Dodaj do ulubionych

W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach

02.06.07, 08:02
A co im przeszkadza praca w Dzien Wojska Polskiego???
Obserwuj wątek
    • 80c51 W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 08:06
      Gratuluję super pomysłu. Zgadnijcie, na kim skupi się gniew klientów?
      Kasjerki- jesteście pewne, że chcecie obługiwać wk..wionych klientów?
      • 1o1o1o Re: W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 08:08
        nawet rozumiem, choc nie napisze, ze popieram, bo wlasna wygoda jednak mi
        blizsza niz cuda (czyt. handlowcow)
        tylko tego Dnia Wojska Polskiego nie rozumiem, co to za swieto, zeby az trzeba
        bylo sklepy zamykac?
        • 1o1o1o Re: W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 08:08
          *niż cudza
          • techneg Solidarność na usługach właścicieli hipermarketów. 02.06.07, 08:56
            Solidarność celowo prowadzi działania związane z obniżeniem poparcia
            społecznego dla niskozarabiających pracowników. Robi to w interesie
            pracodawców, żeby nikt nie wstawiał się za pracownikami. Zamiast skierować
            stanowcze akcje protestacyjne przeciwko właścicielom (np. poprzez generalny
            strajk w czasie najmniej uciążliwy dla klientów), starają się doprowadzić do
            konfliktu pracowników i klientów. Konflikt jest między pracodawcami, a oszołami
            z rządu lub Solidarności, a nie między pracownikami, pracodawcami, czy
            klientami. Nie należy o tym zapominać.
            • tetlian Re: Solidarność na usługach właścicieli hipermark 02.06.07, 09:10
              Aby nie było problemów, powinny być co najmniej dwie zmiany w hipermarketach.
              Jedni pracowaliby w weekendy i święta, ale za to mieli wolne inne dni (dokładnie
              taką samą ilość). A drudzy pracowali by tylko w pracujące dni. Wówczas nikt do
              nikogo by nie miał pretensji.
              • empirio A kolej, wodociągi, elektrownie, telewizja, kina? 02.06.07, 10:31
                Nie tylko w hipermarketach pracuje się w święta. O ile można by argumentować, że
                bez prądu nie jest możliwe życie w cywilizowanym kraju, to przecież jeden dzień
                bez telewizji nikomu nie zaszkodzi. Ale, o dziwo, nikt się tego nie domaga.
                • aplus a dlaczego esbek Fujara siedzial cicho za rzadow 02.06.07, 10:37
                  SLD i UWolstwa ?
                  • trente Niby dlaczego ludzie maja sobie isc do kina ???? 02.06.07, 12:38
                    "- Protest przeprowadzimy w większości dużych sklepów w kraju, tam, gdzie są
                    nasze związki - zapowiada Bujara. - Chcemy namówić ludzi, by zamiast kupować,
                    spędzili czas z rodzinami, niech jadą gdzieś nad wodę czy idą do kina."

Sama sobie goopia babo idz do kina!! Ja pracuje w kinie i tez chce miec
                    wolne!!! Tez zaczynam strajk wloski!! Filmy bede puszczal WOLNIEJ x2!!!!
                    • dzielanski Re: Niby dlaczego ludzie maja sobie isc do kina ? 02.06.07, 13:09
                      trente napisał:

> "- Protest przeprowadzimy w większości dużych sklepów w kraju, tam, gdzie są
                      > nasze związki - zapowiada Bujara. - Chcemy namówić ludzi, by zamiast kupować,
                      > spędzili czas z rodzinami, niech jadą gdzieś nad wodę czy idą do kina."
                      >
                      > Sama sobie goopia babo idz do kina!! Ja pracuje w kinie i tez chce miec
                      > wolne!!! Tez zaczynam strajk wloski!! Filmy bede puszczal WOLNIEJ x2!!!!

DOBRE!
                      • aplus Fujara na taczke ! My chcemy sklepow samoobslugow 02.06.07, 13:47
                        ych !!
        • eryksiedemsiedem Żal mi was nieuki 02.06.07, 08:30
          To rocznica cudu nad Wisła, widać, że szał zakupów zmiekczył Wam mózgi.
          • seth11 Re: Żal mi was nieuki 02.06.07, 09:45
            eryksiedemsiedem napisał:

> To rocznica cudu nad Wisła, widać, że szał zakupów zmiekczył Wam mózgi.

Musieliby je najpierw mieć.
            Nawet jeżeli jakieś mają, to i tak puste.
          • tygrysio_misio Re: Żal mi was nieuki 02.06.07, 11:56
            a oprocz tego jakies tam swieto koscielne

dzien w torym jest dzien wolny ...wszyscy sobie odpoczywaja..handlowcy tez
            chcieliby poodpoczywac
            • b4b Re: Żal mi was nieuki 02.06.07, 12:06
              wolność dla niewolników z suprmarketów!!!!!!
          • adam81w Re: Żal mi was nieuki 02.06.07, 21:37
            nie bylo zadnego cudu nad wisla. jeden z naszych dowodcow po prostu wiedzial co
            zrobia Rosjanie i wykorzystal ta wiedze. Wiedze ta wykradlismy z obozu Rosyjskiego.
          • ar.co Re: Żal mi was nieuki 04.06.07, 09:42
            "Cud nad Wisłą" to propaganda endeków, starających się pomniejszyć rolę
            Piłsudskiego w zwycięstwie. Naprawdę sądzisz, że do zwycięstwa polskiej armii
            potrzebne są cuda? I dodaj jeszcze "cud nad Dnieprem", kiedy Sowieci dwa
            miesiące wcześniej pogonili kota Rydzowi Śmigłemu w Kijowie i okolicy.
      • kaczor.donald Pomozecie ? 02.06.07, 09:27
        ;).. ja chyba się przyłączę jako klient. Ciekaw jestem czy uda mi sie kupowac
        jeden batonik przez 15 minut. Może więcej "gierkowców" ?
        Nie jestem przeciwnikiem zakupów w niedzielę, moherem ani nawet (pomijając
        chrzest) katolikiem, ale myślę, że klka dni w roku można sobie odpuścić.
        Nalezy do nich napewno Wielkanoc, Boże Narodzenie i Boże Ciało, 3 Maja (15
        sierpnia to są wakacje i dlatego dzień ten rządzi sie innymi prawami). Ja w
        kazdym razie ide na zakupy tylko dlatego, że "włoskie".
      • polar21 Re: W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 09:45
        80c51 napisał:

> Gratuluję super pomysłu. Zgadnijcie, na kim skupi się gniew klientów?
        > Kasjerki- jesteście pewne, że chcecie obługiwać wk..wionych klientów?

no i dobrze..bo tylko debile pojda kupowac w swieto
        • jaskier73 Re: W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 10:44
          polar21 napisał:

> no i dobrze..bo tylko debile pojda kupowac w swieto

dzieki za nazwanie czesci ludzi debilami...! nie wszyscy ludzie maja czas na
          zakupy w inne dni tygodnia niz sobota, niedziela i swieta - moj maz tak
          pracuje, ze malo kiedy mamy okazje pojechac na zakupy w inny dzien tygodnia niz
          niedziela i swieta ( nie mowie tu o Bozym Narodzeniu i Wielkanocy, ale Boze
          Cialo to swieto koscielne!!!!) A nie kazdy jest wierzacy w tym kraju - sa i
          agnostycy!
          Pozdrawiam.
          • kaqtusica To zrób prawo jazdy i sama rób zakupy , a nie 02.06.07, 12:03
            zmuszaj innych do pracy w święta.
            Może sama na ochotnika będziesz pracować w hipermarkecie w święta, bo przecież
            dla ciebie i takich jak ty, one nic nie znaczą...
            A poza tym to zwolennicy zakupów w święta, którzy twierdzą, że nie mają kiedy
            zrobić zakupów, to zwyczajne fujary, które nie potrafią organizować sobie czasu:D.
            • gacekemdk Re: To zrób prawo jazdy i sama rób zakupy , a nie 02.06.07, 12:26
              A kto kogo zmusza do pracy? Nie chcą tam robić- droga wolna. I nie jest kwestia
              czy mogę w inne dni, tylko dlaczego nie mógłbym w te. Jest to wolny kraj i
              właściciel powinien mieć prawo otwierać sklep kiedy chce, pracownik może zawsze
              zażądać ekstra pieniędzy za pracę w święta lub poszukać innej pracy, a i tak
              wiadomo że klient to pan, a wszystko reguluje rynek.
              • tygrysio_misio Re: To zrób prawo jazdy i sama rób zakupy , a nie 02.06.07, 13:02
                wiec na takiej zasadfzie niech pracuja wszytskie placowki panstwowe...a jak
                jakis urzednik nie bedzie chcial pracowac w boze narodzenie to niech sie zwolni

dzien wolny jest dniem wolnym..nie tylo dla budzetowki
                • gacekemdk Re: To zrób prawo jazdy i sama rób zakupy , a nie 02.06.07, 13:30
                  Jestem za tym aby pracowali ci z budzetówki jak najwięcej. I tak są rozdęte
                  etaty i urzędale nie ponoszą odpowiedzialność za głupoty które wyczyniają. Jesli
                  jest robota do wykonania i są petenci(ale nie dwóch dziennie), to urząd powinien
                  pracować. Jakby dostawali od "załatwionych" petentów to sami wyregulowaliby
                  nadetatowość i godziny pracy. Zresztą dotyczy to i (p)osłów. I za każdą bzdurną
                  ustawę niezgodną z konstytucją powinni(sprawozdawca i głosujący "za") ponosić z
                  własnej kieszeni koszta postepowania.
                  • ar.co Re: To zrób prawo jazdy i sama rób zakupy , a nie 04.06.07, 09:47
                    Tylko jak je ściągać, skoro niektórzy nawet konta nie mają... Mamusię obciążyć?
              • waldemar.z Re: To zrób prawo jazdy i sama rób zakupy , a nie 03.06.07, 19:56
                Powiedz to swojemu pracodawcy że w piątek masz mieć wolne bo idziesz na zakupy .
                Ciekawe co ci powie.
            • gacekemdk Re: To zrób prawo jazdy i sama rób zakupy , a nie 02.06.07, 12:51
              I weź się schowaj kaktusowo-moherowa łajzo gdzieś i nie pouczaj ludzi jak mają żyć.
              • kaqtusica Re: To zrób prawo jazdy i sama rób zakupy , a nie 02.06.07, 12:55
                Zwyczajny cham i gamoń jesteś :DDD.
                • gacekemdk Re: To zrób prawo jazdy i sama rób zakupy , a nie 02.06.07, 13:11
                  kaqtusica napisała:
                  > Zwyczajny cham i gamoń jesteś :DDD.
                  Co ty powiesz? A nazywaniem ludzi pracujących po parenaście godzin dziennie
                  "fujarami", pouczanie innych żeby robili prawko i wyzywanie adwersaźy od
                  "kapuścianych głów" to przejaw dobrego wychowania?
          • tygrysio_misio Re: W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 13:01
            a moze by tak sie zamianic..niech sprzedawcy maja wolne w swiata a inni
            pracuja...przeciez taki pracowni hpermarketu nie ma kiedy isc do urzedu albo
            lekarza..nie mowiac juz o innych sprawach
            • wyksztalciuch.jeden Re: W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 03.06.07, 00:28
              No ja mam dyżury w święta i weekendy, jeśli pracownicy hipermarketów chcą to
              zawsze mogą przyjść po poradę. Ale chętnie się zamienię, bo wolałbym w święta
              zrobić zakupy, zwykle nie ma na to czasu...
          • polar21 Re: W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 16:15
            >
            > dzieki za nazwanie czesci ludzi debilami...!

nie ma problemu

>nie wszyscy ludzie maja czas na
            > zakupy w inne dni tygodnia niz sobota, niedziela i swieta - moj maz tak
            > pracuje, ze malo kiedy mamy okazje pojechac na zakupy w inny dzien tygodnia

przestan piepszyc babo....to niech prace zmieni jak od poniedzialu do soboty
            pracuje od 8.00 do 20.00....to przez to ze twoj mezus tak sobie pracuje to inni
            przez takich jak ty maja nie miec wolnej niedizeli czy swiat?

