Dodaj do ulubionych

Fotyga przeciw różnicowaniu państw UE przez pań...

11.05.07, 09:51
Znaczy niech kupuja i polskie Mercedesy?
Obserwuj wątek
    • bak_on Fotyga przeciw różnicowaniu państw UE przez pań... 11.05.07, 09:52
      Czy rozchodzi sie o wszystkie trzecie panstwa, czy tylko te wybrane?
      • login.gazeta1 Co mialam powiedzieć, przeczytałam (wydukałam)... 11.05.07, 10:45
        .
        • konread Re: Co mialam powiedzieć, przeczytałam (wydukałam 11.05.07, 10:50
          Przez chwilę myślałem jak widziałem fragment jej przemówienia że się nam pani
          minister rozpłacze, tak się jakos jej dziwnie głos załamywał ;)
          • o_n_a_10 Re: Co mialam powiedzieć, przeczytałam (wydukałam 11.05.07, 11:35
            konread napisał:

> Przez chwilę myślałem jak widziałem fragment jej przemówienia że się nam pani
            > minister rozpłacze, tak się jakos jej dziwnie głos załamywał ;)

Dokładnie! A nawet Kaczyńskiego przekręciła na Kalczyńskiego... ;) Nie wiem, czy
            taki grzech ujdzie płazem... ;)
    • ramm.stein Tak, tak, Polska lokomotywa Unii. 11.05.07, 09:54
      Wielka, ogromna i pot z niej splywa.
      • rybka9915 a, to stad ten smrod potu i niewypranych 11.05.07, 11:30
        skarpet pana premiera....
        Prawdziwa "dyplomatka" z tej wdziecznej gosposi pana K, alez to wdziecznie
        zakamuflowala.
        Proponuje nagrode "POL-BELKOT" dla naszych przeuroczych polityczek i politykow,
        bo kazdy z nich tak madrze belkocze, ze malo ktory wyksztalciuch czy tez lze-
        elita sa to w stanie pojac, a powtorzyc lub "wlasciwie" uzyc - to juz
        absolutnie zaden.
        • poszeklu Re: tesknisz za czosnkiem 11.05.07, 13:34
          rybka9915 zateskniła "dyplomacja" cuchnaca czosnkiem.
          • lesbijka_wroclaw Re: tesknisz za czosnkiem 11.05.07, 14:25
            jak na razie to obecna "dyplomacja" smierdzi czosnkiem, nie potrafi powiedziec
            slowa w obcym jezyku ani powiedziec wiecej niz to, co podetkneli jej pod nos na
            kartce.
            • poszeklu Re: nie tesknie za zapachem czosnku w rzadzie 11.05.07, 18:39
              lesbijka_wroclaw napisała:

> jak na razie to obecna "dyplomacja" smierdzi czosnkiem, nie potrafi powiedziec
              > slowa w obcym jezyku ani powiedziec wiecej niz to, co podetkneli jej pod nos
              na
              > kartce.

Ale w przeciwienstwie do poprzednich sa Polakami.
              Zauwaz, niby nic, ale jednak.
              Oceniajac prace rzadu po poltorarocznym okresie -
              NIE MA AFER! Czy to zauwazylas? Jesli tak, to docen
              bo przez poprzednie 50 lat afery byly stala czescia
              rzadow komuszych. Pod tym wzgledem ja mam wiele
              uznania dla Kaczynskich. Nie ma dwu zdan, to jest
              niebo i ziemia w porownaniu, chocby, z ostatnimi
              premierami.

• leszlong Re: nie tesknie za zapachem czosnku w rzadzie 13.05.07, 13:05
                Na razie nie ma ujawnionych. Ponadto, wedle jakich zasad uważasz, że ktoś jest
                Polakiem a ktoś nie? Rasowych, językowych??
                Czy warszawiacy są zadowoleni z rządów Kaczyńskiego jako prezydenta Warszawy?
                Raczej nie jeśli weźmiemy pod uwagę kwestię komunikacyjną, budowlaną i inne
                gdzie wydaje się decyzje związane z budową. Muzeum Powstania Warszawskiego to
                jedyny plus tej prezydentury. A teraz nawet takiego plusa nie ma (Lech K. jako
                prezydent Polski).
                Czy zwykły obywatel obecnie wie jakie były afery w PRLu, wątpię. Wówczas nie
                było wolnej prasy, która by informowała o takich sprawach.
    • rmstemero Zbaranialem 11.05.07, 10:03
      "Potrzebna jest spokojna i roztropna dyskusja".
      Panie premierze, panie prezydencie, panowie kapciowi, panowie koalicjanci! Co tu
      jest grane? Toz to nieomal poprawnosc polityczna a moze nawet - przepraszam za
      slowo - poszanowanie pogladow odmiennych. Pani minister powinna zostac oskarzona
      o dywersje, bo tym jednym zdaniem niweczy cale lata pracy obecnie nam milosciwie
      panujacych, pracy nad jezykiem politycznego dialogu, ktory jak sama nazwa
      wskazuje, sluzy do walenia rzeczywistego lub wyimaginowego przeciwnika po
      goleniach.

Czyzby zmeczenie materialu?
      • alatien Re: Zbaranialem 11.05.07, 11:39
        Fotyga po prostu pada od zmeczenia i sama nie wie co mowi. Oj, czyzby zmiana na
        stanowisku sie szykowala. Nie ma ostatnio jakiegos szraka bez osiagniec co sie
        zbyt czesto w TV pokazuje? Moze bedzie nowym szefem MSZtu?

No bo w to zeby nagle polityka zagraniczna PiSu znormalniala to nie chce mi sie
        wierzyc.

Pozdrawiam
        • rs_gazeta_forum Re: Zbaranialem 11.05.07, 11:52
          "Potrzebna jest spokojna i roztropna dyskusja".
          Po prostu nie zrozumieliście skrótu myślowego tej pani. Określenie "spokojna i
          roztropna dyskusja" zostanie dopiero wytłumaczone szerokiemu ogółowi przez
          Kaczyńskich, gdy będą mówili pozostałym 26 krajom, jak ma wyglądać UE.
        • util Poprawanie jakości dyplomacji - jasne! 11.05.07, 11:54
          To dlatego właśnie wyrzuca się Mellera, Kuźniara, Sobkowa, Szlajfera,
          Stebelskiego i odmawia prof. Bartoszewskiemu prawa do angażowania się w dialog
          międzynarodowy. Teraz o kadrach MSZ decyduje antysemita Kobylański - taka oto
          mamy jakośc - Kobylański za Bartoszewskiego.

Polska może być dumna z najlepszego szefa MSZ po '89.

Kobieto, nie męcz kraju, odejdź.
        • blue911 Re: Zbaranialem 11.05.07, 14:11
          Strasznie jej wspolczuje: musi byc bardzo trudno dzialac cos w dyplomacji
          -nie majac do niej zadnego przygotowania
          -nie znajac zadnego jezyka obcego?!?!?
          A tak dobrze kcialam....
    • qc UE zawalila 11.05.07, 10:04
      traktat powinien byc obowiazujacy przed rozszerzeniem.
      A teraz sprawa stala sie niewykonalna.
      Kiedy wklad do tworzenia traktatu beda miele znani Specjalisci od tworzenia
      Prawa, niejaka Fotyga i worek Kartofli.
      • rs_gazeta_forum Re: UE zawalila 11.05.07, 11:54
        Ano, zawaliła. Ale nawet my się nie spodziewaliśmy, że ten skompromitowany
        zlepek paranoików dojdzie tu do władzy, i wbrew woli większości Polaków będzie
        chciał nas wyprowadzić z UE.
    • claudia_s2 Widz uwaza sie za bohatera spektaklu?! Ewenement 11.05.07, 10:04
    • junkier Fotyga skończyła z potakiwactwem, lokajstwem i ant 11.05.07, 10:12
      Fotyga skończyła z potakiwactwem, lokajstwem i antyszambrowaniem na
      dworach 'mocarstw', o pogonieniu 'korporacji Geremka' nie wspomne, i z tych
      istotnych zmian w polityce zagr. można się tylko cieszyć. Jak powiedział J.
      Kaczyński, "Koniec z asymetrią w polskiej poliyce zagranicznej".
      • bak_on Re: Fotyga skończyła z potakiwactwem, lokajstwem 11.05.07, 10:15
        Przeciez nie skonczyla. Jest tuba nam milosnie panujacych blizniat, a lokajstwo
        wobec "naczalstwa" wylazi w kazdym slowie i gescie. I na tym koncza sie jej walory.
        • junkier Re: Fotyga skończyła z potakiwactwem, lokajstwem 11.05.07, 10:19
          Nie odkręcaj kota ogonem. Chodzi o lokajstwo wobec Brukseli, o innych
          mocodawcach nie wspomnę, w czym celowała polityka zagr. w III RP, której
          zdradziecki charakter ujawnił się w momencie gdy Kwachu chciał przepchnąć
          zgodę, przy pełnym aplauzie Geremkowego zaciągu w MSZ, na Eurokonstytucję,
          ktora odebrałaby nam suwerenność degradując Polskę do roli pariasa w UE.
          • bak_on Re: Fotyga skończyła z potakiwactwem, lokajstwem 11.05.07, 10:26
            Jak na razie widze, ze bliznieta raczkami lokaji typu Fotyga probuja rozgrywac
            jakis pokerek, ktorego stawka jest to, ze Polska moze wogole poza marginesem
            wyladowac.
            • junkier Re: Fotyga skończyła z potakiwactwem, lokajstwem 11.05.07, 10:34
              Na razie jest dobry kierunek: obrona scislych interesow Polski.
          • purcman1 Re: Fotyga skończyła z potakiwactwem, lokajstwem 11.05.07, 10:38
            Junkier, pariasem to ty jesteś - pariasem kARTOFLI wykopanych przez rOMKA pod
            peronem we Włoszczowej
            • junkier Re: Fotyga skończyła z potakiwactwem, lokajstwem 11.05.07, 10:41
              Jestem wolnym czlowiekiem w odroznieniu od lokajstwa eseldowsko-pedeckiego,
              wczoraj wierni sludzy Moskwy, a dzis Brukseli, Berlina i Telavivu, za nic
              majacy interes kraju.
              • claudia_s2 a ty ciagle ekscytujesz sie swoja glupota! 11.05.07, 11:00
                junkier napisał:

> Jestem wolnym czlowiekiem w odroznieniu od lokajstwa eseldowsko-pedeckiego,
                > wczoraj wierni sludzy Moskwy, a dzis Brukseli, Berlina i Telavivu, za nic
                > majacy interes kraju.
                • junkier Re: Fotyga skończyła z potakiwactwem, lokajstwem 11.05.07, 11:01
                  Tia, madre sa tylko slugusy obcych...
              • miro1973 Junkier,Palestrina,Jama etc. 11.05.07, 14:07
                Zbierajcie swoje zabawki i wypad stąd! Skoro dyskutujemy na forum "koszernej",
                gdzie większość forumowiczów to liberałowie, nie wiem co tu szukacie! Pachnie mi
                to masochizmem ponieważ nie jesteście w stanie NIKOGO tu przekonać do swoich
                poglądów! Po co w ogóle zabieracie głos skoro wiecie,że nikt nie ugnie się pod
                pseudo presją waszego jadu? A może wyznajesz (-cie) zasadę "no risk no fun"?
                Każdy Twój post spotka się albo z bluzgami albo z rzeczowymi kontrargumentami;
                ergo : jesteś jak królik w rzeźni. Po co tu zaglądasz?? Odpowiedz mi proszę bo
                nie jestem w stanie tego zakumać!
                • miro1973 by the way 11.05.07, 14:13
                  Junkier, Twoja ksywka jest dosyć dwuznaczna w świetle tego co piszesz a co
                  ona(ksywka) definiuje...Must be joking?
      • rybka9915 a co symetryczny moze wiedziec o asymetrii?? 11.05.07, 11:34
        puknij sie w dekiel lokaju i potykiwaczu, zanim zacytujesz niezrozumialy dla
        tzw. pana premiera i dla ciebie tez watek o asymetrii.
      • rmstemero Kolego Junkier, odlaboga... 11.05.07, 13:05
        junkier napisał:

Jak powiedział J.
        > Kaczyński, "Koniec z asymetrią w polskiej poliyce zagranicznej".

Trudno mi uwierzyc, aby nieznane Ci bylo slynne powiedzenie, ze "SYMETRIA JEST
        ESTETYKA IDIOTOW".

A na marginesie, przed paroma dniami mialem zaszczyt byc swiatkiem spotkania
        pana Wiceminstra Kowala z MSZ z mlodzieza polska i niemiecka. Spotkanie odbylo
        sie w Berlinie. Bylo bardzo smiesznie. Dla miejscowych. Mnie chcialo sie plakac.
        Polscy licealisci spalili sie ze wstydu i przepraszali potem niemieckich kolegow.
        Tak ze nie opowiadaj prosze rzeczy ktore musze w swietle wlasnych doswiadczen
        uznac za brednie. Twoje oceny pacy MSZ-tu i jakosci polskiej dyplomacji
        1. Wynikaja najwidoczniej z myslenia zyczeniowego
        2. Nie pokrywaja sie z odczuciami ogolu
        3. Nie pokrywaja sie z odczuciami fachowcow od dyplomacji
        4. Nie koresponduja w zaden sposob z osiagnietymi wynikami lub raczej ich brakiem
        5. Nie znajduja zadnego potwierdzenia w konkretnych osiagnieciach (podpisanych
        porozumieniach, zawartych traktatach, uzyskanych korzysciach, ilosci zazegnanych
        konfliktow) ani wymiernych faktach (23 nieobsadzone ambasady, polskie interesy
        i/lub Polacy niereprezentowania przez nikogo w 23 karajach, permanentny
        konflikt z UE, niezazegnany konflikt z Rosja, utrata wplywow na Ukrainie, utrata
        zdolnosci mediacyjnej na Balkanach).
        6. Sa najwidoczniej wyrazem przekonania ze naczelnym zadaniem MSZtu jest
        przeprowadzanie czystek personalnych w swych szeregach a nie prowadzenie
        dalekosieznej polityki zagranicznej bedacej w swej istocie kontynuacja.

Robi mi sie nieswojo gdy czytam to co piszesz. Naginanie rzeczywistosci do
        poboznych zyczen i ddoraznych celow jest nierzetelne i nieprzyzwoite. Nie mam
        zamiaru obrzucac Cie wyzwiskami (jak czyni to wiekszosc uczestnikow tego forum),
        nie mam zamiaru proponowac Ci tez abys sie leczyl.

Chcialbym jednak zyczyc Ci momentu spokojnej autorefleksji. Zastanow sie prosze,
        czy sluzac bezkrytycznie jednej opcji politycznej i produkujac wypowiedzi majace
        te opcje za wszelka cene umocnic dzialasz zgodnie z zasadami zwyklej ludzkiej
        przyzwoitosci, ze o dekalogu i tak chetnie przez Ciebie przywolywanym prawie
        naturalnym juz nie wspomne.

I prosze nie pojaw sie z zarzutem ze SLD robilo to czy tamto. A okragly stol byl
        be. To nikogo na swiecie nie interesuje. I nie jest zadnym argumentem w ocenie
        jakosci naszej dyplomacji.
    • almagus Re: Fotyga przeciw różnicowaniu państw UE przez p 11.05.07, 10:13
      Polska i Słabizna.

Czy nasz rząd jest w polityce mężczyzną,
      skoro arenę podpiera słabizną?
      Trzeba prowadzić politykę z głową,
      nie zaspokojoną dolną połową!
      Weźmy takiego no, wicepremiera,
      chłop co za dziwki się tylko zabiera.
      Natomiast ten wodzu Wszechpolski, długi,
      uważa, iż gejem bywa co drugi.
      Zaś wiodący główne ugrupowanie,
      tylko ze słabizną damską jest w stanie,
      prowadzić Polskie sprawy zagraniczne,
      poprzez umowy, wyjazdy nieliczne.
      A jak już coś wypalą to na tyle,
      iż do Odry wpuścimy krokodyle.
      Jak traktat odnowimy z sąsiadami,
      to niech przynajmniej nażrą się Niemcami.

Odrę to nazwiemy Nilem,
      by zagadzić krokodylem.
      Polskę nazwą Ziemią Świętą,
      za brak intelektu wyklętą
    • vidi12 Zabezpieczyć Polskę przed Kościołem i PiS-em 11.05.07, 10:20
      Jeżeli traktat moze nas zabezpieczyć przed zachłannością obu tych
      niebezpiecznych podmiotów, to powinniśmy przyjąć go jak najszybciej.
      • junkier Antyklerykalny margines do zepchniecia w niebyt 11.05.07, 10:22
        Antyklerykalny margines do zepchniecia w polityczny niebyt.
        • proxima.c6 Re: Antyklerykalny margines do zepchniecia w nieb 11.05.07, 10:55
          A ty co,organizujesz nową wyprawę krzyżową?Pewnie z nowym kołem poselskim o
          kolejnej dziwnej nazwie.
        • rybka9915 [...] 11.05.07, 11:37
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • ksks3 Re: Zabezpieczyć Polskę przed Kościołem i PiS-em 11.05.07, 11:55
        vidi12 napisał:

> Jeżeli traktat moze nas zabezpieczyć przed zachłannością obu tych
        > niebezpiecznych podmiotów, to powinniśmy przyjąć go jak najszybciej.

I właśnie tego się boją - jak zarazy !!!!!!
    • grzybpsi Fotyga się po roku uczesała!!! 11.05.07, 10:23
      Łojezuu!
    • olex5 Fotyga przeciw różnicowaniu państw UE przez pań.. 11.05.07, 10:24
      piedoli jak połamana.
      • uosia Wszyscy śpią! 11.05.07, 10:27
        Obudzimy sie oczywiście z ręką w nocniku.
        W jednym Fotyga celuje - w bałwochwalstwie.
    • filemona_hanys Fotyga przeciw różnicowaniu państw UE przez pań.. 11.05.07, 10:30
    • villac Boże co ta kobieta przeczytała z tej kartki !? 11.05.07, 10:30
      przecież to jest jakaś medyczna patologia, cały ten nierząd gnomów i myślących
      inaczej jest z medycznego punktu widzenia chory. Tak się nie zachowują NORMALNI
      ludzie będący w pełni władz umysłowych. Czy naprawdę nikt tego nie widzi ??
      ludzie co się dzieje ? na oczach milionów niszczy się organy konstytucyjne
      państwa, marszałek sejmu usiłuje opóźnić wydanie werdyktu chwytając się
      sposobów małego Jasia przekonanego o swej słuszności i mądrości. Depcze się
      elementarne zasady społeczne i właściwie nikt nie reaguje. Ile jeszcze trzeba
      krętactwa rządzącej ekipy żeby to towarzystwo rozpieprzyć na cztery wiatry. Po
      tym jak nam niespełna dwa miliony moherowych zafundowały ten nierząd mówiłem i
      pisałem: to się skończy impeachmentem. I TO ZMIERZA KU TEMU CO MÓWIŁEM I
      PISAŁEM. Mówiłem i pisałem też, że premier skończy Trybunałem Stanu. I ON TEŻ
      SZYBKO ZMIERZA W TYM KIERUNKU. Co za wstyd dla Polski !!! To jest nierząd
      hańby, sfrustrowanych, zajadłych, oślepłych z nienawiści małych duchem i
      rozumem ludzików. Mam nadzieję , że to już niedługo. Co wystąpienie takiego
      pożal się boże "ministra spraw zagranicznych" to większy wstyd, co wejdzie na
      mównicę ten cyniczny koń od oświaty to większy wstyd przed Europą.
    • filemona_hanys Fatyga ma rację, Nie zróżnicowaniu państw w UE 11.05.07, 10:31
    • caburn USA jest tez panstwem trzecim i dzieli EU! 11.05.07, 10:32
      Logika pani Fotygi powinna uwzglednic rowniez USA, ktore rozwala Unie
      Europejska przez polityczne zabiegi roznicowania EU w formie tarczy
      antyrakietowej na terenie Polski i Czech bez uzgodnienia z parlamentem
      Europejskim.
      USA zroznicowalo rowniez EU, gdyz m.in. naiwna Polska bierze udzial w agresji
      na Irak, rowniez bez poparcia EU.
      Polska nie proponuje nic konstruktywnego EU , poza wymaganiem weta dla siebie
      no i oczywiscie korzystaniem z pieniedzy platnikow netto.
      Blair odszedl, jak wczoraj stwierdzil jego najpowazniejszym bledem bylo
      udzielenie czynnego poparcia agresji USA na Irak, gdyz ta wojna byla oparta na
      klamstwie. W polskich mediach nie ma o tym mowy .
      W Polsce dalej nie ma na ten temat dyskusji , Polska jest manipulowana, i
      jeszcze polski rzad manipuluje swoj narod, odmawiajac mu prawa do referendum w
      sprawie tarczy antyrakietowej i udzialu Polski w napasci na Irak.
      Manipulacja mediow i rzadu , ze polscy zolnierze tam w Iraku " pomagaja,
      sprzataja lub stabilizuja" jest dotychczas jeszcze udana , bo w Polsce malo
      ludzi ma wyrobione polityczne poglady.
      Za " sprzatanie, pomaganie, stabilizowanie" nie dostala Polska strefy
      okupacyjnej w Iraku.
      Tak samo Polskie wojsko " sprzatalo i stabilizowalo" w 1968 roku w
      Czechoslowacji.
      A wystarczyloby posprzatac i ustabilizowac sie w Polsce. Kupa roboty.
      • rs_gazeta_forum Re: USA jest tez panstwem trzecim i dzieli EU! 11.05.07, 11:58
        caburn napisał:
        > Logika pani Fotygi powinna uwzglednic rowniez USA

To ona nie USA miała na myśli? Cholera, przecież to narzucająca się
        interpretacja, znów ambasador amerykański może zareagować, zanim ktoś się
        domyśli, co ona rzeczywiście chciała powiedzieć.
    • old.european Co za antyamerykanizm! 11.05.07, 10:41
      Czy moze byc, ze ta potrzeba unijnej harmonii ma zwiazek z nieprzyznaniem
      srodkow na tarcze ?

• piskoala Fotyga przeciw różnicowaniu państw UE przez pań.. 11.05.07, 10:56

czy Ona poszła w zawody z omc_nieboszczykiem, Fidelem, z towpamięci Gomułką,
      bo już gada (plecie*, ględzi*, duka* - * niepotrzebne skreślić)
      Ja skreślam kobieta & minister & duplomata

----
      Obszczymurki RP V sojediniajties'
      • piskoala skończyła -- S P U S Ć W O D Ę 11.05.07, 11:00
        piskoala napisał:
        > czy Ona poszła w zawody z omc_nieboszczykiem, Fidelem, z towpamięci Gomułką,
        > bo już gada (plecie*, ględzi*, duka* - * niepotrzebne skreślić)
        > Ja skreślam kobieta & minister & duplomata

----
        Obszczymurki RP V sojediniajties'
        • ksks3 Re: skończyła -- S P U S Ć W O D Ę 11.05.07, 11:53
          piskoala napisał:

> piskoala napisał:
          > > czy Ona poszła w zawody z omc_nieboszczykiem, Fidelem, z towpamięci Gomuł
          > ką,
          > > bo już gada (plecie*, ględzi*, duka* - * niepotrzebne skreślić)
          > > Ja skreślam kobieta & minister & duplomata
          >
          > ----
          > Obszczymurki RP V sojediniajties'

NIECH ŻYJE VI i VII RP
    • suhar3 Fotyga przeciw różnicowaniu państw UE przez pań.. 11.05.07, 10:58
      ale dziś w Sejmie miała tempo mówienia :P zresztą jak zwykle :P oczy jej sie do
      kartki kleiły a i tak kręciła ;P
    • ksks3 Fotyga - bez sensu 11.05.07, 11:47
      Wystąpienie Fotygi jest zlepkiem życzeń i to życzeń wzajemnie sprzecznych.
      Żeby Unii nie mogły dzielić państwa trzecie, musi się ona mocniej zintegrować.
      A głębszej integracji nasza obeczna władza boi się jak ognia !
      Dlaczego???
      To proste - unia jest (niezależnie od aktualnie rządzących w poszczególnych
      krajach) tworem L I B E R A L N Y M. W Polsce być światopoglądowym liberałem to
      niemal przestępstwo. Nawet partie które czasem wykrzykują slogany liberalne,
      boją się przyznać do liberalizmu innego niż ekonomiczny.
      Polskie władze za fundament istnienia uznają ksenofobie i nacjonalizm. Uważam,
      że tak rządzona Polska jest wrzodem na du.ie Unii i będzie marginalizowana
      przez pozostałych jej członków - zresztą to już widać.
      • qc Predzej czy pozniej 11.05.07, 11:56
        Europa 2 predkosci.
        Zjednoczenie bylo robione troche na sile.
        Widac czarno na bialym ze spoleczenstwa Wschodniej Europy sa calkiem inne niz
        te na Zachodzie.
        Nasza przynaleznosc do RWPG byla cywilizacyjnie i historycznie, bardziej
        naturalna.
        Niestety.
      • monster1972 UE mamy za zasługi w obaleniu komuny 11.05.07, 12:33
        a nie za "gotowość" do wejscia

to oczywiste

ale jak inaczej moze byc, skoro krajem rzadzi złodziej talib z Torunia?

no nie da się inaczej

niestety

Polak-ateista
    • nicknack Fotyga i jej polityka zagraniczna to FIASKO RP ... 11.05.07, 11:55
      ...na arenie miedzynarodowej! A szczyt energetyczny w Krakowie to pusta rura z
      nikad do nikad ! To jest szczyt bredni o bezpieczenstwie energetycznym z
      kierunku poludniowo-wschodniego. Wczoraj Putin byl w Kazachstanie a disiaj jest
      w Turkmenistanie i skutecznie zablokowal wszelkie inicjatywy Polski dotyczace
      zrodel zaopatrzenia na Wschodzie. Nie ma ropy dla Polski na Wschodzie i to raz
      na zawsze ! A powodem takiej sytaucji jest polityka zagraniczna Pana Prezydenta
      i Pani minister spraw zagranicznych. TOTALNE FIASKO !!! I za to ponosi wine Pani
      Fotyga i Panowie Kaczynscy i ich kmioty.
    • szasza7 Nie doceniłem Fotygi.Ona przecież czyta tekst 11.05.07, 12:00
      z pałacu jak swój.Zdolna bestia.Prosze,prosze.
    • rojczer Fotyga przeciw różnicowaniu państw UE przez pań.. 11.05.07, 12:06
      Nie wiem, co jest bardziej szkodliwe dla polskiej dyplomacji: czy dalsza w niej
      praca ludzi z epoki PRL, czy amatorszczyzna i oszołomstwo "fotygowców".
      • pisubek niewiarygodnie nieudolna kobieta, nie wiadomo 11.05.07, 12:08
        smiac sie czy plakac, ale oni wszyscy w tym calym PiSie tacy sami.
        Karzel prezio, karzel premio, karzel Gosio, mentalny karzel Dorn.
    • emax4 Re: Fotyga przeciw różnicowaniu państw UE przez p 11.05.07, 12:09
      Czegoś tak dziwnego nie da się wogóle słuchać. Ten słabnący, zmęczony
      froterowaniem głosik, to pomieszanie z poplątaniem. Czy jest gdzieś stenogram
      tego bełkotu?
    • tierralatina Fotyga przeciw różnicowaniu państw UE??? 11.05.07, 12:17
      Czyzby????
      tierralatina.blox.pl/2007/04/Polak-Europejczyk-drugiej-kategorii.html
      Najgorsze jest to, ze ona prawdopodobnie wierzy w te bzdury ktore opowiada
      (czyta).
    • monster1972 czyli zostaną sami "fachowcy" jak fatyga? 11.05.07, 12:21
      o matko bożo!

nie dosc, że jednym z najważniejszych resortów kieruje niegramotna sierota,
      zapatrzona slepo w kaczke (omyłkowo braną za prezydenta Polski, a w
      rzeczywistosci będącą wykonawcą polecen brata), to jeszcze chcą tam przyjmować
      kolejnych takich, jak ona "fachowców"

i jak tu sie dziwić ciągłym problemom Polski na forum miedzynarodowym

gdy tacy "fachowcy" są u koryta, to po prostu nie ma inaczej

czarna rozpacz

Polak-ateista

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka