Gość: Aisza IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.04.03, 21:45 Czy w waszej pamięci kołacza się jeszcze jakies wiersze? Jakie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ydorius Re: Jest taki wiersz.... 12.04.03, 21:49 było smaszno, a jaszmije smukwijne świdrokrętnie na zegwniku wężały peliczaple stały smutcholijne a zbłąkinie rykoświstokały taki pamiętam. cały. tylko nie chce mi się przepisywać :-) m, .y. ---------------------------------- What is home without Plumtree's Potted Meat? Incomplete. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiek Re: Jest taki wiersz.... IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 12.04.03, 23:12 Usta twoje:ocean różowy. Spojrzenie: fala wzburzona. A twoje szerokie ramiona: Pas ratunkowy... Odpowiedz Link Zgłoś
melinek Re: Jest taki wiersz.... 12.04.03, 23:13 Gość portalu: Kasiek napisał(a): > Usta twoje:ocean różowy. > Spojrzenie: fala wzburzona. > A twoje szerokie ramiona: > Pas ratunkowy... Maria Jasnorzewska-Pawlikowska No co? Chyba nie popsulam zabawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiek Re: Jest taki wiersz.... IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 12.04.03, 23:21 melinek napisał: > Gość portalu: Kasiek napisał(a): > > > Usta twoje:ocean różowy. > > Spojrzenie: fala wzburzona. > > A twoje szerokie ramiona: > > Pas ratunkowy... > > Maria Jasnorzewska-Pawlikowska > > No co? Chyba nie popsulam zabawy? > Bingo!!! ;))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
aiszaa Re: Jest taki wiersz.... 12.04.03, 23:25 tez MPJ: Ptaszek idiota głupszy niz się zdaje strojny barwną krajką z głową jak makówka nieprzyjaciel kota, ojciec pieciu jajek z których każde jajko pełene jest półgłówka przypraty do drzewa pierzem rudosinem toczy głośne swary z innymznów kretynem po czym spiewa, spiewa głupstwa nie do wiary. pewnie nie zwróciłabym na ten wierszyk uwagi, gdybym nie usłyszała jak go wyspiewał Niemen Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Cale mnostwo. 13.04.03, 02:38 Ostatnio nie wiem czemu przypomnial mi sie fragment Oniegina, to jest list Tatiany do ukochanego: "Pisze do pana, trzebaz wiecej Na jakiez slowa sie odwaze Kto wie czy Pana nie zniechece Czy mnie Pan wzgarda nie ukarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miregal Re: Jest taki wiersz.... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.03, 13:18 baaaardzo duzo Sylvii Plath, Jehudy Amichaja, Adama Zagajewskiego, Wojaczka, Szymborskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: med_max Re: Jest taki wiersz.... IP: *.lodz.dialog.net.pl 13.04.03, 14:04 Też mnówstwo ale taki pierwszy z brzegu:) Nigdy nie przyjdzie dojrzałość. Zawsze będzie– nie to i – za mało, Gorzko, nie w porę, na próżno. Nie pochyli się nikt, nie naprawi. I dalej będą krwawić serca i róże K Iłłakowiczówna „ Niedojrzałość” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Jest taki wiersz.... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.04.03, 18:30 podnoszę Odpowiedz Link Zgłoś