alex-alexander 31.05.07, 06:47 Jezeli dochody sa legalne, to niech on ma konto bankowe i na ksiezycu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tetlian Re: Czy Jacek Piechota ma konto w Szwajcarii? 31.05.07, 06:52 Niedługo to zakazane będzie posiadanie konta w banku znajdującym się na innej ulicy niż mieszkamy. Odpowiedz Link Zgłoś
p406_737u Re: Czy Jacek Piechota ma konto w Szwajcarii? 31.05.07, 09:52 tetlian napisał: > Niedługo to zakazane będzie posiadanie konta w banku znajdującym się na innej > ulicy niż mieszkamy. > Niedługo NAKAZANE będzie uzywanie konta mamusi. :-P Odpowiedz Link Zgłoś
romek325 Nie chodzi o konto tylko o nielegalne przepływy 31.05.07, 12:56 A to wcale nie jest trudne do zweryfikowania bo na koncie jest rejestrowana transakcja od kogo i do kogo. Odpowiedz Link Zgłoś
marecki1963 SLD to organizacja przestepcza działająca pod przy 31.05.07, 07:02 SLD to organizacja przestępcza działająca pod przykrywką zalegalizowanej partii pod taką sama nazwą, która jest w lini prostej dziedziczką szumowin postpezpeerowskich. Organizcaja , która dla zdobycia pieniedzy jest w stanie zrobic wszystko i poświęcić wszystko i wszystkich. Przede wszystkim Polskę. Celem realizacji powyższego celu podszyła sie pod ideologie lewicową, z która nie ma nic wspólnego.Zbrukała te ideologię. Dla omamienia i zdobycia wyborców na swoich sztandarach wypisała slogany typu poparcia aborcji, obrony gejów, walki z Kościołem, równości społecznej itp.itd. Nieliczna część społeczeństwa daje się naciągnąć na tę propagandę dająć mandat w wyborach organizacji przestępczej do legalnej działalności.Pytam się: Ile musi jeszcze wyjść SLD-owskich przekrętów na swiatło dzienne, żeby popierający to szemrane towarzystwo z dużą ilością prawomocnych wyroków sądowych za pospolite przestępstwa z chęci zysku ,a jeszcze większą prokuratorskich postępowań w toku (w praworządnych krajach partie o charakterze przestępczym podlegają delegalizacji) wyborcy opamietali się, oprzytomnieli. Pomijam tu sbkow, aparatczyków PZPR i podobnej maści delikwentów. Jak można popierać złodziei, krętaczy, oszustów itp.itd. mających Polskę w dupie. I to "w dupie" to nie sa moje słowa.To słowa Oleksego.On jest doskonale obeznany w tym temacie ( przecież to jego słowa z taśmy Oleksego, zresztą powiedział jeszcze bardzo dużo ciekawych rzeczy –kompromitujących SLD, Kwaśniewskiego i całą III RP). On wie wszystko ( był premierem rządu III RP, marszałkiem Sejmu III RP ,szefował SLD, wcześniej I sekretarz KW PZPR w Białej Podlaskiej i w latach 1970-1978 tajny współpracownik wojskowego Agenturalnego Wywiadu Operacyjnego, rzeczywiście imponująca kariera, ale możliwa do zrealizowania tylko właśnie w takim tworze jak III RP). Z parodii i groteski ma coś ta komitywa byłych działaczy Solidarności z SLD. Śmiesznie to wygląda, ale i tragicznie zarazem, bo kto się zadaje z elementem przestepczym. A ten wiec w obronie rzekomo zagrożonej demokracji na UW zorganizowany przez Kwaśniewskiego.Było tam doborowe towarzystwo. Parweniusze III RP ( Olechowski, Zoll ( Wielki przeciwnik lustracji-a sam zlustrował prof. Maciora) , Safjan, Wachowski, Piskorski, Ungier ,Wałęsa młody i stary , pieszczochy PRL-u Olbryski, Kutz, Wajda - grali i kręcili co chcieli i jak chcieli oraz demony przeszłości w osobie towarzysza Rakowskiego ( jak by kto nie pamietał co ta za figura przypominam –ostatni I sekretarz KC PZPR. . Doborowe towarzystwo, które jakoś zapomniało o falandyzacji prawa i obiadach drawskich i bezprawiu, kanciarstwu i złodziejstwu III RP. Teraz Kwaśniewski dołaczył do klubu opluwaczy Polski na arenie międzynarodowej. Do klubu należą już Geremk i Michnik. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Komuch sie odezwal.................. 31.05.07, 07:35 Bronisz przegranej sprawy.Nieslusznej sprawy.Bronisz oprawcow wiec utozsamiajac sie z nimi. Jestes typowym komuchem. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: ..Komuch sie odezwal.................. 31.05.07, 07:41 presentation1 napisał: > Bronisz przegranej sprawy.Nieslusznej sprawy.Bronisz oprawcow wiec utozsamiajac > sie z nimi. Jestes typowym komuchem. a ty kim jesteś? przedstawicielem głupoty pod tytułem IV RP Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ..Komuch sie odezwal.................. 31.05.07, 07:45 Tym ktory liczy.Liczy juz w setki czlonkow SLD majacych wyroki sadowe.Mafia Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Psujesz tylko sielskie zycie............... 31.05.07, 07:52 lewicy.Jak tak mozna? Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Najbardziej lewicowy to jest PiS 31.05.07, 07:55 ich prawicowość istnieje jedynie w deklaracjach. PS. Przeczytaj dowolne przemówienie Gomułki, to zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: ..Komuch sie odezwal.................. 31.05.07, 07:55 A kim je3st PIS? W tej chwili to tez juz partia skompromitowana! Partia, ktora wgrala wybory, majac duze poparcie spoleczne skompromitowala sie bardziej niz SLD zawierajac koalicje z LPR i Samoobrona! Tak nisko na dno, tylko dla utrzymania sie przy wladzy to SLD nie upadlo... Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Re: ..Komuch sie odezwal.................. 31.05.07, 08:30 Upadło i to już wcześniej bo z Samoobroną tak samo jak dziś PiS kręciło lody. Pamięć zawodzi? Dziś siedzi Jakubowska i Pęczak a jutro przyjdzie czas na Szmajdzińskiego, Zemka, Millera i Kwacha. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: ..Komuch sie odezwal.................. 31.05.07, 10:01 pewnie tak. a potem wyjasni sie do konca sprawe FOZZ i dwoch kurdupelkow na kaczych lapach oprocz Trybunalu Stanu bedzie tez kwakac przed normalnym sadem dla aferzystow. Odpowiedz Link Zgłoś
kontonaspam Re: ..Komuch sie odezwal.................. 31.05.07, 09:06 Setki członków SLD z wyrokami?? Nie przesadziłeś aby trochę? Wyroki mają pojedyncze jednostki, w skali całej partii znikoma część. Może chciałeś pisać o Samoobronie? Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: ..Komuch sie odezwal.................. 31.05.07, 12:50 Prócz wyroków za niby aferę Sobotki,nie znam nikogo ,kto został skazany.Narazie aresztowani,bądż toczą sie własnie procesy i dochodzenia,a ...końca nie widać.Wyroków więc nie ma! Więc trochę prawdą trzeba sie podpierać.Oszołomy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
p406_737u Re: ..Komuch sie odezwal.................. 31.05.07, 09:58 presentation1 napisał: > Tym ktory liczy.Liczy juz w setki czlonkow SLD majacych wyroki sadowe.Mafia Przedstaw choć pierwszą setkę! :-P Zachowujesz się jak kaczmarek i l. kaczyński (gdy był ministrem sprawiedliwośći): wiem o przestępstwach lewicy, ale nie powiem nic więcej. Jesteś więc pojętnym uczniem swoich mentorów kaczyńskiego i kaczmarka! Brawo! Może ci dadzą jakąś posadkę? Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: ..Komuch sie odezwal.................. 31.05.07, 12:53 Klakierom nie dają posadek.Dają tylko swoim bliskim i krewnym.Załośne dupki,którzy żyja za 1000 zł.klaszczą i łudzą sie sprawiedliwością... Odpowiedz Link Zgłoś
janma46 Re: ..Komuch sie odezwal.................. 31.05.07, 10:06 presentation1 napisał: > Tym ktory liczy.Liczy juz w setki czlonkow SLD majacych wyroki sadowe.Mafia ............................................................................... Wylicz mi chociż 20 SLD-owców z wyrokami.Skąd ty wziąłeś te setki,chyba z chorej wyobraźni,albo w alkoholowej czy narkotycznej malignie. A może byś tak raczył sprawdzić ilu to przestępców z prawomocnymi wyrokami znajduje w koalcji rządzącej i w samym rządzie.Takim jaskrawym przykładem jest Lepper - były PZPR-owiec i przestępca z prawomocnymi wyrokami. Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Juz wiecie, po co wychowuje sie glupcow w Polsce ? 31.05.07, 08:08 Wystarczy powiedziec cokolwiek, a glupcy wszystko podchwyca. Dzieki komuchom a pozniej katolikom mamy teraz kraj glupcow i propagande glupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
internauta2007 Idź i se pogadaj z Oleksym, jeszcze pewnie co powi 31.05.07, 07:53 Idź i se pogadaj z Oleksym, jeszcze pewnie powie dalszą prawdę-wszak powiedział, że bedzie ciął jak brzytwa, może wtedy zmądrzejesz -jak Ci jeszcze argumentów na to zmadrzenie brak!! Odpowiedz Link Zgłoś
grzes1966 Re: Jesteś taki głupi sam z siebie czy Ci za to p 31.05.07, 09:11 Głupi zapewne jest sam z siebie, a że dodatkowo mu za to płacą? Nie w tym jednak rzecz. Przyjmijmu,że Piechota faktycznie ma konto w Szwajcarii, i że jest na nim kwota szściocyfrowa. Przyjmijmy nawet, że są to pieniądze ukradzione. Scześć cyfr to maksymalnie 999.999,- niech będzie nawet funtów. Jest to odpowiednik ok 5,5 mln zł. Jeżeli Piechota jest złodziejem grosz publicznego słusznie należy mu się kara. Śmiem jednak twierdzić, że jego szkodliwość społeczna jest znacznie mniejsza od tej jaką niesie ze sobą nieudolność, bezmyślność czy megalomania decydentów. Weźmy Edgara i jego dworzec - 3 bańki wyrzucone w błoto na rzecz najzupełniej zbędną. Weźmy koszty również zbędnego Ministerstwa Gospodarki Morskiej. Przyjżyjmy się kosztom wstrzymania prywatyzacji przez Pana ministra Jasińskiego. Przyjżyjmy się wreszcie maniackij koncepcji utrzymywania resztówek własności skarbu państwa w sprywatyzowanych już przedsiębiorstwach. I wielu, wielu innym, aczkolwiek nie tak nagłośnonym przypadkom niekompetencji pomieszanej z woluntaryzmem. To są prawdziwe koszty i to są prawdziwie zaprzepaszczone, zmarnotrawione wielkie pieniądze. Panowie Polski jak iżadnego innego państwa na świecie nie da się rozkraść w całości, spokojnie jednak można ją zmarnotrawić, cofnąć w rozwoju cywilizacyjnym i pogrążyć w stagnacji. A co do osobistej uczciwości polityków... już napoleon rzekł swqojemu ministrowi finansów, dymisjonując go " na pańskim stanowisku złodziejstwo jest dopuszczalne, głupota nie. Odpowiedz Link Zgłoś
p406_737u Re: Jesteś taki głupi sam z siebie czy Ci za to p 31.05.07, 10:03 grzes1966 napisał: > > Przyjmijmu,że Piechota faktycznie ma konto w Szwajcarii, i że jest na nim kwota > > szściocyfrowa. Przyjmijmy nawet, że są to pieniądze ukradzione. Scześć cyfr to > maksymalnie 999.999,- Nie1 Maksymalna kwota sześciocyfrowa na koncie, to 9999,99 - ilość zgromadzonych na koncie walorów podaje się z dwoma miejscami po przecinku! :-P Odpowiedz Link Zgłoś
p406_737u Re: Jesteś taki głupi sam z siebie czy Ci za to p 31.05.07, 10:04 ... i jeszcze jedno: co do pozostałej części postu, to zgadzam się z grzes1966. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: SLD to organizacja przestepcza działająca pod 31.05.07, 07:36 marecki1963 napisał: > jakoś zapomniało o falandyzacji prawa i obiadach drawskich i bezprawiu, > kanciarstwu i złodziejstwu III RP. Teraz Kwaśniewski dołaczył do klubu > opluwaczy Polski na arenie międzynarodowej. Do klubu należą już Geremk i > Michnik. > ale sie człowieczku namęczyłeś, czy to wypociny magisterskie magistra IV RP? Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Klub opluwaczy powiadasz? A co zrobiłes dla kraju? 31.05.07, 07:38 Skoro oceniasz innych, którzy według mnie, niezaleznie od mojej sympatii dla nich, zrobili wiele by Polske uwiarygodnić i wzmocnic, Ty osmielasz sie nazywać opluwaczami, tylko dlatego ze akurat Pis na nich pluje? Wiesz dlaczego? Bo Pis ma wielkie pretensje jako twórcy IV RP i takimi chca wejśc do historii, niestety Ci na których plują byli swiadkami małosci Kaczyńskich i ich kolesi, więcej dokonał robol w fabryce kolportujacy bibułe i narażający siebie, kolegów i rodzinę niz jakis nieudacznik z PiS-u o których była cisza w tamtych latach, dopiero jak szarańcza wyszli jak juz było bezpiecznie i zachciało om się rozliczać, jak tak bardzo chca niech stana na udeptanym placu i wyzywaja , zobaczymy czy przezyją. Wracajac do sensy tego forum, jest tylko jedno zagadnienie: Czy ma konto i pieniądze były legalne? Reszta jak cały PiS-goowno warte. Nie spotkałem w tamtych latach tych ludzi ani na przesłuchaniach ani w kolportazu ani na ryzykownych akcjach lub manifestacjach. Co do SLD, ma swój elektorat, który surowo ocenia swoich byłych kolegów. a prokuratura jest od oskarżania, a sąd od oceny, my mozemy okazywac sympoatie lub nie i wyrazac ją publicznie, tego takze chcieli i pan Geremek i pan Michnik, za co troszke odsiedzieli, byś mógł na nich poszczekać bezkarnie, bądź chociaz troszke sprawiedliwy a nie Prawy i Sprawiedliwy, bo to nie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Oczywiście, nie ma IV RP i o to idzie walka 31.05.07, 08:27 Bo Kaczyński chce wejść do historii jako jej twórca a nie moze zmienic konstytucji, i wszelkie działania sa własnie pod jej zmianę, dyskredytacja przeciwników ma na celu ich osłabienie w celu wygrania wyborów i to by samodzielnie rzadzić, czyb to sie uda? zalezy co Polacy mysla o przyszłości? Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Re: Oczywiście, nie ma IV RP i o to idzie walka 31.05.07, 08:39 To się musi udać i uda bo ludzie przejrzeli na oczy. Sam kiedyś należałem do SLD, wyśmiewałem się z rewelacji Radia Maryja i od początku istnienia kupywałem Gazetę Wyborczą dopóki nie dostrzegłem że mną manipulują i tylko o moje poparcie i mój głos chodzi. A teraz szluss z tym; wtedy nazywano to bredniami ojca Rydzyka a dziś identycznie brzmią sentencje wyroków obficie spadających na SLD-owców i z bożej łaski liberałów. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: Oczywiście, nie ma IV RP i o to idzie walka 31.05.07, 08:53 Skoro nie stać Cię na własne poglądy i musisz mieć ciągle swojego guru to należałoby się bać takich jak Ty, gdyż pociągnie Cię za sobą każdy ekstremista. Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Re: Oczywiście, nie ma IV RP i o to idzie walka 31.05.07, 09:03 A jakimże to ekstremistą jest sędza ogłaszający wyrok na podstawie konkretnych dowodów w państwie gdzie każdy może się bronić, wziąć adwokata i powoływać swoich świadków? Otóż odwaga staniała - staniała i będzie tanieć i coraz więcej mafiosów będzie sypać na swoich SLD-owskich pracodawców by wygrzebać się z bagna. Stąd te wściekłe ataki pseudoekskomuszków i michnikoidalnych bo się im grunt pod nogami usuwa; bo PiS miała szybko odejść w niepamięć a tu nie tylko, że nie odeszła to zyskuje sobie coraz większe społeczne poparcie. Głosu jeszcze nigdy na PiS nie oddałem ale po tym co już zrobili stoję za nimi murem. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: Oczywiście, nie ma IV RP i o to idzie walka 31.05.07, 10:09 cygan37 napisał: > Otóż odwaga staniała - staniała i będzie tanieć i coraz więcej mafiosów > będzie sypać na swoich SLD-owskich pracodawców by wygrzebać się z bagna. Zeznania "skruszonych" mafiozów są niewiarygodne. Wiadomo, że tacy ludzie powiedzą wszystko, byle tylko uniknąć słusznie im się należącej kary. Jeżeli nie pojawią się inne dowody, na podstawie samych tylko zeznań bandytów sądy nikogo nie skażą. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Gratulowac czy współczuć?Zamienił stryjek.... 31.05.07, 09:59 Wszystko jest dla ludzi, trzeba tylko umiec spojrzec z dystansu i grac w grupie. Wiele jest spraw do wyjasnienia, towarzysze z PZPR i SLD maja wiele do wyjasnienia, tylko czy została wybrana odpowiednia metoda? Obrazanie i szczucie wzajemne? Chetnie bym uczestniczył w prostowaniu pewnych spraw, ale nie pozwala mi przyzwoitość, to że ktoś na mnie doniósł w latach 80-tych dla własnej korzysci nie oznacza ze ma pójśc siedzieć, ja to pamietam i pamiętam tez uczciwych ludzi, których jest większość, bez wzgledu na przynależność. Twoja wypowiedź jest nieszczera, członkowie sld czytali trybune, a RM mozna słuchac jak sie chce byc manipulowanym. Działania wobec niektórych towarzyszy toczą się od dawna, nie jest to zasługa PiS tylko organów państwowych. Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Oczywiście, nie ma IV RP i o to idzie walka 31.05.07, 13:01 Dobra rada,ja każdej władzy patrzę na ręce i słowa.Wszystkie rządy od 30 lat krytykuję i nikomu nie ufałam! Tak obywatele powinni postępować,żeby na koniec kadencji nie mieć KACA moralnego. Odpowiedz Link Zgłoś
romek325 To są opluwacze. Nie mówi sie w tym kraju tylko 31.05.07, 13:04 w moim kraju, w mojej Ojczyznie, w kochanej Polsce Jest taka zasada: O swojej Ojczyznie za granicą mówi sie albo dobrze albo wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Mozesz mówic jak chcesz, monopolu na patriotyzm 31.05.07, 15:29 nie masz, nie odpowiedziałes co takiego zrobiłes dla Polski, co zrobiłes za granić a by byc dumnym z Ojczyzny, jeśli byłes tam dłuzej, a może w wojsku odsłuzyłeś, czy tylko oddałes głos na PiS i czytasz artykuły sfrustrowanych wazeliniarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: SLD to organizacja przestepcza działająca pod 31.05.07, 07:40 marecki1963 napisał: figura przypominam –ostatni I sekretarz KC PZPR. . Doborowe towarzystwo, > które > jakoś zapomniało o falandyzacji prawa i obiadach drawskich i bezprawiu, > kanciarstwu i złodziejstwu III RP. Teraz Kwaśniewski dołaczył do klubu > opluwaczy Polski na arenie międzynarodowej. Do klubu należą już Geremk i > Michnik. Ale sie namęczyłeś człowieczku. Czy to twoja praca magisterska pod patronatem tajnych służb CBA czy slużb Macierewicza? Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Re: SLD to organizacja przestepcza działająca pod 31.05.07, 08:22 Popieram pana słowa w 100%; nareszcie głos rozsądku. marecki1963 napisał: > SLD to organizacja przestępcza działająca pod przykrywką zalegalizowanej partii > > pod taką sama nazwą, która jest w lini prostej dziedziczką szumowin > postpezpeerowskich. Organizcaja , która dla zdobycia pieniedzy jest w stanie > zrobic wszystko i poświęcić wszystko i wszystkich. Przede wszystkim Polskę. > Odpowiedz Link Zgłoś
janma46 Re: SLD to organizacja przestepcza działająca pod 31.05.07, 09:57 marecki1963 napisał: >Jak można popierać złodziei, krętaczy, oszustów itp.itd. mających Polskę w >dupie. ................................................................................ Marecki a może uzmysłowisz sobie z jakimi to kryształowo czystymi ludźmi PiS zawarł koalicję i co najaśniejsze słoneczko narodu czyli Kaczyński mówił w przeszłości o Lepperze(chociażby wtedy gdy został marszałkiem sejmu). Odpowiedz Link Zgłoś
p406_737u Re: SLD to organizacja przestepcza działająca pod 31.05.07, 10:07 janma46 napisał: > marecki1963 napisał: > >Jak można popierać złodziei, krętaczy, oszustów itp.itd. mających Polskę w > > >dupie. > ............................................................................... > . > Marecki a może uzmysłowisz sobie z jakimi to kryształowo czystymi ludźmi PiS > zawarł koalicję i co najaśniejsze słoneczko narodu czyli Kaczyński mówił w > przeszłości o Lepperze(chociażby wtedy gdy został marszałkiem sejmu). Poza tym przyjdzie czas na przyjrzenie się przekrętom kaczyńskich i spółki (wassermanna na przykład, uwikłanego <jak ćwierkają wróble na dachu> w sprawy afery mafii węglowej). Wtedy porozmawiamy (o ile zamontują ci w pierdlu internet) Odpowiedz Link Zgłoś
p406_737u Re: SLD to organizacja przestepcza działająca pod 31.05.07, 10:09 W poprzednim poście mialem na mysli kontak w pierdlu z mareckim1963. Janma46 - przepraszam za zly kontekst. Odpowiedz Link Zgłoś
p406_737u Re: SLD to organizacja przestepcza działająca pod 31.05.07, 10:05 marecki1963 napisał: > SLD to organizacja przestępcza działająca pod przykrywką zalegalizowanej partii Cały dalszy wywód jest do doopy, ponieważ opiera się na zalożeniu o tym, że SLD jest organizacją przestępczą. aby tak było można twierdzić, potrzebny jest WYROK sądowy!! Masz taki? :-P Odpowiedz Link Zgłoś
a.ba PIS to organizacja przestepcza działająca pod 31.05.07, 10:19 PIS to organizacja przestępcza działająca pod przykrywką zalegalizowanej partii pod taką sama nazwą, która jest w lini prostej dziedziczką szumowin postpezpeerowskich. Organizcaja , która dla zdobycia pieniedzy jest w stanie zrobic wszystko i poświęcić wszystko i wszystkich. Przede wszystkim Polskę. Celem realizacji powyższego celu podszyła sie pod ideologie lewicową, z która nie ma nic wspólnego.Zbrukała te ideologię. Dla omamienia i zdobycia wyborców na swoich sztandarach wypisała slogany typu poparcia życia poczętego, obrony niegejów, współpracy z Kościołem, równości społecznej itp.itd. Nieliczna część społeczeństwa daje się naciągnąć na tę propagandę dająć mandat w wyborach organizacji przestępczej do legalnej działalności.Pytam się: Ile musi jeszcze wyjść PIS-owskich przekrętów na swiatło dzienne, żeby popierający to szemrane towarzystwo z DUŻĄ ilością prawomocnych wyroków sądowych za pospolite przestępstwa z chęci zysku ,a jeszcze większą prokuratorskich postępowań w toku (w praworządnych krajach partie o charakterze przestępczym podlegają delegalizacji) wyborcy opamietali się, oprzytomnieli. Pomijam tu sbkow, aparatczyków PZPR i podobnej maści delikwentów. Jak można popierać złodziei, krętaczy, oszustów itp.itd. mających Polskę w dupie. I to "w dupie" to nie sa moje słowa.To słowa KURSKIEGO. On jest doskonale obeznany w tym temacie (zresztą powiedział jeszcze bardzo dużo ciekawych rzeczy –kompromitujących PIS, i całą IV RP). On wie wszystko ( był prezesem NIK ,szefował PC tajny współpracownik wojskowego Agenturalnego Wywiadu Operacyjnego, rzeczywiście imponująca kariera, ale możliwa do zrealizowania tylko właśnie w takim tworze jak IV RP). Z parodii i groteski ma coś ta komitywa byłych działaczy Solidarności z PIS. Śmiesznie to wygląda, ale i tragicznie zarazem, bo kto się zadaje z elementem przestepczym. /tak panie marecki wyglądają twoje wypociny z innej strony/ Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: SLD to organizacja przestepcza działająca pod 31.05.07, 12:41 marecki 1963..a cóz to za wypracowanie ideologiczne napisałeś?Masz jakies duże profity za indoktrynizację na koncie mamuśki? Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Oto dlaczego Premier nie ma konta, podejrzani Ci 31.05.07, 07:13 co je mają. Odpowiedz Link Zgłoś
p406_737u Re: Oto dlaczego Premier nie ma konta, podejrzani 31.05.07, 10:10 Nie! Premier nie ma konta, żeby w przyszłości nie można było powiedzieć, że je miał! Korzysta więc z konta mamusi. taka zasłona dymna! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ...Szwajcaria i banki.............. 31.05.07, 07:16 Okazuje sie jednak ze istnieje mozliwosc sprawdzenia kont pod pewnymi warunkami.Takie przypadki juz zarejstrowano.Chodzi o obywateli kilku panstw afrykanskich oraz jednego z Azji.Jezeli ktorys z zainteresowanych udostepni swoje konto do wgladu, strona szwajcarska nie ma prawa odmowic.W wypadku natomiast gdy na tym koncie znajdowac sie beda przelewy z przestepstwa scigane prawem szwajcarskim strona szwajcarska ma obowiazek odtworzyc te transakcje.Wszystko wiec w recach wlascicieli kont obecnie wspolpracujacych z polskim wymiarem sprawiedliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ...Szwajcaria i banki.............. 31.05.07, 07:21 Co do istnienia kont.Juz dzis nie ma watpliwosci ze one sie znajduja.Konta lewicy sa w banku szwajcarskim.Nie mozna ujawnic tu i teraz .Sprawazwiazana jest z procedurami prawa szwajcarskiego a polski wymiar sprawiedliwosci szuka luki.Co do lewicy to akurat toczy sie proces Jakubowskiej,Szeligi a wiec prominentnych dzialaczy tej partii.SLD powinno w ogole nie wypowiadac sie na temat prawa bo akurat oni jego lamanie to maja chyba w genach. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: ...Szwajcaria i banki.............. 31.05.07, 07:33 presentation1 napisał: > Co do istnienia kont.Juz dzis nie ma watpliwosci ze one sie znajduja.Konta lewi > cy sa w banku szwajcarskim.Nie mozna ujawnic tu i teraz .Sprawazwiazana jest z > procedurami prawa szwajcarskiego a polski wymiar sprawiedliwosci szuka luki.Co > do lewicy to akurat toczy sie proces Jakubowskiej,Szeligi a wiec prominentnych > dzialaczy tej partii.SLD powinno w ogole nie wypowiadac sie na temat prawa bo a > kurat oni jego lamanie to maja chyba w genach. Ty/On dlaczego tak masturbujesz swój mózg. Kto chce to wierzy a kto nie chce to nie wierzy. To, że masz fobie na punkcie SLD to jeszcze nie powód do onanizowania się. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ...Szwajcaria i banki.............. 31.05.07, 07:36 Fakty nie skasujesz.Komuna i jej ciaglosc sie zakonczyla.Pora do wiezienia. Odpowiedz Link Zgłoś
powiedz_to_koniowi o! 31.05.07, 07:38 a ty piszesz moze z ameryki? albo z rosji? powiedz, powiedz, pryti pliz Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: o! 31.05.07, 07:41 Lewactwo ma wielkie lby.Potrzebny byl im falochron przed prawda.Typowo konskie lby. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Ja tez mam konto w Szwajcarii. I co z tego? 31.05.07, 07:51 A w czasie odbywania służby wojskowej należałem do ZSMP. A teraz jestem zapalonym cyklistą. mam dwa rowery: górski Kona i szosowy Trek. Odpowiedz Link Zgłoś
p406_737u Re: Ja tez mam konto w Szwajcarii. I co z tego? 31.05.07, 10:16 milet_z_sedesu napisał: > A w czasie odbywania służby wojskowej należałem do ZSMP. To podobnie jak ja: pewnego dnia wróciliśmy z zajęć taktycznych i na szafce każdego z nas leżała legitymacja ZSMP. Pewno i teczkę mam, założoną bez mojej wiedzy - działałem w samorządzie studenckim w latach 80-tych - to wystarczyło. > A teraz jestem zapalonym cyklistą. mam dwa rowery: górski Kona i szosowy Trek. Kurcze, ja też! Co prawda nie mam górala, tylk orower krosowy i legendrną szosówkę "favorit" - zabytek. Odpowiedz Link Zgłoś
