nauma Re: Czy datę urodzenia w PESEL-u zastąpi data poc 01.04.07, 21:22 PESEL mają też dostawać samoistnie poronione (np. w ogóle nie zagnieżdżone w macicy) zygoty, zaś członkowie LPR będą codziennie zbierać majtki i podpaski kobiet oraz nurkować w kiblach, by sprawić im chrześcijański pochówek. A Wierzejskiemu to już kompletnie odbiło. Wojtusiu, głupcze nieprzeciętny: 1) masa obecnych imion nie ma odpowiednika imieninowego co do świętych; 2) nie wszyscy Polacy to chrześcijanie - np. ja. Odpowiedz Link Zgłoś
uszy_urbana Gadzinówa Wybiórcza znów w akcji 01.04.07, 21:31 Obrzydliwe jest to wasze mędowate manipulowanie, g.. wiecie o demokracji, wolności słowa i tolerancji. SAmi jesteście faszystami bo każecie ludziom wierzyć w wykreowany przez was świat. Wasi dziennikarze nie potrafią nawet normalnie dyskutować, tylko rzucają 'radio-maryja' każdemu kto wam nie wchodzi w d... . Helo! Otwórzcie sobie okna na Czerskiej i zaczerpnijcie świeżego powietrza, bo wam się Rydzyk na łby już rzucił. Macie obsesje i lęki na temat LPR i Kaczyńskich. Wyborcza - prawie jak gazeta Odpowiedz Link Zgłoś
panjahwe Re: Gadzinówa Wybiórcza znów w akcji 01.04.07, 23:11 trafiłeś w sedno!! Ja mam lęki!! Przed tym, że ta geronto-kato-talibo-kracja potrwa tak długo, że nie zdzierżę i będę musiał wyjechać, a NIE CHCĘ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
epska_zenobia Re: Czy datę urodzenia w PESEL-u zastąpi data poc 01.04.07, 21:43 a wyobrazcie sobie obchody swieta poczecia - dziecko ma 3-4 latka, a tata powaznym glosem, podajac dziecku soczek (a sam rabiac kielicha z zalu, ze jeszcze nie wyjechal z katolandu) mowi: bo wiesz tatus cie wtedy z mamusia poczal. Obchody swieta pierwszego poczecia sa dniem wolnym dla obojga rodzicow, zas kilka lat pozniej dziecko zaczyna grzebac po rodzinnych archiwach i znajduje notatke: dziadek urodzil sie 1 stycznia 1955 w PRL, i wtedy pyta - co to PRL i dzien urodzin... Mama skrywajac pasa na twarzy odpowiada z szarym, zmeczonym glosem - dziecko, nie umiemy Ci tego wytlumaczyc - przezylismy PRL, III RP, ale takich jaj jak teraz nigdy nie bylo. Zas dzien urodzin... Tak mnie skolowala propaganda 4 RP, ze sama juz nie wiem jak to jest... PS. jako kawal 1 kwietnia genialny artykul. akurat na sloneczna niedziele;) Odpowiedz Link Zgłoś
epska_zenobia Re: Czy datę urodzenia w PESEL-u zastąpi data poc 01.04.07, 21:48 acha - jeszcze jedno musze o tym napisac w moim blogu, epskazenobia.blox.pl/html prawdziwe opowiesci o abstrakcyjnie brzmiacych klimatach zycia i pracy w KE, w Brukseli. Odpowiedz Link Zgłoś
uszy_urbana Kurde Zenobia tosh ty z tych lepshych! 01.04.07, 21:59 W Bruxellly jesteś, w kumitecie pracujesh, powiedz chamom na forum że twoj blog czytać majom! Och ja mushe o tym zaraz napisać w swoim blogu: www.supermenibatman.usa O klimatach pracy w stolycy galaktyki 1000alfa. a co do wizji o kaczorach to nudne wizje roztaczasz, takie zgodne z linią programową. Oj pojeździłem sobie po tobie... Co złego to nie my, no wiesz, teraz ty, dawaj! Odpowiedz Link Zgłoś
pilsko1 Czy datę urodzenia w PESEL-u zastąpi data poczę.. 01.04.07, 21:51 Wiadomo było, że głupoli w tym narodzie nigdy nie brakowało, ale że ta głupota sięgnie tak daleko, nikt się chyba nie spodziewał! Odpowiedz Link Zgłoś
mmmarrriooo Re: Czy datę urodzenia w PESEL-u zastąpi data poc 01.04.07, 23:03 a czy będzie urzędnik, który stwierdzi datę poczęcia komisyjnie?? kto będzie takiego wybierał premier czy minister edukacji? Odpowiedz Link Zgłoś
catlover Re: Czy datę urodzenia w PESEL-u zastąpi data poc 01.04.07, 23:06 Hmmmm... Mój syn ma w takim razie UJEMNĄ DATĘ POCZĘCIA !!! Urodził sie bowiem 3 miesiące przed terminem... i co...? W kaczy kuper kopane LPRy??? Odpowiedz Link Zgłoś
pytajniak Skreślą dwie pierwsze? 01.04.07, 23:26 Podobno mają skreślić dwie pierwsze cyfry. Odpowiedz Link Zgłoś
wkosin Re: Czy datę urodzenia w PESEL-u zastąpi data poc 01.04.07, 23:44 a urodzonym 1 kwietnia? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: Czy datę urodzenia w PESEL-u zastąpi data poc 01.04.07, 23:46 wkosin napisał: > a urodzonym 1 kwietnia? ;) urodzonych 1 kwietnie bedzie sie traktowac jako wymierzony atak w nasza wspanialą,jedyną władzę...jak to tak z żartem w momencie narodzin???toć to nie za polskie zachowanie!! Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja Prima aprilis 02.04.07, 00:02 Drodzy użytkownicy Po pierwsze primo: To nie był żart? Jak od razu domyśliła się część z Was, artykuł o zmianach w numerze PESEL był primaaprilisowym żartem. Jak pokazała reakcja większej części, żart był o tyle dobry (w znaczeniu: skuteczny), że trudny do odróżnienia od rzeczywistości. Nawet mimo prima aprilis. Po drugie primo: Paweł Skarga nie pisuje dla portalu Gazeta.pl Paweł Skarga nie istnieje. Nie obrażając oczywiście żadnego istniejącego Pawła Skargi - to było zdanie z gatunku "there is no spoon". Za to w tym matriksie roi się od naszych przedstawicieli, którym takie pomysły mogą przyjść do głowy. Wybierzcie właściwą pigułkę! I nie była to żadna agitacja wyborcza, podobnie jak nie jest to żadna Gazeta Wyborcza. Po ostatnie, but not least, primo: Dziękujemy za wspólną zabawę (bo kto zajrzał na forum, musiał się dobrze bawić), za ciepłe i chłodne słowa, przepraszamy posłów wymienionych w artykule za użycie ich nazwisk na potrzeby primaaprilisowej science (political?) fiction (?). I na koniec, the best of forum (pisownia oryginalna): rozwinięcia tematu colombina forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=60064074&a=60079499 Trudno sie zgodzic ze data poczcia powinna stanowic numer PESELa. Ten numer raczej powinien byc zwiazany z data otrzymania pisemnej zgody dla malzonkow od proboszcza na poczecie. Do aplikacji o pozwolenie na poczecie, oprocz naleznych oplat, malzonkowie powinni dolaczyc wykresy temperatury kobiety z ostatnich 6 miesiecy, aby rada parafialna mogla na ich podstawie ustalic date w ktorej poczecie jest najbardziej mozliwe. Dla zapewnienia najwiekszej dokladnosci w okresleniu najbardziej plodnego dnia cyklu, nalezaloby uzywac programu komputerowego (ze wzgledu na dobro wspolne, take programy wraz z hardware powinien finansowac parafiom skarb panstwa). Mozna jeszcze pomyslec o wyslaniu Trojek Gertycha jako swiadkow poczecia nowego obywatela IV RP i jako rekojma ze przy tak partiotycznym akcie nie bedzie dochodzilo do zadnych dewiacji. I to wlasciwie na tyle. Radosnej prokreacji ;-))) /mwp1969 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=60064074&a=60069214 Ja słyszałem o projekcie czipów prokreacyjnych Kobiety po ukończeniu 8 roku życia (bo wtedy u niektorych pojawia się menarche - czyli pierwsza miesiączka) mają być znakowane czipem w postaci kolczyka. Będzie to w istocie mały komputerek, ktory będzie badał temperature i poziom chormonów płciowych progesterownu i estradiolu. Ma miec podwojne działanie z jednej strony okreslać będzie dni płodne (zielona dioda) oraz stan ciąży - już od 3 dnia od poczęcia - (niebieska dioda). Będzie tez wysyłał sygnał do Agencji Troski o Przyszłość dokumentującej wszystkie ciąże polek. Utrata dziecka skutkowac będzie zapaleniem sie diody czerwonej i stosownym sygnałem do centrali. W takich wypadkach konsekwencją ma byc podobno postepowanie prokuratorskie. Ekspertyza Ministerstwa Sprawiedliwości wykazała, że w sytuacjach celowej aborcji kobiety oskarżać można o zamach stanu. Ostatni problem to trudności z miniaturyzacja urządzenia. Obecnie dostepny model rozrywa płatki uszne - ale prace prowadzone przez czołowych inteligentów technicznych trwają. /wiktoriaka forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=60064074&a=60073419 A może kartki na poczynanie wprowadzić? Taką kartkę możnaby dostać po spowiedzi. Kto nie był u spowiedzi - nie poczyna. /banzai123 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=60064074&a=60071050 Przecież to żart jest prima aprilisowy... Acz swoją drogą ciekawe by były wtedy te rocznice, jak rodzice nie wspominaliby, jak to mama jechała Jasia do szpitala rodzić, tylko jak to mama z tatą Jasia wykonywali i w jakich okolicznościach ;) /monopol forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=60064074&a=60065124 Proponuję zwiększyć ilość cyfr w numerze PESEL. Cyfra na 12 miejscu określałaby czy dziecko zostało poczęte planowo czy też jest efektem wpadki ( przy czym można przy okazji upamiętnić rodzaj niesprawnej antykoncepcji). Np. 0-ciąża zaplanowana, rodzice nie stosowali żadnych metod zapobiegania zapłodnieniu 1-ciąża jest efektem niezrozumienia zasad kalendarzyka małżeńskiego 2-dziecko jest efektem pęknięcia prezerwatywy 3-dziecko jest efektem pomylenia przez matkę tabletki hormonalnej z innym preparatem medycznym lub środkiem spożywczym 4-matka nie znalazła lekarza, który zgodził się wypisać Postinor ( lub równoważny lek )w ciągu 72 godzin po zapłodnieniu 5-ciąża jest efektem nieudolności podziemia aborcyjnego 6-ciąża jest efektem partenogenezy itd.... ( jeszcze zostało kilka cyfr na inne mozliwości ) absurd? /kiwaczek11 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=60064074&a=60090437 Wg Posła Wierzejskiego, jako zadeklarowanego katolika i chrześcijanina zarazem , konsekwentnie należałoby zrezygnować z barbarzyńskiego obyczaju najbardziej hucznego obchodzenia urodzin w roku, jakim są Boże Narodziny. Co więcej, cofając o 9 miesiecy, "Boże Poczęcie" przypadłoby na 25 marca. A to duże prawdopodobieństwo, że przypadłoby ono okresowo np. w Wielki Piątek. Co i jak zatem świętowałby poseł Wierzejski? Czy byłby zalany łzami w dniu poczęcia Chrystusa, czy radowałby się w dniu Jego ukrzyżowania? Chciałbym wierzyć że to żart pierwszo kwietniowy, ale niestety nie mam pewności, biorąc pod uwagę pomysłowść członków LPR. praktyczne /hetman_a forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=60064074&a=60065923 Szkoda, że to Prima Aprilis, bo jako programista.. ... miałbym mnóstwo pieniędzy za niewielką robótkę do zarobienia. Większość systemów teraz sprawdza datę urodzenia na podstawie PESEL i na odwrót, więc mała poprawka do kodu o te 9 miesięcy, a za taką modyfikację na 5 minut roboty znowu wiele tysiaczków wpadło by do mojego portfela! Więcej takich wspaniałych ustaw, a pracy nie zabraknie mi aż do emerytury... ech.... ;-) pesymistycznie /shpinak forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=60064074&a=60072761 najgorsze jest to ze powiedzmy 2 lata temu zabawny artykul primaprilisowy w gazecie moglby wygladac tak: przewodniczacy PIS Jaroslaw Kaczynski oswiadczyl ze w przypadku wygranej w wyborach parlamentarnych zamierza zawrzec koalicje z Samoobrona i LPR, co wiecej w planach jest rowniez powierzenie stanowiska ministra edukacji Romanowi Giertychowi a ministrem rolnictwa zostanie mianowany Andrzej lepper.... pouczające /wojtekkarcz forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=60064074&a=60065093 Dla dzieci urodzonych po 2000 dodaje sie 20 do numeru miesiaca zatem urodzony 20 kwietnia 2007 ma PESEL 072420 a nie 070420 !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
poprostu_on Re: Prima aprilis 02.04.07, 00:44 Droga Redakcjo, Szukając tematu na prima aprillisowy żart kolejny raz odsłoniliście światopogląd Gazety. Pisząc artykuł wykorzystaliście delikatną materię, która dla wielu z Nas jest pozadyskusyjna. Wydaje mi się, że prawdziwą intencją było ośmieszenie osób, które w ostatnich tygodniach "śmiały" zadać całemu społeczeństwu bardzo niewygodne pytania w stylu "czy dziecko poczęte w czasie gwałtu ma odpowiadać za zbrodnie gwałciciela".... Jestem ciekaw, czy gazeta kiedykolwiek pozwoliłaby sobie na prima aprillisowy żart z innych fragmentów naszej rzeczywistości. Np: "Izrael podwyższa mur na terenach okupowanych o dalsze 100 metrów". Odpowiedz Link Zgłoś
colombina Re: Prima aprilis 02.04.07, 03:01 Skoro juz postanowiles popsuc prima aprilisowa zabawe na forum, to zadam Ci pytanie? Dlaczego w Polsce, zdarza sie czesto, ze ofiara gwaltu wstydzi sie ze zostala zgwalcona i nie zglasza przestepstwa na policje? Dlaczego w szpitalach nie ma procedur ktore wymagalyby od lekarzy podania emergency contraceptive ofierze gwaltu, zeby ta w ciaze nie zaszla. Dlaczego w Polsce jest taka spoleczna arogancja dla prawa, ze odmawia sie ofierze gwaltu korzystania z prawa, ktore zostalo ustanowione dla jej ochrony. No i ostatnie pytanie, dlaczego to kobieta zgwalcona ma placic za zbrodnie gwalciciela. Odpowiedz Link Zgłoś
poprostu_on Re: Prima aprilis 02.04.07, 09:02 Hej, Nie chciałem zepsuć zabawy. Po prostu denerwuje mnie proba ośmieszania ludzi z pewnym światopoglądem na każdym kroku przez gazetę i jej nawiedzone feministki. Zgadzam się z Tobą w kwestii emergency contraceptive. A na koniec. Kobieta zgwałcona nie powinna płacic za zbrodnie gwałciciela, jednak dzieco za tą zbrodnie nie powinno płacic również. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero A nie przyszlo Ci do glowy... 02.04.07, 11:46 poprostu_on napisał: Po prostu denerwuje mnie > proba ośmieszania ludzi z pewnym światopoglądem na każdym > kroku przez gazetę i jej nawiedzone feministki. ....ze ludzie z "okreslonym swiatopogladem" osmieszaja sie sami? Ze mowienie w XXI wieku o "dzieciach nienarodzonych" jest absurdem do potegi? Ze uzywanyy przez przeciwnikow USOWANIA NIEPOZADANEJ CIAZY nawiedzony jezyk wynikajacy z katechistycznej indoktrynacji jest smieszny sam przez sie? Nikt nie nikomu wyznawania pogladow polegajacych na tym ze sadzi iz cos czego nie ma jest. Nikt nie broni nikomu kierowania sie w swym zyciu takimi zasadami. Uwazasz ze zarodek albo plod jest dzieckiem - twoje prawo. Jest jednak rzecza zalosna i przerazajaca iz usiluje sie narzucic ten dziwny i anachroniczny poglad wszystkim posiadajacym inne zdanie i uczynic przestepcami tych, ktorzy nie zgadzaja sie na cofanie historii o jakies, srednio liczac, 50 do 60 lat. Tak ze wyjasnijmy sobie jedna, zasadnicza kwestie: NIE MA DZIECI NIENARODZONYCH. Beda jak sie narodza. Podobnie nie ma rzeczy niezrobionych, czynow niepopelnionych i mysli niepomyslanych. Jest zarodek, potem plod, potem noworodek a ten dorastajac przeksztalca sie w male a pozniej duze dziecko. Dziecko, drogi adwersarzu to jest taki maly czlowieczek ktory wola mama, chodzi do szkoly i jezdzi na kolonie. Zbior komorek przypominajacych niewyksztalcona kijanke to zarodek. Gdy narzady sa wyksztalcone, to plod. A nie dziecko. Acha, na marginesie: czlowiek powstaje w wyniku zaplodnienia. Zupelnie tak samo jak wszystkie inne stworzenia. Nie poczecia. Nauka, ktora zajmuje sie tym faktem nazywa sie biologia. Nie mylic z katechizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
poprostu_on Re: A nie przyszlo Ci do glowy... 02.04.07, 12:34 Z tego co wiem, Ty też byłeś zarodkiem, płodem a później dzieckiem. Czy też w jakiś cudowny sposób nagle stałeś się dzieckiem? Coś Ci powiem. Nie jest dobrze zapominać o porannej kawie. Wypij ją i odpisz mi jak już wyluzujesz. Trzymaj się :) Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: A nie przyszlo Ci do glowy... 02.04.07, 13:53 > Z tego co wiem, Ty też byłeś zarodkiem, płodem > a później dzieckiem. Czy też w jakiś cudowny > sposób nagle stałeś się dzieckiem? > Oczywiście - jak każdy z nas. Ale też Twój interlokutor nie twierdzi, że było inaczej! To po pierwsze. Po drugie - płód powstały w wyniku gwałtu nie jest dzieckiem, podobnie jak żaden inny płód. W związku z tym zdanie "dziecko za tę zbrodnię nie powinno płacić również" jest bez sensu - jakie dziecko ???? Odpowiedz Link Zgłoś
poprostu_on Re: A nie przyszlo Ci do glowy... 02.04.07, 14:16 "Płód powstały w wyniku gwałtu nie jest dzieckiem, podobnie jak żaden inny płód" Muszę to zapisać do złotych myśli :) Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: A nie przyszlo Ci do glowy... 02.04.07, 14:37 I nauczyć się na pamięć! Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: A nie przyszlo Ci do glowy... 02.04.07, 15:04 poprostu_on napisał: > Z tego co wiem, Ty też byłeś zarodkiem, płodem > a później dzieckiem. Czy też w jakiś cudowny > sposób nagle stałeś się dzieckiem? Dokladnie o to chodzi. Naturalnie ze bylem. Dzieckiem stalem sie - podobnie jak Ty w wyniku dojrzewania, wzrostu, wychowania i rozwoju swiadomosci. Nabylem cech dziecka. Dopoki ich nie nabylem to ich nie mialem. I nikt nie mogl mnie w zwiazku z tym ich pozbawic. Bo nie mozna pozbawic kogos czegos czego nie ma ale co moglby ewentualnie miec. > Coś Ci powiem. Nie jest dobrze zapominać o > porannej kawie. Wypij ją i odpisz mi jak już > wyluzujesz. > > Trzymaj się :) Alez chetnie. Kawy porannej istotnie nie bylo. Zwiazek pomiedzy kawa a brakiem elementarnej logiki odzwierciedlajacym sie w stosowanym absurdalnym jezyku przeciwnikow aborcji pozostaje dla mnie dalej niejasny. Mozna byc za, mozna byc przeciw. Mozna prowadzic na ten temat dyskusje. Powiewa mi osobiscie. Nazywanie czegos co jest czarne potencjalnie bialym budzi moj protest. Czarne jest czarne. Zywy jest zywy a nie potencjalnie zmarly. Gory sa gorami a nie przyszla rownina. Morze jest morzem. Wiatr wiatrem a nie zapowiedzia ciszy. Dziecko jest pojeciem stosowanym powszechnie do nazywania okreslonego stadium rozwoju narodzonego czlowieka. Nazywania dzieckiem zarodka a zaplodnienia poczeciem jest naduzyciem bo sugeruje stan sprzeczny z logika a zgodny z mysleniem zyczeniowym fundamentalistow. Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: A nie przyszlo Ci do glowy... 02.04.07, 15:16 rmstemero, podpisuję się pod tym wszystkimi kończynami ! ;) I pozdrawiam E. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: A nie przyszlo Ci do glowy... 02.04.07, 17:32 ewik_75 napisała: > rmstemero, > podpisuję się pod tym wszystkimi kończynami ! ;) > I pozdrawiam > > E. Ja Ciebie rowniez. :-))) P.S: Nie dajmy sobie zabrac jezyka figlarnym zwolennikom filologicznego szulerstwa. Wiecej na ten temat (wlacznie z ciekawa dyskusja) znajdziesz pod: socjopatycznamalkontentka.blox.pl/2007/03/Wolnosc-wyboru-czyli-wolnosc-dozoru.htm MAdra kobieta to pisze... Odpowiedz Link Zgłoś
ssbn-633 Re: A nie przyszlo Ci do glowy... 02.04.07, 12:52 rmstemero napisał: > Tak ze wyjasnijmy sobie jedna, zasadnicza kwestie: NIE MA DZIECI NIENARODZONYCH > . > Beda jak sie narodza. Skoro to takie proste, to czemu nie można zabić płodu np w 8 m-cu ciąży? Robienie sobie dowcipów z tego typu kwestii świadczy tylko o tym, że GW spadło już poniżej poziomu niby to kołtuńskich i prymitywnych środowisk, które zwalcza (tamci jakoś nie robią sobie aprylisowych żartów z oszołomów typu Szczuka, Senyszyn czy inny Biedroń). Oni żartują z tego co ich śmieszy... tyle... żałośni i nabzydeczeni rewolucjoniści... Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: A nie przyszlo Ci do glowy... 02.04.07, 14:54 ssbn-633 napisała: > Skoro to takie proste, to czemu nie można zabić płodu np w 8 m-cu ciąży? Mam wrazenie, ze sie nie rozumiemy. Usuwanie zaawansowanyej ciazy jest uznawane za karygodne i moralnie niedopuszczalne i ja sie z tym jak najbardziej zgadzam. Nie zgadzam sie natomiast z zawlaszczeniem jezyka przez nawiedzonych w celu emocjonalnej manipulacji ewentualnym przeciwnikiem i jego dezawuacje jeszcze zanim rozpocznie sie dyskusja z udzialem ewentualnych argumentow. Dlatego dziecko pozostanie dla mnie dzieckiem (a nie malym doroslym) a zywi pozostana dla mnie zywymi (a nie potencjalnymi duszami lub niezmarlymi zwlokami). Szanuje jak najbardziej ludzi uwazajacych ze zycie czlowieka rozpoczyna sie w momencie zaplodnienia a nie urodzenia. Nie rozumiem jednak dlaczego chca mnie zmusic do nazywania zaplodnienia poczeciem a zarodka dzieckiem. Niechze kieruja sie w swym zyciu wyznawanymi przez siebie zasadami a mnie i reszte obywateli tego wolnego kraju zostawia z laski swojej w spokoju. I przede wszystkim niech pozostawia w spokoju jezyk, ktory jest narzedziem logicznym i precyzyjnym jesli tylko sie tego pragnie. I nie ma zadnego powodu abys straszyla mnie Szczuka lub Gazeta Wyborcza. Nie podoba Ci sie to nie czytaj. Nie podoba sie - to nie sluchaj i nie ogladaj. Ale od mojej wolnosci sluchania, ogladania i przede wszystkim samodzielnego myslenia to ja bardzo prosze: wara! Co dotyczy rowniez wspolnego jezyka. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz CHormony 02.04.07, 01:15 piszemy przez samo"H" Reszty nie czytałem ale myślę,że jeszcze coś by się znalazło. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: CHormony 02.04.07, 15:33 Zauważyłem - ale był to "cytat" z czyjegoś postu. Może brak zastrzeżenia "pisownia oryginalna"? Jednak mieć o to pretensję do portalu gazeta.pl to poważne nadużycie. Odpowiedz Link Zgłoś
panrysio Re: Prima aprilis 02.04.07, 12:57 Haha. Ale beton. To nie jest smieszne. Nie rozumiem doroslych ludzi, ktorzy robia dowcipy niczym przedszkolaki. Czas kurde dorosnac. Odpowiedz Link Zgłoś
flyhalf Re: wyjątkowo niesmaczne i głupie 02.04.07, 13:40 jest robienie sobie dowcipów z tematu, który spora (większość) czytelników w Polsce czy Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: wyjątkowo niesmaczne i głupie 02.04.07, 15:33 flyhalf napisał: > jest robienie sobie dowcipów z tematu, który spora (większość) > czytelników w Polsce czy Odpowiedz Link Zgłoś
flyhalf Re: wyjątkowo niesmaczne i głupie 02.04.07, 16:06 > że z taką dozą pewności piszesz o tej "większości" z dozą pewności? to nicby po co nawias? a koniec zdania (lub poważnie) nie pasuje do tezy to pomineliśmy, nie? No tak, przecież to są nalepsze zasady "dyskusji" zalecane przez ojca Adama... > Z oficjalnych badań wynika, ze coś koło 30% Polaków co to za oficjalne dane? w wysokich obcasach wyszytałaś/eś? skąd taka doza pewności? > Oświeć mnie, proszę…. Ale w czym? że GW robi sobie żarty ale tylko wtedy kiedy ma pewność, że nie dostanie w gębę... Mało chwalebna cecha... na literę t. > Co więc tu robisz???? a co to formu klakierów?, obcym wstęp wzbroniony???. No to sooory, że przeszkadzam. BTW tekstu nie czytałem -- tytuł wystarczył Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: wyjątkowo niesmaczne i głupie 02.04.07, 16:31 flyhalf napisał: > > że z taką dozą pewności piszesz o tej "większości" > z dozą pewności? to nicby po co nawias? O co Ci chodzi? Czy mógłbyś wypowiedzieć się po polsku? I precyzyjnie? Jaki nawias? Co to znaczy "nicby"? a koniec zdania (lub poważnie) > nie pasuje do tezy to pomineliśmy, nie? Nie, bynajmniej. Co nie pasuje do jakiej tezy ? Nie postawiłam żadnej tezy, przytoczyłam jedynie wyniki badań, ale to dopiero poniżej… No tak, przecież to są nalepsze > zasady "dyskusji" zalecane przez ojca Adama... Nie wiem, o kim piszesz….. > > Z oficjalnych badań wynika, ze coś koło 30% Polaków > co to za oficjalne dane? w wysokich obcasach wyszytałaś/eś? > skąd taka doza pewności? Żadna doza pewności. Podaję wyniki badań. Prezentowane były na Onecie kilka tygodni temu, kiedy rozgorzała dyskusja a propos potencjalnych zmian w Konstytucji. Nie piszę, że tak jest na pewno, a jedynie, że to podają wyniki badań. Jak każde badania - tak i te - obarczone są pewnym błędem. > > Oświeć mnie, proszę…. > Ale w czym? że GW robi sobie żarty ale tylko wtedy kiedy ma pewność, > że nie dostanie w gębę... Mało chwalebna cecha... na literę t. Hmmm…. Tak, robi sobie żarty. I tylko tego brakuje, żeby za coś takiego "w gębę dostała". Wiesz, co to wolność słowa? Czy może jesteś z tych, co by najchętniej za niechlubne określanie w Internecie człowych przedstawicieli drobiu naszego kraju i ich świty wystrzelali albo przynajmniej wpakowali do więzienia co najmniej weekendowego? Jeszcze jedno - napisz mi, proszę, jak wyobrażasz sobie "danie w gębę" gazecie. Zaintrygowało mnie to. > > > Co więc tu robisz???? > a co to formu klakierów?, obcym wstęp wzbroniony???. No to sooory, Nie, bynajmniej. Jednakowoż dziwię się, bo ja na przykład na forum "Naszego dziennika" nie bywam, nie słucham też Radia Maryja. Podobnie postępują znane mi osoby - o różnym spektrum poglądów. Nie interesuje mnie - nie słucham / nie czytam / nie oglądam. I takie postępowanie wydaje mi się racjonalne. > że przeszkadzam. BTW tekstu nie czytałem -- > tytuł wystarczył Odpowiedz Link Zgłoś
gad0007 Re: Prima aprilis 02.04.07, 17:17 cienki żart :| Myślałem, że gazetę stać na coś lepszego... szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod zart byl przedni, z rodzaju "czarnego humoru", w 02.04.07, 18:22 nastepnym roku proponuje odwiedziny Rydzyka u Ben Ladena Odpowiedz Link Zgłoś
rumel24 ten zart to PLAGiat!! 02.04.07, 21:39 ten zart to plagiat tego tekstu: www.tutej.pl/cms.php?i=21519 Odpowiedz Link Zgłoś
mytrash Czy datę urodzenia w PESEL-u zastąpi data poczę.. 02.04.07, 00:22 czyli jesli przy porodzie nie bedzie sie dalo uratowac dziecka i ono umrze to lekarz bedzie odpowiadal za nieumyslne spowodowanie smierci ? Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz """Świat się śmieje"""prawda czy fałsz? 02.04.07, 01:09 Mimo,że to 1 kwietnia skłonny jestem uwierzyć.W tej chwili naszym oszołomom przychodzą tak absurdalne pomysły nie tylko 1 kwietnia,że trudno jest połapać się co jest prawdą,a co fałszem. Odpowiedz Link Zgłoś
jjjupiter Czy datę urodzenia w PESEL-u zastąpi data poczę.. 02.04.07, 03:36 czyzby w jezyku polskim nastapila zmiana i od dzis zamiast mowic DEBIL , IDIOTA, DUREN bedziemy mowic posel STRAG Odpowiedz Link Zgłoś
mysza-ata Czy datę urodzenia w PESEL-u zastąpi data poczę.. 02.04.07, 08:37 to jakaś paranoja??? Co to ma zmienić? I tak większość wyjedzie do Angli albo Irlandi:-) Odpowiedz Link Zgłoś
bcalus Czy datę urodzenia w PESEL-u zastąpi data poczę.. 02.04.07, 12:01 Tak, kolejny wspaniałomyślny pomysł, jak zwiekszyć wydatki na administrację danymi w państwie, przecież każda choćby drobna zmiana w zarządzaniu danymi, powoduje fizyczny nakład środków, więc powinna być głęboko uzasadniona-czyż nie? Nie widzę w proponowanej zmianie efektu poprawy zarządzania danymi, poprawy działania systemu, a jedynie zmiane ideologiczną, która pociągnie za sobą koszty. Po co je rodzić, skoro powinniśmy ich unikać?-szczególnie w dziale administracji. To tyle jeśli chodzi o stronę ekonomiczną pomysłu. Jeśli chodzi o stronę ideologiczną-myślę że jest ona jasna. natomiast napewno pojawi się problem natury logicznej, kwestia uznania daty poczęcia. Czy poczęliśmy w momencie powzięcia zamiaru o poczęciu, czy też w chwili fizycznego kontaktu, czy może należało by obliczyć czas wędrówki plemników do komórki (jeśli zamierzone poczęcie miało być np. o 23:59, to prawdopodobnie faktyczne już w dniu następnym). Reasumując nie widzę logicznego ani ekonomicznego powodu tej zmiany, jedynie ideologiczny-ale czy dzieki niemu będzie się nam lepiej żyło? Odpowiedz Link Zgłoś
jan.grz Czy datę urodzenia w PESEL-u zastąpi data poczę.. 02.04.07, 12:22 Na szczescie nie dalem sie nabrac, ale pytam autorow tego w sumie fajnego zartu, czy mieli swiadomosc, ze ten wyimaginowana zmiana systemu pesel-a bylaby tworzeniem "drugiej" Japonii, gdzie wielowiekowa tradycja (nie znam jej zrodel) za rozpoczecie zycia przyjmuje orientacyjnie przyjmowana date poczecia. Ten system jest przyczyna klopotow Japonczykow za granica gdy z takich czy innych powodow musza podac date swojego urodzenia, bo wiekszosc Japonczykow nie zna daty swojego urodzenia. Czy rodzina Giertychow nie ma przypadkiem jakiegos japonskiego przodka? Odpowiedz Link Zgłoś
zygzag3 Re: Czy datę urodzenia w PESEL-u zastąpi data poc 02.04.07, 18:13 W dzisiejszych czasach trudno jest odroznic zart primaaprilisowy politykow od prawdy. Ja nie zdziwilbym sie jezeli to bylaby prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
rock73 Czy datę urodzenia w PESEL-u zastąpi data poczę.. 02.04.07, 18:20 Ale jaja... to może ja się na lustrację załapię jednak? Będę mógł odmówić i zostanę męczennikiem. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rokets_w Czy datę urodzenia w PESEL-u zastąpi data poczę.. 02.04.07, 20:36 A moze jeszcze ustanowic ustawe aby spermy nie wylewac nigdzie poza pochwa a pochwę po stosunku korkowac by z niej sperma nie wyciekła, bo plemniki to tez zycie. Panowie posłowie natychmiast to wprowadzcie do konstytucji. A męższczyznom pozakładajcie pasy cnoty by nie miał możliwosci tej spermy trysnać byle gdzie. A jak zechce mieć stosunek to niech zgłosi na policję i policjant przypilnuje aby sperma była wlana do pochwy. Tylko jak ustalicie date wyprodukowania plemników? Ale wy panowie posłowie jestescie specjalistami to dacie sobie radę i z tym problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
bgp2001 Re: Czy datę urodzenia w PESEL-u zastąpi data poc 03.04.07, 13:10 Bez względu na to czy to żart czy nie - aktualne władze naszej Najjaśniejszej nie takie bzdury zarządzali! Zaprawdę żałosne to! ...Jak oni sami zresztą, acz niebezpieczni dla całej Najjaśniejszej. Odpowiedz Link Zgłoś