seawolfie Bufetowa kompromituje się do szczętu 27.01.07, 20:06 pani Bufetowa naprawde zrobiłaby lepiej (dla siebie), by poprzestała na przeprosinach, zamiast wyszukiwać najgłupsze usprawiedliwiemia. Przez to pokazuje, że przeprosiny wcale nie były szczere, lecz nakazane przez specjalistów od propagandy i PR. Oj, czy naprawdę PO nie mogła wyszukać na to stanowisko nikogo bardziej rozgarniętego, niż ta śmieszna pańcia? I oni mówią o "krótkiej ławce" PiSu, A to, to co? Nawet nie ławka, to stołeczek rezerwowych! Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Re: Bufetowa kompromituje się do szczętu 28.01.07, 09:21 > Oj, czy naprawdę PO nie mogła wyszukać na to stanowisko nikogo bardziej > rozgarniętego, niż ta śmieszna pańcia? I oni mówią o "krótkiej ławce" PiSu, A > to, to co? Nawet nie ławka, to stołeczek rezerwowych! Drogi Panie, proszę poprzeć mój apel do wszystkich forumowiczów, tam jest odpowiedź na pańskie pytanie! (jest poniżej za tytułem postu "Apel do wszystkich forumowiczów, poprzyjcie") GM114 Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re: Gronkiewicz- Ladne zdjecie do ksiezycowy : ) 27.01.07, 20:18 www.naszdziennik.pl/photo.php?pict=0bpo31.jpg&dat=20070127&id=po31.txt www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20070127&id=po31.txt Odpowiedz Link Zgłoś
babette666 Re: Gronkiewicz- Ladne zdjecie bardzo ladne 27.01.07, 21:20 tychik1: przestan wciskac ta propagande rydzykowa wciskac na forach latasz wszedzie i tego szmatlawca wszystkim wciskasz, i prosze sie o d w a l i c od pani HGWaltz Bóg stworzył człowieka, ponieważ rozczarował się małpą. Z dalszych eksperymentów zrezygnował. Odpowiedz Link Zgłoś
kosa44 Re: Gronkiewicz- Ladne zdjecie bardzo ladne 27.01.07, 21:25 Idż pa lulu werterku... Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re: Gronkiewicz- Ladne zdjecie bardzo ladne 28.01.07, 01:11 W Niej to wyborcy moga sie odrazu zakochac, ciezko sie wiec bedzie tak zwyczajnie odwalic ale obiecuje ze sie postaram. Zeby jeszcze nie popasc tylko w jaks depresje,to trzeba czsami tak dla rozrywki zamienic gazety na : www.tv-trwam.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
thorgal9 Gronkiewicz-Waltz: Urzędnik wojewody celowo wpr.. 27.01.07, 20:28 Co do ilorazu inteligencji Bufetowej- jeden przykład. W czasie niesławnej Rady ma miejsce pyskówka między Jackowskim a radnym z PiS. Bufetowa patrzy tępo. Radny podnosi rękę, Jackowski pyta "pan się ze mna wita?" Bufetowa patrzy tępo. sala sie śmieje, śmeje sie tez radny. Bufetowa patrzy tępo. Radny podnosi tym razem dwa palce. Bufetowa nadal patrzy tępo. Wreszcie- JEEEST! Zajarzyła, śmieje sie od ucha do ucha z tym swoim charakterystycznym, znamionującym niekonwencjonalną inteligencję uśmiechem. Warszawiacy- gratuluję wam wyboru, hi,hi! Odpowiedz Link Zgłoś
jsk39 Re: Gronkiewicz-Waltz: Urzędnik wojewody celowo w 27.01.07, 20:58 jeshua napisał: > Ach, od razu pułapka... Drobny fortel... Ale przecież cel był szczytny: ponowne > przejęcie stolicy przez jedynie słuszną partię, ukochaną przez Polaków (jeśli > nie przez wszystkich, to na pewno przez kwiat narodu polskiego). Niby kto zastawiał pułapki? Na supermenów i superlady? Nonsens Zenujące! Teraz HGW przypomniała sobie ,że pytała w UW -no pewno z braku rozumu lub zaufania u swoich . Czy inne samorządy tez pytały w UW z braku kompetencji? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej19552 Gronkiewicz-Waltz: Urzędnik wojewody celowo wpr.. 27.01.07, 21:12 Panie ADAMIE MICHNIK, wspolczuje Panu, za narod polski. Wstyd mi za Polakow,choc Polakiem jestem. pozdrowienia dla Pana ADAMA MICHNIKA od ANDRZEJA. Odpowiedz Link Zgłoś
kurduple_na_ksiezyc nie daj sie Haniu - go, go, go !!!!! 27.01.07, 21:22 twoj blad jest niczym przy przekretach tej kliki Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 [...] 27.01.07, 21:36 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
seawolfie Hieniu - go, go, go !!!!! Za ladę bufetu! 27.01.07, 22:03 Tylko z dala od kasy, bo z liczeniem do 30 kiepsko... Odpowiedz Link Zgłoś
halfilner ksiezycowy - od dawna nie trzezwiejesz ??? 28.01.07, 06:31 ksiezycowy, mamy podobne poglady, zreszta ja tez od dluzszego czasu nie trzezwieje. ile dziennie wypijasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Re: ksiezycowy - od dawna nie trzezwiejesz ??? 28.01.07, 09:07 Ależ Drogi Panie! Liczy się jakość a nie ilość. Osobiście przedkładam lamkę dobrego koniaku lub bardzo starego wina. Ale są też np. tacy którzy wolą hektolitry denaturatu. Z tego mają sklerozę, demencję starczą i inne objawy. GM114 Odpowiedz Link Zgłoś
halfilner wspolczuje andrzejowi i Micnikowi 28.01.07, 06:48 a ja wspolczuje wam obu, kiedy ostatnio was badal lekarz ? andrzej19552 napisał: > Panie ADAMIE MICHNIK, wspolczuje Panu, za narod polski. > Wstyd mi za Polakow,choc Polakiem jestem. > > pozdrowienia dla Pana ADAMA MICHNIKA od ANDRZEJA. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Tej kobiecie po prostu brak klasy.... 27.01.07, 21:26 Ten ją oszukał tamten źle powiedział, tamci są wredni, świat taki jest zły. A ona taka niewinna przecież. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej19552 Gronkiewicz-Waltz: Urzędnik wojewody celowo wpr.. 27.01.07, 21:33 Adam,ten swiat my ukladamy. ( to co jest na ziemi ) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej19552 Gronkiewicz-Waltz: Urzędnik wojewody celowo wpr.. 27.01.07, 21:48 Pani HANIU - dymisja dla dobra PANI. pozdrawiam PS Niech Pani popracuje nad soba, wierze w Pania, ale praca, praca i jeszcze praca. Odpowiedz Link Zgłoś
kopator Re: Gronkiewicz-Waltz: Urzędnik wojewody celowo w 27.01.07, 22:13 Tak wykształcona osoba jak gronkiewicz-walc nie może mówić o pułapce, dobrze powinna wiedzieć kiedy upływają terminy, chyba że to wykształcenie to jak mgr kwaśniewskiego Odpowiedz Link Zgłoś
gg1968 Nie ufaj PiS'om jak psom 27.01.07, 22:41 To HGW nie wie jakie to ścierwo? Dała się zrobić w konia i będzie miała nauczkę na przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
halfilner gg1968 czy to skrot od grube goovno ? 28.01.07, 06:40 gg1968 nie denerwuj sie , ja tez mam podobne poglady jak ty i tez jestem goovnem. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Gronkiewicz-Waltz: Urzędnik wojewody celowo wpr.. 27.01.07, 23:01 No, no, drugi Zagłoba! I fortel wymyśli, i od kufla nie stroni. Panie Prezesie, melduję wykonanie zadania! Odpowiedz Link Zgłoś
halfilner recytatorka Hanusia z klasy 7d 28.01.07, 06:44 czy ona jest normalna ???? recytuje wiersze ??? dziecinnieje , wydaje jej sie , ze jest dziewczynka w szkole podstawowej i recytuje wiersze na apelu. A na koniec recytacji o malo sie nie poplakala z emocji. Warszawiacy - kogo wy wybraliscie ?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej19552 Gronkiewicz-Waltz: Urzędnik wojewody celowo wpr.. 27.01.07, 23:09 Koncz wachmistrz, ja walcze rozumem, a Ty mieczem. Odpowiedz Link Zgłoś
sirandreas Oj, Hania... 27.01.07, 23:18 ...nie ładnie tak kłamać. Bufetowa Watch Odpowiedz Link Zgłoś
cichutek Gronkiewicz-Waltz: Urzędnik wojewody celowo wpr.. 27.01.07, 23:34 a cóż to? bufetowa przepisów nie zna??? taki z niej prawnik jak z koziej d*** trąba... Odpowiedz Link Zgłoś
mendowesz Gronkiewicz-Waltz: Kompromitacja 28.01.07, 05:14 Z tego co widać i słychać, poziom intelektualny i etyczny HGW oraz wspierających ją liderów PO Tuska i Komorowskiegto znacznie odbiegają od reprezentowanego przez Leppera. In minus rzecz jasna. Ciekawe że nikt tego nie widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Czy Pan udaje, czy nie widzi, że.. 28.01.07, 09:16 wszyscy przez Pana wymienieni i wielu innych niewymienionych chce wyłącznie jednego: "NASZEGO DOBRA" ?? Odpowiedz Link Zgłoś
souljazz Re: Gronkiewicz-Waltz: Kompromitacja 28.01.07, 09:21 Gratuluje wyobrazni. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ........Za Wprost........................... . 28.01.07, 08:01 Wypijmy za błędy Piątek, 26 stycznia 2007 - 21:23 CET (20:23 GMT) Komentowana wiadomość Hanna Gronkiewicz-Waltz przeprasza Prezydent Warszawy Hanna Gronkiewicz-Waltz podczas nadzwyczajnej sesji rady miasta przeprosiła mieszkańców stolicy za zamieszanie związane z tym, że po terminie złożyła oświadczenie o działalności gospodarczej męża. [26 stycznia 2007 18:22 CET] Kiedy dwa tygodnie temu pojawiły się pierwsze informacje o tym, że niektórzy samorządowcy nie wypełnili oświadczeń majątkowych w terminie, opinia publiczna była zgodna: muszą stracić mandat. Nowe wybory były uważane za konieczne. Do czasu, gdy okazało się, że wśród spóźnialskich jest prezydent Warszawy Hanna Gronkiewicz-Waltz. W kultowej komedii "Sami swoi" Pawlak wypowiedział słynną kwestię: "sąd sądem, ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie". Tak samo rozumuje większość liderów PO domagając się amnestii dla polityków, którzy spóźnili się ze złożeniem oświadczeń majątkowych. Hanna Gronkiewicz-Waltz uznała, że nawet jeżeli złamała prawo, to jest ono niesprawiedliwe, czyli należy je zmienić. W rzeczywistości w normalnym państwie politycy, którzy przez własne niedbalstwo narazili podatników na konieczność finansowania nowych wyborów straciliby szansę na ponowną elekcję. Podobnie powinno być w przypadku Hanny Gronkiewicz-Waltz. Jeżeli dziś jej linią obrony jest tłumaczenie, że wprowadzili ją w błąd urzędnicy, to proszę pomyśleć, co się będzie działo w przypadku przetargów. Wtedy nie będzie przecież mogła szybko sprawdzić w dzienniku ustaw jaka jest prawda. Spóźnione słowa przeprosin za zamieszenie niczego nie zmienią. Nie należy także spodziewać się, aby Hanna Gronkiewicz-Waltz wycofała się z polityki. Wbrew powszechnej opinii polscy wyborcy lubią wybaczać. W tej sytuacji najlepiej zanucić ulubionego piosenkarza Kazimierza Marcinkiewicza (rywala HGW w ostatnich wyborach) Ryszarda Rynkowskiego: "wypijmy za błędy na górze". Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Apel do wszystkich forumowiczów, poprzyjcie!! 28.01.07, 08:57 Drodzy forumowicze! Wymyśliłem najprostszy sposób wyjścia z impasu, który pozwala na pewne oszczędności oraz służy użyteczności publicznej i sprawiedliwości społecznej, co, jak wiadomo, dla wielu forumowiczów jest priorytetowe. Ponadto służy obronie d***kracji, co wielu niezwykle wzrusza.. Powołajmy MY FORUMOWICZE, przez aklamację, na Prezydenta Warszawy, kogoś spośród żebraków mieszkających na dworcu centralnym!! Obojętnie którego! Chłop się w cieple ogrzeje, bo mrozy, pić mu przyniosą - barek pełny, a i zakąsić. Będzie mu miło a jeszcze zaprosi sobie koleżeństwo z dworca, bo miejsca jest dosyć! Pogaworzą sobie z geniuszami prawnikami z urzędu! Pełny egalitaryzm! Oszczędności to może nie przyniesie, ale dodatkowych rozchodów oszczędzi. Ponadto bedzie to uwieńczeniem sporów międzypartyjnych. Wszystkie czołowe partie w Polsce opowiadają się przecież za rozwiązywaniem słusznych problemów socjalnych. Wszystkie czołowe partie głoszą, że chcą wyłącznie "naszego dobra"!! Dotychczasowi pupile tych partii wysuwani na stanowiska, "naszych dóbr" zgromadzili już na ogół wystarczająco nie tylko dla siebie, ale dla potomnych kilku następnych pokoleń.. Pozdrawiam wszystkich GM114 Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Uwaga - jest odpowiedź prominentów !!! 28.01.07, 09:42 Reakcja prominentów jest błyskawiczna! Zakazali wykonywania fotografii na dworcu centralnym!! Chodzi oczywiście o to, by zakazać kampanii wyborczej mieszkającym tam żebrakom w celu dokonania wyboru któregoś z nich na prezydenta Warszawy!! To już przestały być żarty... Odpowiedz Link Zgłoś
malina510 Gronkiewicz-Waltz: Urzędnik wojewody celowo wpr.. 28.01.07, 10:29 Ojej, straszni ludzie przeszkadzają Hani bieduli... A gdyby chodziło o sprawozdanie z unijnych pieniędzy? zawiadomienie do prokuratury? Oj Hania, nie piernicz.... Odpowiedz Link Zgłoś
mosessex Wieprzowe Podgardle wraz z Tuskiem 3 mln oddadzą 28.01.07, 12:01 z własnej kieszeni.To Tusk agent szwbski Hanię wieprzowe podgardle promował na prezydenta stolycy to teraz niech razem zapłacą za nowe wybory Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Gronkiewicz-Waltz,nie pieprz głupot-jesteś kiepska 28.01.07, 12:44 Głupawe tłumaczenie.To wojewoda lub jego urzednicy mają kierować Warszawką? Masz kieposkich urędników -prawników,to ich zmień.Bo zginiesz w papiurach:) Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Kiepscy 28.01.07, 13:55 Prawnicy we wszystkich polskich urzędach są mało powiedziec kiepscy, oni są beznadziejni. Toczę batalię w urzędach, wiem coś o tym. Nie znają ustaw, wyrywają pojedyncze artykuły, i na tej podstawie decydenci wydają decyzje. Początkowo myślałem, że ich działanie jest celowo szkodzące praworządności, ale częściowo zmieniłem zdanie. To matecznik baranów prawnych wprost z PRL-u. A tymczasem wszystkie Sejmy po 1989r. cierpią na biegunkę, wymyślają coraz więcej niepotrzebnych przepisów. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_s Re: Gronkiewicz-Waltz: Urzędnik wojewody celowo w 28.01.07, 13:00 Pani Prezydent - przegrywania na "własne życzenie" trzeba się też wreszcie nauczyć a nie jak dziecko wykrzykiwać :"mamo a oni mnie biją....." Platforma krzyczy tak od samego początku swojej parlamentarnej przegranej. Nie jestem idolem PIS-u ale PO-wcom radzę : DOROŚNIJCIE Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Są skuteczni, główny cel osiągają! 28.01.07, 14:00 Tym celem, jest "robienie nam dobrze" bo my jesteśmy zbyt głupi, zeby sami o sobie decydować i o swojej własności. Zawsze głoszą, że "Chcemy wyłącznie waszego dobra". No i potem, zgodnie z tym programem, skubią. A kto nie rozumie, co mają na myśli, ten sam sobie winien. Niech ma pretensje do samego siebie! Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Załosna kompromitacja... 28.01.07, 13:28 Trudno o gorszą reklamę i to nie tyle nawet dla profesora nauk prawnych, ale dla Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego. Kompromitacja po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Re: Załosna kompromitacja... 28.01.07, 14:07 Proszę Pana, gdybym ja Panu pokazał w jaki sposób podanie do Wojewody Krakowskiego formułuja prawnicy z Uniwersytetu Jagiellońskiego i na jakie przepisy się powołują i w jaki sposób z chęci wzbogacenia uczelni o cudze nieruchomości to by Pan spadł z krzesła. Takich mamy profesorów, takich mamy prawników, koń jaki jest każdy widzi. Tu potrzebna jest głęboka lustracja zawodowa. Wielu prawników zatrzymało się na poziomie wczesnych lat stalinowskich. Poza tym wielu cierpi na demencję starczą. Matecznik PRL-u. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej19552 Gronkiewicz-Waltz: Urzędnik wojewody celowo wpr.. 28.01.07, 16:49 Mowicie, ze 2 x 2 = 4 Ja mam watpliwosci. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
al.owiec_ka Re: Gronkiewicz-Waltz: Urzędnik wojewody celowo w 28.01.07, 17:59 Na przykład można by przeczytać KPA Art.57 par. 1 ...."Jeżeli początkiem terminu określonego w dniach jest pewne zdarzenie, przy obliczaniu tego terminu nie uwzględnia się dnia, w którym zdarzenie nastąpiło. Upływ ostatniego z wyznaczonej liczby dni uważa się za koniec terminu." ... i zapytać: Czy obliczania terminu nie należałoby przypadkiem zacząć od dnia następnego po ogłoszeniu wyników wyborów w Dzienniku Ustaw? Obwieszczenie ogłoszono 29 listopada, a 30 dzień od 30 listopada minął 29 grudnia. Może jednak pan Bębenek miał rację, informując o terminie - jeśli tak rzeczywiście informował... Odpowiedz Link Zgłoś
al.owiec_ka Re: Gronkiewicz-Waltz: Urzędnik wojewody celowo w 28.01.07, 21:15 Może by tak jeszcze zajrzeć do konstytucji i przeczytać Art. 88. Albo sobie przypomnieć, jak się liczy termin, kiedy urząd przyśle list polecony. Jeśli nawet w dokumencie jest mowa o czymś, co się zdarzyło w przeszłości, to dla obywatela obliczanie terminu zaczyna się dopiero od podania do wiadomości urzędowego dokumentu. To jest dzień zerowy. Jeśli mowa o wyborach, to nie składają się one z samego głosowania. Po obliczeniu głosów i uwzględnieniu lub odrzuceniu protestów następuje ogłoszenie protokołu. W tym momencie kandydat zostaje urzędowo powiadomiony, że został wybrany. W niektórych krajach (USA) urząd się obejmuje nawet 2 miesiące po wyborze... Odpowiedz Link Zgłoś