marcus_crassus 09.02.07, 07:55 Radek! Jestesmy z Toba :) Tak dla Radka! :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ddb2 Re: Sikorski prezydentem? 16 proc. Polaków mówi ' 09.02.07, 07:59 Radoslaw Sikorski ma rowniez poparcie ode mnie i moich znajomych, pod warunkiem, ze wezmie rozwod z pisem. Odpowiedz Link Zgłoś
fraglesi67 Niegłupi pomysł 09.02.07, 08:15 Ale Pisuary i warchoły z SO musi pozamykać w obozach Odpowiedz Link Zgłoś
skubi6 Partia Małego Rozumku poprze kandydaturę Radka 09.02.07, 08:37 Jak Marcinkiewiczowi kazali wziąć Leppera na wice, to się trochę stawiał, ale w końcu posłuchał. I tym sposobem politycznie się s... no wiecie co. W zamian był premierem, ale w końcu i tak Jarek go wywalił. I teraz nie ma ani honoru (bo to już nie wróci), ani posady. Zupełnie jak pani Aneta z Samoobrony. Sikorskiemu kazali wziąć Macierewicza na wice, po to aby Polska nie miała już wywiadu ani kontrwywiadu, ale za to żeby były fajne precieki prasowe. Sikorski stawiał się jak mógł, ale w końcu też się sku... i Macierewicza wziął. W zamian był ministrem obrony, ale w końcu i tak Jarek go wywalił. I teraz nie ma ani honoru (bo to już nie wróci), ani posady. Zupełnie jak pani Aneta z Samoobrony i jak Kazio Genialny Bankowiec z PiS. Proponuję, żeby Marcinkiewicz z Sikorskim razem założyli nową partię. Może się nazywać Partia Małego Rozumku. Będzie tam też miejsce dla Pani Zyty (jak wyleci z rządu) i dla Pani Anety. Podobno niektórzy ginekolodzy przywracają dziewictwo. Może do takiego doktora ci panowie mogliby pójść, może on im honor zrekonstruruje. Przyda się do uprawiania polityki, a szczególnie do bycia prezydentem. Radek na prezydenta, Kazio na Edukatora, Aneta na ministra rolnictwa, Zyta do finansów. Zobaczycie, będzie raj. Więcej o Kaziu: www.skubi.net/komisarz.html Więcej o tym, co teraz mamy zamiast wywiadu: www.skubi.net/subotic.html I jeszcze o Wielkim Kaczym Bankierze: www.skubi.net/bank.html Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: Partia Małego Rozumku poprze kandydaturę Radk 09.02.07, 09:05 Radio Maryja raczej nie poprze Radosława. Nasz Dziennik: Dymisja neokonserwatysty -- Frant Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Czyli tak jak przypuszczałem? 09.02.07, 09:15 Podobnie było z Kaziem. Pokazał się, sprawdził się, wzbudził sympatię i wystawili go do wyścigu warszawskiego. Gdzie wystawiają Radka ??? Znowu bitwa warszawska czy już jest tak źle w państwie, że drób przewiduje przyspieszone wybory parlamentarne i wtedy Radzio, jako niby niezależny stworzy wasalską partyjkę, którą ciemnogród wprowadzi do parlamentu zabierając część elektoratu Tuskowi, czerwonym i jakimś "zdrajcom" od Romana i Endrju ??? Odpowiedz Link Zgłoś
baby1 Kompletna bujda ztym sondażem. Pierwsza czwórka 09.02.07, 09:17 ma 111,3%. Odpowiedz Link Zgłoś
kszynka Re: Kompletna bujda ztym sondażem. Pierwsza czwór 09.02.07, 10:56 tylko Radek jako "silny" minister może stanąć do walki przeciw gronkowcowi w walce o stolicę Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka najemnik-zabójca Rosjan na prezia - głupi pomysł 09.02.07, 11:29 najgłupsza propozycja - stosunki z Rosją zamrożone na 25 lat Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Zdecydowanie Radek - dosyc osmieszania Polski i 09.02.07, 11:50 Polakow biznes.interia.pl/news?inf=868626 Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Re: Zdecydowanie Radek - dosyc osmieszania Polski 09.02.07, 12:29 I tu się zdziwisz, albo ucieszysz, ale Radzi cały czas jest w drużynie i tańczy, jak mu zagrają. Ta dymisja to ściema dla nas... Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Kacik humoru z pierwszych stron GW. UFO, Sikorski, 09.02.07, 13:28 Jesli takie du...erele GWno zamieszcza na pierwszych stronach, to przyzanje sie, ze jest prasa bulwarowa. To smietnik. Odpowiedz Link Zgłoś
absurd Radek to najlepsze rozwiązanie dla Polski!!!!!!!!! 09.02.07, 21:34 Ma klasę, młody, wykształcony, ambitny, entuzjasta, nie mięczak i nie oszołom - jest idealnym kandydatem na męża stanu. Stawiam na Radka. Gdyby Radek się zdecydował za dwa lata startować - jestem gotów zaangażować się na serio w jego kampanię :) Odpowiedz Link Zgłoś
absurd Re: Radek to najlepsze rozwiązanie dla Polski!!!! 09.02.07, 21:39 Dodam jeszcze, że już szczerze nie mogę patrzeć na gęby Kaczyńskich, Tuska i Rokity. Tym panom już dziękuję - nie POPiSali się. Odpowiedz Link Zgłoś
absurd Re: Radek to najlepsze rozwiązanie dla Polski!!!! 09.02.07, 21:41 PiS, PO, LPR, Samoobrona, SLD, PSL, Demokraci - na śmietnik historii! Odpowiedz Link Zgłoś
aradian Re: Radek to najlepsze rozwiązanie dla Polski!!!! 10.02.07, 04:53 Ależ absurd, niestety nawet gdybyście na głowach stawali,fałszowali wybory,nie wiadomo jak nakręcali sondaże akurat ten człowiek w Polsce jest już bez większych szans na jakąkowiek polityczną karierę, co nie znaczy, że nie zrobi jej choćby jako agent CIA w Stanach. Odpowiedz Link Zgłoś
surfer6 Wkrótce Kaczki zaczną rzucać łajnem 09.02.07, 09:20 Jestem pewny że 'przypadkowo' znajda się kwity lub inne dowody na to że Sikorski był agentem, jesli nie wszhodnim to na pewno zachodnim i nie dbzał o interes Polski. Interes, ma się rozumieć, zdefiniowany przez kartofli. Odpowiedz Link Zgłoś
holtze :-) 09.02.07, 23:11 sikorski to jedyna ludzka twarz w pisowskiej zgraji. rozstanie z kartoflami wyjdzie mu na dobre. powodzenia - to naprawde dobry pomysl z tym prezydentem - byleby tylko odcial sie od pisu. Odpowiedz Link Zgłoś
puba Re: Sikorski prezydentem? 16 proc. Polaków mówi ' 09.02.07, 08:16 kto wie.. po tym ciamajdzie przydałby sie ktos na jakimkolwiek poziomie (a już nie ma co marzyc o Sikorskim:). Odpowiedz Link Zgłoś
inter77 Re: Sikorski prezydentem? 16 proc. Polaków mówi ' 09.02.07, 10:11 A jaki sens mają badania, kto zostanie prezydentem, na niemal cztery lata przed jego wyborem?...I dlaczego nie ujęto tam mojej kandytatury? Odpowiedz Link Zgłoś
j666 Żona Sikorskiego prezydentem? 100% Żydów mówi... 09.02.07, 10:45 No, jak??? Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov Prezydent w RP to taka trochę ozdoba… 09.02.07, 08:01 Jest głównie do prezencji, prowadzenia polityki zagranicznej, no i jest formalnym zwierzchnikiem sił zbrojnych. Pan Sikorski - trzeba przyznać - we wszystkich tych rolach prezentował by się dobrze, no i ma odpowiednie kompetencje… Na pewno wolałbym go niż Kaczora i Donalda. __________ Ogród Jane Austen - łagodniejszy, kobiecy świat. iKatalog.org - katalog stron. Odpowiedz Link Zgłoś
bdx65 Re: Prezydent w RP to taka trochę ozdoba… 09.02.07, 08:04 Zna język, zna Zachód i przystojniacha z niego;; Ciekawe tylko, jaką "gębę" przyprawiłaby mu niemiecka prasa; Odpowiedz Link Zgłoś
kinoman1920 Re: 84% Polakow mowi mu NIE!!!!!!!!!!! 09.02.07, 08:42 84% wybiera kogos (kandydata) innego, a nie mowi NIE. kinoman.wordpress.com Odpowiedz Link Zgłoś
waldek1610 Re: 84% Polakow ...woli buraka na prezydenta :( 09.02.07, 08:49 nistety, mali ludzie lubia widziec malych ludzi na stanowiskach. Odpowiedz Link Zgłoś
