fraglesi67 17.07.07, 07:19 W każdym narodzie są ludzie myślący "inaczej" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jurycho Sondaż: 23 procent Polaków może zagłosować na LiS 17.07.07, 07:20 Czy to nie pomyłka ? - chyba chodzi o 2,3 procent na LiS. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrancik 23% debili? 17.07.07, 07:30 Co studiowali kaczynscy? - Lech skonczyl prawo, jaroslaw sprawiedliwosc. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus [...] 17.07.07, 08:10 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Mam kandydata na szefa LiS-u !!!!!!!!! S-A-N-D-R-A 17.07.07, 08:23 Sandra w odpowiednim stroju i (po)parcie u męskiej części elektoratu wzrośnie do prawie 100% ( z wyjątkiem R. Giertycha- zprzyczyn ideowych, J. Kaczyńskiego- z przyczyn naturalnych i Z.Wrzodaka-on raczej coś by czuł w kierunku posła Bosaka - nawet Rydzyk zagłosuje "za") Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 23% ludzi przeżartych socjalizmem... 17.07.07, 09:50 im już nic nie pomoże Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Wszyscy entelegentni wskazuja na Mihnika 17.07.07, 13:18 On sie zna na prawicy, jak nikt, i jest Polakiem-patriota jak nikt, i jak nikt nie znosi stalinowcow! Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: A może te 23% to nie 23%? :) 17.07.07, 14:21 Skąd nagle taka miłość GW do LiS-a. Aha LiS może pomóc rozwalić PiS:) A poważniej widziałem wczoraj sondaż w telegazecie i to jest chyba ten sam i te 23% to nie 23%, ale to ci co mogą rozważyć poparcie LiS, a 69% ani myśli rozważać. Ci co rozważają to mogą np. wybierać między np.LiS-em a PiS-em i obu podbić poparcie choć głoś oddadzą jeden. Znaczy rozważający nie sumują się do 100% ale do pewnie ze 200% (a może i więcej bo znam maniaka co rozważał między UPR a UP:) Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Ku.. ku..e łba nie urwie i komuch Kaczyński 17.07.07, 09:56 do kompletu. Plwajmy na tą skorupę i zstąpmy do głębi. Odpowiedz Link Zgłoś
renal211 Re: Mam kandydata na szefa LiS-u !!!!!!!!! S-A-N- 17.07.07, 11:46 JA MAM LEPSZEGO - WYRZUCIĆ OJCA TADEUSZA RYDZYKA Z ZAKONU I RADIA MARYJA - ZROBIĆ GO SZEFEM NOWEJ PARTI < LIS >. 50% POPARCIA W WYBORACH ZAPEWNIONE - I NIE JEST TO WCALE ŻART. WARTE PRZEMYŚLENIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pisuarro Re: "na czele LiS-u powinien stanąć "inny polityk" 17.07.07, 12:14 Najlepszy będzie Rysio Czarnecki ;-> Odpowiedz Link Zgłoś
gringo_w66 Re: "na czele LiS-u powinien stanąć "inny polityk 17.07.07, 12:18 pisuarro napisał: > Najlepszy będzie Rysio Czarnecki ;-> ### najlepszy byłby lis ...Tomasz Lis Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Chochliki polskiego piekła, 23% Polaków rozważa gl 17.07.07, 14:10 Chochliki polskiego piekła, 23% Polaków rozważa glosowanie na LiS, GiL, LiŻ czy jak go tam zwał od ligi i szamba. LiS, GiL, LiŻ. Skrót LiS, GiL, a może też LiŻ, zależy jak, z czego ułożysz. Od Gorzejtycha i Lejpera, żet wychodzi mi litera. Trochę prawdy w skrócie się przyda, chciał, nie chciał wychodzi na żyda. No jak ująć prawdę oralnie, pazerny LiS, żyd brzmi normalnie. Żyd z małej nie oznacza nacji. To ten co poddaje kopulacji, ważne nasze sprawy narodowe, ten co mądry jak nogi stołowe. To ten co woli swoje chucie, to ten jak gwóźdź w d-upie, lub bucie, w każdej chwili uwiera, doskwiera. LiŚ, LiŻ, niech go weźmie cholera. Tobie lewatywa i żydzi, płać i liż, przecież to się widzi. Weksle, składki, za posady, upasł się knur, a my co, dziady? Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit6 L__P__R i Samoobrona to dobe roziązanie. 17.07.07, 07:42 Ludzie praktyczni i patrioci,tu nie opuszcza się Boga broni Ojczyzny i honoru. To jest prawdziwa Polska ponad podziałami w imię dobra wspólnego naszego Narodu. Tak trzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