>A nie kazdy jest wierzacy w tym kraju - sa i agnostycy!

no to jego problem ja sie ciesze ze przez swieto religinej bede mial kolejny
            dluugi weekend. jesli tobie to nie pasuje to zaiwaniaj w czwartek i piatek do pracy

• tppiotr Re: W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 08:08
      Dzien Wojska Polskiego - to 11.XI czerwona kartka w kalendarzu.
      • tppiotr Re: W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 08:11
        tppiotr napisał:

> Dzien Wojska Polskiego - to 11.XI czerwona kartka w kalendarzu.

przepraszam oczywiście to jest 15.VIII też czerwona kartka w kalendarzu.
      • 1o1o1o Re: W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 08:11
        raczej 15 sierpnia, tyle ze panstwu z hipermarketow nie chodzi chyba o wojsko a
        o przypadajace w ten sam dzien swieto matki boskiej od siedmiu bolesci, ale to
        trzeba powiedziec ze chodzi o swieto koscielne a nie zaslaniac sie malo istotnym
        wojskowym swietem
        • visenna2 Re: W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 08:22
          Hmmm
          Tym z hipermarketów chodzi o Boże Ciało, ktore jest w czerwcu a nie w sierpniu.
          Nie jest to tylko święto kościelne, zazwyczaj jest dniem wolnym od pracy o ile
          mi wiadomo.
    • sceptyk31 W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 08:09
      To jest robienie niepotrzebnego szumu. Przecież w największe święta większość
      hipermarketów jest zamknietych. I okaże się że ustawa będzie bez potrzeby.
    • haniluk W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 08:10
      te łobuzy z "slidarności" dali nam już tyle wolnego,z "boże ciało" i inne
      świeta nich zrobią wolne sobie i własnym rodzinom
    • horhe3 A w kinach kto pracujw w w boże ciało ? 02.06.07, 08:22
    • and777rew Re: W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 08:24
      A sami pracujecie w Boże Ciało i inne święta wolne od pracy?

Czy nie można tak zaplanować swojego czasu by zrobić zakupy innego dnia?
      • techneg Stary, daj zarobić, w ten dzień mam 50% więcej. 02.06.07, 09:00
        Stary, daj zarobić, w ten dzień mam 50% więcej. Oddasz mi ze swoich jak pójdę
        na strajk? Czy ja się wtrącam do Twojej umowy o pracę?
        • polar21 Re: Stary, daj zarobić, w ten dzień mam 50% więce 02.06.07, 09:50
          techneg napisał:

> Stary, daj zarobić, w ten dzień mam 50% więcej. Oddasz mi ze swoich jak pójdę
          > na strajk? Czy ja się wtrącam do Twojej umowy o pracę?

bhahahaha..juz to widze.dodatki za prace w swieta...ciekawe w ktorym
          hipermarkecie pracujesz
          • techneg Re: Stary, daj zarobić, w ten dzień mam 50% więce 02.06.07, 10:49
            W osiedlowym sklepie, sredniej wielkości.
      • jaskier73 Re: W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 10:50
        and777rew napisał:

> A sami pracujecie w Boże Ciało i inne święta wolne od pracy?
        >
        > Czy nie można tak zaplanować swojego czasu by zrobić zakupy innego dnia?

nie nie mozna, bo zeby narod sie bawil to moj maz zapier....la i stawia
        imprezy, a nie robi sie tego w 30 minut!!!!

Trzeba pomyslec tez o kierowcach, maszynistach, motorniczych, policjantach,
        strazakach, i innych sluzbach porzadkowych! i co Ty na to??? tez beda mieli
        wolne????
    • czerwony_bandyta W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 08:34
      Wy z PO jesteście porąbani.Zróbcie sondaże w każdym temacie a zobaczycie że
      wyniki będą podobne bo Polaków nie obchodzą rodacy.Ja np. proponuję zrobić sondaż:
      1.Czy jesteście za zniesieniem abonamentu RTV?
      Wiecie jaki będzie wynik?Więc przestańcie truć i ziać nienawiścią do wszystkiego
      co Polskie panie sepleniący Wermachcie.
      • polar21 Re: W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 09:51
        czerwony_bandyta napisał:

> Wy z PO jesteście porąbani.Zróbcie sondaże w każdym temacie a zobaczycie że
        > wyniki będą podobne bo Polaków nie obchodzą rodacy.Ja np. proponuję zrobić s

doklanie niech pan Budnik i inne debile z PO pozaiwaniaja troche w
        hipermarketach w piatki, swiatki i soboty, a zaraz im sie poglad zmieni.
    • delju Solidaruchy 02.06.07, 08:35
      No proszę,solidaruchy się obudziły,pewnie po telefonie od biskupa.A gdzie wy
      jesteście jak gnębione są setki tysięcy ludzi w firmach typu
      IMPEL,LG,PHILIPS,JABIL-KWIDZYN i tysiącach innych,tu was nie ma,tu macie
      stołeczki pod dupami i jest ok.Nikt nie musi w święta pracować,wystarczy pracę
      zmienić.
      • vanilla.dream Re: Solidaruchy 02.06.07, 11:48
        nie wystarczy zmienić pracy, bo w nowej będzie to samo - przymus pracy w niedzielę.

/// ale ja chcę konsumować i nic mnie inni nie obchodzą ! ///

na szczęście ty też nikogo nie obchodzisz. ty, a raczej twój owczy pęd do
        kupowania kosztem innego pracownika. i dlatego ustawa zostanie przegłosowana.
        współczuję ci, bo twoje życie stanie się takie puste. sfrustrowany klient
        pocałuje klameczkę u wrot świątyni konsumpcji. zachcianki nie zostaną spełnione
        ;-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
        • gacekemdk Re: Solidaruchy 02.06.07, 12:41
          Qrwa tu nie chodzi o konsumpcje a o zasady. Zmuszają cię robić w święta i
          niedziele? Kto? Pracodawca? A załóż własny biznes. Wtedy pewnie zmienisz zdanie.
          Nikt cię do niczego nie zmusza. Problemem jest twoje wykształcenie lub raczej
          jego brak, albo twoja nieudolność. Może i to i to. Łatwiej jest kwilić i zwalać
          na pracodawców i klientów nie?
    • alilas Re: Do kina wysyłaja? 02.06.07, 08:45
      a tam to nie ma pracownków? Nie należy sie im dzien wolny?
      Wyglada na to,że klient nasz wróg największy. Bezczelnie przyłazi w dni
      swiateczne robić zakupy.
      Strasznie to wszystko pokręcone.
      • polar21 Re: Do kina wysyłaja? 02.06.07, 09:52

> Wyglada na to,że klient nasz wróg największy. Bezczelnie przyłazi w dni
        > swiateczne robić zakupy.

bo jest pewna kategoria klientow-debili, ktrzy o dziwo nie maja kiedy indziej
        czasu zakupow zrobic - zawsze w swieta
        • morte_macabre Re: Do kina wysyłaja? 02.06.07, 11:18
          Analogicznie można powiedzieć że jest pewna grupa katolików-debili którzy nie mają kiedy ulic blokować tylko w Boże Ciało. Ale po co ja w ogóle Tobie odpowiadam?
          • polar21 Re: Do kina wysyłaja? 02.06.07, 15:58
            morte_macabre napisał:

> Analogicznie można powiedzieć że jest pewna grupa katolików-debili którzy nie m
            > ają kiedy ulic blokować tylko w Boże Ciało. Ale po co ja w ogóle Tobie odpowiad
            > am?

dokladnie...jestes zbyt wielkim debilem zebym z toba polemizowal
    • top80 W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 08:53
      w święta z czerwoną kartką (a nawet w niedziele) markety powinny być zamknięte.
      Sam pracuję w tygodniu po kilkanaście godzin dziennie w biurze, mimo to nie mam
      problemów z tym by zakupy robić po pracy ok 21-22, albo po prostu w sobotę.
      Gadanie, że ktoś musi zrobić zakupy akurat w święto, bo kiedy indziej nie może
      to KŁAMSTWO. Tymbardziej gdy ludzie bez fantazji i pomysłu ciągną całą rodziną
      do marketu by tam udanie i atrakcyjnie spędzić dzień. Mają do tego prawo, bo
      jest tzw wolność. Ale ludzie tam pracujący większego wyboru nie mają. I nie
      jest tak, że jak im źle to się mogą zwolnić. Mają rodziny na utrzymaniu, a
      pracy innej niż typu marketowego raczej niewiele. Także prespektywą dla prac
      marketów jest zmiana tesco na real... Wolność u nas jest źle pojmowana, i częst
      kojarzy się ze zwykłą arogancją i samolubstwem.
      • trombozuh Z jakiego biskupstwa piszesz, kolego? 02.06.07, 09:03
        Gdybyś rzeczywiście dużo pracował, to pracowałbyś też w sobotę. Wiedziałbyś, że
        gdy pracuje się 12 godzin dziennie, to zupełnie nie ma się tego dnia ochoty na
        jeżdżenie za miasto i łażenie po hipermarkecie po 21 (zwłaszcza że często o tej
        porze hipermarkety sa już po prostu zamniete, np. we Wrocławiu). A poza tym -
        dobrze wiadomo, że ochrona pracowników to wyłacznie pretekst. Można by to
        załatwić na 100 innych sposobów, np. nakazując hipermarketom zatrudnianie na
        weekendy i świeta dodatkowych pracowników, itp.
        Tu chodzi wyłacznie o to, że kościół nie może ścierpieć, że kasa mu ucieka z
        tacki, że ludzie coraz bogatsi, a coraz mniej rzucają, i panowie prałaci coraz
        gorszymi mercedesami muszą jedzić.
        • elve Re: Z jakiego biskupstwa piszesz, kolego? 02.06.07, 09:10
          oczywiście, jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. pieniądze kościoła.
          panowie z Solidarności - zawsze można zmienić pracę! i nic wam do tego, co będę
          robić z rodziną w boże ciało! NIC!
          • kaqtusica Jesteś " kapusta-głowa pusta" :D. Zero innych 02.06.07, 12:11
            pomysłów niż wypad w święto do hipermarketu ???
            Żałosne. Po co ci mózg?
        • polar21 Re: Z jakiego biskupstwa piszesz, kolego? 02.06.07, 09:55
          trombozuh napisał:
          > gdy pracuje się 12 godzin dziennie, to zupełnie nie ma się tego dnia ochoty na
          > jeżdżenie za miasto
          no to jest juz twoj problem...zmienia prace w takim razie

i łażenie po hipermarkecie po 21 (zwłaszcza że często o tej
          >
          > porze hipermarkety sa już po prostu zamniete, np. we Wrocławiu)

klamiesz. tesco jest czynne 24 h/dobe

to ze ty musisz pracowac po 12 h nie znaczy ze inni przez ciebie maja pracowac w
          niedziele.
          > Tu chodzi wyłacznie o to, że kościół nie może ścierpieć, że kasa mu ucieka z
          > tacki, że ludzie coraz bogatsi, a coraz mniej rzucają, i panowie prałaci coraz
          > gorszymi mercedesami muszą jedzić.

tu juz przegiolem. no commrent
          • kitix Re: Z jakiego biskupstwa piszesz, kolego? 03.06.07, 16:33
            Taaa
            bo oczywiscie kazdy ma samochodi bedzie jechal za miasto po zakupy

a tera, geniuszu
            pomysl o pracownikach sluzby zdrowia, ktorzy dodatkowo robia specjalizacje

wiesz, ile to zxabiera czasu?

Byc moze po kilkunastu godzinach zapieprzu zwyczajnie nei ma sie sily zwlec na
            zakupy o 21, nie ma sie samochodu, zeby zaiwaniac do tesco na drugi koneic miasta.

Mowie - nikt pracownikow nie trzyma przykutych lancuchami do kas. Za granica
            pelno roboty, wystarczy chociaz troche znac jakis jezyk obcy. Do tego brakuje
            pracownikow praktycznie wszedzie.

I jeszcze cos - nie kazdy uwaza, ze boze cialo to swieto. Nikt z moich znajomych
            nie wie, co sie nawet specjalnego robi w ten dzien, ze potrzebujemy wolnego.
            Ok - Boze narodzenie i Wielkanoc to dla wiekszosci narodu swieta rodzinne i sie
            robi uroczyste kolacje czy tam sniadania. Ale heretyckie czczenie
            wniebowstapienia pani Marii to juz chyba przegiecie.
    • sarmata Jak sie nie chce pracowac - to won! 02.06.07, 09:16
      Zwolnijcie miejsce osobom, ktore chca pracowac i nie probuja unikac pracy pod
      pretekstem dnia swietego. Swietujcie sobie prywatnie w domu. Waszym zadaniem
      jest sluzyc spoleczenstwu, ktore w "dzien swiety" chce robic zakupy.
      • hetman_a No to sam zacznij pracować 7 dni w tygodniu! 02.06.07, 10:13
        A potem wymagaj tego od innych!
        • jaskier73 Re: No to sam zacznij pracować 7 dni w tygodniu! 02.06.07, 10:59
          hetman_a napisał:

>No to sam zacznij pracować 7 dni w tygodniu! A potem wymagaj tego od innych!

Nie wymagam tego od innych, ale maz pracuje 7 dni w tygodniu - niemalze 24/h i
          tak 365 dni w roku - bo wy w swieta narodku musicie sie pobawic na piknikach
          itp. imprezach! Pisz za siebie nie za innych!

• japon Panie Budnik a wie pan 02.06.07, 09:19
      że wiekszość około 75% ludzi w naszym kraju to rasiści?Więc opierając się na
      wynikach badań powinniśmy wywalić na zbity pysk wszystkich obcych.
    • drewg W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 09:19
      bzdura. zamknijmy jeszcze w święta szpitale,apteki, kina, knajpy, wesołe
      miasteczka, baseny, hale sportowe, muzea i PIS jeden wie co jeszcze a wtedy
      wszyscy jak jeden mąż polecimy do kościoła. A gwoli ścisłości to podczas
      niedzielnej mszy to przypadkiem ksiądz i organista nie są w pracy ?
      • polar21 Re: W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 09:57
        drewg napisał:

> b A gwoli ścisłości to podczas
        > niedzielnej mszy to przypadkiem ksiądz i organista nie są w pracy ?

słabo znasz przykazania
        • drewg Re: W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 10:07
          a co to ma do rzeczy. organista kasę dostaje ? dostaje tzn. że zarabia. a jak
          zarabia to jest w pracy
          • polar21 Re: W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 10:11
            drewg napisał:

> a co to ma do rzeczy. organista kasę dostaje ? dostaje tzn. że zarabia. a jak
            > zarabia to jest w pracy

oczywiscie, ale co innego jest pojscie z wlasnej woli a co innego zmuszanie
            kogos do pracy w ten dzien.
            poza tym organista na swoj charakter pracy, musi to robic glownie w niedziele
            • drewg Re: W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 10:21
              sugerujesz więc, że w niedzielę pracować powinni tylko ci co chcą ?
    • patthecat To można jeszcze wolniej kasować przy kasach? :) 02.06.07, 09:22

• 123456tr W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 09:23
      Popieram!
      Nie samym chlebem człowiek żyje!
      Tomasz z Wrocławia
    • poglodzio Re: W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 09:33
      w święta zakaz handlu, powinien to być czas narodowego odpoczynku
    • kolargolo Socjalistyczna koalicja nie lubi przedsiebiorcow 02.06.07, 09:45
      chyba ze sa to przedsiebiorcy z Samoobrony - wtedy pisze dla nich ustawy na
      zamowienie.
    • e_trusia Re: W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 09:47
      a co to znaczy "niech idą do kina" ? (z artykułu) czyli co, obsługa
      hipermarketu ma mieć w tym dniu wolne a obsługa kina to gorsza??
    • miba21 W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 09:55
      Po co maja strajkować, wystarczy otworzyć tylko z 5 kas. Ostatnio w Realu
      stałem do kasy 1,5h bo mają takie braki kadrowe.
    • kitikitik W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 09:56
      Dzień Wojska Polskiego i Zielone Świątki, to akurat mniej istotne święta.
      Ważniejsze jest tu święto Bożego Ciała.
      • neptus Re: W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 11:51
        kitikitik napisała:

> Dzień Wojska Polskiego i Zielone Świątki, to akurat mniej istotne święta.
        > Ważniejsze jest tu święto Bożego Ciała.

Jak dla kogo. Dla mnie to nie jest żadne święto.
        • polar21 Re: W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 16:00
          >
          > Jak dla kogo. Dla mnie to nie jest żadne święto.
          na szczescie dla wiekszosci jest
          • ar.co Re: W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 04.06.07, 09:54
            To niech ta większość siedzi w domu albo w kościele i nie zawraca głowy tym,
            dla których to nie jest święto.
    • hetman_a W Boże Ciało będą otwarte sklepy? To chore! 02.06.07, 10:07
      Sam pracuję od 7 do 17 codziennie i jakoś nigdy nie zdarza mi się pójść do
      sklepu w niedzielę, a w szczególności w święta!
      Niech więc nie pieprzą inni, że nie mogą zrobić zakupów, bo dla chcącego to nic
      trudnego, w końcu większość ze sklepów jest czynna minimum do 20-tej a niektóre
      z nich jeszcze dłużej. Chodzenie w niedziele i święta do sklepu świadczy tylko
      źle o tych osobach, ponieważ widać, że nie mają żadnych zainteresowań, i nie
      potrafią zorganizować sobie wolnego czasu.
      • ryssio Może i mogą. A tobie co do tego? 02.06.07, 10:46
        Nie przestaje mnie zadziwiać skłonność pisowskiej neobolszewii do organizowania
        innym ich życia. Co mają ludzie oglądać w TV, co czytać, gdzie i kiedy robić
        zakupy...Nie możecie się zająć sobą jeden z drugim?
      • jaskier73 Re: W Boże Ciało będą otwarte sklepy? To chore! 02.06.07, 11:02
        ha, ha, ha,!!!! Przestan piep...szyc!!! Widac, ze masz wygodna poiadke i nic
        nie wiesz o zyciu innych i wszystkich mierzysz swoja miara! nie kazdy ma prace
        od... do....!
    • camel_3d no..a 90% deklaruje sie jako 02.06.07, 10:13
      katolicy:) hehehehe
      to taka polska forma katolicyzmu... hehehehe ...
      • adam81w prawdziwa liczba to 45 procent. 02.06.07, 21:33
        tyle bylo w kosciolach podczas liczenia i tylko to sie liczy.
        • ar.co Re: prawdziwa liczba to 45 procent. 04.06.07, 09:55
          Gdyby wprowadzono podatek na KK, płacony wyłącznie przez katolików, to byłoby
          ich jeszcze mniej. Oczywiście przez katolików, którzy złożą własnoręczną
          deklarację, a nie zaliczanych do katolików w wyniku przymusowego chrztu w
          niemowlęctwie.
    • salza ŻĄDAM!! 02.06.07, 10:22
      By kierownicy marketów zrobili porządek z tą dywersją! Nie podoba się droga
      wolna! Związkowcy - zakała świata!
      • blue911 Re: ŻĄDAM!! 02.06.07, 12:08
        salza napisał:

> By kierownicy marketów zrobili porządek z tą dywersją! Nie podoba się droga
        > wolna! Związkowcy - zakała świata!

Ja bym tu nie winil zwiazkowcow: od czasu kiedy PIS doszedl do glosu to slychac
        takie poglady. To jest ich jatrzenie - wg JP II my w ogole powinnismy nic
        innego nie robic tylko siedziec w kosciolku. Pamietam pod koniec zycia takie
        rzeczy wlasnie wyPISywal. Wielki czlowiek ,a tak glupio myslal.
      • camel_3d to idz do roboty..i przestac... 02.06.07, 12:44
        zadac:)
    • allspice Re: W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 10:23
      A na procesję,to nie łaska?:)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka