Dodaj do ulubionych

Jacek Kurski chciał zaszkodzić "Gazecie" - tera...

13.06.07, 07:27
Wolnosc slowa a al Wyborcza- ciaganie po sadach. Przeciez "jaki jest kon,
kazdy widzi"- oblakany atak na Kaczorow na kazdej stronie.

Kurski pokazal konretny przyklad, strona po stronie- co jeszcze jest
potrzebne?
Obserwuj wątek
    • ziobro_mengele teraz czas na Karnowskiego! 13.06.07, 07:48
      Się bydlaki rzuciły z zazdrości, a GAZECIE ciągle sprzedaż rośnie...
      Szczerze mówiąc jak w gadzinówkach piszą, że GW jest niedobra, a pisiory ją
      obszczekują to oznacza, że GW jest jedyną gazetą gdzie można znaleść prawdę o
      sitwie obecnie rządzącej Polską...
      • navaira Te, "thorgal" 13.06.07, 08:54
        Po Tobie widać przeciętny poziom umysłowy wyborcy PiSs. Przeczytaj jeszcze raz
        artykuł, wolno i uważnie, a potem odpowiedz na pytanie, czy wolność słowa
        oznacza, że politykom bezkarnie wolno w telewizji opowiadać wszelkie bezczelne
        kłamstwa.

No, ale jak powiedział Twój idol Kurski, ciemny lud wszystko kupi. Jak widać,
        nie pomylił się. Kupiłeś :>
        • thorgal9 Re: Te, "navaira" 13.06.07, 10:39
          Rozczulasz mnie. A ty czytasz cokolwiek poza Wybiorcza? Pewnie , jak sie
          czyta "obiektywny i bezstronny" (hi,hi!)artykul z Wyborczej w swojej wlasnej
          sprawie, to wnioski sa oczywiste.

Tak sie jednak pechowo sklada, ze osobiscie ogladalem ten program. Kurski
          pokazal Wyborcza strona po stronie - to wszystko. Wsciekle ataki na PIS, po
          czym calostronicowa reklama firmy bedacej glownym bohaterem afery paliwowej.
          Jesli Wyborcza swiadczy zle o Wyborczej, to trudno!

Ostatnio za wolnosc slowa w Polsce odpowiada mecenas Rogowski, ktory sluzy
          Michnikowi zamiast argumentow merytorycznych. Wiesz, jakie uzasadnienie pozwu
          ostatnio wysmazyl? Twierdzenie, ze Michnik bronil ubekow jest klamstwem, bo....
          UB zostalo rozwiazane w 1956. Pokretna kazuistyka zamiast uczciwej dyskusji...

A w ogole, to wszyscy, ktorych Michnik obrzucal obrzydliwymi obelgami przez
          ostatnie lata, powinni go pozwac. Ale, pewnie maja wiecej klasy, albo mniej
          kasy na adwokatow.
          • tetlian Kurski pracuje w Wyborczej 13.06.07, 19:37
            To mnie najbardziej dziwi. Jeden z braci został szefem Wyborczej, a drugi chce
            szkodzić tej gazecie. Że też mają tak skrajnie odmienne poglądy? Przecież bracia
            powinni się wspierać wzajemnie.
    • yanuss Jacek Kurski chciał zaszkodzić "Gazecie" - tera.. 13.06.07, 08:24
      Ciekawe jaki sad wymierzy sprawiedliwosc wybiorczej za bzdury, ktore tyle lat
      wmawiala Polakom ? Smieszne sa te procesy wytaczane przez dziennikarzyny z
      wybiorczej. Przypomina mi to male dzieci, ktore sie mamie skarza bo Jasio cos
      zlego o nich powiedzial.
      • 1zorro Kurskiego ten wyrok i tak nie zaboli. PISdzielce 13.06.07, 10:09
        wyplaca to z partyjnej kasy a "przeprosiny", ktore ma wyglosic....Dla niego to
        taki maly pryszcz na dupie.
    • marian.kaluski To typowo żydowskie i trzeba wykorzystywać okazję 13.06.07, 11:41
      Po pierwsze: Chyba żadna inna nacja nie ciąga się po sądach jak właśnie Zydzi.
      I to nawet Zydzi Zydów. Czytam australijski tygodnik żydowski "The Australian
      Jewish News" i mogę to udowodnić nawet w sądzie.

Po drugie: W polskich sądach jest jeszcze sporo adwokatów i sędziów byłych
      komunistów. Dlaczego tego nie wykorzystywać do walki z wrogami Michnika? Bo
      wiadomo, że w POWAZNEJ polemice Michnik nie ma najmniejszych szans!!!

Marian Kałuski, Australia
      • krzywik1 Re: To typowo żydowskie i trzeba wykorzystywać ok 13.06.07, 18:32
        Panie Kaluski prosze poprosic kogos zeby panu przeczytal ten artykul a pozniej wytlumaczyl slowo po slowie co tam jest napisane. Ja sie poswiece i napisze tylko tyle, ze niewazne gdzie i komu - ale jak sie kogos pomawia sie o cokolwiek i nie ma na to zadnych dowodow tylko przeswiadczenie, to nalezy sie liczyc z tym, ze mozna zostac pozwanym (z powodztwa cywilnego) i przegrac sprawe (najczesciej jest zasadzana rekompensta finansowa). I tyle.

Ale jak powszechnie wiadomo, do powaznych polemik z Kaluskim nie nalezy sie zabierac, bo ten pan wszedzie widzi Zydow i komunistow. Co mozna udowodnic czytajac brednie tego pana rozsiane po internecie.

No ale juz Grynberg napisal, ze ilosc polskich antysemitow na km kwadratowy emigracji jest niebotyczna.

• onufry.zagloba A zadna nacja nie jest az tak glupia jak"prawdziwi 13.06.07, 21:46
        Polacy i katolicy" pokroju Kaluskiego. Wskakuj, ubolu, na eukaliptus i tam
        misiom koala nadawaj:))))
    • tempus Re: Jacek Kurski chciał zaszkodzić "Gazecie" - te 13.06.07, 11:58
      thorgal9 napisała:

> Wolnosc slowa a al Wyborcza- ciaganie po sadach. Przeciez "jaki jest kon,
      > kazdy widzi"- oblakany atak na Kaczorow na kazdej stronie.

Takich ludzi trudno nie krytykować gdy myśli się samodzielnie. Przynoszą wstyd Polsce.

> Kurski pokazal konretny przyklad, strona po stronie- co jeszcze jest
      > potrzebne?

Potrzebne są dowody, a nie opluwanie kogoś.
    • romano33 Wolność słowa kneblują przy pomocy Sądów ! 13.06.07, 12:09

• onufry.zagloba A ty,romano, jestes znanym gejem-pederasta:) 13.06.07, 21:49
        Przypomniec ci, cos temu chlopczykowi zrobil, gdy go zwabiles do domu, by mu
        pokazac kolekcje znaczkow?
        Podoba ci sie to, zwlaszcza wygloszone w TV?
    • observer_01 Re: Jacek Kurski chciał zaszkodzić "Gazecie" - te 13.06.07, 12:25
      Wolnosc slowa i wolnosc obrazania to nie to samo. PiSkowcy kosza alb przejmuja
      kazda niewygodna instytucje, (od TK przez TVP do GW) i to jest fakt, tak jak
      jest faktem, ze to braciszkowie i ich sfora szkodza Polsce np przez pierwastek
      i to szkodza do kwadratu.
    • webaholic Jacek Kurski lew polskiej sceny politycznej nie 13.06.07, 12:27
      poświęca uwagi takiej szmirze jak GW i jej dziennikarzy, którzy pracuja tam bo
      żadna poważna redakcja ich nie zatrudni.
    • wieslaw1 Jacek Kurski chciał zaszkodzić "Gazecie" - tera.. 13.06.07, 12:56
      Cieszy mnie,że ten ratlerek musi teraz tak często odszczekiwać co wcześniej
      naszczekał
    • atlantis44 Kurski - kłamca i manipulator 13.06.07, 14:55
      Thorgal9, nie odwracaj kota ogonem!!!
      Sąd stwierdził, że Kurski dopuścił się pomówienia i nie przedstawił ŻADNYCH
      dowodów na poparcie swoich tez. Oczywiście dla ciebie ten wyrok sądu jest bez
      znaczenia?!
      Kurski jest zawodowym propagandystą i manipulatorem, znajdzie swoje miejsce w
      historii obok J. Urbana. Mam nadzieję, że tacy ludzie dla których cel uświęca
      środki nie będą jednak budować naszej Polski.
      Jedyne co Kurski umie dobrze robić to kłamać "w żywe oczy" i manipulować ludzmi
      którym nie chce się samodzielnie mysleć. Dla przypomnienia: co opowiadał Kurski
      o finansowaniu kampanii wyborczej PO z pieniędzy PZU? i jak się to skończyło?
      Może już zapomniełeś, bo ci nie poasuje do twojej tezy?!
    • abba15 to już za prawdę trzeba przepraszać? 13.06.07, 16:14
      UBowcy pałają jadem miłości
      opluwają niewygodnych gości
      a jadu muszą utoczyć niemało
      żeby się ich guru "A" podobało
      na UB-pozycjach się okupują
      jak typowy UBgnida z Ubszują