purcman1 Re: L__P__R i Samoobrona to dobe roziązanie. 17.07.07, 07:59 jola_z_dywit6 napisała: > Ludzie praktyczni i patrioci,tu nie opuszcza się Boga broni Ojczyzny i honoru. > To jest prawdziwa Polska ponad podziałami w imię dobra wspólnego naszego Narodu > . > Tak trzymać! Jolka przestań wciągać ! Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit6 Re: L__P__R i Samoobrona to dobe roziązanie. 17.07.07, 08:15 Apage satanas Odpowiedz Link Zgłoś
aro7 dwocip? 17.07.07, 08:35 -mój stary to mi na rocznice dał ślicznego lisa -a mój to z delegacji przywiózł kołnierz ze srebrnego lisa -no a mój prosto z posiedzenia rzundu przytargał syfiLISa ! Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: L__P__R i Samoobrona to dobe roziązanie. 17.07.07, 08:42 Kaczyńscy to jedynie dobre rozwiązanie - słowa samej Joli Kosiarki, które tutaj nie tak dawano pisała sama:P Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Durna babo,nie mieszaj Narodu,Polski z bandą hunów 17.07.07, 08:40 i złodzieji z Samoobrony.Dla Leppera i stada świń liczy sie koryto,więc nie bluźnij łącząc Samoobronę i Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
clansmen Re: 23% debili? 17.07.07, 07:55 MYŚLE ZE NIE DEBILI TYLKO JAJCARZY.PO TAKIM SONDAŻU LiS POMYŚLI ŻE JEST MOCNY A W WYBORACH NA DRZEWO A NIE DO RZADU I RZADZENIA. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit6 Martwi mnie raczej 77% kretynów. 17.07.07, 08:43 Głosujących albo na kajdaniarzy z PIS,lub złodziei z PO,lub moskiewskich wasali z SLD. Bo to jest naprawdę objaw zidiocenia. Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Re: Martwi mnie raczej 77% kretynów. 17.07.07, 08:45 jeśli juz dojdzie do tego nieszczęscia,zagłosuję na moskiewskich wasali z SLD, a nie zagłosuje na dewiantów pokroju Łyżwińskiego czy hochsztaplerów wsiowego sortu a la Lepper.. Precz z Hunami z Samoobrony! Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit6 Re: Martwi mnie raczej 77% kretynów. 17.07.07, 08:50 jeśli juz dojdzie do tego nieszczęscia,zagłosuję na moskiewskich wasali z SLD, > a nie zagłosuje na dewiantów pokroju Łyżwińskiego czy hochsztaplerów wsiowego > sortu a la Lepper.. Precz z Hunami z Samoobrony! Na stan wojenny jeszcze zagłosuj ! Moskiewski pachołku. Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Re: Martwi mnie raczej 77% kretynów. 17.07.07, 08:55 nie jestem żadnym pachołkiem,ciemna babo z Ciulankowa Dywitowego a tym bardziej moskiewskim.ŁiD i Kwaśniewski mogliby sie przydać i wysłać złodzieji z Samoobrony do gnoju i wideł. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Nad stanem wojennym już głosowano. 17.07.07, 09:55 Tak po prawdzie to buchnij sietrzy razy w pierś i pomysl racjonalnie. Wielu ludków z Samoobrony popierało wprowadzenie stanu wojennego, byli aktywnymi członkami PZPR, ojciec szefa LPR był ochotnikiem-doradcą gen. Jaruzelskiego, masz wiadomosci ilu z tych ludzi słuzyło w milicji a anie w wojsku w tamtych czasach? Sprawdź. To nie wyrzuty sumienia czy żal spowodował powstanie samoobrony tylko lęk o własna d...ę. Jezeli mówisz złodziej daj dowody, bo w Samoobronie jest więcej pseudobiznesmenów, którzy zatrudniali ludzi na czarno i do tej pory niektórzy nie zapłacili ludzim pensji, przejadajac kredyty zainwestowane w dobra rodzinne. W każdej opcji sa ludzie z grzeszkami ale sorry, Samoobrona moze bedzie czysta w następnym pokoleniu. A SLD, patrząc na lata władzy w innym systemie, i prób deskredytowania obecnych przemian, zachowuje sie całkiem racjonalnie, kto winny siedzi albo ma sprawę, i tak powinno być Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Nad stanem wojennym już głosowano. 17.07.07, 16:01 a.k.traper napisał: > Tak po prawdzie to buchnij sietrzy razy w pierś i pomysl racjonalnie. *************************************** Może raz, a w głowę? Nie da się ukryć, że LiS to postkomuna najgorszego rodzaju. Odpowiedz Link Zgłoś
anarcho-emeryt Re: Kolejny przeciwnik demokracji?????? 17.07.07, 08:21 te plastelina ma byc tak: Aby Polska rosla w sile a ludziom zylo sie dostatniej"!!! Co juz zapomniales jak ukladales haselka dla PZPR-u? Odpowiedz Link Zgłoś
polska_baba Re: Kolejny przeciwnik demokracji?????? 17.07.07, 10:49 On jest za młody, to jego ojciec układał. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Dlaczego w ten sposób okreslasz wyborców? 17.07.07, 08:05 Skoro ten sposób rzadzenia Polska społeczeństwu pasuje to mozesz się z tym nie zgodzić, ale nie praw komplementów, ja juz mam czwartego prezydenta, którego nie wybierałem, co nie znaczy ze chciałbym ich skasować.Jesteśmy społeczeństwem młodym w systemie demokratycznym, za duzy sentyment do niedawnego "bezpiecznego" systemu, mimo ze to on jest przyczyna tych problemów. Zamiast uzywac obraxliwych słów anonimowo do anonimów tłumacz argumentami, nakręcanie się w złosci i nienawisci odbiera skuteczność argumentacji. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper tak jak napisałaś "pożądnych" a nam trzeba porządn 17.07.07, 08:37 ych. Widzisz jak wszędzie problem w szczegółach. Wiekszość z nas chce PORZĄDNEGO RZĄDU a nie pożądanego nierządu.Moge byc w tych 77%, wole mysleć niz wykonywac rozkazy. Odpowiedz Link Zgłoś
zora8 Re: pozadny rzad robi porzadek z wami 17.07.07, 11:06 z tym chyba sie zgodzisz co? Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Raczej nie, przyjdź i zrób, życzę zdrowia. 17.07.07, 12:02 Wtedy skończą sie żarty, wielu z nas próbowano zastraszyc w latach 80-ych, jakos przezylismy i mamy sie dobrze. Powiem ci że wtedy tez wiele donosów pisali ludzie z błedami ortograficznymi. Ja uznaje tylko PORZĄDNY rząd, toba moze "żądzić" i "pożądny", mna nie.Ja mam szacunek tylko dla porządnego rządu, bo i ja jestem takim obywatelem. Powodzenia w prawicowym bolszewiźmie, ja mam zawsze alternatywę, nie musze płacic składek w ZUS, jak nie bede pracował w Polsce, a teraz juz mogę, wtedy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
wiloughby Re: 77% idiotow 17.07.07, 09:28 zora8 napisała: > nareszcie mamy pozadnych przywodcow porażająca siła argumentów Odpowiedz Link Zgłoś
zora8 Re: 77% idiotow 17.07.07, 10:23 ty nalezysz do lewicowej mlodziezowki i krecicie jak wasi pro-ojcowie Odpowiedz Link Zgłoś
wiloughby Re: 23% debili? 17.07.07, 09:26 emigrancik napisał: > Co studiowali kaczynscy? > > - Lech skonczyl prawo, jaroslaw sprawiedliwosc. > > > spokojnie. widziałem ten sondaż. pytania są tak ogólnikowe, że ludzie się nacinają. pytanie było utworzone w taki mniej więcej sposób: 'czy lis wejdzie do sejmu'. to nie znaczy, że ludzie, którzy napisali że wejdzie, mają zamiar na to coś głosować Odpowiedz Link Zgłoś
baby1 Oczywiście to poparcie spadnie po jakims czasie, 17.07.07, 07:34 ale jestem realistą i niewątpliwie LiS wejdzie do Sejmu. "Na dodatek Polacy nie lubią ani Giertycha, ani Leppera" - prawda, ale tylko częściowa. Nie ważne że większość Polaków nie lubi Giertycha i Leppera. Ważne, że ich wyborcy ich lubią. Samoobrona bez Leppera i LPR bez Giertych przepadłyby w wyborach. To oni są utożsamiani z tymi partiami. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 I spokojnie prześcigną SLD 17.07.07, 07:58 Jak to dobrze rozegrają to mogą dostać nawet i 15%... Odpowiedz Link Zgłoś
romulus_remulus efekt nowości 17.07.07, 09:32 ludzie, przecież zawsze tak jest - efekt nowości: - gdy UW zmieniła nazwę na PD - mieli kilkanaście procent, skończyło się poniżej progu gdy Jurek zmajstrował swoja partyjkę też na początku miał kilkanaście procent a teraz kilkanaście promili - wcześniej podobna sytuacja była z Borowskim i innymi i tak można wymieniać, że jeszcze ktoś bierze na serio takie sondaże. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 A Pan Pacewicz prognozuje im 4 % 17.07.07, 11:10 4% a 23% to spora pomyłka, jak na Superredaktora Wybitnego Anlityka Politycznego. Oby do wyborów wyszło na jego. Odpowiedz Link Zgłoś
her_bat_nick Re: Sondaż: 23 procent Polaków może zagłosować na 17.07.07, 07:27 nieeee to jakiś absurd!! a jeśli tak się stanie to pogratuluje obywatelom a potem się spakuje i wyjadę! czy dwaj d.e.b.i.l.e. łącznie mają więcej rozumu niż oddzielnie????? zwykła arytmetyka.. zero zawsze równa się zero Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: Sondaż: 23 procent Polaków może zagłosować na 17.07.07, 07:33 Ja wiedziałem, że mamy durny naród ale nie sądziłem, że jest ich aż tyle. Jak można zagłosować na tego farbowanego LiS`a już wam odpuszczam wcześniejsze wybory i głosowanie na PiS... też dałem się nabrać głosując na PO, że kiedy powstanie koalicja POPiS to do władzy nie dojdą oszołomy. Myliłem się oh jak ja się myliłem. Dziękujemy PiS i PO za LiS`a to wasza k..wa mać wina. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_opticum ]:-) 17.07.07, 07:37 Każda cholerna "nowa" partia dostaje kopa punktowego w sondażach. A potem dostanie kopa w wyborach. Wielkie rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
s.szechter Re: ]:-) 17.07.07, 07:45 pan_opticum napisał: > Każda cholerna "nowa" partia dostaje kopa punktowego w sondażach. A potem > dostanie kopa w wyborach. > > Wielkie rzeczy. każda tylko nie demokraci.pl, tym zawsze pod górę było. A na poważnie no cóż... Chyba Tuska i Rokitę szlak teraz trafia, że uwierzyli w prognozy aż takich dyletantów jak rodzi "fachowcy" od badania opinii Odpowiedz Link Zgłoś
kelob3 23%uchachacha nie moge ucha cha cha cha 17.07.07, 07:50 Giertych pogrzebal Leppera a Lepper Giertycha -i o to chodzi 23 %ucha,cha,cha ,cha Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Sondaż: 23 procent Polaków może zagłosować na LiS 17.07.07, 07:50 Wszyscy on, łącznie z pisiorkami kręcą się wokół ok. trzydziestoprocentowego elektoratu, w którym znaczonymi kartami dysponuje niejaki Rydzyk z Torunia. Parę procent może jeszcze uszczknąć im LiD i PSL. W każdym razie, jeżeli Rydzyk wypowie wojnę Kaczorom to moga ich nieźle załatwić. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ....Lepper zaciera rece............... 17.07.07, 07:54 I ma racje bo przeciez powstal komitet Obrony Leppera.Juz nawet SLD czy PO zeby dolozyc PiSowi uwazaja ze Lepper to nie przestepca ale ofiara.Czy Lepper zostanie w przyszlosci Prezydentem Polski?Ciezka sprawa ale przy pomocy SLD i PO jest to mozliwe. www.bloguez.com/POLSKA/194229/......KONIEC-LEPPERA?.......... Odpowiedz Link Zgłoś
augustus_germanicus_caligula Tylko ze to bolszewicy z PiS posadzili go u wladzy 17.07.07, 08:03 Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Tylko ze to ................ 17.07.07, 08:06 przegrany po wyborach Tusk poszedl na taki scenariusz pomimo ze bylo inne rozwiazanie.A moze dla Polski lepszy LiS niz PO-nic? Odpowiedz Link Zgłoś
augustus_germanicus_caligula Jest jakas fundacja ktora zbiera na Takich idiotow 17.07.07, 08:08 Daj mi znac. Jak mozna ta bande zlodziei Odpowiedz Link Zgłoś
zora8 Re: Mylisz pojecia, bolszwicy to pra-ojcowie 17.07.07, 10:28 skorumpowanej PZPR=SLD ,nie odwracaj kota ogonem, mozesz pluc na prawice dopoki nie zabrakie ci sliny, a PIS i tak zwyciezy w najblizszych wyborach Odpowiedz Link Zgłoś
logoin Ewenement światowy 17.07.07, 10:44 Polska prawica składa sie z komunistów,hehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos dziwne, wychodzi na to, że co czwarty 17.07.07, 07:54 mam całą masę znajomych, ale jakoś nikt nawet nie myśli glosować na tych idiotów Odpowiedz Link Zgłoś
robert0204 Niewazne na kogo glosujecia 17.07.07, 07:55 niewazne jak oni sie nazywaja niewazne z ktorej czesci sceny politycznej pochodza NIC SIE NIE ZMIENI lepkie rece, talent do geszeftow i zamilowanie do "walkow"... hej aaaaaaaa........ Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Uważam że LiS spokojnie prześcignie SLD 17.07.07, 07:56 Dzięki temu ruchowi PiS bardziej wizerunkowo oddzieli się od SO i LPR przejmie część bardziej prawicowego elektoratu PO... Natomiast LiS odbierze socjalny elektorat SLD... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Nic nie odbierze SLD i PO. 17.07.07, 08:05 glupoty swoich sympatykow.Wystarczy poczytac posty POstkomuny.Szpital Psychiatryczny.I twoje wypowiedzi sa tez w tym przedziale.Zreszta postkomuna ma staly i twardy elektorat.Prawie 100 procentowy.W Zakladach Karnych i Szpitalach psychiatrycznych. www.bloguez.com/POLSKA/194229/......KONIEC-LEPPERA?.......... Odpowiedz Link Zgłoś
augustus_germanicus_caligula Lepiej byc wyborca SLD niz wcinac darmowa zupe w 17.07.07, 08:07 Paryzu Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Lepiej byc wyborca SLD niz wcinac darmowa zup 17.07.07, 08:08 nie wiem gdzie co wcinasz.Twoj problem.Bycie w SLD to dyshonor. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Glosowanie......... 17.07.07, 08:11 Jakbys sie nie trudzil i tak postkomuna w Polsce to zlo. Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Glosowanie......... 17.07.07, 08:40 Bez wątpienia. Najgorsze komunistyczne wzorce kontynuuje właśnie PiS. Gomułkowska retoryka, policja polityczna itp. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit6 Re: Uważam że LiS spokojnie prześcignie SLD 17.07.07, 09:15 palestrina2005 napisał: > Dzięki temu ruchowi PiS bardziej wizerunkowo oddzieli się od SO i LPR przejmie > część bardziej prawicowego elektoratu PO... > > Natomiast LiS odbierze socjalny elektorat SLD... > analiza słuszna Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Nie znasz się na badaniach 17.07.07, 12:31 Na takiego Leppera ludzie wstydzą się mówić że głosują... A potem idą do urn i jednak głosują... Dlatego w sondażach wychodzi gorzej niż w wyborach... Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper To chyba frekwencja wyborcza? 17.07.07, 07:59 Jeżeli by tak miało byc, to na miejscu PiS-u wyjechałbym do Gabonu, na te plantacje orzeszków Kaczyńskiego. Nie zna natury polskiego chłopa i tepoty fanatyków sprawy narodowo-katolickiej. No i niech koniecznie wezma ze soba "Łojdyradyra", bedzie im piekne audycje na pocieszenie prowadził. Co rano słowa J. Kaczyńskiego z wałów częstochowskich: Tu gdzie jesteśmy, jest prawdziwa Polska. My przeciętniacy poradzimy sobie tu, nad Wisłą.Co daj Boze, amen. Odpowiedz Link Zgłoś
zora8 Re: Komu zalezy na skloceniu polakow? 17.07.07, 08:05 ta wojenka doprowadzi do tego ze napewo zwyciezy PiS i LiS Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Tego nie wie nikt, sndaze to jedno a wyborcy 17.07.07, 08:22 przy urnach to drugie. Skoro zwycieżą, to przewiduję nasilenie wyjazdów a co za tym idzie utrudnienia w wyjazdach i zwiekszenie interwensji państwa w zycie publiczne czyli koło się zamknie. Witamy w PRL bis. Odpowiedz Link Zgłoś
zora8 Re: Tego nie wie nikt, sndaze to jedno a wyborcy 17.07.07, 11:17 to jest widziane jak prl-bis,ale nie wiem co robisz i czym sie zajmujesz, gdybys mieszkal na zachodzie ,moglbys powiedziec , ze mysmy to juz przerabiali,tu tez duza interwencja panstwa w prawa obywatelskie ,zwlaszcza po 2001r.Moze za 20 lat polacy zaczna myslec inaczej,kiedy ten komuistyczny motloch wymrze , zeby nie bylo znowu za pozno. Nie wspomne o dostosowaniu sie do prawa unijnego, wtedy polacy zobacza co to naprawde znaczy, bo to dopiero poczatek. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Nazywasz swoich rodziców komunistycznym 17.07.07, 12:28 motłochem? Gdyby o tym wiedzieli, ojciec by psiknał na sciane a mama sciereczka starła. Ten motłoch wie ze UE to twór socjalistyczny ale nie według wschodnich wzorców i pewnie im to zbyt nie przeszkadza. Myslisz że znikniecie jednego pokolenia spowoduje jakosciowa zmiane na lepsze? Mylisz się, suma doswiadczeń pomaga budowac cos nowego. Tobie sie wydaje ze młodzi ludzie wiedza lepiej jak zbudowac szczęscie, a starzy tylko przeszkadzają, tak tak niektórzy "starzy" buduja system polityczny, w oparciu o entuzjazm i niewiedze młodych ludzi, wykorzystuja ich zapalczywość i brak cierpliwosci, młodzieńcza gorączkę. Przeanalizuj historie najnowsza świata, kto zbudował narodowy socjalizm w Niemczech? Pokolenie sfrustrowanych 50-60-olatków, popieranych masowo przez młodych aktywistów. Rewolucja w Rosji, tak samo, tam starano sie wykorzenic nawet uczucie miłosci do człowieka, głównie awansujac młodych ludzi(oficer pola walki 17 lat, Powstanie Warszawskie-niepohamowana chec do bohaterskich czynów i patriotyzm młodych ludzi, wykorzystana z premedytacja przez siły i wroga i niby sojusznika, budowa systemu władzy w PRL, pokolenie wydarte z wiosek, niesione entuzjazmem odbudowy kraju i oszukane przez "ludową" władzę,wreszcie pokolenie "Solidarnosci" takze i ja, wiekszość dostała w d... przemianami i osądami innych, często kiedyś tchórzliwych że rozwaliliśmy taka piękna gospodarkr swoimi protestami. Podobnie ma sie rzecz ze zwolennikami róznych opcji na tym forum, wyrazaja swój gniew, uzywaja obelzywych słów, a tak naprawde zachowuja sie jak "kibole" na meczu, nie bardzo wiedza kto z kim i o co gra, jaki jest ostateczny cel i jakimi srodkami osiagniety, wreszcie orientuja sie ze sa dostatecznie spacyfikowani i monitorowani. Żadna władza nie boi sie ludzi zaślepionych, nadpobudliwych i słabo myslacych, a tym bardziej głosnych, sa rózne metody na skanalizowanie tych ludzi, awans społeczny, szantaż, wreszcie fizyczne i psychiczne nękanie, władza sie boi ludzi z wiedzą, autorytetem i spokojnie ale rzeczowo umiejacymi rozmawiać. I nie daj sie zwieść ze ktoś chce za ciebie stworzyc raj, za takie marzenia płaci sie czesto wolnoscią, dlatego demokratyczne procedury kontroluja władze, co im czesto przeszkadza i próbują je ominąc a nawet znieść. Pomyśl zanim zaboli, i zostaniesz sfrusterowana istotą. Ja mam poczucie dobrze spełnionego obowiazku, nawet jak nas nazywano wrogiem ustroju, nie pozwole sobie by jakis obwies co siedział w kacie mnie obrazał i wymyslał od zomowców. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Cóż za "kultura"... to typowe dla wyborców SLD.... 17.07.07, 08:03 Odpowiedz Link Zgłoś
logoin Obserwowałem twoje posty 17.07.07, 10:46 i napisze tak kulture sie posiada a nie miewa jak w twoim przypadku,nie odbiegasz od normy apartczyków pzpr ze wczesnego stadium. Odpowiedz Link Zgłoś
jpy1 Sondaż: 23 procent Polaków może zagłosować na LiS 17.07.07, 08:07 Przypominam tym 23% że rząd próbuje robić zamach na ich własne emerytury. Co za głupi naród... Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: Lepiej skomentuj ty sku..synie kradziez przez 17.07.07, 08:09 augustus_germanicus_caligula napisał: > kradziez przez PiS mojej emerytury po mojej smierci. A pomyślałeś, że może (jak ok. 50% ludzi) pożyjesz DŁUŻEJ niż średnia i dostaniesz ze dwa razy tyle emerytury niż uskładałeś???? Skąd na to brać? Gdyby przyjąć, że rodzinom zmarłych (przed dozyciem średniej) emerytów wypłaca się coś, emerytury wszystkich od początku, musiałyby być skalkulowane dużo niżej. Nikt by na tym nie zyskał, ani stracił, ale czy byś tak wolał? To znaczy, czy wolisz żyć JESZCZE skromniej na emeryturze, by spadkobiercy (czasami jakis nielubiany siostrzeniec, dajmy na to) po Twojej śmierci "za nic" brali Twoje pieniądze? Zastanów się nad sensem tego co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
h3x Re: Lepiej skomentuj ty sku..synie kradziez przez 17.07.07, 08:13 Nom, będzie szalał na Majorce za 700 miesięcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
