zapluty-karzel-reakcji 08.02.07, 13:10 Wreszcie sprawiedliwy i słuszny wyrok, coś jednak zaczyna się w tych sądach zmieniać. Ale debolszewizacja sądów nadal jest konieczna ! I szkoda, że nie ma kary śmierci te ścierwa tylko na to zasłużyły ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zapluty-karzel-reakcji Brawo Sąd !! 08.02.07, 13:13 "- Nie wszyscy w społeczeństwie muszą się odnaleźć. Ci, którzy nie mogą się odnaleźć, muszą być odizolowani - uzasadniał sędzia." Wreszcie ktoś powiedział prawde, tylko co na to rozmaci obrońcy praw bandytów ... typu Hołda, Filar, Rzepliński cóż powiedzą te autorytety czy głos zabiorą tacy mędrcy jak Safian i Zoll ? Odpowiedz Link Zgłoś
rousseau "Sędzia Strach" to przecież "Judge Dredd"!!! 08.02.07, 14:35 Tak mi się skojarzyło... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Dożywocie za zabójstwo mężczyzny i jego córek 08.02.07, 13:14 Dzieki takim sprawom jak ta stałam się po wielu latach zwolenniczką kary śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 to niewyobrażalna tragedia 08.02.07, 13:18 folkatka napisała: > Dzieki takim sprawom jak ta stałam się po wielu latach zwolenniczką kary śmierc > i. a sadyzm bandytów zasługuje na jedyną słuszną karę -śmierć Odpowiedz Link Zgłoś
stills Domagam się kary śmierci dla tych ludzi 08.02.07, 13:53 Jako człowiek, mężczyzna, mąż i przyszły ojciec domagam się kary śmierci dla sprawców tego zabójstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek Domagam się kary ŚMIERCi dla tych śmieci 08.02.07, 14:30 stills napisał: > Jako człowiek, mężczyzna, mąż i przyszły ojciec domagam się kary śmierci dla > sprawców tego zabójstwa. Niestety, lewicowe ogłupienie jest tak zaawansowane, że nawet sensownie zwykle wypowiadający się twórca wątku, plecie o "uczciwej" karze dożywotniego wylegowania się na pryczy więziennej, dla ścierw zasługujących na najwyzszą pogardę społeczeństwa i Prawa (nie mylić z Lewem), które powinno być w służbie tegoż społeczeństwa. Co lewda, szmaty lewicowe uważają, że to społeczeństwo ma być w służbie lewicowych szmat, a lewicowe szmaty mają temu społeczeństwu "kreować postawy". P.S. Ty też uległeś mimowolnie lewicowej edukacji, która wyeliminowała z języka prawniczego i społecznego termin "morderstwo" na rzecz terminu "zabójstwo". A zabójcą to jest mimowolny sprawca śmiertelnego wypadku drogowego, a nie zbrodniarz działający z premedytacją. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek polska język trudna język dla dareczka? 08.02.07, 14:39 Zabójstwo, to przestępstwo określone w art. 148 par. 1 k.k. Sprawca nieumyślnego spowodowania śmierci nie nazywa się po polsku "zabójca". To nie ma nic wspólnego z żadnymi lewakami - to po prostu kwestia znajomości języka polskiego. Nie ma czegoś takiego, jak "nieumyślne zabójstwo", bo zabójstwo jest (ex definitione) działaniem umyślnym. Takie są reguły języka polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek trzymanie się ISTOTy sprawy-trudna rzecz dla zenia 08.02.07, 16:13 krwawy.zenek napisał: > Nie ma czegoś takiego, jak "nieumyślne zabójstwo", bo zabójstwo jest (ex > definitione) działaniem umyślnym. Takie są reguły języka polskiego. Dobra, nie ma nieumyślengo zabójstwa. Podstawową myślą, którą przekazywałem jest to, że lewicowe szmaty ustawodawcze wyeliminowały termin "morderstwo" z lewicowego kodeksu karnego (i jak wykazałem wcześniej, również z użycia powszechnego u części społeczeństwa, które dało się ogłupić). Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek znowu mijasz sie z prawdą, jak zwykle 08.02.07, 16:17 I nadal kłamiesz, ponieważ termin "morderstwo" jest powszechnie używany na oznaczenie zabójstwa kwalifikowanego - art. 148 $ 2 k.k. W samym tekście kodeksu tego słowa co prawda nie ma, ale k.k. nie posługuje się dyspozycjami nazwowymi - każde przestępstwo jest zefiniowane przez wskazanie jego znamion. No i jak wyglądasz, manipulancie? Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek Re: znowu mijasz sie z prawdą, jak zwykle 08.02.07, 16:41 krwawy.zenek napisał: > I nadal kłamiesz, ponieważ termin "morderstwo" jest powszechnie używany na > oznaczenie zabójstwa kwalifikowanego - art. 148 $ 2 k.k. W samym tekście > kodeksu tego słowa co prawda nie ma, ale k.k. nie posługuje się dyspozycjami > nazwowymi - każde przestępstwo jest zefiniowane przez wskazanie jego znamion. Łżesz jak typowy lewak. Nawet w środku swojej wypowiedzi (ludziki zwracają uwagę na początek i koniec, prawda?) potrafisz przyznać, że "w samym tekście kodeksu tego słowa co prawda nie ma" (O TYM WŁAŚNIE napisałem, że lewicowa hołota eliminuje termin "morderstwo"), ale konkuzję wyciągasz jak zwykle w starym lewicowym stylu. P.S. Za komuny był taki opis lewicowca: "komuch to taki ktoś, kto będzie patrzył ci w oczy i mówił, że 2+2 nierówne jest 4". Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek jak można być tak niewiarygodnie tępym? 08.02.07, 16:47 darr.darek napisał: > Nawet w środku swojej wypowiedzi (ludziki zwracają uwagę na początek i koniec, > prawda?) potrafisz przyznać, że "w samym tekście kodeksu tego słowa co prawda > nie ma" (O TYM WŁAŚNIE napisałem, że lewicowa hołota eliminuje > termin "morderstwo") Eliminuje podobnie jak wszelkie inne dyspozycje nazwowe (na przykład "oszustwo"). Czy do ciebie nie dociera, że k.k. nie posługuje się nazwami przestępstw? Że nie ma (inaczej, niż np. w Niemczech) "tytułó" poszczególnych artykułów? Jak ci to prościej napisać? W postaci komiksu? Wtedy pojmiesz? W każdym podręczniku prawa karnego materialnego i w każdym komentarzu do k.k. znajdziesz nazwę "morderstwo", która oznacza - zgodnie zresztą z jaj znaczeniem w języku potocznym - typ kwalifikowany zabójstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek Re: jak można być tak niewiarygodnie tępym? 08.02.07, 22:52 krwawy.zenek napisał: > darr.darek napisał: > > potrafisz przyznać, że "w samym tekście kodeksu tego słowa co prawda > > nie ma" (O TYM WŁAŚNIE napisałem, że lewicowa hołota eliminuje > > termin "morderstwo") >Eliminuje podobnie jak wszelkie inne dyspozycje nazwowe (na >przykład "oszustwo"). Czy do ciebie nie dociera, że k.k. nie posługuje się >nazwami przestępstw? Że nie ma (inaczej, niż np. w Niemczech) "tytułó" >poszczególnych artykułów? Jak ci to prościej napisać? W postaci komiksu? Wtedy >pojmiesz? Pieprzysz o istniejącym prawie(lewie) jako o czymś, co wyznacza jakowyś standard prawny. Pieprzysz o tym, że k.k. nie posługuje się nazwami przestępstw (a "zabójstwo" to nie nazwa przestępstwa?). Przyjmij do pustej łepetyny, że są kraje, gdzie termin "morderstwo" jest używany w kodeksach karnych. Przyjmij do pustej łepetyny, że nawet lewicowej Polsce, UPR przygotowywała projekt przywrócenia terminu "morderstwo" do kodeksu karnego. Przyjmij do pustej łepetyny, lewaku, że obecny kodeks karny WYMAGA radykalnych zmian w kierunku wymuszenia represyjnej, odstraszającej funkcji kar dla najgroźniejszych przestępców. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek jak można być tak niewiarygodnie tępym? 09.02.07, 12:48 darr.darek napisał: > Pieprzysz o istniejącym prawie(lewie) jako o czymś, co wyznacza jakowyś standard prawny. Na szczęście "standardów prawnych" nie wyznacza twoje chamstwo i twoje urojenia. > Pieprzysz o tym, że k.k. nie posługuje się nazwami przestępstw Nie pieprzę, tylko cie próbuję poinformować, bo najwyraźniej nie wiesz. > Przyjmij do pustej łepetyny, że są kraje, gdzie termin "morderstwo" jest używany w kodeksach karnych. Nie mam czego "przyjmować" bo bez porównania lepiej niz ty znam kodeksu karne z róznych krajów i z róznych epok historycznych i doskonale wiem, że niektóre posługują się dyspozycjami nazwowymi. Nie tylko swoim nieuctwem się przechwalasz, ale też nieumiejętnoscią rozumienia prostego tekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek odstaw tę amfę dareczku 08.02.07, 16:18 Odstaw tę amfę, bo za niedługo twój mózg będzie sie składał głównie z dziur, a niepohamowana agresja skieruje się przeciw tobie samemu. Odpowiedz Link Zgłoś
tag_heuer Re: Dożywocie za zabójstwo mężczyzny i jego córek 08.02.07, 13:21 Ja do takich spraw podchodze troche emocjonalnie, sam mam 2-letnią córkę. Jedynym słusznym wyrokiem jest kara śmierci, a jeżeli nie - samemu wymierzy ć karę Odpowiedz Link Zgłoś
woyteck44 Re: Dożywocie za zabójstwo mężczyzny i jego córek 08.02.07, 13:19 Należało się im. OK. Ale co sąd zrobi za zabicie brata Otylii Jędrzejczak? Czy będzie uprzywilejowana? Dopiero po tym wyroku będzie można powiedzieć czy w polskich sądach coś się zmieniło! Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciak33 Re: Dożywocie za zabójstwo mężczyzny i jego córek 08.02.07, 13:28 "- Należy wziąć pod uwagę, że sprawcy byli sąsiadami ofiar. Wychowywali się obok siebie. Ta kara jest więc współmierna i sprawiedliwa - uzasadniał sędzia Strach." Jeżeli to zaważyło na wyroku, to przyznaję, iż jego adekwatność jest przypadkowa. Co ma do rzeczy fakt, że byli sąsiadami? Sąsiad, nie sąsiad, Polak, nie Polak, katolik, nie katolik - życie każdego człowieka powinno być chronione niezależnie od takich partykularyzmów. A zwyrodnialcy zabijający trójkę niewinnych ludzi zasługują na całkowite wykluczenie ze społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
starykot W jaki sposób... 08.02.07, 13:35 ... ci faceci siedząc w pierdlu zapłacą tak wysokie odszkodowanie poszkodowanej? Odpowiedz Link Zgłoś
por1 Dożywocie za zabójstwo mężczyzny i jego córek 08.02.07, 13:37 A adwokaci ,ktorzy biorą udzial w takich apelacjach ,czy są współmiernie normalni do zbrodni swoich klientów? Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Oto Sędzie przez duże "S" a nie tołman w todze 08.02.07, 13:40 jakich pełno w polskich sądach. Odpowiedz Link Zgłoś
mortalcoil I sprawa najważniejsza - biedne dzieci i ich tata 08.02.07, 13:48 Wszyscy przyklaskują sądowi. I ja się zgadzam ze wszystkimi, wyrok jest adekwatny. Pamiętajmy tylko, że ŻADNA kara nie wróci życia zabitym. Wyobrażacie sobie ten moment - dzici widzą jak ojciec umiera na ich oczach. A potem same giną i widzą swoich oprawców. Myślenie o tym doprowadza mnie do szaleństwa. Nie ma kary, która zrekompensuje to, co się stało. I jak tu nie wierzyć w inny, lepszy świat, który istnieje poza tym gó..anym padołem. A matka i żona? Co z nią? Wiem, że na jej miejscu popełniłbym samobójstwo - takie myśli mam, gdy tylko przez głowę przejdzie mi, że moja żona i synek giną. Odpowiedz Link Zgłoś
seth11 Re: Dożywocie za zabójstwo mężczyzny i jego córek 08.02.07, 14:00 Wyrok nie jest ani adekwatny, ani sprawiedliwy. Dlaczego za to że oni zabili, my wszyscy będziemy musieli pokutować utrzymując ich w więzieniu przez tyle lat? Kara śmierci, i szybki wyrok to jest kara adekwatna i sprawiedliwa. Na dodatek zmniejszyłoby się przeludnienie w więzieniach. Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph Kara śmierci 08.02.07, 14:05 Również widząc takie przypadki jestem za karą śmierci. Ludzie którzy popełniają te zbrodnie przede wszystkim ciągle uważają że uda im się z tego jakoś wykaraskać. Że najwyżej ich złapią, dostaną 8 lat i wyjdą po tych ośmiu latach. Nad potencjalnymi mordercami powinna wisieć w powietrzu przede wszystkim nieuchronność kary. By każdy wiedział że jak zostanie złapany (a wykrywalność powinna być jaknajwiększa by sobie sprawcy zabójstw nie robili nadziei) to z pewnością dostanie dożywocie a w przypadku recydywy lub mordu z premedytacją po prostu kara śmierci. Ewentualnym ostatecznym wyjściem w razie negacji kary śmierci jest więzienie podwyższonego rygoru w którym każdy morderca by siedział w samotnej, odizolowanej celi. Tak odizolowanej by kompletnie zminimalizować ilość bodźców docierających do skazanego do zmiany pory z dzień na noc, i wsuwanych porcji jedzenia w postaci chleba i wody. A kontakt z innymi osobami (strażnicy itd.) możliwie maksymalnie wykluczyć. W takim więzieniu by mieli dość czasu by zastanowić się nad swoim życiem a nie je wypełniać oglądaniem telewizji, graniem w szachy, i ubawem z zabawy kosztem współwięźnia. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Dożywocie za zabójstwo mężczyzny i jego córek 08.02.07, 14:06 zapluty-karzel-reakcji napisał: > Wreszcie sprawiedliwy i słuszny wyrok, coś jednak zaczyna się w tych sądach > zmieniać. Zaczyna się? A skąd ten tłum dożywotniaków w polskich więzieniach? Sami się skazali? > Ale debolszewizacja sądów nadal jest konieczna ! Na razie konieczna jest pilna dekretynizacja takich jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Dożywocie za zabójstwo mężczyzny i jego córek 08.02.07, 16:50 dozywocie dla tych zwyrodnialcow to zadna kara. chyba,ze byloby to dozywocie w chinskiej kopalni wegla. Panie Ziobro,moze by tak przemyslec cos w rodzaju wymiany ? Chiny nam np. wegiel my im tego typu dozywotnia sile robocza ? Odpowiedz Link Zgłoś