rijselman12.0 10.12.07, 18:04 Taki maly kraj,ale z TAKIMI JAJAMI !!!-A co my - Slowianie ,na to ?- (NATO?)..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eva15 Cypr nie uzna niepodległości Kosowa 10.12.07, 18:06 Przynajmniej Cypr wykazał się przytomnością umysłu. To głównie USA i GB ściągają z uporem Europie kontynentalnej problem na głowę, problem, kóry ich samych bezpośrednio nie dotknie. Będą patrzeć z bezpiecznej odłległości, jak w Europie znów zapanuje wojna, mordy, wysiedlenia, masowa emigracja. Będą patrzeć i współczuć, jak to ta Europa sobie nie radzi... Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 cypr siedzi w kacapskiej kieszeni evciu 10.12.07, 18:11 niczym sie nie wykazal Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Re: cypr siedzi w kacapskiej kieszeni evciu 10.12.07, 18:55 Jestem Slowianinem i jestem z tego dumny...-wiem,dlaczego... Moze jedna zmienisz plyte...-robisz sie nudny Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: cypr siedzi w kacapskiej kieszeni evciu 10.12.07, 19:35 badz se kim chcesz, malo mnie to interesuje Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: cypr siedzi w kacapskiej kieszeni evciu 10.12.07, 20:08 Ale mnie zadziwia gekonie, ze mimo iz swiat idzie do przodu, ty sie brzydko bawisz brudnymi palcami pod plaszczykiem lejac na mlyn zadziwiajacej antyrosyjskosci. A sensu w mojej wypowiedzi jest mimo wszystko wiecej niz w twojej zalosnej i 18-to wiecznej antyrosyjskosci, ktora tu jest w ogole nie na temat. Datujesz jak stary dziadek, co to utkwil za stodola i mamrocze swoje... Odpowiedz Link Zgłoś
dr_schab Re: cypr siedzi w kacapskiej kieszeni 11.12.07, 07:23 Ciekawe czy Kajmany uznają ?... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
oryganion1 Re: Cypr nie uzna niepodległości Kosowa 10.12.07, 18:23 spokojna głowa przeciez w końcu amerykańscy chłopcy nas wyzwola!!!! razem z sowiet army - oni tez maja w tym wprawę tylko ze troche teraz dłuzej potrwa - wystarczy ze na początek sowieci rozmieszcza rakiety - i juz sobie chłopcy nie polatają a nasi sprzedadza Serbow - naród niezwykle dla nas życzliwy i przyjazny - ba nawet beda wzywać do bombardowań jak to juz wzywali w Wielki Piatek w poprzedniej wojnie prawicowi wielbiciele Pinocheta Odpowiedz Link Zgłoś
st-crispin Re: Cypr nie uzna niepodległości Kosowa 10.12.07, 18:11 I tak trzymać, mes chers amis. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka Powody pro i contra 10.12.07, 18:30 W UE są zwolennicy zwiększonej obecności USA w Europie. Miłośnicy Cezara, który będzie rządził i dzielił, wysyłał kogo trzeba na wojny naftowe, kogo zechce - karał. Logika ich postępowania, myślenia czy działania jest następująca: kochanego ciałka nigdy nie ma zbyt dużo. Jed(y?)nym merytorycznym argumentem zwolenników opcji niepodległościowej Kosova jest: www.globalsecurity.org/military/facility/camp-bondsteel.htm Niepodległe Kosovo, jak tv wieść niesie, ma być oddanym sojusznikiem Imperium Dobra. "kraje UE są w trakcie pokonywania różnic zdań w kwestii niepodległości Kosowa i zbliżają się do jednolitego stanowiska, a przeciwny jest temu tylko Cypr" - Odpowiedz Link Zgłoś
oryganion1 Re: Powody pro i contra 10.12.07, 19:03 nie ma takich mozliwości prawnych i jest to sprzeczne z ideą ONZ może sie tylko dokonac bezprawnie - a to juz otwiera mozliwosci przed Rosja, która już wyciagneła wnioski z poprzedniej wojny - czyli rozpoczynają nastepna grę a między krajami Unii to zwykłe kupczenie a nie dyplomacja Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka Re: Powody pro i contra 10.12.07, 19:13 Musisz bardzo wierzyć we wrodzoną demokratyczność dzielnych, niezależnych Europejczyków. Coś musi być na rzeczy, skoro prawie cała(!) UE twierdzi, jak donoszą media, że Kosovo może być niepodległe. W jaki sposób argumentują swoje stanowisko - o!, to jest ciekawe. Chyba, że uznamy, że UE to zbiorowy terrorysta, który świądomie łamie prawo międzynarodowe, ale to nie może być prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Re: Powody pro i contra 10.12.07, 19:04 Ja,tak naprawde,pieprze taka Europe.Rzadza nia zachodni degeneraci (pierwszy lepszy arab zsodomizuje ich"na sucho"-powiedza mu "dziekuje").-Czy ta pseudoeuropa ma wlasne wojska,prezydenta,premiera,M.S.Z.?-My - SLOWIANIE jestesmy najliczniejsza grupa etniczna.....-i co z tego ? Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Powody pro i contra 10.12.07, 20:13 Jak to co? Polak z Polakiem sie zra, a Ty chcesz, zeby Slowianie sie nie zarli?! Masz racje, ale niestety fakty sa przeciw nam. I buraki typu gekkony. Znowu Slowianie dadza ciala... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Bazy i później tranzyt ropy i gazu? 10.12.07, 19:05 Na forum Spiegla krążą nie pozbawione sensu podejrzenia, że USA chodzi faktycznie o bazę wojskowo-wypadową , ale także prawdopodobnie o pozyskanie w przyszłości Kosowa (i Albanii rzecz jasna) dla alternatywnego tranzytu bogactw naturalnych z Azji Centralnej. Tam gdzie stoją US-żołnierze tam ropa i gaz bezpieczniej się czują. Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Re: Bazy i później tranzyt ropy i gazu? 10.12.07, 19:09 Bardzo prawdopodobne...-a my,juz wtedy,bedziemy modlili sie do allacha Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka Re: Bazy i później tranzyt ropy i gazu? 10.12.07, 19:11 Bezpieczeństwo to jedno, ważna jest też demokratyczność ropy i gazu. Surowce w rękach Siewców Demokracji z Imperium Dobra to gwarancja ich demokratycznego charakteru. W dzisiejszym Przeglądzie świetnie - jak zwykle prof. Łagowski i nieżle - KTT, napisali o Rosji. W internecie nie są chyba jeszcze dostępne ich teksty. Jest artykuł Pilawskiego, znacznie słabszy od jego poprzednich dokonań, ale i tak na tle twórczości red. Wacława & Bieleckich to Pulitzer. www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=swiat&name=377 Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Bazy i później tranzyt ropy i gazu? 10.12.07, 19:18 Na Pilawskiego zwrócił mi już uwagę lubat, ale jak mu odpisałam to w międzyczasie artykuł po obiedzie, bo Putin następcą już wybrał. Łagowskiego w "Przeglądzie" online nie znajduję w aktualnym numerze. Może się gdzieżś przeniósł? Nie wiem, na ile znasz niemiecki, ale daję linka do śmiesznego, choć mocno niesprawiedliwego, satyrycznego filmiku o Putinie bojowym snerfie. 1. video u samej góry o tytule: Putin Kampfschlumpf ru.youtube.com/results?search_query=Putin Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka Re: Bazy i później tranzyt ropy i gazu? 10.12.07, 19:24 Łagowski może pojawi się jutro. Dzięki za link. Śmieszne :). Pod którym njusem rozmawiacie z lubatem? Jestem zazdrosny :). Chętnie bym sobie poczytał wasze rozmowy, ale nie mogę ich nigdzie znależć. Z tym Miedwiediewem to nie jestem pewien czy to jest 100% wiarygodny njus. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Bazy i później tranzyt ropy i gazu? 10.12.07, 19:31 To była tylko krótka wymiana zdań, później lubat zniknął radaru, a teraz ja znów muszę na parę godzin. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=73127660&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Swobodny lot w dół USA 10.12.07, 19:37 Zanim zniknę: W GW i PL-prasie cisza, ale w Nieczech we WSZYSTKICH poważnych, w tym neokońskich, gazetach ekonomicznych jeden temat szczególnie ostatnio króluje: USA się walą, walą się gospodarczo na naszych oczach, szybciej niż by można przypuszczać. Wszyscy głowią się, co nadejdzie. Najpewniej ostry protekcjonizm wykwitnie w kraju-ojczyźnie globalizmu. Niemcy liczą straty i zauważają, że już dziś US-gospodarka nie ma aż tak dużego jak jeszcze np. 20 lat temu wpływu na EU. Artykułów jest dużo niektóre ciekawe, podaję najdłuższy, b. wyczerpujący: www.manager-magazin.de/magazin/artikel/0,2828,513450,00.html Odpowiedz Link Zgłoś
dr_schab Re: USA chodzi o bazę wojskowo-wypadową 11.12.07, 07:27 Zwłaszcza do desantów na Austrię i Szwajcarię ;-DD Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Powody pro i contra 10.12.07, 19:11 Dużą, wyczerpującą i dobrą analizę wszystkich chyba pro i contra zrobił forumowicz - marceli1.0 pod bardzo słabym ale cynicznym i kłamliwym artykułem Asha. www.gazetawyborcza.pl/1,76842,4743025.html Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka Re: Powody pro i contra 10.12.07, 19:14 czytałem, nieżle napisane. Odpowiedz Link Zgłoś
oryganion1 Re: Powody pro i contra 10.12.07, 19:24 znam troche Kosowo i Serbie - dobrze trafił z tym komentarzem byc moze potrzebny jest taki twór w Europie - z punktu widzenia Amerykanów bo Unia wychoduje sobie cos na co nie bedzie miała zadnego wpływu - tylko kłopoty Odpowiedz Link Zgłoś
tppiotr W kolejce czeka już Belgia ... 10.12.07, 22:42 ... gotowa się podzielić na Walonię i Flandrię. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwatore77 w Kosowie piąte na świecie pokłady węgla brunatneg 10.12.07, 22:48 Ponadto mamy w Kosowie piąte na świecie pod względem wielkości pokłady węgla brunatnego- napisał Agim Ceku a 99% procent mieszkańców to muzułmanie radykalni islamiści którzy w ostatnich latach wysadzili w powietrze kilkadziesiąt zabytkowych cerkwii które przetrwały 500 lat władzy Turków Osmańskich... interwencja humanitarna w obronie ... Odpowiedz Link Zgłoś
hassprediger a Kosowo podbije Albanię by mieć dostęp do morza 10.12.07, 23:23 potem podbjią Macedonię i Czarnogórę bedą liczyć 6-8 milionów a za 20 lat 20-30 milionów rozbiją Serbię i połączą się z Bosniakami i ogłoszą kalifat bałkański pod patronatem świętego proroka Bin Ladena;) Odpowiedz Link Zgłoś
mrzorba Niepodlegle Kosowo? Czemu nie? ALE... 10.12.07, 23:31 Najpierw niepodleglosc dla: 1. Turkow Cypryjskich. 2. Kurdow Tureckich i Irackich. 3. Baskow Hiszpanskich i Francuskich. 4. Walonow i Flamandow Belgijskich. 5. Serbow Luzyckich. 6. Szkotow i Walijczykow. 7. Katalonii. 8. Laponczykow. 9. Grenlandii. 10. Bawarii itp. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Wolność dla Bawarów! 11.12.07, 00:43 Jak sama, bez nacisków zauważyłam drogą długich obiektywnych obserwacji, Bawarię zamieszkują w ca. 90% Bawarowie. Jakim prawem rządzą nimi nielubiani Prusacy??? Odpowiedz Link Zgłoś
mason10 Cypr nie uzna niepodległości Kosowa 11.12.07, 08:50 UWAGA BUSZMEN UE W TYM TAKZE POLSKA CHCA USTANOWIC PANSTWO RZADZONE PRZEZ BANDUYTOW Jedną z najpotężniejszych zbrodniczych organizacji w Europie jest mafia albańska, która składa się w większości z dawnych bojowników UCK. Rządzi terenem Bałkanów, zaczynając stopniowo rozszerzać swoje wpływy na Grecję i Turcję. Jej rozkwit przypadł na okres 1999 – 2000, kiedy jeden z albańskich bandziorów podporządkował sobie kilka niezależnych karteli narkotykowych i stworzył z nich potężną organizację, która szybko zmonopolizowała rynek narkotykowy w byłej Jugosławii. Chcąc zapewnić sobie medialny rozgłos, zyskać więcej władzy i pieniędzy, mafia sfinansowała paramilitarną UCK czyli Armia Wyzwolenia Kosowa (której wielu członków to kryminaliści). Ta z kolei, wykorzystując konflikt etniczny w Kosowie, ogłosiła, że będzie dążyć do „wyzwolenia” Kosowa i przyłączenia go do Albanii. Tak wybuchła wojna. UCK została wsparta przez NATO i Amerykę i tak osiągnęła swój efekt. Zwycięstwo w wojnie dało bandytom z UCK władzę w Kosowie – dziś rządzą tam (mniej lub bardziej oficjalnie) kacyki UCK. Po wojnie, grupa zdominowała wszystkie inne zorganizowane bandy w Albanii i później na całych Bałkanach. Jak każda organizacja przestępcza tak i mafia albańska zajmuje się handlem bronią i wymuszaniem haraczy. Jednak główne zyski przynoszą jej dwa rodzaje działań. Po pierwsze: handel narkotykami na megahurtową skalę. Gangsterzy kupują środki odurzające od producentów z Azji Środkowej. Następnie przemycają je swoimi szlakami do Kosowa i stamtąd rozprowadzają dalej. Część zostaje na Bałkanach, znaczna większość wędruje do Grecji, Turcji i krajów Europy Środkowo-Wschodniej (w tym do Polski). W 2002 roku specjaliści zajmujący się przestępczością międzynarodową obliczyli, że w latach 1999-2001 mafia albańska osiągnęła większe dochody z narkobiznesu niż mafia włoska. Drugim ogromnym źródłem dochodów tej grupy jest handel kobietami. Bandyci czerpią horrendalne zyski ze sprzedawania kobiet do domów publicznych w dużych miastach byłej Jugosławii (głównie w Belgradzie). Kobiety te jeszcze kilka lat temu zabierali z obozów dla uchodźców. Za dostarczenie jednej brali od właściciela burdelu 200 – 500 USD. Kobiety, które uciekły z tego piekła opowiadały, że codziennie były wielokrotnie gwałcone, bite i poniżane, a mieszkały w warunkach uwłaczających ludzkiej godności. Gdy zlikwidowano obozy dla uchodźców, mafiosi albańscy zaczęli werbować młode kobiety z krajów b. WNP. Robią to przy pomocy ogłoszeń prasowych. Oferują pracę dla kelnerek, recepcjonistek, sprzątaczek, sekretarek. Chętnych nigdy nie brakuje. Za granicą bandyci zabierają młodym dziewczynom dokumenty i pod przymusem odwożą je do domów publicznych. Wiele kobiet, które zostały oszukane nadal zmuszanych jest do prostytucji w bałkańskich domach publicznych. W poniżających warunkach, za darmo sprzedają swoje ciała, aby przeżyć. Jeśli stawiają opór są bite i poniżane (typowa kara dla niepokornej prostytutki to zamknięcie na jakiś czas w studzience kanalizacyjnej). Dziennikarze opisujący ten proceder alarmowali, że spora część maltretowanych dziewcząt nie ukończyła 16-go roku życia. Kilkadziesiąt młodych kobiet zostało odbitych i uwolnionych przez specjalne siły jugosławiańskiej policji. Jak wiele nadal mimo woli przebywa w domach publicznych tego nie wiadomo. Wkrótce teren działania mafii albańskiej rozszerzy się, bo służby państw bałkańskich wykazują się dużą nieudolnością w walce ze zorganizowaną przestępczością. A w samym Kosowie, który stał się stolicą mafijną, o walce takiej nikt nawet nie mówi. Drugim powodem, który daje podstawy, by sądzić, że grupa ta bardzo szybko jeszcze się wzmocni jest jej niezwykła brutalność. Bandyci zastraszają niepokornych według albańskiego zwyczaju Kanun. Opiera się ona na brutalnych, bestialskich okaleczeniach: wybijaniu oczu, ucinaniu palców i rąk. Z tego ostatniego względu do mafii albańskiej przylgnęła nazwa „ucinacze rąk”. Odpowiedz Link Zgłoś