gamon0 16.10.07, 17:40 Hehehe... Bogu świeczkę, diabłu ogarek, ludowi kit... a sobie resztę... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aplus haslo PiS - Thuske coraz bardziej sie osmiesza, 16.10.07, 17:48 z prywatyzacji Tuske zrezygnowal po zatrzymaniu Sawickiej a zaraz powie ze wszyscy bezrobotni dostana zasilki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Platforma buduje Front Obrony Korupcji 16.10.07, 18:05 aplus napisał: > z prywatyzacji Tuske zrezygnowal po zatrzymaniu Sawickiej a > zaraz powie ze wszyscy bezrobotni dostana zasilki ;-) M: Byloby to zabawne gdyby nie tak smutne. Wyglada, ze wyjcy Lisa, ktorych Tusk najal by zagluszali Premiera Kaczynskiego w czasie "debaty" przemienili sie w "dziennikarzy" i zagluszaja na antenie TVN-WSI, przedstawicieli CBA za ujawnienie prawdy o korupcji w Platformie. Tusk zaklinal sie na swojej konwencji, ze on tez bedzie walczyl z ...korupcja. Pewnie dlatego jego propagandzisci jak Komorowski, Niesiolowski, Gras czy sam Tusk opluwaja codziennie CBA. Jednak na atak wymierzony w sily walczace z korupcja oczywiscie nikt nie ma prawa odpowiedziec. Goebelsowskie klamstwa Platformy o securite, stasi i inne wulgaryzmy NIE WOLNO skonfrontowac z PRAWDA. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Platforma buduje Front Obrony Korupcji 16.10.07, 18:11 sęk w tym, że CBA wcale nie walczy z korupcją, tylko korupcję uprawia Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Platforma buduje Front Obrony Korupcji 16.10.07, 18:13 Elita gdanskiej PO: posel Marek Biernacki, poslanka Beata Sawicka. Marek Biernacki podal kontakt Sawickiej do burmistrza Helu aby sfinalizowac lapowke. Struktory PO, czyli siatka mafii. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus a moze tak ? PO = Front Uwlaszczeniowy Czerwonych 16.10.07, 18:15 Komuchow ? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo Platforma__Oszustow__chce__wyprze dac__szpitale_!!! 16.10.07, 18:18 won POszolomy Polacy juz wam dziekuje za dotychczasowe prywatyzacje i przekrety przy nich trzeba glosowac na PIS Odpowiedz Link Zgłoś
srpnov Kaczyński wzmacnia LiD i PSL. 16.10.07, 20:38 I w sumie dobrze robi. Choć uczciwe to raczej nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikowy Historia się powtarza 16.10.07, 21:11 W liceum nauczycielka historii zawsze mi powtarzała, że tylko zjawiska atmosferyczne są przypadkowe. Cała reszta jest inspirowana, najczęściej przez tych, którzy na tym zyskują. Tu zyskuje PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Obłędna logika Tuska - nie ujawniać przed wybo 16.10.07, 21:19 Może obłędni zwolennicy obłędnego Tuska, wytłumaczą mi dlaczego lepiej byłoby, abym nie poznał kandydującego malwersanta. Czy zdaniem obłędnego Tuska lepiej byłoby oddać głos na łapówkarza niż ujawnić kim jest? Odpowiedz Link Zgłoś
trasat Re: Obłędna logika Tuska - nie ujawniać przed wyb 16.10.07, 21:25 Byłoby lepiej, gdyby pokazywano malwersantów z wszytskich obozów politycznych. Proszę o pokazanie taśm dotyczących ministra Lipca. I kto powstrzymał łapówkarzy w progu Ministerstwa, gdzie nieśli pieniądze. A tak to jest tylko prostacki przejaw walki politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 Kamiński sam przyznał, że CBA bierze udział w kamp 17.10.07, 07:13 w kampanii. powiedział: zrobiłem konferencje po to, by ludzie wiedzieli na kogo nie głosować (!) Tyle, że Sawicka została wywalona z PO i nie startuje w wyborach. PiS po prostu nie potrafi grać uczciwie i w merytorycznym sporze nie ma szans, co pokazała debata Tuska z Kaczyńskim. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Sadysta Tusk znaca sie nad placzaca Sawicka 19.10.07, 01:10 wszystko jak wszystko ale by kobiete wypalac goracym zelazem ? Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Obłędna logika Tuska - nie ujawniać przed wyb 17.10.07, 12:34 trasat napisał: > Byłoby lepiej, gdyby pokazywano malwersantów z wszytstkich obozów > politycznych. Proszę o pokazanie taśm dotyczących ministra Lipca... > A co stoi na przeszkodzie? Są przecież agenturalne TV Polsat i TVN zwalczające PiS, niech ujawnią wszystkie przestępstwa. Liczne wrogie PISowi media jak Radio Z, RFM FM i inne. Oraz liczne gazety-szmaty jak Fakt, Nie itd, proszę bardzo niech ujawniają. Nawet TVP jest w zarządzaniu agenta Urbańskiego - piszcie o tym walcie całą prawdę o przekrętach PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: Obłędna logika Tuska - nie ujawniać przed wyb 16.10.07, 21:27 vitabravo napisał: > Czy zdaniem obłędnego Tuska lepiej byłoby oddać głos na > łapówkarza niż ujawnić kim jest? Cały czas wmawiacie ludziom, że PO ponosi odpowiedzialność za zachowanie JEDNEJ OSOBY, która od razu po wykryciu, że chciała przyjąć łapówkę - wyleciała z hukiem z Platformy. Jest w PO jakiś "tajny", nieujawniony łapówkarz? To proszę to udowodnić albo zamknąć gębę. Fakt, iż tą sprawę wciąż się wałkuje, chociaż stanowisko PO było jednoznaczne, to działalność podobna do inwigilowania prawicy za Wałęsy - upolitycznianie służb, które powinny być apolityczne. Działanie typowe dla Kaczyńskich, kłamstwa, obrzucanie łajnem przeciwnika politycznego i zwykła hipokryzja. Odpowiedz Link Zgłoś
testigo "Cuda"? dla cudaków // Praca - dla Polaków 16.10.07, 21:51 Chcesz szpitala za pieniądze? Głosuj na Donalda w rządzie!!! (SMS) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: "Cuda"? dla cudaków // Praca - dla Polaków 16.10.07, 22:37 To ciekawe, bo przychodnia w której się leczę ma w nazwie NZOZ. I da się tam leczyć "za darmo", czyli z pieniędzy NFZ. Z kolei u prywatnego dentysty płacę - ale jak podpisze umowę z NFZ to wówczas też będę się mógł leczyć "za darmo". Wniosek? Prywatyzacja sama w sobie nie ma nic a nic wspólnego z tym czy płacisz w szpitalu (czy gdzie indziej) czy nie. Istotne jest kto za to płaci - a to już inny problem. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:CBA rozdaje Niderlandy 16.10.07, 23:09 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4582951.html Ssawicka czy ScyPińSka, jak to u blondynek! Ja jestem menago dil, mam taki zachodni styl. Wyświechtane buty i z podsłuchem druty. Chodzę z tobą po parku, ale ty płacisz w barku. Agent nieruchomości, taki szczyt przystojności. „Sypnął jej zielonymi” takimi wirtualnymi. „Mahoniowy gość” z formy, szuka durnej z Platformy. Mogła być przecież ScyPińSka, nie dla niej zagrywka świńska. Ssawicka napalona, w akcji dil „Napoleona!” Nakręciła loda, lodu, że elektorat chodu. Więc Napoleonek rośnie, leją PiSiORy sprośnie! A przecież durna cipca, mogła zarobić u Lipca! Mogła u ministra schodów, z CeBeA nakręcić lodów! Oni są Pierwsi i Sprawiedliwi, i jak wrzód upierdliwi! Rydzykowe hemoroidy! Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:CBA rozdaje Niderlandy 17.10.07, 00:02 Kraj Popiela i Sobiepanów! Wiesław, Wiesław. Lech, Jarosław, Gierek, Gierek. Jak myszka serek. Życie na łapu cap, niestety za ochłap klap. Sekretarza Wiesława, z biedą Ruskich Warszawa. Natomiast za Gierka, drapanie z masła papierka. Jarek na myszy łase, w pułapkę daje kasę. Zaopatrzony należycie, nie chce mysz przy korycie! Korupcja to ich cnota, mają arenę i kota! Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 GW znowu S_T_R_O_N_N_I_C_Z_A 17.10.07, 00:15 Gw znowu jest stronnicza...już pomijam treść...ale aby artykuł był prawdziwy już sam tytuł powinien brzmieć raczej tak "PO bierze łapówki nawet podczas kampanii wyborczej". Troszkę obiektywizmu kochani! Odpowiedz Link Zgłoś
