autor_autor 07.09.07, 22:17 szczyt buractwa ze strony PiSu, tego się można było po nich spodziewać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
macondowo pożegnanie 07.09.07, 22:18 Pewien fachman łebski z Werony Strasznie był Polską zdziwiony Bo jak to, pytał przy kawie Kraj wasz dwa lata w naprawie A coraz bardziej spieprzony!? Rzekł informatyk ze Splitu Nie klnij na Polskę mi tu! W ramach swojego serwisu Układ zmieniono na PiSu Ale i ten był do kitu... Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo i jak zwykle konstytucja zostala olana 07.09.07, 22:25 przez prawych i sprawiedliwych. Odpowiedz Link Zgłoś
dyskutant8 zniszczyli pojednanie z RFN,tego nie wybacze kaczo 07.09.07, 22:47 rom Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Czego oczekiwać po nieudaczniku i tchórzu... 07.09.07, 23:00 Ludzie małego formatu tylko zniszczenie po sobie pozostawiają... Odpowiedz Link Zgłoś
marcowroc Jareczek stchórzył. I uciekł z podwiniętym ogonem 07.09.07, 23:09 Ale co to dla Jareczka. Odpowiedz Link Zgłoś
marcowroc Przy okazji: Dorn: "zły pieniądz wypiera gorszy" 07.09.07, 23:12 przejęzyczył się przepięknie mówiąc o PO. Tak jest: PiS jest na pewno gorszy! :D Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 OPOzycja może skoczyć Kaczorom na ...szpic 07.09.07, 23:43 a i tak nie osiągnie... NIC Odpowiedz Link Zgłoś
baby1 Jak zwykle PiS zrobił w konia PO, a i Zero nie 08.09.07, 00:57 zniknie z telewizora. Odpowiedz Link Zgłoś
skubi6 "Mogę zatańczyć i zaśpiewać" 08.09.07, 02:29 Pamiętacie, jak Kwach Magister kpił sobie z komisji sejmowej, że może zatańczyć i zaśpiewać? Teraz mamy nowego takiego. Mówi Sejmowi "ja ją sobie odwołam i zaraz powołam, a wy mi możecie naskoczyć". Kwach się w Moskwie kształcił. Polskiego dyplomu nie ma, ale radziecki ma. Więc ten jego bolszewizm jakiś logiczny. Ale Kaczyński... no cóż, mamy w Polsce dwie duże partie bolszewickie. O partiach (nowe): www.skubi.net/partie.html Odpowiedz Link Zgłoś
bronek_komora_mundrol P_O-l_i_t_y_k_i_e_r_z_y__D_o_s_t_ a_l_i__K_o_p_a_:) 08.09.07, 02:57 PO-litykierzy to szwabska agentura, wypełniająca misję rozwalenia RP poprzez anarchizację Sejmu z zamiarem obalenia rządu, dorwaniem się do koryta i doprowadzenia do rozbioru :( Ale Jarosław Kaczyński przejrzał ich podstęp ! Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika PiS-agentura ma identyczne plany 08.09.07, 03:34 oddanie Polski pd waladanie Rosji. Wschodnia dzicz niczego sama nie osiagnela. Z dwojga zlego wole Niemcow. bronek_komora_mundrol napisał: > PO-litykierzy to szwabska agentura, > wypełniająca misję rozwalenia RP > poprzez anarchizację Sejmu > > z zamiarem obalenia rządu, > dorwaniem się do koryta > i doprowadzenia do rozbioru :( > > Ale Jarosław Kaczyński przejrzał ich podstęp ! > > Odpowiedz Link Zgłoś
asadabas Zdecydowałem o ... 08.09.07, 09:05 "Zdecydowałem o ich odwołaniu, by mogli nadal pełnić swoje obowiązki"... :))))))))))))))))))))))) dokladnia tak! Odpowiedz Link Zgłoś
sokolasty Re: Zdecydowałem o ... 08.09.07, 10:49 "[...]Premier: Politykierzy nie będą decydować o odwołaniu ministrów[...]" Mąż stanu się odezwał. Odpowiedz Link Zgłoś
her_tuske_piesek_gejrlina P_O_=_B_a_d_z_i_e_w_i_e__S_z_k_o_ d_z_ą_c_e__R_P_!! 08.09.07, 02:35 > PO-litykierzy to szwabska agentura, > wypełniająca misję rozwalenia RP > poprzez anarchizację Sejmu > > z zamiarem obalenia rządu, > dorwaniem się do koryta > > Ale Jarosław Kaczyński przejrzał > podstęp wermahtów !!!! ................................ Pokemony z ich nieudacznikiem, popaprańcem Wermahtem kręcą bat na własną d.... za sabotaż i dywersję na RP zostaną rozliczeni przez Polskich Wyborców ! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel99971 Re: P_O_=_B_a_d_z_i_e_w_i_e__S_z_k_o_ d_z_ą_c_e__ 08.09.07, 09:08 Zionie od ciebie nienawiscia ty prawdziwy polaczku o ciasnym mozdzku. Pewnie w kosciele jestes codziennie i to jeszcze w pierwszym rzedzie. Odechciewa sie wszystkiego jak czyta sie takie wypociny...Musisz byc biednym i zakompleksionym czlowieczkiem, ktory po nocach spac nie moze. Na dodatek nie ma wlasnego zdania i liczy sie tylko to co powie zakompleksiony i rownie maly jareczek k. Rozumu zycze i powrotu do rownowagi psychicznej Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika jak zwykle zaplaci za to Polska i normalni Polacy 08.09.07, 03:32 PiSdolone towarzycho bedzie nadal kombinowac, az do momentu gdy czerwoni ich wymiota i rozlicza. Wtedy ta kato-bolszewia znajdzie przytulek gdzies miedzy Uralem i Wladywostokiem. realista1000 napisała: > a i tak nie osiągnie... NIC Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika przez dwa wiotkie .h.je 08.09.07, 03:29 mam do nich mniej szacunku niz do Millera i reszty czerwonej mafii. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Tchórzliwy premier uciekł przed odpowiedzialnością 07.09.07, 22:43 ...ale na szczęście niedaleko. Na tyle niedaleko, że z pewnością stanie w niesławie przed Trybunałem Stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: A teraz będą wam uciekać w sondażach, ale pec 07.09.07, 23:22 Chcialbys, co? ;-))) Pogadamy za miesiac. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: A teraz będą wam uciekać w sondażach, ale pec 08.09.07, 01:12 W sumie czy nikt nie widzi, że PIS tan naprawdę nie ma zamiaru wygrać wyborów? Wszystkie od tygodnia działania pokazują że jest to gra właśnie w tą stronę, inaczej autystyczną Fotygę dawno by ukryli w czeluściach. Kaczyńscy już zaczynają chyba zdawać sobie sprawę że nie są w stanie rządzić nawet chlewikiem, a cóż dopiero całym państwem! Odpowiedz Link Zgłoś
czarek62 Wierze,ze tchorz premier stanie przed TS 08.09.07, 01:14 sumienie.lk napisał: > ...ale na szczęście niedaleko. Na tyle niedaleko, że z pewnością > stanie w niesławie przed Trybunałem Stanu. ...chociazby za to, ze samorozwiazanie Sejmu uwaza za swoj sukces! To jest paranoja, chory uklad, chory czlowiek, chore postrzeganie swiata! Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Ministrowie odwołani 08.09.07, 00:13 ballest napisał: > Czy nowy Sejm bedzie lepszy? *********************************** Nie zgaduj. Idź na wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: to jest sprawa do Trybunału Stanu ! 07.09.07, 22:34 > złamał Konstytucję nic nie złamał, ale rzygać się chce Odpowiedz Link Zgłoś
terapia1 Wszyscy??? 07.09.07, 22:23 To jest wiarygodność "Gazety"!!! Ha ha ha etc.... Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg Program PiS programem Narodu! 07.09.07, 22:23 Trafne odczytanie myśli wielkiego Jarosława Kaczyńskiego drogą do dobrobytu mas pracujących miast i WSI! Niech żyje Naród Polski i jego Wielki Przywódca Jarosław Kaczyński! Twórcze kształtowanie otaczającej rzeczywistości zaszczytnym prawem i obowiązkiem każdego obywatela IV RP! Każda rodzina frontem walki o IV RP, o utrwalenie władzy prawicowo-katolicko-narodowej! PiS jedynym spadkobiercą wielkich tradycji romantycznych Narodu Polskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
kurduple_na_ksiezyc jednak trwa koalicja PiS z RM-Rydzol nie odpuszcza 07.09.07, 22:25 Trwa nadal jednak koalicja PiSu z RM. Trwa za cenę przyzwolenia na antysemityzm i skandaliczne nominacje dyplomatyczne w Ameryce Łacińskiej. Trwa za cenę upokorzenia głowy państwa i jego małżonki. A teraz jesteśmy świadkami gorszącego sporu o Rydzyka - premiera z metropolitą krakowskim, najbliższym współpracownikiem Jana Pawła II. Ta władza bez skrupułów używa ołtarza do swoich celów Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: jednak trwa koalicja PiS z RM-Rydzol nie odpu 07.09.07, 22:37 No rewelacje!, mógłbyś zacytować jakieś przykłady? Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: jednak trwa koalicja PiS z RM-Rydzol nie odpu 07.09.07, 23:23 A ty co, slepy jestes? Gluchy? Uposledzony? Gdzies ty sie chowal przez ostatnie pol roku, rok... Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: jednak trwa koalicja PiS z RM-Rydzol nie odpu 08.09.07, 07:58 Różne konfabulacje i przeinaczenia owszem słyszałem, ale cytatów wprost - nie. Uprzejmie więc proszę o rzetelne cytaty i wskazanie gdzie w nich zawarte są sformułowania antysemickie i obraźliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg Jarek Partia Jarek Partia Jarek Partia Jarek 07.09.07, 22:29 Nie ma i nie będzie odwrotu z drogi solidaryzmu społecznego, z drogi odnowy moralnej, z drogi budowy IV RP. Elementy antysolidarystyczne spod wiadomego znaku, siły internacjonalistycznego układu, odwetowcy i rewanżyści zostaną pokonani. Te dzisiejsze dyskusje to woda na młyn przeciwników IV RP, wrogów PiSu, Narodu i Kościoła. Ale próżne ich nadzieje. Ludowo-narodowo-katolicka władza z każdej takiej próby wychodzi mocniejsza! Niech żyje IV RP! Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Jarek Partia Jarek Partia Jarek Partia Jarek 07.09.07, 22:40 Oni beda walczyc o 4erpe dopoki kamien na kamieniu nie zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
zmuzbi Re: Jarek Partia Jarek Partia Jarek Partia Jarek 07.09.07, 22:45 Wysłuchałem dzisiaj pana Tuska i pana Szmajdzińskiego,no i przeczytałem niektóre komentarze.Słuchałem też pana Kurskiego ale nim akurat się nie zajmę bo to zrobili za mnie inni,w Sejmie którzy go określili jako "oszusta".Dziwię się że przy tak udokumentowanych nieprawidłościach w rządzeniu przez PiS są ludzie którzy na przekór wszystkiemu i wszystkim,zaklinają się że będą głosować na PiS.To są chyba ludzie ,w których tkwi znana polska przywara"cieszyć się z tego że jest mi źle, niech i inni tego pokosztują".No cóż różne są gusta. Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Jarek Partia Jarek Partia Jarek Partia Jarek 07.09.07, 22:57 Chyba masz racje. Albo w przypadku wyborcow PiS mamy raczej do czynienia z wyznawcami, a ich wiara w braci K. jest oparta na dogmacie o nieomylnosci wodza i dlatego Pan Premier moze podejmowac jakiekolwiek decyzje, a oni " i tak beda glosowac na PiS" Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg co więcej, tak samo było z Hitlerem 07.09.07, 23:01 ogromna "inwestycja nadziei" i później przekonanie, że "to niemożliwe żeby to wszystko było na marne" jak pisała o 1945 roku Marion Doenhoff. I wtedy też żadne argumenty nie trafiały, trzeba było największej klęski państwa niemieckiego w dziejach. U nas tak źle nie będzie, bo jak wiadomo w Polsce nic naprawdę wielkiego i nic naprawdę strasznego się nie udaje. Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: co więcej, tak samo było z Hitlerem 07.09.07, 23:15 I zostanie smiech i kupa g.... Odpowiedz Link Zgłoś
marcowroc A portet psychologiczny Jarka jest jak Hitlera: 07.09.07, 23:54 - bardzo silny związek z matką - niemozność nawiązania normalnych stosumków z kobietami - przenoszenie na innych własnych wad jareczek to podkreślił mówiąc, że jeśli teraz pis przegra, to on wycofa się by "rozmyślac nad niewdzięcznością narodu". Dokłądnie ja Adolf - on też na koniec stwierdził, że Niemcy nie dorośli do niego, że go zawiedli. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: A portet psychologiczny Jarka jest jak Hitler 07.09.07, 23:57 > "rozmyślac nad niewdzięcznością narodu". Chyba żartujesz. Naprawdę? Odpowiedz Link Zgłoś
czarek62 Portet psychologiczny Jarka jest jak Hitlera,100% 08.09.07, 01:30 adas313 napisał: > > "rozmyślac nad niewdzięcznością narodu". > > Chyba żartujesz. Naprawdę? Dokladnie tak! Juz pisalem, jak sie "rodzi" cos takiego w malych glowkach. Zawsze, w kazdym przypadku, jest to kompleks na tle seksualnym przechodzacy w brak mozliwosci rozwoju psycho-emocjonalnego - potem to juz tylko kompensacja - niedoboru za cos, co napelnia te pustke i znajduje winnego. Dla Hitlera to byli Zydzi i homo, dla Kyczynskiego - uklad, urojeni nieprzyjaciele...Ach, dlugo na ten temat mowic, pisac. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Portet psychologiczny Jarka jest jak Hitlera, 08.09.07, 11:15 Kiedy coś takiego powiedział? Mi zachowanie JK pachnie tzw. "kompleksem Boga". Odpowiedz Link Zgłoś
czarek62 A portet psychologiczny Jarka jest jak Hitlera!ANO 08.09.07, 01:23 marcowroc napisał: > - bardzo silny związek z matką > - niemozność nawiązania normalnych stosumków z kobietami > - przenoszenie na innych własnych wad > jareczek to podkreślił mówiąc, że jeśli teraz pis przegra, to on wycofa się by > "rozmyślac nad niewdzięcznością narodu". Dokłądnie ja Adolf - on też na koniec > stwierdził, że Niemcy nie dorośli do niego, że go zawiedli. I wyleglo sie w Polsce takie brzydkie kaczatko! Oczywiscie, ze matka w tym profilu psychologicznym gra zasadnicza role, J. nie tylko potwierdzil to swoim "nieodpepowieniem", ale tez niezdolnoscia do samodzielnego funkcjonowania emocjonalnego (fizycznie poradzilby sobie, ale boi sie, ze matka bedzie miala poczucie, ze ja zdradzil!!!). Zdrada w tym wypadku jest utozsamiana ze zdrada idealow (indywidualnych, narodowych, klanowych itp.). Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika te pis-gawniaki boja sie realnego zycia 08.09.07, 03:42 nic w zyciu nie osiagneli, boja sie nowego. A Kurduple zapewniaja im rozrywke i utrzymanie na koszt podatnika. Oni w zyciu nie zaglosuja inaczej, bo to im sie nie oplaca. Zostali kupieni za nasze pieniadze. imie_jaszczomp napisała: > Chyba masz racje. Albo w przypadku wyborcow PiS mamy raczej do > czynienia z wyznawcami, a ich wiara w braci K. jest oparta na > dogmacie o nieomylnosci wodza i dlatego Pan Premier moze podejmowac > jakiekolwiek decyzje, a oni " i tak beda glosowac na PiS" Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Po czesci ich "wiara" opiera sie na debilnych 08.09.07, 09:40 postach przeciwnikow PiS-u. Wybor miedzy "dzuma" a "cholera" wobec tego co reprezentuja na przyklad na tym forum przeciwnicy znanej juz z dwuletnich rzadow "dzumy" sklania do glosowania na to co znane. Wystapienie miedzy innymi Komorowskiego odwolujace sie do Goebelsa bylo swiadectwem nie tylko skrajnej glupoty ale rowniez braku elementarnej kultury politycznej. Ta wypowiedz Komorowskiego utrudni PO jakiekolwiek przyszle negocjacje z PiS-em w sprawie koalicji bez ktorej jedyna mozliwoscia hipotetycznych rzadow PO /jesli wygraja wybory co jest coraz bardziej watpliwe/ jest koalicja z SLD, ktorej Prezydent na pewno nie bedzie przychylny. Bylo nikczemnym chamstwem Komorowskiego, przyznaje, sprowokowanym przez Kurskiego. By w Sejmie Polacy do Polakow odwolywali sie w porownaniach do niemieckich zwierzecych barbarzyncow !!!! Co warty jest polityk ktorego tak latwo sprowokowac ? Co warta jest partia ktorej jest eminentnym politykiem ? Jaka przyszlosc moze nam gwarantowac ? Po stokroc lepszy byl Giertych: spokojny i z konkretnymi argumentami. Re: Jarek Partia Jarek Partia Jarek Partia Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
cigi Re: Jarek Partia Jarek Partia Jarek Partia Jarek 07.09.07, 23:16 zmuzbi napisał: > Wysłuchałem dzisiaj pana Tuska i pana Szmajdzińskiego,no i > przeczytałem niektóre komentarze.Słuchałem też pana Kurskiego ale > nim akurat się nie zajmę bo to zrobili za mnie inni,w Sejmie którzy > go określili jako "oszusta".Dziwię się że przy tak udokumentowanych > nieprawidłościach w rządzeniu przez PiS są ludzie którzy na przekór > wszystkiemu i wszystkim,zaklinają się że będą głosować na PiS. w alternatywy 4 towarzysz Winnicki (J. Gajos) rzucał tekst, iż duża część społeczeństwa nie rozumie (ówczesnego) dziennika telewizyjne, nie wiedzą o czym się do nich mówi. i prawopodobnie taka sama sytuacja ma miejsce w tym przypadku. sąsiadka, albo znajoma (lub pewne radio) powie iż PiS jest najlepszą partią i dana osoba w to uwierzy, bez względu na to, co mówią/piszą w niezależnych mediach. prostu niektórzy nie mają bladego pojęcia, o tym co się dzieje w kraju, gospodarce, a przed polityką i jakimikolwiek sprzecznymi informacjami sprzecznymi z zeznaniami ww osób (lub pewnym radiem) bronią się jak diabeł przed święconą wodą, albo po prostu nie chcą wiedzieć nic więcej na ten temat. a potem wyniki wyborów są takie jakie są. obstawiam, że przez takie zachowanie społeczeństwa jak powyżej pis ponownie może osiągnąć całkiem niezłe notowania w nowym sejmie, jeżeli nie najwyższe. no ale nie chcę krakać :) Odpowiedz Link Zgłoś
czarek62 Jarek Partia...wiem,ze to parodia,ale az ciarki .. 08.09.07, 01:18 qawsedrftg napisał: > Nie ma i nie będzie odwrotu z drogi solidaryzmu społecznego, > z drogi odnowy moralnej, z drogi budowy IV RP. Elementy > antysolidarystyczne spod wiadomego znaku, siły > internacjonalistycznego układu, odwetowcy i rewanżyści > zostaną pokonani. Te dzisiejsze dyskusje to woda na młyn > przeciwników IV RP, wrogów PiSu, Narodu i Kościoła. Ale > próżne ich nadzieje. Ludowo-narodowo-katolicka władza z > każdej takiej próby wychodzi mocniejsza! > > Niech żyje IV RP! ...przebiegaja po ciele. Pomimo tego,iz nie mieszkam w PL juz od dawna, to bardzo zalezy mi, zeby to byl kraj wolny,demokratyczny, zeby nie byl fundamentalistycznym Iranem i Wenezuelou Chaveza dohromady! Odpowiedz Link Zgłoś
yot23 PiS tchórze, nawet nie są wstanie bronić się 07.09.07, 22:24 przed krytyką tylko stosują sztuczki korzystając z pokrewieństwa premiera i prezydenta. I tak będą pogonieni. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: PiS tchórze, nawet nie są wstanie bronić się 07.09.07, 22:26 Ale jaką krytykę? To wszystko to brutalny atak układu i frontu obrony przestępców :P Ministrowie są IDEALNI, premier też, nawet jeśli przez pomyłkę wpuszcza do rządu zorganizowane grupy przestępcze :o) Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg Rok 2012: siły stabilizacyjne ONZ już w Polsce 07.09.07, 22:31 Napływa pomoc żywnościowa przed zimą dla kraju który miał w tym roku organizować piłkarskie mistrzostwa Europy. Tak będzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: PiS tchórze, nawet nie są wstanie bronić się 07.09.07, 22:31 Jeden telefon do Prezydenta i po sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Kaczyński obszedł Konstytucję, ale i samego siebie 07.09.07, 22:31 - Mieliśmy tu do czynienia z pewną wymuszoną próbą obejścia konstytucji przez Platformę Obywatelką. Zły pieniądz wypiera dobry: zły wprowadziła tu Platforma próbując obejść konstytucyjne konstruktywne votum nieufności. to była sytuacja wymuszona - skomentował Dorn. ************************************ Kto w to uwierzy? Ale każdy kij ma dwa końce. P.O. ministrów nie są ministrami w pełnym tego słowa znaczeniu i sporo ich decyzji (rozporządzenia) nie będzie miało mocy prawnej. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_s Re: Kaczyński obszedł Konstytucję, ale i samego s 07.09.07, 22:37 Ale będą miały moc prawną rozporządzenia premiera, będącego teraz ministrem wszystkiego. Rozumiesz, do czego zmierza Kaczyński? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Kaczyński obszedł Konstytucję, ale i samego s 07.09.07, 23:44 anna_s napisała: > Ale będą miały moc prawną rozporządzenia premiera, będącego teraz ministrem wsz > ystkiego. Rozumiesz, do czego zmierza Kaczyński? ********************************** Premier jest, co prawda, w zwierzchnikiem ministrów, ale nie w ramach ich kompetencji. Rząd jest organem kolegialnym (Rada Ministrów), a premier jej Prezesem. W obecnym przypadku jest fikcja, ale sprowadzająca się do możliwości uchylania rozporządzeń. Podstawy działania poszczególnych ministrów to ustawy, a te nakładają obowiązki na właściwych ministrów, bez możliwości przekazywania uprawnień komukolwiek. Istnieją, o ile pamiętam, zapisy "premier lub minister", ale są one chyba dosyć rzadkie. Odpowiedz Link Zgłoś
garnek11 Re: Kaczyński obszedł Konstytucję, ale i samego s 07.09.07, 22:39 > Kto w to uwierzy? Ale każdy kij ma dwa końce. P.O. ministrów nie > są ministrami w pełnym tego słowa znaczeniu i sporo ich decyzji > (rozporządzenia) nie będzie miało mocy prawnej. Wnioski PO byly de facto ominieciem konstruktywnego wotum nieufnosci i graniem na nosie PiSowi - skoro moga, czemu nie? Tyle, ze te granie na nosie wystepuje tez z drugiej strony, i tez jest mozliwe, wiec PiS z tego korzysta majac na urzedzie prezydenta brata drugiego. W obliczu odwolania ministrow nastepuje ciekawa sytuacja prawna - Prezes Rady Ministrow w obliczu tego faktu jest szefem wszystkich resortow. Jest tez prokuratorem generalnym :P Premier bedzie musial udzielic pelnomocnictwa wszystkim "p.o. ministra", by rozporzadzenia byly wazne. Ale to akurat nie jest problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Kaczyński obszedł Konstytucję, ale i samego s 08.09.07, 00:12 garnek11 napisał: > Premier bedzie musial udzielic pelnomocnictwa wszystkim "p.o. ministra", by > rozporzadzenia byly wazne. Ale to akurat nie jest problemem. ************************************ Nie może udzielić takiego pełnomocnictwa, bo nie ma takich uprawnień. Może to zrobić tylko w wypadku, gdy dana ustawa wymienia jego funkcję, ale wtedy osobiście. A tak nie jest w przypadku Ziobry. KPK w pewnych sprawach wymienia Prokuratora Generalnego, nie dając mu możliwości scedowania uprawnień np. na Prokuratora Krajowego. Były już rozstrzygnięcia w podobnych sprawach. System prawny RP ma właściwość zabraniającą subdelegacji - premier (o ile tak stanowi prawo) może delegować uprawnienia na ministra, ale ten już nie ma takiego prawa, nawet w stosunku do premiera. Premier może delegować na ministra, ale nie na p.o. ministra. Delegacja zazwyczaj działa w dół, ale musi być określona konkretnym aktem prawnym. P.O. ministra nie jest ministrem, a więc tym bardziej nie może przekazywać uprawnień, bo nie wskazuje go prawo. Przypominam przykład Marcinkiewicza, który był komisarzem Warszawy, ale nie był prezydentem. W sprawach wymagających decyzji prezydenta nic nie mógł zrobić (nie mylić z bieżącą koordynacją pracy urzędu). W RP delegacje działają między ściśle określonymi organami. Subdelegacji nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
betasz Re: Kaczyński obszedł Konstytucję, ale i samego s 08.09.07, 07:21 Przecież zaraz odwołanych powołają ponownie i po sprawie. Nie chodzę do kościoła, ale chyba się pomodlę przed wyborami, żeby to bydło znowu nie dorwało się do władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg 11 listopada będzie koronacja w Toruniu 07.09.07, 22:33 z tej okazji planowana jest amnestia Odpowiedz Link Zgłoś
grabarz_pis czy ja śnię 07.09.07, 22:35 to on będzie prezydentem, premierem i prokuratorem generalnym w jednej osobie ! qawsedrftg napisał: > z tej okazji planowana jest amnestia Odpowiedz Link Zgłoś
garnek11 Re: czy ja śnię 07.09.07, 22:40 Pelzajacy zamach stanu! A wszystko dzieki wnioskom PO! Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: czy ja śnię 07.09.07, 23:26 > to on będzie prezydentem, premierem i prokuratorem generalnym w > jednej osobie ! Prezydentem to akurat w dwoch. Ale poza tym w jednej. Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Ministrowie odwołani 07.09.07, 22:32 Co ten Dornowaty blumbra na tej konferencji prasowej? wg niego prezydent odwołal wswzystkich ministrów, potem Jarek pieprzy, że tylko niektórych mnistrów, czy w ogóle prezydent wie kogo odwołał a kogo nie, czy wo góle podejmuje sam decyzje czy wykonuje decyzje brata Jarka? Czy w ogóle prezydent jest w stanie podejmować jakieś decyzje? Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista czujecie ten smród 07.09.07, 22:33 premier zrobił kupę, prezydent podtarł Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Ministrowie odwołani 07.09.07, 22:34 Co ten Dornowaty blumbra na tej konferencji prasowej? wg niego prezydent odwołal wswzystkich ministrów, potem Jarek pieprzy, że tylko niektórych mnistrów, czy w ogóle prezydent wie kogo odwołał a kogo nie, czy wo góle podejmuje sam decyzje czy wykonuje decyzje brata Jarka? Czy w ogóle prezydent jest w stanie podejmować jakieś decyzje? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Zły pieniądz wypiera dobry- Euro wypiera Zlotego? 07.09.07, 22:34 To wprawdzie nie na temat, ale skoro mowa o zlym pieniadzu wypierajacym dobry. To prawda. Dlatego sa plany aby w niedalekiej przyszlosci Euro wyparl Zlotego. Polska powinna temu powiedziec ZDECYDOWANE NIE. Nie oddawajmy naszej suwerennosci, za ktora przelewaly krew pokolenia patriotow! Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Zły pieniądz wypiera dobry- Euro wypiera Zlo 08.09.07, 00:03 nie ma zadnych planow, przy 2 mln ludzi zagranica zl sam sie wyprze ps nie ma czegos takiego jak "suwerennosc monetarna" choc bicie monety MOZE byc ZNAKIEM suwerennosci jak uczy historia demoludow ILUZORYCZNYM SYMBOLEM ILUZORYCZNEJ SUWERENNOSCI Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Zły pieniądz wypiera dobry- Euro wypiera Zlo 08.09.07, 00:07 pies_na_lewizne napisał: > To wprawdzie nie na temat, ale skoro mowa o zlym pieniadzu > wypierajacym dobry. To prawda. Dlatego sa plany aby w niedalekiej > przyszlosci Euro wyparl Zlotego. > > Polska powinna temu powiedziec ZDECYDOWANE NIE. Nie oddawajmy naszej > suwerennosci, za ktora przelewaly krew pokolenia patriotow! Waszej suwerenności? O czym bredzisz? Twoja suwerennośc to śmietniki na Jackowie i mycie kibli "na czarno". Kablowanie na innych do policji, ze pracują nielegalnie, szpiclowanie i donosicielstwo. Wracaj do "IV" RP, tu będziesz miał pole do popisu, tylko sie śpiesz, bo te pisbolszewizm już upada. Odpowiedz Link Zgłoś
bwwald Re: Ministrowie odwołani 07.09.07, 22:35 autor_autor napisał: > szczyt buractwa ze strony PiSu, tego się można było po nich spodziewać To powinni wykorzystać w kampanii: wszyscy :) wiadomosci.onet.pl/2639640,1,1,1,relacjetv.html Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Ministrowie odwołani 07.09.07, 22:38 a moja zezowata maskota została Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Re: Ministrowie odwołani 07.09.07, 22:47 panowie z gw zmieniacie tak szybko tekst, że już sam nie wiem została ? czy nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
scofield Szanowni Zdrajcy Kaczyńscy! 07.09.07, 22:38 Jeśli rząd nie ma większości w Sejmie i naraża się na odwoływanie mu ministrów przez nieodpowiedzialną opozycję, premier podaje się do dymisji. Sytuacja natomiast w, której Sejm RP, nie może sprawować swojej funkcji kontrolnej, ponieważ Prezes Rady Ministrów i Prezydent RP stosują wykładnię Konstytucji, która prowadzi do obejścia prawa (obejście prawa jest złamaniem prawa) musi doprowadzić do postawienia prezydenta i premiera przed Trybunałem Stanu i do pozbawienia ich praw publicznych, za złamanie przysięgi na wierność Konstytucji RP nazywane ZDRADĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Brawo Premierze! Tak sie walczy z pieniaczami:) 07.09.07, 22:38 A już się szykowały takie piękne przemówienia na ekranach TVP :))))) Biedne POwce, Lidowce i Lisy bez kity :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg czy to menopauza się zbliża? Bo zmieniasz poglądy 07.09.07, 22:41 co kilka dni! Odpowiedz Link Zgłoś
puch4cz Re: Brawo Premierze! Tak sie walczy z pieniaczam 08.09.07, 03:05 Rzeczywiście, godne podziwu zachowanie przedszkolaka, BRAWO! Czy wyborcy PiS to rzeczywiście tylko banda idiotów? Mój Boże... Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika Analnacunta, mialas jechac zbierac truskawki 08.09.07, 04:02 w Islandii. twoj wiek rozgrzesza twoja glupote, bo tylko glupi lub skrzywiony glosuje na PiS. PiS- partia, ktora w kretactwach przescignela PPR, PZPR, SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel99971 Re: Brawo Premierze! Tak sie walczy z pieniaczam 08.09.07, 09:12 Tak sie walczy? Przeciez to zwykla tchorzliwa ucieczka. Ale czego oczekiwac od takiego tchorza co jeszcze nie wyszedl spod mamusinej spodnicy.... Odpowiedz Link Zgłoś
mazepa-live Dobre,dostaną odprawę jako ministrowie 07.09.07, 22:39 a później jako posłowie. Żyć nie umierać w tanim państwie PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Na kazda sztu prawna jest inna sztuczka.... 07.09.07, 22:40 jak to ktos celnie pare dni temu powiedzial. Bardzo dobre posuniecie z tym odwolaniem ministrow, co przeszkodzilo opozycji za glosowaniem nad odwolaniem poszczegolnych ministrow. Nie wolno pozwolic, aby opozycja zachowywala sie nieodpowiedzialnie i robila z Sejmu cyrk, nie zwazajac na fakt ze w ten sposob SZKODZI PANSTWU, bo przeciez rzad musi funkcjonowac takze miedzy wyborami! Opozycja to koniunkturalni zdrajcy narodu, dbajaca wylacznie o swoje partykularne interesy. Obrzydzenie bierze. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Na kazda sztu prawna jest inna sztuczka.... 07.09.07, 22:41 Najlepiej pozbawić Sejm kontroli nad rządem. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: Na kazda sztu prawna jest inna sztuczka.... 07.09.07, 23:09 adas313 napisał: > Najlepiej pozbawić Sejm kontroli nad rządem. > Najlepiej pozbawić Sejm kontroli nad poszczegolnymi czlonkami rzadu. Albo odwolywalby CALY RZAD albo wogole... O to juz postulowalem pare dni temu. Bo obecny zapis w Konstytucji byl wymyslony przez jakiegos DEBILA. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Na kazda sztu prawna jest inna sztuczka.... 07.09.07, 23:21 To czemu nie został poprawiony przez ten "najlepszy" rząd? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: Na kazda sztu prawna jest inna sztuczka.... 08.09.07, 08:20 adas313 napisał: > To czemu nie został poprawiony przez ten "najlepszy" rząd? Nie wiem, moze najlepszy rzad mial inne pilniejsze, sprawy na glowie? Mam nadzieje ze najlepszy rzad przygotowuje calkowicie nowa konstytucje zamiast bawic sie w ulepszanie starej ktora przystawala lepiej do starej rzeczywistosci. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Na kazda sztu prawna jest inna sztuczka.... 08.09.07, 11:04 Przecież Konstytucja IV RP jest już ponoć dawno napisana :o)))) Odpowiedz Link Zgłoś
bwwald A bolszewik zawsze będzie bolszewikiem :) 07.09.07, 22:42 pies_na_lewizne napisał: > jak to ktos celnie pare dni temu powiedzial. > > Bardzo dobre posuniecie z tym odwolaniem ministrow, co przeszkodzilo > opozycji za glosowaniem nad odwolaniem poszczegolnych ministrow. wiadomosci.onet.pl/2639640,1,1,1,relacjetv.html Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: A bolszewik zawsze będzie bolszewikiem :) 07.09.07, 23:13 bwwald napisał: > A bolszewik zawsze będzie bolszewikiem :) dlatego uwazam ze nalezy zdelegalizowac SLD. A przy okazji i PO, ktora jest przeciez partia lewicowo-liberalna, okraglostolowa, postkomunistyczna, listkiem figowym przykrywajacym nagosc SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: A bolszewik zawsze będzie bolszewikiem :) 07.09.07, 23:22 Co to jest lewicowy liberalizm? Odpowiedz Link Zgłoś
bwwald Re: A bolszewik zawsze będzie bolszewikiem :) 07.09.07, 23:35 pies_na_lewizne napisał: > bwwald napisał: > > > A bolszewik zawsze będzie bolszewikiem :) > > dlatego uwazam ze nalezy zdelegalizowac SLD. > > A przy okazji i PO, ktora jest przeciez partia lewicowo-liberalna, > okraglostolowa, postkomunistyczna, listkiem figowym przykrywajacym > nagosc SLD. Ale chyba nie myślisz, że zdanie bolszewików, takich jak ty, będzie kiedykolwiek brane pod uwagę. Hint: Kryże, Romuald Kaczyński, Ziobro itd... Do trzeciego pokolenia....... ;( Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.prawiznie Bolszewicy i esbecja polska=sld/lid atakuje RP:) 08.09.07, 00:11 Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.prawiznie Re: Bolszewicy i esbecja polska=sld/lid atakuje R 08.09.07, 01:43 :) Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Na kazda sztu prawna jest inna sztuczka.... 07.09.07, 23:56 w czym przeszkodzilo? minister odwolany jest p.o. co w sumie o to chodzilo. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: Na kazda sztu prawna jest inna sztuczka.... 08.09.07, 08:34 ffamousffatman napisał: > w czym przeszkodzilo? > minister odwolany jest p.o. > co w sumie o to chodzilo. chodzilo o publiczny spektakl odwolania, nie zwazajac na to ze sie szkodzi panstwo. Kaczynscy kilkunastoma pociagnieciami piora ... nomen omen ;)... zapobiegli tej Paradzie Parlamentarnej Glupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
evident żałosny koniec kaczyńskich 07.09.07, 22:41 tak jak żałosna była koalicja Lepper, Kaczyński, Giertych Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: żałosny koniec kaczyńskich 07.09.07, 22:43 Oby. Nie byłbym pewien czy to koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: żałosny koniec kaczyńskich 07.09.07, 23:21 Obawiam sie, ze to jeszcze nie koniec- wladzy raz zdobytej nie oddadza nigdy.Beda o nia walczyc wszelkimi sposobami.Honor i godnosc nie istnieje, liczy sie tylko wladza. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika nie mozna stracic, czego sie nigdy nie mialo 08.09.07, 04:05 przy nich Jaruzelski to maz stanu. imie_jaszczomp napisała: > Obawiam sie, ze to jeszcze nie koniec- wladzy raz zdobytej nie > oddadza nigdy.Beda o nia walczyc wszelkimi sposobami.Honor i godnosc > nie istnieje, liczy sie tylko wladza. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista JK ogłosił się de-facto dyktatorem 07.09.07, 22:43 jeżeli to jest zgodne z prawem, to ten kraj musi zginąć Odpowiedz Link Zgłoś
garnek11 Re: JK ogłosił się de-facto dyktatorem 07.09.07, 22:43 Zazalenia do tworcow wysmienitej konstytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: JK ogłosił się de-facto dyktatorem 07.09.07, 22:49 > Zazalenia do tworcow wysmienitej konstytucji. A kto pisząc konstytucję zakłada że do władzy dojdzie dwóch bliźniaków o zapędach dyktatorskich. Nie sądzę aby to było legalne, ale dziś chce mi się rzygać nie myśleć. I cytując moją ulubioną książkę "ducks will be first against the wall when the revolution comes" Odpowiedz Link Zgłoś
relisys1 Re: JK ogłosił się de-facto dyktatorem 07.09.07, 22:50 Judasze, wasze miejsce jest obok waszej ofiary. . cyklista napisała: > jeżeli to jest zgodne z prawem, to ten kraj musi zginąć Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen78 Re: JK ogłosił się de-facto dyktatorem 08.09.07, 02:26 Forum najbardziej ziejace nienawiscia - forum gazety.. Zalosne, nienawistne dupki. Odpowiedz Link Zgłoś