eva15 05.01.08, 11:49 Jeśli Gruzini idą do takich "wyborów" i dają się użyć jako listek figowy krwawej diermokracji to sami są sobie winni. Jedyną metodą na tą farsę byłby bojkot. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mekagojira To fakt, Gruzini nie dorosli do demokracji:] 05.01.08, 12:44 Szkoda ze nie zaproponowalas innych metod reakcji na te farse: 1)wybor Putina na prezydenta Gruzji 2)wybory pod kontrola pokojowych sil rosyjskich a najlepiej 1)+2) Wsiewo charoszewo w nowom gadu! eva15 napisała: > Jeśli Gruzini idą do takich "wyborów" i dają się użyć jako listek > figowy krwawej diermokracji to sami są sobie winni. Jedyną metodą na > tą farsę byłby bojkot. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 To ty nie dorosłeś do dyskusji 05.01.08, 12:51 Jesteś dumnym posiadaczem manii prześladowczej - co ma Putin do wyborów w Gruzji? Toć to poletko manipulacyjne USA i OBWE. Odpowiedz Link Zgłoś
leonot Re: To ty nie dorosłeś do dyskusji 05.01.08, 13:12 Bez urazy Eva, ale na moje oko to Ty masz manię prześladowczą dt. OBWE, ONZ, NATO, USA, UE itp. Rozumiem, że może Ci się nie podobać fakt, iż Saakaszwili prawie na pewno wygra, - bo GRUZINI GO POPIERAJĄ, mimo tego, że jest on uznawany za pupilka zachodu i sam w tym kierunku robi ogrom kroków - ale tak to jest. Fakt, że kogoś popiera Bush, nie musi o nim źle świadczyć. W porównaniu z kochanym Putinem, który tak zachwyca Ciebie i Twoich znajomych na poprzednim forum, jest on zdecydowanie większym demokratom i obrońcom prawa (choć nie idealnym). Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka a ja popieram twoją "gramatykem" 05.01.08, 14:42 "GRUZINI GO POPIERAJĄ" - Odpowiedz Link Zgłoś
dr_schab Re: co ma Putin do wyborów w Gruzji ? 05.01.08, 13:48 No właśnie nic nie ma. Tylko czy on o tym wie ?... :-> Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka Re: co ma Putin do wyborów w Gruzji ? 05.01.08, 14:46 Pewnie, że nie wie. Jedynie środkowo- i wschodnioeuropejscy mędrcy-eksperci, szczególnie na forum GazWybu wszystko wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
mekagojira Evo, a ktoz dorosl do dyskusji z Toba?:D 05.01.08, 14:12 Lubat, czlowiek-ksiazka, kacap, moze bohemian jeszcze, reszta psy lancuchowe neokonow. Bo i co to za dyskusja jak kazdy ma wlasne zdanie, zamiast jednego slusznego ustalonego wg wysokich moskiewskich standardow? eva15 napisała: > Jesteś dumnym posiadaczem manii prześladowczej - co ma Putin do > wyborów w Gruzji? Toć to poletko manipulacyjne USA i OBWE. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Trzymaj się kupy, kupą raźniej, megakupą też 06.01.08, 00:27 Jest jeszcze herr7, nikolka, pimpuś18, króliklesny i paru innych rozgarniętych. Ale to ty masz nad nami przewagę - dla ciebie zostaje cała reszta, czyli większość. Inteligencja to rzecz mocno ekskluzywna, więc martwić się nie musisz, jesteś w większości, czyli w kupie. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Droga evo15, 05.01.08, 17:29 napisałem Ci wreszcie tam odpowiedź (o Jugosławii) Bardzo przepraszam, że tak późno. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Drogi pimpusiu18 05.01.08, 22:00 Zaraz po wejściu na forum zauważyłam wpis i odpowiedziałam. Powtarzam odpowiedź i tu, abyś się nie musiał fatygować do starego wątku: Ogromnie Ci dziękuję za tak wyczerpujące informacje, nie spodziewałam się, że zadasz sobie aż tyle trudu. Nie poszedł on na marne. Wszystko przeczytałam i wysłałam już wici do PL, by nabyto mi tam książkę Samitowskiego drogą kupna (bo ryzykować nabycie drogą kradzieży przy tej cenie nie warto). Liczę na to, że jest jeszcze dostępna i przyjedzie do mnie wraz z oficerem prowadzącym za kilka dni. Raz jeszcze sehr spasibo. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Narod gruzinski... 05.01.08, 12:59 Nie dorosl do wymagan stawianych przez Efcie. Nie jest to odosobniony przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka Czy Ukraina to już jest USA? 05.01.08, 14:58 "Ten, który przeszedł do historii" studiował ponoć "głównie w USA". Z tego co wiem, to Saakaszwili skonczył studia magisterskie w Kijowie, wtedy jeszcze nie do końca bardzo demokratycznym. Studia w Stanach - od 1993 do 1994, jeśli dobrze odczytuję skomplikowaną i bohaterska biografię Demokratycznego Przywódcy. Evo15, ty wciąż wierzysz w demokrację i w to, że poprzez jej mechanizmy można wyrazić Wolę Ludu. Uważasz, że Gruzini mogliby zbojkotować Bardzo Demokratyczne Wybory w Gruzji. I że rządzący Gruzja demokraci bardzo by się tym przejęli? Myślisz, że - generalnie - demokraci nie umieją podrasować frekwencji? "Poza wyborem prezydenta Gruzini opowiedzą się w sobotę, czy ich kraj powinien wejść do NATO" - Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Czy Ukraina to już jest USA? 05.01.08, 16:44 Glownie ze demokratycznie zabronili manifestacji po wyborach. lenta.ru/news/2008/01/04/deny/ Odpowiedz Link Zgłoś
no_ja_pierdole 7860 postów ev15y w służbie dla Putina 05.01.08, 15:25 Tylko tyle w 2007 napisała eva15. Oj słabo, w 2006 było ich aż 10893. Towarzysz Putin będzie niezadowolony. szukaj.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
w.w.fiutin Re: Towarzysz Putin będzie niezadowolony 05.01.08, 21:09 Nie budu - ana mnie oczień nrawitsa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Pytanie 05.01.08, 17:23 Czy w Abchazji i Płd. Osetii też głosują czy olali te "wybory" jako nieistotne dla nich? "Fachowcy" ze ZBiRu piszący w cudzysłowiu o "fałszerstwach" (w Rosji jest bez cudzysłowiu) "zapomnieli" nas o tym poinformować. Odpowiedz Link Zgłoś