a.ba A teraz za co masz nie za piniądze? d. dajesz? 16.10.07, 23:08 Płacimy grube pieniądze na NFZ tylko przez partyjne struktury niewiele do szpitali dociara. Partie skutecznie osuszają po drodze tę rzekę pieniędzy tak, że zostaje ledwie strumyczek. Nie strasz nie strasz bo się . .. jak p_rezydent. Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: "Cuda"? dla cudaków // Praca - dla Polaków 16.10.07, 23:38 A chcę do diabła! Nie mąćcie ludziom w głowach! To państwo zdziera ze mnie każdego roku przeszło 3 patyki na służbę zdrowia i do żadnego specjalisty nie mogę się dostać. I tak płacę, jak mi zależy. Często funduję również wizyty swoim rodzicom, bo oni czekać to już w ogóle nie mogą. Moja matka jakby czekała na pańswową służbę zdrowia, dawno byłaby ślepa. Niech mi to państwo odda połowę tej kasy, którą ze mnie zdziera, a sobie poradzę. Poza tym prywatne przychodnie i szpitale mają też umowy z NFZ, co skrzętnie się ukrywa. Moi przyjaciele leczą się w takiej przychodni i nic nie płacą, a obsługa dużo lepsza. Poza tym obłuda pisu jest porażająca! Pan Religa był zwolennikiem prywatyzacji w słuzbie zdrowia, teraz udaje, że to jakies przewidzenia były! Służba zdrowia w tej formie, w której istnieje jest kompletnie niewydolna i nieprzydatna. Ktoś coś z tym musi zrobić, bo nasze pieniadze zamiast trafiac do lekarzy są przeżerane przez biurokrację. Szefowie NFZ właśnie podnieśli sobie pensje. Może o tym pokrzyczycie? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Obłędna logika Tuska - nie ujawniać przed wyb 16.10.07, 22:43 Problem PO jest dużo gorszy: w taśmach Sawickiej pojawia się jeszcze inny polityk PO, pojawia się jakiś "układ", pojawia się też coś w rodzaju "złodziejskiej prywatyzacji". Nie wiadomo jaka jest prawda - być może Sawicka po prostu sobie coś bredziła, być może nie. Dla przeciętnego wyborcy ważne jest jedno: wokół PO zaśmierdziało. Mnie tu intrygują trzy rzeczy: 1. Kolejny raz to CBA wręcza łapówkę. 2. Taśmy Sawickiej to dowód niemal na wszystkie tezy braci Kaczyńskich. Wręcz zbyt dobre by było prawdziwe. _Ale_ z drugiej strony mamy do czynienia tak naprawdę z płotką. Posłanką 2. a może i 3. kategorii. 3. Dziwnym zbiegiem okoliczności 2 dni temu pojawił się bijący rekordy demagogii spot PiSu o prywatyzacji szpitali i dziwnym zbiegiem okoliczności dzisiaj CBA się chwali że nagrało coś o prywatyzacji szpitali. Odpowiedz Link Zgłoś
ml2403 Re: Obłędna logika Tuska - nie ujawniać przed wyb 16.10.07, 23:49 Postaw się na równi z tym paranoikiem Brudzińskim. Każdy szpital ma swojego właściciela. Nikt nie sprzeda szpitala tak sobie, a nawet jeśli sprzeda to pod warunkami, z których głowny to taki, że musisz zachować dotychczasową działalność. Wychodzi taki palant jak Piecha i mówi,że działka pod szpitalem jest o wiele więcej warta niż szpital. I co chce przez to powiedzieć, że będzie można zburzyć budynek i zbudować apartamentowiec. Nikt się na to nie zgodzi. W Krakowie sprzedawano Szpital Kolejowy blisko centrum i postawiono takie warunki, że już odbyły się dwa przetargi i nie było chętnych za tę cenę. To tak newralgiczna decyzja, że nikt nie chce się podłożyć i być oskarżanym, że sprzedał za tanio. A że pani Sawicka pieprzyła co jej ślina na język przyniosła by grać rolę ważnej to już jej sprawa. W najbliższym ale i dalszym czasie nie będzie żadnej prywatyzacji wieloprofilowych szpitali, bo to się nikomu nie opłaci. Mogą się prywatyzować małe szpitale, ale one nie stanowią o potencjale leczniczym. Natomiast otwarta służba zdrowia o czym jakby "zapomniał" PiS jest już praktycznie w całości sprywatyzowana i nikt tam nie płaci. Całość to ohydna gra wyborcza, a pana Religę za udział w tak skandalicznym spocie wyborczym powinno się pozbawić prawa wykonywania zawodu i wykląć ze społeczności lekarskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Obłędna logika Tuska - nie ujawniać przed wyb 17.10.07, 00:04 > Wychodzi taki palant jak Piecha i mówi,że działka pod szpitalem jest > o wiele więcej warta niż szpital. Dobrze to świadczy o stanie polskich szpitali. Odpowiedz Link Zgłoś
kotogrodnika Re: Obłędna logika Tuska - nie ujawniać przed wyb 17.10.07, 02:21 ml2403 napisał: pana Religę > za udział w tak skandalicznym spocie wyborczym powinno się pozbawić > prawa wykonywania zawodu i wykląć ze społeczności lekarskiej. ...a doktorowi G. postawić pomnik Odpowiedz Link Zgłoś
trollskog A czy CBA probowalo przekupic poslow PiSu ? 17.10.07, 00:05 Ciekawe czy CBA probowalo kiedykolwiek wreczyc lapowke poslom PiSu... Jesli nie, to nigdy nie doczekamy sie ich zlapania. Korupcja "inspirowana", choc w ogolnosci dobra i skuteczna, jesli dotyczy polityki staje sie dosc problematyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: A czy CBA probowalo przekupic poslow PiSu ? 17.10.07, 00:08 Po co? Przecież z góry wiadomo, że są nieprzekupni. Odpowiedz Link Zgłoś
keeslaff Re: A czy CBA probowalo przekupic poslow PiSu ? 17.10.07, 08:46 Szacunek dla machiny propagandowej PiSu. Powyższy post jest przykładem jak skutecznie wciskają ludziom kit. "Ciemny lud to kupi" poseł na Sejm RP Jacek Kurski (PiS) Odpowiedz Link Zgłoś
carlos4444 Re: A czy CBA probowalo przekupic poslow PiSu ? 17.10.07, 20:43 CBA nie musiało dawać PiS. PiS próbowało dać Samoobronie i jakoś CBA nie ma nic do tego... Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: Obłędna logika Tuska - nie ujawniać przed wyb 16.10.07, 23:28 A czemu obłędni Kaczyńscy nie chcieli przed wyborami powołać komisji śledczych? Rozumiem, że według pisowskiej filozofii malwersantów opozycji dobrze poznać przed wyborami, malwersantów pisu po wyborach, a najlepiej nigdy. Kali by się nie powstydził takiego rozumowania. Ale te numery już nie działają. Wybierałam się niechętnie głosować na PO, po cynicznych i szambiarskich kaczych zagrywkach zrobię to może nie z zachwytem, ale dużo chętniej. Odpowiedz Link Zgłoś
keeslaff Re: Obłędna logika Tuska - nie ujawniać przed wyb 17.10.07, 08:40 > Może obłędni zwolennicy obłędnego Tuska, wytłumaczą mi > dlaczego lepiej byłoby, abym nie poznał kandydującego > malwersanta. > Czy zdaniem obłędnego Tuska lepiej byłoby oddać głos na > łapówkarza niż ujawnić kim jest? Zwolennikiem Tuska nie jestem, ale trzeba mieć naprawdę gładki mózg, żeby pisać takie rzeczy. Sawicka nie kandyduje, została wykopana właśnie po tym jak poznałeś jej malwersacje kilka tygodni temu. Kamiński sam sobie zaprzecza mówiąc w jednym zdaniu, że termin wyborów nie ma dla niego znaczenia i dodając zaraz, że polacy muszą wiedzieć na kogo nie głosować (Sawicka nie kandyduje) stąd taki a nie inny termin konferencji. Odpowiedz Link Zgłoś
stawonog Pisuar juz je sprzedal -jak w Plocku :) 16.10.07, 22:50 chociaz akurat zrobil dobrze, tylko ze ciemny lud lubi panstwowe, wicie rozumicie :) Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: Platforma__Oszustow__chce__wyprze dac__szpita 16.10.07, 23:24 Sam sobie głosuj! Ależ was się zleciało na to okropne forum GW pisiaki! Cóż za poświęcenie! Ja tam nie mam tyle samozaparcia, żeby czytać wypociny czytelników Naszego Dziennika, Wprost, Rzeczpospolitej czy Gazety Polskiej. O słuchaniu bredni szamana z Torunia nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Platforma buduje Front Obrony Korupcji 16.10.07, 18:16 youtube.com/watch?v=Urx_v5N1QJs&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Re: Platforma buduje Front Obrony Korupcji 16.10.07, 20:07 poszeklu napisał: > Elita gdanskiej PO: posel Marek Biernacki, poslanka Beata Sawicka. > Marek Biernacki podal kontakt Sawickiej > do burmistrza Helu aby sfinalizowac lapowke. > Struktory PO, czyli siatka mafii. To ponoć nie był głos Biernackiego. Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Re: Platforma buduje Front Obrony Korupcji 16.10.07, 20:11 poszeklu napisał: > Elita gdanskiej PO: posel Marek Biernacki, poslanka Beata Sawicka. > Marek Biernacki podal kontakt Sawickiej > do burmistrza Helu aby sfinalizowac lapowke. > Struktory PO, czyli siatka mafii. Kamiński: Anonimowy poseł z nagrania to nie Marek Biernacki "Wprost" twierdzi, że kolegą Sawickiej, z którym rozmawiała, jest Marek Biernacki z PO, były minister spraw wewnętrznych i administracji w rządzie Jerzego Buzka. Obecnie jest członkiem sejmowej Komisji ds. Służb Specjalnych. - Tym politykiem nie jest Marek Biernacki - powiedział na konferencji prasowej dopytywany przez dziennikarzy Mariusz Kamiński. Marek Biernacki wcześniej potwierdził w rozmowie, że Sawicka poprosiła go o numer telefonu do burmistrza Helu - bo jak twierdziła - ma kogoś, kto chce zainwestować na półwyspie. Zaznaczył jednak, że nie widzi nic złego w tym, że dał jej numer służbowego telefonu samorządowca. - Przekazałem jej służbowy telefon burmistrza. To był służbowy telefon, nie widzę w tym nic szczególnego, że go przekazałem - powiedział Biernacki. - To byłby absurd jeśli nie można by było kontaktować kogoś z inną osobą - dodał. Przypomniał też, że jest posłem z Gdańska i burmistrz Helu "nie jest jedynym znanym mu samorządowcem. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.tapczan Re: Platforma buduje Front Obrony Korupcji 16.10.07, 22:32 Tobie to juz chyba doszczetnie zrylo beret. Dzwoni do Ciebie daleki znajomy i mowi, ze dostal numer od Twojego bliskiego znajomego i prosi o numer telefonu do kogos, kogo numer masz w komorce, albo po prostu kiedys dostales wizytowke. Ty kierowany checia pomocy, dajesz mu ten telefon. Po paru dniach okazuje sie, ze Twoj rozmowca zostal zatrzymany za kradzież samochodu. Rozumiem, że Ty od razu czujesz się członkiem siatki mafijnej. Bingo! Odpowiedz Link Zgłoś
przetykacz_kibli aleś im dołożył...normalnie jesteś moim fanem.. 17.10.07, 01:02 Odpowiedz Link Zgłoś
piotrjakub11 Re: Platforma buduje Front Obrony Korupcji 17.10.07, 03:13 poszeklu napisał: > Elita gdanskiej PO: posel Marek Biernacki, poslanka Beata Sawicka. > Marek Biernacki podal kontakt Sawickiej > do burmistrza Helu aby sfinalizowac lapowke. > Struktory PO, czyli siatka mafii. Teraz wiem na pewno będę głosował na PO bo to jedyna uczciwa partia a ci bolszewicy i złodzieje z PIS cele na was czekają Odpowiedz Link Zgłoś
lol76 Daj juz spokoj Tusk...az mi ciebe szkoda czlowieku 16.10.07, 20:26 W takie glupie gadanie - tuska, kaczynskiego, kwacha, millera, rokity, komorowskiego, giertycha, przyglupa leppera i tej calej reszty nedzarzy politycznych w tym smiesznym kraju - uwierza tylko debile i starsze babcie. Kampania = dno. Polska = totalna bylejakosc. Odpowiedz Link Zgłoś
norton2005 Polacy wybiorą między dobrem a złem 16.10.07, 21:08 Polacy wybiorą między dobrem a złem. PO w koalicji z LiD-em to dobro? Wolne żarty. Pana oczy panie Tusk mówią coś innego. Hasło pana jest prawdziwe tylko że PO jest właśnie po drugiej stronie, po stronie korupcji. Odpowiedz Link Zgłoś
stawonog Nie musi, w koncu korupcja byla glownie w rzadzie) 16.10.07, 18:15 Pisuarowym na dodatek :) Odpowiedz Link Zgłoś
peryklejtos Re: Platforma buduje Front Obrony Korupcji 16.10.07, 21:28 Powiedz mi co bierzesz! Ja też chcę mieć takie odjechane wizje! Odpowiedz Link Zgłoś
hepowy Re: Platforma buduje Front Obrony Korupcji 17.10.07, 11:42 peryklejtos napisał: > Powiedz mi co bierzesz! Ja też chcę mieć takie odjechane wizje! No nie wiem, ja bym nie probowal, bo to gowno najwyrazniej wypala mozg. Jak widac na przykladzie twojego przedmowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
viornisko Tusj chroni korupcje!!! 16.10.07, 21:59 Nie jest w stanie odciac sie od ludzi skompromitowanych, jest oczywistym elementem ukladu! Precz z Tuskiem i jego przydupasami Odpowiedz Link Zgłoś
gburiaifuria Re: Platforma buduje Front Obrony Korupcji 17.10.07, 02:01 odpowiedz dla mirmat1 nie masz racji, bo umowa jest umowa. PO zgodzila sie (nieslusznie zreszta na nierobienie komisji w grubszej sprawie, bo korupcji politycznej z CBA w roli glownej) po to, zeby moglo byc demokratycznie i zeby byly wybory. To blad, bo trzeba sie PiSowi dobrac wreszcie do skory, tak nie moze byc dluzej i prosze, waz sie przebudzil i ocieka jadem. Tu nie chodzi o to, zeby nie robic komisji, tu chodzi o to, zeby ja zrobic po wyborach, teraz nalezy cicho siedziec i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus a ty znowu bez sensu ;-) Nie chodzi czy zrezygnuje 16.10.07, 18:17 czy nie ale o to ze ten twoj Thuske jest jak chorogiewka na wietrze. Raz liberal, a raz popoulista gdy glosow brakuje. Czyli: klamczuch klamczuch !!!! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
stawonog nigdy koalicji z Szamboobrona -beknal niezlomny K 16.10.07, 22:55 Kaczor :) o takiej choragiewce myslisz aplusik? )))) Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: tusk robi w gacie gdy kaczor mowi, tak to wygl 16.10.07, 18:36 ada ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: haslo PiS - my jesteśmy rydzykowe hemoroidy 16.10.07, 19:45 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4582951.html Ssawicka czy ScyPińSka, jak to u blondynek! Ja jestem menago dil, mam taki zachodni styl. Wyświechtane buty i z podsłuchem druty. Chodzę z tobą po parku, ale ty płacisz w barku. Agent nieruchomości, taki szczyt przystojności. „Sypnął jej zielonymi” taki wirtualnymi. „Mahoniowy gość” z formy, szuka durnej z Platformy. Mogła być przecież ScyPińSka, nie dla niej zagrywka świńska. Ssawicka napalona, w akcji dil „Napoleona!” Nakręciła loda, lodu, że elektorat chodu. Więc Napoleonek rośnie, leją PiSiORy sprośnie! A przecież durna cipca, mogła zarobić u Lipca! Mogła u ministra schodów, z CeBeA nakręcić lodów! Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Tusk, mordo ty nasza, ty to potrafisz wciskać 16.10.07, 17:56 CUDA W POLSCE 1) Pierwszy cudowny przypadek w życiu Jarosława Kaczyńskiego, to zawrotna kariera jego ojca Rajmunda. Tuż po wojnie żołnierzy AK rozstrzeliwano, osadzano w więzieniach, sadzano na nogach od stołka, torturowano, w najlepszym razie wykluczano z życia społecznego. Tymczasem Rajmund Kaczyński, żołnierz AK, tuż po wojnie dostaje od stalinowskiej władzy wypasiony apartament na Zoliborzu, jak na tamte czasy rzecz poza zasięgiem zwykłego obywatela, nawet szarego członka PZPR. 2) Cud drugi, żołnierz AK, mąż sanitariuszki AK, dostaje posadę wykładowcy na Politechnice Warszawskiej i oboje żyją sobie z jednej pensji jak pączki w maśle. W tym czasie, gdy w Polsce rządzi Bierut, a właściwie Stalin rządzi Bierutem, posada dla akowca na uczelni brzmi jak ponury żart, jednak rzecz miała miejsce !!! 3) Cud trzeci, rodzą się bliźniaki i jako dzieci akowskiego małżeństwa, na początku lat 60, kiedy większość dzieci akowców opłakuje swoich rodziców, albo czeka na ich powrót z więzienia, nasze orły zabawiają się w reżimowej TV. 4) Cud czwarty. Jarosław Kaczyński jako jedyny działacz opozycji, z kręgu doradców w Lecha Wałęsy nie zostaje internowany. 5) Cud piąty, Jarosław Kaczyński odmawia (tak twierdzi) podpisania lojalki i jako jedyny opozycjonista, odmawiający władzy PRL, zostaje zwolniony do domu, co więcej nikt go nie nęka, w okresie 1982-1989. 6) Cud szósty, Jarosław Kaczyński jako jedyny opozycjonista ma sfałszowaną teczkę i jako jedyny opozycjonista domagający się powszechnej lustracji ujawnia swoją teczkę dopiero po naciskach prasy. 7) Cud siódmy to cud zagadka. Jaki jest związek między ofiarowanym Rajmundowi Kaczyńskiemu przez PRL apartamentem na Zoliborzu, pracą w czasach stalinowskich na Politechnice Warszawskiej, karierą filmową bliźniaków i brakiem internowania Jarosława Kaczyńskiego w stanie wojennym? Kto wie czym aż tak bardzo mógł zaimponować władzy ludowej żołnierz AK Rajmund Kaczyński, że władza otoczyła jego samego, jego żonę z AK i dzieci szczególną troską? Opowieściami o wykańczaniu bolszewików? Kto wie, czym mógł zaimponować oficerowi SB Jarosław Kaczyński, że ten po odmowie podpisania lojalki wypuścił go wolno i nigdy już nie nękał, być może postraszył esbeka lustracją, układem, oligarchią? A może po prostu oficer zadzwonił do ojca, kazał odebrał syna, wlał w tyłek i Jarek obiecał,że więcej nie będzie się wygłupiać. Wiecie, rozumiecie towarzysze z PiS, tak po starej partyjnej znajomości, pomóżcie rozwiązać zagadki cudownego życia wodza? Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: Tusk, mordo ty nasza, ty to potrafisz wciskać 16.10.07, 17:59 My nie o cudach tutaj... my o życiu codziennym w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Tusk, mordo ty nasza, ty to potrafisz wciskać 16.10.07, 18:00 pochrząkaj jeszcze PiSdeczko Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: Tusk, mordo ty nasza, ty to potrafisz wciskać 16.10.07, 18:02 Dobra... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pyosalpinx Re: Tusk, mordo ty nasza, ty to potrafisz wciskać 16.10.07, 22:01 przeciez wiadomo, ze blizniaki to oportunistyczne dupki Odpowiedz Link Zgłoś
kxx1 Tusk, tak trzymac! wygraj te wybory 16.10.07, 17:45 bo sa ludzie którzy chca zyc normalnie w tym kraju!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gg1968 Dobra odpowiedź Tuska na konferencję CBA 16.10.07, 17:48 gdyby jezcze udało się dowiedzieć kto współpracował z Sawicką i wywalić go zanim Kamiński ogłosi to w czasie ciszy wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Dobra odpowiedź Tuska na konferencję CBA 16.10.07, 18:12 kamiński specjalnie zamaskował ten głos, żeby nie było na to szans Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Dobra odpowiedź Tuska na konferencję CBA 16.10.07, 19:50 pe1 napisał: > kamiński specjalnie zamaskował ten głos Pewnie dlatego, że był to głos któregoś z działaczy PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Łapówki to fundament III RP i Okragłego Stołu, ka 16.10.07, 17:49 Łapówki to fundament III RP i Okragłego Stołu, każdy kto przeczytał wstrząsającą książkę R. Ziemkiewicza pt. "Michnikowszczyzna. "Historia choroby"o pożałowania godnych okolicznościach "powstania" III RP uknutej przez PZPRowskich cwaniaków i pseudoSolidarnościowych rzekomo-antykomunistów, ktorzy dziś w jednej partyjce dogorywają, wie o jakie mechanizmu korupcji i SBeckiej nomenklatury rozwijanie tzw. "działalności gospdoarczej" po 1989 r. sie opierało. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod już wiem gdzie się tak długo chowałeś wrzodzie 16.10.07, 17:54 III RP www.youtube.com/watch?v=nDHbimDHNB4 Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1111 Tusk: Wypalimy żelazem korupcję, gdziekolwiek s.. 16.10.07, 17:50 Cz to nie jest piłowanie gałęzi na której siedzi partia biznesu. Tusk chce psuć interesy swoim wyborcom ? Mordy moje zanim oddacie głos na PO zastanówcie się dobrze bo LiD takiej koszmarnej wizji nie deklaruje. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier LiD to wstyd, prostackie komuchy, ciemnota, elemen 16.10.07, 17:52 LiD to wstyd, prostackie komuchy, ciemnota, element antypolski, antynarodowy antyspoleczny. Glodowanie na LiD to glosowanie na sily wrogie Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: LiD to wstyd, prostackie komuchy, ciemnota, e 16.10.07, 17:56 CUDA W POLSCE 1) Pierwszy cudowny przypadek w życiu Jarosława Kaczyńskiego, to zawrotna kariera jego ojca Rajmunda. Tuż po wojnie żołnierzy AK rozstrzeliwano, osadzano w więzieniach, sadzano na nogach od stołka, torturowano, w najlepszym razie wykluczano z życia społecznego. Tymczasem Rajmund Kaczyński, żołnierz AK, tuż po wojnie dostaje od stalinowskiej władzy wypasiony apartament na Zoliborzu, jak na tamte czasy rzecz poza zasięgiem zwykłego obywatela, nawet szarego członka PZPR. 2) Cud drugi, żołnierz AK, mąż sanitariuszki AK, dostaje posadę wykładowcy na Politechnice Warszawskiej i oboje żyją sobie z jednej pensji jak pączki w maśle. W tym czasie, gdy w Polsce rządzi Bierut, a właściwie Stalin rządzi Bierutem, posada dla akowca na uczelni brzmi jak ponury żart, jednak rzecz miała miejsce !!! 3) Cud trzeci, rodzą się bliźniaki i jako dzieci akowskiego małżeństwa, na początku lat 60, kiedy większość dzieci akowców opłakuje swoich rodziców, albo czeka na ich powrót z więzienia, nasze orły zabawiają się w reżimowej TV. 4) Cud czwarty. Jarosław Kaczyński jako jedyny działacz opozycji, z kręgu doradców w Lecha Wałęsy nie zostaje internowany. 5) Cud piąty, Jarosław Kaczyński odmawia (tak twierdzi) podpisania lojalki i jako jedyny opozycjonista, odmawiający władzy PRL, zostaje zwolniony do domu, co więcej nikt go nie nęka, w okresie 1982-1989. 6) Cud szósty, Jarosław Kaczyński jako jedyny opozycjonista ma sfałszowaną teczkę i jako jedyny opozycjonista domagający się powszechnej lustracji ujawnia swoją teczkę dopiero po naciskach prasy. 7) Cud siódmy to cud zagadka. Jaki jest związek między ofiarowanym Rajmundowi Kaczyńskiemu przez PRL apartamentem na Zoliborzu, pracą w czasach stalinowskich na Politechnice Warszawskiej, karierą filmową bliźniaków i brakiem internowania Jarosława Kaczyńskiego w stanie wojennym? Kto wie czym aż tak bardzo mógł zaimponować władzy ludowej żołnierz AK Rajmund Kaczyński, że władza otoczyła jego samego, jego żonę z AK i dzieci szczególną troską? Opowieściami o wykańczaniu bolszewików? Kto wie, czym mógł zaimponować oficerowi SB Jarosław Kaczyński, że ten po odmowie podpisania lojalki wypuścił go wolno i nigdy już nie nękał, być może postraszył esbeka lustracją, układem, oligarchią? A może po prostu oficer zadzwonił do ojca, kazał odebrał syna, wlał w tyłek i Jarek obiecał,że więcej nie będzie się wygłupiać. Wiecie, rozumiecie towarzysze z PiS, tak po starej partyjnej znajomości, pomóżcie rozwiązać zagadki cudownego życia wodza? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: LiD to wstyd, prostackie komuchy, ciemnota, e 16.10.07, 17:58 Ojcem Safjana, Michnika i Geremka sie zajmij, oszczerco! Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: LiD to wstyd, prostackie komuchy, ciemnota, e 16.10.07, 17:59 pochrząkaj jeszcze zwieraczami Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: LiD to wstyd, prostackie komuchy, ciemnota, e 16.10.07, 18:03 Mementum dla Platformy i Tuska, ostrzezenie przed perfidia Salonu i komunistow: Słuchaj, Tusku, jak cię błaga LiD Rafał A. Ziemkiewicz Wygrana Tuska w telewizyjnej debacie to jeszcze za mało. Salon kręci nosami – no, owszem, pokonał Kaczyńskiego, ale z niesłusznych pozycji. Bo mówił o Irlandii, rozwoju gospodarczym i cenach kurczaków, a powinien mówić o tym, że PiS zagraża demokracji, zionie nienawiścią i wszystkich podsłuchuje. Salonowe media, zirytowane nieskutecznością dotychczasowej kampanii PO i przerażone wizją samodzielnych rządów PiS, zaroiły się w ostatnich dniach od doradców wskazujących Tuskowi, co powinien – ba, co musi – teraz zrobić. Owe rady w największym skrócie da się streścić do żądania, by Tusk atakował Kaczyńskich według wzorca od dwóch lat realizowanego z zajadłością przez lewicowe media. Z jakiegoś powodu kawiarniani mędrcy nie chcą zauważyć, że ów atak nie tylko nic nie dał, ale wręcz podniósł popularność Kaczyńskiego w szerokich kręgach społeczeństwa. Tymczasem lider PO, jak się wydaje, znalazł wreszcie metodę na PiS – być może poniewczasie, ale lepiej późno niż wcale. Można by sądzić, że lewicowe media będą uradowane. Czytając przez dwa lata histeryczne ataki lewicowo-liberalnych mediów na PiS i wszystkich, a zwłaszcza dziennikarzy, którzy nie zdeklarowali się jednoznacznie przeciwko prawicy, można było sądzić, że mediom tym chodzi głównie o odsunięcie Kaczyńskich od władzy i każdy, kto może tego dokonać, stanie się dla nich bohaterem. Okazuje się, że to nie tak. Chodzi nie tylko o odsunięcie Kaczyńskich, ale o to, aby zostali oni odsunięci na rzecz LiD. Nie jakichś innych budowniczych IV Rzeczypospolitej, dla których PiS to partia, która mówiła rzeczy słuszne, tylko nieumiejętnie je realizowała. Nie jakichś tam miększych od nich prawicowców w sojuszu z pragmatycznym do bólu PSL. Chodzi konkretnie o koalicję PO – LiD, w której stare układy lewicy i zmasowany ogień wpływowych mediów szybko uczyniłyby PO stroną słabszą. Każda inna sytuacja jest dla salonu równie nie do przyjęcia jak dotychczasowa. Źródło : Rzeczpospolita www.rp.pl/artykul/62329.html Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: LiD to wstyd, prostackie komuchy, ciemnota, e 16.10.07, 18:07 wiesz co junkier, do tej pory byłem za POPiS-em, ale debata z Kwachem, nie mówiąc o groźbach Gosiwskiego, nie pozostawia mi najmniejszych złudzeń, że wasze miejsce jest tylko na księżycu Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: LiD to wstyd, prostackie komuchy, ciemnota, e 16.10.07, 18:13 Tys jest kryptoLiDowiec jak mniemam. Nb mnie nie interesuja etykietki tylko realizacja programu politycznego, propolskiego, pronarodowego i antylewicowego. Oczywistym jest wiec ze PO jest zbyt chwiejna w swoich pogladach aby mogla rzadzic sama, potrzebna jest kuratela ze strony J. Kaczynskiego . Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: LiD to wstyd, prostackie komuchy, ciemnota, e 16.10.07, 18:15 widzę, że ci się niestety pogorszyło Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Patrz junkier, znalazłem dziadka w SS: 16.10.07, 18:57 www.panzerworld.net/uniforms-waffenssheadgear.html Przeczytaj podpis pod pierwszym od góry zdjęciem. Odpowiedz Link Zgłoś
6nine9 Re: Patrz junkier, znalazłem dziadka w SS: 16.10.07, 19:51 SS-Sturmmann Hans Joachin Katschinski, cudne!!! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: LiD to wstyd, prostackie komuchy, ciemnota, e 16.10.07, 20:36 junkier,ty nie tylko jesteś prostakiem,ale i debilem.Tacy jak ty bolszewicy kończą w warjatkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
jaguar666 Żelazkiem? 16.10.07, 17:51 CBA będzie wypalać żelazkiem, czyli pozostanie po jej działaniu smród i plama.Ziobro stworzył organizację partyjną, wyjął ją spod kontroli Sejmu, aby móc niszczyć opozycję. Typowe postępowanie neokomunistycznej partii, jaką PiS jest. A premier Kaczyński zdefiniował źródło korupcji, można tak pięknie ją teraz usunąć. Mówił on, że korupcja jest tak, gdzie osoby bądź grupy czują się bezkarne - w Polsce są cztery takie osoby: Jarosław Kaczyński, Zbigniew Ziobro, Ludwik Dorn, Mariusz Kamiński - gdy ich wsadzimy za kratki psychiatryka wróci w Polsce demokracja, póki oni są na wolności, korupcja, układy, matactwa popierana przez neokomunistów będą kwitły. Odpowiedz Link Zgłoś
jaguar666 Re: wracaja chlubne metody stalina za Po *} 16.10.07, 18:16 Z jednej strony mówisz, że zwalczasz postkomunę, a z drugiej będziesz głosował na PiS, czyli na neokomunistyczną partię, która w prostej linii nawiązuje do Stalina. Ot moralność PiS-owców. Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 kazdy esbek ma to zakodowane, *} 16.10.07, 18:40 jaguar666 napisał: > Z jednej strony mówisz, że zwalczasz postkomunę, a z drugiej będziesz głosował > na PiS, czyli na neokomunistyczną partię, która w prostej linii nawiązuje do > Stalina. Ot moralność PiS-owców. *> ty masz zakodowana polske stalinowska i nie widzisz roznicy pomiedzy rzadami prawa i sprawiedliwosci , ale to twoj problem *) Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Trzymaj się Donald, kaczki na księżyc 16.10.07, 17:51 youtube.com/watch?v=F_Oxtn000L8&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
mirek.zkanady GW nie wycina bluzgi faszysty abhoada... 17.10.07, 05:18 "Kaczki na ksiezyc"? A moze jeszcze zachciewa ci sie "Zydow na Madagaskar" Odpowiedz Link Zgłoś
hydrocortizon Oczywiście ! By żyło się (Wam) lepiej P(a)jace !! 16.10.07, 17:52 Nikt wam tego nie da co wam Tusk naobiecuje. Donek ! Pamiętasz oświatowy bonek ? Mordo ty moja pl.youtube.com/watch?v=KHRleh3lIDg Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Tusk: Wypalimy żelazem korupcję, gdziekolwiek s.. 16.10.07, 17:52 No i po co taki martializm ? ("wypalimy zelazem...") Przeciez populizm i demagogia to specjalnosc kaczej bandy. Jeszcze sie to moze odwrocic w druga strone, przeciwko Wam (po-pulizm). Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Ale ciemny lud nie głupi, kitu Tuska nie kupi 16.10.07, 17:55 CUDA W POLSCE 1) Pierwszy cudowny przypadek w życiu Jarosława Kaczyńskiego, to zawrotna kariera jego ojca Rajmunda. Tuż po wojnie żołnierzy AK rozstrzeliwano, osadzano w więzieniach, sadzano na nogach od stołka, torturowano, w najlepszym razie wykluczano z życia społecznego. Tymczasem Rajmund Kaczyński, żołnierz AK, tuż po wojnie dostaje od stalinowskiej władzy wypasiony apartament na Zoliborzu, jak na tamte czasy rzecz poza zasięgiem zwykłego obywatela, nawet szarego członka PZPR. 2) Cud drugi, żołnierz AK, mąż sanitariuszki AK, dostaje posadę wykładowcy na Politechnice Warszawskiej i oboje żyją sobie z jednej pensji jak pączki w maśle. W tym czasie, gdy w Polsce rządzi Bierut, a właściwie Stalin rządzi Bierutem, posada dla akowca na uczelni brzmi jak ponury żart, jednak rzecz miała miejsce !!! 3) Cud trzeci, rodzą się bliźniaki i jako dzieci akowskiego małżeństwa, na początku lat 60, kiedy większość dzieci akowców opłakuje swoich rodziców, albo czeka na ich powrót z więzienia, nasze orły zabawiają się w reżimowej TV. 4) Cud czwarty. Jarosław Kaczyński jako jedyny działacz opozycji, z kręgu doradców w Lecha Wałęsy nie zostaje internowany. 5) Cud piąty, Jarosław Kaczyński odmawia (tak twierdzi) podpisania lojalki i jako jedyny opozycjonista, odmawiający władzy PRL, zostaje zwolniony do domu, co więcej nikt go nie nęka, w okresie 1982-1989. 6) Cud szósty, Jarosław Kaczyński jako jedyny opozycjonista ma sfałszowaną teczkę i jako jedyny opozycjonista domagający się powszechnej lustracji ujawnia swoją teczkę dopiero po naciskach prasy. 7) Cud siódmy to cud zagadka. Jaki jest związek między ofiarowanym Rajmundowi Kaczyńskiemu przez PRL apartamentem na Zoliborzu, pracą w czasach stalinowskich na Politechnice Warszawskiej, karierą filmową bliźniaków i brakiem internowania Jarosława Kaczyńskiego w stanie wojennym? Kto wie czym aż tak bardzo mógł zaimponować władzy ludowej żołnierz AK Rajmund Kaczyński, że władza otoczyła jego samego, jego żonę z AK i dzieci szczególną troską? Opowieściami o wykańczaniu bolszewików? Kto wie, czym mógł zaimponować oficerowi SB Jarosław Kaczyński, że ten po odmowie podpisania lojalki wypuścił go wolno i nigdy już nie nękał, być może postraszył esbeka lustracją, układem, oligarchią? A może po prostu oficer zadzwonił do ojca, kazał odebrał syna, wlał w tyłek i Jarek obiecał,że więcej nie będzie się wygłupiać. Wiecie, rozumiecie towarzysze z PiS, tak po starej partyjnej znajomości, pomóżcie rozwiązać zagadki cudownego życia wodza? Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: Ale ciemny lud nie głupi, kitu Tuska nie kupi 16.10.07, 18:01 My o życiu tutaj... nie o cudach... Chociaż Tuska stara się o cud zrobienia z Polski drugiej Irlandii w 4 lata... a nie wie, jakie są w Irlandii podatki... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Ale ciemny lud nie głupi, kitu Tuska nie kupi 16.10.07, 18:02 mniemam, że masz nawet na to dowody youtube.com/watch?v=D7-uMe4YMyI Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: Ale ciemny lud nie głupi, kitu Tuska nie kupi 16.10.07, 18:05 Dowodów swojej ignorancji dostarczył sam Tusk w debacie z Kwaśniewskim... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 Re: Ale ciemny lud nie głupi, kitu Tuska nie kupi 16.10.07, 18:08 gamon0 napisał: > Dowodów swojej ignorancji dostarczył sam Tusk w debacie z > Kwaśniewskim... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: Ale ciemny lud nie głupi, kitu Tuska nie kupi 16.10.07, 18:13 Tusk widocznie lubi PZPR... Tusk ciągle puszcza oczko do LiD... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Ale ciemny lud nie głupi, kitu Tuska nie kupi 16.10.07, 18:13 morientes.wrzuta.pl/audio/plz4fmDE4z/defekt_mozgu-pisiory_na_wybory Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorzlowicki Tusk: by nam kibolom z PO żyło się lepiej 16.10.07, 17:53 Sawickiej damy karę za to, że dała się złapać Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Tusk: Wypalimy żelazem korupcję, gdziekolwiek 16.10.07, 17:56 CUDA W POLSCE 1) Pierwszy cudowny przypadek w życiu Jarosława Kaczyńskiego, to zawrotna kariera jego ojca Rajmunda. Tuż po wojnie żołnierzy AK rozstrzeliwano, osadzano w więzieniach, sadzano na nogach od stołka, torturowano, w najlepszym razie wykluczano z życia społecznego. Tymczasem Rajmund Kaczyński, żołnierz AK, tuż po wojnie dostaje od stalinowskiej władzy wypasiony apartament na Zoliborzu, jak na tamte czasy rzecz poza zasięgiem zwykłego obywatela, nawet szarego członka PZPR. 2) Cud drugi, żołnierz AK, mąż sanitariuszki AK, dostaje posadę wykładowcy na Politechnice Warszawskiej i oboje żyją sobie z jednej pensji jak pączki w maśle. W tym czasie, gdy w Polsce rządzi Bierut, a właściwie Stalin rządzi Bierutem, posada dla akowca na uczelni brzmi jak ponury żart, jednak rzecz miała miejsce !!! 3) Cud trzeci, rodzą się bliźniaki i jako dzieci akowskiego małżeństwa, na początku lat 60, kiedy większość dzieci akowców opłakuje swoich rodziców, albo czeka na ich powrót z więzienia, nasze orły zabawiają się w reżimowej TV. 4) Cud czwarty. Jarosław Kaczyński jako jedyny działacz opozycji, z kręgu doradców w Lecha Wałęsy nie zostaje internowany. 5) Cud piąty, Jarosław Kaczyński odmawia (tak twierdzi) podpisania lojalki i jako jedyny opozycjonista, odmawiający władzy PRL, zostaje zwolniony do domu, co więcej nikt go nie nęka, w okresie 1982-1989. 6) Cud szósty, Jarosław Kaczyński jako jedyny opozycjonista ma sfałszowaną teczkę i jako jedyny opozycjonista domagający się powszechnej lustracji ujawnia swoją teczkę dopiero po naciskach prasy. 7) Cud siódmy to cud zagadka. Jaki jest związek między ofiarowanym Rajmundowi Kaczyńskiemu przez PRL apartamentem na Zoliborzu, pracą w czasach stalinowskich na Politechnice Warszawskiej, karierą filmową bliźniaków i brakiem internowania Jarosława Kaczyńskiego w stanie wojennym? Kto wie czym aż tak bardzo mógł zaimponować władzy ludowej żołnierz AK Rajmund Kaczyński, że władza otoczyła jego samego, jego żonę z AK i dzieci szczególną troską? Opowieściami o wykańczaniu bolszewików? Kto wie, czym mógł zaimponować oficerowi SB Jarosław Kaczyński, że ten po odmowie podpisania lojalki wypuścił go wolno i nigdy już nie nękał, być może postraszył esbeka lustracją, układem, oligarchią? A może po prostu oficer zadzwonił do ojca, kazał odebrał syna, wlał w tyłek i Jarek obiecał,że więcej nie będzie się wygłupiać. Wiecie, rozumiecie towarzysze z PiS, tak po starej partyjnej znajomości, pomóżcie rozwiązać zagadki cudownego życia wodza? Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Tusk: Wypalimy żelazem korupcję, gdziekolwiek 16.10.07, 18:05 Nie glosujcie na PO bo - to - zlo - dzie - je! Glosujcie na PiS, wy - le - ci - cie z pracy BO PIPCZALO na xiedza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Tusk: Wypalimy żelazem korupcję, gdziekolwiek 16.10.07, 18:12 morientes.wrzuta.pl/audio/plz4fmDE4z/defekt_mozgu-pisiory_na_wybory Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Tusk kłamie jak Kwasniewski 16.10.07, 18:02 ......i to nawet bezczelniej niż ten towarzysz- pijak z LiD Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: kwacho nie klamie, on belkoce tylko *) 16.10.07, 18:15 youtube.com/watch?v=Urx_v5N1QJs&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
ferrment Re: Tusk kłamie jak Kwasniewski 16.10.07, 18:24 Tusk rzeczywiście za dużo się nauczył od Kaczyńskiego. brynk napisał: > ......i to nawet bezczelniej niż ten towarzysz- pijak z LiD Odpowiedz Link Zgłoś
piotrjakub11 Re: Tusk kłamie jak Kwasniewski 17.10.07, 03:15 brynk napisał: > ......i to nawet bezczelniej niż ten towarzysz- pijak z LiD W kłamstwach nikt nie dorówna PISiakom, ani tym karakanom. Niech żyje Tusk, niech zwycięża dobro nad złem, niech wygra PO Odpowiedz Link Zgłoś
cadyk_z_sedesu Hallo KoTuś 16.10.07, 18:03 Hallo, tak, słucham rezydencja KoTusia w Mariocie. Nie,nie Najlepszego Płatnika, ten mieszka obok. Ale słucham. - Chciałbym kupić szpital w ..., taki rozpadający już, ma przecież już trzy lata. Aparatura?, - a tam Don Kotusiu głopie kilkadziesiąt miliardów, stary półroczny akcelerator i tam inne jakieś drobiazgi. To co, robimy oczciwy interes: do kasy państwa 50 tysiączków, dla was 150 tys. i szpitalik nasz. OK. Całe szczęście, żeśmy kaczorów wykopali, teraz mamy wreszcie demokracje i wolność robienia biznesów. Do zobaczania, tak, oczywiście przyjagę z walizeczką i kwiatkami dla pani zza kontuaru, ona nam dużo pomoże w banku. Odpowiedz Link Zgłoś
herr_wolf Skończ waść , wstydu oszczędź 16.10.07, 18:04 X: kobieta Y: funkcjonariusz Y: Dobra Beata, powiedz mi teraz, jak wygląda ta sprawa y... Bo Z mi mówił, że rysuje się jakaś szansa na temat związany ze służbą zdrowia X: Tak Y: Ale on jest aktualny? Czy, czy w związku z tym co sie dzieje, to jest już nieaktualny? X: W tej chwili to wszystko trochę wyhamowało Y: Mhm X: Natomiast y ... ja ma grupę ludzi, to nie jest duża grupa ludzi, bo nas jest troje Y: Mhm X: Którzy mają, tworzą, wiadomo, prawo i tak dalej, ale przede wszystkim mają ogromną wiedzę na temat tego, co będzie w przyszłości, czyli prywatyzacja jednostek organizacyjnych służby zdrowia X: Mhm X: Będzie racjonalizacja sieci szpitali, będą samorządy zbywały majątki trwałe, czyli będą i sprzedawać i przekształcać szpitale w spółki prawa handlowego Y: Mhm X: No wiadomo, że będzie medycyna prywatna, będą szpitale prywatne. Od czego sie będzie zaczynał? Od tego, że trzeba będzie stanąć do przetargu i kupić szpital Y: No dobra, a gdzie tu jest dla mnie interes? Ja zawsze musz od od końca, że tak powiem, gdzie zarabiam? X: Gdzie zarabiasz? Y: I jak zarabiam? X: Po pierwsze, są budynki, przychodnie Y: Mhm X: W centrum miasta Y: No no, ale to jakaś wycena będzie przecież zrobiona X: No, będzie robiona Y: To nie pójdzie, nie pójdzie za jakieś śmieszne, bagatelne X: Mhm no różnie to bywa, tego jeszcze nie umiemy określić, jeszcze ustawa nie podpisana, aczkolwiek, jak to ruszy to będą ci mieli farta, którzy pierwsi będą wiedzieć Y: Mhm X: I dlatego (treść niezrozumiała) to nie chodzi o to aby zła przychodnia i stary budynek Y: Mhm X: Do zagospodarowania tylko chodzi, przede wszystkim o ziemię prawda? Y: Mhm mhm X: Ale tak, jak na przykład u mnie, na zachodzie są y... szpitale, sanatoria w pięknych obiektach, również zabytkowych, które będą przekształcone na domy wczasowe, na zakłady opieki długoterminowej Y: To dla mnie jasna sprawa, jeżeli będzie dobra wycena, no to wiadomo, nie ma o czym mówić. A co dalej? X: Moja grupa chce się przede wszystkim to co ja mówię do nich, a oni mnie słuchają. Nas interesuje Warszawa Y: Mhm, mhm X: Duże miasta, potem po prostu Y: Ale ja rozumiem, że sprzedaż będzie y... obwarowana przepisami związanymi z tym, że w dalszym ciągu w tych budynkach należeć będzie mhm, trzeba będzie prowadzić działalność związaną ze służbą X: Niekoniecznie Y: Niekoniecznie? X: Nie niekoniecznie, najpierw będzie dochodziło do likwidacji Y: Mhm aaa X: Do przekształcenia, a później do zbycia Y: Aha X: Natomiast, jeżeli będzie y..., na przykład, ze szpitala czy przychodni tworzona spółka prawa handlowego, to przejmujesz i budynek i strukturę i ludzi Y: No dobrze... X: Uwierz mi, że Y: ...ale to mówimy teraz o gołych przepisach, które będą regulowały coś takiego, natomiast gdzie wcisnąć nas, jak wcisnąć nas? X: No, wy byście byli właścicielami Y: No przy... no właśnie X: Właścicielami szpitala, przychodni i tak dalej Y: No, ja to rozumiem, dlatego się pytam ja to zrobić? X: No to od tego będziemy my Y: Aha aha X: A co by powiedzieć, dzisiaj to tak mówię oczywiście ... Y: Jasne X: ...ogólnikami, natomiast do tego typu spraw będzie pierwszy macher, frontmenka, partnerka z mojej grupy, a dzisiejsza (............) Y: Związanej ze służbą zdrowia, tak? X: Tak, lekarze Y: Aha aha X: Z tym, że maja ze sobą pracę jako ordynatorzy, dyrektorzy ZOZ-u, dzisiaj są parlamentarzystami Y: Mhm X: I jeżeli pojawia się naprawdę, to nie jest (treść niezrozumiała) ale coś na czym można zrobić biznes, no to dlaczego nie. My mamy jedne możliwości, wy macie drugie możliwości Y: Mhy X: Będzie oferta, będzie propozycja, będzie wprowadzenie, porozmawiamy o tym, co być może będzie w przyszłości, zaproszę was, pogadacie, oni powiedzą co można, jaki biznes, a wy określicie czy to ... Y: Jasne, mhy X: ... jest fajne czy nie X: No ale wiesz Y: Świetnie X: Jest taki, dla przykładu, szpital górniczy, na przykład, przy KGHM-ie, ja już dzisiaj wiem, że ten szpital będzie prywatyzowany, świetne wyposażenie kardiologiczne, świetny zespól lekarzy Y: Mhm X: To jest zakład pracy, funkcjonuje to jest na lata (treść niezrozumiała) Y: Mh, mh, mh X: Natomiast jak to zrobić, to wszyscy czekają na ustawę Y: Mhm X: A ustawa miała być w sierpniu, ale Religa jej nie wprowadził, no bo wiadomo co sie w parlamencie dzieje Y: Mhm X: Natomiast w momencie, kiedy ruszy nowy parlament, on ruszy od grudnia podejrzewam, że przez pierwsze pół roku, gdzieś koło maja, czerwca, można spodziewać się, że machina ruszy Y: Mhm X: Biznes na służbie zdrowia będzie robiony Odpowiedz Link Zgłoś
ferrment Tusk: Wypalimy żelazem korupcję, gdziekolwiek s.. 16.10.07, 18:06 PIS próbuje drugi raz tego samego numeru. Raz już im po konferencji prasowej skoczyły notowania, to teraz się ratują następną. W ostatnich dwu rządach było więcej kombinatorów niż fachowców. Jak dla mnie wystarczy jak PO nie weźmie do rządu ludzi skorumpowanych a weźmie kompetentnych. Wypalanie korupcji to program na lata a nie na jedno hop siup Ziobry. Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Kto głosuje na PiS? 16.10.07, 18:10 video.i123.pl/filmy/4664/Moherowe_berety pl.youtube.com/watch?v=vLo4fRu7vL4 pl.youtube.com/watch?v=FxfRiCV17IU wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4577644.html Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod ja-kiś chłopak 16.10.07, 18:22 CUDA W POLSCE 1) Pierwszy cudowny przypadek w życiu Jarosława Kaczyńskiego, to zawrotna kariera jego ojca Rajmunda. Tuż po wojnie żołnierzy AK rozstrzeliwano, osadzano w więzieniach, sadzano na nogach od stołka, torturowano, w najlepszym razie wykluczano z życia społecznego. Tymczasem Rajmund Kaczyński, żołnierz AK, tuż po wojnie dostaje od stalinowskiej władzy wypasiony apartament na Zoliborzu, jak na tamte czasy rzecz poza zasięgiem zwykłego obywatela, nawet szarego członka PZPR. 2) Cud drugi, żołnierz AK, mąż sanitariuszki AK, dostaje posadę wykładowcy na Politechnice Warszawskiej i oboje żyją sobie z jednej pensji jak pączki w maśle. W tym czasie, gdy w Polsce rządzi Bierut, a właściwie Stalin rządzi Bierutem, posada dla akowca na uczelni brzmi jak ponury żart, jednak rzecz miała miejsce !!! 3) Cud trzeci, rodzą się bliźniaki i jako dzieci akowskiego małżeństwa, na początku lat 60, kiedy większość dzieci akowców opłakuje swoich rodziców, albo czeka na ich powrót z więzienia, nasze orły zabawiają się w reżimowej TV. 4) Cud czwarty. Jarosław Kaczyński jako jedyny działacz opozycji, z kręgu doradców w Lecha Wałęsy nie zostaje internowany. 5) Cud piąty, Jarosław Kaczyński odmawia (tak twierdzi) podpisania lojalki i jako jedyny opozycjonista, odmawiający władzy PRL, zostaje zwolniony do domu, co więcej nikt go nie nęka, w okresie 1982-1989. 6) Cud szósty, Jarosław Kaczyński jako jedyny opozycjonista ma sfałszowaną teczkę i jako jedyny opozycjonista domagający się powszechnej lustracji ujawnia swoją teczkę dopiero po naciskach prasy. 7) Cud siódmy to cud zagadka. Jaki jest związek między ofiarowanym Rajmundowi Kaczyńskiemu przez PRL apartamentem na Zoliborzu, pracą w czasach stalinowskich na Politechnice Warszawskiej, karierą filmową bliźniaków i brakiem internowania Jarosława Kaczyńskiego w stanie wojennym? Kto wie czym aż tak bardzo mógł zaimponować władzy ludowej żołnierz AK Rajmund Kaczyński, że władza otoczyła jego samego, jego żonę z AK i dzieci szczególną troską? Opowieściami o wykańczaniu bolszewików? Kto wie, czym mógł zaimponować oficerowi SB Jarosław Kaczyński, że ten po odmowie podpisania lojalki wypuścił go wolno i nigdy już nie nękał, być może postraszył esbeka lustracją, układem, oligarchią? A może po prostu oficer zadzwonił do ojca, kazał odebrał syna, wlał w tyłek i Jarek obiecał,że więcej nie będzie się wygłupiać. Wiecie, rozumiecie towarzysze z PiS, tak po starej partyjnej znajomości, pomóżcie rozwiązać zagadki cudownego życia wodza? Odpowiedz Link Zgłoś
tepetoja jaka jest PO każdy widzi ale PiSory to już skandal 16.10.07, 18:08 wrzeszczą wszyscy PiSiaki z jaką to agresją się spotykają - sami siebie nie widzą. Tak agresywnego ugrupowania jak PiS dawno już nie było. Czym niższy poziom tym większa nagonka. PiS w tych nagonkach przoduje. No i efekt jest taki że My Polacy nie mamy na kogo głosować. Znowy My musimy okazać mądrość bo nasi politycy jak zwykle jej nie posiadają, a PiS to już sami w sobie mistrzowie świata w nieudacznictwie i kołtuństwie. Mali wzrostem, małe rozumki i jedynie małostkowość WIELKA Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: jaka jest PO każdy widzi ale PiSory to już sk 16.10.07, 18:20 na merytoryczne dyskusje już ich nie stać, groźbami i wyzwiskami chcą wygrać wybory, nikt już z nimi nie dyskutuje, tylko czeka się jakie kłamstwa mają znowu w zanadrzu... Odpowiedz Link Zgłoś
male.conieco No jak to? Przeciez miał być klimat 16.10.07, 18:09 do robienia interesów. Donald zdecyduj się w końcu. Wszystkim w tyłek nie wejdziesz na raz. Odpowiedz Link Zgłoś
male.conieco Ten facet jest naprawdę żałosny 16.10.07, 18:12 Donaldzie zrób sztuczkę wsadź sobie głowę w ... i powiedz "zwalczymy korupcję" Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo haha-- dzisiaj--wszystkie-POkraki-bronil y-Sawickie 16.10.07, 18:12 taka ich walka z korupcja bedzie a ile lat Herr Tusk tolerowal tego oszusta Piskorskiego i jego bande POszolomow w Warszawie ? te bajki to Herr Tusku corce Kasi na dobranoc opowiadaj Odpowiedz Link Zgłoś
ferrment Re: haha-- dzisiaj--wszystkie-POkraki-bronil y-Sa 16.10.07, 18:18 Miał za nim latać z dyktafonem i nagrywać? Jeżeli Urząd Skarbowy się Piskorskiemu do d... nie dobrał, to widać nie ma dowodów, że więcej ma niż zarobił. Kaczyński Leppera w rządzie trzymał a Ty się Piskorskim przejmujesz? hrabia-monte-christo napisał: > taka ich walka z korupcja bedzie > > a ile lat Herr Tusk tolerowal tego oszusta Piskorskiego i jego bande > POszolomow w Warszawie ? > > te bajki to Herr Tusku corce Kasi na dobranoc opowiadaj Odpowiedz Link Zgłoś
langston hihihihi dowcip Tusia nie opuszcza:))) 16.10.07, 18:12 Tusio to nie 1990rok!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorzlowicki Tusk: cud gospodarczy, cud mieszkalnictwa, 16.10.07, 18:14 cud walki z korupcją, jakoś w cuda już przestałem wierzyc Donald Odpowiedz Link Zgłoś
ferrment Re: Tusk: cud gospodarczy, cud mieszkalnictwa, 16.10.07, 18:20 To pewnie przez te 3 mln mieszkań tak Ci się porobiło. grzegorzlowicki napisał: > cud walki z korupcją, jakoś w cuda już przestałem wierzyc Donald Odpowiedz Link Zgłoś
ferrment Re: Tusk: cud gospodarczy, cud mieszkalnictwa, 16.10.07, 18:27 To pewnie od tych 3 mln mieszkań tak Ci się porobiło, grzegorzlowicki napisał: > cud walki z korupcją, jakoś w cuda już przestałem wierzyc Donald Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorzlowicki W twoje zapewnienia o cudach jakoś już nie wierze 16.10.07, 18:15 donaldzie Odpowiedz Link Zgłoś
male.conieco Będą takie cuda że aż stach pomyśleć 16.10.07, 18:20 Tylko dlaczego naród nie chce dać władzy Cudotwórcy ? Odpowiedz Link Zgłoś