gonzo132 26.06.07, 12:28 "Wicepremier Lepper wyjaśnił, że rolnicy zarabiają tyle, ile odbiorcy chcą im zapłacić, natomiast za - na przyklad maszyny - muszą płacić tyle, ile żąda producent" Tak jest! I kto powie, że Andrew nie rozumie praw ekonomii? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kazik_b4 Lepper: KRUS nie zostanie zlikwidowany 26.06.07, 12:29 Na "chlopski rozum" - kto zechce zabic krowe, ktora daje mleko Samoobronie? Odpowiedz Link Zgłoś
amus007 Wszystkie składki??? 26.06.07, 15:27 a jak to jest zrobione kiedy każdy normalnie pracujący człowiek zpłaci 190 ubezpieczenia zdrowotnego, miesiecznie, a rolnicy na KRUS tylko 80 pln (240 na kwartał)??? czyżby [endrju:] je tak szybko inwestował i pomnażał??? Odpowiedz Link Zgłoś
jot_pe_dwa Lepper: KRUS nie zostanie zlikwidowany 26.06.07, 12:50 "Wicepremier Lepper wyjaśnił, że rolnicy zarabiają tyle, ile odbiorcy chcą im zapłacić, natomiast za - na przyklad maszyny - muszą płacić tyle, ile żąda producent" Czyli jest zupełnie inaczej niż w pozostałych gałęziach gospodarki!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
t.o.m.e.k Społecznicy, k... mać... 26.06.07, 12:56 No końcówka jest tu najlepsza: "Zastrzegł jednak, że nie ma zgody na zmianę zasady samorządności funduszu, który jest kierowany społecznie." Już widzę tych wszystkich społeczników z ramienia Samoobrony porozsadzanych na KRUS-owskich posadkach - HAHAHA. I to jest prawdziwy powód, dla którego nie będzie zgody na reformę czy likwidację tej chorej struktury. No ale przynajmniej niech wyszukają fałszywych rolników - zawszeć to cóś. Mam jednak niejasne przeczucie, że jeśli się okaże, że zbyt wielu takich "rolników" pochodzi z kręgów zblizonych do obecnej ekipy, to sprawa nagle jakoś dziwnie przycichnie... Odpowiedz Link Zgłoś
polihistor Lepper bryka bo jest głośno o drugiej przystawce 26.06.07, 12:57 I tak jedna afera stanowi zasłonę dymną dla drugiej. I niech mi ktoś powie, że tak wygląda naprawa państwa.... Odpowiedz Link Zgłoś
jan.bar połączyc KRUS i ZUS 26.06.07, 13:05 i juz będą oszczedności, nawet bez reformy składek rolniczych Odpowiedz Link Zgłoś
parazyd Finanse zostawmy fachowcom! 26.06.07, 13:08 Poza tym kryminaliści do pierdla, a chamy do gnojówki. Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: Lepper: KRUS nie zostanie zlikwidowany 26.06.07, 13:06 Dopóki jest co okradac to po co likwidować. Odpowiedz Link Zgłoś
misza36 Re: Lepper: KRUS nie zostanie zlikwidowany 26.06.07, 13:09 pewnie ze nie zlikwidujecie gdzie bedziecie krasc i umieszcza przestepcow Odpowiedz Link Zgłoś
oryganion1 Re: Lepper: KRUS nie zostanie zlikwidowany 26.06.07, 13:21 to sie nazywa bajzel - polski bajzel Odpowiedz Link Zgłoś
ivymike Lepper: KRUS nie zostanie zlikwidowany 26.06.07, 13:35 "Wicepremier Lepper wyjaśnił, że rolnicy zarabiają tyle, ile odbiorcy chcą im zapłacić, natomiast za - na przyklad maszyny - muszą płacić tyle, ile żąda producent." Właśnie! Ja na programach, które piszę, zarabiam tyle, ile odbiorcy chcą mi zapłacić, natomiast za - na przykład komputer - muszę płacić tyle, ile żąda producent. Ergo - też chcę do KRUSu! Odpowiedz Link Zgłoś
hans564 IV RP bolszewicka :-( 26.06.07, 13:37 ... UKŁAD KRYMINALNY, który znalazł sobie miliony jeleni ! Odpowiedz Link Zgłoś
diopsyd1 :) 26.06.07, 13:42 Tez zrobilem Ctrl+C z tego samego kawalka, ale widze, ze przykul od uwage i wywolal nieklamana radosc wiekszej liczby forumowiczow. Moja propozycja jest taka aby rolnicy NIE sprzedawali za tyle ile daje nabywca ziemniakow i NIE kupowali za tyle ile chce producent nawozow. Wtedy wyjda na swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
kwakwarakwa Profesór Doktór ekonomii Lepper hahahahahaha 26.06.07, 13:54 "Wicepremier Lepper wyjaśnił, że rolnicy zarabiają tyle, ile odbiorcy chcą im zapłacić, natomiast za - na przyklad maszyny - muszą płacić tyle, ile żąda producent. Dlatego rolnicy często zarabiają poniżej kosztów produkcji." Nagroda Skobla w dziedzinie pseudoekonomii dla "pana" profesora. Najkrótsza teoria wyjaśniająca zasady gospodarki rynkowej. Buahahahahahaa miodzio tekścik. Normalnie wymiękam. Ludzie, ratunku! Odpowiedz Link Zgłoś
bambi7 Lepper: KRUS nie zostanie zlikwidowany 26.06.07, 14:22 "Według wicepremiera, ten fundusz jest tworzony nie z budżetu, ale wyłącznie z rolniczych składek" - to jakim cudem Państwo dokłada do tego syfu kilkanaście mld zł rocznie? Najpierw trzeba znać zasady funkcjonowania tej instytucji Panie Lepper (bo słowo "wicepremier" jakoś nie przechodzi mi przez gardło), a dopiero później o tym mówić. Prawda jest taka, że rolnicy praktycznie nic nie dokładają do KRUS-u i żyją na koszt "miastowych". Bo te kilkadziesiąt zł/miesiąc nie nazwałbym składką. Ludzie na wsi więcej dają "na ofiarę" podczas 4 mszy niedzielnych w miesiącu, niż na cały ten KRUS. Taka jest prawda.... Odpowiedz Link Zgłoś
agata789 Endrju, nie ściemniaj. 26.06.07, 15:17 Budżet dopłaca do KRUS-u 15-16 miliardów złotych polskich rocznie. Nawet twoi koledzy z koalicji tak twierdzą. Po co kłamiesz? Masz nadzieję, że gdy usłyszy to ktoś niezorientowany, to uwierzy tobie? Odpowiedz Link Zgłoś
morda11 Lepper: KRUS nie zostanie zlikwidowany 26.06.07, 15:28 A któż by chciał likwidacji własnego żłobu? Odpowiedz Link Zgłoś
a.ba jak chcą być samorządni to niech się samofinansują 26.06.07, 15:55 Krus to nie ubezpieczenie tylko Wiejska Pomoc Społeczna - podejrzewam że zbieranie składek od rolników kosztuje więcej niż wartość tych składek. Krudem powinien zarządzać ten kto go finasuje czyli nie rolnicy. Odpowiedz Link Zgłoś