeczne i polityczne. Rok, dwa póżniej czy wczesniej - co za róznica!. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Czy na pewno wszystkie akta SB/IPN juz sprawdzono? 20.01.07, 21:24 Przykro byloby widziec Prezydenta znow klaszczacego po odwolaniu kanonizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch55 Re: Czy na pewno wszystkie akta SB/IPN juz sprawd 21.01.07, 00:19 adam.2x napisał: > > Przykro byloby widziec Prezydenta znow klaszczacego po odwolaniu kanonizacji. ----------- "Jeszcze w sierpniu Krzysztof Zając, dyrektor Biura Prawnego IPN, mówił w Senacie "mogę podać przykład osoby duchownej, której proces beatyfikacyjny się toczy, co do której jest wpis z konkretną datą, dwukrotny, po kolei, i są dokumenty w tym samym czasie zbierane na nią, i protokół zniszczenia akt." Odpowiedz Link Zgłoś
earlyyears Bp Pieronek: Beatyfikacja Jan Pawła II w 2008 r. 20.01.07, 21:27 od tego dnia w naszym kraju bedzie raj. tylko my tego doswiadczymy. a co! Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Szczęście zupełne to po prawicy!!! 20.01.07, 21:36 > od tego dnia w naszym kraju będzie raj. tylko my tego doświadczymy. a co! Mylisz się waść zasadniczo. W katolicyzmie szczęście doczesne to golgota. A szczęście zupełne to po prawicy tego który wybrał nasz naród do doświadczeń. Będzie nasz naród doświadczany do końca doświadczalskiego, albo samego narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
grain1 Re: Szczęście zupełne to po prawicy!!! 20.01.07, 22:29 Kolega mili się również. Nawet sam Doświadczalski sie w tym burdelu pogubił. Po prostu nie przewidział On Polski i Polaków z ich ku..kim charakterem... Odpowiedz Link Zgłoś
grain1 Re: Szczęście zupełne to po prawicy!!! 20.01.07, 22:35 Miało być: z ich k_u_r_e_w_s_k_i_m charakterem Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus JP II wielokrotnie wystapił przeciw I Przykazaniu 20.01.07, 22:54 JP II wielokrotnie wystapił przeciw I Przykazaniu - jego ekumenizm skompromitował Kościół. Całował Koran, przyjmował symbole Sziwy, przyjmował pogan. Nie może zostać świętym. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: baltazarus 21.01.07, 04:10 baltazarus napisał: > JP II wielokrotnie wystapił przeciw I Przykazaniu - jego ekumenizm > skompromitował Kościół. Całował Koran, przyjmował symbole Sziwy, przyjmował > pogan. Nie może zostać świętym. Niestety, ale z bolem serca musze Ci przyznac racje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 wet3 przesadzasz Jasiek II to fajny facio i nasz! 21.01.07, 04:30 wet3 napisał: > baltazarus napisał: > > > JP II wielokrotnie wystapił przeciw I Przykazaniu - jego ekumenizm > > skompromitował Kościół. Całował Koran, przyjmował symbole Sziwy, przyjmow > ał > > pogan. Nie może zostać świętym. > > Niestety, ale z bolem serca musze Ci przyznac racje. Pozdrawiam. A naszego należy traktować z pewnymi przywilejami. Odpowiedz Link Zgłoś
marecki6663 A w Rzymie .... 20.01.07, 22:57 Zaczynają odbierać imię JPII. Zaczęto od największego dworca Termini. Polacy powinni z tego powodu wyjść na ulice i protestować pod placówkami dyplomatycznymi Włoch na całym świecie. To jest precedens, który może dotrzeć do IV RP i co wtedy? Skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 A we wszechświecie królem jest Jezus Chrystus!! 20.01.07, 23:23 Z nadania niejakiego i często niezauważalnego boga. marecki6663 napisał: > Zaczynają odbierać imię JPII. Zaczęto od największego dworca Termini. Polacy > powinni z tego powodu wyjść na ulice i protestować pod placówkami > dyplomatycznymi Włoch na całym świecie. To jest precedens, który może dotrzeć d > o > IV RP i co wtedy? Skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 ankt Pölten - miasto w północno-wschodniej Austrii 20.01.07, 23:53 W ty mieście odkrywanie tajemnicy wiary było jawne. Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch55 opóżnienia w beatyfikacji , dlaczego ? 21.01.07, 00:17 "Jeszcze w sierpniu Krzysztof Zając, dyrektor Biura Prawnego IPN, mówił w Senacie "mogę podać przykład osoby duchownej, której proces beatyfikacyjny się toczy, co do której jest wpis z konkretną datą, dwukrotny, po kolei, i są dokumenty w tym samym czasie zbierane na nią, i protokół zniszczenia akt." Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 certum est quia impossiblie est 21.01.07, 01:58 Jest pewne. Ponieważ PiS da wszystko. Wiem, że to prawda. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 19-10 i tylko 34 wypowiedzi. 21.01.07, 02:25 Jezus Maria, Rany Boskie. Jan Paweł oddał co miał. O godzinie czwartej rano zbadano mocz Jaśka II Wszystkie wyniki w normie. O godzinie piątej zbadano ciśnienie. Wszystko w normie. O godzinie szóstej jego świętobliwość się zesrała. Odpowiedz Link Zgłoś
18261826www a kiedy ekskomunika Rydzyka???? 21.01.07, 02:31 na ten moment czekamy wszyscy jak na zbawienie! Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Ekskomunika Rydzyka to tragedia Polskiego Kościoła 21.01.07, 02:35 wspomnicie me słowa. Amen. 18261826www napisał: > na ten moment czekamy wszyscy jak na zbawienie! Odpowiedz Link Zgłoś
formozus1 Rany boskie,Jezus Maria twarz twa uwielbiana 21.01.07, 04:06 i proroczo za**ana przez takie gnidy jak poniżej. kozaczek3 napisał: > wspomnicie me słowa. > Amen. > 18261826www napisał: > > > na ten moment czekamy wszyscy jak na zbawienie! > > Odpowiedz Link Zgłoś
noscript Re: To nie po katolicku....., 21.01.07, 04:15 Jaska 2 na oltaz,a Leppera do celi. Odpowiedz Link Zgłoś
hatteras Ekskomunika Rydzyka to zbawienie Polskiego Koscio? 21.01.07, 05:58 i wiernych. Odpowiedz Link Zgłoś
piterbul Bp Pieronek: Beatyfikacja Jan Pawła II w 2008 r. 21.01.07, 04:55 byl wielkim czlowiekiem ale ale nie byl swietym !! on sam tak mowil!! to wielka rozdmuchiwana przez polskich fanatykow bzdura .byl Wielki ale NIE SWIETY!!!!!! nie ma ani jednej przeslanki aby uznac go swietym, a jakies uzdrowienie to smiech tylko wywoluje wszedzie., kosciol siegnal jednak prawie do dna swiat b.sie zmienia a kosciol tkwi w sredniowieczu obserwuje to w USA polskie koscioly swieca pustka b.malo mlodych ludzi robienie z kogos swietego na sile tylko poglebia odwrot od wiary nich pszejdzie do historii JP WIELKI nie swiety. Odpowiedz Link Zgłoś
eklesia Ta jego wielkość to w czym się niby obiawiała??? 21.01.07, 05:16 Może w tym, że kwiat młodzieży Polskiej ginął za ojczyznę, a on wystawiał teatrzyk w Krakowie co go oglądali między innymi gestapowcy?? Amen. piterbul napisał: > byl wielkim czlowiekiem ale ale nie byl swietym !! on sam tak mowil!! to wielka > > rozdmuchiwana przez polskich fanatykow bzdura .byl Wielki ale NIE SWIETY!!!!!! > nie ma ani jednej przeslanki aby uznac go swietym, a jakies uzdrowienie to > smiech tylko wywoluje wszedzie., kosciol siegnal jednak prawie do dna swiat > b.sie zmienia a kosciol tkwi w sredniowieczu obserwuje to w USA polskie > koscioly swieca pustka b.malo mlodych ludzi robienie z kogos swietego na sile > tylko poglebia odwrot od wiary nich pszejdzie do historii JP WIELKI nie swiety > . Odpowiedz Link Zgłoś
krystyna_z_gazowni Beatyfikacja Jaśka II jest moją nobilitacją 21.01.07, 07:05 Ponieważ założyłam się o to z Jąśką Wypają że Jasiek II będzie święty jako dotychczasowy jeszcze dwa lata. I to mi lata. Jest święty, a będzie święty? w 2009. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Dopiero ? Skandal !To robota masonów i żydów w na 22.01.07, 00:42 naszym episkopacie !! Odpowiedz Link Zgłoś
darl koran pocałował to czego Wam mało? 22.01.07, 13:59 koran pocałował to czego Wam mało? Odpowiedz Link Zgłoś