pakulec 14.07.07, 21:33 Roman nie bój się - podpisz tą dymisje ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
liber444 wrrrrrrrr, wrrrrrrrr, hau, hau 14.07.07, 21:35 oszołomstwo już się zaczyna gryźć, normalka Odpowiedz Link Zgłoś
srpnov Żeby jeszcze sąd tą rejestrację przetrzymał 14.07.07, 23:01 :) tak na parę miesięcy - że coś im nie pasuje, czegoś brakuje itd. Błagam... :) Nie chcę widzieć LiS na liście wyborczej... Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Żeby jeszcze sąd tą rejestrację przetrzymał 15.07.07, 02:39 Romuś się zaczyna zachowywać powoli jak stara panna na wydaniu, która pójdzie z każdym który sie tylko zgodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab LiS pomógł PIS przejąć wszystko a teraz znowu pod- 15.07.07, 07:07 -skakuje.Nie potrafią przewidzieć skutków własnych decyzji a chcą rządzić krajem. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Giertych! Giertych! Podpisz tę dymisję i spadaj! 15.07.07, 10:15 Dziękujemy za dotychczasowy koncert ignorancji i głupoty. Przy okazji to może i giertychowego tatusia dałoby się z PE usunąć..? Odpowiedz Link Zgłoś
eloman Giertych! Giertych! 15.07.07, 10:26 Giertych! Giertych! Złóż tą dymisje i sp...dalaj na zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Myśłałem że koń to w biurku trzyma cukier w kostka 15.07.07, 10:43 ch. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Giertych! Niebawem południe - podpisuj! 15.07.07, 10:50 Chcemy w południe usłyszeć choć jedną dobrą wiadomość! Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Giertych! Pozostajemy nieutuleni w żalu... 15.07.07, 12:28 Oczekiwalismy informacji, że dymisja nastąpiła, a tu tymczasem tylko same gołosłowne obietnice towarzysza ministra oświaty. A skoro sam nie potrafi, jaśnie nam panujący minister, podjąć jedynie słusznej decyzji, to uprzejmiasto mówimy: WON!!! Odpowiedz Link Zgłoś
niesiolek_esbecka-swinia Ś_w_i_n_i_o_p_a_s_+_Frankensztajn _+_PO_=_Koalicja? 15.07.07, 22:23 Giertych: Mam na biurku podpisaną dymisję. Jeśli premier chce ją dostać, to wystarczy jeden telefon..... ...Ja jestem bardzo otwartym człowiekiem ... A PO nie mówi nie..... ........................................ Nieźle !!! Frankensztajn gra va bank !! popierając kryminalnego Świniopasa i ryzykując upadek LPR !!! Odpowiedz Link Zgłoś
wal.do Roman! Nie czekaj na telefon 16.07.07, 09:43 Sam zanieś. Im szybciej tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia57 Re: Giertych! Pozostajemy nieutuleni w żalu... 18.07.07, 08:04 Hitler i Stalin aby pozbyc sie inteligencji polskiej mordowali , wysylali do obozow, Sybrie itd. bo zdawali sobie sprawe ze motlochem latwiej kierowac kiedy zniszczy sie ludzi myslacych, ktorzy ducha norodowego podtrzymywali.Teraz nie trzeba Hitlera czy Stalina aby przywodcow duchowych narodu takich jak Pan Giertych zniszczyc, wystarczy GW i idioci twojego rodzaju od ktorych sie roi na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: wrrrrrrrr, wrrrrrrrr, hau, hau 15.07.07, 07:01 liber444 napisał: > oszołomstwo już się zaczyna gryźć, normalka To prawda. Z jednej strony chcialoby sie protestowac, bo sprawy koszmarne i bezprawne sie dzieja, ale z drugiej strony... moze sie zagryza i bedzie spokoj. Chociaz prawda jest taka, ze ten rzad mimo skandali, afer kryminalnych, arogancji i nieudacznictwa - trzyma sie bardzo dobrze. Czy to czegos nie mowi o nas wszystkich? Odpowiedz Link Zgłoś
kruder76 Romek - nie rób tego! 14.07.07, 21:35 Kto nas będzie rozśmieszał jak znikniesz z rządu??? No i po wyborach sejm bez LPR też nie będzie taki śmieszny jak teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
vik50 Romek tylko żartuje 14.07.07, 21:41 Nie zrobi tego, bo co on by począł bez pracy w rządzie? Bezrobotny by był, do żadnej normalnej roboty go nie wezmą Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Romek tylko żartuje 14.07.07, 21:48 też tak sądzę. chociaż gdyby to zrobił, to obiecuje przez cała dobą nie mysleć o nim jako o palancie. Ale tylko przez jedną dobę. Dobra, przez godzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
olek_01 Re: Romek tylko żartuje 15.07.07, 09:04 kazek a może tylko przez pół ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Re: Romek tylko żartuje 15.07.07, 10:43 Nie składaj gołosłownych obietnic - nawet przez kilka sekund się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit6 PISdzielce uczcie się honoru od LPR i SO 14.07.07, 22:08 Mimo nagonki antypolskich mediów Pan Giertych pokazał co to jest Honor i odpowiedzialność przed Bogiem i Ojczyzną. Brawo !!! Moje wyrazy szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 honoru od niewykształconych ...młotów i jełopów? 14.07.07, 22:13 Jola, wyluzuj, za mało masz oleju w swej chłopskiej łepetynie Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit6 Re: honoru od niewykształconych ...młotów i jełop 14.07.07, 22:19 realista1000 napisała: > Jola, wyluzuj, za mało masz oleju w swej chłopskiej łepetynie Prostaku! Nie dorastasz mi do pięt ! Ani erudycją Ani percepcją Ani w pojedynku werbalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
moherfucker1 Re: honoru od niewykształconych ...młotów i jełop 14.07.07, 22:44 glupi wsiok! Odpowiedz Link Zgłoś
maciejslu Re: honoru od niewykształconych ...młotów i jełop 14.07.07, 22:45 moherfucker1 napisał: > glupi wsiok! Nie zniżaj się w dyskusji do poziomu idioty, bo i tak nie wygrasz - pokona Cię doświadczeniem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
moherfucker1 Re: honoru od niewykształconych ...młotów i jełop 14.07.07, 22:47 drocze sie dla rozrywki... wiem, wiem.... nie karmic trola. Ale czasem czlwiek chce zobaczyc na jakie wyzyny zno joka potrai sie wniesc... Jakie teksty z politbiura klei... Dla zabawy :) Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: honoru od niewykształconych ...młotów i jełop 15.07.07, 09:45 moherfucker1 napisał: > drocze sie dla rozrywki... wiem, wiem.... nie karmic trola. Ale czasem czlwiek > chce zobaczyc na jakie wyzyny zno joka potrai sie wniesc... Jakie teksty z > politbiura klei... Dla zabawy :) Ale Kodeks Honorowy Boziewicza podaje, że robotnik lub włościanin może być uznany za człowieka honorowego, jeśli zostanie wybrany posłem lub senatorem. (Polski Kodeks Honorowy, rozdz. I, art 5 i 7.) Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: honoru od niewykształconych ...młotów i jełop 15.07.07, 09:48 moherfucker1 napisał: > drocze sie dla rozrywki... wiem, wiem.... nie karmic trola. Ale czasem czlwiek > chce zobaczyc na jakie wyzyny zno joka potrai sie wniesc... Jakie teksty z > politbiura klei... Dla zabawy :) Ale jednocześnie Polski Kodeks honorowy wyklucz z grona ludzi honoru następujące osoby: Wykluczonymi ze społeczności ludzi honorowych są osoby, które dopuściły się pewnego ściśle kodeksem honorowym określonego czynu; a więc indywidua następujące: 1. osoby karane przez sąd państwowy za przestępstwo pochodzące z chciwości zysku lub inne, mogące danego osobnika poniżyć w opinii ogółu; 2. denuncjant i zdrajca; 3. tchórz w pojedynku lub na polu bitwy; 4. homoseksualista; 5. dezerter z armii polskiej; 6. nieżądający satysfakcji za ciężką zniewagę, wyrządzoną przez człowieka honorowego; 7. przekraczający zasady honorowe w czasie pojedynku lub pertraktacji honorowych; 8. odwołujący obrazę na miejscu starcia przed pierwszym złożeniem względnie pierwszą wymianą strzałów; 9. przyjmujący utrzymanie od kobiet nie będących jego najbliższymi krewnymi; 10. kompromitujący cześć kobiet niedyskrecją; 11. notorycznie łamiący słowo honoru; 12.zeznający fałsz przed sądem honorowym; 13. gospodarz łamiący prawa gościnności przez obrażanie gości we własnym mieszkaniu; 14. ten, kto nie broni czci kobiet pod jego opieką pozostających; 15. piszący anonimy; 16. oszczerca; 17. notoryczny alkoholik, o ile w stanie nietrzeźwym popełnia czyny poniżające go w opinii społecznej; 18. ten, kto nie płaci w terminie honorowych długów; 19. fałszywy gracz w hazardzie; 20. lichwiarz i paskarz; 21. paszkwilant i członek redakcji pisma paszkwilowego; 22. rozszerzający paszkwile; 23. szantażysta, 24. przywłaszczający sobie nieprawnie tytuły, godności lub odznaczenia; 25. obcujący ustawicznie z ludźmi notorycznie niehonorowymi; 26. podstępnie napadający (z tyłu, z ukrycia itp.); 27. sekundant, który naraził na szwank honor swego klienta; 28. stawiający zarzuty przeciw honorowi osoby drugiej i uchylający się od ich podtrzymania przed sądem honorowym. Art. 9. Nieślubne urodzenie nie stanowi powodu do odmówienia satysfakcji honorowej. Art. 10. Każdą wątpliwość dotyczącą zdolności danej osoby do dawania i żądania satysfakcji honorowej, rozstrzyga sąd honorowy. Art. 11. O ile jedną z osób, wiodących spór honorowy, jest człowiek nieznany w miejscu prowadzenia sprawy honorowej, jest jego obowiązkiem na żądanie strony przeciwnej podać wszystkie dane, dotyczące jego osoby i wykazujące jego honorowość. Art. 12. Sądowe przedawnienie przestępstwa nie przedawnia tegoż jako zarzutu przeciw honorowości. (Polski Kodeks Honorowy, rozdz.I, art. 8) Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja Re: honoru od niewykształconych ...młotów i jełop 15.07.07, 13:44 maciejslu napisał: > Nie zniżaj się w dyskusji do poziomu idioty, bo i tak nie wygrasz - pokona Cię > doświadczeniem ;-) Dobre!!Utwor wlasny czy cytat? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Dywiciara cos percepepuje? 15.07.07, 22:14 a cóż to cepujesz laseczko? Jestes jeno małym komputerkiem i wypisujesz głupoty, który wierchuszka z Wawy na serwerek nagra. Ot co! Lalucho. Gdybyś była odrobine mądrzejsza-, (ale czy to możliwe w tych pruskich lasach i bagnach?) - tobyś napisała coś z sensem. A tak? Cały czas klepałaś tym cepem i klepałaś. Mądrzejsi od ciebie tłumaczyli ci, jak dziecku się budowę cepa tłumaczyć, a ty klepałas i klepałas. I co? Myszki maąe - Lepcio i giertych ugrali sie w tych grach, aż je wielki polytyk wybzykał! I co tera? Płakać i zgrzytać zębiskami przyszło i cepować, cepować i jeszcze raz cepować. Odpowiedz Link Zgłoś
puch4cz Re: honoru od niewykształconych ...młotów i jełop 14.07.07, 22:27 Ty uważaj lepiej na tą swoją gimnazjalną, pacanie. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: PISdzielce uczcie się honoru od LPR i SO 14.07.07, 22:15 jola_z_dywit6 napisała: > Mimo nagonki antypolskich mediów... ...Nazzi Dziennika, Rydzyk-Rejdiou, Gazety Sakiewkowej, co tam jeszcze jest? A Sama Obora wydaje coś regularnie? Jakiś "Głos z Obory"? Odpowiedz Link Zgłoś
pralkosuszarka Abstrachując od trematu artykułu, zreszta wbrew 14.07.07, 22:20 pozorom to co zrobi Giertych nie ma znaczenia najmniejszego...zaręczam wam,żę Jarek ma dobre wyjście z sytuacji na każdą możliwość zachowania swoich przystawek...hmm, czemu nikt nie zauważył, że mamy bardzo sprytnego premiera, ech ludzie nigdy nie doceniają im wspólczesnych. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit6 Re: Abstrachując od trematu artykułu, zreszta wbr 14.07.07, 22:24 > pozorom to co zrobi Giertych nie ma znaczenia najmniejszego...zaręczam wam,żę > Jarek ma dobre wyjście z sytuacji na każdą możliwość zachowania swoich > przystawek...hmm, czemu nikt nie zauważył, że mamy bardzo sprytnego premiera, > ech ludzie nigdy nie doceniają im wspólczesnych. > Zakonspirowani pederaści na ogół wyrobili sobie cechę podstępnego działania . To fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
pralkosuszarka Re: Abstrachując od trematu artykułu, zreszta wbr 14.07.07, 22:28 Odpowiedz Link Zgłoś
kaczka701 Re: Abstrachując od trematu artykułu, zreszta wbr 14.07.07, 22:29 ..co ty z durna baba ktora przechodzi klimax dyskutujesz..??? Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit6 Re: Abstrachując od trematu artykułu, zreszta wbr 14.07.07, 22:34 Prostanolu ci zabrakło? Odpowiedz Link Zgłoś
kaczka701 Re: Abstrachując od trematu artykułu, zreszta wbr 14.07.07, 22:37 ...jolu przeciez kazdy to wie ze jestes taka straszna ze nawet na orgietki do lyzwy i andriuszki sie nie zalapalas.. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit6 Re: Abstrachując od trematu artykułu, zreszta wbr 14.07.07, 22:33 Primo. Orientacja nie płciowość. Ergo nie ma? To czemu bywa inwektywą słowo krypto gej? I czemu ipn zataja sprawy obyczajowe? Odpowiedz Link Zgłoś
pralkosuszarka Re: Abstrachując od trematu artykułu, zreszta wbr 14.07.07, 22:40 jola_z_dywit6 napisała: > Primo. > Orientacja nie płciowość. > Ergo nie ma? > To czemu bywa inwektywą słowo krypto gej? > I czemu ipn zataja sprawy obyczajowe? Sekundo. Orientacja gdzie? może bieg na orientacje ;), bo jeśli orientacja sexualna ma według Ciebie niewiele wspólnego z płciciowością? To może wyraże się jaśniej i powiem, że nie ma znaczenia kompletnego jakiej orientacji sexualnej jest Jarek... > Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt Re: Abstrachując od trematu artykułu, zreszta wbr 15.07.07, 16:30 jola_z_dywit6 napisała: > > pozorom to co zrobi Giertych nie ma znaczenia najmniejszego...zaręczam wa > m,żę > > Jarek ma dobre wyjście z sytuacji na każdą możliwość zachowania swoich > > przystawek...hmm, czemu nikt nie zauważył, że mamy bardzo sprytnego premi > era, > > ech ludzie nigdy nie doceniają im wspólczesnych. Jola z dewiant - już nie jestes za samąbroną? Przerzuciłeś się na pederastów? Już się podwieszasz pod drób. > > > Zakonspirowani pederaści na ogół wyrobili sobie cechę podstępnego działania . > To fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
cymber.gaj Re: Abstrachując od trematu artykułu, zreszta wbr 14.07.07, 22:30 Abstra co? Zresztą mniejsza o to. Odpowiedz Link Zgłoś
mixtie Re: Abstrachując - przez "ch"?! 15.07.07, 02:08 przez "ch" pisze sie inne slowko. krotsze. pasujace do joli. ------------------------------------ Żeby poznać swą lepszość, trzeba wynaleźć sobie kogoś gorszego. (Gombrowicz, Iwona, księżniczka Burgunda) Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit6 Re: PISdzielce uczcie się honoru od LPR i SO 14.07.07, 22:21 Czytelnik wiadomości mossadu coś nerwowy jak na PISdzielca? Odpowiedz Link Zgłoś
maciejslu Re: PISdzielce uczcie się honoru od LPR i SO 14.07.07, 22:40 jola_z_dywit6 napisała: > Czytelnik wiadomości mossadu coś nerwowy jak na PISdzielca? I pomyśleć, że do niedawna zamiast - jak piszesz - "PISdzielców" to byli "ukochani koalicjanci :-))) Jak to się wszystko jednak zmienia, prawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Jakiego honoru? Płacz po własnej głupocie nazywasz 15.07.07, 07:10 honorem.Poczytaj w słowniku co to słowo znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczka701 Re: PISdzielce uczcie się honoru od LPR i SO 14.07.07, 22:26 jola_z_dywit6 napisała: > Mimo nagonki antypolskich mediów Pan Giertych pokazał co to jest Honor i > odpowiedzialność przed Bogiem i Ojczyzną. > Brawo !!! > Moje wyrazy szacunku. ..... kto ma Honor??????!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit6 Re: PISdzielce uczcie się honoru od LPR i SO 14.07.07, 22:36 ..... kto ma Honor??????!!!!!!!!!!! Znaczenie słowa honor nie jest tożsame z słowem horror. Etymologia też coś tu objaśni. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: PISdzielce uczcie się honoru od LPR i SO 14.07.07, 22:43 kaczka701 napisał: > jola_z_dywit6 napisała: > > > Mimo nagonki antypolskich mediów Pan Giertych pokazał co to jest Honor i > > odpowiedzialność przed Bogiem i Ojczyzną. > > Brawo !!! > > Moje wyrazy szacunku. > > ..... kto ma Honor??????!!!!!!!!!!! Raczej Honorarium. Odpowiedz Link Zgłoś
sokrates22 Re: PISdzielce uczcie się honoru od LPR i SO 14.07.07, 22:36 Jaja sadzisz czy co? Kto od kogo i po co? Trza mieć mózg. Kaczki to ssaki.:} Odpowiedz Link Zgłoś
morte_macabre Re: PISdzielce uczcie się honoru od LPR i SO 14.07.07, 22:38 Masz na myśli "krew i honor"? Odpowiedz Link Zgłoś
tlenekwegla Re: PISdzielce uczcie się honoru od LPR i SO 14.07.07, 22:41 jola, jakaś ty biedna i zagubiona. jeżeli romek i andrzej chcieliby się wykazać honorem to roman nie straszyłby premiera dymisją tylko by ją złożył a saomobrona najzwyczajniej wyszłaby z koalicji na następny dzień po tym jak afera mrągowska wyszła na jaw. to nie są ludzie którzy wiedzą co to honor, ich światopogląd polityczny ogranicza się do pierwotnych instynktów, w tym przypadku przetrwania...przetrwania przy korycie. nikt tu nie chce wyjść z tego z twarzą, oni najzwyczajniej straszą jarka i liczą na to że sie kolejny raz ugnie (już przecież raz witał ponownie andrzeja z rozwartymi rączkami) zachowują się jak banda dziesięciolatków co to rzuca kamieniami w dwunastolatków, ale boi sie konfrontacji i po każdym rzucie chowa się za murem....to nie jest honorowe...to jest żałosne. to co teraz obserwujemy to nie jest tworzenie nowej siły politycznej, ale walka na psychologiczne wyniszczenie...ten kto ustąpi pierwszy przegrał. a obrazek wygląda tak...wielki zegarmistrz chciał upupić andrzeja i przejąć samoobronę (co nie było by trudne bo oni pójdą za tym co da najwięcej możliwości wykręcenia się od spłaty kredytów, gdzieś po drodze plan się sypnął..dlaczego i jak...nieważne...andrzej, jak to andrzej sie wkurzył i chciał wyjść z koalicji, ale szybko ochłonął bo wie że bez braci nic nie znaczy, jest na marginesie życia politycznego i w tym momencie do akcji wkracza romek, który dostrzega swoja okazje by wyjść z cienia mundurkowo-lekturowej stagnacji. ale niech was nie zwiedzie to nagłe zbliżenie, bo może i ci dwaj to prymitywy i ograniczone umysły, ale na swojej działce (prymitywnej polityce) to się znają i obaj doskonale wiedzą iż choć we dwóch to bez braci k. nadal nic nie znaczą. więc będą dmuchać i chuchać w nadziei że uda im się coś ugrać. jarosław też wie że bez drągala homofoba i grillowanego farmera nic nie ma (choć szczerze to dla braci kaczyńskich to najlepszy czas na wybory, teraz jeszcze może coś dostaną jak będa grzeczni dla ojca dyrektora, ale za dwa lat to lich go wie...co najwyżej krzyżyk na drogę) wiec może skończyć sie na grożeniu wilkiem...tzn. LISem...z jednej strony i CBA z drugiej i w końcu ktoś się ugnie i będziemy mieli nową umowę koalicyjną, albo walka na wyniszczenie pójdzie za daleko i będziemy mieć przyśpieszone wybory. daj ci bóg i bóg zapłać. amen. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejslu Re: PISdzielce uczcie się honoru od LPR i SO 14.07.07, 22:47 Ja mam podobne pojęcie honoru, jak przedpiśca. Dlatego nie wydaje mi się, aby trwanie w koalicji SO i LPR było oznaką honoru. Wyjście też oznaką honoru nie będzie, bo ci ludzie honoru nie mają... Odpowiedz Link Zgłoś
trzy.14 Re: PISdzielce uczcie się honoru od LPR i SO 15.07.07, 09:18 > Ja mam podobne pojęcie honoru, jak przedpiśca. Mysle, ze Jola tez to wie. Tylko sie tak z wyksztalciuchami (w jej mniemaniu - pseudo-wyksztalciuchami) przekomarza... Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: PISdzielce uczcie się honoru od LPR i SO 15.07.07, 09:55 maciejslu napisał: > Ja mam podobne pojęcie honoru, jak przedpiśca. Dlatego nie wydaje mi się, aby > trwanie w koalicji SO i LPR było oznaką honoru. Wyjście też oznaką honoru nie > będzie, bo ci ludzie honoru nie mają... Jeszcze raz podaję, na podstawie Polskiego Kodeksu Honorowego, kto może być uznany za człowieka honorowego: otóż wieśniak lub robotnik może być człowiekiem honorowym, jeżeli został wybrany posłem lub senatorem. Natomiast ten sam kodeks podaje, kto nie może być człowiekiem honorowym i dlatego nie należy mu się satysfakcja: Wykluczonymi ze społeczności ludzi honorowych są osoby, które dopuściły się pewnego ściśle kodeksem honorowym określonego czynu; a więc indywidua następujące: 1. osoby karane przez sąd państwowy za przestępstwo pochodzące z chciwości zysku lub inne, mogące danego osobnika poniżyć w opinii ogółu; 2. denuncjant i zdrajca; 3. tchórz w pojedynku lub na polu bitwy; 4. homoseksualista; 5. dezerter z armii polskiej; 6. nieżądający satysfakcji za ciężką zniewagę, wyrządzoną przez człowieka honorowego; 7. przekraczający zasady honorowe w czasie pojedynku lub pertraktacji honorowych; 8. odwołujący obrazę na miejscu starcia przed pierwszym złożeniem względnie pierwszą wymianą strzałów; 9. przyjmujący utrzymanie od kobiet nie będących jego najbliższymi krewnymi; 10. kompromitujący cześć kobiet niedyskrecją; 11. notorycznie łamiący słowo honoru; 12.zeznający fałsz przed sądem honorowym; 13. gospodarz łamiący prawa gościnności przez obrażanie gości we własnym mieszkaniu; 14. ten, kto nie broni czci kobiet pod jego opieką pozostających; 15. piszący anonimy; 16. oszczerca; 17. notoryczny alkoholik, o ile w stanie nietrzeźwym popełnia czyny poniżające go w opinii społecznej; 18. ten, kto nie płaci w terminie honorowych długów; 19. fałszywy gracz w hazardzie; 20. lichwiarz i paskarz; 21. paszkwilant i członek redakcji pisma paszkwilowego; 22. rozszerzający paszkwile; 23. szantażysta, 24. przywłaszczający sobie nieprawnie tytuły, godności lub odznaczenia; 25. obcujący ustawicznie z ludźmi notorycznie niehonorowymi; 26. podstępnie napadający (z tyłu, z ukrycia itp.); 27. sekundant, który naraził na szwank honor swego klienta; 28. stawiający zarzuty przeciw honorowi osoby drugiej i uchylający się od ich podtrzymania przed sądem honorowym. Art. 9. Nieślubne urodzenie nie stanowi powodu do odmówienia satysfakcji honorowej. Art. 10. Każdą wątpliwość dotyczącą zdolności danej osoby do dawania i żądania satysfakcji honorowej, rozstrzyga sąd honorowy. Art. 11. O ile jedną z osób, wiodących spór honorowy, jest człowiek nieznany w miejscu prowadzenia sprawy honorowej, jest jego obowiązkiem na żądanie strony przeciwnej podać wszystkie dane, dotyczące jego osoby i wykazujące jego honorowość. Art. 12. Sądowe przedawnienie przestępstwa nie przedawnia tegoż jako zarzutu przeciw honorowości. Zwróć uwagę zwłaszcza na Art.8 p. 1, 10, 11, 13-16, 18, 21-25 oraz Art. 9 p. 12. W takim razie: Który ze znanych ci polityków może być uznany za człowieka honorowego? Odpowiedz Link Zgłoś
virtualtrancer Giertych: Mam na biurku podpisaną dymisję 14.07.07, 21:37 Roman, badz twardy. Podpisuj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cyjanek4 Re: Giertych: Mam na biurku podpisaną dymisję 14.07.07, 22:07 Roman, jak masz podpisana, to wyslij ze w koncu!Nie czekaj na zaproszenie od Jarka. Predzej odwiedza cie panowie z CBA! Odpowiedz Link Zgłoś
morszuk Re: Giertych: Mam na biurku podpisaną dymisję 14.07.07, 21:41 Nagnoić, naszambić i uciec jak szczur z tonącego okrętu..... Typowe dla maryjca katonarodowca... Chociaż, według mnie tylko cicho poszczekuje, bo drugiej tak lukratywnej posady już nie znajdzie. Musi się teraz nachapać, i narządzić.... Odpowiedz Link Zgłoś
vinogradoff Giertych gra, wie , ze ma szanse na punkty za CBA. 14.07.07, 21:48 Media wykreowaly juz Leppera na ofiare kaczystow, ktorzy zastawili wnyki na kryszalowo czystego wspolkoalicjanta bez zadnych podstaw prawnych . Giertych wie, ze w nowych wyborach za dwa lata niebedzie w parlamencie totez chce wykorzystac te dogodna sytuacje by wykorzystac popularnosc bohaterskiego Leppera, zblokowac sie z nim i miec szanse na wygrana ale tylko we wczesniejszych wyborach. No to trafil strateg na stratega. Bardzo ostra gra i bardzo niehonorowa pod wzgledem stylu ze strony Giertycha. Premierowi wspolczujemy z powodu koalicjantow. Odpowiedz Link Zgłoś
marklark Re: Premierowi wspolczujemy z powodu koalicjantow 14.07.07, 22:05 Za co mamy premierowi współczuć? On sam się wpakował w tą sytuację. Do wyrzucenia Leppera z rządu było mnóstwo dobrych powodów. Gdyby Jarek go po prostu wyrzucił, i powiedział publicznie że dopuszczanie go do władzy to była pomyłka, to pewnie by zyskał wielu wyborców. Ale to jest oczywiście niemożliwe, bo Jarek nigdy się nie myli. Więc musieli znaleźć coś nowego na Leppera. I nawet to durniom nie wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Premierowi wspolczujemy z powodu koalicjantow 14.07.07, 22:11 Kaczyński stracił resztki honoru juz w momencie, gdy Giertycha uczynił ministrem oświaty. Giertych kiedyś odejdzie, ale wszystkie idiotyzmy, które w oświacie wprowadził, będa się nam czkawką odbijać jeszcze długo. Odpowiedz Link Zgłoś
sokrates22 Re: Giertych gra, wie , ze ma szanse na punkty za 14.07.07, 22:28 Kij ci w oko i innym kaczystom. Jak kto pierdzi to śmierdzi - to fakt nie przysłowie ludowe Odpowiedz Link Zgłoś
flyb52 Giertych: Mam na biurku podpisaną dymisję 14.07.07, 21:44 "w tej sprawie cos smierdzi". ??? Kacze odchody. Dobra rada, zatkac nosy i otworzyc oczy. Poyebusy odchodza do lamusa historii razem z kretynami z ipn, cba abba ,sbb i innyxmi radiami rydzkowatymi. Arrivederci al inferno, qutasy. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper To by była pierwsza rozsądna decyzja.Czekamy. 14.07.07, 21:46 Roman,Roman,Roman,Roman,Roman,Roman!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vinogradoff Bismarck rechocze tak wlasnie ocenial . 14.07.07, 21:53 cechy Polakow, ktorych za chinskiego Boga nie mogl zrozumiec. Znaczy sie Polacy sa przeciw zaprowadzaniu prawa i sprawiedliwosci, chca byc nadal okradani i robieni w konia przez swych rodakow cwaniaczkow, godza sie na korupcje ,ktora jest juz norma obyczajowa powszechnie akceptowana i potepiaja policjanta a biora w obrone bandziora. Tak jak komune usilowano wprowadzac o tysiac lat za wczesnie tak i PiS swe idee moglby wprowadzic za 120 lat , nie dzis , gdyz nie ma jeszcze przyzwolenia na walke z tymi co mieli okazje uwlaszczyc sie na biedocie. Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Bismarck rechocze tak wlasnie ocenial . 14.07.07, 22:14 Acha. wprowadzanie prawa i sprawiedliwości poprzez koalicję z Lepperem i Giertychem. Poprzez psychopatów typu Macierewicz. Poprzez specyficzne podejście do praworządności vide Ziobro i Wassermann. Weź ty kolego sprawdź w słowniku, co to znaczy prawo" i co "sprawiedliwość". A wtedy legitymację pisu wyrzucisz na śmietnik od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Bismarck rechocze tak wlasnie ocenial . 14.07.07, 22:18 Vinogradoff podchodzi do sprawy z wlasciwym bolszewikom relatywizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: Bismarck rechocze tak wlasnie ocenial . 14.07.07, 22:25 pisowcy jak i bolszweicy wierza ze liczy sie duch a nie litera prawa i sprawiedliwosc spoleczna badz koniecznosc dziejowa oczywiscie definiowane przez nich Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Bismarck rechocze tak wlasnie ocenial . 14.07.07, 22:29 Dokladnie tak! Liczy sie ich prawo i ich sprawiedliwosc. Brrrr. Odpowiedz Link Zgłoś
vysogota1 Re: Bismarck rechocze tak wlasnie ocenial . 14.07.07, 22:18 vinogradoff napisał: > cechy Polakow, ktorych za chinskiego Boga nie mogl zrozumiec. Znaczy sie Polacy > sa przeciw zaprowadzaniu prawa i sprawiedliwosci, chca byc nadal okradani i > robieni w konia przez swych rodakow cwaniaczkow, godza sie na korupcje ,ktora > jest juz norma obyczajowa powszechnie akceptowana i potepiaja policjanta a bior > a > w obrone bandziora. Tak jak komune usilowano wprowadzac o tysiac lat za wczesni > e > tak i PiS swe idee moglby wprowadzic za 120 lat , nie dzis , gdyz nie ma jeszcz > e > przyzwolenia na walke z tymi co mieli okazje uwlaszczyc sie na biedocie. Rzecz w tym kolego (daj Boże żeby ten pisowczyk to przeczytał) że PiS za bardzo skupił się chyba na ściganiu przestępców i, jak obserwujemy, na wymyślaniu ich i nie robi nic sensownego dla kraju, kompromituje nas Polaków. Że niby chcemy być okradani przez cwaniaczków? A dlaczego mam jako Polak być okradany z dumy, bo wszak dumny z Kaczorów nie jestem - zero klasy... Kaczor mówi francuskiej gazecie, że Wałęsa był zagrożeniem dla demokracji a sam teraz demokracją pomiata. Zaprasza do koalicji zakały polskiej polityki, a gdy ma już ich elektorat pod sobą pozbywa się zakał w sposób co najmniej niesmaczny. Panowie Kaczyńscy i wszyscy politycy ich popierający to banda ludzi bez charakteru i pomysłu. Wiesz była taka koncepcja, żeby zaprowadzić porządek, ład prawny za pomocą silnej władzy, tylko, że po pewnym czasie władze same stały się przestępcami, krzywdząc tych którymi rządzili... to się nazywał totalitaryzm. Nie twierdzę, że powstaje nam tu nowe państwo totalitarne, to byłoby wyolbrzymienie, twierdzę tylko, że chociaż idee które głoszą Kaczory są na pierwszy rzut oka słuszne, prawe i sprawiedliwe, to recepta Kaczorów na ich wprowadzenie nie jest ani prawa ani sprawiedliwa. Zgodzisz się z tym co Kaczor mówi, ale nawet nie zainteresujesz się tym jak Kaczor wprowadza to w życie. No bo jak kaczor grzmi: trzeba zamknąć złodziei, ukrócić korupcję! to wiadomo, nie zgodzić się nie sposób, tyle że ludzie w miarę inteligentni, pomyślą: gada, gada i gada ale co on robi? Ludzie miałcy i niepełnosprytni słuchaja Kaczora, który mówi: nasz rząd sprawił, że mamy rozwój gospodarczy, że mamy 10% bezrobocia" pięknie, ale człowiek inteligentny pomyśli: jak to możliwe że od niespełna roku od zaprzysiężenia rządu bezrobocie spadło o 10 pkt procentowych? Jak to możliwe że gospodarka ruszyła tak szybko w ciągu roku rządów koalicji? Czyżby jakieś czary, tzn Kaczor zostaje premierem i ponad 1mln ludzi znajduje pracę? Ano to niemożliwe, skok gospodarczy nie jest zasługą PiS i każdy ekspert to potwierdzi. Dla dociekliwych: jest to głównie efekt przystąpienia do Unii (SLD) i dobrej koniunktury (za to żadna partia odpowiedzialna nie jest). Inteligentni ludzie spytają: dlaczego mamy na tej scenie politycznej taki bajzel skoro rząd nie składa się z ubeków itd? Dlaczego premier podpisuje ustawy, które nie są zgodne z konstytucją, dlaczego Ziobro robi z wymiaru sprawiedliwości swoją prywatną agencję? Dlaczego prezydentowi i jego żonie jakiś pomylony Rydzyk pluje w twarze a premier jak jakieś głupie ciele ogłasza że sprawa nie jest ważna a Rydzyk chyba przeprosił? Dlaczego ten rząd nie ma klasy? ... to takie żałosne... a nadal tyle ludzi ich popiera, ... to takie smutne... Wierzejski dobrze mówił gdy nazwał was Ciemnym Ludem. Odpowiedz Link Zgłoś
sokrates22 Re: Bismarck rechocze tak wlasnie ocenial . 14.07.07, 22:39 Dajcie polakom rządzić a sami się wykończą.he,he,he,he Odpowiedz Link Zgłoś
mar.ula Re: Bismarck rechocze tak wlasnie ocenial . 15.07.07, 01:03 dużo pytań, może odpowiem na to jedno? >Dlaczego prezydentowi i jego żonie jakiś pomylony Rydzyk pluje w twarz > e > a premier jak jakieś głupie ciele ogłasza że sprawa nie jest ważna a Rydzyk > chyba przeprosił? bo jak w TZ nazwano braci K. kartoflami i bracia się obrazili to całe "postępowe, niezależne i obiektywne" media podniosły szum, że wolność słowa, że takie są standardy europejskie, że kompromitacja Polski itp. Więc gdy wolności słowa użył o. Rydzyk - trudno rzekli bracia K. - wolność słowa, takie standardy europejskie, nie będziemy kompromitować kraju... Ale zapomnieli o "co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie" Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek121 Re: Bismarck rechocze tak wlasnie ocenial . 15.07.07, 01:44 mar.ula napisał: > dużo pytań, może odpowiem na to jedno? > >Dlaczego prezydentowi i jego żonie jakiś pomylony Rydzyk pluje w twarz > > e > > a premier jak jakieś głupie ciele ogłasza że sprawa nie jest ważna a Rydz > yk > > chyba przeprosił? > bo jak w TZ nazwano braci K. kartoflami i bracia się obrazili to całe > "postępowe, niezależne i obiektywne" media podniosły szum, że wolność słowa, ż > e > takie są standardy europejskie, że kompromitacja Polski itp. Więc gdy wolności > słowa użył o. Rydzyk - trudno rzekli bracia K. - wolność słowa, takie standardy > europejskie, nie będziemy kompromitować kraju... > Ale zapomnieli o "co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie" dodajmy jeszcze bohaterskiego bezdomnego Huberta. Też mu było wolno pojechać po prezydencie. A ktoś pamięta jeszcze co powiedziała Axel o Polakach? Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Widze że z waści prawdziwy socjalista 15.07.07, 07:46 Znaczy się, z tego co zrozumiałem, PRL był krajem mlekiem i miodem płynacy, a po Magdalence rozkradziono państwo i okradziono biedaków? Polacy są za tym by życ w prawie, by być ocenianymi sprawiedliwie, uczciwie pracować i godziwie zarabiać. Cwaniaczkami i kombinatorami wszelkiej masci powiny sie zajac przeznaczone do tego organa państwowe, natomiast rzad ma sie zajmowac całoscią takze gospodarką i na to przyzwolenie jest. Natomiast na zawieranie koalicji z ludźmi o brudnych rękach i sumieniu, lub z fanatykami religijnymi i nacjonalistami, społeczeństwo w sporej wiekszości sie nie zgadza, zostało oszukane pustymi hasłami. Policjant powinien byc człowiekiem o zdecydowanie silnej moralnosci, bywaja przypadki ze nie jest, co nie znaczy że policja jest be.Czy moglibysmy sie wiecej dowiedziec kto na tej biedocie chce sie uwłaszyc a kto i jakimi działaniami stara sie temu zapobiec? Nie piszcie towarzyszu, że obecny rząd tak sie uzala nad losem ubogich i dlatego powieksza administracje by ich zatrudnic na konkretnych pensyjkach, i nie piszcie tez towarzyszu, że rzad chce tylko mu przeszkadzają, miał do niedawna wiekszość i mógł zrobic wiele, gdyby miał pomysł i chęci. Chęci miał olbrzymie na szukanie wrogów, otóż prawdziwy polityk, zatroskany losem ludzi mniej zasobnych i ubogich stara sie polepszyc ich los a zarazem zapewnic bezpieczeństwo państwa poprzez rozwój gospodarczy. Inwestor to nie cwaniak który chce wykorzystać innych(to domena Samoobrony) tylko ktos z pieniedzmi, chcacy akurat tu stworzyc miejsca pracy, rola państwa jest stworzyc i egzekwować prawo, także pracownika.Na koniec zapytam: Ile miejsc pracy stworzyliście towarzyszu, płaciliście uczciwie podatki, ubezpieczenia i wypłacaliscie pensje nawet większe niz musieliście, czy też jestes zgorzkniałym człowieczkiem na etacie z wybujałymi ambicjami politycznymi i niewielka wiedzą na tematy społeczne i polityczne. A moze ideowo lubicie dzielic to co ktos swoja praca i talentem wytworzył? Ten okres w historii Polski niedawno zakończylismy, w innych krajach podobnie, efektem było spore opóźnienie cywilizacyjno gospodarcze, co teraz pieknie sie nazywa rozkwit i zyje przed wyborami na tym sentymencie, tych co nie rozumieja tych zmian. Przyzwolenie na zmiany jest, problemem jest zwyczjajna rozmowa partii rzadzacej z innymi. Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: Giertych: Mam na biurku podpisaną dymisję 14.07.07, 21:50 Na biurku to ja mam słonia w karafce ! Dawaj ta dymisje Roman i wyp.... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ....Pozazdroscic humoru............. 14.07.07, 21:54 Czarny humor koalicjantow.Jutro moze w koalicji z PO?Niezbadane sa boskie wyroki. www.bloguez.com/POLSKA/ Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Giertych: Mam na biurku podpisaną dymisję 14.07.07, 21:55 No to już, składaj! Można by nawet zrobić zrzutkę w narodzie na ekspresową pocztę kurierską, żeby gdzieś w drodze do premiera nie zaginęła. Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma chodzi LiS koło drogi nie ma reki ani nogi 14.07.07, 21:56 Romek na miłość boską nie składaj dymiiiiiisji, bez Ciebie w rządzie, bez Ciebie w koalicji to Kaczyński będzie....jak Latarnik na Starej Szkapie, a MY wszyscy zapałaczemy się z żalu. Romku, nie róóób nam ttttttttttegooo! Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 "Romuś nie piskaj" 14.07.07, 22:00 Przypomnialo mi się z "dialogów na cztery nogi" Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-m LiSy sa chytre... 14.07.07, 22:01 LiSy sa chytre, i rude, a rude to wredne. Idzcie wszyscy w cholere!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
meev Giertych: Mam na biurku podpisaną dymisję 14.07.07, 22:03 To szybciutko ją daj komu trzeba i wyp... z rządu. Może jeszcze zdążą przywrócić stare lektury. Odpowiedz Link Zgłoś
1obserwator3 Giertych: Mam na biurku podpisaną dymisję 14.07.07, 22:08 Kochane Posłanki i kochani Posłowie !!!!!!!! Co to jest ? wchodzimy, wychodzimy, wchodzimy, wychodzimy - co to agencja towarzyska ? Proszę i błagam, błagam i proszę zakończcie ten kabaret, bo ile można słuchać i oglądać ten sam spektakl. Podajcie się osądowi suwerenowi - ogłoście jak najszybciej wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus81 Re: Giertych: Mam na biurku podpisaną dymisję 14.07.07, 22:13 Roman, złóż dymisję! Masz moje poparcie! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Giertych: Mam na biurku podpisaną dymisję 14.07.07, 22:14 Nie ociagaj się Roman! Naród czeka! Odpowiedz Link Zgłoś
dziejus Giertych: Mam na biurku podpisaną dymisję 14.07.07, 22:14 Ty podajesz sie do dymisji Ja rzucam palenie ! Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Giertych: Mam na biurku podpisaną dymisję 14.07.07, 22:23 hehehe, obawiam sie, ze jeszcze dlugo bedziesz tkwil w szponach nalogu :-( Odpowiedz Link Zgłoś
krzyhu2005 Nareszcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! 14.07.07, 22:21 Roman, bądź mężczyzną. Wyślij tę kartkę do Kaczyńskiego. Będzie to pierwsza pożyteczna rzecz, którą zrobisz jako minister. Jako rodzic dwójki dzieci w wieku szkolnym apeluję do Ciebie: Roman, skróc swe męki. I nie kompromituj się więcej. Odejdź. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
rakieter Roman, wiesz plulem na Ciebie, ale mi Cie szkoda 14.07.07, 22:22 bo jestes charyzmatyczny.. mogles wykorzystac charyzme w innym kierunku i bylo by fajnie, a tak? Plulem, bo wiedzialem, zes podpisal pakt z kim nie trzeba.. Wniosków nie wyciagniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
rakieter A co do Rydzyka? patrz Roman 14.07.07, 22:26 www.youtube.com/watch?v=BymS15v-X7k jakie to proste? tylko ludzie jakos bardziej mniej nienawistni? i szczesliwi? Odpowiedz Link Zgłoś
rakieter Ja mysle, ze oni sie zmówili i to jest jakis wkret 14.07.07, 22:43 tak bedzie, beda wybory, oni stana jako jedna partia, a pisdeczka jako druga i sie zblokuja. NIC WAM TO NIE DA! SPOLECZENSTWO MA WAS DOSC! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczka701 Re: popieramy twoja dymisje synu frankensztajna 14.07.07, 22:31 ...Romus!!! zrob cos raz w zyciu porzytecznego!! wyslij dymisje, wyslij..(i obysmy nigdy ciebie w sejmnie nie widzieli) Odpowiedz Link Zgłoś