morfeusz_1 03.03.07, 12:22 Informacja Dnia mamy złoto więc.... Leeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeć Adaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam Leeeeeeeeeeeeeeeeeeć!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
to_ti [...] 03.03.07, 12:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
plmlp Oczywiscie oszustwo Raczyńskiej z lipnym zwolnieni 03.03.07, 14:06 em lekarskim na szkodę ZUS naszym uczciwym bliźniętom wstydu nie przynosi. Kaczyńscy to prawdziwy PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
swistak336 Urbański może być lepszy, ale TV będzie gorsza 03.03.07, 16:26 Urbański może okazać się nawet mniej zacietrzewiony ideologicznie niż Wildstein, ale to czynny polityk, funkcjonariusz partii rządzącej, który wie, że jak został powołany politycznie, tak będzie mógł zostać odwołany. Sami dziennikarze, mając nad sobą polityka, choćby pobłażliwego, sami się ocenzurują, lub odejdą tak jak odchodzą z Wiadomości. Nie może być dobrą telewizją taka, w której panuje atmosfera strachu przed pluralizmem i wiernopoddańczości wobec rządu. Najmądrzejszy nawet polityk nie zbuduje dobrej obiektywnej telewizji. A Urbański może nawet lekko inteligentny, ale całkowicie sterowalny i ociężały. Odpowiedz Link Zgłoś
qpalzm Urbańskiego strojenie się w liberalne piórka 03.03.07, 20:48 Gdyby Urbański miał robić to, co deklaruje, to byłbym gotów nawet go zaakceptować, skoro już prezesem telewizji musi być polityk, a nie neutralny fachowiec - wybitna osobowość. Mam jednak obawy, że te - w miarę przyzwoicie brzmiące - enuncjacje, to tylko taktyczne wybiegi i optymistyczne gawędy. Skoro kaczory wywaliły na zbity pysk zawściekłego (nomen omen:) Wildsteina, to chyba nie po to, aby na jego miejsce przychodzł jakiś liberał, na jakiego przynajmniej pozuje Urbański. Odpowiedz Link Zgłoś
mielis Lepiej nakręcić poprawne politycznie seriale ! 03.03.07, 12:54 Nie warto wracać do Szarika są pieski bardziej poprawne ! Odpowiedz Link Zgłoś
a.rd Re: Zostałem prezesem, bo szlag mnie trafił 03.03.07, 13:07 Zgadzam sie z Urbanskim, ze w polskich telewizjach mowi sie wylacznie o awanturach i awanturkach na naszym podworku. Do bolu i do oglupienia. W zwiazku z tym Polacy nie maja pojecia, co dzieje sie na swiecie ani w Europie. Z tego wynika nasza zasciankowosc. Odpowiedz Link Zgłoś
jestemprezydentkom Bronić doktora G. jak relikwi demokracji..ha,ha,ha 03.03.07, 13:36 pismakom głowy nie starcza na poprawną poprawność. Odpowiedz Link Zgłoś
ivulspirit Obiecanki cacanki 03.03.07, 13:38 Poczekajmy na czyny i efekty działań nowego prezesa. Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr ------ Lepszy Urbański niż Widstein -------- 03.03.07, 14:26 Gorszego bagna, niż uczynił z telewizji Wildstein, już zrobić się nie da. Bardzo mnie śmieszy los sierotek po Wildsteinie, które po wielu miesiącach wysługiwania się Pisdulcom zgrywają się na urażonych w swej "niezależności". Hahah :P Te wszystkie gawryluki (szczególnie mocno wazeliniarska), karnowskie, janke i im podobne, którzy mają na ołtarzykach bożka rynku, Maryjkę i partyjny telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
pogoda1251 mnie też trafia jak oglądam TVP 03.03.07, 15:54 I cieszę się, że zmieniono prezesa TVP. Przecież osstatnio to co działo się w tej telewizji to istny koszmarrrrrrr! W zasadzie nie było nic wartościowego co możnaby było oberzeć, nawet w dni wolne, święta istne dno. Dawniej pokazywane były dokumenty o tradycji polskiej, ciekawe filmy. Teraz Kevin sam w domu, opery mydlane i najgorsze amerykanizmy. Ludzie, pzrecież to instyt informacyjna i kulturalna. gdzie mamy tą kulture??? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Urbański - wilk, czy jagnię? :-) 03.03.07, 16:19 Ciekawa ta rozmowa, np. to zdanie: "Nigdy nie uważałem, żeby w TVP jedyną wartością były tylko poglądy ludzi prawicy. Gdyby tak było, byłby to horror i absurd." Musiał się biedaczek cholernie źle czuć przez ostatnie 9-miesięcy... :-) A ten cytat brzmi obiecująco, : "... dobrze, że w TVP są programy prowadzone przez osoby kojarzone z nurtem konserwatywnym. Ale powinny też być takie, które prowadzą osoby bardziej liberalne i lewicowe. Na przykład byłoby dobrze, gdyby w TVP ktoś taki jak Sławomir Sierakowski miał swój program autorski". Po tym wywiadzie marnie widzę jego szanse na wygranie "konkursu" na prezesa... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gocze1 Zostałem prezesem, bo szlag mnie trafił 03.03.07, 16:54 Poprostu była to kolejna akcja kryptonim "Nocna zmiana" Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Urbański byłby dobrym prezesem... 03.03.07, 17:04 To facet z klasą, wiedzą i potrzebnym doświadczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 Słowa, słowa, słowa - a ja wolałym jeden czyn ... 03.03.07, 17:06 ... p. Urbańskiego: przywrócenie "Sejfu" Jacka Fedorowicza! O dziwo - Panie Olejnik i Kublik o tym ani słowa, zamiast tego o PRLowskich gniotach "Stawka" i "4 Pancerni"! Ucieszyłym się oczywiście też z przywrócenia "Wielkiej gry", ale to genialny program Jacka Fedorowicza z zespołem był kamieniem probierczym niezależności TVP, pomijając już fakt, że był wentylem bezpieczeństwa dla cierpliwości ludzkiej w naszym przeciekawym kraju. Nie dziwię się, że rządowe ponuraki nie mogły się pogodzić z tym programem, zamiast się poprawić, woleli go zabronić. "Chcesz pan mieć ciepło, stłucz pan termometr!" - powiedział kiedyś LECHu i miał rację. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Wildstein do lustracji i publicznych egzekucji... 03.03.07, 17:07 Ten bufon tyle może... Odpowiedz Link Zgłoś
edi54 Zostałem prezesem, bo szlag mnie trafił 03.03.07, 17:41 Choc z Andrzejem Urbanskim w wielu zasadniczych kwestiach nie jest mi po drodze to jest to jednak facet z pewna klasa.Jesli mogl miec on jakis wplyw na Lecha Kaczynskiego to jego przejscie do TVP bedzie ze szkoda dla nas wszystkich. W moim odczuciu Andrzej Urbanski to jeden z niewielu ludzi rozsadnych na dworze Kaczynskich i przy tym zdolny wyrazac swoje opinie wobec pryncypalow. A TVP powinno sie sprywatyzowac!!!! Az dziw bierze,ze do tej pory nikt nie zainicjowal oddolnej inicjatywy obywatelskiej w tym kierunku.Prywatyzacja TVP byla by jednym z najwiekszych osiagniec "ekologicznych" w tej czesci Europy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bokassa Zostałem prezesem, bo szlag mnie trafił 03.03.07, 19:07 Ten Urbański jak obrzydliwy jest zewnętrznie tak obrzydliwy jest w chęci przypodobania się wszystkim,a w szczególności tym różowo-czerwonym hienom z GóWna. Odpowiedz Link Zgłoś
bokassa Zostałem prezesem, bo szlag mnie trafił 03.03.07, 19:36 Jak te dwie załgane dziennikarki śmią mówić o tym ,że jakiś dziennikarz robil z kaczyńskim wywiad na kolanach.Prosze przypomniec sobie te lizusowskie wywiady Olejnik z Kwasniewską jako żoną "pomazańca bożego" jak go sama określiła. Ja wiem ,że Olejnik jako zootechnik z wykształcenia ma ogromne braki w wiedzy ogólnej,humanistycznej i zwykłym oczytaniu,sama nie wiedząc o co chodzi i w czym błąd nie mogła zareagować na oczywisty idiotyzm i brak wiedzy"pomazanej". To jej hucpiarstwo widać,słychać i czuć. Odpowiedz Link Zgłoś
helguera Dziwię sie Urbanskiemu że rozmawia z Olejnik 03.03.07, 19:54 Po jej słynnym wywiadzie ż Michnikiem i Kiszczakiem gdzie dowiedzielismy się co znaczy slowo honor,oolejniik powinna zapasć sie ze wstydu pod ziemie.,podobnie jak ci co komus tak ''malutkiemu''tak podatnemu na manipulację udzielają wywiadu. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Media bywają "publiczne" tylko tak jak dziwka 03.03.07, 20:16 Skończyć z tą fikcją i sprywatyzować. Wtedy politycy wylecą stamtąd na zbity pysk - jak trzeba zarobić, to nie ma sentymentów. Odpowiedz Link Zgłoś
andii Re: Media bywają "publiczne" tylko tak jak dziwka 03.03.07, 20:57 Sprywatyzowac ? I zrobic z tego nastepny Polsat 2? Odpowiedz Link Zgłoś
pavliktoja Zostałem prezesem, bo szlag mnie trafił 03.03.07, 20:45 ludzie cały czas zmieniają stanowiska.. za odejscie z poprzednich biorą odprawe, pozniej odchadzą z następnych... błędne koło.. tylko Polska... Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Zostałem prezesem, bo szlag mnie trafił 04.03.07, 00:51 Spieprzaj, dziadu. Odpowiedz Link Zgłoś
frakcja-alternatywna odpolitycznic trybune i polityke 04.03.07, 02:52 NIE DLA WYZYSKU NIE DLA KAPITALIZMU NIE DLA NIE video.google.pl/videoplay?docid=2185058413755445485 Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: odpolitycznic trybune i polityke 04.03.07, 10:14 frakcja alternatywna ? co za banal... Odpowiedz Link Zgłoś
grzybpsi Prezydentowi i tak już nic nie pomoże 04.03.07, 23:57 Nie wystarczy ukraść prezydenturę. Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 Po co w ogóle media, tzw. publiczne? 05.03.07, 11:09 Po co w ogóle media tzw. publiczne? Ileż w nich marnotrawstwa podatniczych pieniędzy nie mowiąc już o nonsensowności abonamentu radiowo-telewizyjnego. Przecież media papierowe (prasa, książki) znakomicie sobie radzą bez wtrącania się państwa. Czy rząd ma zacząć drukować publiczne gazety, publiczne ksiażki i ściągać za to abonament prasowo-książkowy? A cóż takiego jest w RTV publicznym czego nie ma na kanałach prywatnych? Na ekranie ten sam Rambo tu i tam biega z karabinem a w radio leca te same "hity z satelity". Szczytem kuriozalności jest utrzymywanie telewizji "Polonia". Proponuję: zlikwidować abonament RTV i zredukować liczbę państwowych kanałów radiowych do 1-go, telewizyjnych do 1-go i opłacać to z budżetu; zamiast dotychczasowego profilu TV Polonia (odgrzewane kotlety z innych kanałów) nadawać profesjonalny program w obcych językach promujący Polskę. I proszę o opublikowanie listy wydatków TVP wraz z płacami – to są nasze pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
herbapol Zostałem prezesem, bo szlag mnie trafił 05.03.07, 23:42 Pani Olejnik jest poprostu klasa!Zazdroszcze Pani tej blyskotliwosci.Nie wiem ktore pytania zadawala Pani,a ktore kolezanka,ale poniewaz nie mozna odroznic,to sadze,ze rosnie nam druga Olejnik.Brawo!Serdecznie pozdrawiam obie Panie. Odpowiedz Link Zgłoś
ebiniecki Zostałem prezesem, bo szlag mnie trafił 06.03.07, 16:37 Panie Prezesie czy wróci "Kabaret" Olgi Lipinskiej? Odpowiedz Link Zgłoś