hapita 01.03.07, 07:36 Amerykanie myślą że im się uda powtórzyć rozwalenie Iraku.A wszystko leży w rosnącym wpływie Iranu na Bliskim Wschodzie.Amerykanie nie znoszą konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
darthmaciek ta strategia nacisku byc moze zapobiegnie wojnie 01.03.07, 07:52 jesli Iran wreszcie zrozumie, ze w rozgrywce z USA ma za slabe karty aby liczyc na sukces, bedzie musial spasowac - a to oznacza dwie korzysci dla calego swiata: 1/ nie bedzie wojny 2/ nie bedzie iranskiej bomby atomowej Wszystko w rekach ajatollahow i Ahmadinejada - ale jesli wybiora wojne, trzeba im ja dac. A potem oslabic Iran przez oderwanie niektorych terytoriow - jako ostrzezenie dla innych wrogow Zachodu. Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Re: ta strategia nacisku byc moze zapobiegnie woj 01.03.07, 08:10 darthmaciek napisał: A potem oslabic Iran przez oderwanie niektorych terytoriow Łeb sobie urwij idioto-może ci ulży, bo w obecnym stanie napewno ci nie służy. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek i ty tez badz zdrow, szczesliwy i dozyj 100 lat 01.03.07, 08:12 i niech Tobie i Twojej Rodzinie Pan Bog blogoslawi Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: i ty tez badz zdrow, szczesliwy i dozyj 100 l 01.03.07, 08:34 > i niech Tobie i Twojej Rodzinie Pan Bog blogoslawi ----------------------------------------- Coz za obluda i dwulicowosc. Z jednej strony nawolujesz do napasci i mordowania innych ludzi, a pozniej grasz swietoszka "niech Tobie Bog blogoslawi". Naprawde niedobrze sie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek ale ja naprawde dobrze zycze forumowiczom 01.03.07, 08:39 natomiast faktem jest, ze nie zycze sobie aby Iran mial bombe i jesli z niej nie zrezygnuje, zycze jego rzadowi wszystkiego najgorszego. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: ale ja naprawde dobrze zycze forumowiczom 01.03.07, 08:40 > natomiast faktem jest, ze nie zycze sobie aby Iran mial bombe i jesli z niej > nie zrezygnuje, zycze jego rzadowi wszystkiego najgorszego. ----------------------------------------- I tez na tym polega twoja obluda, faszyzm i rasizm. Odpowiedz Link Zgłoś
ws60 Re: ale ja naprawde dobrze zycze forumowiczom 01.03.07, 08:46 plorg napisał: > > natomiast faktem jest, ze nie zycze sobie aby Iran mial bombe i jesli z n > iej > > nie zrezygnuje, zycze jego rzadowi wszystkiego najgorszego. > ----------------------------------------- > I tez na tym polega twoja obluda, faszyzm i rasizm. jeżeli iran będzie miał bombę atomową, której niby nie chce mieć, zobaczysz jaka jest różnica pomiędzy terroryzmem a wojną atomową :( fanatycy nie mogą mieć broni masowej zagłady z tego powodu, że nie zawahają się jej użyć. nie wpłyną na to negatywne przykłady 1 w.św., czego dowodem jest wojna irańsko-iracka. obecnie kraje arabskie są przykładem największej obłudy (za bogiem kryją się moredrcy), faszyzmu i rasizmu (kurdowie, żydzi, czy wręcz obłędne różnice międzyplemienne "upoważniające" do waśni, mordów, zemsty). Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: ale ja naprawde dobrze zycze forumowiczom 01.03.07, 08:53 > jeżeli iran będzie miał bombę atomową, której niby nie chce mieć, zobaczysz > jaka jest różnica pomiędzy terroryzmem a wojną atomową ----------------------------------------- Alez najwiekszym sponsorem terroryzmu na swiecie sa USA. Dazenie Iranu do posiadania BMR, jest tylko i wylacznie odpowiedzia i wynikiem dzialan USA. Poprostu kraje muzulmanskie nie pasuja do hitlero/bushowskiego planu New World Order i sa skazane na zaglade i pograzenie w haosie. video.google.com/videoplay?docid=-2502830637471895940 Odpowiedz Link Zgłoś
ws60 Re: ale ja naprawde dobrze zycze forumowiczom 01.03.07, 09:02 niestety zachodzi obawa, że po uzyskaniu tej broni zostanie ona użyta do próby eksterminacji narodu żydowskiego. zakończy się to porażką arabów, ale największą cenę zapłacą niestety cywilni obywatele. porażką, gdyż nikt, włącznie z rosją i chinami nie ma obecnie interesu w rozpętaniu nowej wojny światowej. usa mają za wiele do stracenia, a pozostali nie są na tyle mocni by rozważać realnie takie posunięcie. iran pozostanie sam. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: ale ja naprawde dobrze zycze forumowiczom 01.03.07, 09:06 > niestety zachodzi obawa, że po uzyskaniu tej broni zostanie ona użyta do próby > eksterminacji narodu żydowskiego. zakończy się to porażką arabów, ale > największą cenę zapłacą niestety cywilni obywatele. ----------------------------------------- Wlasnie propaganda ma Cie przekonac, ze taka obawa zachodzi. Teraz pomysl. Co bedzie jezeli Iran zaatakuje Izrael? Naprawde myslisz, ze w Iranie sa sami idioci dazacy do samounicestwienia? Zastanow sie tez kto placi cene za wojne w Iraku. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek twoja analiza zaklada, ze Iran jest racjonalny 01.03.07, 09:11 ale tak nie musi byc. Nawet ryzykujac riposte, Teheran moze przekazac bombe jakiemus antyizraelskiemu ugrupowaniu, ktore nastepnie je przerzuci do Tel Awiwu. A Izrael jest tak maly, ze nawet jedna bomba o duzej sile moze oznaczac de facto jego zaglade. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: twoja analiza zaklada, ze Iran jest racjonaln 01.03.07, 10:36 > ale tak nie musi byc. ----------------------------------------- To tylko twoje przekonanie zaimplantowane przez propagande i sztucznie wykreowany pzrez USA terroryzm. Odpowiedz Link Zgłoś
distorted Re: ale ja naprawde dobrze zycze forumowiczom 01.03.07, 09:16 > Naprawde myslisz, ze w Iranie sa sami idioci dazacy do samounicestwienia? -------------- Jakiś czas temu prezio Ahmadinejad ogłosił, że za jakieś 2 lata nadejdzie Mahdi [XII prorok], powiedział by muzułmanie przygotowali się na jego przyjście. Dodam tylko, że wg islamu nadejście Mahdiego ma zwiastować koniec świata. To jest psychol! Zwykły fanatyk religijny i zwolennik jihadu! A jeżeli myślisz że to on miałby użyć tej broni, to wcale nie musi tego robić on sam. W momencie gdy uzyska broń A może "udać że ktoś włamał się i ukradł trochę materiału...". Ten fanatyk wspiera islamskie bojówki w Iraku prowadząc do totalnej jego destabilizacji. Chcesz mu dać do ręki broń A i przekonać się czy rzeczywiście tak myśli?! To on jest odpowiedzialny za to że codziennie w Iraku ginie kilkadziesiąt osób. Ktoś kto chce pozwolić mu na posiadanie broni A jest niespełna rozumu. [kropka] Odpowiedz Link Zgłoś
distorted Specjalnie dla ciebie :) krótkie video :) 01.03.07, 09:27 www.youtube.com/watch?v=uuslxJFpBuU Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Dla Ciebie dlugie video, bez skrotow 01.03.07, 10:29 Wyrwane z kontekstu to raz dwa nie znam jezyka w ktorym mowi, wiec nanipsy pod obrazkiem moga byc zupelnie dowolne. Trzy nawet ten tekst, ktory jest nie jest niczym groznym. Przeslanie rewolucji, ze Islam zdobedzie szczyty gor jest nic nie znaczactym tekstem. Katolik powie ewangelia zdobedzie swiat, to bedzie dokladnie tak samo bez znaczenia pustym stwierdzeniem. Ja mam dla Ciebie dlugie: video.google.com/videoplay?docid=-2502830637471895940 Odpowiedz Link Zgłoś
distorted demokracja śmierdzi? szarijat jest cool 01.03.07, 11:09 "if you liked what hitler did, you are going to love what Bush junior is doing". A cóż to za orzekająca i rozstrzygająca gadka? Faszyzm? hitleryzm? Sprawdź te pojęcia, sprawdź też słowa wolność i demokracja z których właśnie korzystasz i na które plujesz. Póki co to twój idol, ahmadinejad zanegował holokaust i obiecał holokaust żydom, bo dotychczas małymi środkami mu się to nie udaje [Syria, libański hesbollah, palestyńskie rakiety Kassam home-made, ale robione za irańskie pieniądze]. Konflikt z pktu widzenia Izraela to walka o swoje państwo zlokalizowane w morzu islamskiego barbarzyństwa, z pktu widzenia ajatollahów jest to odwieczna koraniczna walka z "potomkami świń i małp". "Dzień sądu ostatecznego nie nadejdzie, dopóki muzułmanie nie staną do walki z Żydami i zabiją ich. Żydzi będą chować się za skały i drzewa, a skały i drzewa będą wykrzykiwać: 'Muzułmaninie, jest tutaj Żyd ukrywający się za mną, chodź i zabij go'." Ojej, armagedon prawie w zasięgu ręki! jeszcze tylko chwilka i jednym grzybem zepchniemy tych paskudnych żydów do morza! Co do ekspansji islamu- wg arabistów Europa jest właśnie w II fazie jihadu, czego przejawem są m.in. powstające tu i ówdzie nowe meczety i coraz częstsze roszczenia muzułmanów wobec europejskich społeczeństw. Ale zostawmy Europę. Napisałem powyżej posta na temat fanatyzmu Ahmadinejada. Napisałem o zapowiedzi nadejścia Mahdiego. Teraz wszyscu arabiści zaprząstają sobie głowy "czy on rzeczywiście planuje armagedon, czy tylko tak sobie powiedział?". Chcemy się przekonać? Ja nie zamierzam. > Przeslanie rewolucji, ze Islam zdobedzie szczyty gor jest nic > nie znaczactym tekstem. Katolik powie ewangelia zdobedzie swiat, to bedzie dokladnie tak samo bez znaczenia pustym stwierdzeniem. -------------- Nowy testament, który obowiązuje katolików nie zakłada fizycznej ekspansji chrześcijaństwa, w przeciwieństwie do koranu który: koran 8.67: Nie jest odpowiednie dla Proroka, aby brał jeńców, dopóki on nie dokona całkowitego podboju ziemi. Wy pragniecie tego, co przypadkowe na tym świecie, a Bóg chce życia ostatecznego. Bóg jest potężny, mądry! koran 25:52: Nie słuchaj więc niewiernych i zwalczaj ich z wielkim zapałem, przy jego pomocy. koran 26:201: Oni w to nie uwierzą, dopóki nie zobaczą kary bolesnej. kilka kwiatków z książeczki, która uczy muzułmanów "tolerancji" wobec "innych" :) Za chwilę wszyscy otworzymy oczy, w Holandii już do rządu weszli muzułmanie... Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: demokracja śmierdzi? szarijat jest cool 01.03.07, 23:36 > A cóż to za orzekająca i rozstrzygająca gadka? > Faszyzm? hitleryzm? > Sprawdź te pojęcia, sprawdź też słowa wolność i demokracja z których właśnie > korzystasz i na które plujesz. ----------------------------------------- Drogi deformacie sprawdz sobie tylko te dwa linki: pl.wikipedia.org/wiki/Faszyzm zwroc uwage na obrazek po prawej! upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/75/HouseofRepresentatives.jpg zwroc uwage na ornamenty po obu stronach flagi amerykanskiej. Mowi ci to cos? Jezeli masz chocby minimum inteligencji to cos zajarzysz. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek rozgi liktorow to symbol ukradziony przez faszyzm 02.03.07, 06:20 tak samo jak swastyka, stary symbol indoeuropejski, zostala ukradziona przez nazizm (chyba juz bezpowrotnie - nie ma szans na jej rehabilitacje) i piekne slowo "towarzysz" zostalo zbrukane przez komunizm. Rozgi i topory liktorow to symbol wladzy republiki (noszono je przed wybieranymi konsulami rzymskimi) i figuruja w amerykanskim Kongresie od niepodleglosci, to znaczy od czasow poprzedzajacych narodziny faszyzmu o jakiej 130 lat. Rownie dobrze moglbys powiedziec, ze przedwojenne Finlandia i Estonia byly nazistowskie, bo na skrzydlach ich samolotow malowano swastyki (niebieska w Finlandii, czerwona w Estonii). A przeciez to bzdura. Nienawisc do USA zzera Cie jak robactwo trupa. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Ciebie zzera glupota 02.03.07, 08:09 Jezeli swastyka zostala "ukradziona" przez nazistow, to znaczy, ze juz nie symbolizuje nazizmu. Naprawde twoj poziom inteligencji jezt zenujacy. Hitler wielu symbolom nadal nowe znaczenie i oto tu chodzi. Dzis nikt nie uzywa swastyk i innych symboli faszyzmu. Jednak USA to robi. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek link do listy krajow uzywajacych tego symbolu 02.03.07, 10:46 tzn; rozg liktorow w swej heraldyce. Wyglada na to, ze Francja, Hiszpania, Szwecja i Norwegia to tez siedliska faszystow. en.wikipedia.org/wiki/Fasces Chcesz siac nienawisc do USA, rob to przynajmniej z talentem. I nie zarzucaj innym domniemanego faszyzmu, poki sam nie pozbedziesz sie nienawisci do Zydow - bo to tak jakby tredowaty potepial pryszczatego. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: link do listy krajow uzywajacych tego symbolu 02.03.07, 14:04 Osobiscie widzialem wiele symboli satanistycznych w kosciolach chrzescijanskich. Czy to cos zmienia? Nobilituje? Naklej sobie swastyke na samochodzie i bedziesz wkolo wszystkim tlumaczyl, ze to tak na szczescie. Wytlumaczysz wszystkim, ze sa idiotami bo nie rozumieja starych tradycyjnych znakow indoeuropejskich. Jestes zboczonym zydofilem, wystarczy wspomniec slowo Talmud, a dla ciebie ten ktos juz nienawidzi Zydow. Czy to rozumiesz czy nie, USA kontynuuje dzielo Hitlera - budowe swiatowego imperium pod jednym swiatowym rzadem. Wysil caly swoj 'talent' na zaprzeczanie rzeczywistosci i ludz sie dalej demokracja i innymi bajkami. Jak Bush rozpeta trzecia wojne swiatowa, bedzie dalej chwalil USA, ze to dla dobra ludzkosci. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek "zboczony żydofil" - to dla mnie komplement 02.03.07, 15:32 dziekuje Ci. A wiesz dlaczego? Dlatego, że jak studiowałem we Francji niektorzy moi koledzy, Francuzi pochodzenia zydowskiego, ciagle atakowali mnie za to ze jestem antysemita. Nie dlatego, ze cokolwiek przeciw Zydom mowilem - dlatego, ze bylem (i jestem) Polakiem i katolikiem. Teraz polski forumowicz nazwal mnie "zydofilem", dlatego, ze popieram wysilki USA, aby zapewnic bezpieczenstwo Zachodowi. Na swoj sposob mam wrazenie, ze zamknalem pelne kolo i moge przejsc teraz na wyzszy etap zglebiania natury ludzkiej.... Niech Cie Pan Bog blogoslawi, niech Ci otworzy oczy i niech Cie uwolni od nienawisci. Odpowiedz Link Zgłoś
distorted skoro lubisz youtube, bo tam same dokumenty :) 02.03.07, 11:04 Mein kampf means my struggle- znajdź to w filmiku :) odnieś to do islamu, ponadto zwróć uwagę jak szkolone są dzieci w islamie :) a wszystkiemu winien busz i jego ziomkowie bo dopisali w koranie że "death to infidels" :) www.youtube.com/watch?v=wgd3yWAz82g A wypowiedzi islamskich przywódców... chyba nie powienienem nawet komentować (?) No i warto zawiesić oko na tym :) en.wikipedia.org/wiki/Islamofascism Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: skoro lubisz youtube, bo tam same dokumenty : 02.03.07, 14:38 Dobry filmik, calkiem 'niezalezny' jak mowi autor. Profesjonalna propaganda najwyzszej klasy. Dla mnie wystarczy znaczek FoxNews. Najlepszy komentarz jest w artykule: "miliony dolarów, które co roku amerykański Kongres przeznacza na "wspieranie demokracji w Iranie", idą w rzeczywistości na prowokowanie konfliktów narodowościowych i religijnych" Mam tez dobry filmik, a nawet dwa: www.youtube.com/watch?v=Fws4RxWtnOg video.google.com/videoplay?docid=1168777314409407137&q=9%2F11&pl=true Zawies oko na tym: www.st911.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
distorted Re: skoro lubisz youtube, bo tam same dokumenty : 02.03.07, 15:27 > Dobry filmik, calkiem 'niezalezny' jak mowi autor. Profesjonalna propaganda > najwyzszej klasy. Dla mnie wystarczy znaczek FoxNews. Najlepszy komentarz jest > w artykule ------------ Chwila chwila... to te dzieci uczace się w przedszkolach że trzeba zabić żyda i ci muzułmańscy przywódcy wołający "śmierć szatanowi [USA]!" to aktorzy z holiłód? a to ciekawe... Szkoda że te same filmiki publikuje propaganda islamska. A może islamski radykalizm to zupełny wytwór busza i jego bandy? To też wymysł busza lub CIA?: www.youtube.com/watch?v=B_kyNIevsIs zobacz [pewnie już to widziałeś] jak twoi pupile kochają zachód który daje żreć im i ich nielegalnie żyjącym tu rodzinom. Ale spokojnie, policja już zajęła się niektórymi z tych "ludzi"... Bo powoli świat zaczyna przecierać z niedowierzaniem oczy po tym co wyznawcy islamu wyczyniają na wkoło naszej planety... > Mam tez dobry filmik, a nawet dwa ---------- łepyns of mas destrakszyn? hehe, nawet ostatnio miłujący pokój muzułmanie w celu wymordowania swoich rodaków w Iraku użyli BMR :) A jednak w Iraku jest BMR i jest ogólnie dostępna :P > "miliony dolarów, które co roku amerykański Kongres przeznacza na "wspieranie > demokracji w Iranie", idą w rzeczywistości na prowokowanie konfliktów > narodowościowych i religijnych" ----------- Jak sobie wyobrażasz walkę o demokrację i zniesienie ucisku w momencie gdy opozycja trzymana jest za mordę?! U nas też był przewrót. Dzięki temu możesz klepać w internecie co ci ślina na język przyniesie. PS: dla ciebie każde medium które pokaże busha w pozytywnym świetle a zaneguje jihad będzie manipulacją i propagandą CIA [nie od dziś jestem na forum] :) Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: skoro lubisz youtube, bo tam same dokumenty : 02.03.07, 17:02 > Jak sobie wyobrażasz walkę o demokrację i zniesienie ucisku w momencie gdy > opozycja trzymana jest za mordę?! ----------------------------------------- Co ty nazywasz demokracja? Widziales gdzies prawdziwa demokracje? Zyjesz w matrixie. Pieniadz to wladza. Tzw. demokracja to przykrywka tej smutnej prawdy. > Bo powoli świat zaczyna przecierać z niedowierzaniem oczy po tym co wyznawcy > islamu wyczyniają na wkoło naszej planety... ----------------------------------------- Swiat zaczyna powoli odkrywac co wyczyniaja USA. > U nas też był przewrót. > Dzięki temu możesz klepać w internecie co ci ślina na język przyniesie. ----------------------------------------- Obawiam sie, ze czasy pisania co slina nosila sie skoncza. Obym sie mylil. Cenzura internetu jest juz faktem, a niedlugo moze zniknac jakakolwiek wolnosc. Beda tylko oficjalne media i calkowita "poprawnosc polityczna". > PS: dla ciebie każde medium które pokaże busha w pozytywnym świetle a zaneguje > jihad będzie manipulacją i propagandą CIA ----------------------------------------- Tak samo jak kazde medium pokazujace Hitelra w pozytywnym swietle, bedzie propaganda Goebbelsa. Jak mozna uznawac media za obiektywne, jezeli pokazuja zbrodniarza jako wybawce i wyzwoliciela? Doslownie w kazdym kraju sa ekstremisci jak sie chce zrobic taki filmik, to sie zawsze zrobi. Czym innym jest uwypuklanie i uosabianie mniejszosci ekstremistow z calym spoleczenstwem. Zmontuj pare filikow takich jak ten: www.youtube.com/watch?v=liYU8y8clX8 i bedziesz mial "FoxNews view" na to jak wyglada Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
distorted propaganda :) 02.03.07, 17:50 To jest dopiero propaganda :) en.wikipedia.org/wiki/Pallywood > Co ty nazywasz demokracja? Widziales gdzies prawdziwa demokracje? > Zyjesz w matrixie. Pieniadz to wladza. Tzw. demokracja to przykrywka tej > smutnej prawdy. ---------- W Niemczech, Anglii, USA, Francji mamy monarchię? Kalifat? Dyktaturę? Lepiej napisz mi czego ty oczekujesz od demokracji... póki oddajesz głos w wyborach i nikt nie robi przekrętów, to głosujesz w demokratycznych wyborach demokratycznego państwa. Gdybyś oglądał mniej filmów s-f z youtube czy filmów typu matrix nawet byś nie pomyślał że można żyć w wirtualnej/sterowanej rzeczywistości. Mówisz o medialnej machinie propagandowej wywyższając własne źródła informacji- pytam: na jakiej podstawie twierdzisz że nie manipuluje tobą grupa przeciwników busza? Na jakiej podstawie twierdzisz że nie dajesz sterować swoim umysłem i sumieniem przez ludzi którym zależy na pokoju za wszelką cenę [to też film s-f, jako że pokój z państwami arabskimi dotychczas nigdzie nie miał szans wieloletniej egzystencji, a wiesz dlaczego? Dlatego, że koran nakazuje rozejm tylko wtedy gdy muzułmanie są słabsi względem swojego przeciwnika, a pokój z niewiernymi wg arabistów może trwać nie dłużej niż 10 lat]. > Swiat zaczyna powoli odkrywac co wyczyniaja USA. ------------- nie ma to jak sprawa Iranu który gwałci rezolucje, USA ich poucza a szczekacze ujadają na USA :) a to dobre :)) > Obawiam sie, ze czasy pisania co slina nosila sie skoncza. Obym sie mylil. > Cenzura internetu jest juz faktem, a niedlugo moze zniknac jakakolwiek wolnosc. > Beda tylko oficjalne media i calkowita "poprawnosc polityczna". --------------- Masz poniekąd rację, szkoda tylko że np youtube cenzuruje tylko jednostronnie... (?) www.youtube.com/watch?v=nR6ZaTJzrFE Nick Gisburne ten facet ma kasowane każde kolejne konto na youtube z to że przytacza cytaty (!) z obowiązującego muzułmanów po dziś dzień (!) koranu. Pewnie domyślasz się co to za cytaty. I nie traktują bynajmniej o pokoju i miłości co starają się nam wmówić wyznawcy samozwańczej "religii". Za cytowanie biblii inne osoby nie poleciały na youtube. Komu tak bardzo zależy na tym, by nie wyszła na jaw cała prawda o zamiarach muzułmanów? > Tak samo jak kazde medium pokazujace Hitelra w pozytywnym swietle, bedzie > propaganda Goebbelsa. Jak mozna uznawac media za obiektywne, jezeli pokazuja > zbrodniarza jako wybawce i wyzwoliciela? ------------- uuu... Zbrodniarz? pkt widzenia zależy od pktu siedzenia :) Póki co to rekordy ludobójstwa pobijają twoi pupile w Iraku a i sam bohater iracki Saddam Hussein zabił ich [prawdopodobnie] kilkaset tysięcy. No ale fajnie się bawił on i jego familia, więc można im wybaczyć, prawda? Obecnie ponad 90% ofiar wśród irackich cywilów to ofiary będące celem swoich rodaków... cóż za ironia... Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: propaganda :) 02.03.07, 18:44 > póki oddajesz głos w wyborach i nikt nie robi przekrętów, to głosujesz w > demokratycznych wyborach demokratycznego państwa. ----------------------------------------- Tak masz ogromny wybor, jak u Forda z kolorami, mozesz wybrac dowolny, pod warunkiem ze bedzie czarny. > Mówisz o medialnej machinie propagandowej wywyższając własne źródła > informacji- pytam: na jakiej podstawie twierdzisz że nie manipuluje tobą > grupa przeciwników busza? ----------------------------------------- Nie wywyzszam zadnych zrodel, ta metoda nalezy do ciebie. Bush rozpoczal dwie wojny, w wyniku ktorych zginely setki tysiecy ludzi. Przeszlo trzech tysiecy samych zolnierzy amerykanskich! Wszystko pod falszywym pretekstem! Oficjalnie to przyznaly nawet te media bedace pod kontrola. Zadnej BMR, zadnego Bin Ladena, wszystko to byl falsz! Wybacz nie potrzebuje zadnych mediow, zeby uznac Busha za zbrodniarza. Wojenka pokazywana w CNN, FoxNews itp. to niewinna zabawa, wybuchy rakiety, helikoptery, efektowne, co nie? Nikt nie pokazuje prawdziwego oblicza tej wojny, tragedii cierpien tysiecy ludzi. Nikt ci nie pokaze jak dany pocisk rozwala na strzepy czlowieka. To wszystko to matrix. Jezeli masz mozg i potrafisz myslec to bedziesz wiedzial, co dzieje sie po drugiej stronie barykady kiedy w wiadomosciach pokazuja strzelajacych zolnierzy. Kiedy uprawomocniono tortury stosowane przez USA, dla ciebie to wszystko jest piekne i ladne. Bo cie nie dotyczy bezposrednio (do czasu chlopie, przyjdzie czas i na ciebie), to przeciez dla naszego bezpieczenstwa, a ze przy okazji w meczarniach zginie paru niewinnych ludzi, to nie wazne, prawda? > Za cytowanie biblii inne osoby nie poleciały na youtube. ----------------------------------------- Zacytuj cos z Biblii o homoseksualizmie, a sie przekonasz. > uuu... Zbrodniarz? > pkt widzenia zależy od pktu siedzenia :) ----------------------------------------- Nie! Poprostu zwyciezcow nikt nie rozlicza. Oni dyktuja wszystkie reguly gry. Czyzbys nie znal tak oczywistej prawdy? > Obecnie ponad 90% ofiar wśród irackich cywilów to ofiary będące celem swoich > rodaków... cóż za ironia... ----------------------------------------- Moze ciebie to bawi, ale jest to tylko wynik dobrze zaplanowanych akcji podburzania jednych przeciw drugim. Wierz mi takie same akcje mozna by przeprowadzic w kazdym kraju na swiecie, po rozbiciu armi i policji. A potem tylko patrzec (z taka satysfakcja jak twoja), jak sie zabijaja. Nie rozumiesz i nie doceniasz potegi informacji - dezinformacji. Odpowiedz Link Zgłoś
distorted Re: propaganda :) 02.03.07, 19:21 > Tak masz ogromny wybor, jak u Forda z kolorami, mozesz wybrac dowolny, pod > warunkiem ze bedzie czarny. ------------ Narzekasz na wolność słowa i wolność wyborów? Trzeba było głosować na stana tymińskiego... nie bo to śmierdzące dolary... albo na JKM... > Nie wywyzszam zadnych zrodel, ta metoda nalezy do ciebie. ----------- wybacz, ale negowanie przytoczonych przeze mnie linków bo fox, bo śmierdzi, a pokazywanie mi włanych [tych najwłaściwszych z właściwych] to nic innego jak próba wskazania wyższości własnego :) > Bush rozpoczal dwie wojny, w wyniku ktorych zginely setki tysiecy ludzi. > Przeszlo trzech tysiecy samych zolnierzy amerykanskich! Wszystko pod falszywym > pretekstem! --------- ba! nawet przyniósł pierwsze od 50 (!) lat wolne wybory do iraku [ale podobno nie wolne bo pod okupacją, hmm?]. To, że bydło wyszło na ulice i finansowane i popierana przez irańskich ajatollahów to wina busza? Winą busza jest to, że mniejszość stara się sterroryzować większość? Ludzie poszli do wyborów oddać głos na kogoś kto nie będzie ich trzymał za mordę [nawet kosztem marionetkowego (!) rządu!]. Woleli wolność nawet po amerykańsku, niż islamski zamordyzm i zacofanie! > to niewinna zabawa, wybuchy rakiety, helikoptery, efektowne, co nie? Nikt nie > pokazuje prawdziwego oblicza tej wojny, tragedii cierpien tysiecy ludzi. Nikt > ci nie pokaze jak dany pocisk rozwala na strzepy czlowieka. ------------- Słuchaj: [czytaj]: ja doskonoale zdaję sobie sprawę z tego że wojna to nie tylko efektowne wybuchy widziane i filmowane z daleka. Ja nie popieram wojny, ale powiedz mi czy chciałbyś by teraz USA wyszło z iraku i czy wiesz czym to się skończy? Skończy się tym, że nie będziesz miał czym jeździć do pracy bo twoi pupile spalą szyby naftowe. Oni mogą żyć na pustyni bez cywilizacji, bo tego nauczył ich koran, podobnie jak zabijania i poniżania wsyzstkiego co nieislamskie. Sfrustrowani swoją beznadziejną sytuacją i brakiem możliwości współzawodnictwa z zachodem są skłonni ściągnąć nas za sobą na dno jeżeli tylko będą w stanie. Ale dość o kompleksach przywódców islamskich. USA zafundowało próbę wolności ludziom którzy z lepszą niż w Polsce frekwencją ruszyli do wyborów nawet wbrew groźbom islamskich fanatyków. To świadczyć może tylko i wyłącznie o dążności tego narodu do zmian (!). Propaganda prawda? Sfałszowane wyniki? nie sądzę. > To wszystko to matrix. Jezeli masz mozg i potrafisz myslec to bedziesz > wiedzial, co dzieje sie po drugiej stronie barykady kiedy w wiadomosciach > pokazuja strzelajacych zolnierzy. ------------- j.w. a co do matrixa to w moim poprzednim poście napisałem czym dla ciebie był ten film. dzięki takim filmom ludzie z twojej szufladki zaczęli wszędzie wietrzyć spiski. Chociaż kto wie... moze dzięki takim jak ty zakończy się to wyjściem spod klosza jak w seksmisji :) > Nie! Poprostu zwyciezcow nikt nie rozlicza. Oni dyktuja wszystkie reguly gry. > Czyzbys nie znal tak oczywistej prawdy? -------------- Kto jest zwycięzcą w tym konflikcie?? > Moze ciebie to bawi, ale jest to tylko wynik dobrze zaplanowanych akcji > podburzania jednych przeciw drugim. Wierz mi takie same akcje mozna by > przeprowadzic w kazdym kraju na swiecie, po rozbiciu armi i policji. A potem > tylko patrzec (z taka satysfakcja jak twoja), jak sie zabijaja. Nie rozumiesz > i nie doceniasz potegi informacji - dezinformacji. ----------- że jak? że mnie to bawi? zapewniam cię że mnie to nie bawi. ironią jest mówienie o ofiarach busza w iraku. Ja ci tylko napisałem co za ironia, że mówicie o ofiarach z rąk busza, a okazuje się że to miłujący pokój wyznawcy islamu mordują swoich ziomków na potęgę. Nie ma co... świetną metodę wybrali na pozbycie się amerykanów z iraku... to tak jakbym przyszedł do ciebie i obciął ci głowę i powiedział że zrobiłem to by rząd podał się do dymisji... żenada... Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: propaganda :) 02.03.07, 20:58 > Narzekasz na wolność słowa i wolność wyborów? ----------------------------------------- Jaka wolnosc, jaki wybor? Nie moge oprzec sie wrazeniu, ze nie rozumiesz zwyklego tekstu czytanego, albo czytasz i widzisz tylko co chcesz zobaczyc. Napisalem ci, ze wybor to fikcja! Glosujesz na taka czy inna marionetke w rekach najbogatszych tego swiata. > wybacz, ale negowanie przytoczonych przeze mnie linków bo fox, bo śmierdzi, a > pokazywanie mi włanych [tych najwłaściwszych z właściwych] to nic innego jak > próba wskazania wyższości własnego ----------------------------------------- Znowu przyklad tego, ze widzisz tylko to co chesz zobaczyc i niczego nie rozumiesz. Zobacz co ma inna strona do powiedzenia. Uzyj glowy poto ja masz (chyba). Nasze sady nie moga sie opierac na takich czy innych mediach. Prawde nie latwo jest znalezc. > To, że bydło wyszło na ulice i finansowane i popierana przez irańskich > ajatollahów to wina busza? ---------------------------------------- Bydlo jak nazywasz tych ludzi, jest latwo sterowac. Techniki manipulawania ludzmi sa znane od zarania dziejow. W ogole nie przeczytales chyba tego co napisalem, a powtarzac sie nie zamierzam. > Skończy się tym, że nie będziesz miał czym jeździć do pracy bo twoi pupile > spalą szyby naftowe. ---------------------------------------- Oj biedaku, tym chciales uzasadnic inwazje na Irak? > Sfrustrowani swoją beznadziejną sytuacją i brakiem możliwości > współzawodnictwa z zachodem są skłonni ściągnąć nas za sobą na dno jeżeli > tylko będą w stanie. ---------------------------------------- Kto ci nawciskal tych ciemnot? Zostawmy ich w spokoju a sami sobie poradza. > Kto jest zwycięzcą w tym konflikcie?? ---------------------------------------- Czy to pytanie retoryczne, czy jaja sobie robisz? > ironią jest mówienie o ofiarach busza w iraku. ---------------------------------------- Jasne, Irak sam sie zaatakowal, a Saddam sam sie powiesil, a Irakijczycy postanowili wytluc sie na smierc, bo to jest w ich naturze. Napisalem ci, ze podsycajac ekstremistow i nienawisci etniczno-religijne mozna sprowokowac konflikt w kazdym miejscu na swiecie. Oczywiscie nie raczysz w ogole zauwazyc tego tekstu i bedziesz trul dalej swoje. > Nie ma co... świetną metodę wybrali na pozbycie się amerykanów z iraku... > to tak jakbym przyszedł do ciebie i obciął ci głowę i powiedział że zrobiłem > to by rząd podał się do dymisji... > żenada... ----------------------------------------- Mieszasz calkowicie wszystkie sprawy nie rozumiejac sedna. Zalozmy, ze mamy dwie grupy ludzi (kiboli np.) nielubiace sie (mowiac delikatnie). Ktos obcina glowe jednemu czlowiekowi z jednej grupy, oficjalne media podaja, ze zrobil to ktos z grupy nr dwa. Ci z kolei w odwecie zabijaja kogos z grupy nr 1. Tak nakraca sie spirala nienawisci, ktora trudno zatrzymac. Wystarczy kilka sprytnych akcji CIA (bomba tu bomba tam) i konflikcic gotowy. W kraju gdzie nie ma sprawnego aparatu policji taka wojna moze trwac w nieskanczonosc. Jak spobuja sie pojednac wystarczy nowa bombka, albo scieta glowa. Zenada jest to, ze nie umiesz tego pojac. Odpowiedz Link Zgłoś
distorted kto miesza w iraku? 02.03.07, 21:36 > Jaka wolnosc, jaki wybor? Nie moge oprzec sie wrazeniu, ze nie rozumiesz > zwyklego tekstu czytanego, albo czytasz i widzisz tylko co chcesz zobaczyc. > Napisalem ci, ze wybor to fikcja! Glosujesz na taka czy inna marionetke w > rekach najbogatszych tego swiata. ------------ to ten matrix na którym byłęś w kinie? jak mocne zioło... > Nasze sady nie moga sie opierac na takich czy innych mediach. Prawde > nie latwo jest znalezc. ---------- Na szczęście tobie udało się ją znaleźć i niesiesz ze sobą ten kaganek na forum gazety :) zaiste szlachetne to :) > Bydlo jak nazywasz tych ludzi, jest latwo sterowac. Techniki manipulawania > ludzmi sa znane od zarania dziejow. W ogole nie przeczytales chyba tego co > napisalem, a powtarzac sie nie zamierzam. ------------- tak, zgadzam się z tobą, imamowie doskonale potrafią wysterować swoje niepiśmienne owieczki :) Dałem ci to na filmiku ale nadal udajesz ze to holiłód przebrane za arabów :) > Oj biedaku, tym chciales uzasadnic inwazje na Irak? --------- a to z jakiego kontekstu wyrwałeś? chyba wyraźnie napisałem to odnośnie wyjścia z iraku a nie wejścia do iraku... czytanie i rozumienie tekstu się kłania [a mi to zarzucasz :)] > Kto ci nawciskal tych ciemnot? Zostawmy ich w spokoju a sami sobie poradza. ---------- poradzą sobie- tak sobie radzą, że pełno ich na granicy USA i w kolejkach po wizę a podziękowania w formie semtexu składają... W Londynie i Madrycie też sobie świetnie poradzili... Ponieważ nie ustosunkowałeś się do dosyć istottnej kwetsii a mianowicie fo tego czy wołający o śmierć zachodu muzułmanie to aktorzy holiłód? Czy nie jest ci przykro że ktoś chce twojej śmierci stosując odpowiedzialność zbiorową? Czy wiesz że gdybyśmy my [zachód] stosowali zasadę odpowiedzialności zbiorowej, to dzisiaj oglądalibyśmy muzułmanów w muzeach? Jeżeli znajdziesz chwilę, to odpowiedz proszę. To odnośnie filmów z FOX [goebelsowska propaganda i poprzebierani za imamów aktorzy z holiłód] oraz "londynska demonstracja islamskiej nienawiści". > Czy to pytanie retoryczne, czy jaja sobie robisz? ------------ a nie potrafisz wskazać zwycięzcy? pytałem poważnie i nie wykręcaj się nikłą socjotechniką. > Jasne, Irak sam sie zaatakowal, a Saddam sam sie powiesil, a Irakijczycy > postanowili wytluc sie na smierc, bo to jest w ich naturze. > Napisalem ci, ze podsycajac ekstremistow i nienawisci etniczno-religijne mozna > sprowokowac konflikt w kazdym miejscu na swiecie. Oczywiscie nie raczysz w > ogole zauwazyc tego tekstu i bedziesz trul dalej swoje --------- a ja myślałem, że to iran finansuje islamskie bojówki w iraku i że to iran tak cudownie miesza... patrz, nawet nasza kochana gazeta kłamie.... serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34216,3911486.html :) > Jak spobuja sie pojednac wystarczy nowa bombka, albo scieta > glowa. Zenada jest to, ze nie umiesz tego pojac. ------------- ty rzeczywiście wszędzie spiski wietrzysz :) to się nazywa "mania prześladowcza", odmiana "w trosce o wszystkich wkoło" :) szkoda że nie złapali jeszcze za rękę jednego z drugim amerykańca, co podjudza tudzież obcina łby.... wszędzie agenci CIA, normalnie s-f :) Odpowiedz Link Zgłoś
distorted PS. 02.03.07, 19:30 PS: tylko dodam jeszcze odnośnie ofiar [tym razem w Libanie]... greenhelmetguy.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
distorted PS2 [nie mylić z PlayStation2]: 02.03.07, 19:38 Ponieważ nie ustosunkowałeś się do dosyć istottnej kwetsii a mianowicie fo tego czy wołający o śmierć zachodu muzułmanie to aktorzy holiłód? Czy nie jest ci przykro że ktoś chce twojej śmierci stosując odpowiedzialność zbiorową? Czy wiesz że gdybyśmy my [zachód] stosowali zasadę odpowiedzialności zbiorowej, to dzisiaj oglądalibyśmy muzułmanów w muzeach? Jeżeli znajdziesz chwilę, to odpowiedz proszę. To odnośnie filmów z FOX [goebelsowska propaganda i poprzebierani za imamów aktorzy z holiłód] oraz "londynska demokracja islamskiej nienawiści". Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: PS2 [nie mylić z PlayStation2]: 02.03.07, 21:28 > Ponieważ nie ustosunkowałeś się do dosyć istottnej kwetsii a mianowicie fo > tego czy wołający o śmierć zachodu muzułmanie to aktorzy holiłód? > Czy nie jest ci przykro że ktoś chce twojej śmierci stosując odpowiedzialność > zbiorową? ----------------------------------------- Co czuli Polacy jak Niemcy wtargneli w 1939r.? Co bys ty powiedzial, jak obca armia by rozp.... wszystko co miales, zabijajac przy tym twoich najlblizszych? Co bys powiedzial jak za probe oporu wpier... cie do obozu koncentracyjnego i poddali torturom? Dla tych ludzi armia okupacyjna jest reprezentantem zachodu, reprezentuja ciebie i mnie, nasza cywilizacje zachodu. Jest mi przykro, ale nie dziwie sie im w cale, ze chca smierci tych ktorzy stoja za ich tragedia. Dlatego jestem przeciwny wszystkim inwazjom na bliskim wschodzie i gdziekolwiek indziej na swiecie. Chocby wycierano sobie gebe naszlachetniejszymi haselkami o demokracji i wolnosci. Jezeli ktos chce naprawde rozwiazac problem ekstremizmu, ciemnoty i fanatyzmu muzulmanow, to mozna to osiagnac jedynie poprzez edukacje. Mlodzi ludzie zdobywajac wyksztalcenie i widzac, ze mozna zyc inaczej, sami oderwa sie o fanatyzmu religijnego. W obecnej wojnie idzie jednak nie o wolnosc demokracje, tylko o eksterminacje tych ludzi, gdyz na ich nieszczescie przyszlo im mieszkac tam, gdzie jest najwiecej ropy na swiecie. A najbogatsi tego swiata nigdy nie beda mieli dosyc pieniedzy i za wszelka cene beda dazyc do przejecia kontroli nad tym rejonem. Oczywiscie garstka muzulmanow moze przezyc, sluzac jako tania sila robocza. Co bardziej sluzalczym moze nawet skapnie jakis kes z panskiego stolu. Niestety jakkolwiek nie spojrzec na te sytuacje, nasuwa sie nieuchronnie analogia do kampanii i ideologii Hitlera. On tez chcial zdominowac caly swiat i innych przeksztalcic w niewolnikow. NB. chcial ustanowic NWO! Teraz jego dzielo kontynuuja USA. Odpowiedz Link Zgłoś
distorted różnica... 02.03.07, 21:51 > Co czuli Polacy jak Niemcy wtargneli w 1939r.? -------------- Nie widzisz różnicy? Niemcy chciały nas po prostu zagarnąć, USA chciały obalić dyktat i dać wolne wybory, co się udało, ba nawet ludzie się cieszyli i zaskoczyli wszystkich frekwencją. Dlaczego? Pchali się pod nóż amerykańskiego marionetkowego rządu? Dla tych ludzi armia okupacyjna jest reprezentantem zachodu, > reprezentuja ciebie i mnie, nasza cywilizacje zachodu. Jest mi przykro, ale nie > > dziwie sie im w cale, ze chca smierci tych ktorzy stoja za ich tragedia. > Dlatego jestem przeciwny wszystkim inwazjom na bliskim wschodzie i gdziekolwiek > > indziej na swiecie. ----------- a widzisz... dlatego podałem filmiki o islamskiej edukacji młodzieży by pokazać tobie i czytającym tę dyskusję forumowiczom, że dzieciaczki islamskie które później przyjeżdżają "pracować" do zgniłej europy są od maleńkości uczone "miłości" do mnie i do ciebie bez względu na działania busza. A wiemy dlaczego? a i owszem: dla koranu :) "apes and pigs"- po angielsku bo amerykanie napisali koran w swoim języku :) W obecnej wojnie idzie jednak nie o wolnosc > > demokracje, tylko o eksterminacje tych ludzi, gdyz na ich nieszczescie przyszlo > > im mieszkac tam, gdzie jest najwiecej ropy na swiecie. ------------ chwilunia: przecież dotychczas obficie płaciliśmy im za ropkę, czyli za nic nierobienie [zgodnie z duchem islamu] aż tu nagle się komuś coś pomerdało? Nie dziwię się, że niektórzy zachodni przywódcy zaczęli stosować zasadę "pół" współodpowiedzialności i po atakach na nasze zachodnie miasta i naszych obywateli z poklaskiem islamskich duchownych i islamskiej ulicy dobrali się radykałom do tyłków... > Niestety jakkolwiek nie spojrzec na te sytuacje, nasuwa sie nieuchronnie > analogia do kampanii i ideologii Hitlera. On tez chcial zdominowac caly swiat i > > innych przeksztalcic w niewolnikow. NB. chcial ustanowic NWO! Teraz jego dzielo > > kontynuuja USA. ---------------- no popatrz... to dlaczego USA interweniuje w Darfurze? Dlaczwgo interweniowali na bałkanach? skoro interweniowali i zrobili porządek, to powinni tam zostać i na swoich stołkach posadzić swoich rządzących- to bardziej pasowałoby tdo twojej wizji świata. Dlaczego tego nie zrobili? Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: różnica... 02.03.07, 22:12 > Nie widzisz różnicy? > Niemcy chciały nas po prostu zagarnąć, USA chciały obalić dyktat i dać wolne > wybory, co się udało, ba nawet ludzie się cieszyli i zaskoczyli wszystkich > frekwencją. ----------------------------------------- Alez tak roznica jest znaczaca, USA nie chca 'ich' zagarnac. Chca zagarnac tylko to co jest przeliczalne na pieniazki. Wiesz, USA wyciaga wnioski z historii. Poco klopotac sie zagarnianiem calego kraju, wystarczy napuscic ich na siebie, niech sie tluka, a samemu przejac kontrole tylko nad zlozami ropy. To sie nazywa inteligencja. > chwilunia: przecież dotychczas obficie płaciliśmy im za ropkę, ----------------------------------------- Coz pech chcial, ze Saddam sie znarowil i nie chcial dluzej sprzedawac ropki za dolarki. A to Amerykancom nie wsmak, wiec trzeba bylo obalic chlopaka. Teraz z kolei i Iran sie znarowil i chce pojsc w slady Iraku i sprzedawac rope za euro. Kochane nasze imperium USA nigdy na to nie pozwoli. > aż tu nagle się komuś coś pomerdało? ----------------------------------------- Jak wyzej. Nic sie nikomu nie pomerdalo. Imperium broni tylko swoich interesow. Sciagania globalnego podatku na rzecz USA. Odpowiedz Link Zgłoś
distorted Re: różnica... 02.03.07, 22:33 Poco klopotac sie zagarnianiem calego kraju, wystarczy napuscic ich > na siebie, niech sie tluka, a samemu przejac kontrole tylko nad zlozami ropy. > To sie nazywa inteligencja. -------------------- wiesz jaka jest ta kontrola nad złożami ropy? Złoża są bezpieczne tak jak były osłaniane przez siły irackie i koalicyjne, natomiast pieniążki pozostają tak jak zawsze w obrębie granic iraku, z tą różnicą że dyktatro nie pławi się za nie w luksusach. Za te pieniądze z ropy nowo wybrany rząd [pies to srał czy marionetkowy czy nie] próbuje postawić na nogi kraj i gospodarkę któe nigdy na nogach nie stały a za dolary robiło się w iraku wszystko i zawsze [no i dinary]. Pech chciał że banda zwyrodnialców nie mogąca się pogodzić z utratą władzy/ porażką w wyborach terroryzuje większość obywateli. Obywateli którzy udowodnili idąc do wyborów że mają dosyć zamordyzmu nawet kosztem wybrania marionetek amerykańskich [sprawa dyskusyjna (choć pewnie nie dla ciebie bo ty na wszystko masz dowody)]. Czy trzeba ich napuszczać jedni na drugich? mało jest filmów na tubie lub liveleak [do niedawna ogrish]? Pooglądaj i zobacz jak wygląda wycieranie sobie gęby dobrym imieniem Boga. Bardzo współczuję tym ludziom którzy mieli i mają szczere chęci co do dźwignięcia iraku na nogi, a którzy codziennie giną w zamachach samobójczych robiąc zakupy na bazarach. > Nic sie nikomu nie pomerdalo. Imperium broni tylko swoich interesow. > > Sciagania globalnego podatku na rzecz USA. --------------------- w Afganistanie też kradną ropę? W Darfurze też? Na Bałkanach też? dlaczego USA interweniuje w Darfurze? Dlaczego interweniowali na bałkanach? skoro interweniowali i zrobili porządek, to powinni tam zostać i na swoich stołkach posadzić swoich rządzących- to bardziej pasowałoby tdo twojej wizji świata. Dlaczego tego nie zrobili? przekleiłem bo zostało przemilczane, a wydaje mi się że to dość istotna kwestia. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: różnica... 03.03.07, 10:36 > wiesz jaka jest ta kontrola nad złożami ropy? ----------------------------------------- Pomijajac infantylnosc twoich wyobrazen na temat kontroli nad zlozami, stwierdze tylko jedno: mission accomplished - ropka nadal sprzedaja za dolarki! > w Afganistanie też kradną ropę? ----------------------------------------- Cocaine Import Agency zadbala o swoje interesy to raz, zabezpieczenie ropociagu to dwa. > Dlaczego tego nie zrobili? ----------------------------------------- Zapytaj siebie dlaczego uwazasz, ze nie zrobili. W Polsce tez mamy porzadek i demokracje, a USA moze u nas robic co im sie zywnie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
distorted matrix wkoło i jest niewesoło 03.03.07, 14:12 > Cocaine Import Agency zadbala o swoje interesy to raz, ------------------ no tak :) znowu matrix i CIA, no i żydzi masoni cykliści :) Sprawdź czy twoja rodzina cię nie wkręca albo czy nie jesteś hodowany jako dawca narządów dla twoich potomków którzy co jakiś czas przybywają z przyszłości by cie odwiedzić :) > zabezpieczenie ropociagu to dwa ------------------ yyy... jakiego ropociągu? możesz sprecyzować? Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: matrix wkoło i jest niewesoło 03.03.07, 16:05 Jak zwykle tylko blazenada ci zostala. Zenada. Zaden samolot nigdy nie uderzyl w Pentagon. Dawno udowodniono, ze zadne z tych czesci na twojej smiesznej stronce, nie odpowiada czesciom prawdziwego samolotu. Tak samo jak udowodniono, ze rzekomo dostarczana przez Iran bron, nie pochodzi z Iranu. Matrix bierzessz za swiat rzeczywisty. Odpowiedz Link Zgłoś
distorted to co z tym ropociągiem? 03.03.07, 18:07 odpowiesz co to za ropociąg zabezbpieczyli Amerykanie w Afganistanie? Błazenadą jest twoja mania prześladowcza i wietrzenie spisków we wszystkim co cie otacza. Myślę, że powinieneś to przedyskutować z psychiatrą... OK, step by step... Po pierwsze- pełnoklatkowy zapis filmu: www.whatreallyhappened.com/IMAGES/pentagon_hit.gif Zwróć uwagę na to jak niesamowicie wolna jest ta przemysłowa kamera która zarejestrowała zdarzenie (czas podany w lewym dolnym rogu) Na klatce 1 (napisane po prawej stronie "plane") widoczny jest wyraźny ogon samolotu nad prawym betonowym słupkiem stacji benzynowej. Nie sugeruj się wielkością ogona bo perspektywa jest myląca, zwałszcza że tor lotu jest ukośny z tej perspektywy- tu dla porównania tor lotu tego "samolotu" (czymkolwiek był ten obiekt): www.whatreallyhappened.com/IMAGES/pentagonapproach.jpg Gdyby wziąć pod uwagę czas zapisu filmu- między dosłownie sekundami on przebył całkiem spory dystans co można łatwo zestawić porównując znowu trasę obiektu z czasem między klatkami filmu... Po drugie dziura: www.whatreallyhappened.com/IMAGES/pentagon_precollapse.jpg www.whatreallyhappened.com/IMAGES/pentagon_precollapse-marked.jpg wg mnie ona nie jest okragła... Mało tego: ona jest łudząco podobna po dziurze jaka powstała po wbiciu się samolotu w WTC! Po trzecie szczątki samolotu i bagaży na zewnątrz budynku czy to czasem nie człowiek siedzący na czymś co do złudzenia przypomina koła boeinga?: www.whatreallyhappened.com/insert.jpg oraz tutaj (zaznaczone czerwoną ramką): www.whatreallyhappened.com/overview.jpg Po czwarte- powyrywane latarnie nad trasą przelotu obiektu: www.whatreallyhappened.com/IMAGES/pentagon_cab_large.jpg www.whatreallyhappened.com/IMAGES/pentagon_lamp_large.jpg no to co je powyrywało? a ci zaskoczeni kierowcy i taksówkarz z samochodem zniszczonym powaloną lampą to przebierańcy z CIA? :) Do mnie przemawia akurat bardziej ta wersja niż teoria spisku... Pozdarwiam i wszystkiego dobrego życzę. PS: masz zdjęcia, porównanie, ale to śmierdzi, prawda? :) Bo nie ma emerytowanego lewaka z armii usa oraz nie ma pompatycznego podkładu muzycznego ani nie ma sugestywnego narratora, prawda? to nie był samolot, bo nie? :) Musiałbyś zobaczyć taki goleń boeinga na własne oczy by uwierzyć że to goleń boeinga? :) Trudno o lepsze dowody, ale co tam :) grunt żebyśmy zdrowi byli :) Jeszcze na deser analiza video ze stacji benzynowej- na pewno analiza zrobiona przez wszędobylskich agentów CIA :) : www.rense.com/general71/pentvi.htm Bawię się z każdym twoim postem coraz lepiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Bawi cie nieczytanie tego co pisze :-))) 03.03.07, 20:29 i bezmyslne pisanie tego co uwazasz za jedynie sluszne. Wlasnie wyslalem ci link do relacji policjantow (naocznych swiadkow) twierdzacych, ze samolot lecial zupelnie innym torem i ten z oficjalnej wersji. Oczywiscie policjanci ci sami nie wiedza co widzieli i sa w spisku z 'teoretykami' spisku :-))))))) Wyslalem ci link do filmu pokazujacego zapis z czarnej skrzynki, potwierdzajacy to co widzieli naoczni swiadkowie i zaprzeczajacy oficjalnej wersji. Do takiego betonu jak ty nic nie dotrze, naprawde malo mnie bawi pisanie skoro ty i tak tego nie czytasz. Linki podane przez ciebie potwierdzajace niby prawdziwa wersje wydarzen sa mi dawno znane, ale wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazuja, ze sa spreparowane, aby pasowaly do pieknej bajeczki. Mozesz to nazywac smierdzeniem jezeli ci sie to podoba. Zapis czarnej skrzynki jest autoryzowany przez NTSB! Twoje smieszne analizy pokazuja, ze samolot szural niemal brzuchem po trawniku, a zapis z czarnej skrzynki pokazuje, ze samolot byl o wiele za wysoko, aby zachaczyc jakakolwiek lampe, nie mowiac o tym, ze leciaj zupelnie z innego kierunku. Teraz baw sie dalej swoimi bajeczkami, uwazaj tylko bo dostaniesz orgazmu. Odpowiedz Link Zgłoś
distorted skądże znowu :) czytam dokładnie :) i bawię się 03.03.07, 21:54 nieźle... :) czytanie swoją drogą, ale oglądałem również podesłane przez ciebie filmiki- jeden z nich rzeczywiście dotyczył toru lotu 77, ale czy nie wydaje ci się śmieszne polemizowanie różnicy kąta do 30* ze zdjęciami goleni boeinga [mistyfikacja i obłuda CIA :)] w pentagonie? To tak jakbyś powiedział że zabicie kennedy'ego to mistyfikacja bo zabójca strzelał nie z 5go piętra a z 4go piętra biblioteki... Wybacz, ale kompromitujesz się wraz z twórcami twoich ulubionych filmów. Jeżeli mnie ładnie poprosisz to wyśmieję w prosty sposób słynną prezentację pentagonstrike, która ma co najmniej kilka socjotechnicznych pułapek :) Dostałeś zdjęcia z trawnika i z wnętrza pentagonu obrazujące szczątki boeinga a to mnie nazywasz betonem? To chyba jakiś ponury żart... > Twoje smieszne analizy pokazuja, ze samolot szural > niemal brzuchem po trawniku, a zapis z czarnej skrzynki pokazuje, ze samolot > byl o wiele za wysoko, aby zachaczyc jakakolwiek lampe, nie mowiac o tym, ze > leciaj zupelnie z innego kierunku. --------------- ulllala.... zapytałem w poprzednim poście- co powyrywało te latarnie i kto opłacił tych zaskoczonych kierowców którym owe spadające latarnie zniszczyły samochody? Wiem! CIA! Oni są nawet na strychu twojego domu! są wszędzie! Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: skądże znowu :) czytam dokładnie :) i bawię s 03.03.07, 22:12 > śmieszne polemizowanie różnicy kąta do 30* > zapytałem w poprzednim poście- co powyrywało te latarnie ----------------------------------------- Beton beton :-)))) Jezeli swiadkowie widzieli inna trajektorie lotu samolotu to znaczy, ze nie mogl on powyrywac latarni. Proste? Dla ciebie za trudne. Inny tor lotu potwierdza tez czarna skrzynka. Proste? Nie, dla ciebie za trudne. > Dostałeś zdjęcia z trawnika i z wnętrza pentagonu obrazujące szczątki boeinga > a to mnie nazywasz betonem? ----------------------------------------- Ja ci moge dostarczyc wiele zdjec trawnika w kawalkiem blachy :-)))))) Jakos zdjecie niby silnika boeinga w ogole nie pasuja rozmiarami do prawdziwego samolotu, ale dla ciebie to pomijalny szczegol :-))))))) Oj beton beton :-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
distorted CIA jest wszędzie, nawet w lodówce! sprawdź! 03.03.07, 22:25 Bo jeżeli to się okaże prawdą, to będziesz mieć kompletną wizję własnego świata :) Możesz sobie dowoli nazywać mnie betonem. Ja dla ciebie będę betonem, ale ty dla mnie jesteś takim samym betonem twierdząc że zdjęcia zostały sfłaszowane przez CIA. Pytam po raz kolejny: co powyrywało latarnie wg ciebie [lub eg twoich idoli układających w domowych pieleszach teoryjki?]. Co stopiło stal w WTC skoro pożar miał zbyt niską temperaturę? Zasugeruj- a może geniusze naktórych się powołujesz i miotasz się gotowymi analizami a niczym swoim, mają jakieś gotowe rozwiązanie? My mamy wizję jako dokument a ty masz kilka niepotwierdzonych wypowiedzi jako dowód. Widzisz różnicę? Wszystko spreparowało CIA i żydzi i cykliści :) Paranoja! PS: CO Z TYM RUROCIĄGIEM AFGAŃSKIM? Co za ropociąg jankesi zabezpiecyli w Afganistanie? :) Odpowiedz bo twoje miganie się naprawde trąca farsą :) Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: CIA jest wszędzie, nawet w lodówce! sprawdź! 03.03.07, 22:48 > Pytam po raz kolejny: co powyrywało latarnie wg ciebie [lub eg twoich idoli > układających w domowych pieleszach teoryjki?]. ----------------------------------------- Odpowiadam: Napewno nie samolot! Bo tamtendy nie lecial! Na kolejna powtorke pytania co powyrywalo juz nie odpowiadam. > Co stopiło stal w WTC skoro pożar miał zbyt niską temperaturę? ----------------------------------------- Odpowiadam: Napewno nie pozar ani paliwo lotnicze. Jedynym podejrzanym o stopienie sa materialy wybuchowe w tym termit. Daruj sobie kolejne powtorki tago samego pytania. Chyba, ze dalej chcesz udawac, ze nie widzisz odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
distorted ach termit.... 03.03.07, 22:59 > Odpowiadam: Napewno nie samolot! Bo tamtendy nie lecial! > Na kolejna powtorke pytania co powyrywalo juz nie odpowiadam. ----------------- no więc wreszcie przyznajesz że agenci CIA odpiłowali latarenie :) i przepłacili kierowców na zdjęciach? :) > Odpowiadam: Napewno nie pozar ani paliwo lotnicze. Jedynym podejrzanym o > stopienie sa materialy wybuchowe w tym termit. ----------------- Sugerujesz że obłożono całe słupy konstrukcyjne na ich pełnej długości? a może wyłożono termitem tylko tę kondygnację na którą wleciał ajeroplan? Ci piloci z CIA musieli mieć rzeczywiście nie lada umiejętności by trafić w te a nie inne kondygnacje :) tragikomedia tragifarsa.... Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: ach termit.... 03.03.07, 23:09 > tragikomedia ----------------------------------------- Wiem jestes tragicznym przypadkiem. Wg ciebie nastapil cud i pozar osiagnal temperature ktorej fizycznie nie mogl osiagnac. Zamachowcy modlili sie do Allaha, a ten ich wysluchal :-)))))))) > no więc wreszcie przyznajesz że agenci CIA odpiłowali latarenie :) i > przepłacil i kierowców na zdjęciach? ----------------------------------------- Stwierdzam: samolot tamtendy nie lecial! Jestes to w stanie przyswoic? Dlaczego latarnie leza, to zupelnie inna sprawa wymagajaca nowego sledztwa. Odpowiedz Link Zgłoś
distorted Re: skądże znowu :) czytam dokładnie :) i bawię s 03.03.07, 22:35 > Ja ci moge dostarczyc wiele zdjec trawnika w kawalkiem blachy :-)))))) > Jakos zdjecie niby silnika boeinga w ogole nie pasuja rozmiarami do prawdziwego ------------------- masz analizę i pasujące do siebie szwy i metal, masz wypowiedź experta [CIA go sponsoruje zapewne :)]. Jak długo zamierzasz brnąć w zaparte? Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: skądże znowu :) czytam dokładnie :) i bawię s 03.03.07, 22:51 Widziales zdjecie rotora silnika? Jak dlugo masz zamiar brnac w zaparte i wmawiac sobie i mnie ze to czesc boeinga? Odpowiedz Link Zgłoś
distorted rotor... 03.03.07, 23:06 > Widziales zdjecie rotora silnika? Jak dlugo masz zamiar brnac w zaparte i > wmawiac sobie i mnie ze to czesc boeinga? ------------------- Przyjacielu, zdjęcie rotora pokazałem ci ja sam. Poza tym jak stwierdził pewien expert, to cud że po zderzeniu ze zbrojonym betonem zostały rozpoznawalne jakiekolwiek części... nie bajdurz więc waść... Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: rotor... 03.03.07, 23:15 > Poza tym jak stwierdził pewien expert, to cud że po zderzeniu ze zbrojonym > betonem zostały rozpoznawalne jakiekolwiek części... ----------------------------------------- Pewien ekspert tez stwierdzil, ze najwiekszej dewastacji w Pentagonie dokonalo paliwo (plyn!) :-))))))))))))))))))))) Podczas gdy najsolodniejszym i najbardziej odpornym na zniszczenie elementem samolotu sa wlasnie silniki wykonane z najtrwalszych znanych na swiecie metali. > Przyjacielu, zdjęcie rotora pokazałem ci ja sam. ----------------------------------------- Otoz wlasnie zdjecie czesci turbiny dowodzi, ze nie byl to Boeing! I kto tu bajdurzy? :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
distorted takie specjalisty że ho ho... 04.03.07, 00:34 > Otoz wlasnie zdjecie czesci turbiny dowodzi, ze nie byl to Boeing! > I kto tu bajdurzy? :-)))) --------------- No to pytamy po raz kolejny [skoro jedna strona podaje domniemany model samolotu do którego należał ów zaskakująco dobrze zachowany (!) element]: a cóż ty i twoi idole sądzą na temat tego elumentum? Do jakiej maszynki sugerujecie przynależność tego elumentum? Słyszałem [czytałem] opinie iż to rakieta uderzyła w pentagon- fajne ma wyposażenie taka rakieta :) No i te wielkie rotory :)) Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: takie specjalisty że ho ho... 04.03.07, 08:11 > No i te wielkie rotory :)) ----------------------------------------- Dopiero napisalaem, ze sa za male na Boeinga. Wiem, ze prawda wyjdzie na jaw predzej czy pozniej. Ty nigdy w nia nie uwierzysz tylko do konca zycia bedziesz snil swoj sen. Snij dalej kolego. Odpowiedz Link Zgłoś
distorted Re: skądże znowu :) czytam dokładnie :) i bawię s 03.03.07, 22:38 > Jakos zdjecie niby silnika boeinga w ogole nie pasuja rozmiarami do prawdziwego > samolotu -------------------- A skąd ty niby wiesz jaki to rozmiar skoro nie masz pktu odniesienia. Facet... nie chrzań... słabo się robi od twojego miotania się... Lepiej powiedz jaki ropociąg jankesie w Afganistanie zabezpieczyli... :) Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: to co z tym ropociągiem? 03.03.07, 20:39 Oczywiscie "emerytowany lewak" z armi specjalista od analiz takich zdjec wlasnie, jest w bledzie. Jedynie prawdziwe jest to co tobie sie wydaje, albo jest sluszne w/g ciebie, twoj autorytet jest tu niepodwazalny :-))))))))))))) Czy zdjecie zaskoczonych kierowcow i taksowkarzy z samochodem jest prawdziwe odpowiedz sobie sam, patrzac na alalize zapisu lotu z czarnej skrzynki i relacje naocznych swiadkow twierdzacych, ze samolot lecial zupelnie innym torem. Odpowiedz Link Zgłoś
distorted Odpowiedz mi co to za tajemniczy rurociąg :) 03.03.07, 21:54 Odpowiesz, czy znowu przemilczysz to tak, jak kwestię WTC i stopionej stali której nie masz zielonego pojęcia co stopiło? :) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=57169142&a=57257887 Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Odpowiedz mi co to za tajemniczy rurociąg :) 03.03.07, 22:39 > Odpowiesz, czy znowu przemilczysz to tak, jak kwestię WTC i stopionej stali > której nie masz zielonego pojęcia co stopiło? ----------------------------------------- Odpowiedzialem ci, a ty znowu chcesz palic glupa? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=57435034&a=57476828 Nie widze sensu udzielac kolejnej odpowiedzi, po ktorej bez konca znowu bedziesz pisal: "odpowiesz czy nie". Odpowiedz Link Zgłoś
distorted coś stopiło stal? 03.03.07, 22:50 > Odpowiedzialem ci, a ty znowu chcesz palic glupa? -------------------- Starasz się mi wmówić że jestem idiotą a sam odpowiadasz "coś stopiło stal"? Chyba sobie kpiny urządzasz... Nie pytałem cię czy coś stopiło stal tylko co stopiło tę stal wg ciebie. Jesteś totalnie niekumaty człowieku, przepraszam ale sam się prosiłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
distorted padło nowe pytanie- pomagam ci tym pytaniem 04.03.07, 00:25 byś zagmatwał się już do końca w pokrętnych spiskach :) "co wge twoich idoli stało się ze słupami w WTC?" "czy ktoś obłożył je cale termitem?" Trudno odpowiedzieć? Nie spotkałem jeszcze osoby która tak bardzo wiłaby się :) ale przynajmniej dostarczasz mi trochę humoru przed snem :) Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Nowe pytanie? :-)))))) 04.03.07, 08:17 Napisalem, ze nie bede odpowiadal poraz kolejny na to samo pytanie. Pytasz jak dokladnie jak przewidzialem, ciagle to samo i nazywasz to nowym pytaniem. Dokladnie jak przewidzialem znowu pytasz: "odpowiesz czy nie". Nawet jak odpowiedz juz p a d l a! Naprawde twoj przypadek jest nieuleczalny. Odpowiedz Link Zgłoś
distorted nie potrafisz nawet postawić hipotezy? 04.03.07, 08:28 przecież ludzie z twojej szufladki zawsze doskonale budują hipotezy na zawołanie. a ty nawet nie chcesz postawić hipotezy jak i kto poowijał termitem słupy na całej ich wysokości :) Teorie się nam piętrzą :) Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Pisze o faktach! 04.03.07, 08:52 Ty piszesz caly czas o teoriach. Sam snuj sobie swoje bajkowe hipotezy bo w nich jestes dobry. FAKT: Samolot tamtendy nie leciel. Koniec kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
distorted "fakty" kontra zdjęcia 04.03.07, 09:00 Poza tym nie odpowiedziałeś mi na pytanie- kto powyginał te latarnie? Agenci CIA je połamali? Co do samolotu i toru jego lotu: Pewnie wleciał od drugiej strony :) Zostałeś zasypany zdjęciami [to są do jasnej cholery dokumenty czy ci się to podoba czy nie] a nadal palisz głupa że to co widzimy na zdjęciach to nie są golenie i poszycie boeinga, a nawet jeżeli są to zostały tam podrzucone. To co piszesz to czysta kpina ze zdrowego rozsądku. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: "fakty" kontra zdjęcia 04.03.07, 09:04 > To co piszesz to czysta kpina ze zdrowego rozsądku. ----------------------------------------- Nie mozna kpic z czegos czego ci brak. Pokazac ci zdjecie, a uwierzysz we wszystko. W/g ciebie zapis z czarnej skrzynki to juz nie jest fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
distorted odpowiedz, zasugeruj. 04.03.07, 09:06 > Nie mozna kpic z czegos czego ci brak. > Pokazac ci zdjecie, a uwierzysz we wszystko. W/g ciebie zapis z czarnej > skrzynki to juz nie jest fakt. --------------------- Zasugerujesz kto lub co i jak oraz kiedy MOGŁO powyrywać te latarnie? Mamy jakąś alternatywną hipotezę? PS: nadal brakuje ci dystansu i ciskasz inwektywami. Irytacja jest objawem słabości. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Teraz czas na psychoanalize? 04.03.07, 09:50 Jezeli sa dwie wykluczajace sie mozliwosci. Oznacza to, ze ktoras jest falszywa. Jezeli swiadkowie potwierdzaja mozliwosc zasugerowana przez czarna skrzynke, znaczy to, ze mozliwosc z lampami jest falszywa. No chyba, ze NTSB jest w spisku z teoria spiskowa :-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
distorted i nadal nie ma alternatywnej teoryji :) 04.03.07, 10:04 No to czy dowiem się w końcu co MOGŁO spowodować uszkodzenie latarni? Oraz jak wielu kierowców unieruchomionych na autostradzie musiało przepłacić/zastraszyć CIA? Spiskowe teoryjki tak się kłebią i wiją że niedługo okazać się może że cały świat jest usiany agentami CIA :) Śmieję się ale chyba nie powinienem, bo to w sumie kiedyś przestanie być śmieszne. Dziwi mnie od dawna jedna rzecz, a mianowicie: dlaczego w USA jest mniejsza aktywność ruchów zajmujących się teoriami spiskowymi niż w Europie, skoro w USA jest o niebo lepszy dostęp do źródeł, czy świadków? Europa zawsze była i jest bardziej gejowska niż sami geje, bardziej kobieca niż same feministki, bardziej islamska niż sami muzułmanie. Skutki tego widoczne są dzisiaj w wielu państwach z Francją na przedzie. Co noc Francja płonie muzułmańskim ogniem, ale zlewaczałe media chowają głowę w piasek oskarżając o to własny system i własnych polityków. Scenariusz wydaje się być czarny i łudząco podobny do scenariusza wydarzeń z końcówki imperium rzymskiego. Obym się mylił i oby Europejczycy zdążyli pogrzebać lewaków i by zdążyli otworzyć oczy. PS: Jedno jest pewne co do psychoanalizy; cierpisz na manię prześladowczą [raczej jakaś odmiana "globalna"]. Współczuję ci że nigdy nie zaznasz spokoju... zawsze będą cię nękać koszmary z matrixa... Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Czekam na twoje "fakty" 04.03.07, 12:39 Teraz ja zadam jedno konkretne pytanie i prosze o jasna konkretna odpowiedz bez psychoanalizy, zmieniania tematu, dygresji i tekstow o lewakach: Czy NTSB sfalszowalo zapis z czarnej skrzynki oraz czy policjanci, ktorzy widzieli samolot lecacy z innego kierunku, klamia? Odpowiedz Link Zgłoś
distorted dystansu życzę 04.03.07, 16:51 > Czy NTSB sfalszowalo zapis z czarnej skrzynki oraz czy policjanci, ktorzy > widzieli samolot lecacy z innego kierunku, klamia? ---------------------- Okazując ci swój dystans do tamtych wydarzeń i związanych z nimi dokumentów [jakie by nie były są to dokumenty] piszę szczerze niniejszego posta: Racja- prawdopodobnie NTSB nie sfałszowało zapisu czarnej skrzynki [nie znam go dokładnie, pewnie tak jak ty (przepraszam za dygresję)] oraz 50/50 że policjanci nie skłamali. Bo niby czemu inne proporcje niż 50/50? Teraz ja zadam pytanie [kilka pytań]- czy zdjęcia szczątków rotora samolotu i golenia samolotu [ropoznane przez expertów (zapewne z CIA i żydów i innych masonów) jako boeingowskie] mogły należeć do boeinga? I dlaczego niby zdjęcia zrobione w pentagonie po ataku miałyby zostać sfałszowane a kłamstwo policjantów miałoby być absurdem? Jak to możliwe że ktoś po ataku porozrzucał na pentagońskim trawniku setki kawałków poszycia należących bez wątpienia do boeinga american airlines [zdjęcia które podałem]. Swoją drogą obejrzałem jeszcze raz zdjęcie z lotu ptaka [pentagon i okolica] i powiem ci szczerze że nie widzę możliwości by samolot leciał i uderzył w pentagon trasą inną niż przecinającą autostradę [powyrywane latarnie]: www.whatreallyhappened.com/IMAGES/pentagonapproach.jpg acha, jeszcze jedno: zróć uwagę na linię tych nieszczęsnych lamp na powyższym zdjeciu. UFO. PS: jeżeli masz jakiegoś linka do raportu NTSB z tamtego wydarzenia, to z chęcią się dokształcę. Ja przyznałem rację- pokazałem ci jaki mam dystans do tego, przyznałem że trudno sfałszować zapis skrzynki. Natomiast nie spodziewam się byś ty kiedykolwiek stwierdził że zdjęcia z wnętrza pentagonu to mistyfikacja. To właśnie się nazywa beton i jest skutkiem braku wspomnianego przeze mnie dystansu. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: dystansu życzę 04.03.07, 18:12 > Teraz ja zadam pytanie [kilka pytań]- czy zdjęcia szczątków rotora samolotu i > golenia samolotu [ropoznane przez expertów (zapewne z CIA i żydów i innych > masonów) jako boeingowskie] mogły należeć do boeinga? ----------------------------------------- Moga to byc jakiekolwiek szczatki. Oferowane zdjecia nie przedstawiaja zadnej wartosci dowodowej, tak jak filmik rzekomo pokazujacy samolot wpadajacy na Pentagon. Ktos policzyl, ze powinno byc ok. 80 ujec tej katastrofy, bo tyle jest kamer na Pentagonie. Pokazano nam piec starannie wyselekcjonowanych klatek filmu, ktore niepokazuje tak naprawde niczego. > I dlaczego niby zdjęcia zrobione w pentagonie po ataku miałyby zostać > sfałszowane ----------------------------------------- Bo w tej czesci Pentagonu pracowano nad sledztwem w sprawie zaginonych miliardow dolarow, z ktorych Pentagon nie byl w stanie sie rozliczyc. www.youtube.com/watch?v=eootfzAhAoU Wiec zniszczenie akurat tej czesci bylo "cudem" ratujacym tylki wielu osob! > Jak to możliwe że ktoś po ataku porozrzucał na pentagońskim trawniku > setki kawałków poszycia należących bez wątpienia do boeinga american airlines > [zdjęcia które podałem]. ----------------------------------------- Przepraszam bardzo, na wszystkich dostepnych zdjeciach, jest tylko ten jeden, doslownie jeden, kawalek. Z checia zobaczylbym pare innych :-)) > Swoją drogą obejrzałem jeszcze raz zdjęcie z lotu ptaka [pentagon i okolica] i > powiem ci szczerze że nie widzę możliwości by samolot leciał i uderzył w > pentagon trasą inną niż przecinającą autostradę [powyrywane latarnie]: ----------------------------------------- Gdyby zapis z czarnej skrzynki pokrywal sie z rzekomym torem zaznaczonym przez latarnie, wszystko by sie zgadzalo. Tak samo jak by ujawniono zapis z 80 innych kamer (no chocby z jednej pokazujacej samolot, a nie mglista plamke). > PS: jeżeli masz jakiegoś linka do raportu NTSB z tamtego wydarzenia, to z > chęcią się dokształcę. ----------------------------------------- www.pilotsfor911truth.org > Natomiast nie spodziewam się byś ty kiedykolwiek stwierdził że zdjęcia z > wnętrza pentagonu to mistyfikacja. ----------------------------------------- Dostepne zdjecia pokazuja doslownie nic. Mozna z nich wyssac doslownie wszystko co dusza zapragnie. Skad mozna wiedziec, ze to w ogole Pentagon :-))) Gdzies w internecie jest cudowna animacja pokazujaca wpadajacy samolot. Autor zapomnial narysowac silnikow :-)))) i stwierdzil, ze najwiecej szkody wyrzadzilo paliwo! Animacja ta uzyta zostala przez BBC tutaj: video.google.com/videoplay?docid=8331629640228117189&q Odpowiedz Link Zgłoś
distorted tak jak się spodziewałem, beton. 05.03.07, 00:45 Napisałeś: > Dostepne zdjecia pokazuja doslownie nic. Mozna z nich wyssac doslownie wszystko ----------------- ale nie ma szans na to by przeszły ci przez gardło słowa "być może to zwłoki boeinga w pentagonie" :) dlatego twierdziłem i twierdzę że jesteś przewidywalny. Filmiki obejrzałem, dzięki za linki. Cholera, ten samolot rzeczywiście uderzył w pentagon, a już zaczynałem mieć wątpliwości... Słynna prezentacja "pentagonstrike" krążąca po internecie zakładała zniszczenie pentagonu rakietą. Zgadzasz się z taką hipotezą? Mały wgląd na dziurę w pentagonie [nie sugeruj się kątem ułożenia samolotu, chodzi o kształt jamy], wyjaśnienia wielkości dziury w dalszej części tekstu: www.asile.org/citoyens/numero13/pentagone/images/avion-incrustation.jpg oraz: 911review.com/errors/pentagon/imgs/pent_graphic_757.jpg Sugerowano że ta felga która o ironio ! znalazła się przez przypadek na okładce książki T. Meyssan'a "Pentagate" to felga Global Hawk'a, który rzekomo miał zniszczyć pentagon: rense.com/general32/trou1moyenne.jpg dla porównania- felgi z pentagonu oraz felgi Global Hawk'a: 911review.com/errors/pentagon/imgs/rim1.jpgoraz rense.com/general32/aedrive6.jpgoraz members.shaw.ca/freedomsix/pics/global-hawk-landing-gear.jpg Trzeba wykazać naprawdę sporo złej woli, by stwierdzić podobieństwo... Poza tym warto nadmienić o tym że ludzie zapominają, iż ten samolot udeżył w betonowo-granitową ścianę przy prędkości ok 350 mph... Podane np w prezentacji "pentagonstrike" zdjęcia z katastrof lotniczych skrupulatnie kamuflują fakt, że w większości katastrof lotniczych pilot stara się posadzić samolot na ziemi a nie rozbić go pełnym impetem o betonową ścianę. Dziecinnie proste wnioski. Kolejny kawałek poszycia do obejrzenia: 911review.org/_webimages/noplane/a24-DSC_0444-1-.JPG oraz kolejne kawałki poszycia: 911review.com/errors/pentagon/imgs/paintedpieces1.jpg oraz łączone nitami aluminium: 911review.com/errors/pentagon/imgs/scraps1.jpgoraz 911review.org/_webimages/noplane/roll4112b0_2.JPGoraz 911review.org/_webimages/noplane/roll4112s.JPG By wykluczyć udział rakiety w ataku na pentagon wystarczy to zdjęcie: members.shaw.ca/freedomsix/pics/global-hawk-engine-part.jpg W konstrukcjach rakiet nie używa się turbin :) Oczywiście rotor został podrzucony przez CIA i zydów na rowerach, no i masonów... bo tak i już! bo tak lepiej pasuje. Jeszcze jedna małozabawna sprawa z prezentacji "pentagonstrike": members.shaw.ca/freedomsix/pics/punchout-path.jpg a dlaczegóż to narrator pomija dwie pozostałe dziury wybite w ścianach tego samego pierścienia koncentrując się na tej jednej, przy której, o ironio, znaleziono pocisk [felgę] który prawdopodobnie przebił się przez tę ścianę z cegieł? Bo trzeba byłoby spreparować nową teoryjkę tym razem o trzech rakietach wpadających przez jeden otwór a wypadających trzema innymi? Trzy rakiety? Odważna hipoteza... Dla przykładu przeanalizujmy teraz zdjęcie zrobione po katastrofie boeinga 747 rozbitego o amsterdamski apartamentowiec- 747 jest prawie dwukrotnie większy od 757 [który rzekomo uderzył w pentagon]: members.shaw.ca/freedomsix/pics/w921004-1.jpgoraz members.shaw.ca/freedomsix/pics/donley_z.jpg Dlaczego wyrwa w budynkach nie ma kształtu samolotu, czego tak zaciekle domagają się tropiciele mistyfikacji w przypadku pentagonu? Zwróć uwagę na niewielką ilość szczątków. Jak to możliwe by spełnić oczekiwania tropicieli fantastów odnośnie ilości/jakości szczątków w pentagonie, skoro samolot został zamierzenie rozbity o betonowo-granitową ścianę przy prędkości ok 350 mph? Przy tych prędkościach nie robi się nawet testów. Myślę, że miłośnicy spiskowych teoryjek powinni zadać pytanie: skąd wzięło się tak wiele widocznych szczątków samolotu pasażerskiego, skoro impet był tak wielkiej siły... Odpowiedz Link Zgłoś
distorted przepraszam za błędy w linkach 05.03.07, 00:47 Wystarczy pousuwać słowa np "oraz" i linki zadziałają :) Podam tego posta jeszcze raz tym razem z poprawnymi linkami. Odpowiedz Link Zgłoś
distorted Prawidłowe linki 05.03.07, 00:50 Napisałeś: > Dostepne zdjecia pokazuja doslownie nic. Mozna z nich wyssac doslownie wszystko ----------------- ale nie ma szans na to by przeszły ci przez gardło słowa "być może to zwłoki boeinga w pentagonie" :) dlatego twierdziłem i twierdzę że jesteś przewidywalny. Filmiki obejrzałem, dzięki za linki. Cholera, ten samolot rzeczywiście uderzył w pentagon, a już zaczynałem mieć wątpliwości... Słynna prezentacja "pentagonstrike" krążąca po internecie zakładała zniszczenie pentagonu rakietą. Zgadzasz się z taką hipotezą? Mały wgląd na dziurę w pentagonie [nie sugeruj się kątem ułożenia samolotu, chodzi o kształt jamy], wyjaśnienia wielkości dziury w dalszej części tekstu: www.asile.org/citoyens/numero13/pentagone/images/avion-incrustation.jpg oraz: 911review.com/errors/pentagon/imgs/pent_graphic_757.jpg Sugerowano że ta felga która o ironio ! znalazła się przez przypadek na okładce książki T. Meyssan'a "Pentagate" to felga Global Hawk'a, który rzekomo miał zniszczyć pentagon: rense.com/general32/trou1moyenne.jpg dla porównania- felgi z pentagonu oraz felgi Global Hawk'a: 911review.com/errors/pentagon/imgs/rim1.jpg oraz rense.com/general32/aedrive6.jpg oraz members.shaw.ca/freedomsix/pics/global-hawk-landing-gear.jpg Trzeba wykazać naprawdę sporo złej woli, by stwierdzić podobieństwo... Poza tym warto nadmienić o tym że ludzie zapominają, iż ten samolot udeżył w betonowo-granitową ścianę przy prędkości ok 350 mph... Podane np w prezentacji "pentagonstrike" zdjęcia z katastrof lotniczych skrupulatnie kamuflują fakt, że w większości katastrof lotniczych pilot stara się posadzić samolot na ziemi a nie rozbić go pełnym impetem o betonową ścianę. Dziecinnie proste wnioski. Kolejny kawałek poszycia do obejrzenia: 911review.org/_webimages/noplane/a24-DSC_0444-1-.JPG oraz kolejne kawałki poszycia: 911review.com/errors/pentagon/imgs/paintedpieces1.jpg oraz łączone nitami aluminium: 911review.com/errors/pentagon/imgs/scraps1.jpg oraz 911review.org/_webimages/noplane/roll4112b0_2.JPG oraz 911review.org/_webimages/noplane/roll4112s.JPG By wykluczyć udział rakiety w ataku na pentagon wystarczy to zdjęcie: members.shaw.ca/freedomsix/pics/global-hawk-engine-part.jpg W konstrukcjach rakiet nie używa się turbin :) Oczywiście rotor został podrzucony przez CIA i zydów na rowerach, no i masonów... bo tak i już! bo tak lepiej pasuje. Jeszcze jedna małozabawna sprawa z prezentacji "pentagonstrike": members.shaw.ca/freedomsix/pics/punchout-path.jpg a dlaczegóż to narrator pomija dwie pozostałe dziury wybite w ścianach tego samego pierścienia koncentrując się na tej jednej, przy której, o ironio, znaleziono pocisk [felgę] który prawdopodobnie przebił się przez tę ścianę z cegieł? Bo trzeba byłoby spreparować nową teoryjkę tym razem o trzech rakietach wpadających przez jeden otwór a wypadających trzema innymi? Trzy rakiety? Odważna hipoteza... Dla przykładu przeanalizujmy teraz zdjęcie zrobione po katastrofie boeinga 747 rozbitego o amsterdamski apartamentowiec- 747 jest prawie dwukrotnie większy od 757 [który rzekomo uderzył w pentagon]: members.shaw.ca/freedomsix/pics/w921004-1.jpg oraz members.shaw.ca/freedomsix/pics/donley_z.jpg Dlaczego wyrwa w budynkach nie ma kształtu samolotu, czego tak zaciekle domagają się tropiciele mistyfikacji w przypadku pentagonu? Zwróć uwagę na niewielką ilość szczątków. Jak to możliwe by spełnić oczekiwania tropicieli-fantastów odnośnie ilości/jakości szczątków w pentagonie, skoro samolot został zamierzenie rozbity o betonowo-granitową ścianę przy prędkości ok 350 mph? Przy tych prędkościach nie robi się nawet testów. Myślę, że miłośnicy spiskowych teoryjek powinni zadać pytanie: skąd wzięło się tak wiele widocznych szczątków samolotu pasażerskiego, skoro impet był tak wielkiej siły... Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Prawidłowe linki 05.03.07, 07:45 > ale nie ma szans na to by przeszły ci przez gardło słowa "być może to zwłoki > boeinga w pentagonie" ----------------------------------------- Nie mama zamiaru negowac rzeczywistosci, zeby ci udowodnic, ze jestem "nieprzewidywalny". Dla ciebie moze jest cos 50/50, dla mnie 0/100 :-)) Powiedz mi jak boeing przelecial przez te sciane: www.scholarsfor911truth.org/pentagonhole.jpg www.scholarsfor911truth.org/PentagonComposite.jpg Jak przelecialy najtwardsze elementy - silniki? Po zawaleniu sie pieter mozna spekulowac: "a moze to byl samolot", ale nie na podstawie zdjec z przed zawalenia. Trzeba wykazac naprawde sporo dobrej woli, zeby uwierzyc, ze przez tak mala dziurke wsliznal sie tak wielki samolot z dwoma poteznymi silnikami. O tych nieszczesnych szpulach nawet nie wspomne. > Słynna prezentacja "pentagonstrike" krążąca po internecie zakładała > zniszczenie pentagonu rakietą. Zgadzasz się z taką hipotezą? ----------------------------------------- Nie bede fantazjowac. Najbardzie prawdopodobna wydaje mi sie mozliwosc, ze w srodku zostaly poprostu podlozone ladunki wybuchowe (mala dygresja - najwazniejsze bylo calkowite zniszczenie komputerow w tej czesci Pentagonu). > Poza tym warto nadmienić o tym że ludzie zapominają, iż ten samolot udeżył w > betonowo-granitową ścianę przy prędkości ok 350 mph... ----------------------------------------- Warto to nadmienic, ze z ta predkoscia samolot ten nie moglby leciec tak nisko. Slyszales cos o efekcie "poduszki powietrznej"? Poza tym najprawdopodobniej rozpadlby sie i zapalil (w skrzydlach jest paliwo!) po uderzeniu pierwszych slupow konczac "zywot" na slawetnym trawniku. > a dlaczegóż to narrator pomija dwie pozostałe dziury wybite w ścianach tego > samego pierścienia koncentrując się na tej jednej, przy której, o ironio, > znaleziono pocisk [felgę] który prawdopodobnie przebił się przez tę ścianę z > cegieł? ----------------------------------------- Bo sa tak surrealistyczne, ze niepowaznym bylo by je wspominac. Twoj 'pocisk - felga' :-)) przebil trzy skrzydla zbrojonego betonu, a silniki nawet nie zadrapaly sciany zewnetrznej. Wez sie zastanow co piszesz, ta nieszczesna felga nie ma masy wystarczajacej do zniszczenia nawet pierwszej sciany, a co dopiero trzech ringow. Smiem przypuszczac, ze przebicie trzech ringow bylo wlasnie podstawa do snucia domyslow o rakiecie. > Dlaczego wyrwa w budynkach nie ma kształtu samolotu, ----------------------------------------- Bardzo naiwne pytanie, a wyjasnienie dziecinnie proste. Gdy konstrukcja zawali sie w momencie katastrofy, ksztalt dziury tez sie zawali. > Bo trzeba byłoby spreparować nową teoryjkę tym razem o trzech rakietach > wpadających przez jeden otwór a wypadających trzema innymi? > Trzy rakiety? ----------------------------------------- Oj zaczynasz totalny odlot. Wroc na ziemie. Wiecej dystansu ;-)) > Jak to możliwe by spełnić oczekiwania tropicieli-fantastów odnośnie > ilości/jakości szczątków w pentagonie, skoro samolot został zamierzenie > rozbity o betonowo-granitową ścianę przy prędkości ok 350 mph? ----------------------------------------- Przy takich predkosciach dziura w Pentagonie powinna miec wlasnie "hirurgiczny" ksztalt samolotu (oczywiscie przed zawaleniem). > Myślę, że miłośnicy spiskowych teoryjek powinni zadać pytanie: skąd wzięło się > tak wiele widocznych szczątków samolotu pasażerskiego, skoro impet był tak > wielkiej siły... ----------------------------------------- No wlasnie, czyz nie jest to zagadkowe? Przy tej predkosci nie powinno zostac prawie nic, a 'zostalo', albo ktos chcial cos koniecznie udowodnic, ze zostalo. Odpowiedz Link Zgłoś
distorted To właśnie ten brak dystansu :) 05.03.07, 08:40 > Dla ciebie moze jest cos 50/50, dla mnie 0/100 :-)) --------------------- już nawet nie 5/95... 0/100 :) Normalnie tak, jakbyś siedział w komisji zajmującej się tamtą sprawą [ludzie w komisji "mają wątpliwości". Ty jesteś pewien :)]. > Powiedz mi jak boeing przelecial przez te sciane: > www.scholarsfor911truth.org/pentagonhole.jpg -------------------- Nie próbuj zrobić ze mnie idioty. Pokazujesz zdjęcie dziury na wysokości kilkunastu (!) metrów, czyli na wysokości samolotowego ogona i pytasz mnie jak przez "tę ścianę" mógł przelecieć boeing? Sprecyzuj pytanie, albo przyznaj że nie wiedziałeś dokładnie z którego miejsca jest to dokładnie zdjęcie. > Nie bede fantazjowac. Najbardzie prawdopodobna wydaje mi sie mozliwosc, ze w > srodku zostaly poprostu podlozone ladunki wybuchowe ----------------------- Zapomniałeś dodać, że zostały w środku podłożone również szczątki boeinga [tudzież łudząco podobnej maszyny]: golenie: rense.com/general32/landinggear002.jpg Opona: rense.com/general32/pentagonplanetire.jpg Klasyczne szczątki lotnicze, jak w wielu katastrofach lotniczych: www.whatreallyhappened.com/insert.jpg oraz www.whatreallyhappened.com/overview.jpg [czerwona ramka na zdjęciu]. Dostałeś górę zdjęć z setkami szczątków samolotu pasażerskiego, a nadal dla ciebie jest to 0/100. Nawet nie 5/95... :) To się nazywa pewność czyichś analiz, jako że z reguły podrzucasz mi gotowce z narracją i pompatyczną muzyczką a nie własne analizy zdjęć. Poleciałeś na socjotechnikę jak standardowy dzieciak. Przykro to stwierdzić, ale to właśnie wśród młodzieży teorie spiskowe takie jakiej ty bronisz cieszą się największą popularnością. Jesteś odporny na dokumenty fotograficzne. Doszło do tego co przewidywałem [takie małe zobrazowanie i porównanie sytuacji]: Mamy rozwaloną czaszkę Kennedy'ego, mamy kilka znalezionych pocisków karabinowych a ty mi mówisz, że zamachowiec nie mógł strzelać z piątego piętra biblioteki bo było tam zamknięte okno, więc Kennedy nie został zastrzelony, trzeba rozpocząć śledztwo w tej sprawie. Przepraszam ale raczysz sobie żartować z rzeczywistości uaznając za jedynie słuszne przytaczane przez ciebie dowody. Ja stwierdziłem, że coś się nie zgadza w zapisie czarnych skrzynek [odnośnie wysokości lotu i odniesienia tego do leżących latarni], ale faktem jest że pentagon oberwał samolotem [zapis czarnych skrzynek] i pozostawił po sobie kupę "mięsa" które ty notorycznie olewasz twierdząc że to nie był samolot i to nie samolot ściął latarnie. W ten sposób zapomniałeś o całej górze przytoczonych przeze mnie dowodów [chcąc nie chcąc to dowody]. I właśnie tego dystansu życzę cały czas tobie. Mniej zapalczywości, bo nawet ludzie pracujący w komisjach [po jednej i drugiej stronie] nie są przekonani co do badanej sprawy tak, jak jesteś ty [100/100]. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg To właśnie ten brak dystansu, Oj tak :-)) 05.03.07, 10:33 > Nie próbuj zrobić ze mnie idioty. > Pokazujesz zdjęcie dziury na wysokości kilkunastu (!) metrów, ----------------------------------------- Przepraszam, ale sam chyba udaje idiote. www.whatreallyhappened.com/IMAGES/pentagon_precollapse.jpg www.whatreallyhappened.com/IMAGES/pentagon_precollapse-marked.jpg Nie widzisz na tym zdjeciu calej framugi miedzy oknami, gdzie powinien wyladowac kadlub?!!! Jakis inteligentny inaczej pokolorowal to na czerwono, to odrazu dla ciebie jest to dziura? To ma byc dowod: www.whatreallyhappened.com/insert.jpg ????? Ta kupka smieci rownie dobrze moze pochodzis z resztek pentagonu i jego wyposazenia. > Dostałeś górę zdjęć z setkami szczątków samolotu pasażerskiego, a nadal dla > ciebie jest to 0/100. ----------------------------------------- Przepraszam, ale to ty twierdzisz, ze to sa czesci samolotu i czegos dowodza. > Jesteś odporny na dokumenty fotograficzne. ----------------------------------------- Ty jestes latwowierny na dokumenty fotograficzne. Oto dokument fotograficzny: www.funnypix.ca/v/vote_billary.jpg.html Specjalnie dla ciebie :-)))) Przeslij mi swoje zdjecie, a spreparuje je jako zwloki na trawniku Pentagonu. Napewno uwierzysz, ze juz nie zyjesz :-)))))))))))) > jest że pentagon oberwał samolotem ----------------------------------------- Dla ciebie to fakt bo ktos pokazal ci jakies mentne zdjecie, z ktorego mozna wywnioskowac nawet katastrofe UFO. > W ten sposób zapomniałeś o całej górze przytoczonych przeze mnie dowodów > [chcąc nie chcąc to dowody]. ----------------------------------------- Te twoje jak je nazywasz "dowody" wprowadzaja wiecej zamieszania niz wyjasnienia czegokolwiek. Poza tym, tych zdjec naprawde nie jest cala gora, zaledwie pare sztuk. Najbardziej smierdzacym "dowodem" sa te lampy, bo nie sposob wyjasnic skad sie tam wziely, skoro wiadomo, ze samolot tamtendy nie lecial. Dlatego potrzebne jest nowe niezalezne sledztwo, ktore to wyjasni :-) > I właśnie tego dystansu życzę cały czas tobie. Mniej zapalczywości, ----------------------------------------- O czyjej zapalczywosci Ty piszesz? Sam zobacz jak zes sie rozwinal w tym temacie. Te wszystkie linki, zdjecia. Naprawde tem temat cie kreci do najwyzszych obrotow :-) Odpowiedz Link Zgłoś
distorted Re: To właśnie ten brak dystansu, Oj tak :-)) 06.03.07, 12:44 > Przepraszam, ale sam chyba udaje idiote. --------------- nie wiem tylko czy na pewno udajesz :) > Nie widzisz na tym zdjeciu calej framugi miedzy oknami, gdzie powinien > wyladowac kadlub?!!! Jakis inteligentny inaczej pokolorowal to na czerwono, to > odrazu dla ciebie jest to dziura? --------------- Pora udać się do okulisty przyjacielu :) To nie framuga a filar z żelbetu lub wiszący element budynku :) > ????? Ta kupka smieci rownie dobrze moze pochodzis z resztek pentagonu i jego > wyposazenia. -------------------- wg ciebie tak wygląda zniszczony sprzęt biurowy? :) gratuluję wyobraźni :) > Przepraszam, ale to ty twierdzisz, ze to sa czesci samolotu i czegos dowodza. -------------------- Po raz kolejny: nawet nie stwierdzisz: być może, tylko nie! bo nie... > Ty jestes latwowierny na dokumenty fotograficzne. Oto dokument fotograficzny: > www.funnypix.ca/v/vote_billary.jpg.html Specjalnie dla > ciebie :-))) -------------------- Znam, widziałem, dobre. > Te twoje jak je nazywasz "dowody" wprowadzaja wiecej zamieszania niz > wyjasnienia czegokolwiek. Poza tym, tych zdjec naprawde nie jest cala gora, > zaledwie pare sztuk. -------------------- Przed chwilą twierdziłeś że na zdjęciach widoczny jest jeden (!) słownie jeden fragment poszycia kadłuba, okazuje się że jest ich już co najmniej kilka :) Dlaczego komisja robiąca dokumentację fotograficzną wpentagonie miałaby sfabrykować zdjęcia a nie mieliby sfabrykować analizy czarnych skrzynek autorzy teoryjek spiskowych które krążą po sieci? Można dojść do łatwych wniosków: w sieci wszystko może być mistyfikacją :) zarówno zdjęcia jak i analiza raportów :) dosłownie wszystko, jako że kontrolować sieć to sprawa niemożliwa :) Póki nie masz pisemnego raportu z pieczątką w dłoni, nie możesz mieć 100% pewności tak jak masz ty :) Teraz jeszcze kwestia tego, czy połknie się fakty [pochodzące zarówno z jedenej jak i drugiej strony barykady jajk i drugiej strony] równie beznamiętnie jak robisz to ty :) gdzie nie dajesz nawet cienia (!) szansy na to że to co widzisz na zdjęciach może (!) być prawdziwe :) Taka jest różnica między nami :) Ja w tym temacie już powiedziałem co chciałem. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Powiedziales co chciales, dobre :-)) 06.03.07, 16:13 > To nie framuga a filar z żelbetu lub wiszący element budynku ----------------------------------------- Filar czy nie, fakt, ze nie zniszczony! Ty to nazywasz dziura? Wiec jakim cudem samolot przezen przelecial? Ba, przelecial jeszcze dwa nastepne ringi. > Po raz kolejny: nawet nie stwierdzisz: być może, tylko nie! bo nie... ----------------------------------------- Stwierdzam tylko, ze Ty nazywasz to samolotem, albo czyms co po nim pozostalo. Ja nie widze zadnej przeslanki - kupka smieci i tyle. > wg ciebie tak wygląda zniszczony sprzęt biurowy? :) > gratuluję wyobraźni :) ----------------------------------------- Wyobrazni to trzeba gratulowac tobie, ze dopatrujesz sie tam czegos wiecej. > Przed chwilą twierdziłeś że na zdjęciach widoczny jest jeden (!) słownie jeden > fragment poszycia kadłuba, okazuje się że jest ich już co najmniej kilka :) ----------------------------------------- Nic sie nie okazuje, nastepuje jedynie twoje twierdzenie, ze jest inaczej. > Dlaczego komisja robiąca dokumentację fotograficzną wpentagonie miałaby > sfabrykować zdjęcia a nie mieliby sfabrykować analizy czarnych skrzynek > autorzy teoryjek spiskowych które krążą po sieci? ----------------------------------------- Bo to nie ci sami autorzy i szydlo wyszlo z worka. > Póki nie masz pisemnego raportu z pieczątką w dłoni, nie możesz mieć 100% > pewności tak jak masz ty ----------------------------------------- Wazne aby raport byl sporzadzony przez niezalezna komisje, a nie pieczatka na nim. Pieczatke mozna przystawic pod kazdym g...., tak jak zrobiono pod oficjalnym raportem komisji badajacej cale zajscie. Stwierdzono, ze WTC7 zapadl sie od pozaru, a wiadomo, ze to klamstwo i co z ta pieczatka? > Ja w tym temacie już powiedziałem co chciałem. ----------------------------------------- Nie watpie :-)) Tylko teraz wroc na ziemie. Nieujawnienie filmow z kamer sugeruje jednoznacznie, ze nie bylo zadnego samolotu w Pentagonie. Gdyby bylo inaczej filmy dawno ujrzalyby swiatlo dzienne. Ujwanienie ich zagraza bezpieczenstwu narodowemu USA? NIE, zagraza jedynie bezpieczenstwu paru lbow, ktore spadna jak sprawa wyjdzie na jaw. Odpowiedz Link Zgłoś
distorted no to brniemy dalej :) 06.03.07, 19:51 > samolot przezen przelecial? Ba, przelecial jeszcze dwa nastepne ringi. -------------------- cały?? coraz ciekawszych rzeczy dowiadujemy się od spiskowców :) > samolot przezen przelecial? Ba, przelecial jeszcze dwa nastepne ringi. -------------------- szalenie infantylne twe myślenie :) -------> jezeli ciężarówka wjedzie w filar mostu i zmiecie go za sobą, most się zawali i będzie wisieć 20 cm nad drogą to powiesz, że niemożliwe że przejechał tam jakikolwiek samochód? :))) wybacz :) > Nic sie nie okazuje, nastepuje jedynie twoje twierdzenie, ze jest inaczej. -------------------- Po raz kolejny: okulista wzywa :) No to liczymy :) 1. (co najmniej 2) 911review.com/errors/pentagon/imgs/paintedpieces1.jpg 2. 911review.org/_webimages/noplane/a24-DSC_0444-1-.JPG 3. 911review.com/errors/pentagon/imgs/scraps1.jpg (choć to pewnie rakieta [to ta co zostawiła rotorw gruzach :)] ) 4. 911lies.org/images2/planted_parts_pentagon.jpg eee to pewnie aluminiowy koc gaśniczy :) Co do szczątków to jeszcze: www.aerospaceweb.org/question/conspiracy/pentagon/pentagon-engine4.jpg a także ludzkie... www.vinceautmorire.mu.nu/wp-content/images/P200045-1.jpg www.vinceautmorire.mu.nu/wp-content/images/P200047-1.jpg fotomontaż prawda? [...] > Nie watpie :-)) Tylko teraz wroc na ziemie. > Nieujawnienie filmow z kamer sugeruje jednoznacznie, ze nie bylo zadnego > samolotu w Pentagonie. Gdyby bylo inaczej filmy dawno ujrzalyby swiatlo dzienne -------------------- JEDNOZNACZNIE? No tak... dla ciebie wszystko jest albo 0/100 albo 100/100 i jednoznaczne :) > Ujwanienie ich zagraza bezpieczenstwu narodowemu USA? NIE, zagraza jedynie > bezpieczenstwu paru lbow, ktore spadna jak sprawa wyjdzie na jaw. -------------------- No to jeszcze raz: DLaczego nikt nie postawił tych ludzi przed trybunałem międzynarodowym? Przed trybunał można postawić każdego! Wystarczy mieć: a) przesłanki b) dowody Tych drugich niestety nie macie, a jedynie siejecie zamęt w całym internecie który już został zatkany waszymi teoryjkami [obecnie chyba liczba stron opozycji do liczby stron opowiadających o oficjanej wersji jest jak 50:50- a raczej dużo więcej spiskowych stron na podstawie kilku wywiadów... śmiać się czy płakać?]. Dlaczego tylko w internecie jest takie zamieszanie z tą sprawą? Dlatego że żydzi trzymają wszystkie media na świecie w garści? Pora iść do psychiatry bo nieleczona mania prześladowcza może doprowadzić do schozofrenii albo innych gorszych pskudztw... Sprawdź dzisiaj przed pójściem spać czy nikt pod oknem cię nie obserwuje- teraz CIA na pewno ma twoje IP i cię wykończy :) jako że zajmują się każdymi spiskowcami po kolei :) Przekonałeś mnie! Przechodzę na twoją stronę i od dzisiaj dołączam się do siania zamętu w sieci! Wykrzywimy historię! a co tam! Piszesz, że jestem zapalczywy. Zaatakowałeś moją sygnaturkę, a dlaczego nie zaatakowałeś mojej poprzedniej [NIE dla Turcji w UE]? :) Odpowiedz Link Zgłoś
distorted PS: linki 06.03.07, 20:00 Jeżeli linki nie zadziałają- skopiować i wkleić w pasek adresów. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: no to brniemy dalej :) 06.03.07, 22:53 > szalenie infantylne twe myślenie ----------------------------------------- 0911.site.voila.fr/index2.htm > DLaczego nikt nie postawił tych ludzi przed trybunałem międzynarodowym? > Przed trybunał można postawić każdego! > Wystarczy mieć: > a) przesłanki > b) dowody ----------------------------------------- :-))))))))) Ci ludzie to nie "kazdy". To ludzie ponad prawem. To oni decyduja kto bedzie sadzony a kto nie. > Tych drugich niestety nie macie, ----------------------------------------- Nie zauwazylem, zebym sie rozmnozyl :-))) Co ty chcesz miec, jak zbrodniarze utajnili i trzymaja lapy na wszystkich dowodach? Odpowiedz Link Zgłoś
distorted Re: no to brniemy dalej :) 07.03.07, 08:24 > :-))))))))) Ci ludzie to nie "kazdy". To ludzie ponad prawem. > To oni decyduja kto bedzie sadzony a kto nie. ----------------- Nie wpłynęły nigdzie nawet pozwy, mniejsza ze sprawami :) Bo tylko szczekać potraficie :) acha: co do linku: wy [spiskowcy (stąd cudowne rozmnożenie)] nawet nie chcecie sobie wbić do łbów że stawiacie aluminium przeciw granitowi :) Samolot został dosłownie oskrobany z poszycia w trakcie penetracji pentagonu- skutek: szczątki poszycia na trawniku. > Co ty chcesz miec, jak zbrodniarze utajnili i trzymaja lapy na wszystkich > dowodach? ---------------------- No jak to? A czarne skrzynki? A wypowiedzi świadków i "ekspertów"? Nie słyszałem dotychczas o złożeniu przez jakichkolwiek ludzi/komisję pozwu do trybunału. Nawet złożenie takiego pozwu zrobiłoby w mediach nielada zamieszanie i może dopiero wtedy ludzie zaczęliby drążyć... (?) Macie zbyt małą siłę ognia. Czas się z tym pogodzić, a mieszać możecie póki co tylko w sieci. Bo jak się okazuje żydzi sterują wszystkim i zrobili nawt na Discovery politycznie poprawny program o WTC. Program któego linia bynajmniej nie pokrywa się z twoją :) Ale przecież wiadomo że największe media to żydzi i CIA. Pora zostawić tę chorą i inwigilowaną planetę. Satelity patrzą na ciebie nawet wtedy, gdy defekujesz. Po co tak dalej żyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: no to brniemy dalej :) 07.03.07, 10:46 > nawet nie chcecie sobie wbić do łbów że stawiacie aluminium przeciw granitowi ----------------------------------------- A co ty wbiles sobie do lba? Aluminium przebilo szesc warstw granitu? Jak pasuje, ze samolot delikatny to wtedy tylko aluminium, a jak nie pasuje to przebija nawet zbrojona stal w dowolnej ilosci. Byle tylko pasowalo do bajeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
distorted Re: no to brniemy dalej :) 07.03.07, 08:28 Te zdjęcia szczątków ludzkich to też fotomontaż? www.vinceautmorire.mu.nu/wp-content/images/P200045-1.jpg www.vinceautmorire.mu.nu/wp-content/images/P200047-1.jpg Naprawdę dzisiaj już nie można ufać niczemu co się widzi... wszystko jedno czy jest to raport zrobiony przez niezależną komisję, czy jest to zapis audio z czarnej skrzynki, czy są to zdjęcia. Krąży w internecie- nie ma żadnej wartości. Przykre. Ale prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: no to brniemy dalej :) 07.03.07, 10:54 > Te zdjęcia szczątków ludzkich to też fotomontaż? ----------------------------------------- Przeciez w Pentagoni byli ludzie! Niewzane co wybuchlo. Oj myslenie myslenie, zawodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek plorg, distorted - jestem pod wrazeniem 07.03.07, 11:06 takiej bitwy juz dawno nie widzialem na forum. Nie ukrywam, ze w calosci zgadzam sie z "distorted", ale podziwiam mestwo i wytrwalosc obu anatagonistow. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
distorted zostałem wyrwany do tablicy, więc odpowiadam :) 07.03.07, 11:50 pozdrawiam również ale zastanawia mnie fakt, dlaczego nikt się do tej dyskusji nie przyłączył dotychczas :) Podejrzewam że jej poziom jest dla forumowiczów żenująco niski [nie mam się za Bóg wie kogo]. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek sadze, ze nikt sie nie dolaczyl, bo bitwa Wasza 07.03.07, 14:29 byla taka zawzieta, ze jakby sie podeszlo, mozna bylo dostac linkiem po ryju...... Odpowiedz Link Zgłoś
distorted uważaj na słowa- urazisz muzułmanów :) 07.03.07, 14:33 > byla taka zawzieta, ze jakby sie podeszlo, mozna bylo dostac linkiem po > ryju...... -------------------- Jeżeli ryj to świński. Jeżeli świnia to nieczysta. Muzułmanie będą obrażeni i spalą polską ambasadę by pokazać, jak bardzo miłują pokój i jak bardzo są tolerancyjni :) Ot, taka dygrecha :) Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek dzieki za uwage - byc moze uratowales mi zycie !! 07.03.07, 14:37 bo teraz juz bede uwazal. Zadnego "ryja" nigdzie nie wsadze..... Odpowiedz Link Zgłoś
distorted Re: no to brniemy dalej :) 07.03.07, 11:47 > Przeciez w Pentagoni byli ludzie! Niewzane co wybuchlo. > Oj myslenie myslenie, zawodzi. --------------- Przecież miłośnicy teoryjek powtarzają wkoło że nie było ludzi w tamtej części pentagonu, bo była ona wtedy wyłączona z użycia :) Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: no to brniemy dalej :) 07.03.07, 13:28 > Przecież miłośnicy teoryjek powtarzają wkoło że nie było ludzi w tamtej części > pentagonu, bo była ona wtedy wyłączona z użycia ----------------------------------------- 1. Ja nie jestem milosnikiem teoryjek, tylko faktow. 2. Jak juz czytasz 'teoryjki', to czytaj je dokladnie. Ta czesc byla wylaczona z normalnego uzycia, bo byla remontowana i byli tam pracownicy wykonujacy prace remontowe. W dalszym ciagu szwankuje myslenie. Odpowiedz Link Zgłoś
distorted fakty i Fakty 07.03.07, 14:25 > 1. Ja nie jestem milosnikiem teoryjek, tylko faktow. ------------------- Gdyby to były fakty, to pewne kręgi wniosłyby pozew do odpowiedniej instytucji. Tylko pozew, nie jest istotne czy założonoby sprawę. "Wy" nawet nie złożyliście ani jednego (!) pozwu przed odpowiednimi organizacjami. Takie już są te wasze "fakty"... Bo na wszystkich dokumentach CIA położyło łapy... Normalnie najbardziej perfekcyjna organizacja na naszej planecie :) Tak zatkali sprawę że żadnych, ale to żadnych dowodów nie ma [nawet nie ma czarnych skrzynek]... zaraz zaraz... przecież macie do dyspozycji czarne skrzynki... Przed trybunał ze zwyrodnialcami z CIA!!! Czekam na to :) ale pewnie się nie doczekam :) jako że masoni i alpiniści zagarnęli całą prawdę i sterują mediami. Mania prześladowcza w każdym słowie... Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: fakty i Fakty 07.03.07, 16:39 > Gdyby to były fakty, to pewne kręgi wniosłyby pozew do odpowiedniej > instytucji. ----------------------------------------- Parafrazujac pewne powiedzenie napisze: jestes naiwny jak d... noworodka. > Bo na wszystkich dokumentach CIA położyło łapy... ----------------------------------------- Jak na dowodach nikt nie polozyl lapy, to gdzie sa filmy z kamer na Pentagonie? Dlaczego ogladamy tylko kilka starannie wyselekcjonowanych klatek filmu na ktorym nic nie widzac? Dlaczego skonfiskowano tez filmy z poza Pentagonu? Prosze wyjasnij mi to z laski swojej. > Normalnie najbardziej perfekcyjna organizacja na naszej planecie ----------------------------------------- Perfacja, nie powiedzialbym, zwyrodniala i stojaca ponad prawem - z cala pewnoscia. > ale pewnie się nie doczekam ----------------------------------------- Pozyjemy zobaczymy. > Mania prześladowcza w każdym słowie... ----------------------------------------- Naiwnosc w kazdym slowie. Odpowiedz Link Zgłoś
distorted Re: fakty i Fakty 08.03.07, 00:08 > Dlaczego skonfiskowano tez filmy z poza Pentagonu? > Prosze wyjasnij mi to z laski swojej. ------------------ szczerze? śmierdzi mi to, ale wiesz dobrze co nas różni... :) Dla mnie to nie jest ani 0/100 ani 100/100 :) Resztę można pominąć... :) Tzw. zapalczywość :) Odpowiedz Link Zgłoś
distorted na twoją prośbę podjąłem temat :) 06.03.07, 13:00 > O czyjej zapalczywosci Ty piszesz? Sam zobacz jak zes sie rozwinal w tym > temacie. Te wszystkie linki, zdjecia. Naprawde tem temat cie kreci do > najwyzszych obrotow :-) ---------------------- Myślałeś że zaczepisz i będzie spokój? Napisałeś: plorg 03.03.07, 16:05: "Zaden samolot nigdy nie uderzyl w Pentagon. Dawno udowodniono, ze zadne z tych czesci na twojej smiesznej stronce, nie odpowiada czesciom prawdziwego samolotu. Tak samo jak udowodniono, ze rzekomo dostarczana przez Iran bron, nie pochodzi z Iranu. Matrix bierzessz za swiat rzeczywisty." ------------------- na twoją wyraźną prośbę podjąłem temat :) Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: to co z tym ropociągiem? 04.03.07, 00:06 > odpowiesz co to za ropociąg zabezbpieczyli Amerykanie w Afganistanie? ----------------------------------------- news.bbc.co.uk/2/hi/south_asia/2608713.stm Odpowiedz Link Zgłoś
distorted virtual ropociąg :)))) 04.03.07, 00:23 > > odpowiesz co to za ropociąg zabezbpieczyli Amerykanie w Afganistanie? > ----------------------------------------- > news.bbc.co.uk/2/hi/south_asia/2608713.stm hahahaha :))) Uwaga! Jankesi zabezpieczyli w Afganistanie wirtualny ropociąg! tak jak napisałem- z każdym postem bawisz mnie coraz bardziej :)) Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: virtual ropociąg :)))) 04.03.07, 08:22 > tak jak napisałem- z każdym postem bawisz mnie coraz bardziej :)) ----------------------------------------- Coraz bardziej cieszy cie twoja glupota. Raczej to smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
distorted kota ogonem odwaracanie 04.03.07, 08:26 > Coraz bardziej cieszy cie twoja glupota. Raczej to smutne. ----------------- no i to twoje odwaracanie kota ogonem. Masz do dyspozycji całą masę zdjęć, ale co tam! grunt żebyśmy zdrowi byli :) Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: kota ogonem odwaracanie 04.03.07, 08:54 Ladnie to ujales, teraz zostaw juz tego biednego kotka w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
distorted kota odwarcanie- zamykamy temat 04.03.07, 08:56 Na twoje życzenie zamykamy temat odwracania kota ogonem :) Odpowiedz Link Zgłoś
distorted ośmieszasz się nieznajomością angielskiego 04.03.07, 00:27 podrzucasz mi link do artykułu traktującym o czasie przyszłym a ty już podzieliłeś skórę na niedźwiedziu :)) dobre! :) Odpowiedz Link Zgłoś
distorted PS: poprawka 04.03.07, 00:30 artykuł nie "o czasie przyszłym" a "o trybie przypuszczającym" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Ty osmieszasz sie "znajomoscia" 04.03.07, 08:32 "The building of the trans-Afghanistan pipeline has been under discussion for some years but plans have been held up by Afghanistan's unstable political situation." ----------------------------------------- To jedna z glownych przyczyn inwazji na Afganistan, zanwco angielskiego. "Afghanistan would profit by receiving millions of dollars in transit fees and construction of the pipeline would provide thousands of desperately needed jobs." ----------------------------------------- Jacy ci Amerykanie "troskliwi" o tych Afganczykow, zapewnia im dochod i miejca pracy. Zapomnieli tylko wspomniec kto zgarnie gro zyskow z tej inwestycji. Pal dalej glupa, ze nie rozumiesz o co chodzi. Milej zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
distorted Re: Ty osmieszasz sie "znajomoscia" 04.03.07, 08:42 > Cocaine Import Agency zadbala o swoje interesy to raz, zabezpieczenie ropociagu > to dwa. ----------------- To jak to? Zabezpieczyli już ropociąg którego są póki co tylko plany budowy? Napisałem: zwróć uwagę na datę publikacji tego artykułu :) a ropociągu jak nie było tak nie ma :) plany plany plany i niemożność rozpoczęcia budowy. a wg ciebie misja zrealizowana, ropociąg zabezpieczony :) ty rzeczywiście żyjesz w matriksie :) Odpowiedz Link Zgłoś
plorg State of denial i do tego distorted :-))))) 04.03.07, 09:00 Nie pozostalo nic innego jak czepianie sie slowek i zabawy z "kotkiem". Zabezpieczono inwestycje, ktora USA bardzo chcialy zrealizowac, ale sie nie dalo. Odpowiedz Link Zgłoś
distorted przyrzeknij że tylko udajesz głupiego... 04.03.07, 09:04 > Nie pozostalo nic innego jak czepianie sie slowek i zabawy z "kotkiem". > Zabezpieczono inwestycje, ktora USA bardzo chcialy zrealizowac, ale sie nie > dalo. ------------------ No to drążymy dalej: w jaki sposób "zabezpieczono" "inwestycję" najeżdżając Afganistan sojuszniczymi [NATO (!)] siłami? Nie kpij z myślących ludzi czytających tę dyskusję... I mniejsza o to czy ja do tych myślących się zaliczam czy nie, w odróżnieniu od ciebie ja mam do siebie i do tego wszystkiego odrobinę dystansu. ty natomiast chwytasz się każdej brzytwy, niejednokrotnie nazywając mnie błaznem czy jakkolwiek... Irytacja jest objawem słabości. Odpowiedz Link Zgłoś
distorted ropo-ciong :) hahahaha 04.03.07, 00:38 > news.bbc.co.uk/2/hi/south_asia/2608713.stm -------------------- popatrz zresztą na datę tego artykułu i odpowiedz mi na pytanie: czy wybudowali już cały ten ropociąg czy nie? Mniemam, że wybudowali skoro jankesi go zabezpieczyli tak jak napisałeś :)) Mission Accomplished :) Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Oficjalna wersje powtarzano tysiace razy 03.03.07, 16:19 I nic nie pomoglo, dalej jest stekiem klamstw. video.google.com/videoplay?docid=4196580169348087802&hl=en www.youtube.com/watch?v=i-Q8nSEeUec www.youtube.com/watch?v=Zsn4JA450iA Odpowiedz Link Zgłoś
distorted pentagonstrike- na twoje życzenie- C.D. 03.03.07, 18:25 na twoje życznie kilka linków i analiz z pentagonu 9/11. Na początke cytacik, współczuję człowiekowi, ale taką ma pracę... [pewnie opłacany przez CIA (?)- jaaaasne :) ]: "Blast expert Allyn E. Kilsheimer was the first structural engineer to arrive at the Pentagon after the crash and helped coordinate the emergency response. "It was absolutely a plane, and I'll tell you why," says Kilsheimer, CEO of KCE Structural Engineers PC, Washington, D.C. "I saw the marks of the plane wing on the face of the building. I picked up parts of the plane with the airline markings on them. I held in my hand the tail section of the plane, and I found the black box." Kilsheimer's eyewitness account is backed up by photos of plane wreckage inside and outside the building. Kilsheimer adds: "I held parts of uniforms from crew members in my hands, including body parts. Okay?" zawieś oko na tym: perso.wanadoo.fr/jpdesm/pentagon/debris/Pentagon091110.jpg na tym: perso.wanadoo.fr/jpdesm/pentagon/debris/fitfar.jpg Co z ogonem widocznym nad prawym słupkiem stacji beznynowej?: www.serendipity.li/wot/pentagon/spencer/explosion-1.jpg Dla rozwiania wątpliwości raz jeszcze filmik: www.whatreallyhappened.com/IMAGES/pentagon_hit.gif [klatka z napisem "plane"!] Ach ci wszędobylscy agenci CIA... porozrzucali na pokaźnej połaci pentagońskiego trawnika tak wieeeele części... :) Musieli się szybko uwijać zanim media sie pojawiły :) perso.orange.fr/jpdesm/pentagon/debris/fitcloser.jpg Zaraz zaraz... właśnie coś dostrzegłem - jeszcze raz szczątki przed pentagonem: www.whatreallyhappened.com/insert.jpg czy czasem jeden z ludzi w białych kombinezonach nie siedzi na potężnych kołach Boeinga? [mogę się mylić oczywiście]- przeecież ja się zawsze mylę, prawda? :) Nie dziwi mnie to, że teoria spiskowa cieszy się większą popularnością poza granicami USA, niż w samych Stanach Zjednoczonych. Otóż w USA żyje ktoś taki jak świadkowie tych zdarzeń, którzy wielokrotnie byli/są/będą zaprawszani do programów TV, wywiadów, etc... [jeden taki studyjny wywiad sam widziałem]. Agenci CIA? Może wszyscy są zastraszeni, albo opłaceni? Wikłanie się w takie teoryjki może niejednego zapędzić w kozi róg, poza tym obawiam sie że sam koszt tego całego cyrku byłby wart więcej potu i pieniędzy niż zyski z ropki... Zabawa jak widzisz przednia, ale wiem że i tak tego nie przejrzysz... Odpowiedz Link Zgłoś
distorted tłumaczenia. 01.03.07, 11:19 > Wyrwane z kontekstu to raz dwa nie znam jezyka w ktorym mowi, wiec nanipsy pod > obrazkiem moga byc zupelnie dowolne. ----------------- Bo także koran wraz ze swoimi dziesiątkami wersów o zabijaniu i prześladowaniu i kłamaniu został przetłumaczony na polski/angielski i całą grupę innych języków przez żydów, masonów i cyklistów. Spiski, Spiski, Spiski, Spiski, Spiski, Spiski, Spiski, Spiski, Spiski, Spiski... Czas uciekać z tej zdegenerowanej przez demokrację planety... Nie udaje się pokojowo współżyć z muzułmanami bo busz i jego ziomkowie to utrudniają, nawet koran pozmieniali i napisali w nim że "śmierć niewiernym!"... Wymrzecie na własne życzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Re: Specjalnie dla ciebie :) krótkie video :) 03.03.07, 15:48 Hej ! Turcja od wielu lat, poczawszy od Kemala Ataturka, pragnie wejscia do Europy. Podstawa ich panstwowosci jest wladza cywilna, rozdzial religi od panstwa. Czy naprawde wolisz aby ten narod stanal po stronie ajatolachow ewentualnie Rosjan ? Odpowiedz Link Zgłoś
distorted Re: Specjalnie dla ciebie :) krótkie video :) 04.03.07, 00:28 > Hej ! Turcja od wielu lat, poczawszy od Kemala Ataturka, pragnie wejscia do > Europy. Podstawa ich panstwowosci jest wladza cywilna, rozdzial religi od > panstwa. Czy naprawde wolisz aby ten narod stanal po stronie ajatolachow > ewentualnie Rosjan ? ------------------- życzę im jak najlepiej, ale żadnych (!) eksperymentów w Europie. Niech trenują demokrację i prawa człowieka u siebie, OK? Odpowiedz Link Zgłoś
polar21 Re: i ty tez badz zdrow, szczesliwy i dozyj 100 l 02.03.07, 17:13 nie rozumiem debiloi takich jak l.o.r.e.t.a. ktorzy zycza wszystkiego najlepszego terrorystom iranskim. Widac V kolumna islamska dziala. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek to zatrucie nienawiscia, wynik, jak sam przyznal 02.03.07, 17:43 zawodu jaki sprawila mu polityka USA w ostatnich latach. Potrafie zrozumiec to odczucie - ja zareagowalem ponownie na zniszczenie redakcji serbskiej TV (celu 100% cywilnego) przez Amerykanow w 1999 roku, oraz na bezkarnosc dwoch sk...ow z US Air Force, z bazy w Aviano, ktorzy dla jaj polecieli mysliwcem w doline we wloskich gorach, zakazana dla lotow i niechcacy przecieli kabel kolejki linowej, zabijajac 20 osob. Jak wyladowali zniszczyli zapisy lotu i chociaz obaj zostali zdegradowani i wylecieli z armii z "dishonorable discharge" to tylko jeden z nich odsiedzial 6 miesiecy. To wspomnienie do dzisiaj pali. Tyle, ze niestety nie same tylko uczucia sie licza - sa tez realia. A realia sa takie, ze tylko USA sa w stanie utrzymac w jakim takim porzadku nasza mala planete, a takze zapewnic bezpieczenstwo Zachodu, w coraz grozniejszym swiecie. Wiec trzeba trwac przy Ameryce - nawet jesli krysztalowa nie jest. No i oczywiscie nie nalezy brac strony ekstremistow muzulmanskich przeciw glownej potedze Zachodu, bo jest to zwykla glupota. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Ten debil jest głupszy niż sądzilem. Podsycanie 01.03.07, 08:09 konfliktów etnicznych to najprostsza droga do wojen domowych, masakr i ludobójstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek ten debil jest MNIEJ głupi niz 4 lata temu 01.03.07, 08:11 bo teraz zamiast od razu przywalic, stara sie najpierw wyprobowac inne metody perswazji - i co jeszcze wazniejsze, tym razem zabrał sie za własciwego przeciwnika Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: ten debil jest MNIEJ głupi niz 4 lata temu 01.03.07, 08:37 > inne metody perswazji ----------------------------------------- Masakry i ludobojstwo. "Niech Ci Bog blogoslawi" Odpowiedz Link Zgłoś
technoseksualista Iran jest sztucznym tworem 01.03.07, 08:14 Niech powstanie Persja w ramach której realizować będą swoje fantazje Persowie z Achmedineżadem i Stróżami Rewolucji na czele. Jest ich około 40 milionów. Chyba dość? Pozostałe 35 milionów niech żyje w wolności a nie pod obcym batem. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek teza moze smiala, ale niech ja Teheran przemysli 01.03.07, 08:15 pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
booboobear Re: Iran jest sztucznym tworem 01.03.07, 08:16 tylko co zostanie wtedy ze ściany placzu ? Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a I dlatego trwa w różnych formach od 2600 lat? 01.03.07, 08:23 Widzę że wiedza kundli busha nie odbiega od poziomu ich pana z Waszyngtonu. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek jak juz mowilem, jest to teza smiala (i nie moja) 01.03.07, 08:30 ale warto ja przedstawic ajatollahom - w koncu cos co trwa od 2600 lat moglo wlasnie dojsc do daty waznosci wybitej na denku..... Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: jak juz mowilem, jest to teza smiala (i nie m 01.03.07, 08:38 Rozwalic Iran. "Niech Ci Bog blogoslawi" To twoja mentalnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek czlowiek jest zazwyczaj istota skomplikowana 01.03.07, 08:40 no chyba, ze zawsze gra tylko jedna plyte, jak "na pohybel Stanom Zjednoczonym i Bushowi co lata z Talmudem w garsci". Ciekawe swoja droga, kto to mogl o tym Talmudzie napisac, nie wiesz czasem, o Plorgu Brunatny? Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: czlowiek jest zazwyczaj istota skomplikowana 01.03.07, 08:46 Drogi Maciusiu jestes faszysta i nie da sie tego ukryc. Proby odbijania pileczki i przyklejania etykietek nic Ci nie pomoga. > no chyba, ze zawsze gra tylko jedna plyte, jak "na pohybel Stanom > Zjednoczonym i Bushowi ----------------------------------------- Nie mam nic do Stanow, ale duzo przeciw Bushowi i wszystkim, ktorzy chca wojny i domonacji nad swiatem i innymi narodami. Wiem, ze trudno Ci oddzieli te sprawy, bo jest to ponad twoje mozliwosci pojmowania. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek jesli popieranie USA i Izraela to faszyzm 01.03.07, 08:51 to z duma przyznaje, ze jestem faszysta. Jesli obawa przed atomowym Iranem i gotowosc poparcia nawet wojny w celu unikniecia tej koszmarnej perspektywy to faszyzm - no to faszysta jestem i bede. Jesli przywiazanie do zachodniej cywilizacji i sprzeciw wobec atakowaniu jej przez ekstremistow muzulmanskich to faszyzm - faszyzm moj bede niosl godnie jak sztandar. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Doskonale wiesz, ze nie idzie o popieranie 01.03.07, 08:58 Tylko o nawolywanie do wojny i nienawisci do muzulmanow. Nos sztandar nienawisci godnie. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek nienawidze ajatollahow i terrorystow muzulmanskich 01.03.07, 09:04 nigdy nie napisalem niczego przeciw zwyklym wyznawcom islamu. Odpowiedz Link Zgłoś
romano33 Re: nienawidze ajatollahow i terrorystow muzulman 01.03.07, 11:21 darthmaciek napisał: > nigdy nie napisalem niczego przeciw zwyklym wyznawcom islamu. Własnie to napisałes. Jestes przeciwko wyznawcom muzułmanskim. Czy ja jak krytykuję Izrael lub USA to jestem przeciwko terrorystom chrzescijanskim lub terrorystom judaistycznym ? Izrael to Izrael, USA to USA ale nie chrzescijanie czy judaisci. Odpowiedz Link Zgłoś
distorted islam to religia, polityka i kultura 01.03.07, 11:37 Islam nie uznaje czegoś takiego jak państwo. Islam to poddanie. Dlatego mówienie o USA jako o chrześcijanach byłoby dalece nietrafne. PS: rośnie nam w europie liczba meczetów, w których nawołuje się do nienawiści na tle innych wyznań [czyta się tam na głos koran]... Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek dziecko, przeczytaj moj post i nie wyglupiaj sie 01.03.07, 11:40 nie sposob uznac terrorysty za "zwyklego wyznawce islamu", a przeciw takim nigdy nic nie napisalem. Poza tym, po raz kolejny, gdzies Ty sie uczyla polskiego? "Wyznawcy muzulmanscy"? Mozna napisac "wyznawcy islamu" albo "wierni muzulmanscy". Wreszcie terrorysci z Al Qaidy popelniaja swoje zbrodnie przede wszystkim z powodow religijnych, gdyz tak rozumieja swoja wiare, czyli islam - slusznym jest wiec nazywanie ich terrorystami muzlmanskimi. Odpowiedz Link Zgłoś
romano33 Re: dziecko, przeczytaj moj post i nie wyglupiaj 01.03.07, 11:47 darthmaciek napisał: Npisałes nienawidzisz ajjatolahów to znaczy jestes przeciwko wiernym muzułmanom (szyitom). To tak jakbys nienawidził Prymasa czy Kardynałów to znaczy jestes przeciwko chrzescijanom (katolikom) Odpowiedz Link Zgłoś
romano33 Jesteś iranofobem jak i islamofobem 01.03.07, 11:49 To jest forma rasizmu. Jestes zwykłym rasista w czystej postaci podjudzającym do wojny i nienawiści. Taki mały i prosty człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek to pisze osoba popierajaca zamachy w Europie 01.03.07, 11:55 i ziejaca nienawiscia do Zydow i Izraela, czerpiaca swa wiedze o swiecie z wszelkiego smiecia internetowego siejacego antysemityzm (Twoja slynna lista Zydow neokonserwatystow) i kalumnie (strona partii Lyndona La Rouche). Mozesz mnie obrzucac wyzwiskami i zarzucac mi nawet kanibalizm - moje posty i Twoje posty same za siebie mowia. Odpowiedz Link Zgłoś
romano33 Jestes osoba socjopatyczną 01.03.07, 12:01 darthmaciek napisał: >(Twoja slynna lista Zydow neokonserwatystow) Przeciez zachodnia prasa non stop o tym pisze. Nie wiedziałeś kogo popierasz? Nie wiedziałeś, że rządzą neokonserwatyści w białym Domu i Pentagonie? Zobacz w angielskojęzycznej Wikipedii co pisza na ten temat. Jak Wikipedia Tobie się nie podoba to przeczytaj "Washington Post" lub "NYT" albo oglądnij Fox News, NBC, czy BBC itd. No ale co ja zrobie skoro jesteś niedoinformowany ? Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek ajatollahowie iranscy to liderzy rezimu 01.03.07, 11:51 ktory nalezy jasno okreslic jako zbrodniczy. Jesli jakies panstwo zafunduje sobie chrzescijanska zbrodnicza dyktature, na ktorej czele beda stali biskupi, badz pewien (pewna?), ze bede nienawidzil tych biskupow. Kwestia praktyczna - system wyswietla Twoje posty z dodatkiem "romano33 napisala" ale Ty sama (sam) mowisz o sobie w rodzaju meskim. Sorry, ze o to pytam, ale ktora wersja jest prawidlowa (dla celow czysto praktycznych)? Odpowiedz Link Zgłoś
romano33 Dartmaciek nieuwaznie czyta posty internautów 01.03.07, 12:04 darthmaciek napisał: > Kwestia praktyczna - system wyswietla Twoje posty z dodatkiem "romano33 > napisala" ale Ty sama (sam) mowisz o sobie w rodzaju meskim. Sorry, ze o to > pytam, ale ktora wersja jest prawidlowa (dla celow czysto praktycznych)? No a co ja zrobię, ze Ty nie czytasz dokładnie postów internatów ? Przerażasz mnie człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
ws60 Re: I dlatego trwa w różnych formach od 2600 lat? 01.03.07, 08:48 l.o.r.t.e.a napisał: > Widzę że wiedza kundli busha nie odbiega od poziomu ich pana z Waszyngtonu. to chyba jakiś student arabski w polsce ;) a iran ma tyle spólnego z persją co włochy z rzymem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Bush gra na rozpad Iranu 01.03.07, 08:31 "W latach 80. w Afganistanie Ameryka także wspierała wszelkiej maści fanatyków, uważając, że tylko tacy są w stanie wykrwawić Rosję" ----------------------------------------- Jesto absolutna prawda, tak samo jak to, ze "miliony dolarów, które co roku amerykański Kongres przeznacza na "wspieranie demokracji w Iranie", idą w rzeczywistości na prowokowanie konfliktów narodowościowych i religijnych (szyici kontra sunnici)." Iranscy ajatollahowie maja calkowita racje i zadna propaganda tego nie zmieni. Taka sama taktyke USA stosowalo w Iraku i efekty jej mozemy teraz obserwowac w calej rozciaglosci. "Ogień może szybko objąć cały region, a jego gaszenie zajmie całe lata, a nawet dziesięciolecia" - przestrzega Taheri." ----------------------------------------- Niestety ale taki jest amerykanski plan, a caly aparat swiatowej propagandy tzw. wolnych mediow, jest nakierowany na wspieranie tego planu. "Irańskiemu rządowi wygodnie jest oskarżać Amerykanów także dlatego, by ukryć własne błędy" ----------------------------------------- Typowe haselko propagandowe, majace na celu przekonac czytelnikow, ze prawda ktora mowia ajatollahowie nie jest prawda. Potem taki MaciusD bedzie pisal jakie to cudowne rozwiazanie, "nie bedzie wojny" a o masakre jaka ma miejsce obecnie w Iraku bedzie oskarzal samych Irakijczykow. Przeszlo 600tys ofiar w Iraku to wlasnie wynik interwencji zbrojnej + prowokacje konfliktow narodowosciowych i religijnych. PROWOKACJE to rzeczywisctosc, prawda i fakt nie podwazalny! Tak dzialaja szuje z CIA i innych tajnych agencji. To ich 'praca'. Jak JFK chcial rozpedzic te tajna bande, to zgotowala mu ona publiczna egzekucje na oczach calego swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Wszelkie cymbalstwo które się zachwyca bushem 01.03.07, 08:36 niech poczyta o Wołyniu - klasyczny przykład konfliktu etnicznego wznieconego przez wrogie mocarstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek na Wolyniu, to Ukraincy nie potrzebowali zachety 01.03.07, 08:45 zabrali sie za naszych w czynie spolecznym.... Zas co do Iranu, to sunickich Beludzow nie trzeba tez zachecac - wieki przesladowan i dyskryminacji nielatwo zapomniec. Co do Kurdow, to obecny rezim zgotowal im w 1979-1982 roku masakre porownywalna z tym co sie dzialo w Bosni - a potem scigal liderow kurdyjskich za granica i mordowal ich jednego po drugim rekami swoich agentow (w tym zbirow z Hezbollah). Wiec oni tez maja z Teheranem porachunki nawet bez zadnej zachety z Waszyngtonu. Odpowiedz Link Zgłoś
ws60 Re: Wszelkie cymbalstwo które się zachwyca bushem 01.03.07, 08:55 l.o.r.t.e.a napisał: > niech poczyta o Wołyniu - klasyczny przykład konfliktu etnicznego wznieconego > przez wrogie mocarstwo. przytocz źródła swojej wiedzy o wołyniu. podaj jak wyciągnąłeś te wnioski ;) czy arabscy studenci muszą mieć wszystko podane "kawa na ławę", czy jednak to same cymbały? Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek caluski od Maciusia D dla Plorga Brunatnego 01.03.07, 08:37 moj drogi, nie powtarzajac juz wszystkich argumentow, jakie juz wiele razy wymienialismy co do wojny w Iraku, sporu z Iranem i ogolnie roli USA w swiecie, co do JFK to byl on wielkim przyjacielem i protektorem CIA i uzywal jej uslug jak malo ktory prezydent, m.in. do prob zamordowania Castro (szczerze mowiac nie mam mu tego za zle). Takze niestety rekami CIA Kennedy doprowadzil do zamordowania niewygodnego dla USA prezydenta Poludniowego Wietnamu, co solidnie zaszkodzilo dalszym amerykanskim poczynaniom w tym kraju i utrudnilo dzielo jego nastepcom. A strategia nacisku USA wobec Iranu jest jak najbardziej godna pochwaly - z powodow ktore opisalem w pierwszym moim poscie w tej dyskusji. Nawet jesli prowadzi ja "Bush z Talmudem w garsci" jak byles uprzejmy to raz napisac. Odpowiedz Link Zgłoś
ws60 Re: Iranscy ajatollahowie maja calkowita racje ... 01.03.07, 08:57 tiaa nie było holocaustu, a koran mówi że wszystkich niewiernych trzeba nawrócić lub ... :( no i nie chcą bomby atomowej. przecież wystarczy że żydzi ją mają Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Iranscy ajatollahowie maja calkowita racje .. 01.03.07, 09:02 Prosze nie manipuluj slowami wyrwanymi z kontekstu. Pisze o racji w sprawie prowokacji i o tym ze wojna domowa moze obrocic sie w takie samo pieklo jak w Iraku. Odpowiedz Link Zgłoś
ben.huur Bush planuje zaglade calej ludzkosci 01.03.07, 08:40 poza mieszkancami tekasu i izraela. Odpowiedz Link Zgłoś
juesej Bush ma chrapkę na Chuzestan 01.03.07, 08:44 Najbardziej Bush, jego mafia wojenna i Zydzi chcieliby zająć prowincję Chuzestan, przy granicy z Irakiem nad Zatoką Perską - tam jest większość irańskich pól naftowych. Ach, przyłączyć Chuzestan do południowego Iraku i ciągnąć tę ropę... Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek i sadze, ze tego Teheran moze sie wystraszyc 01.03.07, 08:47 bo to oznacza utrate podstawy ich ekonomii - wiec mam nadzieje, ze to bedzie mocny argument w ich wewnetrznej debacie, zeby jednak nie isc na wojne z Zachodem, lecz spasowac i nie budowac bomby. Tyle, ze powinni to zrobic szybko - cierpliwosc Waszyngtonu po 11 IX 2001 jest krotsza niz dawniej. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Jeśli coś ma rozsadzić Iran od środka, to raczej 01.03.07, 10:03 nie mniejszości etniczne ale: - wykształcona młodzież, która ma serdecznie dość religijnych fanatyków, - kobiety, które chcą być ludźmi a nie bydłem. Spójrzmy na mapę. Na kogo to Iran chce robić wyprawy? Pakistan? Ma broń jądrową i 3 x więcej ludności od Iranu. Afganistan? Kraj skrajnie niegościnny, militarnie trudny. Turkmenistan? Teren walki o wpływy. Azerbejdżan? Możliwe, bo w Iraku żyje wielu Azerów. Irak? Już jest obiektem irańskiej irredenty. Kraje po drugiej stronie Zatoki? To tak, jakby bezpośrednio zaatakować USA. Odpowiedz Link Zgłoś
romano33 Predzej Teksas się oddzieli do USA 01.03.07, 11:23 Wystarczy włożyc kij w mrowisko i nastapi eskalacja nie do powstrzymania. Całe południe USA gdzie zamieszkuja latynosi i meksykanie maja dążenia niepodległościowe. Odpowiedz Link Zgłoś
distorted Re: Predzej Teksas się oddzieli do USA 01.03.07, 11:38 dlatego USA jako jedyny chyba kraj działa nie tylko mówi czy nawet chowa łeb w piasek jak zlewaczała Europa... :] USA zaostrzają politykę imigracyjną, oj.. odbije się to pewnie na wizach dla nas :P Odpowiedz Link Zgłoś
romano33 Dlatego USA wywołała wojne domową w iraku 01.03.07, 11:16 Dlatego nawyzwam ich zbrodniarzami wojennymi i za to co robią na swiecie bede tak nazywał. Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Re: Bush gra na rozpad Iranu 01.03.07, 11:59 Ciekawe, w sumie Persowie od dziesiątek lat robią to samo w Libanie, Iraku i Palestynie, więc o co im chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 może trzeba się domagać wolności dla Hawajów? 01.03.07, 12:13 Bush najwyraźniej zapomina że Stany są także wieloetniczne i nie wszystkie stany są zadowolone z rządów "nowego Babilonu". W każdym razie jest to broń obosieczna i wrogowie Ameryki mogą ją także użyć. PS Z aktywizacji Kurdów najbardziej zadowolona jest...Ankara! Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek w USA ruchy separatystyczne dzialaja legalnie 01.03.07, 12:26 wiec jesli Teheran ma ochote wspomoc je pienieznie - bardzo prosze. Zawsze przynajmniej te pieniadze nie pojda na bombe. Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 co się tak obawiasz tej bomby? 01.03.07, 12:38 Jeżeli Persowie będą ją mieli to przynajmniej nie zaatakują ich jankesi czy Żydzi. Taka jest okrutna prawda, niestety. To dzięki równowadze sił nie było w Europie wojny. Nie była to sytuacja idealna, ale przynajmniej narody się nie wyrzynały. Nie wypisuj głupot że Persowie dadzą tę bombę jakiemuś Hezbolllachowi czy innemu Hamasowi bo pomyślę że nie ukończyłeś 12 lat. Broń jądrowa jest bronią defensywną. Jedynie Amerykanie chcą to zmienić budując te swoje "tarcze". Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek bo jest to rzecz straszna sama w sobie 01.03.07, 13:02 a co dopiero w rekach nieprzewidywalnego, ziejacego nienawiscia do USA, Izraela i calego Zachodu rezymu. Bron atomowa jest bronia defensywna? Powiedz to mieszkancom Hiroszimy i Nagasaki.... (Gwoli scislosci - ja nie potepiam uzycia bomb przeciw Japonii w VIII 1945 roku, przeciwnie) Amerykanie buduja tarcze nie dlatego, ze chca kogos zaatakowac bronia atomowa, lecz dlatego, ze proliferacja tej broni stala sie niestety faktem. Mam nadzieje, ze Iran jej nie dostanie - ale atomowy klub nieuniknienie sie rozszerzy. A im wiecej jest graczy, tym wieksza szansa, ze jeden postanowi zrobic wariacki wist. Niemozliwe jest jak na razie powstrzymanie masowego ataku atomowego - ale mozna sie ochronic przez odpaleniem jednej, dwoch, moze nawet kilku rakiet. Wiec nie dziwie sie, ze USA staraja sie to zrobic; Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 tylko w rękach USA broń atomowa jest ofensywna 01.03.07, 13:10 Broń atomowa JEST defensywna, jedyny wyjątek stanowią USA. Dlatego w ich rękach jest szczególnie niebezpieczna. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek czyli iranska bomba jest OK, ale amerykanska nie? 01.03.07, 13:24 eva, nawet jak na Ciebie, to juz kompletny odlot. Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: czyli iranska bomba jest OK, ale amerykanska 01.03.07, 13:36 Postawie ci pytanie odwrotnie: czyli amerykanska bomba jest OK, ale iranska nie? I co bedzie odpowiedzia? Pewnie jakies frazesy o "demokracji", "przewidywalnosci", "osi zla", "terrorystach"... Masz juz przygotowana gotowa formulke?!? Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek tak, amerykanska bomba jest OK, iranska nie 01.03.07, 13:40 dlatego, ze USA sa glowna demokracja swiata, gwarantem stabilnosci tej planety i bezpieczenstwa calego Zachodu i dowiodly niezbicie od 1941 roku, ze sa dobrym gospodarzem globalnego gospodarstwa; oraz dlatego, ze Iran jest krajem niebezpiecznym i dla Zachodu i dla swoich sasiadow (najbardziej prosza o amerykanska interwencje arabskie kraje lezace blisko Iranu, a takze Egipt), jest rzadzony przez odrazajacy zbrodniczy rezym i otwarcie zapowiedzial uzycie broni atomowej przeciw Izraelowi. Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: tak, amerykanska bomba jest OK, iranska nie 01.03.07, 13:45 Nie czuje sie usatysfakcjonowany odpowiedzia :( Bylo co prawda cos tam o "zbrodniczym rezymie otwarcie zapowiedajacym uzycie broni atomowej przeciw Izraelowi. ", ale nic o "terrorystach"... Moze cos jeszcze dodasz?!? Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek prosze Cie uprzejmie, klient nasz Pan 01.03.07, 13:52 Iran wspiera i zbroi liczne grupy terrorystyczne, jak np. Hezbollah i Hamas, ktore dzis tak jak w przeszlosci odwzajemniaja sie wykonywaniem dla Teheranu rozmiatych zlecen, w tym tamze "mokrej roboty" - perspektywa zdobycia broni atomowej przez rezym wspierajacy terroryzm nieprzerwanie od 1979 roku jest przerazajaca. Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: prosze Cie uprzejmie, klient nasz Pan 01.03.07, 13:58 brniemy dalej? to moze cos jeszcze o "osi zla", "panstwach przewidywalnych"? Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek "os zla" to juz nie ja - oddaje glos Bushowi Jr 01.03.07, 14:05 "panstwa przewidywalne" - no, przed najazdem na Irak myslalem, ze sa takim panstwem USA - ale po 2003 roku stalo sie jasne, ze takich nie ma i ze sa tylko panstwa bardziej i mniej przewidywalne. I Iran jest dobrym przykladem tych ostatnich. Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: "os zla" to juz nie ja - oddaje glos Bushowi 01.03.07, 14:09 > "panstwa przewidywalne" - no, przed najazdem na Irak myslalem, ze sa takim > panstwem USA - ale po 2003 roku stalo sie jasne, ze takich nie ma Widze pewna iskierke nadziei... ale jeszcze dluga droga przed toba... ciezko jest opuscic "ciemna strone mocy"... Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek opuszczenie "ciemnej strony mocy" nie jest mozliwe 01.03.07, 14:14 w kazdym razie nie za zycia - odswiez sobie pamiec ogladajac "Powrot Jedi" (kazdy pretekst jest dobry) Zas co do przewidywalnosci USA mam nadzieje, ze gdy McCain albo Giuliani zastapia Malpe z Teksasu, kraj ten stanie sie na nowo w pelni przewidywalny. Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: opuszczenie "ciemnej strony mocy" nie jest mo 01.03.07, 14:21 Cos nieuwaznie ogladales. Darth Vader chyba zdazyl sie nawrocic, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek hmm.... jego nawrocenie polegalo na zdradzeniu 01.03.07, 14:37 swego wladcy i jedynego przyjaciela.... Za Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek zas swoja prawdziwa postac odzyskal po smierci 01.03.07, 14:38 ale OK, masz punkt. Mozna opuscic ciemna strone mocy "in articulo mortis". Odpowiedz Link Zgłoś
romano33 Iran nie ma bomby atmowej a USA ma i juz jej uzyła 01.03.07, 13:37 W Nagasaki i Hiroszimie oraz użyła pocisków ze zubożonego uranu,które miało miejsce w roku 2003 podczas ataku na Irak. Używa tez bomby fosforowe, napalm, kasetowe, dzwiękowe itd. Straszna ta amerykanska zbrodnicza machina. Odpowiedz Link Zgłoś
romano33 Będzie miał reaktory atomowe do celów cywilnych 01.03.07, 13:54 Ma takie same prawo jak inne kraje. Polska tez przeciez chce miec reaktor atomowy (np. niedokonczony w Żarnowcu) PO drugie jezeli rzeczywiscie chce miec bombę atomowa to zauważ, że Pakistan jako kraj muzułmanski tez posiada. Indie równiez posiadają. Chinczycy tak samo. Rosja też. Izrael tez posiada. Niektóre kraje Europy tez posiadaja. Dlaczego Persowie nie moga mieć ? I jak zauwazyłes z krajów posiadających bomby atomowe jedynie USA i Izrael groziły innym krajom ich uzyciem w sposób ofensywny. Natomiast ZSRR groziły USA i Izraelowi w sposób defensywny. Przypomnę, ze USA juz uzyły nie tylko zwykła bombe atomową (Hiroszima i Nagasaki) ale i zubozony uran. Izrael tez juz kilkakrotnie złamał Konwencje Genewska uzywając bomby kasetowe, fosforowe i w małej ilości zubozony uran w Libanie. Więc kto tutaj jest nieodpowiedzialny i łamie zte umowy miedzynarodowe ? Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek tego nikt mu nie zabrania, ale Teheran chce wiecej 01.03.07, 14:07 i tu Zachod musi powiedziec "nie" , a jesli Iran nie zrezygnuje - uderzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 a czego chce Teheran? 01.03.07, 15:42 To czego chce Ameryka powszechnie wiadomo- chce kontrolować irańską ropę. Teheran tego nie chce. Czego chce Izrael- też wiadomo- chce dominować na Bliskim Wschodzie. Nie bardzo rozumiem dlaczego Irańczycy mając w posiadaniu bombę atomową mieliby jej użyć przeciwko Izraelowi? Czyżby chcieli popełnić zbiorowe samobójstwo? Mając jednak taką broń Iran staje się automatycznie krajem którego nie można bezkarnie zaatakować. A to zmusza do niektóre państwa do zaniechania agresywnych planów. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek Teheran chce posiadac bombe atomowa 01.03.07, 15:56 gdyz istotnie bedzie wtedy nie do ruszenia. To zas pozwoli mu na: - bezkarne szarpanie USA, Europy i Izraela atakami terrorystycznymi za kazdym razem, kiedy bedzie mial na to ochote. A znajac doswiadczenia ostatnich 28 lat (tzn. po rewolucji Khomeiniego) bedzie mial ochote czesto. - bezkarne destabilizowanie sasiednich panstw wobec ktorych ma, mniej lub bardziej dysretne, roszczenia terytorialne (glownie Zjednoczone Emiraty Arabskie i Oman, ale takze - dyskretnie - Pakistan i Afganistan) - bezkarne destabilizowanie panstw, w ktorych zyja znaczace grupy szyitow, w celu albo przylaczenia ich do Iranu (jak Bahrajn), albo przejecie wladzy przez szyitow nad caloscia danego kraju (irak, Liban) lub doprowadzenia do secesji terenow szyickich (jak w Arabii Saudyjskiej i Jemenie) i utworzenia odrebnych panstw bedacych sprzymierzencami i klientami (w rzymskim sensie slowa) Teheranu - ewentualne przekazanie broni atomowej Hamasowi lub Hezbollah, w celu unicestwienia lub zmuszenia do kapitulacji Izraela, oficjalnie bez udzialu Iranu - ewentualne przekazanie broni atomowej komukolwiek, kto zechce jej uzyc przeciw Zachodowi Jest to wizja koszmarna. Nie mozna dopuscic do jej realizacji. Bez wzgledu na koszta, ofiary i konsekwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
yellow_tiger Re: Będzie miał reaktory atomowe do celów cywilny 01.03.07, 16:04 > Ma takie same prawo jak inne kraje. Polska tez przeciez chce miec reaktor > atomowy (np. niedokonczony w Żarnowcu) Alez nikt im nie zabrania posiadania elektrowni jadrowej czy nawet 100 jesliby mieli ochote. > PO drugie jezeli rzeczywiscie chce miec bombę atomowa to zauważ, że Pakistan > jako kraj muzułmanski tez posiada. Indie równiez posiadają. Chinczycy tak >samo. Rosja też. Izrael tez posiada. Niektóre kraje Europy tez posiadaja. >DlaczegoPersowie nie moga mieć ? Np. dlatego, ze Iran podpisal Nuclear Non-Proliferation Treaty. > I jak zauwazyłes z krajów posiadających bomby atomowe jedynie USA i Izrael > groziły innym krajom ich uzyciem w sposób ofensywny. Natomiast ZSRR groziły >USA i Izraelowi w sposób defensywny. Tu sie ubawilem. Widziales plany UW dt. marszu na zachod? Jak nie widziales to sobie wklep w google i poczytaj, zwlaszcza obejrzyj sobie mape z zazanczonymi wybuchami jadrowymi. Ale jak znam zycie to powiesz, ze to falszerstwo CIA. > Przypomnę, ze USA juz uzyły nie tylko zwykła bombe atomową (Hiroszima i > Nagasaki) ale i zubozony uran. Ba nie tylko zubozony uran ale i olow, zelazo, miedz, siarke (ot diably wcielone), wegiel, tlen, azot i generalnie rzecz biorac pewnie z 70% tablicy Mengelejewa. Istne szuje rzecz by mozna. > Izrael tez juz kilkakrotnie złamał Konwencje Genewska uzywając bomby kasetowe, > fosforowe i w małej ilości zubozony uran w Libanie. A konkretnie to ktora konwencje? Podaj mi prosze gdzie w Konwencjach Genewskich stoi zakaz uzywania bomb kasetowych, bomb/pociskow zapalajacych i zubozonego uranu. Cos ty sie czepil tego zubozonego uranu? Rozumiem, ze nazwa ci sie zle kojarzy, ale moze przyblizysz mi co takiego zlego jest w uzywaniu pociskow z rdzeniem uranowym i dlaczego jest to gorsze od powiedzmy pociskow z rodzeniem wolframowym. > Więc kto tutaj jest nieodpowiedzialny i łamie zte umowy miedzynarodowe ? No wlasnie kto? Odpowiedz Link Zgłoś
romano33 yellow tigerze 01.03.07, 22:24 O takich sprawach napewno nie przeczytasz w gazecie Wybiórczej kolego. Tutaj świeża informacja o stosowaniu bomb kasetowych przez Izrael w Libanie. Były to produkcji amerykanskiej. Centrum Informacyjne ONZ www.un.org/apps/newsFr/storyF.asp?NewsID=12870&Cr=Egeland&Cr1=Liban# Te bomby kasetowe USA uzyły równiez w Iraku i Jugosławii. O zakazie uzywania tej broni w miejscach cywilnych mówi Konwencja Genewska z roku 1980 r, II protokół. Natomiast nie ma jeszcze zakzazu o całkowitym jej zakazie. Opór stawia jak zwykle zbrodnicze USA. USA odrzuciły niedawno uchwaloną w Oslo uchwałę zakazującą używania, produkcji, sprzedaży i magazynowania amunicji kasetowej. Uchwałę przewidującą wprowadzenie zakazu stosowania amunicji kasetowej do roku 2008 podpisało 46 krajów (na 49 uczestników konferencji) I na koniec kolego. Żadna zbrodnicza bron nie powinna byc stosowana. Odpowiedz Link Zgłoś
yellow_tiger Re: yellow tigerze 01.03.07, 22:52 > O takich sprawach napewno nie przeczytasz w gazecie Wybiórczej kolego. O jakich sprawach? >O zakazie uzywania tej broni w miejscach cywilnych mówi Konwencja Genewska z > roku 1980 r, II protokół. Natomiast nie ma jeszcze zakzazu o całkowitym jej > zakazie. Opór stawia jak zwykle zbrodnicze USA. Acha w miejscach cywilnych. A czy ta sama konwencja nie stwierdza, ze wojsko musi sie odrozniac od ludnosci cywilenej i ze wojsko nie moze uzywac obiektow cywilnych do prowadzenia dzialan wojennych. Mowiac po ludzku jesli wojsko uzywa szpitala jako bazy dla rakiet katiusza, to w momencie jego zniszczenia odpowiedzialnosc ponnosi strona ktora go uzyla niezgodnie z przeznaczeniem, a nie strona ktora go zniszczyla. > USA odrzuciły niedawno uchwaloną w Oslo uchwałę zakazującą używania, >produkcji, sprzedaży i magazynowania amunicji kasetowej. Nie tylko USA. To po pierwsze. Po drugie skoro zostala odrzucona to nie obowazuje, ergo uzywanie tej broni jest legalne. > I na koniec kolego. Żadna zbrodnicza bron nie powinna byc stosowana. Acha a ktora bron jest zbrodnicza? Np. bomba kasetowa jest zbrodnicza? A co z bombami kulkowyni uzywanymi przez Hamas? A czy Ak47 to juz bron humanitarna czy jeszcze nie? Co powiesz na temat granatow, bardzo skutecznie odrywajacych czlonki? A moze normala krotka dzida bojowa, ktora bez wiekszego problemu mozna wydlubac oczy, czy wsadzic ja przez nos az do mozgu powodujc pewny zgon w meczarniach. Ona jest ok czy tez zbrodnicza? A moze zwykla pospolita meczeta, za pomoca ktorej Hutu wyrzneli ~1 mil. Tutsi nie jest dla ciebie zbrodnicza? Tak sie z ciekawosci pytam. Ja wiem, ze byloby swietnie gdyby nie bylo wojen i wojska, ale niestety dopoki istnieja takie kraj jak K.Pln, czy Iran to niestety nie jest to mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 nie bij piany, tylko naucz się czytać, biedaku 01.03.07, 13:50 Cytać ze ZROZUMIENIEM. Nie mam zamiaru wyjaśniać wszystkiego po 2-3x. Odpowiedz Link Zgłoś
romano33 Re: to było do darthmaćka 01.03.07, 13:58 eva15 napisała: > to było do darthmaćka Nie ma sensu mu wyjaśniac. Zauważ, ze na forum GW rozmawia tylko kilkanaście osób. Jedna osoba potrafi zespamować tak, że jest wrazenie o duzej aktywnosci na dany temat. Polemika praktycznie z tymi samymi osobami. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 USA zachowujä się jakby je opętał sam diabeł 01.03.07, 13:15 Dzisiejsze USA zachowują się jakby je opętał sam diabeł, mówiąc językiem pewnego Irańczyka. Sieją wojny, zgrozę, śmierć waśnie, są dumne z przyczyniania się do upadku całych państw i do ich rozpadu. Jednocześnie krzyczą po orwellowsku, że to pokonani i niszczeni są potężni i groźni, a nie ten kto ich niszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek USA bronia siebie i Zachodu przed zagrozeniami 01.03.07, 13:22 i pchaja i ciagna ten swiat do przodu, mimo okazyjnych wpadek, jak inwazja na Irak. To, ze plujesz na swego dobroczynce, dzieki ktoremu zyjesz bezpiecznie i zamoznie w swiecie, gdzie Brunatna i Czerwona bestia sa juz tylko wspomnieniem, nie jest w koncu niczym dziwnym - jak mowia Chinczycy, zaden dobry uczynek nie pozostaje bez kary. Inaczej mowiac, po to wielkie narody i wielcy ludzie walcza, zeby male plemiona i mali ludzie mogli sobie niemadrze jazgotac i pluc. Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: USA bronia siebie i Zachodu przed zagrozeniam 01.03.07, 13:31 > i pchaja i ciagna ten swiat do przodu, mimo okazyjnych wpadek, jak inwazja na > Irak. To, ze plujesz na swego dobroczynce, dzieki ktoremu zyjesz bezpiecznie i > zamoznie w swiecie, gdzie Brunatna i Czerwona bestia sa juz tylko wspomnieniem, > > nie jest w koncu niczym dziwnym - jak mowia Chinczycy, zaden dobry uczynek nie > pozostaje bez kary. Inaczej mowiac, po to wielkie narody i wielcy ludzie > walcza, zeby male plemiona i mali ludzie mogli sobie niemadrze jazgotac i > pluc. W domu wszyscy zdrowi byli? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: USA bronia siebie i Zachodu przed zagrozeniam 01.03.07, 13:59 kijwoko napisał: > W domu wszyscy zdrowi byli? On jest przykładem skuteczności machiny propagandowej. Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: USA bronia siebie i Zachodu przed zagrozeniam 01.03.07, 14:06 > On jest przykładem skuteczności machiny propagandowej. Gdyby byl inteligentniejszy, to moze bym go nawet do tej propagandy zaliczyl ;) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: USA bronia siebie i Zachodu przed zagrozeniam 01.03.07, 14:59 kijwoko napisał: > Gdyby byl inteligentniejszy, to moze bym go nawet do tej propagandy >zaliczyl ;) Ależ, on tylko podlega obróbce przez propagandę, jest jej odbiorcą, nie twórcą. Rzecz faktycznie w znacznym stopniu w inteligencji... Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: USA bronia siebie i Zachodu przed zagrozeniam 01.03.07, 15:37 Dla mnie tacy ludzie sa swoistym fenomenem i z pewna fascynacja czytam na przyklad takie kawalki: "Ja nigdy nie popieralem inwazji na Irak, gdyz nie rozumialem jej motywow - proba zbudowania demokracji sila, zwlaszcza w tak podzielonym kraju, wydawala mi sie niemozliwa do realizacji, wiec nie wierzylem, ze takie byly prawdziwe cele inwazji. Z czasem, nie widzac zadnego innego mozliwego powodu, zaczalem przyjmowac do wiadomosci, ze Bush wyprawil sie do Iraku wlasnie z takim wariackim planem. Wiec, o ile cala iracka awantura byla bledem, motywy przynajmniej byly (jak sadze) szlachetne." "Zas co do przewidywalnosci USA mam nadzieje, ze gdy McCain albo Giuliani zastapia Malpe z Teksasu, kraj ten stanie sie na nowo w pelni przewidywalny." :) ------- Pikieta przeciw lokalizacji w Polsce wyrzutni rakietowych USA przy okazji najblizszego posiedzenia Sejmu PIATEK, 2 MARCA, O GODZ. 16. 00, POD GMACHEM SEJMU (UL. WIEJSKA 4/6/8, WARSZAWA). Ogolnopolska demonstracja antywojenna w sobote 24 marca o godz. 13.00, Plac Zamkowy, Warszawa. Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: USA zachowujä się jakby je opętał sam diabeł 01.03.07, 13:30 > Dzisiejsze USA zachowują się jakby je opętał sam diabeł, mówiąc językiem > pewnego Irańczyka. Nie chce pokazywac palcem co to za diabel, ale przypomne tylko kto na przyklad glosil plany tzw. "balkanizacji" bliskiego wschodu... (dotyczylo wprost panstw arabskich, ale mysle, ze marzyly sie konflikty w calym swiecie muzulmanskim): "The idea that all the Arab states should be broken down, by Israel, into small units, occurs again and again in Israeli strategic thinking. For example, Ze'ev Schiff, the military correspondent of Ha'aretz (and probably the most knowledgeable in Israel, on this topic) writes about the "best" that can happen for Israeli interests in Iraq: "The dissolution of Iraq into a Shi'ite state, a Sunni state and the separation of the Kurdish part" (Ha'aretz 6/2/1982). Actually, this aspect of the plan is very old." www.the7thfire.com/new_world_order/zionism/zionist_plan_for_the_middle_east.htm www.uruknet.info/?p=20891 W tym swietle konflikt sunnitow i szyitow w Iraku jest malym przyczynkiem... A kto mogl stac za zamachem na zloty meczet w Samarze? Odpowiedz najlepsza i najprostsza: pewnie ten, kto spodziewal sie w ten sposob zrealizowac swoje plany... Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek zgadza sie - za zamachem w Samarze stala Al Qaida 01.03.07, 13:36 ktora od 2003 roku konsekwentnie realizuje plan wywolania wojny miedzy sunitami i szyitami w Iraku, gdyz byl i jest to najpewniejszy sposob na zapobiezenie stabilizacji kraju, a co za tym idzie uniemozlwienie USA osiagniecia sukcesu w Iraku. Jest to tym bardziej logiczne, ze organizacja Bin Ladena i jej sprzymierzency sa tak samo wrogie szyitom, jak Zydom i chrzescijanom. Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: zgadza sie - za zamachem w Samarze stala Al Q 01.03.07, 13:38 wnosze z tego, ze ta Al Qaida to syjonistow sen zloty... Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek artykul na ktory sie powolujesz pochodzi z 1982 r. 01.03.07, 13:45 od tego czasu sytuacja na Bliskim Wschodzie bardzo sie zmienila - Irak juz po 1991 roku przestal byc znaczacym zagrozeniem dla Izraela. W tej chwili rozpad Iraku i powstanie w konsekwencji jakiejs formy konfederacji lub przynajmniej scislego przymierza miedzy Iranem i szyitami irackimi jest dla Izraela daleko wiekszym zagrozeniem niz jakiekolwiek korzysci jakie Jerozolima moglaby z tego osiagnac. Federalny demokratyczny Irak, w ktorym nie toczy sie wojna domowa, produkujaca i szkolaca legiony przyszlych dzihadystow, jest dla Izraela daleko lepsza perspektywa. Niestety chyba niemozliwa do zrealizowania. Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: artykul na ktory sie powolujesz pochodzi z 19 01.03.07, 13:49 > Federalny demokratyczny Irak, w ktorym nie toczy sie wojna domowa, > produkujaca i szkolaca legiony przyszlych dzihadystow, jest dla Izraela daleko > lepsza perspektywa. To jak to z toba w koncu jest? Krytykujesz wojne usa z Irakiem, czy nie? Bo zapomnialem... Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek wojne USA z Irakiem? nie ma takiej wojny 01.03.07, 14:02 Wojna USA z Irakiem zakonczyla sie w kwietniu 2003 roku, gdy zostal zdobyty Bagdad i upadl rezim Husajna. Od tej pory USA probuja skonstruowac demokratyczny Irak, opierajac sie na rzadzie wybranym w pierwszych wolnych wyborach w dziejach tego kraju. To dzielo na razie nie udalo im sie przez wojne domowa miedzy szyitami i sunitami. Wojne domowa, ktorej probowaly zapobiec, a ktora obecnie probuja przynajmniej zalagodzic. Ja nigdy nie popieralem inwazji na Irak, gdyz nie rozumialem jej motywow - proba zbudowania demokracji sila, zwlaszcza w tak podzielonym kraju, wydawala mi sie niemozliwa do realizacji, wiec nie wierzylem, ze takie byly prawdziwe cele inwazji. Z czasem, nie widzac zadnego innego mozliwego powodu, zaczalem przyjmowac do wiadomosci, ze Bush wyprawil sie do Iraku wlasnie z takim wariackim planem. Wiec, o ile cala iracka awantura byla bledem, motywy przynajmniej byly (jak sadze) szlachetne. Byloby lepiej dla wszystkich, gdyby USA nie najechaly Iraku - ale skoro juz to zrobily, byloby lepiej dla wszystkich, gdyby udalo im sie zbudowac demokratyczna federacja. To sie najpewniej nie uda. A szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: wojne USA z Irakiem? nie ma takiej wojny 01.03.07, 14:18 > Ja nigdy nie popieralem inwazji na Irak, gdyz nie rozumialem jej motywow - > proba zbudowania demokracji sila, zwlaszcza w tak podzielonym kraju, wydawala > mi sie niemozliwa do realizacji, wiec nie wierzylem, ze takie byly prawdziwe > cele inwazji. Z czasem, nie widzac zadnego innego mozliwego powodu, zaczalem > przyjmowac do wiadomosci, ze Bush wyprawil sie do Iraku wlasnie z takim > wariackim planem. Wiec, o ile cala iracka awantura byla bledem, motywy > przynajmniej byly (jak sadze) szlachetne. Kilka uwag: - ludzie na tym forum wielokrotnie ci tlumaczyli czym tak naprawde byla ta inwazja, podstawowa zasada brzmi, ze wojny prowadzi sie z powodow ekonomicznych, czyli gdy sie to komus po prostu oplaca. Widocznie nie dotarlo, - to ze nawet ktos moze i mial szlachetne plany nie znaczy, ze nie popelnia zbrodni. Moze hitler tez sobie myslal, ze robi dobrze? I co z tego?!? - jak w kontekscie tego mozesz wierzyc w jakies szlachetne motywy nagonki ewentualnej napasci na Iran, a nawet do niej nawolywac?!? Masz elementarna mozliwosc wyciagania wnioskow, posiadania wlasnych przemyslen? Zgadza ci sie wszystko??? Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek drogi kijwoko - wszystko mi sie zgadza 01.03.07, 14:36 1. Zadne alternatywne tlumaczenia motywow inwazji USA na Irak jakie znalazlem na tym forum, a w szczegolnosci wszelkie proby tlumaczenia jej motywami gospodarczymi, nie przekonaly mnie - wrecz przeciwnie, uwazam, ze sa kupa bzdur. 2. Hitler i Bush Jr - dwie rozne ligi. Samo stawianie ich obok siebie jest bledem i uniemozliwia dalsze rozsadne rozumowanie. Bush Jr w moim rozumieniu sprawy NAPRAWDE uwierzyl, zwlaszcza po latwym i szybkim obaleniu talibow w Afganistanie, ze moze przebudowac Bliski Wschod po swojej mysli. Byl to z jego strony odlot - ale celem tej przebudowy nie miala byc amerykanska dominacja ani amerykanski podboj, tylko usuniecie zarzewia ciaglych konfliktow i wylegarni terroryzmu antyamerykanskiego, co gorsza, w poblizu zrodel zaopatrzenia w rope. Motyw byl wiec i szlachetny i pragmatyczny - dac USA wieksze bezpieczenstwo, a Arabom wiecej wolnosci i co za tym idzie lepsze perspektywy rozwoju gospodarczego i nie tylko. Porownywanie tego z motywami Hitlera (unicestwienie calych narodow, niewola dla innych) jest niestosowne. 3. Iran to zupelnie inna para kaloszy - to jest kraj, ktory nalezalo zaatakowac jeszcze w 2003 roku, zamiast Iraku, gdyz on bez watpienia buduje bron atomowa, ktorej pod zadnym pozorem nie moze miec. To, ze cztery lata temu zostala podjeta wojna niepotrzebna, nie oznacza, ze nalezy teraz rezygnowac z wojny niezbednej. Nie nalezy reperowac jednego bledu drugim. Odpowiedz Link Zgłoś
romano33 Re: USA zachowujä się jakby je opętał sam diabeł 01.03.07, 13:48 Tutaj masz do poczytania: www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=33660 Prezydent Iranu: Izrael to ucieleśnienie szatana Zadam teraz pytanie. Czy jak usunelismy system nazistowski, komunistyczny, faszystowski, rpa-owski (apartheid), reżimy dyktatorskie i monarchistyczne (jeszcze są), system niewolniczy i inne to te kraje zostały wymazane z mapy ? Przeciez Polska, Rosja, Norwegia, Niemcy, Włochy, Hiszpania, Chile, Japonia, USA, RPA, Wlk Brytania i inne kraje są na mapie i żyją. A więc smiało mzna powiedziec, ze jak usuniemy system polityczny taki jak syjonizm, amerykanski imperializm, reżimy klerykalne w krajach BW i Afryce to nic sie nie stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek dla Ahmadinejada Izrael, nie syjonizm, ma zginac 01.03.07, 14:11 jesli chodzi o zastapienie dyktatur arabskich i afrykanskich zachodnia demokracja - pelna zgoda Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej19552 Re: USA zachowujä się jakby je opętał sam diabeł 01.03.07, 21:32 eva15 napisała: > Dzisiejsze USA zachowują się jakby je opętał sam diabeł, mówiąc językiem > pewnego Irańczyka. Sieją wojny, zgrozę, śmierć waśnie, są dumne z przyczyniania > > się do upadku całych państw i do ich rozpadu. Jednocześnie krzyczą po > orwellowsku, że to pokonani i niszczeni są potężni i groźni, a nie ten kto ich > niszczy. Eva, widze w Tobie wielka madrosc. Szkoda, ze tej madrosci tak malo w naszym Narodzie. A co do Darhmacka, On chyba juz nie zmadrzeje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Pervez Musharraf to lojalny sojuszni USA, więc 01.03.07, 17:29 zostanie wynagrodzony przyłączeniem Beludżystanu do Pakistanu. Na północy Turcja uszczknie Azerbejdżan południowy, co ją ośmieli do uruchomienia polityki pantureckiej, czyli jednoczenia wszystkich ludów tureckich (Azerowie, Turkmeni, Uzbecy, Kirgizi, także Kazachowie i Ujgurzy). Byłaby to niezła przeciwwaga nie tyle dla Rosji co dla Chin. Odpowiedz Link Zgłoś
misza36 Re: Bush gra na rozpad Iranu 01.03.07, 17:37 busz to niech sie lepiej martwi zeby mu sie poludniowe stany do meksyku nie przylaczyly Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Bush gra na rozpad Iranu 01.03.07, 21:30 Rząd z Teheranu od lat twierdzi, że jego wrogowie z Ameryki dążą do wywołania narodowościowych i religijnych wojen w Iranie, które doprowadziłyby do obalenia władz, a nawet rozbicia państwa. Mają ich w tym wspierać przyjazne im Turcja, Pakistan, Azerbejdżan i Irak. I trudno sie z tym nie zgodzic majac w pamieci pierwszy z brzegu przyklad,Jugoslawie.To wlasnie sprawne dzialanie specjalistow z Pentagonu najpierw doprowadzily do wojny domowej a potem juz tylko kwiatki,pod pozorem wprowadzenia porzadku utylizuje sie troche zlomu wojskowego jednoczesnie dajac zamowienia na nowy i nakrecajac tym samym gospodarke i likwiduje niewygodnych przywodcow i panstwa. Najlepiej wyciagac kasztany z ognia cudzymi rekoma i przyjsc na oczysczony plac wprowadzac swoje porzadki,zawsze Judasze sie znajda do pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej19552 Re: Bush gra na rozpad Iranu 01.03.07, 21:41 Mysle, ze masz na mysli Polske, jako Judasza nr 1 , bo ja tak mysle. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Re: Bush gra na rozpad Iranu 01.03.07, 21:58 andrzej19552 napisał: > Mysle, ze masz na mysli Polske, jako Judasza nr 1 , bo ja tak mysle. nie,w danym przykladzie myslalem o Judaszach ktorzy sa w kazdym panstwie,ale w szerszym kontekscie sprawy to masz racje,na dzien dzisiejszy Polska zakrawa na takiego Judasza gotowego za srebrniki zza oceanu na wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
hohlik3 Re: Bush gra na rozpad Iranu 01.03.07, 23:01 gdzie te srebrniki? Polsce wystaczy lizanie dupska Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Trzeba przyznać, że mocno odlotowe: knowania 02.03.07, 09:10 Pentagonu przyczyną wojny między narodami dawnej Jugosławii :-)). Masz jeszcze jakieś kawałki w tym stylu...? borrka1 napisał: > ... > I trudno sie z tym nie zgodzic majac w pamieci pierwszy z brzegu > przyklad,Jugoslawie.To wlasnie sprawne dzialanie specjalistow z Pentagonu > najpierw doprowadzily do wojny domowej a potem juz tylko kwiatki,pod pozorem > wprowadzenia porzadku utylizuje sie troche zlomu wojskowego jednoczesnie dajac > zamowienia na nowy i nakrecajac tym samym gospodarke i likwiduje niewygodnych > przywodcow i panstwa. > Najlepiej wyciagac kasztany z ognia cudzymi rekoma i przyjsc na oczysczony plac > > wprowadzac swoje porzadki,zawsze Judasze sie znajda do pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Glupota Iranu. To juz nie czasy rewolucjonistow 02.03.07, 04:56 Od konca zimnej wojny Swiat przesuwa sie z pozycji konfliktow ideologicznych, stref wplywow wojskowo-politycznych do kooperacji gospodarczej. Zdecydowana wiekszosc ludzkosci wlaczajac Chiny i Indie posmakowala kapitalistycznego zysku i to stalo sie przewodnia ideologia wspolczesnosci. Roznego rodzaju islamscy ideology i rewolucjonisci tak jak ci w Iranie nie sa pozadani w tej atmosferze i nie moga liczyc na wiele sympatii na Swiecie poniewaz tworza zagrozenie dla stabilnosci swiatowych rynkow. Pozornie Irak i Iran to problemy USA ale w rzeczywistosci kazdy chce zakonczenia tych konfliktow i to na pewno nie w sposob o jakim mysla islamscy ekstremisci. Dlatego tez uwazam ze Iran stoi na straconej pozycji ze swa konfliktowa polityka. Mysle ze albo sam sie zmieni albo zostanie zmieniony. Odpowiedz Link Zgłoś
surykatka333 Iran to jest to samo co Rosja dwa kolosy dążace do 02.03.07, 14:19 Iran to jest to samo co Rosja dwa kolosy dążace do upadku Odpowiedz Link Zgłoś
ksartan kto mieczem wojuje panie prezydencie iranu 02.03.07, 21:21 mało ci było,że usa pokonały talibów,którzy byli waszymi zagorzałymi wrogami,teraz podsycacie terror w iraku więc usa odpłaca sie tym samym na waszym terenie.chyba nie dziwi was taka polityka?zbyt wiele chcieliście wygrać od razu,to zawsze sie mści Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Widzialem "amerykanska" mape Bliskiego 03.03.07, 16:52 Wschodu. Irak podzielony by na niej na panstwo szyitow, sunnitow i Kurdystan iracki poszerzony o iranska czesc Kurdystanu. Azerbajdzan obejmowal takze iracki Azerbejdzan (Tebriz). Byl na niej takze Beludzystan dotychczas podzielony miedzy Iran i Pakistan. Czyli chodzi tu po prostu orozbicie Iraku oraz Iranu. Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Re: Widzialem "amerykanska" mape Bliskiego 03.03.07, 18:55 Irak, Iran i okolica to twory angielskiej niefrasobliwosci, z wdziekiem durni pokreslili mape i okreslili kraje, ciort wie dlaczego tak wlasnie a nie inaczej.Moze faktycznie powinny powstac panstwa oparte o inne przeslanki niz fantazja uciekajacych kolonistow. A co Amerykanow, no coz, nauczyli sie ze jak czekaja za dlugo to maja znacznie wiecej do roboty jak juz sie inne wojenki rozkreca. Gdyby Alianci sila wyegzekwowali na Hitlerze ustalone po I wojnie rozbrojenie Niemiec to by II WS nie bylo. Naturalnie, bylby to napad na suwerenne panstwo niemieckie tyle, ze skutki w stratach ludzkich i materialnych bylyby praktycznie zadne. Kraj typu Iran i Irak moga oplywac w dobrobyt i przepych tak jak Kuweit, jezeli nie beda wydawaly kasy na fajerwerki tylko np. na rzetelna pomoc ekonomiczna bratnim Palestynczykom. Miejsca na ziemi jest sporo, do miejsc kultu religijnego zawsze mozna dojechac, przyklad Mekka. Nikt nie kocha policji, zandarmow itp. ale sa potrzebni bo bez nich jest gorzej. Z wielu potemcjalnych zandarmow swiatowych mimo wszystko mam zajwieksze zaufanie do Amerykanow. Dzieki nim zyja jeszcze Slowianie w Europie, w tym zawzieci forumowicze wypisujacy tutaj zenujace bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
wt82 Re: Widzialem "amerykanska" mape Bliskiego 05.03.07, 10:36 anders76 napisał: > Irak, Iran i okolica to twory angielskiej niefrasobliwosci, z wdziekiem durni > pokreslili mape i okreslili kraje, ciort wie dlaczego tak wlasnie a nie > inaczej.Moze faktycznie powinny powstac panstwa oparte o inne przeslanki niz > fantazja uciekajacych kolonistow. > A co Amerykanow, no coz, nauczyli sie ze jak czekaja za dlugo to maja znacznie > wiecej do roboty jak juz sie inne wojenki rozkreca. Gdyby Alianci sila > wyegzekwowali na Hitlerze ustalone po I wojnie rozbrojenie Niemiec to by II WS > nie bylo. Naturalnie, bylby to napad na suwerenne panstwo niemieckie tyle, ze > skutki w stratach ludzkich i materialnych bylyby praktycznie zadne. > Kraj typu Iran i Irak moga oplywac w dobrobyt i przepych tak jak Kuweit, jezeli > nie beda wydawaly kasy na fajerwerki tylko np. na rzetelna pomoc ekonomiczna > bratnim Palestynczykom. Miejsca na ziemi jest sporo, do miejsc kultu religijneg > o > zawsze mozna dojechac, przyklad Mekka. > Nikt nie kocha policji, zandarmow itp. ale sa potrzebni bo bez nich jest gorzej > . > Z wielu potemcjalnych zandarmow swiatowych mimo wszystko mam zajwieksze zaufani > e > do Amerykanow. Dzieki nim zyja jeszcze Slowianie w Europie, w tym zawzieci > forumowicze wypisujacy tutaj zenujace bzdury. > Czy ty masz pojęcie o czym piszesz?Iran nigdy nie był niczyją kolonią.Irak to co innego-ale i tak nie jest to bardziej sztuczne państwo niż USA,Kanada czy Belgia :) Pozatym Azerowie nie mają dązen separatystycznych w Iranie z wyjątkiem paru oszołomów lewacko-liberalnych studencików.Azerowie mają olbrzymie wplywy w tym panstwie-głowny Ajatollach ali chamenei jest Azerem, tak jak tysiące fantycznych członków gwardii starzników rewolucji.Te dążenia separatystyczne w iranie to naszczęście margines ale achamenidzad dmucha na zimne.Pozatym wiekszośc grup etnicznych w Iranie to włąśnie ludy indo-itańskie spokrewnione bardzo blisko kulturowo i językowo- i dlatego Bushek się przeliczy Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: wt82 05.03.07, 15:56 Masz racje. Iran od bardzo dawna istnieje w granicach takich jakie mniej wiecej ma dzis. Wprawdzie Persowie stanowia tylko 51% ludnosci, dazen separastycznych tam nie ma (moze z wyjatkiem Kurdow) bo narod laczy bardzo scisle szyicka wersja islamu. Natomiast Irak jest sztucznym tworem, ktorego jednosc podtrzymana moze byc tylko sila. Odpowiedz Link Zgłoś