janan2 Premier: Zacząc igrzyska dla motłochu.Lustracja 01.07.07, 11:34 to recepta na spokój i niszczenie oponentów.Nie zbaczać z tej udeptanej kaczej ścieżki,bo inaczej wszystko się zawali,włącznie z pisuarem. Odpowiedz Link Zgłoś
waldy50 Premier: Nasi oponenci królują w kłamstwie 01.07.07, 11:37 Szkoda mnie tego Jarka K. Facet do którego nic nie dociera,tak zadufanego w sobie człowieka dawno nie było.Bóg wśród bogów.Lepiej niech już sie ożeni z posłanką J.Sz.; może sie zmieni, chociaż wątpię , bo ona taka sama. Odpowiedz Link Zgłoś
roosevelt5 Szkoda Jarka K. ? 01.07.07, 11:51 Podobno zemsta jest domeną bogów, ale oni potrafią być czasami miłosierni. W przeciwieństwie do J.K. Jest opętany chorą wizją i nie docierają żadne argumenty. Dodając szczypte złośliwości, to naczytał się Orwella i jego ulubionymi bohaterami są charaktery pokroju knurów w Folwarku zwierzęcym. Cóż, taką władzę wybrało niewielka większość z mniejszości społeczeństwa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 Ja o strajku głodowym: 01.07.07, 11:43 jak wiadomo długotrwałe nieprzyjmowanie pokarmów prowadzi do osłabienia organizmu za czym mogą iść komplikacje zdrowotne co z kolei może spowodować potrzebę leczenia głodującego. Czy takie świadome niszczenie sobie zdrowia nie powinno być karane? Czy to nie jest świadome naciąganie systemu? Odpowiedz Link Zgłoś
ania_z_wawa Lechu wzoruje sie na USA, brawo !!! 01.07.07, 11:55 Wszkołach zaczyna się zajęcia od modlitwy, a religia jest wszechobecna. Obrońcy kreacjonizmu rosną w siłę, a w wielu szkołach nie pozwalają uczyć darwinizmu. W publicznej debacie homoseksualistów nazywa się zboczeńcami i chce ich leczyć. Bardzo silni są przeciwnicy aborcji, a czasem dochodzi do zabójstw lekarzy aborcję wykonujących. Kara śmierci jest uważana za dobrodziejstwo dla społeczeństwa, a system karny ma głównie służyć odstraszaniu przestępców, a nie ich resocjalizacji. Można by jeszcze długo wyliczać mankamenty tego kraju, uosobienia ciemnogrodu. Nie miałby on najmniejszych szans spełnić kryteriów hiperpostępowej Rady Europy. A do Unii Europejskiej nie wszedłby wcale albo długo po Turcji i Albanii. A jednocześnie ten kraj, Stany Zjednoczone, jest uważany za jedną z najdojrzalszych i najlepiej funkcjonujących demokracji świata. Za kraj, w którym wolność ma się tak dobrze jak nigdzie indziej. W którym powstają najnowsze technologie i rodzą się najważniejsze idee. Przykład USA dowodzi, że kastrowanie debaty publicznej i sprowadzanie wszystkiego do jednego, poprawnego politycznie modelu (dziwnym trafem lewicowo-liberalnego) jest absurdem. W Europie ten absurd jest uważany za szczyt cywilizacyjnego rozwoju. Tu nie ma gry i rywalizacji wartości (nawet antywartości), lecz przymus wyznawania jednych wartości (wszystko inne to wykluczenie, napiętnowanie, dyskryminacja itp.). Bo inaczej byłaby katastrofa. I nie pamięta się, że ta wzorcowo cywilizowana Europa wywołała w XX wieku wręcz modelowe katastrofy, na przykład dwie wojny światowe, wymyśliła i praktykowała ludobójstwo, czystki etniczne czy zbrodniczy komunizm. A amerykański ciemnogród wszystkich tych plag uniknął i jeszcze wielce cywilizowanej Europie przychodził z odsieczą, bo wielokrotnie sama nie potrafiła sobie radzić. Kiedy Polska sprzeciwia się różnym europejskim rozwiązaniom, słusznie wytykając ich absurdalność czy niedemokratyczność, też jest nazywana ciemnogrodem. Światli Europejczycy z lubością powtarzają, że Polska zawsze sprawiała kłopoty. To kosmiczna bzdura. Chyba że za sprawianie kłopotów uznać trzy rozbiory, bolszewicką agresję w początkach II RP, napaść Hitlera i Stalina w 1939 r., ustanowienie komunistycznej dyktatury przy milczącej akceptacji Zachodu czy podobne usankcjonowanie stanu wojennego przez dużą część tegoż Zachodu. Polska korzystająca z praw, które daje nam europejskie ustawodawstwo (bo pozwala ono na wetowanie czy stawianie na porządku dziennym sposobu głosowania w Radzie Europejskiej), jest uważana za mąciciela i zakałę. Można by zrozumieć postępową Europę, która nam to wytyka, bo broni własnych interesów naszym kosztem, ale nie sposób zrozumieć Polaków, którzy czasem wręcz się ścigają w wynajdowaniu we własnym kraju wydumanych potworności . Jak już własnej ojczyźnie przywalą, czują się spełnieni, a nawet dumni. Tym bardziej że postępowa Europa potrafi to docenić, także materialnie. Jak to wszystko tłumaczyć? Chyba tak, że komunizm nie zniknął wraz z upadkiem ZSRR i wyzwoleniem jego satelitów. Komunizm był w postępowej Europie zawsze traktowany przychylnie, bo właśnie z niego postępowość Europy w prostej linii się wywodzi. Wystarczy wspomnieć o zastąpieniu walki klas walką wykluczonych, proletariatu przez lesbijki, gejów, zielonych itp. czy marksistowskiej ideologii przez ideologię Chomskych, Moore’ów, Stiglitzów, Žižków i innych Ostów. A twarde jądro, czyli walka z amerykańskim imperializmem, wolnym rynkiem i kapitałem, pozostało. Kiedy więc spotykamy się ze zmasowaną propagandą postępu, warto się czasem zastanowić, czy nie wciska się nam nowej wersji komunizmu Odpowiedz Link Zgłoś
platfusy_romek Re: Lechu wzoruje sie na USA, brawo !!! 01.07.07, 12:18 bardzo ciekawy i obiektywny artykul, to chyby z Wprost ? W GW takiego nigdy nie uswiadczysz, dlatego warto czytac rozne gazety aby porownac i wyrobic sobie wlasny poglad na rozne sprawy Odpowiedz Link Zgłoś
ania_z_wawa Re: Lechu wzoruje sie na USA, brawo !!! 01.07.07, 12:39 platfusy_romek napisał: > bardzo ciekawy i obiektywny artykul, to chyby z Wprost ? W GW takiego nigdy nie > uswiadczysz, dlatego warto czytac rozne gazety aby porownac i wyrobic sobie wl > asny poglad na rozne sprawy co sie dziwisz ? to sa ludzie bardzo prosci(widac to po tym jakiego chociazby uzywaja jezyka), czytaja tylko GW i jej święcie wierzą, pozatym owladnieci obsesyjną nienawiscią do Kaczynskich sami juz nawet nie wiedzac dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś
ania_z_wawa Re: Lechu wzoruje sie na USA, brawo !!! 01.07.07, 12:58 jeden ,niejaki "ryskoc" pyta sie nawet"co to jest knajactwo bo nie moge jakosc znalezc w zadnym slowniku", biedak posluguje sie internetem a nie wie ze w dzisiejszych czasach praktycznie mozna sie obyc bez slownikow i encyklopedi, wystarczy wpisac dane slowo w wyszukiwarce i masz odpowiedz w ciagu kilku sekund, byc moze "ryskoc" potrafi jedynie wlaczyc i wylaczc compa i wejsc tylko na jedna strone GW Odpowiedz Link Zgłoś
platfusy_romek Re: Lechu wzoruje sie na USA, brawo !!! 01.07.07, 13:15 znalazl sie jeden "koham.mihnika "co mu odpowiedzial, ponoc jest to slowo w Doroszewskim ( ciekawe ile czasu mu zajelo szukanie?), w dobie wszechobecnego internetu niektorzy nie potrafia poradzic sobie z najprostszymi problemami, czego mozna wymagac od takich ludzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
ania_z_wawa Re: Lechu wzoruje sie na USA, brawo !!! 01.07.07, 13:40 tomekjeden napisał: > "Nawet o tym, że kto nie wymieni dowodu osobistego, ten nie będzie mógł wziąć > kredytu ani odebrać listu poleconego na poczcie, pierwszy - zdaniem Kaczmarka - > powiedział głośno rząd PiS." tomekjeden obrazil sie bo Pis stwierdzil oczywisty fakt w prosty zrozumialy dla kazdego sposob i ostrzegl ludzi zeby nie czekali na ostatnia chwile, wytlumacz czlowieku o co ci chodzi ? powiedzialbys to w inny sposob ? jezeli tak to napisz w jaki ? Czy moze bys zrbil ludzi w ch.... i nic im nie powiedzial ? Odpowiedz Link Zgłoś
roosevelt5 Re: Lechu wzoruje sie na USA, brawo !!! 01.07.07, 14:05 ania_z_wawa napisała: > co sie dziwisz ? to sa ludzie bardzo prosci(widac to po tym jakiego chociazby u > zywaja jezyka), czytaja tylko GW i jej święcie wierzą, pozatym owladnieci obses > yjną nienawiscią do Kaczynskich sami juz nawet nie wiedzac dlaczego ? -------------------- A ja czytam głównie GW jak i nie mam oporu do czytania innych. Czy to znaczy, że prosty ze mnie człowiek? Jak wiadomo papier wszystko zniesie. Jednak staram się wyciągać własne wnioski z wszystkich informacji, których mogę w danym czasie poczytać lub posłuchać. Osobiście nie przekonuje mnie retoryka braci Kaczyńskich. Czy to znaczy, że jestem zły? Tak jak ja nie mogę zmusić Kaczyńskich i innych do swoich poglądów, tak i oni nie mogą zmusić mnie do poglądów swoich. Jednak można nawzajem próbować do swoich poglądów przekonać po przez merytoryczną i konstruktywną dyskusje. Niestety jak do tej pory próby jakiej kolwiek głębszej dyskusji kończą się na milczeniu i braku odpowiedzi zwolenników braci Kaczyńskich. Za to z ich strony najczęściej słychać: komuch, sprzedawczyk, zdrajca oraz inne epitety. Czy to jest normalne? Odpowiedz Link Zgłoś
ania_z_wawa Re: Lechu wzoruje sie na USA, brawo !!! 01.07.07, 14:33 roosevelt5 napisał: > A ja czytam głównie GW jak i nie mam oporu do czytania innych. > Czy to znaczy, że prosty ze mnie człowiek? > Jak wiadomo papier wszystko zniesie. > Jednak staram się wyciągać własne wnioski z wszystkich informacji, których mogę > > w danym czasie poczytać lub posłuchać. > Osobiście nie przekonuje mnie retoryka braci Kaczyńskich. > Czy to znaczy, że jestem zły? > Tak jak ja nie mogę zmusić Kaczyńskich i innych do swoich poglądów, tak i oni > nie mogą zmusić mnie do poglądów swoich. > Jednak można nawzajem próbować do swoich poglądów przekonać po przez > merytoryczną i konstruktywną dyskusje. > Niestety jak do tej pory próby jakiej kolwiek głębszej dyskusji kończą się na > milczeniu i braku odpowiedzi zwolenników braci Kaczyńskich. > Za to z ich strony najczęściej słychać: komuch, sprzedawczyk, zdrajca oraz inne > > epitety. > Czy to jest normalne? piszac o ludzach prostych mialam na mysli tych ktorzy uzywaja jezyka wulgaryzmow w dyskusji,komuch,sprzedawczyk,zdrajca to w zadnym wypadku nie sa wulgaryzmy, tu masz przaklad typowego wulgaryzmu : "W PiSdu z Premierem i PiSdziakami!!!!!!!!!!!!! " tacy ludzie sami sie osmieszaja, przynaszac wstyd sobie i tym ktorych proboja bronic dlatego dyskusja z nimi nie ma sensu, a to ze probujesz korzystac z roznych zrodel informacji to bardzo dobrze, wszyscy inteligetni ludzie tak robią Odpowiedz Link Zgłoś
roosevelt5 Re: Lechu wzoruje sie na USA, brawo !!! 01.07.07, 15:06 ania_z_wawa napisała: > piszac o ludzach prostych mialam na mysli tych ktorzy uzywaja jezyka wulgaryzmo > w w dyskusji,komuch,sprzedawczyk,zdrajca to w zadnym wypadku nie sa wulgaryzmy --------------------- Zgadza się. Jednak nazywanie kogoś j.w. tylko dlatego, że ma inne poglądy chluby nie przynoszą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krak886 Obce stolice za tym stoją 01.07.07, 11:58 Tak jest Panie Premierze, niebawem zrzucą na nas stonkę. Ale dzięki tak wybitnemu przy-wódce damy sobie radę. Co, za mało przeciwników w kraju, należy poszukać zagranicą? A może leczonko? Odpowiedz Link Zgłoś
palestr.ina2005 ten bolszewik jest nieuleczalnie chory na bolszewi 01.07.07, 13:04 zm; musimy jeszcze dwa lata sie przemeczyc - a potem wykopki bolszewikom Odpowiedz Link Zgłoś
hydepark1 palestr.ina2005 czyli burak i bolszewik 01.07.07, 15:56 swój pozna swojego bo ja nie wiem jak wygląda bolszewik !!!!!!i jak postępuje ??a ty widać czerwony burak bolszewik !!!!!!bo tak autorytatywnie to stwierdzasz .Gratuluję przeszlosći i proponuje wyjazd n Kubę tam na takich czekają !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
samideano Premier: Nasi oponenci królują w kłamstwie 01.07.07, 12:05 Prawda w oczy kole. Nawet kaczuszki. A więc do boju. O. Rydzyk mówi: ,,Alleluja i do przodu". Więc nauki Radia Maryja nie idą w las. PiS-aki i całe towarzystwo wzajemnej adoracji są nieomylni, a tu im wygarnia się prawdę. Jak można? Przecież oni są nietykalni, na wszystko mająpatent, są wszechwiedzacy i wszechwładni. Więc nic dziwnego, że tak premier się oburza, gdy ktoś mówi prawdę. Pomaga mu świetnie nadpremie pani Szcypawka. Odpowiedz Link Zgłoś
ryskoc Co to znaczy knajactwo ? 01.07.07, 12:15 Bo jakoś nie mogę znaleźć w żadnym słowniku ? Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika jest w Doroszewskim 01.07.07, 12:45 ryskoc napisał: > Bo jakoś nie mogę znaleźć w żadnym słowniku ? Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Co to znaczy knajactwo ? 01.07.07, 13:17 ryskoc napisał: > Bo jakoś nie mogę znaleźć w żadnym słowniku ? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Knajak - człowiek z marginesu społecznego. Knajactwo to zachowanie knajaków, na przykład zachowanie neofaszystów z Młodzieży Wszechpolskiej, zbrojnego ramienia Ligi polskich Rodzin, czy zachowanie bandziorów Samoobrony z wyrokami sądowymi. Szerzej knajactwo oznacza cwaniactwo, na przykład wejście PiS-u w układy z tymi oboma partiami. Knajactwo więc może ogólnie mówiąc oznaczać rządy PiS-u przy współpracy z odrażającym marginesem społecznem. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: ryskoc 01.07.07, 19:04 ryskoc napisał: . Co to znaczy knajactwo? > Bo jakoś nie mogę znaleźć w żadnym słowniku ? Pogon za pieniadzem, klamstwo i zlodziejstwo. Premier okreslil przecinikow tak jak nalezy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
roosevelt5 Premier okreslil przecinikow 01.07.07, 20:31 wet3 napisał: > Pogon za pieniadzem, klamstwo i zlodziejstwo. Premier okreslil przecinikow tak > jak nalezy!!! ------------------- A sam jest kłamcą. Tyle mówił o prawie, sprawiedliwości, tanim państwie. I co z tego mamy? Ludzi z wyrokami u władzy. Wyczyny ludzi swojej partii tłumaczy, że inni też tak robili (tylko dlaczego wytyka innym palcem?). Dla celów politycznych rozbudowywana jest administracja państwowa. Tak swoją drogą na służbe zdrowia nie ma pieniędzy, a tyle mówi się aby przy rozdziale budżetu przeznaczyć 6% PKB. A wiesz ile jest przeznaczone na administracje władzy państwowej? Ok. 30% PKB Tak więc, gdzie to tanie państwo? Przymykanie oczu na to co robią koalicjanci. Fałszywe oskarżenia. Jednym z ostatnich pomysłów twoich idoli jest to, aby mundurowi chodzili po cywilu, żeby mogli wystawić mandaty za np śmiecenie chodnika. Filozofia takiego myślenia polega na tym, że nie jest ważne czy obywatel śmieci. Ważne aby ukarać. Bez urazy ale przygadał kocioł garnkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: roosevelt5 01.07.07, 20:59 Bredzisz, bo nienawisc nie pozwala ci nmslec. Ciewkaw jestem co ty bys zrobil gddzbys przejal rzady nad panstwem z ponad 20% bezrobociem, zrujnowana i rozkradziona gospodarka. Przez 16 lat PRL-bis nie zrobila NIC dla ludzi. Oni tylko wiedzieli jak krasc, nakladsac na ludzi podatki i picowac. Teraz wiedza jak przeszkadzac i organizowac lewackie strajki! Sumienia nie maja. Z proznego i Salomon nie naleje. Odpowiedz Link Zgłoś
roosevelt5 Re: wet3 01.07.07, 21:39 Nienawiść nie pozwala myśleć. Masz słuszność. Jednak w przeciwieństwie do ciebie nie mam do nich nienawiści. Po prostu nie zgadzam się z ich retoryką. Jak już wcześniej pisałem, ani ja ich, ani oni mnie nie mogą zmusić do swoich poglądów. Za to można próbować kogoś przekonać po przez dialog i merytoryczną dyskusje. Jednak Kaczyńscy i jego zwolennicy, swoich oponentów nazywają... Zresztą przeczytaj swój post. Jeśli uważnie przeczytasz jeszcze raz mój wcześniejszy post stwierdzisz, że nic nie wymyślam. Wbrew temu co piszesz, przemiany ostatnich kilkunastu lat z mniejszym lub większym ale jednak lepszym skutkiem pozwoliły rozwijać się operatywnym. Jak to bywa na każdej długości i szerokości geograficznej. Zawsze bywa tak, że znajdzie się jakiś cwaniak i będzie żerował na przemianach w kraju. Wierzysz w to, że gdyby Kaczyńscy byli u władzy w 1989 r. było by lepiej i bez afer? Daruj sobie. Człowiek jest tylko człowiekiem i ma skłonność do błądzenia. Sęk w tym, że w ekipie rządowej robią prywate i co? NIC!! Popatrz co robi GDDKiA z projektem budowy S8. Przecież w tym przypadku cuchnie aferą na odległoś. Jakoś nie słychać o tempie śledztwa z taką werwą jak przy aferze bilbordowej. Było by miło abyś w koncu raz odpowiedział na moją polemikę na temat. Ostatnim razem nie doczekalem się odpowiedzi. Zresztą tak jak i wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Polecony urzędniczy beton 01.07.07, 13:00 "Nawet o tym, że kto nie wymieni dowodu osobistego, ten nie będzie mógł wziąć kredytu ani odebrać listu poleconego na poczcie, pierwszy - zdaniem Kaczmarka - powiedział głośno rząd PiS." xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Zastanawia małostkowość i nieprzyjazne, mocno biurokratyczne, nastawienie do ludzi przekazane w tej wypowiedzi. Takie bezduszne, i należące do kultury ciemniackich urzędników bez wyobraźni, traktowanie obywatela, który być może jest chory i stary i ciężko mu chodzić na pocztę, albo nie ma pieniędzy na nowy dowód, albo go właśnie zgubił, albo czeka na jego wydanie, możliwości jest sporo, powinno należeć do historii. W listach poleconych są czasami bardzo ważne rzeczy. A dokumentów ze zdjęciem każdy ma kilka. Pan Minister Kaczmarek lepiej pewno pasuje swoją nieciekawą urzędniczą mentalnością do jakichś czasów stalinowskich, kiedy obywatel był dla władzy, w najlepszym razie, niepotrzebnym intruzem. Takie nieuprzejme, czy wręcz chamskie, traktowanie szarego obywatela wydaje się być flagowym zachowaniem PiS-u. Odnoszę takie wrażenie. Mogę się, oczywiście, mylić. Przecież Pan Kaczmarek mógłby skoncentrować się na przykład na bandziorach z koalicyjnej Samoobrony, zamiast wysyłać z jakiejś dzikiej kultury pochodzące ostrzeżenia do zwykłych obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
alex1215 Re: Polecony urzędniczy beton 01.07.07, 18:37 > "Nawet o tym, że kto nie wymieni dowodu osobistego, ten nie będzie mógł wziąć > kredytu ani odebrać listu poleconego na poczcie, pierwszy - zdaniem Kaczmarka - > powiedział głośno rząd PiS." to jest dzialanie wg. tzw. "wschodnich standartow" wladza wszystko , obywatel zero. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: tomekjeden 01.07.07, 19:07 Rzeczy nalezy nazywac takimi jakie one sa - po imieniu! Co ci sie nie podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: tomekjeden 01.07.07, 20:04 wet3 napisał: > Rzeczy nalezy nazywac takimi jakie one sa - po imieniu! Co ci sie nie podoba? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Wie Pan, nie podoba mi się bezduszność Pana ministra Kaczmarka typowa dla wschodniego, jak to zauważył Alex, systemu myślenia. Niech Pan sobie wyobrazi człowieka starego, chorego, zalataną matkę z dziećmi, osobę ubogą bez pieniędzy na opłacenie kosztów nowego dowodu osobistego. Albo niech Pan sobie wyobrazi kogoś kto czeka już z kilka tygodni na nowy dowód. Możliwości jest bardzo dużo. I te osoby idą na pocztę, bez nowego dowodu, by odebrać bardzo być może ważny dla nich list polecony. I co wtedy? Ano mają wtedy do czynienia z chamskim sowieckim wschodnim modelem myślenia o człowieku. Albo dowód, albo nie ma listu. Nieważne, że mogą przedstawić imienny i z adresem rachunek za energię, abonament TV, książeczkę rentową, prawo jazdy ze zdjęciem, stary dowód osobisty, i co tam jeszcze. Nic z tego. Sowiecka dzicz i bezduszność górą, nowy dowód osobisty musi być. Może Panu odpowiada dzikie kałmuckie traktowanie człowieka. Dla mnie jest ono kulturowo obce. Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszprzestepski Re: tomekjeden 01.07.07, 22:15 wet3 napisał: > Rzeczy nalezy nazywac takimi jakie one sa - po imieniu! Co ci sie nie podoba? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx A może chodziło Panu o definicję knajactwa. Pozwolę więc sobie przytoczyć swój post wcześniejszy. Knajak - człowiek z marginesu społecznego. Knajactwo to zachowanie knajaków, na przykład zachowanie neofaszystów z Młodzieży Wszechpolskiej, zbrojnego ramienia Ligi Polskich Rodzin, czy zachowanie bandziorów Samoobrony z wyrokami sądowymi. Szerzej knajactwo oznacza cwaniactwo, na przykład wejście PiS-u w układy z tymi obiema partiami. Knajactwo więc może, ogólnie mówiąc, oznaczać rządy PiS-u przy współpracy z odrażającym marginesem społecznem. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: tomaszprzestepski 02.07.07, 00:21 tomaszprzestepski napisał: > Knajak - człowiek z marginesu społecznego. Knajactwo to zachowanie knajaków, na > przykład zachowanie neofaszystów z Młodzieży Wszechpolskiej, zbrojnego ramienia > Ligi Polskich Rodzin, czy zachowanie bandziorów Samoobrony z wyrokami sądowymi. > Szerzej knajactwo oznacza cwaniactwo, na przykład wejście PiS-u w układy z tymi > obiema partiami. Knajactwo więc może, ogólnie mówiąc, oznaczać rządy PiS-u przy > współpracy z odrażającym marginesem społecznem. :-) Wedlug warszawskiej gwary z XIX wieku "knajalo sie za potokiem" - czyli warszawscy cwaniacy, zlodziejaszki i klamczuchy uganiali sie za szmalem! To wlasnie robilo PZPR w PRL-u a jej curuchna SLD robila przez caly czas PRL-bis! Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: tomaszprzestepski 02.07.07, 06:59 wet3 napisał: > tomaszprzestepski napisał: > > > Knajak - człowiek z marginesu społecznego. Knajactwo to zachowanie knajak > ów, > na > > przykład zachowanie neofaszystów z Młodzieży Wszechpolskiej, zbrojnego > ramienia > > Ligi Polskich Rodzin, czy zachowanie bandziorów Samoobrony z wyrokami > sądowymi. > > Szerzej knajactwo oznacza cwaniactwo, na przykład wejście PiS-u w układy > z > tymi > > obiema partiami. Knajactwo więc może, ogólnie mówiąc, oznaczać rządy PiS- > u > przy > > współpracy z odrażającym marginesem społecznem. :-) > > Wedlug warszawskiej gwary z XIX wieku "knajalo sie za potokiem" - czyli > warszawscy cwaniacy, zlodziejaszki i klamczuchy uganiali sie za szmalem! To > wlasnie robilo PZPR w PRL-u a jej curuchna SLD robila przez caly czas PRL-bis! xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Ja o jednym a Pan o czymś innym. Napisałem o PiS-ie bo knajak obecnie to cwaniak, złodziej i człowiek z marginesu społecznego. Jeżeli uważa Pan, że Samoobrona i Młodzież Wszechpolska nie reprezentują marginesu politycznego, to nie zgodzi się Pan, rzecz jasna, z moją dalszą tego słowa interpretacją. Idzie mi o to, że jezeli ktoś się z tymi partiami zadaje to ma ograniczone możliwości pouczania innych o tym co uczciwe, a co nie. A PZPR nie była ugrupowaniem tylko knajackim. Była to partia czasami opierająca się i na terrorze. Proces ZOMO-wców z "Wujka" to jeden z licznych na to przykładów. Odpowiedz Link Zgłoś
gringo_w66 Re: tomaszprzestepski 02.07.07, 11:48 ...poczekaj, jak będą mieli wyroki ci z PO a już się takie szykują (piskorczycy & spółka)i to znacznie gorsze, wyroków posłów SLD chyba nie trzeba przytaczać, bo wszyscy musieliby zejść ze sceny politycznej... NIe może być anarchii, czy to Lepper blokuje drogi, czy lekarze (jak to ostatnio czynili). Lekarze już dostali w tym roku podwyżki, a nie tylko im się należą... Co do Trybunału, to jest bastion postkomunistów namaszczonych jeszcze przez Stolzmana i nie może być w praworządnym państwie, że jakiś tam trybunał "uwala" każdą praktycznie ustawę demokratycznie wybranego sejmu (I władzy). Trybunał nie ma takiego moralnego prawa, ponieważ nie ma legitymacji SUWERENA (czyli wyborców), kto ich wybierał? - Stolzman vel Kwaśniewski, ale on przecież nie jest suwerenem, tylko zwykłym pijaczkiem Odpowiedz Link Zgłoś
oryganion1 Re: Polecony urzędniczy beton 02.07.07, 01:34 najgorsze jest to ze zaraz trzeba wyrabiac nowe Unijne dowody ten jezyk ma wiele wspólnego z momentem kiedy w Osi=Oświęcimiu napisano numer na ręce wieżnia - człowiek stał sie numerem - peselem jakims tam kolejnym numerem to jest spadek po Oswięcimiu Odpowiedz Link Zgłoś
karl PIS ponad prawem, bo my zbawia Polaków - wieśmak 01.07.07, 13:26 i mogą łamać prawo w imię zbawiania Rzeczypospolitej i obywateli.... Brawo, trzeba od razu było powiedzieć , że PIS ponad prawem , bo zbawia ciemny lud i NIEPOKALANA RZECZPOSPOLITĄ wieśmak dla premiera, bo przecież on nas zbawi... Odpowiedz Link Zgłoś
jusia9 Re: Premier: Nasi oponenci królują w kłamstwie 01.07.07, 21:43 Do ordynansa premiera Kaczyńskiego !!!!!! .Przed każą wypowiedzią publiczną pana premiera prosze mu podać APAP nie jeden ale całe opakowanie ,bo go bardzo głowa boli i dlatego takie brednie gada. Z góry dziękuje . Odpowiedz Link Zgłoś
heterofob2 Dlaczego nie ma obowiązku 01.07.07, 22:29 badań psychiatrycznych kandydatów na prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: heterofob 02.07.07, 00:12 heterofob2 napisał: > badań psychiatrycznych kandydatów na prezydenta? Tak, tak. Daj sie przebadac, bo szajba odbija ci jak trzeba, homosiu!! Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro I- wszy Sekretarz KCPIS, tow. Jaroslaw Kaczynski 02.07.07, 07:46 albo : unser Führer Jaroslaw Kaczynski... wersja do wyboru. Jak kto woli. Odpowiedz Link Zgłoś
zibuumgo Piguły wredne baby i lekarze też! 02.07.07, 09:58 Zniszczą kraj i tyle . Sami też nie będą mieli. Ja też chcę gwarancji na 3000,00 PLN miesięcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: m.m15 02.07.07, 18:01 m.m5 napisała: > Gdzie jest psychiatra>!!! > Wariat na czele rządu!!! Ot typowa SLD-owka sie odezwala. Tylko inwektywy, pigulki lub psychiatra. Sama sie do niego przejdz i wylecz sie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gerlm Premier: Nasi oponenci królują w kłamstwie 02.07.07, 09:06 Kiedy Prezydent Francji Francois Mitterand był zdenerwowany z powodu jakiegoś idiota bardzo elegancko rzekł "Ha! Quel con celui-la! Quel con!" (co brzmi jak "ha,kel ką selui la. Kel ką") Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Kaczor zwariowal.To juz widac.Ale gdzie psychiatra 02.07.07, 10:00 bredzi od rzeczy... A nie lepiej jakby sie z kotkiem i mamusia pobawil? Odpowiedz Link Zgłoś
grzybpsi Jeden jest tylko Szatan - w dwóch osobach ! 02.07.07, 10:08 A imię jego JK i LK. Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 To ciekawe, że mówi to akurat Kaczyński 02.07.07, 11:15 Jest taka zabawa w skojarzenia - trzeba szybko i bez zastanowienia wypowiedzieć skojarzenie do danego słowa. I niestety na słowo kłamca od razu odpowiedziałem Kaczyński. A na Kaczyńskiego - kłamca. To tylko zabawa... Odpowiedz Link Zgłoś
grzes1966 Premier: Nasi oponenci królują w kłamstwie 02.07.07, 11:31 Na zakończenie konwencji premier uruchomił stworzony przez PiS portal internetowy www.informacjasamorzadowa.pl z przepisami prawnymi i informacjami dla samorządowców. To, że oponenci kaczora toną w kłamstwie ilustruje powyższy cytat. Przecież premier nie może przyjmować do wiadomości istnienia takich szatańskich wynalazków jak komputer czy nie daj boże internet. Fakt istnienia obowiązujących powszechnie ( czyli także Jarka ) w jakiejś dziedzinie wiążących przepisów prawnych, rownież nie jest dla premiera wiarygodny. Odpowiedz Link Zgłoś
babette666 Re:Gieremek nie kieruje strajkami 02.07.07, 14:30 "Ależ, o Panie! Oni niewinni, Choć naszą przyszłość cofnęli wstecz, Inni szatani byli tam czynni, O! Rękę karaj, nie ślepy miecz". ******************* I już wszystko staje się jasne. To jednak wbrew zapewnieniom premiera w Radiu Maryja nie profesor Geremek kieruje strajkami. Za protestami w Polsce kryje się niewątpliwie "ośrodek wiedeński", czyli Kuna, Żagiel, "Baranina" i Ałganow. Czy Antoni Macierewicz już prowadzi śledztwo? Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Re: Premier: Nasi oponenci królują w kłamstwie 02.07.07, 17:46 "Nasi oponenci królują w kłamstwie". Przecież to nie jest po polsku ! Ta łajza obrażając mój język i mnie obraża ! Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk33 Re: Premier: Nasi oponenci królują w kłamstwie. 02.07.07, 18:10 ROK 1968(…)Rozgrywającym się wydarzeniom, ich uczestnikom, a także oficjalnym organizatorom prasa nadała charakterystyczne, bardzo pejoratywne określenia. Uczestników, jak też oficjalnych organizatorów opisywano następującymi epitetami: wichrzyciele, awanturnicy, rozrabiacze, warchoły, bankruci polityczni różnego autoramentu związani z kołami syjonistycznymi, prowodyrzy, niedobitki, zdezorientowana i zbałamucona młodzież, mąciciele porządku publicznego, wrogowie antysocjalistyczni, wrogie i nieodpowiedzialne elementy, podżegacze, garstka sługusów syjonistycznych, zdegradowani politycy, chuliganie, pikieciarze, politykierzy z tytułami naukowymi, samozwańcy-obrońcy klasy robotniczej a także siły, które sieją wśród studentów ziarna awanturniczej anarchii. Natomiast rozgrywające się wydarzenia określano jako: nieodpowiednie ekscesy, nieodpowiedzialne wystąpienia, przykre i bolesne zajścia, antysocjalistyczne poczynania, podniecenia, godne ubolewania i potępienia incydenty, chuligańskie wybryki oraz awantury uliczne.(…) Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: lehoo 02.07.07, 18:12 lehoo napisała: > "Nasi oponenci królują w kłamstwie". Przecież to nie jest po polsku ! Ta łajza > obrażając mój język i mnie obraża ! Nie masz racji! Krolowac - sprawowac rzady czy panowac nad czyms lub nad kims, lub krolowac w czyms - w szachach, jezyku, klamstwie ... Odpowiedz Link Zgłoś
manasonta wet3.. chamie.. nie ten słownik! 02.07.07, 23:14 ostanie sie zgadza... Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk33 Powtórka z wydarzeń z 1968r... 02.07.07, 18:12 Akcje lekarzy i pielęgniarek oraz odpowiedź rządu wzbudziły reakcje robotników manipulowanych przez PiC-partię władzy. Klasa robotnicza, uważana za najważniejszy element społeczeństwa kaczystanu stanowczo potępiła wystąpienia środowiska medycznego i wystosowała wiele listów do władz szpitali żądając wydalenia prowokatorów –„szatanów” Władze powołując się na "głos ludu" dokonały czystek kadrowych w szpitalach a usuniętych lekarzy zastąpiły zaufanymi ludźmi. Największe represje dotknęły środowiska medycznego ze stolicy ale nie zapomniano o innych ośrodkach jak Łódź i Kraków gdzie zwolniono dużą liczbę "liberałów" i "wykształciuchów". Kolejnym krokiem było uchwalenie nowej ustawy o lecznictwie i służbie medycznej, która odbierała szpitalom i izbą lekarzy i pielęgniarek prawie całą samorządność. Odpowiedz Link Zgłoś