jacekzet 02.06.07, 08:02 A co im przeszkadza praca w Dzien Wojska Polskiego??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
80c51 W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 08:06 Gratuluję super pomysłu. Zgadnijcie, na kim skupi się gniew klientów? Kasjerki- jesteście pewne, że chcecie obługiwać wk..wionych klientów? Odpowiedz Link Zgłoś
1o1o1o Re: W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 08:08 nawet rozumiem, choc nie napisze, ze popieram, bo wlasna wygoda jednak mi blizsza niz cuda (czyt. handlowcow) tylko tego Dnia Wojska Polskiego nie rozumiem, co to za swieto, zeby az trzeba bylo sklepy zamykac? Odpowiedz Link Zgłoś
1o1o1o Re: W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 08:08 *niż cudza Odpowiedz Link Zgłoś
techneg Solidarność na usługach właścicieli hipermarketów. 02.06.07, 08:56 Solidarność celowo prowadzi działania związane z obniżeniem poparcia społecznego dla niskozarabiających pracowników. Robi to w interesie pracodawców, żeby nikt nie wstawiał się za pracownikami. Zamiast skierować stanowcze akcje protestacyjne przeciwko właścicielom (np. poprzez generalny strajk w czasie najmniej uciążliwy dla klientów), starają się doprowadzić do konfliktu pracowników i klientów. Konflikt jest między pracodawcami, a oszołami z rządu lub Solidarności, a nie między pracownikami, pracodawcami, czy klientami. Nie należy o tym zapominać. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Solidarność na usługach właścicieli hipermark 02.06.07, 09:10 Aby nie było problemów, powinny być co najmniej dwie zmiany w hipermarketach. Jedni pracowaliby w weekendy i święta, ale za to mieli wolne inne dni (dokładnie taką samą ilość). A drudzy pracowali by tylko w pracujące dni. Wówczas nikt do nikogo by nie miał pretensji. Odpowiedz Link Zgłoś
empirio A kolej, wodociągi, elektrownie, telewizja, kina? 02.06.07, 10:31 Nie tylko w hipermarketach pracuje się w święta. O ile można by argumentować, że bez prądu nie jest możliwe życie w cywilizowanym kraju, to przecież jeden dzień bez telewizji nikomu nie zaszkodzi. Ale, o dziwo, nikt się tego nie domaga. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus a dlaczego esbek Fujara siedzial cicho za rzadow 02.06.07, 10:37 SLD i UWolstwa ? Odpowiedz Link Zgłoś
trente Niby dlaczego ludzie maja sobie isc do kina ???? 02.06.07, 12:38 "- Protest przeprowadzimy w większości dużych sklepów w kraju, tam, gdzie są nasze związki - zapowiada Bujara. - Chcemy namówić ludzi, by zamiast kupować, spędzili czas z rodzinami, niech jadą gdzieś nad wodę czy idą do kina." Sama sobie goopia babo idz do kina!! Ja pracuje w kinie i tez chce miec wolne!!! Tez zaczynam strajk wloski!! Filmy bede puszczal WOLNIEJ x2!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Re: Niby dlaczego ludzie maja sobie isc do kina ? 02.06.07, 13:09 trente napisał: > "- Protest przeprowadzimy w większości dużych sklepów w kraju, tam, gdzie są > nasze związki - zapowiada Bujara. - Chcemy namówić ludzi, by zamiast kupować, > spędzili czas z rodzinami, niech jadą gdzieś nad wodę czy idą do kina." > > Sama sobie goopia babo idz do kina!! Ja pracuje w kinie i tez chce miec > wolne!!! Tez zaczynam strajk wloski!! Filmy bede puszczal WOLNIEJ x2!!!! DOBRE! Odpowiedz Link Zgłoś
eryksiedemsiedem Żal mi was nieuki 02.06.07, 08:30 To rocznica cudu nad Wisła, widać, że szał zakupów zmiekczył Wam mózgi. Odpowiedz Link Zgłoś
seth11 Re: Żal mi was nieuki 02.06.07, 09:45 eryksiedemsiedem napisał: > To rocznica cudu nad Wisła, widać, że szał zakupów zmiekczył Wam mózgi. Musieliby je najpierw mieć. Nawet jeżeli jakieś mają, to i tak puste. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Żal mi was nieuki 02.06.07, 11:56 a oprocz tego jakies tam swieto koscielne dzien w torym jest dzien wolny ...wszyscy sobie odpoczywaja..handlowcy tez chcieliby poodpoczywac Odpowiedz Link Zgłoś
b4b Re: Żal mi was nieuki 02.06.07, 12:06 wolność dla niewolników z suprmarketów!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: Żal mi was nieuki 02.06.07, 21:37 nie bylo zadnego cudu nad wisla. jeden z naszych dowodcow po prostu wiedzial co zrobia Rosjanie i wykorzystal ta wiedze. Wiedze ta wykradlismy z obozu Rosyjskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Żal mi was nieuki 04.06.07, 09:42 "Cud nad Wisłą" to propaganda endeków, starających się pomniejszyć rolę Piłsudskiego w zwycięstwie. Naprawdę sądzisz, że do zwycięstwa polskiej armii potrzebne są cuda? I dodaj jeszcze "cud nad Dnieprem", kiedy Sowieci dwa miesiące wcześniej pogonili kota Rydzowi Śmigłemu w Kijowie i okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczor.donald Pomozecie ? 02.06.07, 09:27 ;).. ja chyba się przyłączę jako klient. Ciekaw jestem czy uda mi sie kupowac jeden batonik przez 15 minut. Może więcej "gierkowców" ? Nie jestem przeciwnikiem zakupów w niedzielę, moherem ani nawet (pomijając chrzest) katolikiem, ale myślę, że klka dni w roku można sobie odpuścić. Nalezy do nich napewno Wielkanoc, Boże Narodzenie i Boże Ciało, 3 Maja (15 sierpnia to są wakacje i dlatego dzień ten rządzi sie innymi prawami). Ja w kazdym razie ide na zakupy tylko dlatego, że "włoskie". Odpowiedz Link Zgłoś
polar21 Re: W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 09:45 80c51 napisał: > Gratuluję super pomysłu. Zgadnijcie, na kim skupi się gniew klientów? > Kasjerki- jesteście pewne, że chcecie obługiwać wk..wionych klientów? no i dobrze..bo tylko debile pojda kupowac w swieto Odpowiedz Link Zgłoś
jaskier73 Re: W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 10:44 polar21 napisał: > no i dobrze..bo tylko debile pojda kupowac w swieto dzieki za nazwanie czesci ludzi debilami...! nie wszyscy ludzie maja czas na zakupy w inne dni tygodnia niz sobota, niedziela i swieta - moj maz tak pracuje, ze malo kiedy mamy okazje pojechac na zakupy w inny dzien tygodnia niz niedziela i swieta ( nie mowie tu o Bozym Narodzeniu i Wielkanocy, ale Boze Cialo to swieto koscielne!!!!) A nie kazdy jest wierzacy w tym kraju - sa i agnostycy! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kaqtusica To zrób prawo jazdy i sama rób zakupy , a nie 02.06.07, 12:03 zmuszaj innych do pracy w święta. Może sama na ochotnika będziesz pracować w hipermarkecie w święta, bo przecież dla ciebie i takich jak ty, one nic nie znaczą... A poza tym to zwolennicy zakupów w święta, którzy twierdzą, że nie mają kiedy zrobić zakupów, to zwyczajne fujary, które nie potrafią organizować sobie czasu:D. Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Re: To zrób prawo jazdy i sama rób zakupy , a nie 02.06.07, 12:26 A kto kogo zmusza do pracy? Nie chcą tam robić- droga wolna. I nie jest kwestia czy mogę w inne dni, tylko dlaczego nie mógłbym w te. Jest to wolny kraj i właściciel powinien mieć prawo otwierać sklep kiedy chce, pracownik może zawsze zażądać ekstra pieniędzy za pracę w święta lub poszukać innej pracy, a i tak wiadomo że klient to pan, a wszystko reguluje rynek. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: To zrób prawo jazdy i sama rób zakupy , a nie 02.06.07, 13:02 wiec na takiej zasadfzie niech pracuja wszytskie placowki panstwowe...a jak jakis urzednik nie bedzie chcial pracowac w boze narodzenie to niech sie zwolni dzien wolny jest dniem wolnym..nie tylo dla budzetowki Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Re: To zrób prawo jazdy i sama rób zakupy , a nie 02.06.07, 13:30 Jestem za tym aby pracowali ci z budzetówki jak najwięcej. I tak są rozdęte etaty i urzędale nie ponoszą odpowiedzialność za głupoty które wyczyniają. Jesli jest robota do wykonania i są petenci(ale nie dwóch dziennie), to urząd powinien pracować. Jakby dostawali od "załatwionych" petentów to sami wyregulowaliby nadetatowość i godziny pracy. Zresztą dotyczy to i (p)osłów. I za każdą bzdurną ustawę niezgodną z konstytucją powinni(sprawozdawca i głosujący "za") ponosić z własnej kieszeni koszta postepowania. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: To zrób prawo jazdy i sama rób zakupy , a nie 04.06.07, 09:47 Tylko jak je ściągać, skoro niektórzy nawet konta nie mają... Mamusię obciążyć? Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar.z Re: To zrób prawo jazdy i sama rób zakupy , a nie 03.06.07, 19:56 Powiedz to swojemu pracodawcy że w piątek masz mieć wolne bo idziesz na zakupy . Ciekawe co ci powie. Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Re: To zrób prawo jazdy i sama rób zakupy , a nie 02.06.07, 12:51 I weź się schowaj kaktusowo-moherowa łajzo gdzieś i nie pouczaj ludzi jak mają żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
kaqtusica Re: To zrób prawo jazdy i sama rób zakupy , a nie 02.06.07, 12:55 Zwyczajny cham i gamoń jesteś :DDD. Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Re: To zrób prawo jazdy i sama rób zakupy , a nie 02.06.07, 13:11 kaqtusica napisała: > Zwyczajny cham i gamoń jesteś :DDD. Co ty powiesz? A nazywaniem ludzi pracujących po parenaście godzin dziennie "fujarami", pouczanie innych żeby robili prawko i wyzywanie adwersaźy od "kapuścianych głów" to przejaw dobrego wychowania? Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 13:01 a moze by tak sie zamianic..niech sprzedawcy maja wolne w swiata a inni pracuja...przeciez taki pracowni hpermarketu nie ma kiedy isc do urzedu albo lekarza..nie mowiac juz o innych sprawach Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch.jeden Re: W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 03.06.07, 00:28 No ja mam dyżury w święta i weekendy, jeśli pracownicy hipermarketów chcą to zawsze mogą przyjść po poradę. Ale chętnie się zamienię, bo wolałbym w święta zrobić zakupy, zwykle nie ma na to czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
polar21 Re: W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 16:15 > > dzieki za nazwanie czesci ludzi debilami...! nie ma problemu >nie wszyscy ludzie maja czas na > zakupy w inne dni tygodnia niz sobota, niedziela i swieta - moj maz tak > pracuje, ze malo kiedy mamy okazje pojechac na zakupy w inny dzien tygodnia przestan piepszyc babo....to niech prace zmieni jak od poniedzialu do soboty pracuje od 8.00 do 20.00....to przez to ze twoj mezus tak sobie pracuje to inni przez takich jak ty maja nie miec wolnej niedizeli czy swiat? >A nie kazdy jest wierzacy w tym kraju - sa i agnostycy! no to jego problem ja sie ciesze ze przez swieto religinej bede mial kolejny dluugi weekend. jesli tobie to nie pasuje to zaiwaniaj w czwartek i piatek do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
tppiotr Re: W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 08:08 Dzien Wojska Polskiego - to 11.XI czerwona kartka w kalendarzu. Odpowiedz Link Zgłoś
tppiotr Re: W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 08:11 tppiotr napisał: > Dzien Wojska Polskiego - to 11.XI czerwona kartka w kalendarzu. przepraszam oczywiście to jest 15.VIII też czerwona kartka w kalendarzu. Odpowiedz Link Zgłoś
1o1o1o Re: W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 08:11 raczej 15 sierpnia, tyle ze panstwu z hipermarketow nie chodzi chyba o wojsko a o przypadajace w ten sam dzien swieto matki boskiej od siedmiu bolesci, ale to trzeba powiedziec ze chodzi o swieto koscielne a nie zaslaniac sie malo istotnym wojskowym swietem Odpowiedz Link Zgłoś
visenna2 Re: W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 08:22 Hmmm Tym z hipermarketów chodzi o Boże Ciało, ktore jest w czerwcu a nie w sierpniu. Nie jest to tylko święto kościelne, zazwyczaj jest dniem wolnym od pracy o ile mi wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 08:09 To jest robienie niepotrzebnego szumu. Przecież w największe święta większość hipermarketów jest zamknietych. I okaże się że ustawa będzie bez potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
haniluk W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 08:10 te łobuzy z "slidarności" dali nam już tyle wolnego,z "boże ciało" i inne świeta nich zrobią wolne sobie i własnym rodzinom Odpowiedz Link Zgłoś
and777rew Re: W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 08:24 A sami pracujecie w Boże Ciało i inne święta wolne od pracy? Czy nie można tak zaplanować swojego czasu by zrobić zakupy innego dnia? Odpowiedz Link Zgłoś
techneg Stary, daj zarobić, w ten dzień mam 50% więcej. 02.06.07, 09:00 Stary, daj zarobić, w ten dzień mam 50% więcej. Oddasz mi ze swoich jak pójdę na strajk? Czy ja się wtrącam do Twojej umowy o pracę? Odpowiedz Link Zgłoś
polar21 Re: Stary, daj zarobić, w ten dzień mam 50% więce 02.06.07, 09:50 techneg napisał: > Stary, daj zarobić, w ten dzień mam 50% więcej. Oddasz mi ze swoich jak pójdę > na strajk? Czy ja się wtrącam do Twojej umowy o pracę? bhahahaha..juz to widze.dodatki za prace w swieta...ciekawe w ktorym hipermarkecie pracujesz Odpowiedz Link Zgłoś
techneg Re: Stary, daj zarobić, w ten dzień mam 50% więce 02.06.07, 10:49 W osiedlowym sklepie, sredniej wielkości. Odpowiedz Link Zgłoś
jaskier73 Re: W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 10:50 and777rew napisał: > A sami pracujecie w Boże Ciało i inne święta wolne od pracy? > > Czy nie można tak zaplanować swojego czasu by zrobić zakupy innego dnia? nie nie mozna, bo zeby narod sie bawil to moj maz zapier....la i stawia imprezy, a nie robi sie tego w 30 minut!!!! Trzeba pomyslec tez o kierowcach, maszynistach, motorniczych, policjantach, strazakach, i innych sluzbach porzadkowych! i co Ty na to??? tez beda mieli wolne???? Odpowiedz Link Zgłoś
czerwony_bandyta W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 08:34 Wy z PO jesteście porąbani.Zróbcie sondaże w każdym temacie a zobaczycie że wyniki będą podobne bo Polaków nie obchodzą rodacy.Ja np. proponuję zrobić sondaż: 1.Czy jesteście za zniesieniem abonamentu RTV? Wiecie jaki będzie wynik?Więc przestańcie truć i ziać nienawiścią do wszystkiego co Polskie panie sepleniący Wermachcie. Odpowiedz Link Zgłoś
polar21 Re: W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 09:51 czerwony_bandyta napisał: > Wy z PO jesteście porąbani.Zróbcie sondaże w każdym temacie a zobaczycie że > wyniki będą podobne bo Polaków nie obchodzą rodacy.Ja np. proponuję zrobić s doklanie niech pan Budnik i inne debile z PO pozaiwaniaja troche w hipermarketach w piatki, swiatki i soboty, a zaraz im sie poglad zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
delju Solidaruchy 02.06.07, 08:35 No proszę,solidaruchy się obudziły,pewnie po telefonie od biskupa.A gdzie wy jesteście jak gnębione są setki tysięcy ludzi w firmach typu IMPEL,LG,PHILIPS,JABIL-KWIDZYN i tysiącach innych,tu was nie ma,tu macie stołeczki pod dupami i jest ok.Nikt nie musi w święta pracować,wystarczy pracę zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla.dream Re: Solidaruchy 02.06.07, 11:48 nie wystarczy zmienić pracy, bo w nowej będzie to samo - przymus pracy w niedzielę. /// ale ja chcę konsumować i nic mnie inni nie obchodzą ! /// na szczęście ty też nikogo nie obchodzisz. ty, a raczej twój owczy pęd do kupowania kosztem innego pracownika. i dlatego ustawa zostanie przegłosowana. współczuję ci, bo twoje życie stanie się takie puste. sfrustrowany klient pocałuje klameczkę u wrot świątyni konsumpcji. zachcianki nie zostaną spełnione ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Re: Solidaruchy 02.06.07, 12:41 Qrwa tu nie chodzi o konsumpcje a o zasady. Zmuszają cię robić w święta i niedziele? Kto? Pracodawca? A załóż własny biznes. Wtedy pewnie zmienisz zdanie. Nikt cię do niczego nie zmusza. Problemem jest twoje wykształcenie lub raczej jego brak, albo twoja nieudolność. Może i to i to. Łatwiej jest kwilić i zwalać na pracodawców i klientów nie? Odpowiedz Link Zgłoś
alilas Re: Do kina wysyłaja? 02.06.07, 08:45 a tam to nie ma pracownków? Nie należy sie im dzien wolny? Wyglada na to,że klient nasz wróg największy. Bezczelnie przyłazi w dni swiateczne robić zakupy. Strasznie to wszystko pokręcone. Odpowiedz Link Zgłoś
polar21 Re: Do kina wysyłaja? 02.06.07, 09:52 > Wyglada na to,że klient nasz wróg największy. Bezczelnie przyłazi w dni > swiateczne robić zakupy. bo jest pewna kategoria klientow-debili, ktrzy o dziwo nie maja kiedy indziej czasu zakupow zrobic - zawsze w swieta Odpowiedz Link Zgłoś
morte_macabre Re: Do kina wysyłaja? 02.06.07, 11:18 Analogicznie można powiedzieć że jest pewna grupa katolików-debili którzy nie mają kiedy ulic blokować tylko w Boże Ciało. Ale po co ja w ogóle Tobie odpowiadam? Odpowiedz Link Zgłoś
polar21 Re: Do kina wysyłaja? 02.06.07, 15:58 morte_macabre napisał: > Analogicznie można powiedzieć że jest pewna grupa katolików-debili którzy nie m > ają kiedy ulic blokować tylko w Boże Ciało. Ale po co ja w ogóle Tobie odpowiad > am? dokladnie...jestes zbyt wielkim debilem zebym z toba polemizowal Odpowiedz Link Zgłoś
top80 W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 08:53 w święta z czerwoną kartką (a nawet w niedziele) markety powinny być zamknięte. Sam pracuję w tygodniu po kilkanaście godzin dziennie w biurze, mimo to nie mam problemów z tym by zakupy robić po pracy ok 21-22, albo po prostu w sobotę. Gadanie, że ktoś musi zrobić zakupy akurat w święto, bo kiedy indziej nie może to KŁAMSTWO. Tymbardziej gdy ludzie bez fantazji i pomysłu ciągną całą rodziną do marketu by tam udanie i atrakcyjnie spędzić dzień. Mają do tego prawo, bo jest tzw wolność. Ale ludzie tam pracujący większego wyboru nie mają. I nie jest tak, że jak im źle to się mogą zwolnić. Mają rodziny na utrzymaniu, a pracy innej niż typu marketowego raczej niewiele. Także prespektywą dla prac marketów jest zmiana tesco na real... Wolność u nas jest źle pojmowana, i częst kojarzy się ze zwykłą arogancją i samolubstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Z jakiego biskupstwa piszesz, kolego? 02.06.07, 09:03 Gdybyś rzeczywiście dużo pracował, to pracowałbyś też w sobotę. Wiedziałbyś, że gdy pracuje się 12 godzin dziennie, to zupełnie nie ma się tego dnia ochoty na jeżdżenie za miasto i łażenie po hipermarkecie po 21 (zwłaszcza że często o tej porze hipermarkety sa już po prostu zamniete, np. we Wrocławiu). A poza tym - dobrze wiadomo, że ochrona pracowników to wyłacznie pretekst. Można by to załatwić na 100 innych sposobów, np. nakazując hipermarketom zatrudnianie na weekendy i świeta dodatkowych pracowników, itp. Tu chodzi wyłacznie o to, że kościół nie może ścierpieć, że kasa mu ucieka z tacki, że ludzie coraz bogatsi, a coraz mniej rzucają, i panowie prałaci coraz gorszymi mercedesami muszą jedzić. Odpowiedz Link Zgłoś
elve Re: Z jakiego biskupstwa piszesz, kolego? 02.06.07, 09:10 oczywiście, jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. pieniądze kościoła. panowie z Solidarności - zawsze można zmienić pracę! i nic wam do tego, co będę robić z rodziną w boże ciało! NIC! Odpowiedz Link Zgłoś
kaqtusica Jesteś " kapusta-głowa pusta" :D. Zero innych 02.06.07, 12:11 pomysłów niż wypad w święto do hipermarketu ??? Żałosne. Po co ci mózg? Odpowiedz Link Zgłoś
polar21 Re: Z jakiego biskupstwa piszesz, kolego? 02.06.07, 09:55 trombozuh napisał: > gdy pracuje się 12 godzin dziennie, to zupełnie nie ma się tego dnia ochoty na > jeżdżenie za miasto no to jest juz twoj problem...zmienia prace w takim razie i łażenie po hipermarkecie po 21 (zwłaszcza że często o tej > > porze hipermarkety sa już po prostu zamniete, np. we Wrocławiu) klamiesz. tesco jest czynne 24 h/dobe to ze ty musisz pracowac po 12 h nie znaczy ze inni przez ciebie maja pracowac w niedziele. > Tu chodzi wyłacznie o to, że kościół nie może ścierpieć, że kasa mu ucieka z > tacki, że ludzie coraz bogatsi, a coraz mniej rzucają, i panowie prałaci coraz > gorszymi mercedesami muszą jedzić. tu juz przegiolem. no commrent Odpowiedz Link Zgłoś
kitix Re: Z jakiego biskupstwa piszesz, kolego? 03.06.07, 16:33 Taaa bo oczywiscie kazdy ma samochodi bedzie jechal za miasto po zakupy a tera, geniuszu pomysl o pracownikach sluzby zdrowia, ktorzy dodatkowo robia specjalizacje wiesz, ile to zxabiera czasu? Byc moze po kilkunastu godzinach zapieprzu zwyczajnie nei ma sie sily zwlec na zakupy o 21, nie ma sie samochodu, zeby zaiwaniac do tesco na drugi koneic miasta. Mowie - nikt pracownikow nie trzyma przykutych lancuchami do kas. Za granica pelno roboty, wystarczy chociaz troche znac jakis jezyk obcy. Do tego brakuje pracownikow praktycznie wszedzie. I jeszcze cos - nie kazdy uwaza, ze boze cialo to swieto. Nikt z moich znajomych nie wie, co sie nawet specjalnego robi w ten dzien, ze potrzebujemy wolnego. Ok - Boze narodzenie i Wielkanoc to dla wiekszosci narodu swieta rodzinne i sie robi uroczyste kolacje czy tam sniadania. Ale heretyckie czczenie wniebowstapienia pani Marii to juz chyba przegiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
sarmata Jak sie nie chce pracowac - to won! 02.06.07, 09:16 Zwolnijcie miejsce osobom, ktore chca pracowac i nie probuja unikac pracy pod pretekstem dnia swietego. Swietujcie sobie prywatnie w domu. Waszym zadaniem jest sluzyc spoleczenstwu, ktore w "dzien swiety" chce robic zakupy. Odpowiedz Link Zgłoś
hetman_a No to sam zacznij pracować 7 dni w tygodniu! 02.06.07, 10:13 A potem wymagaj tego od innych! Odpowiedz Link Zgłoś
jaskier73 Re: No to sam zacznij pracować 7 dni w tygodniu! 02.06.07, 10:59 hetman_a napisał: >No to sam zacznij pracować 7 dni w tygodniu! A potem wymagaj tego od innych! Nie wymagam tego od innych, ale maz pracuje 7 dni w tygodniu - niemalze 24/h i tak 365 dni w roku - bo wy w swieta narodku musicie sie pobawic na piknikach itp. imprezach! Pisz za siebie nie za innych! Odpowiedz Link Zgłoś
japon Panie Budnik a wie pan 02.06.07, 09:19 że wiekszość około 75% ludzi w naszym kraju to rasiści?Więc opierając się na wynikach badań powinniśmy wywalić na zbity pysk wszystkich obcych. Odpowiedz Link Zgłoś
drewg W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 09:19 bzdura. zamknijmy jeszcze w święta szpitale,apteki, kina, knajpy, wesołe miasteczka, baseny, hale sportowe, muzea i PIS jeden wie co jeszcze a wtedy wszyscy jak jeden mąż polecimy do kościoła. A gwoli ścisłości to podczas niedzielnej mszy to przypadkiem ksiądz i organista nie są w pracy ? Odpowiedz Link Zgłoś
polar21 Re: W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 09:57 drewg napisał: > b A gwoli ścisłości to podczas > niedzielnej mszy to przypadkiem ksiądz i organista nie są w pracy ? słabo znasz przykazania Odpowiedz Link Zgłoś
drewg Re: W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 10:07 a co to ma do rzeczy. organista kasę dostaje ? dostaje tzn. że zarabia. a jak zarabia to jest w pracy Odpowiedz Link Zgłoś
polar21 Re: W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 10:11 drewg napisał: > a co to ma do rzeczy. organista kasę dostaje ? dostaje tzn. że zarabia. a jak > zarabia to jest w pracy oczywiscie, ale co innego jest pojscie z wlasnej woli a co innego zmuszanie kogos do pracy w ten dzien. poza tym organista na swoj charakter pracy, musi to robic glownie w niedziele Odpowiedz Link Zgłoś
drewg Re: W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 10:21 sugerujesz więc, że w niedzielę pracować powinni tylko ci co chcą ? Odpowiedz Link Zgłoś
123456tr W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 09:23 Popieram! Nie samym chlebem człowiek żyje! Tomasz z Wrocławia Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio Re: W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 09:33 w święta zakaz handlu, powinien to być czas narodowego odpoczynku Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Socjalistyczna koalicja nie lubi przedsiebiorcow 02.06.07, 09:45 chyba ze sa to przedsiebiorcy z Samoobrony - wtedy pisze dla nich ustawy na zamowienie. Odpowiedz Link Zgłoś
e_trusia Re: W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 09:47 a co to znaczy "niech idą do kina" ? (z artykułu) czyli co, obsługa hipermarketu ma mieć w tym dniu wolne a obsługa kina to gorsza?? Odpowiedz Link Zgłoś
miba21 W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 09:55 Po co maja strajkować, wystarczy otworzyć tylko z 5 kas. Ostatnio w Realu stałem do kasy 1,5h bo mają takie braki kadrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
kitikitik W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 09:56 Dzień Wojska Polskiego i Zielone Świątki, to akurat mniej istotne święta. Ważniejsze jest tu święto Bożego Ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
neptus Re: W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 11:51 kitikitik napisała: > Dzień Wojska Polskiego i Zielone Świątki, to akurat mniej istotne święta. > Ważniejsze jest tu święto Bożego Ciała. Jak dla kogo. Dla mnie to nie jest żadne święto. Odpowiedz Link Zgłoś
polar21 Re: W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 16:00 > > Jak dla kogo. Dla mnie to nie jest żadne święto. na szczescie dla wiekszosci jest Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 04.06.07, 09:54 To niech ta większość siedzi w domu albo w kościele i nie zawraca głowy tym, dla których to nie jest święto. Odpowiedz Link Zgłoś
hetman_a W Boże Ciało będą otwarte sklepy? To chore! 02.06.07, 10:07 Sam pracuję od 7 do 17 codziennie i jakoś nigdy nie zdarza mi się pójść do sklepu w niedzielę, a w szczególności w święta! Niech więc nie pieprzą inni, że nie mogą zrobić zakupów, bo dla chcącego to nic trudnego, w końcu większość ze sklepów jest czynna minimum do 20-tej a niektóre z nich jeszcze dłużej. Chodzenie w niedziele i święta do sklepu świadczy tylko źle o tych osobach, ponieważ widać, że nie mają żadnych zainteresowań, i nie potrafią zorganizować sobie wolnego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
ryssio Może i mogą. A tobie co do tego? 02.06.07, 10:46 Nie przestaje mnie zadziwiać skłonność pisowskiej neobolszewii do organizowania innym ich życia. Co mają ludzie oglądać w TV, co czytać, gdzie i kiedy robić zakupy...Nie możecie się zająć sobą jeden z drugim? Odpowiedz Link Zgłoś
jaskier73 Re: W Boże Ciało będą otwarte sklepy? To chore! 02.06.07, 11:02 ha, ha, ha,!!!! Przestan piep...szyc!!! Widac, ze masz wygodna poiadke i nic nie wiesz o zyciu innych i wszystkich mierzysz swoja miara! nie kazdy ma prace od... do....! Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d no..a 90% deklaruje sie jako 02.06.07, 10:13 katolicy:) hehehehe to taka polska forma katolicyzmu... hehehehe ... Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w prawdziwa liczba to 45 procent. 02.06.07, 21:33 tyle bylo w kosciolach podczas liczenia i tylko to sie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: prawdziwa liczba to 45 procent. 04.06.07, 09:55 Gdyby wprowadzono podatek na KK, płacony wyłącznie przez katolików, to byłoby ich jeszcze mniej. Oczywiście przez katolików, którzy złożą własnoręczną deklarację, a nie zaliczanych do katolików w wyniku przymusowego chrztu w niemowlęctwie. Odpowiedz Link Zgłoś
salza ŻĄDAM!! 02.06.07, 10:22 By kierownicy marketów zrobili porządek z tą dywersją! Nie podoba się droga wolna! Związkowcy - zakała świata! Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: ŻĄDAM!! 02.06.07, 12:08 salza napisał: > By kierownicy marketów zrobili porządek z tą dywersją! Nie podoba się droga > wolna! Związkowcy - zakała świata! Ja bym tu nie winil zwiazkowcow: od czasu kiedy PIS doszedl do glosu to slychac takie poglady. To jest ich jatrzenie - wg JP II my w ogole powinnismy nic innego nie robic tylko siedziec w kosciolku. Pamietam pod koniec zycia takie rzeczy wlasnie wyPISywal. Wielki czlowiek ,a tak glupio myslal. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: W Boże Ciało strajk włoski w hipermarketach 02.06.07, 10:23 A na procesję,to nie łaska?:))) Odpowiedz Link Zgłoś