orys100 Re: Lepiej skomentuj ty sku..synie kradziez przez 17.07.07, 08:46 > A pomyślałeś, że może (jak ok. 50% ludzi) pożyjesz DŁUŻEJ niż średnia i > dostaniesz ze dwa razy tyle emerytury niż uskładałeś???? dziękuję bardzo .. nie chcę wyciągać ręce po cudze pieniądze, chcę tylko swoje uskładane... dzień po przejściu na emeryturę do ręki!!! ... podpiszę nawet notarialne zobowiązanie że jak mi potem zabraknie na chleb niech mnie zeutanują :-)))) ... wystarczy mi tego nie tylko na moją emeryturę ale i dla żony ... i pewnie jeszcze coś dla dzieci i wnuków zostanie ... Odpowiedz Link Zgłoś
augustus_germanicus_caligula Ty jestes glupi czy udajesz? To sa MOJE pieniadze 17.07.07, 08:51 .... nikt na nie nie musi brac z nikad. Sam je oszczedzam i skladam. Ty czytac nie umiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
mcguirre 23 %. To chyba jakiś ponury żart ! 17.07.07, 08:10 Szlony narodzie opanuj się !!! Dokąd zmierzesz !!! Odpowiedz Link Zgłoś
hans564 Każdy, kto nie pójdzie na następne wybory ... 17.07.07, 08:10 ... ZAGŁOSUJE SWOJĄ NIEOBECNOŚCIĄ na te polityczne menty. Oni dostają się do sejmu & senatu TYLKO DLATEGO, że tak NIEWIELU Z NAS BIEŻE UDZIAŁ w wyborach. Tak więc jeśli nie przeszkadza Ci obecny UKŁAD bolszewicko-kryminalny, to w trakcie następnych wyborów idź na lody. Odpowiedz Link Zgłoś
h3x Re: Lepiej skomentuj ty sku..synie kradziez przez 17.07.07, 08:11 Uważam, że ta wypowiedź była za ostra.... lubię takie :). Partia nazi- buraczana - kumulacja marginesu politycznego - po wyborach będą robić, to co umieją (czy raczej "umiom" jak by powiedział człowiek o wyglądzie konia) czyli ujadać. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek.sawyer Sondaż: 23 procent Polaków może zagłosować na LiS 17.07.07, 08:14 pewnie LiS im się z Lisem z Polsatu pomylił - tylko tak to sobie mogę wytłumaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus [...] 17.07.07, 08:15 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus .Chochliki polskiego piekła, 23% Polaków rozważa g 17.07.07, 14:11 Chochliki polskiego piekła, 23% Polaków rozważa glosowanie na LiS, GiL, LiŻ czy jak go tam zwał od ligi i szamba. LiS, GiL, LiŻ. Skrót LiS, GiL, a może też LiŻ, zależy jak, z czego ułożysz. Od Gorzejtycha i Lejpera, żet wychodzi mi litera. Trochę prawdy w skrócie się przyda, chciał, nie chciał wychodzi na żyda. No jak ująć prawdę oralnie, pazerny LiS, żyd brzmi normalnie. Żyd z małej nie oznacza nacji. To ten co poddaje kopulacji, ważne nasze sprawy narodowe, ten co mądry jak nogi stołowe. To ten co woli swoje chucie, to ten jak gwóźdź w d-upie, lub bucie, w każdej chwili uwiera, doskwiera. LiŚ, LiŻ, niech go weźmie cholera. Tobie lewatywa i żydzi, płać i liż, przecież to się widzi. Weksle, składki, za posady, upasł się knur, a my co, dziady? Odpowiedz Link Zgłoś
52b1 Sondaż: 23 procent Polaków może zagłosować na LiS 17.07.07, 08:16 Tak, jedynie wtedy gdy jeszcze 1 mln mlodych wyjedzie s kraju! Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma totalna bzdura, elektorat "Rydzyka" może się 17.07.07, 08:21 odwrócić od PiS tylko po usunięciu redemptorysty na wygnanie Odpowiedz Link Zgłoś
annetje Bollocks! 17.07.07, 08:34 jedna partia ma 2 procent, druga okolo trzech i razem urodza 23... taaaaaa, kto robil ten sondaz????? Odpowiedz Link Zgłoś
tubbs Re: Sondaż: 23 procent Polaków może zagłosować na 17.07.07, 08:47 Spokojnie! 23, to znaczy tak: 2% + 3% = 5% Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
tubbs Re: Sondaż: 23 procent Polaków może zagłosować na 17.07.07, 08:49 Właśnie tak jak mówi Annetje - Bollocks!! Well said! Odpowiedz Link Zgłoś