drzejms-buond 05.12.07, 13:37 o chrryyyste! ci "ludzie" juz od rana powinni siedzieć w areszcie. a najbardziej zmroziło mnie stwierdzenie: -on nie wygra tej wojny! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klenbek Re: piekło w Radości 05.12.07, 13:50 mam nadzieję, że ktoś się tą sprawą odpowiednio zajmie, to już nie ludzie, to nie zwierzęta, to potwory! Odpowiedz Link Zgłoś
tony100 Re: piekło w Radości 05.12.07, 19:49 Wychowałem się w radości.W szkole do której chodziłem pracowała w roli sprzątaczki pani o nazwisku Gimpel(wypowiadała się w dzisiejszych wiadomościach,jest obecnie pracownicą tego domu starszych)jak pamiętam duża cześć dzieciaków się jej bała.Pamiętam że ta kobieta do najmilszych nie należała.I jeszcze jedna osoba którą widać na filmie z netu,pracuje tam już dobrych kilka lat.A w domu co ma?MELINA,syf,kiła i mogiła.I tacy ludzie pracują w takim miejscu.Moim zdaniem szefostwo tego domu powinno baczniej się przyglądać,kogo przyjmuje do pracy. Widziałem jak te panie traktują swoje dzieci,to i jak mają traktować obcych? Odpowiedz Link Zgłoś
wykidajlo2 Re: szok!!! 05.12.07, 20:04 No i popatrzcie single i singielki, co Was czeka na starość. Odpowiedz Link Zgłoś
bromba_bez_glusia Re: szok!!! 05.12.07, 20:54 Wez pod uwage ze single i singielki moga sobie odlozyc kase na wypas-mega-cud dom spokojnej starosci (o ile pomysla o tym wczesniej). Zas ty inwestujac w dzieci, nie masz zadnej pewnosci ze nie trafisz do jakiejs mordowni dla starcow...niejeden juz myslal ze jak naplodzi dzieci to mu nic na starosc nie braknie i ladowal niemalze pod mostem Odpowiedz Link Zgłoś
wykidajlo2 Re: szok!!! 05.12.07, 21:27 Jesteś pewnie jeszcze młodym człowiekiem (to nie przygana, to komplement w ustach starego jak ja człowieka). Zapominasz albo i nie wiesz, że cykl koniunkturalny jest czymś okresowym i co kilkadziesiąt lat "Wielki Księgowy" mówi SPRAWDZAM. Wtedy dla wielu okazuje się, że nawet pokaźne oszczędności całego życia wyfrunęły przez komin. Oprócz kryzysów finansowych jednym wielkim kryzysem są wojny - opowiadał mi śp. dziadek, jak w czasie okupacji bardzo bogaci Żydzi płacili majątek za nocleg, worek kaszy czy bochenek chleba. Gdy zasoby się kończyły, trafiali w ręce szmalcowników, którzy odsprzedawali ich dalej Niemcom. Nic w życiu nie jest dane raz na zawsze... Odpowiedz Link Zgłoś
pulchna.lapka.w.pulpit Starość nie Radość 05.12.07, 20:07 Nazwisko kierowniczki: Zimna. Brrrr... Odpowiedz Link Zgłoś
mapi7 Tak jest nie tylko w Radości! 05.12.07, 20:38 Po kilku dniach szumu medialnego sprawa ucichnie, bo będą inne sensacyjne wiadomości, a prokuratura nie doszuka się znamion przestępstwa bo: - Ludzie zupełnie opuszczeni, zdani na ten "dom", nie powiedzą złego słowa o "opiekunach", bo są od nich całkowicie zależni. - Ludzie zniedołężniali pozbawieni kontaktu z otoczeniem także nic nie powiedzą, bo już nie potrafią. - W czasie kontroli, wizytacji nikt z pracowników nie będzie popychał, bił, wyzywał starych ludzi. - Rodzinom jest wygodnie, że oddali babcie, rodziców, krewnych i mają " z głowy", też nic nie powiedzą. - film tego młodego człowieka zostanie uznany za niewystarczający dowód, a on sam za niezrównoważonego emocjonalnie. TRAGEDIA TYCH STARYCH LUDZI BĘDZIE TRWAĆ!!!! W innych domach także! Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Tak jest nie tylko w Radości! 05.12.07, 20:59 Dla najdziwniejsza sprawa jest to , ze byle kto moze se otworzyc taki dom , bez zadnego zewolenia i dalszej kontroli !!! Odpowiedz Link Zgłoś
wykidajlo2 Re: Tak jest nie tylko w Radości! 05.12.07, 21:31 Za komuny wszystkie takie domy miały stosowne papiery, podopiecznych traktowano tak samo a może nawet gorzej. Nikt się nie skarżył, bo w kolejce do takiego domu trzeba było nieraz parę lat czekać. Odpowiedz Link Zgłoś
je_but_na_nodze Re: Tak jest nie tylko w Radości! 05.12.07, 21:52 < najgorsze jest, że nikt nadal nie wierzy w to, co utrwalił w kamerze wolontariusz? odpracowujacy wojsko:( uważam go za Czlowieka, przez duże "C" < Nie kazdy miałby tyle odwagi i wrazliwosci < przeciez , to jest jest najistotniejszy dowód, qurde! < o czym tutaj gadać? , a babcia niczego ani nie potwierdzi, ani nie zaprzeczy < i nikt sie za nia nie wstawii... < chyba nie ma rodziny ? < mam iskierke nadziei, ze prokurator, wie co robic,mając tak przytłaczajacy dowodód łamania godności tej kobiety i bedzie bronil jej praw do godnego życia! skoro nikt tego za nia nie zrobił... < A Panu, ktory to ujawnił, nie pozostal obojetny,wobec ludzkiego cierpienia, nalezy sie podziękowanie od wszystkich potencjalnych pensjonariuszy i ich rodzin < ja dołaczam sie do podziekowań, dziekuję Tobie , jestes bardzo wrazliwym i wspanialym Człowiekiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
makowiec3 Re: Tak jest nie tylko w Radości! 05.12.07, 22:23 Najgorsze w tym wszystkim byla wypowiedz tej wiedzmy Direktorki-Dyktatorki " Czasem nerwy puszczaja" Ja temu babsztylowy zycze z calego serca ze by ja to wlasnie "szczescie" spotkalo kiedy bedze stara i niedolezna! Odpowiedz Link Zgłoś
je_but_na_nodze Re: Tak jest nie tylko w Radości! 05.12.07, 22:31 czasem nerwy puszczaja, to fakt, ale, w tym przypadku,to było ewidentne, obrzydliwe chamstwo i znecanie siedwóch babsztyli, sadystek, nad bezradną, rozebraną do naga kobieta, karmioną w łazience, okrutne,nieludzkie, straszne straszne ..., brak slów... Odpowiedz Link Zgłoś