Dodaj do ulubionych

Miasta dla Platformy

01.10.07, 07:07
Nic dziwnego skoro PiS rozrzuca po kraju spadochroniarzy z rządu.
Obserwuj wątek
    • maruda.r Miasta dla Platformy 01.10.07, 07:24

Według sondażu "Rz", w tym pojedynku zdecydowanie prowadzi lider Platformy.
      Zamierza na niego głosować 38 proc. ankietowanych, prawie dwa razy więcej niż na
      prezesa PiS.

Prezesie PiS, larum grają. A ty na koń nie siadasz? Za teczkę nie chwytasz?

• sumienie.lk NA WYBORY! Już 21 października "Wykopki 2007" 01.10.07, 07:26
        Wspólnie wykopiemy z Sejmu i Senatu wszystkie kartofle, buraki i
        oszołomy!
        • konread Re: NA WYBORY! Już 21 października "Wykopki 2007" 01.10.07, 07:52
          sumienie.lk napisał:

> Wspólnie wykopiemy z Sejmu i Senatu wszystkie kartofle, buraki i
          > oszołomy!

No i oczywiście trujące rydze!
          • mariuszdd A potem :Tusk oddaj moje 100 milionów !" 01.10.07, 08:05
            Albo drugie hasło :"Oszuuukali mnie " he he
            • dornjuan To co ? lepiej byc biednym i niezadowolonym ? 01.10.07, 08:29
              Zdaniem Flisa, takie wyniki paradoksalnie mogą jednak szkodzić
              Platformie. "Pokazują, że jest partią wielkomiejską, a to wpisuje
              się w strategię PiS przekonania wyborców, że PO to partia bogatych i
              zadowolonych" - mówi politolog.
              To co mamy dążyć do tego żeby być niezadowolonym i biednym ?
              • mariuszdd Re: To co ? lepiej byc biednym i niezadowolonym ? 01.10.07, 08:38
                dornjuan napisała:

> Zdaniem Flisa, takie wyniki paradoksalnie mogą jednak szkodzić
                > Platformie. "Pokazują, że jest partią wielkomiejską, a to wpisuje
                > się w strategię PiS przekonania wyborców, że PO to partia bogatych i
                > zadowolonych" - mówi politolog.
                > To co mamy dążyć do tego żeby być niezadowolonym i biednym ?

Najważniejsze jest nie biegać potem po ulicy i drzeć się "A ja wiedziaaałem ?"
                Przecież takie postępowanie ludzi w Polsce można zaobserwować od 17
                lat.Wybierają a potem jęczą ;)
                • shithead Re: To co ? lepiej byc biednym i niezadowolonym ? 01.10.07, 09:03
                  Wroclaw jednak zawsze byl do przodu w stosunku do reszty Polski. Im
                  dalej na wschod tym ciemniej.
                  • mariuszdd Re: To co ? lepiej byc biednym i niezadowolonym ? 01.10.07, 09:07
                    > Wroclaw jednak zawsze byl do przodu w stosunku do reszty Polski. Im
                    > dalej na wschod tym ciemniej.

We Wrocławiu mieszkają potomkowie ludzi wschodu ;)
                    • shithead Re: To co ? lepiej byc biednym i niezadowolonym ? 01.10.07, 09:12
                      Ja sie urodzilem we Wroclawiu i moje dzieci rowniez wiec nie
                      zmieniaj mi rodowodu.
                      • poszeklu Lumpy i menele zaglosuja na Platforme Oszustow 01.10.07, 14:04
                        Nie dziwi. Im wieksza lumpiarnia tym lepsze notowania Oszustow.
              • wrojoz Glosuj za PO.! 01.10.07, 09:06
                Przeciw PiS.!!
                • realista1000 pod sondażykami GW i POlityki NIE MA forum, he,he 01.10.07, 09:42
                • tmeic Re: Glosuj za PO.! 01.10.07, 09:51
                  wrojoz napisał:

> Przeciw PiS.!!

"Trzeba zrobić wszystko aby odsunąć PiS od władzy" - jeszcze
                  całkiem niedawno mówił Donald Tusk. W pełni podzielam ten pogląd.
                  Niestety po ostatnich deklaracjach Donalda Tuska, że PO może
                  utworzyć koalicję z PiS głs oddany na PO to pośrednio poparcie
                  kartfli. Osobiście jestem zdruzgotany, bo bedę zmuszony rozważyć
                  inną opcję. Nie dam jedank zmarnować mojego glosu na utrzymanie się
                  przy korycie Kaczyńskiego i jego bandy.
                  • poszeklu Re: Glosuj za PO.!Skonczyc z odnowa Polski! 01.10.07, 14:07
                    Oszusci z Platformy Oszustow nawoluja lumpow i meneli do
                    wspolnej akcji.
                    Menele wszystkich krajow laczcie sie!
                • solveik Re: Glosuj za PO.! 01.10.07, 11:55
                  PO partia wielkomiejską? A ja myślałam, ze wynika to z faktu, iż w mieście żyją
                  ludzie wykształceni i myślący. A PiS sie szczyci, ze ma pewna wygraną na wsiach.
                  No tak, ciemnogrodem łatwiej manipulować.
            • lucusia3 Re: A potem :Tusk oddaj moje 100 milionów !" 01.10.07, 08:39
              Wyborcy PO to raczej ludzie, którzy nie czekają na obietnice, że im ktoś coś da (inaczej głosowaliby na PIS, bo ten w obietnicach jest rewelacyjny), ale mają nadzieję, że przestanie się im zabierać i marnować ich pieniądze. Wolą swoje pieniądze na leczenie dać lekarzom i pilęgniarkom niż setkom prezesów i prezesików z NFZ na limuzyny i gigantyczne nagrody. Wolą żeby zapłacić nauczycielom porządnie za pracę, a nie za kontrolujących nauczycieli, czy przypadkiem na studiach do czegoś nieopacznie się nie zapisali. Wolą płacić urzędnikom za wytyczanie dróg i przygotowanie przetargów a nie za wydawanie kolejnych setek koncesji i zezwoleń, czy kontroli czy gościu z warzywniaka zaksięgował odpowiednio pietruszkę. Wolą obniżki VATu na wszystko, niż wydzielone ulgi tylko dla jakiejś specjalnej grupy (patrz deweloperzy), które to ulgi można zawsze zabrać - jak się "nie opłaca" ich utzymać.
              • mariuszdd Re: A potem :Tusk oddaj moje 100 milionów !" 01.10.07, 08:44
                lucusia3 napisała:

> Wyborcy PO to raczej ludzie, którzy nie czekają na obietnice, że im ktoś coś da
                > (inaczej głosowaliby na PIS, bo ten w obietnicach jest rewelacyjny), ale mają
                > nadzieję, że przestanie się im zabierać i m

Nieprawda ,jak na razie to PiS walczy z kastą lekarską ,a P0 cichutko siedzi .
                • antyswiniopas do mariuszdd: kasty, grupy, oligarchie??? 01.10.07, 08:53
                  BINGO! twoj glos idealnie odzwierciedla pokrecony sposob
                  postrzegania swiata przez duch brothers oraz ich rycerzy. jesli masz
                  mariuszu ochote leczyc sie u doktora, ktory bierze za wizyte 15
                  zeta, a za operacje kregoslupa 37.50zeta, to ja zapraszam. ja
                  wolalbym miec mozliwosc korzystania z ubezpieczenia, ktore
                  pozwalaloby mi korzystac ze WSZYSTKICH istniejacych opcji leczenia
                  za DOWOLNE pieniadze. za ubezpieczenie chce placic sam. uslugi
                  lekarskie to rynek, taki sam jak samochody, czy bulki. dobre
                  kosztuje wiecej i maja (o zgrozo!) najwiecej chetnych do nabycia (co
                  nie oznacza, ze wszyscy maja mozliwosc kupienia, o nie!). dlatego na
                  przyklad w szwajcarii masz tylu wybitnych onkologow. bo biora cizka
                  forse za leczenie, a z tego jest ciezka forsa na rozwoj, badania,
                  sprzet, etc. i wlasnie dlatego w polskiej przychodni jest jak jest.
                  czyli stare biureczko, krzeselka, patyczki do gardelka. dzieki
                  ignorancji braci kaczynskich mamy szanse tkwic w takim ukladzie na
                  dlugo. czy po to zmieni?nie wiem, ale przynajmniej daje taka
                  szanse...
                  • wrojoz Glosujemy przeciw kaczyńskiemu. 01.10.07, 09:07
                    To przywódca drani. A dołączyli tylko oszukani ludzie.
                  • mariuszdd Re: do mariuszdd: kasty, grupy, oligarchie??? 01.10.07, 09:12
                    antyswiniopas napisał:

> BINGO! twoj glos idealnie odzwierciedla pokrecony sposob
                    > postrzegania swiata przez duch brothers oraz ich rycerzy. jesli masz
                    > mariuszu ochote leczyc sie u doktora, ktory bierze za wizyte 15
                    > zeta, a za operacje kregoslupa 37.50zeta, to ja zapraszam. ja
                    > wolalbym miec mozliwosc korzystania z ubezpieczenia, ktore
                    > pozwalaloby mi korzystac ze WSZYSTKICH istniejacych opcji leczenia
                    > za DOWOLNE pieniadze. za ubezpieczenie chce placic sam. uslugi
                    > lekarskie to rynek, taki sam jak samochody, czy bulki. dobre
                    > kosztuje wiecej i maja (o zgrozo!) najwiecej chetnych do nabycia (co
                    > nie oznacza, ze wszyscy maja mozliwosc kupienia, o nie!). dlatego na
                    > przyklad w szwajcarii masz tylu wybitnych onkologow. bo biora cizka
                    > forse za leczenie, a z tego jest ciezka forsa na rozwoj, badania,
                    > sprzet, etc. i wlasnie dlatego w polskiej przychodni jest jak jest.
                    > czyli stare biureczko, krzeselka, patyczki do gardelka. dzieki

No wiesz ,każdy by chciał korzystać ze sprzętu państwowego i jeszcze na tym
                    zarabiać;).
                    Mechanik naprawia samochody w uspołecznionym zakładzie naprawczym za pomocą
                    sprzętu mechanicznego kupionego przez Owsiaka.
                    • antyswiniopas Re: do mariuszdd: kasty, grupy, oligarchie??? 01.10.07, 09:19
                      > Mechanik naprawia samochody w uspołecznionym zakładzie naprawczym
                      za pomocą
                      > sprzętu mechanicznego kupionego przez Owsiaka.

ale taka wlasnie sytuacja pod rzadami duck brothers bedzie sie tylko
                      i wylacznie umacniac. panstwo solidarne (jezu jak niby prawicowiec
                      moze cos takiego mowic. w usa pis bylby uznany za bojowke lewacka)
                      to panstwo, ktore daje to czego dac nie moze, bo nie ma z czego.
                      zamiast budowac system, ktory zacznie (niestety niesprawiedliwie)
                      sprzyjac tym przy forsie, a na bazie tej forsy zacznie sluzyc tym,
                      ktorzy forsy nie maja, los kaczoros w najbardziej nieumiejetny
                      sposob staraja sie konstruowac jakies protezy.... ponoc prowizorka
                      jest najtrwalsza, ale moze lepiej zastanowic sie nad czyms zupelnie
                      nowym, trwalym, etc.?
        • wrojoz Re: NA WYBORY! Już 21 października "Wykopki 2007" 01.10.07, 09:05
          sumienie.lk napisał:

> Wspólnie wykopiemy z Sejmu i Senatu wszystkie kartofle, buraki i
          > oszołomy!
          • realista1000 WYKOPiemy Tuska po raz trzeci? Taaaaaak 01.10.07, 09:07
            • wrojoz Głosujemy przeciw PiS, to najwazniejsze. 01.10.07, 09:08
              Bardzo wazne.
              • realista1000 "wy" tak, ale demokracja nie, bo ONA chce PiS 01.10.07, 09:08
                • chodowiec_kreveteck Re: "wy" tak, ale demokracja nie, bo ONA chce PiS 01.10.07, 09:17
                  Dlatego uwazam, ze nalezy zrezygnowac z rownego prawa wyborczego i
                  wprowadzic wazenie glosow wyksztalceniem. Podstawowe, zawodowe - 1,
                  srednie 1.5, mgr 2 doktor 6, profesor belwederski 20. Do teo
                  wprowadzic poprawke na wiek, tak aby nieco zredukowac sile wyborcow
                  przed 25 i po 70 roku zycia.
                  • realista1000 Re: "wy" tak, ale demokracja nie, bo ONA chce PiS 01.10.07, 09:27
                    ty, widzę, nie demokracji chcesz a rządów "mędrców"?! Tylko, że mylą ci się dwa
                    pojęcia: MĄDROŚĆ i wiedza. A te nie zawsze chadzają parami -widać to chociażby
                    po dyżurnych "autorytetach" "naładowanych" wiedzą, ale głupich, że hej! I daj
                    takiemu "fiśniętemu" profesorkowi belwederskiemu 20 pkt - on nawet nie będzie
                    wiedział, co z nimi zrobić!
                    • si-si2 Re: nie głosujmy na potencjalnych aferzystów 01.10.07, 10:15
                      A ja jestem mgr inż. , mam dwa fakultety, pochodzę z rodziny inteligenckiej, nie
                      klepię biedy, mam ambiwalentny stosunek do kościoła, a jestem za PiS, i będę
                      głosować na PiS - bo są uczciwi.

W przeciwieństwie do bardzo młodych, ja pamiętam niedawnych złodziei liberałów -
                      aferałów.

Wątpię czy Tusk, mgr historii, syn robotnika kolejowego i salowej, o mentalności
                      baby z magla, jest w stanie mądrze rządzić krajem.

Tuskiem kieruje ŻĄDZA WŁADZY I PIENIĄDZA !

Kto rozwalił fabryki, huty, stocznie, kopalnie, kto rozkradał perfidnie Polskę,
                      - KLD Tuska (obecnea PO)

Dzięki komu nie ma pracy dla Polaków - dzięki KLD Tuska - (obecne PO ) bo
                      zniszczyli cały przemysł.

Tusk jest perfidnie wredny - zapomnieliście jak wykolegował prawdziwych twórców
                      Platformy Obywatelskiej (m.in.Macieja Płażyńskiego) a nawet przyjaciela Rokitę.

Wkrótce Tusk wykoleguje Naród !

• antyswiniopas aferzysci, magiel, kradzieze, bandyci... 01.10.07, 11:14
                        si-si, jesli choc czesc twojej opini opiera sie o fakty
                        (autentyczne, nie ziobrowe) to dlaczego posiadaczko 2 fakultetow z
                        rodziny inteligenckiej (co nie jest syninimem inteligencji, jeno
                        aspiracji potwierdzonej dyplomem) twoje orly-sokoly nie wyciagnely
                        jeszcze na tego drania kwitow? puste gadanie, czcze mamrotanie the
                        duck brothers. ja bym chetnie glosowal na pis, gdyby w ciagu 2 lat
                        udowodnili, ze chca i moga naprawde cos zrobic. a im nawet ustawa
                        lustracyjna nie wyszla. z pelnym poparciem sejmu, senatu,
                        prezydenta, pelnia mozliwosci stowrzenia i wykonania ustawy
                        lustracyjnej, puscili baka, ktory ostatecznie pograzyl idee
                        oczyszczenia kraju z komuchow. a dzisiaj kurdupel spotyka sie z
                        bylym prezydentem, wybitna postacia polskiej polityki. zaiste
                        zadziiajaca to uczciwosc i wiernosc swoim idealom. zastanow sie
                        posiadaczko 2 fakultetow jak to bylo i jak to jest mozliwe, ze twoj
                        idol w dwoch osobach tak niezrecznie rzadzi krajem, tak niezrecznie
                        realizuje swoje wymamrotane idealy jak niezrecznie caluje w dlon
                        kobiety, ze zacytuje gilowska...
                    • chodowiec_kreveteck Re: "wy" tak, ale demokracja nie, bo ONA chce PiS 01.10.07, 11:10
                      Oczywiscie, ze madrosc i tytuly nie chodza zawsze w parze, co widac
                      chocby po naszym prezydencie, podobno doktorze prawa. Jednak do
                      kierowania panstwem potrzebna jest wlasnie wiedza a nie madrosc, bo
                      panstwo to taka elektrownia atomowa, tylko troche bardziej
                      skomplikowana. Powierzysz kierowanie elektrownia madremu zyciowo
                      dziadkowi z przedwojenna szkola powszechna?
                      • antyswiniopas rzadzenie = zarzadzanie 01.10.07, 11:26
                        ot i wszystko. do rzadzenia trzeba kogos, kto umie zarzadzac. mowie
                        o panstwie wspolczesnym nie tym z czasow de montesquieu czy
                        talleyranda (z ktorego kaczynscy chyba ukochali cytat :"Człowiek
                        obdarowany został mową po to, aby ukryć swoje myśli."). dzisiaj
                        liczy sie ekonomia i dyplomacja. w proby sil na innych polach nie
                        bawi sie juz nikt, kto choc troszku sie orientuje, ze mamy juz XXI
                        wiek.
                  • antyswiniopas do: chodowiec 01.10.07, 09:33
                    e tam, po co ograniczac, rezygnowac? tylko zamieszanie z tymi
                    puktami. trzeba wyciag prawo do glosowania w ogole. przeciez mamy
                    jedynie slusznych przywodcow. nie prezydent, albo premier decyduje o
                    tym, kto bedzie prezydentem, albo premierem. a sejm w ogole do bani,
                    wiec niech go nie bedzie, senat to tylko pusta forma, wiec tez out!
                    i tak osiagniemy stan wiecznej szczesliwosci. do czasu kiedy premier
                    z braku laku nie rzuci sie bratu-prezydentowim do gardla. czyli po
                    jakichs 3 tygodniach max.
                  • tmeic Re: "wy" tak, ale demokracja nie, bo ONA chce PiS 01.10.07, 09:45
                    Zawsze drażniła mnie myśl , że głos menela spod sklepu GS waży tyle
                    samo co glos profesora. wydaje mi się jednak, że zamiast rządów
                    medrców lepiej byłoby wprowadzić rządy pracujących. Płacisz podatki
                    wg 3 skali czyli dajesz do kasy więcej - masz więcej do powiedzenia
                    jak te pieniądze wydawać. Teraz nasza demokracja to dyktat tych co
                    nic nie wnoszą a decydują jak tu obedrzeć ze skóry tych, którym
                    chce się pracować.
                    • antyswiniopas do tmeic 01.10.07, 11:39
                      nie, nie, nie! glos niech ma kazdy, taka juz jest ulomnosc
                      demokracji, ale wszelkie ograniczenia zawsze skutkuja albo nastpnymi
                      ograniczeniami, albo anarchizacja, ktora konczy sie dyktatura. czyli
                      skutek zawsze oplakany. obecnie mamy dyktat tzw. geniuszy
                      politycznych, ktorzy robia to co najprostsze w kraju, w ktorym
                      przewaza bieda: prymitywny populizm. prymitywny, bo obiecujacy, ze
                      panstwo da. i nikt mi nie powie, ze kaczynskiemu nie chodzi o nic
                      innego jak tylko o wladze dla wladzy. gdyby mial bardziej zlozone
                      cele, to by probowal rzadzic tak jak to robila "iron lady", co na
                      poczatku skutkowalo wielkimi protestami w uk, ale dzisiaj przynosi
                      angolom dobrobyt na maxa. tyle, ze malgoska twarda byla, a kartofel
                      z natury mietki jest.
                      • chodowiec_kreveteck Re: do tmeic 01.10.07, 12:22
                        Skad wiesz, ze ograniczenia prawa wyborczego przynosza szkody? Podaj
                        przyklady z historii demokracji nowozytnych. Uprzedzajac przypomne,
                        ze Hitler doszedl do wladzy nie przez ograniczenie praw wyborczych a
                        poprzez silowe zastraszanie opozycji i jej wyborcow. Ograniczenie
                        praw wyborczych dla Zydow nastapilo pozniej.

Prawda jest taka, ze NIKT nie probowal usprawnic wspolczenej
                        demokracji, wiec NIKT nie wie, jak by to dzialalo. Moim zdaniem
                        zaowocowaloby lepszymi rzadami i mniejszym wplywem mediow na wynik
                        wyborow.

Panstwo wspolczesne to jednak troche inna bajka niz Ateny
                        starozytne. Do zarzadzania nim nie wystarczy madrosc i
                        doswiadczenie, potrzebna jest fachowa wiedza. W wiekszosci wypadkow
                        wyborca nie zna kandydata osobiscie jako kolegi z dziecinstwa od
                        pasania koz, a dostaje go jedynie w formie medialnego produktu. Do
                        dokonania racjonalnego wyboru potrzebne jest pewne opatrzenie w
                        swiecie, czy po prostu wiedza ogolna z zakresu ekonomii, historii
                        itd. Ci, ktorzy tej wiedzy maja wiecej, powinni miec wieksze prawa
                        do decydowania. Jakims tam (moze niedoskonalym, ale obiektywnym)
                        miernikiem bylby odpowiedni zapis w centralnym rejestrze wyborcow o
                        posiadanym wyksztalceniu.
                    • anvill Re: "wy" tak, ale demokracja nie, bo ONA chce PiS 01.10.07, 11:40
                      Trudno się z Toba nie zgodzić szczególnie kiedy widzi się sytuacje,
                      gdzie ów menel spod GS sprzedaje ten głos za butelke wina owocowego -
                      czyli jakieś 3,60 (może ceny się zmieniły :) - dużo czasu minęło od
                      skończenia studiów ;))
            • antyswiniopas Re: WYKOPiemy ......a potem co? 01.10.07, 09:13
              duck brothers jak juz wszystkich wykopia dzieki umiejetnej
              manipulacji lekami, zahamowaniami, zawisciami i kompleksami post-
              peerelowskiego spoleczenstwa ( a umiejetnosc ta wynika wprost z
              wlasnych przykrych doswiadczen) nie beda mieli innego wyjscia, tylko
              sobie lby pourywac. tylko dlaczego za moje pieniadze? ja bym chcial
              rzadu, ktory pozwoli mi zatrudnic wiecej ludzi, rozwinac to co
              wspolnie robimy, zapewnic spokojna przyszlosc sobie, jak i
              wszystkim, za ktorych biore odpowiedzialnosc zatrudnijac ich. a w
              swiecie twoich faworytow, z braku innych wrogow, mam szanse, tak jak
              kazdy w polsce smodzielny (a wiec NIEBEZPIECZNY) przedsiebiorca
              wystapic ktoregos ranka w tvp jako lobuz, ktorego trzeba bylo
              aresztowac bo posiadal nielegalne dochody. po 24 godzinach okaze
              sie, ze areztowanie bylo bezprawne, no ale tego juz tvp nie
              pokaze....
              • realista1000 potem wreszcie NORMAlność 01.10.07, 09:17
                • antyswiniopas Re: potem wreszcie NORMAlność???? 01.10.07, 09:24
                  normalnosc to jest wdawanie sie w permanentna walke kazdego z kazdym
                  w momencie kiedy nalezy wykorzystac sprzyjajaca koniunkture rynkowa
                  i budowac zapasy na lata chude, ktore NASTAPIA jesli nie za 2 to za
                  5 lat? ciekaw jestem czy NORMAlni pisowcy chociaz na kartce probuja
                  sobie zapisac podstawowe kroki, ktore nalezy poczynic, zeby nie
                  pozwolic, aby bezrobocie nagle skoczylo powyzej 20%? ale co ja
                  mowie, oni beda wtedy w opozycji wrzeszczec jak to lewica niszczy
                  ich wiekopomne dzielo. zawsze sie zastanawiam, dlaczego do polityki
                  w polsce biora sie takie marne postaci. to chyba znak z nieba, ze
                  cos z naszym krajem jest nie halo....
                  • realista1000 Re: potem wreszcie NORMAlność???? 01.10.07, 09:38
                    o czym ty piszesz? O rządach SLD chyba? I nie bój się przyszłości i zagłosuj na PiS:

Polacy zadowoleni z życia jak nigdy wcześniej
                    wiadomosci.onet.pl/1615247,11,item.html
                    • antyswiniopas nie boj sie przyszlosci??? 01.10.07, 11:33
                      zaglosuj na pis??? czlowieku pis to partia przeszlosci jest. i w
                      kwestii celow i w kwestii metod. to juz naprawde nudne tak w kolko
                      powtarzac, ale swiat sie nieco zmienil od lat 70-tych, w ktorych to
                      duck brother zbudowali w sobie piramidy lekow, kompleksow, zawisci
                      oraz zahamowan. ja sie nie boje, jak mi nie bedzie pasowalo to
                      przeniose dzialalnosc chocby do czech, slowacji lub pribaltyki,
                      gdzie wporwadzono podatek liniowy i w nosie. mnie bardziej martwi
                      przyszlosc tych wszystkich naiwnych, ktorzy wierza, ze biedne
                      panstwo moze dac kazdemu solidarnie (czyt. po rowno) wszystko co
                      trzeba. poki co taki model realizuje sie w libii. no tylko, ze oni
                      maja od za..ia ropy. czasami warto pomyslec, naprawde warto.
    • mrlusiek za Platformą czyli za czym ? 01.10.07, 07:35
      nie wiem co będzie jak wygra platforma ?
      no wiem że, lepiej, kulturalniej, grzeczniej ale konkretnie to nic nie wiem ?
      • silesius.monachjiski001 A dzisiaj Kwachu zrobi frytki z tego kartofla. 01.10.07, 07:52
      • alex.schmid Pojedź do Wrocławia to zobaczysz 01.10.07, 07:56
        Wrocław jest najdynamiczniej rozwijającym sie miastem w Polsce, 4 co do
        wielkosci ale z 2 budżetem zaraz po Warszawie, to Wrocław pare lat temu
        reklamował się na bilbordach w Londynie - "Polacy wracajcie mamy dla was prace."
        Kiedy z innych miast w Polsce młodzi uciekają za granicę, Wrocławiem rządzi
        młodzież...
        Dlaczego? - Bo Wrocławiem od kilu kadencji, od kilkunastu lat rządzą politycy PO
        i związani z tą partią

Dlatego na byłego prezydenta miasta Bogdana Zdrojewskiego chce głosować ponad
        50% wyborców.
        Przecież to ewenement wśród polskich polityków - człowiek, który przez 2
        kadencje z rzędu rządził miastem ma ciągle ogromne poparcie...
        • antyswiniopas w trojmiescie tez nie jest zle 01.10.07, 09:06
          aczkolwiek szczegolnie w gdyni wystepuje el presidente, ktory
          nadstawia 4 litery tym, ktorzy akurat spiewaja piosenka "i got the
          power...." a z wroclawiem wasnie jest jak tlumacze gdzie moge: sila
          jest umiejetnosc zarzadzania miastem, gmina, powiatem, wojewodztwem,
          panstwem. nie to kto ma na kogo jakie haki. ale to czy sie potrafi
          wykorzystac aktualna hosse. czy potrafi sie znalezc przewagi
          konkurencyjne i czy sie je wykorzystuje. bo normalnych ludzi nie
          interesuje czy prezydent jest z lewa, czy z prawa. normalnych ludzi
          interesuje, czy pensja, ktora otrzymuja za swoja prace pozwala im
          normalnie zyc dzisiaj i miec nadzieje na spokojna przyszlosc. tego
          kaczynscy nie rozumieja. taka jest czesta wada pracownikow naukowych
          zyjacych w oderwaniu od rzeczywistosci. ze o panach po 50-tce
          mieszkajacych zawsze z mama nie wspomne...
          • wrojoz Głosujemy przeciw PiS.!! 01.10.07, 09:08
            Przeciw PiS.!!
      • antyswiniopas czyli za sladem rozsadku 01.10.07, 09:00
        dzisiejszy swiat to gospodarka oraz dyplomacja. kaczynscy w obu
        dziedzinach raczej slabi sa. nawet borowski ma wiecej oleju w glowie
        w obu kwestiach niz caly szwadron pisuarczykow ze swoimi liderami na
        czele. paskudni liberalowie z po daja chociazby mikroskopijny slad
        nadziei, ze polska rzeczywistosc pojdzie tam, gdzie zwyklym
        zjadaczom chleba po drodze:
        liberalizm: system poglądów oparty na indywidualistycznej koncepcji
        człowieka, dążący do zagwarantowania swobody działania jednostkom
        (zwł. w dziedzinie polit. i gosp.) i usunięcia interwencji państwa
        (por. laissez faire...; protekcjonizm); tolerancyjność, brak
        rygoryzmu;
        o to w zasadzie mam pretensje do po: nie potrafi z tej prostej
        definicji uczynic oreza. czy normalny czlowiek, ktory chce zawalczyc
        o siebie i swoja rodzine pragnie, zeb mu sie panstwo we wszystko
        terefere, czy tez chce miec jak najwiecej swobody w ramach prawa?
    • maruda.r Miasta dla Platformy 01.10.07, 08:01

Najbardziej wyrównana walka szykuje się w Gdańsku, gdzie lider PO Sławomir Nowak
      ma 6 proc. przewagi nad Maciejem Płażyńskim z PiS.

Skoro lokomotywa bez bagażu PiS-owskich przekrętów - Płażyński, nie radzi sobie
      z Nowakiem, to PiS w miastach ma przesrane.

• rydzyk_fizyk Re: Miasta dla Platformy 01.10.07, 10:01
        Wygląda na to, że "drezyna" Płażyński nie wyciągnie mandatu dla
        Kurskiego.
    • old.european No dobra. Cztery miasta a reszta wies. 01.10.07, 08:04

• mariuszdd Krystyna Łybacka:) 01.10.07, 08:16
      Tylu chętnych na nią głosuje,na pewno ma jakieś zasługi,np.jest młodą patriotką
      ;)
      • czyzyk331 Marcinkiewicz tworzy rząd w Londynie.. 01.10.07, 09:01
        Gdyby wygrało PiS , to Marcinkiewicz utworzy alternatywny rząd na
        uchodźctwie.
        Do rządu wejdą politycy PO, LiD i Samoobrony, którzy na wyspach
        brytyjskich znajdą azyl polityczny. Bazą rządu będą Polacy
        zamieszkali w Anglii, Szkocji czy Irlandii.
        • czyzyk331 PiS nas szpieguje - od szkoły 01.10.07, 09:03
          Kaczyści nas szpiegują - od szkoły
          Minister oświaty profesor Ryszard Legutko, wydał 6 września
          zarządzenie o specjalnym dotowaniu systemów monitoringu w szkołach,
          czyli systemów kamer do inwigilowania uczniów i nauczycieli.
          Podsłuch to ulubione narzędzie kaczystów. Teraz będzie instalowany
          nawet w podstawówkach.
          W 5 tysiącach szkół mają wkrótce być zainstalowane urządzenia do
          podsłuchu i podglądania, co będzie kosztować budżet centralny ok. 70
          mln zł. Co najmniej drugie tyle będą zmuszone wyłożyć samorządy i
          rodzice uczniów. Nawiasem mówiąc są już w Najjaśniejszej szkoły, w
          których i bez zarządzenia zainstalowano po 30 kamer kosztem ok. 100
          tys. zł.
          W zarządzeniu Legutki mowa jest nie tylko o rejestrowaniu zapisów
          obrazów z kamer przemysłowych, lecz także o rejestrowaniu dźwięku!
          ***Gdy w Najjaśniejszej zaczęło obowiązywać zarządzenie profesora
          Legutki o kamerowym monitoringu w szkołach, w Berlinie doszło do
          kilkutysięcznej manifestacji przeciwko tzw. prawu Schaublego,
          chadeckiego ministra spraw wewnętrznych Niemiec. (W roku 2000 był
          wraz Kohlem oskarżany o korupcję). Prawo Schaublego miałoby pozwolić
          policji i niemieckim specsłużbom na zdalne kontrolowanie komputerów
          i urządzeń telekomunikacyjnych obywateli za pośrednictwem internetu,
          czyli rozszerzyć zakres inwigilacji. Sprzeciwia się temu ok. 50
          organizacji pozarządowych w RFN. Niemcy domagają się poszanowania
          prywatności a MY?
          MyY kochać Nelly..
          • czyzyk331 Wszechpodglądactwo kaczystów.. 01.10.07, 09:04
            Wszechpodglądactwo kaczystów..
            Na przykład warszawiaków już śledzi 500 kamer Miejskiego Systemu
            Monitoringu (w 2004 r. było zaledwie 27 kamer). W przyszłym roku
            liczba miejsko-policyjnych kamer zwiększy się o ok. 50 sztuk, co
            będzie kosztowało, wraz z podłączeniem do systemu, ok. 4 mln zł.
            W Warszawie oprócz kamer Miejskiego Systemu Monitoringu obywateli
            śledzi także kilka tysięcy innych kamer zainstalowanych w bankach,
            na pocztach, w szpitalach, hotelach, restauracjach, supermarketach,
            bankomatach itd. Z zapisów tych "prywatnych" kamer dowolnie i na
            każde zawołanie korzysta policja i służby specjalne. Tego procederu
            nie reguluje prawo rangi ustawy. W mrocznych czasach PRL osoby
            obserwowane były odnotowywane w esbeckich aktach jako "figuranci". W
            solidarnym państwie Kaczyńskich "figurantem" jest każdy.
            • czyzyk331 Elektroniczne inwigilowanie obywateli.. 01.10.07, 09:05
              Elektroniczne inwigilowanie obywateli, zdalnie sterowane kamery oraz
              podsłuchy telefoniczne i pokojowe - cały ten system mający, jak to
              tłumaczą rządzący, służyć poprawie bezpieczeństwa obywateli w
              Najjaśniejszej, nie jest poddany odpowiednim regulacjom prawnym. To
              znaczy, że prawo ludzi do prywatności nie jest w Polsce
              zagwarantowane w wystarczającym stopniu. W Najjaśniejszej policja i
              specsłużby buszują po internecie, jak chcą. Prawna ochrona
              prywatności korespondencji internetowej oraz rozmów prowadzonych
              przez komunikatory jest w Najjaśniejszej iluzoryczna i dalece
              niewystarczająca.
              Policja i specsłużby - bez prawnych upoważnień - w internecie nie
              ograniczają się do tropienia pedofilów. Na przykład CBA intensywnie
              filtruje internetową korespondencję biznesową.
            • realista1000 czyżyk ze złodziejskimi ciągotami boi się PiS? 01.10.07, 09:06
              • realista.1000 tales.. ty masz pedalskie ciągoty, klonie! 01.10.07, 09:08
                podmyj sie brudasie, klonie!
                • realista1000 dzień dobry,pierot6, zaczynamy dzionek od wyzwisk? 01.10.07, 09:10
                  klniku niedorobiony, administracjas już ma cię na oku - naliczyli około 19
                  twoich nicków
              • czyzyk331 Re: czyżyk ze złodziejskimi ciągotami boi się PiS 01.10.07, 09:15
                Zapłacę JA i TY..
                Gazeta Prawna, 01.10.07
                Grozi nam podwyżka składek do ZUS i podatków
                BUDŻET 2008 | Coraz więcej środków na wydatki socjalne
                O 13,3 mld zł - do kwoty ponad 87 mld zł - wzrosną w 2008 roku
                wydatki socjalne budżetu
                Najwięcej pieniędzy przeznacza się na emerytury i renty, bo politycy
                boją się niepopularnych, ale koniecznych reform
                Wzrost transferów socjalnych w czasie koniunktury grozi obniżeniem
                świadczeń i podnoszeniem składek w przyszłości
                Wydatki budżetu na świadczenia socjalne wzrosną w 2008 roku o 15
                proc. w porównaniu z 2007 rokiem. Wyniosą 87,5 mld zł (w 2007 r. -
                74,25 mld zł). Co trzecia złotówka, która wpłynie do budżetu od
                podatników, zostanie wydana na ten cel.
                Ekonomiści podkreślają, że wzrost tych wydatków w okresie dobrej
                koniunktury i poprawiającej się sytuacji na rynku pracy to podwójny
                błąd. To właśnie w tym czasie łatwiej jest przeprowadzać reformy, bo
                więcej osób pracuje i obniżanie wydatków jest łatwiejsze. Po drugie,
                gdy wzrost gospodarczy będzie niższy, podejmowane obecnie decyzje
                będą bardzo kosztowne dla budżetu i źle odbierane przez
                społeczeństwo.
                • czyzyk331 Czyżyk informuje o pisowskich aferach.. 01.10.07, 09:32
                  Afery pisowskie!!
                  Wczasach prezydentury Lecha Kaczyńskiego warszawski ratusz stał się
                  wylęgarnią przestępców.
                  Siedzi w areszcie Andrzej Kryszyński, bohater afery korupcyjnej w
                  Ministerstwie Rolnictwa, przez wielu obserwatorów uważanej za aferę
                  rzekomą - pułapkę zastawioną na Leppera. Kryszyński to niezmiernie
                  ciekawa postać: absolwent elitarnej szkoły wywiadu w Kiejkutach,
                  zaufany człowiek ZChN, potem PiS. Był radcą prawnym zatrudnionym w
                  warszawskim ratuszu na wniosek Andrzeja Urbańskiego, wtedy
                  wiceprezydenta miasta, dziś prezesa TVP. Następnie towarzysze
                  partyjni dali mu posadę wiceprezesa telefonii Dialog, która należy
                  do KGHM Polska Miedź SA. Szefem rady nadzorczej Dialogu jest
                  Maksymilian Bylicki, wiceprezes KGHM, wcześniej bliski
                  współpracownik Lecha Kaczyńskiego. Sami swoi...
                  Aresztowany niedawno pod zarzutem handlu narkotykami Artur P.,
                  doradca prezydenta ds. sportu i wiceprezes PKOl, zaczął karierę
                  polityczną jako aktywista Ligi Republikańskiej, okupujący biuro
                  przepustek w Pałacu Prezydenckim za czasów Kwaśniewskiego. Pod
                  rządami AWS współpracował z nieżyjącym już ministrem Jackiem
                  Dębskim. W 2003 r. prezydent Kaczyński zrobił Artura P. dyrektorem
                  miejskiego biura sportu, chociaż już wtedy wróble ćwierkały o jego
                  problemach kokainowych. Jak wielu innych dworzan Lecha Aleksandra,
                  P. przeniósł się z warszawskiego ratusza do Kancelarii Prezydenta.
                  Tu najwidoczniej rozkręcił narkobiznes; przekręcił towar za ponad 2
                  mln zł!
                  Zmuszony do dymisji minister sportu Tomasz Lipiec też nie spadł z
                  nieba. Pod skrzydłami Kaczora kierował warszawskim Ośrodkiem Sportu
                  i Rekreacji. Hanna GronkiewiczWaltz zaalarmowała prokuraturę, że
                  wyparowało wtedy z OSiR ok. 300 tys. zł, były jakieś kombinacje z
                  fakturami, dyrektor Lipiec opłacał ze służbowej kasy opiekunkę do
                  dziecka itp. Wszystko to wyszło na jaw, gdy Lipiec był jeszcze
                  ministrem, ale - choć znalazł się "w kręgu podejrzeń" - premier
                  Kaczyński nie chciał się go pozbyć. Nie zaszkodziło też Lipcowi
                  ujawnienie faktu, że w maju 2006 r. służbową kartą kredytową opłacił
                  przyjęcie urodzinowe w jednym z warszawskich lokali za drobne 3,5
                  tys. zł. Pod presją mediów zdecydował się zwrócić forsę do kasy
                  ministerstwa i dalej był ministrem najuczciwszego rządu w dziejach
                  Polski, pogromcą korupcji w PZPN.
                  Jeden z dwóch panów, którzy szli z walizką pieniędzy do Ministerstwa
                  Sportu i dziwnym zbiegiem okoliczności zostali zatrzymani, zanim
                  dotarli do osoby, której mieli dać w łapę - to Krzysztof S., w
                  czasach prezydentury Kaczora dyrektor basenów na Woli, później szef
                  COS na Bemowie. Dobry znajomy Tomasza Lipca. Dopiero po tym
                  incydencie wyleciał z rządu sam Lipiec.
                  Wszyscy należeli do warszawskiej ekipy Kaczora i te koneksje
                  umożliwiły im dalszą karierę. Chwilowo przerwaną przez organy
                  ścigania.(..)
                  • realista1000 "wypracowanych w pocie czoła" i wyczytanych w GW? 01.10.07, 09:39
    • realista1000 Miasta dla Platformy,miasteczka i wsie-dla PiS 01.10.07, 09:04
      i w ten właśnie sposób PO przerżnie wybory, he, he, he!
      • czyzyk331 Re: Miasta dla Platformy,miasteczka i wsie-dla Pi 01.10.07, 09:07
        ZA to zapłacisz TY i JA..
        >Gazeta Prawna, 01.10.07
        Grozi nam podwyżka składek do ZUS i podatków
        Dotowane emerytury rolników
        Wydatki administrowanego przez KRUS funduszu emerytalno-rentowego,
        który wypłaca rolnikom emerytury, renty, zasiłki pogrzebowe, a także
        finansuje ich składkę zdrowotną, wyniosą w 2008 roku 16,26 mld zł.
        15 mld zł pochodzić będzie z budżetu. Prawie 92 proc. wszystkich
        świadczeń rolników będzie więc finansowanych przez podatników. Od
        rolników wpłynie zaledwie 1,24 mld zł. To efekt tego, że opłacają
        oni - bez względu na osiągany dochód i wielkość gospodarstwa -
        składki w tej samej, minimalnej wysokości (251 zł kwartalnie).
        Eksperci podkreślają, że taka sytuacja jest patologiczna i wymaga
        zmian. Agnieszka Chłoń-Domińczak, była wiceminister polityki
        społecznej, podkreśla, że obecny system jest niesprawiedliwy, bo
        często niezamożni podatnicy utrzymują z podatków rolników, którzy
        mają o wiele wyższe dochody i dysponują większym majątkiem.
        Podobnego zdania jest Lech Goraj z Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i
        Gospodarki Żywnościowej. Podkreśla, że w początkowej fazie reformy
        nie trzeba od rolników wymagać prowadzenia pełnej księgowości (aby
        obliczyć dochód), ale można uzależnić wysokość składki od wielkości
        gospodarstwa.
        Leszek Kąsek zauważa, że wydatki socjalne nie sprzyjają rozwojowi.
        Jego zdaniem, dla gospodarki jest lepiej, jeśli pieniądze podatników
        przeznacza się na edukację, rozwój czy infrastrukturę. W jego
        opinii, obecna polityka rządu jest krótkowzroczna, bo kiedy
        gospodarka się rozwija, trzeba redukować te wydatki, a nie
        podwyższać je.
        • realista.1000 Miasta dla Platformy,miasteczka i wsie-dla PSL ! 01.10.07, 09:09
        • realista1000 Re: Miasta dla Platformy,miasteczka i wsie-dla Pi 01.10.07, 09:15
          Czytasz gazetę Prawną? WSIsowska historia jej redaktora naczelnego dezawuuje tę
          gazetkę, która pieniła (i pieni) się z wściekłości po przejęciu władzy przez
          PiS, a straszyła nas już dwa lata temu: benzyną po 6zł/litr; plajtą na giełdzie;
          wycofywaniem inwestycji zagranicznych z Polski; spadkiem PKB; inflacją;
          bezrobociem i co? I g...!
          • czyzyk331 Re: Miasta dla Platformy,miasteczka i wsie-dla Pi 01.10.07, 09:26
            Widać, że sięgamy do historii!!
            Gazeta Prawna to tygodnik zbudowany przez WSI?
            To kto Twoim zdaniem wychował bliźniaków K?
            Kto wychował Dorna?
            Kto wychował Macierewicza?
            Ukształowanie mentalności przez rodziców odbija się teraz czkawką!
    • almagus Re: Jeszcze wiem co to Solidarność! 01.10.07, 09:05
      Jeszcze wiem co to Solidarność!

W PiSie w górę pniesz się na czworaka,
      wygląd marny i głupawy szpaka.
      Szwagrze, nepocie dawaj korkociąg,
      oboje mamy do „wadzy” pociąg.
      Jak pochlejemy razem z komuchem,
      „Tusku” dostanie jakby obuchem.
      „Kaczor i Kwachu” za zdrowie wasze,
      a kto chce więcej tego w kamasze.
      Chleją, bełkocą, robią pajaca,
      nie pijesz, milczysz, lecz ty masz kaca.
      Pod ich sztandarem i jej obroną,
      postawę trzymasz zbyt uniżoną.
      Wyprostuj tors, przerastasz „dewianta”.
      Nie lękaj się , że ma na cię fanta.
      Rusz z innymi po jego krawacie,
      niechaj im strach znów wypełni gacie!

• czyzyk331 Re: Jeszcze wiem co to Solidarność! 01.10.07, 09:09
        Państwo nas szpieguje - od szkoły
        Minister oświaty profesor Ryszard Legutko, wydał 6 września
        zarządzenie o specjalnym dotowaniu systemów monitoringu w szkołach,
        czyli systemów kamer do inwigilowania uczniów i nauczycieli.
        Podsłuch to ulubione narzędzie kaczystów. Teraz będzie instalowany
        nawet w podstawówkach.
        W 5 tysiącach szkół mają wkrótce być zainstalowane urządzenia do
        podsłuchu i podglądania, co będzie kosztować budżet centralny ok. 70
        mln zł. Co najmniej drugie tyle będą zmuszone wyłożyć samorządy i
        rodzice uczniów. Nawiasem mówiąc są już w Najjaśniejszej szkoły, w
        których i bez zarządzenia zainstalowano po 30 kamer kosztem ok. 100
        tys. zł.
        W zarządzeniu Legutki mowa jest nie tylko o rejestrowaniu zapisów
        obrazów z kamer przemysłowych, lecz także o rejestrowaniu dźwięku!
        ***Gdy w Najjaśniejszej zaczęło obowiązywać zarządzenie profesora
        Legutki o kamerowym monitoringu w szkołach, w Berlinie doszło do
        kilkutysięcznej manifestacji przeciwko tzw. prawu Schaublego,
        chadeckiego ministra spraw wewnętrznych Niemiec. (W roku 2000 był
        wraz Kohlem oskarżany o korupcję). Prawo Schaublego miałoby pozwolić
        policji i niemieckim specsłużbom na zdalne kontrolowanie komputerów
        i urządzeń telekomunikacyjnych obywateli za pośrednictwem internetu,
        czyli rozszerzyć zakres inwigilacji. Sprzeciwia się temu ok. 50
        organizacji pozarządowych w RFN. Niemcy domagają się poszanowania
        prywatności. A MY...
        >MY..yy kochać Nelly
    • wrojoz Re: Miasta dla Platformy 01.10.07, 09:05
      rydzyk_fizyk napisał:

> Nic dziwnego skoro PiS rozrzuca po kraju spadochroniarzy z rządu.
      • realista.1000 Dla Szamba-PIS zostało tylko gó..i sekta Rydzyka! 01.10.07, 09:10
        • realista1000 pierot6, opanuj się, bo robisz z siebie ... geja 01.10.07, 09:40
          he, he, he
          • pierot6 tales..dlaczego mnie zaczepisz, dziwko ? 01.10.07, 09:47
            czego drzesz morde?.. Ja nie lubie chłopców, masz swoich kochanków
            Paetza,Rydzyka,Wielgusa i Jarka..wal do nich jak w dym !
            • realista1000 ja ci tylko grzecznie zwracam uwagę,bo przeklinasz 01.10.07, 09:50
              stan twego znerwicowania pogłębia się nieusatannie - kaftan staje się
              niezbędny... i knebelek niestety też!
      • czyzyk331 Re: Miasta dla Platformy 01.10.07, 09:13
        Kazimierz Marcinkiewicz, b. premier - wspiera w kampanii wyborczej
        Marka Surmacza (PiS), byłego wiceministra spraw wewnętrznych, który
        zasłynął tym, że kradł prąd, a podległych mu policjantów wysyłał na
        posyłki.
        • czyzyk331 Zagłębie Lubin siedliskiem pisowców.. 01.10.07, 09:17
          Robert Pietryszyn, prezes klubu piłkarskiego Zagłębie Lubin -
          pomylił role. Klub przekształca w przybudówkę wyborczą PiS. A
          pieniądze KGHM wydaje na bezsensowne transfery słabych zawodników.
          Czyżby dlatego, że to też są sympatycy PiS?
          Czyżby kolejni zawodnicy Legii Warszawa zaczęli zmieniać barwy?
          • czyzyk331 Państwo robi pisowi kampanię wyborczą. 01.10.07, 09:21
            Państwo robi PiS-owi kampanię wyborczą.
            Na wzór Białorusi, Syrii czy Rosji.
            >30 września
            odbyło się zaledwie 5 imprez z udziałem przedstawicieli rządu
            Jarosława Kaczyńskiego. Wiceminister edukacji narodowej Sławomir
            Kłosowski uczestniczył w beatyfikacji Czcigodnej Służebnicy Bożej
            Marii Luizy Merkert, współzałożycielki i pierwszej przełożonej
            generalnej Zgromadzenia Sióstr św. Elżbiety, wkościele pw. św.
            Jakuba i św. Agnieszki w Nysie. Wicewojewoda lubelski Grzegorz Jawor
            wziął udział w uroczystości nadania imienia 27. Wołyńskiej Dywizji
            Piechoty Armii Krajowej lubelskiemu rondu na skrzyżowaniu alei gen.
            Smorawińskiego i Kompozytorów Polskich, wojewoda pomorski Piotr
            Karczewski uczestniczył w uroczystości odpustowej oraz w poświęceniu
            krzyża i działki pod budowę kościoła w parafii św. Teresy od
            Dzieciątka Jezus w Gdańsku, wojewoda świętokrzyski Grzegorz Banaś
            bawił zaś na obchodach 90-lecia OSP w Krzepicach. itd...
            >ZA to wszytko płacisz TY i JA..
            • albacor Re: Państwo robi pisowi kampanię wyborczą. 01.10.07, 09:24
              Mam nadzieję, że swiatli wyborcy zorientują się że podczepianie się PISdzielców
              do każdej inicjatywy i pchanie mordy przed kamery to tylko cyniczne
              wykorzystywanie sytuacji, ktore zemści się srogo 21.10.
              • czyzyk331 Re: Państwo robi pisowi kampanię wyborczą. 01.10.07, 09:29
                Gdyby pisowski wyborca czytał inną prasę, oglądał inne programy
                telewizyjne, to nie martwiłbym się o wynik wyborów!
                Np; 23 września
                odbyło się aż 15 celebracji z udziałem przedstawicieli rządu!
                Wszystkie albo udział w obchodach rocznicowych, albo odsłonięcie
                pomnika! Na przykład wojewoda świętokrzyski Grzegorz Banaś
                celebrował 100-lecie odsłonięcia epitafiumpomnika hetmana polnego
                koronnego Stefana Czarnieckiego w kościele w Czarncy, rodowej
                miejscowości hetmana. Wojewoda małopolski Maciej Klima asystował
                księdzu w poświęceniu budynku remizy strażackiej oraz ofiarował
                sztandar wraz z wozem bojowym OSP w Turzy.
    • maureen2 Miasta dla Platformy 01.10.07, 09:30
      ale to nie są wybory samorządowe
      • czyzyk331 Re: Miasta dla Platformy a wioski.. 01.10.07, 09:36
        Wieś za namową swoich kapelanów zagłosuje na pisowców..
        Strach przed grzechem, jakim jest głosowanie na PO czy LiD utrudnia
        zrozumienie duszy POlaka!
    • si-si2 Miasta dla Platformy - liberałów - aferałów 01.10.07, 09:36
      Czyżby społeczeństwo zapomniało, że PO dawniej KLD było już u władzy

Ze naród został oszukany i ograbiony z narodowego majątku ?

Że Polską rządził klan kolesi liberałów - AFERAŁÓW z Tuskiem włącznie.

Myślę, że to młodzi są tak naiwni, bo oni nie znają prawdziwego oblicza Tuska,
      Komorowskiego i im podobnych.

Tusk POtrafi wykolegować wszystkich - tak jak wykolegował prawdziwych
      założycieli Platformy Obywatelskiej.

Tusk to wyjątkowo wredna menda.

Głosuj na Tuska ,a wkrótce gorzko tego POżałujesz, naiwny Polaczku !
      • czyzyk331 Re: Miasta dla Platformy-liberałów-aferałów-Putr a 01.10.07, 09:38
        Sprawa oczyszczalni ścieków w podbiałostockich Hryniewiczach to
        klasyczny przykład użycia prokuratury do obrony swoich.
        Oczyszczalnia przy wysypisku śmieci nigdy nie zaczęła działać, choć
        zapłacono jej wykonawcy, poznańskiej firmie Arka Konsorcjum,
        umówione 4 mln zł. Pod protokołem odbioru inwestycji podpisali się
        m.in: Marek Kozłowski - wtedy wiceprezydent Białegostoku, dziś
        miejski radny PiS, Krzysztof Sawicki - wtedy członek zarządu miasta,
        dziś poza samorządem, Krzysztof Putra - wtedy szef spółki Lech
        zarządzającej wysypiskiem, ostatnio wicemarszałek Senatu, gwiazdor
        telewizyjny, znany z najdłuższych wąsów i największej gromady dzieci
        wśród pisowców.
        Wszystko to wydarzyło się w roku 2002, jednak dopiero po doniesieniu
        NIK, w grudniu 2005 r., białostocka prokuratura wszczęła śledztwo.
        Już miała przesłuchać Kozłowskiego i Sawickiego, ale wstrzymała się
        ze względu na wybory samorządowe 2006 r., w których obaj panowie
        kandydowali na prezydenta miasta. (Dziś, gdy tuż przed wyborami
        prokuratura przesłuchuje setki młodych działaczy PO w starej sprawie
        domniemanych przekrętów na szkodę partii, używa argumentu, że
        śledztwo toczy się niezależnie od kalendarza politycznego). Trzy
        miesiące później białostoccy prokuratorzy dostali opinię biegłych i
        już chcieli postawić zarzuty Kozłowskiemu i Sawickiemu, ale...
        wtrącił się prokurator apelacyjny Sławomir Luks. Postanowił anulować
        wezwania dla obu polityków i przenieść śledztwo do innego miasta, by
        uniknąć zarzutów upolitycznienia śledztwa. Miał na to zgodę
        ówczesnego prokuratora krajowego Janusza Kaczmarka. Luks przyznał,
        że interweniował w tej sprawie dygnitarz PiS Krzysztof Jurgiel.
        Prokuratura Krajowa celnym kopem odesłała śledztwo do Prokuratury
        Okręgowej w Rzeszowie, ta zaś musiała zacząć od nowa - zapoznać się
        z aktami, przesłuchać niektórych przesłuchanych już świadków.
        Dochodzenie ugrzęzło. Marszałek Putra brylował w mediach gromiąc
        nieprawości lewicy i liberałów. O własnym udziale w śmierdzącej
        aferze mówił krótko i stanowczo: To dość prymitywna próba
        zdyskredytowania mojej osoby. Ja nie mam sobie nic do zarzucenia.
        Szum wokół oczyszczalni zrobiła "Gazeta Wyborcza". W lutym 2007 r.
        minister Ziobro zapowiedział kontrolę śledztwa w tej sprawie;
        obiecał nawet upublicznić jego efekty. Czas leci, a o efektach nie
        słychać. W maju komisja rewizyjna (bez radnych PiS), a w ślad za nią
        białostocka rada miasta stwierdziła, że Kozłowski, Sawicki i Putra,
        podpisując się pod protokołem odbioru oczyszczalni, mogli dopuścić
        się przestępstwa poświadczenia nieprawdy. Dodatkowo Putra, ówczesny
        prezes spółki Lech, mógł narazić ją na straty materialne.
        Zawiadomiono o tym rzeszowską prokuraturę, co ma taki skutek, jak
        wrzucenie kamienia do studni. Plusk - i głucha cisza.
        • pierot6 W Hryniewiczach stanie pomnik aferała Putry ! 01.10.07, 09:50
          w stlu PISUARU
          • realista1000 Re: W Hryniewiczach stanie pomnik "areała" Leppera 01.10.07, 09:53
            w stylu ... pierota6:
            nagi wypięty tyłek (nie tylko do kopów)
    • dobiczek hi,hi dwa lata temu PO tez wygralo sondarze 01.10.07, 09:54
      a po wyborach tusk mial strasznie kwasny pysk,ten kwasny pysk zostal
      mu do dzis o po 21 .10 zostanie mu juz na zawsze
      • realista1000 obecnie GW i POlityka też "pracują" w POcie czoła 01.10.07, 09:59
        nad "dmuchaniem" sondaży - i dobrze, bo jak się skompromitują po raz trzeci, to
        ... splajtują, a część polityków PO odwiozą bezpośrednio do Tworek (wiem nawet
        których, ale nie powiem - domyślcie się sami!}
    • euro-mason PiS, partia zwykłych biednych ludzi bez konta 01.10.07, 10:03
      Samoobrona o "imperium finansowym braci Kaczyńskich"

Samoobrona o "imperium finansowym braci Kaczyńskich" Posłowie Samoobrony
      twierdzą, że źródłem finansowania Porozumienia Centrum - partii Lecha i
      Jarosława Kaczyńskich - była Fundacja Prasowa "Solidarności". Działacze
      Samoobrony podkreślali na konferencji prasowej, że fundacja została powołana
      dzięki środkom pozyskanym ze spółki Telegraf, której działalność określili jako
      podejrzaną. Przypomnieli, że firma nie rozliczyła się z fiskusem z 5 milionów
      złotych. Działacze "Samoobrony" zaprezentowali historię Telegrafu. Sugerowali,
      że spółka założona przez obecnego premiera Jarosława Kaczyńskiego, Mariana
      Parchowskiego, Macieja Zalewskiego, obecnego wiceprezesa Telewizji Polskiej
      Sławomira Siwka i obecnego prezesa Polskiego Radia Krzysztofa Czabańskiego w
      błyskawiczny i nieuzasadniony realiami ekonomicznymi sposób zwiększała swój
      kapitał. Następnie poseł Janusz Maksymiuk przypomniał historię powstania
      Fundacji Prasowej Solidarności i przejęcia przez nią majątku zlikwidowanego
      wydawnictwa RSW Prasa-Książka-Ruch. Chodzi o budynki o powierzchni 56 tysięcy
      metrów kwadratowych. Zdaniem parlamentarzysty przejęcie nieruchomości w centrum
      Warszawy po zlikwidowanej firmie odbyło się w "niejasnych okolicznościach".
      Rzecznik partii Mateusz Piskorski stwierdził, że reprezentant fundacji -
      Jarosław Kaczyński "uwłaszczył" się na jej majątku. Posłowie Samoobrony kolejno
      wymieniali fundacje i spółki, które były lub są częścią, jak się wyrazili,
      "imperium finansowego braci Kaczyńskich". Obok Fundacji Prasowej Solidarności są
      to według nich spółki Srebrna, Srebrna Media, Cargo Modlin oraz fundacja i
      miesięcznik Nowe Państwo. W czwartek odbędzie się spotkanie Samoobrony i LPR w
      sprawie wyborów. Andrzej Lepper powiedział na konferencji prasowej, że partie
      będą się wspólnie zastanawiać, czy wystartują do wyborów razem, czy osobno.

(IAR)

9/4/2007 5:55:28 PM
    • si-si2 A co z rolikami 01.10.07, 10:22
    • szasza7 Tusk nie jest moim marzeniem i część jego drużyny. 01.10.07, 10:47
      Jednak na to co robią Kaczory nie można pozwolić.Oni gnoją kraj.To
      ludzie chorzy i roznoszą epidemię na cały kraj.Ich drużyna to ludzie
      zarażeni od wodza nienawiścią.Poza tym są niekompetentni i głupi.Nie
      mają własnego zdania.Tępi.Zastanawiam się czy nie dać szansy PSL i
      Pawlakowi.Okazuje najwięcej spokoju i rozumu.KIedyś też go nie
      lubiłem,ale się poprawił.Żeby tylko nie było nawrotów.W każdym
      razie -Hejże na Kaczory!
      • pierot6 szasza7...Popieram w całości .... 01.10.07, 12:19

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka