Dodaj do ulubionych

Szczucie lekarzy

03.07.07, 08:25
Czegoś równie głupiego dawno w "GW" nie czytałem. Z powodu ich determinacji
(a wg mnie to chamskiej bezczelności) należy rozmmwiać z hucpiarzami, którzy
dla każdego absolwenta żądają pięc tysięcy złotych? Może takie sąa płace dla
debiutujących w zawodzie w Gazecie Wybiorczej, po tym jak sie uwłaszczyła i
sypnęła groszem "załodze"... Ale bezczelnościa jest domaganie sie takich płac
dla niezbyt na ogół inteligentnych kujonów, którzy pytani, co to soliter -
odpowiadają: gra komputerowa, po czym wstawiają to do googli żeby
sprawdzić... Pani chyba, jak i im, rozum odebrało, Szanowno Autorko! Czy
zajmując się słuzbą zdrowia w GW nigdy Pani nie słyszała co to za partacze z
tych naszych lekarzy (rekompensuje nam jakoś ich brak profesjonalizmu tylko
współczesna farmacja i postęp technik medycznych). Czy nigdy Pani nie
słyszała o nagminnych tzw. "pomyłkach lekarskich", o których opinia publiczna
dowiaduje się tylko, gdy stają się skandaliczne, bo resztę kryje tzw.
solidarość lekarska. Dziś gnoją pacjentów odmawiając im wystawiania recept
jak należy (z PESELEM), jutro zaczną nam na pożegnanie fundować Pavulon, jak
ci z Łodzi... Chyba jednak Pani pisze to, co pisze, żeby dołożyć
Kaczyńskiemu. Ja zaczynam go szanować za jego postawę wobec tej hucpy.
Obserwuj wątek
    • jk582 Szczucie lekarzy 03.07.07, 09:20
      To lekarze maja w tym sporze racje. Lekarze nie sa niewolnikami i (poza
      sytuacjami skrajnymi jak wojna czy kleska zywiolowa) nie maja obowiazku pracowac
      za absurdalnie niska place.
      • leniuch102 może pokażą do kamery PIT-y? 03.07.07, 11:29
        albo polisy aut?
        nie zarzucam łapownictwa, tylko chciałbym zweryfikować 'niewolnictwo' i
        'absurdalnie niską płacę' w oparciu o oficjalne dokumenty.

Charakterystyczne - pod SLD OZZ Lekarzy NIGDY nie strajkował, przeciw rządom
        prawicy - ZAWSZE.
        • mis1956 Re: może pokażą do kamery PIT-y? 03.07.07, 16:45
          Mogę Ci pokazać, żadna tajemnica. Zarobki z Akademii Medycznej - nauczyciel i
          ze Szpitala Klinicznego - starszy asystent (razem z dyżurami). A tak swoją
          drogą Pani Sprzataczka, przepraszam, konserwator powierzchni płaskich w
          centrali NFZ zarabia 2400,- czyli tyle ile mnie płaci Uczelnia. Może żołądki
          mamy równe, ale głowy to chyba nie, może się myle...
          • rokets_w Re: może pokażą do kamery PIT-y? 03.07.07, 20:36
            mis1956 napisał:

> Mogę Ci pokazać, żadna tajemnica. Zarobki z Akademii Medycznej - nauczyciel i
            > ze Szpitala Klinicznego - starszy asystent (razem z dyżurami). A tak swoją
            > drogą Pani Sprzataczka, przepraszam, konserwator powierzchni płaskich w
            > centrali NFZ zarabia 2400,- czyli tyle ile mnie płaci Uczelnia. Może żołądki
            > mamy równe, ale głowy to chyba nie, może się myle...
            A ilu pacjentów przyjmujesz bez wykazania w pitach i ile bierzesz od pacjenta
            prywatnie. wiec przestan pieprzyc ześ biedny.
            • karolana Re: może pokażą do kamery PIT-y? 03.07.07, 22:20
              > A ilu pacjentów przyjmujesz bez wykazania w pitach i ile bierzesz od pacjenta
              > prywatnie. wiec przestan pieprzyc ześ biedny.

jasne,bo kazdy lekarz jest ginekologiem albo okulistą, ma prywatną praktykę,
              itd. fajne są te mity na temat lekarzy, oj fajne.
        • rokets_w Re: może pokażą do kamery PIT-y? 03.07.07, 20:33
          leniuch102 napisał:

> albo polisy aut?
          > nie zarzucam łapownictwa, tylko chciałbym zweryfikować 'niewolnictwo' i
          > 'absurdalnie niską płacę' w oparciu o oficjalne dokumenty.
          >
          > Charakterystyczne - pod SLD OZZ Lekarzy NIGDY nie strajkował, przeciw rządom
          > prawicy - ZAWSZE.

HA HA HA oficjalnie nie strajkował ale kierowaliście strajkami i je
          organizowaliście. Oficjalne niskie płace ? a kto je widział? Ja mieszkam obok
          osiedla Medyk na którym mieszkają sami lekarze i nie widzę tam żadnej biedy,
          same eleganckie domy wewnątrz luksusy, służba, przed domami po kilka samochodów
          luksusowych wartości co najmniej 150 tysięcy każdy. I o jakiej biedzie lekarzy
          mówimy?
          A jeszcze jedno wszyscy mają rodowód komunistyczny.
          Więc tylko zostało zaśpiewać na tym osiedlu międzynarodówkę.
      • atena48 Re: kto ich zmusza aby pracowali w zawodzie 03.07.07, 14:15
        Ci co myślą że będą zarabiać kupę kasy to powinni sobie odpuścić i zrezygnować
        z wykonywania tego zawodu. Gdzie w Polsce płaci się za dyplom ? Ilu
        ekonomistów, inżynierów musi chować dyplomy do szuflady i podejmować pracę dużo
        poniżej swoich kwalifikacji. Dlaczego lekarze, nauczyciele, górnicy, urzędnicy,
        policjanci, rolnicy itp. domagaja się przywilejów kosztem reszty
        społeczeństwa. Czy są z wyżej wymienionych grup tacy którzy dostają pobory z
        rocznym, półtorarocznym opóźnieniem. Nikt nie rozczulał się nad pracownikami i
        ich rodzinami gdy głodowali - zaznaczam przymusowo - nie dla fanaberii i
        obnosząc się z tym. Ci nie protestują bo nie mają już sił nawet aby
        protestować. Urzędasy PIP doskonale wiedzieli o sytuacji w takich firmach i
        tylko ograniczali się do przyjścia i opisania tego stanu w danej firmie. Ile
        nieszczęść i wyrzeczeń, nie wspomnę o skutkach psychologicznych było w tych
        rodzinach - powalonych na kolana. Myślę że przydałoby się zatrudnić tych
        protestujących w tych firmach - może inaczej widzieliby sytuację w naszym kraju
        i docenili to co mają. Dlaczego pozostałe grupy zawodowe mają sponsorować tych
        pupilków. Dlatego że toworzą duże populacje to im się więcej należy.
      • rokets_w Re: Szczucie lekarzy 03.07.07, 20:28
        A kto ich szczuje przeciw rządowi i pacjentom to doskonale wiadomo. To SLD i PO
        jak i cała opozycja komunistyczna złodziejska i skorumpowana , bo boją sie, że
        im do tyłka zaczynają sie dobierać,
        A co do lekarzy pozwalniać dziadów a zatrudnić Rosjan Są o wiele lepsi od
        naszych konowałów.
    • dochtoor Re: Szczucie lekarzy 03.07.07, 09:23
      Jak nic wg ciebie kontakt z lekarzem szkodzi - idąc tym tropem to chyba
      zdecydowanie za często widywałeś psychiatrę i neurologa (vide zł. Korsakowa)
      Wiem,że to osobista wycieczka, ale nie mogłem się powstrzymać :-)
      W zarobkach o które walczę między innymi ja chodzi o kilka (może nawet naście)
      rzeczy. Po pierwsze (wszystko wg mnie) o prawo do w miarę normalnego życia
      rodzinnego - ja nie mam zamiaru pracować po 300-350 godzin /mies żeby dobrze
      zarabiać.
      O pieniądze na kursy i konferencje (wpisowe od 300 do 6000 zł)
      O czas na wyjazd na te kursy jak już znajdę pieniądze.
      O to by przyszłe dobre zarobki przyciągały do zawodu najinteligentniejszych
      młodych ludzi - żeby nie szli np na ekonomię, czy do marketingu - chodzi o to by
      walka o jedno miejsce na AM rozgrywała się pomiędzy 10-20 osobami a nie jak
      teraz 3-6 W ten sposób do zawodu trafiały by najwybitniejsze osoby a nie średniaki.
      i wreszcie o szacunek - nie ma nic bardziej frustrującego niż brak szacunku _i_
      niskie zarobki

--
      Gutta cavat lapidem non vi sed saepe cadendo, sic homo doctus fit non vi sed
      saepe studendo
      • goodmood Re: Szczucie lekarzy 03.07.07, 09:33
        Notabene psychiatrzy i neurolodzy do jedyni inteligenci wśród lekarzy, jakich
        spotkałem, a znam to dorobkiewiczowskie środowisku lepiej niz jakiekolwiek inne.
      • rokets_w Re: Szczucie lekarzy 03.07.07, 20:43
        dochtoor napisał:

> Jak nic wg ciebie kontakt z lekarzem szkodzi - idąc tym tropem to chyba
        > zdecydowanie za często widywałeś psychiatrę i neurologa (vide zł. Korsakowa)
        > Wiem,że to osobista wycieczka, ale nie mogłem się powstrzymać :-)
        > W zarobkach o które walczę między innymi ja chodzi o kilka (może nawet naście)
        > rzeczy. Po pierwsze (wszystko wg mnie) o prawo do w miarę normalnego życia
        > rodzinnego - ja nie mam zamiaru pracować po 300-350 godzin /mies żeby dobrze
        > zarabiać.
        > O pieniądze na kursy i konferencje (wpisowe od 300 do 6000 zł)
        > O czas na wyjazd na te kursy jak już znajdę pieniądze.
        > O to by przyszłe dobre zarobki przyciągały do zawodu najinteligentniejszych
        > młodych ludzi - żeby nie szli np na ekonomię, czy do marketingu - chodzi o to b
        > y
        > walka o jedno miejsce na AM rozgrywała się pomiędzy 10-20 osobami a nie jak
        > teraz 3-6 W ten sposób do zawodu trafiały by najwybitniejsze osoby a nie średni
        > aki.
        > i wreszcie o szacunek - nie ma nic bardziej frustrującego niż brak szacunku _i_
        > niskie zarobki
        >
        > --
        > Gutta cavat lapidem non vi sed saepe cadendo, sic homo doctus fit non vi sed
        > saepe studendo

Przestan niedołego lekarska biadolic wiec jak ci tak zle to idz na budowe
        popracuj za 5 zł za godzine i 10 godzin dziennie to bedziesz szczesliwy ze masz
        na wszystko. Ten na budowie własnie opłaca skladki zebyś ty gburze miał wypłate,
        bo jesli ob przestanie pracowac to ty bys nie miał złamanego grosza. Wiec
        bierzcie sie za leczenie a nie udawanie że leczycie.
        • karolana Re: Szczucie lekarzy 03.07.07, 22:25
          > Przestan niedołego lekarska biadolic wiec jak ci tak zle to idz na budowe
          > popracuj za 5 zł za godzine i 10 godzin dziennie to bedziesz szczesliwy ze mas
          > z
          > na wszystko. Ten na budowie własnie opłaca skladki zebyś ty gburze miał wypłate
          > ,
          > bo jesli ob przestanie pracowac to ty bys nie miał złamanego grosza. Wiec
          > bierzcie sie za leczenie a nie udawanie że leczycie.

wiesz, burasie, jestem ciekawa, czy będziesz taki wygadany jak trafisz na stół
          operacyjny a anastezjolog, który będzie ci robił wkłucie do kręgosłupa będzie po
          20 godzinach pracy ^^ powodzenia, serio, serio :D
    • wiktoriazz Re: Szczucie lekarzy 03.07.07, 09:31
      Zgadzam się z p. Gemelarzem. Generalna większość polskich lekarzy to
      niedouczeni partacze, a pielegniarki to demonstrujące nieznajomość
      elementarnych zasad kultury leniwe prostaczki, trzaskające od świtu drzwiami
      szpitalnych sal, lekceważące potrzeby pacjentów. Przedstawiciele tzw "służby"
      zdrowia wszyscy razem w większości swojej "dniówki" zajęci piciem kawy i
      plotkami. Mam w rodzinie lekarzy, znajomych i sąsiadów lekarzy. Z pracy wracaja
      juz około godz. 13, a jeśli siedzą dłużej w szpitalach to tylko po to by na
      szpitalnym sprzęcie zarabiać na prywacie.
      Chće uzdrowienia polskiego resortu zdrowia.
      Po pierwsze - jestem za kasami rejestrującymi dla całej "służby zdrowia" ! Po
      Niech wreszcie pacjenci przejrzą na oczy ile nasi lekarze naprawde zarabiają.
      Po drugie - jestem za prywatyzacją służby zdrowia. Chce by moje składki
      zdrowotne były kumulowane na odrębnym koncie, z którego będe płacić wybranemu
      przeze mnie lekarzowi za jego usługi.
      Po trzecie - chcę zrównania zarobków lekarzy z analogicznymi zarobkami w UE,
      ale równocześnie chcę by tak jak na całym świecie płacili za te najdroższe ze
      wszystkich studiów, a nie studiowali na koszt społeczeństwa! Niech zaciagają
      kredyt na opłacenie studiów i potem spłacają go ze swoich pensji na żądanym,
      europejskim poziomie.
      Gdyby zrealizowane zostały trzy w/w postulaty - jakość leczenia w Polsce bardzo
      szybko dążyłaby do poziomu światowego. Zadziałałoby proste prawo rynku, na
      którym zostaliby najlepsi.
      • yanuss Re: Szczucie na rzad 03.07.07, 10:01
        Wybiorcza nie moze inaczej, juz tak musi. Dawno przestala pisac obiektywnie.
        Gadanie o strajkujacych pielegniarkach, pewnie tylko niektore zwiazkowe
        rozrabiaczki sa tam bo za to dostaja pieniadze przez kretynskie prawo zwiazkowe.
        Reszta sie wymienia. Jak to mozliwe, ze te panie wykorzystuja sprzet panstwowy
        do swoich zwiazkowych celow ? A lekarze, szkoda slow. Trudno bylo nawet PO-wcom
        znalezc lekarza,ktory by malo zarabial to musieli oklamac w swej reklamowce.
        Lekarz teraz protestuje bo zarabia duzo wiecej niz tam pokazano. Sadze, ze
        dobrze byloby przyjrzec sie PIT-om tych panow. Kiedys Saja z Porozumienia
        Zielonogorskiego narzekal na zarobki, kiedy ujawniono jego zeznanie podatkowe to
        okazalo sie, ze jest to blisko 10 tys. miesiecznie. Lekarzom chodzi o miekka
        prywatyzacje, za darmo dac budynki, sprzet, a oni tylko wyznacza ceny. Jak
        umieja zadbac pokazali ich przedstawiciele, Wieczerzak i ten drugi macher od
        Totka, tez byli lekarzami. Mam nadzieje, ze rzad bedzie powazny i wreszcie
        skoncza sie te zwiazkowe gierki.
      • mis1956 Re: Szczucie lekarzy 03.07.07, 16:50
        wiktoriazz napisała:
        > Po trzecie - chcę zrównania zarobków lekarzy z analogicznymi zarobkami w UE,
        > ale równocześnie chcę by tak jak na całym świecie płacili za te najdroższe ze
        > wszystkich studiów, a nie studiowali na koszt społeczeństwa! Niech zaciagają
        > kredyt na opłacenie studiów i potem spłacają go ze swoich pensji na żądanym,
        > europejskim poziomie.

Cz Pani spłaciła już swoje studia?
        • rokets_w Re: Szczucie lekarzy 03.07.07, 20:50
          mis1956 napisał:

> wiktoriazz napisała:
          > > Po trzecie - chcę zrównania zarobków lekarzy z analogicznymi zarobkami w
          > UE,
          > > ale równocześnie chcę by tak jak na całym świecie płacili za te najdroższ
          > e ze
          > > wszystkich studiów, a nie studiowali na koszt społeczeństwa! Niech zaciag
          > ają
          > > kredyt na opłacenie studiów i potem spłacają go ze swoich pensji na żądan
          > ym,
          > > europejskim poziomie.
          >
          > Cz Pani spłaciła już swoje studia?

Ja bym proponował zrównac doktorków pobory z poborami glazurnika , przecież
          sami tego chcą. Pytam dlaczego nikt tego nie chce zrobic. Dac im pięc z za
          godzine pracy i niech pracuja jak glazurnik, wyleczy pacjenta zapłacic nie
          wyleczy nie ma kasy. wtedy bedzie własciwa relacja. Glazurnik zle połozy płytki
          nikt mu nie zapłaci a dlaczego lekazowi mamy płacic gdy nie potrafi wyleczyc?
          • karolana Re: Szczucie lekarzy 03.07.07, 22:32
            jeśli nie widzisz różnicy pomiędzy ratowaniem życia i zdrowia ludzkiego a
            kładzeniem glazury, to tobie już żaden lekarz nie pomoże...
            chcesz płacenia za godzinę? gites! glazurnik pracuje powiedzmy 8 godzin, a potem
            se do domu idzie. lekarz też poparcuje 8 godzin... a ze operacja będzie się
            przeciągać? a co go to! jemu płacą od godziny... że pacjent musi byc na
            obserwacji? ale czy obserwacja to praca? nie bardzo, nie, więc nie płacą... no
            to po cholere będzie obserwował? przyjdzie jak trza będzie reanimować...
            a jak będzie przypadek ciężki... hmmm przecież kase dostanie tylko za
            WYLECZENIE, więc po cholerę przedłużać czyjeś życie... na przykład... twojej
            babci, matki... a po co ma to ruszać? obejrzy, stwierdzi, ze efekty leczenia
            trudne do przewidzenia, więc może mu nie zapłacą, to po co ma się w ogóle za to
            zabierać? poda aspirynę i cześć. nie, no ty masz jednak łeb :D
    • ambl Re: Szczucie lekarzy 03.07.07, 09:40
      należy wybaczyć autorce poniewaz pisze głupoty bo musi,w przeciwnym wypadku
      dostałaby od adasia kopa w dolną część pleców i won z agory.I gdzie by się potem
      załapała?
    • vidi12 Kontrrewolucja białogwardyjskiej sotni medycznej 03.07.07, 11:34
    • vidi12 Kontrrewolucja białogwardyjskiej sotni medycznej? 03.07.07, 11:35
      ... a za działalność kontrrewolucyjną ... ??? Polska jest mała ale może
      znajdzie się jakieś miejsce na stworzenie GUŁAGU ??? Lepper ma podobno już 700
      hektarów pola ... kilka baraków można postawić na takim terenie ... a Lepper
      dostawałby dpołaty z budżetu. Służby o. Rydzyka zajęłyby się wychowaniem
      zkontrrewoltowanych medyków i przywracaniem ich na łono ojczyzny i kościoła.
      Komisarz d/s praw obywatelskich - towarzysz Kochanowski podjąłby się misji
      uświadamiającej wśród zkontrrewoltowanego elementu medycznego. Nic złego stać
      się nie może PiS - czuwa.

• l.o.r.t.e.a Całe społeczeństwo polskie zarabia mniej niż 03.07.07, 12:19
      się zarabia na zachodzie, to wynika z ogólnego poziomu zamożności, czy raczej
      niezamożności Polski. Nie ma żadnego powodu by lekarze byli tymi, który nagle
      zaczną zarabiać tyle ile na zachodzie.
      • 1zorro Re: Całe społeczeństwo polskie zarabia mniej niż 03.07.07, 12:32
        5.000 zlotych to wedlug ciebie zarobek lekarza na Zachodzie? Moj drogi, za
        takie pieniadze ( ok. 1.300 Euro) to ty sprzataczki nie znajdziesz! A
        ci "partacze lekarze", o ktorych tutaj pierwszy forumowicz pisze, to zaczynaja
        w Wielkiej Brytanii od 20.000 Funtow rocznie. Przelicz to teraz na zlotowki i
        miesiace. I ci "partacze" jakos znajduja prace na Zachodzie bez problemu...
        • atena48 Re: Większość społeczeństwa w Polsce zarabia 03.07.07, 14:29
          bardzo mało. Pracodawcy wykorzystywali dramatyczną sytuację (a przynajmniej
          większość z nich) na rynku pracy i teraz są ciężko obrażeni że muszą podwyższać
          pobory. Chamom w głowach się poprzewracało - to można usłyszeć od niejednego z
          nich. Może wielki czas zacząć traktować się poważnie, bo już nawet
          Ukraińcy "spylają" na zachód, gdyż wyczuli naszych pracodawców, że to sknery i
          cwaniaki. Chyba czas zejść z drzewa i ucywilizować się, a nie propagować prawa
          dżunglii.
        • rokets_w Re: Całe społeczeństwo polskie zarabia mniej niż 03.07.07, 21:03
          1zorro napisał:

> 5.000 zlotych to wedlug ciebie zarobek lekarza na Zachodzie? Moj drogi, za
          > takie pieniadze ( ok. 1.300 Euro) to ty sprzataczki nie znajdziesz! A
          > ci "partacze lekarze", o ktorych tutaj pierwszy forumowicz pisze, to zaczynaja
          > w Wielkiej Brytanii od 20.000 Funtow rocznie. Przelicz to teraz na zlotowki i
          > miesiace. I ci "partacze" jakos znajduja prace na Zachodzie bez problemu...

,---to nie sa az takie wielkie pieniądze po odliczeniu podatków
          ----po drugie utrzymanie gabinetu za swoje pieniązki a niew szpitalneczy zoz
          ----Wszelkie materiały do opatrunków za swoje itd
          -
    • anty65 Re: Szczucie lekarzy 03.07.07, 14:40
      Wydaje mi sie, ze protest o place lekarzy to jedno, a sprawa ich fachowosci to
      drugie. Podwyzka plac to jedyny sposob, zeby zachamowac emigracje
      najzdolniejszych i najbardziej przedsiebiorczych. Atmosfera szczucia,
      aresztowania i wyroki bez procesu nie przyciagna do zawodu, tym bardziej, ze
      era Judymow sie skonczyla. Sama idea mozna z pomoca rodzicow przezyc z rozpedu
      pare lat, ale potem okazuje sie, ze zycie kosztuje i trzeba zmienic zawod, albo
      kraj zamieszkania.
      Za to o fachowosci lekarzy niech decyduje rynek. Pacjenci sami niech wybiora
      gdzie chca sie leczyc i u ktorego lekarza. Zdaje sobie sprawe, ze jest duzy
      opor srodowiska lekarzy przed takim rozwiazaniem, ale mam nadzieje, ze w koncu
      jednak pacjenci zwycieza.
      • anty65 Re: Szczucie lekarzy 03.07.07, 14:41
        anty65 napisał:

zachamowac emigracje

:-) hamulec to jednak h nie ch, przepraszam :-)
    • otnokk Re: Szczucie lekarzy 03.07.07, 15:23
      Równie głupiego postu nie czytałem jak od tego gamelarza/?/ . Zastanów się
      dlaczego w innych krajach płacą tym co ich leczą dużo więcej - nawet na
      Białorusi dwa razy więcej i dlaczego tamci lekarze nie muszą wyciągać ręce po
      łapówki?A nasi lekarze leczą dobrze. Jak Cię dorwie zawał albo nowotwór to
      inaczej zaśpiewasz.
      • gemelarz Re: Szczucie lekarzy 03.07.07, 17:24
        otóż miałem raka płuc. Zdiagnozowanego przez taką właśnie "świetną polską
        lekarkę". Na podstawie zdjęcia rtg. innego pacjenta. Ale nigdy - krowa - tego
        nie odwołała. Leżałem też pół roku w Instytucie Reumatalogii - na schorzenie
        kolana "serronegatywne". Po wyjściu leczylem sie jeszcze z rok w przychodni. Po
        czym się okazało, że gó.. prawda... i po kilku tygodniach gimnastyki nie ma
        śladu. Żałosne są te nasze konowały!
        • leniuch102 "Wolę grabarzy od lekarzy z ulicy Barskiej" 03.07.07, 18:17
          ""Wolę grabarzy od lekarzy z ulicy Barskiej"

Mam 85 lat i to wielkie szczęście, że niemal w ogóle nie choruję. Nie bywam w
          szpitalach ani przychodniach - i może dzięki temu wciąż mam się nieźle. Ale
          jestem przecież potencjalnym pacjentem. Ba, jestem nawet potencjalnym klientem
          zakładu pogrzebowego - pisze w DZIENNIKU Władysław Bartoszewski."

www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=51075
        • karolana Re: Szczucie lekarzy 03.07.07, 22:47
          lekarze, jak wszyscy fachowcy są różni, dobrzy i źli. 5 lekarzy przez 2 lata nie
          widziało guza 6 cm średnicy, inny zobaczył go na od razu. jeden lekarz
          powiedział, że w moim przypadku nie można zastosować pewnego leku, który
          przywróciłby mi normalne funkcjonowanie na codzień... bo tak, 4 innych
          stwierdziło, że nie ma przeciwwskazań i dzisiaj żyję w zasadzie normalnie. jeden
          lekarz chciał mojemu ex robić operację kręgosłupa, inny wysłał go na
          rehabilitację i dziś jest ok. i tak jest ze wszystkimi - z mechanikami,
          fryzjerami, tynkarzami, itd. co w tym dziwnego?
    • ksiestwocieszynskie Szczucie lekarzy 03.07.07, 20:10
      Skoszarować lekarzy w ramach ponownego powołania do wojska!

To moja propozycja dla rządu. Pretekst zawsze się znajdzie:
      - ponowne szkolenie wojskowe,
      - stan zagrożenia państwa,
      - itp.
      Będzie trochę krzyku ze strony "łapiduchów" oraz PO i SLD, ale skoszarowanie
      lekarzy nie pozwoli im na dorabianie w prywatnych klinikach i poradniach w
      ramach godzin płaconych im przez państwo, czyli NFZ !!!
    • ksiestwocieszynskie A szpital w Leśnej Górze nie strajkuje !!! 03.07.07, 21:02
      Szpital w Leśnej Górze nie strajkuje! ;-)
      Co za godna do naśladowania postawa lekarzy ze szpitala w Leśnej Górze! ;-)

Lekarze mają swój propagandowy serial "Na dobre i na złe" dla pacjentów,
      to niech teraz sami się na niego gapią!
    • niewir Prawie jak Trybuna Ludu w PRL 03.07.07, 21:45
      "Rzeczpospolita", "Dziennik", "Fakt" i "Super Express" wchodzą do tyłka
      rządzących niczym "Trybuna Ludu" w czasach Gomułki i Stalina!
    • sam_sob Szczucie lekarzy 07.07.07, 07:41
      "Zamiast odprawiać egzorcyzmy nad szatanem, który opętał lekarzy i
      pielęgniarki, należy wziąć pod uwagę siłę ich determinacji i zacząć wreszcie z
      nimi rozmawiać jak z partnerami".
      Partnerzy do czego: koryta bez kas fiskalnych w prywatnych gabinetach i
      szpitalach?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka