Dodaj do ulubionych

Premier: Nasi oponenci królują w kłamstwie

• janan2 Premier: Zacząc igrzyska dla motłochu.Lustracja 01.07.07, 11:34
      to recepta na spokój i niszczenie oponentów.Nie zbaczać z tej udeptanej kaczej
      ścieżki,bo inaczej wszystko się zawali,włącznie z pisuarem.
    • waldy50 Premier: Nasi oponenci królują w kłamstwie 01.07.07, 11:37
      Szkoda mnie tego Jarka K. Facet do którego nic nie dociera,tak zadufanego w
      sobie człowieka dawno nie było.Bóg wśród bogów.Lepiej niech już sie ożeni z
      posłanką
      J.Sz.; może sie zmieni, chociaż wątpię , bo ona taka sama.
      • roosevelt5 Szkoda Jarka K. ? 01.07.07, 11:51
        Podobno zemsta jest domeną bogów, ale oni potrafią być czasami miłosierni.
        W przeciwieństwie do J.K.
        Jest opętany chorą wizją i nie docierają żadne argumenty.
        Dodając szczypte złośliwości, to naczytał się Orwella i jego ulubionymi
        bohaterami są charaktery pokroju knurów w Folwarku zwierzęcym.
        Cóż, taką władzę wybrało niewielka większość z mniejszości społeczeństwa.
        Pozdrawiam
    • sznicel4 Ja o strajku głodowym: 01.07.07, 11:43
      jak wiadomo długotrwałe nieprzyjmowanie pokarmów prowadzi do osłabienia
      organizmu za czym mogą iść komplikacje zdrowotne co z kolei może spowodować
      potrzebę leczenia głodującego. Czy takie świadome niszczenie sobie zdrowia nie
      powinno być karane? Czy to nie jest świadome naciąganie systemu?
      • ania_z_wawa Lechu wzoruje sie na USA, brawo !!! 01.07.07, 11:55
        Wszkołach zaczyna się zajęcia od modlitwy, a religia jest wszechobecna. Obrońcy kreacjonizmu rosną w siłę, a w wielu szkołach nie pozwalają uczyć darwinizmu. W publicznej debacie homoseksualistów nazywa się zboczeńcami i chce ich leczyć. Bardzo silni są przeciwnicy aborcji, a czasem dochodzi do zabójstw lekarzy aborcję wykonujących. Kara śmierci jest uważana za dobrodziejstwo dla społeczeństwa, a system karny ma głównie służyć odstraszaniu przestępców, a nie ich resocjalizacji. Można by jeszcze długo wyliczać mankamenty tego kraju, uosobienia ciemnogrodu. Nie miałby on najmniejszych szans spełnić kryteriów hiperpostępowej Rady Europy. A do Unii Europejskiej nie wszedłby wcale albo długo po Turcji i Albanii. A jednocześnie ten kraj, Stany Zjednoczone, jest uważany za jedną z najdojrzalszych i najlepiej funkcjonujących demokracji świata. Za kraj, w którym wolność ma się tak dobrze jak nigdzie indziej. W którym powstają najnowsze technologie i rodzą się najważniejsze idee.
        Przykład USA dowodzi, że kastrowanie debaty publicznej i sprowadzanie wszystkiego do jednego, poprawnego politycznie modelu (dziwnym trafem lewicowo-liberalnego) jest absurdem. W Europie ten absurd jest uważany za szczyt cywilizacyjnego rozwoju. Tu nie ma gry i rywalizacji wartości (nawet antywartości), lecz przymus wyznawania jednych wartości (wszystko inne to wykluczenie, napiętnowanie, dyskryminacja itp.). Bo inaczej byłaby katastrofa. I nie pamięta się, że ta wzorcowo cywilizowana Europa wywołała w XX wieku wręcz modelowe katastrofy, na przykład dwie wojny światowe, wymyśliła i praktykowała ludobójstwo, czystki etniczne czy zbrodniczy komunizm. A amerykański ciemnogród wszystkich tych plag uniknął i jeszcze wielce cywilizowanej Europie przychodził z odsieczą, bo wielokrotnie sama nie potrafiła sobie radzić.
        Kiedy Polska sprzeciwia się różnym europejskim rozwiązaniom, słusznie wytykając ich absurdalność czy niedemokratyczność, też jest nazywana ciemnogrodem. Światli Europejczycy z lubością powtarzają, że Polska zawsze sprawiała kłopoty. To kosmiczna bzdura. Chyba że za sprawianie kłopotów uznać trzy rozbiory, bolszewicką agresję w początkach II RP, napaść Hitlera i Stalina w 1939 r., ustanowienie komunistycznej dyktatury przy milczącej akceptacji Zachodu czy podobne usankcjonowanie stanu wojennego przez dużą część tegoż Zachodu. Polska korzystająca z praw, które daje nam europejskie ustawodawstwo (bo pozwala ono na wetowanie czy stawianie na porządku dziennym sposobu głosowania w Radzie Europejskiej), jest uważana za mąciciela i zakałę. Można by zrozumieć postępową Europę, która nam to wytyka, bo broni własnych interesów naszym kosztem, ale nie sposób zrozumieć Polaków, którzy czasem wręcz się ścigają w wynajdowaniu we własnym kraju wydumanych potworności . Jak już własnej ojczyźnie przywalą, czują się spełnieni, a nawet dumni. Tym bardziej że postępowa Europa potrafi to docenić, także materialnie.
        Jak to wszystko tłumaczyć? Chyba tak, że komunizm nie zniknął wraz z upadkiem ZSRR i wyzwoleniem jego satelitów. Komunizm był w postępowej Europie zawsze traktowany przychylnie, bo właśnie z niego postępowość Europy w prostej linii się wywodzi. Wystarczy wspomnieć o zastąpieniu walki klas walką wykluczonych, proletariatu przez lesbijki, gejów, zielonych itp. czy marksistowskiej ideologii przez ideologię Chomskych, Moore’ów, Stiglitzów, Žižków i innych Ostów. A twarde jądro, czyli walka z amerykańskim imperializmem, wolnym rynkiem i kapitałem, pozostało. Kiedy więc spotykamy się ze zmasowaną propagandą postępu, warto się czasem zastanowić, czy nie wciska się nam nowej wersji komunizmu
        • platfusy_romek Re: Lechu wzoruje sie na USA, brawo !!! 01.07.07, 12:18
          bardzo ciekawy i obiektywny artykul, to chyby z Wprost ? W GW takiego nigdy nie uswiadczysz, dlatego warto czytac rozne gazety aby porownac i wyrobic sobie wlasny poglad na rozne sprawy
          • ania_z_wawa Re: Lechu wzoruje sie na USA, brawo !!! 01.07.07, 12:39
            platfusy_romek napisał:

> bardzo ciekawy i obiektywny artykul, to chyby z Wprost ? W GW takiego nigdy nie
            > uswiadczysz, dlatego warto czytac rozne gazety aby porownac i wyrobic sobie wl
            > asny poglad na rozne sprawy

co sie dziwisz ? to sa ludzie bardzo prosci(widac to po tym jakiego chociazby uzywaja jezyka), czytaja tylko GW i jej święcie wierzą, pozatym owladnieci obsesyjną nienawiscią do Kaczynskich sami juz nawet nie wiedzac dlaczego ?
            • ania_z_wawa Re: Lechu wzoruje sie na USA, brawo !!! 01.07.07, 12:58
              jeden ,niejaki "ryskoc" pyta sie nawet"co to jest knajactwo bo nie moge jakosc znalezc w zadnym slowniku", biedak posluguje sie internetem a nie wie ze w dzisiejszych czasach praktycznie mozna sie obyc bez slownikow i encyklopedi, wystarczy wpisac dane slowo w wyszukiwarce i masz odpowiedz w ciagu kilku sekund, byc moze "ryskoc" potrafi jedynie wlaczyc i wylaczc compa i wejsc tylko na jedna strone GW
              • platfusy_romek Re: Lechu wzoruje sie na USA, brawo !!! 01.07.07, 13:15
                znalazl sie jeden "koham.mihnika "co mu odpowiedzial, ponoc jest to slowo w Doroszewskim ( ciekawe ile czasu mu zajelo szukanie?), w dobie wszechobecnego internetu niektorzy nie potrafia poradzic sobie z najprostszymi problemami, czego mozna wymagac od takich ludzi ?
                • ania_z_wawa Re: Lechu wzoruje sie na USA, brawo !!! 01.07.07, 13:40
                  tomekjeden napisał:

> "Nawet o tym, że kto nie wymieni dowodu osobistego, ten nie będzie mógł wziąć
                  > kredytu ani odebrać listu poleconego na poczcie, pierwszy - zdaniem Kaczmarka -
                  > powiedział głośno rząd PiS."

tomekjeden obrazil sie bo Pis stwierdzil oczywisty fakt w prosty zrozumialy dla kazdego sposob i ostrzegl ludzi zeby nie czekali na ostatnia chwile, wytlumacz czlowieku o co ci chodzi ? powiedzialbys to w inny sposob ? jezeli tak to napisz w jaki ? Czy moze bys zrbil ludzi w ch.... i nic im nie powiedzial ?
            • roosevelt5 Re: Lechu wzoruje sie na USA, brawo !!! 01.07.07, 14:05
              ania_z_wawa napisała:
              > co sie dziwisz ? to sa ludzie bardzo prosci(widac to po tym jakiego chociazby
              u
              > zywaja jezyka), czytaja tylko GW i jej święcie wierzą, pozatym owladnieci
              obses
              > yjną nienawiscią do Kaczynskich sami juz nawet nie wiedzac dlaczego ?
              --------------------
              A ja czytam głównie GW jak i nie mam oporu do czytania innych.
              Czy to znaczy, że prosty ze mnie człowiek?
              Jak wiadomo papier wszystko zniesie.
              Jednak staram się wyciągać własne wnioski z wszystkich informacji, których mogę
              w danym czasie poczytać lub posłuchać.
              Osobiście nie przekonuje mnie retoryka braci Kaczyńskich.
              Czy to znaczy, że jestem zły?
              Tak jak ja nie mogę zmusić Kaczyńskich i innych do swoich poglądów, tak i oni
              nie mogą zmusić mnie do poglądów swoich.
              Jednak można nawzajem próbować do swoich poglądów przekonać po przez
              merytoryczną i konstruktywną dyskusje.
              Niestety jak do tej pory próby jakiej kolwiek głębszej dyskusji kończą się na
              milczeniu i braku odpowiedzi zwolenników braci Kaczyńskich.
              Za to z ich strony najczęściej słychać: komuch, sprzedawczyk, zdrajca oraz inne
              epitety.
              Czy to jest normalne?
              • ania_z_wawa Re: Lechu wzoruje sie na USA, brawo !!! 01.07.07, 14:33
                roosevelt5 napisał:

> A ja czytam głównie GW jak i nie mam oporu do czytania innych.
                > Czy to znaczy, że prosty ze mnie człowiek?
                > Jak wiadomo papier wszystko zniesie.
                > Jednak staram się wyciągać własne wnioski z wszystkich informacji, których mogę
                >
                > w danym czasie poczytać lub posłuchać.
                > Osobiście nie przekonuje mnie retoryka braci Kaczyńskich.
                > Czy to znaczy, że jestem zły?
                > Tak jak ja nie mogę zmusić Kaczyńskich i innych do swoich poglądów, tak i oni
                > nie mogą zmusić mnie do poglądów swoich.
                > Jednak można nawzajem próbować do swoich poglądów przekonać po przez
                > merytoryczną i konstruktywną dyskusje.
                > Niestety jak do tej pory próby jakiej kolwiek głębszej dyskusji kończą się na
                > milczeniu i braku odpowiedzi zwolenników braci Kaczyńskich.
                > Za to z ich strony najczęściej słychać: komuch, sprzedawczyk, zdrajca oraz inne
                >
                > epitety.
                > Czy to jest normalne?

piszac o ludzach prostych mialam na mysli tych ktorzy uzywaja jezyka wulgaryzmow w dyskusji,komuch,sprzedawczyk,zdrajca to w zadnym wypadku nie sa wulgaryzmy, tu masz przaklad typowego wulgaryzmu :
                "W PiSdu z Premierem i PiSdziakami!!!!!!!!!!!!! "
                tacy ludzie sami sie osmieszaja, przynaszac wstyd sobie i tym ktorych proboja bronic dlatego dyskusja z nimi nie ma sensu, a to ze probujesz korzystac z roznych zrodel informacji to bardzo dobrze, wszyscy inteligetni ludzie tak robią
                • roosevelt5 Re: Lechu wzoruje sie na USA, brawo !!! 01.07.07, 15:06
                  ania_z_wawa napisała:
                  > piszac o ludzach prostych mialam na mysli tych ktorzy uzywaja jezyka
                  wulgaryzmo
                  > w w dyskusji,komuch,sprzedawczyk,zdrajca to w zadnym wypadku nie sa wulgaryzmy
                  ---------------------
                  Zgadza się.
                  Jednak nazywanie kogoś j.w. tylko dlatego, że ma inne poglądy chluby nie
                  przynoszą.
                  Pozdrawiam

• krak886 Obce stolice za tym stoją 01.07.07, 11:58
      Tak jest Panie Premierze, niebawem zrzucą na nas stonkę. Ale dzięki tak
      wybitnemu przy-wódce damy sobie radę. Co, za mało przeciwników w kraju, należy
      poszukać zagranicą? A może leczonko?
      • palestr.ina2005 ten bolszewik jest nieuleczalnie chory na bolszewi 01.07.07, 13:04
        zm; musimy jeszcze dwa lata sie przemeczyc - a potem wykopki bolszewikom
        • hydepark1 palestr.ina2005 czyli burak i bolszewik 01.07.07, 15:56
          swój pozna swojego bo ja nie wiem jak wygląda bolszewik !!!!!!i jak
          postępuje ??a ty widać czerwony burak bolszewik !!!!!!bo tak autorytatywnie to
          stwierdzasz .Gratuluję przeszlosći i proponuje wyjazd n Kubę tam na takich
          czekają !!!!!!!
    • samideano Premier: Nasi oponenci królują w kłamstwie 01.07.07, 12:05
      Prawda w oczy kole. Nawet kaczuszki. A więc do boju. O. Rydzyk mówi:
      ,,Alleluja i do przodu". Więc nauki Radia Maryja nie idą w las.
      PiS-aki i całe towarzystwo wzajemnej adoracji są nieomylni, a tu im
      wygarnia się prawdę. Jak można? Przecież oni są nietykalni, na wszystko
      mająpatent, są wszechwiedzacy i wszechwładni. Więc nic dziwnego, że tak
      premier się oburza, gdy ktoś mówi prawdę. Pomaga mu świetnie nadpremie
      pani Szcypawka.
    • abhaod po nastepnych wyborach deportowac na ksiezyc 01.07.07, 12:13

• ryskoc Co to znaczy knajactwo ? 01.07.07, 12:15
      Bo jakoś nie mogę znaleźć w żadnym słowniku ?
      • koham.mihnika jest w Doroszewskim 01.07.07, 12:45
        ryskoc napisał:

> Bo jakoś nie mogę znaleźć w żadnym słowniku ?
      • tomekjeden Re: Co to znaczy knajactwo ? 01.07.07, 13:17
        ryskoc napisał:

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Knajak - człowiek z marginesu społecznego. Knajactwo to zachowanie knajaków, na
        przykład zachowanie neofaszystów z Młodzieży Wszechpolskiej, zbrojnego ramienia
        Ligi polskich Rodzin, czy zachowanie bandziorów Samoobrony z wyrokami sądowymi.
        Szerzej knajactwo oznacza cwaniactwo, na przykład wejście PiS-u w układy z tymi
        oboma partiami. Knajactwo więc może ogólnie mówiąc oznaczać rządy PiS-u przy
        współpracy z odrażającym marginesem społecznem. :-)
      • frah A co znaczy wieśmak? 01.07.07, 13:58
        Tez tego nie ma w slownikach.
      • wet3 Re: ryskoc 01.07.07, 19:04
        ryskoc napisał: . Co to znaczy knajactwo?

Pogon za pieniadzem, klamstwo i zlodziejstwo. Premier okreslil przecinikow tak
        jak nalezy!!!

• roosevelt5 Premier okreslil przecinikow 01.07.07, 20:31
          wet3 napisał:
          > Pogon za pieniadzem, klamstwo i zlodziejstwo. Premier okreslil przecinikow
          tak
          > jak nalezy!!!
          -------------------
          A sam jest kłamcą.
          Tyle mówił o prawie, sprawiedliwości, tanim państwie.
          I co z tego mamy?
          Ludzi z wyrokami u władzy.
          Wyczyny ludzi swojej partii tłumaczy, że inni też tak robili (tylko dlaczego
          wytyka innym palcem?).
          Dla celów politycznych rozbudowywana jest administracja państwowa.
          Tak swoją drogą na służbe zdrowia nie ma pieniędzy, a tyle mówi się aby przy
          rozdziale budżetu przeznaczyć 6% PKB.
          A wiesz ile jest przeznaczone na administracje władzy państwowej?
          Ok. 30% PKB
          Tak więc, gdzie to tanie państwo?
          Przymykanie oczu na to co robią koalicjanci.
          Fałszywe oskarżenia.
          Jednym z ostatnich pomysłów twoich idoli jest to, aby mundurowi chodzili po
          cywilu, żeby mogli wystawić mandaty za np śmiecenie chodnika.
          Filozofia takiego myślenia polega na tym, że nie jest ważne czy obywatel śmieci.
          Ważne aby ukarać.
          Bez urazy ale przygadał kocioł garnkowi.
          • wet3 Re: roosevelt5 01.07.07, 20:59
            Bredzisz, bo nienawisc nie pozwala ci nmslec. Ciewkaw jestem co ty bys zrobil
            gddzbys przejal rzady nad panstwem z ponad 20% bezrobociem, zrujnowana i
            rozkradziona gospodarka. Przez 16 lat PRL-bis nie zrobila NIC dla ludzi. Oni
            tylko wiedzieli jak krasc, nakladsac na ludzi podatki i picowac. Teraz wiedza
            jak przeszkadzac i organizowac lewackie strajki! Sumienia nie maja. Z proznego
            i Salomon nie naleje.
            • roosevelt5 Re: wet3 01.07.07, 21:39
              Nienawiść nie pozwala myśleć.
              Masz słuszność.
              Jednak w przeciwieństwie do ciebie nie mam do nich nienawiści.
              Po prostu nie zgadzam się z ich retoryką.
              Jak już wcześniej pisałem, ani ja ich, ani oni mnie nie mogą zmusić do swoich
              poglądów.
              Za to można próbować kogoś przekonać po przez dialog i merytoryczną dyskusje.
              Jednak Kaczyńscy i jego zwolennicy, swoich oponentów nazywają...
              Zresztą przeczytaj swój post.
              Jeśli uważnie przeczytasz jeszcze raz mój wcześniejszy post stwierdzisz, że nic
              nie wymyślam.
              Wbrew temu co piszesz, przemiany ostatnich kilkunastu lat z mniejszym lub
              większym ale jednak lepszym skutkiem pozwoliły rozwijać się operatywnym.
              Jak to bywa na każdej długości i szerokości geograficznej.
              Zawsze bywa tak, że znajdzie się jakiś cwaniak i będzie żerował na przemianach
              w kraju.
              Wierzysz w to, że gdyby Kaczyńscy byli u władzy w 1989 r. było by lepiej i bez
              afer?
              Daruj sobie. Człowiek jest tylko człowiekiem i ma skłonność do błądzenia.
              Sęk w tym, że w ekipie rządowej robią prywate i co? NIC!!
              Popatrz co robi GDDKiA z projektem budowy S8.
              Przecież w tym przypadku cuchnie aferą na odległoś.
              Jakoś nie słychać o tempie śledztwa z taką werwą jak przy aferze bilbordowej.
              Było by miło abyś w koncu raz odpowiedział na moją polemikę na temat.
              Ostatnim razem nie doczekalem się odpowiedzi.
              Zresztą tak jak i wcześniej.
    • tomekjeden Polecony urzędniczy beton 01.07.07, 13:00
      "Nawet o tym, że kto nie wymieni dowodu osobistego, ten nie będzie mógł wziąć
      kredytu ani odebrać listu poleconego na poczcie, pierwszy - zdaniem Kaczmarka -
      powiedział głośno rząd PiS."

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Zastanawia małostkowość i nieprzyjazne, mocno biurokratyczne, nastawienie do
      ludzi przekazane w tej wypowiedzi. Takie bezduszne, i należące do kultury
      ciemniackich urzędników bez wyobraźni, traktowanie obywatela, który być może
      jest chory i stary i ciężko mu chodzić na pocztę, albo nie ma pieniędzy na nowy
      dowód, albo go właśnie zgubił, albo czeka na jego wydanie, możliwości jest
      sporo, powinno należeć do historii. W listach poleconych są czasami bardzo ważne
      rzeczy. A dokumentów ze zdjęciem każdy ma kilka. Pan Minister Kaczmarek lepiej
      pewno pasuje swoją nieciekawą urzędniczą mentalnością do jakichś czasów
      stalinowskich, kiedy obywatel był dla władzy, w najlepszym razie, niepotrzebnym
      intruzem. Takie nieuprzejme, czy wręcz chamskie, traktowanie szarego obywatela
      wydaje się być flagowym zachowaniem PiS-u. Odnoszę takie wrażenie. Mogę się,
      oczywiście, mylić. Przecież Pan Kaczmarek mógłby skoncentrować się na przykład
      na bandziorach z koalicyjnej Samoobrony, zamiast wysyłać z jakiejś dzikiej
      kultury pochodzące ostrzeżenia do zwykłych obywateli.
      • alex1215 Re: Polecony urzędniczy beton 01.07.07, 18:37
        > "Nawet o tym, że kto nie wymieni dowodu osobistego, ten nie będzie mógł wziąć
        > kredytu ani odebrać listu poleconego na poczcie, pierwszy - zdaniem Kaczmarka -
        > powiedział głośno rząd PiS."

to jest dzialanie wg. tzw. "wschodnich standartow"
        wladza wszystko , obywatel zero.
      • wet3 Re: tomekjeden 01.07.07, 19:07
        Rzeczy nalezy nazywac takimi jakie one sa - po imieniu! Co ci sie nie podoba?
        • tomekjeden Re: tomekjeden 01.07.07, 20:04
          wet3 napisał:

> Rzeczy nalezy nazywac takimi jakie one sa - po imieniu! Co ci sie nie podoba?

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Wie Pan, nie podoba mi się bezduszność Pana ministra Kaczmarka typowa dla
          wschodniego, jak to zauważył Alex, systemu myślenia. Niech Pan sobie wyobrazi
          człowieka starego, chorego, zalataną matkę z dziećmi, osobę ubogą bez pieniędzy
          na opłacenie kosztów nowego dowodu osobistego. Albo niech Pan sobie wyobrazi
          kogoś kto czeka już z kilka tygodni na nowy dowód. Możliwości jest bardzo dużo.
          I te osoby idą na pocztę, bez nowego dowodu, by odebrać bardzo być może ważny
          dla nich list polecony. I co wtedy? Ano mają wtedy do czynienia z chamskim
          sowieckim wschodnim modelem myślenia o człowieku. Albo dowód, albo nie ma listu.
          Nieważne, że mogą przedstawić imienny i z adresem rachunek za energię, abonament
          TV, książeczkę rentową, prawo jazdy ze zdjęciem, stary dowód osobisty, i co tam
          jeszcze. Nic z tego. Sowiecka dzicz i bezduszność górą, nowy dowód osobisty musi
          być. Może Panu odpowiada dzikie kałmuckie traktowanie człowieka. Dla mnie jest
          ono kulturowo obce.

• tomaszprzestepski Re: tomekjeden 01.07.07, 22:15
          wet3 napisał:

> Rzeczy nalezy nazywac takimi jakie one sa - po imieniu! Co ci sie nie podoba?

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

A może chodziło Panu o definicję knajactwa. Pozwolę więc sobie przytoczyć swój
          post wcześniejszy.

Knajak - człowiek z marginesu społecznego. Knajactwo to zachowanie knajaków, na
          przykład zachowanie neofaszystów z Młodzieży Wszechpolskiej, zbrojnego ramienia
          Ligi Polskich Rodzin, czy zachowanie bandziorów Samoobrony z wyrokami sądowymi.
          Szerzej knajactwo oznacza cwaniactwo, na przykład wejście PiS-u w układy z tymi
          obiema partiami. Knajactwo więc może, ogólnie mówiąc, oznaczać rządy PiS-u przy
          współpracy z odrażającym marginesem społecznem. :-)

• wet3 Re: tomaszprzestepski 02.07.07, 00:21
            tomaszprzestepski napisał:

> Knajak - człowiek z marginesu społecznego. Knajactwo to zachowanie knajaków,
            na
            > przykład zachowanie neofaszystów z Młodzieży Wszechpolskiej, zbrojnego
            ramienia
            > Ligi Polskich Rodzin, czy zachowanie bandziorów Samoobrony z wyrokami
            sądowymi.
            > Szerzej knajactwo oznacza cwaniactwo, na przykład wejście PiS-u w układy z
            tymi
            > obiema partiami. Knajactwo więc może, ogólnie mówiąc, oznaczać rządy PiS-u
            przy
            > współpracy z odrażającym marginesem społecznem. :-)

Wedlug warszawskiej gwary z XIX wieku "knajalo sie za potokiem" - czyli
            warszawscy cwaniacy, zlodziejaszki i klamczuchy uganiali sie za szmalem! To
            wlasnie robilo PZPR w PRL-u a jej curuchna SLD robila przez caly czas PRL-bis!
            • tomekjeden Re: tomaszprzestepski 02.07.07, 06:59
              wet3 napisał:

> tomaszprzestepski napisał:
              >
              > > Knajak - człowiek z marginesu społecznego. Knajactwo to zachowanie knajak
              > ów,
              > na
              > > przykład zachowanie neofaszystów z Młodzieży Wszechpolskiej, zbrojnego
              > ramienia
              > > Ligi Polskich Rodzin, czy zachowanie bandziorów Samoobrony z wyrokami
              > sądowymi.
              > > Szerzej knajactwo oznacza cwaniactwo, na przykład wejście PiS-u w układy
              > z
              > tymi
              > > obiema partiami. Knajactwo więc może, ogólnie mówiąc, oznaczać rządy PiS-
              > u
              > przy
              > > współpracy z odrażającym marginesem społecznem. :-)
              >
              > Wedlug warszawskiej gwary z XIX wieku "knajalo sie za potokiem" - czyli
              > warszawscy cwaniacy, zlodziejaszki i klamczuchy uganiali sie za szmalem! To
              > wlasnie robilo PZPR w PRL-u a jej curuchna SLD robila przez caly czas PRL-bis!

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Ja o jednym a Pan o czymś innym. Napisałem o PiS-ie bo knajak obecnie to
              cwaniak, złodziej i człowiek z marginesu społecznego. Jeżeli uważa Pan, że
              Samoobrona i Młodzież Wszechpolska nie reprezentują marginesu politycznego, to
              nie zgodzi się Pan, rzecz jasna, z moją dalszą tego słowa interpretacją. Idzie
              mi o to, że jezeli ktoś się z tymi partiami zadaje to ma ograniczone możliwości
              pouczania innych o tym co uczciwe, a co nie. A PZPR nie była ugrupowaniem tylko
              knajackim. Była to partia czasami opierająca się i na terrorze. Proces ZOMO-wców
              z "Wujka" to jeden z licznych na to przykładów.
            • gringo_w66 Re: tomaszprzestepski 02.07.07, 11:48
              ...poczekaj, jak będą mieli wyroki ci z PO a już się takie szykują (piskorczycy
              & spółka)i to znacznie gorsze, wyroków posłów SLD chyba nie trzeba przytaczać,
              bo wszyscy musieliby zejść ze sceny politycznej...
              NIe może być anarchii, czy to Lepper blokuje drogi, czy lekarze (jak to ostatnio
              czynili).
              Lekarze już dostali w tym roku podwyżki, a nie tylko im się należą...
              Co do Trybunału, to jest bastion postkomunistów namaszczonych jeszcze przez
              Stolzmana i nie może być w praworządnym państwie, że jakiś tam trybunał "uwala"
              każdą praktycznie ustawę demokratycznie wybranego sejmu (I władzy). Trybunał nie
              ma takiego moralnego prawa, ponieważ nie ma legitymacji SUWERENA (czyli
              wyborców), kto ich wybierał? - Stolzman vel Kwaśniewski, ale on przecież nie
              jest suwerenem, tylko zwykłym pijaczkiem
      • oryganion1 Re: Polecony urzędniczy beton 02.07.07, 01:34
        najgorsze jest to ze zaraz trzeba wyrabiac nowe Unijne dowody

ten jezyk ma wiele wspólnego z momentem kiedy w Osi=Oświęcimiu napisano numer na
        ręce wieżnia - człowiek stał sie numerem - peselem jakims tam kolejnym numerem
        to jest spadek po Oswięcimiu
    • guldun1 W PiSdu z Premierem i PiSdziakami!!!!!!!!!!!!! 01.07.07, 13:18
      :)
    • karl PIS ponad prawem, bo my zbawia Polaków - wieśmak 01.07.07, 13:26
      i mogą łamać prawo w imię zbawiania Rzeczypospolitej i obywateli....
      Brawo, trzeba od razu było powiedzieć , że PIS ponad prawem , bo zbawia ciemny
      lud i NIEPOKALANA RZECZPOSPOLITĄ

wieśmak dla premiera, bo przecież on nas zbawi...
    • istvan73 Tea who you yeah bunny !! 01.07.07, 13:44
      to do ciebie, premierze :))
    • jusia9 Re: Premier: Nasi oponenci królują w kłamstwie 01.07.07, 21:43
      Do ordynansa premiera Kaczyńskiego !!!!!! .Przed każą wypowiedzią publiczną
      pana premiera prosze mu podać APAP nie jeden ale całe opakowanie ,bo go bardzo
      głowa boli i dlatego takie brednie gada. Z góry dziękuje .
    • heterofob2 Dlaczego nie ma obowiązku 01.07.07, 22:29
      badań psychiatrycznych kandydatów na prezydenta?
      • wet3 Re: heterofob 02.07.07, 00:12
        heterofob2 napisał:

> badań psychiatrycznych kandydatów na prezydenta?

Tak, tak. Daj sie przebadac, bo szajba odbija ci jak trzeba, homosiu!!
        • 1zorro I- wszy Sekretarz KCPIS, tow. Jaroslaw Kaczynski 02.07.07, 07:46
          albo : unser Führer Jaroslaw Kaczynski... wersja do wyboru. Jak kto woli.
          • barnaba444 Tow.Jarosław...Ide drogą wskazaną przez Lenina ! 02.07.07, 08:29
    • m.m5 Gdzie jest psychiatra?!!! 02.07.07, 08:33
      Wariat na czele rządu!!!
      • zibuumgo Piguły wredne baby i lekarze też! 02.07.07, 09:58
        Zniszczą kraj i tyle . Sami też nie będą mieli.
        Ja też chcę gwarancji na 3000,00 PLN miesięcznie.
      • wet3 Re: m.m15 02.07.07, 18:01
        m.m5 napisała: > Gdzie jest psychiatra>!!!

> Wariat na czele rządu!!!

Ot typowa SLD-owka sie odezwala. Tylko inwektywy, pigulki lub psychiatra. Sama
        sie do niego przejdz i wylecz sie!!!
    • gerlm Premier: Nasi oponenci królują w kłamstwie 02.07.07, 09:06
      Kiedy Prezydent Francji Francois Mitterand był zdenerwowany z powodu jakiegoś
      idiota bardzo elegancko rzekł "Ha! Quel con celui-la! Quel con!" (co brzmi
      jak "ha,kel ką selui la. Kel ką")
    • vidi12 PiSolidarność - popiera bezgranicznie !!! 02.07.07, 09:10
      • zibuumgo Wszystkim po 3000,00 PLN i już! 02.07.07, 09:59
    • vidi12 To już "łabędzi śpiew" kaczek 02.07.07, 09:14
      • 1zorro Kaczor zwariowal.To juz widac.Ale gdzie psychiatra 02.07.07, 10:00
        bredzi od rzeczy... A nie lepiej jakby sie z kotkiem i mamusia pobawil?
    • grzybpsi Jeden jest tylko Szatan - w dwóch osobach ! 02.07.07, 10:08
      A imię jego JK i LK.
    • vidi12 Murdoch jest Żydem !!! 02.07.07, 10:45
    • arek64 To ciekawe, że mówi to akurat Kaczyński 02.07.07, 11:15
      Jest taka zabawa w skojarzenia - trzeba szybko i bez zastanowienia wypowiedzieć
      skojarzenie do danego słowa. I niestety na słowo kłamca od razu odpowiedziałem
      Kaczyński. A na Kaczyńskiego - kłamca.

To tylko zabawa...
    • grzes1966 Premier: Nasi oponenci królują w kłamstwie 02.07.07, 11:31
      Na zakończenie konwencji premier uruchomił stworzony przez PiS portal
      internetowy www.informacjasamorzadowa.pl z przepisami prawnymi i informacjami
      dla samorządowców.

To, że oponenci kaczora toną w kłamstwie ilustruje powyższy cytat. Przecież
      premier nie może przyjmować do wiadomości istnienia takich szatańskich
      wynalazków jak komputer czy nie daj boże internet. Fakt istnienia
      obowiązujących powszechnie ( czyli także Jarka ) w jakiejś dziedzinie wiążących
      przepisów prawnych, rownież nie jest dla premiera wiarygodny.
      • babette666 Re:Gieremek nie kieruje strajkami 02.07.07, 14:30
        "Ależ, o Panie! Oni niewinni, Choć naszą przyszłość cofnęli wstecz, Inni
        szatani byli tam czynni, O! Rękę karaj, nie ślepy miecz".

I już wszystko staje się jasne. To jednak wbrew zapewnieniom premiera w Radiu
        Maryja nie profesor Geremek kieruje strajkami. Za protestami w Polsce kryje się
        niewątpliwie "ośrodek wiedeński", czyli Kuna, Żagiel, "Baranina" i Ałganow.

Czy Antoni Macierewicz już prowadzi śledztwo?
    • lehoo Re: Premier: Nasi oponenci królują w kłamstwie 02.07.07, 17:46
      "Nasi oponenci królują w kłamstwie". Przecież to nie jest po polsku ! Ta łajza obrażając mój język i mnie obraża !
      • czyzyk33 Re: Premier: Nasi oponenci królują w kłamstwie. 02.07.07, 18:10
        ROK 1968(…)Rozgrywającym się wydarzeniom, ich uczestnikom, a także oficjalnym
        organizatorom prasa nadała charakterystyczne, bardzo pejoratywne określenia.
        Uczestników, jak też oficjalnych organizatorów opisywano następującymi
        epitetami: wichrzyciele, awanturnicy, rozrabiacze, warchoły, bankruci
        polityczni różnego autoramentu związani z kołami syjonistycznymi, prowodyrzy,
        niedobitki, zdezorientowana i zbałamucona młodzież, mąciciele porządku
        publicznego, wrogowie antysocjalistyczni, wrogie i nieodpowiedzialne elementy,
        podżegacze, garstka sługusów syjonistycznych, zdegradowani politycy,
        chuliganie, pikieciarze, politykierzy z tytułami naukowymi, samozwańcy-obrońcy
        klasy robotniczej a także siły, które sieją wśród studentów ziarna
        awanturniczej anarchii. Natomiast rozgrywające się wydarzenia określano jako:
        nieodpowiednie ekscesy, nieodpowiedzialne wystąpienia, przykre i bolesne
        zajścia, antysocjalistyczne poczynania, podniecenia, godne ubolewania i
        potępienia incydenty, chuligańskie wybryki oraz awantury uliczne.(…)
      • wet3 Re: lehoo 02.07.07, 18:12
        lehoo napisała:

> "Nasi oponenci królują w kłamstwie". Przecież to nie jest po polsku ! Ta
        łajza
        > obrażając mój język i mnie obraża !

Nie masz racji!
        Krolowac - sprawowac rzady czy panowac nad czyms lub nad kims, lub krolowac w
        czyms - w szachach, jezyku, klamstwie ...
        • manasonta wet3.. chamie.. nie ten słownik! 02.07.07, 23:14
          ostanie sie zgadza...
    • czyzyk33 Powtórka z wydarzeń z 1968r... 02.07.07, 18:12
      Akcje lekarzy i pielęgniarek oraz odpowiedź rządu wzbudziły reakcje robotników
      manipulowanych przez PiC-partię władzy.
      Klasa robotnicza, uważana za najważniejszy element społeczeństwa kaczystanu
      stanowczo potępiła wystąpienia środowiska medycznego i wystosowała wiele listów
      do władz szpitali żądając wydalenia prowokatorów –„szatanów”
      Władze powołując się na "głos ludu" dokonały czystek kadrowych w szpitalach a
      usuniętych lekarzy zastąpiły zaufanymi ludźmi.
      Największe represje dotknęły środowiska medycznego ze stolicy ale nie
      zapomniano o innych ośrodkach jak Łódź i Kraków gdzie zwolniono dużą
      liczbę "liberałów" i "wykształciuchów".
      Kolejnym krokiem było uchwalenie nowej ustawy o lecznictwie i służbie
      medycznej, która odbierała szpitalom i izbą lekarzy i pielęgniarek prawie całą
      samorządność.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka