rydzyk_fizyk 01.10.07, 07:07 Nic dziwnego skoro PiS rozrzuca po kraju spadochroniarzy z rządu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maruda.r Miasta dla Platformy 01.10.07, 07:24 Według sondażu "Rz", w tym pojedynku zdecydowanie prowadzi lider Platformy. Zamierza na niego głosować 38 proc. ankietowanych, prawie dwa razy więcej niż na prezesa PiS. ************************************ Prezesie PiS, larum grają. A ty na koń nie siadasz? Za teczkę nie chwytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk NA WYBORY! Już 21 października "Wykopki 2007" 01.10.07, 07:26 Wspólnie wykopiemy z Sejmu i Senatu wszystkie kartofle, buraki i oszołomy! Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: NA WYBORY! Już 21 października "Wykopki 2007" 01.10.07, 07:52 sumienie.lk napisał: > Wspólnie wykopiemy z Sejmu i Senatu wszystkie kartofle, buraki i > oszołomy! No i oczywiście trujące rydze! Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd A potem :Tusk oddaj moje 100 milionów !" 01.10.07, 08:05 Albo drugie hasło :"Oszuuukali mnie " he he Odpowiedz Link Zgłoś
dornjuan To co ? lepiej byc biednym i niezadowolonym ? 01.10.07, 08:29 Zdaniem Flisa, takie wyniki paradoksalnie mogą jednak szkodzić Platformie. "Pokazują, że jest partią wielkomiejską, a to wpisuje się w strategię PiS przekonania wyborców, że PO to partia bogatych i zadowolonych" - mówi politolog. To co mamy dążyć do tego żeby być niezadowolonym i biednym ? Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Re: To co ? lepiej byc biednym i niezadowolonym ? 01.10.07, 08:38 dornjuan napisała: > Zdaniem Flisa, takie wyniki paradoksalnie mogą jednak szkodzić > Platformie. "Pokazują, że jest partią wielkomiejską, a to wpisuje > się w strategię PiS przekonania wyborców, że PO to partia bogatych i > zadowolonych" - mówi politolog. > To co mamy dążyć do tego żeby być niezadowolonym i biednym ? Najważniejsze jest nie biegać potem po ulicy i drzeć się "A ja wiedziaaałem ?" Przecież takie postępowanie ludzi w Polsce można zaobserwować od 17 lat.Wybierają a potem jęczą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: To co ? lepiej byc biednym i niezadowolonym ? 01.10.07, 09:03 Wroclaw jednak zawsze byl do przodu w stosunku do reszty Polski. Im dalej na wschod tym ciemniej. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Re: To co ? lepiej byc biednym i niezadowolonym ? 01.10.07, 09:07 > Wroclaw jednak zawsze byl do przodu w stosunku do reszty Polski. Im > dalej na wschod tym ciemniej. We Wrocławiu mieszkają potomkowie ludzi wschodu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: To co ? lepiej byc biednym i niezadowolonym ? 01.10.07, 09:12 Ja sie urodzilem we Wroclawiu i moje dzieci rowniez wiec nie zmieniaj mi rodowodu. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Lumpy i menele zaglosuja na Platforme Oszustow 01.10.07, 14:04 Nie dziwi. Im wieksza lumpiarnia tym lepsze notowania Oszustow. Odpowiedz Link Zgłoś
tmeic Re: Glosuj za PO.! 01.10.07, 09:51 wrojoz napisał: > Przeciw PiS.!! "Trzeba zrobić wszystko aby odsunąć PiS od władzy" - jeszcze całkiem niedawno mówił Donald Tusk. W pełni podzielam ten pogląd. Niestety po ostatnich deklaracjach Donalda Tuska, że PO może utworzyć koalicję z PiS głs oddany na PO to pośrednio poparcie kartfli. Osobiście jestem zdruzgotany, bo bedę zmuszony rozważyć inną opcję. Nie dam jedank zmarnować mojego glosu na utrzymanie się przy korycie Kaczyńskiego i jego bandy. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Glosuj za PO.!Skonczyc z odnowa Polski! 01.10.07, 14:07 Oszusci z Platformy Oszustow nawoluja lumpow i meneli do wspolnej akcji. Menele wszystkich krajow laczcie sie! Odpowiedz Link Zgłoś
solveik Re: Glosuj za PO.! 01.10.07, 11:55 PO partia wielkomiejską? A ja myślałam, ze wynika to z faktu, iż w mieście żyją ludzie wykształceni i myślący. A PiS sie szczyci, ze ma pewna wygraną na wsiach. No tak, ciemnogrodem łatwiej manipulować. Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: A potem :Tusk oddaj moje 100 milionów !" 01.10.07, 08:39 Wyborcy PO to raczej ludzie, którzy nie czekają na obietnice, że im ktoś coś da (inaczej głosowaliby na PIS, bo ten w obietnicach jest rewelacyjny), ale mają nadzieję, że przestanie się im zabierać i marnować ich pieniądze. Wolą swoje pieniądze na leczenie dać lekarzom i pilęgniarkom niż setkom prezesów i prezesików z NFZ na limuzyny i gigantyczne nagrody. Wolą żeby zapłacić nauczycielom porządnie za pracę, a nie za kontrolujących nauczycieli, czy przypadkiem na studiach do czegoś nieopacznie się nie zapisali. Wolą płacić urzędnikom za wytyczanie dróg i przygotowanie przetargów a nie za wydawanie kolejnych setek koncesji i zezwoleń, czy kontroli czy gościu z warzywniaka zaksięgował odpowiednio pietruszkę. Wolą obniżki VATu na wszystko, niż wydzielone ulgi tylko dla jakiejś specjalnej grupy (patrz deweloperzy), które to ulgi można zawsze zabrać - jak się "nie opłaca" ich utzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Re: A potem :Tusk oddaj moje 100 milionów !" 01.10.07, 08:44 lucusia3 napisała: > Wyborcy PO to raczej ludzie, którzy nie czekają na obietnice, że im ktoś coś da > (inaczej głosowaliby na PIS, bo ten w obietnicach jest rewelacyjny), ale mają > nadzieję, że przestanie się im zabierać i m Nieprawda ,jak na razie to PiS walczy z kastą lekarską ,a P0 cichutko siedzi . Odpowiedz Link Zgłoś
antyswiniopas do mariuszdd: kasty, grupy, oligarchie??? 01.10.07, 08:53 BINGO! twoj glos idealnie odzwierciedla pokrecony sposob postrzegania swiata przez duch brothers oraz ich rycerzy. jesli masz mariuszu ochote leczyc sie u doktora, ktory bierze za wizyte 15 zeta, a za operacje kregoslupa 37.50zeta, to ja zapraszam. ja wolalbym miec mozliwosc korzystania z ubezpieczenia, ktore pozwalaloby mi korzystac ze WSZYSTKICH istniejacych opcji leczenia za DOWOLNE pieniadze. za ubezpieczenie chce placic sam. uslugi lekarskie to rynek, taki sam jak samochody, czy bulki. dobre kosztuje wiecej i maja (o zgrozo!) najwiecej chetnych do nabycia (co nie oznacza, ze wszyscy maja mozliwosc kupienia, o nie!). dlatego na przyklad w szwajcarii masz tylu wybitnych onkologow. bo biora cizka forse za leczenie, a z tego jest ciezka forsa na rozwoj, badania, sprzet, etc. i wlasnie dlatego w polskiej przychodni jest jak jest. czyli stare biureczko, krzeselka, patyczki do gardelka. dzieki ignorancji braci kaczynskich mamy szanse tkwic w takim ukladzie na dlugo. czy po to zmieni?nie wiem, ale przynajmniej daje taka szanse... Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Glosujemy przeciw kaczyńskiemu. 01.10.07, 09:07 To przywódca drani. A dołączyli tylko oszukani ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Re: do mariuszdd: kasty, grupy, oligarchie??? 01.10.07, 09:12 antyswiniopas napisał: > BINGO! twoj glos idealnie odzwierciedla pokrecony sposob > postrzegania swiata przez duch brothers oraz ich rycerzy. jesli masz > mariuszu ochote leczyc sie u doktora, ktory bierze za wizyte 15 > zeta, a za operacje kregoslupa 37.50zeta, to ja zapraszam. ja > wolalbym miec mozliwosc korzystania z ubezpieczenia, ktore > pozwalaloby mi korzystac ze WSZYSTKICH istniejacych opcji leczenia > za DOWOLNE pieniadze. za ubezpieczenie chce placic sam. uslugi > lekarskie to rynek, taki sam jak samochody, czy bulki. dobre > kosztuje wiecej i maja (o zgrozo!) najwiecej chetnych do nabycia (co > nie oznacza, ze wszyscy maja mozliwosc kupienia, o nie!). dlatego na > przyklad w szwajcarii masz tylu wybitnych onkologow. bo biora cizka > forse za leczenie, a z tego jest ciezka forsa na rozwoj, badania, > sprzet, etc. i wlasnie dlatego w polskiej przychodni jest jak jest. > czyli stare biureczko, krzeselka, patyczki do gardelka. dzieki No wiesz ,każdy by chciał korzystać ze sprzętu państwowego i jeszcze na tym zarabiać;). Mechanik naprawia samochody w uspołecznionym zakładzie naprawczym za pomocą sprzętu mechanicznego kupionego przez Owsiaka. Odpowiedz Link Zgłoś
antyswiniopas Re: do mariuszdd: kasty, grupy, oligarchie??? 01.10.07, 09:19 > Mechanik naprawia samochody w uspołecznionym zakładzie naprawczym za pomocą > sprzętu mechanicznego kupionego przez Owsiaka. ale taka wlasnie sytuacja pod rzadami duck brothers bedzie sie tylko i wylacznie umacniac. panstwo solidarne (jezu jak niby prawicowiec moze cos takiego mowic. w usa pis bylby uznany za bojowke lewacka) to panstwo, ktore daje to czego dac nie moze, bo nie ma z czego. zamiast budowac system, ktory zacznie (niestety niesprawiedliwie) sprzyjac tym przy forsie, a na bazie tej forsy zacznie sluzyc tym, ktorzy forsy nie maja, los kaczoros w najbardziej nieumiejetny sposob staraja sie konstruowac jakies protezy.... ponoc prowizorka jest najtrwalsza, ale moze lepiej zastanowic sie nad czyms zupelnie nowym, trwalym, etc.? Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: NA WYBORY! Już 21 października "Wykopki 2007" 01.10.07, 09:05 sumienie.lk napisał: > Wspólnie wykopiemy z Sejmu i Senatu wszystkie kartofle, buraki i > oszołomy! Odpowiedz Link Zgłoś
chodowiec_kreveteck Re: "wy" tak, ale demokracja nie, bo ONA chce PiS 01.10.07, 09:17 Dlatego uwazam, ze nalezy zrezygnowac z rownego prawa wyborczego i wprowadzic wazenie glosow wyksztalceniem. Podstawowe, zawodowe - 1, srednie 1.5, mgr 2 doktor 6, profesor belwederski 20. Do teo wprowadzic poprawke na wiek, tak aby nieco zredukowac sile wyborcow przed 25 i po 70 roku zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Re: "wy" tak, ale demokracja nie, bo ONA chce PiS 01.10.07, 09:27 ty, widzę, nie demokracji chcesz a rządów "mędrców"?! Tylko, że mylą ci się dwa pojęcia: MĄDROŚĆ i wiedza. A te nie zawsze chadzają parami -widać to chociażby po dyżurnych "autorytetach" "naładowanych" wiedzą, ale głupich, że hej! I daj takiemu "fiśniętemu" profesorkowi belwederskiemu 20 pkt - on nawet nie będzie wiedział, co z nimi zrobić! Odpowiedz Link Zgłoś
si-si2 Re: nie głosujmy na potencjalnych aferzystów 01.10.07, 10:15 A ja jestem mgr inż. , mam dwa fakultety, pochodzę z rodziny inteligenckiej, nie klepię biedy, mam ambiwalentny stosunek do kościoła, a jestem za PiS, i będę głosować na PiS - bo są uczciwi. W przeciwieństwie do bardzo młodych, ja pamiętam niedawnych złodziei liberałów - aferałów. Wątpię czy Tusk, mgr historii, syn robotnika kolejowego i salowej, o mentalności baby z magla, jest w stanie mądrze rządzić krajem. Tuskiem kieruje ŻĄDZA WŁADZY I PIENIĄDZA ! Kto rozwalił fabryki, huty, stocznie, kopalnie, kto rozkradał perfidnie Polskę, - KLD Tuska (obecnea PO) Dzięki komu nie ma pracy dla Polaków - dzięki KLD Tuska - (obecne PO ) bo zniszczyli cały przemysł. Tusk jest perfidnie wredny - zapomnieliście jak wykolegował prawdziwych twórców Platformy Obywatelskiej (m.in.Macieja Płażyńskiego) a nawet przyjaciela Rokitę. Wkrótce Tusk wykoleguje Naród ! Odpowiedz Link Zgłoś
antyswiniopas aferzysci, magiel, kradzieze, bandyci... 01.10.07, 11:14 si-si, jesli choc czesc twojej opini opiera sie o fakty (autentyczne, nie ziobrowe) to dlaczego posiadaczko 2 fakultetow z rodziny inteligenckiej (co nie jest syninimem inteligencji, jeno aspiracji potwierdzonej dyplomem) twoje orly-sokoly nie wyciagnely jeszcze na tego drania kwitow? puste gadanie, czcze mamrotanie the duck brothers. ja bym chetnie glosowal na pis, gdyby w ciagu 2 lat udowodnili, ze chca i moga naprawde cos zrobic. a im nawet ustawa lustracyjna nie wyszla. z pelnym poparciem sejmu, senatu, prezydenta, pelnia mozliwosci stowrzenia i wykonania ustawy lustracyjnej, puscili baka, ktory ostatecznie pograzyl idee oczyszczenia kraju z komuchow. a dzisiaj kurdupel spotyka sie z bylym prezydentem, wybitna postacia polskiej polityki. zaiste zadziiajaca to uczciwosc i wiernosc swoim idealom. zastanow sie posiadaczko 2 fakultetow jak to bylo i jak to jest mozliwe, ze twoj idol w dwoch osobach tak niezrecznie rzadzi krajem, tak niezrecznie realizuje swoje wymamrotane idealy jak niezrecznie caluje w dlon kobiety, ze zacytuje gilowska... Odpowiedz Link Zgłoś
chodowiec_kreveteck Re: "wy" tak, ale demokracja nie, bo ONA chce PiS 01.10.07, 11:10 Oczywiscie, ze madrosc i tytuly nie chodza zawsze w parze, co widac chocby po naszym prezydencie, podobno doktorze prawa. Jednak do kierowania panstwem potrzebna jest wlasnie wiedza a nie madrosc, bo panstwo to taka elektrownia atomowa, tylko troche bardziej skomplikowana. Powierzysz kierowanie elektrownia madremu zyciowo dziadkowi z przedwojenna szkola powszechna? Odpowiedz Link Zgłoś
antyswiniopas rzadzenie = zarzadzanie 01.10.07, 11:26 ot i wszystko. do rzadzenia trzeba kogos, kto umie zarzadzac. mowie o panstwie wspolczesnym nie tym z czasow de montesquieu czy talleyranda (z ktorego kaczynscy chyba ukochali cytat :"Człowiek obdarowany został mową po to, aby ukryć swoje myśli."). dzisiaj liczy sie ekonomia i dyplomacja. w proby sil na innych polach nie bawi sie juz nikt, kto choc troszku sie orientuje, ze mamy juz XXI wiek. Odpowiedz Link Zgłoś
antyswiniopas do: chodowiec 01.10.07, 09:33 e tam, po co ograniczac, rezygnowac? tylko zamieszanie z tymi puktami. trzeba wyciag prawo do glosowania w ogole. przeciez mamy jedynie slusznych przywodcow. nie prezydent, albo premier decyduje o tym, kto bedzie prezydentem, albo premierem. a sejm w ogole do bani, wiec niech go nie bedzie, senat to tylko pusta forma, wiec tez out! i tak osiagniemy stan wiecznej szczesliwosci. do czasu kiedy premier z braku laku nie rzuci sie bratu-prezydentowim do gardla. czyli po jakichs 3 tygodniach max. Odpowiedz Link Zgłoś
tmeic Re: "wy" tak, ale demokracja nie, bo ONA chce PiS 01.10.07, 09:45 Zawsze drażniła mnie myśl , że głos menela spod sklepu GS waży tyle samo co glos profesora. wydaje mi się jednak, że zamiast rządów medrców lepiej byłoby wprowadzić rządy pracujących. Płacisz podatki wg 3 skali czyli dajesz do kasy więcej - masz więcej do powiedzenia jak te pieniądze wydawać. Teraz nasza demokracja to dyktat tych co nic nie wnoszą a decydują jak tu obedrzeć ze skóry tych, którym chce się pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
antyswiniopas do tmeic 01.10.07, 11:39 nie, nie, nie! glos niech ma kazdy, taka juz jest ulomnosc demokracji, ale wszelkie ograniczenia zawsze skutkuja albo nastpnymi ograniczeniami, albo anarchizacja, ktora konczy sie dyktatura. czyli skutek zawsze oplakany. obecnie mamy dyktat tzw. geniuszy politycznych, ktorzy robia to co najprostsze w kraju, w ktorym przewaza bieda: prymitywny populizm. prymitywny, bo obiecujacy, ze panstwo da. i nikt mi nie powie, ze kaczynskiemu nie chodzi o nic innego jak tylko o wladze dla wladzy. gdyby mial bardziej zlozone cele, to by probowal rzadzic tak jak to robila "iron lady", co na poczatku skutkowalo wielkimi protestami w uk, ale dzisiaj przynosi angolom dobrobyt na maxa. tyle, ze malgoska twarda byla, a kartofel z natury mietki jest. Odpowiedz Link Zgłoś
chodowiec_kreveteck Re: do tmeic 01.10.07, 12:22 Skad wiesz, ze ograniczenia prawa wyborczego przynosza szkody? Podaj przyklady z historii demokracji nowozytnych. Uprzedzajac przypomne, ze Hitler doszedl do wladzy nie przez ograniczenie praw wyborczych a poprzez silowe zastraszanie opozycji i jej wyborcow. Ograniczenie praw wyborczych dla Zydow nastapilo pozniej. Prawda jest taka, ze NIKT nie probowal usprawnic wspolczenej demokracji, wiec NIKT nie wie, jak by to dzialalo. Moim zdaniem zaowocowaloby lepszymi rzadami i mniejszym wplywem mediow na wynik wyborow. Panstwo wspolczesne to jednak troche inna bajka niz Ateny starozytne. Do zarzadzania nim nie wystarczy madrosc i doswiadczenie, potrzebna jest fachowa wiedza. W wiekszosci wypadkow wyborca nie zna kandydata osobiscie jako kolegi z dziecinstwa od pasania koz, a dostaje go jedynie w formie medialnego produktu. Do dokonania racjonalnego wyboru potrzebne jest pewne opatrzenie w swiecie, czy po prostu wiedza ogolna z zakresu ekonomii, historii itd. Ci, ktorzy tej wiedzy maja wiecej, powinni miec wieksze prawa do decydowania. Jakims tam (moze niedoskonalym, ale obiektywnym) miernikiem bylby odpowiedni zapis w centralnym rejestrze wyborcow o posiadanym wyksztalceniu. Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: "wy" tak, ale demokracja nie, bo ONA chce PiS 01.10.07, 11:40 Trudno się z Toba nie zgodzić szczególnie kiedy widzi się sytuacje, gdzie ów menel spod GS sprzedaje ten głos za butelke wina owocowego - czyli jakieś 3,60 (może ceny się zmieniły :) - dużo czasu minęło od skończenia studiów ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
antyswiniopas Re: WYKOPiemy ......a potem co? 01.10.07, 09:13 duck brothers jak juz wszystkich wykopia dzieki umiejetnej manipulacji lekami, zahamowaniami, zawisciami i kompleksami post- peerelowskiego spoleczenstwa ( a umiejetnosc ta wynika wprost z wlasnych przykrych doswiadczen) nie beda mieli innego wyjscia, tylko sobie lby pourywac. tylko dlaczego za moje pieniadze? ja bym chcial rzadu, ktory pozwoli mi zatrudnic wiecej ludzi, rozwinac to co wspolnie robimy, zapewnic spokojna przyszlosc sobie, jak i wszystkim, za ktorych biore odpowiedzialnosc zatrudnijac ich. a w swiecie twoich faworytow, z braku innych wrogow, mam szanse, tak jak kazdy w polsce smodzielny (a wiec NIEBEZPIECZNY) przedsiebiorca wystapic ktoregos ranka w tvp jako lobuz, ktorego trzeba bylo aresztowac bo posiadal nielegalne dochody. po 24 godzinach okaze sie, ze areztowanie bylo bezprawne, no ale tego juz tvp nie pokaze.... Odpowiedz Link Zgłoś
antyswiniopas Re: potem wreszcie NORMAlność???? 01.10.07, 09:24 normalnosc to jest wdawanie sie w permanentna walke kazdego z kazdym w momencie kiedy nalezy wykorzystac sprzyjajaca koniunkture rynkowa i budowac zapasy na lata chude, ktore NASTAPIA jesli nie za 2 to za 5 lat? ciekaw jestem czy NORMAlni pisowcy chociaz na kartce probuja sobie zapisac podstawowe kroki, ktore nalezy poczynic, zeby nie pozwolic, aby bezrobocie nagle skoczylo powyzej 20%? ale co ja mowie, oni beda wtedy w opozycji wrzeszczec jak to lewica niszczy ich wiekopomne dzielo. zawsze sie zastanawiam, dlaczego do polityki w polsce biora sie takie marne postaci. to chyba znak z nieba, ze cos z naszym krajem jest nie halo.... Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Re: potem wreszcie NORMAlność???? 01.10.07, 09:38 o czym ty piszesz? O rządach SLD chyba? I nie bój się przyszłości i zagłosuj na PiS: Polacy zadowoleni z życia jak nigdy wcześniej wiadomosci.onet.pl/1615247,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
antyswiniopas nie boj sie przyszlosci??? 01.10.07, 11:33 zaglosuj na pis??? czlowieku pis to partia przeszlosci jest. i w kwestii celow i w kwestii metod. to juz naprawde nudne tak w kolko powtarzac, ale swiat sie nieco zmienil od lat 70-tych, w ktorych to duck brother zbudowali w sobie piramidy lekow, kompleksow, zawisci oraz zahamowan. ja sie nie boje, jak mi nie bedzie pasowalo to przeniose dzialalnosc chocby do czech, slowacji lub pribaltyki, gdzie wporwadzono podatek liniowy i w nosie. mnie bardziej martwi przyszlosc tych wszystkich naiwnych, ktorzy wierza, ze biedne panstwo moze dac kazdemu solidarnie (czyt. po rowno) wszystko co trzeba. poki co taki model realizuje sie w libii. no tylko, ze oni maja od za..ia ropy. czasami warto pomyslec, naprawde warto. Odpowiedz Link Zgłoś
mrlusiek za Platformą czyli za czym ? 01.10.07, 07:35 nie wiem co będzie jak wygra platforma ? no wiem że, lepiej, kulturalniej, grzeczniej ale konkretnie to nic nie wiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachjiski001 A dzisiaj Kwachu zrobi frytki z tego kartofla. 01.10.07, 07:52 Odpowiedz Link Zgłoś
alex.schmid Pojedź do Wrocławia to zobaczysz 01.10.07, 07:56 Wrocław jest najdynamiczniej rozwijającym sie miastem w Polsce, 4 co do wielkosci ale z 2 budżetem zaraz po Warszawie, to Wrocław pare lat temu reklamował się na bilbordach w Londynie - "Polacy wracajcie mamy dla was prace." Kiedy z innych miast w Polsce młodzi uciekają za granicę, Wrocławiem rządzi młodzież... Dlaczego? - Bo Wrocławiem od kilu kadencji, od kilkunastu lat rządzą politycy PO i związani z tą partią Dlatego na byłego prezydenta miasta Bogdana Zdrojewskiego chce głosować ponad 50% wyborców. Przecież to ewenement wśród polskich polityków - człowiek, który przez 2 kadencje z rzędu rządził miastem ma ciągle ogromne poparcie... Odpowiedz Link Zgłoś
antyswiniopas w trojmiescie tez nie jest zle 01.10.07, 09:06 aczkolwiek szczegolnie w gdyni wystepuje el presidente, ktory nadstawia 4 litery tym, ktorzy akurat spiewaja piosenka "i got the power...." a z wroclawiem wasnie jest jak tlumacze gdzie moge: sila jest umiejetnosc zarzadzania miastem, gmina, powiatem, wojewodztwem, panstwem. nie to kto ma na kogo jakie haki. ale to czy sie potrafi wykorzystac aktualna hosse. czy potrafi sie znalezc przewagi konkurencyjne i czy sie je wykorzystuje. bo normalnych ludzi nie interesuje czy prezydent jest z lewa, czy z prawa. normalnych ludzi interesuje, czy pensja, ktora otrzymuja za swoja prace pozwala im normalnie zyc dzisiaj i miec nadzieje na spokojna przyszlosc. tego kaczynscy nie rozumieja. taka jest czesta wada pracownikow naukowych zyjacych w oderwaniu od rzeczywistosci. ze o panach po 50-tce mieszkajacych zawsze z mama nie wspomne... Odpowiedz Link Zgłoś
antyswiniopas czyli za sladem rozsadku 01.10.07, 09:00 dzisiejszy swiat to gospodarka oraz dyplomacja. kaczynscy w obu dziedzinach raczej slabi sa. nawet borowski ma wiecej oleju w glowie w obu kwestiach niz caly szwadron pisuarczykow ze swoimi liderami na czele. paskudni liberalowie z po daja chociazby mikroskopijny slad nadziei, ze polska rzeczywistosc pojdzie tam, gdzie zwyklym zjadaczom chleba po drodze: liberalizm: system poglądów oparty na indywidualistycznej koncepcji człowieka, dążący do zagwarantowania swobody działania jednostkom (zwł. w dziedzinie polit. i gosp.) i usunięcia interwencji państwa (por. laissez faire...; protekcjonizm); tolerancyjność, brak rygoryzmu; o to w zasadzie mam pretensje do po: nie potrafi z tej prostej definicji uczynic oreza. czy normalny czlowiek, ktory chce zawalczyc o siebie i swoja rodzine pragnie, zeb mu sie panstwo we wszystko terefere, czy tez chce miec jak najwiecej swobody w ramach prawa? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Miasta dla Platformy 01.10.07, 08:01 Najbardziej wyrównana walka szykuje się w Gdańsku, gdzie lider PO Sławomir Nowak ma 6 proc. przewagi nad Maciejem Płażyńskim z PiS. ************************************ Skoro lokomotywa bez bagażu PiS-owskich przekrętów - Płażyński, nie radzi sobie z Nowakiem, to PiS w miastach ma przesrane. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Miasta dla Platformy 01.10.07, 10:01 Wygląda na to, że "drezyna" Płażyński nie wyciągnie mandatu dla Kurskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Krystyna Łybacka:) 01.10.07, 08:16 Tylu chętnych na nią głosuje,na pewno ma jakieś zasługi,np.jest młodą patriotką ;) Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Marcinkiewicz tworzy rząd w Londynie.. 01.10.07, 09:01 Gdyby wygrało PiS , to Marcinkiewicz utworzy alternatywny rząd na uchodźctwie. Do rządu wejdą politycy PO, LiD i Samoobrony, którzy na wyspach brytyjskich znajdą azyl polityczny. Bazą rządu będą Polacy zamieszkali w Anglii, Szkocji czy Irlandii. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 PiS nas szpieguje - od szkoły 01.10.07, 09:03 Kaczyści nas szpiegują - od szkoły Minister oświaty profesor Ryszard Legutko, wydał 6 września zarządzenie o specjalnym dotowaniu systemów monitoringu w szkołach, czyli systemów kamer do inwigilowania uczniów i nauczycieli. Podsłuch to ulubione narzędzie kaczystów. Teraz będzie instalowany nawet w podstawówkach. W 5 tysiącach szkół mają wkrótce być zainstalowane urządzenia do podsłuchu i podglądania, co będzie kosztować budżet centralny ok. 70 mln zł. Co najmniej drugie tyle będą zmuszone wyłożyć samorządy i rodzice uczniów. Nawiasem mówiąc są już w Najjaśniejszej szkoły, w których i bez zarządzenia zainstalowano po 30 kamer kosztem ok. 100 tys. zł. W zarządzeniu Legutki mowa jest nie tylko o rejestrowaniu zapisów obrazów z kamer przemysłowych, lecz także o rejestrowaniu dźwięku! ***Gdy w Najjaśniejszej zaczęło obowiązywać zarządzenie profesora Legutki o kamerowym monitoringu w szkołach, w Berlinie doszło do kilkutysięcznej manifestacji przeciwko tzw. prawu Schaublego, chadeckiego ministra spraw wewnętrznych Niemiec. (W roku 2000 był wraz Kohlem oskarżany o korupcję). Prawo Schaublego miałoby pozwolić policji i niemieckim specsłużbom na zdalne kontrolowanie komputerów i urządzeń telekomunikacyjnych obywateli za pośrednictwem internetu, czyli rozszerzyć zakres inwigilacji. Sprzeciwia się temu ok. 50 organizacji pozarządowych w RFN. Niemcy domagają się poszanowania prywatności a MY? MyY kochać Nelly.. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Wszechpodglądactwo kaczystów.. 01.10.07, 09:04 Wszechpodglądactwo kaczystów.. Na przykład warszawiaków już śledzi 500 kamer Miejskiego Systemu Monitoringu (w 2004 r. było zaledwie 27 kamer). W przyszłym roku liczba miejsko-policyjnych kamer zwiększy się o ok. 50 sztuk, co będzie kosztowało, wraz z podłączeniem do systemu, ok. 4 mln zł. W Warszawie oprócz kamer Miejskiego Systemu Monitoringu obywateli śledzi także kilka tysięcy innych kamer zainstalowanych w bankach, na pocztach, w szpitalach, hotelach, restauracjach, supermarketach, bankomatach itd. Z zapisów tych "prywatnych" kamer dowolnie i na każde zawołanie korzysta policja i służby specjalne. Tego procederu nie reguluje prawo rangi ustawy. W mrocznych czasach PRL osoby obserwowane były odnotowywane w esbeckich aktach jako "figuranci". W solidarnym państwie Kaczyńskich "figurantem" jest każdy. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Elektroniczne inwigilowanie obywateli.. 01.10.07, 09:05 Elektroniczne inwigilowanie obywateli, zdalnie sterowane kamery oraz podsłuchy telefoniczne i pokojowe - cały ten system mający, jak to tłumaczą rządzący, służyć poprawie bezpieczeństwa obywateli w Najjaśniejszej, nie jest poddany odpowiednim regulacjom prawnym. To znaczy, że prawo ludzi do prywatności nie jest w Polsce zagwarantowane w wystarczającym stopniu. W Najjaśniejszej policja i specsłużby buszują po internecie, jak chcą. Prawna ochrona prywatności korespondencji internetowej oraz rozmów prowadzonych przez komunikatory jest w Najjaśniejszej iluzoryczna i dalece niewystarczająca. Policja i specsłużby - bez prawnych upoważnień - w internecie nie ograniczają się do tropienia pedofilów. Na przykład CBA intensywnie filtruje internetową korespondencję biznesową. Odpowiedz Link Zgłoś
realista.1000 tales.. ty masz pedalskie ciągoty, klonie! 01.10.07, 09:08 podmyj sie brudasie, klonie! Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 dzień dobry,pierot6, zaczynamy dzionek od wyzwisk? 01.10.07, 09:10 klniku niedorobiony, administracjas już ma cię na oku - naliczyli około 19 twoich nicków Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: czyżyk ze złodziejskimi ciągotami boi się PiS 01.10.07, 09:15 Zapłacę JA i TY.. Gazeta Prawna, 01.10.07 Grozi nam podwyżka składek do ZUS i podatków BUDŻET 2008 | Coraz więcej środków na wydatki socjalne O 13,3 mld zł - do kwoty ponad 87 mld zł - wzrosną w 2008 roku wydatki socjalne budżetu Najwięcej pieniędzy przeznacza się na emerytury i renty, bo politycy boją się niepopularnych, ale koniecznych reform Wzrost transferów socjalnych w czasie koniunktury grozi obniżeniem świadczeń i podnoszeniem składek w przyszłości Wydatki budżetu na świadczenia socjalne wzrosną w 2008 roku o 15 proc. w porównaniu z 2007 rokiem. Wyniosą 87,5 mld zł (w 2007 r. - 74,25 mld zł). Co trzecia złotówka, która wpłynie do budżetu od podatników, zostanie wydana na ten cel. Ekonomiści podkreślają, że wzrost tych wydatków w okresie dobrej koniunktury i poprawiającej się sytuacji na rynku pracy to podwójny błąd. To właśnie w tym czasie łatwiej jest przeprowadzać reformy, bo więcej osób pracuje i obniżanie wydatków jest łatwiejsze. Po drugie, gdy wzrost gospodarczy będzie niższy, podejmowane obecnie decyzje będą bardzo kosztowne dla budżetu i źle odbierane przez społeczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Czyżyk informuje o pisowskich aferach.. 01.10.07, 09:32 Afery pisowskie!! Wczasach prezydentury Lecha Kaczyńskiego warszawski ratusz stał się wylęgarnią przestępców. Siedzi w areszcie Andrzej Kryszyński, bohater afery korupcyjnej w Ministerstwie Rolnictwa, przez wielu obserwatorów uważanej za aferę rzekomą - pułapkę zastawioną na Leppera. Kryszyński to niezmiernie ciekawa postać: absolwent elitarnej szkoły wywiadu w Kiejkutach, zaufany człowiek ZChN, potem PiS. Był radcą prawnym zatrudnionym w warszawskim ratuszu na wniosek Andrzeja Urbańskiego, wtedy wiceprezydenta miasta, dziś prezesa TVP. Następnie towarzysze partyjni dali mu posadę wiceprezesa telefonii Dialog, która należy do KGHM Polska Miedź SA. Szefem rady nadzorczej Dialogu jest Maksymilian Bylicki, wiceprezes KGHM, wcześniej bliski współpracownik Lecha Kaczyńskiego. Sami swoi... Aresztowany niedawno pod zarzutem handlu narkotykami Artur P., doradca prezydenta ds. sportu i wiceprezes PKOl, zaczął karierę polityczną jako aktywista Ligi Republikańskiej, okupujący biuro przepustek w Pałacu Prezydenckim za czasów Kwaśniewskiego. Pod rządami AWS współpracował z nieżyjącym już ministrem Jackiem Dębskim. W 2003 r. prezydent Kaczyński zrobił Artura P. dyrektorem miejskiego biura sportu, chociaż już wtedy wróble ćwierkały o jego problemach kokainowych. Jak wielu innych dworzan Lecha Aleksandra, P. przeniósł się z warszawskiego ratusza do Kancelarii Prezydenta. Tu najwidoczniej rozkręcił narkobiznes; przekręcił towar za ponad 2 mln zł! Zmuszony do dymisji minister sportu Tomasz Lipiec też nie spadł z nieba. Pod skrzydłami Kaczora kierował warszawskim Ośrodkiem Sportu i Rekreacji. Hanna GronkiewiczWaltz zaalarmowała prokuraturę, że wyparowało wtedy z OSiR ok. 300 tys. zł, były jakieś kombinacje z fakturami, dyrektor Lipiec opłacał ze służbowej kasy opiekunkę do dziecka itp. Wszystko to wyszło na jaw, gdy Lipiec był jeszcze ministrem, ale - choć znalazł się "w kręgu podejrzeń" - premier Kaczyński nie chciał się go pozbyć. Nie zaszkodziło też Lipcowi ujawnienie faktu, że w maju 2006 r. służbową kartą kredytową opłacił przyjęcie urodzinowe w jednym z warszawskich lokali za drobne 3,5 tys. zł. Pod presją mediów zdecydował się zwrócić forsę do kasy ministerstwa i dalej był ministrem najuczciwszego rządu w dziejach Polski, pogromcą korupcji w PZPN. Jeden z dwóch panów, którzy szli z walizką pieniędzy do Ministerstwa Sportu i dziwnym zbiegiem okoliczności zostali zatrzymani, zanim dotarli do osoby, której mieli dać w łapę - to Krzysztof S., w czasach prezydentury Kaczora dyrektor basenów na Woli, później szef COS na Bemowie. Dobry znajomy Tomasza Lipca. Dopiero po tym incydencie wyleciał z rządu sam Lipiec. Wszyscy należeli do warszawskiej ekipy Kaczora i te koneksje umożliwiły im dalszą karierę. Chwilowo przerwaną przez organy ścigania.(..) Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Miasta dla Platformy,miasteczka i wsie-dla PiS 01.10.07, 09:04 i w ten właśnie sposób PO przerżnie wybory, he, he, he! Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Miasta dla Platformy,miasteczka i wsie-dla Pi 01.10.07, 09:07 ZA to zapłacisz TY i JA.. >Gazeta Prawna, 01.10.07 Grozi nam podwyżka składek do ZUS i podatków Dotowane emerytury rolników Wydatki administrowanego przez KRUS funduszu emerytalno-rentowego, który wypłaca rolnikom emerytury, renty, zasiłki pogrzebowe, a także finansuje ich składkę zdrowotną, wyniosą w 2008 roku 16,26 mld zł. 15 mld zł pochodzić będzie z budżetu. Prawie 92 proc. wszystkich świadczeń rolników będzie więc finansowanych przez podatników. Od rolników wpłynie zaledwie 1,24 mld zł. To efekt tego, że opłacają oni - bez względu na osiągany dochód i wielkość gospodarstwa - składki w tej samej, minimalnej wysokości (251 zł kwartalnie). Eksperci podkreślają, że taka sytuacja jest patologiczna i wymaga zmian. Agnieszka Chłoń-Domińczak, była wiceminister polityki społecznej, podkreśla, że obecny system jest niesprawiedliwy, bo często niezamożni podatnicy utrzymują z podatków rolników, którzy mają o wiele wyższe dochody i dysponują większym majątkiem. Podobnego zdania jest Lech Goraj z Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej. Podkreśla, że w początkowej fazie reformy nie trzeba od rolników wymagać prowadzenia pełnej księgowości (aby obliczyć dochód), ale można uzależnić wysokość składki od wielkości gospodarstwa. Leszek Kąsek zauważa, że wydatki socjalne nie sprzyjają rozwojowi. Jego zdaniem, dla gospodarki jest lepiej, jeśli pieniądze podatników przeznacza się na edukację, rozwój czy infrastrukturę. W jego opinii, obecna polityka rządu jest krótkowzroczna, bo kiedy gospodarka się rozwija, trzeba redukować te wydatki, a nie podwyższać je. Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Re: Miasta dla Platformy,miasteczka i wsie-dla Pi 01.10.07, 09:15 Czytasz gazetę Prawną? WSIsowska historia jej redaktora naczelnego dezawuuje tę gazetkę, która pieniła (i pieni) się z wściekłości po przejęciu władzy przez PiS, a straszyła nas już dwa lata temu: benzyną po 6zł/litr; plajtą na giełdzie; wycofywaniem inwestycji zagranicznych z Polski; spadkiem PKB; inflacją; bezrobociem i co? I g...! Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Miasta dla Platformy,miasteczka i wsie-dla Pi 01.10.07, 09:26 Widać, że sięgamy do historii!! Gazeta Prawna to tygodnik zbudowany przez WSI? To kto Twoim zdaniem wychował bliźniaków K? Kto wychował Dorna? Kto wychował Macierewicza? Ukształowanie mentalności przez rodziców odbija się teraz czkawką! Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Jeszcze wiem co to Solidarność! 01.10.07, 09:05 Jeszcze wiem co to Solidarność! W PiSie w górę pniesz się na czworaka, wygląd marny i głupawy szpaka. Szwagrze, nepocie dawaj korkociąg, oboje mamy do „wadzy” pociąg. Jak pochlejemy razem z komuchem, „Tusku” dostanie jakby obuchem. „Kaczor i Kwachu” za zdrowie wasze, a kto chce więcej tego w kamasze. Chleją, bełkocą, robią pajaca, nie pijesz, milczysz, lecz ty masz kaca. Pod ich sztandarem i jej obroną, postawę trzymasz zbyt uniżoną. Wyprostuj tors, przerastasz „dewianta”. Nie lękaj się , że ma na cię fanta. Rusz z innymi po jego krawacie, niechaj im strach znów wypełni gacie! Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Jeszcze wiem co to Solidarność! 01.10.07, 09:09 Państwo nas szpieguje - od szkoły Minister oświaty profesor Ryszard Legutko, wydał 6 września zarządzenie o specjalnym dotowaniu systemów monitoringu w szkołach, czyli systemów kamer do inwigilowania uczniów i nauczycieli. Podsłuch to ulubione narzędzie kaczystów. Teraz będzie instalowany nawet w podstawówkach. W 5 tysiącach szkół mają wkrótce być zainstalowane urządzenia do podsłuchu i podglądania, co będzie kosztować budżet centralny ok. 70 mln zł. Co najmniej drugie tyle będą zmuszone wyłożyć samorządy i rodzice uczniów. Nawiasem mówiąc są już w Najjaśniejszej szkoły, w których i bez zarządzenia zainstalowano po 30 kamer kosztem ok. 100 tys. zł. W zarządzeniu Legutki mowa jest nie tylko o rejestrowaniu zapisów obrazów z kamer przemysłowych, lecz także o rejestrowaniu dźwięku! ***Gdy w Najjaśniejszej zaczęło obowiązywać zarządzenie profesora Legutki o kamerowym monitoringu w szkołach, w Berlinie doszło do kilkutysięcznej manifestacji przeciwko tzw. prawu Schaublego, chadeckiego ministra spraw wewnętrznych Niemiec. (W roku 2000 był wraz Kohlem oskarżany o korupcję). Prawo Schaublego miałoby pozwolić policji i niemieckim specsłużbom na zdalne kontrolowanie komputerów i urządzeń telekomunikacyjnych obywateli za pośrednictwem internetu, czyli rozszerzyć zakres inwigilacji. Sprzeciwia się temu ok. 50 organizacji pozarządowych w RFN. Niemcy domagają się poszanowania prywatności. A MY... >MY..yy kochać Nelly Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Miasta dla Platformy 01.10.07, 09:05 rydzyk_fizyk napisał: > Nic dziwnego skoro PiS rozrzuca po kraju spadochroniarzy z rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 pierot6, opanuj się, bo robisz z siebie ... geja 01.10.07, 09:40 he, he, he Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 tales..dlaczego mnie zaczepisz, dziwko ? 01.10.07, 09:47 czego drzesz morde?.. Ja nie lubie chłopców, masz swoich kochanków Paetza,Rydzyka,Wielgusa i Jarka..wal do nich jak w dym ! Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 ja ci tylko grzecznie zwracam uwagę,bo przeklinasz 01.10.07, 09:50 stan twego znerwicowania pogłębia się nieusatannie - kaftan staje się niezbędny... i knebelek niestety też! Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Miasta dla Platformy 01.10.07, 09:13 Kazimierz Marcinkiewicz, b. premier - wspiera w kampanii wyborczej Marka Surmacza (PiS), byłego wiceministra spraw wewnętrznych, który zasłynął tym, że kradł prąd, a podległych mu policjantów wysyłał na posyłki. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Zagłębie Lubin siedliskiem pisowców.. 01.10.07, 09:17 Robert Pietryszyn, prezes klubu piłkarskiego Zagłębie Lubin - pomylił role. Klub przekształca w przybudówkę wyborczą PiS. A pieniądze KGHM wydaje na bezsensowne transfery słabych zawodników. Czyżby dlatego, że to też są sympatycy PiS? Czyżby kolejni zawodnicy Legii Warszawa zaczęli zmieniać barwy? Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Państwo robi pisowi kampanię wyborczą. 01.10.07, 09:21 Państwo robi PiS-owi kampanię wyborczą. Na wzór Białorusi, Syrii czy Rosji. >30 września odbyło się zaledwie 5 imprez z udziałem przedstawicieli rządu Jarosława Kaczyńskiego. Wiceminister edukacji narodowej Sławomir Kłosowski uczestniczył w beatyfikacji Czcigodnej Służebnicy Bożej Marii Luizy Merkert, współzałożycielki i pierwszej przełożonej generalnej Zgromadzenia Sióstr św. Elżbiety, wkościele pw. św. Jakuba i św. Agnieszki w Nysie. Wicewojewoda lubelski Grzegorz Jawor wziął udział w uroczystości nadania imienia 27. Wołyńskiej Dywizji Piechoty Armii Krajowej lubelskiemu rondu na skrzyżowaniu alei gen. Smorawińskiego i Kompozytorów Polskich, wojewoda pomorski Piotr Karczewski uczestniczył w uroczystości odpustowej oraz w poświęceniu krzyża i działki pod budowę kościoła w parafii św. Teresy od Dzieciątka Jezus w Gdańsku, wojewoda świętokrzyski Grzegorz Banaś bawił zaś na obchodach 90-lecia OSP w Krzepicach. itd... >ZA to wszytko płacisz TY i JA.. Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Państwo robi pisowi kampanię wyborczą. 01.10.07, 09:24 Mam nadzieję, że swiatli wyborcy zorientują się że podczepianie się PISdzielców do każdej inicjatywy i pchanie mordy przed kamery to tylko cyniczne wykorzystywanie sytuacji, ktore zemści się srogo 21.10. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Państwo robi pisowi kampanię wyborczą. 01.10.07, 09:29 Gdyby pisowski wyborca czytał inną prasę, oglądał inne programy telewizyjne, to nie martwiłbym się o wynik wyborów! Np; 23 września odbyło się aż 15 celebracji z udziałem przedstawicieli rządu! Wszystkie albo udział w obchodach rocznicowych, albo odsłonięcie pomnika! Na przykład wojewoda świętokrzyski Grzegorz Banaś celebrował 100-lecie odsłonięcia epitafiumpomnika hetmana polnego koronnego Stefana Czarnieckiego w kościele w Czarncy, rodowej miejscowości hetmana. Wojewoda małopolski Maciej Klima asystował księdzu w poświęceniu budynku remizy strażackiej oraz ofiarował sztandar wraz z wozem bojowym OSP w Turzy. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Miasta dla Platformy a wioski.. 01.10.07, 09:36 Wieś za namową swoich kapelanów zagłosuje na pisowców.. Strach przed grzechem, jakim jest głosowanie na PO czy LiD utrudnia zrozumienie duszy POlaka! Odpowiedz Link Zgłoś
si-si2 Miasta dla Platformy - liberałów - aferałów 01.10.07, 09:36 Czyżby społeczeństwo zapomniało, że PO dawniej KLD było już u władzy Ze naród został oszukany i ograbiony z narodowego majątku ? Że Polską rządził klan kolesi liberałów - AFERAŁÓW z Tuskiem włącznie. Myślę, że to młodzi są tak naiwni, bo oni nie znają prawdziwego oblicza Tuska, Komorowskiego i im podobnych. Tusk POtrafi wykolegować wszystkich - tak jak wykolegował prawdziwych założycieli Platformy Obywatelskiej. Tusk to wyjątkowo wredna menda. Głosuj na Tuska ,a wkrótce gorzko tego POżałujesz, naiwny Polaczku ! Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Miasta dla Platformy-liberałów-aferałów-Putr a 01.10.07, 09:38 Sprawa oczyszczalni ścieków w podbiałostockich Hryniewiczach to klasyczny przykład użycia prokuratury do obrony swoich. Oczyszczalnia przy wysypisku śmieci nigdy nie zaczęła działać, choć zapłacono jej wykonawcy, poznańskiej firmie Arka Konsorcjum, umówione 4 mln zł. Pod protokołem odbioru inwestycji podpisali się m.in: Marek Kozłowski - wtedy wiceprezydent Białegostoku, dziś miejski radny PiS, Krzysztof Sawicki - wtedy członek zarządu miasta, dziś poza samorządem, Krzysztof Putra - wtedy szef spółki Lech zarządzającej wysypiskiem, ostatnio wicemarszałek Senatu, gwiazdor telewizyjny, znany z najdłuższych wąsów i największej gromady dzieci wśród pisowców. Wszystko to wydarzyło się w roku 2002, jednak dopiero po doniesieniu NIK, w grudniu 2005 r., białostocka prokuratura wszczęła śledztwo. Już miała przesłuchać Kozłowskiego i Sawickiego, ale wstrzymała się ze względu na wybory samorządowe 2006 r., w których obaj panowie kandydowali na prezydenta miasta. (Dziś, gdy tuż przed wyborami prokuratura przesłuchuje setki młodych działaczy PO w starej sprawie domniemanych przekrętów na szkodę partii, używa argumentu, że śledztwo toczy się niezależnie od kalendarza politycznego). Trzy miesiące później białostoccy prokuratorzy dostali opinię biegłych i już chcieli postawić zarzuty Kozłowskiemu i Sawickiemu, ale... wtrącił się prokurator apelacyjny Sławomir Luks. Postanowił anulować wezwania dla obu polityków i przenieść śledztwo do innego miasta, by uniknąć zarzutów upolitycznienia śledztwa. Miał na to zgodę ówczesnego prokuratora krajowego Janusza Kaczmarka. Luks przyznał, że interweniował w tej sprawie dygnitarz PiS Krzysztof Jurgiel. Prokuratura Krajowa celnym kopem odesłała śledztwo do Prokuratury Okręgowej w Rzeszowie, ta zaś musiała zacząć od nowa - zapoznać się z aktami, przesłuchać niektórych przesłuchanych już świadków. Dochodzenie ugrzęzło. Marszałek Putra brylował w mediach gromiąc nieprawości lewicy i liberałów. O własnym udziale w śmierdzącej aferze mówił krótko i stanowczo: To dość prymitywna próba zdyskredytowania mojej osoby. Ja nie mam sobie nic do zarzucenia. Szum wokół oczyszczalni zrobiła "Gazeta Wyborcza". W lutym 2007 r. minister Ziobro zapowiedział kontrolę śledztwa w tej sprawie; obiecał nawet upublicznić jego efekty. Czas leci, a o efektach nie słychać. W maju komisja rewizyjna (bez radnych PiS), a w ślad za nią białostocka rada miasta stwierdziła, że Kozłowski, Sawicki i Putra, podpisując się pod protokołem odbioru oczyszczalni, mogli dopuścić się przestępstwa poświadczenia nieprawdy. Dodatkowo Putra, ówczesny prezes spółki Lech, mógł narazić ją na straty materialne. Zawiadomiono o tym rzeszowską prokuraturę, co ma taki skutek, jak wrzucenie kamienia do studni. Plusk - i głucha cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 W Hryniewiczach stanie pomnik aferała Putry ! 01.10.07, 09:50 w stlu PISUARU Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Re: W Hryniewiczach stanie pomnik "areała" Leppera 01.10.07, 09:53 w stylu ... pierota6: nagi wypięty tyłek (nie tylko do kopów) Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek hi,hi dwa lata temu PO tez wygralo sondarze 01.10.07, 09:54 a po wyborach tusk mial strasznie kwasny pysk,ten kwasny pysk zostal mu do dzis o po 21 .10 zostanie mu juz na zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 obecnie GW i POlityka też "pracują" w POcie czoła 01.10.07, 09:59 nad "dmuchaniem" sondaży - i dobrze, bo jak się skompromitują po raz trzeci, to ... splajtują, a część polityków PO odwiozą bezpośrednio do Tworek (wiem nawet których, ale nie powiem - domyślcie się sami!} Odpowiedz Link Zgłoś
euro-mason PiS, partia zwykłych biednych ludzi bez konta 01.10.07, 10:03 Samoobrona o "imperium finansowym braci Kaczyńskich" Samoobrona o "imperium finansowym braci Kaczyńskich" Posłowie Samoobrony twierdzą, że źródłem finansowania Porozumienia Centrum - partii Lecha i Jarosława Kaczyńskich - była Fundacja Prasowa "Solidarności". Działacze Samoobrony podkreślali na konferencji prasowej, że fundacja została powołana dzięki środkom pozyskanym ze spółki Telegraf, której działalność określili jako podejrzaną. Przypomnieli, że firma nie rozliczyła się z fiskusem z 5 milionów złotych. Działacze "Samoobrony" zaprezentowali historię Telegrafu. Sugerowali, że spółka założona przez obecnego premiera Jarosława Kaczyńskiego, Mariana Parchowskiego, Macieja Zalewskiego, obecnego wiceprezesa Telewizji Polskiej Sławomira Siwka i obecnego prezesa Polskiego Radia Krzysztofa Czabańskiego w błyskawiczny i nieuzasadniony realiami ekonomicznymi sposób zwiększała swój kapitał. Następnie poseł Janusz Maksymiuk przypomniał historię powstania Fundacji Prasowej Solidarności i przejęcia przez nią majątku zlikwidowanego wydawnictwa RSW Prasa-Książka-Ruch. Chodzi o budynki o powierzchni 56 tysięcy metrów kwadratowych. Zdaniem parlamentarzysty przejęcie nieruchomości w centrum Warszawy po zlikwidowanej firmie odbyło się w "niejasnych okolicznościach". Rzecznik partii Mateusz Piskorski stwierdził, że reprezentant fundacji - Jarosław Kaczyński "uwłaszczył" się na jej majątku. Posłowie Samoobrony kolejno wymieniali fundacje i spółki, które były lub są częścią, jak się wyrazili, "imperium finansowego braci Kaczyńskich". Obok Fundacji Prasowej Solidarności są to według nich spółki Srebrna, Srebrna Media, Cargo Modlin oraz fundacja i miesięcznik Nowe Państwo. W czwartek odbędzie się spotkanie Samoobrony i LPR w sprawie wyborów. Andrzej Lepper powiedział na konferencji prasowej, że partie będą się wspólnie zastanawiać, czy wystartują do wyborów razem, czy osobno. (IAR) 9/4/2007 5:55:28 PM Odpowiedz Link Zgłoś
szasza7 Tusk nie jest moim marzeniem i część jego drużyny. 01.10.07, 10:47 Jednak na to co robią Kaczory nie można pozwolić.Oni gnoją kraj.To ludzie chorzy i roznoszą epidemię na cały kraj.Ich drużyna to ludzie zarażeni od wodza nienawiścią.Poza tym są niekompetentni i głupi.Nie mają własnego zdania.Tępi.Zastanawiam się czy nie dać szansy PSL i Pawlakowi.Okazuje najwięcej spokoju i rozumu.KIedyś też go nie lubiłem,ale się poprawił.Żeby tylko nie było nawrotów.W każdym razie -Hejże na Kaczory! Odpowiedz Link Zgłoś