romano33 Poznajcie Pana Radka Sikorskiego 11.02.07, 20:26 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=57011053&a=57011053 Odpowiedz Link Zgłoś
abstracto No bez przesady. 09.02.07, 08:17 Może to i sensowny gość, ale jeszcze chyba za "krótki" w tym momencie. Choć, z drugiej strony, skoro kaczuch może być królem, to i Sikorski prezydentem.... Odpowiedz Link Zgłoś
cynozura Powinien Pan w przyszłości kandydować na urząd ... 09.02.07, 08:23 prezydenta!Serdeczne pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
kyklop Kawśniewska na starcie miała 60 % Cimoszewicz 50 09.02.07, 08:33 a Doda Rabczewska może mieć 80 % ! ... jeśli tylko układ ją wytypuje. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: tymiński miał wyższe poparcie :P /no text 09.02.07, 11:03 tymon99 napisał: To już wiem, od których Tymonów:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: tymiński miał wyższe poparcie :P 09.02.07, 15:53 podobnie jak kwaśniewska i lis.. różnica jest taka, że tymiński kandydował.. Odpowiedz Link Zgłoś
emenefix Marcinkiewicz wygrałby w pierwszej turze 09.02.07, 08:33 z 60% poparciem Odpowiedz Link Zgłoś
aro7 mieliśmy już jednego generała na prezia 09.02.07, 08:33 co prawda całkiem innego ale nie wiem czy ludzie fascynujący sie czołgami świetnie nadają sie na szefa cywilnego państwa. Niestety teraz wydaje się że obecnie trudno o lepszego kandydata... Odpowiedz Link Zgłoś
zadora22 Re: mieliśmy już jednego generała na prezia 09.02.07, 08:50 Dokładnie tak samo myślę! Nie lubię wojskowych bo z założenia muszą słuchać, zamiast myśleć, natomiast faktem jest, ze z tych, którzy mają w ogóle szanse na prezydenturę Sikorski jest tym, za którego najmniej wstydzilibyśmy się za granicą - ma dobrą prezencję, znakomite maniery, zna języki obce, znają go i szanują w świecie - a to już coś! W dobie Kaczyńskich, Lepperów i Giertychów - to cenne atuty. Tusk to skądinąd miły facet, ale brak mu tych atutów i charyzmy na którą Sikorski ma szanse gdy bardziej posiwieje i przestanie się zadawać z 'aferzystami'. Odpowiedz Link Zgłoś
waldek1610 R.S-jedyny Polski polityk na swiatowym poziomie!!! 09.02.07, 08:40 Nie wyobrazam sobie lepszego kandydata na prezydenta Polski; Sikorski jest wyksztalcony na Oxfordzie, jedyny Polak (obok Z.Brzezinskiego) ktory jest szanowany w kregach politycznych na calym swiecie, zdecydowanie pierwsza liga swiatowa, przy nim cala Polska klasa polityczna to 4-ta liga. Odpowiedz Link Zgłoś
kinoman1920 Re: R.S-jedyny Polski polityk na swiatowym poziom 09.02.07, 08:48 Powiedz mi jeszcze tak dokladnie przez kogo na tym swiecie jak TAK szanowany? To ze Polaka z pieniedzmi (niezla suma za F16) traktuje sie troche lepiej niz ... premiera, to to dziecko rozumie, ze trzeba sie usmiechac do tego kto rozdaje cukierki. kinoman.wordpress.com Odpowiedz Link Zgłoś
waldek1610 Re: R.S-jedyny Polski polityk na swiatowym poziom 09.02.07, 09:08 kinoman1920 napisał: > Powiedz mi jeszcze tak dokladnie przez kogo na tym swiecie jak TAK szanowany? Jego CV wyglada najbardziej imponujaco ze wszystkich polskich politykow, wlasciwie wszyscy inni wogole nie maja nic wartosciowego na swoim CV. Sikorski to swiatowa jakosc, cala reszta to III liga Europejska. > To ze Polaka z pieniedzmi (niezla suma za F16) traktuje sie troche lepiej > niz ... premiera, to to dziecko rozumie, ze trzeba sie usmiechac do tego kto > rozdaje cukierki. Nonsens, Radek Sikorski jst czlonkiem American Enterpise Institute w Washinghton. DC, czyli pierwszoligowego "think tanku" do ktorego naleza jedynie najbardziej cenieni politologdzy swiata. Poza tym jego jak sam Sikorski przyznal jego pensja jako wice ministra Obrony RP, w rzadzie Olszewskiego, wynosila zaledwie... 5% tego co zarabial w organizacjach pozarzadowych w Angli. Ten interes z Polskim rzadem raczej kosztowal drogo Sikorskiego, i robil to jedynie dla prestizu, nie dla pieniedzy, czyli w skali polskiej ewenement. Odpowiedz Link Zgłoś
rousseau Sikorski - popieram, jeśli się odpartyjni. 09.02.07, 11:52 Prezydent - podobnie jak minister spraw zagranicznych - to najbardziej ze wszystkich przedstawicieli narodu "międzynarodowa" funkcja. Nie powinien to być jakiś opalony rolnik ze Stowięcina wbity w tani garnitur, ale osoba wykształcona i doświadczona politycznie, znająca realia polityki międzynarodowej i dobrze czująca się w kontaktach z czołowymi przedstawicielami innych państw (języki! języki!). Myślę, że Sikorski ma doskonałe kwalifikacje, lepsze niż Kaczyński, czy Tusk, a nawet bardzo lubiany przeze mnie Borowski. Jednak abym udzielił mu poparcia, muszę być pewien, że jego prezydentura nie jest "odzyskaniem Pałacu Prezydenckiego", ale że jest on prezydentem ponadpartyjnym. Gdyby był takim Kwaśniewskim bez jego słynnych "wpadek", byłoby bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
waldek1610 Re: R.S-jedyny Polski polityk na swiatowym poziom 09.02.07, 09:09 en.wikipedia.org/wiki/Rados%C5%82aw_Sikorski Odpowiedz Link Zgłoś
kinoman1920 Re: R.S-jedyny Polski polityk na swiatowym poziom 09.02.07, 09:26 Szczerze - to nie ma w tym CV niczego nadzwyczajnego. Jesli zas argumentem ma byc ze to CV jest ciekawsze i lepsze niz milosciwie nam panujacych - to oczywiscie niezaprzeczalny fakt. Mozna ladnie blyszczec na brzydkim tle. Nie chce ujmowac niczego Sikorskiemu, ale i dodawac na wyrost tez nie ma czego. Czy cos zrobil dla WP - tego dokladnie nie wiemy. Dla mlodzikow ktorzy pojada do Afganu - zrobil zdecydowanie za malo, a gadanie ze odszedl bo mu nie dali pieniedzy... od kiedy podjeto decyzje o wyslaniu wojska do Afganistanu? Wg mnie Sikorski jest dobrym lanserem, ma dobry PR, ale nie jest skuteczny, jest miekki i to ze strzelal do partyzantow nie czyni z niego twardziela - ani osobowo, ani politycznie. Wisi mi jednak prezydent - prezydent ma niewielka wladze w RP. Martwi mnie takie huraaa, tak samo jak bylo z kandydaturami Lisa, Kwasniewskiej... tez ich tyle popieralo ludzi, ze tylko Ola z Tomkiem sie liczyli w wyscigu. Co za zwariowany kraj. kinoman.wordpress.com Odpowiedz Link Zgłoś
waldek1610 Re: R.S-jedyny Polski polityk na swiatowym poziom 09.02.07, 10:41 kinoman1920 napisał: > Wg mnie Sikorski jest dobrym lanserem, ma dobry PR, > Martwi mnie takie huraaa A mnie martwi malkontentwo Polakow, nawet gdy na horyzoncie pojawi sie nowa (swiatowa)jakosc, taka jak R. Sikorski, albo z innej beczki....Zlote Tarasy, to pelno maluczkich polityczyn i nic nie wartych polskich "architektow" zaczyna wyc z zazdrosci. Bo wkoncu co jak co ale szukac dziury w calym to Polacy potrafia. Odpowiedz Link Zgłoś
kinoman1920 Re: R.S-jedyny Polski polityk na swiatowym poziom 09.02.07, 11:28 Kim dla Polakow Sikorski byl rok temu, kim byl 2 lata temu? Nikim. Dzis bo sie postawil ekipie rzadzacej i Sloncu Tatr - jest niezlym kandydatem na Prezia. Jak zarzadzal MON nie wiemy. Litosci ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś
waldek1610 Re: R.S-jedyny Polski polityk na swiatowym poziom 09.02.07, 11:58 kinoman1920 napisał: > Kim dla Polakow Sikorski byl rok temu, kim byl 2 lata temu? Nikim. > Dzis bo sie postawil ekipie rzadzacej i Sloncu Tatr - jest niezlym kandydatem > na Prezia. > Jak zarzadzal MON nie wiemy. > Litosci ludzie... A kim byl Jozef Pilsudski przed 1918? Komendantem klubu strzeleckiego... A kim byl Ronald Reagan przed 1980? Aktorem filmow klasy B.. The miracles do happen :) kinoman1920 Na pierwszy rzut oka myslalem ze reklamujez soy sos, czyli cos w rodzaju chinskiej maggi :) en.wikipedia.org/wiki/Kikkoman Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Re: R.S-jedyny Polski polityk na swiatowym poziom 09.02.07, 12:32 Kto się komu postawił. Radziu cały czas jest swój, robi za tzw. "śpiocha", czyli pojawi się w odpowiednim momencie jako niby niezależny...Przypomnijcie sobie Kazia, niby odstawiony a wystawiony do wielkiej warszawskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
pamparampa Re: R.S-jedyny Polski polityk na swiatowym poziom 09.02.07, 18:35 Panie Waldek1610, Akurat malkontenctwo w sprawie Złotych Tarasów było podszyte niezłym interesem kilku sprytnych "ekologów". 2 miliony darowizny piechotą nie chodzi, prawda? Redakcji GW - sprawdź dokładnie skład personalny Stowarzyszenia Przyjazne Miasto. Podpowiem tylko, że jeden gość startował z list Samoobrony w ostatnich samorządowych. Odpowiedz Link Zgłoś
pamparampa Re: R.S-jedyny Polski polityk na swiatowym poziom 09.02.07, 18:36 Errata: redakcjo zamiast redakcji... Odpowiedz Link Zgłoś
romano33 Poznajcie Pana Radka Sikorskiego 11.02.07, 20:27 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=57011053&a=57011053 Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Jak taki ,,wybitny''to co robiw PiS?Wybitni tylko. 09.02.07, 09:26 PO albo LiD.Szczególnie dobrze było by mu w LiD.Spotkanie, po latach, byłych (?)wspólpracowników MI6 i KGB! Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 Sikorski prezydentem? 16 proc. Polaków mówi 'tak' 09.02.07, 08:44 Następnym prezydentem nie zostanie nikt związany z PiS ani PO, więc jeśli już to Sikorski ma szansę dopiero za 8 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
kinoman1920 Re: Sikorski prezydentem? 16 proc. Polaków mówi ' 09.02.07, 08:46 Tani i nawiny tekst... jednak zmanipulowac ludzi w IV RP to pestka. A do Sikorskiego nic nie mam - mysle ze to taki troche lanser tak na oko 40% Obiecankiewicza. Walczyl w Afganie po stronie Partyzantow, teraz za pieniadze i slawe przechodzi dokladnie na druga strone. kinoman.wordpress.com Odpowiedz Link Zgłoś
cyndyndanda wreszcie bylby normalny prezydent, ktorego nie trz 09.02.07, 08:46 eba sie wstydzic! Odpowiedz Link Zgłoś
wiren Sikorski prezydentem? ---durny sondaż 09.02.07, 08:50 bo i po co Sikorski na prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
kij_w_mrowisko1 Dlaczego media pastwią się na Tuskiem?! 09.02.07, 08:52 "Na czele sondażu Donald Tusk z ponad 35-procentowym poparciem." Przecież go znowu wkręcają. I znów chłopina uwierzy w te sondaże, i co potem będzie? Kolejne kilkanaście miesięcy frustracji na wszystkich możliwych konferencjach prasowych? Facet jest posłem (bez spektakularnych osiągnięć) i już wyżej nie podskoczy. Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 7,2% wyborców głosujących na Leppera wymaga 09.02.07, 08:57 pilnej interwencji psychiatrycznej , ewentualnie oczyszczenia komórek mózgowych za pomocą partyjnego trunku Samoobrony - dykty. Odpowiedz Link Zgłoś
slayer33 Re: 7,2% wyborców głosujących na Leppera wymaga 09.02.07, 09:00 demokracja jest i jeśli wieśniak chce głosować na swojego złodzieja dajmy mu szansę głosować na swojego liberałowie, prawicowcy itd. maja odpowiednio swoich demagogów, i bandytów więc nic w przyrodzie nie zginie Odpowiedz Link Zgłoś
slayer33 hehe, od momentu dymisji wiedziałem 09.02.07, 08:58 w Polsce nie ma poważnych kandydatów na prezydenta. Przynajmniej nie było do tej pory. Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_drwiacy_szyderca Każdy lepszy od tego małego kaczego przydupasa 09.02.07, 08:59 nie dziwi więc ranking Odpowiedz Link Zgłoś
pinia1a Sikorski prezydentem? 09.02.07, 09:00 Nie wiem - mógłby spróbować, choć nie wiem czy wtedy kiedykolwiek nasze wojsko wyjedzie z Iraku i pewnie zawsze będziemy gdzieś w cudzych wojnach nadstawiać karku. Pan Sikorski lubi wojsko ale sam by pewnie się bał jechać gdzieś na front. Chętnie wysyła innych! Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus sikorski byl na froncie biedulinko 09.02.07, 09:09 naucz sie czegos. i to wlasnie tam - w afganistanie. Odpowiedz Link Zgłoś
witajsmutasie [...] 09.02.07, 09:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 Agent CIA Prezydentem- tylko w Polsce 09.02.07, 09:03 mogą być takie jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
mufti.ibrahim Dlaczego tylko CIA? Nie krępuj się! 09.02.07, 12:10 Sikorski uzyskał obywatelstwo brytyjskie, więc na "zdrowy" rozum jest agentem MI5. A jego zona jest pcjodzenia żydowskiego. A ponieważ jak powszechnie wiadomo wszyscy żydzi to agenci Mosadu to i na pewno Sikroski jest agentem Mosadu. A tak poważnie. Skąd się takie zawistne kreatury jak ty biorą? Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 Z twoim"zdrowym rozsądkiem"równie zle jak z 09.02.07, 14:21 twoim skarłowaciałym mózgiem. Logika nie jest twoją najsilniejszą stroną? Rozumując jak ty /a nie jest to łatwe bo mózg musi wtedy pracować na 1% możliwości/ oznaczałoby,że w Polsce mieliśmy tylko agentów UB-SB? Idz się leczyć ćmoku. Odpowiedz Link Zgłoś
romano33 Re: Dlaczego tylko CIA? Nie krępuj się! 11.02.07, 20:31 Neokonserwatywny polski polityk Radek Sikorski, przed nominowaniem go na ministra obrony, pracował od 2002 do 2005, w neokonserwatywnej grupie planistów polityki zagranicznej USA w Waszyngtonie, w American Enterprise Institute, gdzie podobno pobierał on niesłychanie wysoką pensję roczną około ćwierć miliona dolarów, jako dyrektor „nowej inicjatywy atlantyckiej,” według strategji światowej opartej na ideologji neokonserwatyzmu. Ideologia neokonserwatyzmu została stworzona przez trockistów, Żydów nowojorskich, którzy nawrócili się na radykalny sjonizm, w czasie padku komunizmu i przystosowali oni koncept Trockiego „permanentnej wojny o komunizm,” do budowy globalnego impeium USA i hegemonii Izraela od „Nilu do Eufratu,” tym razem w formie permanentnej wojny o neokonserwatywną wersję demokracji, również znanej jako „demokracja fasadowa,” czyli manipulowana zakulisowo, często przez służby innych państw, etc. Neokonserwatyści popierają kompleks wojskowo-przemysłow-sjonistyczny i oś USA-Izrael jako podstawa polityki na Bliskim Wschodzie. Neokonserwatyści są cynicznymi architektami startegji wojny przeciwki Irakowi, głównie dla dobra Izraela, przemysłu zbrojeniowego i kontroli ropy naftowej. Przemysł ten w czasie tej wojny ma astronomiczne zarobki. Ocenia się, że pod okupacją amerykańską zginęło ponad 600,000 Irakijczyków oraz ponad 3000 Amerykanów i wojna ta pradopodobnie będzie kosztować podatników amerykańskich kilka tysięcy miliardów dolarów. Dziewięć miliardów dolarów dotąd znikło bez śladu w Iraku. Radek Sikorski ma bardzo utalentowaną żonę, Żydówkę piszącą pod nazwiskiem Anne Appelbaum, która ostatnia wsławiła się radykalnymi i pro-wojennymi artykułami w The Wall Street Journal, jako członek obozu neokoserwatywnego. Państwo Sikorscy mają dwu synów, którzy mają „prawo powrotu” do Izraela, według przepisów rabinackich jeżeli kiedykolwiek w życiu chcieliby z tego prawa skorzystać. Polacy przedstawiani przez żydowską propagandę jako partnerzy Niemców w tragedji żydowskiej w czasie Drugiej Wojny Światowej, obecnie są nastęnym krajem po Niemcach i Szwajcarji, który to kraj jest pod presją wypłacania żydowskiemu ruchowi roszczeniowemu, czyli tak zwanemu Holocaust Industry, blisko sześćdziesiąt miliardów dolarów. Dzieje się tak mimo zniszczeń jakie Polska i Polacy ucierpieli oraz faktu wypłacenia odszkodowań jakie Żydzi już otrzymali z Niemiec, Szwajcarji i z Polski. Trzeba paniętać że Niemcy i Sowieci byli sprawcami zbrodni wojennych na Polakach podczas gdy wśród kolaborantów w zbrodniach Niemców i Sowietów było tysiące Żydów. Odpowiedz Link Zgłoś
zapluty-karzel-reakcji Agent CIA i MI6 preziem nie będzie 84 % Polaków 09.02.07, 15:53 mówi Zdradkowi NIE !! Odpowiedz Link Zgłoś
szymiasty Rewelacje Michnikówki - "Nie z tej Ziemi" 09.02.07, 09:06 Może Michnik na prezydenta ? Co za nędzna ta GW - za tydzien społeczeństwo przeciez nie bedzie nawet pamiętało, kto to jest Sikorski. ale Michnikówka podsyca antyprezydenckie emocje takimi artykułami równie nędznych pismaków. Odpowiedz Link Zgłoś
pataszonski Krzepki Radek 09.02.07, 09:16 Minister Sikroski ma wszystko, co potrzeba by wpisać się w najpiekniejsze tradycje polskich mężów stanu - urodę, wzrost, gotowość do patriotycznych uniesień, nawet palto nosi stylizowane na modę czasów międzywojnia! On to by ruszył z konną kawalerią przeciw czołgom; pięknie by bronił do ostatniej kropli krwi i walił swoją oraz cudzą głową w każdy mur nie przebicia - czołem, panie ministrze! Czołem żołnierze! Odpowiedz Link Zgłoś
ylemai Re: Krzepki Radek 09.02.07, 10:59 oczywiście miałeś na myśli kawalerię powietrzną? :) jak wiadomo helikoptery szturmowe świetnie się spisują przeciwko czołgom. Sikorski ma jedną zaletę jeszcze której nie wymieniłeś. Nie jest idiotą ani mitomanem. Odpowiedz Link Zgłoś
aradian Re: Krzepki Radek 10.02.07, 05:11 pataszonski- gdzie ty widzisz urodę u Sikorskiego? Wedle jakiego kanonu dokonujesz klasyfikcji? Facet jest całkiem przeciętny, grube rysy twarzy czynią z niego osobnika mało interesującego.Doprawdy to nie jest pociągający w żaden sposób typ mężczyzny.Zresztą idealnie pod względem fizjonomii pasują z żoną do siebie. Tacy sami piękni!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bagarmosen Re: Sikorski prezydentem? 16 proc. Polaków mówi ' 09.02.07, 09:22 bedzie moim prezydentem -----------jesli wezmie rozwod z żoną!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ello16 Re: Sikorski prezydentem? 16 proc. Polaków mówi ' 09.02.07, 09:34 a to dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
ello16 Re: Sikorski prezydentem? 16 proc. Polaków mówi ' 09.02.07, 09:46 żona żydowskiego pochodzenia, lub zagraniczna to atut .(oczywiście nie dla zwolenników RM) Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Tak dla Radka. 09.02.07, 09:23 To guru mojego pokolenia, to gosciu. Proamerykanski, jak ja . Liberal, jak ja. Zolniez, jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
ello16 Re: Tak dla Radka. 09.02.07, 09:36 chociaż Sikorski jest NAJLEPSZYM kandydatem na prezia ze względu na obycie w świecie, to podstawa, reprezentant państwa, am wygląd,klase jest lubiany Odpowiedz Link Zgłoś
ello16 Re: Tak dla Radka. 09.02.07, 10:12 ziobro jednak za młody, niedoświadczony, już bardziej Marcinkiewicz, byle nie Kaczka Odpowiedz Link Zgłoś
puljan SIikorski na prezydenta 09.02.07, 09:32 Michnik na księdza, Tusk na Rejtana, Rokita na anioła, Kwąsniewski na Prezesa PAN, GWnio na solidny dziennik, RynszTOK na najlepszą rozgłośnię, WSI24 na na najlepszą telewizję, Kobuszewski na kmicica, Lepper na Prezydenta, Giertych na psychiatrę, Lis na intelektualistę, .... Śledź w oleju, K.. Twoja mac .... Ha HA HA Odpowiedz Link Zgłoś
romano33 Poznajcie Pana Radka Sikorskiego 11.02.07, 20:29 Neokonserwatywny polski polityk Radek Sikorski, przed nominowaniem go na ministra obrony, pracował od 2002 do 2005, w neokonserwatywnej grupie planistów polityki zagranicznej USA w Waszyngtonie, w American Enterprise Institute, gdzie podobno pobierał on niesłychanie wysoką pensję roczną około ćwierć miliona dolarów, jako dyrektor „nowej inicjatywy atlantyckiej,” według strategji światowej opartej na ideologji neokonserwatyzmu Ideologia neokonserwatyzmu została stworzona przez trockistów, Żydów nowojorskich, którzy nawrócili się na radykalny sjonizm, w czasie padku komunizmu i przystosowali oni koncept Trockiego „permanentnej wojny o komunizm,” do budowy globalnego impeium USA i hegemonii Izraela od „Nilu do Eufratu,” tym razem w formie permanentnej wojny o neokonserwatywną wersję demokracji, również znanej jako „demokracja fasadowa,” czyli manipulowana zakulisowo, często przez służby innych państw, Neokonserwatyści popierają kompleks wojskowo-przemysłow-sjonistyczny i oś USA-Izrael jako podstawa polityki na Bliskim Wschodzie. Neokonserwatyści są cynicznymi architektami startegji wojny przeciwki Irakowi, głównie dla dobra Izraela, przemysłu zbrojeniowego i kontroli ropy naftowej. Przemysł ten w czasie tej wojny ma astronomiczne zarobki. Ocenia się, że pod okupacją amerykańską zginęło ponad 600,000 Irakijczyków oraz ponad 3000 Amerykanów i wojna ta pradopodobnie będzie kosztować podatników amerykańskich kilka tysięcy miliardów dolarów. Dziewięć miliardów dolarów dotąd znikło bez śladu w Iraku. Radek Sikorski ma bardzo utalentowaną żonę, Żydówkę piszącą pod nazwiskiem Anne Appelbaum, która ostatnia wsławiła się radykalnymi i pro-wojennymi artykułami w The Wall Street Journal, jako członek obozu neokoserwatywnego. Państwo Sikorscy mają dwu synów, którzy mają „prawo powrotu” do Izraela, według przepisów rabinackich jeżeli kiedykolwiek w życiu chcieliby z tego prawa skorzystać. Polacy przedstawiani przez żydowską propagandę jako partnerzy Niemców w tragedji żydowskiej w czasie Drugiej Wojny Światowej, obecnie są nastęnym krajem po Niemcach i Szwajcarji, który to kraj jest pod presją wypłacania żydowskiemu ruchowi roszczeniowemu, czyli tak zwanemu Holocaust Industry, blisko sześćdziesiąt miliardów dolarów. Dzieje się tak mimo zniszczeń jakie Polska i Polacy ucierpieli oraz faktu wypłacenia odszkodowań jakie Żydzi już otrzymali z Niemiec, Szwajcarji i z Polski. Trzeba paniętać że Niemcy i Sowieci byli sprawcami zbrodni wojennych na Polakach podczas gdy wśród kolaborantów w zbrodniach Niemców i Sowietów było tysiące Żydów. Odpowiedz Link Zgłoś