Dodaj do ulubionych

Polacy latają więcej niż się spodziewano

06.06.07, 08:49
rzeczywiśce lotniska pekają w szwach np. we Wroclawiu mam okazję widzieć to
kiedy odbieram brata latającego 4-5 razy w roku na trasie Wroclaw- Londyn.
www.podajdalej.com.pl/
Obserwuj wątek
    • maciekamigo A w Modlinie niech dalej czekają 06.06.07, 09:22
      W między czasie inne miasta podziela tort między siebie
    • morowy Leciałem SkyEurope z Balic do 06.06.07, 09:32
      Trewizo pod Wenecją i jestem bardzo zadowolony. Przelot trawł około 1:15 i
      obsługa była ok. Uważam, że powinna skończyć się dominacja LOT-u i tanie linie
      lotnicze fantastycznie do tego się przyczyniają. Na przelot LOT-em nie stać by
      mnie było. Tylko dlaczego nasz rynek lotniczy znowu traci klientów - znowu się
      obudzą z ręką w nocniku.
      • legal.alien Re: Leciałem SkyEurope z Balic do 06.06.07, 11:37
        "Tanie linie" sa juz praktycznie tylko z nazwy. W wielu normalnych liniach
        lotniczych mozna czasem kupic bilety wcale nie drozej niz w tych tanich np.
        SAS, KLM. LOT mam nadzieje, ze zbankrutuje w krotkim czasie, chyba, ze sie
        obudza i zobacza, ze nie sa sami na niebie.
        Lecialem poraz pierwszy tania linia - Norwegian - w zeszlym tygodniu i z
        serwisu pokladowego jestem zadowolony, w zasadzie to samo co w SASie, tylko
        milsza obsluga.
    • 0x0001 Re: Polacy latają więcej niż się spodziewano 06.06.07, 10:10
      Tylko dlaczego poznanska Lawica prowadzi taka dziwna polityke? Az sie prosi, by
      uruchomic polaczenie z Amsterdamem... Podroz bylaby krotka i bez przesiadek,
      pasazerow tez by nie zabraklo.

Nie tylko zreszta Amsterdam - obecnie Poznaniacy zamiast zostawiac pieniadze w
      Polsce,
      sa zmuszeni latac z Berlina.
    • zwaczek Tanie linie i trasy krajowe 06.06.07, 10:30
      Czy ktoś wie, dlaczego tani przewoźnicy nie operują na trasach krajowych? Lot ma
      monopol czy się nie opłaca?
      Ja bym chętnie skorzystał z takiej oferty.
      • rtd5rtd Bo polacy mysla ze na lotnisko trzeba dojechac a . 06.06.07, 12:39
        Bo polacy mysla ze na lotnisko trzeba dojechac a na dworzec kolejowy nie.
      • universal_exports Re: Tanie linie i trasy krajowe 06.06.07, 18:58
        1. ruch lotniczy po kraju nie jest rozpowszechniony, próbowała Airpolonia,
        jednak bez większych sukcesów.
        2. Tanie linie lotnicze mają za duże samoloty na trasy krajowe, ruch jest na
        70 - 100 miejsc a przewoźnicy mają 149 ( SkyEurope) lub większe (nawet ok.
        180 )
        3. To że samolot lotu jest wypełniony jeszcze nic nie znaczy sporo liczba osób
        w tych lotach to tranzyt.
        4. Ceny; trudno wyłumaczyć pasażerowi że cena przelotu wrocław warszawa moze
        być podobna do Kraków - Wenecja, według pasażerów bilet musiałby byc dużo
        tańszy.. a o to trudno przy już niskich cenach na trasach międzynarodowych.
        Oczywiście średnia taryfa jest wyższa niż Lot za złotówke, ale jest to
        ekompensowane biletami kupowanymi w ostatniej chwili które kosztują nawet 800 -
        900 PLN ( bez opłat lotniskowych ) a tak wysokie taryfy krajowe sa zupełnie nie
        dozaakceptowania.

• mut no i gdzie jest opozycja ??? 06.06.07, 11:20
      Gdzie wystąpienia posłów opozycji krytykujących projekty budowy nowych
      lotnisk ??
    • legal.alien "Terminal" Etiuda to skandal 06.06.07, 11:34
      Czy Warszawy naprawde nie stac na chocby troche przyzwoitszy budynek dla tanich
      linii lotniczych?
      Wlasnie poraz pierwszy korzystalem z tanich linii i mialem okazje odwiedzic to
      cos co sie nazywam "terminalem".
      Smrod, brud, ludzie siedzacy w hali odlotow na podlodze. W toaletach
      publicznych jest czysciej.
      Smierdzace toalety, ciasnota, brak miejsc do siedzenia, sklep Baltony, bez
      mozliwosci zakupow wolnoclowych, kisk ruchu i jakis oblesny kiosk z kawa to
      wszystko co Etiuda ma do zaoferowania pasazerom. Czy tam nikt nie chce zarabiac
      pieniedzy.
      Cala nadzieja, ze otworza lotnisko w Modlinie jak najszybciej. Ale tam tzw.
      ekolodzy juz zaczynaja rozrube, zeby wziac w lape.
    • obywatelx5 do kibla??? 06.06.07, 11:51
      że jak sraczkę mają?
    • rtd5rtd Kiedy smierdzacy Ryanair bedzie latac z GTW do GDN 06.06.07, 12:37
      Oraz dlaczego ze stansted loty do GDN sa o 7.50? Czy oni sa psychicznie chorzy.
      Jak tyle jest pasarzerow to czemu nie ma 2 lotow dziennie, soko to taki super
      biznes?
      Wizz air to samo, kiedy te smierdziele zaczna latac z GTW.

Przeciez na poludniu tez mieszka grubo poluchow.
    • gs-arts.net NO Lata sie na te Wykopki do Londynu ! 06.06.07, 12:57
      lub gdzie sie da...
    • toja3003 W Gdańsku chciałem sobie pojechać autobusem z lotn 07.06.07, 11:42
      W Gdańsku chciałem sobie pojechać autobusem z lotniska do Wrzeszcza. Inna
      sprawa, że nie wiem czemu nazwali to lotnisko „Lech Walesa” a nie „Lech
      Wałęsa”. Chyba w Polsce nam polskich liter nie brakuje co? Mamy ustawę o języku
      i ten język jest dla nas, bo Francuzi czy Niemcy też piszą po swojemu, więc nie
      musimy się o nich troszczyć. Proszę to zmienić!

No i podjeżdża koło 15-tej autobus, wsiadam, kupuję bilet, kosztuje to parę
      złotych a składa się taka taśma z odcinków po 70 groszy i kasuj teraz toto.
      Oczywiście ja wiem, że taśmę się składa i kasuje każdy odcinek ale gościu za
      mną tego nie wiedział i porwał to na fragmenty dosyć krótkie i nie chce mu
      kasownik kasować, więc mówię mu że trzeba głębiej wepchnąć. Jak wepchnął to mu
      całkiem bilecik wciągło i nie miał. No to dawaj z powrotem kupować nowe a tu
      pan kierowca mówi „nie mam już biletów, wszystkie wysprzedane”. Ludzie się
      pultają, jacyś cudzoziemcy w ogóle nie kumają o co chodzi, więc pan kierowca
      wstał z krzesełka i wydał oświadczenie: „przepraszam państwa ale nie mogłem
      przewidzieć sytuacji, że zabraknie biletów”. Jasne, że nie mógł. Kto by się
      domyślił, że w autobusie potrzebne są bilety?

No więc ludzie pytają co mają robić a kierowca mówi „to proszę jechać bez
      biletów”. No to ludzie pytają „a jak przyjdzie kontrol?” To on na to „no nie
      wiem”. Część ludzi wpada zatem w łapy krążących wokół przystanku taksówkarzy,
      którzy oferują „tani” przejazd. Reszta zostaje, aż tu gruchnęła wieść, że
      autobus pojedzie za jakieś półtorej godziny (!). Czas płynie i ci co pokasowali
      bilety już mają je nieważne, bo w Gdańsku jak wiadomo są bilety „na czas”.
      Ładny obrazek co? A potem ten „szybki” autobus wahadłowy jedzie, nadkładając
      drogi, przez jakieś bloczki osiedlowe, zatrzymując się na każdym przystaneczku
      zamiast sprawnym kursem dojechać do celu.

I to jest niby jedno z naszych czołowych lotnisk a ludzie gniotą się w
      maleńskiej sali odpraw, to jak my mamy zrobić te ME2012 i gdzie mają te
      czartery lądować z kibicami? Na łące?
    • mj54 tanie linie to mit 07.06.07, 18:43
      Wszystkie low-costy to mit. Tanie bilety, naprawde tanie bilety, szczesgolnie
      LON-WAW. skonczyly sie wiosna zeszlego roku. Na tej trasie coraz czesciej oplaca
      sie leciec British Airways, kiedy bilet taniej linii i koszt dojazdu na
      peryferyjne lotnisko kosztuje troche i wychodzi wiecej niz z Heathrow. Do tego
      najnardziej badziewiasty jest Ryanair. Klamcy i oszusci. Widza, ze RZE sprzedaje
      sie doskonale i rzadko kiedy trafic mozna oferte za 50 funtow. Do tego oplaty za
      bagaz i traktowanie pasazerow jak bydlo, dziekujemy za takie facility. Zupelnie
      nie rozumiem dzialan SkyEurope, ktore oferowalo dwa lata temu loty na Stansted,
      a teraz lataja gdzies, gdzie nam nie po drodze. Centralwings umiera, ledwo
      ogloszaja cos, to kasuja i jakie opoznienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka