rydzyk_fizyk 19.09.07, 07:05 Podobno polski rząd planuje ustanowienie "Dnia Romana Kryże" - bohatera bezwzględnej walki z korupcją. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hunter70 Kara smierci dla jej zwolennikow! 19.09.07, 07:19 Proponuje kompromis, objac kara smierci wylacznie jej zwolennikow wtedy wszyscy beda zadowoleni :) Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 hipokryzja PiSowskich "obrońców życia" nie zna umi 19.09.07, 07:23 umiaru: gotowi są wprowadzic karę śmierci, bo to może opłacać się w wyborach, a z drugiej strony walczą jak lew o zycie poczete... Rzygac się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
mike0l Re: hipokryzja PiSowskich "obrońców życia" nie zn 19.09.07, 08:05 a mi wstyd za ciebie. sam jestes hipokryta i twoja UE w ktorej mozna usunac ciaze czy dazy sie do eutanazji jednoczesnie nie karzac najbrutalniejszych przestepcow smiercia. pomysl logicznie, samodzielnie a nie wszystko co zrobi ten rzad jest zle. bardzo dobrze ze pis walczy z hipokryzja, obluda lewakow z brukseli. Odpowiedz Link Zgłoś
mister1 Holandia - skrobanki i eutanazja 19.09.07, 08:18 a mnie wstyd za ciebie: w Holandii srobanki sa rzadkoscia (dzieki swietnej oswiacie seksualnej, darmowym srodkom antykoncepcyjnym itd), jesli chodzi o eutanazje to zdaje sie ze powtarzasz tylko slowa ojca- dyrektora nie majac zielonego pojecia, co to takiego jest. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Kto decyduje o eutanazji ? 19.09.07, 08:42 mister1 napisał: > a mnie wstyd za ciebie: w Holandii srobanki sa rzadkoscia (dzieki > swietnej oswiacie seksualnej, darmowym srodkom antykoncepcyjnym itd), > jesli chodzi o eutanazje to zdaje sie ze powtarzasz tylko slowa ojca- > dyrektora nie majac zielonego pojecia, co to takiego jest. Co do skrobanek - nie wypowiadam sie. Ale odpowiedz mi na pytanie : dlaczego tak wielu Holendrów przenosi się na stare lata do krajów gdzie nie ma zalegalizowanej eutanzji ? I jeszcze jedno : skąd się wziął następujący dowcip "unijny" : Pytanie- kto w Holandii decyduje o eutanzji : Odpowiedź -lekarz po konsultacji z prawnikiem spadkobierców. Odpowiedz Link Zgłoś
mister1 podatki 19.09.07, 10:17 Holendry przenosza sie zazwyczaj do Hiszpanii ze wzgledu na niskie podatki, z powodu eutnazji raczej wracaja do swojej ojczyzny. Ty zdaje sie ze nic nie rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
flash3r Re: podatki 19.09.07, 13:49 Zrezygnowanie z kary śmierci (lub dążenia do jej ustanowienia ) to jeden z warunków przyjęcia do UE, ale po co robić od razu święto nagonki na karę śmierci. OK, nie mam nic do tego- to kompromis na który poszliśmy przystępując do UE, ale czemu od razu musimy iść owczym pędem za resztą krajów Unii? Tak jak ktoś mówił - jakoś (nie wszystkich) krajach UE eutanazja i aborcja są legalne, więc "dzień przeciwko karze śmierci" jest hipokryzją. A to, że mało osób korzysta z aborcji lub eutanazji? Cóż na krzesło elektryczne też nikt się nie pcha ;), więc dyskutowanie o tym w kategoriach liczebności jest bezsensu Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: podatki 19.09.07, 14:24 Ponieważ jednak miedzy karą śmierci a eutanazją istnieje pewna różnica, to hipokryzja UE w kwestii 'dnia' jest mniejsza niż niektórzy sądzą. Odpowiedz Link Zgłoś
charlie11 Re: Holandia - skrobanki i eutanazja 19.09.07, 17:43 A w Anglii pomimo doskonalej edukacji seksulnej po ostatnich swietach Bozego Narodzenia (sic!), odnotowano rekordowa liczbe zabiegow na zadanie. Wytlumaczeniem byly imprezy firmowe i zalanie paly.(zrodlo- GW) Odpowiedz Link Zgłoś
aeromonas Re: hipokryzja PiSowskich "obrońców życia" nie zn 19.09.07, 15:46 zanim coś napiszesz, dowiedz się, kto to są lewacy i nie opowiadaj bzdur! Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush Obłuda PiSowskich "obrońców życia przy korycie" 19.09.07, 17:41 Obrońcy życia się znaleźli... Obrońcy życia przy Korycie. Odpowiedz Link Zgłoś
andykon Re: hipokryzja PiSowskich "obrońców życia" nie zn 19.09.07, 20:24 wyjasnij kto to jest " lewak" ?,czy ktos kto propaguje humanistyczna postawe - skoro czlowiek nie dal zycia drugiemu czlowiekowi nie ma prawa mu go odebrac -zycie czlowieka jest wartoscia najwyzsza !. jak nazwiemy kogos kto wykonuje wyrok bezposrednio lub skazuje czlowieka w imie twz .prawa na smierc ? Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa20 Re: hipokryzja PiSowskich "obrońców życia" nie zn 20.09.07, 18:39 mike0l napisał: > a mi wstyd za ciebie. > sam jestes hipokryta i twoja UE w ktorej mozna usunac ciaze czy dazy sie do > eutanazji jednoczesnie nie karzac najbrutalniejszych przestepcow smiercia. > pomysl logicznie, samodzielnie a nie wszystko co zrobi ten rzad jest zle. bardz> o> dobrze ze pis walczy z hipokryzja, obluda lewakow z brukseli. Po pierwsze - zwolennicy pisiorków muszą - po zalogowaniu się wpisać dwa słowa - KWAK, KWAK. Po drugie - eutanazja w Polsce od dawna funkcjonuje i jest prowadzona na potęgę. Jest to tzw cicha eutanazja - np odmawia się leczenia chorych ze względu na wiek. Powyżej określonej granicy wiekowej - nie dostaniesz świadczeń tak jak inni, młodsi. W dalszym ciągu uważasz, że w Polsce nie ma eutanazji i szukasz jej w Holandii? Daleko? Odpowiedz Link Zgłoś
aforembs Re: hipokryzja PiSowskich "obrońców życia" nie zn 19.09.07, 19:56 No i znowu ktoś powie... "Polska zaściankiem Europy...!" Brawo PiS, Brawo!!! Najlepiej to potraficie. Aż rzeczywiscie wstyd się przyznać że jest się Polakiem. Zdegustowany emigrant. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: kronopio 19.09.07, 15:56 kronopio77 napisał: > przez PiS jest mi wstyd,ze jestem Polakiem Jak ci wstyd, to wynocha - lewacka gnido!!! Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper dlaczego się wstydzisz polskosci? 19.09.07, 16:42 Dlatego że w naszym społeczeństwie sa róznice zdań? Ja np. nie jestem za kara śmierci ale wcale nie uwazam by niektórzy osobnicy na taka kare byli skazywani, osobiscie nie jestem za aborcją na zyczenie, ale rozumiem niektóre dramaty zyciowe. Standardem powinno byc szanowanie zycia ludzkiego i świadomy wybór. Czy siadanie za kierownicą albo tolerowanie tego nie jest przyzwoleniem na zabijanie? Czy bandycki napad na osobe i pozbawienie jej nawet małej kwoty nie jest narażeniem jej zdrowia i zycia wskutek stresu, obrazeń i utraty pieniedzy czesto przeznaczonych na przeżycie? dotyczy to także róznej masci oszustów i naciągaczy, to nie jest mała szkodliwość społeczna. Czy próby niszczenia mienia wskutek np. uprzedzeń rasowych, seksualnych, światopogladowych lub materialnych (podpalenia sklepów i lokali)nie jest takze przyzwalaniem na zabijanie? Czy pomawianie osób, często bez dowodów, powodowanie w stosunku do niej niecheci społeczeństwa nie jest takim powolnym zabijaniem? Nie wystarczy bronic wiary organizujac katecheze w szkołach, czy uroczystosci z udziałem kksięży, lub tez powoływac kapelanów na etat, to sa bardzo wtórne sprawy, pracanad soba i wychowanie w świadomosci szacunku dla człowieka, jego pracy i uczciwosci, to sa naprawde wartosci które od wieków niektórzy nie moga sie nauczyć. Nie wstydź sie, bo nie masz czego, jest tutaj wielu Polaków co zyją swiadomie, normalnie i zgodnie z moralnościa tego swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush Racja ! Tylko, że rząd to wizytówka każdego kraju 19.09.07, 17:59 Dobrze napisane. Racja ! Tylko jeszcze skromnie dodam, że rząd to wizytówka każdego kraju. Czy takiej wizytówki chcieli Polacy ? Odpowiedz Link Zgłoś
loader Kara smierci! 19.09.07, 09:06 o co wam chodzi? przecież polska to kraj katolicki i chrześcijański. w imię miłości bliźniego i jezusowych nauk należy pomścić wszystko i wszystkich najlepiej wysyłając człowieka do nieba... Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus Re: Kara smierci! 19.09.07, 19:36 W imię miłości do bliźnich należy tego kto ich zabija i zagraża życiu następnych jak najszybciej postawić przed Sądem Bożym - tak w kilku miejscach mówi Pismo Święte. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe kraj wojujących katolików 19.09.07, 07:24 duma mnie rozpiera, że należę do społeczeństwa które tak kocha bliźniego Odpowiedz Link Zgłoś
bo1ko Azjatom daleko jest do nowoczesnej Europy 19.09.07, 17:30 Azjaci lepiej czuja sie w towarzystwie Arabii Saudyjskiej, Iranu czy innej Azji, w ktorej to kara smierci zgodna jest z tamtejsza kultura azjatycka. Dla takiego Azjaty, lacinska kultura nowoczesnej Europy, nie tolerujaca stosowania azjatyckich praktyk, jest zgnila i szatanska. Po prostu roznice cywilizacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
mister1 Tatus ministra Kryże 19.09.07, 07:31 bardzo zasluzony w stosowaniu kary smierci - skazal na powieszenie Stanislawa Wawrzeckiego (ojca znanego aktora, Pawla Wawrzeckiego) w tzw aferze miesnej ( za Gomulki).Za te morderstwo sadowe nigdy nie poniosl kary. Odpowiedz Link Zgłoś
malford Zachód nic nie rozumie 19.09.07, 07:44 Rozgrywanie sprawy kary śmierci ma z wyborami związek raczej luźny. Obecne władze permanentnie grają na prostackich gustach motłochu, stanowiącego ich najwierniejszy elektorat. Poparcie dla mordów de iuris manifestowane jest przez prawicowych pseudokatolików stale - przed, w czasie wyborów i po ich zakończeniu. Zabijanie skazańców, zabijanie przyrody, zabijanie muzułmanów - to są priorytety hołoty wycierającej sobie bez przerwy gębę Papieżem. I to się w Polsce podoba. Unia chyba nigdy nie przestanie pluć sobie w brodę, że nas adoptowała. Havel też niewiele z Polski rozumie. Chamy i szumowiny mogą tu dojść do władzy na drodze całkowicie wolnych wyborów. Nawet nic nie trzeba fałszować. Odpowiedz Link Zgłoś
toporowa Dzień przeciw karze śmierci - swieto hipokryzji 19.09.07, 08:04 Dla porzådku: jestem przeciwna stosowaniu kary śmierci. Jestem też przeciwna ustanawianiu takich fasadowych świąy? uroczystości? obchodów? czy jak to nazwać - jak dzień przeciwko karze śmierci. Dlaczego? Bo panstwa ustanawiajace tego rodzajuy dzień chcą, tanim kosztem, mieć poczucie dobrze spelnionego obowiązku. Protest przeciwko stosowaniu kary ßmierci np. przez rzåd Chin mialby jakiś sens gdyby polegał np. na bojkocie Igrzysk Olimpijskich w Pekinie przez panstwa sprzeciwiajace się karze śmierci.. Protest przeciwko stosowaniu przez Rosję zasady "przedawnienia" wobec morderstw (masowych i indywidualnych) sowieckich mialby sens, gdyby państwa Unii, zamiast dnia bez kary śmierci, domagały się osądzenia popełnionych przez sovietów zbrodni. Panstwa, ktore stosuja karę śmierci i akceptują zadawanie śmierci jako narzędzie swojej polityki - nauczone sa lekceważyć znacznie poważniejsze normy niż dzień przeciwko karze smierci. Odpowiedz Link Zgłoś
12x1 Re: Dzień przeciw karze śmierci - swieto hipokry 19.09.07, 08:11 no nie rozumię pisowców myślących dziwnie bo dla mnie dzień przeciwko karze śmierci to też przeciwko aborcji i eutanazji więc nie wiem jaki ma problem pis są czy nie są za eutanazją i aborcją pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Dzień przeciw karze śmierci - swieto hipokry 19.09.07, 08:14 Nawet jeżeli to działanie nie jest działaniem wprost to od czegoś trzeba zacząć. A mnie jest wstyd za ten nasz katolicko- narodowy beton, w teorii uduchowiony a w praktyce potrafiący utopić przeciwnika w łyzce wody albo zakatrupić ciosem krucyfiksu w łeb. Oczywiście w imię wartości wyższych (niższych) Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz W Gryfinie młodzi ludzie zabili spokojnego czlowie 19.09.07, 08:37 Cytat z dzisiejszej GW "W poniedziałek ok. północy młodzi ludzie pili alkohol w pobliżu stadionu w Gryfinie. Prawdopodobnie było ich sześcioro. W pewnym momencie zaczęli rzucać butelkami w barak, w którym mieszkało czterech pracowników firmy remontującej stadion. Jeden z nich wyszedł, żeby zwrócić młodzieży uwagę".(koniec cytatu) Jak wynika z dalszej części tekstu mlodzi ludzie , wkurzeni tem faktem rzucili się na niego i po po prostu "dla jaj" go zabili. To taki drobny komentarz dla zwolenników "dnia przeciwko karze smierci". Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: W Gryfinie młodzi ludzie zabili spokojnego cz 19.09.07, 09:14 Już wczesniej to pisałem - kara smierci jest PRYMITYWNA. Odwołuje sie do najnizszych instynktów odwetu. PISdzielce byliby zadowoleni gdyby jeszcze kara błaby wykonywana publicznie, najlepiej pomalutku, z zadawaniem bólu. Ci którym wydaje się że gdy mamy trupa a nie jednostkę do resocjalizacji, nie wydaje się kasy na jej utrzymanie, to nie ma problemu a rodzina ofiary jest wniebowzięta bo zaspokoiliśmy jej dążenie do rewanżu (oko za oko...) też są prymitywami nieprzystającymi do obecnych norm. należaloby zywcem przenieść ich do fundamentalistycznej Arabii saudyjskiej lub średniowiecza. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Nie żal ci tego zamordowanego ? 19.09.07, 09:19 Naprawdę uważasz ,że nasza "złota mlodzież" może zabijać bezkarnie? No cóz , zgodnie z unijnymi standardami "zabili , aby coś tam odreagować" - są usprawiedliwieni (róbta co chceta). A zabity budowlaniec ? Robol i tyle- prawda. Nawet pewnie nie stać jego rodziny na porządnego ( drogiego) prawnika - w odróznieniu od rodzin naszej "złotej mlodzieży". Odpowiedz Link Zgłoś
lillith6 Re: Nie żal ci tego zamordowanego ? 19.09.07, 09:26 gdyby w Polsce byla lepsza oswiata seksualna, lepszy dostep do srodkow antykoncepcyjnych, to moze mniej by sie tej twojej "zlotej mlodziezy" rodzilo. Przydalaby sie jeszcze prawna odpowiedzialnosc rodzicow za swoje potomstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek po pierwsze - w Polsce rodzi sie za malo dzieci 19.09.07, 13:52 po drugie - nie ma w prawie zasady odpowiedzialnosci zbiorowej. To dopiero byloby prawdziwe barbarzynstwo - w odroznieniu od kary smierci, ktora jest jedyna kara dostosowana do potwornosci zbrodni jaka jest morderstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: Nie żal ci tego zamordowanego ? 19.09.07, 14:32 > Naprawdę uważasz ,że nasza "złota mlodzież" może zabijać bezkarnie? A Ty naprawdę uważasz, że młodzież (nie tylko nasza) może zabijać, ale pod warunkiem, że poniesie za to karę? Zostaną, na przykład, powieszeni za zabójstwo. Czyli ktoś popełni zabójstwo na nich z tą tylko różnicą, że to zabójstwo będzie usankcjonowane przez prawo. A więc zabijać można, tyle, że za zgodą sądu. Pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek dokladnie - wolno odebrac zycie zgodnie z prawem 19.09.07, 14:39 czyli zabic skazanego prawomocnym wyrokiem morderce, albo wrogiego zolnierza (lub terroryste) na wojnie lub w czasie innego incydentu zbrojnego Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: dokladnie - wolno odebrac zycie zgodnie z pra 19.09.07, 14:52 > czyli zabic skazanego prawomocnym wyrokiem morderce Czyli morderstwo jest złe nie dlatego, że jest nieetyczne, ale dlatego, ze to zabójstwo sprzeczne z przepisami prawa. Fatalnie. Znaczy się akceptacja dla pozbawiania życia w Polsce jest, ale pod warunkiem, że wcześniej odpowiedni sędzia przyklepie wyrok a zabójcą będzie profesjonalista. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek dokladnie 19.09.07, 15:18 czlowieka wolno zabic tylko i wylacznie w koniecznej obronie wlasnej, w czasie wojny lub innych dzialan zbrojnych (jesli jest uzbrojonym przeciwnikiem) lub za kare za morderstwo (lub ewentualnie szpiegostwo, zdrade, tchorzostwo, dezercje, gwalt, grabiez w czasie wojny). Poza tymi wypadkami zycie ludzkie jest swiete - tak swiete, ze za jego nielegalne odebranie winno sie wisiec. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: dokladnie 19.09.07, 15:22 > czlowieka wolno zabic tylko i wylacznie w koniecznej obronie > wlasnej Bez wątpienia. > w czasie wojny lub innych dzialan zbrojnych (jesli jest uzbrojonym > przeciwnikiem) Nawet jeśli jest się okupantem? > lub za kare za morderstwo I tu się nie zgadzamy. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek istotnie, tu sie nie zgadzamy 19.09.07, 15:24 ale i tak milo sie dyskutowalo Odpowiedz Link Zgłoś
andykon Re: dokladnie 19.09.07, 20:40 czy wojna nie jest grabieza gwaltem agresja przeciwko czlowiekowi? pozd. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Odwróciłeś "kota ogonem" 19.09.07, 15:09 mr_pope napisał: > > Naprawdę uważasz ,że nasza "złota mlodzież" może zabijać bezkarnie? > > A Ty naprawdę uważasz, że młodzież (nie tylko nasza) może zabijać, ale pod > warunkiem, że poniesie za to karę? Ja odpowiadałem na post Albacoura , który napisał że zwolennicy kary smierci są, cytuje : "też są prymitywami nieprzystającymi do obecnych norm". Odniosłem wrażenie ,że dla niego zabicie czlowieka przez grupe pijanych bandytów to "pikuś" - ot okazja do resocjalizacji tych bandytów i tyle. Los ofiary go nie obchodzi. A ja pewnie rzeczywiście jestem prymitywem skoro tak po "ciemnogrodzku" chciałbym ,aby społeczeństwo stanęlo po stronie zamordowanego a nie "olało go" przejmując się losem i resocjalizacją bandytów na pierwszym miejscu. Po prostu prawa bandyty nie mogą być większe od praw ofiary. Ale to pewnie zdanie "konserwatywnego katola" czyli kogoś kto nie przystaje do unijnych standardów- gdzie bandzior jest ważniejszy od ofiary. Podobno nawet ma swoją "godność", której nie wolno urazić (np nazywającgo mordercą), bo pozwie do sadu za to. A sad na powaznie to rozpatrzy. Był w Polsce taki przypadek , gdy bandyta zgwałcił i zamordował dziewczynke, matka ofiary w sądzie nazwała go "wulgarnie" i musiała za to odpowiadac- bo ja pozwał.A wymiar sprawiedliwości potraktował to na powaznie. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: Odwróciłeś "kota ogonem" 19.09.07, 15:36 > Ja odpowiadałem na post Albacoura , który napisał że zwolennicy kary > smierci są, cytuje : > "też są prymitywami > nieprzystającymi do obecnych norm". No cóż, w takim razie powiem tyle, że ja nie uważam, iż zwolennicy kary śmierci są prymitywami. Uważam natomiast, że często reagują zbyt emocjonalnie na doniesienia prasowe. > Ale to pewnie zdanie "konserwatywnego katola" czyli kogoś kto nie > przystaje do unijnych standardów- gdzie bandzior jest ważniejszy od > ofiary. Tak, to niestety jest zdanie 'konserwatynego katolika' (katol uważam za obraźliwe określenie). Absolutnie się zgadzam, że bandyta nie powinien mieć więcej praw niż ofiara. Ale do czasu prawomocnego wyroku podejrzany/oskarżony jest niewinny i nie powinien być traktowany jak śmieć lub padlina tylko dlatego, że został przeciw niemu skierowany zarzut bandyckiego czynu. Zabójstwo, wg mnie, jest zawsze złem. Niezależnie od tego czy była to obrona konieczna czy bestialskie morderstwo zabójstwo zawsze jest pozbawieniem życia. Ale złem jest również znęcanie się nad człowiekiem. Jeśli cel da się osiągnąć mniejszą karą, to nie widzę po prostu sensu by orzekać jej maksymalny wymiar. W rzeczonym przypadku gó..arzy z Gryfina, jeśli prawdą będzie, że budowlaniec został zamordowany przez nich, najlepsz będzie, imho, dożywocie bez prawa wcześniejszego wyjścia z pudła. Ale większość morderstw w Polsce popełnianych jest na zasadzie: Janek napił się z Zenkiem, pokłócili się, Janek wyciągnął nóż, na drugi dzień wytrzeźwiał i zobaczył Zenka w kałuży krwi. Morderstwo owszem, ale Janka nie trzeba będzie wieszać by nigdy więcej nie zabił. Będzie mu wystarczyło 15 lat w więzieniu. No i pozostaje wątpliwość natury etycznej. Czy naprawdę morderstwo jest złe tylko dlatego, że jest nieusankcjonowane prawem? Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: Nie żal ci tego zamordowanego ? 19.09.07, 15:00 remik.bz napisał: > Naprawdę uważasz ,że nasza "złota mlodzież" może zabijać bezkarnie? > No cóz , zgodnie z unijnymi standardami "zabili , aby coś tam > odreagować" - są usprawiedliwieni (róbta co chceta). To nie była "nasza złota młodzież" - to była młodzież wychowana reklamą piwa i katechezą. Zabili zgodnie ze standardami postępowania w Polsce: w tygodniu wszystko wolno a w niedzielę do spowiedzi i jesteśmy czyści. A tak na serio: jednostkowy wypadek o niczym nie świadczy. Łączenie go z rozszalałym katolicyzmem też jest nadużyciem. Jedynie można szukać paraleli pomiędzy prymitywizmem ich umysłów a prostotą konieczną do uznania wiary za fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek Re: W Gryfinie młodzi ludzie zabili spokojnego cz 19.09.07, 13:55 "należaloby zywcem przeniesć ich do fundamentalistycznej Arabii saudyjskiej lub Sredniowiecza" raczej do USA lub Japonii - dwoch najwyzej rozwinietych krajow wspolczesnego swiata... Tak dla kary smierci! Niech drza mordercy, nie uczciwi obywatele! Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: W Gryfinie młodzi ludzie zabili spokojnego cz 19.09.07, 14:47 > Tak dla kary smierci! Niech drza mordercy, nie uczciwi obywatele! I tak właśnie doniesienia medialne nakręają plebs, łżeelity, wykształciuchów, proletariat i uczciwych ludzi:) A poważnie, każdorazowo po takim doniesieniu medialnym odzywają się zwolennicy kary śmierci przerażeni bestialstwem sprawców. Ok, pomijając to czy faktycznie ci młodzi zatrzymani byli sprawcami, to takie sytuacje stanowią nieco ponad margines pośród 870 morderstw w 2006 roku. Większość, wierząc policji, to zabójstwa w afekcie, w trakcie libacji alkoholowych. Albo też porachunki między gangsterami. O ile rozumiem, ze zwolennicy kary śmierci chcieliby chronić gangsterów przed ponoszeniem ofiar w wewnętrznych konfliktach, to nie wiem czemu życzą śmierci takiemu Janowi K., który w trakcie kłótni chwycił nóż i wziął zamach. Janowi K. winnemu zbrodni zabójstwa, ale pozbawionego cech bestii, które chce mu wmówić żądny krwi lud. A dla ludzi bez wyobraźni: kilka lat temu na jednej z polskich wsi brutalnie zgwałcono nieletnią dziewczynę. Mężczyźni zebrali się do kupy, szukali i schwytali 'sprawcę'. Skatowanego mężczyznę przywiązali za nogi do samochodu i przewieźli po polu. Oczywiście wszyscy popierali akcję wiejskiej samoobrony i byli dumni z szybkiego załatwienia sprawy. W toku śledztwa przeprowadzonego przez policję kilka tygodni później okazało się, że ów młody człowiek był całkowicie niewinny a jedyny 'dowodem' przeciw niemu było jego obce pochodzenie. Tak sobie wyobrażacie sprawiedliwość? Czym się w takim razie taki lincz różni od tego co 'młodzież' z Gryfina zrobiła? Odpowiedz Link Zgłoś
andykon Re: lincz to zbrodnia, legalna egzekucja nie 19.09.07, 20:44 darthmaciek napisał: > a jak nazwiesz egzekutora ktory odbiera zycie czlowiekowi? pozd Odpowiedz Link Zgłoś
mister1 Re: W Gryfinie młodzi ludzie zabili spokojnego cz 19.09.07, 10:20 uwazasz , ze jesli tych bandytow zabijemy, to nie znajda sie nastepni ? Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: W Gryfinie młodzi ludzie zabili spokojnego cz 19.09.07, 11:02 mister1 napisał: > uwazasz , ze jesli tych bandytow zabijemy, to nie znajda sie > nastepni ? Jest mniejsze prawdopodobieństwo ,ze znajda sie nastepni.Wystraszą się. A poza tym jest 100 %-owe prawdopodobieństwo ,że oni juz nikogo nie zabija . Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: W Gryfinie młodzi ludzie zabili spokojnego cz 19.09.07, 14:34 > Jest mniejsze prawdopodobieństwo ,ze znajda sie nastepni.Wystraszą > się. Czego? Tego, że im będzie grozić kara śmierci? W takim razie proponuję by nasz kodeks karny znał tylko jedną karę za każde przestępstwo, właśnie karę śmierci. Mówisz, że 100%, że nie będzie przestępczości? > A poza tym jest 100 %-owe prawdopodobieństwo ,że oni juz nikogo nie > zabija . Jak w dożywociu. Karą kosztowną, ale bardziej etyczną. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek moze nastepni kandydaci do stryczka sie zawahaja 19.09.07, 14:15 i oszczedza swoja ofiare - a nawet jesli nie, to przynajmniej ci, ktorzy zostana powieszeni, juz nigdy nikogo nie skrzywdza..... Odpowiedz Link Zgłoś
andykon Re: moze nastepni kandydaci do stryczka sie zawah 19.09.07, 20:46 darthmaciek napisał: > i oszczedza swoja ofiare - a nawet jesli nie, to przynajmniej ci, > ktorzy zostana powieszeni, juz nigdy nikogo nie skrzywdza..... czy w armi robi sie pranie mozgu? Odpowiedz Link Zgłoś
rmichal2 I teraz uczciwi ludzie mają płacić 19.09.07, 13:17 na utrzymanie tych morderców do końca życia. A potem się dziwią że nie ma pięniedzy na szpitale. Jak mają być jak wg tolerancyjnego widzimisię UE tacy zwyrodnialcy mają być utrzymywani z naszych podatków co kosztuje dużo więcej niż te opłakane pensje dla pielęgniarek. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek spokojnie - nie do konca zycia 19.09.07, 14:17 za pare lat, gora piec, beda wszyscy na wolnosci i pojda kolektywnie nasikac na grob swojej ofiary.... a po drodze, wiadomo, przepusteczki, urlopy, wizyty rodzinne, etc, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: W Gryfinie młodzi ludzie zabili spokojnego cz 19.09.07, 14:30 > Jak wynika z dalszej części tekstu mlodzi ludzie , wkurzeni tem > faktem rzucili się na niego i po po prostu "dla jaj" go zabili. Właśnie, jak wynika z dalszej części tekstu. Ale ja dostrzegam, że jedyne co ustalono, że po bójce (bójce w której były dwie strony) jeden z bijących się był martwy. Słowem w artykule nie ma (przynajmniej wcześniej nie było) czy został pobity, czy zmarł na zawał, czy ktoś go dźgnął nożem. Wątpliwe też jest by taki budowlaniec po prostu 'zwrócił młodzieży uwagę'. Bardziej prawdopodobne jest, że wyszedł i kazał wszystkim spieprzać lub wręcz zagroził pobiciem. Nie żebym usprawiedliwiał zabójców. Ale na karę, zwłaszcza maksymalny wymiar kary, zasługuje tylko sprawca czynu. Jeśli sądy mają orzekać na podstawie artykułów, to ja dziękuję, wysiadam. Od dłuższego czasu część Polaków żyje historią dr Mirosława G. A teraz wyobraź sobie, że istnieje w Polsce kara śmierci i prokuratura dobrze się przyłożyła do swojej roboty. Ile stawiasz na to, że Mirosław G. w tej sytuacji jeszcze by żył? Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek oczywiscie, ze jeszcze by zyl 19.09.07, 14:35 po pierwsze, o winie orzeka sad, a w przypadku kary smierci winna byc to lawa przysieglych; po drugie, w krajach rozwinietych, gdzie stosuje sie kare smierci, sa systemy automatycznej apelacji - jak sadzisz, dlaczego w USA czeka sie na egzekucje od szesciu do dwudziestu lat? Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: oczywiscie, ze jeszcze by zyl 19.09.07, 15:19 > po pierwsze, o winie orzeka sad, a w przypadku kary smierci winna > byc to lawa przysieglych Ława przysięgłych ok, ale nie jeśli wywodzi się z ludu. Lud to masa, której krwawe żądze można zaspokoić wyłącznie krwawą ofiarą. > jak sadzisz, dlaczego w USA czeka sie na egzekucje od szesciu do > dwudziestu lat? W Japonii 5-7 lat. Krócej. Fakt, nie jest to natychmiastowy wyrok. Ale co z tego wynika? Ano to, że osoba niewinna może 20 lat przesiedzieć w więzieniu za przestępstwo, którego nie popełniła. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek i to cie boli? osad zwyklych ludzi? 19.09.07, 15:23 obywatele sa wszyscy rowni i wybrana losowo lawa przysieglych jest najsprawiedliwszym sposobem orzekania o winie. W USA, kraju gdzie wymiar sprawiedliwosci sprawdzil sie jak nigdzie indziej, lawa przysieglych jest podstawa calego systemu. Nie potrzeba miec wyksztalcenia, zeby znac roznice miedzy dobrem i zlem. Zas prawdziwa holota sa polscy sedziowie, po czesci sympatyzujacy z bandytami, po czesci zas przekupni jak dziwki.... Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: i to cie boli? osad zwyklych ludzi? 19.09.07, 15:49 > obywatele sa wszyscy rowni i wybrana losowo lawa przysieglych jest > najsprawiedliwszym sposobem orzekania o winie. Ale przecież ława przysięgłych nie jest wybierana losowo tylko przez strony procesu. Wpływ mają prokurator i adwokat a nie maszyna losująca. > Nie potrzeba miec wyksztalcenia, zeby znac roznice miedzy dobrem i > zlem. Owszem, czasami prostota umysłu lepiej służy by oceniać co jest dobre, a co złe. Ale nie mówimy (ja nie mówię) o decyzji czy dany czyn był moralny, czy nie. Mówimy (ja mówię) o decyzji czy oskarżony ten czyn popełnił, czy nie. Ława przysięgłych to ludzie którzy mają emocje, identyfikują się ze sprawcą lub ofiarą. To nigdy nie da pełnej gwarancji sprawiedliwego wyroku. > W USA, kraju gdzie wymiar sprawiedliwosci sprawdzil sie jak nigdzie > indziej, lawa przysieglych jest podstawa calego systemu. Nie zapominaj, że w USA mocno jest przestrzegana zasada by każdą wątpliwość rozstrzygać na korzyść oskarżonego. Tam jest możliwe, że podejrzany czarny zostanie uniewinniony z racji tego, że zatrzymał go rasistowski policjant. Tam zapadają uniewinniające wyroki ponieważ świadek okazał się niewiarygodny, nawet jeśli inne dowody świadczyły przeciw oskarżonemu. Jeśli u nas przestrzeganoby podobnych zasad to ja nie mam nic przeciwko demokratycznemu orzekaniu o winie. Dopóki jednak sprawiedliwy wyrok to wyrok zgodny z oczekiwaniami opinii publicznej to wolę sędziów 'po części przekupnych jak dziwki' niż rozentuzjazmowaną ławę przysięgłych. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek Re: i to cie boli? osad zwyklych ludzi? 19.09.07, 15:57 a dlaczego sadzisz, ze sedziowie sa bezstronni? I lepiej panuja nad emocjami? Czy maja jakies specjalne mechanizmy kontrolne? Bo sadzac po tym, ze przecietny morderca w Polsce jest na wolnosci po ok. pieciu latach (chyba, ze zabil swego przesladowce - wtedy odsiedzi maksimum), to ja nie mam do nich ani za grosz zaufania. Wole zwyklych ludzi. Ktorzy beda lawnikami pewniej raz w zyciu i ani nie beda zblazowani, ani nie bedzie mozna ich przekupic.... Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: i to cie boli? osad zwyklych ludzi? 19.09.07, 20:25 > a dlaczego sadzisz, ze sedziowie sa bezstronni? I lepiej panuja nad > emocjami? Nie twierdzę, że są bezstronni, natomiast owszem, lepiej panują nad emocjami. Choćby z racji tego, że mają odpowiednie wykształcenie, które ułatwia im trzymanie się procedury. Jak też i świadomość, że liczba przyjętych apelacji wpływa, przynajmniej teoretycznie, na ich awans zawodowy. Jak sam słusznie zauważasz, taki ławnik prawdopodobnie trafi do sądu raz w życiu, nie ryzykuje kariery zawodowej ani nie ponosi odpowiedzialności w takim stopniu co sędzia. A co do ich uczciwości, co powiesz na ławników, którzy sprawcy rozboju z użyciem niebezpiecznego narzędzia dają cztery lata pomimo, iż pół roku wcześniej wyszedł po siedmiu latach za podobne przestępstwo? Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek powiem na to, ze nie znam tej sprawy 20.09.07, 08:06 i nie wiem jakie byly okolicznosci lagodzace Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: W Gryfinie młodzi ludzie zabili spokojnego cz 19.09.07, 14:45 mr_pope napisał: Wątpliwe też jest by taki > budowlaniec po prostu 'zwrócił młodzieży uwagę'. Bardziej prawdopodobne jest, ż > e > wyszedł i kazał wszystkim spieprzać lub wręcz zagroził pobiciem. Jeśli już poruszamy się w obrebie prawdopodobieństwa to równie mozliwe jest ,ze ten człowiek wyszedł i powiedział : "prosze was , przestańcie , my chcemy spać , jutro o 6.30 zaczynamy prace" . Ale na karę, zwłaszcza maksymalny wymiar > kary, zasługuje tylko sprawca czynu. Zakładam ,że jest sprawca lub sprawcy. W koncu ten pan sam sie nie pobił. Ktoś to zrobil. A jeśli nawet jak piszesz zmarł "na zawał", to nie dlatego ,że przejął się wynikiem meczu Polska-Finlandia. Ale ja dostrzegam, że jedyne co > ustalono, że po bójce (bójce w której były dwie strony) Ot prawniczy jezyk. Napadnięty i broniący się człowiek to tylko "strona" bójki. Pewnie powinien dać się pokornie zabić a jego koledzy powinni w tym czasie ( nie przyglądać się biernie , o nie)- co najmniej zadzwonić na policje. Od dłuższego czasu część Polaków żyje historią dr Mirosława G. > > A teraz wyobraź sobie, że istnieje w Polsce kara śmierci i prokuratura dobrze > się przyłożyła do swojej roboty. > > Ile stawiasz na to, że Mirosław G. w tej sytuacji jeszcze by żył? Osobiscie nie zyję tą historia. Ale o ile mi wiadomo w krajach najwyżej rozwiniętych ( USA , Japonia) procedury związane z karą smierci trwają kilka-kilkanascie lat. zakładam ,ze u nas byłoby podobnie. No i mówiąc szczerze nie brdzo widzę jaki związek ma sprawa dr M.G. z brutalnym zamordowaniem człowieka , który zareagował na łamnie prawa ? Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: W Gryfinie młodzi ludzie zabili spokojnego cz 19.09.07, 15:05 > Jeśli już poruszamy się w obrebie prawdopodobieństwa to równie > mozliwe jest ,ze ten człowiek wyszedł i powiedział : "prosze was , > przestańcie , my chcemy spać , jutro o 6.30 zaczynamy prace". Jeśli się poruszamy w granicach prawdopobieństwa to takie słowa z ust obudzonego późno w nocy człowieka są mało prawdopodobne. Ludzie przeklinaja wyprowadzeni z równowagi alarmem samochodowym a co dopiero butelkami rozbijanymi o barak. > Zakładam ,że jest sprawca lub sprawcy. Właśnie, to jest Twoje założenie oparte na artykule. A może spośród czwórki, którą zatrzymano, żadne z nich nie brało fizycznie udziału w bójce, tj. nie zadawało ciosu, a prawdziwy zabójca uciekł? Bierzesz to pod uwagę czy od razu zatrzymanych gó..arzy chciałbyś widzieć na drzewie? > Ot prawniczy jezyk. Nie prawniczy język tylko sceptycyzm wobec doniesień prasowych. > No i mówiąc szczerze nie brdzo widzę jaki związek ma sprawa dr M.G. > z brutalnym zamordowaniem człowieka , który zareagował na łamnie > prawa ? Związek jest taki, że ktoś, w tym przypadku dziennikarz, autorytatywnie stwierdził, że doszło do brutalnego morderstwa. A co jeśli, czysto hipotetycznie, ów budowlaniec otrzymał przypadkowy cios nożem od swojego kolegi-budowlańca? Czy w takim przypadku też będziemy mówić o brutalnym morderstwie i winie agresywnych gó..arzy? Odpowiedz Link Zgłoś
darek1704 Ta dyskusja jest żenująca!!!!! 19.09.07, 09:56 Wybiórcza nakręca tematy. Niech podadzą sondaże jakie jest zdanie tego ciemnego społeczeństawa w kraju Polska może nawet w Europie. Kiedy wybiórcza będzie obiektywną gazetą??? Odpowiedz Link Zgłoś
mister1 Re: Ta dyskusja jest żenująca!!!!! 19.09.07, 10:21 jak Rydzyka wreszcie zamknal do wiezienia za naduzycia a pralata z Gdanska za pedofilie Odpowiedz Link Zgłoś
jurwal Polska zablokowała Dzień przeciw karze śmierci 19.09.07, 11:05 Tyle niewinnych ludzi ginie codziennie napadanych przez zwykłych bandytów. Ładnie wygląda z daleka nie stosowanie kary śmierci. Bandyci, często ludzie chorzy umysłowo, nieprzystosowani do działania w społeczeństwie unieszczęśliwiają niemałą grupę ludzi. To nie tylko niewinnie zamordowany człowiek jest ofiarą. To również jego rodzina jest unieszczęśliwiana na całe życie. Nikogo to jednak nie obchodzi. Zwykli bandyci mordujący świadomie powinni być zabijani po udowodnieniu im winy. Ludzie zabijający w afekcie lub w obronie własnej np. bite czy katowane przez lata żony mordujące swych mężów powinny być ułaskawiane. Tak powinna wyglądać w zarysie sprawiedliwość. Mimo kilku tysięcy lat ludzie nie potrafią poradzić sobie z tym problemem idąc od skrajności w zabijaniu za byle co do skrajności w darowaniu życia osobnikom nieuleczalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Polska zablokowała Dzień przeciw karze śmierc 19.09.07, 12:23 napisałeś jurwal: Bandyci, często ludzie > chorzy umysłowo, nieprzystosowani do działania w społeczeństwie > unieszczęśliwiają niemałą grupę ludzi. No tak, Hitler wiedział co z tymi ludźmi robić. najlepiej od razu zlikwidować ZANIM kogoś zabije. jakiez to proste i bliskie naszym katolikom myslenie. I dalej piszesz: To również jego rodzina jest unieszczęśliwiana na całe > życie. Nikogo to jednak nie obchodzi. No przecież. Jasno wykładasz, że kara smierci to nie ukaranie sprawcy ale potrzebna jest do zadośćuczynienia niskim instuynkrtom rodziny ofiary. To juz cofnijmy się do czasów kiedy skrzywdzona rodzinka sama wymierzała sprawiedliwość. Powoli i z bólem. A potem szli się wyspowiadać do kościoła. Ta kara jest po prostu PRYMITYWNA, nie wnika w istotę rzeczy a skupia się prymitywnej likwidacji sprawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
concerta Zaklamany katolicyzm polskich polityków 19.09.07, 12:03 Popierają karę śmierci, ale prezerwatywy nie pozwolą użyć, bo to zabijanie świętego nienarodzonego życia. Nie rozumiem tego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
martica Polska zablokowała Dzień przeciw karze śmierci 19.09.07, 13:18 I bardzo dobrze - kolejne glupi dzien ktory nic nie daje a tylko wywoluje usmiech politowania w imie socjalistycznego owczego pedu zeby kazdemu zrobic dobrze. Fakt ze ktos nie chce tego swieta (jak ja) nie znaczy ze jest za kara smierci (bo nie jestem). Ustanowmy tez swieto ludzi niskich, grubych, niebieskookich, mankutow, jezdzacych motocyklami itd. Biurokraci w Brukseli maja jeszcze duze pole do popisu i duzo mozliwosci przerzucania papierkow za nasze pieniadze :)). Czy gdzies w Europie jest kara smierci? A ze jest poza Europa - co ma do tego Bruksela, chyba ze chce ingerowac rowniez w przepisy innych krajow. lepiej niech Francja sie uderzy we wlasne piersi i pomysli co przyniosla dla swiata ich bliska znajomosc z dyktatorami z Afryki i Iraku Odpowiedz Link Zgłoś
amadera Re: Polska zablokowała Dzień przeciw karze śmierc 19.09.07, 13:36 Mądra wypowiedź. Podpisuję się pod nią i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_t Re: Polska zablokowała Dzień przeciw karze śmierc 19.09.07, 13:42 Oczywiście że jest. Karę śmierci można wykonać na Łotwie. Co prawda tylko w trakcie wojny, ale zawsze. Poza tym kara śmierci może być również wykonana we Francji, Hiszpani i Polsce - również w czasie wojny; a wszystko to przez brak ratyfikacji Protokołu 13... Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: Polska zablokowała Dzień przeciw karze śmierc 19.09.07, 15:07 martica napisała: > I bardzo dobrze - kolejne glupi dzien ktory nic nie daje a tylko wywoluje > usmiech politowania w imie socjalistycznego owczego pedu (...) Droga wycieczko, tu masz przykład płytkości pojmowania tak wielkiej, że nie zadziwia nas dominacja katolicyzmu w kraju pełnym ludzi nie potrafiących dodać dwa do dwóch, za to z gębami pełnymi komunałów. Mądrzejszych od całego świata. I ten końcowy argument o Francji. Pełen katolickiego "miłosierdzia" inaczej. Bez sensu, bez znaczenia ale za to wypchany złością i jadem a la Rydzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Polska zablokowała Dzień przeciw karze śmierc 19.09.07, 16:01 I bardzo dobrze! Skoro eurolewacy uwielbiaja aborcje i eutanazje, to kara smierci w ogole nie powinna ich draznic. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Nawet Portualczycy wiedzą, że chodzi tylko o wybor 19.09.07, 14:19 Nawet Portualczycy wiedzą, że chodzi tylko o wybory w Polsce i o nic więcej. Jak zwykle pic na wodę. www.rmf.fm/fakty/?from=rss&id=123799 Odpowiedz Link Zgłoś
homofaszysta1 Re: Polska zablokowała Dzień przeciw karze śmierc 19.09.07, 17:08 Hej zwolennicy demokracji. Tak gardłujecie nie dostrzegając jednego faktu - że UE zakazuje DYSKUSJI na temat Kary Śmierci. Coś nieprawdopodobnego. Rozumiem, że mogą wymagać przestrzegania zniesienia KS, ale zabronić rozmowy? To jest dopiero dyktatura. Wolałbym być przekonanym do zniesienie KS niż zmuszonym. Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio Re: Polska zablokowała Dzień przeciw karze śmierc 19.09.07, 17:28 Słusznie postąpiliśmy, wprowadźmy teraz karę śmierci. Zresztą od razu widać idiotyzm i hipokryzję UE gdyż jak jedno państwo może zablokować 26 :) i jak można zabraniać kary smierci a jednocześnie legalizować zbrodnie na starcach i nienarodzonych ?? Odpowiedz Link Zgłoś
charlie11 Dodajmy dzien przeciw alkoholowi, narkotykom... 19.09.07, 17:35 tytoniowi, fast foodowi, napojom gazowanym - one wszystkie powoli nas zabijaja. A jak dodalibysmy dzien przeciw kradziezy, przestepstwom, korupcji, morderstwom itd. itp. to kara smierci nie bylaby potrzebna. Tylko biurwokraci z UE maja czas na takie rzeczy zamiast zajac sie prawdziwymi problemami Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio Re: Dodajmy dzien przeciw alkoholowi, narkotykom. 20.09.07, 16:40 prawda, precz z ZSRE Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis Zalegalizowac morderstrwa i zabojcow!! 19.09.07, 17:53 Paranoja zaczyna siegac niebotycznych szczytow.. Co jeszcze wymysli ta upadajaca cywilizacja skundlonych lewakow?? - Co jeszcze zechca swietowac oprocz chronienia zycia mordercow?? Nigdy jeszcze nie slyszalem by Bortnowska i jej podobni "milosierni cudzym kosztem", stanela w obronie tych, ktorych CODZIENNIE mordercy pozbawiaja zycia.. A podobniez zycie wlasnie jest tym co najcenniejsze.. - Tak jest.. Tyle ze w/g lewackich "Bortnowskich" et consortes, najcenniejsze - i najwieksza wartosc - ma zycie MORDERCY i zbrodniarza i dlatego (w/g "Bortnowskich") nalezy chronic ich zycie by mogli POZBAWIAC ZYCIA swoje ofiary.. I tylko wymozdzone przez rozne "Bortnowskie" e tutti quanti" polglowki, niezmiennie "bija piane" w swoim.. doskonale znanym stylu.. Stylu lewackiego "funkcjonalnego analfabety" i typowego lewackiego "psa Pawlowa".. Prozno tez pytac dlaczego "Bortnowskie" nie zaproponuja obchodzenia "Dnia przeciwko odbieraniu zycia przez mordercow".. W/g "Bortnowskich", zapewne wystarczy ofiarom - KTORYM ODEBRANO ZYCIE - cztery metry kwadratowe ziemi na cmentarzu, a im bliskim i rodzinom, starczy "Czarna procesja" - na nic wiecej nie zasluguja.. Co innego morderca - ten ktory zycie odbiera.. - Wazniejsze przeciez jest zycie mordercy a nie jego ofiary.. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Zalegalizowac morderstrwa i zabojcow!! 19.09.07, 18:46 Ksiądz Andrzej Szostek tłumaczy: Ks. prof. skrytykował przy tym władze Prawa i Sprawiedliwości, że mimo odwoływania się do nauk papieża Polaka, nie chciały ustanowić w Polsce dnia przeciw karze śmierci. www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=60892 Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis Re: Zalegalizowac morderstrwa i zabojcow!! 19.09.07, 19:29 trzymilionowy.post napisał: > Ksiądz Andrzej Szostek tłumaczy: > Ks. prof. skrytykował przy tym władze Prawa i Sprawiedliwości, że > mimo odwoływania się do nauk papieża Polaka, nie chciały ustanowić w > Polsce dnia przeciw karze śmierci. > www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=60892 ------------------------------------------------ I po co w ta lewacka hucpe Papieza angazowac?? - Musisz "klepac" jak paciorek "argumenty" lewackich "postempowcow" - nie uzywajac wlasnego mozgu?? Papiez jest wlasnie od tego by przebaczac i byc milosiernym - dlatego tez wybaczyl Ali Agcy ktory Go omalze zamordowal.. - Tak bezgozmowcy walczycie o zycie mordercy, a nie przeszkadza wam fakt, iz mordercy CODZIENNIE WYKONUJA WYROKI SMIERCI na swoich ofiarach.. Ilu z was przeciwko temu prolostestuje?? - W Bialymstoku na przystanku autobusowym - rankiem.. w obecnosci ludzi trzech "ludzi" zamordowalo na oczach wszystkich 17-to latka.. Prostestowales przeciwko temu wykonaniu wyroku smierci?? - Ty.. albo Bortnowska?? - Nad brzegiem morza, mlody "czlowiek" wykonal wyrok smierci na 17-to letnim "smieciu ludzkim" ktorego zycie bylo bez wartosci, dlatego.. ze zabity "smiec" byl DOBRZE UBRANY.. - Broniles tego zycia?? - A moze Bortnowska?? - Ale zycia tego mordercy, bedziecie bronic jak wlasnego zycia?? - Dwoch "czlowiekow" w jadacym pociagu katowalo ze szczegolnym okrucienstwem mlodziutka dziewczyne ktora jechala zdawac na studia, i wreszcie z ustami zapchanymi papierem toaletowym, wyrzucili ja z pedzacego pociagu.. A zrobili to po to, by uczcic dzien urodzin jednego z nich.. W obronie czyjego bedziesz z Bortnowska stawal?? Ostatnia wiadomosc z Gryfina.. - To dla tych "pieszczochow" chcecie ustanowiac takie "dni przeciw karze smierci"?? - Toz oni wlasnie taki WYROK SMIERCI WYKONALI!! - I kto zwroci zycie NIEWINNEJ i PRZYPADKOWEJ ofierze?? - Kto sie o tego skazanca na ktorym wykonano kare smierci upomni?? - Tyyy?? i "Bortnowskie"?? - Nie.. wy przeciez jestescie od ZAPEWNIENIA zycia mordercom.. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Zalegalizowac morderstrwa i zabojcow!! 19.09.07, 20:14 Jestem ateistą i śmieję się po prostu z pseudokatolików. W wymienionych przez ciebie sytuacjach zaprotestowałbym gdybym był w pobliżu niosąc pomoc na tyle na ile bym mógł. Nie jest prawdą, że dożywocie broni morderców. To właśnie kara śmierci uwalnia ich od cierpienia za kratami. Dlatego uważam, że to zwolennicy KŚ są dla morderców łaskawi i dobroduszni. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: Zalegalizowac morderstrwa i zabojcow!! 19.09.07, 20:43 > - Tak bezgozmowcy walczycie o zycie mordercy, a nie przeszkadza wam > fakt, iz mordercy CODZIENNIE WYKONUJA WYROKI SMIERCI na swoich > ofiarach.. Ilu z was przeciwko temu prolostestuje?? Morderstwa, które przytoczyłeś to wyjątki pośród wszystkich przypadków. Większość morderstw, przynajmniej w Polsce, wydarza się w trakcie libacji alkoholowych lub w ramach porachunków gangsterskich. Przyznaj szczerze, jak głośno protestowałeś po zabójstwie Nikosia, Wariata albo Pershinga? Chciałbym się mylić, ale podejrzewam, że skrycie cieszyłeś się, że giną gangsterzy. A jeśli tak to w niczym nie jesteś lepszy niż mordercy. Funkcjonujesz na tych samych zasadach, przyjąłeś tylko inny system wartości, który uznałeś za lepszy niż pozostałe, podobnie jak ci wszyscy mordercy myślą o swoich. Zabójstwo zawsze będzie zabójstwem, a ofiara zabójstwa zawsze będzie ofiarą, niezależnie od tego czy zginie zadźgana na przystanku, wyrzucona z pociągu, zastrzelona w ramach porachunku czy powieszona przez zawodowca zwanego katem. Poza tym kara jaką ponosi sprawca przestępstwa ma gwarantować, że sprawca nigdy więcej nie popełni ponownie przestępstwa a przynajmniej takiego samego. Nadmierne karanie sprawcy czynu to po prostu znęcanie i prymitywne poczucie zemsty na przestępcy. > Ostatnia wiadomosc z Gryfina.. - To dla tych "pieszczochow" chcecie > ustanowiac takie "dni przeciw karze smierci"?? Jakiś czas temu pewien poseł pobił śmiertelnie pewnego człowieka. Ów człowiek, jak twierdzi poseł, wcześniej napastował jego rodzinę. Czy prokuratura powinna w tym przypadku w ogóle przesłuchiwać posła czy od razu sąd powinien orzec w jego przypadku karę śmierci? Odpowiedz Link Zgłoś
charlie11 Re: Zalegalizowac morderstrwa i zabojcow!! 19.09.07, 20:59 Mysle, ze w Twojej argumentacji jest jedna slabosc. Kara smierci nie jest orzekana automatycznie w przypadku kazdego morderstwa. Za kazdym razem patrzy sie na okolicznosci lagodzace, np. alkohol lub zbrodnia w afekcie (dotyczy to rowniez przytoczonego przypadku posla). Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Zalegalizowac morderstrwa i zabojcow!! 19.09.07, 22:04 charlie11 napisał: > Mysle, ze w Twojej argumentacji jest jedna slabosc. Kara smierci nie > jest orzekana automatycznie w przypadku kazdego morderstwa. Za > kazdym razem patrzy sie na okolicznosci lagodzace, np. alkohol lub > zbrodnia w afekcie (dotyczy to rowniez przytoczonego przypadku > posla). Popełnienie pod wpływem jakiegokolwiek środka odurzającego przestępstwa nie jest czynnikiem łagodzącym. W polskich sądach jest traktowane wręcz odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: Zalegalizowac morderstrwa i zabojcow!! 19.09.07, 22:07 Owszem, patrzy się na okoliczności łagodzące, ale też nie żyjemy w systemie w którym kara śmierci obowiązuje. Czytając lub słuchając niektóre wypowiedzi mam jednak wrażenie, że powinna zostać wprowadzona kara śmierci orzekana z automatu: zabił-czapa, bez względu na okoliczności i osobę sprawcy oraz ofiarę. zaznaczam, że nie chodzi mi o tutejszych forumowiczów a co więcej, uważam iż remik.bz i darthmaciek mają bardzo zdrowe podejście do kary śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
charlie11 Re: Zalegalizowac morderstrwa i zabojcow!! 19.09.07, 23:18 Ja mam podobne jak ci dwaj Odpowiedz Link Zgłoś
archicon Polska zablokowała Dzień przeciw karze śmierci 19.09.07, 18:31 Dyskusja o karze śmierci jest dyskusją o wartościach chrześcijańskich i w Unii tego nie chcą bo nic nie rozumieją. Za parę lat napływ ludności z Azji sięgnie 160 mln rocznie wg prognoz Amnesty International. W chwili obecnej słabym przedmurzem jest Rosja no i w jakiś tam sposób my, ale przy globalizacji połączeń lotniczych i innych to jest mało skuteczne. Z Afryki też płynie coraz większa fala szczególnie do Francji (Algierczycy). Wartości kulturowe basenu Morza Śródziemnego tego po prostu nie wytrzymają, podobnie jak konkurencyjnych religii. Agresywny młody Islam, Buddyzm, mnogość róznych odmian religii hinduistycznych już dziś zalewa Europę tak skutecznie że ciężko połapać się kto w co wierzy. Dyskusje w Brukseli to takie tańce na pokładzie Titanica- wszyscy wiedzą że zaraz będzie katastrofa ale może jeszcze przez chwilę..... Odpowiedz Link Zgłoś
darek1704 Hipokryci z UE 19.09.07, 19:04 Co na to UE. Europejskie firmy handlują TANTALEM co pociągnęło 3mln istnień ludzkich w Afrykańskim KONGO. Może biurokraci z Brukseli ogłaszą - "Dzień bez komórki". Informacja na www.aortamagazine.net/artykul,47.html Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus Brawo Polska! 19.09.07, 19:31 Kara śmierci jest podstawą ładu społecznego. Tego ci obrońcy życia największych zwyrodnialców nie są w stanie zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Brawo Polska! 19.09.07, 22:35 baltazarus napisał: > Kara śmierci jest podstawą ładu społecznego. Tego ci obrońcy życia > największych zwyrodnialców nie są w stanie zrozumieć. A zakaz jej wykonywania jest obowiązkiem w uczestnictwie w RE i UE. Kwestie aborcji i eutanazji każdy kraj ustala sam. Z czego ty się cieszysz? Przecież PiS bezsensownie robi zadymę specjalnie przed wyborami wyłącznie o symbolikę. Nic na tym nie zyskujemy. Za jakiś czas i tak by się na to zgodzili byle po wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Jeswcwe rqw::: q nie ostqtni::: M0 19.09.07, 20:03 Paranoja i Schizofrenia... :| ...cbdo! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus hehe... jeszcze raz a nie ostatni... :| 19.09.07, 20:04 sclavus napisał: > Paranoja i Schizofrenia... :| > ...cbdo! > Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Polska zablokowała Dzień przeciw karze śmierci 19.09.07, 21:14 Jakie tam zablokowała, raczej powiedziała im, że nie ma to większego sensu, lepiej pogadać o czym innym, np. aborcji i eutanazji. A jak chcą sobie świętować to proszę bardzo - jest przecież międzynarodowy dzień przeciwko karze śmierci. Można sobie urządzać apele i konferencje do znudzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Polska zablokowała Dzień przeciw karze śmierc 19.09.07, 23:58 landaverde napisał: > Jakie tam zablokowała, raczej powiedziała im, że nie ma to większego > sensu, lepiej pogadać o czym innym, np. aborcji i eutanazji. A jak > chcą sobie świętować to proszę bardzo - jest przecież międzynarodowy > dzień przeciwko karze śmierci. Można sobie urządzać apele i > konferencje do znudzenia. Niby spoko ale kwestie aborcji i eutanazji każdy kraj ustala sam. Zakaz KŚ jest obowiązkiem uczestnika. Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Kaczorland czarna owcą Europy. 19.09.07, 22:23 Rozumiem, że PiS popiera wykonywanie kary śmierci na dzieciach w Iranie. Bo taka była idea tego dnia. Nagłaśnianie problemu kary śmierci i ZA JAKIE PRZEWINIENIA w innych regionach świata. W UE wszak kary tej nie stosuje się, więc dyskusja co do jej przywrócenia w Polsce jest bezprzedmiotowa. Wydźwięk jest więc taki: Polska jest zwolennikiem wykonywania tej kary w innnych regionach świata. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Kaczorland czarna owcą Europy. 19.09.07, 23:51 travel_wawa napisał: > Rozumiem, że PiS popiera wykonywanie kary śmierci na dzieciach w Iranie. (...) > W UE wszak kary tej nie stosuje się, więc dyskusja co do jej > przywrócenia w Polsce jest bezprzedmiotowa "...polscy dyplomaci zapewniali, że nie jest to wyraz poparcia dla kary śmierci. (...) Polska wolałaby, by obchodzono raczej dzień ochrony życia, który uwzględniałby zarówno sprzeciw wobec kary śmierci, jak i eutanazji oraz aborcji." Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Polska zablokowała Dzień przeciw karze śmierc 21.09.07, 08:41 Po raz pierwszy w ciągu ostatnich lat więcej Polaków opowiada się przeciwko niż za karą śmierci - wynika z sondażu GfK Polonia zrealizowanego dla "Rzeczpospolitej". www.tvn24.pl/-1,1522075,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś