deskowy 13.05.07, 16:57 jak do usuwania azbestu to tylko Polacy bez znaczenia gdzie to ma miejsce w USA, Niemczech czy Irlandii, to jest chyba jakies zjawisko patologiczne ze sie tak nami wysluguja za psie pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polonski Re: "Rotterdam" pod niemiecką lupą 14.05.07, 00:52 Nalezy sie rozejrzec dokladniej w swoim polskim srodowisku, gdzie niektorzy z polskich znajomych i posrednikow z premedytacja i cynizmem wykorzystuja biedniejszych Polskich Ludzi. Czasami sie wydaje, ze ten sku..s..n_ludek sprzeda swojego brata za pare judaszowych srebrnikow szweinehund mocodawcom. Ciagle ta sama spiewka: niektorzy z Polakow jak zwykle w niczym nie znaja umiaru i pokazuja swoja czarna strone ich charakteru. Najlatwiej ujajic swojego a spobuj ch..mie wykorzystac Chinczyka czy Zyda, to sie przekonasz jak cie potraktuja. Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 twoje słowa, polonski, 14.05.07, 11:55 są twarde i ostre ale generalnie zgaszam się z twoimi wnioskami, musimy, jako Polacy, przeciwdziałać tym negatywnym zjawiskom. Co proponujesz, bo ja prawdę powiedziawszy nie mam pomysłu a chętnie włączę się gdzie mogę do tej akcji w moim środowisku, bo masz rację śe trzeba ludzi uświadamiać żeby pochopnie nie wyjeżdżali do pracy z Polski, bo tu na miejscu są też bardzo dobre miejsca pracy i dobrze płatne. Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 Polacy pracujący za granicą! 14.05.07, 09:37 Polacy pracujący za granicą! Zapraszamy z powrotem do nas do kraju, do naszych polskich kopalni, stoczni, fabryk. Znajdziecie tu pełne bezpieczeństwo na stanowiskach pracy, zgodnie z wszelkimi wymogami BHP, PIP i statystycznie mniejsze ryzyko narażeń zawodowych niż za granicą. Polski tułaczu za chlebem, chłopie, robotniku czy inteligencie pracujący! W Polsce czekają także na was miejsca pracy w pokątnych szwalniach obsługiwanych dziś przez Ukraińców czy na polach i budowach gdzie też głównie pracują cudzoziemcy. Na pewno i w tym przypadku warunki pracy są lepsze niż za granicą. W końcu media są pełne doniesień o włoskich „obozach” pracy, o złych warunkach pracy w Niemczech, o antypolskiej propagandzie we Francji czy Holandii albo o pobiciach Polaków na Wyspach Brytyjskich. Tymczasem nie spotykam takich informacji odnośnie warunków pracy w Polsce a więc na pewno u nas musi być lepiej! Wracajcie! Nie dajcie się zwodzić krajowym naganiaczom i nie wierzcie tym rodakom, którzy wysługują się obcym mocodawcom. W Polsce czekają na was miejsca spokojnej i bezpiecznej pracy, np. w supermarketach, służbie zdrowia, przemyśle ciężkim i lekkim. Nie dajcie omamić się tanim blichtrem zachodu! Odpowiedz Link Zgłoś
polonski Re: A To_Ty znowu robisz ludziom z mozgu "mash pot 14.05.07, 12:53 A ja mam na mysli m.i. na mysli folksdojcz_szweinehund_cwaniakow mowiacych po polsku i z glejtem niemieckim, ktorzy bez skrupulow wykorzystuja Polskich biednych ludzi. Laduja tych ludzi w kanal odbytnicy niemieckiej aby zbierac azbest i gowna niemieckie w zasranych psim gownem ichnich parkach i portach. Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 masz całkowitą rację, że każdy kto 14.05.07, 14:10 łamie prawo musi być pociągnięty do odpowiedzialności a więc nie tylko polscy nadzorcy z Polski ale także ci Polacy, którzy mają obywatelstwo niemieckie. Też uważam, że narodowość i obywatelstwo nie może być żadnym usprawiedliwieniem dla łamania prawa. A naszych rodaków powinniśmy zachęcać aby pracowali dla kraju i nie wyjeżdżali z Polski dlatego pytałem jaki masz na to pomysł, bo chciałbym się włączyć do tej akcji. A może propagować taką akcję na łamach Gazety Wyborczej? Ale nie jestem pewien więc chciałem zapytać cię o zdanie, bo wiem że jesteś aktywnym komentatorem Gazety a więc zakładam, że znasz temat. Odpowiedz Link Zgłoś
gs-arts.net Do tej pracy to nawet azyl-poszukiwacze by nie 14.05.07, 13:35 poszli wnawet w zamian za obietnice papierow...Brawo Polacy! Dostaniecie super bonus wynagrodzenie w postaci raka... Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 zdaje się, że w moim bloku też budowali z azbestu 14.05.07, 14:12 ale to chyba nie jest rakotwórcze co? Ważne żebyśmy w Polsce przestrzegali tych przepisów. Odpowiedz Link Zgłoś