• atlantis44 Re: to już za prawdę trzeba przepraszać? 13.06.07, 16:45
        abba15 napisał:

> UBowcy pałają jadem miłości
        > opluwają niewygodnych gości
        > a jadu muszą utoczyć niemało
        > żeby się ich guru "A" podobało
        > na UB-pozycjach się okupują
        > jak typowy UBgnida z Ubszują
        >

Co to za bredzenie od rzeczy?!
        Może porozmawiamy o faktach?
        Sąd stwierdził, że Kurski nie przedstawił ŻADNYCH dowodów na poparcie swoich
        tez i dopuścił się pomówienia. Oczywiście dla ciebie ten wyrok sądu jest bez
        znaczenia?!
        Kurski jest zawodowym propagandystą i manipulatorem, znajdzie swoje miejsce w
        historii obok J. Urbana. Mam nadzieję, że tacy ludzie dla których cel uświęca
        środki nie będą jednak budować naszej Polski.
        Jedyne co Kurski umie dobrze robić to kłamać "w żywe oczy" i manipulować ludzmi
        którym nie chce się samodzielnie mysleć. Dla przypomnienia: co opowiadał Kurski
        o finansowaniu kampanii wyborczej PO z pieniędzy PZU? i jak się to skończyło?
        Może już zapomniełeś, bo ci nie pasuje do ślepej wiary w PiS?!

• webaholic widocznie w tym sadzie siedziały komuchy 13.06.07, 17:28
          • atlantis44 Re: widocznie w tym sadzie siedziały komuchy 13.06.07, 18:50
            Rozumiem, że ty zaakceptujesz tylko wyrok, który będzie po twojej myśli!
            Typowo komunistyczno-stalinowskie podejście do idei niezawisłości Sądów.
            Jeśli Sąd zasądzi po twojej myśli to jest OK, jeśli nie, to znaczy, że jest
            zmanipulowany?!
            Pozostaje mi tylko "pogratulować" ci klapek na oczach, do obiektywnego myślenia
            raczej nie jesteś zdolny.
            • webaholic Re: widocznie w tym sadzie siedziały komuchy 13.06.07, 19:12
              atlantis44 napisał:

> Rozumiem, że ty zaakceptujesz tylko wyrok, który będzie po twojej myśli!
              > Typowo komunistyczno-stalinowskie podejście do idei niezawisłości Sądów.
              > Jeśli Sąd zasądzi po twojej myśli to jest OK, jeśli nie, to znaczy, że jest
              > zmanipulowany?!
              > Pozostaje mi tylko "pogratulować" ci klapek na oczach, do obiektywnego myślenia
              >

atlantis44 ty kretynie niedorobiony imbecylu czy ty masz pojęcie co to jest komuna?
              kogo z twojej rodziny skatowali zomowcy?
              gnoju manipulowany przez SB i zydokomune półgłówku
              stalin zabił jakieś 40 mln ludzi a ty se morde wycierasz komunistyczny trepie
              ile tatuś nakradł albo ty że tak sie trzęsiesz i obrażasz człowieka, który nie
              bpi sie mówić prawdy w tym skorumpowanym w kazdym pionie państwie
              ale mnie wku..łeś
              • iedsupo Re: widocznie w tym sadzie siedziały komuchy 13.06.07, 20:10
                webaholic napisał:

> atlantis44 ty kretynie niedorobiony imbecylu czy ty masz pojęcie co to jest
                > komuna?
                > kogo z twojej rodziny skatowali zomowcy?
                > gnoju manipulowany przez SB i zydokomune półgłówku
                > stalin zabił jakieś 40 mln ludzi a ty se morde wycierasz komunistyczny trepie
                > ile tatuś nakradł albo ty że tak sie trzęsiesz i obrażasz człowieka, który nie
                > bpi sie mówić prawdy w tym skorumpowanym w kazdym pionie państwie
                > ale mnie wku..łeś

Lubię jak elektorat PiS demonstruje swoją lumpowatość. Są w tym tacy naturalni.
                • webaholic Re: widocznie w tym sadzie siedziały komuchy 13.06.07, 20:21

> Lubię jak elektorat PiS demonstruje swoją lumpowatość. Są w tym tacy naturalni.

a ja uwielbiam jak czytelnicy GW i elektorat SLiD, UW demonstruje swoją
                  demoralizację i zamiłowanie do kradzieży . Są w tym tacy naturalni
              • atlantis44 Re: widocznie w tym sadzie siedziały komuchy 13.06.07, 23:52
                Nie będę próbował ci "dorównać", w chamstwie jesteś znacznie lepszy niż ja.
                Mam za to dwa pytania.
                1. Uważasz się może za katolika? Bo, że nim nie jesteś to widać.
                2. Słyszałeś może kiedyś o nauczaniu Kościoła, do którego odwoływał się
                wielokrotnie Jan Paweł II? Mówią ci coś słowa "miłuj bliźniego swego ..."?
                W tobie tkwi tylko zło i nienawiść.
                PS. być może moje opozycyjne zasługi są dużo większe niż twoje, ale nie
                zamierzam zostać z tego powodu zaślepionym "kombatantem" pałającym nienawiścią
                do myślących odmiennie niż ja.
                • webaholic wszystkie komuchy co niedziela 14.06.07, 01:54
                  po kolanach do sanktuarium leza, włącznie z kwasami i całymi legionami z
                  SLDupy. Każdy komuch jak mógł to sie pstrykał z JP II dlatego nie znam jego nauk
                  w przeciwieństwie do ciebie jak widze.
                  Na podstawie której mojej wypowiedzi wnioskujesz, ze jestem katolikiem? Chyba
                  wydedukowałeś to, ponieważ w Polsce religią narodową jest chrześcijaństwo a nie
                  np. konfucjanizm i każdy z nas jest ochrzczony ipso iure - mozna powiedzieć.
                  BRAWO!!!! Co za przenikliwość!!! Normalnie WRÓŻKA!!!!
                  Jednak zaślepia cie nienawiść a chęć łatwego zysku przyćmiła umysł do reszty i
                  wyciągasz błędne wnioski
                  Jestem ateistą - nie z powodu poglądów politycznych (bo mi partia kazała) lecz
                  z powodu przekonania, że Boga po prostu nie ma.
                  Słyszałem jednak o księżach ginących w obronie Polski i nigdy o umierających za
                  kraj komuchach.
                  • atlantis44 Re: wszystkie komuchy co niedziela 14.06.07, 12:48
                    > Jednak zaślepia cie nienawiść a chęć łatwego zysku przyćmiła umysł do reszty

Więc to ateizmem usprawiedliwiasz poziom kultury niektórych z twoich wypowiedzi?
                    I gdzie ty widzisz u mnie nienawiść? podobną do tej, która przebija z twoich
                    wypowiedzi? A fragmentu o chęci łatwego zysku absolutnie już nie rozumiem!
                    Tracę czas na tym forum próbując zwrócić uwagę na tragicznie niski poziom
                    kultury wypowiedzi niektórych osób.
                    Rzeczywiście przeszkadza mi p. Kurski i nie lubię go, co nie oznacza, że go
                    nienawidzę. Po prostu trudno mi scierpieć człowieka, który uważa, że cel
                    uświęca środki - to typowo sowieckie myślenie i moim zdaniem błędem braci
                    Kaczyńskich jest to, że pozwalają na stosowanie tak niegodziwych metod.
                    Jeśli ktoś obnosi sie z hasłem "prawo i sprawiedliwość" to niech nie korzysta z
                    metod, które łamią te zasady. Tak uczciwie mówiąc co miał "dziadek w
                    Wermachcie" do p. Tuska jako człowieka i kandydata na prezydenta?
                    • webaholic musi coś sie z tobą dziac niedobrego 14.06.07, 13:15
                      bo raz zarzucasz mi, ze jestem stalinista a zaraz potem twierdzisz, że jestem
                      katolikiem. Nie wydaje ci sie, ze jedno drugie wyklucza? Albo rzucasz na oślep
                      inwektywy albo ci sie zdaje , ze gadasz z kwasem, który sprzeda sie każdemu
                      • atlantis44 nie wydaje mi się by coś było ze mna nie tak 14.06.07, 15:26
                        Wystarczy przeczytać trochę uważniej to co napisałem by zorientować się, że nie
                        rzucam inwektyw:

>Rozumiem, że ty zaakceptujesz tylko wyrok, który będzie po twojej myśli!
                        >Typowo komunistyczno-stalinowskie podejście do idei niezawisłości Sądów.
                        >Jeśli Sąd zasądzi po twojej myśli to jest OK, jeśli nie, to znaczy, że jest
                        >zmanipulowany?!

Z tego nie wynika, że jesteś stalinistą, napisałem, że masz komunistyczno-
                        stalinowskie podejście do idei niezwisłości Sądów. Co nie jest równoznaczne z
                        uznaniem cię za stalinistę. Jak narazie wykazałeś się tylko brakiem kultury:

webaholic napisał:
                        > atlantis44 ty kretynie niedorobiony imbecylu ..., gnoju manipulowany przez SB
                        > i zydokomune półgłówku, ile tatuś nakradł albo ty

i tendencyjnym podejściem do wyroków sądu, jeśli są nie po twojej myśli.
                        ja napisałem: Sąd stwierdził, że Kurski nie przedstawił ŻADNYCH dowodów na
                        poparcie swoich tez i dopuścił się pomówienia.
                        ty odpisałeś: widocznie w tym sadzie siedziały komuchy!

Oczywiście Sądy nie są idealne i nieomylne. Panu Kurskiemu przysługuje prawo
                        wniesienia apalacji od wyroku Sądu I instancji, jeśli uważa się za niewinnego.
                        Jeśli tak zrobi to zobaczymy co zrobi Sąd II instancji. Chyba nie będziesz
                        pisał wtedy o spisku polskich sądów przeciwko p. Kurskiemu.

PS. co powiesz mi o oszczerstwach i kłamstwach p. Kurskiego w sprawie rzekomego
                        finansowania kampanii wyborczej PO przez PZU? Po dochodzeniu przeprowadzonym
                        przez prokuraturę pod bezpośrednim nadzorem ministra Ziobro, nic ze słów p.
                        Kurskiego się nie potwierdziło, a pan Kurski stwierdził beztrosko, że został
                        wprowadzony w błąd przez informatorów. To, że parę osób straciło w międzyczasie
                        pracę nie ma żadnego znaczenia. Istotne jest zwyciężyć za wszelką cenę i
                        właśnie dlatego nie lubię p. Kurskiego, jest to typ bez żadnych zasad
                        moralnych, stosujący takie same lub podobne metody propagandowe jak stosowali
                        bolszewicy czy komuniści. Chyba nie po to był ludzie przez lata walczyli z
                        komuną by teraz pozwalać na stosowanie podobnych metod!!!
                        Czy nie można polityki prowadzić uczciwie? koniecznie trzeba szukać "dziadków w
                        Wermachcie"? a może jeszcze dalej w przeszłość, może czyjś przodek
                        współpracował z zakonem krzyżackim?
                    • rickky Re: wszystkie komuchy co niedziela 14.06.07, 15:17
                      atlantis44 napisał:

> > Jednak zaślepia cie nienawiść a chęć łatwego zysku przyćmiła umysł do res
                      > zty
                      >
                      > Więc to ateizmem usprawiedliwiasz poziom kultury niektórych z twoich wypowiedzi
                      > ?
                      > I gdzie ty widzisz u mnie nienawiść? podobną do tej, która przebija z twoich
                      > wypowiedzi? A fragmentu o chęci łatwego zysku absolutnie już nie rozumiem!
                      > Tracę czas na tym forum próbując zwrócić uwagę na tragicznie niski poziom
                      > kultury wypowiedzi niektórych osób.
                      > Rzeczywiście przeszkadza mi p. Kurski i nie lubię go, co nie oznacza, że go
                      > nienawidzę. Po prostu trudno mi scierpieć człowieka, który uważa, że cel
                      > uświęca środki - to typowo sowieckie myślenie i moim zdaniem błędem braci
                      > Kaczyńskich jest to, że pozwalają na stosowanie tak niegodziwych metod.
                      > Jeśli ktoś obnosi sie z hasłem "prawo i sprawiedliwość" to niech nie korzysta z
                      >
                      > metod, które łamią te zasady. Tak uczciwie mówiąc co miał "dziadek w
                      > Wermachcie" do p. Tuska jako człowieka i kandydata na prezydenta?

Hej, Atlantis, to co prawda nie jest moje stwierdzenie, ale warte przypomnienia:
                      "Nigdy nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swego poziomu, a potem
                      pokona doświadczeniem".
                      Nie warto!!!
                      • atlantis44 Re: wszystkie komuchy co niedziela 14.06.07, 15:37
                        rickky napisał:

>
                        > Hej, Atlantis, to co prawda nie jest moje stwierdzenie, ale warte
                        przypomnienia
                        > :
                        > "Nigdy nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swego poziomu, a potem
                        > pokona doświadczeniem".
                        > Nie warto!!!

Jak uczy nas nauka chrześcijańska "zło dobrem zwyciężaj" ;-)
                        Staram się spokojnie i bez nadmiernych emocji odwoływać się do faktów.
                        Nie uważam webaholic'a za idiotę, owszem nadrabiał braki w argumentacji
                        inwektywami pod moim adresem, alw w dalszej dyskusji się troche uspokoił.
                        Nie powinno się okopywać na swoich pozycjach i tylko obrzucać z za
                        szańca "błotem" lub milczeć, żyjemy w jednym kraju i deprecjonowanie wyborców
                        PiS'u czy Samoobrony nie jest racjonalne.
                        Szkoda, że mało kto u nas zna historę, a zwłaszcza historię innych narodów.
                        Wiele moglibysmy się nauczyć z historii postfrankistowskiej Hiszpanii. Też
                        mieli poważne problemy społeczne i rozterki moralne co zrobić i jak rozliczyć
                        historię po upadku dyktatury Franco.
                        • webaholic Re: wszystkie komuchy co niedziela 14.06.07, 17:32
                          Bardzo mi ulżyło, ze taki autorytet jak ty nie uważa mnie za idiotę! Dziękuję
                          łaskawco!!!;)
                          Myśle, ze nie musimy czerpać przykładów z Hiszpanii, żeby rozwiązać nasze
                          problemy społeczne i rozterki moralne. NRD i Czesi poradzili sobie ze wszystkim
                          tylko dzięki jednemu posunięciu - lustracji
                          • serpentor666 Re: wszystkie komuchy co niedziela 14.06.07, 17:38
                            W Czechach wszystko ujawniono i w Niemczech. I nie mają tam tego problemu. Myśle
                            że ci co są tak przeciw lustracji mają coś na sumieniu.
                            • iedsupo Re: wszystkie komuchy co niedziela 15.06.07, 00:59
                              serpentor666 napisał:

> W Czechach wszystko ujawniono i w Niemczech. I nie mają tam tego problemu.
                              > Myśle że ci co są tak przeciw lustracji mają coś na sumieniu.

Można by ich nawet określić jako "histeryczny front antylustracyjny".

W pierwszym szeregu stoi PiS, wspierany przez kałolicjantów.

Panie premierze, tyle mataczenia tylko po to, żeby nie ujawniać informacji
                              intymnych ???
                          • atlantis44 Re: wszystkie komuchy co niedziela 14.06.07, 18:10
                            webaholic napisał:
                            > Bardzo mi ulżyło, ze taki autorytet jak ty nie uważa mnie za idiotę! Dziękuję
                            > łaskawco!!!;)

Ciężko się powstrzymać ;-)

Co doczerpania przykładów z Hiszpanii to nie mam żadnych złudzń, nasza klasa
                            polityczna jest zdominowana przez "przeciętniaków" traktujących Sejm jako
                            żródło dochodów. Ludzi wykształconych, samodzielnie myślących i uczciwych w
                            działaniu jest naprawdę niewielu. Z kadencji na kadencję Sejm ma coraz gorszych
                            parlamentarzystów. Posłowie tacy jak Marek Jurek należą do rzadkości, nie
                            zgadzałem się i nie zgadzam z pogladami Pana Posła ale zasługuje on na
                            prawdziwy szacunek. Jego następca p. Dorn nie potrafi postawić się ponad
                            partyjnym interesem, szkoda gadać. PO nie jest wiele lepsza, nic nie robią,
                            przynajmniej nic nie widać a obudzą się dopiero przed nowymi wyborami.

>NRD i Czesi poradzili sobie ze wszystkim
                            > tylko dzięki jednemu posunięciu - lustracji

Myślisz,że lustracja coś rozwiąże? Moim zdaniem tylko zwiększy podziały w
                            społeczeństwie. Zresztą ustawa o lustracji i powołaniu IPN'u istniej już kilka
                            lat i niczego nie rozwiązała. Popatrzmy na przykład L. Wałęsy - był agentem,
                            czy nie był? Jeśli współpracował to jak długo? Ile zrobił złego jako domniemany
                            agent, a ile dobrego jako przywódca Solidarności i jej symbol?
                            Kto to potrafi ocenić i na jakiej podstawie? Czy są wszystkie dokumenty, czy
                            część została zniszczona? Czy są one prawdziwe?
                            A co ze sprawą Apb. Wielgusa? Jedne środowiska uznały go za agenta inne nie i
                            jak to rozwiązać?
                            Naprawdę wierzysz w sens lustracji po tych kilkunastu latach?
                            Niech PiS otworzy archiwa IPN, łącznie z zasobami specialnymi i dopiero zacznie
                            się cyrk, mnie to nie przeszkadza, ale zastanawiam się na ile można wierzyć
                            ubeckim papierom. Sami bracia Kaczyńscy o niektórych z nich mówią, że to
                            fałszywki. Zastanów się komu będzie na rękę powstała anarchia życia publicznego!

• rickky Re: to już za prawdę trzeba przepraszać? 13.06.07, 20:03
          > Co to za bredzenie od rzeczy?!
          > Może porozmawiamy o faktach?
          Fakty? O jakich faktach Ty piszesz?
          Dla tego towarzystwa nie istnieje coś takiego jak fakty. Oni potrafią tylko
          obrażać, obrażać, obrażać i nic więcej. Chociażby istniał i milion faktów
          przeczących ich tezom, oni i tak będą klepac tę swoją beznadziejną mantrę. Tak
          głową w mur, i jeszcze raz i jeszcze raz...
          Nienawiść, głupota i brak własnych poglądów...
    • rabemich To Gazeice Ubeckiej można jeszcze zaszkodzić 13.06.07, 18:50
      lubię te stosy Ubekiej zalegające po kioskach i na stacjach benzynowych, nikt
      przyzwoity tego gówna nie kupuje
      • atlantis44 Re: To Gazeice Ubeckiej można jeszcze zaszkodzić 13.06.07, 18:56
        Jasne, wszyscy powinni czytać biuletyn propagandowy jedynie słusznej partii!
        A jesli społeczeństwo odmówi czytania, zawsze można zarządzić "megafonizację"
        miast i wsi, tak by wszyscy mogli docenić jedynie słuszną linię partii.
        Marzy ci się PRL-bis?!
        • webaholic PRL to Michnik Geremek i inne upiory z którymi wal 13.06.07, 19:14
          czy słusznie PIS
          • onufry.zagloba Taa...Zwlaszcza ze walka przy pomocy oszczerstw 13.06.07, 21:51
            jest tak "wzniosla", "prawa" i "sprawiedliwa".
            Tfuu, PiSdziaki, wywracacie system ludzkich wartosci do gory nogami!
            • webaholic Re: Taa...Zwlaszcza ze walka przy pomocy oszczers 14.06.07, 02:03
              onufry.zagloba 13.06.07, 21:51 + odpowiedz

jest tak "wzniosla", "prawa" i "sprawiedliwa".
              Tfuu, PiSdziaki, wywracacie system ludzkich wartosci do gory nogami!

a co onufry? do góry nogami to sie ludzi w workach do rzeki wrzucało ! nie?

- to były dla ciebie dobre i prawidłowy system wartości

Hasło onufrego!!!
              Przestańmy wywracac system wartości do góry nogami! do tego nadaja sie tylko
              ludzie w workach

CHyba wiesz która ofirę PRL mam na mysli?
          • atlantis44 Re: PRL to Michnik Geremek i inne upiory z którym 13.06.07, 23:59
            Jakoś pamiętam, ze PiS walczył też z p. Lepperem i Samoobroną, ale ostatnio mu
            przeszło od czasu kiedy porozumienie z p.Lepperem stało się niezbędne dla
            sprawowania władzy! Wiwat podwójna moralność!!! Wiwat władza za wszelką cenę!!!
    • zg13 Gw nie jest w stanie odpowiadac piorem 13.06.07, 22:03
      wiec szuka ochrony w zamordyzmie.
      Dno.
    • zbywasz Jacek Kurski chciał zaszkodzić "Gazecie" - tera.. 13.06.07, 22:18
      Jacek Bzdurski, chluba nasza
      odnawia poniżej pasa
    • marian.kaluski Onufry Zagłoba z Tel Awiwu 14.06.07, 08:52
      W ubiegłym roku na tutejszym Forum prawie codziennie wylewał swoje polakożercze
      pomyje factet podpisujący się „łże-elity”. Pisał, że jest z Wysp Brytyjskich,
      pochodzenia niemieckiego (jego rodzice uciekli z Niemiec hitlerowskich do
      Anglii), a polskiego nauczył się handlując z Polakami.
      Jednem słowem „mama ja wariat, kup mi parasol”.
      Raptownie ten forumowicz „zniknął”.
      Ale ja myślę, że wcale nie zniknął, że przepoczważył się w „onufrego.zagłobę”!
      I myślę również, że to po prostu jakiś Zyd-polakożerca. Czy prawdziwy Polak
      napisał by tak jak to on napisał w powyższym poście "A żadna nacja nie jest aż
      tak głupia..."? Na pewno nie!
      Najlepiej by było nie polemizować z tym polakożercą. Po prostu szkoda czasu.

Antysemityzm jak każdy rasizm powinien być potępiany i karany. Pisząc to mam na
      myśli PRAWDZIWY antysemityzm, a nie ten, o którym do znudzenia mówią dziś
      Zydzi. To co oni robią jest niczym innym jak objawem poważnej choroby
      umysłowej, albo wyjątkowej podłości. Bowiem jak do 1945 roku antysemitą była
      osoba, która z przyczyn rasowych nie lubiła Zydów, tak dzisiaj antysemitą jest
      ten, kogo Zydzi nie lubią. A że nie lubią WSZYSTKICH nie-Zydów więc wszyscy nie-
      Zydzi są antysemitami. Tak powiedział w Australii rabin Pinchas Hayman, a tę
      opinię wydrukował wydawany w Australii tygodnik żydowski w języku
      angielskim „The Australian Jewish News” z 26 lipca 1996 roku w tekście
      zatytułowanym „Christians and Jews”.

Polacy podczas II wojny światowej nie mieli obowiązku ratowania Zydów przed
      siepaczami hitlerowskimi i ich ukraińskimi i litewskimi pomocnikami. Tym
      bardziej, że za ratowanie Zydów groziła Polakom – całej rodzinie, włącznie z
      dziećmi!!! – kara śmierci. Nikt nie ma prawa spodziewać się od drugiej osoby
      narażania swego życia dla ratowania innej osoby. Jeśli tak ktoś czyni to jest
      po prostu bohaterem. I za sam fakt, że podczas holocaustu to właśnie Polacy
      najwięcej uratowali Zydów,naród polski zasłużył sobie na podziękowanie ze
      strony Zydów. Jeśli tego nie czynią, to świadczy to o tym jakimi są
      niewdzięcznikami i podłymi ludźmi.
      Świadczy właśnie i o tym, że nawet tych, którzy ich ratowali uważają za
      antysemitów. I właśnie takie podejście do drugiego człowieka – porządnego
      człowieka!!! – jest najlepszym dowodem na chorobę umysłową większości Zydów.

Marian Kałuski, Australia
      • starowier_wojujacy Re: Onufry Zagłoba z Tel Awiwu 14.06.07, 11:57
        marian.kaluski bardzo trafne i przeemyslane spostrzeżenie. Popieram

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka