Dodaj do ulubionych

Czy ktoś zatrzyma ten strajk

11.05.07, 11:30
POPARCIE dla Lekarzy.
To skandaliczna sytuacja gdy lekarze czy pielegniarki za naprawde ciezka i
czeso malo sympatyczna prace dostaja grosze.
Rok temu mialem bardzo powazna operacje i gdy sluchalem jaka zapomoge dostaje
sie za tak odpowiedzialna prace to krew mi sie scinala.
Lekarze- pacjenci sa z Wami.
Chcemy miec docenionych, zadowolonych i wypoczetych lekarzy od ktorych
niejednokrotnie zalezy nasze zycie.
Obserwuj wątek
    • drugie_wcielenie Czy ktoś zatrzyma ten strajk 11.05.07, 11:33
      moze gdyby panowie politycy byli rowni tak jak wszyscy (tak jak to ostatnio
      mowil premier o rownosci wobec prawa) i moze gdyby zarabiali tak samo jak
      lekarze, mieli takie same warunki pracy, a w ogole musieli tak samo jak inni
      ludzie czekac w kolejkach do lekarzy, to moze splyneloby im troche oleju w te
      puste glowki :|

npzdr
    • pizza strajk informatyków! 11.05.07, 12:08
      ziomy, zróbmy strajk branżowy - bez nas nic nie zadziała - żaden telefon, tv,
      elektrownia itp.
      • sejeczko Re: strajk informatyków! 11.05.07, 13:26
        pizza napisał:

> ziomy, zróbmy strajk branżowy - bez nas nic nie zadziała - żaden telefon, tv,
        > elektrownia itp.
        I oczywiście w czasie tego strajku ziomali wiele osób może stracic kilka lat
        swojego zycia...?Jakos ŻYLI ludzie przez tysiące lat bez tych cudeniek.Bez
        leczenia-raczej ciężko-niewielu dożywało takiego wieku,żeby jako informatyk
        mogło dotkliwie strajkować.A więc-ziomal-a Ty tu o czym,kochaneńki?
      • mindflayer Boćki 11.05.07, 16:05
        Popieram strajk informatyków! przynajmniej ludzie wezmą się za stosunki między
        ludzkie i wzrośnie przyrost naturalny :))))
        • koham.mihnika w mojej firmie IT ludzie to najwieksze nieszczesci 12.05.07, 05:56
          moja slubna robi w duzej firmie IT, takiego rozpizdziaju nigdzie nie ma.
    • sejeczko Czy ktoś zatrzyma ten strajk 11.05.07, 13:28
      Pan Bolesław Piecha twierdzi,że nie według badań nie ma zgody na
      współpłacenie.W Ameryce z powodu buntu niewolników rozpętała się wojna-zgody
      nie było.
    • l.o.r.t.e.a Łapówkarze w kitlach są coraz bardziej bezczelni. 11.05.07, 13:31

• travel_wawa 3 srednie krajowe dla specjalisty to norma w UE. 11.05.07, 15:32
        Jeśli nie nastąpi wyraźna zmiana stawek dla lekarzy (obecne niskie stawki
        zmuszają ich do pracy w kilku miejscach i w nadgodzinach) kolejne roczniki
        absolwentów akademii medycznych wybiorą INNE REJONY UNII EUROPEJSKIEJ na
        miejsca dalszej kariery zawodowej czy naukowej.

Rząd jest pod ścianą.
        • l.o.r.t.e.a W UE normą jest że płaca minimalna pozwala 11.05.07, 16:08
          żyć, a nie wegetować na czerstwym chlebie, pasztetowej i margarynie.

Co z tego wynika? Ano że komunizmu się w parę lat nie odrobi i trzeba
          akceptować w jakim punkcie rozwoju się znajdujemy.

Można, a i owszem, da clekarzom po 6 tysięcy, ale wobec tego, ja, syn rolnika,
          chcę by i za dajmy na to kalafiora płacono memu tacie 4 zł, a nie złotówkę.
          • koham.mihnika rolnicy nie placa podatkow jak lekarze, a KRUS 12.05.07, 05:58
            to najwiekszy przekret obecnej ekipy.
            wszyscy mamy rowne zoladki, ale nie rowne umiejetnosci.
            • aron2004 Re: rolnicy nie placa podatkow jak lekarze, a KRU 12.05.07, 09:40
              Rolnicy płacą ogromne podatki w paliwach choćby ( kombajn i traktor palą trochę
              więcej niż Corsa wykształciucha). Rolnicy dopłacają też do ogromnej
              przestępczości w miastach ( na wsi nie zamyka się domów). I dlatego żyją
              skromnie a lekarze mają wille, limuzyny i wczasy w luksusowych kurortach z
              pensji 1200 zł miesięcznie. Przyjedźcie do woj. lubelskiego to zobaczycie. W
              Lublinie norma wśród lekarzy to willa za pół miliona w ekskluzywnej lokalizacji
              ( Choiny, Węglin, Motycz, Jakubowice), w woj. lubelskim lekarze rodzinni jeżdżą
              terenówkami.
              • koham.mihnika Re: rolnicy nie placa podatkow jak lekarze, a KRU 12.05.07, 10:25
                podatki w paliwie dotycza wszystkich. Rolnicy uwzgledniaja je w kalkulacji ceny
                zbytu, czyli w sumie placi konsument.
                Paliwo do diesla jest tansze niz benzyna, silnik bardziej ekonomiczny. Poza tym,
                jes t to narzedzie pracy, a samochod Corsa to hobby.
                Lekarze i nie tylko pracuja na wiecej niz jednym etacie, oszczedzaja, i kupuja
                domy lub jezdza na wycieczki. natomiast doskonala wiekszosc producentow rolnych
                chla na umor, przepijajac oszczednosci. nadto, pala wielka ilosc papierosow, co
                odbija sie na ich zdrowiu.
                Rolnicy maja wiekszosc jedzenia po cenie produkcji, a lekarz musi sporo doplacic
                w supermarkecie.
                Tak wies polska sie wzbogacila, to nie ma zadna inna warstwa spoleczna. Nie ma
                dowych domow, wielkich jak stodola z pieknym wyposazeniem?
              • mindflayer Re: rolnicy nie placa podatkow jak lekarze, a KRU 12.05.07, 20:45
                No i wszystko jasne, Choiny, Węglin, Motycz i Jakubowice.
                Aron2004, uwielbiam twoje posty, masz interesujące urojenia i objaw zdartej
                płyty. Kiedyś takich jak Ty zamykano w klatkach i komórkach, dawano węgiel, a
                oni cudeńka na ścianach malowali. Niestety, psychiatria się zhumanizowała.

Po pierwsze: Czy paliwo tzw rolnicze nie jest dotowane przez budżet? Może
                jednak Corsa drożej kosztuje w utrzymaniu?

Po drugie: Jeśli wiesz, że ci lekarze popełnili przestępstwo, to donieś na nich
                na policję albo do Urzędu Skarbowego. Jeśli tak nie jest, to pisz dalej, nie
                pozbawiaj nas rozrywki, koledzy psychiatrzy prowadzą interesujące dyskusje na
                Twój temat.
      • mindflayer Re: Łapówkarze w kitlach są coraz bardziej bezcze 11.05.07, 15:59
        No właśnie, sklepowa w mięsnym mówi do mnie "rybeńko". To musi być przez ten
        kitel.
      • koham.mihnika nawet nie maja 10 PLN na godzine, to hanba. 12.05.07, 05:55
        Lekarze pracuja na kilku etattach aby przezyc. W pelni popieram ich strajk.
        Jezeli glowny pracodawca nie chce im podniesc stawek, to niech szuka frajerow w
        Dywitach.
    • sanciasancia Re: Czy ktoś zatrzyma ten strajk 11.05.07, 14:42
      Rząd się sam wyleczy.
    • koszotek Czy ktoś zatrzyma ten strajk 11.05.07, 15:11
      A JA PROPONUJE DLA WSZYSTKICH LEKARZY NOWE FORMY PROTESTU :
      OD DZISIAJ DO ODWOŁANIA !
      - NIE PRZYJMUJEMY ŁAPÓWEK , ANI INNYCH FORM TZW.WDZIECZNOSCI.
      - PRZYCHODZIMY DO PRACY PUNKTUALNIE
      - NIE WYPISUJEMY LEWYCH ZWOLNIEN LEKARSKICH
      - DO PACJENTOW ZWRACAMY SIE MIŁO I SYMPATYCZNIE
      - W RAMACH PROTESTU NIE PRZYJMUJEMY WYNAGRODZENIA
      - ZACZYNAMY UCZCIWIE PRACOWAC

JAKO REALISTA POPIERAM TYLKO TAKIE FORMY PROTESTU , A JAK NIE TO PROSZE PAŃSTWA
      DOKTOROW - PASZPORCIKI W DŁONIE I NAPRZOD ! TAM WAM POKAŻA GDZIE WASZE
      MIEJSCE .TAM NIE DA SIE POSZWEDAC PRZEZ CAŁY DZIEN W ROZPIETYM FARTUCHU I
      STETOSKOPEM NA SZYJI .
      PS.NA WYSPACH PROMUJA MAŁE KIESZONKI PRZY FARTUCHACH.....
      NA OPINIE O SWOJEJ PROFESJI ZAPRACOWALISCIE ,UCZCZIWIE, PRZEZ ŁADNYCH PARE
      LAT !
      • mustafa2000 Re: Czy ktoś zatrzyma ten strajk 11.05.07, 15:44
        Koszotku!

Na "SZYJI" będziesz mógł sobie sam powiesić młyński kamień, gdy wszyscy lekarze
        wezmą "PASZPORCIKI W DŁONIE I NAPRZOD". Na "WYSPACH" (rozumiem, że chodzi ci o
        Wielką Brytanię, bądź Irlandię)lekarzom rzeczywiście pokazują gdzie ich miejsce.
        Lekarz z drugim stopniem specjalizacji zarabia tam około 6000 funtów
        miesięcznie, czyli astronomiczną dla ciebie kwotę 33.000 złotych. I to
        zdecydowanie pokazuje mu, gdzie jest jego miejsce. Gdy chodzi po szpitalu SIE
        POSZWEDAC PRZEZ CAŁY DZIEN W ROZPIETYM FARTUCHU, to w wolnych chwilach stuka się
        w głowę, pytając, dlaczego zmarnował całe lata w niewolniczym systemie "opieki
        zdrowotnej" w Polsce. A do KIESZONKI PRZY FARTUCHACH lekarze wkładają najwyżej
        gumę do żucia, bo uwłaczających godności "łapówek" typu najtańsza brandy nikt
        tam nie daje. Myśl tak dalej KOSZOTKU, a skończysz u znachora, nacierany
        tłuszczem z pokrzywą.
        • koszotek Re: Czy ktoś zatrzyma ten strajk 11.05.07, 16:52
          PRACUJE W SZPITALU PONAD 20-LAT ! NIE NIE JESTEM LEKARZEM .TO CO WYPRAWIAJA
          LEKARZE TO SKANDAL ! MACIE PACJENTOW ZA NIC , WIDZE TO CODZIENNIE .
          KTO CIEBIE ZMUSIŁ ABYS KONCZYŁ MEDYCYNE ? NIGDY NIE SŁYSZAŁEM O STUDIACH NA
          SIŁE . GDYBYS MIAŁ GŁOWE SKONCZYŁBYS(A) ,POLIBUDE, I ZARABIAŁBYS NORMALNE
          PIENIADZE . A CO MA POWIEDZIEC MOJ PODWŁADNY KTORY W TYM SAMYM SZPITALU ZARABIA
          1200 ZŁ NETTO ? CO CHCESZ MU DOKTORKU POWIEDZIEC . TACY JAK ON I WIELU INNYCH
          PŁACIŁO PODATKI , ABYS MOGŁ UKONCZYC SZKOŁE !
          STRAJK JEST NIE ZASADNY NIE MA PADSTAW DO STRAJKU !
          JAK TAK ZLE ZARABIACIE TO ZKAD TE ,FURY, POD SZPITALAMI , Z TYCH GŁODOWYCH
          PENSJI ?!
          • mustafa2000 Re: Czy ktoś zatrzyma ten strajk 12.05.07, 06:32
            Koszotku,

Nerwy na półkę. Nikt mnie nie zmuszał do kończenia medycyny. Skończyłem
            Politechnikę Warszawską i zarabiam normalne pieniądze. A z doktorami żyję w
            zgodzie bo w przeciwieństwie do ciebie doceniam ich pracę, wiem, że fury przed
            szpitalami pochodzą z pensji żon i mężów albo harówki w UK. A prędzej, czy
            później dostanę się w ich łapy i wtedy oddadzą mi z nawiązką wszystko to, co o
            nich powiedziałem. Zrozum Koszutku, że lekarza nie unikniesz i w twoim interesie
            leży, by w momencie dla ciebie krytycznym nie musiał lecieć na drugi etat.
          • aron2004 Re: Czy ktoś zatrzyma ten strajk 12.05.07, 09:43
            ja proponuję dla lekarzy taką formę protestu - niech każdy lekarz przyjedzie
            pod Sejm swoim samochodem. Będziemy mieli wystawę najnowszych modeli światowych
            marek.

Wczoraj jechałem obok znienawidzonego przez lekarzy NFZtu - samochody na
            parkingu skromniutkie - jakieś Golfy kilkunastoletnie takie klimaty. A Lekarze -
            terenówki.

Podwyżki należą się
            pielęgniarkom
            salowym
            pracownikom NFZ

a lekarzom obniżki.
          • koham.mihnika nie krzycz. czemu SAM nie zrobisz tego samego? 12.05.07, 10:29
            praca palacza CO jest latwiejsza i jeszcze mozna troche koksu zorganizowac?
            Podatki placili takze rodzice lekarza, lekarz placi podatki z ktorych bedzie
            wyplacana twoja emerytura/renta.
            Lekarz nie jest niewolnikiem, lekarz jest dobrze wyksztalconym zawodowcem,
            ktoremu trzeba placic. jesli juz gniota cie wysokie zarobki - to zajmij sie
            pindami spiewajacymi, roznym prezenterom w tv.

I nie krzycz.
      • mindflayer Zaciął Ci się Capslock 11.05.07, 15:44
        To zabawne co piszesz, o które wyspy ci chodzi ;)? Madagaskar czy Haiti? Bo
        chyba nie piszesz o NHS na naszych Wyspach.
        Czy oglądałeś film o zwierzątkach płynących na poszukiwanie szczęścia i
        wolności na Madagaskarze? Sugeruję Ci też poszukanie sobie wyspy szczęśliwości,
        śmiało do skrzyneczki i śmiało odpłyń!
    • mindflayer Re: Czy ktoś zatrzyma ten strajk 11.05.07, 15:58
      No niestety, składki na ubezpieczenie zdrowotne w Polsce należą do najniższych
      w Unii. Mniejsze nakłady na zdrowie na osobę sa tylko w Bułgarii i Rumunii
      (tak, tak, jesteśmy 3 od końca). Dopóki te kraje nie weszły do Unii, byliśmy
      ostatni. Pewnie za 5 lat nas dogonią i znowu wrócimy na załużone, ostatnie
      miejsce.

Nie ma wyjścia, jak nie ma być jeszcze gorzej, to trzeba podnieść składki!

Rząd maruje pieniadze: coroczna dotacja rządowa dla KRUS wynosi połowę
      wysokości budżetu NFZ. Każdy Polak płaci rocznie 400 złotych na KRUS. Rolnicy
      nie płacą składek, a ciągle dają im dotacje, dopłaty i skupy interwencyjne.
      • aron2004 Re: Czy ktoś zatrzyma ten strajk 12.05.07, 09:45
        tylko rolnicy misiaczku sami sobie wybudowali swoje domy i nie dostali
        mieszkania komunalnego jak tysiące miastowych.
        • koham.mihnika ile kosztuje dom w twoim wygwizdowie? ile kosztuje 12.05.07, 10:33
          mieszkanie w Warszawie?
          Rolnicy dostaja taka ilosc pomocy, ze stac ich na stawianie domow. Przelec sie
          po swojej wsi, zobacz jak zyja sasiedzi. Ja tez widzialem, jak zyja ludzie na
          polskiej wsi.

aron2004 napisał:

> tylko rolnicy misiaczku sami sobie wybudowali swoje domy i nie dostali
          > mieszkania komunalnego jak tysiące miastowych.
    • switonemsi Re: Czy ktoś zatrzyma ten strajk 11.05.07, 16:26
      Tez mi sie nie podoba to, ze jest taki syf w sluzbie zdrowia.
      Ale, gdyby bylo az tak zle, ze ludzie nie moga z tego zyc, to nie byloby tylu
      lekarzy. Na pewno kombinuja na boku i na swoja kase wyjda.
      Wyjscie jest takie - niech lekarze nie ida do pracy w szpitalach, bedzie ich za
      malo i panstwo bedzie musialo cos zrobic, bo obywatele zaczna masowo schodzic z
      tego swiata.
    • jaroomir Czy ktoś zatrzyma ten strajk 11.05.07, 16:27
      Jestem przeciwmny strajkom jestem przeciwny podwyzkom dla lekarzy. Zarabiaja
      ile zarabiają, ale ile zarabiaja na lewo lapowkarze. Maja wille drogie
      samochody. To cos mowi.
      • wnec2005 4.5 tys etata. 11.05.07, 17:21
        "Lekarze żądają podwyżki. Minister Religa powtarza od miesięcy: nie mamy na to.
        Czy lekarze tego nie rozumieją? Czy naprawdę wyobrażają sobie, że w ciągu
        miesiąca znajdzie się na to, by każdy lekarz na etacie zarabiał - bez dyżurów -
        co najmniej 5 tys.?"
        Ciekawe, a w rzadzie chocby czytajac o Samobronie, etatow dziwnych przybywa i
        to dobrze platnych dla panienek z obslugi majtkowych czy to Lyzwinskiego czy
        Leppera, placa okolo 4.5 tysiaca na miesiac dla dziwki...na to pieniadze sie
        znajduja i to szybko. A tak przetrzepac obecny rzad ilu tam siedzi nierobow
        zyjacych na koszt podatnkow to co? Dla lekarza nie ma nic!!
    • gupek222 komuniści dali specjalnie renty by były strajki w 11.05.07, 16:52
      komuniści dali specjalnie renty Górnikom by były strajki w Polsce.
      Cimoszewicz i Borowski zrujnowali by Polske tylko po to by wzmocnić swoją
      opcje dla cimoszewicza i borowskiego Polityka to tylko sport a Polska się dla nich nie liczy.Margaryna w Angli umiała się postawić Górnikom i nie uległa rozczeniom uwierzyć w to że motywem działania komunisty jest dobro a nie jakiś własny interes to głupota jest
      • aron2004 Re: komuniści dali specjalnie renty by były straj 12.05.07, 09:47
        rząd powinien wyemitować obligacje 5 letnie i kasę z nich wydać na podwyżki dla
        lekarzy. A za 5 lat niech rząd PO-cośtam spłaca te obligacje, bo wiadomo że
        lekarze to ulubieńcy PO.

Wtedy przyjdzie premierowi Tuskowi spłacać po 20 mld rocznie za lekarskie
        pensje - niech się cieszy,.
        • koham.mihnika znacznie prosciej odebrac gornikom, rolnikom 12.05.07, 10:37
          oraz ograniczyc biurokracje czyli personel ministerstw, urzedow itd.
          A najlepiej caly ten bajzel sprywatyzowac. Panstwo nie powinno sie mieszac do
          przemyslu, bankow, sklepow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka