Dodaj do ulubionych

Jaroslaw i cuda

06.10.07, 20:12
1) Pierwszy cudowny przypadek w życiu Jarosława to zawrotna kariera
jego ojca Rajmunda. Tuż po wojnie żołnierzy AK, rozstrzeliwano,
osadzano w więzieniach, sadzano na nogach od stołka, torturowano, w
najlepszym razie wykluczano z życia społecznego. Tymczasem Rajmund
Kaczyński, żołnierz AK, tuż po wojnie dostaje od stalinowskiej władzy
wypasiony apartament na Żoliborzu, jak na tamte czasy rzecz poza
zasięgiem zwykłego obywatela, nawet szarego członka PZPR.
2) Cud drugi, żołnierz AK, mąż sanitariuszki AK, dostaje posadę
wykładowcy na Politechnice Warszawskiej i oboje żyją sobie z jednej
pensji jak pączki w maśle. W tym czasie gdy w Polsce rządzi Bierut, a
właściwie Stalin rządzi Bierutem, posada dla Akowca na uczelni brzmi
jak ponury żart, jednak rzecz miała miejsce
3) Cud trzeci, rodzą się bliźniaki i jako dzieci akowskiego
małżeństwa, na początku lat 60, kiedy większość dzieci akowców
opłakuje swoich rodziców, albo czeka na ich powrót z więzienia,
nasze orły zabawiają się w reżimowej TV.
4) Cud czwarty. Jarosław Kaczyński jako jedyny działacz
opozycji, z kręgu doradców Lecha Wałęsy nie zostaje internowany.
5) Cud piaty, Jarosław Kaczyński odmawia (tak twierdzi)
podpisania lojalki i jako jedyny opozycjonista odmawiający władzy
PRL zostaje zwolniony do domu, co więcej nikt go nie nęka, w okresie
1982-1989.
6) Cud szósty, Jarosław Kaczyński jako jedyny opozycjonista ma
sfałszowaną teczkę i jako jedyny opozycjonista domagający się
powszechnej lustracji ujawnia swoja teczkę dopiero po naciskach
prasy.
7) Cud siódmy to cud zagadka. Jaki jest związek między
ofiarowanym Rajmundowi Kaczyńskiemu przez PRL apartamentem na
Żoliborzu, pracą wczasach stalinowskich na Politechnice
Warszawskiej, karierą filmową bliźniaków i brakiem internowania
Jarosława Kaczyńskiego w stanie wojennym?

Kto wie? Czym aż tak bardzo mógł zaimponować władzy ludowej
żołnierz AK Rajmund Kaczyński, że władza otoczyła jego samego, jego
żonę z AK i dzieci szczególna troską. Opowieściami o wykańczaniu
bolszewików? Kto wie, czym mógł zaimponować oficerowi SB Jarosław
Kaczyński, że ten po odmowie podpisania lojalki wypuścił go wolno i
nigdy już nie nękał? Być może postraszył esbeka lustracją, układem,
oligarchią? A może po prostu oficer zadzwonił do ojca, kazał odebrać
syna, wyłoić w tyłek i obiecać, że się więcej nie będzie wygłupiał.
Wiecie, rozumiecie towarzysze z PiS tak po starej partyjnej
znajomości. Pomożecie rozwiązać zagadki cudownego życia wodza?:)

Obserwuj wątek
    • moon5 Re: Jaroslaw i cuda 06.10.07, 21:05
      Napisz też jakie mieszkania dostali rodzice twarzy LID-u i symbolu "Wyborczej".
      • z061947 Re: Jaroslaw i cuda 06.10.07, 21:22
        Symbol Wyborczej, niejaki Michnik dostał celę w więzieniu, z piętrowymi łóżkami.
        Nie wiedziałaś?
        • moon5 Re: Jaroslaw i cuda 06.10.07, 21:31
          Za trockizm, zresztą... Ale mnie chodziło o apartamenty, jakie dostali ich
          rodzice. Nie tylko rodzice Kaczyńskich coś tam dostali.
          • z061947 Re: Jaroslaw i cuda 06.10.07, 22:02
            moon5 napisała:

> Za trockizm, zresztą...

A co to takiego?
            • moon5 Re: Jaroslaw i cuda 06.10.07, 22:07
              pl.wikipedia.org/wiki/Trockizm
              • z061947 Re: Jaroslaw i cuda 06.10.07, 22:19
                Tyle to ja też potrafię znaleźć. Jak to się ma do Michnika? Potrafisz to
                wyjaśnić? Czytałaś może jego jakieś prace, które świadczyłyby o tym? Co na ten
                temat przeczytałaś i gdzie? Nie powiesz chyba, ze czerpiesz swoje informacje z
                Forum?
                • moon5 Re: Jaroslaw i cuda 06.10.07, 22:32
                  pl.wikipedia.org/wiki/Klub_Poszukiwaczy_Sprzeczno%C5%9Bci
                  Założył ten klub, który był powiązany z IV Międzynarodówką Komunistyczną
                  (Trockistowską, antysowiecką). To między innymi leżało u genezy "wydarzeń
                  marcowych" w 1968.

pl.wikipedia.org/wiki/IV_Mi%C4%99dzynarod%C3%B3wka
                  • moon5 Re: Jaroslaw i cuda 06.10.07, 22:50
                    "i wstąpił do założonego w 1962 r. przez Adama Michnika - Klubu Poszukiwaczy
                    Sprzeczności. Jak dzisiaj wspomina: Byliśmy młodymi komunistami, którzy chcieli
                    budować prawdziwy socjalizm i dlatego atakowaliśmy status quo, porównując teorię
                    z praktyką. Ten duch i pasja działania zdecydowały, że dziesięć lat później
                    został (wbrew zarządu warszawskiego jako element niepewny) przewodniczącym ZSMP
                    w Domach Centrum i wstąpił ponownie do PZPR."

Źródło: lewak.blog.onet.pl/2,ID252579745,index.html

www.polskaludowa.com/dokumenty/marzec68/broszura_kwpzpr.htm
                    www.rlsobel.com/plotkies/kps.htm
                  • z061947 Re: Jaroslaw i cuda 06.10.07, 22:59
                    Klub Krzywego Koła, to mieliby być trockiści? Gdzieś to wyczytała? Nie odsyłaj
                    mnie do Wiki, bo po pierwsze nie jest ona wiarygodna, a po drugie sam potrafię
                    to sobie wyklikać. Napisz skąd czerpiesz swoją wiedzę na ten temat. Jednym
                    słowem podaj źródła.
                    • moon5 Re: Jaroslaw i cuda 06.10.07, 23:23
                      Nie. W KKK byli i przeciwnicy sytemu i rewizjoniści, czyli polscy trockiści.
                      Ale A.M. NIE ZAkŁADAŁ KKK, tylko KPS, a kim byli ludzie tam zrzeszeni jest mowa
                      w przytoczonym przeze mnie fragmencie, czyli byli to "budowniczowie prawdziwego
                      socjalizmu", "porównujący teorię z praktyką", a czyż to nie trockizm? Podobnie
                      twierdzi Waldemar Łysiak, i inni pewnie też. Prawdziwi opozycjoniści to
                      "obalacze socjalizmu", a nie budowniczowie socjalizmu w wersji lepszej, zgodnej
                      z duchem rewolucji...
                      • y.y Re: Jaroslaw i cuda 07.10.07, 01:06
                        Nie wiem czy rodzice Michnika dostali przydział na cokolwiek,
                        zreszta jakie to ma znaczenie w kontekście tematu? Mowa nie jest o
                        Michniku. Zresztą porównanie bzdurne, bo Michnik nie jest ani
                        politykiem już, ani tym bardziej nie kandyduje, a co najwazniejsze,
                        z jego przeszłością nie dzieją się podobne cuda jak z przeszłością
                        Jarosława. Ale jak rozumiem, uciekamy od tematu zupełnie przypadkiem
                        prawda?:D
                        • moon5 Re: Jaroslaw i cuda 07.10.07, 01:18
                          Ludzie wiarygodni mówią, że dostali piękny apartament w dobrym miejscu, który
                          jest w posiadaniu tej rodziny do dzisiaj. Oni wszyscy sporo dostali w tamtych
                          czasach: Kwaśniewscy, Borowscy, i inni.
                          Nie można pisać, że tylko Kaczyńscy byli uprzywilejowani.
                          • onufry.zagloba Ale Kwasniewscy nie byli w AK:) 07.10.07, 03:51
                            Czy ty naprawde nie rozumiesz, czy tylko glupia udajesz?
                          • alikmix Re: Jaroslaw i cuda 09.10.07, 00:25
                            Ale tylko Kaczynscy probuja dorobic do swojego zyciorysu krysttalowa przeszlosc
                            i utozsamiaja sie z "prostym ludem"

www.matka-kurka.net/post/?p=1090
                            www.matka-kurka.net/post/?p=1092
                      • onufry.zagloba Nie, moon, to NIE jest trockizm:) 07.10.07, 03:49
                        en.wikipedia.org/wiki/Trockij#Permanent_Revolution
                        • onufry.zagloba I jeszcze lekturka: 07.10.07, 03:54
                          upload.wikimedia.org/wikipedia/en/5/5b/PermanentRevolution.jpg
                          • moon5 Re: I jeszcze lekturka: 07.10.07, 14:42
                            Bo moje linki z Wikipedii są gorsze od Twoich linków z Wikipedii?!

I znowu wyzywasz mnie od głupich... Mścisz się za to ze znalazłam Twoje
                            poprzednie wcielenia z tego forum?
                            • onufry.zagloba Lepsze: w twoich ni slowa o 07.10.07, 14:44
                              PERMANENTNEJ REWOLUCJI.
                              • moon5 Re: Lepsze: w twoich ni slowa o 07.10.07, 14:50
                                Permanentna rewolucja to trockizm. Co tu mieszasz, zawodowy mieszaczu!
                            • moon5 Re: I jeszcze lekturka: 07.10.07, 14:47
                              Ja dałam link do trockizmu i IV Międzynarodówki po polsku, Ty do angielskich
                              wyjaśnień tego problemu... I czy to coś zmienia? Permanentna rewolucja to
                              trockizm. Dlaczego się znowu wymądrzasz?
                              • onufry.zagloba A CO permanentna rewolucja ma z Michnikiem 07.10.07, 14:50
                                wspolnego? ZNOW krecisz, moon.
                                • moon5 Re: A CO permanentna rewolucja ma z Michnikiem 07.10.07, 14:57
                                  Ty powinieneś wiedzieć co ma wspólnego :) Inaczej nie byłoby was tu tylu
                                  zatrudnionych na tym forum. Permanentna rewolucja wymaga permanentnego prania
                                  mózgu...
                                  • onufry.zagloba Ale ty pieprzysz, moon...Az wstyd sluchac:) 08.10.07, 00:04
                                    Zlapana na lgarstwie czy zenujacej niewiedzy zaraz odkrecasz kota
                                    ogonem. Qrwa-Kurski ci ojcem i matka?
                                    • moon5 Re: Ale ty pieprzysz, moon...Az wstyd sluchac:) 08.10.07, 00:12
                                      Ja Ci dam "pieprzysz"... Trochę kultury, szlachcicu. Już kiedyś pytałeś, kto
                                      mnie rodził, bo na byle kogo wyglądam. Jakby Twoja żona tak wyglądała, to byś
                                      wielki majątek zrobił... Tracę już dla Ciebie cierpliwość, dziwny człowieku.
                                      • onufry.zagloba To twoj maz jest alfonsem? 08.10.07, 00:20
                                        Bo skad inaczej zarabianie na wygladzie zony przyszloby ci do glowy?
                                        • moon5 Re: To twoj maz jest alfonsem? 08.10.07, 01:45
                                          Dobrze wiesz, że nie mam i nie miałam męża, ale to Ty wypisywałeś tu rozmaite
                                          rzeczy o swojej zonie, tak jakbyś jej nie szanował... Jaki ma wzrost, jaki
                                          rozmiar stanika, raz pisałeś, że nie będziecie już mieć dzieci, bo jest niewiele
                                          młodsza od Ciebie, a ostatnio, że wkrótce będziecie mieć trzecie dziecko (?)
                                          • moon5 Re: To twoj maz jest alfonsem? 08.10.07, 01:50
                                            Kobieta może o sobie wypisywać, co tylko jej do głowy przyjdzie, ale mąż nie
                                            powinien obcym ludziom opowiadać różnych rzeczy o małżonce.
                                          • onufry.zagloba Bo to ostatnie to fakt - do badan prenatalnych 08.10.07, 01:53
                                            nie wiedzielismy, czy warto bedzie cieze donaszac. Teraz juz wiemy,
                                            ze warto:)
                                            • moon5 Re: Bo to ostatnie to fakt - do badan prenatalnyc 08.10.07, 02:36
                                              Ty to jesteś mocny! O przerywaniu ciąży będzie mi tu w nocy pisał... A fe.
    • cuffed Re: Jaroslaw i cuda 09.10.07, 02:57
      Cuda J.Kaczynskiego
      -nie jest aresztowany 13 grudnia 1981 roku bo to TW BOLEK
      -nie jest zwiazany z kobieta bo jest gejem
      -zwiazany uczuciowo z ministrem Ziobro.Ziobro to gej.
      -paranoidalna nienawisc do SB i gejow

TA KREATURA JEST PREMIEREM POLSKI.
      • moon5 Re: Jaroslaw i cuda 09.10.07, 17:58
        Ziobro wygląda na hetero-człowieka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka