nielpio 24.01.08, 23:52 Koszmarne tlumaczenie - czy byl w nim jakis cel zalozony? Dla upiekszenia, oszpecenia, a moze dla wlasnego "widzi mi sie".... bo jak widzi misie to schiza... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michniak Wonderful Tonight 25.01.08, 18:54 jestem świadomy istnienia wynalazku jakim jest Internet, ale ostatnio odkryłem zjawisko zwane blogiem. Poczytałem sobie nawet za... Co za głupoty ludzie tam wypisujo... i muszę chyba zredefiniować swoje bezkrytyczne i - jak się wydaje zbyt - optymistyczne zaufanie do elektroniki. Moja konsola tłumacząca Africa Cup of Nations wygenerowała jako Afryka Filiżanki Narodów ! Może dlatego, że skoro kawa wywodzi się z Etiopii, to taki automatyczny synonim w tych nowoczesnych językach? Mam nadzieję, że w takim Davos czy innej Moskwie majo konsole tłumaczące wyższej generacji. Kiedyś za naszych dobrych czasów na przełomie lat '70-8o. drużyny afrykańskie były dostarczycielami punktów. Mamy okazję przyjrzeć się jak dzikusy grają dzisiaj. I przyuważyłem - chyba że się mylę - iż filmowy trailer Pucharu jest rasistowski, gdyż występują tam jedynie Murzyni, a brak choćby Arabów, że nie wspomnę o innych. A już sama nazwa imprezy zobowiązuje. Chociaż przewija się na arenach gdzieś w tle (może to pozostałość sprzed dwóch lat z Egiptu, a może taki uniwersalny współczesny symbol) logo Afryki przedstawiające kontury kontynentu namalowane różnymi kolorowymi kreskami, nawiązując może w ten sposób do symboliki pięciu kół olimpijskich. mi casa tu casa Salam alejkum. Choć podejrzewam, że gdybym użył z arabska pokrewnej bazy, to wyłowiłyby mnie filtry wszystkich służb specjalnych Jeden ruski generał ostrzegł niedawno, że nie zawahają się przed użyciem w odwecie broni nuklearnej. Niewygodnie jest pisać leżąc twarzą do podłogi z nogami w kierunku okna i głową nakrytą rękami. Prawdę mówiąc sztywnieją mi trochę członki Odpowiedz Link Zgłoś
michniak oh, ależ ja jestem... 25.01.08, 19:25 Happy Birthday to You mam nadzieję, że moja Consola nic nie namieszała, bo dopiero Ją oswajam (ale sprawa jest rozwojowa;) Odpowiedz Link Zgłoś