Dodaj do ulubionych

Śmierć nastolatka w pociągu na Woodstock

02.08.07, 19:37
GazWyb podal:

> Dwóch dziewiętnastoletnich mężczyzn jadących na przystanek Woodstock
> wypadło z pociągu koło Brzegu. Jeden z nich zmarł po przewiezieniu do
> szpitala

Nie wiadomo jeszcze jaka jest przyczyna tego nieszczesliwego wypadku.

Ale inna informacja jest takze szokujaca "Z większością pasażerów nie można
porozmawiać, są pijani, gwiżdżą i krzyczą"

Z wiekszoscia pasazerow 200-osobowego pociagu nie mozna sie porozumiec bo sa
pijani, gwizdza i krzycza?

Czy to w mysl hasla "Robta co chceta"?

Cos mi sie wydaje, ze do tego wypadku musialo dojsc.

A o. Rydzyk ostrzegal przed tym jakich wartosci ucza na tym festwalu
Woodstock, i oczywiscie natychmiast zostal przez postepowe lewactwo odsadzony
od czci i wiary.

No to teraz lewactwo moze sobie pogratulowac. Pol pociagu stosuje sie do
hasla festiwalu i "robi co chce" (chociaz prawdopodobnie na drugi dzien nie
bedzie wiele pamietac z tego co robilo)..
Obserwuj wątek
    • jaczylija Re: Śmierć nastolatka w pociągu na Woodstock 02.08.07, 20:17
      cyt. "Z większością pasażerów nie można porozmawiać, są pijani, gwiżdżą i krzyczą."

Trochę dziwne, bo mam relację telefoniczną z tego wydarzenia (od znajomych) od
      pierwszych minut tej tragedii. Zacytowałam im słowa, które można przeczytać w
      tym artykule. Jedyne wnioski jakie mogę wyciągnąć z tych słów są takie, że ktoś
      próbuje przekoloryzować fakty. Prawda jest taka, że może i większość jest
      pijana, jednak nie na tyle by nie móc wytłumaczyć służbom porządkowym co się
      wydarzyło, a o żadnych gwizdach czy krzykach samym świadkom tej tragedii nic nie
      wiadomo. Stała się wielka tragedia, nie wiadomo co było przyczyną tego wypadku,
      może to była wina tych chłopców, może nieszczęśliwy wypadek lub też ktoś ich
      wypchnął. Teraz to już nie ważne. Doszło do strasznego wypadku i obwinianie
      Owsiaka czy kogokolwiek innego, to nie jest rozwiązanie. Przecież chłopcy mieli
      swój rozum. Nikt ich nie zmuszał, żeby tam jechać, żeby pić itp. Generalnie
      jedyne co mogę wyciągnąć z tego artykułu to tyle, że ktoś próbuje podsycić
      dyskusje na temat "Woodstock, Owsiak - zło? dobro?". Tylko niezbyt ładna jest
      zagrywka przekoloryzowania faktów i podawania sprzecznych z rzeczywistością
      informacji.
      • amanasunta Róbta co chceta ...... 02.08.07, 21:30
        jak mawia ,,guru''Juuurek Ooooowsiak -:}
        Oto do czego doprowadza lewacki i liberalny styl ,,zycia''!
        Gorzała,narkotyki,sex jako sport....
        Róbta to chceta.
        Małolaty jadą na ,,Woodstok'' żeby sobie pochlać,naćpać się i popierd..lić.
        Są rozdawane bezpłatnie gumki(wielkie osiagnięcie Juuurka Oooowsiaka!) ale...czy
        naćpana lub nachlana para nie zapomni...założyć? Zaczyna sie już w
        ,,specjalnych'' pociągach.Niektórzy nie dojechali.....
        • misiacz3k Ta dzisiejsza młodzeż.... 03.08.07, 00:43
          A raczej jej mało reprezentacyjna część. Nigdy nie popierałam Jurka Owsiaka. Na
          szczęście słyszałam, że w tym roku ma to być już ostatnia taka impreza, bo na
          szczęście brakuje sponsorów. A "róbta co chceta" - takie hasło można kierować
          jedynie do młodzieży trzeźwo i rozsądnie myślącej, bo takie osoby potrafią
          kulturalnie wypić. Niestety, takie osoby rzadko bawią się na przystanku...
      • grogreg Czy nalezy zakazac pielgrzymek? 03.08.07, 16:48
        Ze wzgledu na katastrofe autokaru?
        • pies_na_lewizne Re: Czy nalezy zakazac pielgrzymek? 03.08.07, 20:16
          grogreg napisał:

> Ze wzgledu na katastrofe autokaru?

zakazywac pielgrzymek ze wzgledu na katastrofe? Czys ty normalny? Co za durna
          logika.
    • niestaly_czytelnik To już taka nowa, świecka tradycja. 02.08.07, 21:39
      Co roku jacyś wypadają. Kolejni zdobywają nagrodę Darwina.
      • janosik6 pies na czarnych "pingwinow" 02.08.07, 22:08
        wale ich i ich fanow w ich swinskie ryje...
        • mg2005 Re: pies na czarnych "pingwinow" 02.08.07, 22:39
          janosik6 napisała:

> wale ich i ich fanow w ich swinskie ryje.

Ty też "wolontariusz" ?... :))
    • jama314 Kolejna bezsensowna śmierć w podzięce za kwestę 02.08.07, 22:30
      Szkoda tylko że w pociągu nie było kamery TV TRWAM, mielibyśmy obraz tej nędzy
      moralnej i upodlenia do jakiego doprowadza Owsiak młodzież...
      • mirmat1 POstKomunistyczne hieny wzielyby Trwam do sadu 03.08.07, 04:33
        jama314 napisał:

> Szkoda tylko że w pociągu nie było kamery TV TRWAM, mielibyśmy obraz tej nędzy
        > moralnej i upodlenia do jakiego doprowadza Owsiak młodzież...
        M: Jak poazal nam proces sadowy przeciw dokumentarnemu filmowi TV Trwam, trzeba
        odwagi by pokazywac prawde kiedy wciaz panuje UBekistanskie sadownictwo.
        Wolnosc Wypowiedzi jest juz fikcja od kiedy wprowadza sie w Polsce "europejskie
        standarty' zamordyzmu.
    • mg2005 "Wolontariusze z WOŚP" ... :)) 02.08.07, 22:38
      - odpadli w przedbiegach...
      Pijany pociąg ? Niemożliwe! Przecież na "łudstoku" nie ma alkoholu.
      Nie wierzycie Owsiakowi ?!?... :)))))))
    • cygan37 Re: Śmierć nastolatka w pociągu na Woodstock 02.08.07, 22:39
      Pieprzysz jak Piekarski na mękach.
      Widziałem niejednokrotnie niesprawne i otwarte na oścież drzwi zewnętrzne.
      Chłopak mógł wypaść bez istotnej przyczyny czy np. w kolejce do WC.
    • liber444 czytając te komentarze, rzekomych katolików 02.08.07, 22:52
      słabość ogarnia. Co ma wspólnego Jurek z tym wypadkiem? czy tyle samo co Kościół
      Katolicki z tragedią we Francji? Idąc tym tropem to trzeba przyznać, że Bóg
      jednak woli Woodstockowiczów, bo z 200 podróżujących zabrał tylko jednego. Chyba
      sami widzicie jak głupio rozumuje autor tego wątku.
      • jama314 Rzeczywiście słabość ogarnia na brak wyobraźni 02.08.07, 23:15
        Różnica jest prosta. To jak ilość wypadków w jednej kolumnie autobusów jadących
        z trzeźwymi kierowcami i drugą kolumną z pijanymi kierowcami. W pierwszej
        kolumnie działa tylko siła statystyki, w drugiej siła statystyki prowokowanej
        przez nietrzeźwych kierowców którzy zawsze są mniej sprawni od trzeźwych. To
        zasadnicza różnica. Owsiak odpowiada za wszystkie takie incydenty tak jak
        minister za problemy w resorcie czy dyrektor za porządek w podległej placówce.
        Spróbuj pójść tym tropem człowieku, a odkryjesz prawdę dotąd przez Twoją
        dociekliwością ukrytą a wiodącą Ciebie na manowce i obrzeża prawdy.
        • bromba_bez_glusia Re: Rzeczywiście słabość ogarnia na brak wyobraźn 02.08.07, 23:22
          Owsiak odpowiada za wszystkie takie incydenty tak jak
          > minister za problemy w resorcie czy dyrektor za porządek w podległej placówce.

Chwila moment...skoro Owisak odpowiada za to ze ktos sie rozpierzyl jadac na
          Woodstock, to kto odpowiada za smierc pielgrzymow pod Grenoble? Bog? Lokalny
          ksiadz? Papiez?
          • moon5 Re: Rzeczywiście słabość ogarnia na brak wyobraźn 02.08.07, 23:29
            Firma przewozowa i kierowca. Wszystko na to wskazuje, jak na razie. Nie wiem,
            dlaczego mówisz o Bogu.

Tu też organizator zlotu młodzieży w jakimś stopniu ponosi odpowiedzialność. Nie
            wszyscy są dorośli.
            • bromba_bez_glusia Re: Rzeczywiście słabość ogarnia na brak wyobraźn 02.08.07, 23:36
              Jak to dlaczego mowie o Bogu? Jechali na pielgrzymke, prawda? Pilegrzymka jest,
              o ile sie nie myle (bom niewierzaca) wycieczka do swietych miejsc. Miejsca
              swiete jakby nie bylo wiarza sie z bogiem (tudziez matka boska, nie wiem co oni
              tam ogladali). Wiec summa summarum jechali do boga.

A tutaj jechali na festiwal oraganizowany przez owsiaka. I jeden gamon pijany
              wypadl z pociagu. Dla mnie sutuacja jest analogiczna. I prosze mi nie insynowac
              ze uwazam Owsiaka za boga, bo to nieprawda, zauwazam tylko podobienstwo sytuacji.

• moon5 Re: Rzeczywiście słabość ogarnia na brak wyobraźn 02.08.07, 23:51
                Jechali do sanktuarium maryjnego, miejsca kultu katolickiego, jednak nie do
                Boga. Tak, jak koncert Woodstock, to nie muzyka jako pojęcie abstrakcyjne. Boga,
                muzyki, matematyki nie dotkniesz, ani do nich nie dojedziesz.
                Prawie wszędzie winni są ludzie. Błędy, zaniedbania, brak lepszej organizacji,
                również zła idea samego koncertu - alkohol i narkotyki jako dodatek do muzyki.
                • bromba_bez_glusia Re: Rzeczywiście słabość ogarnia na brak wyobraźn 03.08.07, 00:07
                  moon5 napisała:

> Jechali do sanktuarium maryjnego, miejsca kultu katolickiego, jednak nie do
                  > Boga.

Ok, niech Ci bedzie. To wylumacz mi, jak debilnej ateistce, jaki jest sens
                  duchowy pielgrzymki, skoro nie jedzie tam sie "do boga"? Bo mniemam iz jakis
                  jest skoro nazywa sie to pielgrzymka, a nie wycieczka krajoznawcza, a
                  uczestniczy modla sie itp, a nie np ogladaja za lokalnymi laskami ( w teorii
                  oczywiscie;))
                  • moon5 Re: Rzeczywiście słabość ogarnia na brak wyobraźn 03.08.07, 00:18
                    - odwiedzić miejsce jakiegoś cudu czy "cudu"
                    - pomodlić się tam
                    - przeżycie wspólnotowe uczestników pielgrzymki
                    - obejrzeć zabytek
                    - zobaczyć Francję
                    - nadzieja, że ta pielgrzymka spowoduje jakąś przemianę lub przyniesie
                    przychylność Boga
                    - zabicie czasu

Ja nie jeżdżę i nie jeździłam, ale tak mi się wydaje.
                    • bromba_bez_glusia Re: Rzeczywiście słabość ogarnia na brak wyobraźn 03.08.07, 00:24
                      Czyli poza punktami "obejrzec zabytek" i "zobaczyc Francje" wszystkie inne
                      powody maja charakter religijny. I dalej nie rozumiem skoro ma to charakter
                      religijny, nie jest to "wycieczka do boga"*

* (okreslenie "wycieczka do boga" moze komus sie kojarzyc ze smiercia itp, ale
                      nie o to, nie o to:))
                      • bromba_bez_glusia Re: Rzeczywiście słabość ogarnia na brak wyobraźn 03.08.07, 00:27
                        A no jeszcze punkt "zabicie czasu" nie ma konotacji religijnych.
                        Ale skoro katolicy jezdza na pielgrzymki bo im sie nudzi, to ja nie mam wiecej
                        pytan:))
                        • moon5 Re: Rzeczywiście słabość ogarnia na brak wyobraźn 03.08.07, 00:36
                          Katolik katolikowi nierówny. Ja nie praktykuję, ale do pewnego stopnia szanuję
                          religie innych ludzi.
                      • moon5 Re: Rzeczywiście słabość ogarnia na brak wyobraźn 03.08.07, 00:32
                        Można to nazwać wycieczką do Boga, ale tylko w sensie przenośnym.

Jednak są i tacy katolicy, o ludowej religijności, którzy uważają, że naprawdę
                        jadą do Boga.
                        Inni z kolei czasami na takich pielgrzymkach odnajdują Boga w świecie i swoim
                        życiu. To tylko jednak ich subiektywne uczucia, jakiś rodzaj przemiany
                        psychologicznej czy duchowej.
                        • bromba_bez_glusia Re: Rzeczywiście słabość ogarnia na brak wyobraźn 03.08.07, 00:48
                          Wybacz, ale dalej nie rozumiem...

Dla mnie sens tych dwoch zdan jest podobny, zeby nie powiedziec ze taki sam:

> Jednak są i tacy katolicy, o ludowej religijności, którzy uważają, że naprawdę
                          > jadą do Boga.<

oraz

> Inni z kolei czasami na takich pielgrzymkach odnajdują Boga w świecie i swoim
                          > życiu.

• moon5 Re: Rzeczywiście słabość ogarnia na brak wyobraźn 03.08.07, 01:01
                            Dla tych pierwszych Bóg to niewiele więcej niż święty obrazek czy sanktuarium.
                            Dla tych drugich to duchowe doznanie.
                            • bromba_bez_glusia Re: Rzeczywiście słabość ogarnia na brak wyobraźn 03.08.07, 01:04
                              Ta roznice lapie:)
                              Ale reasumujac: i jedni i drudzy jada "do boga". A ze go pojmuja inaczej to
                              osobna sprawa.
            • wielki_czarownik Logika Ci szwankuje 02.08.07, 23:47
              Skoro w przypadku Grenoble odpowiada firma przewozowa, to czemu w tym przypadku odpowiada Osiak a nie PKP?

Skoro za to, że 2 pijaków wypadło z pociągu odpowiada Owsiak, to za to, że autobus z pielgrzymami zleciał w przepaść odpowiada papież.
              • moon5 Re: Logika Ci szwankuje 02.08.07, 23:54
                Nie napisałam, że tylko Owsiak, ale ze i on ponosi jakąś odpowiedzialność.
                • bromba_bez_glusia Re: Logika Ci szwankuje 03.08.07, 00:13
                  Moon, czasem czytuje twoje potyczki z maaaciem. I do tej pory uwazalam ze on sie
                  czepia. W tym momencie przyznaje mu 100proc racji. Masz zachowania pensjonarskie.

Skoro owisak ponosi czesc odpwiedzialnosci (cholera zreszta wie za co? mial
                  alkomatem badac gamoni na stacji czy co?) to kto jeszcze ponosi ta odpowiedzialnosc?
                  • moon5 Re: Logika Ci szwankuje 03.08.07, 00:26
                    Wyraźnie napisałam trochę wyżej, że Owsiak ponosi odpowiedzialność w pewnym
                    stopniu.
                    Inni odpowiedzialni to oczywiście: PKP, przepisy podróżowania pociągiem i
                    sprzedaży alkoholu.
                    Pensjonarką jestem czy nie, ale przyczyny takich tragedii są najczęściej
                    złożone. Maaac z kolei przypomina mi gimnazjalistę lub sprytnego manipulatora.
                    • bromba_bez_glusia Re: Logika Ci szwankuje 03.08.07, 00:33
                      Z maaaciem zgadzam sie zupelnie w kwestii swiatopogladowej (przynajmniej z tego
                      co przeczyatalam). Dziwi mnie tylko ze mu sie chce ciagle z Toba walczyc, no ale
                      widocznie go to bawi.

Ale sama musisz przynac, ze czesto (chocby jak teraz) sie "placzesz w
                      zeznaniach". Za tragedie w Grenoble obarczasz wina przewoznika i kierowce, nie
                      widzac w tym "winy" kosciola. Za to widzisz wine Owsiaka (czesciowa, ale nie
                      wiadomo jaka? polowiczna? 5%? 65%) ze jadacy na koncert chlopak wypadl z
                      pociagu. A gdyby sobie jechal samochodem prywatnym na ten koncert, to kto bylby
                      winny? Tez Owsiak?
                      • moon5 Re: Logika Ci szwankuje 03.08.07, 00:45
                        Nie wiem, w czym sie tu się plączę. Wszak Owsiak powiedział: "Róbta co chceta".
                        Taka filozofia może wyrządzić wiele zła, nawet jeśli Owsiak użył przenośni,
                        młodzież mogła wziąć to dosłownie.
                        • bromba_bez_glusia Re: Logika Ci szwankuje 03.08.07, 00:54
                          Moon, no prosze Cie, miej litosc...

Owsiak powiedzial "robta co chceta" w zwiazku z czym chlopak rzucil sie z
                          pociagu na tory? Nie mozesz przyjac ze to byl nieszczesliwy wypadek? Jakich
                          wiele? Musisz do tego doczepiac ideologie?
                          To tak jakbym ja aporopos tych ciaz "pielgrzymkowych" moich znajomych
                          powiedziala ze wina jest prorodzinna polityka kosciola. A prawda jest taka ze
                          ludzie pija, bzykaja sie itp itd niezaleznie czy ktos im powie "robta co
                          chcecta" czy "Bog jest miloscia"
                          • moon5 Re: Logika Ci szwankuje 03.08.07, 01:11

Moon, no prosze Cie, miej litosc...
                            >
                            > Owsiak powiedzial "robta co chceta" w zwiazku z czym chlopak rzucil sie z
                            > pociagu na tory? Nie mozesz przyjac ze to byl nieszczesliwy wypadek? Jakich
                            > wiele? Musisz do tego doczepiac ideologie?
                            ma

Manipulujesz.
                            Róbta co chceta, czyli chlajta, ćpajta, itd
                            • wsypialniipoza Re: Logika Ci szwankuje 03.08.07, 01:15
                              moon5 napisała:

> Manipulujesz.
                              > Róbta co chceta, czyli chlajta, ćpajta, itd

W Twojej głowie młodzież zmieniła się w małpy, którym otworzono klatke i dano
                              alkohol, narkotyki i dziwki. Jeśli ktoś jest na tyle głupi, żeby rozumieć hasło
                              Owsiaka jako przyzwolenie do robienia wszystkiego, to... tak naprawdę nie
                              potrzebuje tego hasła. I bez niego będzie robił to, co mu się podoba.
                              • moon5 Re: Logika Ci szwankuje 03.08.07, 01:33
                                Nie doceniasz wpływu idoli na młodzież.
                                • wsypialniipoza Re: Logika Ci szwankuje 03.08.07, 01:43
                                  moon5 napisała:

> Nie doceniasz wpływu idoli na młodzież.
                                  Od kiedy Owsiak jest idolem?
                                  Po drugie: mówi "róbta co chceta", ale poza tym kreuje młodzież nieco inaczej
                                  niż w kierunku zupełnej samowoli.
                            • bromba_bez_glusia Re: Logika Ci szwankuje 03.08.07, 01:16
                              Ja manipuluje??
                              A dlaczego "robta co chceta" nie znaczy:
                              -miejscie wolnosc pogladow
                              -kochajcie kogo chcecie
                              -ubierajcie sie jak wam sie podoba
                              itp itd etc etc

To tylko haslo! Skadzes wziela o tym cpaniu? Akurat Owsiak nie jest moim wielkim
                              idolem, ale od lat slysze jego nawolywania zeby nie brac narkotykow. Wiec jesli
                              to ja manipiluje to ja juz nie wiem co ty robisz...
                              • wsypialniipoza Re: Logika Ci szwankuje 03.08.07, 01:18
                                bromba_bez_glusia napisała:

> Ja manipuluje??
                                > A dlaczego "robta co chceta" nie znaczy:
                                > -miejscie wolnosc pogladow
                                > -kochajcie kogo chcecie
                                > -ubierajcie sie jak wam sie podoba
                                > itp itd etc etc

Primo: Owsiak jest be. Jest bardzo be. To znaczy, ze jeśli on coś mówi, to tez
                                jest be, obojętne co. A jeśli nie widać na pierwszy rzut oka, że jest be, to
                                łatwo to udowodnić.

> To tylko haslo! Skadzes wziela o tym cpaniu? Akurat Owsiak nie jest moim wielki
                                > m
                                > idolem, ale od lat slysze jego nawolywania zeby nie brac narkotykow. Wiec jesli
                                > to ja manipiluje to ja juz nie wiem co ty robisz...

Faktycznie, interesujące, Owsiak od zawsze krzyczy o pokoju, miłości, braku
                                uzaleznień...
                                • bromba_bez_glusia Re: Logika Ci szwankuje 03.08.07, 01:24
                                  No i to mnie wlasnie wk...(zrobie se sama kropki, bo i tak mnie wytna;))

Facet cos robi, zdobywa kase, wyrecza jakby nie bylo rzad i NFZ i ciagle zle! Bo
                                  haslo ma "robta co chceta"!
                                  A katolicki Caritas nie byl laskaw przyjac kasy od Rolling Stonsow, bo zagrali 4
                                  godziny przed koncem zaloby narodwoej, i pieniadze te sa "brudne". Jakby zagrali
                                  4 godziny pozniej forsa bylaby cacy i nie byloby gadania. A tak iles tam
                                  dzieciakow nie otrzyma pomocy, bo Caritas strzelil focha...
                                  • wsypialniipoza Żałoba narodowa 03.08.07, 01:45
                                    Ogólnie, fantastyczny pomysł - codziennie ginie w wypadkach 25 osób, ale nikt
                                    nie ogłasza żałoby. Jak ginąć, to masowo: rodzina pozna premiera, będzie w
                                    "Fakcie", dostanie kasę. Pojedyncza śmierć nic nie znaczy.
                              • moon5 Re: Logika Ci szwankuje 03.08.07, 01:23
                                Nie przypuszczałam, że myślisz iż pisząc, że "wezmą coś dosłownie" znaczy u mnie
                                tyle ze np. rzucą sie na tory.

Jeden zrozumie "miejcie własne poglądy", inny "można pic ile sie chce, raz się
                                żyje, można zdemolować przystanek autobusowy".
                                • bromba_bez_glusia Re: Logika Ci szwankuje 03.08.07, 01:40
                                  Widzisz Moon, ja nie jestem wiele mlodsza od Ciebie (jakies 6 lat), ale dzieki
                                  rodzenstwu i obserwacjom mam jako taki poglad na ludzi mlodszych ode mnie.
                                  I wierz mi, to nie mlodziez "owsikowa" demoluje przystanki, kradnie staruszkom
                                  torebki i lata po dyskotekach patrzac kogo by tu zaliczyc. Owszem, sa to czasem
                                  glupie dzieciaki, ktore sie za duzo napija, zapala trawe itp, ale to przywilej
                                  mlodosci. I mowienie ze robia ta dzieki haslu "roba co chceta" jest totalna
                                  manipulacja, zeby nie powiedziec niegodziwoscia.
                                  • moon5 Re: Logika Ci szwankuje 03.08.07, 01:56
                                    Słowom towarzyszą czyny, czyli przyzwolenie na alkohol na imprezie, narkotyki
                                    same tez sie jakoś rozprowadzają, choroby weneryczne, nawet AIDS. Nawet seks
                                    oralny może wywołać rzeżączkę jamy ustnej.
                                    • wsypialniipoza Re: Logika Ci szwankuje 03.08.07, 02:01
                                      moon5 napisała:

> Słowom towarzyszą czyny, czyli przyzwolenie na alkohol na imprezie, narkotyki
                                      > same tez sie jakoś rozprowadzają, choroby weneryczne, nawet AIDS. Nawet seks
                                      > oralny może wywołać rzeżączkę jamy ustnej.

I uważasz, że Owsiak daje przyzwolenie na te narkotyki. Cholera, istny hipokryta.
                                      A dlaczego alkoholu nie ma być na imprezie? Przecież to dla ludzi też. Jeśli
                                      ktoś idzie na koncert i się upije, jest ok. Jeśli to koncert Owsiaka - mamy
                                      problem, tak?
                                      W tej polsce to sami zasyfieniu ludzie musza być. Ida tylko po to, żeby się
                                      zarażać, a pewnie to tego Owsiak namawia do nieużywania prezerwatyw...
                                    • bromba_bez_glusia Re: Logika Ci szwankuje 03.08.07, 02:06
                                      To ja poprosze statystyki ilu ludzi zarazilo sie AIDS na przystanku Woodstock.
                                      Nie ma takich? To prosze nie gdybac.
                                      Ja tez sobie tak ad hoc palne ze na pielgrzymkach to sie AIDS i rzazaczka jamy
                                      ustnej sie szerzy ze ho ho, tym bardziej ze mlodziez katolicka, to i kondomow
                                      nie uzywa.
                                      • moon5 Re: Logika Ci szwankuje 03.08.07, 02:08
                                        Na pielgrzymkach to pewnie bardziej tradycyjnie. Bez seksu oralnego. I chyba nie
                                        tak powszechnie.
                                        • bromba_bez_glusia Re: Logika Ci szwankuje 03.08.07, 02:12
                                          No tak, seks oralny to domena tylko tych od owsiaka:)
                                          Mlodziez katolicka bzyka sie po bozemu, po paciorku, i bez gry wstepnej...
                                          Rece mi opadly i ide spac.
                                          Dobranoc:)
                                          • moon5 Re: Logika Ci szwankuje 03.08.07, 02:15
                                            dobranoc
                • wielki_czarownik W takim razie 03.08.07, 13:51
                  W takim razie biały papa też ponosi jakąś odpowiedzialność za katastrofę autobusu.
                  • pies_na_lewizne Re: W takim razie 03.08.07, 16:46
                    wielki_czarownik napisał:

> W takim razie biały papa też ponosi jakąś odpowiedzialność za katastrofę
                    > autobusu.

Bialy papa nawoluje do milosci Boga i blizniego, odpowiedzialnosci, modlitwy,

Owsiak mowi "Robta co chceta".

Ja wole bialegp pape.
                    • wielki_czarownik Re: W takim razie 03.08.07, 17:05
                      Biały papa zakazuje używania prezerwatyw, co w dobie AIDS ma wiadome skutki. Biały papa przyjeżdża odprawić na mój koszt nabożeństwo dla wyznawców swojej religii. Biały papa ze swoimi poplecznikami wpierdziela się w moje życie osobiste trując coś o antykoncepcji, aborcji etc.

Owsiak mówi, że gumki są OK, a Woodstock organizuje bez sięgania po moje podatki. Owsiaka nie interesuje moje życie.

Wolę Owsiaka.
          • elan13 analogia <bromby> 03.08.07, 01:27

> Owsiak odpowiada za wszystkie takie incydenty tak jak
            > > minister za problemy w resorcie czy dyrektor za porządek w podległej plac
            > ówce.
            >
            > Chwila moment...skoro Owisak odpowiada za to ze ktos sie rozpierzyl jadac na
            > Woodstock, to kto odpowiada za smierc pielgrzymow pod Grenoble? Bog? Lokalny
            > ksiadz? Papiez?

Twoja analogia <brombo> jest obarczona defektem braku logiki. Za katastrofę we
            Francji odpowiada kierowca i pilot, którzy nie stosując się do przepisów,
            narazili pasażerów na niebezpieczeństwo i zakończyło się to tragicznie. Fakt,
            że wracali z sanktuarium nie ma tu znaczenia i daje tylko pożywkę wojującym
            ateistom do kpin z Boga i religii (ha, ha, ha, tak się modlili i zginęli).

Owsiak organizuje imprezy, na których jest przyzwolenie dla narkotyków,
            alkoholu bez ograniczeń, rozwiązłości, taplania się w błocie, rzygowinach i
            ekskrementach. Odurzona czym kto może młodzież, w większości z marginesu, pod
            pretekstem przyjazdu na koncerty (z muzyką to nie ma wiele wspólnego) może w
            praktyce realizować zalecenia prowodyra - róbta co chceta. I robią. Tam czują
            się w swojej "wolności" nieskrępowani, a w niektórych przypadkach kończy się to
            tragicznie. Upojeni alkoholem wypadają z pociągu. W ubiegłym roku też były
            ofiary śmiertelne. Winą Owsiaka, jest to, że stwarza warunki sprzyjające takim
            zachowaniom, głosi szkodliwą filozofię. Ta atmosfera sprzyja wręcz eskalacji
            tych patologii.

• elan13 Re: analogia <bromby> 03.08.07, 01:44
              Owsiak jest tak samo odpowiedzialny, jak właściciele klubów piłkarskich,
              których kibole robią zadymy. Kluby są karane, bo przez bierność służb
              porządkowych stwarzają warunki sprzyjające chuligańskim wybrykom, dewastacji
              mienia itd.

Jeśli na owsiakowej imprezie powszechną praktyką jest zażywanie narkotyków,
              nadużywanie alkoholu, zachowania nieobyczajne, skoro jest to miejsce znakomite
              dla rozprzestrzeniania się AIDSa, syfilisa i czerwonki, to organizator Owsiak
              powinien za to odpowiadać.
              • wsypialniipoza Re: analogia <bromby> 03.08.07, 01:52
                Zbliża się druga w nocy. Pewnie Twój czas na biczowanie?
                Później posłuchaj Rydzyjka, będzie to kojący miód na rany.

tak na serio, to pierniczysz jak potłuczony. Przed chwilą rozmawiałem przez GG z
                kolegą, który był na przystanku w zeszłym roku. Pozwolę sobie wkleić jego wypowiedź:

Ja:
                A alkohol jak? strumienie? seks na środku pola namiotowego? ;)
                On:
                Hee. No, tylko sex. cały czas. :D
                Całe to gó.. to tylko ci gnoje przeciwni owsiakowi rozsiewaja. Myslalem ze jak
                przyjade to beda orgie po krzakach, chlanie, rzyganie, ciul wie co jeszcze. I
                nic. Narkotyki sa na takich imprezach, bo jakis idiota sie zawsze znajdzie, ale
                zeby na to bylo przyzwolenie? seks - powiem, ze zspecjalnie patrzyłem, czy się
                ktoś nie rąbie w krzakach. Nie znalazłem.
              • bromba_bez_glusia Re: analogia <bromby> 03.08.07, 01:54
                > Jeśli na owsiakowej imprezie powszechną praktyką jest zażywanie narkotyków,
                > nadużywanie alkoholu, zachowania nieobyczajne, skoro jest to miejsce znakomite
                > dla rozprzestrzeniania się AIDSa, syfilisa i czerwonki, to organizator Owsiak
                > powinien za to odpowiadać.

:)))))))))))))))))))))
                I rzezaczki, choroby wscieklych krow, hainego-medina i zapalenia opon mozgowych:)

To zmaknijmy wszystkie kluby, dyskoteki, bary, restauracje wszak tam ludzie
                pija, a nie daj boze, moze i nieobyczajne zachowania uprawiaja. Wszyscy siedzmy
                z rasiami na podolku, z buzia w ciup i sluchajmy Radia Maryja
                • wsypialniipoza Re: analogia <bromby> 03.08.07, 01:56

> To zmaknijmy wszystkie kluby, dyskoteki, bary, restauracje wszak tam ludzie
                  > pija, a nie daj boze, moze i nieobyczajne zachowania uprawiaja. Wszyscy siedzmy
                  > z rasiami na podolku, z buzia w ciup i sluchajmy Radia Maryja

A najlepiej, żeby w każdym domu mieszkał ksiądz. I żeby to on uprawiał seks z
                  gospodynią, żeby poboznie i zacnie to było. Amen.
                  • elan13 Re: analogia <bromby> 03.08.07, 02:08
                    Jak się tak księdza domagacie to będzie. Ekscelencja Życinski, który po
                    zaproszeniu przez Jurka Owsiaka zrezygnował wspaniałomyślnie z amerykańskiego
                    spotkania biskupów, przyjedzie na łudstok i pobłogosławi kwiat młodzieży,
                    uosobienie tolerancji, nowoczesności, dumnych wychowanków obu jąkajłów.

A tegorocznym przebojem będzie The Wall - Ściana, fragment refrenu:

Ledwie trzymam się tej ściany
                    Jestem qrwa nayebany
                    • wsypialniipoza Re: analogia <bromby> 03.08.07, 02:14
                      Człowieku, a byłeś na Przystanku Woodstock?
                      • elan13 Re: analogia <bromby> 03.08.07, 02:17
                        wsypialniipoza napisał:

> Człowieku, a byłeś na Przystanku Woodstock?

Widziałem film o owsiakowym łudstoku. Możesz tu idealizować imprezę, przytaczać
                        relacje koleżków, papier wszystko zniesie. A obraz, zdjecia nie kłamią.
                      • moon5 Re: analogia <bromby> 03.08.07, 02:25
                        Nie byłam jako nastolatka na Jarocinie czy czymś takim, ale w pierwszej połowie
                        lat osiemdziesiątych w liceum podszedł do mnie dealer i pokazał cennik rzeczy
                        które może załatwić, wtedy były to leki psychotropowe i coś tam jeszcze.
                        A co byłoby na Jarocinie? A co jest teraz na Woodstock?
            • bromba_bez_glusia Re: analogia <bromby> 03.08.07, 01:49
              Winą Owsiaka, jest to, że stwarza warunki sprzyjające takim
              > zachowaniom, głosi szkodliwą filozofię. Ta atmosfera sprzyja wręcz eskalacji
              > tych patologii.

A konkretnie to jakie warunki stwarza? Organizuje tam dzielnice czerwonych
              latarni czy co? Sprzadaje wodke w pociagu?

Gdzies tam pisalam ze mam znajome ktore zaszly w ciaze na pilegrzymkach. Jedna z
              nich zaostala zaplodniona nascie lat tamu gdy spali grupowo w stodole. Czyli
              kosciol katolicki "sprzyja eskalacji patologii". Wszak mogli spac w tych
              stodolach "niekoedukacyjnie':)

Z reszta nie mam juz sily dyskutowac. Reasumujac wasz punkt widzenia:
              rozpierzysz sie jadac na pielgrzynke:wina przewoznika; rozpierzysz sie jadac na
              koncerct: wina Owsiaka. I wez teraz i dyskutuj...groch o sciane
      • bromba_bez_glusia Re: czytając te komentarze, rzekomych katolików 02.08.07, 23:18
        Lubie Cie, czlowieku:)
        Z tym ze nie 200 posdrozujacych, ale pewnie kilka tysiecy tych podrozujacych
        bylo ( w koncu jeden pociag tam nie jedzie...)

Nigdy nie bylam na przystanku, bo jestem panciowata i nie odpowiadaja mi
        tamtejsze warunki higieniczne.
        Ale byli moi rodzice (circa about 60letni) i wrocili zachwyceni. Jakos nie
        widzeili rznacych sie po krzakach malolatow, pijanych dzieci, co tak ladnie
        przedstawil Rydzyk.
        Z kolei moi znojomi swego czasu jedzili (czy chodzili) na pielgrzymki do
        czestochowy. Sama znam dwie zaciazone po tych eskapadach, w tym jedna z ksiedzem.
        Wiec nie chrzancie, ze na woodstocku syf i porobstowo, a na wycieczkach
        oranizowanych przez kosciol cud, miod i modlitwa.
        • wsypialniipoza Trzy komentarze 03.08.07, 00:31
          Po pierwsze: kapitalny nick :)
          Po drugie: widocznie rodzicom wzrok szwankuje, jak to nie można widzieć
          małolatów w krzakach?
          Po trzecie: ciąża na pielgrzymce? To na pewno były niepokalane poczęcia.
          • bromba_bez_glusia Re: Trzy komentarze 03.08.07, 00:46
            A dziekuje za komplement:) Mi tez sie podoba, bo Bromba zajebsita babka byla:)
            Tylko ze mnie czasem biora za lesbijke, bo "bez glusia" tak im sie kojarzy. Ale
            niech im tam....

Rodzice nie sa hipokrytami i opowiadali, ze owszem byla kupa pijanych ludzi,
            obsciskiwali sie, taplali w blocie itp, ale nie latali po krzakach zeby spradzic
            czy kopuluja tam czy nie;)Byli bardzo zachwyceni ogolna atmosfera imprezy,
            ogolna "przyjaznoscia" ludzi mlodych do nich (no bo badzmy szczerzy, byli tam w
            wiekowej mniejszosci), I to jest chyba najwazniejsze w tego typu spędach. A nie
            to kto kogo puknal w krzakach:))
            • wsypialniipoza Re: Trzy komentarze 03.08.07, 00:52
              Ja przyznam się, że jednej rzeczy nie rozumiem. Jeśli na 25 par jedna lubi pójść
              sobie w krzaczki, czy gdzieś tam, żeby się poczulić (m.in. ja ;) ), to jeśli
              postawimy takich par 1000, to otrzymamy już 40 par w krzakach. I to nie powinno
              dziwić.
              Jednak okazuje się, że norma - jedna para na 25 powinna być utrzymana w
              proporcji 1 na 1000. I teraz ojczulek R. może krzyczeć, że zboczeńcy i
              zwyrodnialcy... mimo, że przecież statystyki wychodza w porządku.
              • bromba_bez_glusia Re: Trzy komentarze 03.08.07, 00:59
                I o tym wlasnie mowie!
                Jak jest kilkanascie-kiladziesiat tysiecy ludzi w jednym miejscu, to statystyka
                wskazuje ze iles tam ludzi umrze, iles tam sie wybzyka i iles tam zrobi dzieki
                temu dziecko.
                I daje sobie reke uciac, ze statystyki niewiele sie roznia pomiedzy
                "zaciazonymi" na pielgrzymce i na na przystanku Woodstock:)
                • wsypialniipoza Re: Trzy komentarze 03.08.07, 01:06
                  Statystyki niewiele się różnią, na pewno. Dużo mniej dziwi jednak seks na
                  imprezie rockowej - obojętne, czy po wypiciu, czy nie - niż seks na pielgrzymce.
                  Bzykać można wszędzie. Taka jest różnica, że pielgrzymkę się przemilczy, a po
                  Owsiaku pojedzie.

> I o tym wlasnie mowie!
                  > Jak jest kilkanascie-kiladziesiat tysiecy ludzi w jednym miejscu, to statystyka
                  > wskazuje ze iles tam ludzi umrze, iles tam sie wybzyka i iles tam zrobi dzieki
                  > temu dziecko.

I to jest wszystko wina żydomasona Owsiaka.
        • onufry.zagloba Coz, o jednego holociarza z pokolenia Jana Pawla 03.08.07, 04:54
          MNIEJ. I - na dobra sprawe - powinnismy sie z tego cieszyc.
    • tajemniczy_don_pedro Takie zwierzęta wychowuje Owsiak (wraz z klaką) 02.08.07, 23:42
      • tajemniczy_don_pedro "GW" zaraz oberwie w łeb paragrafem, jak Rydzyk 02.08.07, 23:49
        No bo jak można napisać coś takiego:
        "Z większością pasażerów nie można porozmawiać, są pijani, gwiżdżą i krzyczą."

To akurat tak samo, jak sugerowanie przez Rydzyka, jakoby na Woodstock
        sprzedawano narkotyki. Do sądu reakcyjnych drani z redakcji "GW"!
        • wet3 Smierc nastolatka, sa pijani, gwizdza i krzycza 03.08.07, 02:50
          ... czyli innymi slowy preludium godne poziomu imprezy Owsiaka! Przeciez nie
          moze byc inaczej!
          PS Nie zapomnijcie przygotowac blotka do tarzania sie !!!
      • onufry.zagloba Takie zwierzeta wychowuje polskie chlanie:) 03.08.07, 04:51
        Od chrzcin, poprzez I Komunie...az do grobu. To polska tradycja, tradycja
        chamskiego ludu polskiego tych chlopakow zabila. I przyklad jaki wzieli ze swej
        ponoc katolickiej typowej polskiej rodziny. Tfuu...Nawet sie splunac nie chce i
        na te polska tradycje, i na takich jak ty komentatorow:)
        • tajemniczy_don_pedro Taaa, pewnie to "katole" jechali... 03.08.07, 05:10
          ...na spotkanie z Rydzykiem.
          • onufry.zagloba Zaloze sie, ze nieboszczyk ochrzczony, ze u 03.08.07, 05:13
            I Komunii tez byl. I ze katolicki pogrzeb mu wyprawia. Z polska, katolicka,
            zachlana jak cale zycie tego plebsu, stypa:)
            • tajemniczy_don_pedro Re: Zaloze sie, ze nieboszczyk ochrzczony, ze u 03.08.07, 05:22
              A to akurat zupełnie możliwe, zależy od rodziny. Co do samego nieboszczyka
              jednak, to wyboru drogi życiowej dokonał całkiem klarownego: nie zachlał się,
              bynajmniej, na chrzcinach, pielgrzymce, czy na spotkaniu z Rydzykiem, tylko w
              drodze na Owsiakową imprezę, która niedawno z katolami w sądzie walczyła o
              czystość swojej skautowskiej reputacji (i sąd jej tę cnotę zacerował, żeby było
              weselej). Ach, jaka szkoda, że ta zapruta zawartość pociągu nie przyszła wtedy
              na salę sądową w charakterze publiczności!
              • onufry.zagloba Nie oslaniaj Owsiakiem polskiej tradycji chlania 03.08.07, 05:31
                u typowego polskiego chama - bo to wlasnie jest winne smierci tego chlopaka.
                Nie Owsiak czy inna impreza: "prawdziwi Polacy" wypadaja pijani w drabiezgi
                takze i z pociagow jadacych na mecze pilkarskie, tak patriotycznie, bo mecze
                czesto miedzynarodowe... I z pielgrzymek do Rzymu.
                Widzisz, brakuje wam tu, na tym forum, badz inteligencji, badz zwyklej logiki:
                to nie Owsiak, nie Rydzyk i nie katolicyzm winne - to wina SUBKULTURY POLSKIEGO
                PLEBSU,ktory to sobie zadnej rozrywki i zadnego swietowania (takze i tego
                koscielnego) bez gorzaly wyobrazic nie moze. I tyle.
                • tajemniczy_don_pedro No dobra, proszę więc o podobny przykład... 03.08.07, 05:38
                  ...pociągu pełnego niekontaktowych, agresywnych nawalonych, jadących na
                  pielgrzymkę. Taki przykład jest konieczny, żeby oddzielić chlanie od filozofii
                  "róbta, co chceta" i przypisać je wyłącznie kulturze polskiego chama.
                  • onufry.zagloba Lepszym przykladem sa tu morderstwa w rodzinie 03.08.07, 05:40
                    na chrzcinach, I Komuniach, weselach i pogrzebach - a tego w kronikach
                    policyjnych od cholery:)))
                    • onufry.zagloba PS: Widzisz chamowi na pielgrzymke grosza szkoda. 03.08.07, 05:42
                      Co innego na wesele. Albo na MECZ PILKARSKI - a tu ci chyba przykladow zimnych
                      trupow podawac nie trzeba? Chyba, ze prasy nie czytasz:)
                    • tajemniczy_don_pedro Kwestia natężenia zjawiska 03.08.07, 05:48
                      Na chrzcinach czy weselu zapruje sie jeden z drugim i zamorduje. Fakt, zdarza
                      się. Ale w przeciwieństwie do chrzcin i wesel, owsiakowe imprezy sciągają, jak
                      to ilustruje artykuł, całe pociągi pełne bydła.
                      • onufry.zagloba Bo to jedyna w Polsce impreza muzyczna. Nb. ty 03.08.07, 05:52
                        lepiej popatrz jakie bydlo jedzie na - szczesliwie rzadkie - muzyczne imprezy
                        neo-nazich.
                        Inna rzecz, ze - dziwnym trafem - nic takiego dotad w UK nie odnotowano, choc
                        na roznych muzycznych festiwalach zdarza sie, ze jeden z drugim wykorkuje z
                        powodu przedawkowania drugow.
                        • tajemniczy_don_pedro Re: Bo to jedyna w Polsce impreza muzyczna. Nb. t 03.08.07, 06:00
                          Może i jedzie. Czekam na artykuł Wyborczej na ten temat! A na razie może się
                          popłakać ze śmiech ten, kto pamięta (jakże często inżynierowie społeczni liczą
                          na niepamięć!) sprawę Owsiak vs. Rydzyk i stanowisko "Wyborczej".
                          • onufry.zagloba Rydzyk to szkodliwy dla KK duren. I znow Polak 03.08.07, 06:09
                            bedzie madry po szkodzie, gdy na msze w Polsce beda chodzily - jak w Irlandii -
                            same stare baby, tak, by sie ubezpieczyc na wypadek zycia po smierci, do ktorej
                            im juz blisko;0
                            Wyborcza dla mnie nie jest wyrocznia i guzik mnie obchodzi jej stanowisko w
                            roznych sprawach, bo - wyobraz sobie - mam swoje wlasne zdanie:) Czasem do GW
                            zblizone, czasem wrecz przeciwne.
                            A Owsiak? Poznalem przed laty prywatnie - cwany karierowicz, ktorego media
                            wyciagnely za uszy. Dlaczego akurat jego? A cholera tego szklarza wie:) Moze
                            mial wplywowa kochanke?
    • onufry.zagloba Nie wiem, KTO glupszy: ty, Psie, czy o.Rydzyk:) 03.08.07, 04:48
      Jakos dziwnie nie zadajesz pytania o POCHODZENIE SPOLECZNE tej mlodziezy,
      mowiac krotko i brutalnie 0 holoty z familokow, tej samej, co to robi zadymy na
      meczach pilkarskich. Ci ludzie, jak wiekszosc Polakow z ich klasy, nie moga
      sobie wyobrazic zadnej rozrywki bez ochlaju, a wiec chlaja i "na okolicznosc"
      Woodskocku, jak i z okazji I KOMUNII w rodzinie.
      Oj, marnie Polske widze, jesli wszyscy w niej tacy jak ty, Piesku, glupi...
      • pies_na_lewizne Re: Nie wiem, KTO glupszy: ty, Psie, czy o.Rydzyk 03.08.07, 15:32
        onufry.zagloba napisał:

> Jakos dziwnie nie zadajesz pytania o POCHODZENIE SPOLECZNE tej mlodziezy,
        > mowiac krotko i brutalnie 0 holoty z familokow, tej samej, co to robi zadymy
        > na meczach pilkarskich. Ci ludzie, jak wiekszosc Polakow z ich klasy, nie
        > moga sobie wyobrazic zadnej rozrywki bez ochlaju, a wiec chlaja i "na
        > okolicznosc" Woodskocku, jak i z okazji I KOMUNII w rodzinie.
        > Oj, marnie Polske widze, jesli wszyscy w niej tacy jak ty, Piesku, glupi...

No ale Owsiak mlodzieezy od lat mowi "Robta co chceta" czyli nie szanujcie
        autorytetow, nie szanujcie prawa, nie przejmujcie sie ze mozecie urazic uczucia
        drugiego czlowieka, to wy jestescie autorytetami, to wy jestescie prawem, liczy
        sie tylko wasze zdanie, pie.dolcie innych. A Owsiak to autorytet dla mlodziezy,
        wykreowaly go postkomunistyczne media, on jest taki cool, mial zawsze tylu
        sposorow, za nim stala KASA, trudno wiec oczekiwac zeby chociaz jaks czesc
        mlodziezy nie ulegla jego wplywowi.

A jak o. Rydzyk zwraca sie do familii Radia Maryja, to kazde jego slowo jest
        analizowane i potem jest zaciekle oskarzany za rzekomo negatywny wplyw na
        swoich sluchaczy.

To jak to, slowa o. Rydzyka moga miec negatywny wplyw a slowa Owsiaka nie moga?

Zenujacy jest ten wasz brak logiki, komuchy, po prostu zenujacy... Mozdzki
        macie calkowicie wyprane ze zdolnosci do myslenia...
    • naturat Ten Woodstock to jak jakiś pieprzony Irak 03.08.07, 16:39
      no niby jest raz na rok a nie co dziennie?
      czy żeby przeżyło 10 -ięć dzieci w jakims niedofinansowanym szpitalu to musi zginąć jakiś nastolatek?
    • naturat Rydzyk = Szkodnik oraz Owsiak = Szkodnik 03.08.07, 17:03
      I jeden Szkodnik z drugim walczy o wyżerke tak to chyba raczej wygląda.
      - pole-obszar działania Rydzyka to kompromitacja katolicyzmu.
      - pole-obszar działania Owsiaka to Lewica i kompromitacja jej oraz jej środowisk.
      Jeden szkodnik zazwyczaj mówi o sobie że on nie szkodzi a o drugim że tamten szkodzi i więcej żre że więcej robi szkód.
      a obydwa robią szkode i szkodzą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka