Dodaj do ulubionych

Palikot: Odwołać Tuska z funkcji przewodniczące...

27.03.07, 07:13
No wreszcie ktoś się wziął za tego nieudacznika Tuska...
Obserwuj wątek
    • palestrina2005 P.S. chociaż propozycje tego ..Kota są kiepskie... 27.03.07, 07:21
      ... bo nie kierują PO w prawo...
      Pozbycie się Rokity byłoby błędem...

Powinni raczej pozbyć się Hanusi G-W, bo ona i tak jedną nogą jest w SLD....
      • pe1 Re: P.S. chociaż propozycje tego ..Kota są kiepsk 27.03.07, 07:24
        patrzcie jaka ta plastelina troskliwa

lepiej zajmij się doradzaniem bolszewikom z pissu,
        np. jak zatuszować kolejne wypływające na wierzch machlojki i przekręty
        • baqet Re: P.S. chociaż propozycje tego ..Kota są kiepsk 27.03.07, 07:31
          dzieciaczku, B-O-L-S-Z-E-W-I-C-Y w PiS-ie??? Weź zabierz to wiaderko, łopatkę i
          idź się bawić do innej piaskownicy, ok? Na przyszłość poznaj najpierw znaczenia
          słowa, a później go używaj, będzie jakoś tak milej. A z tego co wiem to jak na
          taką dociekliwość prasy i szukanie przez dziennikarzy dziury w całym, to i tak
          mało wyszło na jaw (i w gruncie rzeczy wszystkie to jakieś nic nieznaczące
          pierdoły). A przecież jak rządziło
          SLD to dziennikarze nawet się wysilać nie musieli, bo a to pijany Kwaśniewski
          chwieje się na oficjalnej uroczystości a to Rywin jakiś numerek wyciął itp
          • plmlp Co do Rokity,zgoda, to frustrat ale reszta to żart 27.03.07, 07:56
            Marcinkiewicz mogłby być zresztą w Platformie zamiast odwałowca Rokity.
            • marcowroc Kaziu niech wraca do bolszewików... 27.03.07, 09:20
              Ten populista, zręczny co prawda, inech siedzi tam, gdzie pasuje, wśród innych ZChNnowców i bolszewików z PISu (bardzo dobrze wiem, co to słowo znaczy, i jak rzadko które pasuje mi do mentalności kaczorków)
              • niepoprawny1 A ty Palikocie, co ? 27.03.07, 09:46
                Nie wypowiadasz się o wewnętrznych sprawach publicznie ? To logika typowa dla PiS-u.
                • antyprawak Odwołania Tuska chce PIS 27.03.07, 10:01
                  A Palikot jest przez nich podpuszczany. PISuar po prostu nie może się pogodzić z tym że PO ma z każdym dniem niedoli tego kaczego drobiu większe poparcie i nie może temu zaradzić. Mieliśmy nie tak dawno przykłady przekupiania posłów PO przez PISuar widać że Palikot im uległ. Dopiero wtedy gdy PO zaczęła piąć się w górę w sondażach jakieś szeregowe młokasy z PO chciały organizować "debatę" nad PO. Ewidentnie PISuar maczał w tym swoje brudne kacze łapki. Tusk teraz musi ostro "szarpnąć za cugle" żeby PO szła naprzód z Tuskiem a nie cofała się z Rokitą.
                  • plaszcz Czego żeś się Kocie napalił ?? że masz takie pikne 27.03.07, 13:34
                    wizje ;)
                    • bulgotnik_werrmahtowy P_a_l_i_-_K_o_t_=_P_a_l_i_-_P_i_e _s__Na_Hertuska_? 28.03.07, 12:38
                      ..... A gdyby okazało się, że PO potrzebny jest nowy szef,
                      to miejsce Donalda Tuska mógłby zająć wicemarszałek Sejmu
                      Bronisław Komorowski - czytamy w "Dzienniku"......
                      ...............................

NO NARESZCIE KTOŚ Z POKEMONÓW
                      OTWARCIE POWIEDZIAŁ CO MYŚLI
                      CAŁA TA CIAPOWATA POKEMONIA
                      ZASTRASZONA BULGOCZĄCYM FIREREM

PYTANIE TYLKO, CZY PRO-BOLSZEWICKI KOMOROW
                      ZMIENI COŚ W TEJ PARTII AFERZYSTÓW I KRĘTACZY
                • bozenna13 Re: A ty Palikocie, co ? 27.03.07, 14:20
                  zostaw Donalda w spokoju. mało masz zajęć , moze nastepna książęczka ??????
              • geralt9 Re: Kaziu niech wraca do bolszewików... 27.03.07, 12:14
                Znamienne dla bolszewikow jest to ze odwracaja kota ogonem, stalinowcy tez
                twierdzili ze buduja demokracje a zachod buduje totalitaryzm. iec mozesz sobie
                twierdzic ze ziemia jest plaska ma to taka sama moc sprawcza jak twoje
                twierdszenie ze pis to bolszewicy, bolszewiku.

marcowroc napisał:

> Ten populista, zręczny co prawda, inech siedzi tam, gdzie pasuje, wśród innych
                > ZChNnowców i bolszewików z PISu (bardzo dobrze wiem, co to słowo znaczy, i jak
                > rzadko które pasuje mi do mentalności kaczorków)
                • pszeszczep666 Re: Kaziu niech wraca do bolszewików... 27.03.07, 19:56
                  > Znamienne dla bolszewikow jest to ze odwracaja kota ogonem,
                  właśnie podałeś najkrótszą charakterystykę pisu
                  (wyrażoną w dewizie "białe jest czarne, czarne jest białe")
                  tylko nie próbuj teraz odwracać kota ogonem bo sam będziesz bolszewikiem

kto się po mnie wpisze ten bolszewik
          • a.k.traper tak, PIS uprawia bolszewizm 27.03.07, 08:00
            Przejmowanie władzy w celu zawłaszczenia i obsadzanie stanowisk aparatczykami
            jako nagroda za słuzalczość, nieumiejetność rządzenia zrzucana na szkodliwe
            działania przeciwników, układy, spiski.Wysługiwaniee sie ludźmi z kryminalna
            przeszłością i ochrona ich dopóki potrzebni. Tak, tak dzieciaczku, chyba ty za
            mało wiesz o tym sposobie sprawowania władzy. SLD miało w tym doswiadczenie i
            tradycje, PIS szybko się uczy a ambicje ma wsciekle.
            • tales1 Tak, tak, a SLD to...skrajna prawica?!Chory traper 27.03.07, 08:56
              Wyjedź do Kanady i zapoluj na ... bobry!
              • arek64 Re: Tak, tak, a SLD to...skrajna prawica?!Chory t 27.03.07, 09:08
                Tales1 - kto i gdzie napisał, że SLD to skrajna prawica? Nie zauważyłeś, że po
                poprzedniej kadencji sejmu, gdy wydawało się, że SLD może nie przekroczyć progu
                wyborczego, to właśnie PiS wygrał wybpory hasłami skrajnie lewicowymi i teraz
                jest mnajwiększą partią bolszewicką w Polsce? A fakt, że najbardziej zwalcza
                SLD, to tylko dowód na to, że najbardziej przeszkadza mu konkurencja po tej
                samej stronie sceny politycznej. No i po SLD mozna przejąć najwięcej, w tym
                Gudzowatego.
                • tales1 Za dużo czytasz GW i nie myślisz już samodzielnie 27.03.07, 09:21
                  skoro PiS jest lewicowe, to skąd artykuły w lewicowych pismach zagranicznych, że
                  w Polsce rządzi radykalna i skrajna prawica? Lewaki doprawdy głupie są!
                  • shithead Re: Za dużo czytasz GW i nie myślisz już samodzie 27.03.07, 09:28
                    tales1 napisał:

> skoro PiS jest lewicowe, to skąd artykuły w lewicowych pismach zagranicznych,
                    ż
                    > e
                    > w Polsce rządzi radykalna i skrajna prawica? Lewaki doprawdy głupie są!
                    NSDAP tez przez poniektorych bylo uznawane za skrajna prawica.Skrajne czy z
                    lewa czy z prawa to smierdzacy ciemni radykalowie, probujacy innym narzucic
                    swoja wizje porzadku na swiecie. Talibowie z kazdej strony. F..ck you tales1!.
                    • pszeszczep666 Re: Za dużo czytasz GW i nie myślisz już samodzie 27.03.07, 20:00
                      są prawicowi w formie i bolszewiccy w treści, innymi słowy narodowy socjalizm.

• a.k.traper Mam nadzieje ze w przyszłosci z PO i PIS 27.03.07, 09:50
                    powstanie jakaś prawdziwa partia, bo w tej chwili jedni chca byc prawicowymi
                    liberałami a drudzy liberalnymi chadekami,i wezma sie za robotę, bo w tej
                    chwili przeszkadzaja im róznice które dla dla nas sa obojetne.A lewaki sami
                    maja szanse się zneutralizować, bo jest ich sporo a stołków niewiele dla nich,
                    ich formuła władzy tez się wyczerpała, społeczeństwo potrzebuje, nowej,dajacej
                    nadzieję, optymistycznej mimo czekającej ciężkiej i mozolnej pracy.To nas czeka
                    a publiczne opowiadanie bzdetów i głupawych akcji nikogo nie interesuje. Praca,
                    praca, praca, od rzadu i parlamentu tez tego oczekujemy
                    • tales1 Re: Mam nadzieje ze w przyszłosci z PO i PIS 27.03.07, 10:30
                      O, widzisz, teraz napisałeś coś sensownego! Zgoda!
                      • pszeszczep666 Re: Mam nadzieje ze w przyszłosci z PO i PIS 27.03.07, 20:04
                        > O, widzisz, teraz napisałeś coś sensownego! Zgoda!
                        aczkolwiek nie do końca, chyba masz mgliste pojęcie o tym, co to jest chadecja. a określenia "liberalny" politycy pisu używają wyłącznie jako obelgi. tak więc macie chłopaczki zerową orientację w temacie
                  • gromek1 Re: Za dużo czytasz Łysiaka i w ogóle nie myślisz 27.03.07, 09:54
                    PiS jest skrajnie konserwatywny światopoglądowo i skrajnie lewicowy socjalnie.
                    W Polsce podziały lewica - prawica nie są tak czytelne jak we Francji czy
                    Hiszpanii. Tak więc talesie z miletu czy też sedesie z bakelitu jak piszesz o
                    tępych lewakach to piszesz też w połowie do siebie
                    • tales1 Re: Za dużo czytasz Łysiaka i w ogóle nie myślisz 27.03.07, 10:38
                      PO za to jest ... nijaka: światoPOglądowo, POlitycznie, a zwłaszca przywódczo.
                      Jest liberalnie konserwatywno-lewicowa światopoglądowo, liberalna-gospodarczo.
                      O LiD nie warto nawet wspominać: kupka automitomanów przekonanych o swych
                      wielkich zasługach w walce z socjalizmem(komunizmem), która, uwłaszczywszy się,
                      teraz rąsia w rąsię idzie z niegdysiejszymi oprawcami - szkoda komentować!
                  • arek64 Re: Za dużo czytasz GW i nie myślisz już samodzie 27.03.07, 10:23
                    Widzę Tales1, że zanim ja zdążyłem zareagować, odpowiedzieli Ci już inni. Ja
                    dorzuciłbym jeszcze jeden fakt, że ludzie na Zachodzie widzą Polskę poprzez
                    pryzmat działalności dwóch Giertychów, którzy są przecież z partii koalicyjnej.
                    Innej działalności nie widzą, bo polityka zagraniczna leży. I na podstawie
                    skrajnych (i niedorzecznych w przypadku Giertycha-seniora) pomysłów dwóch
                    polityków wyciągają fałszywe wnioski, że w Polsce rządzi prawica. Może kiedyś
                    także i Ty zrozumiesz, że PiS to bolszewia.
                • toberson Re:Arek64-SLD musi oddac kase!!! 27.03.07, 23:24
                  komuchy rozgrabiliscie Polske i myslice ze narod wam wybaczy!!!Teraz przyszedl
                  czas zaplaty!!!
              • a.k.traper Byłem, w Rosji też, i w Afryce i w Polsce też 27.03.07, 09:40
                takich matołków jak ty uczyłem jak przeżyc w trudnych warunkach, mieli władze i
                pieniadze a byli bezradni jak niemowlęta. Ja wiem co mówię, nie jest to odmiana
                władzy sowieckiej tylko najzwyklejsze partyjniactwo a nie słuzba publiczna. Ja
                tu nie widze zbytnich róznic miedzy rzadem Millera a Kaczyńskiego, obwinianie
                poprzedników, oponentów, nic nie robienie w sprawach gospodarczych, obsadzanie
                stołeczków a tu jeszcze mamy tropienie agentów i "poprawianie" prawa. Prosze o
                wybaczenie, ale ja chce płacic podatki z których opłaca sie władze pracujaca
                nad bezpieczeństwem socjalnym i bezpośrednim obywatela tego kraju a nie
                marszcząca się na niego gdy jest krytyczny. Ja nie jestem przeciwnikiem
                Kaczyńskiego, jestem przeciwnikiem nieudacznictwa, wielkich słów i marnowania
                pieniędzy podatników, a to sie dzieje. Takze nobilitowania ludzi karanych
                stanowiskami rzadowymi, nawet parlamentarnymi. Co przeszkadza by zmienic
                ordynacje wyborczą na wiekszosciowa i promujaca ludzi uczciwych. Co przeszkadza
                w rozmowie ze społeczeństwem na tematy gospodarcze bysmy mogli miec jakas
                nadzieje i cokolwiek planowac z uśmiechem na ustach a nie ciagle sie dzielic na
                komuchów, zomowców, wykształciuchów i niby patriotów? Patriota to jest ten
                który swoja pracą lub walka przyczynia sie do budowania prestizu i potegi
                gospodarczej swojego kraju, mozesz podac jakies pozytywne przykłady dwóch
                ostatnich rządów, bo wbrew pozorom rzad Buzka zaczął odwaznie. wprowadzenie
                Polski pod przywództwem Millera to raczej chichot historii niz jego zasługa.
                Masz prawo miec inne poglady, a ja tak to widze z perspektywy swoich
                doswiadczeń i przeżytych lat. pozdrawiam
                • gromek1 Re: Byłem, w Rosji też, i w Afryce i w Polsce też 27.03.07, 09:57
                  Bardzo słusznie!
              • gromek1 Re: Tak, tak, a SLD to...skrajna prawica?!Chory t 27.03.07, 09:51
                Co ma piernik do wiatraka?
                SLD to czerwoni bolszewicy, a PiS czarno - brunatni bolszewicy
                • tales1 Re: Tak, tak, a SLD to...skrajna prawica?!Chory t 27.03.07, 10:41
                  Tak, tak, a ty jesteś zdrowo ... pieprznięty! (wsio ryba czyś jest czerwony czy
                  czarny, czy... nijaki)
              • spark5719 Traper ma rację. PiS to bolszewia jakich mało. 27.03.07, 10:50
                SLD przynajmniej próbuje uchodzić za "liberałów" i robić wszystko w białych
                rękawiczkach (a wychodzi, jak wychodzi, rezultaty w sondażach).
                Lechujarki się nie "szczypią", idą po trupach byle u władzy. Jak się pamięta
                PRL aż za dobrze, to analogia aż żre w oczy, nie tylko kłuje.
                A Ty jedź na rybki; bliżej, taniej i nie tak stresujące, jak bobry w Kanadzie ;)
                • a.k.traper Bobrów jest dosyc w Polsce, nawet mozna odławiać 27.03.07, 11:05
                  Duzo szkód robią.Nie jest kwestia polowania, kwestia zrozumienia i radosci z
                  zycia. Zyć na łonie natury, obserwowac przyrodę i rozumiec ludzi to podstawa.
                  Wiekszośc polityków jest zamknieta we własnym ciasnym swiatku, często
                  przymocowana do stołków, słabo znaja realia życia obywateli, a jak wywiedli sie
                  z tego srodowiska to uposazenie poselskie i rzadowe skutecznie im miesza w
                  głowach, do władzy i pieniędzy trzeba mieć mocny charakter, inaczej jak wóda
                  robi z człowieka głopa i zaczyna przez zycie prowadzić. Z tego co obserwuje
                  nawet wiara im niczego nie pokazuje, bo nie sa swiadomie wierzacy tylko
                  zajadle. Smutne to ze nie potrafia nawet w okresie rekolekcji wielkanocnych
                  wyciszyć się i przemyslec swoje postepowanie, nadal z grzechem pychy na ustach
                  próbuja narzucic innym swoje głupawe pomysły, powodujace tylko waśnie.
                  • spark5719 Bobry, wilki, misie i inne "pluszaki" 27.03.07, 12:05
                    Tak, wiem o tych bobrach, ale jak facet upiera się na Kanadę - to proszę
                    bardzo, niech "se" jedzie ;)
                    Mnie bardzo cieszy, że mamy jeszcze dosyć sporo zwierzyny, nawet jeśli czynią
                    szkody, to mimo wszystko udaje się uchronić je przed wytrzebieniem. Niestety
                    jakie podejście do przyrody, takie i do ludzi (vide Rozpuda). A jeśli nie
                    potrafi się docenić skarbów natury, to również nie uszanuje się cudzych
                    poglądów, choćby i mocno odmiennych od własnych przekonań.
                    Pomijając hermetyczny świat, w którym obracają się ci nasi tzw. politycy, to
                    porażające są niskie standardy jakie ostatnimi czasy tam obowiązują. Zwłaszcza
                    PIS, który język pomówień podniósł niemal do rangi cnoty uczynił "normalnym"
                    narzędziem do uprawiania polityki, a przestępców z wyrokami nobilitował poprzez
                    wprowadzenie ich do rządu, jednocześnie oddając im mnóstwo wysokich stanowisk
                    państwowych jako swojego rodzaju "łup". I jak tu uwierzyć w szczytne cele i
                    ideały, skoro rzeczywistość skrzeczy na każdym kroku?
                    Z drugiej strony brakuje autorytetów, o które można się oprzeć. Kościół nie
                    potrafi uporać się z lustracją wychodząc na hipokrytę, a do tego toleruje
                    działalność Rydzyka sączącą jad w społeczeństwo - i to pomimo stanowczych
                    protestów z Watykanu. Ludzi o pięknych życiorysach PiS opluł i zmieszał z
                    błotem, obwiniając o służalczość i agenturę. Wprowadził bardzo głębokie
                    podziały w społeczeństwie, antagonizując całe grupy zawodowe (i nie tylko). To
                    zadziwiające działanie, jak na ugrupowanie tak szczycące się swoimi katolickimi
                    korzeniami; a gdzie się podziało dziesięć przykazań, przestało obowiązywać? Od
                    kiedy, jestem ciekaw? I nie sądzę, aby był to objaw tzw. głupawki władzy, to
                    przemyślane i celowe działanie. Tylko tu ów geniusz "samego dobra" skończył się
                    i facet po prostu przekombinował, a sprawy zaczęły wymykać się mu się z rąk.
                    Tak więc na Wielkanoc mamy groch z kapustą, a raczej nie jest to danie
                    świąteczne. Czy przyjdzie opamiętanie? Moim zdaniem - nie. Człowiek mądry umie
                    przyznać się do błędu i próbuje go naprawić. JK tego nie potrafi. I to jest w
                    tym wszystkim przygnębiające.

• a.k.traper Cierpliwości doczekamy i my prawdy i sprawiedliwo 27.03.07, 12:49
                      ści, przed trybunałem stanu. JK niczego nie potrafi, a tym bardziej byc
                      człowiekiem honoru, jako człowiek z dawnej"S" mam prawo mu napluc w twarz i nie
                      podac reki, oby na tym się skończyło.
              • wiedmak Co to za odpowiedz komuszku z pisuaru? 27.03.07, 11:19
          • swan_ganz Re: P.S. chociaż propozycje tego ..Kota są kiepsk 27.03.07, 08:01
            milej to będzie dopiero jak wam się oderwie ryje od żłobów... wy pisowscy
            bolszewicy...
          • arek64 Re: P.S. chociaż propozycje tego ..Kota są kiepsk 27.03.07, 08:52
            > dzieciaczku, B-O-L-S-Z-E-W-I-C-Y w PiS-ie??? Weź zabierz to wiaderko,
            > łopatkę i idź się bawić do innej piaskownicy, ok? Na przyszłość poznaj
            > najpierw znaczenia słowa,

Baqet, jeżeli coś piszesz i wyszydzasz innych, to najpierw sam sprawdź
            znaczenie słowa bolszewizm, a wtedy osobiście się przekonasz, że wszystko to,
            co robi PiS jako partia rządząca, jest właśnie bolszewizmem. Nawet SLD był
            mniej bolszewicki, bo starał się działać pod przykrywką partii nowoczesnej.
            Natomiast PiS po pewnym skrępowaniu na początku, teraz już całkiem jawnie wraca
            do dobrej tradycji czasów, języka i czynów jak za Gomułki i Cyrankiewicza.
          • oblesnik Re: P.S. chociaż propozycje tego ..Kota są kiepsk 27.03.07, 09:00
            Dzieciaczku, oto definicja bolszewikow: mniejszosc, ktora twierdzi, ze jest
            wiekszoscia i narzuca sila swoje koncepcje polityczne prawdziwej wiekszosci. W
            czasach rewolucyjnej Rosji tak wlasnie robili bolszewicy z rosyjskiej partii
            komunistycznej, obecnie bardzo podobnie zachowuje sie PiS w Polsce.
          • shithead Re: P.S. chociaż propozycje tego ..Kota są kiepsk 27.03.07, 09:15
            Nie tylko bolszewicy, ale jeszcze ich najgorsza odmiana katolo-bolszewicy!!!
        • sumienie.lk Najwyższy czas poważnie przygotować się do wyborów 27.03.07, 07:49
          Czas zastanowić się, kto jest w stanie je wygrać.
      • conrad99 Gudzowaty w TVN byl naprawde dobry..... 27.03.07, 07:51
        Nie pozwolil sobie na aroganckie pytania i przerywanie. Sprowadzil Rymanowskiego
        do parteru .Np.: na glupie pytanie odpowiedzial -"to pan jest od szukania
        krasnoludkow".

Bo prawda jest taka, ze dziennikarze nie potrafia wylowic waznych rzeczy,
        ekscytuja ich drugorzedne sprawy. Wazniejsze dla nich ze O nazwal Kwacha ch...
        niz to ze sitwa rzadzila recznie gospodarka.
        • gromek1 Re: Gudzowaty w TVN byl naprawde dobry..... 27.03.07, 10:01
          SLD przed wygranymi wyborami obiecywał, że skasuje agencje cdentralne. Jak się
          okazało, że to konfitury to zostało po staremu.
          PiS też o tym mówił i poza likwidacją WSI (jestem przekonany, że to głownie
          prywatna zemsta JK) zostawił po staremu, bo przeciez nikt (ze swoich) nie może
          cierpieć głodu i niedostatku.
          Tu nie chodzi o ręczne sterowanie tylko oręczne dojenie.
      • pierot6 palestrina2005...zajmij sie swoim leczeniem ! 27.03.07, 08:08
        Sprawy poważne zostaw ludziom myślacym...
      • geralt9 Pomagamy Kwachowi? 27.03.07, 09:32
        Rozbijanie PO rozpoczete, Olechowski dal znak, czas wspomoc Kwacha. A Palikot
        jak nikt do tego sie nadaje.
      • bravor Re: P.S. chociaż propozycje tego ..Kota są kiepsk 27.03.07, 09:57
        Cała organizacja warszawska jest jedną noga w sld, te Geremki, Onyszkiewicze,
        Walce....
    • fraglesi67 Da mu popalić.... 27.03.07, 07:27
      ...kota ;-)
      I bardzo dobrze !
      • swan_ganz Re: Da mu popalić....No nie bałdzo.... 27.03.07, 08:05
        Kot trzyma kasę a kto ma kasę ten rządzi...
        Tuskowi nie będzie łatwo więc z niego zrezygnować. Z drugiej strony natomiast
        nie bardzo ma wyjście skoro sierściuch się wściekł i drapie...
    • maria291 Palikot: Odwołać Tuska z funkcji przewodniczące.. 27.03.07, 07:30

Takie same zdanie o wszystkim trzeba miec w Radiu Maryja i w PISie.
      Cos sie komus pomylilo, to nie ta partia!!!
    • liberum.veto Re: Palikot: Odwołać Tuska z funkcji przewodniczą 27.03.07, 07:36
      Wreszcie się zorientowano, kto jest największym problemem PO. :))

Tusk, wróć ty lepiej do malowania kominów. Kasi znów wrócą wspomnienia, jak
      tatuś o 5 rano wychodził do pracy :P
    • zorro_i_juz Dni Palikota sa policzone. 27.03.07, 07:57
      Dni Palikota sa policzone i jesli nie wyleci z partii to bedzie mu pokazane
      wlasciwe mu miejsce. Rokita mial chyba mocniejsza pozycje i nie dal rady.
      Pomysly Palikota sa dosc glupawe - Marcinkiewicz w PO ???? dziekuje bardzo. Co
      sie czepiacie Tuska? Ze facet za spokojny? Po prostu rozsadny i trzyma nerwy
      na wodzy. Jakies tam potkniecia kazdemu sie zdarzaja. A wam chlopaki co tak
      na Tuska narzekacie i rwiecie sie do boju zeby cos zrobic radze zamiast
      pyskowki na forum zabrac sie do roboty i samemu cos dokonac. Zobaczymy jakie
      tlumy za soba pociagniecie.
      • pierot6 Palikot ma zas.aną teczke..Próbuje odwrócić od... 27.03.07, 08:06
        siebie uwage.. Pogonić dziada z PO do PIS!
      • gromek1 Re: Dni Palikota sa policzone. 27.03.07, 10:04
        Właśnie dlatego tak pisiaki na Tuska nadają bo nie daje się wciągać w bijatyki
        na poziomie Kur(F)skiego.
    • qc Dokladnie tak samo mysle 27.03.07, 08:06
      plus koalicja z LiD.
      • ukos "Myślisz" ? 27.03.07, 08:26
        qc napisał:

> plus koalicja z LiD.

LiD 15-20%, nowy KLD 5-10%, razem 20-30%, a gdzie reszta? Uwzględniając rozrzut
        statystyczny, to taki wynik wystarczy na koalicję w paru zapyziałych
        miasteczkach jakiegoś najczerwieńszego regionu. Będziesz tam mógł obsadzić
        stanowiska wiceburmistrzów i wiceprzewodniczących komisji rad, za plecami LiD
        (czyt. SLD d. PZPR). Pogratulować neo-Platformie ambicji!
    • macarthur Kto to jest palikot ? 27.03.07, 08:07

• jacso1 Re: Kto to jest palikot ? 27.03.07, 09:58
        macarthur napisał:

>

Taki świeży Ozon który wypłynął na aferze alkoholowej i jak widać do tej pory
        dzięki kasie pływa. A ... i grafoman.
    • ukos Palikot chce sobie kupić nowy KLD? 27.03.07, 08:19
      To mu się może udać, będzie miał swoją 5-10% kanapę.
    • grisza14 PO trzeba zlikwidowac i czesc.Do Olka komuchy!!! 27.03.07, 08:19
      Tak sie sklada, ze PO na podstawie wizytowki jej liderow kojarzy mi sie z jakas
      mialkoscia polityczna i intelektualna.Mysle, ze jest to twor ze wszechmiar
      sztuczny stworzony przez szpiega Olechowskiego dla obrony WSI i SB.Zostali
      wywianowani kasiora, dostali TW Walter do uslug, Gazete Wiewiorcza i nic z tego
      nie wyszlo.Teraz moga isc wylizac lape Kwachowi.Maja do tego wrodzone
      sklonnosci.PO juz dziekujemy.
      • pierot6 griszka14..pierdoło, znowu zapomniałes o lekach? 27.03.07, 08:27
        • grisza14 Pierot, cni Ci sie na emeryturze WSI ? 27.03.07, 08:48
          Nie martw sie i Ty masz szanse zostac ochroniarzem.Jesienne sloty, dlugie
          zimowe noce, parking pelen luksusowych samochodow, w budce stroza ogrzejesz
          sobie rece, zapalisz LM i przez chwile bedzie Ci dobrze.A 600 zl emerytury co
          miesiac cyka.
          • pierot6 griszka14..stary esbeku ! 27.03.07, 09:23
            smiej sie pajacu.. co ci pozostało,baranie?
    • tetradrachma Odwołać Tuska z funkcji przewodniczące.. 27.03.07, 08:25
      koniecznie. Tusk to dupek a nie polityk !
      • swan_ganz Re: Odwołać Tuska z funkcji przewodniczące.. 27.03.07, 08:29
        > Tusk to dupek a nie polityk !

ano niestety masz rację.. Gdyby było inaczej to PO miałoby teraz 50 % a nie te
        marne 36, które zresztą rośnie PO kompletnie za darmo. Więcej nawet - rośnie im
        w sondażach mimo, że liderzy bardzo się starają skompromitować wzajemnie..
        Tych wspomnianych przez Ciebie dupków w PO jest stanowczo zbyt dużo :-(
    • evolka Panie Tuska Pan uważa 27.03.07, 08:28
      w Lublinie nawet prezydent miasta ma malo do gadania..taka dwuwładza. Chyba juz mu za malo to teraz chce wiecej..Pzdr. z miasta gdzie mialo byc tak pieknie....
    • halfliner Tusk jest spokojny, opanowany nie ciska się, nie 27.03.07, 08:28
      sprlprsaipis
      • halfliner urządza medialnych spektakli i tłuscza go nie lubi 27.03.07, 08:30
        pewnie powinien wystąpić w tańcu z gwiazdami.
        • halfliner Czy polityk musi być jakimś głupawym showmenem? 27.03.07, 08:31
          sprlprsaipis
          • halfliner Czy może musi opowiadać brednie jak kurduple? 27.03.07, 08:33
            polityka się jednak tabloizyduje.
    • mondokane Re: Palikot: Odwołać Tuska z funkcji przewodniczą 27.03.07, 08:29
      Czyzby Palikot chcial odstrzelic Komorowskiego?
      A swoja droga dobry pomysl ze zluzowaniem Tuska, chociaz Komorowski jest
      politykiemm bez wlasciwosci (z wyjatkiem wasika). Dobry bylby Zdrojewski.
    • kornaccy Palikot wracaj do Biłgoraja wino w Ambrze robić... 27.03.07, 08:40
      .
      • vazovsky Re: Palikot wracaj do Biłgoraja wino w Ambrze rob 27.03.07, 09:28
        Zuch jesteś, aleś mu powiedział, już wraca :-) zazdrośniku.
        • jacso1 Re: Palikot wracaj do Biłgoraja wino w Ambrze rob 27.03.07, 10:00
          vazovsky napisał:

> Zuch jesteś, aleś mu powiedział, już wraca :-) zazdrośniku.

On już dawno z tej Ambry został usunięty... nie jego kasa nie jego decyzje ;)
    • maria-anna Palikot: Odwołać Tuska z funkcji przewodniczące.. 27.03.07, 08:40
      Potrzeba zmian personalnych w PO jest widoczna. Pod innymi nazwiskami zdobywała
      popularność. Wskazany jest powrót "tenorów" i większa aktywność. Pasywność PO
      -obecnie jest porażająca:(
    • kornaccy Palikot to ambicjoner. W polityce ciemny. 27.03.07, 08:40
      .
    • kornaccy Palikot to ostatnia ławka w sejmie. A szczeka. ha 27.03.07, 08:41
      .
    • grisza14 Odwolac oblubienice sondazowni.Kwach czeka ! 27.03.07, 08:45
      • pierot6 griszka 14... Leki,leki !... Zażywaj regularnie !! 27.03.07, 08:50
        co ty wąchasz?
        • grisza14 Re: griszka 14... Leki,leki !... Zażywaj regularn 27.03.07, 08:54
          smrod po rozwiazanym WSI/SB.600 zl Pierot to kupa kasy.
    • e.gajowa Palikot: Odwołać Tuska z funkcji przewodniczące.. 27.03.07, 08:46
      Wprawwdzie w lewym marginesie zaznaczyłam odpowiedż na tak, ale to nie jest
      dobre dla Polski. Jeszcze kilka lat, może miesięcy Her.Tusk pobędzie
      przewodniczącym PO i formacja ta pójdzie w niebyt. Nie chodzi o jego spokój i
      brak emocji, chodzi o złą ocenę sytuacji w kraju. "Taśmy Gudzowatego" mogła
      Platforma wykorzystać do końcowego pognębienia SLD. Zamiast tego winą za
      nagrania obarcza PiS. To przecież chore. To nie Pis wprowadził "modę" na
      nagrania, tylko popierający POpaprańców guru GW. Adam Michnik. Teraz znów każdy
      kto siądzie do komputera ma swoje zdanie na temat PiSu i jego działań
      wywiadowczych. Rozglądajcie się wokół, patrzcie jak krzyczy Olejniczk, SLD to
      inna partia, starzy nie mają nic do gadania jego narcyzm tym się objawia. Kto
      przy zdrowych zmysłach ze starych działaczy zrezygnuje z tak olbrzymiego
      majątku, po to by młodzi z niego korzystali. Figurant-narcyz Olejniczk pręży
      muskuły, pierś do przodu wypina a znaczy tyle ile mu pozwolą starzy wyjadacze.
      Tu miał szansę zabłysnąć przewodniczący Tusk a co zrobić wszyscy wiedzą i znów
      GAFA - Her. Tusk.
      • grisza14 Zgadzam sie z Gajowa 27.03.07, 08:59
        Jak patrze w TV, to buziaczek narcyza Olejniczaka zawsze zamienia sie gebe buca
        Szmajdzinskiego.Tam trzeba starych towarzyszy; " zawzietego "
        Kwacha,Millera,Zemke, a nawet ludzi honoru jak Jaruzelski i Kiszczak.Mlodzi
        wszystko spapraja.Sam pelniacy obowiazki Stalina nie pomoze.
        • arek64 Re: Zgadzam sie z Gajowa 27.03.07, 09:03
          Gdybym wiedział, że Grisza14 też się zgodzi z e.gajową, to chyba nie napisałbym
          swojego posta...
          • e.gajowa Re: Zgadzam sie z Gajowa 27.03.07, 09:36
            Dlaczego?
            • arek64 Re: Zgadzam sie z Gajowa 27.03.07, 10:10
              Nie po drodze mi z poglądami griszy14. Wolałbym, aby mnie nikt z nim nie
              kojarzył.
              • e.gajowa Re: Zgadzam sie z Gajowa 27.03.07, 11:10
                Szczerze mówiąc nie znam Waszych poglądów, ale jeżeli umiecie rozmawiać na
                Forum bez inwektyw to nie wszystko stracone. Na tym polega demokracje, walczcie
                na argumenty, nie na iwektywy i wtedy coś z tego będzie powstawać, obrażać się
                też nie warto bo nic o nas bez nas. Obaj powinniście zrewidować swoje postawy,
                spróbuję to obserwować, choć mogę mieć trudności. Pozdrawiam.
      • arek64 Re: Palikot: Odwołać Tuska z funkcji przewodniczą 27.03.07, 09:02
        Zgadza się - e.gajowa. Już o wiele lepiej zareagował Rokita u Pospieszalskiego.
        Tusk mógł rzeczywiście wykorzystać ten moment na dowiedzenie, że opinie na
        temat cichego sojuszu PO - SLD, to tylko plotki bez pokrycia. A tak? Kaczyński
        był znacznie sprytniejszy, wyprzedził Tuska i wezwał do zerwania koalicji PO z
        SLD. Nie lubię Kaczyńskiego za jego obolszewizm, rydzycyzm (moheryzm),
        dopuszczenie Leppera do władzy i postawienie mnie tam, gdzie ZOMO (itp., itd.),
        ale muszę przyznać, że zachował się duuuużo sprytniej niż Tusk.
        • gromek1 Re: Palikot: Odwołać Tuska z funkcji przewodniczą 27.03.07, 10:09
          Ludzie czyście poszaleli?
          Przyznajecie noty za spryt!!! Polityk powinien być odpowiedzialny, a nie
          sprytyny!
          • arek64 Re: Palikot: Odwołać Tuska z funkcji przewodniczą 27.03.07, 10:29
            Czepiasz się słówek? I nie noty, tylko wyrażenie opinii. A poza tym, co złego w
            tym, że nazwie się kogoś sprytnym? Przecież to nic negatywnego. Chciałem
            podkreślić, że pomimo niechęci do Kaczyńskich jako polityków, potrafię dostrzec
            pozytywne aspekty działań i błyskotliwość. To źle?
      • swan_ganz Re: Palikot: Odwołać Tuska z funkcji przewodniczą 27.03.07, 09:05
        A skąd wiesz Gajowa, że takich nagranych taśm nie mają politycy z PO?
        Moim zdaniem akurat w tej sytuacji PO zareagowało bardzo dobrze potępiając tego
        rodzaju metody walki politycznej jak podstępne nagrywanie prywatnych rozmów..
        Gdyby wzieli udział w nagonce pisowej na SLD to tym samym zalegalizowaliby ten
        rodzaj uprawiania polityki i postawili w jedym rzędzie z kaczorem a kaczor w
        wykorzystywniu służb do własnych celów, w prowokacjach jest bezkonkurencyjny.

Innymi słowy; gdyby dziś wzieli w tym udział to jutro przyszedłby ich czas...
        • arek64 Re: Palikot: Odwołać Tuska z funkcji przewodniczą 27.03.07, 09:12
          Można było i potępić takie metody walki politycznej i jednocześnie, skoro już
          zaistniał taki fakt, wykorzystać sytuację do zrównania z ziemią SLD. PiS jest
          dużą partią lewicową i jak na tę stronę sceny politycznej, to w zupełności
          wystarczyłoby. Więcej komuchów nie potrzebujemy.
        • e.gajowa Re: Palikot: Odwołać Tuska z funkcji przewodniczą 27.03.07, 09:25
          Swan_ganz chciałoby się przyznać Ci rację, ale argumenty Twoje nie przystają do
          rzeczywistości. Na PO tak czy tak ten czas przyjdzie, czy nam sie to podoba czy
          nie, czy są nagrania czy ich nie ma. Ten rodzaj polityki jak to nazwałeś jest
          uprawiany przez SLD a nie przez PiS. Bieg na przełaj z taśmami do prokuratury
          jest niegodny i ja tego nie pochwalam. Nie pochwalam też dzisiejszej koalicji,
          ale jak sobie wyobrażasz inny układ rządzący? To co nazywasz nagonką "pisową na
          sld" też mija się z prawdą, bo ja tej nagonki nie widzę, widzę natomiast
          zniesmaczenie. Siłą rzeczy sprawdzona musi być informacja zawarta w tych
          taśmach bo Her Tusk miałby prawo posądzić okeślone władze o zaniechanie.
          Podstępnie nagrywane rozmowy do celów wymuszenia określonych zachowań, nazywa
          się szantażem i to też powinno być sprawdzone, aby skończyć z taką praktyką.
          • swan_ganz Re: Palikot: Odwołać Tuska z funkcji przewodniczą 27.03.07, 11:36
            Pozostanę jednak przy swoim....
            Pewnie dlatego, że jestem wewnętrznie przekonany, że to PIS stoi za takimi jak
            w przypadku Józia Brzytwy prowokacjami.... Termin tych ujawniania tych
            prowokacji też nie jest przypadkowy; PIS rozbija się na wewnętrznej rafie pt.
            art. 38 Konstytucji, grozi mu walka z Rydzykiem (kto dziś pamięta, że Rydzyk
            miał przeprosić Schizofrenika?)a sondaże poparcia spadły mu do krytycznego
            poziomu 22%. Poniżej 20% zacznie się destrukcja tego ugrupowania by nie wszyscy
            z nich będą mieli wtedy gwarancję dalszego obcinania benefitów za posłuszeństwo
            w przyszłym sejmie a i upokorzone wielokrotnie "przystawki" rzucą się wtedy do
            kaczego gardła w imię rewanżu i prób odzyskiwania swojego elektoratu...
            Dlatego mamy teraz okazję posłuchać taśm.
            Zwróć uwagę, że wielu polityków (Kwaśniewski, Lepper, Marcinkiewicz czy
            Kalinowski, Wałęsa) zaczeło się nagle skarżyć na inwigilację przez służby;
            podsłuchy , śledzenie itd. Jakoś nie wierzę Kaczyńskiemu gdy diagnozuje u nich
            wszystkich paranoię, którą mieliby nagle tak grupowo złąpać - łatwiej mi
            natomiast uwierzyć, że do władzy dopuściliśmy bardzo nie przyzwoitego, chorego
            psychicznie człowieka. I jeśli przyjmiemy wersję o używaniu służb specjalnych
            do zwalczania konkurencji politycznej to jasna stanie się niechęć PIS-owców do
            wpuszczenia koalicjantów do resortów siłowych (podstawowa bariera przy
            powstawaniu POPIS-u) , którzy przecież nie dążą do objęcia ich swoimi
            ministrami... Chcieliby tylko mieć tam kogoś w kierownictwie - w randze
            chociażby dyrektora. Okazuje się jednak, że nawet tego nie mogą... Jak dla mnie
            powody takiego zachowania są jasne - gdybym miał coś przestępczego, jakieś
            nielegalne działanie na sumieniu to też nie chciałbym by wiedział o tym
            ktokolwiek obcy. Innymi słowy - służby specjalne jeszcze nigdy nie były tak
            aktywne w polskiej polityce, jeszcze nigdy tak bardzo nie kształtowały nam
            rzeczywistości....

Jak sobie wyobrażasz sprawdzenie i udowodnienie w dzisiejszej Polsce takich
            nielegalnych działań. Szczególnie gdy weźmiemy pod uwagę, że wszystkie służby
            specjalne zostały gruntownie przetrzepane, zdemontowane i złożone od nowa. I to
            w taki sposób, że teraz one już nie są nasze - polskie. One są
            kaczyńskie...
            • e.gajowa Re: Palikot: Odwołać Tuska z funkcji przewodniczą 27.03.07, 13:18
              No widzisz sam przyznajesz że PiS do monolitu ma się tak jak pięść do oka. W
              czym więc problem. Wiem, wiem powiesz że wierzę w teorię spiskową dziejów, moje
              zdanie jest absolutnie odwrotne, PiS w żadnej mierze nie skorzystał politycznie
              na ujawnieniu tych nagrań a wręcz preciwnie - znów jest obszczekiwanie tej
              partii i jej przystawek. Nie chcę żle wróżyć, ale podejrzewam że młodzi z SLD
              nie chcieli powrotu "Barona", nie chcieli Józia z jego "józioleniem", ani
              innych którzy zgromadzili dla SLD fortunę, będąc w miejszym lub większym
              stopniu umoczonym w przekrętrach. Te młode czerwone wilki wiedzą, że powrót
              "prezia" oznacza wzmocnienie starej gwardii, stara gwardia ich będzie
              marginalizować i stawiać do kąta a oni już chcą być nowym pokoleniem lewicy a
              nie spadkobiercą PZPR. Odczekaj chwilę, nie gorączkuj się tak a zobaczysz
              wyniki tej próby.
              • swan_ganz Re: Palikot: Odwołać Tuska z funkcji przewodniczą 27.03.07, 13:41
                Chętnie bym zobaczył tych sprawiedliwie i zg. z prawem osadzonych w kryminale
                za to co zrobili... Po blisko dwóch latach, po przejęciu wszystkich archiwów
                tajnych i jawnych, po obsadzeniu wszystkich możliwych instytucji
                Państwa "swojakami" w dalszym ciągu poruszamy się w świecie półprawd i nie
                dopowiedzeń Kaczyńskiego. W dalszym ciągu (tak jak w kampanii wyborczej)
                puszcza on do społeczeństw oko i mówi, że działy się w IIIRP rzeczy straszne i
                podłe ale jakoś nikogo do tej pory za to nie wsadził... I skoro do tej pory
                tego nie zrobił to pewnie i dalej nie wzrobi bez naciągania dowodów, więc być
                może przed samą następną kampanią PIS zorganizuje nam jakąś popisówkę przed
                polskim sądem. Gdzie może i - korzystając z jakiego funkcjonariusza partyjnego
                w todze z orłem na piersiach - uda się wydać wyrok ale już nie koniecznie musi
                się on obronić w Strasburgu. Tyle tylko, że wtedy już nikogo to nie będzie
                obchodziło bo będzie po kampanii wyborczej...
                To już więcej na polu walki patologią zrobił Miller bo ten przynajmniej wsadził
                Rywina i Pęczaka a przypominam, że SLD szło do władzy pod hasłami rozwoju
                gospodarczego a nie by krzewić nam tu "moralność i podnosić standardy życia
                publicznego".

Powiedz skąd czerpiesz wiarę, że Kaczyńscy wiedzą co mówią jak mówią o
                patologii III RP ? Przecież nie popierają swoich słów żadnymi dowodami tylko
                samymi pomówieniami...
                • swan_ganz Re: Palikot: Odwołać Tuska z funkcji przewodniczą 27.03.07, 13:46
                  Tak a'propose poprzedniego postu - zacytuję klasyka bo wydaje mi się ta cytata
                  jest bardzo aktualna w naszym kraju.....

" W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?"
                  Fryderyk Nietzsche
                • e.gajowa Re: Palikot: Odwołać Tuska z funkcji przewodniczą 27.03.07, 14:28
                  Mam pytanie -ile Ty masz lat?
                  Mnie w przeciwieństwie do Ciebie Kaczyńscy nie muszą przekonywać i ja nie muszę
                  im wierzyć. Przeżyłam wcale niełatwe czasy PRLu wychowywałam i kształciłam
                  dzieci, stałam w kolejkach po papier toaletowy i wszystkie inne luksusy.
                  Strciłam dorobek całego życia na reformie Balcerowicza, wykupiłam świedectwa
                  TFI za które bawiła się mafia pruszkowska wespół z wołomińską. Obserwowałam
                  upadające zakłady i powstawanie bezrobocia, ale obserwowałam również
                  powstawanie niewyobrażalnie jak na owe czasy wielkich fortun.
                  Mając swoją dochodową - do czasu działalność gospodarczą nie dałam się zgnoić i
                  wycofałam się tuż przed grożącą mi plaitą tylko dlatego, że tym moim odcinkiem
                  zainteresowali się ci co chcieli mnie ochraniać.
                  To co ty nazywasz wiarą w słowa "kaczorów", jest moim osobistym doświadczeniem,
                  notabene znam osobiście P.Janika, był moim sąsiadem na ul.Białostockiej w
                  Warszawie a jego syn chodził do równoleglej klasy z moim synem na ul.
                  Brzeskiej. Nigdy nie potrzebowałam ani nie korzystałam z pomocy tego, wtedy
                  prominentnego działacza ZMSu. To że ci ludzie nigdy nie będą siedzić w
                  kryminale wcale nie znaczy że są niewinni, ale przypomnij sobie uchwalane
                  ustawy na kilka dosłownie dni /chodzi w tym o ustawę regulującą cenę obcej
                  waluty/ te zakupy i sprzedaż były zgodne z prawem, tylko jakie to było prawo i
                  dla kogo tworzone.
                  Nie chcę cię dalej przekonywać, bo wiem jak ktoś ma swoje zdanie i złą wolę
                  nigdy nikomu nie przyzna racji. Zaznaczam, będąc zwolenniczką porządków
                  robionych przez rząd Kaczyńskich, widzę ich błędy i nie znoszę tej popapranej
                  koalicji, ale rozumiem ich determinację. Nie jestem wbrew pozorom moherem.
                  • arek64 do: e.gajowa 27.03.07, 18:15
                    Nie wiem czy kiedykolwiek przeczytasz mojego posta, ale niestety wcześniej
                    byłem trochę zajęty i nie mogłem kontynuować dyskusji na forum.

Niestety w moim odczuciu swoim wpisem udowodniłaś, że wyznawcami partii
                    Kaczyńskich są ludzie,którzy leczą swoje kompleksy, mszczą się za swoje życiowe
                    niepowodzenia. Stąd PiSioRy w ogóle nie są zanteresowani przyszłością naszego
                    kraju, rozwojem gospodarczym, dobrobytem obywateli, a jedynie grzebią w
                    przeszłości i odkopują upiory. Stąd, pomimo haseł walki z komuną, sami stosują
                    metody bolszewickie, bo tak naprawdę nie chodzi o walkę ze złym systemem, tylko
                    z przeszłością. Dobre kontakty z sąsiednimi państwami też nie są potrzebne, bo
                    liczy się tylko nasza przeszłość, więc polityka zagraniczna stoi na najniższym
                    poziomie w historii III RP. Nie dziwne więc, że wśród zwolenników koalicji jest
                    bardzo mało ludzi wykształconych, przedsiębiorczych i zaradnych. Oni mają ważne
                    sprawy na głowie, chcą zadbać o dobrobyt swój i swoich dzieci, a może nawet
                    wnuków. Często też są to ludzie, którzy dostali po d... w PRLu i nie tylko, ale
                    machają ręką na to wszystko, mówią co było to było, i pracują ciężko dalej.

Oczywiście, że złodziei i oszustów należy karać. Oczywiście, że jeżeli ktoś
                    wzbogacił się na drodze przestępstwa, to powinien stanąć przed sądem i być
                    surowo osądzonym. Dlatego mało mnie interesuje w taśmach Oleksego, kto jest
                    narcyzem, ale jak działał system wyciągania forsy z biznesu przez prominentnych
                    polityków i cały ten system korupcyjny. Dlatego cieszę się, że jest to kolejny
                    krok w rozliczeniu działaczy PZPRu. Ale na litość boską powinny zajmować się
                    tym odpowiednie służby, a nie cały rząd, jedno lub dwa ministerstwa, a nie 17,
                    w tym kilka utworzonych sztucznie, aby stworzyć posadki dla koalicjantów, na
                    których siedzą specjaliści jak z koziej ...

Pewnie jestem trochę młodszy niż Ty, mój nick mówi o roku urodzenia i nie
                    załapałem się na te wszystkie krzywdy, które zostały wyrządzone ludziom
                    starszym ode mnie. Ale skąd w P. Gosiewskim, z którym jesteśmy w jednym wieku i
                    z jednej prowincjonalnej miejscowości, tyle nienawiści do ludzi. Nikt mi nie
                    powie, że w Darłowie ktoś z rodziny Gosiewskich był prześladowany lub
                    poszkodowany przez ustrój, bo to była znana i szanowana rodzina, a jego rodzice
                    działali w PZPR. A PiS zgromadził u siebie wielu takich ekstremistów, którzy są
                    jego liderami, a wzbudzają tylko śmiech. No i do tego jeszcze Ci koalicjanci.
                    Kolejny zbiór dziwnych ludków.

Dlatego napisałem, że nie po drodze mi z poglądami griszy14, bo on jest
                    moherem, a ja przeciwnikiem moherów.
                    • e.gajowa Re: do: e.gajowa 28.03.07, 09:38
                      Przeczytałam i jeszcze raz odpowiem w tym temacie. Gdzie w moich komentarzach
                      widzisz nienawiść i zemstę, zamknę się i już nigdy nic nie napiszę na forum jak
                      mi to udowodnisz. Działania układów nie dotkneły mnie w stopniu uprawniającym
                      do nienawiści czy zemsty. To co piszę, piszę raczej jako wnikliwy obserwator i
                      ktoś kto wyciąga wnioski z doświadczeń innych.
                      Moje niepowodzenia są związane raczej z ciężką chorobą i śmiercią bliskiej
                      osoby a nie sprawami politycznymi co nie znaczy że nie doświadczyłam patologii
                      w Służbie Zdrowia, ale o tym nie zamierzam dyskutować nigdy.
                      Mam do Ciebie jedno jedyne pytanie : jaki jest Twój stosunek do żądań
                      pracowników PGNiGe i ich protestów w sprawie akcji? Czy zastanawiałeś się
                      dlaczego oni, a nie lekarze, nauczyciele, emeryci czy policjanci. To nie
                      dzisiejsza ekipa wypracowała majątek tej firmy, na jej majątek pracowały
                      pokolenia. Powiesz moher się odezwał - niech ci będzie moher, niech ci będzie
                      socjalistka, ale tak mi nakazuje myśleć zwykły zdrowy rozsądek. To że dziś są
                      obrońcy PRLu, mówiąc że tak czy inaczej były budowane fabryki, domy, drogi,
                      szkoły to wcale nie znaczy że ten dorobek trzeba oddać w ręce jednej grupy
                      spadkobierców. Tylko dlatego, że Ty czy ja nie możemy pracować w PGNiG nie
                      znaczy że nie jesteśmy tymi spadkobiercami. Tak jak z naszych podatków spłaca
                      się zadłużenie Polski, tak i dorobek też powinien być dzielony choć przyzwoicie
                      jeżeli nie sprawiedliwie. Jeszcze jedno zadanie do przemyślenia dla Ciebie: jak
                      można się ustosunkować do spłaty gwarantowanego przez Skarb Państwa kredytu na
                      nie powstały nigdy zakład produkcji osocza. Z jakich pieniędzy ma być ten
                      kredyt płacony? Czy możesz się zgodzić i wystosować protest aby nie szło to z
                      TWoich podatków.
      • gromek1 Re: eGejowa? 27.03.07, 10:07

• e.gajowa Re: eGejowa? 27.03.07, 11:20
          Cytat idealnie pasuje do postawy byłego prezydenta, co to goleń miał chorą i
          obronił pracę magisterską i dla Polski był tym co go Putin upokarzał i kłamał
          na wykładach w USA. Teraz szalenie mu się nudzi i na salony go nie proszą, więc
          chce znów nas za nos wodzić, ale nasz nos już nie ten, odróżnia zapachy a od
          w/w gnojowicą zajeżdża bardziej jak od Samejbrony. Lepiej niech się nauczy
          obiadki dla Joli gotować, kurze ścierać a mentorów ci u nas dostatek, zastąpią
          go Szmajdzińskie, Janiki, Millery i wy moi drodzy na tym Forum co to wam do
          niego tak tęskno.
    • tales1 UWAGA: "Specsłużby wpływały na "Wyborczą"! 27.03.07, 09:07
      www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=37334
      • pierot6 UWAGA !... tales1 spieprzył z Tworek !!!!! 27.03.07, 09:20
        • tales1 tles01/zgodnik1/pierot, ciągle brykasz na forum GW 27.03.07, 09:23
          Nic nie zmądrzałeś przez ten czas, nerwusie komuszy!
          • pierot6 talesik1.. ulubiony kleryk Paetza... 27.03.07, 09:25
            dorwą cie i znowu dostaniesz w d.pe....
            • tales1 Miałem rację-nic nie zmądrzałeś!Zmień forum, he,he 27.03.07, 09:28
      • pe1 Re: UWAGA: "Specsłużby wpływały na "Wyborczą"! 27.03.07, 09:23
        kto by tam czytał tę bolszewicką szmatę

nawet do podcierania tyłka się nie nadaje, bo farba toksyczna
      • toberson Re:Tusk to sluga SLDupkow!!! 27.03.07, 23:30
        Tusk wchodziw d**e komuchom!!!To jest sluga komuchow!!!
    • sceptyk31 Palikot: Odwołać Tuska z funkcji przewodniczące.. 27.03.07, 09:10
      To z jednej strony może PO pomoc odzyskac dynamike, ale z drugiej strony może
      doprowadzić do rozbicia i PO i PiS.
      • mg2005 Tusk to pajac z plastiku 27.03.07, 09:14
        Obślizgły karierowicz bez właściwości...
      • gromek1 Re: Palikot: Odwołać Tuska z funkcji przewodniczą 27.03.07, 10:12
        Do niczego nie doprowadzi. PO ma stabilne 3)% z tendencją wzrostową. Żaden z
        czołowych polityków PO nie zaryzykuje budowy nowej partii, nając pewną
        reelekcję i duże szanse na rządzenie.
        • gromek1 Re: Palikot: Odwołać Tuska z funkcji przewodniczą 27.03.07, 10:14
          Oczywiście 30% (o jeden shift za dalejo :))
    • shithead Re: Palikot: Odwołać Tuska z funkcji przewodniczą 27.03.07, 09:13
      palestrina2005 napisał:

> No wreszcie ktoś się wziął za tego nieudacznika Tuska...
      >
      Proba calkowitego katlo-zbolszewizowania Platformy. Tusk jest beznadziejny ale
      cala ta reszta, ktora chca inni "widziec" jako szefostwo Platformy to juz
      ciemna mogila! Polska idzie do nikad. Sad but true (Metallica).
      • r306 Beznadzieja - najlepsze okreslenie calej sceny 27.03.07, 09:30
        politycznej w Polsce... Poza jakimis pojedynczymi rodzynkami rozrzuconymi po
        calej scenie politycznej - beznadzieja. Bez wizji, bez programu - marazm.

Pozorowane ruchy w postaci pyskowek i przepychanek to jedynie tumany kurzu,
        (wzbijane przez tupiace nozki w lawach poselskich), ktore te beznadzieje maja
        zaslonic...
    • r306 Hy hy hy cos mi sie zdaje, ze pierwszy poleci..... 27.03.07, 09:22
      ... Polikot wlasnie ;)
      • aurita Re: Hy hy hy cos mi sie zdaje, ze pierwszy poleci 27.03.07, 09:40
        "Na miejsce Rokity widziałby Palikot byłego premiera Kazimierza Marcinkiewicza"

Moze pan Palikot sie zapisze do Pisu???
      • grisza14 Re: Hy hy hy cos mi sie zdaje, ze pierwszy poleci 27.03.07, 09:42
        Poleci, wszyscy poleca i zostanie Oblubienica Sondazowni Tusk, nadmiernie
        zainteresowany gospodarka Schetyna, Bufetowa od wiazania koalicji z PZPR oraz
        udajacy inteligenta Bronek Komorowski.He, he. Do lamusa historii.
    • wieslaw1 Palikot: Odwołać Tuska z funkcji przewodniczące.. 27.03.07, 09:41
      Wierzę,że w PO nawet jak dojdzie do zmiany lidera to z klasą i na poziomie
      niedostępnym dla innych partii.Odejście z PO czy to Rokity czy HGW to strata i
      brak manewru z koalicjantem z lewj lub z prawej strony.Ważne by ścieranie
      poglądów nie zamieniło się w kłótnię i żeby nagle nie znalazło się za dużo
      takich którzy nagle znaleźli buławę w plecaku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka