government 05.05.07, 22:33 God save our gracious Quinn, long live our noble Quinn, God save the Quinn! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slec Re: Na cześć brytyjskiej królowej Diageo wypuścił 05.05.07, 22:43 Quinn ? ... Odpowiedz Link Zgłoś
red.a.michnik a moze QUID (£) wtedy to by sie zgadzalo ;-) 06.05.07, 10:12 a moze QUID (£) wtedy to by sie zgadzalo ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mitreades Re: Na cześć brytyjskiej królowej Diageo wypuścił 05.05.07, 22:51 Przepraszam, a co to jest "Quinn"? Odpowiedz Link Zgłoś
government Re: Na cześć brytyjskiej królowej Diageo wypuścił 05.05.07, 23:20 mitreades napisał: > Przepraszam, a co to jest "Quinn"? Tu jest Gazeta Wyborcza! Tu zasady ortografii nie obowiązują! Jeżeli GW może robić błędy w artukułach wynikające z braku profesjonalizmu: ......... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=17&w=61782853&wv.x=1&v=2&s=0 • Rysunkowe lustro Ameryki IP: *.socal.res.rr.com Przeczytaj komentowany artykuł » Gość: eriksonali 05.05.07, 10:55 GW pisze: > Homer to typowy coach potato Nie _coach_ potato, ale _COUCH_ potato, dummy! Gazeta Wyborcza jest w stanie sp...ić wszystko, czego dotknie:) ....... to ja robię błędy zamierzone, aby pokazać, że skoro GW wolno, to dlaczego nie lekceważonym czytelnikom!? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Na cześć brytyjskiej królowej Diageo wypuścił 06.05.07, 03:06 government napisał: > mitreades napisał: > > > Przepraszam, a co to jest "Quinn"? > > > > Tu jest Gazeta Wyborcza! Tu zasady ortografii nie obowiązują! **************************************** Tak trzymać! Jak cię policja złapie na prowadzeniu samochodu po kilku głębszych, to miej przy sobie egzemplarz Gazety Wyborczej i wszytko zwal na wraży układ dziennikarski. Odpowiedz Link Zgłoś
wujek_extrema Re: Na cześć brytyjskiej królowej Diageo wypuścił 06.05.07, 04:49 Quinn to dosc popularne nazwisko angleskie. No coz ktos sie wyglupil... :) Odpowiedz Link Zgłoś
mamgotamgo pytanie do chemików 05.05.07, 22:51 czym się różni pod względem chemicznym "królewska whisky" od tej zwyczajnej? Chodzi o skład chemiczny. Pomińmy siaczyny zawarte w winach do 60 zł ale o normalną whisky wyprodukowaną normalną metodą podobnie zresztą jak produkuje się wino z winogron "domowym sposobem". Odpowiedz Link Zgłoś
slec Re: pytanie do chemików 05.05.07, 23:07 Powiedz mi, czujesz roznice "łyski" do 60 pln (ballantines za 50 czy nawet vat69 za 30) i single malt (12 letni Chivas, czy Old Pulteney)? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: pytanie do chemików 06.05.07, 04:02 slec napisał: > Powiedz mi, czujesz roznice "łyski" do 60 pln (ballantines za 50 czy nawet > vat69 za 30) i single malt (12 letni Chivas, czy Old Pulteney)? ***************************************** Teoretycznie, to i składniki markowych blended powinny leżakować po 12 lat. Ale kto by dał temu wiarę? Artykuł nie podaje, czym dokładnie jest owa królewska whisky, poza tym, że ma ładną butelkę. W każdym bądź razie na stronie Diageo figuruje w kategorii Whisky (blended, vatted) obok Johnnie Walkera i VAT69, a nie w kategorii Whisky-Classic Malts. Odpowiedz Link Zgłoś
winoman Re: pytanie do chemików - siarczyny 06.05.07, 10:35 > Chodzi o skład chemiczny. Pomińmy siaczyny zawarte w winach do 60 zł Pewnie się zdziwisz, ale w winach kosztujących 600 zł też są siarczyny. W kosztujących 6000 zł zresztą też. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
nothanks Re: Na cześć brytyjskiej królowej Diageo wypuścił 05.05.07, 23:33 Tutaj nawet nie wiedza co to za krolowa: youtube.com/watch?v=fJuNgBkloFE Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Do tych wszystkich co tego nie rozumieją. 06.05.07, 00:40 Królowa Angielska to nie jest jakiś tam Kaczyński, czy inny wielguśny hierarcha Kościoła powszechnego, czy może sam Glemp. To jest powszechnie szanowana osoba za swe przymioty wszelakie. I tu przepraszam ochranianych konkordatem. Tu nie wiem, czy Anglikański kościół ma jakiś Konkordat? Odpowiedz Link Zgłoś
lord-koks Na cześć brytyjskiej królowej Diageo wypuścił n.. 06.05.07, 04:22 tylko dlaczego amerykanie daja canadian whiskey , bo chyba wszystkim wiadomo ze Royal Crown to made in Canada Odpowiedz Link Zgłoś
lidiawarchol1 Re: Na cześć brytyjskiej królowej Diageo wypuścił 06.05.07, 06:13 lord-koks napisał: > tylko dlaczego amerykanie daja canadian whiskey , bo chyba wszystkim wiadomo ze > Royal Crown to made in Canada Jesli juz to Crown Royal ,zreszta ,bardzo dobra whiskey Odpowiedz Link Zgłoś
logintakinoo Na cześć brytyjskiej królowej Diageo wypuścił n.. 06.05.07, 11:03 W nazwie "Crown Royal XR Extra Rare Heritage Blend" nie ma wyrazu whisky dosłowne tłumaczenie to "korona królewska XR Extra rzadka mieszanka dziedzicza" Odpowiedz Link Zgłoś
akeley Re: Na cześć brytyjskiej królowej Diageo wypuścił 06.05.07, 17:27 Już wiem, kto tłumaczy instrukcje obsługi... Odpowiedz Link Zgłoś
formoza78 Re: Na cześć brytyjskiej królowej Diageo wypuścił 06.05.07, 15:45 government napisał: > God save our gracious Quinn, long live our noble Quinn, God save the Quinn! A może: "God shave the Queen" ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jaco1234 Re: Na cześć brytyjskiej królowej Diageo wypuścił 06.05.07, 15:55 a mi jeszcze butelki nie podesłali:)? czuję się dotknięty, szczególnie po tym jakie złodziejskie podatki ze mnie zdzierali w GB:) Odpowiedz Link Zgłoś