sebastian64 16.01.08, 14:56 "Seria została zainaugurowana monetą "Jaskółki" - srebrną o nominale 300 tys. zł i miedzioniklową o nominale 20 tys zł." To za jedną sobie można kupić mieszkanie a za drugą samochód :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leonc w 1995 roku - przed denominacją 16.01.08, 15:04 prawdopodobnie o takie "nominały" chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
t.g Re: Bez kitu, bilon o nominale 300 000? nie było 16.01.08, 15:27 nie było? 30 sek. googlowania: www.numizmaty.com.pl/pokaz.php?id=255 i polecam całą kategorię na Allegro: www.allegro.pl/16221_kolekcjonerskie_do_1994.html Odpowiedz Link Zgłoś
konopnyjasio Nie dziw się 16.01.08, 17:26 Kermit20 to elektorat PISu.Gó.. wie w dupie był. Odpowiedz Link Zgłoś
kerrmit20 Re: Nie dziw się 16.01.08, 18:57 Nie jestem twoim ojcem żeby być w twojej d.. co wieczór pajacyku Odpowiedz Link Zgłoś
konopnyjasio Nie napinaj się 16.01.08, 21:22 Ojciec?Dupa?Zmień forum ciotopedale. Odpowiedz Link Zgłoś
skiin.pl ale GW mydli oczy ludziom! 16.01.08, 15:12 nie o monety tu chodzi a o szybko topniejące oszcędności w wyniku krachu goiedowego o którym GW milczy jak zaklete Odpowiedz Link Zgłoś
grubymisiek1 Re: ale GW mydli oczy ludziom! 16.01.08, 15:45 skiin.pl napisał: > nie o monety tu chodzi a o szybko topniejące oszcędności w wyniku > krachu goiedowego o którym GW milczy jak zaklete A któremu są winni żydzi, murzyni i masoni. Oj palancie.. Odpowiedz Link Zgłoś
megas2 Re: ale GW mydli oczy ludziom! 16.01.08, 16:37 Tak, zwłaszcza dostęp notowań na stronie głównej jest znakomitym dowodem na poparcie tej tezy. Swoją drogą milczą jak zaklęci na temat aktualnej fazy Księżyca i faktu, że rano wzeszło Słońce. O tym też powinni napisać, może jacyś kretyni tego nie zauważyli... Odpowiedz Link Zgłoś
ytzek.bloch Walka o monety z sokołem 16.01.08, 15:21 A tu nie chodzi przypadkiem o umorzenia w funduszach inwestycyjnych? Pewnie puścili plotkę o numizmatach by ludzi uspokoić... Odpowiedz Link Zgłoś
wami41 Re: Niech ich krew zaleje 16.01.08, 15:29 Co za chlam. Niech ich krew zaleje. Na mieszkanie i samochod sebastianie64 to sie pracuje i oszczedza.wy jednak ciagle jestescie przywyczajeni do kombinacji.komunistyczna mentalnosc nie chce odejsc Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg hehehe - TVN24 wypromowala :-))) 16.01.08, 15:50 jakos na przelomie roku numizmatyke :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kubus2000 Re: Hm. Podziel to przez 10000. Denominacja była. 16.01.08, 17:33 Nie wiem kto wypromował numizmatykę, ale na tym można naprawde dobrze zarobić! Średnia stopa zwrotu z monet które kupiłem 15-18 m-cy temu to 500% a rekord to 800%. Ale teraz o monetach jest już za głośno i trzeba zwijać biznes:))) Odpowiedz Link Zgłoś
damianbsc Walka o monety z sokołem 16.01.08, 20:19 hmmmm.. nie mialem pojecia, ze mozna zarobic na nowych monetach a tu prosze :) Odpowiedz Link Zgłoś
km-mk monety - spekulacja - nbp 16.01.08, 21:02 Dlaczego NBP pozwala na spekulację monetami kolekcjonerskich. Przecież wystarczy popatrzeć na allegro, żeby zorientować sie kto nabija cenę monet. A cenę nabijają sklepy numizmatyczne bo tylko one mają dostęp do dużej pewnej ilości monet. A tylko użytkownicy z duża ilośćą monet juz 2 miesiąc przed emisją zaczynają podbijać cenę na allegro. Tak było np z sokołem gdzie cena 300 padła dużo przed emisją. Przypominam że "Celem emisji monet kolekcjonerskich jest upamiętnianie ważniejszych wydarzeń, rocznic, postaci itp. oraz zaspokajanie potrzeb kolekcjonerów. Emisję monet kolekcjonerskich zapoczątkowano w połowie lat sześćdziesiątych" (z portalu NBP.pl). A nie reagując na poczynania sklepów zamieniają kolekcjonerstwo w jedną wielką spekulacją. Wydaje mi sie ze NBP nie powinno być bierne. Odpowiedz Link Zgłoś