romek325 Nie o konto chodzi a o nielegalne przepływy 31.05.07, 13:06 Policja jest w stanie sprawdzic czy były to nielegalne transakcje czy nie. Tam sa rejestrowane od kogo i do kogo to idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: ...Szwajcaria i banki.............. 31.05.07, 08:03 presentation1 napisał: > Fakty nie skasujesz.Komuna i jej ciaglosc sie zakonczyla.Pora do wiezienia. To dlaczego tam ciebie jeszcze brak? Odpowiedz Link Zgłoś
powiedz_to_koniowi "nie ma wątpliwości" 31.05.07, 07:37 he he he Ostatnio pewien minister sprawiedliwości pogalopował na karym rumaku do Szwajcarii po konta przestępców z lewicy. Jakoś nie pamiętam żeby się chwalił sukcesami? A co to oznacza? On już wam wytłumaczy: "Kont nie ma, i jest to najlepszym dowodem na to że kiedyś były. Tak sprawnie działa przestępcza machina!" A wtedy presentation1 myśli: "Kurde, ten to ma łeb! Co do istnienia kont. Już dzisiaj nie ma wątpliwości że one się znajdują (!składnia!) Konta lewicy są w banku szwajcarskim" itd. itp. Odpowiedz Link Zgłoś
p406_737u Re: ...Szwajcaria i banki.............. 31.05.07, 10:12 presentation1 napisał: > Co do istnienia kont.Juz dzis nie ma watpliwosci ze one sie znajduja.Konta lewi > cy sa w banku szwajcarskim. Uwzględnij ostatnie wypowiedzi swojego guru kaczmarka: JEDNO konto. Poza tym nie wiadomo o pochodzeniu kasy na nim! Odpowiedz Link Zgłoś
jestem-z-ukladu Re: Czy Jacek Piechota ma konto w Szwajcarii? 31.05.07, 07:16 To teraz wystarczy pójść do któregoś z tych banków, powiedzieć hasło i zmyć się z kasą. Ciekawe, czy zadziała? ----------------------------- Dlaczego to wciąż jest aktualne? Dlaczego w Polsce? www.youtube.com/watch?v=xT84h4H0xwQ Odpowiedz Link Zgłoś
p406_737u Re: Widział takie konto? 31.05.07, 10:18 mini_sterek1 napisał: > a jakim cudem? Ma nadwzroczność! Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Korupcja SLD/PZPR jest ogromna... 31.05.07, 07:44 To już przechodzi wszelkie granice. III RP była po prostu bananową republiką. Panie Ministrze Ziobro!!! Niech Pan pozamyka tych wszystkich aferzystów z IIIRP. A jak sami sobie w czasie aresztowania zrobią eutanazję - ich wybór... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Kaczor jest zazdrosny? Mamusia pozwala mu tylko 31.05.07, 07:47 na ksiazeczke SKO? ( dla mlodziezy wyjasniam SKO - Szkolna Ksiazeczka Oszczednosci) Odpowiedz Link Zgłoś
2.0tdci co ty chłopie 31.05.07, 08:23 co ty chłopie pieprzysz, to ty jesteś klonem. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Palestrina, co ty pieprzysz???!!! 31.05.07, 07:49 zacznij ty czlowieczku w konc myslec co piszesz. Najpierw myslec a potem pisac a nie odwrotnie!! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Palestrina, co ty pieprzysz???!!! 31.05.07, 08:13 Gdy Palestrina napisal o korupcji w PiS zaczales atakowac Palestrine.Wewnetrznie wiesz ze tam korupcji nie ma.Pierwszy twoj komuszy,prawdziwy odruch bo przeciez PiS jest czyste jak zadna partia po 1989 roku.To wie nawet przedszkolak. Odpowiedz Link Zgłoś
marian391 Re: Korupcja SLD/PZPR jest ogromna... 31.05.07, 07:51 Kiedy Ty zmądrzejesz? Odpowiedz Link Zgłoś
mini_sterek1 Widziałeś mądrego 31.05.07, 07:53 pisowca? to tak jakby zobaczyć marsjanina,nierealne Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Widziałeś mądrego 31.05.07, 07:58 bardziej realne, chyba to zobaczyc marsjanina! Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Palestrina puknij sie łeb tylko mocno 31.05.07, 08:03 nie wiem czy pomoze, ale nie zaszkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Może coś merytorycznie napiszesz... 31.05.07, 08:12 oczywiście Ty sądzisz że to ABW jest winne śmierci Blidy... a policja powinna karnie odpowiadać za każdego chłopczyka co się w lesie powiesi bo go dziewczyna rzuciła... Żałosne... A ja mówię - zero tolerancji dla korupcji w III RP - przychodzić z rana i aresztować - robić swoje i nie przejmować się lewackim gadaniem. Ziobro powinien być jak Ronald Reagan - twardy. Gdyby Reagan był miękki i martwił się opiniami lewaków oskarązjących go o "faszyzm" nigdy nie rozwaliłby Układu Warszawskiego i światowego komunizmu. A więc Ziobro powinien być jak Reagan - bezkompromisowy... to da sukces w walce z korupcją i zwycięstwo PiS za dwa lata w wyborach... Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Może coś merytorycznie napiszesz... 31.05.07, 08:30 Nie daj Boże tego debilstwa na kolejna kadencję. Odpowiedz Link Zgłoś
takajednaania Re: Może coś merytorycznie napiszesz... 31.05.07, 08:31 Wiesz chłopino, jaki był najczęściej koniec jakobinów? Nie wiesz? To poczytaj sobie co nieco dziejów powszechnych. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu twardy bądź jak Roman Bratny 31.05.07, 09:46 jak powiedział poeta. Ciekawe skad wiesz co ja sadzę. A cała pozorowana "walka z Korupcją" PiSu to dmuchanie w nbambus i nabieranie gości. To powiedziałem ja, uczestnik pochodów 1-majowych i członek ZSMP w czasie odbywania słuzby wojskowej. Tak, tak, kiedys po studiach szło sie do wojska. zapytaj tatusia. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2o05 Re: Korupcja SLD/PZPR jest ogromna... 31.05.07, 11:11 jednak się mylilem, PiS musi odejsc Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Do admin - proszę o wykasowanie podszywacza....... 31.05.07, 12:17 Odpowiedz Link Zgłoś
marian391 Pora chyba skończyć a tymi bzdurami 31.05.07, 07:48 Mówienie o tych tajemniczych kontach w Szwajcarii jest politycznym bełkotem. Jeśli jest to prawda i przestępstwem to wszczyna się postępowanie. Przekazywanie natomiast takich formacji premierowi jest polityczne i narusza prawo. Cóż jest to działanie na miarę teletubisiów, czy skandalicznego nadanie sprawie Mirosława G kryptonimu "Mengele". Świadczy to o poziomie intelektualnym rządzących. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Pora chyba skończyć a tymi bzdurami 31.05.07, 07:50 a rzadzacy maja jeszcze w ogole jakis "poziom intelektualny"? Smiem watpic. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Rządzący maja taki poziom jak ich elektorat 31.05.07, 07:52 sami sie nie wybrali Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Re: Czy Jacek Piechota ma konto w Szwajcarii? 31.05.07, 08:17 Jeżeli człowiek nie ma nic na sumieniu to wybierze polski bank w Polsce i wie to już każde dziecko. Od razu wiadomo, że delikwent zakłada, że będzie mu się kiedyś palił grunt pod nogami i wybiera zagraniczne gniazdko. Mam nadzieję, że rząd coś z tym zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 A gdzie pisze że to konto Piechoty???????? 31.05.07, 08:19 Ja wyczytałem ,że to konto Ziobry... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: A gdzie pisze? 31.05.07, 08:23 Jestes chory .Daj sie leczyc.Chyba to jedyne miejsce na swiecie gdzie prowadzisz swoj komunistyczny monolog.Porozmawiaj z ludzmi to dowiesz sie co to jest SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Re: A gdzie pisze że to konto Piechoty???????? 31.05.07, 08:26 W artykule. Odpowiedz Link Zgłoś
2.0tdci Re: A gdzie pisze że to konto Piechoty???????? 31.05.07, 08:27 cygan, wróć do pierwszej klasy szkoły podstawowej i powtórz nauke czytania. cygan37 napisał: > W artykule. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 cygan37..i na tym polegają kłamstwa PISkomuny! 31.05.07, 08:38 Wystarczy podać nazwisko w formie pytajacej, i durnie już wiedza! Odpowiedz Link Zgłoś
takajednaania Re: Czy Jacek Piechota ma konto w Szwajcarii? 31.05.07, 08:34 Każde dziecko wie, ze wybiera się bank, który daje najwyższą możliwą stopę zwrotu i bezpieczeństwo inwestycji. Hasełko "Dobre bo polskie" jest zbyt często zabójcze. Odpowiedz Link Zgłoś
grzes1966 Re: Czy Jacek Piechota ma konto w Szwajcarii? 31.05.07, 09:23 cygan37 napisał: > Jeżeli człowiek nie ma nic na sumieniu to wybierze polski bank w Polsce i wie > to już każde dziecko. Od razu wiadomo, że delikwent zakłada, że będzie mu się > kiedyś palił grunt pod nogami i wybiera zagraniczne gniazdko. Mam nadzieję, że > rząd coś z tym zrobi. Prawda, że piekne, zupełnie jak Feliks Dzierżyński " nie ma niewinnych są tylko źle przesłuchani" Odpowiedz Link Zgłoś
takajednaania Czy Jacek Piechota ma konto w Szwajcarii? 31.05.07, 08:26 Kaczyński: No co z tymi kontami lewicy towarzyszu Kaczmarek? Kaczmarek; Nic nie mamy. Kaczyński: Co takiego? To ja mam was uczyć jak to zrobić by się pojawiły? Idźcie do Ziobro, to wam pożyczy tworzarkę. Po jakimś czasie. Kaczyński: No i co? Kaczmarek: wymyśliliśmy z Ziobro, ze wystawimy Piechotę jako posiadacza konta Kaczyński: A ma konto? Kaczmarek: Tego nie wiemy. Kaczyński: Więc? Kaczmarek: Wiemy, ze Piechota kontaktował się z Voglem a ten miał psa o imieniu Archibald.Postanowiliśmy zatem, że przypiszemy Piechocie konto z hasłem imienia voglowego psiaka. Kaczyński: A takie konto istnieje? Kaczmarek: Nie wiemy. Ale "ciemny lud" uwierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
gajane4 Czy Jacek Piechota ma konto w Szwajcarii? 31.05.07, 08:28 1) To, że konto jest na hasło nie oznacza, że jest tajne. 2) Posiadanie konta za granicą nie jest zabronione. 3) Najpierw trzeba UDOWODNIĆ że środki zgromadzone na takim koncie pochodzą z przestępstwa, a dopiero na takiej podstawie odpowiedzialny urzędnik państwowy ma prawo oskarżać. Ale tego po takich szmatach nie można się spodziewać. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Czy Jacek Piechota ma konto w Szwajcarii? 31.05.07, 08:31 Skoro lewica mowi ze nie ma kont a okaze sie ze sa?Czyli sa tajne? Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 presentation1..ty młocie esbecki! 31.05.07, 08:34 pytam sie gdzie dowód,że to konto Piechoty! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: presentation1..ty młocie esbecki! 31.05.07, 08:36 Na SLD dowodow nie potrzeba.Wskazac palcem na SLDowca i wiadomo ze brod za paznokciami.99.9 procent czlonkow w SLD to ludzie-przestepcy. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: presentation1..ty młocie esbecki! 31.05.07, 09:11 Oceniasz ludzi po ich przynależności partyjnej, zbiorowo ? To jak ocenisz wielu byłych członków PZPR w szeregach PiS i Samoobrony ? A może PZPR było dobre tylko SLD jest złe ? Sam się zapędzasz w kozi róg. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: presentation1..ty młocie esbecki! 31.05.07, 09:41 SLD jest bardzo,bardzo zle. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu A za rządów PiSu jest tak dobrze ze juz lepiej nie 31.05.07, 09:50 bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
michta_onanista Re: presentation1..ty młocie esbecki! 31.05.07, 17:03 > Na SLD dowodow nie potrzeba.Wskazac palcem na SLDowca i wiadomo ze brod za pazn > okciami.99.9 procent czlonkow w SLD to ludzie-przestepcy. Po czym poznać że PiSdzielec kłamie?. Porusza ustami!. Odpowiedz Link Zgłoś
2.0tdci Re: presentation1..ty młocie esbecki! 31.05.07, 08:37 kacze wasale nie kierują sie zasadami logiki i przyzwoitości. oni słyszą głosy, które im mówią prawde. pierot6 napisał: > pytam sie gdzie dowód,że to konto Piechoty! Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Czy Jacek Piechota ma konto w Szwajcarii? 31.05.07, 10:05 a co, okazalo sie? i gdzie tow. minister "widzial" konto, skoro Szwajcarzy spuscili tow. Ziobr0 na szczaw? a tak swoja droga, to na miejscu Piechoty, gdyby rzeczywiscie mial konto, krzyczalbym glosno "wrogowie podrzucili! tow. Jaroslaw mial racje!" Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Czy Jacek Piechota ma konto w Szwajcarii? 31.05.07, 08:36 Jest to dokładne wciskanie "ciemnemu ludowi" debilnych teorii. Mohery to kupią i będa piać nad dobrocią i stanowczościa Ziobry. Czy ktoś wreszcie potrząśnie tymi durniami i wytłumaczy , że zapewne wielu Polaków ma konta za granicą, w Szwajcarii też. I sam taki fakt nie jest przestępstwem. Oczywiście dla starej babci, której ten debilny rząd wciska takie ciemnoty samo konto za granica to synonim przestepstwa a posiadacz to antychryst wcielony którego trzeba powiesić. banda idiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Czy Jacek Piechota ma konto w Szwajcarii? 31.05.07, 08:37 Przeciez oni nie maja kont-sami tak twierdza.O czym wiec piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Czy Jacek Piechota ma konto w Szwajcarii? 31.05.07, 08:46 O tym że PISdzielce wypuszczają się informacje - balony że ludzie SLD maja konta za granica, z podtekstem - "nielegalne" i "z kradzionymi pieniędzmi". Jak zwykle, informacje szkalujące, nie sprawdzone. Takie strzelanie na oślep, a nuż kogoś trafi. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Czy Jacek Piechota ma konto w Szwajcarii? 31.05.07, 08:50 Przeciez ty sam uzywasz takiego trybu oskarzajac PiS.Zastanow sie troche. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina20005 PiS jest poza podejrzeniem 31.05.07, 09:14 jest jak dziewica, mimo ze ma pięcioro dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: Czy Jacek Piechota ma konto w Szwajcarii? 31.05.07, 08:29 Czy on pierwszy czy ostatni ma konto w Szwajcarii? Odpowiedz Link Zgłoś
tola2006 Czy Jacek Piechota ma konto w Szwajcarii? 31.05.07, 08:37 Ma na pewno tylko teraz będzie szedł w zaparte że to nie jego.Jako harcerz napewno da harcerskie słowo honoru, ale ja wiem że to czerwony cwaniak co stocznię szcz. zniszczył aby przejąć bazę paliwową, bo to koryto nie było w jego i jego kolesi mniemaniu dla stoczniowców. Odpowiedz Link Zgłoś
pils1 Bardzo oszczędny człowiek 31.05.07, 08:37 Tyle uzbierał z tej nędznej urzędniczej pensji, toż on biedaczek musiał niedojadać. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 To co Szwajcarzy pokazali mu konto i nawet hasło 31.05.07, 08:44 do niego? Coś ten Kaczmarek strasznie zmysla. Ale ciemny naród kocha takich kłamców. <Premier pytał szefa MSWiA o szczegóły: "Minister stwierdził, że widział takie konto" - mówił Kaczyński we wtorkowych "Sygnałach Dnia"> Odpowiedz Link Zgłoś
mayday100 Re: Czy Jacek Piechota ma konto w Szwajcarii? 31.05.07, 08:47 alex-alexander napisał: > Jezeli dochody sa legalne, to niech on ma konto bankowe i na ksiezycu. Niestety!.. Księżyc jest zarezerwowany dla "dwóch takich" Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Czy Jacek Piechota ma konto w Szwajcarii? 31.05.07, 08:48 Proponuje sprawdzić gdzie ma konto i jakie były na nim przepływy gotówki doktor honoris causa (tfu) Lepper Odpowiedz Link Zgłoś
mayday100 Re: Czy Jacek Piechota ma konto w Szwajcarii? 31.05.07, 09:11 albacor napisał: > Proponuje sprawdzić gdzie ma konto i jakie były na nim przepływy gotówki doktor > honoris causa (tfu) Lepper Ja tego nie sprawdzę... nie mam możliwości ani uprawnień...;) Ale to, że jest przestępcą, wiadomo i bez zagranicznych kont Odpowiedz Link Zgłoś
rockawy Re: Czy Jacek Piechota ma konto w Szwajcarii? 31.05.07, 19:02 I koniecznie sprawdzic konta Rydza torunskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
bezcenzury1 Piechota Szefem "Postkomunistycznej Mafii"? 31.05.07, 09:01 "Spółdzielnia Sędziowska to grupa przestępcza świetnie zorganizowana w której skład wchodzą szczecińscy sędziowie i prokuratorzy. Na jej czele stoi Jacek, ale faktyczną władzę sprawuja Włodek, Andrzej H. i oczywiście Stella... Jest to organizacja bolszewicka o wzorcach z ZSRR służąca do upier..a ludzi Mafia postkomunistyczna rządzi naszym miastem. Mafia groźna, mająca wszędzie swoich ludzi. W mafii najważniejszą osobą - mafiozem głównym - jest PIECHOTA Jacek. Wspomagają go Włodzimierz W., Elżbieta "Stella" M., Andrzej "Maris" H., Bogusław "Euro" L. Kradną, grabią i łupią gdzie się da!!!!! To nie Marian J. jest prezydentem. To Piechota wydaje polecenia, rozkazy, wyroki...Tak tak wyroki... Za zagrabione pieniądze mafiozi opłacają prokuratorów i sędziów i tym samym kupują wygodne dla siebie zachowania. Z jednej strony bierność wymiaru sprawiedliwości wobec siebie, z drugiej strony surowość wymiaru sprawiedliwości wobec tych, którzy weszli im w drogę. Uważaj - to Ty możesz okazać się ich wrogiem jeśli nie pozwolisz na kradzież lub wykryjesz ich przekręty. Mafia ta nazywana jest spółdzielnią sędziowską, która w naszym mieście działa od ok 12- 13 lat... Dwa niepodważalne dowody na istnienie SSS Prezesa Szredera to upadłość Spółki ESPEBEPE i aresztowanie Prezesa K. Piotrowskiego. 1. UPADŁOŚĆ NA ZAMÓWIENIE W połowie 2001 roku, tuż po odejściu ze Spółki ESPEBEPE pani Malanowska Elżbieta, prywatnie kochanka pana Jacka Piechoty, została wiceprezydentem Szczecina. W marcu 2002 roku akcjonariuszom Spółki ESPEBEPE przedstawiony został raport członka Rady Nadzorczej, pani Lidii Kochanowicz- Mańk, w którym ujawniono niektóre przypadki okradania Holdingu przez pana Andrzeja Hassa i panią E. Malanowskią. Pan Hass (właściciel konkurencyjnej firmy DORACO) został w 1996 roku prezesem ESPEBEPE z rekomendacji Bogusława Kotta. I to właśnie Pan Kott przyszedł mu z pomocą po ujawnieniu raportu Pani L. Kochanowicz-Mańk. Wystarczyło zwrócić się do Szczecińskiej Spółdzielni Sędziowskiej i….w połowie maja 2002 roku Sąd Rejonowy w Szczecinie ogłosił upadłość Spółki ESPEBEPE, do firmy wkroczył syndyk, który zablokował dokumentację i uniemożliwił przeczesywanie jej przez akcjonariuszy ciekawych kolejnych nieprawidłowości duetu Hass-Malanowska. 2. ARESZTOWANIE NA ZAMÓWIENIE Miesiąc później, dnia 14 czerwca 2002 r. na wiecu przed szczecińską stocznią ówczesny minister gospodarki Jacek Piechota rzucił to co tłum stoczniowców chciał usłyszeć: - Ci, którzy do tego doprowadzili muszą być rozliczeni za niegospodarność - mówił o byłych prezesach Jacek Piechota. Tego samego dnia ówczesny szef Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji Krzysztof Janik zapowiedział, że wszczęte wcześniej śledztwo dotyczące działalności byłych prezesów zakończy się "mniej więcej za dwa tygodnie”, a później podejrzani o nadużycia zostaną aresztowani. Trzy tygodnie później sześciu byłych prezesów zostało aresztowanych. Publicysta "Rzeczpospolitej” Bronisław Wildstein pytał wówczas: 1. skąd wiedzieć mógł min. Janik o niezawisłej decyzji sądu, która nastąpi za kilka tygodni? 2. Dlaczego sąd nie zgodził się na wypuszczenie aresztowanych za kaucją, gdy środek ten stosowany jest nawet w przypadku niebezpiecznych gangsterów? 3. Czy aresztowani mają odgrywać rolę kozłów ofiarnych, dla uspokojenia gniewu stoczniowców? Pan Wildstein pytał, bo nie wiedział, że Pan J. Piechota za pośrednictwem Pana Bogusława Kotta zwrócił się do J. Szredera i Szczecińskiej Spółdzielni Sędziowskiej i….Pan Prezes Krzysztof Piotrowski wraz z kolegami znaleźli się za kratkami. A jakże!!!! Z faktu istnienia w Szczecinie Spółdzielni Sędziowskiej skwapliwie korzystają przestępcy - por. ustalenia sejmowej komisji specjalnej ds. PKN ORLEN. Grochulski w wywiadach chwalił się znajomościami ze szczecińskimi politykami: Jackiem Piechotą z lewicy oraz Arturem Balazsem, Longinem Komołowskim i Władysławem Lisewskim z tzw. prawicy. Nasz rejon wybrali sobie do działania także dwaj „bizesmeni” komunistycznej proweniencji: Andrzej Hass i Jerzy Jędykiewicz. Bliski przyjaciel prezydenta A. Kwaśniewskiego, pan Andrzej Hass, po ukatrupieniu Spółki ESPEBEPE kupił sobie tanio firmę Euroafrica, hotel PARK. A baron pomorski Jerzy Jędykiewicz? Następca Krzysztofa Piotrowskiego na stanowisku szefa holdingu stoczniowego Andrzej Stachura (oczywiście mianowany przez ministra Jacka Piechotę) nie widział szans na jego ratunek i szybko podał się do dymisji. Jego następcą został Zbigniew Stypa. Rządził walącym się holdingiem tylko cztery dni, ale zarazem wystarczająco długo by podjąć bardzo intrygującą decyzję. Zbigniew Stypa podjął decyzję o sprzedaży perełki w całym stoczniowym holdingu - spółki Porta Petrol. Ta firma miała być kiedyś, obok stoczni, drugim filarem Porty Holding. Spółka powstała w 1994 roku, kiedy Stocznia Szczecińska kupiła poradziecką bazę paliw płynnych w Świnoujściu i zainwestowała w nią 50 mln dolarów. Powołana przez stocznię do eksploatacji bazy spółka Porta Petrol miała prowadzić jeden z największych w regionie centrów handlu paliwem. Na miesiąc przed ogłoszeniem upadłości Porta Holding Zbigniew Stypa sprzedał Portę Petrol za 160 mln złotych spółce Prolim S.A. z Sopotu - 81-721 Sopot ul. Chmielewskiego 5b. Cena - 160 mln zł - wydała się ekspertom zaniżona Jednym z głównych udziałowców Prolimu posiadających 30 proc. akcji jest Jerzy Jędykiewicz: Inżynier hydrotechnik, w latach 80. dyrektor Energobloku budującego elektrownię Żarnowiec. Od 1988 do 1990 r. ostatni w PRL- u wojewoda gdański. Po odwołaniu z tej funkcji skazany przez sąd na rok zakazu pełnienia funkcji publicznych za brak nadzoru przy nielegalnej sprzedaży służbowych samochodów pracownikom Urzędu Wojewódzkiego. Prezes portu gdańskiego po nominacji w 2002 r. polecił przelać na konto firmy Jędykiewicza Delty Press dotacje na organizację imprezy sportowej. Jak widać we wszystkich historiach powtarzają się te same nazwiska z układu: A. Kwaśniewski, J. Piechota, B. Kott, J. Jędykiewicz, A. Hass itd. itp…Sędziowie w Polsce chronieni są immunitetem, a sytuacja, w której sędziowie i prokuratorzy są bandytami jest dla nas mieszkańców Szczecina nie do zaakceptowania."" Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: za długie 31.05.07, 09:05 Przeczytaja.Lewactwo nie lubi czytac.Przeczytali Manifest Komunistyczny i sluzy im on jak niektorym ksiazeczka do nabozenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 presentatin1.. racja, L.Kaczyński napisał pracę na 31.05.07, 09:17 ten temat!.. L.Kaczyński jest wybitnym{brat Jarosław też} znawcą nauk Lenina.. Tezy Lenina ich drogowskazem ! Odpowiedz Link Zgłoś
rejtann Re: Piechota Szefem "Postkomunistycznej Mafii"? 31.05.07, 09:08 Oczywiście wszyscy patrzą w inną stronę, a mafia ma się dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 bezcenzury1.. wyślij to do Ziobry..on to łyknie! 31.05.07, 09:19 jak to głupek... Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: Piechota Szefem "Postkomunistycznej Mafii"? 31.05.07, 09:21 Skoro masz taką wiedzę i dowody na te twierdzenia, to dlaczego nie piszesz o swoim zawiadomieniu do prokuratury (choćby generalnej)w tej sprawie ? Przecież masz taki obywatelski obowiązek, czy nie tak. Twoje rewelacje można podsumować tekstem piosenki Sztura " Spiewać każdy może, trochę lepiej, lub trochę gorzej.." Odpowiedz Link Zgłoś
cozy Czy Jacek Piechota ma konto w Szwajcarii? 31.05.07, 09:23 "Minister stwierdził, że widział takie konto" - mówił Kaczyński Późnym wieczorem przechadzało się na rogu Emili Plater i Wspólnej i miało damską torebkę. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2o05 Andrzej Lepper odnaleziony za sejmem 31.05.07, 11:17 www.foxnews.com/images/286393/2_21_052507_MonsterPig.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
herkus-monte Im glebiej w las tym ciemniej 31.05.07, 09:30 Okazuje sie ze wystaczylo przeswieltlic SLD a tam same brudy wylaza. Spoleczenswto widzi ze jest to "zwykla bandytka" na Polsce i Polakach Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 herkus-monte.. jakieś fakty? 31.05.07, 09:34 Bo to że rząd PIS-u składa sie z kryminalistów,esbeków i PZPR-owskich kacyków to fakt ! Kryże,Leper,Wasserman,Jasiński,Kornatowski,Aumiller,Filipek,Sowińska... Do tego Ziobro, syn sekretarza PZPR z Krynicy.... Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo znowu z afery stulecia bedzie male pierdniecie 31.05.07, 09:31 jak zwykle zreszta. Raport WSI, afera billboardowa, papiery na Samoobrone, falszywe oskarzenia dr. G o morderstwo i setki innych spraw w ktorych wladza lamie prawo zeby sobie nabic punktow w sondazach. Odpowiedz Link Zgłoś
dibadzio Minister "widział" konto 31.05.07, 09:35 Stwierdzenie nader oryginalne a raczej kuriozalne.Widział w banku,w komputerze ,na wydruku,narysowane ,namalowane czy wyrzeźbione? Co to w ogóle znaczy "widzieć konto".Ktoś w banku pokazał mu przez szybę,ukradkiem spod poły płaszcza,uchylając lekko wieczko teczuszki biznesmena?Z może widział we śnie albo w niezbyt trzeźwym widzie?A pan premier jeszcze publicznie powtarza coś ,co w zaden sposób nie jest potwierdzone i może być nazwane zmyśleniem,plotką czy tez bajką.Jak partia taki rząd. Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Minister "widział" konto 31.05.07, 10:02 A jak ktos kto nie ma konta i sam nie wie jak sie nim posługiwać może sie o tym wyrazić - Jak prostak o kamieniu - "widział" i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2o05 Re: Minister "widział" konto 31.05.07, 11:24 Ziobro: widziałem konto, dużo duuużo pieniędzy ale nie znam szczegółów bo mnie obudzono. Tych co mnie obudzili kazałem wziąć w kamasze. Odpowiedz Link Zgłoś
mikelondon Re: Czy Jacek Piechota ma konto w Szwajcarii? 31.05.07, 09:46 nie chce mi sie komentowac dzisiejszych wiadomosci. Najpierw kryptonim "Mengele" w sprawie korupcyjnej, teraz konta ktorych nie bylo. Wczoeniej byly Teletubisie. Jedyne na co zaczynam miec ochote to wejsc na strone www.barrettrifles.com, zakupic sprzet mysliwski kalibru'50 i pojsc polowac na kaczki... Przy takim sprzecie kaczki moga miec dupy z kevlaru - i tak im to nic nie pomoze :) Odpowiedz Link Zgłoś
amarch to są dane nt. tego konta + wyciągi i zdjęcia 31.05.07, 09:49 KTO PIERWSZY - TEN BOGATSZY BĘDZIE! hasło jest już znane... www.ohno-jcp.info/news.htm ciekawe zestawienia obrotów na rachunku... brać, przebierać! na jednym ze zdjęć widać chyba Vogla no i są plany lokalizacji konta Odpowiedz Link Zgłoś
a.ba konto na hasło - zaraz znajdę właściciela! 31.05.07, 10:23 Czy to czasem nie należy do takiego niedużego co to insynuuje że ma konto u mamy? Ściema dla ciemnego ludu - brak dowodu to najlepszy dowód... Odpowiedz Link Zgłoś