Dodaj do ulubionych

Lustracja. Uczelnie

10.03.07, 07:17
Mnie ta totalna lustracja przypomina ustawy norymberskie.
Obserwuj wątek
    • presentation1 Lustracja. ..... 10.03.07, 07:32
      Nie chodzi czy to Widacki ale chodzi o zasady.A one sa proste.W 1989
      przeprowadzono lustracje w Czechach i Niemczech.Kraje te przezyly.Zlikwidowano
      po prostu falszywe autorytety .Takie ktorych nie brakuje w Polsce.Bronia sie
      wiec rekoma i nogami.Powtarzam raz jeszcze-Nie ma swietych krow w panstwie.
      • wiktoriaka Re: Lustracja. ..... 10.03.07, 07:41
        presentation1 napisał:

> Nie chodzi czy to Widacki ale chodzi o zasady.A one sa proste.W 1989
        > przeprowadzono lustracje w Czechach i Niemczech.Kraje te przezyly.Zlikwidowano
        > po prostu falszywe autorytety .

A teraz Niemcy odkrywają ze zdziwieniem, że akta bezpieki to nie Biblia, że było
        wiele fałszywych wpisów dla "wykazania się" zwierzchnikom. Czytałam o jakiś
        wygranych procesach. Tylko co wygrany po latach proces zmieni? W Polsce na pewno
        nic. Politycy przyzwyczaili naszych rodaków do tego, że kto oskarżony ten winny,
        a brak dowodów winy jest najlepszym dowodem tejże winy.
        • presentation1 Re: Lustracja. ..... 10.03.07, 07:43
          Falszywe czy prawdziwe.A czy to wazne?Moim zdaniem nie.Dlaczego pod
          falszywoscia maja ukryc sie ludzie typu Najsztub czy Nowakowski?Od falszywosci
          sa sady.
          • wiktoriaka Re: Lustracja. ..... 10.03.07, 07:50
            presentation1 napisał:

> Falszywe czy prawdziwe.A czy to wazne?Moim zdaniem nie.

To po co stwarzać pozory praworządności? Trzeba w prawdziwym rewolucyjnym zapale
            napiętnować tych, którzy ośmielają się mieć swoje zdanie. To chyba byłoby
            uczciwiej, niż udawanie, że chodzi o jakąś sprawiedliwość.
            • presentation1 Re: Lustracja. ..... 10.03.07, 07:53
              Od prawdziwosci sa sady.Czy wedlug ciebie nalezy zaniechac lustracji bo na
              kilku mozna sie przejechac?Powtorze jeszcze raz.Lepiej sie przejechac ale
              znalesc oprawcow .Przejechani maja szanse przed sadem.Ofiary nie mialy tej
              szansy.Dlatego mamy skromna lustracje a powinno byc grozniej...Moje zdanie
              • wiktoriaka Re: Lustracja. ..... 10.03.07, 07:59
                presentation1 napisał:

> Od prawdziwosci sa sady.Czy wedlug ciebie nalezy zaniechac lustracji bo na
                > kilku mozna sie przejechac?Powtorze jeszcze raz.Lepiej sie przejechac ale
                > znalesc oprawcow

To bolszewicy twierdzili, że lepiej ukarać dziesiątki niewinnych, niż jedyn
                winny miałby się wymknąć.

>Przejechani maja szanse przed sadem.

Jaką szansę? Po ilu latach? A niby jak mają udowodnić, że byli niewinni?
                • presentation1 Re: Lustracja. ..... 10.03.07, 08:02
                  Po ilu latach?Po tylu,po ilu sie ukrywali.Nie wiem ile masz lat jednak
                  chcialabys lub chcialbys zeby twoi rodzice byli zamieszani w zbrodnie?Bo
                  przeciez dzialania systemu komunistycznego byly zbrodnicze.
                  • wiktoriaka Re: Lustracja. ..... 10.03.07, 08:11
                    presentation1 napisał:

Nie wiem ile masz lat jednak
                    > chcialabys lub chcialbys zeby twoi rodzice byli zamieszani w zbrodnie?Bo
                    > przeciez dzialania systemu komunistycznego byly zbrodnicze.

Mam już wystarczająco dużo lat, aby to dobrze pamietać. Ani moi rodzice, ani ja
                    nie byliśmy zamieszani w żadne zbrodnie. Nikt nie mówi, żeby nie karać zbrodni.
                    Nie chcę jednak, żeby w moim imieniu krzywdzono niewinnych ludzi. Dla mnie cel
                    nie uświęca środków. Proszę zwrócić uwagę, że każdemu bandycie trzeba przed
                    sądem UDOWODNIĆ zbrodnię, a tu wymaga się, żeby niewinni udowadniali swoją
                    niewinność.
                    • presentation1 Re: Lustracja. ..... 10.03.07, 08:16
                      W twoim imieniu?
                      Demokracja nie ma ani twojego ani mojego.Demokracja to wybor.Rzadzi PiS ktory
                      mowil ze tego dokona.Pamietasz ze mowil?Bo ja pamietam.Wielu wiec tego
                      chcialo.I nie w twoim imieniu.Ale demokracji.Takie sa uroki demokracji.
                      • wiktoriaka Re: Lustracja. ..... 10.03.07, 08:22
                        presentation1 napisał:

> W twoim imieniu?

Tak, w moim imieniu, a także w imieniu każdego obywatela polskiego. Rząd został
                        wybrany, żeby rządzić w imieniu obywateli, a nie w swoim. Rząd nie jest
                        właścicielem Polski, to tylko urządnicy pracujacy za moje (podatnika) pieniądze.
                        Ja nie jestem przeciwniczką lustracji, ale to co teraz zrobiono,to karykatura
                        prawa i sprawiedliwości.
                        • maaac Re: Lustracja. ..... 10.03.07, 08:27
                          www.sejm.gov.pl/prawo/konst/polski/kon1.htm
                          Art. 4.
                          Władza zwierzchnia w Rzeczypospolitej Polskiej należy do Narodu.
                          Naród sprawuje władzę przez swoich przedstawicieli lub bezpośrednio.
                          • baby1 Kolejne polowanie na czarownice rozpoczęte. 10.03.07, 09:08
                            • karoleczek23 http___________________--pomocy__ _________________ 10.03.07, 09:27
                              prosze kliknijcie w ten link:

www.typosfera.o7.pl
                              www.typosfera.uci.pl
                              brakuje mi tylko 200 unikalnych wejść...
                              k
                              • king-dong rejwach uboli na forum GŻydowskiej__ 12.03.07, 09:28
                                he he he he he
                                trzeba było nie grzeszyć!! Ku.. wasza mać, towarzysze Kiszczaka i Kurnika!!!
                                A teraz pójdziecie do sortowania śmieci na wysypiskach śmieci. Ale nie lękajcie
                                sie. Robota jest na swieżym powietrzu i całkiem intratna.
                          • aisug Re: Lustracja. ..... 10.03.07, 19:18
                            maaac napisał:

Władza zwierzchnia w Rzeczypospolitej Polskiej należy do Narodu.
                            > Naród sprawuje władzę przez swoich przedstawicieli lub bezpośrednio.
                            =============================================================
                            w PRL-u też robotnicy pili szampana i żarli kawior ustami swoich
                            przedstawicieli, ha,ha,ha

• wiktoriaka Re: Lustracja. ..... 10.03.07, 19:48
                              aisug napisał:

> maaac napisał:
                              >
                              > Władza zwierzchnia w Rzeczypospolitej Polskiej należy do Narodu.
                              > > Naród sprawuje władzę przez swoich przedstawicieli lub bezpośrednio.
                              > =============================================================
                              > w PRL-u też robotnicy pili szampana i żarli kawior ustami swoich
                              > przedstawicieli, ha,ha,ha

Widzę, że Tobie też IV RP kojarzy się z PRL-em.
                              • aisug Re: Lustracja. ..... 10.03.07, 20:01
                                wiktoriaka napisała:

Widzę, że Tobie też IV RP kojarzy się z PRL-em.
                                ======================================================
                                to przykre jak wielu nie umie czytać ze zrozumieniem ale skoro ma się w głowie
                                tylko papkę michnikoidalną, to nie dziwota

• maaac Re: Lustracja. ..... 10.03.07, 20:03
                                  > to przykre jak wielu nie umie czytać ze zrozumieniem ale skoro ma się w
                                  głowie
                                  > tylko papkę michnikoidalną, to nie dziwota
                                  Tak, tak w PRL Michnik też był wszystkiemu winny...
                      • petrucchio Re: Lustracja. ..... 10.03.07, 22:43
                        presentation1 napisał:

> W twoim imieniu?
                        > Demokracja nie ma ani twojego ani mojego.Demokracja to wybor.Rzadzi PiS ktory
                        > mowil ze tego dokona.Pamietasz ze mowil?Bo ja pamietam.Wielu wiec tego
                        > chcialo.I nie w twoim imieniu.Ale demokracji.Takie sa uroki demokracji.

PiS mówił dużo, dokonał mało. Myślę, że w gruncie rzeczy z lustracją wyjdzie im
                        jak zwykle. A rząd
                • maaac Bolszewizm PiS 10.03.07, 08:07
                  Ano mamy następny akt potwierdzający bolszewizm PiS i jego zwolenników.

Zawsze mi się przypomina jak przodkowie ideowi obecnych władz wykorzystywali
                  kreatywnie akta Gestapo i samych Gestapowców po wojnie do udowadniania win
                  AKowców. Dziś mamy to samo z SB zamiast Gestapo w rolach głównych. I znów ci co
                  się dekowali dziś próbują sądzić tych co ryzykowali podpinając się pod ofiary
                  tym co się nie udało przeżyć.
                  Tyle że zgodnie z powiedzeniem że "historia powtarza się jako kabaret" - jak
                  wtedy było straszno to teraz jest raczej śmiesznie.... (facet z wyrokami za
                  pobicie jest premierem, a człowiek który przeprowadził rozmowę z SB nie może
                  być nauczycielem akademickim mimo że nalezy w swojej dziedzinie do czołówki
                  światowej... lepsze niż kabaret co? "odnowa moralna"....)
                  • presentation1 Re: Bolszewizm PiS 10.03.07, 08:09
                    Gestapo,SB-chyba jestes nastepne niedorobione Dziecko Michnika
                    • wiktoriaka Re: Bolszewizm PiS 10.03.07, 08:16
                      presentation1 napisał:

> Gestapo,SB-chyba jestes nastepne niedorobione Dziecko Michnika

Czy w IV RP można jeszcze prosić o odrobinę kultury, czy to już pojęcie
                      niepotrzebne?
                      • presentation1 Re: Bolszewizm PiS 10.03.07, 08:17
                        Od kogo rzadasz tej kultury?Od tych co przyrownuja dzialanie polskiego rzadu do
                        gestapo?A moze do mnie?Za riposte?
                        • maaac Re: Bolszewizm PiS 10.03.07, 08:25
                          Mylisz się.
                          Porównuję działalność naszego "rządu" wykorzystującego akta SB do działalności
                          komunistycznych władz tak samo kreatywnie wykorzystujących akta Gestapo.
                          No chyba że Tobie przeszkadza porównanie SB do Gestapo?
                      • wiktoriaka Re: Bolszewizm PiS 10.03.07, 08:27
                        > presentation1 napisał:
                        >
                        > > Gestapo,SB-chyba jestes nastepne niedorobione Dziecko Michnika

Maaac nie robił żadnych osobistych wycieczek do rozmówców. Jeżeli mamy rozmawiać
                        rzeczowo, to myślę, że trzeba ograniczyć się do krytyki bądź obrony polityki
                        rządu, a rozmówców traktować z szacunkiem.
                  • jazg1 Bolszewizm GW i Widackiego 10.03.07, 11:53
                    Widacki i pozostali którzy odmawiają wypełnienia oświadczenia lustracyjnego
                    obawiają się skutków tego oświadczenia. Jeżeli skłamią, stracą pracę i przez 10
                    lat nie będą mogli indoktrynować młodzieży. Prawdy się boją. Jeżeli nie
                    wypełnią a prawda wyjdzie na jaw, to nic im nie grozi. A Widacki naprawdę ma
                    się czego wstydzić, zresztą nie tylko on - wielu dziennikarzy GW również.
                  • aisug Re: Bolszewizm PiS 10.03.07, 21:15
                    maaac napisał:
                    Ano mamy następny akt potwierdzający bolszewizm PiS i jego zwolenników.
                    ====================================================
                    to może jużbyście się zdecydowali czy PiS wprowadza bolszewizm czy faszyzm.
                    Gdy sie czyta większośc postów to można być za aborcją
                    >
                  • aisug Re: Bolszewizm PiS 10.03.07, 21:21
                    maaac napisał:
                    (facet z wyrokami za
                    > pobicie jest premierem, a człowiek który przeprowadził rozmowę z SB nie może
                    > być nauczycielem akademickim mimo że nalezy w swojej dziedzinie do czołówki
                    > światowej... lepsze niż kabaret co? "odnowa moralna"....)
                    nie popbił tylko podżegał a to jest różnica. Kapuś to nie ten co przeprowadził
                    rozmowę, proponuję zaglądnięcie do słownika. Proszę o pokazanie należacego do
                    czołowki nauczyciela akademickiego który był donosiecielem (kapusiem) lub
                    pracownikiem SB. Może Nobla dostał ????
                    • wiktoriaka Re: Bolszewizm PiS 10.03.07, 21:53
                      aisug napisał:

> nie popbił tylko podżegał a to jest różnica.

Rzeczywiscie to różnica. Taka sama jak miedzy kapusiem, a SB-kiem prześladującym
                      tego, na którego tamten donosił.
                      • maaac Re: Bolszewizm PiS 11.03.07, 08:44
                        "Podżegał": stał i patrzał jak biją obok niego faceta... Piękne... Po prostu
                        niektórzy myślą że ludzie mają sklerozę.
                    • maaac Re: Bolszewizm PiS 11.03.07, 08:52
                      Nie będe się powtarzał. Przeczytaj też post poniżej mojego w tamtym wątku.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=58721607&a=58781923
        • presentation1 Re: Lustracja. ..... 10.03.07, 07:46
          Z drugiej strony.Kilka nieslusznych oskarzen to kilka osob ktore maja szanse
          wygrac swoja godnosc przed sadami.Ofiary chociazby Popieluszko nie wygraja
          swojego zycia przed zadnym sadem
          • wiktoriaka Re: Lustracja. ..... 10.03.07, 07:54
            presentation1 napisał:

> Z drugiej strony.Kilka nieslusznych oskarzen to kilka osob ktore maja szanse
            > wygrac swoja godnosc przed sadami.Ofiary chociazby Popieluszko nie wygraja
            > swojego zycia przed zadnym sadem.

Proszę nie insynuować, że tu ktoś broni morderców.
            Nikt nie powinien być zmuszany do udowadniania swojej niewinności. W
            cywilizowanych krajach to winę się udowadnia.
            • presentation1 Re: Lustracja. ..... 10.03.07, 07:56
              Czyli Niemcy i Czechy wprowadzily ie cywilizowana ustawe?Pogratulowac.
              • maaac Re: Lustracja. ..... 10.03.07, 08:01
                > Czyli Niemcy i Czechy wprowadzily ie cywilizowana ustawe?Pogratulowac.

Jeżeli były skonstruowane tak jak w Polsce to: TAK!!!!!!
              • wiktoriaka Re: Lustracja. ..... 10.03.07, 08:02
                presentation1 napisał:

> Czyli Niemcy i Czechy wprowadzily ie cywilizowana ustawe?

Niemcy dochodzą teraz do wniosku, że te akta nie były takie godne wiary, jak im
                się początkowo wydawało.
                • presentation1 Re: Lustracja. ..... 10.03.07, 08:05
                  Nie ma stuprocentowej pewnosci.Ale jest pewnosc jedna.Mozna postawic oskarzenia
                  a w wypadku istnienia panstwa demokratycznego mamy sady.Tam nie ma zwyklego
                  Kowalskiego ktory boi sie o swoja przyszlosc.Tam sa nazwiska z przeszlosci.A w
                  wiekszosci ci co sa na liscie wiedza ze sa niej.
                  • ar.co Re: Lustracja. ..... 10.03.07, 19:39
                    A ja jestem bardzo ciekaw, kto będzie płacił odszkodowania pomówionym przez
                    różnych domorosłych lustratorów i nieudaczników z IPN (bo jakoś tak się składa,
                    że spośród moich kolegów ze studiów w IPN znaleźli się akurat najgłupsi, w tym
                    np. jeden "geniusz", który studiował 11 lat, czy drugi, który usiłował zapłacić
                    mi za napisanie pracy proseminaryjnej)? Ci właśnie pomawiający i nieudacznicy?
                    Bo mam takie dziwne podejrzenie, że raczej budżet - czyli również ja.
                    • maaac Re: Lustracja. ..... 10.03.07, 20:15
                      > A ja jestem bardzo ciekaw, kto będzie płacił odszkodowania pomówionym przez
                      > różnych domorosłych lustratorów i nieudaczników z IPN (bo jakoś tak się
                      składa,
                      > że spośród moich kolegów ze studiów w IPN znaleźli się akurat najgłupsi, w
                      tym
                      > np. jeden "geniusz", który studiował 11 lat, czy drugi, który usiłował
                      zapłacić
                      > mi za napisanie pracy proseminaryjnej)? Ci właśnie pomawiający i
                      nieudacznicy?
                      > Bo mam takie dziwne podejrzenie, że raczej budżet - czyli również ja.

Wiesz, jakoś mnie to nie dziwi to co napisałeś o IPN....
            • koloratura1 Re: Lustracja. ..... 10.03.07, 15:01
              wiktoriaka napisała:

>
              > Proszę nie insynuować, że tu ktoś broni morderców.
              > Nikt nie powinien być zmuszany do udowadniania swojej niewinności. W
              > cywilizowanych krajach to winę się udowadnia.

A kyo Ci powiedział, że IV RP to cywilizowany kraj?
            • aisug Re: Lustracja. ..... 10.03.07, 19:15
              wiktoriaka napisała
              Nikt nie powinien być zmuszany do udowadniania swojej niewinności. W
              > cywilizowanych krajach to winę się udowadnia.
              =================================================================
              droga dziecino , nie pisz głupot tylko przeczytaj ustawę - poprawka prezydenta
              Kaczyńskiego wprowadziła domniemanie niewinności. Namieszałi wam michnikoidy w
              głowach i piszecie bzdury
              • maaac Re: Lustracja. ..... 10.03.07, 20:03
                > droga dziecino , nie pisz głupot tylko przeczytaj ustawę - poprawka
                prezydenta
                > Kaczyńskiego wprowadziła domniemanie niewinności. Namieszałi wam michnikoidy
                w
                > głowach i piszecie bzdury
                To po co "domniemanie niewinny" ma oświadczać, że jest niewinny?
              • wiktoriaka Re: Lustracja. ..... 10.03.07, 20:05
                aisug napisał:

> droga dziecino , nie pisz głupot tylko przeczytaj ustawę - poprawka prezydenta
                > Kaczyńskiego wprowadziła domniemanie niewinności. Namieszałi wam michnikoidy w
                > głowach i piszecie bzdury

Drogi Chłopczyku, czy kiedykolwiek kazano podpisać Ci oświadczenie, że nie
                gwałcisz swoich sekretarek? Żądanie takiego oświadczenia byłoby poniżające,
                prawda? Każdy będzie musiał sam wystąpić do sądu i udowodnić, że nie był TW, po
                kilku latach (niestety tak długo to u nas trwa), kiedy nawet uda mu się to
                udowodnić, bedzie pewnie juz w wieku emerytalnym. Czy to jest domniemanie
                niewinności? Nie mówię już o takim kuriozum, jak umieszczanie na publikowanych
                przez IPN listach TW nawet tych, których sąd lustracyjny uniewinnił. Co z tego,
                że będzie adnotacja o tym wyroku sądowym, umieszczenie czyjegoś nazwiska w
                towarzystwie prawdziwych kapusiów, uwłacza godności niewinnego.
                • aisug Re: Lustracja. ..... 10.03.07, 20:46
                  wiktoriaka napisała:
                  Drogi Chłopczyku, czy kiedykolwiek kazano podpisać Ci oświadczenie, że nie
                  > gwałcisz swoich sekretarek? Żądanie takiego oświadczenia byłoby poniżające,
                  > prawda? Każdy będzie musiał sam wystąpić do sądu i udowodnić, że nie był TW,
                  po kilku latach (niestety tak długo to u nas trwa), kiedy nawet uda mu się to
                  > udowodnić, bedzie pewnie juz w wieku emerytalnym. Czy to jest domniemanie
                  > niewinności?.............
                  ===========================================================
                  co ma piernik do wiatraka czyli gwałt do kapusiowania ???? Gdyby w moim
                  otoczeniu było pełno gwałcicieli to dlaczwego nie miałbym podpisac
                  oświadczenia, że ja tego nie robiłem, oczywiście o ile naprawdę nie robiłemm.
                  Bo jeśli gwałciłem to oczywiście teraz robiłbym w portki ze strachu, że prawda
                  zostanie ujawniona. Co zresztą wiele środowisk nasyconych byłymi kapysiami
                  czyni. Co oznacza domniemanie niewinności i jakie jest jego znaczenie
                  w procedurze karnej, to sobie doczytaj proszę ale nie pleć bzdurbo nie
                  podejrzewam, że celowo mącisz. Nie uwłaczałoby mojej godności umieszczenie
                  mojego nazwiska na liście kapusiów z adnotacją, że nie donosiłem. To byłby
                  tylko dowód, że SB-ecja chciała mnie zniszczyć (szantażować) zaliczając mnie
                  fałszywie do swoich TW. Byłoby to nawet chwalebne. Te wszystkie bleblania o
                  godności, miłosierdziu, poniżaniach, niszczeniu itd, itp. to tylko lanie wody
                  przez robiących pod siebie ze strachu kapusiów. Wystarczy poczytać humanitarne
                  teksty Maleszki czy Czajkowskiego - pełne gęby frazesów
                  • maaac Re: Lustracja. ..... 10.03.07, 20:53
                    :) Ok prosze bardzo to oświadcz z nazwiska tutaj że nie jesteś złodziejem,
                    donosicielem, agentem, gwałcicielem... itd. itp. Jeżeli tego nie zrobisz
                    zgodnie z twoją własną logiką, uważać będe że nim jesteś, a nie chcesz tego
                    zrobić bo robisz "w portki ze strachu, że prawda zostanie ujawniona".
                    • aisug Re: Lustracja. ..... 10.03.07, 21:13
                      maaac napisał:

> :) Ok prosze bardzo to oświadcz z nazwiska tutaj że nie jesteś złodziejem,
                      > donosicielem, agentem, gwałcicielem... itd. itp. Jeżeli tego nie zrobisz
                      > zgodnie z twoją własną logiką, uważać będe że nim jesteś, a nie chcesz tego
                      > zrobić bo robisz "w portki ze strachu, że prawda zostanie ujawniona".
                      =============================================
                      a dlaczego tu mam oświadczać ???? Co ty IPN jesteś, jest ustawa o
                      gwałcicielach ??? Donosiciel i agent + kapuś to jednak coś innego niz złodziej,
                      łapowkach, gwałciciel itd, itp. Stawianie znaku rowności to ordynarna
                      indokrynacja ciemnego ludu który w "autorytety" wierzy

• wiktoriaka Re: Lustracja. ..... 10.03.07, 21:49
                        aisug napisał:

Donosiciel i agent + kapuś to jednak coś innego niz złodziej,
                        >
                        > łapowkach, gwałciciel itd, itp. Stawianie znaku rowności to ordynarna
                        > indokrynacja ciemnego ludu który w "autorytety" wierzy

No oczywiscie, że co innego. Przestępstwa kryminalne przedawniaja się i jeżeli
                        Cię nie złapia za nie w ustawowym terminie, to nie mają prawa o nic Cię obwiniać.
                        • aisug Re: Lustracja. ..... 10.03.07, 23:35
                          wiktoriaka napisała:

No oczywiscie, że co innego. Przestępstwa kryminalne przedawniaja się i jeżeli
                          > Cię nie złapia za nie w ustawowym terminie, to nie mają prawa o nic Cię
                          obwiniać.
                          ==================================================
                          nie wszystkie, nie wszystkie np. morderstwa nie. Uczitsia, uczitsia i jeszczio
                          raz uczitsia jak mawiał, no kto ?

• wiktoriaka Re: Lustracja. ..... 10.03.07, 23:51
                            aisug napisał:

> nie wszystkie, nie wszystkie np. morderstwa nie. Uczitsia, uczitsia i jeszczio
                            > raz uczitsia jak mawiał, no kto ?

Morderstwa też. Pozwól, że Cię zacytuje: "Uczitsia, uczitsia i jeszczio
                            > raz uczitsia jak mawiał, no kto ?"
                      • maaac Uwaga!!! Aiusg to kapuś, gwałciciel, złodziej, ... 11.03.07, 08:48
                        agent.

Nie chce złożyć deklaracji na forum bo robi "w portki ze strachu, że prawda
                        zostanie ujawniona".

PS. Nie rób drugiemu co tobie nie miłe!!!
                        • aisug Re: Uwaga!!! Aiusg to kapuś, gwałciciel, złodziej 12.03.07, 09:23
                          każdy sądzi wg siebie i niedalego pada jabłko od jabłoni. Głupota ludzka jest
                          większa niż miłosierdzie Boże.
                          • maaac Re: Uwaga!!! Aiusg to kapuś, gwałciciel, złodziej 16.03.07, 17:36
                            aisug napisał:

> każdy sądzi wg siebie i niedalego pada jabłko od jabłoni. Głupota ludzka jest
                            > większa niż miłosierdzie Boże.

Oczywiście. Dlatego:
                            1. Moją opinię oparłem nie tylko o braku samolustracji z twojej strony -
                            widać "się boisz" ale i na fakcie że odsądzając od czci i wiary tych co nie
                            chcą lustracji najwyraźniej sądzisz wg siebie, że jedynie kapusiostwo może
                            być tego przyczyną.
                            2. Dzięki za ostrzeżenie: "niedaleko pada jabłko od jabłoni" przed poznawaniem
                            twoich wstępnych i zstępnych.
                            3. Ostatnie zdanie jest nieprawdziwe... Tak mogą sądzić tylko ateiści.
                  • wiktoriaka Re: Lustracja. ..... 10.03.07, 21:45
                    aisug napisał:

Gdyby w moim
                    > otoczeniu było pełno gwałcicieli to dlaczwego nie miałbym podpisac
                    > oświadczenia, że ja tego nie robiłem, oczywiście o ile naprawdę nie robiłemm.

Widocznie masz wyjatkowo grubą skórę. Mnie konieczność podpisania takiego
                    oświadczenia poniżałaby.

Co oznacza domniemanie niewinności i jakie jest jego znaczenie
                    > w procedurze karnej, to sobie doczytaj proszę ale nie pleć bzdurbo nie
                    > podejrzewam, że celowo mącisz.

W normalnym, cywilizowanym państwie udowadnia się podejrzanemu przed sądem wine.
                    Nie publikuje się list winnych, nie każe podpisywać jakiś oswiadczeń, tylko
                    udowadnia wine. Podejrzany nie musi występować sam do sądu, żeby oczyścic się z
                    zarzutów. Widze, że tego nie rozumiesz.

Te wszystkie bleblania o
                    > godności, miłosierdziu, poniżaniach, niszczeniu itd, itp. to tylko lanie wody
                    > przez robiących pod siebie ze strachu kapusiów.

Wypraszam sobie takie insynuacje. Może dla Ciebie godność nic nie znaczy, ale
                    dla mnie znaczy bardzo dużo.
                    To obrzydliwe, że różni domorośli inkwizytorzy będą teraz wycierać sobie gębe
                    nazwiskami ludzi, którzy z wielkim trudem będą musieli udowadniać, że "nie są
                    wielbłądem".

• petrucchio Re: Lustracja. ..... 10.03.07, 22:36
                      wiktoriaka napisała:

> W normalnym, cywilizowanym państwie udowadnia się podejrzanemu przed sądem
                      > wine. Nie publikuje się list winnych, nie każe podpisywać jakiś oswiadczeń,
                      > tylko udowadnia wine. Podejrzany nie musi występować sam do sądu, żeby
                      > oczyścic się z zarzutów. Widze, że tego nie rozumiesz.

Najciekawsze w tym wszystkim jest SPRAWDZANIE oświadczeń lustracyjnych przez
                      porównywanie ich z notatkami ubeków. Wiadomo: profesor może łgać jak pies, ubek
                      natomiast jest zawodowo prawdomówny
          • kol.3 Re: Lustracja. ..... 10.03.07, 08:36
            O ile będą miały pieniądze na wynajęcie adwokata na proces ciągnący się latami.
      • aisug Re: Lustracja. ..... 10.03.07, 19:09
        presentation1 napisał:
        .....W 1989 przeprowadzono lustracje w Czechach i Niemczech.Kraje te
        przezyly.Zlikwidowano po prostu falszywe autorytety ....
        tylko że tam nie było okrągłych stołów przy których jedna SB-ecja podzieliła
        sie władzą z drugą SB-ecją przy udziale wielu nieświadomych okrągłostołowców,
        bo tacy też byli
    • presentation1 Re: Lustracja. Uczelnie 10.03.07, 07:34
      A czy komunizm nie byl zbrodniczy?Skad tyle ofiar komunizmu?Popieluszko nie
      wzial sie z powietrza.I setki innych.
      • gacekemdk Re: Lustracja. Uczelnie 10.03.07, 11:56
        Przestan nudzić: Popiełuszko i Popiełuszko... Ile mozna ględzic o nim? Czy kk to
        najbardziej zbrodnicza organizacja w historii. I co? Mamy za inkwizycję zakazać
        działanie kk?
      • koloratura1 Re: Lustracja. Uczelnie 10.03.07, 15:13
        presentation1 napisał:

> A czy komunizm nie byl zbrodniczy?

Był.

> Skad tyle ofiar komunizmu?Popieluszko nie
        > wzial sie z powietrza.I setki innych.

Mimo to - jako pracownik wyższej uczelni, informuję, że oświadczenia
        lustracyjnego nie złożę (podobnie jak kiedyś nie pdpisałam tzw. lojalki i żyję
        do dziś.)
        I śp. Ksiądz Popiełuszko, którego miałam zaszczyt poznać osobiście, nic tu nie
        ma do rzeczy.
        Dobrze by było, żeby banda drani nie wycierała sobie dzisiaj gęby Jego nazwiskiem.
    • mg2005 Śmieszne i nieszczere... 10.03.07, 07:39
      - zawodzenia o "poniżonej godności"...
      • almagus Re: Śmieszne i nieszczere... 10.03.07, 11:36
        Uwazaj to jest cieńka skończona, czarna linia!

Nam czekanie im szczekanie, to dla kaczosfory danie!

Pełen wiary, nadziei na dobrobyt czekam,
        wypatruję z okna i pod drzwiami szczekam.
        Prawo, Sprawiedliwość dodaje nadziei,
        że przestanę szczekać na swoich złodziei.
        Trop układu wydłuża oczekiwanie,
        oprócz czekania dodaje szczekanie.
        Szukam dla mnie prawa i sprawiedliwości,
        bo zbyt małą rentę zżera rosół z kości.
        Poprzez wybór zgrai strzeliłem sobie bramkę,
        teraz z tej wściekłości często gryzę klamkę.
        Im czarne jest białe, a białe jest czarne,
        chyba się zapłaczę na me życie marne.
        Leków nie kupuję, tylko waleriana,
        aby to wytrzymać biorę czasem z rana.

Jak już nasłucham się ojca dobrodzieja
        ze stacji, w której zbawienia jest nadzieja.
        Za datki dla niego mam trafić do nieba,
        pomimo braku grosza i w domu chleba.
        Ja już nie rzucam się na byle ruch klamki,
        warczę i otwieram cicho u drzwi zamki.
        Szczekam, na Żyda, lewusa, liberała,
        a smak w nim jest taki jak maślana chała.
        Wbijam zęby w chałę i odgryzam kęsa,
        trzeźwieję, bo czuję smak ludzkiego mięsa.
        Tak wysokie Prawo i Sprawiedliwości
        proszę dla obłędu wiele łagodności!
        Mało, ja uważam od góry do spodu,
        obłęd, tylko obłęd przyszłością narodu!

W Unii siedzą już przy torcie,
        oni dyszą przy aorcie!
        Gryź w aortę, szkaluj wroga,
        wykorzystuj nawet Boga!
        Nie uszanuj ducha w grobie,
        na ikonę siknij sobie!
        To są specjaliści smrodu,
        do ogłupiania narodu.
        Kombinują w PiSsu główce,
        jak utopić cię w gnojówce!

„Spadaj dziadu, gryzł cię pies”,
        głosuj na mnie „yes, yes, yes”!

Jak się wygłupiać to zawsze we dwóch,
        aż zamiast być durniem, zrobimy ich w puch!

• sceptyk31 Lustracja. Uczelnie 10.03.07, 08:05
      Ten cyrk lustracyjny potrzebny jest tylko autorom, obywatele mają to w d..ie.
      Co kogo obchodzi taka historia ? Zwłaszcza że sposób jej ujawniania nie sprzyja
      obiektywizmowi. Szczególnie mnie dziwi że mają czelnośc odzywać się ci co w
      tamtych czasach sikali w pieluchy.
      • goffythedog Re: Lustracja. Uczelnie 10.03.07, 14:03
        guzik zaczal sikac w pieluchy w roku 1978, w zwiazku z tym na ustawe sie nie
        lapie. ale odwazy sie wypowiedziec, bo jest przy okazji nauczycielka akademicka,
        wiec sprawa calkiem calkiem dotyczy guzikowego miejsca pracy.
        z jednej strony troche nie halo jest, ze na uczelni pracuja ludzie, ktorzy w
        tzw. poprzednim systemie zachowywali sie po swinsku. a pracuja, i korytarze od
        lat szumia, ze sie zeswinili. czesc z nich przy okazji na niczym sie nie zna, ze
        szczegolnym uwzglednieniem swojej dyscypliny - no ale jakos sie uchowali. i
        obawiam sie, ze jako swinie z urzedu, uchowaja sie i przy tej kulawej lustracji.
        z drugiej strony, guzika zupelnie nie obchodzi, czy jego koledzy i
        wspolpracownicy gawedzili z esbecja czy nie. ich i ich esbekow sprawa. mnie
        interesuje, czy sa fachowcami, autorytetami - a na sprawdzenie tego akurat jest
        kilka innych sposobow niz skladanie oswiadczen lustracyjnych, czy potrafia uczyc
        etc. nie obchodza mnie ich pogaduchy z esbekami ani ich brak, tak samo jak nie
        obchodza mnie ich upodobania kulinarne, seksualne, stan cywilny i inne takie.
        nauczyciel akademicki jest od uczenia i prowadzenia badan.
        ze w nauce polskiej nie bylo czystki? znam takiego, co nad tym lamentuje,
        dopowiadajac czasem w przyplywie szczerosci, ze gdyby dobrze zlustrowac, to by
        sie stolki pozwalnialy. o taka czystke chodzi? guzik ma kilka typow, co mozna by
        zwolnic bez bolu, glownie za to, co wyprawiaja teraz, bo swinia sie po prostu
        jest, ale wszelkim czystkom mowi nie. z zasady. o paru slyszal, i slyszal, ze to
        sie zle konczy.
        niech mi ktos wytlumaczy, co ma donoszenie 20, 30, 40 lat temu do wiedzy i
        umiejetnosci dydaktycznych? jak to sie przeklada na sposob prowadzenia wykladow,
        na dokladnosc wynikow badan, na osiagniecia naukowe? no jak?
        pzdr
        guzik
        • ar.co Re: Lustracja. Uczelnie 10.03.07, 20:03
          Guzik ma całkowitą rację. A dla zajadłych lustratorów proponuję "test chirurga"
          (mój własny wynalazek, chociaż nie upieram się, że nadmiernie odkrywczy):n
          wolisz, żeby operował cię chirurg-świnia, niemoralny donosiciel, który w
          dodatku non-stop zdradza żonę, ale jest świetnym fachowcem o najwyższym w kraju
          procencie udanych operacji - czy super moralny niezłomny, który nigdy w życiu
          się nie ześwinił, ale większość czasu na studiach i praktyce zawodowej zajęły
          mu modlitwy i obecnie ma najniższy wskaźnik "przeżywalności" pacjentów?
    • abba15 Lustracja: a oto GWniane świętoszki: 10.03.07, 08:08
      a oto GWniane świętoszki:
      Maleszka i ks. Czajkowski
      szuja agent Szczypiorski
      donosiciel kapuś Skalski
      to tylko ci których znamy
      a ilu kryją GWniane łamy?
      • presentation1 Re: Lustracja: a oto GWniane świętoszki: 10.03.07, 08:11
        Dodam nazwisko.
        Niestety Pani Milewicz.Nie chce sie zlustrowac wiec byla kapusiem.Nie karta
        decyduje o czlowieku ale to co zrobil.W opozycji bylo wielu.Wielu tez bylo
        kapusiow.Niech padna wiec falszywe autorytety.Jezeli Pani Milewicz sie nie
        zlustruje to umrze z etykieta kapusia
        • pisubek ciebie koles chyba dzis od rana bardzo suszy i 10.03.07, 08:29
          masz zludna nadzieje, ze ci pisuar ze spamowanie da na piwo. prozne nadzieje,
          pis swoje srebrniki juz oddal wiekszym niz ty, zglos sie do terlikowskieg i
          semki, moze ci dadza napiwek za wspieranie ich belkotu.
        • gacekemdk Re: Lustracja: a oto GWniane świętoszki: 10.03.07, 12:03
          A ty niedoje..bana gnido pisuarowa, kim ty jesteś? Gdzie byłes jak wywalali
          ludzi z pracy? Ty niedomyta świnio, ty... Uff. Wyprowadziłeś mnie z równowagi.
          Dawno nie widziałem takich ludzi jak ty. Od czasów komuny. Tak zachowywali się
          SB-cy: "a moze on ma cos do ukrycia?...". Uff.
          • ar.co Re: Lustracja: a oto GWniane świętoszki: 10.03.07, 20:08
            I po co się denerwować? Mięsem rzucać? Nie należy zniżać się do poziomu
            prostactwa. Chociaż rozumiem, że nerwy mogą zawieść.
        • pierot6 presentation1... najłatwiej być swinia ! 10.03.07, 12:16
          co udawadniasz kazdym swoim wpisem.. Jestes typowym przykładem łajdaka, któremu
          starcza odwagi na ubliżanie kobiecie,gdy samamemu jest sie tchórzem!
        • ar.co Re: Lustracja: a oto GWniane świętoszki: 10.03.07, 20:07
          Na szczęście o tym, kto jest, a kto nie jest autorytetem (wszystko jedno jakim)
          nie decydują również bzdurne ustawy i świstki papieru, ale to co człowiek
          zrobił. A oświadczenia typu "Nie chce się zlustrować, więc był kapusiem"
          świadczą o wyjątkowej miałkości intelektualnej. To nie jest już nawet prostota
          (ta bywa niekiedy nawet przyjemna, np. jako tzw. wieśniacza prostota, ulubiona
          przez romantyków) - to jest po prostu prostactwo. Trudno nawet powiedzieć, że
          intelektualne, bo intelektu to w tym zjawisku nie uświadczysz.
        • koloratura1 Re: Lustracja: a oto GWniane świętoszki: 10.03.07, 20:49
          presentation1 napisał:

> Dodam nazwisko.
          > Niestety Pani Milewicz.Nie chce sie zlustrowac wiec byla kapusiem.Nie karta
          > decyduje o czlowieku ale to co zrobil.W opozycji bylo wielu.Wielu tez bylo
          > kapusiow.Niech padna wiec falszywe autorytety.Jezeli Pani Milewicz sie nie
          > zlustruje to umrze z etykieta kapusia

I takie gnojki jak ty Jej ją przyczepią.
        • babilas Re: Lustracja: a oto GWniane świętoszki: 11.03.07, 07:51
          presentation1 napisał:

> Dodam nazwisko.
          > Niestety Pani Milewicz. Nie chce sie zlustrować wiec była kapusiem.

Taak, a jeśli ktoś jest przeciwnikiem kary śmierci to na pewno jest wielokrotnym
          mordercą.
      • pisubek abba-semka jak zwykle po pisowsku od rzeczy 10.03.07, 08:26
        abba-swietoszek
        abba-kapus
        abba-marek jurek
        abba-imbecyl
        • abba15 to jak u Orwella: 10.03.07, 08:44
          to jak u Orwella: świnie czerwone
          są wyposzczone i władzy spragnione
          ale te załgane gnidoUBeckie szuje
          wiedzą że prawda ich kompromituje

pisubek napisała: Re: abba-semka jak zwykle po pisowsku od rzeczy
          • pisubek rzeczywiscie, typowo orwellowski propagandysta i 10.03.07, 10:21
            grafoman. niwyobrazalne, ze cos takiego odwaza sie publicznie oglaszac swoje
            wypociny.
          • pierot6 Abba15-Semka.. Równo dajesz Kaczyńskim ! 10.03.07, 12:26
        • mg2005 Widacki - przyjaciel Kulczyka i "Baraniny" :)) 10.03.07, 08:46
          GWniany "ałtorytet"...
    • baby1 Proponuję uchwalenie następującej ustawy: 10.03.07, 09:35
      Każdy obywatel składa co roku oświadczenie czy w danym roku:
      1) popełnił jakieś wykroczenie, przestępstwo itd. (np wyniósł z pracy długopis),
      2) zdradzał żonę (męża),
      3) wziął zwolnienie lekarskie choć nie był chory,
      ...........
      Jeżeli skłamie to zostanie ukarany karą np. 5 lat więzienia lub 10 lat
      pozbawienia możliwości wykonywania pracy.
      • kika113 TW indoktrynuja na uczelniach 10.03.07, 09:39
        młodych ludzi o nieukształtowanych poglądach, precz z pełzającą ubecją.
        • pisubek uwaga pelzajacy kretynizm paranoidalny! 10.03.07, 10:22
        • funny5 Re: TW indoktrynuja na uczelniach 10.03.07, 13:54
          A jak to robia na uczelniach technicznych?
          • kika113 Re: TW indoktrynuja na uczelniach 10.03.07, 14:10
            Wypowiadają się na tematy polityczne pry okazji. Zapewniam że zawsze znajdą
            czas na indoktrynację.
            • funny5 Re: TW indoktrynuja na uczelniach 10.03.07, 14:14
              kika113 napisała:

> Wypowiadają się na tematy polityczne pry okazji. Zapewniam że zawsze znajdą
              > czas na indoktrynację.
              --------
              Wyobraz sobie ze ja ani nie mam na to czasu ani ochoty ani nie widze w tym
              sensu.Od indoktrynacji jest RM i Weszpolacy
    • mobileinmobili co to jest faszystowska sanacja? 10.03.07, 10:55
      odpowiedz i analogie do kaczonskigo-gomulki-pilsuckiego znajdziesz na:

pl.wikipedia.org/wiki/Sanacja

polskie faszystowskie obozy koncentracyjne znajdziesz odpowiedz na:

pl.wikipedia.org/wiki/Miejsce_Odosobnienia_w_Berezie_Kartuskiej
      Te rzady juz w Polsce byly i na nich wzoruja sie obecni faszysci!!

Precz z ograniczaniem praw obywatelskich, lojalek, poprawnosci politycznej
      lupperow, kaczonskich i gutychow.

Niech zyje polska demokracja!!!!!
    • jazg1 Jesteś niewykształcony 10.03.07, 11:51
      Zanim coś zacznie ci przypominać ustawy norymberskie, to zapoznaj się z
      informacją, co te ustawy zawierały.

Widacki i pozostali którzy odmawiają wypełnienia oświadczenia lustracyjnego
      obawiają się skutków tego oświadczenia. Jeżeli skłamią, stracą pracę i przez 10
      lat nie będą mogli indoktrynować młodzieży. Prawdy się boją. Jeżeli nie
      wypełnią a prawda wyjdzie na jaw, to nic im nie grozi. A Widacki naprawdę ma
      się czego wstydzić.
      • lahdaan Re: Jesteś niewykształcony 10.03.07, 14:24
        jazg1 napisał:

>Prawdy się boją. Jeżeli nie
        >wypełnią a prawda wyjdzie na jaw, to nic im nie grozi. A Widacki naprawdę ma
        >się czego wstydzić.

Typowe psiorkowe osadzanie przed udowodnieniem winy. Prymitywizm.
    • helguera Tryumf Ziemkiewicza 10.03.07, 12:09
      To co wyprawiają antylustratorzy skupieni wokol gW potwierdza że to co opisuje
      w michnikowszczyznie Ziemkiewicz to czysta i swiweta prawda.
      • pierot6 helguera.. Ziemkiewicz to komunistyczna świnia ! 10.03.07, 12:19
        i tyle o tym tchórzliwym palancie..
      • pisubek ziemkiewicz - czysty jak zapchany pisuar 10.03.07, 12:33
        w ostatnich latach zieminakiewicz nie napisal ani jednego sensownego zdania, a
        ta jego michnikowszczyzna dorownuje "dzielom" lysiaka, urbana z czasow stanu
        wojennego i innych komunistycznych propagandystow.
    • drizol Lustracja. Uczelnie 10.03.07, 13:57
      Martwi mnie ton i styl wypowiedzi na tym forum. Czy naprawdę nie można
      dyskutować kulturalnie, przedstawiając rzeczowe argumenty? Czy musimy zniżać się
      do poziomu polityków, którzy sprowadzili dyskurs publiczny do obrażania innych?
      A co do lustracji - naprawdę, niewiele mnie obchodzi czy moi profesorowie, ci,
      którzy są dla mnie autorytetami naukowymi, współpracowali czy nie. Ważne, czego
      dokonali w nauce. Zresztą, tak naprawdę, taka lustracja miałaby sens wówczas,
      gdyby opierała się na absolutnie pewnych danych, była całkowicie obiektywna, a
      mam co do tego olbrzymie wątpliwości. Poza tym, jakie ja mam prawo, by ich oceniać?
      • marekmarek44 Re: Lustracja. Uczelnie 10.03.07, 14:07
        Czy to na prawdę takie trudne do zrozumienia,że aby nauczać i pouczać innych
        trzeba samemu być bez zarzutu?
        Dlatego panowie dziennikarze nie strojcie teraz fochów tylko miejcie cywilną
        odwagę poddać się lustracji tak jak to wcześniej przed wami zrobili
        politycy,samorządowcy i ksieża.Jeśli prawdą jest to co ludziom co dziennie
        wmawiacie,że jesteście od nich lepsi i macie wyższe morale to teraz jest
        okazja,aby to udowodnić.
        • lahdaan Re: Lustracja. Uczelnie 10.03.07, 14:31
          marekmarek44 napisał:

> nauczać i pouczać innych
          > trzeba samemu być bez zarzutu?

Zarzuty jakie formułuje lustarcja dotycza tego czy sie bylo TW w czasach PRL czy tez nie. Powiedz, jaki to ma zwiazek z nauczaniem np. biologii molekularnej, teorii gier czy budowy kombajnu weglowego?
        • ar.co Re: Lustracja. Uczelnie 10.03.07, 20:16
          "Pouczaniem" innych to zajmują się np. księża katoliccy, i jeśli "pouczani"
          przez nich z punktu widzenia moralności wierni sobie tego życzą - powinni się
          przed nimi spowiadać. Natomiast pracownicy naukowi "uczą" - i jeśli tylką nie
          zaczynają każdego wykładu od (np.) "Ja jako nieposzlakowany autorytet morany i
          samo dobro podaję wam jako prawdę objawioną, że..." (a zapewniam cię, że raczej
          tego nie robią), to słuchaczy nie powinno interesować czy są moralni, czy
          zdradzają żony lub mężów, czy piją alkohol lub czy chodzą w domu na golasa.
          Wobec słuchaczy mają obowiązek być dobrymi fachowcami w swojej dziedzinie - i
          to należałoby zlustrować, a nie ich "moralność". A tak na marginesie - przy
          obecnym systemie studiów zazwyczaj istnieje możliwość wyboru wykładowcy i jakoś
          nie spotkałem się z sytuacją, żeby studenci wybierali zajęcia u jakiejś
          miernoty naukowej tylko dlatego, że ma opinię "niezłomnego". Miernota
          pozostanie miernotą (zresztą swoją kombatancką przeszłością najczęściej
          podpierają się właśnie miernoty).
      • goffythedog Re: Lustracja. Uczelnie 10.03.07, 14:09
        dobrze gada, dac mu wodki!
        guzika przede wszystkim nie obchodzi, fundamentalnie nie obchodzi, czy ktos
        gawedzil z esbekami czy nie. ot co.
        pzdr
        guzik
        • kika113 Re: Lustracja. Uczelnie 10.03.07, 14:12
          Wiemy kto ów Reich Ranicki który robił w Niemczech za autorytet moralny, okazał
          się UBeckim agentem, dowiedzmy się kto podobnym autorytetem w Polsce.
          • lahdaan Re: Lustracja. Uczelnie 10.03.07, 14:36
            kika113 napisała:

>autorytet moralny, okazał
            > się UBeckim agentem, dowiedzmy się kto podobnym autorytetem w Polsce.

Racjonalna nauka nie ma nic wspolnego z moralnoscia.
    • sectral lustracja a Zbigniew Herbert 10.03.07, 14:46
      Ciekaw jestem co w akiecie lustracyjnej wpisać by musiał Zbigniew Herbert,
      gdyby żył i pracował na uczelni? Spotykał się z SB-kami, miał ponoć przypisany
      jakiś pseudonim. Zwolennicy lustracji w obecnej formie ignorują fakt, że duża
      część ludzi zarejestrowanych w kartotekach SB to tacy, którzy do współpracy
      byli wciągani pod róznymi pretekstami, lecz oparli się naciskom donoszenia na
      kolegów. Bardzo wielu z nich, tak jak Herbert, znalazło się w archiwach SB jako
      źródła informacji, której na prawdę nie dostarczali. Ludzie ci nie popełnili
      czynów moralnie nagannych i nie muszą mieć sobie niczego do zarzucenia.
      Procedury lustracyjne zrównują ich jednak z płatnymi agentami i donosicielami,
      bez możliwości jakiejkolwiek obrony i oczyszczenia swojego imienia.
      Z tego własnie powodu lustracja w obecnej formie jest łajdactwem, któremu
      trzeba się przeciwstawić. Nie znaczy to że inna, cywilizowana forma lustracji
      nie będzie do zaakceptowania.
      • abba15 Kuroń to napewno napisałby: negocjator 10.03.07, 14:50
        czerwone świnie to tak mają
        że jak uczciwego umaczają
        to sami się dowartociowują
        jedna szuja z drugą szują!
        • lahdaan Re: Kuroń to napewno napisałby: negocjator 10.03.07, 15:00
          a co o sobie napisali by Kaczynscy, Rydzyk, Abba15 i inne uzurpujace sobie miano elity IVRP??

A tak na marginesie, Abba15 odpowiedz mi czy Twoim zdaniem T. Rydzyk, jako osoba kreujaca opinie Polakow to dzinnikarz czy duchowny, i czy obejmuje go obowiazek skladania oswiadczenia lustracyjnego czy tez nie?
          • abba15 Kuroń napewno napisałby: negocjator albo harcerz 10.03.07, 15:46
            albo harcerz czerwony
            po herbatce zamglony

lahdaan napisał:
            >A tak na marginesie, Abba15 odpowiedz mi czy Twoim zdaniem T. Rydzyk, jako osob
            > a kreujaca opinie Polakow to dzinnikarz czy duchowny, i czy obejmuje go
            obowiaz ek skladania oswiadczenia lustracyjnego czy tez nie?

moje zdanie tu się nie liczy
            jest w ustawie kogo to dotyczy

• lahdaan Re: lustracja a Zbigniew Herbert 10.03.07, 14:52
        Tym bardziej, ze SB nie interesowala sie byle kim, tylko osobami, ktore w swoim srodowisku cos znaczymy.
        Lustracja w tej formie jest tylko dalszym ciagiem polowania na elity IIIRP, niz proba ujawniania prawdy.
        • abba15 nie mieszajcie Herberta razem z UBowcami 10.03.07, 15:51
          lahdaan napisał:
          >Tym bardziej, ze SB nie interesowala sie byle kim, tylko osobami, ktore w swoim
          > srodowisku cos znaczymy. Lustracja w tej formie jest tylko dalszym ciagiem
          polowania na elity IIIRP, niz> proba ujawniania prawdy.

jeśli to są prawdziwe III RP elity
          to wynik lustracji będzie znakomity
          a jak się okaże że to bydło UBeckie
          załgane, sprzedajne i zdradzieckie?
          • lahdaan Re: nie mieszajcie Herberta razem z UBowcami 10.03.07, 16:45
            abba15 napisał:

> jeśli to są prawdziwe III RP elity
            > to wynik lustracji będzie znakomity

Przypominam, ze obecny ksztalt lustracji nie robi roznicy miedzy tymi swiadomymi
            donosicielami a tymi, ktorzy zostali zwerbowani podstepem bez ich wiedzy, tylko
            dlatego by jakis esbek mogl sie pochwalic przelozonym, jaka "to gruba rybe
            zlowil". Jest to sprzeczne z moralnoscia i na to nie moze byc zgody.

> a jak się okaże że to bydło UBeckie
            > załgane, sprzedajne i zdradzieckie?

Dla mnie malo wazna rzecza jest, kto byl TW, a kto nie byl, poniewaz nie rzutuje
            to w rzaden sposob na osiagniecia naukowe. Dlatego uwazam, ze zakaz wykonywania
            funkcji publicznych w odniesieniu do wykladowacow szkol wyzszych, jest tym samym
            ciosem wymierzonym w nauke polska.
            • abba15 Re: nie mieszajcie Herberta razem z UBowcami 10.03.07, 19:57
              lahdaan napisał:
              nie rzutuje to w rzaden sposob na osiagniecia naukowe

.......naukowiec to z ciebie "rzaden"
              • popelina2005 abba15..won SB-cki łajdaku, do chlewu ! 10.03.07, 20:09
                ty niemyta świnio,brudasie...
                • abba15 .popelina.won SB-cki łajdaku, do chlewu ! 10.03.07, 20:52
                  popelina2005 napisał:
                  > ty niemyta świnio,brudasie....
                  ... możesz mi wylizać smutasie
                  • popelina2005 abba15.. cmoknij mnie, tylko nie gryz! 10.03.07, 20:57
              • malleus1111 Panie Abba, czy bylby pan laskaw, zawiesic na 10.03.07, 20:17
                czas jakis swoja dzialalnosc poetycko-epistolarna?
                • abba15 Panie malleus, cierpi pan nie pierwszy 10.03.07, 20:59
                  Panie malleus
                  cierpi pan nie pierwszy
                  z powodu moich wierszy!

malleus1111 napisał:
                  > czas jakis swoja dzialalnosc poetycko-epistolarna?

moja łaskawość nie sięga aż tak daleko
                  moja tfurczość ma swoich fanów człowieku
                  • malleus1111 To bardzo przepraszam, jezeli ma fanow, to 10.03.07, 21:00
                    zupelnie inna sytuacja.
      • aisug Re: lustracja a Zbigniew Herbert 10.03.07, 19:31
        sectral napisał:
        .... Ludzie ci nie popełnili
        > czynów moralnie nagannych i nie muszą mieć sobie niczego do zarzucenia.
        > Procedury lustracyjne zrównują ich jednak z płatnymi agentami i
        donosicielami,
        > bez możliwości jakiejkolwiek obrony i oczyszczenia swojego imienia.
        > Z tego własnie powodu lustracja w obecnej formie jest łajdactwem, któremu
        > trzeba się przeciwstawić. .......
        ==========================================================
        przed pisaniem bzdur przeczytaj ustawę, to naprawdę nie boli. Albo jesteś
        niedouczony i sobie z tego sprawy nie zdajesz albo celowo wprowadzsz ludzi w
        błąd i indokrynujesz wzorem GW
    • aisug Lustracja. Uczelnie 10.03.07, 19:04
      gdyby wczyscy do powinni złożyli prawdziwe oświadczenia lustracyjne, to
      większość wydziałów krakowskich uczelni oraz szpitali Collegiuum medicum
      trzebaby zamknąć. I świetnie o tym wiedzą krakowscy pracownicy naukAwi
      oraz "autorytety" moralne, stąd poruszenie wśród nich wielkie
      • romano33 Wychodzcie krety i małpy w cerwonym 10.03.07, 19:11
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=58632397
        • malleus1111 czy bylby pan laskaw, romano33, objasnic sens 10.03.07, 19:50
          swego apelu? czy kret to u pana alegoria, czy metafora, a moze jakies bardziej
          idosynkratyczne uzycie? I skad owo stworzenie ma wyjsc i dlaczego?
        • popelina2005 romano33.. ty nie jestes człowiekiem ! 10.03.07, 20:27
          Pan stworzył wpierw CZŁOWIEKA ,DOPIERO PÓŻNIEJ kOBIETĘ!
    • abba15 "Uczelnie" co kształcą wykształciuchów dzielnie! 10.03.07, 21:22
      ej wy te wykształciuchy
      bezmyślne ciepłe kluchy
      zwolnili was z myślenia
      dali papkę do jedzenia
      idziecie jak owiec stado
      do rzeźni całą gromadą!
      • popelina2005 Co abba, skończyło sie tylko podstawówke ? 10.03.07, 21:30
        widzisz ćwoku, teraz ci głupio i ubliżasz ludzim wykształconym !
        • abba15 co popelino, podstawówki się nie skończyło ? 10.03.07, 21:40
          popelina2005 napisał: Re: Co abba, skończyło sie tylko podstawówke ?

ludzie wykształceni nie piszą: "sie", "podstawówke"
          tak piszą tylko takie popeliniane obsrańce jak ty!
    • osa5 Re: Lustracja. Uczelnie 10.03.07, 21:32
      tylko chory człowiek może uznać wypociny sbeckie i ubeckie za źródło najwyższej
      prawdy
      • abba15 tylko chory uwierzyć nie jest skory 10.03.07, 21:43
        bo tylko człowiek chory
        uwierzyć nie jest skory

osa5 napisała:
        > tylko chory człowiek może uznać wypociny sbeckie i ubeckie za źródło
        najwyższej prawdy

ej wy te wykształciuchy
        bezmyślne ciepłe kluchy
        zwolnili was z myślenia
        dali papkę do jedzenia
        idziecie jak owiec stado
        do rzeźni całą gromadą!
        • malleus1111 Pan Abba ma tym razem racje, jezeli odniesc jego 10.03.07, 22:24
          poemat do stosunku cichej wiekszosci inteligentow do obecnej ustawy lustracyjnej.
          Prawde mowiac, pewna prostota formy, kryje bardzo niepokorna tresc. Dobre.
    • radoslawdobry Lustracja. Oświadczam, że nie jestem wielbłądem 11.03.07, 00:09
      i tak niech mi kaczka dopomoże
      • tojapoeta jakto nie jesteś wielbłądem- a ten garb komunizmu? 11.03.07, 07:59
        jak to nie jesteś wielbłądem
        całe życie płyniesz z prądem
        gnido-UBecka niesie cię fala
        tkwisz się w kłamstwa oparach
        zioniesz miłością do kaczyzmu
        czy to nie jest garb komunizmu?
    • altspringe Widacki autorytetem:) Do tego już doszło 11.03.07, 08:07
      • tojapoeta Widacki autorytetem? - dla Baraniny napewno! 11.03.07, 08:37
        no bo w GWnianej gazecie
        to i autorytety ciecie!
    • adalberto3 Re: Lustracja. ... Ustawy norymberskie ? 11.03.07, 14:04
      Przeciez nikt nikogo nie zmusza do pracy w zawodzie lustrowanym.
    • fafik_wielki Re: Lustracja. Uczelnie 16.03.07, 00:49
      czy temu mądrali, co to mu się kojarzy lustracja z ustawami norymberskimi,
      przypadkiem nie kojarzy się też Miś Uszatek z Hitlerem?
      • amacka Re: Lustracja. Uczelnie Wypowiedź pani Macukow 16.03.07, 15:46
        Dla mnie wypowiedź pani Macukow (tzn .jej rzecznika Lomparta) jest krańcowym
        przykładem arogancji.
        Lustracja będzie, ona dostanie wszystkie papiery na swoich pracowników, ale
        kogo wylać, a kogo zostawić, zdecyduje ona wedle swego widzimisie!
        Dwadzieścia lat temu to się nazywało: weryfikacja.
        Też lokalne oszołomy wykorzystywały jakąś decyzję władz do jednego: żeby
        wykopać, kto im się z podwładnych nie podobał.
        Cały czas to samo bagno.
    • amacka Lustracja. Uczelnie 16.03.07, 15:48
      Dla mnie wypowiedź pani Macukow (tzn .jej rzecznika Lomparta) jest krańcowym
      przykładem arogancji.
      Lustracja będzie, ona dostanie wszystkie papiery na swoich pracowników, ale
      kogo wylać, a kogo zostawić, zdecyduje ona wedle swego widzimisie!
      Dwadzieścia lat temu to się nazywało: weryfikacja.
      Też lokalne oszołomy wykorzystywały jakąś decyzję władz do jednego: żeby
      wykopać, kto im się z podwładnych nie podobał.
      Cały czas to samo bagno.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka