Dodaj do ulubionych

Zalegalizowany podsłuch Gudzowatego

23.02.07, 07:56
A jak Michnik podsłuchiwał Rywina to było OK?
Obserwuj wątek
    • sewerjan3 Re: Zalegalizowany podsłuch Gudzowatego 23.02.07, 08:23
      Czytaj uwazniej, co komentujesz:
      "Gudzowaty stwierdził, że nie on nagrywał. Wówczas sprawa byłaby czysta, bo
      jako rozmówca miał do tego prawo, lecz sugerował, że zrobiła to jego ochrona."
      Ochroniarz nie uczestniczyl w rozmowie, wiec prawa nie mial (uzyskal
      informacje, do ktorej nie byl uprawniony, a potem ja ujawnil - kk). Jasne?
      • jerzy.zywiecki Re: Zalegalizowany podsłuch Gudzowatego 23.02.07, 19:33
        Nie zabardzo jasne.Jasne!
    • 3210start Zalegalizowany podsłuch Gudzowatego 23.02.07, 21:14
      Michnik mógł podsłuchiwać Rywina, Gudzowaty może podsłuchiwać Michnika. Kalemu z
      Gazety się nie podoba równe traktowanie?
      • elan13 skłonności Michnika 24.02.07, 01:08
        Czy chodzi o tę rozmowę, w której ponoć Adam Michnik przyznał się do swoich
        skłonności? Pisał o tym na łamach prasy znany polski pisarz, cytuję:

”Taśmy Gudzowatego" zdradziły nam również, że red. Adam Michnik lubi
        dokonywać ejakulacji w czapkę, o co ja podejrzewałem go już dawno temu, ale
        mało kto chciał mi wierzyć (salonowcy twierdzili, że uprawiam paszkwilanckie
        polowanie na czapkojebów). Gdy teraz sam Michnik wyznał pod wpływem alkoholu
        (wina), że uprawia stosunki seksualne z czapką, salonowcy nabrali wody w usta,
        i nikt się nawet nie zająknie, że Łysiak znowu miał rację.
        • hsawicka Re: skłonności Michnika 25.02.07, 01:03
          Tak, chodzi o tę rozmowę. Przy okazji poznaliśmy bliżej Adama Michnika i jego
          stosunek do:

1. IV-tej RP -

"A.M.: ... świetnie wie. Natomiast my się z tej Czwartej Rzeczypospolitej
          wyśmiewamy po prostu.
          A.G.: Nie wiem, bo nie czytam tej waszej gazety...
          A.M.: ... sąd nieskażony znajomością tematu...
          A.G.: ... mam brak... Nie czyta się gazety, która... manipulowanej... "
          "A.M.: Ja mam nadzieję, że oni skręcą kark. A jeżeli nie skręcą, to przecież...
          A.G.: Nie skręcą, bo lud jest za nimi.
          A.M.: Jak długo jeszcze?
          A.G.: Lud? Bardzo długo."

2. kolegi dziennikarza (Jerzy Jachowicz?)-

"A.M.: ... proszę pana - u u mnie pracował taki dziennikarz od spraw śledczych.
          Taki krzyż pański. Teraz on pracuje w „Newsweeku”. Wczoraj go widziałem w
          telewizji, jak komentował tą sprawę Gilowskiej. No, kuu.., myślałem, że pawia
          puszczę, no. No, że pawia puszczę, po prostu, no. To tak koszmarne było, no.
          Wie pan, tylko że... no nic nie ma... "

3. Kaczyńskich -

"A.M.: ... Ja się czuję jak człowiek, zawodnik na boisku, który dostał czerwoną
          kartkę. Bo jeżeli o tym wszystkim ja pisałem... Kaczyńscy, o tym, co oni przez
          ten rok nawyrabiali. W ciągu roku tak sspie..ć wizerunek Polski, to jest
          talent - wie pan. To jest talent! To trzeba umieć! "

• michal04 jerzy.zywiecki czegoś nie rozumie! 23.02.07, 22:12
      jerzy.zywiecki napisał:

> A jak Michnik podsłuchiwał Rywina to było OK?

Jerzy Żywiecki nie rozumie jaka jest różnica między podsłuchiwaniem kogoś, a
      nagraniem rozmowy z kimś.
      Michnik nie podsłuchiwał Rywina - nagrał prowadzoną z nim rozmowę. Jest pewna
      różnica, ale żeby to zrozumieć trzeba mieć intelekt na poziomie ukończonej
      szkoły podstawowej.
    • walbrzych Zapomnieli... 23.02.07, 23:18
      Zapomnieli, że w IV RP wolno podsłuchiwać tylko działaczom PiSu!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka