hangingrock 06.04.07, 10:03 Zdechł!!! Zdychają szuje!!! Ten kot, który był osobą umarł. Odszedł. Nie zdechł. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misiak7337 Milion dolarów za książkę o kocie-bibliotekarzu 06.04.07, 10:15 i bardzo dobrze że zdechł!!!!! Dodatkowo tylko książki się kurzyły od sierści!! Ciekawe jeszcze czy nie sikał po kątach - być moze jeszcze dodatkowo sikami śmierdziało!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vatseq Re: Milion dolarów za książkę o kocie-bibliotekar 06.04.07, 13:31 Jeśli był na liście płac, to nie zdechł!!! Był bowiem osobą. Można powiedzieć: odszedł do krainy wiecznych łowów, przeniósł się na łono Abrahama etc, ale nie, że zdechł! misiak7337: chyba poza muchami i pająkami nie masz w domu żadnego zwierzęcia? :-P Odpowiedz Link Zgłoś
basia555 pająk też człowiek 06.04.07, 18:36 nawet się nie spodziewasz, jakie to miłe zwierzęta. Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Milion dolarów za książkę o kocie-bibliotekar 06.04.07, 10:24 Też mi się to "zdechł" nie spodobało. Piszą o kocie jako o "kimś", a za chwilę "zdechł". Odpowiedz Link Zgłoś
999s Re: Milion dolarów za książkę o kocie-bibliotekar 06.04.07, 14:14 Semantyka. Ponoć jedynymi zwierzętami (prócz ludzi), które umierają a nie zdychają są pszczoły. Odpowiedz Link Zgłoś
dodecahedron Re: Milion dolarów za książkę o kocie-bibliotekar 06.04.07, 19:42 Dewey od "Klasyfikacji Dzięsiętnęj Dewey'a", oczywiście... Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Milion dolarów za książkę o kocie-bibliotekar 06.04.07, 20:06 Koty mają dusze i umierają. Odpowiedz Link Zgłoś
sztukmistrz jedynka z angielskiego 06.04.07, 21:44 Autorkę artykułu poniosła nieco fantazja translatorska: imię kota oznacza po angielsku po prostu Dewey Czytaj Więcej, te "książki" to jakaś mocno podejrzana licencia poetica ;> --- Joga - oczyszcza ciało i umysł Odpowiedz Link Zgłoś
bezportek Do kozy za nieuwage: D.R.Books 06.04.07, 23:15 Kot o imionach Dewey Readmore i nazwisku Books, po krotkim wahaniu wysyla wszelkim gapowatym analfabetom pogardliwe prychniecie. Odpowiedz Link Zgłoś
usergazeta1 KOT MIAL 18 a nie 8 lat !!!! (info z USA Today) !! 08.04.07, 17:29 "Dewey Readmore Books został podrzucony jako kociak do Biblioteki Publicznej w Spencer w mroźną, styczniowa noc w 1998 roku. Ktoś go wrzucił do skrzynki na zwracane książki." SZANOWNA PAN/PANI mar redaktor....nie wiem za co wy bierzecie pieniadze, ale przynajmniej jak przedrukowujecie info to nauczcie sie czytac ze zrozumieniem!!!!!!!!!!!!!!!!!!! "The temperature was minus 10 when Myron and another librarian found Dewey under a pile of books in the library's book drop when they came to work one morning in January 1988." info z www.usatoday.com/news/offbeat/2006-12-02-library-cat_x.htm Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: KOT MIAL 18 a nie 8 lat !!!! (info z USA Toda 08.04.07, 18:10 Ten wielki kot na zdjęciu wyglądał mi na więcej niż 8 lat. Poza tym dziwiłam się dlaczego tak szybko umarł. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: KOT MIAL 18 a nie 8 lat !!!! (info z USA Toda 10.04.07, 10:29 też mnie zdziwiło, że ten kot taki krótkowieczny był. Puśka moich rodziców żyje już 12 lat i jeszcze w ub. roku miała kociaka, w tym roku nie będzie miała, bo dostala zastrzyk antykoncepcyjny. Kotka jest okazem zdrowia, czysta, przemiła i wybredna, poluje tylko w okolicach lodówki i nie zje byle czego. Odpowiedz Link Zgłoś
geospiza Re: Milion dolarów za książkę o kocie-bibliotekar 10.04.07, 11:20 > Zdechł!!! Zdychają szuje!!! Ten kot, który był osobą umarł. Odszedł. Nie zdechł > . Słuszna uwaga... Ale to taki kolokwializm u nas, że aż ciężko go wyplenić :( Czasem ludzie nieświadomie tak mówią.. Serio... A kot piekny i książka na pewno tez piękna. Kupię ją, jak tylko zostanie u nas przetłumaczona i wydana :D Odpowiedz Link Zgłoś