Dodaj do ulubionych

O. Rydzyk: Diabeł czai się w mediach

• por1 TO jak nazwać Rydzyka? 16.09.07, 13:06
      Wulgaryzmy wobec kobiet,prezydenta,klamstwa,brak pokory i szacunku dla innych
      ludzi,skłócanie Polaków,lekceważenie i pogarda dla Unii Europejskiej z
      jednoczesnym żebraniem o jej fundusze.Widzieliście większego obłudnika? Toz to
      prawdziwe oblocze szatana....
      • tw_kaczor a na dodatek złodziej...: 16.09.07, 13:15

Stoczniowy sekret Rydzyka

Trwające kilka miesięcy śledztwo dziennikarskie doprowadziło do odkrycia nowych faktów w sprawie zbiórki pieniędzy na ratowanie Stoczni Gdańskiej. „Toruńskie media” podkreślają, że wszystko zostało już dawno wyjaśnione, jednak materiały, do których dotarliśmy, przeczą tym zapewnieniom.

Sprawa pieniędzy ze zbiórki na ratowanie Stoczni Gdańskiej wciąż pozostaje jednym z największych sekretów dyrektora Radia Maryja, ojca Tadeusza Rydzyka. Pieniądze zniknęły. W numerze „Gazety Polskiej” z 11 lipca 2007 r., opublikowaliśmy listy przewodniczącego komitetu ratowania stoczni, kapitana Żeglugi Wielkiej Bolesława Hutyry, skierowane do dyrektora Radia Maryja. Hutyra domaga się w nich od ojca Rydzyka i osób związanych z Radiem Maryja, m.in. b. Edwarda Frankowskiego i ojca prof. Alberta Krąpca, wyjaśnienia niejastej sytuacji funduszy zebranych na ratowanie stoczni. W odpowiedzi spotkał go brutalny atak, przeprowadzony przez otoczenie ojca dyrektora. „Jestem zmuszony prosić o pomoc w uzyskaniu szczerej rozmowy z O. Dyrektorem Radia Maryja, gdyż od maja 1997 r. takiej możliwości nie miałem.” – czytamy w jednym z listów. –„Napotkałem jednak kategoryczny sprzeciw i nieszczerość oraz fałszywe pomówienia mojej osoby…”.
        - Ojciec nawet po atakach ze strony ludzi Radia Maryja, usiłował sprawę wyjaśnić wewnątrz środowiska, troszczył się o radio – mówi Tomasz Hutyra, syn Bolesława – Ludzie Rydzyka potraktowali go niesprawiedliwie i brutalnie. To było dla nas piekło. - dodaje.
        Według dokumentów, którymi dysponujemy, Feliks B. Pieczka oraz Zbigniew Sulatycki oskarżali Hutyrę o współpracę z SB oraz WSI, co doprowadziło do utraty zaufania potrzebnego do sprawowania prez niego funkcji Przewodniczącego Społecznego Komitetu Stoczni Gdańskiej. W „Gazecie Polskiej” z 18 lipca 2007 r., zamieściliśmy listy, które bronią Hutyrę przed niesprawiedliwymi atakami. Ich autorami są: duszpasterz ludzi morza, o. Józef Krok, a także przyjaciel rodziny, Andrzej Bugajski, który w 2005 r. zginął w wypadku razem z Hutyrą.
        - Ojciec wspólnie z dwoma osobami jechał na spotkanie z ministrem skarbu. Spotkanie miało dotyczyć sytuacji Stoczni Gdańskiej. Wszyscy zginęli – mówi T. Hutyra – Nie chcę nikogo winić, faktem jest jednak, że szczegóły wypadku byłby bardzo dziwne, a przez śmierć ojca stracona została Stocznia Gdańska, a także szasna na wyjaśnienie tajemnicy zbiórki. Pozostałe osoby, które mają wiedzę na ten temat, to ludzie z najblizszego otoczenia ojca dyrektora. Nabrały one wody w usta – dodaje.

Publikujemy listy Bolesława Hutyry do ojca Tadeusza Rydzyka, prywatny akt oskarżenia skierowany przeciwko Bronisławowi Pieczce i Zbigniewowi Sulatyckiemu wraz z odpisem protokołu sprawy pojednawczej. Ponadto zamieszczamy oświadczenia dotyczące posądzenia Bolesława Hutyry o współpracę z SB i WSI. W najbliższych dniach będziemy także przedstawiać kolejne dokumenty i fakty w sprawie Radia Maryja i przemysłu stoczniowego.
        Przemysław Harczuk
        Piotr Łuczuk

(Gazeta Polska)
    • piotrek_kaska O. Rydzyk: Diabeł czai się w mediach-matko jedyna 16.09.07, 13:30
      ojciec rydzyk jak zauważyłem w pewnym monencie mówił o sobie w tym przemówieniu...

może to i dobrze, że nie pojechałem tam śpiewać razem z państwem Małkowiczami,
      bo bym jeszcze głupszy z tego wyszedł...
    • simpson0107 Szatan z Torunia 16.09.07, 13:33
      Czyzby torunskie wcielenie szatana mowilo o sobie?
    • pws3 O. Rydzyk: Diabeł czai się w mediach 16.09.07, 15:22
      Kim jest ten diabeł, w jakiej występuje osobie. Ten, kto młodych Polaków
      zniechęca do internetu, działa przeciwko nim. najpierw do eutanazji zachęcał
      żonę Prezydenta RP, dziś młodzież odstrasza od internetu. na spotkanie
      przyjechał pewno nowym samochodem. Dużym, jak przystało na oligarchę. Dalsze
      uwagi co do osoby o. Rydzyka wymagają tylko chwili zastanowienia.
    • pws3 O. Rydzyk: Diabeł czai się w mediach 16.09.07, 15:23
      Kim jest ten diabeł, w jakiej występuje osobie? Może to ten, kto młodych Polaków
      zniechęca do internetu i działa przeciwko nim? Najpierw do eutanazji zachęcał
      żonę Prezydenta RP, dziś młodzież odstrasza od internetu. Na spotkanie
      przyjechał pewno nowym samochodem. Dużym, jak przystało na oligarchę.
      Dalsze uwagi co do osoby o. Rydzyka wymagają tylko chwili zastanowienia.
    • starod O. Rydzyk: Diabeł czai się w mediach 16.09.07, 16:41
      To rydzol już nie popiera kaczorów, mówiąc że traktują kościół
      instrumentalnie???? Przecież tylko pisdzielce i lpr podpinają się
      pod kościół. Z drugiej strony protestuję przeciwko udostępnianiu
      miejsca świętego dla każdego katolika tzn, Sanktuarium na Jasnej
      Górze antykatolickim sektom typu "radio co ma ryja".
    • california07 O. Rydzyk: Diabeł czai się w mediach 16.09.07, 17:10
      U was w Polsce diabel obral sobie postac o.Muchomorka i macha wam
      ogonem!!!
    • marcowsky Re: O. Rydzyk: Diabeł czai się w mediach 16.09.07, 17:38
      Diabeł może jeździć audii za 250000 złotych!
    • prawieemeryt Re: O. Rydzyk: Diabeł czai się w mediach 16.09.07, 18:27
      przede wszystkim w jego mediach
      • z616 Re: O. Rydzyk: Diabeł czai się w mediach 16.09.07, 18:55
        ja jestem wyslannikiem szatana i powiem wam ze z mediami szatan nie ma nic wspolnego :D wiem co mowie :) to sa slowa samego szatana :P
    • kazik.k Re: O. Rydzyk: Diabeł czai się w mediach 16.09.07, 19:07
      "ojciec scierwo" dal glos!!media sa pod wplywem szatana bo pisza o jego
      chamstwie zlodziejstwavh i oszustwach!to scierwo ma czelnosc umoralniac polakow!!
    • aqq53 O. Rydzyk: Diabeł czai się w mediach 17.09.07, 14:42
      A O.Rydzyk wie bo ma media i to chyba mu wystarcza bo publicznie lży i olewa wszystlich bezkarnie i śą powody by sądzić że to on jest tym diabłem. Fakty i czyny mówią za siebie.
    • czaper53 O. Rydzyk: Diabeł czai się w mediach 30.12.07, 11:57
      Zgadzam się w 100% z wypowiedzią.
      Dlatego nie słucham Radia Maryja i nie oglądam telewizji Trwam, bo
      tam go jest najwięcej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka